Thermomixer Test 2021 – Se eksperternes vurdering

Senest opdateret den 0

I denne artikel får man et overblik over den omtalte Thermomixer. Tankegangen bag Thermomixer er grundlagt, og er i dag blevet kendt for at være en af verdens bedste køkkenmaskiner, anerkendt af kokke over i verden.

Thermomixer er blevet testet af en lang række af eksperter, der alle har vurderet køkkenmaskinen på baggrund af dens specifikatoner, funktioner med mere. Vi har i alt inddraget 9 forskellige ekspertkilder, der har anmeldt og testet produktet. Disse ekspertkilder tæller blandt andet Bloomberg, Cnet.com, Digitaltrends.com og Wired.com.

I denne Theromomixer test finder du:
🔸 Introduktion til Thermomixer
🔸 Gennemgang af anmeldelserne og eksperternes vurdering af Thermomixer
🔸 Information om Thermomix/Vorverk


Introduktion til Thermomixer

Thermomixer er kendt for at være en alt-i-en køkkenmaskine, der kan hjælpe med at gøre madlavning hurtigere og nemmere. Maskinen har et kompakt design, der gør, at den ikke fylder meget mere end et A4-papir i bredden.

ThermomixerMange funktioner
Med en speciel teknologi har Thermomixer 12 forskellige funktioner kombineret, hvilket omfatter: Vejning, blanding, hakning, dampning, omrøring, opvarmning med mere. Ved at følge instruktionerne på skærmen, får man hjælp til at lave et væld af forskellige opskrifter.

Disse opskrifter er skræddersyet til at fungere med apparatet. Man skal derfor blot tilføje ingredienserne, hvorefter Thermomixer indstiller temperaturen og tiden for en. Det er derfor en køkkenmaskine, der kan være en hjælp til madlavningen.

Temperaturkontrol og lås
Thermomixer kommer med en indbygget temperaturkontrol, der kan opvarme mad i temperaturer mellem 37 og 120 grader. Med temperatursensorerne kan køkkenmaskinen opretholde en konstant tilberedningstemperatur, der sørger for at bevare ingrediensernes smag og næringsstoffer.

Temperaturkontrollen forhindrer, at Thermomixer ikke overopheder, hvorfor man ikke behøver at holde øje med apparatet ved brug. Under tilberedningen forhindrer en roterende kniv også, at mad ikke klæber og brænder på i skålens bund.

Thermomixer har fuldt automatiserede låse, der gør låget både nemt at åbne og lukke, mens den er i brug. Når de roterende knive er i brug, sørger Thermomixer for at låse låget, der ikke kan åbnes, før knivene er stoppet med at være i brug. Det vil altid være tydeligt indikeret, når Thermomixer er åben eller lukket, hvorfor maskinen både er effektiv og sikker på samme tid.

Motor og elektronisk vægt
ThermomixerMed Themomix får man en køkkenmaskine, der har en kraftfuld 500 Watt motor. Denne motor giver muligheden for præcisionskontrol over bladhastigheden og retningen samt strøm til at påtage sig hårdere opgaver i køkkenet.

Maskinens motor, skål og blade er designet således, at Thermomixer har en høj nok kraft til at male selv de hårdeste krydderier og nødder til pulver, men har også muligheden for at røre forsigtigt rundt i en suppe eller sovs.

Udover den kraftfulde motor har Thermomix også en indbygget vægt, så man kan veje alle ingredienser direkte i skålen. Dette kan gøres, mens man er i gang med at blande alle ingredienserne sammen. Man skal blot trykke på knappen for at nulstille vægten, så kan man kan veje en ny ingrediens.

Energieffektiv madlavning og touchscreen
Ved at kombinere flere funktioner i det samme køkkenapparat er der lagt op til mere energieffektiv madlavning. Det vil sige, at maskinen er energibesparende, da en enkel maskine er alt, hvad der skal bruges for at lave et måltid til hele familien. Den præcise styring af blade og motor gør, at man aldrig skal tænde eller køre maskinen i længere tid, end hvad der er nødvendigt. Den nøjagtigt mængde energi bruges til hver enkelt opskrift ved hjælp fra dens ’Guided Cooking-funktion’.

Alle Thermomixers funktioner kan findes på touchscreenen. Derudover kan der også findes opskrifter på touchscreenen, der gør det nemt at styre alle Thermomix-madlavningsfunktionerne.

På maskinens touchscreen kan der også findes ’Guided Cooking-funktionen’, som giver en mulighed for at gennemse opskrifter og følge klare instrukser.

Thermomixer specifikationer:
🌀 12 indbyggede funktioner til madlavning
🌀 Energibesparende
🌀 Indbygget vægt
🌀 Touchscreen
🌀 Kraftfuld motor på 500 Watt
🌀 Indbygget lås
🌀 Temperaturkontrol

Pris på Thermomixer:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Her kan du se en præsentationsvideo af Thermomixeren. Videoen er produceret af Vorwerk Thermomix UK:


Det siger eksperterne om Thermomixer 

Wired.com 

wired-magazine
Vurdering: 9 ud af 10 stjerner
 

Det amerikanske teknikmagasin Wired.com anser Thermomixer som værende et velfungerende produkt, der er rart at bruge i køkkenet. De er begejstrede for, at hver eneste del af maskinen med undtagelse af motoren kan vaskes i opvaskemaskinen.

thermomixerWired.com er skriver at de er meget imponerede over, at man ikke skal finde en vægt frem, da maskinen har en indbygget vægt. Der er derfor mulighed for blot at putte ingredienserne i skålen og veje dem efterhånden. De værdsatte også, at når man starter med at blande ingredienserne, bliver maskinens låg låst.

Ved afprøvelse af forskellige opskrifter fandt eksperterne hurtigt ud af, at det rent faktisk fungerede nemt og upåklageligt. Wired.com prøvede både at lave en quice, en risotto samt mere. De fleste af opskrifterne blev ikke ligefrem gourmetmad, men det fungerede helt fint til en hverdagsaften, hvor man ikke havde lyst til at stå for længe i køkkenet med at hakke, skære og forberede maden.

Maskinen bliver beskrevet som et par ekstra hænder, der hjælper med at holde det hele kørende.

Den eneste ulempe, som eksperterne fra Wired.com fandt frem til var, at maskinen ikke var så god, når det kom til kød. Derudover skal man være parat til at betale for kvalitet, da det ikke er en billig køkkenmaskine.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra Wired.com, så kan man læse anmeldelsen her.


Thewirecutter.com 

TheWireCutter Logo
Vurdering: God bedømmelse 

Den amerikanske side Thewirecutter.com beskriver Thermomixer som værende ’meget nem at bruge’. Man skal blot følge opskriften, putte ingredienserne i skålen og starte maskinen. Herefter vil den forberede og lave maden ved hjælp fra et program.

Eksperterne fra Thewirecutter.com var spændte på at se, om maskinen nu også var så hurtig og nem at bruge, som de havde fået fortalt.

I anmeldelsen skriver de, at det var den rent faktisk. I modsætning til andre sammenlignelige køkkenmaskiner var Thermomixer den maskine, som var nemmest at bruge. Dog forklarer de, at man skal være opmærksom på, at den stadig ikke performer optimalt ved alle funktioner.

Eksempelvis pulveriserer den mere end den hakker, og den er heller ikke optimal til at karamelisere.

Den indbyggede vægt og de digitale opskrifter er nemme at bruge, hvorfor madlavningen kan gøres hurtigere og nemmere. Alle opskrifter guider en fra trin til trin og sørger for, at vægten følger med, når man skal veje de forskellige ingredienser.

Eksperterne fra Thewirecutter.com er imponerede over, at man ikke skal foretage sig meget andet end at trykke på ”Næste”. De lægger vægt på, at hvis man har travlt i hverdagen, vil man sætte pris på denne køkkenmaskine, der ikke kræver meget af en.

Den største ulempe ved Thermomixer, ifølge Thewirecutter, er, at den er relativ dyr. Derudover er maskinen ikke god til at hakke grøntsager ordentligt samt at brune ens madvarer, som en pande eksempelvis kan gøre det.

Alt i alt er Thewirecutter.com imponerede over Thermomixer, som de kalder for den bedste maskine indenfor sin kategori.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra Thewirecutter.com, så kan man læse anmeldelsen her.

Her kan du se en demonstrationsvideo af Thermomixeren. Videoen er produceret af Vorwerk Thermomix UK:


Which.co.uk 

which
Vurdering: God bedømmelse

Storbritianens største testmagasin Which.co.uk, starter deres anmeldelse med at forklare alle de funktioner, som Thermomixer kan bruges til. Men de stiller spørgsmålstegn ved, om det rent faktisk er alle pengene værd, da de anser maskinen som værende prissat højt. 

Thermomixer udstyrSammenlignet med andre køkkenmaskiner er der ikke meget tilbehør med til Thermomixer, da bladet kan klare alt lige fra hakning til blanding, æltning og omrøring. Dette er eksperterne fra Which.co.uk glade for, da der herved kun er ekstraudstyr såsom piskere, en spatel med mere med i pakken. Den største ændring fra de ældre Thermomix-modeller til den nye er den store touchscreen, der erstatter de mange forskellige knapper, der kunne findes på de ældre modeller.

Hvad angår opskriftsbogen, er Which.co.uk glade for denne, da den giver adgang til et væld af forskellige opskrifter. Dog skal man være opmærksom på, at køkkenmaskinen ikke er billig.

De mener derfor, at det er værd at tjekke, om man rent faktisk har brug for apparatet i forhold til dens funktioner. Men hvis man vil have mulighed for at lave hjemmelavet mad fra bunden med en minimal indsats, kan denne alt-i-en køkkenmaskine sagtens være en god maskine at have i køkkenet.

Hvis man er interesseret i at læse anmeldelser af Thermomixer fra Which.co.uk, så kan man læse anmeldelser her eller her.


Cnet.com 

cnet logo
Vurdering: 4 ud af 5 stjerner

Det store amerikanske teknikmagasin Cnet.com har givet Thermomixer gode karakterer med på vejen, hvor de især er glade for dens funktioner og brugervenlighed. De anser maskinens mange funktioner og dens medfølgende opskriftsbog som værende det bedste.

Dog er de lidt skeptiske over dens høje pris, som de mener er lidt for høj. Dog er det en køkkenmaskine, der er værd at investere i, da det ifølge eksperterne fra Cnet.com er en ’luksus køkkengadget’.

Eksperterne fra Cnet.com brugte køkkenmaskinen til at lave brød, piske æggehvider, koge pasta samt en masse andet, hvilket den klarede til perfektion.

Endvidere forklarer de, at maskinen var nem i brug takket være den medfølgende opskriftsbog. Den største ulempe ved maskinen, ifølge Cnet.com var, at skålen ikke har en hældningstud samt ingredienser nemt sætter sig fast i bladene.

Alt i alt lever maskinen op til, hvad den lover og overstiger forventningerne. Men prisen gør det til et ambitiøst produkt, som man skal investere en masse penge i for at eje.

Cnet.com afslutter anmeldelsen med at forklare, at dette produkt er fantastisk at have i køkkenet, men det er ikke nødvendigt at eje denne maskine.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra Cnet.com, så kan man læse anmeldelsen her.

Her kan du se en youtube video af Thermomixeren. Videoen er produceret af Vorwerk Thermomix UK:


Digitaltrends.com

Digital trends
Vurdering: 4,5 ud af 5 stjerner

Den amerikanske medie Digitaltrends.com anser Thermomixer som værende en køkkenmaskine til en høj pris. Men hvis man er på udkig efter en køkkenmaskine med mange funktioner, der er nem at bruge og gør madlavningen hurtigere, mener eksperterne, at denne model er alle pengene værd.

ThermomixerEksperterne fra Digitaltrends.com fortsætter og kalder Thermomixer for et ’perfekt produkt’, der burde være på alle novicekokkes ønskeliste. De mener, at hvis man er på udkig efter et produkt med et væld af opskrifter, der kun gør madlavning nemmere, er Thermomixer et godt valg.

Som man kan se i flere af de andre anmeldelser, er Digitaltrends.com, utrolig imponerede over Thermomixers opskriftsbog. Det er nemlig utrolig nemt og der medfølger mere end 150 forskellige opskrifter. Opskriftsbogen er opbygget alfabetisk, så det er nemt at finde retter, man har lyst til at afprøve.

Digitaltrends.com forklarer, at Thermomixer kan lave ’Miracle Whip, men ikke udføre mirakler’. Man kan lave suppe eller pizzadej, men den kan ikke lave en ordentlig bøf eller bage en skorpe.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra Digitaltrends.com, så kan man læse anmeldelsen her.


The Independent 

independent
Vurdering: Anbefalet hos The Independent

Først og fremmest forklarer anmelderen fra den bristiske avis The Independent, at Thermomixer tager noget tid at vænne sig til med alle dens knapper og funktioner. Maskinen virker også som en vægtskala, så man kan putte ingredienser i, tjekke vægten, nulstille og veje en ny ingrediens. Dette er værd at elske, mener The Independent.

Derudover er der en funktion, der sørger for at hakke alle ingredienser, mens man blot sidder med fødderne oppe. Dette er også en funktion, som man ikke kan andet end at elske.

Anmelderen fra The Independent er helt vild med Thermomixer, der gør alt det hårde arbejde for en. Derudover sparer man penge på selv at lave alle de ting, som man ellers plejer at købe færdiglavet.

Men den økonomiske side af Thermomixer er noget, som der skal nævnes. Hvad angår prisen, mener The Independent ikke, at det er det billigste produkt på markedet. Det er en meget høj pris for en masse mennesker, hvorfor det ikke er en maskine, der bare skal købes som et impulskøb.

Dog retfærdiggører anmelderen Thermomixers høje pris med, at mange alligevel køber sko, der er lige så dyre – så hvis man vil spare tid på madlavningen og ønsker en køkkenmaskine, der laver alt det hårde arbejde for en, er det en god investering.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra The Independent, så kan man læse anmeldelsen her.

Her kan du se en youtube video af Thermomixeren og nogle af den egenskaber. Videoen er produceret af Vorwerk Thermomix UK:


Daily Mail

Daily Mail
Vurdering: Testvinder hos Daily Mail

Eksperterne fra den britiske avis Daily Mail er begejstrede for køkkenmaskinen Thermomixer, og har tilmeldt vurderet den som værende testvinderen af deres test. Det bedste ved denne model er, at den gør madlavning meget enklere samt dens smukke design.

Ifølge Daily Mail er Thermomixer bedre end mange andre køkkenmaskiner i samme boldgade, da de afprøvede flere forskellige maskiner med samme funktioner. De små detaljer såsom den indbyggede vægt og de elektroniske opskrifter er supersmarte og meget enklere i brug, end hvad man måske skulle tro.

ThermomixerDaily Mail mener heller ikke, at de kortere tilberedningstider og meget mindre oprydning efter maden er til at kimse af. De mener, at den er super enkel og nem i brug, hvorfor man ikke skal bruge en masse tid på at finde ud af, hvordan hele maskineriet rent faktisk fungerer.

Dog mener Daily Mail, at man skal være opmærksom på, at selve prisen for en Thermomixer ikke er lav. Det er derfor en maskine, som man skal være sikker på at få brug for. Men i forhold til billigere modeller på markedet, var Thermomixer helt klart den bedste og derfor alle pengene værd.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra Daily Mail, så kan man læse anmeldelsen her.


Bloomberg 

bloomberg-logo
Vurdering: Anbefalet hos Bloomberg

Hos det store amerikanske nyhedsmedie Bloomberg betragter de køkkenmaskinen, Thermomixer, som værende ”et mesterværk af tysk kvalitet”.

Denne model har alle de funktioner, som man skal bruge under madlavningen, da den indeholder en blender, en vægt, en processor og et varmeelement. Maskinen kan ikke siges at være billig, og dette er eksperterne fra Bloomberg enige i, da de kalder prisen for en Thermomixer ’heftig’.

Det første som Bloomberg lægger mærke til er, at Thermomixer kan gøre det samme som, hvad andre køkkenmaskiner også kan – forskellen er blot, at Thermomixer kan gøre disse ting på samme tid. Maskinen sørger for en meget præcis varme med temperaturkontrol og en timer, hvorfor man slipper for en masse gætterier ved madlavning.

Bloomberg mener, at Thermomixer har utrolig mange fordele. For folk der ikke er særligt gode i et køkken, giver maskinen en masse nye muligheder. De kalder det ligefrem for’guds gave’ for folk, der ikke kan finde ud af at lave mad.

Dog mener de også, at det er en gave til folk, der sagtens kan lave mad, men foretrækker at springe over, hvor gærdet er lavest.

Bloomberg mener ikke, at der er nogle åbenlyse ulemper ved Thermomixer. Det eneste som de var opmærksomme på var det faktum, at maskinen er ret dyr. Det skal derfor opvejes, om man har brug for den, hvis man vælger at investere så mange penge i en køkkenmaskine. De kalder det for en luksusmaskine, og at eje denne maskien er ren og skær luksus.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra Bloomberg, så kan man læse anmeldelsen her.

Her kan du se en demonstrationsvideo af Thermomixeren. Videoen er produceret af Vorwerk Thermomix UK:


Theverge.com 

the_verge
Vurdering: Anbefalet af Theverge.com

Anmelderen fra fra det store amerikanske onlinemagasin Theverge.com understreger først og fremmest, hvor ”smart og sej” maskinen er, men undrer sig over, hvornår man skal bruge den.

Thermomixer madlavningDog er Theverge.com imponerede over den store opskriftsbog, hvor man kan kigge et par hundrede opskrifter igennem. Alle opskrifterne fungerer godt med Thermomixers varme- og temperaturkontrol, så retten altid ender med at blive helt perfekt.

Theverge.com beskriver Thermomixer således: ”Thermomix er teknisk set en fødevareprocessor. Men det er meningen, at det skal være et alt-i-et produkt komplet med en opskriftsbog”.

Anmelderen er ikke sikker på, at der nogensinde vil blive brug for sådan en maskine i sit eget hjem, men ville føle sig utrolig klog, hvis man lærte at bruge den.

Noget som Theverge.com især lægger mærke til ved Thermomixer er, at selvom man ikke kan importere sine egne opskrifter til maskinen, så er det muligt at indstille temperaturen og tilbedredningstiden manuelt.

Dog skal man være opmærksom på, at prisen for en Thermomixer er ret høj. Derudover kan man købe seperate maskiner med alle de samme funktioner, som Thermomixer erstatter til en billigere pris.

Afslutningsvist forklarer Theverge.com, at der er to situationer, hvor Thermomixer giver mening. Det første er, hvis man bor et sted, hvor der ikke er meget opbevaringsplads. En maskine fylder knap så meget, som flere maskiner vil fylde. Den anden situation er, hvis man ikke har noget komfur og ønsker et bedre produkt end en varmeplade. Hvis en af disse situationer er tilfældet, så kan Thermomixer sagtens anbefales ifølge Theverge.com.

Hvis man er interesseret i at læse hele anmeldelsen af Thermomixer fra The Verge, så kan man læse anmeldelsen her.


Om virksomheden Thermomix /Vorwerk

Vorwerk logo
Thermomixer er lavet af virksomheden Vorwerk, der er kendt som producent af forskellige køkkenprodukter. Vorwerk blev lanceret i Wuppertal i 1833, og selve koncernens historie går derfor mere end 130 år tilbage, hvor de altid har haft et ry for at lave produkter i høj kvalitet. De er især kendte for deres køkkenmaskiner, som mange i dag bruger i deres køkken.

Virksomheden har i årenes løb lavet en overgang fra at være en tæppefabrik til en international koncerngruppe, hvis produktsortiment i dag især omfatter diverse husholdningsapparater. Vorverk er stadig den dag i dag en familievirksomhed.

I dag arbejder mere end 600.000 mennesker for Vorwerk rundt om i hele verdenen, hvor 633.000 mennesker arbejder som selvstændige salgspartnere. De resterende 12.000 mennesker arbejder for selve virksomheden Vorwerk som medarbejdere.

Hvis man er interesseret i at vide mere om virksomheden Vorwerk, kan du læse mere på deres hjemmeside her.


Samlet konklusion ⭐🔍

I denne artikel har vi gennemgået funktioner og specifikationer ved køkkenmaskinen Thermomixer.

Hernæst har vi gennemgået, hvordan forskellige eksperter har vurderet denne køkkenmaskine. Vi har gjort brug af ni forskellige ekspertkilder, der har testet produktet.

De fleste eksperter er enige i, at Thermomixer gør madlavning meget hurtigere og nemmere. Derudover er dens forskellige funktioner smarte og nemme at lære. Dog skal man være opmærksom på, at dens pris er ret høj, hvilket også er den største ulempe, hvorfor man ikke skal købe maskinen som et impulskøb. Men hvis man har brug for sådan en maskine, så er de fleste eksperter enige i, at den klart er alle pengene værd.

Alt i alt er der stor enighed om, at Thermomixer er et godt køb, hvis man har råd til den og ønsker en hjælp i en travl hverdag.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤓 Hvordan er Thermomixeren blevet testet?

Thermomixeren er blevet bedømt ud fra hvordan den klarer forskellige madlavningsopgaver. Ydermere bedømmes den på brugervenlighed og energiforbrug.

🧐 Hvem har testet Thermomixer?

Wired.com, Thewirecutter.com, Which.co.uk, Cnet.com, Digitaltrends.com, Theverge.com, The Independent, The Daily Mail og Bloomberg

🤔 Hvad er en Thermomixer?

Thermomixer er en alt-i-en køkkenmaskine med 12 forskellige funktioner, der blandt andet består af vejning, blanding, hakning, dampning, omrøring, opvarmning og meget mere. Du skal blot følge Thermomixerens indbyggede opskrifter, tilsætte ingredienserne og lade maskinen klare resten.


Andre relevante artikler:

Hvis du synes at prisen for en Thermomixer er for høj, kan du også overveje om du kan nøjes med en mere simpel maskine. Hvis dette er tilfældet, så kan vi anbefale at læse vores Kenwood Køkkenmaskine artikel. I denne artikel kan du finde en oversigt over eksperternes vurdering af de forskellige Kenwood modeller.

Den mest populære model fra Kenwood hedder Kenwood Major. I vores Kenwood Major test har vi specielt fokus på netop denne model. I artiklen har vi samlet en lang række ekspertbedømmelser, så du hurtigt kan få et overblik over hvordan modellen klarer sig i test. I artiklen finder du også prissammenligning, så du hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere på nettet.

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en røremaskine test. I denne artikel finder du en oversigt over alle de røremaskiner som klarer sig bedst i test. Her finder du røremaskiner i alle prisklasser. I artiklen finder du også en række gode råd omkring køb af ny røremaskine. Disse råd er værd at læse, også selvom du har besluttet dig for at købe en Thermomixer.