Soundbar test – Her er de bedste Soundbars – Testvinder Guide

0

Skal du have ordentlig lyd på dit fladskærms-tv, skal der en soundbar til. Her bringer vi en oversigt over, hvordan de mest populære soundbars på markedet er blevet anmeldt i forskellige anerkendte aviser og testmagasiner.

Først og fremmest gennemgår vi de modeller, der klarer sig bedst i test og omtaler, men derudover giver vi til sidst en række små tips til, hvad du bør være opmærksom på, før du vælger din soundbar. Afslutningsvis gennemgår vi ganske kort de kilder, der ligger til grund for vurderingen, så du eventuelt selv kan grave endnu dybere.

Denne soundbar test indeholder:

🔸 Gennemgang af soundbars der har vundet forskellige tests i anerkendte testmagasiner og aviser
🔸 Gode råd til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny soundbar
🔸 Gennemgang af de forskellige tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Canton DM 75

✅ 6 ud af 6 stjerner hos Jyllandsposten
6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com

canton-dm-75-soundbar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.290,00 Kr. 0,00 Kr. 3.290,00 Kr. Læs mere

 

Canton er ikke det mest kendte mærke herhjemme, men ikke desto mindre har den tyske producent leveret kvalitets-HiFi til verdensmarkedet i mere end 40 år. Mærket er specialiseret i High End udstyr, og det gælder bestemt også for Canton DM 75, som hos alle anmeldere scorer absolutte topkarakterer for lydkvaliteten. Prisen ligger på linje med mange andre produkter i klassen, men man får et lydmodul, der for de flestes vedkommende fuldt ud vil kunne erstatte det traditionelle stereoanlæg – både til film og musik.

Modellen er en såkaldt lydsokkel, der skal placeres under tv’et på eksempelvis et tv-møbel. Enheden måler 72,5 x 37 x 7 centimeter (bredde x dybde x højde), og er så robust, at den uden problemer kan bære et tv på helt op til 40 kilo, der er stillet direkte ovenpå. Den leveres i et relativt diskret design, som let passes ind i enhver indretning uden at gøre det store væsen af sig rent visuelt.

Overvældende kraft og krystalklar lyd

På trods af det diskrete ydre holder Canton DM 75 sig bestemt ikke tilbage, når det kommer til lydsiden, hvor den leverer 200 Watt lyd i særklasse. Det opnås ved brug af hele otte forskellige indbyggede højttalerenheder, hvoraf de fire er 100 mm basenheder. Det er ret utroligt, at Canton har fået plads til så meget i det begrænsede kabinet, og Trustedreviews betegner det da også som et ”mirakel”.

I praksis betyder det, at Canton DM 75 uden problemer håndterer alle former for lyd uden forvrængning, lige fra de små pikante sprøde lyde til filmeksplosioner og lignende. Ikke mindst bassen imponerer testpanelerne, men modellen har faktisk en yderligere udgang for ekstern subwoofer, selv om det vil være overkill for langt de fleste.

canton dm 75 soundbar test
Masser af indstillingsmuligheder og god remote

Selv om remoten er en smule retningsfølsom, får den ros for at være særdeles robust konstrueret, og for at være nem at overskue og forstå. Canton DM 75 har dog også indbygget learning-funktion, hvis du hellere vil flytte styringen over på eksempelvis tv-fjernbetjeningen. Ud over volumenkontrol er der mulighed for individuel justering af både bas og diskant, samt forskellige forudindstillede equalizer-lydbilleder.

Det er desuden muligt at tilvælge surroundsound. Her nævner flere anmeldere dog, at surroundsound aldrig bliver helt det samme med en soundbar eller lydsokkel – hvilket gælder for både Canton DM 75 og alle andre modeller. Det er ganske enkelt fysisk umuligt at skabe et perfekt surround-lydbillede uden egentlige baghøjttalere.

Til gengæld er der hos alle anmelderne begejstring for displayet på lydsoklen, så man altid kan se, hvilken indgang og lydindstilling, der er valgt. Også Bluetooth-funktionen får mange positive ord med på vejen. Den kører med den optimerede APT-X-protokol, som giver mulighed for CD-kvalitet i lydstreamingen. Du kan således let tilslutte eksempelvis din smartphone, og få perfekt HiFi-lyd som et alternativ til stereoanlægget.

Fordele ved Canton DM 75

🔵 Høj lydkvalitet der principielt kan erstatte det traditionelle stereoanlæg
🔵 Kan direkte bære et tv på op til 40 kilo
🔵 Otte højttalerenheder leverer op til 200 Watt
🔵 Håndterer både pikante lyde og ekstrem bas
🔵 Robust og betjeningsvenlig fjernbetjening
🔵 Avanceret learnfunktion hvis du vil bruge andre fjernbetjeninger
🔵 Bluetooth-forbindelse med ekstra høj streamingkvalitet

Du kan se en video om Canton DM 75 her: 


Sony HT-NT3

✅ 5 ud af 6 stjerner hos Jyllandsposten
Anbefalet af Datatid.dk
✅ Anbefalet af PC-magazin.de

sony-ht-nt3-soundbar-test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Med Sony HT-NT3 får du en soundbar, der er en slank nok til at kunne hænge på væggen under eller over fladskærms-tv’et, men som alligevel ikke er slankere, end at der er blevet plads til en række rigtig gode højttalerenheder. Modellen får da også solide anbefalinger fra alle sider, om end prisen ligger i den lidt høje ende. Til gengæld medfølger der en trådløs subwoofer, som giver ekstra punch ved de helt lave frekvenser, og som let kan placeres i stuen efter eksisterende indretning.

Modellen imponerer flere af testpanelerne med den meget brugervenlige installation, der nærmest af sig selv connecter til tv’et, tænder det og præsenterer menuen til opsætning. Og Sony HT-NT3 udmærker sig desuden ved at fungere godt sammen med de fleste andre tv-mærker. Det slanke design for selve lydbaren måler blot 107 x 8,6 x 6,5 cm, men anmelderne bemærker alligevel, at den er både tung og solid i konstruktionen – noget der normalt i sig selv er et sikkert pejlemærke for kvalitet.

Masser af praktiske indbyggede funktioner
Soundbaren connecter automatisk til tv’ets fjernbetjening, så du her kan skrue direkte op og ned for lyden. Men soundbaren indeholder også mere specielle indstillinger. F.eks. har den tilhørende fjernbetjening en række mere specialiserede indstillingsmuligheder til brug i forbindelse med Blue Ray-afspilning med videre.

Anmelderne er også begejstrede for den særskilte volumenkontrol til subwooferen. I teorien er det en overflødig funktion, men i praksis er det rart at have nem adgang til justering her, da en ”bombetung” film eksempelvis kan være lidt voldsom, hvis subwooferen normalt er indstillet til lidt lettere filmgenrer. Det generelle indtryk er desuden, at den indbyggede intelligens gør det ekstra let at tilslutte Sony HT-NT3, uden at have de store tekniske forudsætninger.

sony-ht-nt3-soundbar

God lyd og ekstra mange tilslutningsmuligheder
Det vigtigste ved en soundbar vil for de fleste være selve lyden, og det er da også her Sony HT-NT3 for alvor scorer de rigtig flotte karakterer. De respektive anmeldere nævner også i positive vendinger den indbyggede lydchip, som håndterer de forskellige lydtyper ret intelligent, kombineret med de forskellige lydmodes. Soundbaren fungerer dermed ideelt til både følsomme lydpassager og sportens stadionlyd.

Men det skader jo bestemt ikke at have mange muligheder for at få lyden ind i apparatet, og også her er modellen godt udstyret med hele 3 HDMI-indgange, digitalt optisk input og mulighed for analogt input via jackstik. Også trådløst er Sony HT-NT3 fleksibel, og håndterer både almindelig WiFi og Bluetooth.

Fordele ved Sony HT-NT3

🔵 Slankt design og medfølgende ekstern trådløs subwoofer
🔵 Tung og solid konstruktion
🔵 Nem installation ved hjælp af indbygget intelligens
🔵 Fungerer godt med andre tv-mærker end Sony
🔵 Særskilt volumenknap til subwoofer
🔵 God lydchip og forskellige tilgængelige lydmodes
🔵 Mange tilslutningsmuligheder

Du kan se en video om Sound HT-NT3 her: 


Sonos Playbar

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Whathifi.com
6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅ Specielt anbefalet hos Ekstra Bladet
✅ Testvinder hos Soundbartest.dk

sonos-playbar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.671,00 Kr. 0,00 Kr. 5.671,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

Selv om vi i denne gennemgang udelukkende beskæftiger os med topprodukterne indenfor soundbars og lydsokler, skiller Sonos Playbar sig alligevel lidt ud med ekstra flotte vurderinger og topkarakterer overalt, hvor den bliver testet. Den befinder sig prismæssigt i samme leje som de øvrige produkter i gennemgangen, men til prisen følger der ikke subwoofer med. Den kan sagtens købes særskilt og tilsluttes problemfrit. Men så sniger den samlede pris sig lidt højere op end gennemsnittet. Til gengæld får du så også en af markedets allerbedste løsninger.

Som det er tilfældet med alle produkterne fra Sonos, er det især brugervenligheden ved Sonos Playbar, der i den grad tager anmelderne med storm. Det smarte plug and play-system kræver absolut ingen teknisk indsigt. Soundbaren tilsluttes tv’et via optisk kabel, og softwaren sørger selv for resten. De fleste vil vælge at benytte smartphone, computer, tablet eller lignende til styring af anlægget, Modellen kan dog også operere sammen med den almindelige tv-fjernbetjening, om end mulighederne her ikke er helt optimale i forhold til soundbarens mange indstillingsmuligheder.

God surround-simulering med skråtstillede sidehøjttalere
På trods af Sonos Playbars enkle ydre, er indmaden meget kompleks med hele 9 forskellige højttalerenheder, som drives af flere forskellige forstærkere. Lyden er helt igennem i orden, og sammenlignes af anmelderne med blandt andet lydkvaliteten af en rigtig Sonos:5-højttaler. Det, der især adskiller denne soundbar fra konkurrenterne er dog de vinklede højtalere i barens ender, som gør den lidt bedre end andre til at simulere surround sound.

Rigtig surround-sound kan selvsagt hverken Sonos eller andre mærker dog levere med en enkelt soundbar. Ønsker man den helt rigtige surround-lyd, er det dog rigtig nemt at opnå med Sonos-systemet, idet der på et øjeblik kan tilsluttes et par trådløse baghøjttalere. Det vil selvfølgelig betyde en højere pris, men stadig absolut konkurrencedygtigt i forhold til egentlige surroundanlæg i tilsvarende lydkvalitet.

sonos-playbar-soundbar-test

Intelligent soundbar med fleksibel funktionalitet
Sonos Playbar kan både lægges på tv-bordet eller hænges over eller under tv’et. Modellen registrerer selv sin placering, og indstiller lyden optimalt efter den valgte placering. Dertil kommer en række forudindstillede lydbilleder, som er afpasset hver placering, så der i alt er hele 27 kombinationer til rådighed for at opnå optimal lyd.

Installerer man en Sonos Playbar, er det som regel med tanke på bedre tv-lyd, men som med alle andre Sonos-produkter, er Playbar også stærk, når det gælder afspilning af trådløs musik over Bluetooth. Her har du som vanligt direkte adgang til alle de kendte streamingtjenester og de talløse digitale radiostationer på nettet. Så med Sonos Playbar får du samtidig et velfungerende stereoanlæg i stuen.

Fordele ved Sonos Playbar

🔵 Meget brugervenlig i både tilslutning og brug
🔵 Betjenes fra mobil, computer eller tablet, eller med tv-fjernbetjeningen
🔵 God surround simulering med skråtstillede sidehøjttalere
🔵 Mulighed for nem tilslutning af subwoofer og baghøjttalere
🔵 Indbygget intelligens justerer ind efter soundbarens placering
🔵 Også stærk på afspilning af musik over Bluetooth

Du kan se en video om Sonos Playbar her: 


Philips Fidelio B5/12

✅ Vinder af CES Innovation Awards
Populær blandt brugerne
✅ Anbefalet hos Digital.tv
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Whathifi.com

philips_fidelio_soundbar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.333,00 Kr. 0,00 Kr. 7.333,00 Kr. Læs mere

 

Philips Fidelio B5/12 er en anelse dyrere end de fleste af de øvrige produkter i gennemgangen, men forskellen er ikke stor. Med denne model får du så til gengæld både en soundbar med solid subwoofer, ægte surroundsound og et sæt transportable trådløse stereohøjttalere. Og i det perspektiv er prisen bestemt ikke afskrækkende. Anmelderne har da også kun roser til modellen og mener, at de mange geniale løsninger i Philips Fidelio B5/12 lægger reel afstand til konkurrenterne i prisklassen.

Selve soundbaren er med sin afrundede form ret elegant at se på, men dog på samme tid passende diskret med blot en enkel standby-knap på det centrerede aluminiumspanel. Den kan stilles på bordet under tv’et, eller hænges under et væghægt tv, idet der følger monteringsbeslag med. Al betjening sker med remoten, som er i gedigen kvalitet og absolut den mest avancerede i forhold til de øvrige gennemgåede modeller.

Unikke muligheder med aftagelige sidehøjttalere
Det der for alvor gør Philips Fidelio B5/12 til noget helt specielt, og som nok også er en af årsagerne til den fornemme CES Innovation Award, er de aftagelige sidehøjttalere. Man ser det faktisk ikke, når soundbaren hænger på væggen, men enderne af baren kan klikkes af, og pludselig står man med to fortrinlige ekstra trådløse højttalere, som eksempelvis kan stilles bag sofaen, så der pludselig er ægte surround-lyd til filmen. Højttalerne er 100% trådløse, og har indbygget batteri med op til 10 timers spilletid. De lades automatisk op, når de sidder på deres plads i enderne af soundbaren.

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for brugen. For ekstrahøjttalerne kan også modtage lyd via Bluetooth. Du kan således uden videre tage dem med et andet sted i huset og streame din musik – eller sågar tage dem med på farten.

Typisk vil de nok primært bruges som baghøjttalere, og her fungerer de optimalt sammen med rumkorrektionen, som er indbygget i Philips Fidelio B5/12. Stil baghøjttalerne hvor du vil, tryk på fjernbetjeningens knap for rumkorrektion, og på sekunder har du den perfekt opsatte hjemmebiograf, der både tager højde for antallet af personer i stuen samt møblernes og højttalernes placering.

philips_fidelio_soundbar_test

Den medfølgende potente subwoofer yder 90 Watt
Anmelderne er også begejstrede for den medfølgende subwoofer, som fremstår i relativt slankt design på 20 x 20 x 50 centimeter. Den store basenhed i wooferen er rettet ned mod gulvet, hvor den lægger en god bund under selv krævende actionfilm. Subwooferen er naturligvis også trådløs, så den kan placeres hvor som helst i stuen, hvor der lige er plads.

Der er også mange roser til det store antal tilslutningsmuligheder på Philips Fidelio B5/12. Du får således både 2 x HDMI ind, 1 x HDMI ud, coaxial-indgang, optisk indgang og AUX-indgang. Der er endvidere en USB-indgang, hvormed det er muligt at installere ny firmware fra Philips, efterhånden som de måtte frigive den. Dertil kommer naturligvis muligheden for at streame musik til anlægget via Bluetooth, der også understøtter den supernemme NFC-parring.

Fordele ved Philips Fidelio B5/12

🔵 Fleksibelt anlæg til både film og musik
🔵 Mulighed for ægte surroundsound med aftagelige sidehøjttalere
🔵 Sidehøjttalere giver også mulighed for lyd i flere rum
🔵 Indbygget intelligent rumkorrektion
🔵 Slank subwoofer der er nem at passe ind i møbleringen
🔵 Usædvanligt mange forbindelsesmuligheder

Her kan du se en videopræsentation om Philips Fidelio B5/12:


Philips HTL2183B

✅ Anbefalet af PC-magazin.de
93 ud af 100 points hos Entain.de

philips-htl2183b

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

De tidligere gennemgåede soundbars har haft det til fælles, at de bevæger sig i de lidt højere prislag. Det kommer du ikke uden om, hvis kvaliteten skal være helt i top. Men der findes heldigvis også billigere løsninger, som leverer langt over gennemsnittet. Derfor slutter vi af med en gennemgang af Philips HTL2183B, som netop er et eksempel på ovenstående. Her får du overraskende meget lyd og funktionalitet til en brøkdel af prisen for de dyrere anlæg.

En af de få ting, du med Philips HTL2183B må være indstillet på at gå på kompromis med, er lydoverførslen til subwooferen. Den er nemlig ikke trådløs, så der skal trækkes en enkelt ledning. Det betyder i praksis, at der måske lige skal bruges få minutter ekstra ved installationen, men alt i alt må det siges at være en meget sekundær irritation, når den lave pris tages i betragtning.

Masser af kraftoverskud og tilslutningsmuligheder
Generelt er anmelderne enige om, at man med Philips HTL2183B får overraskende meget for pengene. Højttalersystemets samlede lydeffekt sniger sig op på 150 Watt, og der er også roser til de mange tilslutningsmuligheder: Der er således både tilslutningsmuligheder for HDMI ind og ud, koaxialkabel, optisk lyd, jackstik og USB, ligesom der trådløst kan streames med Bluetooth – endda med den enkle NFC-parring.

Modellen er desuden udstyret med et touchpanel, hvor du ud over on/off-knappen kan vælge mellem de forskellige lydkilder og regulere lydstyrken. Her har Philips også placeret et udmærket display, som får gode point for overskuelighed og tydelig visning. Funktionerne kan naturligvis også styres med den medfølgende fjernbetjening, der er solidt og kompakt udført. Her er der desuden en række yderligere indstillingsmuligheder tilgængelig.

philips-htl2183b-soundbar-paa-vaeg

Overraskende god lyd og mulighed for valg af lydmodus
Selv om Philips HTL2183B selvsagt har sine grænser ved meget høj volumen, præsterer anlægget ifølge anmelderne en rigtig god lyd. Det gælder også den simulerede surround, der faktisk skaber en realistisk rumlig effekt. Bassen får også ros for sin præcision, og benytter man den særlige tale-modus (eksempelvis til tv-avisen og dokumentarprogrammer), bliver talen særdeles tydelig og overraskende naturlig i klangen.

Fordele ved Philips HTL2183B:

🔵 HTL2183B er en model hvor du får rigtig meget for pengene
🔵 Samlet musikeffekt på op til 150 Watt
🔵 Mange tilslutningsmuligheder og Bluetooth med NFC-parring
🔵 Praktisk touchpanel direkte på enheden
🔵 Tydeligt display og kompakt fjernbetjening
🔵 Generelt god lyd, og overbevisende talegengivelse

Se videoen om Philips HTL2183B her:


Klipsch R-10B

✅ Anbefalet af M3
5 ud af 6 stjerner hos Jyllandsposten
6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk

klipsch-r-10b-soundbar

Sætter du pris på høje lydtryk, er Klipsch R-10B helt sikkert en soundbar, du bør se nærmere på. Selve baren måler 101,6 x 10,5 x 7,1 centimer, og hører således ikke til blandt de mest slanke modeller. Til gengæld er der blevet plads til højtydende højttalerenheder, hvor ikke mindst horndiskanterne er kraftigere end man normalt ser. Med i prisen hører desuden en trådløs subwoofer, som bestemt også kan slå fra sig.

Med Klipsch R-10B er det først og fremmest den ekstra gode lyd, du betaler for, hvorimod der ikke er brugt unødige ressourcer på mere sekundære funktioner og muligheder. Det giver sig blandt andet udslag i en meget enkel fjernbetjening, hvilket dog ikke nødvendigvis skal ses som en ulempe. En af de funktioner, som blandt andet får positive ord med på vejen er 3D-funktionen, som hos andre lidt misvisende kaldes en surround-funktion. I sagens natur er surround ikke en mulighed med en soundbar, men 3D-funktionen på Klipsch R-10B tilføjer alligevel en mærkbar rumlighed, som fungerer godt med film.

Suveræn musik-ydelse og godt alternativ til et musikanlæg
En af de ting, der særligt imponerer anmelderne, er den suveræne musik-ydelse, som Klipsch R-10B leverer. Her slår man selvfølgelig 3D funktionen fra, så musikken leveres i almindelig stereo. Her er det ikke mindst subwooferens 8 tommer basenhed, der hjælper med til at levere god lyd i selv det laveste register.

Til musik vil lydkilden med en soundbar typisk være en smartphone, og her er forbindelsesmuligheden optimal med en Bluetooth-forbindelse, der understøtter Atp-X protokollen. Det betyder, at lyden kan overføres trådløst i ægte cd-kvalitet.

Klipsch R-10B på væggen

Enkelhed præger både indikationer og tilslutningsmuligheder
Som tidligere nævnt er der med Klipsch R-10B særligt fokus på lyden, og som det er tilfældet med mange high end produkter, er der fokuseret på få funktioner, som til gengæld er gennemførte. Der er således eksempelvis ikke HDMI-indgang, som dog heller ikke først og fremmest er beregnet til ren overførsel af lyd. Her er der til gengæld en optisk digital lydindgang, samt mulighed for almindelig RCA-tilslutning, hvis man benytter lidt ældre teknologi.

Også rent indikationsmæssigt er der fokuseret på det vigtigste. Der er således ikke et egentligt display, som det ses på nogle modeller, men der er dog en indikationsdiode for den benyttede lydindgang, hvor grøn indikerer optisk overført lyd, mens blåt lys meget logisk indikerer Bluetooth-overførsel.

Fordele ved Klipsch R-10B

🔵 Højt lydtryk med bland andet indbyggede horn-diskanter
🔵 Medfølgende trådløs subwoofer med 8 tommer enhed
🔵 3D funktioner tilføjer god rumlighed ved filmfremvisning
🔵 God Bluetooth-transmission med Apt-X protokol
🔵 Både optisk og RCA-input
🔵 Indikationsdiode med farvekoder for lydkilde

Du kan se en video om Klipsch R-10B her: 


Samsung HW-K960

✅ 6 ud af 6 stjerner i Jyllandsposten
✅ 9 ud af 10 stjerner hos M3
✅ 6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede

Samsung HW-K960 soundbar

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne soundbar fra Samsung er for dig der ønsker den ultimative lydoplevelse, og samtidig er parat til at betale en forholdsvis høj pris for det.

Produktet bliver rost af kritikerne, hvor den generelt får topkarakterer over hele linjen, hvilket skyldes at man her virkelig får en soundbar i absolut topkvalitet.
Magasinet Lyd og Billede roser modellen for at være nem at opsætte og bruge. Man skal dog bare huske at placerer baghøjttalerne symmetrisk i forholdt til sin lytteposition, da de skriver at der ikke er mulighed for at indstille individuelt lydforsinkelse i forholdt til afstand. Det er dog muligt at regulerer lydstyrker for hver højttaler individuelt.
Højttalerne tilsluttes i øvrigt trådløst, så du slipper for kabler i stuen.

Det siger anmelderne om lydkvaliteten
Lydogbillede.dk skriver at især film med Atmos-lydspor imponerer med en krystal klar lyd. De skriver at der er et rigtig godt greb om dynamikken, og forklarer ” Hvad enten det er kanoner, der brager, eller arbejdere, der synger en a cappella-version af Nirvanas “Smells Like Teen Spirit”, så har Samsung god kontrol. Subwooferen følger godt med, og det bedste af det hele: Dialogerne lyder klokkerent. Alt lyder så uanstrengt og naturligt, at man skulle tro, man havde med en meget dyrere sag at gøre.”

Når man kigger på de begrænsninger som kritikerne bemærker, så bliver det fremhævet at den dog ikke kan være på niveau med et decideret hjemme-bio anlæg, der består af separate komponenter. Dette skyldes at soundbaren simpelthen ikke har forstærkerkraft nok til dette.

Generelt får denne soundbar rigtig fine ord med på vejen, og skal man se på kritikken går den på at DTS understøttes kun i stereo, samt at der findes anlæg på markedet med endnu mere kraft end denne.

Lyden skabes af 15 individuelle højttalere, og inkluderer specialdesignet opadvente højttalere som sender lyden op i loftet, hvilket skaber en effekt der får det til at lyde som om at lyden kommer alle steder fra.

Samsung skriver selv på deres hjemmeside, at flerdimensionel lyd nu ikke længere er forbeholdt biografen. HW-K960 er markedets første soundbar der understøttes af to trådløse baghøjttalere med opdavendte højttalerelementer, hvilket får dig til at føle at du befinder dig midt i lyden.

Hvis du ønsker mere detaljeret beskrivelse af denne models evner, så kan du med fordel læse videre i de henviste kilder, som du finder nederst i artiklen.

Udvalgte fordele ved Samsung HW-K960:

🔵 15 individuelle højttalere
🔵 Fyldig og krystalklar lyd
🔵 Trådløse baghøjttalere med opadvendte højttalerelementer
🔵 500 Watt soundbar
🔵 Nem betjening
🔵 4 indbyggede Atmos-kanaler

For yderligere information kan du her se en præsentationsvideo fra Samsung:


Gode råd til valg af soundbar

Når man investerer i en soundbar eller en lydsokkel, er formålet normalt at opnå en væsentlig forbedring af lyden, og derfor giver det ingen mening at vælge soundbaren for billig. I givet fald vil lyden ikke være væsentlig bedre end lyden fra tv’et, og så er soundbaren blot en unødvendig merudgift.

Derfor har vi i denne gennemgang koncentreret os om de lidt dyrere modeller, som helt uomtvisteligt giver en markant lydforbedring i stuen. Som regel følges pris og kvalitet ad, men i gennemgangen har vi dog også fået plads til en ”prisbasker”, der ikke ydelsesmæssigt er fuldt på højde med de øvrige væsentligt dyrere modeller, men som til gengæld giver rigtig god valuta for pengene, hvis budgettet er stramt.

Ophængt eller på sokkel?

Først og fremmest bør du inden købet gøre dig klar, hvordan tv-setup’et ser ud. Hænger tv’et på væggen, har du brug for en soundbar, mens et tv, der står på en tv-bænk eller andet møbel som regel bør udstyres med en lydsokkel. Det er i princippet en soundbar, der er beregnet til at stå på et underlag. Flere af de modeller vi har gennemgået, kan bruges i begge situationer.

Vær opmærksom på tilslutningsmulighederne

Vær også opmærksom på tilslutningsmulighederne. Udviklingen går generelt mod færre og enklere tilslutningsmuligheder, idet en soundbar typisk først og fremmest bruges med direkte tilslutning til tv’et. Har du et setup, hvor du gerne vil have lyden direkte fra eksterne lydkilder som cd- eller bluerayafspiller, bør du sikre dig, at der er de nødvendige tilslutningsmuligheder som for eksempel HDMI. Det er langt fra alle soundbars, der understøtter denne mulighed.

Kunstig eller ægte surround?

En soundbar er det oplagte valg for de fleste almindelige brugere. Den er både let at tilslutte og bruge. Går du meget op i HiFi-lyd, er det dog ikke sikkert du vil nøjes med den ”kunstige” surroundsound, som man med de fleste soundbars må nøjes med. Her kan du med fordel overveje systemer som kan udbygges med egentlige baghøjttalere. Disse er inkluderet i eksempelvis Philips Fidelio B5/12, eller kommer som en udvidelsesmulighed med Sonos Playbar. Her må du dog være forberedt på, at den ekstra lydkvalitet koster lidt mere.

Kabel eller trådløst?

Selv om soundbars generelt er meget brugervenlige produkter, er der alligevel forskel på, hvor teknisk minded du skal være, for at få systemet til at fungere optimalt. Eksempelvis kan du vælge at gå efter 100 % trådløse systemer, hvis det skal være ekstra let. Har du på den anden side ikke problemer med at skulle trække et par ledninger, kan der i visse tilfælde være penge at spare på den konto.

Film eller tv-aviser?

Overvej også, hvilke programmer du først og fremmest ser på tv’et. Der er stor forskel på, hvordan de enkelte systemer gengiver henholdsvis tale, musik og film. Til kraftigere musik og ikke mindst film bør du vælge en soundbar med ekstern subwoofer eller i det mindste mulighed for tilslutning af en sådan. En spinkel soundbar kan af fysiske årsager ganske enkelt ikke levere den fornødne bas, hvis eksplosioner, trommer og basgange skal gengives naturtro.

Vælger du en model fra vores gennemgang, vil du dog generelt være udmærket dækket ind på de ovenstående punkter. Vi har valgt de bedste produkter ud, og ingen af dem falder igennem på de nævnte områder. Udse dig eventuelt et eller to produkter, som ser ud til at opfylde dine behov, og find derefter ekstra information, før du foretager det endelige valg.

Der er f.eks. uddybende informationer at hente i kilderne sidst i artiklen, ligesom du også vil kunne finde mere info hos de enkelte producenter.


Soundbar Test – Disse kilder har vi gennemgået: 

I gennemgangen af de bedste soundbars har vi anvendt en række kilder, som er listet herunder. Vi har indsat links, så du eventuelt selv kan researche lidt nærmere på de modeller, der måtte interessere dig.

Jyllands-Posten 🇩🇰
Den danske avis Jyllands-Posten behøver nok ikke nogen nærmere introduktion. Avisen er kendt som værende både saglig og troværdig, og derfor har vi naturligvis med interesse læst deres test af soundbars fra 2015, hvor flere af de gennemgåede modeller er blevet testet. Du finder testen her.

Her kan du finde deres test fra 2017, som blandt andet inkluderer testen af Samsung HW-K960.

Lydogbillede.dk 🇩🇰
Som navnet mere end antyder, er Lydogbillede.dk et specialmagasin med fokus på forbrugerelektronik, og her kan man ofte læse både dybdegående og meget saglige vurderinger af populære modeller inden for både soundbars og mange andre produkter. Her fandt vi blandt andet solide tests af både Canton DM 75, Klipsch R-10BSonos Playbar og Samsung HW-K960.

PC-magasin.de 🇩🇪
Det tyske magasin PC-magasin.de beskæftiger sig med både data og anden forbrugerelektronik, og i forhold til soundbars har de blandt andet testet modeller som Sony HT-NT3 og Philips HTL2183B.

Whathifi.com 🇺🇸
Det engelsksprogede magasin Whathifi.com har specialiseret sig i nyheder, tests og anbefalinger inden for HiFi-produkter, og her har vi blandt andet læst anmeldelser om Sonos Playbar og Philips Fidelio B5/12.

Trusted Reviews 🇺🇸
En af verdens største testmagasiner, trustedreviews.com, har kigget nærmere på Canton DM 75. Du kan læse den store test her.

Alt om Data 🇩🇰
Sony HT-NT3 bliver testet hos Alt om Data. Læs hele testen her.

M3 🇸🇪
Klipsch soundbaren er blevet anmeldt i en af Sveriges største teknik magasiner. Læs hele testen her. Hvis du vil læse mere om M3s bedømmelse af Samsung HW-K960, så kan du klikke her for læse hele bedømmelsen.

Ekstra Bladet 🇩🇰
Ekstra Bladet har gennemgået 11 forskellige soundbars i deres test. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Digitalt.tv 🇩🇰
Philips Fidelio B5 er blevet testet hos Digitalt.tv, hvor de har lavet en lang of fyldestgørende anmeldelse af soundbaren. Se hele testen her.

Entain.de 🇩🇪
Entain.de har givet Philips HTL 2183B karakterer og beskriver alle de forskellige detaljer ved soundbaren. Læs mere på deres hjemmeside her.