Soundbar test-guide: De 7 bedste soundbars ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: april 25, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Soundbar test-guide: De 7 bedste soundbars ifølge forbrugerne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Skal du have ordentlig lyd, når du ser film, serie eller gamer på dit TV? Så skal der en soundbar til. Derfor giver vi dig her en oversigt over vores bud på de 7 bedste soundbars i 2024 baseret på anmeldelser fra forskellige aviser og testmagasiner.

Vi giver også tips til, hvad du skal kigge efter, før du vælger din soundbar. Så læs videre og find den perfekte soundbar til dit hjem.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste soundbars i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Panasonic SC-HTB200 - soundbar med kraftig lyd i høj kvalitet

Bedste billige soundbar

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Panasonic SC-HTB200:

  • Kraftfuld lyd i høj kvalitet, der fylder hele rummet
  • Alsidige lydtilstande, der kan tilpasses
  • Dolby Digital 5.1 og virtuel surroundlyd

Forbrugsguidens vurdering

Der er mange positive ord om produktet på PriceRunner – og 4 og 5 stjerner bliver der givet stribevis af. En glad og tilfreds køber skriver blandt andet:

”Jeg begyndte at tro, at jeg var blevet døv, da lyden på mit tv virkede dæmpet. Gode nyheder – det er jeg ikke. Denne soundbar giver fremragende lydklarhed. Den er ikke dyr, og det lykkes for mig at tilkoble det med stor succes. Hver en krone værd”

Den kompakte soundbar passer perfekt til under fjernsynet. Lyden er klar og kraftfuld, som tilføjer et ekstra niveau, når du sidder og ser film. Du kan placere soundbaren lige præcis, hvor du ønsker.

For meget billige penge får du altså en optimeret film- og musikoplevelse.

Fordele

  • Integreret forstærker
  • Virtual Surround Sound
  • Dolby Digital 5.1
  • HDMI-indgang
  • USB og digital lyndingang (optisk)

Ulemper

  • Har ingen analog-indgang
  • Lyden fra Bluetooth er kun middelmådig

SC-HTB200 indeholder forskellige niveauer (kaldet Sound Mode), så du kan indstille den helt præcis til, hvad du lytter til lige nu – uanset om det så er podcast, musik eller film.

Modellen er udstyret med to fuldtonehøjttalere (10x4cm) samt en forstærker på 80 watt. Virtual Surround udfylder hele det rum, du har placeret din soundbar i, og fordi den kører over Bluetooth, kan du hurtigt supernemt koble den til din smartphone eller tablet. Du kan dog også gøre det med HDMI.

Mere om Panasonic SC-HTB200

SC-HTB200 fås til forholdsvis billige penge, men leverer alligevel fin lyd. Der hvor der er ét lille men, er ved designet. Det er ikke en model, som vil blæse dig omkuld designmæssigt. Den er en smule større og mere kompakt end dens konkurrenter, og den bliver mere bemærket under fjernsynet end andre modeller.

Men det vigtigste er jo trods alt lyden – og her kan Panasonic SC-HTB200 sagtens konkurrere. Det er et køb, som du ikke vil fortryde, som flere brugere skriver på diverse sider. Et produkt, som overrasker meget positivt i forhold til prisen.

Sonos Beam - kompakt soundbar i flot design

Meget anbefalelsesværdig soundbar hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sonos Beam:

  • Kompatibel med 50 forskellige musiktjenester
  • Google Assistant eller Amazon Alexa smart stemmestyring
  • Mulighed for flere rum

Forbrugsguidens vurdering

Sonos Beam har vundet bedst i test soundbar hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com, og er en god mulighed for dig, der søger en kompakt og designmæssig god tilføjelse til hjemmet. For det første sætter vi pris på lydkvaliteten, som leveres af bashøjttalerne med fuldt spektrum og en diskanthøjttaler, der giver et afbalanceret udvalg af høje og lave frekvenser. Dette, kombineret med den dybe bas fra de passive bashøjttalere, forbedrer nemlig den overordnede lytteoplevelse markant.

For det andet er Sonos Beam kompatibel med en lang række musikstreamingtjenester, hvilket øger dens alsidighed. Desuden øger soundbarens stemmestyringsfunktion, der kan bruges med Google Assistant eller Amazon Alexa, brugervenligheden.

Nogle kan dog have brug for hjælp med den indledende opsætning, og så er der heller ingen HDMI-indgange, men idet Beam kun har brug for to kabler opvejes ulemperne til en vis grad.

Fordele

  • Forenklet opsætning
  • Kan bruges til flere ting på samme tid
  • God lyd med dyb bas
  • Kompakt og stilren soundbar

Ulemper

  • Lidt svær opsætning for nogen
  • Kunne være praktisk med flere HDMI indgange
  • Højere strømforbrug end nogle andre modeller

Sonos Beam er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, herunderTrustedreviews, Techradar, Whathifi, Wired.co.uk og T3. Alle eksperter er begejstrede for soundbaren, som de har givet gode anmeldelser, bl.a. på baggrund af modellens lyd, flotte design samt dybe bas. Selvom eksperterne generelt er glade for Sonos Beam, nævner de også, at den kan være en smule svær at opsætte.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sonos Beam

Alsidig soundbar med god lyd
Med Sonos Beam får du en soundbar, hvor der er mulighed for at lytte til podcasts, se film eller streame musik i samme kvalitet som i en biograf. Modellen er kompakt og stilren med sine blot 65 centimeter, så den passer godt ind i alle hjem uden at forstyrre resten af indretningen.

Derudover kommer Sonos Beam med god lyd. Den er nemlig forsynet med fire fuldspektrede woofere og en tweeter, der sørger for jævn balance mellem de høje og lave frekvenser. Samtidigt skaber tre passive basenheder en dyb bas, hvis man har brug for det.

Sonos Beam understøttes desuden af 50 forskellige musiktjenester, som du kan streame musik fra.

Praktisk soundbar med stemmestyring
Sonos Beam er en praktisk soundbar, hvor du får masser af alsidighed og bl.a. mulighed for at lytte til musik, se film eller høre podcast i en eller flere rum på samme tid. Du kan dog også både lytte til den samme podcast i flere rum eller se film i det ene rum, mens der høres musik i et andet.

Endvidere kommer Sonos Beam med stemmestyring og indbyggede mikrofoner, der kan høre og genkende alle ord i rummet. Du kan derfor skifte sang, indstille lyden, tjekke vejrudsigten samt meget mere med enten Google Assistant eller Amazon Alexa.

Når du skal i gang med Sonos Beam, skal den først tilsluttes til strømmen og bagefter ens TV med en HDMI-ledning.

Hvad siger eksperterne om Sonos Beam?

Ifølge de fem ekspertkilder er Sonos Beam en soundbar, der er alle pengene værd. Eksperterne fra Trustedreviews.com mener blandt andet, at modellen er ”den bedste kompakte soundbar, du kan købe lige nu” og giver den derfor bedst i test for soundbars .

De hæfter sig også ved den ”fantastiske lyd” og ”dybe bas”, der giver en god brugeroplevelse hver eneste gang. Dette er Whathifi.com enige i og forklarer, at soundbarens ”lyd og bas er de største fordele” ved modellen.

Eksperterne fra Techradar.com og Wired.co.uk hæfter sig især ved, at Sonos Beam ”er lille nok til at kunne bruges til størstedelen af fjernsyn på markedet”. Selvom de mener, at der er et par mindre ulemper ved modellen, overskygger soundbarens mange fordele og gode pris dem.

Sidst men ikke mindst nævner T3.com, at Alexa ligeledes kan bruges til soundbaren, hvilket de er meget imponerede over. Til gengæld er de mindre begejstrede for, at det kan være svært at komme i gang med soundbaren, samt at den ikke har Dolby Atmos.

JBL 2.0 All-in-One - soundbar med subwoofer for større lydoplevelse

Bedste soundbar til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på JBL 2.0 All-in-One:

  • Dobbeltfunktionalitet - audioløsning og musikstreaming
  • Afrundet lydoplevelse med integreret subwoofer
  • Brugervenlig opsætning og betjening

Forbrugsguidens vurdering

Produktet bliver rost af eksperterne på brugervenligeden. Den er nem at koble til TV’et, og lynhurtigt vil du få en skøn lyd ud i hele stuen. På GoodHouseKeeping har soundbaren scoret 76 point ud af 100 mulige. Igen er det især den gode brugervenlighed, som er i fokus. Derudover bliver den rost for dens stilfulde design, som er elegant og slankt – 5/5 stjerner får den for det flotte og simple design.

”Faktisk en perfekt løsning til forbedring af lyden. God lyd og robust”, således skriver en glad bruger af produktet på Amazon. Alt i alt er der mange gode anmeldelser at finde om dette produkt, og folk skriver gentagende gange, at man får hvad man bliver lovet. Kvaliteten lever altså op til forventningerne og prisniveauet.

Fordele

  • Flot design
  • Kan spille højt af dens størrelse
  • Nem at sætte op og bruge
  • Har god forbindelse

Ulemper

  • Har ingen EQ indstillinger
  • Bassen er middelmådig

JBL 2.0 All-in-One er en brugervenlig soundbar til TV, som er nem at tilslutte og anvende. Du kan benytte den som lydløsning til dit TV og til musikstreaming fra alle dine enheder via Bluetooth. Efter tilkoblingen vil du hurtigt opleve en opgradering af lyden, så du f.eks. også kan fordybe dig mere i film.

Der er indbygget en subwoofer i soundbaren, som giver en god lydkvalitet og bas. Heraf kommer også selve navnet ’JBL 2.0 All-in-One’, da det er samlet produkt, hvor du ikke skal ud at købe ekstraudstyr.

Mere om JBL 2.0 All-in-One

Produktet giver god lyd, men ønsker du den fulde biograf-lydoplevelse, skal du måske kigge nogle andre veje – for selvom soundbaren er af god kvalitet, mangler den en smule på lydfronten, før den kan gå ind og få fem stjerner.

Men går du derimod mere op i andre detaljer, såsom brugervenlighed og design, er denne soundbar helt klart et godt valg.

JBL’s soundbar er utrolig nem at opsætte i forhold til andre soundbarer på markedet, som er et stort plus i bogen. Det kræver ikke nogen ekspertviden eller værktøj. Du skal blot igennem nogle få enkelte step, og så har du fået ny lyd.

Før at produktet kan gå op ad kvalitetsstigen og score topkarakter, mangler der nogle få specifikationer såsom WiFi og en smartphone app. Disse specifikationer vil kunne toppe brugervenligeden yderligere. Men alt i alt en god soundbar til TV til en fornuftig pris, og designmæssigt ligger den i toppen af skalaen.

Sony HT-X8500 - velbedømt soundbar med indbygget subwoofer

Bedste allround soundbar

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sony HT-X8500:

  • Filmisk, tredimensionel surroundlyd
  • 4K HDR-kvalitet
  • Trådløs subwoofer

Forbrugsguidens vurdering

Sony HT-X8500 får vores godkendelse med sin kombination af brugervenlig betjening, integreret trådløs subwoofer og tiltalende design. Vi sætter pris på den fordybende surround sound-funktion, der løfter lytteoplevelsen. Inkluderingen af ARC er desuden en bonus, da det minimerer brugen af kabler og bidrager til en mere clean opsætning. Dens evne til at forbinde og streame via Bluetooth og oplade og afspille indhold via USB forbedrer dertil dens alsidighed.

Så når vi kigger på de overordnede funktioner, brugervenligheden og æstetikken mener vi, at Sony HT-X8500 giver god værdi for dem, der søger en velafrundet soundbar-løsning.

Fordele

  • Indbygget trådløs Bluetooth-teknologi
  • Forsynet med surround sound
  • Trådløs subwoofer
  • Slank og elegant design

Ulemper

  • Indstillingerne kan nogle gange være en udfordring

De fire ekspertkilder Techradar.com, Which.co.uk, Whathifi.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Sony HT-X8500. Ekspertkilderne er glade for soundbaren, som de alle har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra Techradar.com og Testberichte.de især er begejstrede for modellens brugervenlighed og integrerede subwoofer, er Whathifi.com og Which.co.uk imponerede over dens design og lydkvalitet. Til gengæld mener flere af eksperterne, at Sony HT-X8500 sommetider kan være svær at indstille, samt at lyden lige mangler det sidste.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sony HT-X8500

Soundbar med trådløs subwoofer og surround sound
Med Sony HT-X8500 får du en trådløs subwoofer, som gør, at lyden omringer dig, så dine film- og musikoplevelser bliver mere intense. Soundbaren er desuden fremstillet i et enkelt og elegant design med blot én enkelt kabelforbindelse, hvilket giver et mere stilrent look.

Med Bluetooth og USB-playback
Sony HT-X8500 er udstyret med Bluetooth, hvorfor man har mulighed for at streame sange fra diverse kompatible enheder, f.eks. din telefon eller tablet.

Der er ydermere mulighed for at tilslutte ens tablet, smartphone eller en anden enhed via USB-stikket. Herefter kan man lytte til musik eller se videoer, der er gemt på enheden. På samme tid oplader du din telefon, så den ikke løber tør for strøm.

Sony HT-SF150 - brugervenlig soundbar med gode anmeldelser

Bedste brugervenligt designede soundbar

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Sony HT-SF150:

  • Trådløs streaming med indbygget Bluetooth
  • Understøtter musik
  • Flere input-muligheder

Forbrugsguidens vurdering

Baseret på vores evaluering fremstår Sony HT-SF150 som et passende valg for dem, der søger en opgradering fra standard tv-lyd uden at investere for meget. Den imponerer med sin brugervenlighed og tilbyder nem opsætning via HDMI ARC og en intuitiv betjening, der giver dig mulighed for at afspille musik direkte via Bluetooth.

Vi sætter pris på det slanke design, som passer godt ind i de fleste hjem, og den enkle betjening på enheden, som eliminerer behovet for en fjernbetjening. Men selvom det giver en skarpere og klarere lyd end det gennemsnitlige tv, vil nogle brugere måske synes, at bassen er en smule mangelfuld, især til musik.

Når det er sagt, leverer modellen godt i forhold til sin prisklasse, især til film og tv-serier. Det er altså en praktisk og prisbillig lydløsning, som vi klart synes er værd at overveje.

Fordele

  • Budgetvenlig
  • Bluetooth
  • Basreflekshøjtaler
  • S-Force Front Surround

Ulemper

  • Nogle brugere mener, at den mangler noget bas

En god soundbar har to vigtige funktioner: Selvfølgelig skal den have en god lyd, men den skal også være brugervenlig. Lever Sony HT-SF150 op til det?

Denne soundbar er en budgetvenlig model, hvor eksperterne er enige om, at det er det rette produkt, hvis du ikke leder efter den bedste soundbar på markedet, men til gengæld leder efter den bedste til en billigere pris. Sony HT-SF150 sørger for nem parring og forbindelse til dit TV og pga. HDMI ARC giver et enkelt kabel nem og hurtig forbindelse til dit TV’s lyd, som kan betjenes med den medfølgende fjernbetjening

Anmeldelse: Produktanalyse af Sony HT-SF150

Godt design og mulighed for musik
Sony HT-SF150 er produceret i et design, der vil passe ind i de fleste hjem. Dens slanke profil gør, at den nemt kan sættes under fjernsynet uden at virke forstyrrende, stor eller bombastisk. På produktets bagside er der en optisk indgang, HDMI-indgang samt en USB-forbindelse. Via USB-forbindelsen er det muligt at afspille musik direkte. Denne model understøtter mp3, WMA og WAV. Der er også mulighed for at streame trådløst via Bluetooth.

På modellens forside er der desuden et enkelt LED-lys. Dette lys vises, når du gør brug af fjernbetjeningen, samt når HT-SF150 tændes. På soundbarens øverste del er der forskellige knapper til betjening af enheden såsom at styre lyden, tænde og slukke for enheden m.m. Du behøver derfor ikke altid gøre brug af den medfølgende fjernbetjening, hvis du står lige ved siden af soundbaren.

Bedre lyd end dit TV – og god til prisen
Både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net er enige om, at Sony HT-SF150 leverer en bedre og mere klar lyd end fjernsynets standardlyd. I mange tilfælde er soundbarens lyd også en del skarpere. Denne model har to kanaler og en basreflekshøjtaler, der leverer en kraftig bas. Lydkvaliteten kommer fra funktionen S-Force Front Surround.

Selvom soundbaren kommer med en basreflekshøjtaler, så er begge anmeldere lidt skuffede over musikkvaliteten. HomeCinemaMagazine.net nævner, at lyden er anstændig med gode toner, men bassen mangler en smule. De bemærker også, at når det kommer til TV-programmer, så fungerer lyden godt. Anmelderne nævner, at det er nemt at forstå samtaler, hvorfor de mener, at denne model er perfekt til film og TV-programmer. Afslutningsvis slår HomeCinemaMagazine.net fast, at lyden sagtens kan udfylde et rum og forklarer, at den ikke ”lyder begrænset”.

Dagens bedste priser og tilbud på Sony HT-S2000:

Forbrugsguidens vurdering

”Så glad for købet. Det gør en enorm forskel for hele TV-oplevelsen, især med film”, sådan skriver en glad køber af produktet på PriceRunner.

Et fremragende supplement til dit TV, hvis du ønsker, at skrue en smule op for volumen og lydkvaliteten. For hvem ønsker ikke deres egen hjemmebiograf? Ved købet af Sony Soundbar er du i hvert fald et skridt tættere på drømmen.

Du kan invitere gæster over en lørdag aften til en god film og imponere dem med din nye lækre soundbar. Sony Soundbar kan indstilles i forskellige programmer i forhold til om du ser film, hører musik eller noget helt tredje. Et produkt i et flot og enkelt design, som nærmest ikke fylder noget med dens slanke design.

Fordele

  • God lyd ved maksimum volumen
  • Er velegnet til indhold med dialog
  • Har Subwoofer med trådløs tilslutning

Ulemper

  • Understøtter ikke DTS
  • Surround sound kan ikke slås fra

Sony Soundbar leverer en god lyd og passer rigtig godt til et mellemstort TV. Lyden kan udfylde en stor stue og skaber en god lyd i hele rummet. Du kan placere soundbaren enten under TV’et eller montere den direkte på væggen.

Mere om Sony HT-S2000

Den indbyggede subwoofer giver en god tilstedeværelse af bassen, som hurtigt fylder rummet. Den giver en flot og ensartet lyd uanset hvor du har placeret dig i rummet. Du kan lynhurtigt tilkoble din yndlings streamingtjeneste til soundbaren helt uden problemer eller forstyrrelser. Soundbaren anvender nemlig Bluetooth til at forbinde sig til dit TV. Dette gør det utrolig nemt, at streame musik fra din smart-enhed og nyde musikken i god kvalitet.

Sony Soundbar er udstyret med ARC (Audio Return Channel). Det gør det muligt, at sende lyden fra dit TV til din receiver går gennem det samme HDMI-kabel, som der allerede bruges til at sende lyd og video til dit TV. Du slipper altså for at have grimme og unødvendige kabler forbundet til dit TV, som formentlig alligevel bare ligge og flyder uden nytte.

Den er som allerede nævnt udstyret med en smart bluetooth-teknologi, men du har også mulighed for at forbinde dine enheder til soundbaren gennem USB. Sony har formået at producere en god, flot og kraftfuld soundbar, som er et køb værd, hvis du vil forkæle dine øregange med gode lydoplevelser.

Soundbaren er nem at opsætte, men displayet kunne med fordel være en smule tydeligere. Desuden tager den kun meget lidt plads under dit TV, men vil gøre en stor forskel for dine film- og musikoplevelser i fremtiden. Samlet set får du en helt og aldeles udmærket soundbar, som præsenterer en god kraftfuld lyd i et flot design og til en overkommelig pris.

Samsung HW-Q700C - en soundbar med gode anmeldelser

Dagens bedste priser og tilbud på Samsung HW-Q700C:

Fordele

  • Velegnet til film og spil
  • Trådløs subwoofer
  • Med stemmestyring, der virker til Amazon Alexa
  • Med Dolby Atmos og DTS:X,4K-forbindelse

Ulemper

  • Begrænset tilkobling
  • Har kun en HDMI indgang

Samsung HW-Q700C er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder. Eksperterne er fra Techradar.com, Expertreviews.co.uk, Trustedreviews.com og Techhive.com. Alle fire eksperter er alle begejstrede for soundbaren, som de hver især har givet en god anmeldelse.

Det har de blandt andet gjort på grund af soundbarens subwoofer, design samt overordnede gode kvalitet. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Samsung HW-Q700C kun er forsynet med et HDMI-input.

Anmeldelse: Produktanalyse af Samsung HW-Q70R

Soundbar med Dolby Atmos, DTS:X og trådløs subwoofer
Med Samsung HW-Q700C får man en soundbar, der kommer med de to teknologier Dolby Atmos og DTS:X. Det vil sige, at lyden omringer brugeren, så man opnår en god og afbalanceret lyd ved afspilning af musik eller film.

Derudover er Samsung HW-Q700C udstyret med en trådløs subwoofer, der sørger for, at man kan føle intensiteten i lyden og musikkens rytme uanset, hvor man befinder sig henne i hjemmet.

Soundbaren leverer derfor også automatisk en optimeret lyd baseret på hver scene og giver brugeren mulighed for at høre stemmer tydeligt selv på et lavt lydniveau. Endvidere registrerer soundbaren, når man spiller og optimerer herefter lyden automatisk i realtid.

Stemmestyring, 4K-forbindelse og Bluetooth
Samsung HW-Q700C er forsynet med stemmestyring. Det betyder, at man kan betjene soundbaren med hjælp fra Amazon Alexa. Man kan derfor bede Alexa om at spille noget, svare på et spørgsmål eller lignende for en håndfri betjening.

Med en indbygget 4K-forbindelse er det nemt at tilslutte 4K-enheder som ens spillekonsol eller lignende. Det fungerer endda med HDR, hvis man har brug for det.

Sidst men ikke mindst kommer Samsung HW-Q700C med en Bluetooth-forbindelse, hvilket sikrer en trådløs musikstreaming. Man kan derfor nyde sin musik uden ledninger ved at tilkoble ens mobiltelefon eller en anden enhed trådløst til soundbaren.

Hvad siger eksperterne om Samsung HW-Q70R?

Ifølge de fire ekspertkilder er Samsung HW-Q70R en soundbar, der passer godt ind i de fleste hjem.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Techradar.com, at ”Samsung har forbedret den akustiske strålingsteknologi og leverer derfor fornemme filmiske lydbilleder takket være Dolby Atmos og DTS:X.” Som et resultat forklarer Techradar.com, at ”denne flotte soundbar er ideel til både film og spil”, hvilket Trustedreviews.com ligeledes beskriver som værende modellens absolutte fordel.

Dette er eksperterne fra Expertreviews.co.uk enige i og nævner, at de er vilde med Dolby Atmos samt subwooferen, der sørger for en ”masse god lyd”.

Eksperterne fra Techhive.com forklarer ydermere, at Samsung HW-Q70R er nem at komme i gang med. Man kan nemlig få ”leveret en fantastisk lyd til ens TV på blot få minutter”. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at fjernkontrollen kan være en smule forvirrende, samt at soundbarens pris er en smule høj.

5 ting du skal overveje, før du køber soundbar

  • Antal kanaler og subwoofer

    Soundbars har typisk 2.1-, 3.1- eller 5.1-kanaler. Cifret før decimaltegnet angiver antallet af fullrange-kanaler, mens tallet efter decimaltegnet angiver antallet af subwooferkanaler. Så en soundbar med 5.1-kanaler har 5 full-range-kanaler suppleret med en enkelt subwoofer-kanal. Subwooferen, der er ansvarlig for den laveste frekvensgenerering i soundbarens lydområde, spiller en afgørende rolle ved at levere dyb bas, der forstærker indlevelsen i film og musik. Af og til kan du støde på en 7.1.2-kanalsbetegnelse, hvor det tredje tal angiver antallet af lofthøjttalere, som giver en lydoplevelse, der “kommer” fra oven.

    Til sidst skal du overveje antallet af højttalere, som typisk er repræsenteret ved antallet af drivere. Flere drivere svarer til flere højttalere, hvilket forbedrer lydkvaliteten.

  • Forbindelsesmuligheder

    Når det gælder tilslutningsmuligheder, overfører optiske links udelukkende lydsignaler. HDMI-forbindelser overfører derimod både lyd- og videosignaler, hvilket sikrer, at der ikke er nogen forsinkelse mellem lyd og billede, hvilket er en afgørende faktor for ivrige gamere og film-entusiaster. For en optimal oplevelse anbefaler vi HDMI-eARC, som kan prale af en imponerende lydbåndbredde på op til 37 mbits/sek.

    Hvis man sammenligner Bluetooth og WiFi med hensyn til rækkevidde, er Bluetooth lidt bagud sammenlignet med WiFi, hvilket gør sidstnævnte til et bedre valg til store hjemmebiografopsætninger. Husk på, at visse soundbars kun tilbyder Bluetooth-forbindelse; hvis du er ude efter WiFi, er det vigtigt at tjekke specifikationerne før købet.

    Endnu en forskel på Bluetooth og WiFi til soundbars er lydkvaliteten. Da Bluetooth bruger komprimering til at kode lyd, kan det resultere i lidt værre lydkvalitet. Omvendt komprimerer WiFi ikke lyden, hvilket resulterer i bedre lydkvalitet

  • Yderligere egenskaber og funktioner

    Når du overvejer en soundbar, kan forskellige ekstra funktioner forbedre din lydoplevelse.

    • Kompatibilitet med musiktjenester: En soundbar, der integreres problemfrit med musiktjenester som Spotify, Apple Music, Amazon Music eller Tidal, kan forvandle din stue til en hel koncertsal. Du kan nemlig streame dine yndlingssange direkte gennem soundbaren.
    • Stemmestyring: Soundbars udstyret med stemmestyring giver dig mulighed for at styre enheden håndfrit. Almindelige stemmeassistenter omfatter Amazons Alexa, Google Assistant og Apples Siri. Med denne funktion kan du nemt justere lydstyrken, skifte track eller endda bede om vejropdateringer uden at løfte en finger.
    • Mulighed for lyd i flere rum: Nogle soundbars tilbyder multirums-funktionalitet, så du kan tilslutte og synkronisere flere højttalere i hele dit hjem. Det er f.eks. oplagt til fester, eller hvis du bare nyde musik hvor end du er i boligen.
    • Kompatibilitet med smart home: Hvis du har investeret i et smart home-system, skal du sikre dig, at din soundbar kan integreres med det. Det betyder, at du kan styre soundbaren med den samme app, som du bruger til at styre lys, termostat og andre smarte enheder.
    • Lydtilstande: Mange soundbars tilbyder forskellige lydtilstande, der er skræddersyet til forskellige typer indhold, f.eks. film, musik og sport. Disse kan forbedre specifikke elementer i lyden for at give en mere fordybende oplevelse.

    Overvej ekstra funktioner, når du køber en soundbar, for at sikre, at den passer perfekt til din livsstil og dine præferencer.

  • Pris

    Prisen på en soundbar varierer betydeligt, fra omkring 500 kr. og op til 6.000 kr. eller endnu mere, afhængigt af dine specifikke behov. Flere faktorer påvirker prisen, herunder dens størrelse, antallet af indbyggede højttalere og dens forskellige funktioner. Eksempelvis er Bluetooth en standardfunktion i dag, som findes i mange soundbars uden at påvirke prisen væsentligt. Men avancerede funktioner som Dolby Atmos er mindre almindelige og findes typisk kun i de dyrere modeller.

  • Bruger- og ekspertanmeldelser

    Ved at læse brugeranmeldelser får du indsigt i, hvilke modeller der generelt foretrækkes af brugerne samt hvordan en given model helt praktisk klarer sig i hverdagen. Omvendt giver analyser fra eksperter en mere omfattende forståelse af hver soundbars funktioner og ydeevne. Disse anmeldelser kan f.eks. give detaljerede oplysninger om soundbarens effekt, antallet af tilgængelige tilslutninger, understøttede lydformater eller tilstedeværelsen af en subwoofer. Ved at læse begge typer får du altså de bedste forudsætninger for at vælge korrekt, hvorfor vi har valgt at inkludere begge i vores artikel.

arrow-more

Test og anmeldelser af soundbars anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Jyllands-Posten

Den danske avis Jyllands-Posten behøver nok ikke nogen nærmere introduktion. Avisen er kendt som værende både saglig og troværdig, og derfor har vi naturligvis med interesse læst deres test af soundbars fra 2015, hvor flere af de gennemgåede modeller er blevet testet. Du finder testen her.

Her kan du finde deres test fra 2017, som blandt andet inkluderer testen af Samsung HW-K960.

Lydogbillede.dk

Som navnet mere end antyder, er Lydogbillede.dk et specialmagasin med fokus på forbrugerelektronik, og her kan man ofte læse både dybdegående og meget saglige vurderinger af populære modeller inden for både soundbars og mange andre produkter. Her fandt vi blandt andet solide tests af både Canton DM 75, Klipsch R-10BSonos Playbar og Samsung HW-K960.

Engadget.com

Engadget.com er et amerikansk teknikmagasin, der skriver om alt inden for teknologi og elektronik. Her er der mulighed for at finde både artikler og nyheder samt anmeldelser af diverse produkter. De har blandt andet testet og anmeldt Sonos Playbase, som de har givet 86 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk tester forskellige produkter og har især fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase, som de har givet henholdsvis 4,5 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Samsung HW-Q70R, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Playbase, kan du klikke ind her. 

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er et britisk teknikmagasin, der leverer alt lige fra nyheder til guides og tests om teknologiprodukter samt meget mere. De har fokus på at hjælpe forbrugerne til at tage de rette valg ved køb af nye produkter. Derfor tester og anmelder de også forskellige produkter som for eksempel en soundbar. Her har de testet Sonos Playbase, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techhive.com

Det amerikanske teknikmagasin Techhive.com leverer de seneste nyheder, anmeldelser og analyser inden for emner såsom home-teknologi. De skriver om både overvågning, hjemmeunderholdning, belysningskontrol samt meget mere. Techhive.com har blandt andet testet Samsung HW-Q70R, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Techradar.com

Det britiske teknikmagasin Techradar.com leverer både nyheder, guides og tests, der omhandler elektroniske produkter. I denne omgang har Techradar.com testet soundbarerne Sonos Beam, Sony HT-X8500 og Samsung HW-Q70R.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Beam, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sony HT-X8500, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Samsung HW-Q70R, kan du klikke ind her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de laver anmeldelser og tests af et hav af forskellige forbrugerprodukter. Testberichte.de anmelder produkter på baggrund af diverse kilders vurderinger og tests. Herefter videreformidler Testberichte.de testresultaterne til forbrugerne. Her har de testet soundbaren Sony HT-X8500, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de præsenterer blandt andet Bowers & Wilkins Formation Bar sådan her: ” I testen lyder denne soundbar fin, super præcis og har en stærk bas, lydbilledet er bredt og den klare stemmegengivelse giver det hele den rigtige smag.”

Anmeldelserne er udført: december 2019 og marts 2020
Du kan se anmeldelserne her, her og her

Tomsguide.com

Det amerikanske testmagasin Tomsguide.com leverer anmeldelser af teknik- og elektronikprodukter. Desuden kan du finde alt lige fra artikler til gode råd og guides inden for disse emner. Tomsguide.com har blandt andet testet Sonos Playbase, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Playbase, kan du klikke ind her.

T3.com

Det amerikanske teknikmagasin T3.com skriver om alt inden for gadgets, elektronik og teknologi. På den online side kan der findes både nyheder, guides og gode råd. Derudover tester og anmelder de også et hav af forskellige teknik- og elektronikprodukter. I denne omgang har T3.com testet Sonos Beam, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk

Which.co.uk er et britisk testmagasin, der tester forskellige forbrugerprodukter hver dag. Efter test af et produkt videregiver siden testresultaterne til forbrugerne. Herefter er der mulighed for at læse anmeldelsen af de specifikke produkter. Her har Which.co.uk testet Sony HT-X8500, som de har givet en middel anmeldelse.Du kan læse hele anmeldelsen her. Man skal dog være opmærksom på at for at få fuld adgang til testen, skal der købes et abonnement. 

Wired.co.uk

Wired.co.uk er et britisk magasin, der skriver om emner inden for IT, tele, kommunikation, data og teknik. Det britiske magasin fokuserer især på, hvordan teknologi påvirker kultur, økonomi og politik. Derudover tester og anmelder de diverse forbrugerprodukter. Her har Wired.co.uk testet soundbaren Sonos Beam. Ønsker du at læse hele anmeldelsen fra Wired.co.uk, kan du klikke ind på dette link.

PC-magasin.de

Det tyske magasin PC-magasin.de beskæftiger sig med både data og anden forbrugerelektronik, og i forhold til soundbars har de blandt andet testet modeller som Sony HT-NT3 og Philips HTL2183B.

Whathifi.com

Det engelsksprogede magasin Whathifi.com har specialiseret sig i nyheder, tests og anbefalinger inden for HiFi-produkter, og her har vi blandt andet læst anmeldelser om Sonos Playbar og Philips Fidelio B5/12. Whathifi.com har ligeledes testet og anmeldt de to soundbarer Sonos Beam og Sony HT-X8500. Du kan læse de to anmeldelser her og her. Se anmeldelsen af Sony HT-SF150 her.

Trusted Reviews

En af verdens største testmagasiner, trustedreviews.com, har kigget nærmere på Canton DM 75. Du kan læse den store test her. Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt de tre soundbarer Sonos Beam, Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Beam, kan du klikke ind her. 

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Samsung HW-Q70R, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sonos Playbase, kan du klikke ind her.

Alt om Data

Sony HT-NT3 bliver testet hos Alt om Data. Læs hele testen her.

M3

Klipsch soundbaren er blevet anmeldt i en af Sveriges største teknik magasiner. Læs hele testen her. Hvis du vil læse mere om M3s bedømmelse af Samsung HW-K960, så kan du klikke her for læse hele bedømmelsen.

Entain.de

Entain.de har givet Philips HTL 2183B karakterer og beskriver alle de forskellige detaljer ved soundbaren. Læs mere på deres hjemmeside her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er nok den største digitale markedsplads i verden, og her præsenteres alle relevante informationer og anmeldelser af et givent produkt. Vi anvender de mange forbrugeranmeldelser til at få indblik i, hvad tidligere kunder synes om produkterne. Det giver os et ærligt billede af, hvordan produkterne modtages af forbrugerne.
Dali KATCH ONE opnår en score på 4,3 ud af 5 stjerner hos forbrugerne.

Du kan se anmeldelserne her

Se brugerbedømmelser af Sonos Beam her.

Se Sony HT-X8500 brugerbedømmelser her.

Se Sony HT-SF150 brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvordan virker en soundbar?
En soundbar fungerer generelt på den måde, at den egentlig er flere højttalere i én. Inde i soundbaren er der højttalere, som alle peger i forskellige retninger. På den måde kan soundbaren skabe surround sound, uden at du behøver at stille forskellige højttalere rundt i lokalet.
Forbruger en soundbar meget strøm?
Nej, en soundbar forbruger generelt ikke meget strøm, da de bruger omkring 80 – 300 watt. Soundbaren får altså ikke din elregning til at stige markant.
Kan jeg lade en soundbar stå tændt hele tiden?
Nej, du bør slukke din soundbar, når du ikke bruger den for at spare strøm, men også fordi en soundbar i bund og grund er en højtaler. Og ligesom med alle andre højtalere, så kan du skade den, hvis du lader den stå tændt hele tiden, da den f.eks. kan overophede.
Hvor mange watt skal en god soundbar bruge?
De fleste soundbars bruger 80 – 300 watt. Med soundbars gælder generelt den regel, at jo flere watt den bruger, jo bedre kvalitet er lyden. Det kan altså være en fordel med flere watt, hvis du vil have god lyd.

Hvad er en soundbar?

En soundbar er en slank, lang højttalerenhed, der bruges til at forbedre lydkvaliteten fra en tv eller hjemmebiografanlæg. Soundbars er designet til at levere bedre lyd end de indbyggede højttalere i fladskærms-tv, som ofte har begrænset lydkvalitet på grund af deres tynde design.

Typisk består en soundbar af flere højttalere, der er placeret tæt sammen i en enkelt enhed. Dette arrangement giver en bredere lydoplevelse og forbedrer klarheden i dialogen, musikken og lydeffekterne i film og tv-programmer.

Nogle soundbars leveres også med forskellige lydtilstande og indstillinger, der giver brugeren mulighed for at tilpasse lyden efter deres præferencer eller den type indhold, de ser eller lytter til. Derudover kan nogle soundbars være trådløse og have indbygget Bluetooth eller Wi-Fi-funktionalitet, så du kan streame musik fra dine mobile enheder eller forbinde dem til dit hjemmenetværk.

Soundbars er en populær løsning for folk, der ønsker at forbedre lydkvaliteten i deres underholdningscenter derhjemme uden at skulle investere i et komplet surroundsound-lydsystem med flere højttalere og en separat forstærker.

Gode råd til valg af soundbar

Når man investerer i en soundbar, er formålet normalt at opnå en væsentlig forbedring af lyden – og præcis derfor er det vigtigt, at du faktisk vælger en model med god lyd. Ellers risikerer du, at du ikke oplever nogen væsentlig forbedring ift. lyden fra tv’et alene, og så er soundbaren blot en unødvendig udgift.

Som regel følges pris og kvalitet ad, men i vores gennemgang har vi også fundet plads til en ”prisbasker”, der ikke ydelsesmæssigt er fuldt på højde med de øvrige dyrere modeller, men som til gengæld giver rigtig god værdi for pengene.

Ophængt eller på sokkel?

Først og fremmest bør du inden købet gøre dig klar, hvordan tv-setup’et ser ud. Hænger tv’et på væggen, har du brug for en soundbar, mens et tv, der står på en tv-bænk eller andet møbel som regel bør udstyres med en lydsokkel. Det er i princippet en soundbar, men den er bare beregnet til at stå på et underlag. Flere af de modeller, vi har inkluderet, kan bruges i begge situationer.

Vær opmærksom på tilslutningsmulighederne

Vær også opmærksom på tilslutningsmulighederne. Udviklingen går generelt mod færre og enklere tilslutningsmuligheder, idet en soundbar først og fremmest bruges med direkte tilslutning til tv’et. Har du et setup, hvor du gerne vil have lyden direkte fra eksterne lydkilder som cd- eller bluerayafspiller, bør du sikre dig, at der er de nødvendige tilslutningsmuligheder som for eksempel HDMI. Det er langt fra alle soundbars, der understøtter den mulighed.

Kunstig eller ægte surround?

En soundbar er det oplagte valg for de fleste almindelige brugere. Den er både let at tilslutte og bruge. Går du meget op i HiFi-lyd, er det dog ikke sikkert du vil nøjes med den ”kunstige” surroundsound, som man med de fleste soundbars må nøjes med. Her kan du med fordel overveje systemer som kan udbygges med egentlige baghøjttalere. Disse er inkluderet i eksempelvis Philips Fidelio B5/12, eller kommer som en udvidelsesmulighed med Sonos Playbar. Her må du dog være forberedt på, at den ekstra lydkvalitet koster lidt mere.

Kabel eller trådløst?

Selv om soundbars generelt er meget brugervenlige produkter, er der alligevel forskel på, hvor teknisk minded du skal være, for at få systemet til at fungere optimalt. Eksempelvis kan du vælge at gå efter 100 % trådløse systemer, hvis det skal være ekstra let. Har du på den anden side ikke problemer med at skulle trække et par ledninger, kan der i visse tilfælde være penge at spare.

Film eller tv-avis?

Overvej også, hvilke programmer du først og fremmest ser. Der er stor forskel på, hvordan de enkelte systemer gengiver henholdsvis tale, musik og film. Til kraftigere musik og ikke mindst film bør du vælge en soundbar med ekstern subwoofer eller i det mindste mulighed for tilslutning af en. En spinkel soundbar kan af fysiske årsager ganske enkelt ikke levere den fornødne bas, hvis eksplosioner, trommer og basgange skal gengives naturtro.

Vælger du en model fra vores gennemgang, vil du dog generelt være udmærket dækket ind på de ovenstående punkter. Vi har valgt de bedste produkter, og ingen af dem falder igennem på de nævnte områder. Udse dig eventuelt et eller to produkter, som ser ud til at opfylde dine behov, og find derefter ekstra information, før du foretager det endelige valg.

Der er f.eks. uddybende informationer at hente i kilderne sidst i artiklen, ligesom du også vil kunne finde mere info hos forhandlerne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme