Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

KitchenAid foodprocessorer: En test-guide baseret på eksperter og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

KitchenAid foodprocessorer: En test-guide baseret på eksperter og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Denne artikel handler om de bedste foodprocessor fra KitchenAid. Vi har udvalgt modellerne på baggrund af anmeldelser og eksterne testresultater fra forskellige uafhængige test og analyser fra forskellige aviser, fra både ind- og udland.

Formålet med artiklen er at give et nemt og overskueligt overblik, over hvilke KitchenAid foodprocessorer der klarer sig bedst i test. Dermed slipper du for at lede rundt på nettet efter anmeldelser, da vi har samlet dem alle her i artiklen.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste kitchenaid foodprocessorer i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid Mini foodprocessor:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kompakt foodprocessor
 • To forskellige hastigheder samt en pulsefunktion
 • BPA-fri arbejdsskål
 • One-touch betjening
 • Dryp-beholder
 • Aftagelige dele der tåler at komme i opvaskemaskinen

Modellen KitchenAid Mini foodprocessor er en maskine, der er god til hverdagen. Det er nemlig en mini foodprocessor, hvilket betyder, at den er en del mindre i størrelsen end andre foodprocessorer på markedet.

KitchenAid Mini foodprocessor er blevet testet og anmeldt af de to eksperter britiske Good Housekeeping Institute og testmagasinet Which.co.uk. Disse to eksperter er begge vilde med denne model, som de har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute har kåret denne model til at være den bedste mini foodprocessor på markedet, hvor eksperterne fra Which.co.uk har anbefalet denne foodprocessor.

Denne model er designet i et enkelt og simpelt design, der vil passe ind i de fleste køkkener. Derudover er modellen på grund af dens mindre størrelse nem at pakke væk efter brug. Good Housekeeping Institute beskriver, at der er mulighed for at vælge mellem mange forskellige farver, hvorfor man kan finde den maskine, der passer til ens køkken.

Anmeldelse : analyse af KitchenAid Mini foodprocessor

Kompakt foodprocessor med flere anvendelsesmuligheder

KitchenAid Mini foodprocessor er en kompakt foodprocessor, der ikke vejer mere end 1,3 kilo. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute forklarer, at maskinen er meget lille, hvorfor den ikke passer ind i større husstande. Dog er det en god størrelse, hvis man ofte laver små portioner, hvilket eksperterne fra Which.co.uk er enige i.

Denne foodprocessor er udstyret med flere anvendelsesmuligheder, hvorfor man kan bruge den til flere forskellige funktioner såsom at hakke, snitte, purere, tilberede med mere. Der er derfor rig mulighed for enten at hakke frugt og grøntsager eller tilberede saucer, smoothies eller dressinger.

Denne model er forsynet med to forskellige hastigheder, der kan bruges alt efter behov. Derudover har maskinen også en pulsefunktion, der kan bruges til enten en grovere eller finere hakning. Maskinens kniv er fremstillet af rustfrit stål, hvorfor den sagtens kan bruges til alt lige fra frugt og nødder.

Med foodprocessorens one-touch betjening er den enkel og simpel i brug, da man ikke skal andet end blot at trykke på en enkelt knap. Det er derfor en brugervenlig maskine, der ikke kræver lang tid, før man er sat ind i, hvordan den fungerer.

Selvom denne maskine ikke har lige så mange funktioner som andre foodprocessorer på markedet, så er begge eksperter enige i, at maskinen fungerer optimalt til at lave mindre portioner.

Dryp-beholder og nem rengøring

KitchenAid Mini foodprocessor er udstyret med en dryp-beholder, der er nem og praktisk i brug. Den kan nemlig bruges, hvis man har brug for at dryppe en væske i sin blanding, når maskinen er i gang.

Derudover er det nemt og hurtigt at gøre KitchenAid Mini foodprocessor ren, da der er mulighed for at aftage forskellige dele af maskinen. De aftagelige dele tåler at komme i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at vaske dem op i hånden.

Foodprocessoren kommer med en 830 milliliter arbejdsskål, der er fri fra BPA. Derudover kommer den med et håndtag, en hældetud og en låsekniv. Denne arbejdsskål tåler også at komme i opvaskemaskinen. På grund af modellens kompakte størrelse, så er motoreffekten på 240 watt.

KitchenAid Mini foodprocessor er prisvenlig i forhold til andre foodprocessorer på grund af dens mindre størrelse. Dog skal man ifølge eksperterne være opmærksom på, at man med denne model ikke får en foodprocessor, der kan anvendes til præcis de samme ting som større foodprocessorer.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid Artisan foodprocessor :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Støjsvag motor
 • Justerbar skivetykkelse
 • Forskellige tilbehør medfølger
 • Ekstra bred påfyldning
 • To forskellige hastigheder
 • Flere forskellige funktioner såsom snitte, hakke, ælte og piske

Modellen KitchenAid Artisan foodprocessor er blevet testet af den britiske avis The Independent. Eksperterne fra The Independent er imponerende over denne model, som de har givet en god anmeldelse.

The Independent har givet KitchenAid Artisan foodprocessor topkarakterer, da de mener, at denne model vil passe ind i de fleste køkkener, hvis man har brug for en multifunktionel køkkenmaskine.

KitchenAid Artisan foodprocessor er en populær køkkenmaskine, som The Independent forklarer, er ejet af mange af de bedste kokke i hele verdenen. De mener, at det er en funktionsdygtig og støjsvag maskine, der med sit retro-inspirerede look vil passe ind i de fleste husstande.

Derudover er foodprocessoren også designet på en måde, så den både kan puttes væk eller stå fremme. Der er derfor mulighed for at putte maskinen ind i køkkenskabet eller blot lade den stå på køkkenbordet alt efter behov.

Anmeldelse : Analyse af KitchenAid Artisan foodprocessor

Multifunktionel køkkenmaskine med justerbar skivetykkelse 

Ved køb af KitchenAid Artisan foodprocessor får man en multifunktionel køkkenmaskine, der kan bruges til flere forskellige funktioner. Med denne maskine er der både mulighed for at snitte, hakke, blende, piske og ælte diverse fødevarer.

Testpanelet fra The Independent er vilde med foodprocessorens mange funktioner, som de beskriver som værende holdbare og funktionsdygtige.

Derudover kommer denne maskine med et ’exactslice-system’, der betyder, at den har en justerbar skivetykkelse. Denne justerbare skivetykkelse kan kombineres med maskinens mange funktionsmuligheder, hvilket er optimalt i forbindelse med skæring.

Der er mulighed for at justere skivetykkelsen i seks forskellige intervaller fra 1 millimeter til 6 millimeter. Man behøver derfor ikke stoppe eller slukke maskinen, hvis man ønsker at skifte snitteplade.

Selve knivene kan skære både vertikalt og horisontalt. Knivene er skarpe og kommer med to forskellige hastigheder, der både kan snitte hårde og bløde fødevarer.

Støjsvag induktionsmotor med ekstra bred påfyldning 

KitchenAid Artisan foodprocessor er udstyret med en støjsvag induktionsmotor, der har en motoreffekt på 650 watt. Derudover har maskinens låg og knive en tæt og tilsluttende silikoneforsegling, hvorfor spild vil minimeres.

Denne foodprocessor er også forsynet med et ekstra bredt 3-i-1 påfyldningsrør. Det betyder, at maskinen kommer med 3 forskellige påfyldningsrør i diverse størrelser, der passer ind i hinanden.

KitchenAid Artisan foodprocessor er en sikker maskine, der står stabilt på køkkenbordet, da den er udstyret med non-slip fødder. Derudover er det nemt og hurtigt at låse de forskellige dele sammen.

KitchenAid Artisan foodprocessor kommer med et væld af forskelligt tilbehør. Man får tre forskellige skåle med i købet, som har en størrelse på helholdsvis 1, 2 og 4 liter. Derudover medfølger der riveplader, der kan bruges til forskellige formål. Der medfølger også andet tilbehør såsom en citruspresser, et piskeris, en spatel og en opbevaringsboks.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på KitchenAid 2FPA:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Skridsikre og robust fødder
 • To forskellige hastigheder
 • Justerbar skivetykkelse
 • BPA-fri arbejdsskåle
 • Masser af medfølgende tilbehør
 • Silikoneforsegling ved både låg og knive

Med KitchenAid 2FPA foodprocessor er der mulighed for at få en hjælpende hånd i køkkenet. Hvis man ikke har meget tid til tilberedningen, så er der mulighed for at anvende denne foodprocessor til både at rive, snitte, hakke med mere.

Vi har ikke kunne finde nogle officielle tests, hvor denne model er blevet vurderet af eksperter. Men på grund af dens specielle og anderledes design, har vi alligevel valgt at beskrive denne model her i artiklen.

Ved køb af KitchenAid 2FPA foodprocessor medfølger der 4 forskellige plader, hvor der er mulighed for at lave tern i op til 8 millimeter. Derudover kan man også bruge de andre plader til at snitte, rive og til julienne.

Anmeldelse : Analyse af KitchenAid 2FPA foodprocessor

Induktionsmotor og to hastigheder

KitchenAid 2FPA foodprocessor er udstyret med en induktionsmotor, der arbejder med en motoreffekt på op til 650 watt. Med foodprocessorens knive er der mulighed for at ramme maden fra alle nødvendige sider, da knivene båder skærer vertikalt og horisontalt.

Derudover har KitchenAid 2FPA foodprocessor to forskellige hastigheder, hvorfor man kan vælge den hastighed, der passer til ens blanding. Man kan også justere denne hastighed under brug, hvis man ønsker, at knivene skal arbejde enten hurtigere eller langsommere.

Derudover kommer denne foodprocessor med tre forskellige påfyldningsrør, der gør det muligt at vælge den størrelse, der er bedst til de specifikke ingredienser.

Foodprocessoren kommer med to BPA-frie arbejdsskåle i forskellige størrelser, hvorfor der er mulighed for at gøre brug af den skål, der passer til ens portion. Maskinens største kapacitet er på 4 liter.

Silikone forsegling ved knive og låg samt masser af tilbehør

KitchenAid 2FPA foodprocessor er designet til at stå på køkkenbordet, da den er udstyret med skridsikre fødder. Dette sørger for en robust base. Derudover er maskinen forsynet med en sikkerhedslås, der forhindrer alle former for uheld.

Denne model er forsynet med tætsluttende silikoneforsegling ved både knive og låg. Dette sørger for, at der ikke bliver spildt madblandinger ud over det hele under brug.

Derudover kommer KitchenAid 2FPA foodprocessor med masser af tilbehør. Der medfølger blandt andet en integreret skrabet, rengøringstilbehør samt en opbevaringsboks. Der medfølger selvfølgelig også de nævnte produkter såsom skæreskive, riveskive, ternskive og julienneskive.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af kitchenaid foodprocessorer anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Good Housekeeping Institute  

Den engelske side Good Housekeeping Institute er en side, der tester og anmelder et væld af forskellige forbrugerprodukter. De anmelder og tester alt lige fra babyalarmer til højtalere og blendere. Derudover anmelder de også foodprocessorer heriblandt de forskellige modeller KitchenAid Mini foodprocessor, Magimix CS5200XL og Kenwood FDM780 BA. Du kan læse de forskellige tests her, her og her. De forskellige tests kan alle læses gratis på Good Housekeeping Institutes hjemmeside.

The Independent  

Den britiske avis Independent.co.uk skriver om alt lige fra nyheder til guides og anmeldelser. De anmelder derfor af og til forskellige produkter, hvor forbrugerne har mulighed for at læse resultaterne af deres tests og anmeldelser. De anmelder og vurderer alt lige fra blendere til babyalarmer og fjernsyn. Derudover anmelder og tester eksperterne fra den britiske avis også foodprocessorer. De har blandt andet testet og anmeldt de forskellige modeller KitchenAid Artisan foodprocessor, Sage The Kitchen Wizz Pro foodprocessor og Magimix CS5200XL. Der er mulighed for at læse de forskellige tests her, her og her. Alle tests hos Independent.co.uk kan læses gratis.

Om KitchenAid 

I 1886 opfandt en kvinde, ved navn Josephine Cochrane, opvaskemaskinen. Dette var i bund og grund starten på mærket KitchenAid, der dog først startede deres varemærke i årstallet 1919. Det var nemlig dette år, hvor manden Herbert Johnson opfandt det elektriske piskeris.

Selve navnet KitchenAid kom dog først til en del senere, og blev fundet på af selve direktørens kone. Hun var så glad for deres produkter, at hun altid kaldte dem for ’en fantastisk køkkenhjælp’. Det betød starten på navnet KitchenAid, da ’kitchen’ betyder ’køkken’ og ’aid’ betyder ’hjælp’.

De første produkter fra KitchenAid kom på markedet i 1927. Disse produkter blev hurtigt meget populære og blev solgt på ingen tid. Mange kendte mennesker var især vilde med deres produkter, hvorfor populariteten steg år efter år for KitchenAid.

I slutningen af 1980’erne begyndte KitchenAid at anvende specifikke marketingsstrategier, hvor de benyttede sig af kendte kokke. Dette gjorde de for at udvide deres marked.

Derudover valgte de at indgå et samarbejde med Williams-Sonoma i USA i 1988, hvor de lancerede en blå mixer til KitchenAid. Williams-Sonama havde før båret produkter fra KitchenAid, men disse nye produkter havde en større målgruppe. Sammen med KitchenAids nyere marketingsstrategi resulterede dette i, at mærket blev endnu mere populært blandt forbrugerne.

KitchenAid startede med at producere alle deres produkter i farven hvid. Dog holdte dette ikke ved, da KitchenAid i dag også laver produkter i mange andre farver. Derudover begyndte de også at fremstille masser af forskellige køkkenmaskiner såsom blendere med mere. Dette startede de med at gøre i midten af 1990’erne.

Mærket KitchenAid blev hurtigt populære i USA, men udvidede stille og roligt til resten af verdenen. Dette betød, at KitchenAid i 2007 kom til flere forskellige lande i Europa, der nu også havde mulighed for at investere i deres køkkenprodukter. De startede med at lancere deres produkter i de to lande Italien og Frankrig og udvidede derefter med andre europæiske lande.

KitchenAid ejes i dag af koncernen Whirlpool Corporation, der producerer og sælger produkter til køkkenet i de fleste dele af verdenen. KitchenAid er i dag markedsførende indenfor køkkenprodukter, som man kan finde hos de fleste hvidevarebutikker

Skal jeg vælge en foodprocessor eller en blender?

Mange mennesker begår den fejl, at de tror, at blendere og foodprocessorer er den samme maskine. Disse to enheder ser ret ens ud, og de kan egentligt bruges til mange af de samme ting. Men selvom der er ligheder ved disse to køkkenmaskiner, er der stadig forskelle.

Mens blendere mest bruges til at lave smoothies, blande flydende produkter eller purere de mere bløde fødevarer, fungerer foodprocessorer bedre til at hakke, rive og skære. Dertil er de også bedre til at håndtere hårde fødevarer. Selvom begge maskiner har lignende funktioner, håndterer de nemlig ingredienser forskelligt. Her tager vi et kig på forskellene mellem disse to apparater, så du kan få et overblik over, om du skal vælge en foodprocessor eller en blender.

Forskellen på maskinernes funktioner

Blendere er normalt udstyret med kun et knivblad. Bladet har en begrænset ydelse, og det afhænger af bladenes hastighed. Du kan sagtens bruge en blender til at hakke og blende blød mad eller knuse is, men blandere er mere lavet til håndtering af væsker og bløde fødevarer.

Blenderens primære funktion er at blande væsker som juice, supper, smoothies og så videre. Du kan knuse is med den eller bruge den til at blande diverse ingredienser, men du kan ikke forvente, at alle modeller kan hakke hårde fødevarer i mindre stykker.

Foodprocessorer tilbyder mere kraft og flere funktioner, hvorfor du kan bruge den til en række formål. De fleste foodprocessorer leveres med en masse forskellige klinger, hvor hver klinge har en bestemt funktion.

Disse maskiner kommer ydermere med kraftige motorer, hvilket gør dem ideelle til at skære, rive og hakke blandt andet hårde grøntsager. Du kan også, for det meste, vælge størrelsen på, hvor store stykker den specifikke ingrediens skal skæres eller hakkes i. Foodprocessorer kan også ælte dej til kage eller brød, hvilket er umuligt med blendere.

Forskel på hvordan ingredienserne tilberedes

Når du lægger ingredienser i en blender, ser resultatet helt anderledes ud, end hvad du startede med. Blendere blender og blander ingredienserne i små stykker/en flydende masse, som du ikke kan skille fra hinanden, efter maskinen er færdig med at arbejde. Pointen, med at bruge disse apparater, er, at du får en homogen blanding af de ingredienser, du blandede.

Foodprocessorer blander også ingredienser sammen, men resultatet er ikke så homogent som med blendere. Hvis du putter forskellige grøntsager ned i en foodprocessor på én gang, vil du stadig kunne se forskellen mellem dem efter den færdige proces. Stykkerne er små til sidst, men du kan let skille dem fra hinanden.

Du kan tænke på det på denne måde: Hvis du vil lave noget, du kan drikke, har du brug for en blender. Det inkluderer smoothies, juice, milkshakes, proteinshakes og mange andre ting, der serveres i flydende form.

Hvis du ikke ønsker noget flydende, har du brug for en foodprocessor. Du kan bruge det til at fremstille salater, salsa, brøddej osv. Selv hvis du indstiller det til at hakke ingredienser i mindst mulig størrelse, kommer det stadig ud i små stykker snarere end en væske.

Ting, du kan lave med en foodprocessor og en blender

Foodprocessorer leveres med mere tilbehør og flere klinger, hvilket betyder, at sådan en maskine kan anvendes til flere formål. Blendere leveres ofte med et enkelt knivblad. Nogle modeller leveres med flere knive, men den måde, de arbejder på, forbliver den samme, hvilket giver begrænsede muligheder.

Derudover kan foodprocessorer håndtere ingredienser på mange måder. Du kan bruge den til at hakke, rive, skære, blende, blande mad og så videre. Du kan vælge hvilken klinge, der skal bruges, og som angiver størrelsen på de specifikke ingredienser. Du kan lave små stykker eller store stykker eller et eller andet sted imellem. For eksempel kan du indsætte en hel blok parmesanost og se, at den bliver hakket til fine små stykker på kort tid. Dette kan ikke gøres med blendere, især hvis maden er hård.

Ting, du ikke kan lave med en foodprocessor og en blender

Som vi tidligere har nævnt, er foodprocessorer ikke velegnede til at arbejde med væsker. Hvis du fylder hele skålen med væske, vil væsken lække gennem hullet i bunden af ​​skålen og kan i sidste ende skabe et stort rod.

At håndtere noget solidt med en blender er desuden næsten umuligt. Blendere skal arbejde med væsker for at give gode resultater. Det betyder, at det kan være svært at få en blender til at arbejde med en rå kartoffel eller pastinak. Dog er der nogle blendere, der er lavet til frosne frugter og grøntsager samt isterninger.

Det skal du overveje inden køb

Inden du beslutter dig for at købe et af disse to apparater, skal du tænke over, hvor ofte du planlægger at bruge den specifikke maskine, og hvad vil du bruge den til. Der er mange forskellige mærker og modeller på markedet, så du skal tage et kig på funktionerne, før du beslutter dig for, hvad du skal købe.

De fleste blendere har mange af de samme funktioner, og de leveres med lignende tilbehør, men den største forskel mellem dem er ofte størrelsen eller ydeevnen. Hvis du bor alene, behøver du eksempelvis ikke en blender med en stor kande, mens du har brug for en stor blender, hvis I er mange i husstanden. Det er altid en fordel at reducere omkostningerne og få en af ​​de bedste blendere, der passer til lige netop dine behov.

Foodprocessorer kan anvendes til mange flere ting, hvilket gør dem dyrere. Igen skal du tænke over, hvor ofte du vil bruge den. Størrelsen er en af ​​de ting, du skal overveje, fordi nogle foodprocessorer er for store og besværlige til at have i et køkkenskab. Sørg derfor for, at du tager et grundigt kig på størrelsen, før du køber en foodprocessor.

Motorens ydeevne er en anden ting, der gør en stor forskel, uanset om du ønsker en blender eller en foodprocessor. Hvis den blender eller foodprocessor, du ønsker, ikke har en kraftig motor, er chancerne for, at den ikke kan de ting, du ønsker, forholdsvis store – især hvis du har brug for en model, der kan håndtere de mere krævende ingredienser.

Hvad har du brug for?

Foodprocessorer og blendere har derfor hver deres primære anvendelsesområde. Blendere er designet til at arbejde med væsker, hvilket betyder, at du kan bruge dem til at fremstille supper, juice og smoothies effektivt. De kan dog ikke bruges til at skære eller blande ingredienser, kun til at mose dem til en form for væske.

På den anden side kan foodprocessorer bruges til alt andet. Du kan bruge dem til at hakke, skære, lave terninger og rive mad til salater, salsa og andre madretter. Foodprocessorer kan dog ikke håndtere væsker, fordi de lækker.
I sidste ende skal du derfor overveje, hvad du har mest brug for hjælp til i dit køkken.

Ønsker du at læse mere om forskellen på blendere og foodprocessor, samt hvad du skal vælge til dit køkken, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Digitaltrends.com eller denne artikel fra Thewirecutter.com.

Gode råd til rengøring 

Din foodprocessor er det perfekte værktøj til at hakke, skære og tilberede mange opskriftsingredienser. Men rengøring af alle dens dele kan virke lettere uoverskueligt. Hvis du får kendskab til de trin, du skal tage for at gøre din foodprocessor rent, kan det gå lettere, og du vil være mere tilbøjelig til at bruge din foodprocessor. Lad ikke rengøring holde dig fra at lave sunde, velsmagende med friske grøntsager og frugt.

Her er nogle tips og tricks for at holde din foodprocessor ren og i topform på blot 15 minutter. For hvis du bruger timevis på at lave mad, så er der ingen, der gider at bruge timevis på at gøre alle køkkenmaskinerne rent igen.

Først og fremmest: Sikkerhed
Uanset om det er den nemmeste maskine at rense og rengøre eller den mest komplicerede, så skal du være forsigtig. Selvom knive og nogle af bladene ikke ser imponerende ud, er de stadig meget skarpe, og de kan give dig nogle alvorlige skader. Sørg for at passe på, når du gør knivene rent, og at de bliver lagt væk straks efter, at de er rengjort.

Dette har du brug for
Mild opvaskesæbe
Klude eller svampe
Bagepulver
Nylonbørste

Sådan gør du en foodprocessor rent

1. Skil foodprocessoren ad. Foodprocessorer har flere dele, og du bliver nødt til at tage toppen af, tage klingen af samt tage skålen væk. Små dele fra maden kan gemme sig i nogen af ​​disse områder, og du skal fjerne alt for at kunne rense din foodprocessor. Sæt bladet til side for særlig pleje.

. Vask bladet. Du skal vaske bladet først, umiddelbart efter brug. Dette vil medvirke til at holde det skarpt, da enhver fugt fra ingredienser eller blødgøring kan sløve bladet. Dette forhindrer også mad i at tørre ind i diverse sprækker eller rør, der er fastgjort til bladet. Det vil være lettere at skylle bladet straks efter brug for at undgå dette. Pas på ikke at skære dig selv, skrub det forsigtigt med en mild sæbe og en klud eller svamp. Tør bladet med et tørt håndklæde, så der ikke er nogen fugt tilbage på selve bladet, som kan føre til rust.

3. Vask de aftagelige dele. Alle aftagelige stykker fra foodprocessoren kan vaskes i varmt vand med et mildt opvaskemiddel. Du kan lægge dem i blød i et stykke tid, hvis du ikke vil vaske dem med det samme. Vær opmærksom på at mange af foodprocessorens aftagelige dele også kan puttes i opvaskemaskinen, hvorfor du ikke selv behøver at vaske dem i hånden. Dette vil stå i brugsanvisningen, når du køber den specifikke model.

4. Tør basen/motoren. Brug en fugtig klud til at tørre basen/motorområdet. Undgå at putte denne enhed i vand eller at hælde vand over basen/motorenheden. En simpel aftørring er normalt alt, hvad der er nødvendigt. For stædige pletter kan mildt parabolsæbe eller bagepulver være nødvendigt.

5. Tør og monter foodprocessorens dele fuldstændigt. Sæt dem sammen igen og gem maskinen væk. Hvis du bruger din foodprocessor regelmæssigt, så put den på et bord eller ved en anden tilgængelig placering.

Gode tips til foodprocessor vedligeholdelse

1. Hvis din foodprocessor er ildelugtende, så bland et 1-til-1-forhold af bagepulver og vand. Opbevar delene i en skål med denne blanding i 10 til 15 minutter, og skyl derefter grundigt. Bagepulveret absorberer lugtene.

2. Nylonbørster kan hjælpe med at rense kniven uden lige så stor risiko for at skære dig selv. Til rengøring af rør kan du have en lille stålbørste, der kan komme ind i røret.

3. Sørg for at tørre alle stykker grundigt for at forhindre bakterievækst eller skade.

Ved brug af disse gode råd, så behøver det slet ikke at tage lang tid at rengøre din foodprocessor. Det er vigtigt at rengøre en foodprocessor jævnligt, så du får fjernet al den mad, der kan sidde fast i maskinens forskellige dele. Det kan nemlig ende med, at foodprocessoren enten ender med at lugte på grund af gamle madrester eller med tiden vil blive endnu sværere at gøre rent, hvis du venter med at gøre.

5 lækre opskrifter til foodprocessoren

Pesto med basilikum og persille

Ingredienser:
1 pakke basilikumblade
En smule persille
1 dl. mandler, ristet
2 hvidløgsfed
4 tsk. revet citronskal
0,5 dl. citronsaft
2 spsk. honning
1/2 tsk. salt
1 dl. olivenolie
1 dl. revet parmesanost

Sådan gør du
1. Put basilikum, persille, mandler og hvidløg i en foodprocessor. Lad den arbejde, indtil alt er hakket.

2. Tilsæt citronsaft, citronskal, honning og salt. Lad foodprocessoren arbejde, indtil alt er blandet.

3. Fortsæt med at røre rundt i blandingen med foodprocessoren, mens du gradvis tilsætter olie stille og roligt.

4. Slut af med at tilsætte parmesanost og rør rundt i blandingen.

5. Pestoen kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 1 uge. Den kan også fryses ned.

Hjemmelavet spaghettisauce

Ingredienser:
5 kg. tomater (du kan anvende færre tomater, hvis du ønsker en mindre portion)
2 store grønne peberfrugter
4 store løg, skåret i tern
2 dåser tomatpuré
1 dl. rapsolie
1,5 dl. sukker
5 tsk. salt
8 hvidløgsfed, hakket
4 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret persille
2 tsk. tørret basilikum
2 tsk. chili
2 tsk. Worcestershire-sauce
2 laurbærblade
2 spsk. citronsaft

Sådan gør du
1. Bring 2 liter vand i kog. Put tomater i det kogende vand i 30-60 sekunder. Fjern alle tomater og dyp dem straks ned i isvand. Skræl tomaterne og skær dem i kvarte og placer dem i en gryde.

2. Put grøn peber og løg i en foodprocessor, indtil de er finhakket. Put dem herefter i den samme gryde som tomaterne. Rør alle de andre ingredienser i. Tilsæt vand og bring blandingen i kog.

3. Reducer varmen og lad blandingen stå på lavt blus i 4 til 5 timer. Rør rundt engang imellem.

4. Blandingen er nu klar og kan puttes i bøtter eller bruges med det samme.

Krydrede lammekoteletter

Ingredienser:
Et par friske mynteblade
3 tsk. hakket frisk oregano
4 tsk. hakket persille
1 dl. citronsaft
3 spsk. vand
6 hvidløgsfed
1 spsk. olivenolie
1/4 tsk. salt
En smule peber

Lammekoteletter:
8 lammekoteletter
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1 spsk.  olivenolie

Sådan gør du
1. Put de første ni ingredienser i en foodprocessor. Bland dem, indtil de er finthakket. Sæt halvdelen af saucen til side. Put den resterende sauce over koteletterne. Drys med salt og peber.

2. Steg koteletter i olie ved medium varme i 7-10 minutter på hver side, indtil kødet når den ønskede servering.

3. Nu er lammekoteletterne klar til servering.

Kyllingestrimler med bagelkrummer og parmesan

Ingredienser:
1 dag gammelt bagelbrød, revet
2 dl. revet parmesanost
1/4 tsk. knuste chiliflager
1 dl. smør
2 kg. kylling (kyllingestrimler anbefales. Du kan også bruge kyllingebryst og selv skære dem i strimler)
1/2 tsk. salt

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Put revet bagel i en foodprocessor, indtil der laves grove krummer.

2. Smelt smør i en gryde eller i mikroovnen.

3. Drys salt på kyllingen og dyp kyllingen i det smeltede smør.

4. Put herefter krummeblandingen på kyllingen.

5. Placer kyllingen på en bageplade.

6. Bages i ovnen indtil kyllingen er gyldenbrun og ikke længere er lyserød i cirka 15 til 17 minutter.

Hjemmelavede kalkunkødboller

Ingredienser:
1/4 hoved blomkål, opdelt i blomster
2 dl. fintrevet kål
1 spsk. kartoffelstivelse eller majsstivelse
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. havsalt
1 tsk. tørret basilikum
1/2 tsk. peber
2 kg. hakket kalkun
Valgfrit: Barbecuesauce og friske basilikumblade

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Anbring blomkål i en foodprocessor og sørg for, at den hakkes fint.

2. Put blomkålsstykkerne i en stor skål. Tilsæt kål, kartoffelstivelse, eddike, salt, basilikum og peber.

3. Tilføj kalkun; bland let men grundigt. Form kalkunstykkerne til runde kugler.

4. Placer kødbollerne på en bageplade.

5. Bages i ovnen i cirka 20 til 24 minutter, eller indtil de er bagt hele vejen igennem.

6. Serveres eventuelt med barbecuesauce og toppet med basilikum.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme