Soundbar test 2020 – Her er de bedste Soundbars – Testvinder guide

0

Skal du have ordentlig lyd på dit fladskærms-tv, skal der en soundbar til. Her bringer vi en oversigt over, hvordan de mest populære soundbars på markedet er blevet anmeldt i forskellige anerkendte aviser og testmagasiner.

Først og fremmest gennemgår vi de modeller, der klarer sig bedst i test og omtaler, men derudover giver vi til sidst en række små tips til, hvad du bør være opmærksom på, før du vælger din soundbar. Afslutningsvis gennemgår vi ganske kort de kilder, der ligger til grund for vurderingen, så du eventuelt selv kan grave endnu dybere.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af soundbars der har vundet forskellige tests i anerkendte testmagasiner og aviser
🔸 Gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny soundbar
🔸 Gennemgang af de forskellige tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Soundbar test 2020 – De bedste soundbars ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de soundbars, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Vi viser dig både testvindere og topscorere fra de forskellige tests, så du får et varieret overblik over de modeller der klarer sig bedst i test.


Sonos Beam

✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Techradar.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Whathifi.com 
✅ 9 ud af 10 stjerner hos det britiske magasin Wired.co.uk 
✅ 5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin T3.com

Sonos Beam

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.515,00 Kr. 0,00 Kr. 3.515,00 Kr. Læs mere

Sonos Beam er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, hvilket inkluderer Trustedreviews.com, Techradar.com, Whathifi.com, Wired.co.uk og T3.com. Alle eksperter er begejstrede for soundbaren, som de har givet gode anmeldelser.

Dette har eksperterne blandt andet gjort på grund af modellens fantastiske lyd, flotte design samt dybe bas. Selvom eksperterne generelt er glade for Sonos Beam, nævner de også, at den kan være en smule svær at komme i gang med.

Eksperterne: Bedste kompakte soundbar på markedet 

Ifølge de fem ekspertkilder er Sonos Beam en soundbar, der er alle pengene værd. Eksperterne fra Trustedreviews.com mener blandt andet, at modellen er ”den bedste kompakte soundbar, du kan købe lige nu”.

De hæfter sig også ved den ”fantastiske lyd” og ”dybe bas”, der giver en god brugeroplevelse hver eneste gang. Dette er Whathifi.com enige i og forklarer, at soundbarens ”lyd og bas er de største fordele” ved modellen.

Eksperterne fra Techradar.com og Wired.co.uk hæfter sig især ved, at Sonos Beam ”er lille nok til at kunne bruges til størstedelen af fjernsyn på markedet”. Selvom de mener, at der er et par mindre ulemper ved modellen, overskygger soundbarens mange fordele og gode pris dem.

Sidst men ikke mindst nævner T3.com, at Alexa ligeledes kan bruges til soundbaren, hvilket de er meget imponerede over. Til gengæld er de mindre begejstrede for, at det kan være svært at komme i gang med soundbaren, samt at den ikke har Dolby Atmos.

Alsidig soundbar med god lyd

Med Sonos Beam får man en soundbar, hvor der er mulighed for at lytte til podcasts, se film eller streame musik i samme kvalitet som i en biograf. Enheden er kompakt og stilren med sine blot 65 centimeter, så den passer godt ind i alle hjem uden at forstyrre resten af indretningen.

Derudover kommer Sonos Beam med en god lyd. Den er forsynet med fire fuldspektrede woofere og en tweeter, der sørger for en jævn balance mellem de høje og lave frekvenser. Samtidigt skaber tre passive basenheder en dyb bas, hvis man har brug for det.

Sonos Beam understøttes desuden af 50 forskellige musiktjenester, som man kan streame musik fra.

Praktisk soundbar med stemmestyring 

Sonos Beam er en praktisk soundbar, hvor man har mulighed for at lytte til musik, se film eller høre en podcast i en eller flere rum på samme tid. Man har både mulighed for at lytte til den samme podcast i flere rum eller se film i det ene rum, mens der høres musik i et andet.

Endvidere kommer Sonos Beam med stemmestyring og indbyggede mikrofoner, der kan høre og genkende alle ord i rummet. Man kan skifte sang, indstille lyden, tjekke vejrudsigten samt meget mere med enten Google Assistant eller Amazon Alexa.

Når man skal i gang med Sonos Beam, skal den først tilsluttes til strømmen og bagefter ens TV med en HDMI-ledning. Den kommer kun med to ledninger, så man skal ikke døje med mange ledninger ved opsætning af enheden.

Fordele ved Sonos Beam:
🔵 Kommer med stemmestyring
🔵 Kan bruges til flere ting på samme tid
🔵 God lyd med en dyb bas
🔵 Kun to ledninger
🔵 Kompakt og stilren soundbar
🔵 Understøttes af 50 forskellige musiktjenester

Her kan du se en video om tilblivelsen af Sonos Beam. Videoen er produceret af Sonos: 

https://www.youtube.com/watch?v=5rpk3dWp12M

Sony HT-X8500

✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Techradar.com
✅ Middel anmeldelse hos det britiske testmagasin Which.co.uk 
✅ 3 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Whathifi.com 
✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Sony HT-X8500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.894,00 Kr. 0,00 Kr. 2.894,00 Kr. Læs mere

De fire ekspertkilder Techradar.com, Which.co.uk, Whathifi.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Sony HT-X8500. Ekspertkilderne er glade for soundbaren, som de alle har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra Techradar.com og Testberichte.de især er begejstrede for modellens brugervenlighed og integrerede subwoofer, er Whathifi.com og Which.co.uk imponerede over dens design og lydkvalitet.

Til gengæld mener flere af eksperterne, at Sony HT-X8500 sommetider kan være svær at indstille, samt at lyden lige mangler det sidste.

Prisvenlig og god soundbar, ifølge eksperterne 

Ifølge de fire ekspertkilder er Sony HT-X8500 en ”god soundbar”. Eksperterne fra Techradar.com forklarer blandt andet, at soundbaren er kompakt og kommer med en ”blockbuster lydpræstation”.

De mener nemlig, at lyden er afbalanceret takket være den interne subwoofer, som de er meget imponerede over. Eksperterne fra Testberichte.de er enige i dette, da de beskriver subwooferen som værende den største fordel.

Eksperterne fra Whathifi.com nævner ydermere, at Sony HT-X8500 kommer i en ”fantastisk kvalitet”, men at de ikke synes, at lyden er i top. Til gengæld er de vilde med, at Sony HT-X8500 har både Dolby Atmos og DTS:X, hvilket Which.co.uk også hæfter sig ved.

Der findes ikke mange minusser ved Sony HT-X8500. Og her har eksperterne ikke helt den samme mening om, hvad der er mindre godt ved modellen. Mens nogle af eksperterne mener, at den er gal med lyden, mener andre, at det er opsætningen, der ikke er helt nem.

Soundbar med trådløs subwoofer og surround sound 

Sony HT-X8500 nærbilledeMed Sony HT-X8500 får man en subwoofer, der kommer med en trådløs subwoofer. Subwooferen gør, at lyden omringer brugeren med musik og lyd. Soundbaren er fremstillet i et enkelt og elegant design med blot en enkelt kabelforbindelse, hvilket giver et mere stilrent look.

Derudover er Sony HT-X8500 forsynet med surround sound, hvilket får det til at føles som om, at lyden kommer fra flere retninger.

Takket være ARC kan man desuden eliminere behovet for en ekstra kabelforbindelse til ens fjernsyn. Med funktionen kan man også sende lyd fra sit fjernsyn til modtageren med det samme HDMI-kabel, som man bruger til at sende video og lyd til ens fjernsyn. Det vil sige, at man kun har brug for et enkelt kabel.

Med Bluetooth og USB-playback 

Sony HT-X8500 er udstyret med Bluetooth, hvorfor man har mulighed for at streame sange fra diverse kompatible enheder. Dette kan gøres med hjælp fra den indbyggede trådløse Bluetooth-teknologi i soundbaren.

Der er ydermere mulighed for at tilslutte ens tablet, smartphone eller en anden enhed via USB-stikket. Herefter kan man lytte til musik eller se videoer, der er gemt på enheden. På samme tid bliver enheden opladet, så den ikke løber tør for strøm.

Fordele ved Sony HT-X8500:
🔵 Indbygget trådløs Bluetooth-teknologi
🔵 Med USB-playback
🔵 Forsynet med surround sound
🔵 Med ARC
🔵 Trådløs subwoofer
🔵 Kun en enkelt kabelforbindelse

Her kan du se en præsentationsvideo af Sony HT-X8500. Videoen er produceret af Sony: 

https://www.youtube.com/watch?v=z3rFdf5rWN8

Samsung HW-Q70R

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Techradar.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner ved det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner ved det britiske testmagasin Trustedreviews.com 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Techhive.com

Samsung HW-Q70R

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.358,00 Kr. 0,00 Kr. 5.358,00 Kr. Læs mere

Samsung HW-Q70R er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder. Disse eksperter tæller Techradar.com, Expertreviews.co.uk, Trustedreviews.com og Techhive.com. De fire ekspertkilder er alle begejstrede for soundbaren, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens subwoofer, design samt gode kvalitet. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Samsung HW-Q70R kun er forsynet med et HDMI-input.

Eksperterne: Soundbar velegnet til film og spil

Ifølge de fire ekspertkilder er Samsung HW-Q70R en soundbar, der passer godt ind i de fleste hjem.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Techradar.com, at ”Samsung har forbedret den akustiske strålingsteknologi og leverer derfor fornemme filmiske lydbilleder takket være Dolby Atmos og DTS:X.” Som et resultat forklarer Techradar.com, at ”denne flotte soundbar er ideel til både film og spil”, hvilket Trustedreviews.com ligeledes beskriver som værende modellens absolutte fordel.

Dette er eksperterne fra Expertreviews.co.uk enige i og nævner, at de er vilde med Dolby Atmos samt subwooferen, der sørger for en ”masse god lyd”.

Eksperterne fra Techhive.com forklarer ydermere, at Samsung HW-Q70R er nem at komme i gang med. Man kan nemlig få ”leveret en fantastisk lyd til ens TV på blot få minutter”. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at fjernkontrollen kan være en smule forvirrende, samt at soundbarens pris er en smule høj.

Soundbar med Dolby Atmos, DTS:X og trådløs subwoofer

Med Samsung HW-Q70R får man en soundbar, der kommer med de to teknologier Dolby Atmos og DTS:X. Det vil sige, at lyden omringer brugeren, så man opnår en god og afbalanceret lyd ved afspilning af musik eller film.

Derudover er Samsung HW-Q70R udstyret med en trådløs subwoofer, der sørger for, at man kan føle intensiteten i lyden og musikkens rytme uanset, hvor man befinder sig henne i hjemmet.

Soundbaren leverer derfor også automatisk en optimeret lyd baseret på hver scene og giver brugeren mulighed for at høre stemmer tydeligt selv på et lavt lydniveau. Endvidere registrerer soundbaren, når man spiller og optimerer herefter lyden automatisk i realtid.

Stemmestyring, 4K-forbindelse og Bluetooth 

Samsung HW-Q70R er forsynet med stemmestyring. Det betyder, at man kan betjene soundbaren med hjælp fra Amazon Alexa. Man kan derfor bede Alexa om at spille noget, svare på et spørgsmål eller lignende for en håndfri betjening.

Med en indbygget 4K-forbindelse er det nemt at tilslutte 4K-enheder som ens spillekonsol eller lignende. Det fungerer endda med HDR, hvis man har brug for det.

Sidst men ikke mindst kommer Samsung HW-Q70R med en Bluetooth-forbindelse, hvilket sikrer en trådløs musikstreaming. Man kan derfor nyde sin musik uden ledninger ved at tilkoble ens mobiltelefon eller en anden enhed trådløst til soundbaren.

Fordele ved Samsung HW-Q70R:
🔵 Med Bluetooth-forbindelse
🔵 Velegnet til film og spil
🔵 Trådløs subwoofer
🔵 Med stemmestyring, der virker til Amazon Alexa
🔵 Med Dolby Atmos og DTS:X
🔵 4K-forbindelse

Her kan du se en præsentationsvideo af Samsung HW-Q70R. Videoen er produceret af Samsung: 

https://www.youtube.com/watch?v=W7jCEX3fass

Sonos Playbase

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske teknikmagasin Techadvisor.co.uk
✅ 86 ud af 100 point hos det amerikanske teknikmagasin Engadget.com 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske testmagasin Tomsguide.com

Sonos Playbase

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.000,00 Kr. 0,00 Kr. 6.000,00 Kr. Læs mere

Sonos Playbase er blevet testet og anmeldt af fem forskellige ekspertkilder, der alle er begejstrede for soundbaren. Disse ekspertkilder tæller Techadvisor.co.uk, Engadget.com, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com.

Eksperterne har givet soundbaren en god anmeldelse, da de mener, at den er forsynet med flere praktiske og imponerende funktioner. Til gengæld er de mindre vilde med, at Sonos Playbase er forholdsvis dyr.

Soundbar med overlegen lydkvalitet og ekstra funktioner, ifølge eksperterne 

Ifølge de fem ekspertkilder er Sonos Playbase en fremragende soundbar, der kommer med et hav af forskellige funktioner. Eksempelvis skriver eksperterne fra Techadvisor.co.uk, at ”Sonos Playbase er dyr, og at man kan sikkert få dem meget billigere, hvis man ikke har noget imod en simpel opsætning”. Til gengæld mener de, at man får meget til prisen, da soundbaren kommer ”med en overlegen lydkvalitet, et fantastisk design og mange ekstra funktioner”.

Dette er eksperterne fra Engadget.com enige i og forklarer, at Sonos Playbase kommer med en unik funktion såsom musikstreaming, hvilket de er helt vilde med. Dog nævner de også lyden som værende en af de største fordele ved soundbaren. Lyden beskriver Tomsguide.com som en, der ”fylder et helt rum ud”.

Eksperterne fra Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk hæfter sig desuden ved, at Sonos Playbase er forsynet med en simpel appintegration, samt kommer med muligheden for at ekspandere med ekstra højtalere. De er derfor vilde med soundbarens mange muligheder og funktioner.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Sonos Playbase, skriver de også, at den er forholdsvis dyr, samt ikke er forsynet med HDMI.

Fleksibel soundbar i et elegant design 

Sonos Playbase er en fleksibel soundbar, der er designet til at blive placeret på et Tv-møbel med fjernsynet direkte ovenpå. Designet er enkelt og elegant, så det passer ind i de fleste hjem uanset indretningen.

Med Sonos Playbase får man en soundbar, der fungerer som en trådløs højtaler til musik, man streamer fra internettet eller fra ens mobiltelefon. Man får desuden den samme app-brugerflade, som man kender fra Sonos-systemet.

Sonos Playbase kommer desuden med 10 indbyggede højtalere, hvorfor man kan opnå en afbalanceret lyd med en kraftfuld bas. Man har desuden mulighed for at supplere med to PLAY:1 og PLAY:3 som trådløse bagkanaler, hvis man har brug for det.

Brugervenlig soundbar med multirums-integration

Takket være Sonos Playbases nemme opsætning kan man hurtigt komme i gang med den. Man bliver guidet gennem opsætningen og de nødvendige indstillinger via Sonos-appen.

Selve betjeningen er også brugervenlig, da man her styrer lydstyrken med en almindelig fjernbetjening. Man kan også styre andre afspilningsfunktioner med hjælp fra trykknapper på selve højtaleren.

Sonos Playbase kommer ligeledes med en fuld integration af streamingtjenester såsom Spotify, Tidal m.m. Den kan derfor indgå i et multirums musiksystem, da soundbaren integrerer optimalt med resten af komponenterne fra Sonos.

Fordele ved Sonos Playbase:
🔵 Med multirums-integration
🔵 Nem betjening og opsætning
🔵 Elegant design
🔵 Med 10 indbyggede højtalere
🔵 Fungerer som trådløs højtaler til musik
🔵 Kan placeres direkte på et Tv-møbel

Her kan du se en video om tilblivelsen af Sonos Playbase. Videoen er produceret af Sonos: 

https://www.youtube.com/watch?v=K8iVhHbRSpQ

Samsung HW-MS660

✅ 6 stjerner ud af 6 hos Jyllandsposten
✅ God anmeldelse hos Lydogbillede.dk

Samsung HW-MS660

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.490,00 Kr. 0,00 Kr. 2.490,00 Kr. Læs mere

Samsung er et mærke, der er kendt for elektronikprodukter i høj kvalitet. Soundbaren HW-MS660 er ingen undtagelse, da den er for dig, der ønsker en optimal lydoplevelse. Produktet bliver rost af anmelderne, hvor den generelt får gode anmeldelser over hele linjen. Dette skyldes den gode og fyldige lyd, som anmelderen fra Jyllandsposten forklarer følgende: ”lyden er meget klar og ren, og Samsung ligger i front, hvad angår naturlig klang”.

Denne soundbar fra Samsung er derfor for dig, der ikke vil gå på kompromis med lydoplevelsen. Modellen er en klassisk sort boks, men anmelderne fra Lydogbillede.dk bemærker især displayet i højre side, hvilket de mener er en ”lækker detalje”.

Fremragende lydoplevelse 

HW-MS660 er en soundbar, der passer optimalt til de nyeste Samsung-TV-apparater på markedet. Med denne model får du en langt bedre lyd, end hvad du får med TV’ets egne indbyggede højtalere.

Bag soundbarens aluminiumsoverflade kan du finde ni forskellige højtalere med hver deres forstærker. Dette sørger for en fremragende lydoplevelse, hvilket betyder, at du ikke engang behøver at investere i en subwoofer ved siden af. Eksperterne fra Lydogbillede.dk forklarer, at surround-indstillingen giver et stort og omsluttende lydbillede, når du ser film, mens musik lyder bedst i stereo-indstillingen.

God kompatibilitet med et Samsung-TV 

Sony HT-SF150 med TV

Hvis du ejer et af de nyere Samsung-TV – og hvis du er på udkig efter en soundbar – så er denne model et oplagt valg. Eksperterne forklarer, at HW-MS660 helt klart fungerer bedst med et af Samsungs egne fjernsyn. Soundbaren fungerer nemlig bedst med et af Samsungs egne TV-apparater, da det åbner op for flere muligheder, når det kommer til ekstrafunktioner. Ejer du ikke et TV fra Samsung, kan du gøre brug af den optiske indgang, HDMI Audio Returen Channel eller AUX-indgangen til forbindelse med højtaleren.

Hvis du gerne vil bruge soundbaren til at streame musik, så kan du sagtens koble den til hjemmenetværket, selvom du ikke ejer et TV fra Samsung. Det er nemt og hurtigt at koble denne model til det trådløse netværk, da der kan findes en guide i den medfølgende brugsanvisning.

Udvalgte fordele ved Samsung HW-MS660:
🔵 9 individuelle højttalere
🔵 Fyldig og god lyd
🔵 God kompatibilitet med Samsung-TV (men kan også bruges til andre mærker)
🔵 Nem opsætning og tilkobling til netværk
🔵 Lækkert design


Sony HT-SF150

✅ Cnet.com – Vurdering: 7.4 stjerner ud af 10
✅ HomeCinemaMagazine.net – Bedre end dit TV

Sony HT-SF150

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
884,00 Kr. 0,00 Kr. 884,00 Kr. Læs mere

En god soundbar har to vigtige funktioner: Selvfølgelig skal den have en god lyd, men den skal også være brugervenlig. Lever Sony HT-SF150 op til det? På et fjernsyn er lyden ofte moderat, men lyden har ikke det ekstra, som man sommetider godt kan savne. Det kan en soundbar hjælpe med.

Denne soundbar er en budgetvenlig model, hvor eksperterne er enige om, at det er det rette produkt, hvis du ikke leder efter den bedste soundbar på markedet, men til gengæld leder efter den bedste soundbar til en billigere pris. Sony HT-SF150 sørger for en nem parring og forbindelse til dit TV. HDMI ARC giver et enkelt kabel nem og hurtig forbindelse til TV-apparatets lyd, som kan betjenes med den medfølgende fjernbetjening

Godt design og mulighed for musik 

Sony HT-SF150 fra sidenSony HT-SF150 er produceret i et design, der vil passe ind i de fleste hjem. Dens slanke profil gør, at den nemt kan sættes under fjernsynet uden at virke forstyrrende, stor eller bombastisk. På produktets bagside er der en optisk indgang, HDMI-indgang samt en USB-forbindelse. Via USB-forbindelsen er det muligt at afspille musik direkte. Denne model understøtter mp3, WMA og WAV. Der er også mulighed for at streame trådløst via Bluetooth med produktets Bluetooth-teknologi. På denne måde er der rig mulighed for at sætte sit yndlingsalbum på.

På modellens forside kan du finde et enkelt LED-lys. Dette lys vises, når du gør brug af fjernbetjeningen, samt når Sony HT-SF150 tændes. På soundbarens øverste del er der forskellige knapper til betjening af enheden såsom at styre lyden, tænde og slukke for enheden med mere. Du behøver derfor ikke altid gøre brug af den medfølgende fjernbetjening, hvis du står lige ved siden af soundbaren.

Bedre lyd end dit TV og god til prisen 

Både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net er enige om, at Sony HT-SF150 leverer en bedre og mere klar lyd end fjernsynets standardlyd. I mange tilfælde er soundbarens lyd også en del skarpere. Denne model har to kanaler og en basreflekshøjtaler, der leverer en kraftig bas. Lydkvaliteten kommer fra funktionen S-Force Front Surround.

Selvom soundbaren kommer med en basreflekshøjtaler, så er begge anmeldere lidt skuffede over musikkvaliteten. HomeCinemaMagazine.net nævner, at lyden er anstændig med gode toner, men bassen mangles en smule. De bemærker også, at når det kommer til TV-programmer, så fungerer lyden godt. Anmelderne nævner, at det er nemt at forstå samtaler, hvorfor de mener, at denne model er perfekt til film og TV-programmer. Afslutningsvis slår HomeCinemaMagazine.net fast, at lyden sagtens kan udfylde et rum og forklarer, at den ikke ”lyder begrænset”.

Udvalgte fordele ved Sony HT-SF150: 
🔵 Budgetvenlig
🔵 Bedre lyd end dit TV
🔵 Bluetooth
🔵 Basreflekshøjtaler
🔵 S-Force Front Surround


JBL Bar Studio

✅ Vurdering: 4 stjerner ud af 5 hos Whathifi.com

JBL Bar Studio

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.290,00 Kr. 0,00 Kr. 1.290,00 Kr. Læs mere

Mange soundbars på markedet bevæger sig i de lidt højere prisklasser. Hvis kvaliteten skal være i top, så vil det også koste. Men der er også mulighed for at finde billigere alternativer i god kvalitet og med gode anmeldelser. JBL Bar Studio er et eksempel på en budgetvenlig soundbar med overraskende god lyd og brugervenlighed. Whathifi.com har givet denne model hele 4 stjerner ud af 5 og forklarer, at JBL Bar Studio er en effektiv soundbar, der sagtens kan konkurrere med de lidt dyrere modeller.

Moderne udseende med smarte features 

JBL Bar Studio er omkring 60 cm i længden og lige under 6 cm i højden. Den vil derfor passe sammen med de fleste TV-apparater. Designet er klassisk og moderne på samme tid, hvorfor den vil gøre sig godt i de fleste hjem.

JBL Bar Studio understøtter Bluetooth-forbindelser, hvorfor det er muligt at afspille alt din favoritmusik trådløst via højtaleren. Der er derfor også rig mulighed for at afspille musik fra forskellige mobile enheder. Opsætningen kan klares nemt og hurtigt, da du blot skal bruge et HDMI-kabel, der kan tilslutte soundbaren til dit TV.

JBL Bar Studio kan styres med mange forskellige former for fjernbetjeninger. Det er derfor muligt at bruge den samme fjernbetjening, som du bruger til dit TV, til din soundbar fra JBL. Denne model er udstyret med JBL Surround Sound. For at gøre brug af denne funktion skal du blot tænde via den medfølgende fjernbetjening. Med denne fjernbetjening er der nemlig mulighed for at skifte og kontrollere basniveauer.

Solid lyd med masser af bas 

Noget af det første anmelderen Whathifi.com bemærker ved JBL Bar Studios lyd, er, at det er ”en solid og stram lyd med masser af bas”.

For Whathifi.com er bassen en af de vigtigste funktioner, når det kommer til en soundbar, og her lever JBL Bar Studio altså op til deres krav. De er dog lidt usikre på, om lyden vil kunne udfylde et stort rum til perfektion, men til gengæld er de sikre på, at lyden vil være en stor opgradering i forhold til lyden fra TV’ets normale højtalere.

Whathifi.com anbefaler især JBL Bar Studio til forbrugere, der er på udkig efter en soundbar, der forbedrer TV-lyden, men ligger i den budgetvenlige ende af prisskalaen. Anmelderen mener, at JBL Bar Studio er et bevis på, at en billigere soundbar sagtens kan have en masse godt at byde på.

Udvalgte fordele ved JBL Bar Studio: 
🔵 Klassisk design
🔵 Budgetvenlig
🔵 Solid lyd
🔵 God bas
🔵 Understøtter Bluetooth


Samsung HW-MS650 

✅ 5 stjerner ud af 5 hos Techradar.com 
✅ Vurdering: 5 stjerner ud af 5 hos TrustedReviews.com

 Samsung HW-MS650

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.490,00 Kr. 0,00 Kr. 3.490,00 Kr. Læs mere
4.574,00 Kr. 0,00 Kr. 4.574,00 Kr. Læs mere

Samsung HW-MS650 er en soundbar med masser af gode anmeldelser. Eksperterne roser denne soundbar til skyerne, da de mener, at den er en af de bedste på markedet.

Samsung har længe arbejdet på at gøre deres elektronik endnu bedre, hvilket de, ifølge eksperterne, har opnået med denne soundbar. Techradar.com beskriver Samsung HW-MS650 som værende ”en af de bedste soundbarer, Samsung nogensinde har produceret”. Eksperterne er enige om, at mens Samsungs 2018-modeller – Samsung HW-N650 og Samsung HW-N400 – både er velfremstillede og gode lydprodukter, så kan de ikke leve op til MS650.

Robust og elegant design med trådløse muligheder 

Samsung HW-MS650 fra sidenSamsung HW-MS650 er en soundbar med et robust og elegant design. Selve formen er ikke anderledes end mange andre soundbarer på markedet, men Samsung har krydret designet med forkanter, blide kurver og et børstet effektpanel. Hvis du ejer et buet Samsung-TV, så findes der også en buet version af denne model. Soundbarens skærm er mindre end på andre modeller, men informerer og viser de forskellige menupunkter og indgange.

Selvom de fleste klart vil bruge et kabel det meste af tiden, så er de trådløse muligheder hos HW-MS650 gode. Det er nemlig muligt at bruge trådløse muligheder til streaming fra både Bluetooth-enheder og Samsungs multi-room-app, der understøtter forskellige musiktjenester. Ifølge Samsungs specifikationer angiver de konservativt, at MS650 kan slå frekvenser så lave som 40Hz. Dog afprøvede anmelderne fra Techradar.com dette og fandt ud af, at den sagtens kan nå endnu lavere, hvilket de var positivt overraskede over.

Suveræn lydoplevelse og Distortion Cancelling-teknologi 

Lydoplevelsen med Samsung HW-MS650 er ikke til at tage fejl af. Begge anmeldere beskriver det som værende en af de bedste lydoplevelser, som de har oplevet med en soundbar. Soundbaren har i alt ni højtalere med hver deres individuelle forstærker. Med Samsungs Distortion Cancelling-teknologi bliver forvrængning forudset og nedtonet, hvis den opstår.

TrustedReviews.com bemærker især, hvor imponerende lyden er, når det kommer til eksempelvis basoutput. Bassen tilføjer en naturlig dybdefølelse samtidig med, at den opretholder en behagelig samlet balance, når det kommer til lyden. Derudover er bassen fantastisk, når det kommer til action-scener i film, hvorfor TrustedReviews.com anbefaler, at man bliver nødt til at se en actionfilm med denne soundbar, hvis man vælger at købe den.

Samsung HW-MS650 gør også dialoggengivelsen bemærkelsesværdig klar. Som anmelderne er enige om, vil man ikke gå glip af et enkelt ord eller sætning – selv i de travleste film eller scener. Anmelderne er begge begejstrede over soundbarens vokal og lyd, der er mere klar og mere solid, både når det kommer til film og musik, hvorfor soundbaren kan benyttes til begge dele.

Udvalgte fordele ved Samsung HW-MS650: 
🔵 Fantastiske anmeldelser
🔵 Distortion Cancelling-teknologi
🔵 Ni separate højtalere
🔵 Fyldig, klar og god lyd
🔵 Suveræn basoplevelse
🔵 Klar og tydelig dialoglyd
🔵 Trådløse muligheder
🔵 Elegant og robust design


Sonos Playbar

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Whathifi.com
6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅ Specielt anbefalet hos Ekstra Bladet
✅ Testvinder hos Soundbartest.dk

sonos-playbar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere
6.226,00 Kr. 0,00 Kr. 6.226,00 Kr. Læs mere

Selv om vi i denne gennemgang udelukkende beskæftiger os med topprodukterne indenfor soundbars og lydsokler, skiller Sonos Playbar sig alligevel lidt ud med ekstra flotte vurderinger og topkarakterer overalt, hvor den bliver testet. Den befinder sig prismæssigt i samme leje som de øvrige produkter i gennemgangen, men til prisen følger der ikke subwoofer med. Den kan sagtens købes særskilt og tilsluttes problemfrit. Men så sniger den samlede pris sig lidt højere op end gennemsnittet. Til gengæld får du så også en af markedets allerbedste løsninger.

Som det er tilfældet med alle produkterne fra Sonos, er det især brugervenligheden ved Sonos Playbar, der i den grad tager anmelderne med storm. Det smarte plug and play-system kræver absolut ingen teknisk indsigt. Soundbaren tilsluttes tv’et via optisk kabel, og softwaren sørger selv for resten. De fleste vil vælge at benytte smartphone, computer, tablet eller lignende til styring af anlægget, Modellen kan dog også operere sammen med den almindelige tv-fjernbetjening, om end mulighederne her ikke er helt optimale i forhold til soundbarens mange indstillingsmuligheder.

God surround-simulering med skråtstillede sidehøjttalere

På trods af Sonos Playbars enkle ydre, er indmaden meget kompleks med hele 9 forskellige højttalerenheder, som drives af flere forskellige forstærkere. Lyden er helt igennem i orden, og sammenlignes af anmelderne med blandt andet lydkvaliteten af en rigtig Sonos:5-højttaler. Det, der især adskiller denne soundbar fra konkurrenterne er dog de vinklede højtalere i barens ender, som gør den lidt bedre end andre til at simulere surround sound.

Rigtig surround-sound kan selvsagt hverken Sonos eller andre mærker dog levere med en enkelt soundbar. Ønsker man den helt rigtige surround-lyd, er det dog rigtig nemt at opnå med Sonos-systemet, idet der på et øjeblik kan tilsluttes et par trådløse baghøjttalere. Det vil selvfølgelig betyde en højere pris, men stadig absolut konkurrencedygtigt i forhold til egentlige surroundanlæg i tilsvarende lydkvalitet.

sonos-playbar-soundbar-test

Intelligent soundbar med fleksibel funktionalitet

Sonos Playbar kan både lægges på tv-bordet eller hænges over eller under tv’et. Modellen registrerer selv sin placering, og indstiller lyden optimalt efter den valgte placering. Dertil kommer en række forudindstillede lydbilleder, som er afpasset hver placering, så der i alt er hele 27 kombinationer til rådighed for at opnå optimal lyd.

Installerer man en Sonos Playbar, er det som regel med tanke på bedre tv-lyd, men som med alle andre Sonos-produkter, er Playbar også stærk, når det gælder afspilning af trådløs musik over Bluetooth. Her har du som vanligt direkte adgang til alle de kendte streamingtjenester og de talløse digitale radiostationer på nettet. Så med Sonos Playbar får du samtidig et velfungerende stereoanlæg i stuen.

Fordele ved Sonos Playbar:
🔵 Meget brugervenlig i både tilslutning og brug
🔵 Betjenes fra mobil, computer eller tablet, eller med tv-fjernbetjeningen
🔵 God surround simulering med skråtstillede sidehøjttalere
🔵 Mulighed for nem tilslutning af subwoofer og baghøjttalere
🔵 Indbygget intelligens justerer ind efter soundbarens placering
🔵 Også stærk på afspilning af musik over Bluetooth

Du kan her se en video om Sonos Playbar, lavet af Hi-Fi Klubben: 

https://www.youtube.com/watch?v=X-RkyrZaC_8

Gode råd til valg af soundbar

Når man investerer i en soundbar eller en lydsokkel, er formålet normalt at opnå en væsentlig forbedring af lyden, og derfor giver det ingen mening at vælge soundbaren for billig. I givet fald vil lyden ikke være væsentlig bedre end lyden fra tv’et, og så er soundbaren blot en unødvendig merudgift.

Derfor har vi i denne gennemgang koncentreret os om de lidt dyrere modeller, som helt uomtvisteligt giver en markant lydforbedring i stuen. Som regel følges pris og kvalitet ad, men i gennemgangen har vi dog også fået plads til en ”prisbasker”, der ikke ydelsesmæssigt er fuldt på højde med de øvrige væsentligt dyrere modeller, men som til gengæld giver rigtig god valuta for pengene, hvis budgettet er stramt.

Ophængt eller på sokkel?

Først og fremmest bør du inden købet gøre dig klar, hvordan tv-setup’et ser ud. Hænger tv’et på væggen, har du brug for en soundbar, mens et tv, der står på en tv-bænk eller andet møbel som regel bør udstyres med en lydsokkel. Det er i princippet en soundbar, der er beregnet til at stå på et underlag. Flere af de modeller vi har gennemgået, kan bruges i begge situationer.

Vær opmærksom på tilslutningsmulighederne

Vær også opmærksom på tilslutningsmulighederne. Udviklingen går generelt mod færre og enklere tilslutningsmuligheder, idet en soundbar typisk først og fremmest bruges med direkte tilslutning til tv’et. Har du et setup, hvor du gerne vil have lyden direkte fra eksterne lydkilder som cd- eller bluerayafspiller, bør du sikre dig, at der er de nødvendige tilslutningsmuligheder som for eksempel HDMI. Det er langt fra alle soundbars, der understøtter denne mulighed.

Kunstig eller ægte surround?

En soundbar er det oplagte valg for de fleste almindelige brugere. Den er både let at tilslutte og bruge. Går du meget op i HiFi-lyd, er det dog ikke sikkert du vil nøjes med den ”kunstige” surroundsound, som man med de fleste soundbars må nøjes med. Her kan du med fordel overveje systemer som kan udbygges med egentlige baghøjttalere. Disse er inkluderet i eksempelvis Philips Fidelio B5/12, eller kommer som en udvidelsesmulighed med Sonos Playbar. Her må du dog være forberedt på, at den ekstra lydkvalitet koster lidt mere.

Kabel eller trådløst?

Selv om soundbars generelt er meget brugervenlige produkter, er der alligevel forskel på, hvor teknisk minded du skal være, for at få systemet til at fungere optimalt. Eksempelvis kan du vælge at gå efter 100 % trådløse systemer, hvis det skal være ekstra let. Har du på den anden side ikke problemer med at skulle trække et par ledninger, kan der i visse tilfælde være penge at spare på den konto.

Film eller tv-aviser?

Overvej også, hvilke programmer du først og fremmest ser på tv’et. Der er stor forskel på, hvordan de enkelte systemer gengiver henholdsvis tale, musik og film. Til kraftigere musik og ikke mindst film bør du vælge en soundbar med ekstern subwoofer eller i det mindste mulighed for tilslutning af en sådan. En spinkel soundbar kan af fysiske årsager ganske enkelt ikke levere den fornødne bas, hvis eksplosioner, trommer og basgange skal gengives naturtro.

Vælger du en model fra vores gennemgang, vil du dog generelt være udmærket dækket ind på de ovenstående punkter. Vi har valgt de bedste produkter ud, og ingen af dem falder igennem på de nævnte områder. Udse dig eventuelt et eller to produkter, som ser ud til at opfylde dine behov, og find derefter ekstra information, før du foretager det endelige valg.

Der er f.eks. uddybende informationer at hente i kilderne sidst i artiklen, ligesom du også vil kunne finde mere info hos de enkelte producenter.


Soundbar Test – Disse kilder har vi gennemgået:

I gennemgangen af de bedste soundbars har vi anvendt en række kilder, som er listet herunder. Vi har indsat links, så du eventuelt selv kan researche lidt nærmere på de modeller, der måtte interessere dig.

Jyllands-Posten 🇩🇰
Den danske avis Jyllands-Posten behøver nok ikke nogen nærmere introduktion. Avisen er kendt som værende både saglig og troværdig, og derfor har vi naturligvis med interesse læst deres test af soundbars fra 2015, hvor flere af de gennemgåede modeller er blevet testet. Du finder testen her.

Her kan du finde deres test fra 2017, som blandt andet inkluderer testen af Samsung HW-K960.

Lydogbillede.dk 🇩🇰
Som navnet mere end antyder, er Lydogbillede.dk et specialmagasin med fokus på forbrugerelektronik, og her kan man ofte læse både dybdegående og meget saglige vurderinger af populære modeller inden for både soundbars og mange andre produkter. Her fandt vi blandt andet solide tests af både Canton DM 75, Klipsch R-10BSonos Playbar og Samsung HW-K960.

Engadget.com 🇺🇸
Engadget.com er et amerikansk teknikmagasin, der skriver om alt inden for teknologi og elektronik. Her er der mulighed for at finde både artikler og nyheder samt anmeldelser af diverse produkter. De har blandt andet testet og anmeldt Sonos Playbase, som de har givet 86 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk tester forskellige produkter og har især fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase, som de har givet henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Samsung HW-Q70R, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Playbase, kan du klikke ind her. 

Techadvisor.co.uk 🇬🇧
Techadvisor.co.uk er et britisk teknikmagasin, der leverer alt lige fra nyheder til guides og tests om teknologiprodukter samt meget mere. De har fokus på at hjælpe forbrugerne til at tage de rette valg ved køb af nye produkter. Derfor tester og anmelder de også forskellige produkter som for eksempel en soundbar. Her har de testet Sonos Playbase, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techhive.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin Techhive.com leverer de seneste nyheder, anmeldelser og analyser inden for emner såsom home-teknologi. De skriver om både overvågning, hjemmeunderholdning, belysningskontrol samt meget mere. Techhive.com har blandt andet testet Samsung HW-Q70R, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Techradar.com 🇬🇧
Det britiske teknikmagasin Techradar.com leverer både nyheder, guides og tests, der omhandler elektroniske produkter. I denne omgang har Techradar.com testet soundbarerne Sonos Beam, Sony HT-X8500 og Samsung HW-Q70R.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Beam, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sony HT-X8500, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Samsung HW-Q70R, kan du klikke ind her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de laver anmeldelser og tests af et hav af forskellige forbrugerprodukter. Testberichte.de anmelder produkter på baggrund af diverse kilders vurderinger og tests. Herefter videreformidler Testberichte.de testresultaterne til forbrugerne. Her har de testet soundbaren Sony HT-X8500, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tomsguide.com 🇺🇸
Det amerikanske testmagasin Tomsguide.com leverer anmeldelser af teknik- og elektronikprodukter. Desuden kan du finde alt lige fra artikler til gode råd og guides inden for disse emner. Tomsguide.com har blandt andet testet Sonos Playbase, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Playbase, kan du klikke ind her.

T3.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin T3.com skriver om alt inden for gadgets, elektronik og teknologi. På den online side kan der findes både nyheder, guides og gode råd. Derudover tester og anmelder de også et hav af forskellige teknik- og elektronikprodukter. I denne omgang har T3.com testet Sonos Beam, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er et britisk testmagasin, der tester forskellige forbrugerprodukter hver dag. Efter test af et produkt videregiver siden testresultaterne til forbrugerne. Herefter er der mulighed for at læse anmeldelsen af de specifikke produkter. Her har Which.co.uk testet Sony HT-X8500, som de har givet en middel anmeldelse.Du kan læse hele anmeldelsen her. Man skal dog være opmærksom på at for at få fuld adgang til testen, skal der købes et abonnement. 

Wired.co.uk 🇬🇧
Wired.co.uk er et britisk magasin, der skriver om emner inden for IT, tele, kommunikation, data og teknik. Det britiske magasin fokuserer især på, hvordan teknologi påvirker kultur, økonomi og politik. Derudover tester og anmelder de diverse forbrugerprodukter. Her har Wired.co.uk testet soundbaren Sonos Beam. Ønsker du at læse hele anmeldelsen fra Wired.co.uk, kan du klikke ind på dette link.

PC-magasin.de 🇩🇪
Det tyske magasin PC-magasin.de beskæftiger sig med både data og anden forbrugerelektronik, og i forhold til soundbars har de blandt andet testet modeller som Sony HT-NT3 og Philips HTL2183B.

Whathifi.com 🇺🇸
Det engelsksprogede magasin Whathifi.com har specialiseret sig i nyheder, tests og anbefalinger inden for HiFi-produkter, og her har vi blandt andet læst anmeldelser om Sonos Playbar og Philips Fidelio B5/12. Whathifi.com har ligeledes testet og anmeldt de to soundbarer Sonos Beam og Sony HT-X8500. Du kan læse de to anmeldelser her og her.

Trusted Reviews 🇺🇸
En af verdens største testmagasiner, trustedreviews.com, har kigget nærmere på Canton DM 75. Du kan læse den store test her. Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt de tre soundbarer Sonos Beam, Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Beam, kan du klikke ind her. 

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Samsung HW-Q70R, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Playbase, kan du klikke ind her.

Alt om Data 🇩🇰
Sony HT-NT3 bliver testet hos Alt om Data. Læs hele testen her.

M3 🇸🇪
Klipsch soundbaren er blevet anmeldt i en af Sveriges største teknik magasiner. Læs hele testen her. Hvis du vil læse mere om M3s bedømmelse af Samsung HW-K960, så kan du klikke her for læse hele bedømmelsen.

Ekstra Bladet 🇩🇰
Ekstra Bladet har gennemgået 11 forskellige soundbars i deres test. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Digitalt.tv 🇩🇰
Philips Fidelio B5 er blevet testet hos Digitalt.tv, hvor de har lavet en lang of fyldestgørende anmeldelse af soundbaren. Se hele testen her.

Entain.de 🇩🇪
Entain.de har givet Philips HTL 2183B karakterer og beskriver alle de forskellige detaljer ved soundbaren. Læs mere på deres hjemmeside her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse