Cyber Monday - Den Ultimative Guide til de bedste tilbud

SENESTE ÆNDRING: april 15, 2024.
Bemærk, artiklens årstal er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.
featured image

Cyber Monday er kendt for at være Black Fridays ’rival’, der starter allerede et par dage efter den berømte fredag. Mange af os er helt vilde med Black Friday og er allerede bekendt med denne dag, mens nogle af os overser Cyber Monday. Dog har denne dag vundet indpas både i Danmark og i udlandet, da det også er blevet én af årets helt store shoppedage.

På Cyber Monday shopper vi alle efter de bedste tilbud og rabatter. Her er der nemlig mulighed for at finde nedsatte varer i de fleste online butikker. Måske har du drømt om en specifik computer, taske eller et par nye sko, som du ikke har haft råd til?

Det kan være, at produktet, som du drømmer om, bliver dit på denne dag. Dog advarer mange eksperter om, at du ikke skal lade dig rive alt for meget med af Cyber Monday. Du kan nemlig i sidste ende komme til at lade dig narre af tilbud og rabatter, der slet ikke er noget værd. Derfor skal du altid forberede dig ordentligt, inden Cyber Monday går i gang samt læse alle de gode råd, som du kan komme i nærheden af.

Dog behøver du ikke bekymre dig om at blive narret, hvis du blot sørger for at forberede dig ordentligt. Her har vi nemlig lavet en stor Cyber Monday guide med alle de informationer, som du har brug for, når det kommer til denne dag.

Denne guide omfatter alt lige fra hvad og hvornår Cyber Monday går i gang, gode råd til selve dagen, hvordan du undgår at blive snydt, hvordan du spotter en fupbutik og meget mere.

Læs med videre og find ud af alt det, som du skal vide, når det kommer til Cyber Monday.

Hvornår er Cyber Monday?

Mandagen efter Thanksgiving i USA bliver betegnet som ’Cyber Monday’. Selve ordet Cyber Monday kom frem tilbage i 2004 ifølge Scott Silverman. Dette var i forbindelse med en undersøgelse, der viste, at mandagen efter Thanksgiving var en af de dage med mest online handel, hvis man tog et kig på omsætningen.

Dog er der også nogle, der mener, at Cyber Monday blev navngivet i 2005 af den amerikanske organisation National Retail Federation.

Selve ordet siges at være opfundet af marketingsmennesker, der ville prøve at lokke folk til at handle online lige præcis denne dag i stedet for at shoppe i fysiske butikker. Denne dag er efterhånden ved at blive lige så stor som Black Friday – i hvert fald hvis man tager et kig på omsætningen for disse dage.

I modsætning til Black Friday, der både foregår online og i fysiske butikker, så foregår næsten al handel hovedsagelige online på Cyber Monday. Derfor er dette en dag, der giver webbutikker julelys i øjnene, da de her har mulighed for at stjæle omsætningen for nogle fysiske butikker.

Dog er flere fysiske butikker også begyndt at være med, når det kommer til Cyber Monday. De fleste fysiske butikker har dog allerede en webshop, hvorfor de blot giver en masse gode tilbud på webshoppen og får omsætning på denne måde, når det bliver Cyber Monday.

Cyber Monday i Danmark

Både i Danmark og i udlandet går forbrugerne shop amok på Black Friday, hvilket er kendt for at være en af årets største indkøbsdage. Men hvis du ikke fik fat i alle de tilbud og rabatter, som du gerne ville, så er der stadig en mulighed. Cyber Monday går nemlig i gang blot et par dage efter Black Friday, hvor der igen vil være et væld af nedsatte produkter at finde på især online butikker.

De seneste par år har denne dag fået mere og mere opmærksom i Danmark. I starten var det klart Black Friday, der var et hit, hvor mange danskere overså Cyber Monday. Men omkring 2016 og frem til nu har flere danskere fået øjnene op for denne dag.

Selvom Black Friday får en større interesse fra forbrugerne end Cyber Monday, så kan der faktisk være gode tilbud og rabatter at hente på denne dag. Eksperter forklarer, at forbrugere ofte vil opleve, at der kommer nye nedsatte varer frem på denne dag, hvorfor de har mulighed for at finde et nedsat produkt, der ikke var nedsat på Black Friday.

Ifølge Tv2 er Dorte Wimmer, direktør i Retail Scandinavia og detailekspert, sikker på, at Cyber Monday aldrig vil få den samme omsætning som Black Friday i Danmark. Blandt andet fordi, at der er gode tilbud at finde hos online butikker på Black Friday, samt fordi mange fysiske butikker er tæt forbundet med deres online butik.

Cyber Monday i Danmark er dog én ting, da denne dag ser helt anderledes ud i USA, hvor der rent faktisk er større interesse for Cyber Monday, end hvad der er for Black Friday. Her forventes der nemlig, at der er en større omsætning på denne dag, hvor den vil vippe Black Friday af pinden.

Mandagen efter Thanksgiving betegnes dog også af flere mennesker som værende en ’Buy Nothing Day’. Det er nemlig også en international protestdag, der siden 1993 har været markeret som en protest mod sociale og miljømæssige forhold, der bliver skabt af blandt andet overforbrug.

Hvor stor er Cyber Monday?

Adobe har i 2017 offentliggjort en rapport, der viser online shoppedata fra 2017 på Cyber ​​Monday. Her blev det blandt andet forventet, at Cyber ​​Monday ville ramme en ny rekord som den største online salgsdag i historien med 6,59 milliarder dollars ved udgangen af ​​dagen, som dagen rent faktisk også gjorde. Rapporten forklarer, at der havde været en stigning på 16,8 procent fra år til år.

Til sammenligning blev der omsat for 5,03 milliarder dollars og 2,87 milliarder dollars på henholdsvis Black Friday og Thanksgiving Day. Topsælgere på Cyber ​​Monday inkluderede blandt andet Nintendo Switch, PJ Masks og Hatchimals & Colleggtibles figurer, Apple AirPods, streamingenheder som Google Chromecast og Roku samt Super Mario Odyssey-videospillet.

Rapporten viste også, at den samlede webtrafik til detailbutikker steg med 11,9 procent på Cyber ​​Monday. Brugen af mobile enheder satte en ny rekord, der repræsenterede 47,4 procent af besøgene (39,9 procent smartphones, 7,6 procent tabletter).

Cyber Monday er derfor ifølge både rapporter og eksperter en stor dag, hvilket kan ses på den stigende omsætning, som dagen i hvert fald har fået i udlandet.

Tal fra CNBC viser, at det samlede salg online på Cyber Monday kom op på mere end 6 milliarder dollars i forhold til rapporten fra Adobe, hvilket svarer til omkring 40 milliarder danske kroner. Dette betød, at Cyber Monday sidste år blev den største shoppedag nogensinde i USA.

Selvom mange ikke skulle tro det, så er dagen ved at blive mere populær end Black Friday – den vinder selv mere og mere indpas hos danskerne og de danske webbutikker.

Ifølge Børsen slog Amazon også sin egen salgsrekord på Cyber Monday sidste år. På denne dag blev der købt mere end hundrede millioner produkter. Derudover steg mobilsalget også markant med mere end 50 procent på verdensplan, hvis man sammenligner det med sidste år.

Hvorfor er Black Friday ​​og Cyber Monday vigtige dage for nogle forbrugere?

For forbrugere betyder Black Friday og Cyber ​​Monday et par dage med, hvad der synes at være gode tilbud – og hvis du er erfaren og udnytter alle de bedste tilbud, kan du virkelig spare masser af penge.

Black Friday og Cyber ​​Monday har ændret den måde, hvorpå vi handler især i løbet af julen, og det har haft en massiv effekt på detailbranchen og især online butikkerne.

Det er gode nyheder for os og potentielt dårlige nyheder for forhandlerne. I stedet for at købe gaver gennem hele året, så venter mange forbrugere med at købe blandt andet julegaver på Black Friday eller Cyber Monday.

Både Black Friday og Cyber ​​Monday er blevet overvældende online fænomener. Mange forhandlere tilbyder Black Friday-tilbud både i deres fysiske butikker og online butikker, hvorimod Cyber ​​Monday, som navnet antyder, altid har været en online ting.

Mange mener, at grunden til, at Cyber Monday konstant vokser i popularitet blandt forbrugerne er, at det er meget nemmere at købe online, især hvis man er ude efter et nyt stort køkkenapparat, skal på arbejde eller blot vil have tingene sendt direkte hjem til døren.

Hvad er forskellen på Black Friday og Cyber Monday?

Hvis du spekulerer på, om du skal købe det produkt, som du har sparet op til hele året, så spekulerer du sikkert også på en anden ting: skal jeg vente til Black Friday eller skal jeg vente til Cyber ​​Monday?

Begge disse salgsdage bliver kun større for hvert år. Mens begge dage især er populære i udlandet, så er Black Friday klart den shoppedag, der er mest populær i Danmark.

Spørgsmålet er så: om jeg skal vente med at købe et godt tilbud, eller om jeg blot skal slå til på den første store shoppedag altså Black Friday? Det er der delte meninger om, da nogle produkter bliver yderligere nedsat på Cyber Monday. Derudover kan der også ske det, at produktet slet ikke vil være nedsat mere efter Black Friday, da der bliver sat andre produkter på tilbud på Cyber Monday.

Men hvis du gerne vil vide mere om begge dage, og hvis du altid har undret dig over forskellen på disse to dage, så får du alle forskelle forklaret her i dette afsnit.

Hvornår er det Black Friday? 

Black Friday er i 2020 den 27, november.
Black Friday startede i USA, og forløber om fredagen umiddelbart efter Thanksgiving. Dagen ændrer derfor dato hvert år.

Hvornår er det Cyber Monday? 

Cyber Monday er i 2020 den 30. november
Cyber Monday forløber om mandagen efter Black Friday eller Thanksgiving. Derfor ændrer denne dag også dato år efter år.

Hvad er forskellen mellem Black Friday og Cyber ​​Monday? 

Der er ikke en særlig stor forskel, når det kommer til disse to shoppedage. Mange tilbud varer fra Black Friday hele vejen op til og på Cyber ​​Monday også.

Cyber ​​Monday var oprindeligt ikke forbundet med Black Friday. Mange mener nemlig, at det var en dag, hvor folk der endnu ikke havde købt julegaver, kunne gøre dette online. Mange bestilte nemlig ting online, da de skulle på arbejde.

Den helt grundlæggende forskel er selve datoen samt pointen med dagen. Hvor Black Friday fokuserer på både fysiske og online butikker, så fokuserer Cyber Monday hovedsageligt på de online butikker.

Det plejede at være sådan, at Black Friday – hovedsageligt i butikker i USA – fokuserede på forbrugerelektronik, hvor Cyber ​​Monday fokuserede mere på tøj og smykker, men disse linjer er stort set helt sløret nu.

I dag kan der nemlig komme et godt tilbud på alle former for produkter, hvad enten det er den ene eller anden dag. Derudover er der som regel også mange tilbud og nedsatte varer op til disse to dage, hvorfor linjerne ikke rigtig eksisterer.

Hvis du vil læse mere om forskellen mellem Cyber Monday og Black Friday, så kan du klikke ind her.

Undgå at blive snydt på Cyber Monday

Når det er Cyber Monday, så vil du kunne finde masser af tilbud og rabatter hos forskellige online butikker. Men selvom det virker som et godt tilbud, så er der faktisk mulighed for, at du kan blive snydt og spilde dine lommepenge unødigt.

Online butikker gør brug af flere strategier for at få forbrugerne til at bruge flere penge på produkter, som de ikke nødvendigvis har brug for.

Men hvis du forbereder dig ordentligt, så bliver det nemmere at undgå alle ’farerne’ ved Cyber Monday, da der findes masser af gode råd, der kan hjælpe dig godt gennem dagen. Vi har fundet de bedste råd, så du undgår at blive snydt på Cyber Monday.

Undersøg priser før Cyber Monday 

Selvom du kender de online butikker, hvor du leder efter gode tilbud, så anbefales det ikke, at du blot shopper løs og stoler på, at alle webshops giver dig de bedste rabatter. Mange undersøgelser har nemlig vist, at nogle produkter rent faktisk kan købes billigere før Cyber Monday.

Derfor vil du reelt set ikke opnå nogen besparelse ved at købe ’tilbuddet’, da du før selve dagen har kunnet købe det endnu billigere.Det er derfor en fordel, hvis du tjekker priserne på de produkter, som du er interesseret i, inden det bliver Cyber Monday. På denne måde kan du sikre dig, at du ikke falder i fælden og køber et nedsat produkt, der i realiteten slet ikke er nedsat.

Tjek butikkernes troværdighed 

Inden du går i gang med at købe et produkt, så er det værd at tjekke butikkens troværdighed. Hvis du vil købe et produkt hos en ukendt butik eller et ukendt brand, så kan du som regel undgå at blive snydt ved blot at lave en smule research.

Ved at kigge på butikkens anmeldelser samt tjekke indholdet, domænet med mere, bliver det nemmere at finde ud af, om du er ved at købe noget fra en falsk butik eller ej.

Anvend sikre betalingsmetoder 

Lige meget om du køber et produkt fra en kendt eller ukendt butik, anbefales det, at du anvender en sikker betalingsmetode. Den sikreste metode er kreditkort, betalingskort og PayPal.

Dog anbefales det, at du gør brug af kreditkort, da dette er kendt for at være den mest sikre betalingsmetode via internettet. Med denne betalingsmetode kan det nemlig være nemmere at få dine penge tilbage, hvis noget skulle gå galt, eller hvis produktet aldrig bliver leveret til din adresse.

Gør brug af sikkerhedskoder ved betaling 

En anden mulighed, når det kommer til en sikker betalingsmetode, er, at gøre brug af sikkerhedskoder. Nogle forhandlere gør brug af dette, mens andre ikke gør brug af dette. Hvis det er en mulighed, så anbefales sikkerhedskoder altid, da du her skal have en kode ved brug af dit dankort eller kreditkort. Dette sørger for, at du er sikret endnu bedre mod andres brug af dine betalingskort, da du skal indtaste en kode, der enten bliver sendt via SMS eller via et opkald.

Sammenlign priser 

Mange bliver snydt på Cyber Monday, fordi de glemmer at sammenligne priser eller slet ikke undersøger, om det nedsatte produkt overhovedet er et godt tilbud.

Mange online butikker kaster om sig med store besparelser, da forbrugerne på denne måde herved nemt kan se, hvor mange penge de sparer ved at købe det specifikke produkt. Dog skal du være opmærksom på, at den sammenlignende pris, kan være mange ting.

De fleste tror, at det er den pris, som produktet oprindeligt koster, men det kan faktisk også være en pris, der bliver anbefalet af fabrikanten, eller en pris som butikken blot har valgt for at kunne lave en ’god besparelse’.

Mange produkter bliver ’sat op’ få dage inden et stort udsalg, hvorfor du skal være opmærksom på dette og forberede dig grundigt, inden du springer ud i for mange køb med store besparelser på Cyber Monday.

Produktets værdi og garantier 

Selvom du finder, hvad du mener er en god besparelse, så skal du også være opmærksom på, hvorvidt produktet reelt er pengene værd eller ej. Undersøgelser har vist, at de fleste online butikker som regel fremhæver produkter med en god besparelse, der er en gammel model med dårligere kvalitet i forhold til andre produkter. Dette gør de for at få alle disse produkter væk fra butikken, fordi de ikke længere ønsker at sælge dem.

Selvom det muligvis virker som et godt tilbud, så kan det sagtens være, at den reelle besparelse ikke er særlig stor, fordi produktet ikke har en god værdi mere.

Det er også værd at være opmærksom på produkternes garantier, da tilbudsvarer som regel ikke har den samme garanti som en ikke-tilbudsvare. Derfor anbefales det, at du altid læser butikkens politikker, når det kommer til garantier, returnering med mere.

Hold dig til dit budget

Når du shopper på Cyber Monday, så er det klart et mål at finde de bedste tilbud og rabatter. Dog er det en god idé at lave et budget, så du ikke køber mere, end hvad du har planlagt – og hvad du har råd til. Det kan dog være svært, da mange online butikker har lavet markedsføringsplaner, der kan få dig til at købe mere eller købe andre ting, end hvad du havde udset.

Nogle online butikker laver eksempelvis køtilbud, store besparelser på et specifikt antal produkter (antal er altid en lille mængde) med mere. Når dette bliver vist, så vil mange forbrugere skynde sig hen til butikken for at få fat i dette gode tilbud.

Dog vil de som regel være revet væk, hvorfor sandsynligheden for, at du får fat i dette produkt er lille. Derfor bliver du ’tvunget’ til at købe noget andet – og sikkert også dyrere – end hvad du havde planlagt. Det er altid en god idé at lave et budget, som du husker at holde dig til uanset hvad.

Rabatter med en fangst 

Online butikker er blevet vilde med at tilbyde små gaver til de første 100 kunder, der køber et specifikt produkt. Dette kan især ses, når det kommer til Cyber Monday. Dog kan der være en fangst ved dette, da gaven som regel ikke er noget værd.

Derudover har butikken muligvis ikke nogen gode tilbud eller store besparelser, hvorfor der ikke er nogen grund til blot at købe noget for at få fat i deres gave. Nogle online butikker tilbyder også en stor besparelse eller rabat med en fangst. Det betyder, at hvis du skal have en god besparelse, så skal du også bruge en stor sum penge. Du skal eksempelvis købe for et specifikt beløb for at opnå besparelsen, hvorfor besparelsen ikke vil være særlig stor i sidste ende.

Når det kommer til Cyber Monday, så handler det om at være på vagt. Der findes masser af gode tilbud og store besparelser, men der findes også mange tilbud, der i sidste ende kun vil få dig til at føle dig snydt. For at undgå dette, skal du blot følge disse gode råd, da det vil sørge for, at ingen online butikker kan snyde dig med deres tilbud og besparelser.

Sådan spotter du en fupbutik

Da Cyber Monday er en dag, der foregår online, så er det også en dag, som hackerne og falske online butikker nyder godt af. Der findes mange svindlere på internettet, som nemt og hurtigt kan lokke oplysninger ud af dig, hvis du ikke passer på.

Når vi nærmer os Cyber Monday, så vil det oftest være muligt at finde mange forskellige fupbutikker, der prøver at lokke forbrugerne til at handle hos dem med masser af gode tilbud og vilde besparelser.

Derfor har vi lavet en guide, der hjælper dig med at spotte en fupbutik, så du ikke bliver franarret dine lommepenge for et produkt, der aldrig kommer frem.

Undersøg hjemmesiden 

Inden du køber et nyt produkt fra en online butik, som du aldrig har købt fra før, så er det værd at undersøge denne butik nærmere. Det er en fordel, hvis du kan finde frem til disse forskellige informationer:

  • Om os – hvad er historien bag den online butik?
  • Kontakt – hvad er mulighederne for at få kontakt til ejerne bag firmaet?
  • Kan du finde handels- og leveringsbetingelserne?
  • Kan du finde en adresse?
  • Kan du finde et CVR-nummer?
  • Ser den online butik generelt ud som en butik, du kan stole på?

Disse er alle informationer, der kan være en fordel at undersøge. Som regel vil du hurtigt kunne finde ud af, om en online butik er værd at stole på eller ej.

Hvis mange af de ovenstående informationer mangler, så er det værd at se på siden igen med et par kritiske briller. Det betyder nemlig oftest, at du er inde på en fupbutik. Derudover kan du tjekke nedenstående punkter, hvis du vil researche endnu mere.

Er hjemmesiden HTTPS og med hængelås? 

Det er vigtigt altid at være opmærksom på, om en online butik er med https eller httpss. Med httpss er hjemmesiden udstyret med et SSL-certifikat. Dette certifikat betyder, alt data bliver krypteret, hvorfor dine betalingsoplysninger vil være sikre.

Derudover skal du også kigge efter hængelåsen i browseren. Hvis butikken har begge dele, så er den som regel sikker. Men hvis den har ingen af delene, så er det værd at købe produktet på en anden hjemmeside.

Kan du finde nogle anmeldelser fra tidligere kunder? 

En anden god ting er, at finde anmeldelser fra tidligere kunder. Dette kan du eksempelvis gøre på TrustPilot, Google eller på de sociale medier. Her kan du se, om andre kunder har haft gode eller mindre gode oplevelser med den specifikke online butik.

Du kan rent faktisk være heldig at finde anmeldelser fra kunder, der er blevet snydt, hvorfor du skal holde dig langt væk fra denne hjemmeside. Det betyder som regel, at dette er en fupbutik.

Er butikken e-mærket eller ej? 

Du kan også tage et kig på hjemmesiden og se, om den er medlem af e-mærket eller ej. Der bliver nemlig stillet store krav til online butikker, der er medlem – eller ønsker at være medlem – af e-mærket.

Hvis butikken er e-mærket, kan du som udgangspunkt føle dig sikker på siden. Det koster nemlig også penge at få e-mærket, hvorfor de fleste fupbutikker ikke vil bruge penge på dette.

Er tilbuddet et reelt tilbud? 

Hvis du falder over en stor besparelse på et produkt, der normalt ikke er nedsat, så skal du virkelig lave din research. Det er nemlig en af de ting, som fupbutikker nyder godt af, da de lokker forbrugerne til med store besparelser på populære produkter.

Hvis der er tale om mærkevarer, så skal du især være på vagt, da dette er en af fupbutikkernes favoritstrategier. Du skal derfor først og fremmest finde ud af, om tilbuddet er reelt eller ej.

Hvis du har tanken om, at et tilbud er for godt til at være sandt, så skal du som regel blot følge din mavefornemmelse. De reelle online butikker giver hovedsageligt ikke store besparelser på populære produkter, da disse oftest vil blive solgt til den fulde pris.

Kig på butikkens formuleringer og sprog 

Hvis du klikker ind på en online butik, der er fyldt med dårlige formuleringer, så er dette klart et stort minus. Det er som oftest nemt at spotte, hvorvidt en online butik er direkte oversat med en oversættelsesmaskine såsom Google Translate, hvorfor sproget ikke vil være særlig godt. Hvis sproget er fyldt med fejl, så er det som regel en fupbutik, da der her hverken er brugt tid eller penge på at gøre det ordentligt.

Hvilke betalingsmetoder kan der vælges? 

Når det kommer til fupbutikker, så vil de som regel vise, at du kan betale på mange forskellige måder. I realiteten kan du slet ikke dette, men du opdager det desværre for sent. Dette ender med, at dine personlige oplysninger samt dine betalingsoplysninger kommer i de forkerte hænder. Dette kan du undgå ved at betale med et betalingskort såsom Mastercard, et Dankort eller et VISA-kort.

Ved betaling med et betalingskort kan du gøre brug af indsigelsesaftalen. Det bliver på denne måde nemmere for dig at få dine penge tilbage, hvis du er blevet snydt af en fupbutik. Du skal blot henvende dig til din bank og lave en indsigelse – herefter skal du så krydse fingre for, at banken godtager din indsigelse, så du kan få dine penge tilbage ind på din bankkonto igen.

Ved betaling er det også sikkert at gøre brug af MobilePay, da det nærmest er det samme som at gøre brug af dit betalingskort.

Er du klar til at spotte en fupbutik? 

Med disse gode råd til at spotte en fupbutik, skulle du gerne være klar til at tage en velovervejet beslutning om, hvorvidt du er inde på en falsk eller legitim hjemmeside. Dette kan spare dig for en masse stress og for en masse penge, da du blot vil gøre alle dine køb på en reel hjemmeside i stedet.

Cyber Monday kan i forvejen være fyldt med stress på grund af alle de gode tilbud. Så ved at undersøge de online butikkers troværdighed, gør du blot det hele nemmere for dig selv. Ved at følge disse gode råd undgår du at hoppe direkte ind i hackernes eller svindlernes kløer.

Derfor føler du stor lyst til at handle på Cyber Monday

Når det drejer sig om shopping, så findes der mennesker, der er helt vilde med det og vil gøre alt for at få de bedste tilbud. Der findes også mennesker, der er fuldstændigt ligeglade med gode tilbud, og som ikke ønsker at kigge online eller gå ud i butikker på denne dag.

Cyber Monday bliver en mere populær shoppedag, men det betyder ikke, at det er alle, der er helt vilde med denne dag.

Dog viser flere undersøgelser, at når det kommer til shoppedage og gode tilbud, så er de fleste danskere – og mennesker generelt – vilde med det. Dette er på grund af flere forskellige faktorer, som for det meste sker ubevidst.

Selvom både Black Friday og Cyber Monday er kendt for at være nogle af de mest stressfyldte dage i nogens øjne, så er der mange, der ikke kan lade vær med at kigge på alle de gode tilbud. Det kan for nogle virke mærkeligt, men disse dage giver mange mennesker lyst til at handle – især når det er Cyber Monday.

Hvis du er interesseret i at vide hvorfor du selv – eller hvorfor nogle du kender – er så vilde med at handle på de største shoppedage, så skal du læse med videre her. Vi har nemlig oplistet nogle af de mest generelle ting, der gør, at man føler stor trang til at handle på Cyber Monday.

Cyber Monday er for alle 

Cyber Monday er ikke blot for en lille specifik gruppe, der elsker gode tilbud og store besparelser. Denne dag er for alle, der har lyst til at deltage. Dette gør det til en dag, hvor alle kan være med – lige meget hvad for en hudfarve de har, hvor de bor henne, hvor mange penge de har, hvilket køn de har med mere. Der er ingen mennesker, der er udelukket på Cyber Monday, hvilket gør det til en dag, som mange er vilde med.

Glæde af online shopping

Mange mennesker er ikke vilde med at være låst inde i et storcenter eller i en butik fyldt med mange mennesker. Dette er der dog nogen mennesker, der er vilde med, da de på denne måde føler en form for sammenhold, hvorfor de elsker Black Friday. Det er lidt anderledes på Cyber Monday. Her kan alle de bedste tilbud som regel findes hos de online butikker.

Det betyder, at mennesker, der generelt ikke er vilde med store menneskemængder, kan nyde denne dag hjemme fra sofaen, da der er mulighed for at shoppe direkte fra internettet uden overhovedet at gå udenfor en dør eller ind i en butik.

For nogle mennesker er en stor menneskemængde nemlig lig med adrenalin, glæde og spænding, mens det for andre mennesker er lig med stress og unødig bekymring.

Lever for store besparelser, tilbud og rabatter

Tilbud og store besparelser lyder godt i de flestes ører. Men for nogle mennesker er det mere end blot ’godt’. Det kan næsten blive en besættelse for nogle, hvorfor en dag som Cyber Monday aldrig kan blive udeladt fra kalenderen.

Købetrangen er så stor, at lige meget om der mangler noget i hjemmet eller ej, så skal der købes noget, hvis det er på tilbud. Når der er en dag med mange gode tilbud, så skal der nemlig købes noget, da man herved har mulighed for at spare penge.

Glæden ved at købe overstråler alt andet, hvorfor udgiften ikke er noget problem. Sådan føler de mennesker, der lever og ånder for store besparelser og gode tilbud i hvert fald.

Med tilbud sparer man penge uden at blive udnyttet 

Tilbud og rabatter kan få nogle mennesker til at føle, at de ikke mindst sparer penge, men de bliver heller ikke udnyttet på samme måde, som de bliver, hvis de køber produktet til fuld pris.

Det er lige meget, om produktet er til gavn for dem eller ej, men hvis det har så god en pris, at det er et af de bedste tilbud på dagen, så er købetrangen for stor til at lade vær.

Eksperter forklarer, at dette som regel gælder hele året rundt for de mennesker, der har det på denne måde. Det er derfor ikke kun, når det drejer sig om selve dagen Cyber Monday.

Køtilbud og begrænsninger er mere interessant 

Når det kommer til Cyber Monday, så bliver der, som nævnt før, brugt strategier med begrænsede antal, køtilbud med mere. Det betyder, at mennesker bliver opmærksomme på, at der ikke vil være et produkt til alle dem, der ønsker det.

Butikkerne gør forbrugerne opmærksomme på dette med vilje, da de herved øger interessen ved produktet. Når nu det er et køtilbud, så må det da være mere spændende end de andre produkter?

Menneskers hjerne begynder at tænke med denne logik, hvorfor de herved vil gøre alt for at eje dette produkt. Det betyder, at hvad enten de mangler det eller ej, så må de eje produktet, fordi der må være noget ekstra spændende eller interessant ved det. Forbrugerne bliver klar til kamp, hvorfor selve trangen til at købe bliver øget til det maksimale.

Hæfter sig ved ting uden at eje det 

Eksperter forklarer, at hvis du mangler et nyt produkt, så vil du blive ekstra glad, når du finder det som et godt tilbud – hvad enten du har planer om at købe det eller ej. Du begynder herefter at drømme om at have det samt overbevise dig selv om, at du allerede ejer det.

Du hæfter dig herved ved et produkt, som du i realiteten slet ikke ejer. Det vil ikke være muligt at undgå at tænke på tilbuddet, da du som oftest vil overveje, om du skal købe det specifikke produkt eller ej.

Fordi de fleste allerede har hæftet sig ved produktet og glæder sig til at have det i deres hænder, så får de et forhold til en ting, som der endnu ikke er i hjemmet. På grund af denne funktion fra hjernen, så får du en større trang til at købe, da du bliver overbevist om, at det er det bedste valg for dig.

Aktivering af hjernens belønningssystem

Nye produkter betyder, at aktiveringen af hjernens belønningssystem går i gang. Hvis vi køber et nyt produkt, der koster meget mindre, end hvad vi har købt det til, så vil de fleste mennesker blive meget glade og få en form for ’kick’ af det. Du bliver enormt glad, fordi du nu har sparet en masse penge, som du kan bruge på noget andet i stedet.

At spare penge gør de fleste mennesker glade, hvorfor hjernens belønningssystem bliver aktiveret. Hjernen belønner os, fordi vi er glade. Det vil sige, at dopamin bliver udløst til kroppen, hvorfor vi bliver endnu mere glade. Vi begynder derfor at associere køb af nye produkter med glæde, hvorfor vi får en større købetrang, da det giver glæde.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme