KitchenAid foodprocessor test-guide: De bedste ifølge eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om de bedste foodprocessor fra KitchenAid. Vi har udvalgt modellerne på baggrund af anmeldelser og testresultater fra forskellige uafhængige test og analyser fra forskellige aviser, fra både ind- og udland.

Formålet med artiklen er at give et nemt og overskueligt overblik, over hvilke KitchenAid foodprocessorer der klarer sig bedst i test. Dermed slipper du for at lede rundt på nettet efter anmeldelser, da vi har samlet dem alle her i artiklen.

Denne KitchenAid foodprocessor test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste KitchenAid foodprocessor på markedet
🔸 Fire alternativer til KitchenAid
🔸 Historien om KitchenAid
🔸 Gode råd til rengøring af foodprocessor
🔸 Gennemgang af anvendte testkilder 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid foodprocessor test 2023 – Her er de 3 bedste

I denne artikel finder du en gennemgang af de 3 bedste KitchenAid foodprocessorer på markedet. Modellerne er udvalgt på baggrund af internationale samt nationale ekspert tests. Du vil også finde en prissammeligning under hvert produkt, så nemt får overblik over, hvem den billigste forhandler er.


KitchenAid Artisan foodprocessor 

✅ Topkarakterer hos The Independent

Kitchenaid-Artisan-5KFP1644

.
Modellen KitchenAid Artisan foodprocessor er blevet testet af den britiske avis The Independent. Eksperterne fra The Independent er imponerende over denne model, som de har givet en god anmeldelse.

The Independent har givet KitchenAid Artisan foodprocessor topkarakterer, da de mener, at denne model vil passe ind i de fleste køkkener, hvis man har brug for en multifunktionel køkkenmaskine.

KitchenAid Artisan foodprocessor er en populær køkkenmaskine, som The Independent forklarer, er ejet af mange af de bedste kokke i hele verdenen. De mener, at det er en funktionsdygtig og støjsvag maskine, der med sit retro-inspirerede look vil passe ind i de fleste husstande.

Derudover er foodprocessoren også designet på en måde, så den både kan puttes væk eller stå fremme. Der er derfor mulighed for at putte maskinen ind i køkkenskabet eller blot lade den stå på køkkenbordet alt efter behov.

Multifunktionel køkkenmaskine med justerbar skivetykkelse 

Ved køb af KitchenAid Artisan foodprocessor får man en multifunktionel køkkenmaskine, der kan bruges til flere forskellige funktioner. Med denne maskine er der både mulighed for at snitte, hakke, blende, piske og ælte diverse fødevarer.

Testpanelet fra The Independent er vilde med foodprocessorens mange funktioner, som de beskriver som værende holdbare og funktionsdygtige.

Derudover kommer denne maskine med et ’exactslice-system’, der betyder, at den har en justerbar skivetykkelse. Denne justerbare skivetykkelse kan kombineres med maskinens mange funktionsmuligheder, hvilket er optimalt i forbindelse med skæring.

Der er mulighed for at justere skivetykkelsen i seks forskellige intervaller fra 1 millimeter til 6 millimeter. Man behøver derfor ikke stoppe eller slukke maskinen, hvis man ønsker at skifte snitteplade.

Selve knivene kan skære både vertikalt og horisontalt. Knivene er skarpe og kommer med to forskellige hastigheder, der både kan snitte hårde og bløde fødevarer.

Støjsvag induktionsmotor med ekstra bred påfyldning 

KitchenAid Artisan foodprocessor er udstyret med en støjsvag induktionsmotor, der har en motoreffekt på 650 watt. Derudover har maskinens låg og knive en tæt og tilsluttende silikoneforsegling, hvorfor spild vil minimeres.

Denne foodprocessor er også forsynet med et ekstra bredt 3-i-1 påfyldningsrør. Det betyder, at maskinen kommer med 3 forskellige påfyldningsrør i diverse størrelser, der passer ind i hinanden.

KitchenAid Artisan foodprocessor er en sikker maskine, der står stabilt på køkkenbordet, da den er udstyret med non-slip fødder. Derudover er det nemt og hurtigt at låse de forskellige dele sammen.

KitchenAid Artisan foodprocessor kommer med et væld af forskelligt tilbehør. Man får tre forskellige skåle med i købet, som har en størrelse på helholdsvis 1, 2 og 4 liter. Derudover medfølger der riveplader, der kan bruges til forskellige formål. Der medfølger også andet tilbehør såsom en citruspresser, et piskeris, en spatel og en opbevaringsboks.

KitchenAid Artisan foodprocessor specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Kapacitet: 4 liter
🔴 Højde: 45,7 centimeter
🔴 Dybde: 24,8 centimeter
🔴 Bredde: 30,4 centimeter
🔴 Vægt: 13,6 kilo

Fordele ved KitchenAid Artisan foodprocessor:
Støjsvag motor
Justerbar skivetykkelse
Forskellige tilbehør medfølger
Ekstra bred påfyldning
To forskellige hastigheder
Flere forskellige funktioner såsom snitte, hakke, ælte og piske

Nedenfor kan du se en præsentation af Kitchenaid Artisan foodprocessoren fra forhandleren KitchenOne:


KitchenAid Mini foodprocessor

✅ Anbefalet af Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Kåret til bedste mini foodprocessor af britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid 3516EER

.
Modellen KitchenAid Mini foodprocessor er en maskine, der er god til hverdagen. Det er nemlig en mini foodprocessor, hvilket betyder, at den er en del mindre i størrelsen end andre foodprocessorer på markedet.

KitchenAid Mini foodprocessor er blevet testet og anmeldt af de to eksperter britiske Good Housekeeping Institute og testmagasinet Which.co.uk. Disse to eksperter er begge vilde med denne model, som de har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute har kåret denne model til at være den bedste mini foodprocessor på markedet, hvor eksperterne fra Which.co.uk har anbefalet denne foodprocessor.

Denne model er designet i et enkelt og simpelt design, der vil passe ind i de fleste køkkener. Derudover er modellen på grund af dens mindre størrelse nem at pakke væk efter brug. Good Housekeeping Institute beskriver, at der er mulighed for at vælge mellem mange forskellige farver, hvorfor man kan finde den maskine, der passer til ens køkken.

Kompakt foodprocessor med flere anvendelsesmuligheder

KitchenAid Mini foodprocessor er en kompakt foodprocessor, der ikke vejer mere end 1,3 kilo. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute forklarer, at maskinen er meget lille, hvorfor den ikke passer ind i større husstande. Dog er det en god størrelse, hvis man ofte laver små portioner, hvilket eksperterne fra Which.co.uk er enige i.

Denne foodprocessor er udstyret med flere anvendelsesmuligheder, hvorfor man kan bruge den til flere forskellige funktioner såsom at hakke, snitte, purere, tilberede med mere. Der er derfor rig mulighed for enten at hakke frugt og grøntsager eller tilberede saucer, smoothies eller dressinger.

Denne model er forsynet med to forskellige hastigheder, der kan bruges alt efter behov. Derudover har maskinen også en pulsefunktion, der kan bruges til enten en grovere eller finere hakning. Maskinens kniv er fremstillet af rustfrit stål, hvorfor den sagtens kan bruges til alt lige fra frugt og nødder.

Med foodprocessorens one-touch betjening er den enkel og simpel i brug, da man ikke skal andet end blot at trykke på en enkelt knap. Det er derfor en brugervenlig maskine, der ikke kræver lang tid, før man er sat ind i, hvordan den fungerer.

Selvom denne maskine ikke har lige så mange funktioner som andre foodprocessorer på markedet, så er begge eksperter enige i, at maskinen fungerer optimalt til at lave mindre portioner.

Dryp-beholder og nem rengøring

KitchenAid Mini foodprocessor er udstyret med en dryp-beholder, der er nem og praktisk i brug. Den kan nemlig bruges, hvis man har brug for at dryppe en væske i sin blanding, når maskinen er i gang.

Derudover er det nemt og hurtigt at gøre KitchenAid Mini foodprocessor ren, da der er mulighed for at aftage forskellige dele af maskinen. De aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at vaske dem op i hånden.

Foodprocessoren kommer med en 830 milliliter arbejdsskål, der er fri fra BPA. Derudover kommer den med et håndtag, en hældetud og en låsekniv. Denne arbejdsskål tåler også at komme i opvaskemaskinen. På grund af modellens kompakte størrelse, så er motoreffekten på 240 watt.

KitchenAid Mini foodprocessor er prisvenlig i forhold til andre foodprocessorer på grund af dens mindre størrelse. Dog skal man ifølge eksperterne være opmærksom på, at man med denne model ikke får en foodprocessor, der kan anvendes til præcis de samme ting som større foodprocessorer.

KitchenAid Mini foodprocessor specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2 + pulsefunktion
🔴 Motoreffekt: 240 watt
🔴 Kapacitet: 830 milliliter
🔴 Højde: 22,2 centimeter
🔴 Dybde: 14,3 centimeter
🔴 Bredde: 17,8 centimeter
🔴 Vægt: 1,3 kilo

Fordele ved KitchenAid Mini foodprocessor:
Kompakt foodprocessor
To forskellige hastigheder samt en pulsefunktion
BPA-fri arbejdsskål
One-touch betjening
Dryp-beholder
Aftagelige dele der tåler at komme i opvaskemaskinen

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Mini foodprocessoren. Videoen er produceret af KitchenAid: 


KitchenAid 2FPA foodprocessor

KitchenAid 2FPA

.
Med KitchenAid 2FPA foodprocessor er der mulighed for at få en hjælpende hånd i køkkenet. Hvis man ikke har meget tid til tilberedningen, så er der mulighed for at anvende denne foodprocessor til både at rive, snitte, hakke med mere.

Vi har ikke kunne finde nogle officielle tests, hvor denne model er blevet vurderet af eksperter. Men på grund af dens specielle og anderledes design, har vi alligevel valgt at beskrive denne model her i artiklen.

Ved køb af KitchenAid 2FPA foodprocessor medfølger der 4 forskellige plader, hvor der er mulighed for at lave tern i op til 8 millimeter. Derudover kan man også bruge de andre plader til at snitte, rive og til julienne.

Induktionsmotor og to hastigheder

KitchenAid 2FPA foodprocessor er udstyret med en induktionsmotor, der arbejder med en motoreffekt på op til 650 watt. Med foodprocessorens knive er der mulighed for at ramme maden fra alle nødvendige sider, da knivene båder skærer vertikalt og horisontalt.

Derudover har KitchenAid 2FPA foodprocessor to forskellige hastigheder, hvorfor man kan vælge den hastighed, der passer til ens blanding. Man kan også justere denne hastighed under brug, hvis man ønsker, at knivene skal arbejde enten hurtigere eller langsommere.

Derudover kommer denne foodprocessor med tre forskellige påfyldningsrør, der gør det muligt at vælge den størrelse, der er bedst til de specifikke ingredienser.

Foodprocessoren kommer med to BPA-frie arbejdsskåle i forskellige størrelser, hvorfor der er mulighed for at gøre brug af den skål, der passer til ens portion. Maskinens største kapacitet er på 4 liter.

Silikone forsegling ved knive og låg samt masser af tilbehør

KitchenAid 2FPA foodprocessor er designet til at stå på køkkenbordet, da den er udstyret med skridsikre fødder. Dette sørger for en robust base. Derudover er maskinen forsynet med en sikkerhedslås, der forhindrer alle former for uheld.

Denne model er forsynet med tætsluttende silikoneforsegling ved både knive og låg. Dette sørger for, at der ikke bliver spildt madblandinger ud over det hele under brug.

Derudover kommer KitchenAid 2FPA foodprocessor med masser af tilbehør. Der medfølger blandt andet en integreret skrabet, rengøringstilbehør samt en opbevaringsboks. Der medfølger selvfølgelig også de nævnte produkter såsom skæreskive, riveskive, ternskive og julienneskive.

KitchenAid 2FPA foodprocessorspecifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Kapacitet: 4 liter

Fordele ved KitchenAid 2FPA foodprocessor:
Skridsikre og robust fødder
To forskellige hastigheder
Justerbar skivetykkelse
BPA-fri arbejdsskåle
Masser af medfølgende tilbehør
Silikoneforsegling ved både låg og knive

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid 2FPA foodprocessoren:


4 alternativer til KitchenAid’s foodprocessorer


Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor

✅ Testvinder hos Independent.co.uk

Sage The Kitchen Wizz Pro

.
Modellen Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor er blevet testet af den britiske avis The Independent. Eksperterne fra The Independent er imponerende over denne model, som de derfor har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra The Independent har kåret Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor som værende testvinder af deres test i forhold til andre foodprocessorer på markedet, som de har testet.

Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor er en funktionsdygtig og holdbar køkkenmaskine, som The Independent beskriver som værende en ’smart maskine der holder alle de løfter, som den lover’. De forklarer, at den leverer præcis det, som den skal kunne, når det kommer til tilberedning af mad.

Derudover er denne foodprocessor forsynet med et flot og stilrent design, der vil passe ind i de fleste husstande. Lige meget hvordan ens køkken er indrettet, så vil denne model passe fint ind, da den kan købes i rustfrit stål.

Foodprocessor med fire knive og masser af skæreindstillinger 

Med Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor får man en køkkenmaskine, der kan bruges til et væld af forskellige funktioner. Der er nemlig mulighed for at anvende denne maskine til alt lige fra at hakke til at tilberede, blende, skære og snitte.

Med maskinens kraftfulde motoreffekt på op til 1000 watt kan denne model både tilberede hårde og bløde ingredienser. Motoren er udstyret med en Direct Drive-teknologi, der sørger for et ensartet resultat og en højere ydeevne.

Denne foodprocessor har også intet mindre end fireogtyve forskellige indstillinger, når det kommer til at skære eller snitte. Det vil sige, at der er mulighed for, at skære ingredienserne enten tynde eller tykke fra 0,5 millimeter og op til 8 millimeter.

Derudover kommer denne model med fire knive i stedet for de normale to. Dette reducerer arbejdstiden, da maskinen herved skærer og snitter hurtigere.

Eksperterne fra The Independent er vilde med maskinens mange funktioner og indstillinger, som de beskriver som værende ’meget gode’. Derudover er de begejstrede for maskinens ekstra brede påfyldningsrør, der giver mulighed for at påfylde lidt større ingredienser. Dog er eksperterne ikke så begejstrede for, at maskinen vejer meget og er en del langsommere end andre sammenlignelige modeller.

Flere sikkerhedssystemer og nem rengøring

Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor er udstyret med flere sikkerhedssystemer. Den har nemlig både et sikkerhedslåsesystem, der sørger for at låse maskinen, hvis der er brug for det. Dette sørger for, at der ikke sker nogen uheld. Derudover er maskinen også forsynet med skridsikre gummifødder, så den står stabilt og robust på køkkenbordet uden at skride.

Maskinen har to forskellige hastigheder, så der er mulighed for at indstille foodprocessoren alt efter behov og ingredienser.

Denne model kommer med en arbejdsskål på 3,7 liter, så der er mulighed for at lave større portioner på en gang. Derudover er det nemt og hurtigt at gøre denne foodprocessor ren, da der er mulighed for at putte maskinens aftagelige dele i opvaskemaskinen.

Ved køb af Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor medfølger der en opbevaringsboks med låg, hvor der er mulighed for at opbevare maskinens skæreskiver og knive. Derudover kommer den med en spatel og en rengøringsbørste.

Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2
🔴 Motoreffekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet: 3,7 liter
🔴 Højde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 46 centimeter
🔴 Vægt: 2,5 kilo

Fordele ved Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor:
4 knive
24 forskellige skæreindstillinger
Kraftfuld motor på 1000 watt
Flere sikkerhedsindstillinger
Arbejdsskål med en kapacitet på 3,7 liter
To forskellige hastigheder

Nedenfor kan du se en præsentation af Sage The Kitchen Wizz:


Kenwood FDM780 BA

✅ 83 ud af 100 point hos britiske Goodhousekeepinginstitute.co.uk

Kenwood FDM780 BA foodprocessor

.
Modellen Kenwood FDM780 BA er testet og anmeldt af britiske Goodhousekeepinginstitute.co.uk. De britiske eksperter har vurderet denne model og herefter givet den en god anmeldelse.

Eksperterne fra Goodhousekeepinginstitute.co.uk har givet Kenwood FDM780 BA 83 ud af 100 point. De er især begejstrede for modellens brugervenlighed og mulighed for at vælge mellem flere forskellige hastigheder.

Mærket Kenwood er især kendt for deres kvalitetskøkkenmaskiner, hvor Kenwood FDM780 BA ikke er nogen undtagelse. Den bliver nemlig rost af eksperterne fra Goodhousekeepinginstitute.co.uk, der mener, at denne model er et godt køb, der vil passe ind i de fleste hjem, der har brug for en hjælpende hånd i køkkenet.

Kompakt og kraftfuld foodprocessor med blenderkande 

Kenwood FDM780 BA er en foodprocessor med flere funktioner. Det er først og fremmest en foodprocessor med en kraftfuld motor, der leverer en motoreffekt på 1000 watt. Dette er mere end mange andre foodprocessorer på markedet, hvorfor der er mulighed for at anvende de fleste former for ingredienser med denne model.

Derudover kommer Kenwood FDM780 BA med en blenderkande med en kapacitet på 1,5 liter. Det vil sige, at denne foodprocessor også kan bruges som en blender.

Udover en medfølgende blenderkande, så kommer foodprocessoren også med en arbejdsskål, der har en kapacitet på 3 liter.

Det er en forholdsvis kompakt foodprocessor, der ikke vejer andet end 5,4 liter, hvilket er langt mindre end andre modeller på markedet med samme motoreffekt og funktioner. Det betyder, at denne model er nem og hurtig at gemme væk, hvis man ikke ønsker at have den stående på køkkenbordet.

Der medfølger desuden en dejskraber, en snittekniv, et knivblad samt en metalpisker, hvorfor maskinen kan anvendes til et væld af forskellige formål.

Flere hastigheder og ledningsoprul 

Med Kenwood FDM780 BA får man en foodprocessor, der kan bruges med flere forskellige hastigheder. Den har i alt otte hastigheder, der kan justeres under brug alt efter behov.

Hastigheden kan justeres ved hjælp fra maskinens drejeknap. Dette sørger for, at man har mulighed for at vælge den eller de hastigheder, der passer optimalt til ens blanding. Maskinen har også en pulsefunktion.

Desuden kommer Kenwood FDM780 BA med et ledningsoprul, hvilket gør det en foodprocessor, der er nem at gemme væk og opbevare andre steder end på selve køkkenbordet.

Udover dens kompakte størrelse så kan man med ledningsoprullet sørge for, at ledningen også bliver gemt af vejen, så den er nem at folde ud, når man igen skal gøre brug af foodprocessoren.

Denne model er brugervenlig og meget nem at samle. Dette er eksperterne fra Goodhousekeepinginstitute.co.uk specielt glade for. Dog er de mindre begejstrede for, at maskinen ikke kommer med en opbevaringsboks, som de mener, at den mangler.

Kenwood FDM780 BA specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 8 + pulsefunktion
🔴 Motoreffekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet: 3 liter
🔴 Højde: 38,7 centimeter
🔴 Dybde: 21,9 centimeter
🔴 Bredde: 21,3 centimeter
🔴 Vægt: 5,4 kilo

Fordele ved Kenwood FDM780 BA:
Kommer med en arbejdsskål samt en blenderkande
Kraftfuld motor på 1000 watt
Har ledningsoprul
Kompakt foodprocessor
Brugervenlig og enkel model
Medfølgende tilbehør

Du kan her se en lille præsentationsvideo af maskinen. Videoen er udarbejdet af Kenwood:


Forord

Hvis man har fået anbefalet at købe en foodprocessor, så kan det måske være svært at finde ud af, hvad man skal bruge sådan en maskine til, samt hvad fordelene ved denne maskine er. Der er dog mange fordele ved en foodprocessor. Man kan nemlig bruge denne køkkenmaskine som en hjælpende hånd i køkkenet, der gør det hurtigere at forberede og tilberede maden. En foodprocessor kan hjælpe med alt lige fra at ælte til at hakke, snitte, rive, blende med mere. Læs med videre i dette afsnit og find ud af mere om det populære mærke KitchenAid og foodprocessorer.


Om KitchenAid 

KitchenAid-logo

I 1886 opfandt en kvinde, ved navn Josephine Cochrane, opvaskemaskinen. Dette var i bund og grund starten på mærket KitchenAid, der dog først startede deres varemærke i årstallet 1919. Det var nemlig dette år, hvor manden Herbert Johnson opfandt det elektriske piskeris.

Selve navnet KitchenAid kom dog først til en del senere, og blev fundet på af selve direktørens kone. Hun var så glad for deres produkter, at hun altid kaldte dem for ’en fantastisk køkkenhjælp’. Det betød starten på navnet KitchenAid, da ’kitchen’ betyder ’køkken’ og ’aid’ betyder ’hjælp’.

De første produkter fra KitchenAid kom på markedet i 1927. Disse produkter blev hurtigt meget populære og blev solgt på ingen tid. Mange kendte mennesker var især vilde med deres produkter, hvorfor populariteten steg år efter år for KitchenAid.

I slutningen af 1980’erne begyndte KitchenAid at anvende specifikke marketingsstrategier, hvor de benyttede sig af kendte kokke. Dette gjorde de for at udvide deres marked.

Derudover valgte de at indgå et samarbejde med Williams-Sonoma i USA i 1988, hvor de lancerede en blå mixer til KitchenAid. Williams-Sonama havde før båret produkter fra KitchenAid, men disse nye produkter havde en større målgruppe. Sammen med KitchenAids nyere marketingsstrategi resulterede dette i, at mærket blev endnu mere populært blandt forbrugerne.

KitchenAid startede med at producere alle deres produkter i farven hvid. Dog holdte dette ikke ved, da KitchenAid i dag også laver produkter i mange andre farver. Derudover begyndte de også at fremstille masser af forskellige køkkenmaskiner såsom blendere med mere. Dette startede de med at gøre i midten af 1990’erne.

Mærket KitchenAid blev hurtigt populære i USA, men udvidede stille og roligt til resten af verdenen. Dette betød, at KitchenAid i 2007 kom til flere forskellige lande i Europa, der nu også havde mulighed for at investere i deres køkkenprodukter. De startede med at lancere deres produkter i de to lande Italien og Frankrig og udvidede derefter med andre europæiske lande.

KitchenAid ejes i dag af koncernen Whirlpool Corporation, der producerer og sælger produkter til køkkenet i de fleste dele af verdenen. KitchenAid er i dag markedsførende indenfor køkkenprodukter, som man kan finde hos de fleste hvidevarebutikker


Skal jeg vælge en foodprocessor eller en blender?

foodprocessor eller blender

Mange mennesker begår den fejl, at de tror, at blendere og foodprocessorer er den samme maskine. Disse to enheder ser ret ens ud, og de kan egentligt bruges til mange af de samme ting. Men selvom der er ligheder ved disse to køkkenmaskiner, er der stadig forskelle.

Mens blendere mest bruges til at lave smoothies, blande flydende produkter eller purere de mere bløde fødevarer, fungerer foodprocessorer bedre til at hakke, rive og skære. Dertil er de også bedre til at håndtere hårde fødevarer. Selvom begge maskiner har lignende funktioner, håndterer de nemlig ingredienser forskelligt. Her tager vi et kig på forskellene mellem disse to apparater, så du kan få et overblik over, om du skal vælge en foodprocessor eller en blender.

Forskellen på maskinernes funktioner

Blendere er normalt udstyret med kun et knivblad. Bladet har en begrænset ydelse, og det afhænger af bladenes hastighed. Du kan sagtens bruge en blender til at hakke og blende blød mad eller knuse is, men blandere er mere lavet til håndtering af væsker og bløde fødevarer.

Blenderens primære funktion er at blande væsker som juice, supper, smoothies og så videre. Du kan knuse is med den eller bruge den til at blande diverse ingredienser, men du kan ikke forvente, at alle modeller kan hakke hårde fødevarer i mindre stykker.

Foodprocessorer tilbyder mere kraft og flere funktioner, hvorfor du kan bruge den til en række formål. De fleste foodprocessorer leveres med en masse forskellige klinger, hvor hver klinge har en bestemt funktion.

Disse maskiner kommer ydermere med kraftige motorer, hvilket gør dem ideelle til at skære, rive og hakke blandt andet hårde grøntsager. Du kan også, for det meste, vælge størrelsen på, hvor store stykker den specifikke ingrediens skal skæres eller hakkes i. Foodprocessorer kan også ælte dej til kage eller brød, hvilket er umuligt med blendere.

Forskel på hvordan ingredienserne tilberedes 

foodprocessorNår du lægger ingredienser i en blender, ser resultatet helt anderledes ud, end hvad du startede med. Blendere blender og blander ingredienserne i små stykker/en flydende masse, som du ikke kan skille fra hinanden, efter maskinen er færdig med at arbejde. Pointen, med at bruge disse apparater, er, at du får en homogen blanding af de ingredienser, du blandede.

Foodprocessorer blander også ingredienser sammen, men resultatet er ikke så homogent som med blendere. Hvis du putter forskellige grøntsager ned i en foodprocessor på én gang, vil du stadig kunne se forskellen mellem dem efter den færdige proces. Stykkerne er små til sidst, men du kan let skille dem fra hinanden.

Du kan tænke på det på denne måde: Hvis du vil lave noget, du kan drikke, har du brug for en blender. Det inkluderer smoothies, juice, milkshakes, proteinshakes og mange andre ting, der serveres i flydende form.

Hvis du ikke ønsker noget flydende, har du brug for en foodprocessor. Du kan bruge det til at fremstille salater, salsa, brøddej osv. Selv hvis du indstiller det til at hakke ingredienser i mindst mulig størrelse, kommer det stadig ud i små stykker snarere end en væske.

Ting, du kan lave med en foodprocessor og en blender

Foodprocessorer leveres med mere tilbehør og flere klinger, hvilket betyder, at sådan en maskine kan anvendes til flere formål. Blendere leveres ofte med et enkelt knivblad. Nogle modeller leveres med flere knive, men den måde, de arbejder på, forbliver den samme, hvilket giver begrænsede muligheder.

Derudover kan foodprocessorer håndtere ingredienser på mange måder. Du kan bruge den til at hakke, rive, skære, blende, blande mad og så videre. Du kan vælge hvilken klinge, der skal bruges, og som angiver størrelsen på de specifikke ingredienser. Du kan lave små stykker eller store stykker eller et eller andet sted imellem. For eksempel kan du indsætte en hel blok parmesanost og se, at den bliver hakket til fine små stykker på kort tid. Dette kan ikke gøres med blendere, især hvis maden er hård.

Ting, du ikke kan lave med en foodprocessor og en blender

foodprocessorSom vi tidligere har nævnt, er foodprocessorer ikke velegnede til at arbejde med væsker. Hvis du fylder hele skålen med væske, vil væsken lække gennem hullet i bunden af ​​skålen og kan i sidste ende skabe et stort rod.

At håndtere noget solidt med en blender er desuden næsten umuligt. Blendere skal arbejde med væsker for at give gode resultater. Det betyder, at det kan være svært at få en blender til at arbejde med en rå kartoffel eller pastinak. Dog er der nogle blendere, der er lavet til frosne frugter og grøntsager samt isterninger.

Det skal du overveje inden køb

Inden du beslutter dig for at købe et af disse to apparater, skal du tænke over, hvor ofte du planlægger at bruge den specifikke maskine, og hvad vil du bruge den til. Der er mange forskellige mærker og modeller på markedet, så du skal tage et kig på funktionerne, før du beslutter dig for, hvad du skal købe.

De fleste blendere har mange af de samme funktioner, og de leveres med lignende tilbehør, men den største forskel mellem dem er ofte størrelsen eller ydeevnen. Hvis du bor alene, behøver du eksempelvis ikke en blender med en stor kande, mens du har brug for en stor blender, hvis I er mange i husstanden. Det er altid en fordel at reducere omkostningerne og få en af ​​de bedste blendere, der passer til lige netop dine behov.

Foodprocessorer kan anvendes til mange flere ting, hvilket gør dem dyrere. Igen skal du tænke over, hvor ofte du vil bruge den. Størrelsen er en af ​​de ting, du skal overveje, fordi nogle foodprocessorer er for store og besværlige til at have i et køkkenskab. Sørg derfor for, at du tager et grundigt kig på størrelsen, før du køber en foodprocessor.

Motorens ydeevne er en anden ting, der gør en stor forskel, uanset om du ønsker en blender eller en foodprocessor. Hvis den blender eller foodprocessor, du ønsker, ikke har en kraftig motor, er chancerne for, at den ikke kan de ting, du ønsker, forholdsvis store – især hvis du har brug for en model, der kan håndtere de mere krævende ingredienser.

Hvad har du brug for?

Foodprocessorer og blendere har derfor hver deres primære anvendelsesområde. Blendere er designet til at arbejde med væsker, hvilket betyder, at du kan bruge dem til at fremstille supper, juice og smoothies effektivt. De kan dog ikke bruges til at skære eller blande ingredienser, kun til at mose dem til en form for væske.

På den anden side kan foodprocessorer bruges til alt andet. Du kan bruge dem til at hakke, skære, lave terninger og rive mad til salater, salsa og andre madretter. Foodprocessorer kan dog ikke håndtere væsker, fordi de lækker.
I sidste ende skal du derfor overveje, hvad du har mest brug for hjælp til i dit køkken.

Ønsker du at læse mere om forskellen på blendere og foodprocessor, samt hvad du skal vælge til dit køkken, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Digitaltrends.com eller denne artikel fra Thewirecutter.com.


Gode råd til rengøring 

opvaskDin foodprocessor er det perfekte værktøj til at hakke, skære og tilberede mange opskriftsingredienser. Men rengøring af alle dens dele kan virke lettere uoverskueligt. Hvis du får kendskab til de trin, du skal tage for at gøre din foodprocessor rent, kan det gå lettere, og du vil være mere tilbøjelig til at bruge din foodprocessor. Lad ikke rengøring holde dig fra at lave sunde, velsmagende med friske grøntsager og frugt.

Her er nogle tips og tricks for at holde din foodprocessor ren og i topform på blot 15 minutter. For hvis du bruger timevis på at lave mad, så er der ingen, der gider at bruge timevis på at gøre alle køkkenmaskinerne rent igen.

Først og fremmest: Sikkerhed
Uanset om det er den nemmeste maskine at rense og rengøre eller den mest komplicerede, så skal du være forsigtig. Selvom knive og nogle af bladene ikke ser imponerende ud, er de stadig meget skarpe, og de kan give dig nogle alvorlige skader. Sørg for at passe på, når du gør knivene rent, og at de bliver lagt væk straks efter, at de er rengjort.

Dette har du brug for
💠 Mild opvaskesæbe
💠 Klude eller svampe
💠 Bagepulver
💠 Nylonbørste

Sådan gør du en foodprocessor rent

1. Skil foodprocessoren ad. Foodprocessorer har flere dele, og du bliver nødt til at tage toppen af, tage klingen af samt tage skålen væk. Små dele fra maden kan gemme sig i nogen af ​​disse områder, og du skal fjerne alt for at kunne rense din foodprocessor. Sæt bladet til side for særlig pleje.

rengøring2. Vask bladet. Du skal vaske bladet først, umiddelbart efter brug. Dette vil medvirke til at holde det skarpt, da enhver fugt fra ingredienser eller blødgøring kan sløve bladet. Dette forhindrer også mad i at tørre ind i diverse sprækker eller rør, der er fastgjort til bladet. Det vil være lettere at skylle bladet straks efter brug for at undgå dette. Pas på ikke at skære dig selv, skrub det forsigtigt med en mild sæbe og en klud eller svamp. Tør bladet med et tørt håndklæde, så der ikke er nogen fugt tilbage på selve bladet, som kan føre til rust.

3. Vask de aftagelige dele. Alle aftagelige stykker fra foodprocessoren kan vaskes i varmt vand med et mildt opvaskemiddel. Du kan lægge dem i blød i et stykke tid, hvis du ikke vil vaske dem med det samme. Vær opmærksom på at mange af foodprocessorens aftagelige dele også kan puttes i opvaskemaskinen, hvorfor du ikke selv behøver at vaske dem i hånden. Dette vil stå i brugsanvisningen, når du køber den specifikke model.

4. Tør basen/motoren. Brug en fugtig klud til at tørre basen/motorområdet. Undgå at putte denne enhed i vand eller at hælde vand over basen/motorenheden. En simpel aftørring er normalt alt, hvad der er nødvendigt. For stædige pletter kan mildt parabolsæbe eller bagepulver være nødvendigt.

5. Tør og monter foodprocessorens dele fuldstændigt. Sæt dem sammen igen og gem maskinen væk. Hvis du bruger din foodprocessor regelmæssigt, så put den på et bord eller ved en anden tilgængelig placering.

Gode tips til foodprocessor vedligeholdelse

bagepulver1. Hvis din foodprocessor er ildelugtende, så bland et 1-til-1-forhold af bagepulver og vand. Opbevar delene i en skål med denne blanding i 10 til 15 minutter, og skyl derefter grundigt. Bagepulveret absorberer lugtene.

2. Nylonbørster kan hjælpe med at rense kniven uden lige så stor risiko for at skære dig selv. Til rengøring af rør kan du have en lille stålbørste, der kan komme ind i røret.

3. Sørg for at tørre alle stykker grundigt for at forhindre bakterievækst eller skade.

Ved brug af disse gode råd, så behøver det slet ikke at tage lang tid at rengøre din foodprocessor. Det er vigtigt at rengøre en foodprocessor jævnligt, så du får fjernet al den mad, der kan sidde fast i maskinens forskellige dele. Det kan nemlig ende med, at foodprocessoren enten ender med at lugte på grund af gamle madrester eller med tiden vil blive endnu sværere at gøre rent, hvis du venter med at gøre.


5 lækre opskrifter til foodprocessoren


Pesto med basilikum og persille

Hjemmelavet pesto Ingredienser: 
🔹 1 pakke basilikumblade
🔹 En smule persille
🔹 1 dl. mandler, ristet
🔹 2 hvidløgsfed
🔹 4 tsk. revet citronskal
🔹 0,5 dl. citronsaft
🔹 2 spsk. honning
🔹 1/2 tsk. salt
🔹 1 dl. olivenolie
🔹 1 dl. revet parmesanost

Sådan gør du
1. Put basilikum, persille, mandler og hvidløg i en foodprocessor. Lad den arbejde, indtil alt er hakket.

2. Tilsæt citronsaft, citronskal, honning og salt. Lad foodprocessoren arbejde, indtil alt er blandet.

3. Fortsæt med at røre rundt i blandingen med foodprocessoren, mens du gradvis tilsætter olie stille og roligt.

4. Slut af med at tilsætte parmesanost og rør rundt i blandingen.

5. Pestoen kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 1 uge. Den kan også fryses ned.


Hjemmelavet spaghettisauce 

Hjemmelavet spaghettisauceIngredienser: 
🔹 5 kg. tomater (du kan anvende færre tomater, hvis du ønsker en mindre portion)
🔹 2 store grønne peberfrugter
🔹 4 store løg, skåret i tern
🔹 2 dåser tomatpuré
🔹 1 dl. rapsolie
🔹 1,5 dl. sukker
🔹 5 tsk. salt
🔹 8 hvidløgsfed, hakket
🔹 4 tsk. tørret oregano
🔹 2 tsk. tørret persille
🔹 2 tsk. tørret basilikum
🔹 2 tsk. chili
🔹 2 tsk. Worcestershire-sauce
🔹 2 laurbærblade
🔹 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du
1. Bring 2 liter vand i kog. Put tomater i det kogende vand i 30-60 sekunder. Fjern alle tomater og dyp dem straks ned i isvand. Skræl tomaterne og skær dem i kvarte og placer dem i en gryde.

2. Put grøn peber og løg i en foodprocessor, indtil de er finhakket. Put dem herefter i den samme gryde som tomaterne. Rør alle de andre ingredienser i. Tilsæt vand og bring blandingen i kog.

3. Reducer varmen og lad blandingen stå på lavt blus i 4 til 5 timer. Rør rundt engang imellem.

4. Blandingen er nu klar og kan puttes i bøtter eller bruges med det samme.


Krydrede lammekoteletter

Krydrede lammekoteletterIngredienser: 
🔹 Et par friske mynteblade
🔹 3 tsk. hakket frisk oregano
🔹 4 tsk. hakket persille
🔹 1 dl. citronsaft
🔹 3 spsk. vand
🔹 6 hvidløgsfed
🔹 1 spsk. olivenolie
🔹 1/4 tsk. salt
🔹 En smule peber

Lammekoteletter:
🔹 8 lammekoteletter
🔹 1/2 tsk. salt
🔹 1/2 tsk. peber
🔹 1 spsk.  olivenolie

Sådan gør du
1. Put de første ni ingredienser i en foodprocessor. Bland dem, indtil de er finthakket. Sæt halvdelen af saucen til side. Put den resterende sauce over koteletterne. Drys med salt og peber.

2. Steg koteletter i olie ved medium varme i 7-10 minutter på hver side, indtil kødet når den ønskede servering.

3. Nu er lammekoteletterne klar til servering.


Kyllingestrimler med bagelkrummer og parmesan

Kyllingestrimler med bagelkrummer og parmesanIngredienser: 
🔹 1 dag gammelt bagelbrød, revet
🔹 2 dl. revet parmesanost
🔹 1/4 tsk. knuste chiliflager
🔹 1 dl. smør
🔹 2 kg. kylling (kyllingestrimler anbefales. Du kan også bruge kyllingebryst og selv skære dem i strimler)
🔹 1/2 tsk. salt

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Put revet bagel i en foodprocessor, indtil der laves grove krummer.

2. Smelt smør i en gryde eller i mikroovnen.

3. Drys salt på kyllingen og dyp kyllingen i det smeltede smør.

4. Put herefter krummeblandingen på kyllingen.

5. Placer kyllingen på en bageplade.

6. Bages i ovnen indtil kyllingen er gyldenbrun og ikke længere er lyserød i cirka 15 til 17 minutter.


Hjemmelavede kalkunkødboller

Hjemmelavede kalkunkødbollerIngredienser:
🔹 1/4 hoved blomkål, opdelt i blomster
🔹 2 dl. fintrevet kål
🔹 1 spsk. kartoffelstivelse eller majsstivelse
🔹 1 spsk. balsamicoeddike
🔹 1 tsk. havsalt
🔹 1 tsk. tørret basilikum
🔹 1/2 tsk. peber
🔹 2 kg. hakket kalkun
🔹 Valgfrit: Barbecuesauce og friske basilikumblade

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Anbring blomkål i en foodprocessor og sørg for, at den hakkes fint.

2. Put blomkålsstykkerne i en stor skål. Tilsæt kål, kartoffelstivelse, eddike, salt, basilikum og peber.

3. Tilføj kalkun; bland let men grundigt. Form kalkunstykkerne til runde kugler.

4. Placer kødbollerne på en bageplade.

5. Bages i ovnen i cirka 20 til 24 minutter, eller indtil de er bagt hele vejen igennem.

6. Serveres eventuelt med barbecuesauce og toppet med basilikum.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Magimix CS5200XL foodprocessor

✅ Testvinder hos Independent.co.uk
✅ Testvinder hos Goodhousekeeping.co.uk

Magimix CS5200XL

.
Modellen Magimix CS5200XL foodprocessor er blevet testet af den britiske avis Independent.co.uk samt den britiske side Goodhousekeeping.co.uk. Begge eksperter er imponerende over denne model, som de begge har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra Independent.co.uk har begge kåret Magimix CS5200XL foodprocessor som testvinder af deres tests sammenlignet med andre foodprocessorer på markedet, som de har testet.

De beskriver begge, at Magimix CS5200XL foodprocessor er en populær maskine med mange anvendelsesmuligheder. Derudover er den også yderst funktionsdygtig, hvilket eksperterne er meget begejstrede for.

Eksperterne fra Independent.co.uk forklarer blandt andet, at købet af denne maskine var en fantastisk investering, som de bestemt ikke har fortrudt.

Derudover er denne model en enkel og stilren foodprocessor, der vil passe ind i de fleste køkkener. Den kan fås i flere forskellige farver, så der er mulighed for at vælge den farve, der bedst passer ind med indretningen i køkkenet.

Foodprocessor med en kraftfuld motor og flere skåle 

Magimix CS5200XL foodprocessor er udstyret med en kraftfuld motor, der har en motoreffekt på hele 1100 watt. Dette er en effektiv motor sammenlignet med andre foodprocessorer på markedet. Selve motoren er en induktionsmotor.

Derudover kommer Magimix CS5200XL foodprocessor med flere skåle, hvorfor der er mulighed for at vælge den skål, der passer afhængig af ens behov. Foodprocessoren har en kapacitet på i alt 3,7 liter.

Derudover medfølger der både en hovedskål, en miniskål samt en midi-skål. Hver af disse skåle kan bruges uafhængigt af hinanden, men de kan placeres inde i selve hovedskålen. Det vil sige, at der er mulighed for at udføre flere opgaver på én gang, hvilket kan spare tid. Skålene er derudover også BPA-fri.

Med Magimix CS5200XL foodprocessor er der mulighed for at få hjælp til at tilberede maden, da man kan bruge maskinen til at hakke, snitte, purere, piske, presse med mere. Derudover kommer den også med en blender, så der er mulighed for at lave alt lige fra supper til milkshakes og smoothies.

Brugervenlig maskine med masser af tilbehør 

Magimix CS5200XL foodprocessor er en brugervenlig og enkel maskine, der betjenes med kun tre forskellige knapper. Disse tre knapper giver adgang til alle maskinens funktioner, da motoren automatisk bliver justeret afhængig af opgave.

Denne model er støjsvag, hvorfor den ikke vil forstyrre meget ved brug. Den er nemlig forsynet med mærket ’Quiet Mark’, hvorfor denne maskine fungerer diskret uden at forstyrre hele hjemmet.

Desuden er Magimix CS5200XL foodprocessor forsynet med et ekstra stort påfyldningsrør, der gør det nemmere at putte diverse ingredienser ned i maskinen uden at skære i dem først.

Foodprocessoren har kun en hastighed samt en pulsefunktion, hvilket ifølge eksperterne fra Goodhousekeeping.co.uk er den eneste ulempe ved denne model.

Ved køb af Magimix CS5200XL foodprocessor medfølger der masser af tilbehør såsom et låg, en XL-tragt, en pisker, flere rivejern, en citruspresser, en spatel, en opbevaringsboks, en miniskål samt en opskriftsbog.

Magimix CS5200XL foodprocessorspecifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1 + pulsefunktion
🔴 Motoreffekt: 1100 watt
🔴 Kapacitet: 3,7 liter
🔴 Højde: 44,5 centimeter
🔴 Dybde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 21,0 centimeter
🔴 Vægt: 11 kilo

Fordele ved Magimix CS5200XL foodprocessor:
Kan anvendes til at snitte, hakke, skære, blende, purere med mere
Kraftfuld motor på 1100 watt
Kommer med flere forskellige skåle
Ekstra stort påfyldningsrør
Kapacitet på op til 3,7 liter
Støjsvag model

Du kan her se en video der forklarer nærmere om Magimix foodprocessoren: 


KitchenAid 5KFP1335 

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön

KitchenAid 5KFP1335

.
Modellen KitchenAid 5KFP1335 er blevet testet af både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge eksperter er så imponerende over denne specifikke model, at de har givet den en god bedømmelse.

Både eksperterne fra Råd & Rön har kåret KitchenAid 5KFP1335 som testvinder sammenlignet med andre foodprocessorer på markedet. De mener begge, at denne foodprocessor er egnet til familier, der mangler en køkkenmaskine, der kan bruges til flere forskellige funktioner.

Denne model er designet på en måde, så den vil passe ind i de fleste husstande. Der er derfor mulighed for både at pakke maskinen væk og putte den ind i køkkenskabet eller lade den blive stående på køkkenbordet efter endt brug. Maskinen er lavet af plast og kan fås i flere forskellige farver.

Foodprocessor med forskellige funktioner og justerbar skivetykkelse 

Med KitchenAid 5KFP1335 får man en foodprocessor, der kan anvendes til flere forskellige funktioner. Der er nemlig mulighed for at anvende denne maskine til blandt andet at ælte, blande og hakke.

Dog er der ikke mulighed for at bruge foodprocessoren til at knuse is, hvilket er eksperternes eneste ulempe ved denne model. Hvis man har brug for en køkkenmaskine, der kan klare forskellige funktioner, så mener eksperterne, at denne model er et oplagt valg.

Derudover har foodprocessoren også et ’exactslice-system’, hvorfor det er muligt at justere selve skivetykkelsen, selvom maskinen allerede er gået i gang med at arbejde. Der findes i alt seks forskellige indstillinger fra 1 millimeter til og med 6 millimeter. Man behøver derfor ikke stoppe maskinen, hvis man ønsker at skifte indstilling. Derudover kører selve knivene både vertikalt og horisontalt. Foodprocessorens blade har i alt to forskellige hastigheder, der kan skære alt lige fra hårde til bløde ingredienser. Derudover kommer maskinen også med en pulsefunktion.

KitchenAid 5KFP1335 er udstyret med aftagelige dele, der alle tåler at komme i opvaskemaskinen. Det vil sige, at man ikke behøver at bruge lang tid på rengøring af maskinen efter endt brug. Derudover medfølger der to skåle på henholdsvis 3,1 liter og 950 milliliter. Skålene er BPA-frie.

Skridsikker base og energieffektiv motor 

KitchenAid 5KFP1335 er udstyret med en energieffektiv motor, der udnytter energien på en sådan måde, så selve foodprocessoren kan klare et væld af opgaver med kun 350 watt.

Denne model kommer også med en skridsikker base, der sørger for, at foodprocessoren står stabilt på køkkenbordet. Derudover er maskinens sidehåndtag lavet i et brugervenligt design, der sørger for, at man nemt og hurtigt kan indstille maskinen efter behov. Foodprocessorens låg og knive er udstyret med en silikoneforsegling, der er tætsluttende.

Der medfølger et væld af tilbehør med KitchenAid 5KFP1335 såsom en spatel, et piskeris og en opbevaringsboks. Derudover kommer maskinen med et 3-i-1 påfyldningsrør, der gør det muligt at vælge den størrelse, som man har brug for.

KitchenAid 5KFP1335 specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2 + pulsefunktion
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Kapacitet: 3,1 liter
🔴 Højde: 41,5 centimeter
🔴 Dybde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 7,8 kilo

Fordele ved KitchenAid 5KFP1335:
Justerbar skivetykkelse
To forskellige hastigheder samt en pulsefunktion
Energieffektiv motor
Skridsikker og stabil base
Mulighed for at anvende maskinen til flere funktioner
Aftagelige dele der tåler at komme i opvaskemaskinen

Nedenfor kan du se en præsentation af KitchenAid 5KFP1335:

 


OBH Nordica 6795 First Kitchen

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

OBH Nordica 6795

.
Modellen OBH Nordica 6795 First Kitchen er en kompakt foodprocessor, der kan hjælpe med flere opgaver i køkkenet. Denne model er testet og anmeldt af de to eksperter Råd & Rön.

Begge disse eksperter er begejstrede for denne model, som de hver især har givet en god bedømmelse.

Denne model er nemlig kåret som testvinder af begge eksperter, da de begge mente, at foodprocessoren er en god investering for de fleste husstande, der er på udkig efter en foodprocessor. De er især glade for maskinens funktioner samt, at den er prisvenlig i forhold til andre modeller.

Derudover er OBH Nordica 6795 First Kitchen en foodprocessor i et simpelt og enkelt design, der passer ind i de fleste køkkener. Den kan fås i flere forskellige farver, men har dog et mere robust design, hvilket man skal være opmærksom på.

Foodprocessor med termostat og blenderkande 

OBH Nordica 6795 First Kitchen er en foodprocessor, der har en motoreffekt på 700 watt. Denne model kan derfor klare de fleste opgaver, hvad enten man har brug for at hakke, snitte, skære, ælte med mere. Derudover er maskinen udstyret med en blenderkande, hvorfor der også er mulighed for at blende alt lige fra smoothies til supper.

Modellens blender er fremstillet i brudsikkert plast og tåler blandt andet varmt indhold. Derudover har blenderkanden en kapacitet på i alt 1,8 liter. Blenderens knive er fremstillet af rustfrit stål og er stærke nok til at knuse nødder og isterninger.

Udover en blenderkande så kommer foodprocessoren også med en arbejdsskål. Denne arbejdsskål har en kapacitet på 3,5 liter. Dog er der kun plads til 2 liter, hvis man arbejder med flydende ingredienser. Derudover medfølger der en 2-i-1 tragt, der giver mulighed for, at man både kan tilsætte større og mindre mængder fødevarer ved brug.

Denne model er også forsynet med en speciel termostat, der sørger for, at maskinen ikke bliver overophedet. Hvis dette alligevel skulle ske, så skal man blot lade maskinen hvile i omkring en halv time, så vil den være klar til brug igen.

Fem rive- og snitteskiver, nem rengøring og integreret skuffe 

Ved køb af OBH Nordica 6795 First Kitchen får man en foodprocessor, der er nem at gøre ren. Alle maskinens aftagelige dele tåler nemlig at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at bruge tid på at vaske disse dele i hånden. Derudover skal man blot tørre selve maskindelen over med en klud, der ikke er alt for våd, når der er behov for det.

OBH Nordica 6795 First Kitchen kommer med fem forskellige rive- og snitteskiver, der gør det muligt at tilberede forskellige former for ingredienser. Der er derfor mulighed for at rive, hakke og snitte forskellige typer af madvarer. Alle disse skiver og knive er fremstillet i rustfrit stål. Maskinen har en dejkrog, hvorfor der også er mulighed for at ælte brød.

Modellens integrerede skuffe gør det muligt at opbevare alle maskinens mindre tilbehørsdele. På denne måde vil man mindske risikoen for, at disse bliver væk.

OBH Nordica 6795 First Kitchen kommer med to hastigheder, der kan justeres på selve maskinen. Derudover finder man også en pulsefunktion.

OBH Nordica 6795 First Kitchen specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 2 + pulsefunktion
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Kapacitet: 3,5 liter
🔴 Højde: 46 centimeter
🔴 Dybde: 47 centimeter
🔴 Bredde: 28 centimeter
🔴 Vægt: 5,25 kilo

Fordele ved OBH Nordica 6795 First Kitchen:
Kommer med en arbejdsskål samt en blenderkande
Fem forskellige rive- og snitteskiver medfølger
Aftagelige deler tåler at komme i opvaskemaskinen
Termostat
2-i-1 tragt
Dejkrog til æltning af brød med mere


FAQ

Hvilken KitchenAid foodprocessor er den bedste?
En af de bedste foodprocessorer, som KitchenAid har lavet, er modellen KitchenAid Artisan Foodprocessor. Maskinen har fået nogle gode anbefalinger i en række tests, som blandt andet beskriver den som værende en multifunktionel køkkenmaskine med en smart justerbar skivetykkelse. Dertil roses maskine for at have en relativ støjsvag induktionsmotor.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en foodprocessor?
Når du skal købe en foodprocessor, så bør du være opmærksom på, hvor mange watt maskinen bruger. Mængden af watt indikerer, hvor kraftfuld maskinen er – jo flere watt den bruger, jo stærkere er maskinen. Dertil bør du ligeledes overveje, hvor kraftfuld en maskine du har brug for.
Hvor mange watt bruger en god foodprocessor?
Hvis du søger en god og effektive foodprocessor, som kan klare de fleste af hverdagens opgaver, så kan du gå efter en maskine, som bruger 800 watt. Søger du derimod en foodprocessor, som kan yde lidt ud over det sædvanlige, så bør du gå efter 1200 watt.
Er det pengene værd at købe en foodprocessor?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en foodprocessor. Hvis du er træt af at lave alt snitte-, hakke-, og ælte opgaver i dit køkken, så kan en foodprocessor være lige præcis den hjælp, som du søger. En foodprocessor klarer nemlig disse opgaver med bravur.


Good Housekeeping Institute 🇬🇧 
Den engelske side Good Housekeeping Institute er en side, der tester og anmelder et væld af forskellige forbrugerprodukter. De anmelder og tester alt lige fra babyalarmer til højtalere og blendere. Derudover anmelder de også foodprocessorer heriblandt de forskellige modeller KitchenAid Mini foodprocessor, Magimix CS5200XL og Kenwood FDM780 BA. Du kan læse de forskellige tests her, her og her. De forskellige tests kan alle læses gratis på Good Housekeeping Institutes hjemmeside.


Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön er kendt for at teste et væld af forskellige forbrugerprodukter hver eneste dag. De tester og anmelder alt lige fra højtalere til vaskemaskiner og kaffemaskiner. Derudover tester og anmelder de også foodprocessorer, hvor de bedømmer dem på alt lige fra ydeevne til støjniveau, funktioner, brugervenlighed, sikkerhed med mere.

De har blandt andet testet de forskellige modeller KitchenAid 5KFP1335 og OBH Nordica 6795 First Kitchen. Du kan læse de forskellige tests her og her. Vær opmærksom på, at det kræver, at du har et abonnement hos Råd & Rön for at kunne læse alle testene.


The Independent 🇬🇧 
Den britiske avis Independent.co.uk skriver om alt lige fra nyheder til guides og anmeldelser. De anmelder derfor af og til forskellige produkter, hvor forbrugerne har mulighed for at læse resultaterne af deres tests og anmeldelser. De anmelder og vurderer alt lige fra blendere til babyalarmer og fjernsyn. Derudover anmelder og tester eksperterne fra den britiske avis også foodprocessorer. De har blandt andet testet og anmeldt de forskellige modeller KitchenAid Artisan foodprocessor, Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor og Magimix CS5200XL. Der er mulighed for at læse de forskellige tests her, her og her. Alle tests hos Independent.co.uk kan læses gratis.


Which.co.uk 🇬🇧 
Den britiske side Which.co.uk er Englands største testmagasin, der har en vision om at være en hjælp til forbrugerne, når det kommer til valg af diverse produkter. De tester og anmelder nemlig et væld af forskellige produkter såsom blendere, vaskemaskiner, computere og foodprocessorer. De har blandt andet testet og anmeldt modellen Kitchen Mini foodprocessor, som de har anbefalet som værende et godt køb. Der er mulighed for at læse hele testen her.

Hvis du ønsker at læse hele testen og alle resultater vedrørende denne foodprocessor, så skal du være opmærksom på, at det kræver et abonnement.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme