Foodprocessor test-guide: De bedste modeller i test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vi kender alle det at stå i køkkenet og skrælle, hakke og ælte. Det kan være meget tidskrævende og tage glæden ud af madlavningen. Heldigvis findes der redskaber som kan spare dig for rigtig meget tid i køkkenet, blandt andet foodprocessorer.

En foodprocessor kan blandt andet ælte dej, blende smoothies, hakke grøntsager og mange andre ting. Det kan dog ofte være svært at beslutte sig for, hvilken foodprocessor man skal vælge, da det ofte er uoverskueligt at gennemskue, hvilken model, der er den bedste og hvordan de forskellige modeller adskiller sig fra hinanden.

Forbrugsguiden.dk har gennemgået en række test af foodprocessorer fra nogle af de mest anerkendte testmagasiner og aviser og samlet dem alle her i artiklen. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over testvindende foodprocessorer
🔸 Guide til valg af den rette foodprocessorer
🔸 Foodprocessorer eller blender – Hvad er forskellene? 
🔸 Gode råd til rengøringen
🔸 Lækre opskrifter med brug af foodprocessor
🔸 Gennemgang af de tests, som artiklen er baseret på

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Foodprocessor Test-guide – Her er de bedste foodprocessorer

Her følger en gennemgang af de foodprocessorer på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt og hurtigt kan finde de billigste forhandlere.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor – Bedste køkkenmaskine i tests

Vores anbefaling

✅ Testvinder hos Independent.co.uk

Sage The Kitchen Wizz Pro

 

 

 

 

Sage The Kitchen Wizz Pro er en fleksibel køkkenmaskine, der er blevet anmeldt og testet af den britiske avis The Independent. Eksperterne fra The Independent er imponerede over Sage The Kitchen Wizz Pro, hvorfor de ender med at kåre modellen som testvinder af deres test af foodprocessorer.

The Independent roser især denne model på baggrund af dens ’smarte og funktionsdygtige’ anvendelsesmuligheder. De forklarer desuden, at maskinen holder lige præcis, hvad man bliver lovet ved køb af denne foodprocessor, da dens ydeevne er høj samt er meget effektiv ved brug.

Der bliver ikke nævnt mange ulemper ved denne model. En af de eneste ting, som The Independent gør forbrugerne opmærksomme på, er, at den vejer en del, hvilket for nogle kan være et minus. Til gengæld er den forsynet med funktioner, der er en god hjælp i køkkenet, hvorfor eksperterne stadig er begejstrede for maskinen.

Kort om Sage The Kitchen Wizz Pro

Sage The Kitchen Wizz Pro er en multifunktionel foodprocessor, der kan alt lige fra at blende til at hakke, snitte, skære samt meget mere. Derudover kommer Sage The Kitchen Wizz Pro med en kraftfuld motor med en effekt på 1000 Watt. Motoren er forsynet med Direct Drive-teknologien, hvilket sikrer en optimal ydeevne, der kan tilberede de fleste ingredienser uanset, om de er hårde eller bløde.

Endvidere er foodprocessorens påfyldningsrør ekstra bredt, hvorfor der er plads til både tynde og brede ingredienser. Med Sage The Kitchen Wizz Pro medfølger der en arbejdsskål med en kapacitet på 3,7 liter. Det betyder, at der er mulighed for at lave en stor portion på en gang. Arbejdsskålen tåler at komme i opvaskemaskinen, hvilket også gælder resten af maskinens aftagelige dele.

Brug og funktioner

Sage The Kitchen Wizz Pro er forsynet med 24 forskellige skæreindstillinger. Skæreindstillingerne går fra 0,5 millimeter og op til 8 millimeter, hvorfor der er mulighed for at vælge lige præcis den tykkelse ens ingredienser skal have.

Maskinen kommer yderligere med fire knive i stedet for de typiske to knive, som de fleste andre foodprocessorer oftest er forsynet med. Det betyder, at denne model arbejder hurtigere end mange af de andre modeller på markedet.

Der er desuden mulighed for at vælge imellem fire forskellige hastigheder samt tænd- og pulsefunktion, hvilket betyder, at man kan anvende den hastighed, der passer bedst til ens valgte ingredienser. Hastigheden kan justeres på foodprocessoren under brug, så man behøver ikke at stoppe eller slukke den, hvis hastigheden skal ændres.

Andre fordele

En anden fordel, ved foodprocessoren Sage The Kitchen Wizz Pro, er, at den er udstyret med flere sikkerhedssystemer. Den har nemlig både et sikkerhedslåsesystem samt et par skridsikre gummifødder. Hvor sikkerhedslåsesystemet sørger for, at maskinen kan låses, så sørger de skridsikre fødder for, at maskinen ikke vil glide rundt på bordet under brug. I stedet vil modellen stå solidt og fast på køkkenbordet.

Udover sikkerhedssystemer så kommer Sage The Kitchen Wizz Pro også med et beskyttelsessystem mod overbelastning. Dette system vil komme med en advarsel, hvis motoren bliver for varm. Ved køb af Sage The Kitchen Wizz Pro medfølger der forskellige former for tilbehør såsom små og store røreskåle, en spatel, et piskeris, en rengøringsbørste samt en opbevaringsboks. I opbevaringsboksen er der mulighed for at opbevare det medfølgende tilbehør, så det ikke bliver væk.

Fordele
 • Mange forskellige skæreindstillinger
 • Nem at opbevare og pakke væk
 • Ekstra bred åbning i toppen
 • Indeholder flere forskellige sikkerhedsfunktioner.
Ulemper
 • Det kan være svært at hakke kød i maskinen.

Nedenfor kan du se en præsentation af Sage The Kitchen Wizz:


Magimix Le Mini Plus – Populær hos forbrugeren

Bedste kompakte valg

✅ Populært produkt hos Pricerunner.dk

Magimix Le Mini Plus

 

Denne foodprocessor fra Magimix kommer i en kompakt størrelse, hvilket gør den egnet til de fleste køkkener. Den kommer med et bredt udvalg af forskellige tilbehør som gør den perfekt til flere forskellige arbejdsopgaver i køkkenet. Dette kombineret med dens kraftfulde motor har landet den 4,5 stjerner ud af 5 baseret på bedømmelser hos PriceRunner.dk.

Kort om Magimix Le Mini Plus

Denne lille blender kan en hel masse forskelligt. Den er udstyret med en bred fane af forskelligt udstyr, som gør den perfekt at bruge til lang række forskellige arbejdsopgaver. Den er perfekt til dig som godt kan lide at eksperimentere i køkkenet, da det forskellige udstyr gør det nemt for dig at bruge den i mange forskellige sammenhænge. Dens mindre størrelse gør den perfekt til dig som ikke føler, at der er nok bordplads i køkkenet til at have en større maskine til at stå fremme.

Denne maskine kan både stå på køkkenbordet uden at fylde for meget, men den kan også sagtens opbevares i et skab eller et andet sted, hvis du gerne vil have så meget køkkenplads som muligt. Hvis du gerne vil have den til at stå fremme, så vil du værdsætte dens flotte design. Den kommer endda også i flere forskellige farvemuligheder, så den vil passe godt ind i din indretning. Du kan både få den i de mere klassiske farver som sort og hvid, men du kan også bruge den til at give en smule farve i form af rød, men der er også andre farvemuligheder. Denne foodprocessor er udstyret med en motor på 400 W, hvilket er passende til dens lille størrelsen. Den kommer med 2 forskellige arbejdsskåle, som du kan vælge i mellem alt efter, hvor meget du skål bruge maskinen til. Den mindste arbejdsskål har en kapacitet på 0,5 L, hvilket er perfekt til mindre opgaver. Hvis du skal bruge den til større ting, så har den en større arbejdsskål på 1,7 L. Maskinen er en lille model, så den er ikke egnet til dig som typisk laver mad til mange mennesker.

Brug og funktioner

Denne foodprocessor kommer med en masse forskellige udstyr, som gør den perfekt til en lang række opgaver. Den kommer med de klassiske knive og skiver, men den har også en lang række ekstraudstyr. Den kommer blandt andet med en æggepisk, som er lavet specifikt til at piske æg helt perfekt. Den kommer også med en citronpresser, som gør det nemt at få alt saften ud af citroner, appelsiner osv. For at gøre den nem at gøre ren, så kommer den også med en spatel til at skrabe så meget som muligt ud af skålen efter brug.

Andre fordele

Magimix Le Mini Plus er en alsidig maskine som er perfekt at bruge til en lang række opgaver. Den kommer også med en opbevaringskasse til tilbehøret, som gør tilbehøret nemt at opbevare på en organiseret måde. Maskinen er kompakt, hvilket gør den perfekt til par eller folk som bor alene. Den måler kun 37×15,5×21 cm, hvilket gør den perfekt til at have stående fremme på køkkenet bordet, når den ikke er i brug. Du kan også sagtens have den til at stå et andet sted. Dens lette vægt på kun 4,4 kilo gør den nem at tage frem og sætte på plads efter brug.

Fordele
 • Har flere typer tilbehør såsom forskellige skæreblade
 • æggepisker, spatel, citruspresser og to forskellige størrelser skåle.
Ulemper
 • Det er svært at hakke kød i maskinen.

Udvalgte specifikationer ved Magimix Le Mini Plus
🌀 2 arbejdsskåle med en kapacitet på hhv. 0,5 L og 1,7 L
🌀 Kraftig motor på 400 W
🌀 Aftagelige dele for nem rengøring
🌀 Vejer kun 4,4 kilo
🌀 Opbevaringskasse medfølger

Udvalgte fordele ved Magimix Le Mini Plus
Kan bruges til mange opgaver
Stort udvalg af tilbehør
Aftagelige dele som kan komme i opvasker


Kenwood FPM810 – Den eksklusive køkkenmaskine

Bedst til prisen

✅ Kåret som ”Best Buy” af Englands største testmagasin Which.co.uk 
✅ Anbefalet af den engelske avis The Independent 
✅ Anbefalet af det engelske madmagasin BBCgoodfood.com 
✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com 
✅ 76 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute

Kenwood FPM810


Kenwood FPM810 er blevet testet og anmeldt af de fem ekspertkilder Which.co.uk, The Independent, BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute. Alle eksperter er begejstrede for foodprocessoren, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens alsidige tilbehør, indbyggede vægte samt nemme betjening.

Selvom eksperterne generelt er glade for Kenwood FPM810, nævner de, at foodprocessoren er forholdsvis dyr samt tung, hvilket man skal være opmærksom på.

Stjerneperformer i køkkenet, ifølge eksperterne

Ifølge de fem ekspertkilder er Kenwood FPM810 en ”rigtig god foodprocessor”, der kan anvendes til mange ting i et køkken. Eksempelvis skriver eksperterne fra The Independent, at modellen er ”en stjerneperformer, når det kommer til både at blande, piske og ælte, hvilket er perfekt for dem, der elsker at bage”.

Dette er eksperterne fra Good Housekeeping Institute og BBCgoodfood.com enige i og hæfter sig ydermere ved, at maskinen kommer med et ”fremragende piskeris” samt, at ”modellen er meget nem at betjene”. Trustedreviews.com har også testet Kenwood FPM810 og fremhæver, at maskinen har en opbevaringsboks til tilbehøret, hvilket de mener er praktisk. Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Kenwood FPM810. Dog nævner de, at den koster en del samt, at den optager meget plads på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Alsidig foodprocessor

Med Kenwood FPM810 får man en alsidig foodprocessor, der kan bruges til alt lige fra at piske til at hakke, presse, snit m.m. takket være det brede udvalg af tilbehør. Når maskinen ikke er i brug, kan al tilbehøret opbevares i den medfølgende opbevaringsboks. Foodprocessoren har ydermere en motoreffekt på 1000 Watt og et patenteret Multipro dobbelt drivsystem, så der er mulighed for at tilberede både de bløde samt de mere krævende ingredienser.

Med det kraftige ThermoResist glasblendertilbehør er det ligeledes muligt at håndtere både kolde og varme blandinger uden risiko for, at materialet går i stykker.  Samtidigt kommer maskinen med en variabel og en automatisk hastighedsfunktion, der gør, at man kan vælge den mest optimale hastighed for hvert enkelt tilbehør. Mens den automatiske hastighedsfunktion vælger den rette hastighed pr. automatik, giver de otte hastighedsindstillinger og puls-alternativet mulighed for total kontrol, hvis man ønsker dette.

Funktionel foodprocessor med praktiske funktioner

Kenwood FPM810 er forsynet med en arbejdsskål med en kapacitet på 3,5 liter. Der medfølger også en miniskål på 1,5 liter. Begge arbejdsskåle er BPA-frie og tåler vask i opvaskemaskinen.  Derudover kommer Kenwood FPM810 med indbyggede vægte, så man kan veje ingredienserne direkte i skålen uden brug af en køkkenvægt. Hvis maskinen har været inaktiv i omkring 30 minutter, vil den desuden automatisk skifte til økotilstand, hvilket reducerer energiforbruget med helt op til 50 procent.

Sidst men ikke mindst har Kenwood FPM810 et Dual Drive-system. Dette system er udstyret med to drev, der gør det muligt for både en foodprocessor og en blender at køre på den samme platform, så man sparer plads i køkkenet. 

Fordele
 • Er velegnet til større mængder
 • Har indbygget vægt med tarafunktion
 • Termoresistent mikser i glas
 • Har opvaskemaskine sikre dele.
Ulemper
 • Den automatiske låsefunktion kunne være bedre
 • De individuelle funktioner
 • Såsom f.eks. citruspresseren
 • Virker ikke overbevisende.

Udvalgte fordele ved Kenwood FPM810:
Variabel og automatisk hastighedsfunktion
Motoreffekt på 1000 Watt
Indbyggede vægte
Økotilstand
Kapacitet på 3,5 liter
Dual Drive-system 

Her kan du se en præsentationsvideo af Kenwood FPM810. Videoen er produceret af Kenwood Global:


Kenwood FDP300WH – Bedste billige foodprocessor

Kenwood FDP300WH

Denne kompakte maskine er perfekt til dig som ikke har meget plads på køkkenbordet. 

Maskinen har ikke den største kapacitet (1,5L), hvilket altså ikke gør den egnet til dig som laver meget mad ad gangen. Dog er den perfekt til dig som ikke har det største køkken, og helst ikke vil ofre så meget plads til en køkkenmaskine. Derudover er maskinen også let, så den nemt kan opbevares et andet sted og hentes, når den skal i brug. Dog var eksperterne ikke så vilde med maskinens høje støjniveau under brug.

Kort om Kenwood FDP300WH

Denne lille foodprocessor er perfekt til dig som gerne vil have hjælp til at skære, hakke eller piske, når du laver mad. Hvis man selv skal stå og rive 1 kg gulerødder, så kan det nemt tage lang tid, men det skal du ikke tænke på med denne lille maskine. Maskinen fungerer bedst til at lave groft hakkearbejde. Det kan både være i form af nødder eller større ting som løg. Den er ikke super præcis, så den har til tider svært ved at hakke mindre ting, som urter. Du kan også bruge maskinen til at hakke flere ting på en gang, hvis de alligevel skal blandes. Den er blandt andet super effektiv til at lave både kagedej og pandekagedej. Dog gør det høje støjniveau den ikke super praktisk, hvis du gerne vil vække din partner med pandekager i sengen.

Denne foodprocessor har en skålkapacitet på 1,5 L. Den er altså super passende til dig som bor sammen med en partner eller alene. Den er ikke helt stor nok til at være praktisk, hvis den skal forbedrede mad til en større familie.

Brug og funktioner

Denne maskine er udstyret med 2 hastigheder og en puls-knap. Puls knappen er perfekt til, når du gerne vil sikre dig, at indholdet ikke bliver hakket for meget. På undersiden af maskinen er der en skridsikker fod, så maskinen ikke bevæger sig, når den er i brug. Maskinen kommer derudover også med forskelligt emulgeringstilbehør, som gør den perfekt til at lave cremer eller mayonnaise.

Andre fordele

Maskinens motor er på 800 watt, hvilket er ret kraftfuldt, når man tænker på dens lille størrelse på kun 37x22x21 cm. Dens kraftfulde motor kombineret med den lille størrelse gør den perfekt til et mindre køkken, som dem man finder i en lejlighed. Den vejer kun 2 kg, hvilket gør den perfekt, hvis gerne vil opbevare den i et skab, og ikke have den fremme altid på køkkenbordet. Den er også nem at pakke sammen, så den ikke fylder så meget i et skab. Den har blandt andet integreret ledningsopbevaring, så du ikke selv skal stå og vikle ledningerne sammen. Maskinen er nem at gøre ren ved at skille den ad efter brug. De aftagelige dele kan nemt vaskes i opvaskemaskinen, så rengøring er så nemt som muligt for dig. Derudover er maskinen også velegnet til dig som er meget opmærksom på deres energiforbrug. Dens energiforbrug er generelt meget lavt, når den står på standby, men det er stadig bedst at tage ledningen helt ud af stikkontakten, når den ikke er i brug.

Fordele
 • Har to hastigheder og puls-speed
 • Har en rustfri stålskive til grov udskæring
 • Emulgator
 • Rustfrit stålblade
 • Spatel.
Ulemper
 • Den er unødvendigt svær at samle.

Udvalgte specifikationer ved Kenwood FDP300WH:
🌀 Arbejdsskål med kapacitet på 1,5 L
🌀 Motor på 800 Watt
🌀 Ledning med en længde på 93 cm

Udvalgte fordele ved Kenwood FDP300WH
Kraftfuld maskine
Let maskine med en vægt på kun 2 kg
Aftagelige dele som kan komme i opvasker


Kitchenaid Artisan 5KFP1644 – bedste foodprocessor

✅ Topkarakterer hos The Independent
✅ Favorit blandt brugerne

Kitchenaid Artisan 5KFP1644

 

 

KitchenAid Artisan 5KFP1644 er blevet testet hos The Independent, og eksperterne fra den britiske avis er så imponerede over foodprocessoren, at de giver den topkarakterer.

Eksperterne fra The Independent skriver, at KitchenAid Artisan 5KFP1644 er en model, der er god at have i køkkenet, hvis man ønsker en hjælpende hånd. Desuden kalder de foodprocessoren for ”faderen over alle foodprocessorer”, da de mener, at dette er en af de bedste modeller på markedet.

Modellen får især ros for dens ’exactslice-system’, der giver forbrugeren mulighed for at justere på skivetykkelsen, når maskinen er i gang. De roser også foodprocessorens retro-inspirerede design samt dens funktionsdygtighed.

Foodprocessoren er desuden også en favorit blandt brugerne, der er vilde med at bruge denne maskine som en hjælp i køkkenet.

Kort om KitchenAid Artisan 5KFP1644

KitchenAid Artisan 5KFP1644 er en multifunktionel køkkenmaskine, der kan bruges til alt lige fra at piske til at ælte, snitte, hakke og blende forskellige ingredienser. Med KitchenAid Artisan 5KFP1644 får man en foodprocessor med en støjsvag induktionsmotor med en motoreffekt på 650 Watt. Desuden er der mulighed for at vælge mellem to forskellige hastigheder, der kan indstilles afhængig af, hvad der passer til de ingredienser, der er puttet i maskinen.

Derudover kommer modellen med tre forskellige skåle uden BPA. Der medfølger en arbejdsskål på 4 liter, en skål på 2,4 liter samt en miniskål på 1 liter. Man har derfor mulighed for at tilberede både store eller små portioner med denne model. Der medfølger også riveplader, der kan anvendes til flere formål samt andet tilbehør såsom en spatel, et piskeris, en citronpresser og en opbevaringsboks, der kan bruges til at holde styr på og beskytte tilbehøret.

Maskinen er designet på en måde, så det er nemt at putte den i køkkenskabet, men så der også er mulighed for at lade den stå fremme på køkkenbordet. Med dens stilrene og retro-inspirerede look, vil modellen nemlig passe ind i de fleste køkkener.

Brug og funktioner

Foodprocessoren KitchenAid Artisan 5KFP1644 er udstyret med et ’exactslice-system’. Det betyder, at der er mulighed for at justere på skivetykkelsen. Skivetykkelsen kan justeres i seks intervaller fra 1 millimeter til 6 millimeter. Desuden behøver man ikke stoppe med at anvende maskinen eller slukke helt for den, hvis man ønsker at ændre snitteplade.

Maskinens skarpe knive har mulighed for både at skære horisontalt og vertikalt. Med de skarpe knive kombineret med foodprocessorens to hastigheder er der mulighed for både at anvende modellen til at håndtere de bløde og de lidt mere hårde ingredienser.

Andre fordele

KitchenAid Artisan 5KFP1644 kommer med en tætsluttende silikoneforsegling om maskinens låg og knive, hvilket gør det muligt at minimere spild. Endvidere er modellen udstyret med et 3-i-1 påfyldningsrør, der er ekstra bredt. Det vil sige, at maskinen kommer med tre påfyldningsrør med forskellige størrelser. Påfyldningsrørene passer desuden ind i hinanden.

Foodprocessoren er både robust og stabil, så der er mulighed for at anvende den på køkkenbordet. Med dens non-slip fødder vil den ikke kunne glide rundt under brug.

Fordele
 • Justerbar skivetykkelse
 • Masser af medfølgende tilbehør
 • Støjsvag induktionsmotor
 • Mulighed for valg mellem to hastigheder
 • Multifunktionel køkkenmaskine
 • 3-i-1 påfyldningsrør
Ulemper
 • Er dårlig til at piske
 • Er tung og kan være svær at opbevare.

Nedenfor kan du se en præsentation af Kitchenaid Artisan foodprocessoren fra forhandleren KitchenOne:


Braun FP3010 foodprocessor – foodprocessor med dejkrog

✅ Topscorer hos Råd & Rön
✅ Testvinder hos Klikk.no

Braun FP3010

.
Braun FP3010 er en alsidig køkkenmaskine, der kan hjælpe med et væld af opgaver. Dette er eksperterne vilde med, hvorfor modellen er blevet topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Derudover har Klikk.no kåret Braun FP3010 som testvinder.

Eksperterne er især vilde med maskinens mange funktioner samt lydniveauet. Dette er Klikk.no enige i. De beskriver yderligere, at de er glade for maskinens effektivitet og evne til ’raskt at hakke nødder’ samt dens store beholder.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved modellen. De største ulemper er, at der ikke er nogen opbevaringsboks til det medfølgende tilbehør samt, at maskinen ikke er forsynet med en blender.

Kort om Braun FP3010

Braun FP3010 har mulighed for at hjælpe med de ofte tidskrævende og besværlige opgaver i køkkenet. Da det er en multifunktionel køkkenmaskine kan foodprocessoren både hakke, ælte, snitte eller skære diverse ingredienser.

Foodprocessoren har en motor med en effekt på 600 Watt, der sikrer, at du har mulighed for at anvende både de lidt hårdere og blødere ingredienser, hvad enten de skal hakkes, snittes eller rives. Motoren er desuden energieffektiv, hvilket er med til at sikre et lavere strømforbrug.

Der medfølger en arbejdsskål i plast ved køb af foodprocessoren. Arbejdsskålen har en kapacitet på 2 liter, hvilket er en smule mindre sammenlignet med andre modeller. Dog er der stadig mulighed for at lave portioner, der passer til en gennemsnitlig familie.

Brug og funktioner
Foodprocessoren Braun FP3010 er forsynet med en variabel hastighedskontrol, så man har mulighed for at justere hastigheden fremfor at vælge en specifik hastighed. Hastigheden kan justeres samtidig med, at foodprocessoren er i brug, hvorfor man har fuld kontrol over maskinens tempo.

Den variable hastighed giver desuden mere ensartede og præcise resultater lige meget, hvad man ønsker at tilberede. Maskinen kommer med 15 forskellige hastigheder. Derfor er der rig mulighed for at vælge nøjagtigt den hastighed, som man har brug for.

Derudover kommer Braun FP3010 med en pulsefunktion.

Andre fordele

Ved køb af Braun FP3010 medfølger der diverse tilbehørsdele såsom en dejkrog, et piskeris samt en disk til både fin og grov rivning samt til snitning. Der medfølger i alt 7 forskellige tilbehørsdele, så der er noget til lige meget, hvad man skal tilberede.

En fordel ved Braun FP3010 er, at den er produceret i et kompakt og pladsbesparende design, hvorfor man har mulighed for at opbevare maskinen på enten køkkenbordet eller i køkkenskabet uden, at den tager alt for meget plads.

Der er yderligere mulighed for at rengøre foodprocessoren nemt og hurtigt, da alle maskinens aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen.

Fordele
 • 7 forskellige tilbehørsdele
 • Aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen
 • Variabel hastighedskontrol
 • Kan både ælte, piske, hakke, snitte m.m.
 • Pladsbesparende design
 • Kommer med en pulsefunktion
Ulemper
 • Rasp- og rivefunktionerne er ikke specielt gode.

Magimix CS5200XL – stor foodprocessor

✅ Testvinder hos Independent.co.uk
✅ Testvinder hos Goodhousekeeping.co.uk

Magimix CS5200XL

.
Magimix CS5200XL er blevet testet og anmeldt af eksperter fra The Independent samt Goodhousekeeping.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for denne model, hvorfor de derfor er endt med at kåre foodprocessoren som testvinder.

Begge ekspertkilder er enige i, at Magimix CS5200XL er en alsidig og fleksibel foodprocessor med mange anvendelsesmuligheder. Eksperterne er især begejstrede for modellens ydeevne samt funktionsdygtighed, hvor The Independent blandt andet beskriver maskinen som værende ’en investering, de ikke har fortrudt’. Magimix CS5200XL er en moderne foodprocessor, der er produceret i et stilrent design. Den vil derfor passe ind i mange køkkener, da den tilmed også kan købes i flere forskellige farver.

Kort om Magimix CS5200XL

Magimix CS5200XL er forsynet med en induktionsmotor, der har en effekt på 1100 Watt. Det vil sige, at man ved at købe denne model får en foodprocessor med en motor, der er mere kraftfuld i forhold til mange andre modeller.

Foodprocessoren giver mulighed for at få hjælp til alt lige fra at purere til at piske, presse, hakke og snitte m.m. Der medfølger også en blender, som man kan bruge til blandt andet supper og smoothies.

Derudover kommer Magimix CS5200XL med mere end en skål, da den er forsynet med både en arbejdsskål, en midi-skål og en mini-skål. Selve arbejdsskålen har en kapacitet på 3,7 liter, hvorfor der er plads til at tilberede selv de større portioner. Midi-skålen har derimod en kapacitet på 2,6 liter, hvor mini-skålen har en kapacitet på i alt 1,2 liter.

Alle skålene er BPA-frie, og man kan bruge dem hver for sig, så man har mulighed for at anvende den skål, der passer til ens behov. Skålene kan også placeres i hovedskålen, hvilket er tidsbesparende, da der herved kan udføres flere opgaver på samme tid.

Brug og funktioner

Modellen Magimix CS5200XL kommer med tre knapper, der giver forbrugeren adgang til de forskellige funktioner, da selve motoren justerer sig selv pr. automatik afhængig af den specifikke opgave.

Magimix CS5200XL betegnes som værende en støjsvag foodprocessor, da den er udstyret med mærket ved navn ’Quiet Mark’. Dette mærke sørger for, at maskinen er diskret og støjsvag under brug, hvorfor den ikke vil genere særlig meget.

Endvidere kommer Magimix CS5200XL med et ekstra bredt påfyldningsrør. Det betyder, at det er nemmere at komme de forskellige ingredienser ned i selve maskinen uden, at man behøver at skære dem først. Foodprocessoren har kun en enkel hastighed, men har til gengæld også en pulsefunktion. At maskinen kun har en hastighed er det eneste minus ifølge de to ekspertkilder.

Andre fordele

Der medfølger masser af tilbehør med Magimix CS5200XL blandt andet et låg, et piskeris, et par rivejern, en citruspresser, en rustfri kvalitetskniv fra Sabatier, en spatel, en opskriftsbog samt en opbevaringsboks. Opbevaringsboksen kan bruges til at opbevare alt tilbehøret, så det er samlet et sted. Desuden er det nemt at rengøre alt tilbehøret samt maskinens aftagelige dele, da alle delene tåler maskinopvask. Dog skal man være opmærksom på, at selve basen blot skal tørres af med en fugtig klud.

Fordele
 • Alsidig køkkenmaskine, der både kan ælte, piske, hakke og snitte m.m.
 • Medfølger 3 forskellige skåle og Et ekstra stort påfyldningsrør
 • Alt tilbehør samt aftagelige dele tåler maskinopvask
Ulemper
 • Vibrerer meget.

Du kan her se en video der forklarer nærmere om Magimix foodprocessoren:


Bosch MCM3501M – foodprocessor bedst i test

4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com

Bosch MCM3501M

.
Bosch MCM3501M er blevet anmeldt og afprøvet af det britiske testmagasin Trustedreviews.com, hvor eksperterne har givet foodprocessoren 4.5 ud af 5 stjerner.

Hos Trustedreviews.com nævner de, at Bosch MCM3501M udmærker sig ved, at tage besværet væk fra madlavningen, hvilket gør maskinen ideel for alle, der elsker at lave mad fra bunden, men mangler tid til at snitte og hakke. I dette henseende mener eksperterne derfor, at modellen er fantastisk for familier, mindre husstande eller dem, der gerne vil leve sundere.

Foodprocessoren får især ros for dens mange funktioner, rumbesparende design samt at de fleste dele tåler at komme i opvaskemaskinen.

Kort om Bosch MCM3501M 

Bosch MCM3501M er produceret for at være en hjælpende hånd i køkkenet, og kan derfor bruges til mange forskellige opgaver. Denne model er udstyret med en motor på 800 watt og 50 forskellige funktioner.

Modellen kan både bruges til at male, blende, piske, hakke, snitte samt meget mere. Det er derfor muligt at male kaffebønner, snitte løg, piske flødeskum, knuse isterninger og meget andet med denne model.

Bosch MCM3501M kommer med et væld af tilbehør, hvilket gør, at maskinen har så mange anvendelsesmuligheder. Der medfølger en røreskål, blender, røreskive, universalkniv, vendbare skiver, æltekrog, tilbehørsholder og minihakker. Tilbehøret er fremstillet i rustfrit stål, hvorfor det er robust og holdbart.

Derudover er både blender, nedstopper, skål og hakker lavet af BPA-fri kunststof. Det meste af tilbehøret kan opbevares i modellens skål, hvorfor det ikke vil rode rundt i køkkenskabet eller på køkkenbordet. Modellen har også et rum til ledningsoprul, hvor man kan gemme ledningen væk.

Brug og funktioner 

Bosch MCM3501M er udstyret med 2 forskellige hastigheder, så der er mulighed for at justere hastigheden afhængig af indholdet og ingredienserne. Denne model giver mulighed for at lave forholdsvis store portioner på en gang, da den medfølgende skål har en kapacitet på 2,3 liter.

Den medfølgende blender har en kapacitet på 1 liter. Selve brugen af Bosch MCM3501M er ifølge Trustedreviews.com mere besværlig end med andre foodprocessorer, da den har så mange forskellige funktioner og anvendelsesmuligheder. Det er derfor lidt sværere at komme i gang, men når først man har lært det, så skulle maskinens ydeevne og performance ifølge Trustedreviews.com fungere effektivt og optimalt.

Rengøringen efter brug af maskinen er ifølge eksperterne fra Trustedreviews.com hurtig og enkel, da alle dele af Bosch MCM3501M kan tages af og puttes i opvaskemaskinen.

Derudover nævner eksperterne, at det også er ligetil at vaske maskinen op i hånden, da der ikke var nogen sprækker eller riller, hvor ingredienserne satte sig fast.

Eksperterne fra Trustedreviews.com er til gengæld ikke så imponerede over, at maskinen kun er udstyret med 2 hastigheder, samt at instrukserne gerne måtte være nemmere at forstå.

Andre fordele 

Bosch MCM3501M er udstyret med sugefødder lavet af gummi, hvorfor maskinen vil stå solidt og fast på køkkenbordet.

Sikkerheden er også høj, da maskinen ikke kan startes medmindre låget er sat fast i låsepositionen. Derudover er det tydeligt markeret, hvor og hvordan man sætter tilbehøret fast, hvorfor monteringen er hurtig og nem.

Fordele
 • 50 forskellige funktioner
 • Aftagelige dele tåler maskinopvask
 • BPA-frie materialer
 • Ledningsoprul og plads til tilbehør i skål
Ulemper
 • Plastikskål

KitchenAid 3516EER – Godt anmeldt

4 ud af 5 stjerner baseret på 848 brugeranmeldelser hos Amazon

KitchenAid 3516EER

 

 

 

.
Vi har ikke kunne finde nogle foodprocessor tests, hvor denne model er blevet anmeldt.

Men KitchenAid 3516EER er blevet anmeldt af brugere fra Amazon, og ud fra 848 brugeranmeldelser, kan vi konkludere at forbrugerne er meget begejstret for denne foodprocessor, som de har givet mange gode anmeldelser.

Forbrugerne er meget tilfredse med maskinens ydeevne og design, da dette er udtalelser, der går igen i anmeldelserne.

Maskinen får især ros for at være kraftfuld, brugervenlig og nem at komme i gang med. Dog er der flere forbrugere, der nævner, at designet er lidt for plastikagtigt, hvorfor de ville ønske at foodprocessoren var mere moderne og stilren.

Som helhed får KitchenAid 3516EER dog stor ros af forbrugerne fra Amazon. Maskinen har nemlig fået 4 ud af 5 stjerner fra forbrugerne. 

Kort om KitchenAid 3516EER

Denne kompakte og lette mini foodprocessor KitchenAid 3516EER er ideel til dagligt brug – hvad enten man vil bruge den til at spise sundere, være mere kreativ med maden eller bare spare tid på at forberede og tilberede diverse ingredienser.

Modellen er i stand til at tilberede både saucer, supper og dressinger samt hakke grøntsager, nødder, frugt med mere. Derudover kan KitchenAid 3516EER også bruges til at purere og blande diverse ingredienser.

Maskinen er udstyret med en kniv, der er lavet af rustfrit stål, der tåler at komme i opvaskemaskinen. Minifoodprocessoren har en kapacitet på 0,95 liter samt en motor på 240 watt. Selvom motorens effekt ikke er den mest kraftfulde, så er den stadig brugbar som en hjælpende hånd til mindre opskrifter eller en enkelt person.

KitchenAid 3516EER kommer med en skål på 830 ml, der er fri for BPA. Derudover har skålen også et håndtag, en låsekniv og en hældetud. Både skål og låg tåler at komme i opvaskemaskinen.

Brug og funktioner

Selvom KitchenAid 3516EER er en forholdsvis lille foodprocessor, så har den stadig flere forskellige anvendelsesmuligheder. Det er derfor en ideel hjælper i køkkenet, hvis man ønsker en foodprocessor, der ikke optager meget plads på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Maskinen er udstyret med 2 forskellige hastigheder, så man kan vælge den hastighed, der passer bedst til ens behov.

Derudover kommer modellen med en pulse-funktion, der kan bruges til både fine eller grove resultater. KitchenAid 3516EER er praktisk og nem i brug med dens one-touch betjening, hvilket forbrugerne fra Amazon især har lagt vægt på er en stor fordel ved denne model. De forskellige indstillinger sørger for, at man kan justere og tilpasse effekten afhængig af ingredienserne.

Fordele
 • Letvægtsfoodprocessor
 • Kan hakke, purere og blande ingredienser
 • Aftagelige dele tåler maskinopvask
 • One-touch betjening
 • BPA-fri arbejdsskål
Ulemper
 • Er ikke lige så kraftfuld som andre modeller.

OBH Nordica Double Force

3.8 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser hos Whiteaway.com 
4 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser hos Skousen.dk

OBH Nordica Double Force

Denne foodprocessor fra OBH Nordica har ikke indgået i nogle officielle tests, men den er blevet anmeldt af forbrugere hos WhiteAway og Skousen, der kommer med positive vurderinger af foodprocessoren. Denne model er populær blandt brugerne, da de har givet modellen henholdsvis 3.8 ud af 5 stjerner og 4 ud af 5 stjerner på de to hjemmesider.

Forbrugerne er generelt tilfredse med modellens funktioner og design, hvor de fleste brugere fremhæver maskinens ydeevne og kraft.

Kort om OBH Nordica Double Force 

OBH Nordica Double Force er udstyret med to motorer, der sørger for en god hastighed samt en høj centrifugeringskraft.

Derudover er det også en foodprocessor med et stilrent og moderne udseende, hvilket forbrugerne især fremhæver i deres anmeldelser. Denne model har en kraftfuld motor på 1000 watt og kan derfor også bruges til de lidt hårdere ingredienser.

Maskinen er udstyret med 5 forskellige programmer, der kan hjælpe med at udføre et væld af forskellige opgaver som blandt andet inkluderer at ælte, piske, mixe og skære.

Derudover er OBH Nordica Double Force også udstyret med 2 programmer, der hjælper med tilberedning i blenderen, hvorfor der også er mulighed for at tilberede smoothies eller supper med denne foodprocessor. Blenderkapaciteten er på i alt 2 liter.

OBH Nordica Double Force er produceret til at tilberede et væld af ingredienser ligegyldigt, hvad man har brug for. Foodprocessoren er også udstyret med en citronpresser og en minihakker, der eksempelvis kan hakke alt lige fra krydderurter til nødder.

Der medfølger en opbevaringsæske, 2 vendbare blade og 2 skåle på henholdsvis 2 liter og 3 liter. Skålen på 3 liter bruges til foodprocessoren, mens skålen på 2 liter bruges til blenderen. Foodprocessoren er udstyret med et Easy lock-system, hvilket betyder, at der er mulighed for at låse både låg og hakkeskål i to forskellige positioner, så det er nemt at bruge for alle.

Det eneste minus, som forbrugerne udtaler sig om, når det kommer til OBH Nordica Double Force er, at den ikke fungerer lige så godt til æltning af dej i forhold til maskinens andre funktioner.

Brug og funktioner 

OBH Nordica Double Force har et intuitivt og brugervenligt display, hvor man kan vælge de programmer, man skal bruge. På dette display er der mulighed for at justere indstillingerne, så de passer til de ingredienser, man skal tilberede. Displayet er brugervenligt, hvorfor det er hurtigt at finde ud af, hvordan man finder eller ændrer indstillingerne på foodprocessoren.

Denne model har 2 hastighedsindstillinger, hvilket betyder, at der er mulighed for at bruge foodprocessoren til diverse ingredienser, hvad enten man skal i gang med de lidt hårdere eller blødere ingredienser. Derudover har foodprocessoren også en pulse-funktion.

Andre fordele

OBH Nordica Double Force er nem at rengøre, hvorfor man ikke skal bruge en masse tid på at rense maskinen efter, man har været i gang i køkkenet. Alle maskinens aftagelige dele tåler nemlig at komme i opvaskemaskinen.

Udvalgte fordele ved OBH Nordica Double Force:
1000 watt foodprocessor inklusive blender
Kan udføre forskellige opgaver såsom skære, blende, ælte og purere
Aftagelige dele tåler maskinopvask
Brugervenligt display
Easy lock-system


Philips HR7778 – Alsidig foodprocessor

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Philips HR7778

.

Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det tyske testmagasin Testberichte.de har testet og anmeldt Philips HR7778, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet en god bedømmelse. Begge ekspertkilder er nemlig begejstrede for foodprocessorens alsidighed og høje kvalitet. Til gengæld er de mindre vilde med rengøringen.

Alsidig foodprocessor, der er nem at bruge, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Philips HR7778 en god og alsidig foodprocessor, der kan anvendes til mange ting i et køkken. Eksempelvis skriver eksperterne fra Testberichte.de, at maskinen ”leverer gode skæreresultater” og ”scorer særligt godt på den korte tid, det tager, når man pisker fløde og æg”.  Eksperterne fremhæver ydermere, at Philips HR7778 er ”meget nem at bruge” samt, at modellen er ”let og relativ billig” i forhold til, hvad den kan bruges til. 

De nævner ikke mange ulemper ved foodprocessoren, men forklarer kort, at maskinen vibrerer en del, når man bruger den. Til gengæld skriver de, at den ”stadig bliver, hvor den skal”, så man ikke skal være bekymret for, at den rykker sig under brug.

Kan bruges til mange køkkenopgaver

Med Philips HR7778 får man en foodprocessor, der kan bruges til mange ting i et køkken. Den kan nemlig anvendes til både at hakke, blende, ælte og purere madvarer. Da der er 12 forskellige hastigheder og en puls-funktion at vælge mellem, kan man selv indstille foodprocessoren alt efter ønske og behov. 

Ved køb af Philips HR7778 medfølger der et bredt udvalg af tilbehør i form af en citruspresser, et dobbelt ballonpiskeris, en spatel, æltetilbehør, værktøj til finrivning, værktøj til finsnitning og meget mere. Det gør det muligt at tilberede mange former for madvarer. Alle tilbehørsdele tåler maskinopvask. 

Velegnet til både bløde og hårde ingredienser

Takket være PowerChop-teknologien er Philips HR7778 velegnet til at hakke både bløde og hårde ingredienser. Denne teknologi sørger nemlig for en optimal kombination af knivens form, skærevinklen samt inderskålen, der giver de bedste hakkeresultater. 

Derudover kommer foodprocessoren med tre knapper med enkelttrykknapper, som kan vælges ved at dreje drejeknappen. Herefter indstiller motoren automatisk den korrekte hastighed og den automatiske pulseringsfunktion for at sikre ensartede og jævne resultater. Motoreffekten er desuden på 1300 Watt.

Philips HR7778 har ydermere en stor skål på 3,4 liter og et 2,2 liters stort blenderglas, så der er mulighed for at lave større portioner på én gang. 

Udvalgte fordele ved Philips HR7778:
PowerChop-teknologi
12 hastigheder og puls-funktion
Stor skål
Tre knapper med enkelttrykknapper
Meget tilbehør medfølger
Stort blenderglas

Her kan du se en demonstrationsvideo af Philips HR7778. Videoen er produceret af danske KitchenOne.dk: 


Guide: Sådan vælger du den rigtige foodprocessor 

Foodprocesser i brugDe fleste foodprocessorer er alsidige og effektive og bliver af mange betegnet som en hjælpende hånd i køkkenet. Foodprocessorer kan nemlig både bruges til at snitte, hakke, ælte, male, presse, blende, piske, blande samt meget mere.

Hvis man er vild med at lave mad fra bunden, men mangler tid til at lave alt arbejdet i køkkenet, så kan det være en foodprocessor, som man mangler. Men hvordan vælger man den rette foodprocessor til ens behov? Det kan man finde svaret på i dette afsnit.

Funktioner 

Når man køber en foodprocessor, skal man sikre sig, at den har alle de nødvendige funktioner til at udføre de opgaver, som man vil bruge den til. For eksempel hvis man ønsker at anvende foodprocessoren til forskellige opgaver, så er det vigtigt, at maskinen både kan hakke, snitte, ælte, piske med mere.

Derudover er det også altid en fordel, at der medfølger en blender, da man på denne måde altid har muligheder for at gøre brug af denne også. Det er også værd at overveje, om foodprocessorens tilbehør og materialer tillader, at du putter det i opvaskemaskinen, da dette kan spare dig for en masse tid.

Motor 

Sørg for, at den foodprocessor, der bliver valgt, er stærk nok til at håndtere hårde opgaver og ingredienser: æltning af en tyk og tung dej, hakning af rå gulerødder eller nødder. Hvis man ikke tjekker dette, så risikerer man, at foodprocessoren ikke kan klare disse opgaver, eller at motoren eksempelvis står af.

Tjek motorens kraft og effekt og se hvor mange watt den er på, da dette giver en god indikator på, hvor meget maskinen kan klare.

Skålkapacitet 

skålSkålkapaciteten betyder meget. Foodprocessorer kommer i forskellige former og størrelser.

Når man er på udkig efter en foodprocessor, bør man overveje at vælge en maskine, der har en skålkapacitet, der passer til ens familie – og hvor der er plads til at tilberede mad til et par ekstra gæster.

En foodprocessor med en stor skålkapacitet gør det muligt at lave større portioner, hvilket vil spare en for tid i køkkenet.

Medfølgende tilbehør 

Nogle foodprocessorer leveres med et komplet sortiment af tilbehør, der har til formål at maksimere brugen af maskinen. Disse kan omfatte forskellige størrelser af arbejdsskåle og knive, skiver, tilbehørsholdere, blade samt en masse andet. Dog er det altid en god idé at overveje, om man har brug for ekstra tilbehør eller ej, da prisen ofte er dyrere jo mere tilbehør, der følger med.

Knive/blade

foodprocessor bladeEn foodprocessor siges kun at være så god, som knivene den er udstyret med. Når man køber en foodprocessor, er det en god idé at vælge en, der har flere knive eller blade til forskellige opgaver. Derudover er det altid en fordel, hvis bladene eller knivene er fremstillet af rustfrit stål.

Størrelse 

Foodprocessorer, der har bredere baser og robuste kroppe, er nogle af de bedre maskiner på markedet – forudsat at de opfylder ovenstående specifikationer. Dette skyldes, at de brede og robuste baser giver tilstrækkelig støtte, hvilket forhindrer udstyret i at danse rundt på køkkenbordet under brug, da maskinen vil stå solidt og fast.

Dog kan mindre foodprocessorer også være et ideelt valg, hvis man ikke ønsker en al for stor maskine. Dette kommer dog an på ens behov og præferencer.


Skal jeg vælge en foodprocessor eller en blender?

foodprocessor eller blender
Blendere er bygget til at blende ingredienser meget fint og kræver som regel en mængde væske for at opnå den fulde funktion. En blender drives af et fast blad i bunden og kan blende et væld af forskellige ingredienser sammen til en smoothie, suppe, sauce, dressing samt meget mere.

Til forskel for blenderen har en foodprocessor forskellige udskiftelige knive, skiver og blade, som har evnen til at hakke, snitte, ælte, piske, male, blende og mere til.

En foodprocessor kan derfor bruges til en del flere ting, end hvad man kan bruge en blender til, da foodprocessoren har mange flere anvendelsesmuligheder.

Om man skal vælge en foodprocessor eller en blender kommer derfor hovedsageligt an på, hvad man skal bruge apparatet til, og hvad man ikke ønsker at bruge apparatet til.

Kan jeg bruge en blender i stedet for en foodprocessor? 

Begge apparater er designet til helt forskellige formål, så det korte svar er nej. På grund af mængden af anvendelsesmuligheder ved en foodprocessor afholder mange mennesker sig fra dem, da de ikke har brug for alle disse funktioner.

Mange foretrækker derfor at gøre brug af en blender. Så længe der er væske i ingredienserne – eller man selv sørger for at tilsætte lidt væske i blenderen – er der visse tilfælde, hvor en blender kan bruges i stedet for en foodprocessor.

For eksempel hvis man ikke behøver at hakke store mængder mad, men blot ønsker at purere en lille portion suppe, sauce eller smoothie. Hvis man skal forberede og tilberede store mængder mad, er en foodprocessor som regel den bedste løsning.

Så hvilket apparat er det rigtige? 

En blender er en bedre mulighed for madvarer med meget væske som smoothies og supper, hvor en foodprocessor er en bedre mulighed for tykkere genstande som dej og smør.

Og da forskellen mellem en foodprocessor og en blender kan virke som en smule svær at overskue, så er det bedste råd, som vi kan give dig følgende: man skal vælge en foodprocessor, hvis man ønsker en hjælpende hånd i køkkenet, der kan sørge for diverse forberedelser og tilberedelser.

Man skal vælge en blender, hvis man ikke har brug for en masse avancerede funktioner, men blot et apparat, der kan blende forskellige opskrifter og ingredienser sammen.


Gode råd til rengøring  

En foodprocessor er det perfekte apparat til at hugge, skære og male mange ingredienser. Men rengøring af alle dens dele kan virke som tidskrævende og uoverskueligt. Hvis man lærer, hvordan man nemmest og hurtigt muligt gør en foodprocessor ren, kan det gå lettere, og man vil være mere tilbøjelig til at bruge sin foodprocessor.

Lad ikke rengøring holde en væk fra at lave velsmagende retter med en foodprocessor. Her er nogle tips og tricks til at rengøre en foodprocessor nemt og hurtigt.

Det skal du bruge:
🌀 Mild opvaskesæbe
🌀 Klud eller svamp
🌀 Bagepulver
🌀 Nylonbørste

Sådan rengøres en foodprocessor:

rengøring1. Skil foodprocessoren fra hinanden. Foodprocessorer har flere aftagelige dele, hvorfor man skal sørge for at fjerne disse. Fjern skålen, bladene, låget med mere. Der kan gemme sig madrester i alle disse dele, hvorfor det er vigtigt, at de alle sammen bliver fjernet, inden man går i gang med at rense foodprocessoren. Sæt bladet til side for særlig pleje.

2. Start med at vaske bladet først – umiddelbart efter brug. Dette vil medvirke til at holde det skarpt, da enhver fugt fra ingredienser eller blødgøring kan gøre bladet sløvt. Dette forhindrer også mad i at tørre ind i sprækkerne, der er fastgjort til bladet. Madrester vil altid være lettere at skylle væk straks efter brug. Pas på – da bladet godt kan være skarpt. Skrub forsigtigt med en mild sæbe og en klud. Tør efterfølgende bladet med et tørt håndklæde, så der ikke efterlades fugt, der kan føre til rust.

3. Vask de aftagelige dele. Alle aftagelige dele af foodprocessoren kan vaskes i varmt vand med en opvaskesæbe. Lad dem stå i blød i et stykke tid, da dette kan gøre rensningen nemmere.

4. Brug en fugtig klud til at tørre nede i bunden/motorområdet. Undgå at hælde vand over bunden/motorenheden. En simpel aftørring er normalt alt, hvad der er nødvendigt. For stædige pletter kan sæbe og bagepulver være i stand til at fjerne pletten helt.

5. Tør foodprocessorens dele helt. Sæt alle dele sammen igen og stil foodprocessoren på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Gode tips:

1.
 
Hvis foodprocessoren er ildelugtende kan det være en hjælp at blande et 1-til-1-forhold af bagepulver og vand. Opbevar blandingen i skålen i 10 til 15 minutter og skyl derefter grundigt. Bagepulveret absorberer lugtene.

2. Nylonbørster kan hjælpe med at rense bladene uden lige så stor risiko for, at man skærer sig selv.

3. Sørg for at tørre alle delene grundigt for at forhindre bakterievækst eller anden skade.


Kom godt i gang med lækre opskrifter med en foodprocessor

Hummus

hummusIngredienser:
– 350 g. tørrede kikærter gennemblødt i vand natten over
– 1 tsk. bagepulver
– 3-5 fed hvidløg
– Juice fra 1 citron
– 1 1/2 tsk. salt
– 2 tsk. tahini (baseret på præference)
– 1 kop iskoldt vand
– Valgfrit: Olivenolie eller paprika.

Sådan gør du:
1. Læg kikærterne i vand i 12-24 timer. Tøm derefter for vand og skyl dem.
2. Kog kikærterne med 3-5 fed hvidløg (efter præference) og bagepulver (dette blødgør dem, og gør dem nemmere at skrælle).
3. Skræl kikærterne. Skindene skal glide ganske let af, når du forsigtigt “klemmer” på dem. Kassér kikærternes “skind”, når de er færdige.
4. Lav en kikærtepuré ved at tilsætte de skrællede kikærter og hvidløg til foodprocessoren. Bland citronsaft og salt sammen i en lille skål, indtil saltet opløses, og hæld derefter langsomt denne blanding i foodprocessoren, mens den purerer kikærteblandingen.
5. Tilføj tahini og vand. Tilsæt lidt tahini og vand til foodprocessoren, mens den kører. Lad foodprocessoren køre i 4-5 minutter, indtil blandingen er glat og luftig. Tilføj ekstra tahini og vand.
6. Server med tilbehør af eget valg.


Dip med artiskok og hvide bønner

Dip med artiskok og hvide bønnerIngredienser:
– 400 g. hvide bønner drænet og skyllet
– 200 g. artiskokker groft hakket
– 1 tsk. hakket hvidløg
– 2 spsk. frisk citronsaft
– 1 ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
– 1 spsk. hakket persille
– Salt og sort peber efter smag

Sådan gør du:
1. Tilsæt hvide bønner, artiskokker, hvidløg og citronsaft i en foodprocessor
2. Når maskinen kører, skal olien tilføjes, indtil den ønskede konsistens opnås.
3. Hvis konsistensen er for tyk, så tilsæt 1 eller 2 spsk. vand.
4. Bland den hakkede persille i og smag til med salt og peber.
5. Server dippen med valgfrit tilbehør!


Sunde pandekager
12 pandekager

Veganske pandekagerIngredienser:
– 50 g. havregryn
– 50 g. mandelmel
– 3 spsk. mel
– 1/2 tsk. bagepulver
– Knivspids salt
-1 æg
– 250 ml. sojamælk (eller anden plantebaseret mælk)
– Agavesirup
– Håndfuld bær
– Flormelis

Sådan gør du:
1. Tilsæt havregryn, mandelmel, mel, bagepulver, salt, æg og sojamælk i en foodprocessor og blend til blandingen er glat.
2. Når blandingen er færdig, lad dejen hvile i 10 minutter.
3. Tilsæt en teskefuld olie til en pande. Bag hver pandekage på begge sider i et par minutter.
4. Når pandekagen er færdig, fjern den fra panden og sæt den til side.
5. Fortsæt med dette indtil der ikke er mere dej tilbage.
6. Put pandekagerne på en tallerken med agavesirup, bær og flormelis.


Hjemmelavet falafel 

Hjemmelavet falafelIngredienser:
– 200 g. tørrede kikærter
– ½ tsk. sodavand
– Persille
– Koriander
– Dild
– 7-8 hvidløg
– Salt
– 1 spsk. peber
– Spidskommen
– 1 tsk. bagepulver
– 2 spsk. sesamfrø
– Olie til stegning

Sådan gør du:
1. 
Put kikærter og bagepulver i en skål fyldt med vand, der dækker kikærterne. Lad stå natten over.
2. Tilsæt persille, koriander og dild i en foodprocessor. Hak urterne fint.
3. Tilsæt kikærter, hvidløg og krydderier i foodprocessoren, og kør indtil alt er blandet godt sammen.
4. Put falafelblandingen i en beholder. Afkøl blandingen i 1 time.
5. Tilsæt bagepulver og sesamfrø til falafelblandingen og rør med en ske.
6. Lav kugler af falafelblandingen.
7. Put olie på en pande. Opvarm olien og læg falaflerne på panden. Lad dem stege i ca. 3-4 minutter.
8. Serveres lune.


Detox salat

detox saladIngredienser: 
– 200 g. hvidkål
– 200 g. broccoli
– 200 g. bønnespirer
– 200 g. rødkål
– 3 store gulerødder
– En håndfuld persille
– 10-15 mandler
– 1-2 spsk. solsikkefrø

Dressing:
– 3 spsk. olivenolie
– Saft fra to citroner
– 1 spsk. frisk ingefær
– 3 tsk. dijonsennep
– 2 tsk. honning
– ¼ tsk. salt

Sådan gør du: 
1. Tilsæt alle ingredienser i en foodprocessor og vent indtil salaten er finhakket. Put blandingen i en skål.
2. Tilsæt mandler til foodprocessoren og kør, indtil de er grofthakkede og bland i salaten sammen med solsikkefrøene.
3. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og put over salaten.


Sund gulerodskage
8-12 stk.

sund gulerodskageIngredienser:
– 300 g (ca. 3) gulerødder
– 100 g (ca. 1) æble
– 150 g. sukker
– 100 g. havregryn
– 150 g. mel
– 2 tsk. bagepulver
– 1 tsk. kanel
– 1 tsk. muskatnød
– 1,5 dl. mælk
– 1,5 dl. olie
– 2 store æg
– 2 tsk. vaniljeekstrakt
– 80 g. rosiner

Flødeostecreme:
– 50 g. smør
– 250 g flødeost
– 2 spsk. ahornsirup
– 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du: 
1. Opvarm ovnen til 200 grader.
2. Bland gulerødder og æble i en foodprocessor og hak fint. Tilsæt de resterende kageingredienser undtagen rosiner; kør indtil blandingen er godt blandet sammen. Tilsæt rosiner.
3. Bag kagen i 50 minutter til 1 time i ovnen. Afkøl i en bageplade i 15 minutter.
4. Put smør i en pande til flødeostecremen. Når smørret er en smule brunt, så put det i en skål.
5. Bland flødeosten sammen med smørret og bland godt sammen. Tilsæt ahornsirup og vaniljeekstraktet.
6. Put flødeostecremen på kagen.
7. Serveres afkølet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch MCM4200

✅ Topscorer hos norske Klikk.no

Bosch MCM4200 foodprocessoren

Den norske side Klikk.no har testet og anmeldt foodprocessoren Bosch MCM4200, der er blevet kåret som en af topscorerne i deres test af foodprocessorer.

Eksperterne fra Klikk.no roser især modellens stabilitet og effektivitet, når det kommer til de mere vanskeligere opgaver. Derudover er de begejstrede for, at maskinen har en saftcentrifuge samt en opbevaringsboks til det medfølgende tilbehør.

Klikk.no finder ikke mange ulemper ved Bosch MCM4200. Det eneste, som eksperterne bemærker, er, at modellens beholder, ifølge dem, er lidt for lille samt, at piskeriset ikke fungerer optimalt.

Kort om Bosch MCM4200

Med Bosch MCM4200 kan man få hjælp til de mere tidskrævende opgaver i køkkenet, når man skal i gang med at tilberede maden. Det er nemlig en alsidig multifunktionel køkkenmaskine med mere end 40 funktioner, hvorfor den kan klare alt lige fra at blende til at hakke, ælte, piske, skære, snitte samt meget mere.

Man kan desuden anvende Bosch MCM4200 til presning af citrusfrugter samt andre frugter, hvis man ønsker at lave juice eller en smoothie.

Med til Bosch MCM4200 får man en arbejdsskål, der har en kapacitet på 2,3 liter. Arbejdsskålen er en transparent kunststof-røreskål, der er fremstillet med et gennemsigtigt låg med både stopper samt en indføringshjælp.

Brug og funktioner

Bosch MCM4200 er forsynet med en variabel hastighedskontrol. Dette gør det muligt at vælge den hastighed, der passer bedst til ens valg af ingredienser.

Udover den trinløse hastighedskontrol udstyret med et LED-display, så har Bosch MCM4200 også en funktion, der kan hjælpe med at knuse eksempelvis is samt en momentfunktion, der sørger for, at man kan arbejde i intervaller.

Denne model er derfor kendt for at levere en optimal ydeevne på baggrund af dens forskellige indstillinger og funktioner.

Endvidere er foodprocessoren forsynet med en motor, der har en effekt på 800 Watt. Med denne motoreffekt kan maskinen klare både de mere besværlige samt lette opgaver. Motoreffekten sørger yderligere for, at man kan ælte flere forskellige former for dejtyper.

Andre fordele

Foodprocessoren Bosch MCM4200 er fremstillet i et kompakt og pladsbesparende design, hvorfor der er mulighed for at have maskinen fremme på køkkenbordet. Derudover kommer maskinen med en integreret tilbehørsskuffe. Dette er ifølge eksperterne en ’handy løsning’, da man kan samle tilbehøret det samme sted.

Takket være foodprocessorens lågbeslag til skål og mixerkande er man garanteret, at maskinen er sikker at anvende uanset, hvilken funktion man gør brug af. Bosch MCM4200 kommer også med sugefødder, der er lavet af gummi, hvilket sikrer, at maskinen vil stå sikkert og fast på køkkenbordet under brug.

Ved køb af Bosch MCM4200 medfølger der masser af tilbehør som for eksempel en multifunktionskniv, et piskeris, en skæreskive, en riveskive, en æltekrog, en mixerkande i plast på 1,25 liter, en saftcentrifuge samt en citruspresser.

Fordele
 • Variabel hastighedskontrol med LED-lys
 • Masser af medfølgende tilbehør samt integreret tilbehørsskuffe
 • Lågbeslag til både mixerkande og skål
 • Momentfunktion
 • Mulighed for at knuse is
Ulemper
 • De fleste af maskinens dele af lavet af plastik.

Kitchenaid 5KFP0919

Kitchenaid 5KFP0919

.4911

Kitchenaid 5KFP0919 er blevet testet og anmeldt af tre eksperter, hvilket inkluderer The Independent, Testberichte.de og Which.co.uk.

Alle eksperter har givet foodprocessoren en god anmeldelse, da de er begejstrede for dens kompakte design og effektive tilberedning. Til gengæld nævner eksperterne også, at modellen desværre ikke har nogen opbevaringsboks til tilbehøret. 

Stor all-rounder til en god pris, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Kitchenaid 5KFP0919 en god foodprocessor, som alle madentusiaster vil elske at have i køkkenet. Eksperterne fra The Independent skriver eksempelvis, at Kitchenaid 5KFP0919 ”er en stor all-rounder”, der ikke koster ret meget, hvilket de ser som et plus. 

De fremhæver ydermere, at foodprocessoren klarede sig godt i alle madlavningstests, da den ”endte med stand-out resultater” både ved hakning, purering, æltning, bagning, skæring m.m., hvilket eksperterne fra Testberichte.de er enige i. Eksperterne hæfter sig ligeledes ved, at Kitchenaid 5KFP0919 er ”dejlig og rolig samt har en god hastighedskontrol”. De er dog ikke så glade for, at ”ingredienserne kan lække gennem låget, hvis man fylder den helt op”.

Brugervenlig og alsidig foodprocessor

Takket være en kapacitet på 2,1 liter er der mulighed for at lave store portioner med Kitchenaid 5KFP0919. Samtidigt kan den klare de fleste køkkenopgaver, da den både kan hakke, blende, ælte og purere diverse madvarer. Foodprocessoren kommer nemlig med masser af tilbehør i form af en dejkrog, multi-klinge, rive-/snittejern til fin, mellemgrov og grov rivning m.m.

Det er ydermere nemt at betjene Kitchenaid 5KFP0919, og den har et stort håndtag og et vridningsfrit design, der gør, at skålen kan monteres med et enkelt klik.

Låget har desuden en praktisk forsegling og en 2-i-1-indføringstragt til beholderen, hvilket gør håndteringen meget nemmere. Både skål, låg og tilbehørsdele tåler maskinvask. Alle tilbehørsdele kan placeres i skålen efter brug, så delene ikke fylder, når maskinen står på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Flere praktiske funktioner

Kitchenaid 5KFP0919 er forsynet med tre hastighedsknapper i form af høj, lav og puls, der lyser med LED. Det gør det nemmere at håndtere de forskellige ingredienser, hvad end der er tale om de mere krævende eller bløde råvarer. Sidst men ikke mindst kommer Kitchenaid 5KFP0919 med et ledningsoprul, så det er nemmere at opbevare maskinen efter brug.

Fordele
 • Praktisk
 • Lille størrelse
 • Alsidige accessoires
 • Nem at bruge
 • Nem at rengøre
 • Da delene godt kan tåle vask i opvaskemaskinen.
Ulemper
 • Kan ikke erstatte en blender.

Udvalgte fordele ved Kitchenaid 5KFP0919: 
LED-oplyste knapper
Tre hastigheder
Meget tilbehør 
Ledningsoprul
2-i-1-indføringstragt
Vridningsfrit design

Her kan du se en præsentationsvideo af Kitchenaid 5KFP0919. Videoen er produceret af KitchanAid: 


OBH Nordica 6795 First Kitchen foodprocessor

 

OBH Nordica 6795 OBH Nordica 6795 First Kitchen er en foodprocessor, der er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

De svenske eksperter er så imponerede over modellen, at de har kåret den som en af deres testvindere i deres tests af foodprocessorer.

Råd & Rön forklarer at foodprocessoren er en god maskine til familier, der ønsker en brugervenlig hjælp i køkkenet. De bemærker især, at maskinens mange funktioner er brugbare for alle, der ønsker, at tilberedningen skal foregå nemt og hurtigt.

Desuden fremhæver eksperterne, at maskinen er prisvenlig i forhold til, at det er en multifunktionel maskine med flere funktioner.

På grund af foodprocessorens moderne og stilrene design er den især velegnet til at stå fremme på køkkenbordet eller til at putte ind i køkkenskabet.

Kort om OBH Nordica 6795 First Kitchen

OBH Nordica 6795 First Kitchen er en multifunktionel køkkenmaskine, der både kan bruges til at snitte, ælte, hakke, blende samt meget mere. Modellen er desuden udstyret med en motor, der har en motoreffekt på 700 Watt.

Der medfølger en blenderkande med en kapacitet på 1,8 liter ved køb af OBH Nordica 6795 First Kitchen, hvorfor man ikke behøver at købe en blender, hvis man investerer i denne maskine. Der er mulighed for at benytte blenderkanden til at lave kolde og varme retter, da den tåler varmt indhold. Blenderkanden er fremstillet af brudsikkert plast, hvorfor den er både holdbar og sikker.

Derudover medfølger der en arbejdsskål med en kapacitet på 3,5 liter, der kan bruges til både de lidt mindre samt større portioner. Hvis man gør brug af flydende ingredienser, er der plads til i alt 2 liter.

OBH Nordica 6795 First Kitchen kommer med en 2-i-1 tragt, der sikrer en nemmere påfyldning af ingredienser.

Brug og funktioner

Med OBH Nordica 6795 First Kitchen er der mulighed for at indstille maskinen alt efter ens behov. Man kan nemlig justere hastigheden, da den kommer med to forskellige hastighedstrin afhængig af, hvor hurtigt maskinen skal arbejde. Desuden er der en momentfunktion, som man også kan gøre brug af.

Maskinen har i alt fem rive- og snitteskiver, hvilket betyder, at man kan benytte sig af de fleste ingredienser. Der kan vælges den rive- eller snitteskive, som man har brug for ud fra de ingredienser, som man ønsker at anvende. Rive- og snitteskiverne kan både snitte og rive fint og groft.

Derudover kommer OBH Nordica 6795 First Kitchen med en indbygget termostat, der sørger for, at maskinen undgår overophedning. Dette er en ekstra sikkerhedsfunktion for forbrugerne, som eksperterne især er vilde med.

Andre fordele

OBH Nordica 6795 First Kitchen er en brugervenlig køkkenmaskine, hvor rengøringen kan klares nemt og hurtigt. Alle maskinens aftagelige dele tåler nemlig at komme i opvaskemaskinen, hvorfor de ikke nødvendigvis behøver at blive vasket under vandhanen.

Foodprocessoren kommer desuden med en indbygget skuffe, hvor man har mulighed for at placere alt det medfølgende tilbehør. Denne skuffe tilbyder, at man kan opbevare de forskellige dele nede i, så de ikke forsvinder.

Ved køb af OBH Nordica 6795 First Kitchen medfølger der også en kniv i rustfrit stål samt en kniv i plast til æltning af dej.

Fordele
 • Kommer med en blenderkande
 • Aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen
 • Indbygget termostat
 • Opbevaringsskuffe til al tilbehøret
 • To hastighedstrin samt momentfunktion
 • 2-i-1 tragt
Ulemper
 • Har et lidt højt støjniveau.

Braun FP5150

 

Braun FP5150 foodprocessor

Braun FP5150 er blevet testet hos sitet trustedreviews.com, og eksperterne herfra er så tilfredse med denne foodprocessor, at den får 4,5 ud af 5 stjerner.

Hos trustedreviews.com skriver de at Braun FP5150 vil være et rigtig godt valg for den forbruger, som ønsker sig meget af sin foodprocessor – både i forhold til effektivitet men også i forhold til at kunne bruge modellen til mange forskellige formål.

Maskinen får især ros for at være meget nem at samle, samt det ekstra tilbehør som medfølger i pakken. Eksperterne fra Trustedreviews er til gengæld ikke så imponereret af opbevaringsmulighederne til ekstraudstyret. Her mener de at der burde medfølge nogle æsker til at opbevare det i.

Men som helhed får maskinen stor ros i testen. Derfor ender eksperterne også med at give den 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket gør den til en af de bedste foodprocessorer de har testet.

Kort om Braun FP5150

Braun FP5150 er skabt til at gøre arbejdet i køkkenet lettere for forbrugeren. Derfor er modellen i stand til at udføre en lang række opgaver, og med en stærk motor på 1000 watt og med DualControl system, så er modellen også både kraftig og holdbar.

Eftersom Braun FP5150 er skabt til at være en hjælpende hånd i køkkenet, så kommer den med en lang række tilbehør til forskellige formål. Det betyder, at der i pakken med denne foodprocessor for eksempel også medfølger en blender, tilbehør til pommes frites, citruspresser, rivejern, dejredskab og snittetilbehør.

Brug og funktioner

Eftersom Braun FP5150 kommer med det nævnte tilbehør, så er der mange anvendelsesmuligheder med modellen. Brug blenderen til at nyde en forfriskende smoothie, citruspresseren til at kunne skænke et glas appelsinjuice – helt friskpresset, rivejernet og snittetilbehøret til at tilberede grøntsager og dejredskabet til at forberede den søde dessert.

Der findes 11 forskellige hastigheder på modellen, så derfor er der en hastighed, der både passer til, når der skal køres rigtig hurtigt og til ingredienser, der skal behandles blidere. Man styrer med enkelthed dette på fronten af modellen, hvor to drejeknapper er placeret.

Det er endvidere muligt at lave store portioner på Braun FP5150, for den medfølgende skål har en kapacitet på 2 liter – hvis man arbejder med dej, svarer det til cirka 1,5 kilo dej.

Andre fordele

Braun FP5150 har en neutral, hvid farve, som gør den velegnet til at få en plads i alle typer køkkener. Skålen er robust og af plast, og derudover findes der flere intelligente, forudindstillede programmer, man kan benytte sig af – det inkluderer blandt andet programmer til at blende, blande og knuse is. Flere af delene kan desuden tåle maskinopvask, og modellen har smart ledningsoprul.

Braun FP5150 vejer 6,4 kilo.

Fordele
 • Inklusiv blender og tilbehør til at hakke, snitte, rive og presse
 • 11 hastigheder at vælge imellem
 • Forudindstillede programmer som sikrer gode resultater
Ulemper
 • Nogle af delene kan ikke tåle vask i opvaskemaskinen.

Denne lille video fra Braun viser dig nogle af de muligheder denne foodprocessor giver:


Kenwood FDM780 BA 

 

Kenwood FDM780 BA foodprocessor

Kenwood FDM780 BA er blevet testet af det britiske goodhousekeepinginstitute.co.uk, som har til formål at vurdere en lang række af produkter til hjemmet og derefter give dem en samlet score.

Kenwood FDM780 BA får 83 ud af 100 points, hvilken er en rigtig god score. De britiske eksperter er generelt godt tilfredse med modellens ydeevne og evne til at klare de forskellige køkkenopgaver, og herudover fremhæves modellens lette anvendelse og kontrol.

Kort om Kenwood FDM780 BA

Eksperterne mener ikke, at Kenwood FDM780 BA er en speciel flot foodprocessor, men til gengæld besidder modellen en god og stærk motor på 1000 watt, som er designet til at klare selve hårde opgaver. Kenwood FDM780 BA vil være et godt valg for den forbruger, som gerne vil have en foodprocessor, som er lidt et multiprodukt, skriver de i testen.

Kenwood FDM780 BA kan nemlig udføre mange forskellige opgaver, som blandt andet inkluderer at hakke, blende og ælte, og derfor kommer Kenwood FDM780 BA også med en inkluderet blender på 1,5 liter.

Kenwood FDM780 BA er designet til at klare alle former for forarbejde af fødevarer, ligegyldig om man skal stege, bage eller koge maden. Der medfølger to forskellige skåle på henholdsvis 3 og 1,5 liter.

Brug og funktioner

Kenwood FDM780 BA styres på fronten af modellen via en enkelt drejeknap. Her findes forskellige typer af indstillinger, og man styrer hastigheden her.

Modellen har i alt 8 hastigheder med glidende overgange mellem trinnene, hvilket sikrer, at modellen ikke springer fra den ene hastighed til den anden, samtidig med at kontrollen maksimeres. Kenwood FDM780 BAs største styrke ligger inden for de mindre portioner, som ikke er alt for tunge og drøje i det – for eksempel kan tung dej godt volde modellen besvær.

Som noget unikt så har Kenwood FDM780 BA nogle funktioner, som ikke ses ofte. Her er tale om indbyggede vægtsystemer samt en varmeresistent blender, som bliver et stort plus, hvis man ønsker at lave varme supper.

Fordele
 • Kan udføre mange forskellige opgaver – både hakke, blende og ælte
 • 8 hastigheder
 • Med unikke funktioner som indbygget vægtsystem og varmeresistent blender
Ulemper
 • Har et relativt højt støjniveau.

Du kan her se en lille præsentationsvideo af maskinen. Videoen er udarbejdet af Kenwood:


Electrolux EFP9400

 

Electrolux EFP9400

 

Denne foodprocessor fra Electrolux kombinerer en stærk motor med stor kapacitet, hvilket skaber en kraftig foodprocessor, som kan bruges til næsten alt. Den er en alsidig køkkenmaskine, som kan gøre op til flere opgaver nemmere og hurtigere for dig.

Ekspertener er især vilde med, hvor stor kapacitet maskinen har. Når man kigger på forskellige foodprocessorer, så har de typisk en mindre skål, så det er nemmere for den at nå alt, den skal hakke. Dette er ikke tilfældet ved denne model fra Electrolux som er udstyret med en skål med en kapacitet på hele 4,3 L. De gør også opmærksomme på den støjsvage motor, hvilket ikke er ensbetydende med, at den klarer sig dårligt til forskellige tilberedninger.

Kort om Electrolux EPF9400

Du kan bruge Electrolux EPF9400 til de forskellige arbejdsopgaver i køkkenet, som du selv kan have svært ved at nå, eller som du ikke har lyst til at lave. Maskinen har op til flere tilberedningsmuligheder, hvor den kan udskifte gammeldags håndkraft. Den kan blandt andet bruges til at hakke, rive, skære og piske.

Den stærke motor på hele 1200 watt gør, at maskinen nemt kan bruges til større opgaver. Du kan sagtens bruge den til hårdere grøntsager, så som gulerødder, eller endda til at blende frosne bær. Maskinens kraftige motor gør også, at den ikke bruger lang tid på at forbedrede de forskellige ting. Dette gør den super praktisk, hvis man ikke har så meget tid i hverdagen til at tilberede mad. Selvom motoren er kraftfuld, så er den ikke særlig støjende, hvilket også gør den perfekt til hverdagsbrug, hvor folk i huset muligvis skal koncentrere sig om lektier eller arbejde.

Arbejdskålen har en kapacitet på hele 4,3 L, så det er ikke ligefrem en lille maskine. Det betyder også, at du skal være villig til at ofre noget bordplads til maskinen, eller opbevare den et andet sted. Dog skal du være opmærksom på, at maskinen vejer 8,5 kilo.

Brug og funktioner

Electrolux EPF9400 scorer højt på brugervenlighed. Dette skyldes blandt andet dens betjeningspanel som gør det tydeligt, hvor man skal trykke for at få de rette indstillinger på maskinen. Derudover gør den klare arbejdsskål, at du har mulighed for at se indholdet, når det bliver hakket. Det gør det nemmere for dig at fornemme, hvornår den har kørt længe nok. Derudover er den også nem at skille ad, når den har været i brug, hvor løsdele kan komme i opvaskeren. Du kan bruge maskinen til flere forskellige typer opgaver i køkkenet. Den kommer med et bredt udvalg af forskellige kroge og knive. Den kommer blandt andet med en piske-skrive som gør det nemt for dig at piske mayonnaise eller flødeskum. Der er også en pommes-frites-skive som skærer pommes frites hurtigt og nemt

Andre fordele

Når du køber Electrolux EPF9400, så kommer den med et bredt udvalg af forskelligt udstyr, som giver den mulighed for at blive brugt til en lang række arbejdsopgaver i køkkenet. Den kommer med 4 forskellige skiver og 3 forskellige knive. Derudover medfølger der også en opbevaringstaske. Maskinen er udstyret med en pulsfunktion som er perfekt til, når du gerne vil have fuld styring. Den kommer også med en turbofunktion, som du kan bruge, når det skal gå hurtigt. For at sikre, at sikkerheden er i top, er maskinen udstyret med en sikkerhedslås, når den er i brug.

Udvalgte specifikationer ved Electrolux EPF9400:
🌀 Arbejdsskål med kapacitet på 4,3 L
🌀 Motor på 1200 watt
🌀 4 knivblade
🌀 Piske-skive
🌀 Plastikskiver til æltning

Udvalgte fordele ved Electrolux EPF9400:
Masser af ekstraudstyr
Fuld kontrol med pulsfunktion
Turbofunktion
Sikkerhedslås


KitchenAid 5KFP1335

KitchenAid 5KFP1335

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har kåret KitchenAid 5KFP1335 som en af deres testvindere i deres test af foodprocessorer.

I test får maskinen især ros for dens forskellige funktioner, hvor eksperterne er mest imponerede over dens evne til at hakke og piske æggehvider.

Eksperterne er generelt vilde med denne model, hvorfor de ikke har fundet mange ulemper. Det eneste, som de ikke er lige så imponerede over i forhold til maskinens andre funktioner, er, at den ikke fungerer optimalt, når den skal bruges til at lave pandekagedej.

Kort om KitchenAid 5KFP1335

KitchenAid 5KFP1335 er en effektiv og brugervenlig foodprocessor, der kommer med et væld af standardtilbehør såsom en opbevaringsboks, en spatel, en riveplade og et piskeris. Modellen har desuden en energieffektiv motor, der kan klare både nemme og mere vanskeligere opgaver med en motoreffekt på 300 Watt. Dette er mindre end mange andre modeller, men på grund af dens forskellige funktioner, er der stadig rig mulighed for at anvende foodprocessoren til lidt af hvert.

Man kan både hakke, piske, snitte, ælte, blande, blende, jævne, skære og rive med denne model, hvis man har behov for hjælp til tilberedning af maden nemt og hurtigt.

Derudover er der mulighed for at justere hastigheden, da KitchenAid 5KFP1335 kommer med to hastighedstrin samt en pulsefunktion.

KitchenAid 5KFP1335 kommer også med en 3,1 liters arbejdsskål samt en 950 milliliter miniskål, der begge er uden BPA.

Yderligere kommer maskinen med tre knivblade, der har hver deres funktion. Mens det ene knivblad egner sig til at hakke og blande små opgaver, er det andet knivblad velegnet til alt lige fra at hakke, blende eller skære meget hurtigt. Det sidste knivblad er en dejkrog, der kan ælte diverse typer af dej.

Funktioner og brug

Foodprocessoren har et ’exactslice-system’, der gør det muligt at justere skivetykkelsen nemt og hurtigt samtidig med, at maskinen kører. Der er i alt seks forskellige indstillinger, hvor man kan justere skivetykkelsen fra 1 millimeter og op til 6 millimeter.

Man behøver derfor ikke at slukke for maskinen, hvis man ønsker at skifte snittepladen. Knivene kan både arbejde vertikalt og horisontalt, hvorfor der er mulighed for både at anvende bløde og hårde madvarer.

Maskinen er forsynet med en bred nedskubber samt et nedføringsrør i tre forskellige dele. Både det store, det mellemstore samt det mindste påfyldningsrør passer ind i hinanden, og man kan blot anvende det rør, der passer bedst til størrelsen af de madvarer, man skal have ned i foodprocessoren.

KitchenAid 5KFP1335 kommer desuden med en ekstern og justerbar snitteplade. Knivbladene på selve pladen er forsynet med små takker, der sørger for ensartede skiver.

Andre fordele

KitchenAid 5KFP1335 kommer med en skridsikker base, så der er mulighed for at anvende foodprocessoren på køkkenbordet uden, at man skal være bekymret for, at den glider rundt.

Derudover er sidehåndtagene fremstillet i et brugervenligt design, så man er sikret en nem og hurtig betjening af selve maskinen.

Maskinen minimerer desuden alle former for spil, da både knivblade og låget er forsynet med en tætsluttende silikoneforsegling.

Fordele
 • Er fantastisk til at hakke og blende
 • Du kan indstille på tykkelsen af skiver, imens maskinen kører,
 • Har en god brugermanual
 • Udvendig slider
 • Det er nemt at fastsætte og fjerne tilbehør på maskinen.
Ulemper
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Knapperne er hårde at trykke ned.

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KFP1335 foodprocessor:
Justerbar skivetykkelse
Skridsikker base
Energieffektiv motor
Påfyldningsrør i tre forskellige størrelser
Tætsluttende silikoneforsegling af låg og knivblade
Kan anvendes til flere køkkenfunktioner

Nedenfor kan du se en præsentation af KitchenAid 5KFP1335:


Bosch MCM2054

 

MCM2054

 

.
Bemærk venligst: den præcise testvinder MCM2054 er udgået af produktion og Bosch har erstattet den med Bosch MCM3110W, som er en ny og forbedret udgave. Derfor viser vi priser for denne model her i testen.

Bosch MCM2054 er en foodprocessor, der nu er udgået af produktionen. Da modellen stadig blev produceret fik den dog fremragende anmeldelser af forskellige ekspertkilder såsom Smartson, Icakuriren samt Råd & Rön.

Eksperterne beskrev modellen som værende især enkel og praktisk, da den var nem og hurtig at komme i gang med på grund af dens brugervenlighed.

Hvis man ønsker at investere i en foodprocessor, der ligner Bosch MCM2054, så er det en fordel at investere i modellen Bosch MCM3110W, der er en ny og forbedret udgave. Dog bliver Bosch MCM2054 alligevel beskrevet i de følgende afsnit.

Kort om Bosch MCM2054

Lige meget om man ønsker hjælp til at rive, snitte, piske, strimler, hakke eller ælte, så er der mulighed for dette med Bosch MCM2054. Denne model er nemlig forsynet med over 25 forskellige anvendelsesfunktioner, hvorfor det kan betegnes som værende en multifunktionel køkkenmaskine.

Foodprocessorens snitteskrive og raspeskive er desuden vendbar, og de kan både tilberede ingredienser tykke eller tynde samt fine og grove.

Maskinens motor har en effekt på 450 Watt, der kan indstilles i to hastigheder. Desuden kommer foodprocessoren også med en momentfunktion, som man kan anvende, hvis man har brug for det.

Brug og funktioner

Bosch MCM2054 er en foodprocessor, der er sikker i brug. Den kommer nemlig med et specielt sikkerhedssystem, der gør, at maskinen ikke har mulighed for at starte, indtil selve kanden og låget er monteret korrekt. Dette garanterer en maksimal sikkerhed, når man benytter sig af denne maskine.

I og med foodprocessoren er en alsidig køkkenmaskine kan man, som nævnt, bruge den til lidt af hvert. Den har nemlig flere specielle funktioner, hvilket betyder, at den også kan anvendes til eksempelvis tilberedning af sauce eller til at blande mayonnaise.
Ved køb af Bosch MCM2054 medfølger der en arbejdsskål, der har en kapacitet på i alt 2,3 liter, der passer til omkring 1 liter dej. Der er derfor mulighed for at lave en portion, der passer til både en mindre og lidt større familie.

Arbejdsskålen er produceret i gennemsigtigt plast, hvorimod de medfølgende knive og snitteskriver er fremstillet i rustfrit stål.

Derudover er Bosch MCM2054 forsynet med et par skridsikre sugekoppe-fødder, så den står solidt og robust på køkkenbordet under brug.

Andre fordele

Modellen Bosch MCM2054 er nem at rengøre og vedligeholde, hvilket er en fordel for forbrugere, der ønsker en praktisk og brugervenlig ekstra hjælp.

Alle maskinens aftagelige dele kan nemlig renses i opvaskemaskinen. Dog skal man være opmærksom på, at selve basen ikke tåler at komme i opvaskemaskinen, hvorfor denne blot skal tørres med en fugtig klud, når der er behov for det.

Der medfølger masser af tilbehør med Bosch MCM2054 såsom en røreskive, en snitteskive, en stopper, en universal kniv, et låg, en raspskive samt en røreskål.

Udvalgte fordele ved Bosch MCM2054 foodprocessor:
Mere end 25 forskellige funktioner
Skridsikre fødder
Nem og hurtig rengøring
Udstyret med et sikkerhedssystem
To forskellige hastigheder
Kommer med en momentfunktion


FAQ

🤩 Hvilke foodprocessorer er de bedste? 

Nogle af de bedste foodprocessorer, som du kan finde på markedet, er blandt andet Kenwood FPM810, Kitchenaid 5KFP0919 og Kenwood FDP300WH, som alle har opnået nogle fine testresultater i en række forskellige tests. Det skyldes, at de alle indeholder nogle super gode egenskaber og praktiske indstillinger.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en foodprocessor?

Når du skal købe en foodprocessor, så er der selvfølgelig en række ting, som er gode lige at overveje. For eksempel bør du tænke over, hvor mange watt maskinen skal køre på. Jo ”hårdere” maskinen skal kunne arbejde, jo flere watt har den brug for, for ikke at brænde sammen.

🤓 Hvad kan jeg bruge en foodprocessor til?

En foodprocessor bruger du til at hakke fødevarer ganske fint med. Ofte har du mulighed for at indsætte forskellige blade i maskinen, hvormed du kan styre, om maden skal hakkes fint, groft eller endda skal rives. På den måde kan du nemmere hakke besværlige ting såsom nødder, gulerødder mm.

🤔 Hvilken foodprocessor bruger Jamie Oliver?

Jamie Oliver bruger Philips HR7782/07 Foodprocessoren, da det er en kraftig maskine. Den kører på hele 1000 watt, hvormed den altså er i stand til at omsætte selv store mængder af grove fødevarer til små stykker i løbet af ganske kort tid. Dertil har den flere smarte indstillinger.

 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Icakuriren.se 🇸🇪

Hos icakuriren.se, viser deres test at Bosch MCM2054 er det bedste valg. Den bliver beskrevet som enkel, praktisk og sikker at bruge. Maskinen er også en af de billigste.

I testen lavede de pesto, samt hakkede mandler, persille, kartofler, porre og gulerødder for at se, hvilke foodprocessorer, der skabte det bedste resultat. Derefter vurderede de hvilke maskine der klarede sig bedst i testen. Alle opgaver blev udført á to omgange pr. maskine.

Udover maskinernes evne til at udføre opgaver, har man også vurderet brugervenlighed, rengøring og andre vigtige ting. Du kan læse testen gratis her.

Klikk.no 🇳🇴

Den norske avis Klikk.no har foretaget en test af foodprocessorere, hvor kokken og madbloggeren Jan-Ivar Nykvist, i samarbejde med testjournalist Bjørnhild Fjeld, testede 8 foodprocessorere.

De har testet dem i forskellige færdigheder, såsom snitning af hasselnødder og mandler, snitning og hakning af forskellige grøntsager, samt fremstilling af puré.
Foodprocessorerne får tildelt karakterer fra 1 – 5 i testen. Du kan læse hele artiklen her.

Independent.co.uk 🇬🇧

Den engelske avis independent.co.uk har lavet en test, hvor de gennemgår 11 foodprocessorere. Produkterne bliver vurderet efter en række kriterier som støjniveau, evne til at hakke, kvalitet og lignende. Testvinderen blev Sage The Kitchen Wizz Pro.
Du kan læse hele testen her. 

The Independent har ligeledes testet og anmeldt Kenwood FPM810 og Kitchenaid 5KFP0919. Læs hele anmeldelsen af begge foodprocessorer her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Den engelske testside Goodhousekeeping har gennemngået 23 foodprocessorere på deres hjemmeside.
I deres test udsætter de produkterne for en lang række opgaver, såsom hakke nødder og kød, samt fremstille mayonnaise.

I testen bliver Magimix CS5200XL kåret til den bedste foodprocessor.
Du kan læse hele testen gratis ved at klikke her.

Siden har også testet Kenwood FDM780 BA, som de belønner med 83 ud af 100 point. Du kan læse hele testen gratis her.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Kenwood FPM810, som de har givet 76 ud af 100 point. Læs hele anmeldelsen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Det store svenske testmagasin Råd & Rön har foretaget en test af 23 foodprocessorere, hvor vinderen findes ud fra en række kriterier; produkternes evne til at udføre en række opgaver, brugervenlighed, energiforbrug, sikkerhed og støjniveau.

I testen viser det sig at den bedste foodprocessor er KitchenAid 5KFP1335, hvilket er en forholdsvis dyr maskine. Men lige efter kommer en række billigere alternativer, som eksempelvis Bosch MCM2054 og OBH 6795 First Kitchen, der ligeledes scorer høje karakterer i deres test.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her – det kræver dog, at du er betalende abonnent.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Den store internationale testside har haft Braun FP5150 til test. Her bedømmer de foodprocessoren ud fra en lang række kriterier, hvor de både kommer med kritik og ros. Overordnet er testpanelet meget begejstret for maskinen, og tildeler den 4,5 ud af 5 stjerner.

Du kan læse hele deres vurdering her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Kenwood FPM810, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

BBCgoodfood.com 🇬🇧

Det engelske madmagasin BBCgoodfood.com beskæftiger sig med alt, hvad der handler om mad. De laver både opskrifter, guides samt anmeldelser af diverse køkkenprodukter. Her har de testet og anmeldt nogle af de bedste foodprocessorer på markedet heriblandt Kenwood FPM810, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests og forbrugeranmeldelser. Herefter danner eksperterne deres egen mening og giver det specifikke produkt en samlet karakter. I denne omgang har de testet Philips HR7778 og Kitchenaid 5KFP0919.

Ønsker du at læse hele testen af Philips HR7778, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Kitchenaid 5KFP0919, kan du klikke ind her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største testmagasin, der ønsker at være forbrugernes hjælp i dagligdagen. Derfor tester og anmelder de forskellige former for forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Kenwood FPM810 og Kitchenaid 5KFP0919.

Ønsker du at læse hele testen af Kenwood FPM810, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Kitchenaid 5KFP0919, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til anmeldelsernes specifikke resultater kræver et abonnement.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme