Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

AEG vaskemaskine test-overblik – Her er de bedste AEG vaskemaskiner ifølge eksperterne

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel har vi samlet en oversigt over vaskemaskiner fra AEG, som alle har klaret sig godt i tests hos ekspertkilder såsom Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön.

Artiklen gennemgår forskellige vaskemaskiner fra AEG én for én for at give et nemt og overskueligt overblik over, hvilke vaskemaskiner, der ifølge diverse anerkendte ekspertkilder, er de bedste på markedet. Der vil være fokus på vaskemaskinernes funktioner og specifikationer.

Efter gennemgangen af AEG vaskemaskiner vil der kunne findes en oversigt over alternative vaskemaskiner fra andre producenter. Herefter vil der komme information om, gode råd og guides til vaskemaskiner.

Ønsker du at læse mere om de tests, vi henviser til i artiklen, kan du finde links til anmeldelserne sidst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af vaskemaskiner fra AEG
🔸 Gennemgang af alternative vaskemaskiner
🔸 Gode råd til køb af en vaskemaskine
🔸 Sådan vedligeholder du din vaskemaskine
🔸 Information om energimærket
🔸 Information om AEG
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

AEG vaskemaskine test – De 9 bedste AEG vaskemaskiner ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de AEG vaskemaskiner, der klarer sig bedst i test. Derefter gennemgår vi en række testvindere fra andre vaskemaskineproducenter. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du kan se hvilke forhandlere der er billigst.


AEG L6FBE740G

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

AEG L6FBE740G

.
AEG L6FBE740G er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har givet vaskemaskinen en god bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort på baggrund af maskinens vaskeevne og centrifugering, som de mener fungerer godt.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er dog mindre begejstrede for vaskemaskinens skylleevne. De gør desuden forbrugerne opmærksomme på, at det ikke er den hurtigste model på markedet.

AEG L6FBE740G kommer med en kapacitet på 7 kilo, hvorfor den passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Når tøjet er vasket, har det en restfugtighed på 52 %. Det vil sige, at det ikke vil tage lang tid for tøjet at tørre.

Energivenlig vaskemaskine med kulfri motor og ProTex-tromle

Med AEG L6FBE740G får man en energivenlig vaskemaskine. Modellen er nemlig placeret i energiklasse A, hvilket er den bedste energiklasse for vaskemaskiner. Man kan derfor trygt stole på, at modellen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer AEG L6FBE740G med en kulfri motor, der sørger for, at maskinens levetid er lang. Dette hjælper også med at holde støjniveauet nede, hvorfor vaskemaskinen har et lydniveau på 50 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

AEG L6FBE740G kommer ydermere med en skånsom tromle, der bliver kaldt for en ProTex-tromle. Denne tromle sørger for at vaske tøjet skånsomt, da tromlen giver tøjet mere plads til at bevæge sig frit rundt. Dette sikrer også en mere optimal vask.

Maskine med mængdeautomatik og ProSense-teknologi 

AEG L6FBE740G er forsynet med alle de almindelige vaskeprogrammer såsom uld, silke, sportstøj, bomuld, syntetisk m.m. Udover disse programmer kommer vaskemaskinen også med ECO-programmer, der sikrer en tids- og energibesparende vask.

Dette er dog ikke det eneste besparende ved maskinen, da AEG L6FBE740G yderligere er forsynet med en Fuzzy-Logic mængdeautomatik. Her analyserer sensorer vaskeprocessen, så det valgte program bliver optimeret. Dette sørger ikke blot for en renere vask, men også for et minimalt og nøjagtigt forbrug af vand og energi.

Vaskemaskinen vejer også alle vaske med ProSense-teknologien. Denne teknologi gør, at vasketiden bliver justeret præcist.

Sikker model med timer-funktion og SoftPlus 

Ved køb af AEG L6FBE740G får man en sikker vaskemaskine, der kommer med funktionen Aqua-Control. Dette system er en sikkerhedsfunktion, der hjælper mod beskadigelser og vandlækager, så man ikke skal være bekymret om vandudslip.

Endvidere er AEG L6FBE740G forsynet med både en timer-funktion samt SoftPlus. Mens timer-funktionen sørger for, at man kan indstille vaskemaskinen til at starte, når det passer bedst ind, sikrer SoftPlus, at skyllemidlet når overalt på ens vasketøj. Dette beskytter ikke blot tøjet, men gør det også blødere efter vask.

Specifikationer ved AEG L6FBE740G – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 57,5 centimeter
🌀 Vægt: 68,5 kilo

Specifikationer ved AEG L6FBE740G – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Restfugtighed: 52 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 139
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9499
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 50 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 74 dB

Fordele ved AEG L6FBE740G:
Med SoftPlus-funktion
Skånsom ProTex-tromle
Model med flere energibesparende funktioner
Flere almindelige vaskeprogrammer heriblandt ECO
Med ProSense-teknologi


AEG L7FBM862E

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

AEG L7FBM862E

.
AEG L7FBM862E er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har givet modellen en god bedømmelse. Vaskemaskinen klarer sig nemlig godt i deres test, når det kom til både vaskeevnen samt centrifugering.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er dog mindre begejstrede for vaskemaskinens tidsforbrug, da de mener, at den er langsommere sammenlignet med andre modeller på markedet.

Med AEG L7FBM862E får man en energivenlig vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A. Det betyder, at den ikke forbruger meget energi på et år, hvilket både er en fordel for pengepungen samt for miljøet.

Vaskemaskinen har en kapacitet på 8 kilo, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer. Restfugtigheden er på 44 % efter endt vask.

Vaskemaskine med effektiv motor og innovative teknologier 

AEG L7FBM862E er forsynet med en ØKO Inverter-motor, der er både effektiv og holdbar. Motoren er ydermere kulfri og støjsvag, hvorfor den sørger for, at vaskemaskinen ikke støjer meget under brug. Lydniveauet er derfor også på blot 51 dB ved vask. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Derudover kommer AEG L7FBM862E med flere innovative teknologier såsom ProSteam og PlusSteam. Mens ProSteam sørger for, at tøjet bliver frisket op uden at gå igennem et helt vaskeprogram, giver PlusSteam mulighed for, at man kan bruge et damprengøringsprogram eller slutte vaskeprogrammet af med damp, hvis man har brug for det. Dette sikrer, at tøjet ikke krøller.

Vaskemaskinen er ydermere udstyret med teknologien ProSense, der vejer hver fyldning af vasketøj. Sensorerne i maskinen justerer herefter vasketiden, så der ikke bliver brugt unødigt med tid på at vaske tøjet.

Model med flere programmer og ProTex-tromle 

AEG L7FBM862E kommer med flere programmer, hvorfor man har mulighed for at vælge det vaskeprogram, der bedst passer til vasketøjet. Man kan finde programmer til både tæpper, syntetisk, finvask, sportstøj, bomuld samt mange flere. Der kan også findes et program til en krympefri og skånsom vask til materialer som for eksempel uld og silke.

Vaskemaskinen har desuden en ECO-funktion samt en TimeSaver-funktion, der gør, at man kan kontrollere vaskens hastighed. Det vil sige, at man kan reducere programmets vasketid ved at trykke på en knap. Dette sørger ikke mindst for at spare tid, men er også energibesparende.

Med AEG L7FBM862E bliver tøjet vasket med en skånsom ProTex-tromle, der er forsynet med specielle mønstre. Dette gør, at tøjet bliver vasket på den mest skånsomme måde, da det har mere plads til frit at bevæge sig rundt i tromlen.

Man kan desuden gøre brug af vaskemaskinens timer-funktion, hvis man ønsker at forprogrammere den til at starte på et specifikt tidspunkt.

Med flere praktiske funktioner 

AEG L7FBM862E kommer med flere praktiske funktioner, der alle optimerer vaskeresultatet. En af disse faktorer er mængdeautomatikken Fuzzy-Logic, der overvåger vaskeprocessen. Her analyserer sensorer nemlig vaskeprocessen, så det valgte program bliver optimeret.

Man kan også gøre brug af pletfjernelsesfunktionen, hvis man anvender StainPlus-programmet ved vask. Dette gør, at midlet bliver opløst med vandet, så man opnår en mere optimal pletfjernelse.

Sidst men ikke mindst kommer AEG L7FBM862E med en elektronisk overvågning af skumdannelsen. Det vil sige, at systemet automatisk sætter ventepauser ind, hvis skumdannelsen er alt for stor. Systemet stopper derfor sommetider med at skylle, indtil skumdannelsen igen er under kontrol. Denne kontrolproces sikrer også, at vandforbruget reduceres.

Specifikationer ved AEG L7FBM862E – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 57,1 centimeter
🌀 Vægt: 73,5 kilo

Specifikationer ved AEG L7FBM862E – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Restfugtighed: 44 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: A
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 137
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 10999
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 77 dB

Fordele ved AEG L7FBM862E:
Skånsom ProTex tromle
Med TimeSaver- og ECO-funktion
Med Pro- og PlusSteam-teknologi
Holdbar og kulfri motor
Med Fuzzy-Logic mængdeautomatik


AEG L6FAU741I

76 ud af 100 point hos det britiske forbrugsmagasin Kagoo.co.uk

AEG L6FAU740I

AEG L6FAU741I er blevet testet og anmeldt af det britiske forbrugsmagasin Kagoo.co.uk, der har givet vaskemaskinen 76 ud af 100 point. Dette har de gjort, da de er begejstrede for maskinens praktiske funktioner. Eksperterne nævner ikke nogle deciderede ulemper ved modellen.

God til enkeltpersoner eller par, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Kagoo.co.uk er AEG L6FAU741I en god vaskemaskine med en kapacitet, der er ”ideel for enkeltpersoner eller par”.

Eksperterne skriver ydermere, at de er glade for dens praktiske funktioner, da det gør det nemmere at vaske tøj.

Her nævner de blandt andet mængdeautomatikken, overdoseringskontrollen og AquaStop-funktionen. AquaStop-funktionen sikrer, at man ikke oplever oversvømmelser, hvis der opstår en fejl under brug. De britiske eksperter nævner ikke nogen ulemper ved maskinen.

Energi- og tidsbesparende vaskemaskine

Med AEG L6FAU741I får man en energi- og tidsbesparende vaskemaskine med en kapacitet på 7 kilo tøj. Samtidigt er modellen placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Ved brug af vaskemaskinen er lydniveauet på 56 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Da AEG L6FAU741I er forsynet med en mængdeautomatik, vil sensorer analysere vaskeprocessen og optimere det specifikke vaskeprogram. Det betyder, at der bliver brugt et minimalt forbrug af energi, vaskemiddel og vand uden at gå på kompromis med vaskeresultatet.

Dette bidrager teknologien ProSense ligeledes til, da alle fyldninger automatisk bliver vejet for at justere vasketiden præcist.

Skånsom tøjvask

AEG L6FAU741I er udstyret med en stor ProTex-tromle, der vasker tøjet ekstra skånsomt. Tromlen giver vasketøjet mere plads, så det frit kan bevæge sig rundt. Selve åbningen er stor, så det er nemmere at tage tøjet ind og ud af maskinen.

Derudover kommer AEG L6FAU741I med flere vaskeprogrammer, hvilket inkluderer Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, Uld/Håndvask, Kvik 20 min., Jeans, Maskinrens, Centr./Tømning og Cotton 20.

Betjeningen af maskinen foregår på fronten via drejeknappen. Her finder man også en timer-funktion, hvor man kan forprogrammere modellen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Specifikationer ved AEG L6FAU741I – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 57,5 centimeter
🌀 Vægt: 68,5 kilo

Specifikationer ved AEG L6FAU741I – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: C
🔴 Restfugtighed: 52 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 171
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9499
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 56 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 74 dB

Fordele ved AEG L6FAU741I:
ProTex-tromle
Mængdeautomatik
ProSense-teknologi
Timer-funktion
AquaStop-funktion

Her kan du se en præsentationsvideo af AEG L6FAU741I. Videoen er produceret af WhiteAway.com:


AEG L7WDB861G

4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk
4.6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

AEG L7WDB861G

.
AEG L7WDB861G er ikke medtaget i nogle officielle ekspertanmeldelser eller tests, men har til gengæld fået gode anmeldelser af forbrugerne. Brugerne har nemlig givet maskinen 4,5 ud af 5 stjerner og 4,6 ud af 5 stjerner hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Dette har de gjort, da de er begejstrede for maskinens høje kvalitet og vaskeevne. Selvom brugerne generelt er glade for AEG L7WDB861G, skriver de, at betjeningen ikke er helt optimal.

Ved køb af AEG L7WDB861G skal man være opmærksom på, at det er en vasketørremaskine og ikke kun en vaskemaskine.

Kvalitetsvaskemaskine, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er AEG L7WDB861G en ”kvalitetsmaskine” med en ”upåklagelig vaskeproces”. De mener nemlig, at alle funktioner fungerer helt, som de skal.

En bruger skriver eksempelvis, at AEG L7WDB861G er en effektiv vaskemaskine ”med et lavt støjniveau” samt, at den ikke forbruger meget strøm på grund af energimærkningen A. Endvidere er flere brugere vilde med tørreprogrammet, ”som er godt”.

Dog er der nogle brugere, der ikke mener, at maskinen er helt så effektiv til at tørre, som den er til at vaske tøjet.

Mulighed for både at vaske og tørre tøj

AEG L7WDB861G er en praktisk vasketørremaskine, hvorfor man både kan gøre brug af vaske- og tørreprogrammer. Modellen er ydermere forsynet med et dampprogram, der sørger for, at tøjet bliver udglattet.

Ønsker man ikke at gøre brug af dampprogrammet, kan man blandt andet vælge mellem følgende andre programmer: Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, NonStop 60 min, Damp genopfrisk, Skyl, Centr./Tømning, New Outdoor og Uld/Håndvask.

Det er desuden muligt at anvende en TimeSaver-funktion, der reducerer varigheden af de forskellige programmer. Dette er ideelt, hvis man har ekstra travlt.

Maskine med ProSense og DualSense

AEG L7WDB861G er en rummelig maskine med en kapacitet på 8 kilo tøj ved vask og 4 kilo tøj ved tørring. Desuden er den forsynet med en skånsom og stor tromle, så vasketøjet ikke bliver beskadiget under vaske- eller tørreprocessen.

Derudover kommer AEG L7WDB861G med to praktiske funktioner i form af ProSense og DualSense. Hvor ProSense vejer alle fyldninger for at opnå den mest optimale vasketid, sørger DualSense for, at det er muligt at vaske og tørre tøj på én gang.

Da AEG L7WDB861G har en kulfri motor, er den ikke kun holdbar, men også støjsvag. Lydniveauet er derfor på blot 51 dB ved vask og 77 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Specifikationer ved AEG L7WDB861G – mål:
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,7 centimeter
🌀 Dybde: 54,7 centimeter
🌀 Vægt: 69,50 kilo

Specifikationer ved AEG L7WDB861G – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vasketørremaskine, fritstående
🔴 Kapacitet: 8 kilo og 4 kilo
🔴 Energiklasse: D
🔴 Restfugtighed: 44 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 1070
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 10.800
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 77 dB

Fordele ved AEG L7WDB861G:
ProSense-teknologi
TimeSaver-funktion
DualSense
Skånsom tromle
Mulighed for at vaske og tørre tøj


AEG L7WBL962E

4.3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk
4.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

AEG L7WBL962E

.
AEG L7WBL962E er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser af forbrugerne. Brugerne har nemlig givet maskinen 4,3 ud af 5 stjerner og 4,4 ud af 5 stjerner hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her skriver brugerne, at de er glade for maskinens mange funktioner og effektive vaske- og tørreevne. Til gengæld er flere brugere mindre vilde med, at AEG L7WBL962E er temmelig dyr.

Ved køb af AEG L7WBL962E bør man være opmærksom på, at det er en vasketørremaskine og ikke blot en vaskemaskine.

Funktioner helt i top, ifølge brugerne

Ifølge brugerne hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com er AEG L7WBL962E en rigtig god maskine, som opfylder de flestes behov.

Eksempelvis skriver en bruger, at den ”virker fantastisk”, mens en anden mener, at denne model ”er det sikre valg”, hvis man ønsker en fremragende maskine.

Andre brugere fremhæver ydermere, at AEG L7WBL962E er ”yderst støjsvag” samt er ”nem at betjene”. Alt i alt mener de fleste brugere, at dette er en vaskemaskine af høj kvalitet. Ingen af brugerne nævner mange minusser ved AEG L7WBL962E. Dog ses prisen som værende en ulempe.

Rummelig vasketørremaskine

Med AEG L7WBL962E får man en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på 9 kilo tøj ved vask og 6 kilo tøj ved tørring. Samtidigt er maskinen placeret i energiklasse D, så den forbruger ikke meget energi på et år.

Derudover kommer AEG L7WBL962E med både ProSense-teknologi og DualSense. Mens ProSense automatisk vejer alle fyldninger for at optimere vasketiden, sikrer DualSense, at man kan vaske og tørre på én gang. Selve tromlen er desuden en XXL ProTex-tromle, der skåner tøjet under vask.

Under en vask er lydniveauet på 51 dB, mens det er på 77 dB ved centrifugering. Den støjer derfor ikke meget, når man vasker tøj. Den kulfri motor bidrager til at reducere lydniveauet, mens den på samme tid formindsker forbruget af strøm.

Mange vaske- og tørreprogrammer

AEG L7WBL962E er en funktionel vasketørremaskine, der kommer med flere vaske- og tørreprogrammer. Disse inkluderer blandt andet Bomuld, Bomuld øko, Syntetisk, Finvask, Uld/Håndvask, New Outdoor, Anti-allergi, NonStop 60 min og Skyl.

Endvidere har maskinen et dampprogram, der udglatter tøjet, så det ikke krøller. Ønsker man at starte modellen på et bestemt tidspunkt, kan man ydermere gøre brug af timer-funktionen.

Sidst men ikke mindst kommer AEG L7WBL962E med en TimeSaver-funktion, der giver en større kontrol over tøjvaskens hastighed. Det er nemlig muligt at reducere varigheden af et program ved at trykke på en knap.

Specifikationer ved AEG L7WBL962E – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 60,5 centimeter
🌀 Vægt: 78,50 kilo

Specifikationer ved AEG L7WBL962E – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vasketørremaskine, fritstående
🔴 Kapacitet: 9 kilo og 6 kilo
🔴 Energiklasse: D
🔴 Restfugtighed: 44 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 1212
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 11.200
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 77 dB

Fordele ved AEG L7WBL962E:
TimeSaver-funktion
XXL ProTex-tromle
ProSense-teknologi
DualSense
Timer-funktion


AEG L6FBN842G

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse 
hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG L6FBN842G

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt AEG L6FBN842G, som de begge har givet en god bedømmelse. 

Mens Forbrugerrådet Tænk er vilde med vaskemaskinens centrifugering og vaskeevne, er Råd & Rön glade for modellens brugervenlighed.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen. Dog nævner eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk, at de ikke er begejstrede for vaskemaskinens skylleevne.

Støjsvag og energivenlig vaskemaskine med kulfri motor 

AEG L6FBN842G er en rummelig vaskemaskine, der har en kapacitet på 8 kilo. Det vil sige, at modellen er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer. Efter vask er tøjets restfugtighed desuden på 52 %, hvorfor man vil opleve, at det tørrer hurtigt.

Vaskemaskinen er ydermere placeret i energiklasse A, hvorfor man er sikret en energibesparende model, der ikke forbruger meget energi på et år.

Den kulfrie motor sørger desuden for, at vaskemaskinen opnår en bedre holdbarhed, samt at den er mere støjsvag. Derfor er lydniveauet også på blot 50 dB ved vask. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Vaskemaskine med mange programmer 

Med AEG L6FBN842G får man en vaskemaskine, der er forsynet med et hav af programmer heriblandt bomuld, syntetisk, finvask, uld, tæpper, sportstøj samt mange flere.

Udover disse mere almindelige programmer kommer vaskemaskinen også med flere ECO-programmer, der sørger for, at man sparer energi. ECO-programmerne sikrer en energibesparende vask, der samtidigt også er tidsbesparende.

Man kan finde vaskemaskinens programmer på LCD-displayet, der er udstyret med symboler samt en visning af resttiden.

Vaskemaskinen kommer ydermere med teknologien ProSense. Denne teknologi vejer automatisk hver fyldning, så vasketiden bliver justeret for en optimal vask. Dette sørger ligeledes for, at man både sparer energi og vand.

Model med skånsom tromle og SoftPlus-funktion 

AEG L6FBN842G er forsynet med flere praktiske funktioner såsom en skånsom tromle samt en SoftPlus-funktion.

Mens den skånsomme ProTex-tromle passer på tøjet samt bevarer dets form og struktur, sørger SoftPlus-funktionen for, at skyllemidlet når overalt på tøjet samt gør det blødere.

Der er ligeledes mulighed for at gøre brug af vaskemaskinens timer-funktion, så man kan indstille maskinen til at starte en vask, når det passer bedst ind i ens dag. AEG L6FBN842G kommer også med en børnesikring.

Specifikationer ved AEG L6FBN842G – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 57,5 centimeter
🌀 Vægt: 68,5 kilo

Specifikationer ved AEG L6FBN842G – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Restfugtighed: 52 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 156
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9999
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 50 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 74 dB

Fordele ved AEG L6FBN842G:
Med flere vaskeprogrammer heriblandt ECO-programmer
Energiklasse A
Med skånsom tromle
Med ProSense-teknologi
Timer-funktion


💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny vaskemaskine 💡


Topbetjent AEG-vaskemaskine


AEG L6TDN641G

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

AEG L6TDN641G

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt AEG L6TDN641G, som de begge har givet en god bedømmelse. Ekspertkilderne mener nemlig, at modellens vaskeevne og centrifugering er effektiv og god. 

De er dog mindre begejstrede for vaskemaskinens energi- og tidsforbrug i sammenligning med andre modeller på markedet.

Med AEG L6TDN641G får man en vaskemaskine, der i alt kan rumme 6 kilo. Den er derfor velegnet til en familie på omkring 4 personer. Tøjets restfugtighed er desuden på 52 % efter endt vask.

Man skal være opmærksom på, at AEG L6TDN641G er en topbetjent vaskemaskine.

Energivenlig maskine med timer-funktion og ProTex-tromle 

AEG L6TDN641G kan betegnes som værende en energivenlig vaskemaskine, da den er placeret i energiklasse A. Denne energiklasse er den bedste for vaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at maskinen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer AEG L6TDN641G med en ProTex-tromle, der sørger for at vaske tøjet blidt og skånsomt. Tromlen er designet med specielle mønstre, der gør, at tøjet kan bevæge sig mere frit rundt i tromlen, så man opnår en optimeret vask.

AEG L6TDN641G kommer yderligere med en timer-funktion, så man kan forprogrammere vaskemaskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. Dette er en fordel, hvis man ønsker, at vasken er færdig, når man kommer hjem fra skole eller arbejde.

Vaskemaskinen har desuden et lydniveau på 56 dB ved vask og 79 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Vaskemaskine med flere vaskeprogrammer og ProSense-teknologi 

AEG L6TDN641G er forsynet med et hav af forskellige vaskeprogrammer, så man kan vælge det program, der er mest optimalt for ens tøjvask. Disse programmer er eksempelvis til bomuld, tæpper, uld, syntetisk, strygelet samt flere.

Udover de mere almindelige programmer kan man også finde flere ECO-programmer, der sparer på energien. Man kan både vælge ECO og TimeSaver for en hurtigere samt mere energivenlig vask.

Vaskemaskinen er desuden forsynet med teknologien ProSense, der automatisk vejer hver eneste fyldning. Teknologien sørger for, at sensorer justerer vasketiden præcist for en optimal vask. Dette sikrer, at man både sparer energi og vand.

En anden funktion, der også er vand- og energibesparende, er Fuzzy-Logic mængdeautomatik. Denne funktion har sensorer, der analyserer vaskeprocessen samt optimerer det specifikke vaskeprogram.

Praktisk model med SoftPlus-funktion og LCD-display 

Med AEG L6TDN641G får man en vaskemaskine med flere praktiske funktioner. Maskinen kommer blandt andet med en SoftOpening, der sikrer en dæmpet åbning af tromlen. På den måde kan man altid række ind i tromlen sikkert med blot en enkelt hånd uden at få fingrene i klemme.

Maskinen er ydermere forsynet med en SoftPlus-funktion, der sikrer, at skyllemidlet kommer overalt på tøjet. Dette beskytter ikke blot fibrene i tøjet, men gør det også blødere efter endt vask.

Sidst men ikke mindst kommer AEG L6TDN641G med et LCD-display, der giver et overskueligt overblik over de forskellige vaskeprogrammer og funktioner. Displayet viser også den aktuelle vaskeproces.

Specifikationer ved AEG L6TDN641G – mål:
🌀 Højde: 89 centimeter
🌀 Bredde: 40 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vægt: 61 kilo

Specifikationer ved AEG L6TDN641G – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Topbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 6 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Restfugtighed: 52 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 153
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9490
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 56 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 79 dB

Fordele ved AEG L6TDN641G:
Skånsom ProTex-tromle
Med flere ECO-programmer
Med ProSense-teknologi
Med SoftOpening-funktion
Energibesparende model


Alternativer:

I denne artikel har vi gennemgået vaskemaskiner fra AEG, som har fået topkarakterer af forskellige ekspertkilder.

Udover AEG vaskemaskiner findes der også andre gode modeller på markedet. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt, vil vi i dette afsnit tage et kig på vaskemaskiner fra andre producenter, der også har fået gode anmeldelse fra forskellige eksperter.


LG W4WV712S1W

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

.

LG W4WV712S1W er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Den er blevet testet på flere forskellige parametre, hvor eksperterne er vilde med modellens vaskeevne. De har derfor valgt at kåre den som testvinder i deres omfattende test af vaskemaskiner

De finder ikke mange ulemper ved modellen, men bemærker dog, at vand- og energiforbruget er højere sammenlignet med andre modeller.

Til gengæld har LG W4WV712S1W kapacitet til 12 kilo, hvorfor den er velegnet til en stor familie på 6 eller flere medlemmer. Maskinens lydniveau er desuden på 55 dB ved vask og 71 dB ved centrifugering.

Skånsom vask med app-styring 

LG W4WV712S1W er forsynet med 6 Motion Direct Drive-teknologien, der sørger for en skånsom behandling af tøjet uden at gå på kompromis med et optimalt vaskeresultat. Teknologien fungerer ved seks tromlebevægelser, der sørger for at tilpasse sig afhængig af det tøj, der skal vaskes.

Derudover er der mulighed for at styre LG W4WV712S1W med en app via sin mobiltelefon. Her har man mulighed for at indstille de forskellige programmer samt at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

LG W4WV712S1W er desuden placeret i energiklasse B, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år. Funktionen True Steam sikrer ligeledes, at der bliver fjernet 99,9 % af allergener fra tøjet.

Vaskemaskine med 14 forskellige specialprogrammer 

Ved køb af LG W4WV712S1W er maskinen allerede forsynet med 14 forskellige specialprogrammer. Der vil derfor være et program til de fleste tekstiler. Disse programmer er blandt andet bomuld, syntetiske stoffer, uld, mørkt tøj, outdoor, finvask, håndvask, hurtigvask m.m. Man kan også anvende funktionen Turbo Wash, der reducerer tidsforbruget på et almindeligt program til omkring en time.

Endvidere kommer LG W4WV712S1W med en dampfunktion. Denne funktion fungerer ved, at dampen trænger sig ind i fibrene på tøjet, hvorefter al skidt bliver fjernet på en effektiv måde.

Nem betjening og børnelås 

LG W4WV712S1W bliver betjent via vaskemaskinens front, hvor man her kan finde en drejeknap samt et display. Her kan man vælge de forskellige programmer samt holde øje med en igangværende vask.

På displayet kan der findes en børnelås, der sikrer, at lågen ikke kan åbnes ved vask. Her kan der også findes en pausefunktion, hvor man har mulighed for at sætte vasken på pause. Efter tre sekunder kan man åbne lågen.

Specifikationer ved LG W4WV712S1W – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 61.5 centimeter
🌀 Vægt: 73 kilo

Specifikationer ved LG W4WV712S1W – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kilo
🔴 Energiklasse: B
🔴 Restfugtighed: 44 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: A
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 222
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 11700
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 55 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 71 dB

Fordele ved LG W4WV712S1W:
Kapacitet på op til 12 kilo
Kan styre vaskemaskinen via en app
Med 14 forskellige specialprogrammer
Med dampfunktion
Energiklasse B


AEG L8FSK865E

4,7 ud af 5 stjerner med 32 anmeldelser på lavprishvidevarer.dk
4,7 ud af 5 stjerner med 34 anmeldelser på whiteaway.com
4,7 ud af 5 stjerner med 32 anmeldelser på skousen.dk

AEG L8FSK865E

En vaskemaskine med god kapacitet, gode centrifugeringshastigheder og exceptionelle funktioner, der er tilpasset brugeren. Denne vaskemaskine har fået fremragende anmeldelser og vurderinger af forbrugerne og dem, der har prøvet den i praksis.

Først og fremmest har den fået 4,7 ud af 5 stjerner på lavprishvidevarer.dk, hvor den specielt bliver rost for sit stilrene og flotte design samt dens dybde, som gør, at den kan indeholde en del vasketøj. Det er også på whiteaway.com, at forbrugerne har givet den 4,7 stjerner.

Dette er derfor en meget anbefalelsesværdig vaskemaskine, idet den også har scoret 4,7 stjerner ud af 5 på skousen.dk. Det er tydeligt, at brugerne virkelig er vilde med den, da det netop er den høje kvalitet og de smarte funktioner, som mange af anmelderne nævner i deres vurdering af vaskemaskinen.

De nyeste teknologier designet efter brugernes behov

Vaskemaskiner bliver mere og mere teknologiske, og det er kun en god ting, for selvom teknologien udvikles, bliver det ikke sværere at håndtere dem. Samtidig med at vaskemaskinerne bliver udstyret med de nyeste teknologier, så bliver de også gjort mere brugervenlige, så du får den allerbedste oplevelse.

Denne vaskemaskine kommer med en masse gode funktioner, som du først nu finder ud af, at du har brug for. Denne maskine sørger med sit Jet-System for, at vandet i tromlen fordeler sig ensartet og med samme temperatur hele vejen rundt, så tøjet i vaskemaskinen altid er vådt inden, der kommer sæbe ind.

Derudover har denne maskine også et dampprogram, som både kan bruges alene eller efter en vask. Hvis du bruger dampprogrammet alene, kan du bruge det i tilfælde af, at tøjet skal friskes op, eller hvis du ikke gider at stå og stryge.

Dampprogrammet kan også bruges efter en vask, så tøjet kommer helt frisk og nystrøget ud af vaskemaskinen. Det er super smart, da den klarer flere ting på en gang. En forbruger nævner også sin glæde ved dampprogrammet her: “Vasker og centrifugerer virkelig godt. Perfekt dybde og pænt design. Mange praktiske programmer bl.a. damp. Let at bruge med stort og overskueligt display.”

Effektiv og miljøvenlig

Hvis du har travlt, og du bare har brug for at sætte en hurtig vask over, der ikke tager for lang tid, samtidig med at det stadig er energibesparende, har denne maskine programmet ÖKO-Power, som betyder, at du kan køre et miljøvenligt og energibesparende program på 30 grader på 59 minutter. Her er der mulighed for en miljøvenlig tøjvask i de travle dage.

Woolmark Green er endvidere også et mærke, som denne vaskemaskine fra AEG har. De maskiner, der har dette mærke, er helt specielle, for de er ledende inden for en mere miljøvenlig og energibesparende vask.

Woolmark Green mærket er ikke nok med at være stemplet for de mest miljøvenlige maskiner, det er også et mærke, der garanterer en nænsom behandling af dit uld og din silke, så du ikke skal gå og bekymre dig om krympet tøj.

AEG L8FSK865E vs. markedet

Dette er en utrolig god vaskemaskine, der findes på markedet lige nu. Det er ikke kun med sin store kapacitet på 8 kg, at den er imponerende, men den er meget miljøvenlig, med programmer der er designet således, at du skal betale minimalt i energi, samtidig med at de er gode for miljøet.

Mål på AEG L8FSK865E
Højde: 85 cm
Bredde: 60 cm
Dybde: 57,1 cm
Vægt: 75 kg

Udvalgte specifikationer om AEG L8FSK865E
Energimærke: A
Tromle volumen: 8 kg
Centrifugeringshastighed: 1600 rpm

Udvalgte fordele ved AEG L8FSK865E
Miljøvenlig og energibesparende
Stor kapacitet
Smarte funktioner


Siemens WI14W541EU

Topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WI14W541EU

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens WI14W541EU, som begge er begejstrede for denne vaskemaskine.

I deres anmeldelser skriver de, at de er glade for maskinens vaske- og centrifugeringsevne samt lave energi- og vandforbrug. Dog er de mindre vilde med selve skylletiden ved nogle programmer.

Energibesparende og rummelig vaskemaskine

Siemens WI14W541EU er en rummelig og energibesparende vaskemaskine med en kapacitet på 8 kilo tøj. Derudover er den placeret i energiklasse C, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Under vask støjer vaskemaskinen ikke meget. Selve lydniveauet er på kun 41 dB ved en vask, mens det er på 66 dB ved centrifugering. En normal samtale har til sammenligning et lydniveau på omkring 60 dB.

Praktisk vaskemaskine

Med Siemens WI14W541EU får man en praktisk vaskemaskine, der er udstyret med en bred vifte af vaskeprogrammer. Disse inkluderer Dyner, Mørkt Tøj, Super 15, Super 30 og mange flere. Det vil sige, at man kan vælge netop det program, der passer bedst til ens vasketøj.

Betjeningen af maskinen foregår på fronten via en drejeknap. Her kan der også findes et LED-display, som viser resttiden m.m. Det er ligeledes på fronten, at man kan gøre brug af timer-funktion. Med timer-funktionen er det muligt at forprogrammere maskinen til at starte på et specifikt tidspunkt, når det passer ind.

Vaskemaskine med VarioSpeed og timeLight

Siemens WI14W541EU er udstyret med flere brugbare funktioner i form af blandt andet VarioSpeed og timeLight.

Hvor VarioSpeed er en funktion, der sørger for, at maskinen vasker op til 55 % hurtigere, viser timeLight programstatussen for modellen på gulvet. Man behøver derfor ikke længere at tage et kig på displayet, men kan blot se det hele direkte på gulvet.

Derudover har Siemens WI14W541EU en iQdrive-motor, som ikke blot sørger for at forlænge maskinens levetid, men også øger effektiviteten. Den er ydermere stillegående, hvilket bidrager til det lave lydniveau.

Specifikationer ved Siemens WI14W541EU – mål:
🌀 Højde: 81,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 54,4 centimeter
🌀 Vægt: 73 kilo

Specifikationer ved Siemens WI14W541EU – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vaskemaskine, frontbetjent
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Restfugtighed: 53 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 137
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9.900
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 41
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 67

Fordele ved Siemens WI14W541EU:
timeLight
VarioSpeed
LED-display
iQdrive-motor
Timer-funktion

Her kan du se en præsentationsvideo af Siemens WI14W541EU. Videoen er produceret af WhiteAway.com:

 

Købsguide: Dette skal du overveje

vaskemaskine

Der findes et hav af vaskemaskiner på markedet, hvorfor det kan være svært at overskue, hvordan du finder den helt rette model for dig. Der er dog nogle forskellige parametre, som du kan overveje, da dette kan gøre købsprocessen en del nemmere. I dette afsnit kan du læse mere om, hvad du bør overveje, når du er på udkig efter en ny vaskemaskine.

Størrelsen
Først og fremmest er det en fordel at være opmærksom på vaskemaskinens størrelse. Du skal nemlig være sikker på, at du har plads til den i dit hjem. Du kan derfor tjekke maskinens mål og herefter måle pladsen derhjemme. Herefter har du et svar på, om den kan stå der, hvor du påtænkt. Sørg for, at der er et par centimeter til overs, så du er helt sikker på, at den ikke fylder for meget. Det er også en fordel, hvis du er opmærksom på maskinens dybde, så den ikke stikker mere ud, end hvad du ønsker.

Hvilken type vaskemaskine?
Endnu en faktor, som du skal overveje, er hvilken type vaskemaskine, du ønsker. Dette har nemlig en indflydelse på, hvordan du påfylder dit vasketøj. Der findes både topbetjente og frontbetjente vaskemaskine, hvor den frontbetjente er den mest populære. Her lægger du tøjet ind i vaskemaskinen via fronten gennem en låge. Med de topbetjente maskiner putter du tøjet ind oppefra.

Kapaciteten
Typisk kan en vaskemaskine i hvert fald rumme omkring 7 kilo tøj. Men selvom dette er standardstørrelsen, kan der i dag også findes et hav af vaskemaskiner med enten mindre eller mere kapacitet. Der kan findes vaskemaskiner med en kapacitet på alt lige fra 5 kilo til 12 kilo tøj.

Kapaciteten skal naturligvis vælges ud fra, hvor mange medlemmer der er i husstanden. Jo flere medlemmer i er, jo større skal kapaciteten være. I hvert fald hvis I gerne vil vaske mest muligt tøj på en gang. Det er nemlig ikke en fordel at fylde mere i vaskemaskinen, end hvad den har kapacitet til, da dette gør, at vasken ikke er optimal. Dette kan også betyde, at tromlen bliver slidt og går i stykker hurtigere, end hvad den burde.

Vaskemaskinens funktioner og programmer

Vaskemaskinens funktioner og programmer
Som udgangspunkt bør du købe en vaskemaskine, der er forsynet med de programmer, du har brug for. Hvis du kun har brug for en vaskemaskine med de mest almindelige programmer, er der ingen grund til at kigge på maskiner med flere avancerede funktioner og specialprogrammer. Disse maskiner er nemlig oftest dyrere end de andre, hvorfor der ikke er nogen grund til at bruge de ekstra penge, hvis du alligevel aldrig vil anvende de mere specielle funktioner og programmer.

I dag kommer de fleste vaskemaskiner med et hav af programmer allerede fra starten af. Disse programmer er som regel alt lige fra bomuld til uld, finvask, sportstøj, tæpper, dyner, outdoortøj, syntetisk, mix og hurtigvask. Hvis du køber en mere avanceret maskine, vil den typisk være udstyret med specialprogrammer til jeans, skjorter, badetøj, måtter m.m. Du skal derfor vælge en maskine med de programmer, du bruger i hverdagen.

Husk at tjekke energimærket
Noget, som du altid skal huske at holde øje med, er vaskemaskinens energimærke. Her kan du nemlig hurtigt finde ud af, om maskinen er energieffektiv eller ej. Det anbefales, at du vælger en maskine i energiklassen B eller A. Disse er de to bedste klasser, hvorfor du herved er sikret en energieffektiv vaskemaskine, der ikke forbruger meget energi på et år. På energimærket vil du både have mulighed for at se energiklassen, samt hvor meget energi vaskemaskinen bruger på et år.

Centrifugeringsklasse og omdrejninger
Centrifugeringen i en vaskemaskine sørger for, at vandet bliver slynget ud af tøjet, når det er vasket færdigt. På den måde er tøjet så tørt, som det overhovedet kan blive, inden du hænger det op på en tørresnor eller tørrer det i tørretumbleren.

Vaskemaskiner er forsynet med forskellige centrifugeringshastigheder samt evner, hvorfor det også er værd at tage et kig på. Jo højere omdrejninger, jo hurtigere tørrer tøjet også efter endt vask. Dog skal du også være forberedt på, at maskinen larmer mere. Vaskemaskiner har typisk et omdrejningstal på omkring 1400 eller 1600 pr. minut, hvilket er meget gennemsnitligt. Du kan dog også finde modeller med omdrejninger helt op på 1800 pr. minut. Det vil dog være nok med omkring de 1400 omdrejninger pr. minut for de fleste husstande.

Skal vaskemaskinen være forsynet med Wi-Fi?
Vaskemaskiner bliver mere og mere avancerede i dag, hvoraf nogle af dem er forsynet med en Wi-Fi-funktion. Hvis vaskemaskinen har denne funktion, er der mulighed for at downloade en app på sin mobiltelefon, hvor du herved kan betjene maskinen via sin telefon. Her kan du som regel indstille maskinen, vælge programmer samt hente nye programmer. Overvej om du har brug for denne funktion, eller om det ikke er noget, som du føler er nødvendigt til dine behov.

Ønsker du at finde flere gode råd til, hvad du skal overveje inden køb af en ny vaskemaskine, kan du klikke ind her på denne artikel fra TheSpruce.com eller denne artikel fra EconomicTimes.


Sådan vedligeholder du din vaskemaskine 

ny vaskemaskine

Selvom vaskemaskinen altid er fyldt med skylle- og vaskemiddel, betyder det ikke, at den holdes ren helt af sig selv. Det kræver nemlig, at du sørger for at rense og vedligeholde din vaskemaskine jævnligt, så den bliver ved med at vaske effektivt.

Udover at vaske effektivt, sikrer rengøring af din vaskemaskine også, at dens levetid bliver forlænget, så du forhåbentligt kan beholde den i mange år frem i tiden. Her kan du finde et par gode råd til, hvordan du skal vedligeholde din vaskemaskine.

Husk at afkalke maskinen
Du skal huske at afkalke din vaskemaskine regelmæssigt. Dette kan du gøre ved at hælde en smule citronsyre i sæbeskuffen, hvorefter du starter maskinen på 60 grader. Tromlen skal naturligvis være tom. Hvis det ikke virker optimalt, kan det være en fordel at gentage processen igen.

Rens maskinen med brun sæbe
Brun sæbeNår du vil rense din vaskemaskine, kan du anvende brun sæbe til dette. Her skal du igen sætte en tom vask over på 60 grader, hvor du putter en smule brun sæbe i sæbeskuffen. Brun sæbe sørger for at fjerne skidt og snavs indeni maskinen. Det er dog vigtigt, at du ikke hælder for meget brun sæbe i sæbeskuffen, da det kan skumme en del. Du skal desuden huske at skylle vaskemaskinen grundigt efter brug, så den brune sæbe ikke bliver siddende indeni maskinen.

Tør maskinen udvendigt
Det er også en god idé at tørre vaskemaskinen af udvendigt, da der også her kan samle sig en masse støv og skidt. Du skal blot gøre brug af en fugtig klud med en smule opvaskemiddel. Det kan også være en fordel, hvis du husker at tjekke gummilisterne. Det kan nemlig være, at disse skal udskiftes.

Ønsker du at finde flere gode råd til, hvordan du vedligeholder din vaskemaskine, kan du læse denne artikel fra Choice.com eller denne artikel fra Statefarm.com.


Lær at forstå energimærket  

Alle hvidevarer er forsynet med et energimærke, der viser dig, hvor meget energi det specifikke produkt bruger. Hvis du forstår selve energimærket, vil det hjælpe dig med at vælge en energibesparende model, hvilket ikke mindst er en fordel for din pengepung, men også for miljøet.

energimærkningEn energimærkning består af et bogstav, der viser, hvilken energiklasse det specifikke produkt er placeret i. Jo bedre energiklasse, jo mere energieffektiv er produktet. Energiskalaen går fra A til G, men dette kan dog variere afhængig af produktet. A er naturligvis det bedste, hvor G er det værste.

Når det kommer til vaskemaskiner – lige så vel som andre hvidevarer – er det en fordel at vælge en maskine med en god energiklasse. Sparenergi.dk anbefaler, at du vælger en vaskemaskine placeret i energiklasse B eller derover, da dette sikrer en energieffektiv model. Det hjælper ikke mindst på dit strømforbrug, men også på vandforbruget.

På energimærket kan du derfor hurtigt finde ud af, hvor energivenlig vaskemaskinen er afhængig af, hvilken energiklasse den er placeret i. Mærket oplyser desuden også om centrifugeringsevnen, kapaciteten samt støjniveauet, hvilket er andre faktorer, der også er vigtige at være opmærksomme på.


Værd at vide om AEG

AEG logo
Navnet AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft. Virksomheden blev grundlagt i Tyskland af Emil Rathenau i 1883. Her besluttede Emil Rathenau sig for, at han ville starte en virksomhed med fokus på elektronik, da han havde patenter udviklet af Thomas Edison, der kunne hjælpe ham.

Allerede fra starten af oplevede Rathenau stor succes med AEG. I begyndelsen af 1900-tallet blev virksomheden hurtigt en succes, hvorefter der blev lanceret fabrikker flere steder i Tyskland. AEG startede derfor også et samarbejde med Siemens i forhold til elektroniske produkter i 1969. Herefter voksede virksomheden endnu mere, og bestod nu af over hundredetusinde medarbejdere.

Dog begyndte AEG at få problemer i 1980’erne med økonomien, hvorfor de i 1990’erne valgte at sælge dele af produktionen. Nogle af disse dele var blandt andet produktionen af husholdningsprodukter som blev solgt og overtaget af Electrolux i 1994. Dette betyder dog ikke, at der står Electrolux på produkterne, da de stadig har beholdt AEG-mærket. Fra 1996 ophørte AEG med at eksistere som et selvstændigt varemærke, men det kan dog stadig findes på produkter, da Electrolux eksempelvis stadig anvender mærket.

Vil du læse mere om AEG, kan du klikke ind her på deres hjemmeside og læse mere.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


LG FH6F9BDS2

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG FH6F9BDS2

LG FH6F9BDS2 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. På baggrund af de testede parametre kårer eksperterne modellen som testvinder.

De mener nemlig, at modellen klarer sig godt på de fleste parametre som for eksempel vaskeevnen. De er dog mindre begejstrede for, at vaskemaskinen har et forholdsvist højt vandforbrug.

Stor og energivenlig model med kulfri motor 

Med LG FH6F9BDS2 får man en rummelig vaskemaskine, der har plads til hele 12 kilo. Det er derfor en maskine, der er velegnet til en familie på 6 eller flere medlemmer.

Udover den høje kapacitet er LG FH6F9BDS2 placeret i energiklasse A, hvilket er den bedste energiklasse for vaskemaskiner. Det betyder, at den ikke forbruger meget energi på et år.

Vaskemaskinen er også forsynet med en kulfri motor, der hjælper med at spare på strømmen. Motoren er ligeledes effektiv og støjsvag, så den ikke støjer meget i hjemmet. Derfor er maskinens lydniveau også på blot 52 dB ved vask og 71 dB ved centrifugering.

Vaskemaskine med mange vaskeprogrammer 

LG FH6F9BDS2 kommer med flere forskellige vaskeprogrammer, så man kan vælge lige præcis det program, der passer optimalt til de specifikke tekstiler. Disse programmer inkluderer pletfjerner, sportstøj, allergivenlig, dyner, strygefrit samt et hurtigprogram.

Derudover kommer vaskemaskinen med flere dampprogrammer, der er egnet til krøllet tøj. Dampfunktionen er også velegnet til pletfjernelse, da det sørger for at fjerne misfarvninger m.m.

Man kan også gøre brug af maskinens timer-funktion, så man selv kan indstille, hvornår modellen skal starte en vask.

Med Wi-Fi og 6 Motion Direct Drive-teknologi 

LG FH6F9BDS2 er en innovativ vaskemaskine, da man har mulighed for at betjene den via Wi-Fi-funktionen. Man kan herved koble sin smartphone til vaskemaskinen, hvorefter man kan indstille den. Her kan man også hente flere programmer, hvis der er brug for det.

Sidst men ikke mindst er vaskemaskinen forsynet med 6 Motion Direct Drive-teknologien. Denne teknologi justerer sig afhængig af vasken, så tromlen kan optimere vasken til et effektivt resultat.

LG FH6F9BDS2 – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Nettovægt: 73 kilo

Specifikationer ved LG FH6F9BDS2 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kilo
🔴 Energiklasse: A
🔴 Restfugtighed: 44 %
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: A
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 113
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 11000
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 52 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 71 dB

Fordele ved LG FH6F9BDS2:
Kapacitet på 12 kilo
Med 6 Motion Direct Drive-teknologi
Med flere dampprogrammer
Kan styre maskinen via ens mobiltelefon
Med kulfri motor

 


FAQ

Er AEG et godt vaskemaskinebrand?
Ja, AEG er et godt brand at købe fra, hvis du gerne vil have en god og holdbar vaskemaskine. AEG har igennem tiden lavet nogle super gode og praktiske vaskemaskiner, som har fået mange gode anmeldelser fra både forbrugere og forbrugstests på grund af deres smarte features.
Hvordan låser jeg døren på min AEG vaskemaskine op?
Hvis du ikke kan åbne døren på din AEG vaskemaskine, bør du først tjekke, om ikonet, som indikerer at døren er låst, er slået fra. AEG døre kan være en smule længe om at låse op, så du kan også vente et par minutter og så tjekke låsen igen.
Hvad betyder EFO på AEG vaskemaskiner?
Hvis din AEG vaskemaskine viser fejlkoden EFO, så betyder det, at afløbsfiltret i maskinen muligvis er stoppet til. Du løser problemet ved at fjerne den potentielle tilstopning fra filtret, som sidder på forsiden af vaskemaskinen, og så tænder og slukker maskinen. Det skulle løse problemet og fjerne fejlkoden.
Hvor sidder afløbsfiltret på en AEG vaskemaskine?
Afløbsfiltret på en AEG vaskemaskine sidder foran på vaskemaskine. Her sidder den placeret nede i højre hjørne, hvor den er gemt inde bag en lille låge. Når du åbner lågen, så kan du nemt fjerne filtret og rense det. Fejlkoden EFO indikerer, at filtret skal renses.


Beskrivelse af kilder og tests

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk udfører et hav af tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af vaskemaskiner fra forskellige mærker. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk vurderer vaskemaskinerne ud fra flere parametre såsom vaskeevne, centrifugering, energiforbrug m.m. Disse vaskemaskiner er Miele WCE320, AEG L6TDN641G, AEG L7FBM862E og AEG L6FBE740G.

Du kan læse mere de forskellige anmeldelser her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Her har eksperterne testet forskellige vaskemaskiner med henblik på deres vaskeevne, centrifugering, skylleevne, brugervenlighed, energiforbrug m.m. Eksperterne har testet LG FH6F9BDS2, Miele WCG130 XL, LG FH495BDS2, Miele WCE320, AEG L6TDN641G og AEG L6FBN842G.

Du kan læse mere de forskellige anmeldelser her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Kagoo.co.uk 🇬🇧

Det britiske forbrugsmagasin Kagoo.co.uk sammenligner forbrugerprodukter med et primært fokus på elektroniske produkter. Herved er det nemmere for forbrugerne at finde de bedste produkter på markedet. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt AEG L6FAU740I, som de har givet 76 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne AEG vaskemaskine test er baseret på anmeldelser fra både eksperter og forbrugere. Da der ikke findes officielle eksperttests af alle vaskemaskiner, har vi ligeledes valgt at inddrage anmeldelser fra forbrugere fra flere forhandlere. På den måde får man et overblik over, hvad der er forbrugernes favoritter, og hvad de mener maskinerne har af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Skousen.dk og WhiteAway.com. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige vaskemaskiner, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, der er taget med i denne artikel.

Du kan læse brugeranmeldelserne af AEG L7WDB861G hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.

Du kan læse brugeranmeldelserne af AEG L7WBL962E hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.


Andre relevante tests og artikler

Hvis du endnu ikke er helt stålsat på at vælge en AEG vaskemaskine, kan du med fordel læse nogle af vores andre artikler om vaskemaskiner.

Her finder du blandt andet dybdegående artikler så som vores Bosch vaskemaskine test, Whirlpool vaskemaskine test, Siemens vaskemaskine test eller vores Miele vaskemaskine test.

De er ligeså denne artikel bygget på testvindere i eksperttest fra ind og udland, og giver et bredt billede af, hvad markedet har at tilbyde.

Du kan også læse vores generelle vaskemaskine oversigt, hvor vi har samlet testvindere fra de forskellige populære producenter.

Ønsker du at spare plads i hjemmet, kan du læse mere om vaskemaskiner med tørrefunktion i vores Vaske-tørremaskine test.

Slutteligt kan du læse vores Topbetjent vaskemaskine test, hvis du er på udkig efter en vaskemaskine der giver andre muligheder i forhold til indretning, end den nu traditionelle frontbetjente vaskemaskine.

Denne side er anmeldt af: Liv J. Nissen Rating 5/5

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme