Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Queensize seng guide: Vores anbefalinger af de bedste queensize senge

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Queensize seng guide: Vores anbefalinger af de bedste queensize senge

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

At få en god nats søvn er essentielt for at kunne håndtere dagens udfordringer. En af de mest populære valg er queensize sengen, der typisk måler 160 x 200 cm.

Hvis du drømmer om en queensize seng, vil denne artikel være din guide. Vi har udvalgt 7 fremragende muligheder baseret på deres fordele og ulemper. Disse senge kommer fra top producenter og inkluderer både boxsenge samt kontinentalsenge og elevationssenge. Så læn dig tilbage og lad os hjælpe dig med at finde den perfekte seng for dig.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste queensize seng i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Freja Fjord - Dobbelt lag pocketfjedre i højeste kvalitet

Redaktionens anbefaling

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Freja Fjord:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Dansk design med rene nordiske linjer
 • Forarbejdet af bæredygtige materialer
 • 7 komfortzoner

Ulemper

 • Sælges kun med to forskellige topmadrasser

Vores anbefaling går til Nordic Dreams queensize seng Freja Nordlys 180 x 200 cm. Det er en boxseng, der forener det bedste fra den nordiske natur med en uforlignelig kvalitet og ergonomi. Resultatet er en skøn komfort, der tager højde for kroppens forskellige trykpunkter.

Anmeldelse: Produktanalyse af Freja Fjord

Queen size sengen fra Nordic Dream har en størrelse på 180 x 200 cm, og den hører derfor til de større indenfor kategorien. Det gør også, at den egner sig ideelt til dig, der søger en lidt bredere dobbeltseng med plads til en partner.

Den store komfort bliver underbygget af gode kvalitetsmaterialer. Nordic Dream er et dansk brand, der er kendetegnet ved et gedigent dansk håndværk, hvor produktnavnene spiller på gode nordiske navne som Freja.

Træet er hentet fra de svenske fyrreskove med bæredygtig profil. Virksomheden planter et træ for hver enkelt ordre, ligesom der er tænkt bæredygtige materialevalg ind i produktionen blandt andet Oeko-Tex-certificerede tekstiler.

Boxsengen er konstrueret med et dobbelt lag med pocketfjedre, der er delt ind i 7 komfortzoner. På boxmadrassen sikrer du ekstra komfort med en trykaflastende topmadras. Der er rigtig gode chancer for, at du kommer til at sove som en drøm.

Et ekstra stort plus er, at Nordic Dream tilbyder dig en 100 dages gratis prøveperiode, så du har mulighed for at mærke efter, om du har truffet det bedste valg. Du kan bl.a. få ombyttet madrassen, hvis fastheden ikke er den rigtige.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Saga Nordlys - Boxmadras bestseller hos NordicDream

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Saga Nordlys:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Klassisk og simpelt design fra dansk producent
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Temperaturregulerende madras

Ulemper

 • Lang leveringstid på 20-30 dage

Du kan få queen size senge i en række forskellige prisklasser – og prisen afhænger naturligvis i høj grad af, hvor stor en komfort du ønsker dig af din nye seng.

Anmeldelse: Produktanalyse af Saga Nordlys

Nordic Dreams queensize seng Saga Fjäll er et fremragende eksempel på, at du kan få en god og gedigen kvalitet indenfor et rimeligt budget. Vi har vurderet den som bedst til prisen. Den ligger rent prismæssigt et par tusinde kroner under vores udvalgte topscorer, så der er penge at spare, hvis budgettet er stramt.

Træet til underdelen er udvundet fra svenske fyrreskove, men altid under miljøvenlige procedurer. Det gælder lige fra selve bearbejdningen af træet til valget af Oeko-Tex tekstiler.

Saga Fjäll er en boxseng i størrelsen 180 x 200 cm holdt i rene nordiske linjer, hvor der er gjort brug af bl.a. ergonomiske pocketfjedre. De hjælper med at fordele kropsvægten over hele madrassen, så du får en bedre liggekomfort. Queen size sengen er bl.a. kendt for at give en god støtte til både skuldre, ryg og hofter, der nogle af de områder, som ellers hurtigt kommer til at lide under en dårlig madras.

Topmadrassen er fremstillet af allergivenlige og temperaturregulerende materialer, så du ikke får det for varmt i løbet af natten. Du kan sove behageligt i et åndbart sengemiljø, så du ikke vågner op og har det for varmt.

En andet smart ting ved Nordic Dreams queensize seng Saga Fjäll er, at den er i et gennemført dansk design. Den nordiske arv hyldes ved, at alle sengene fra Nordic Dream har klassiske nordiske navne som Saga og Freja.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Solveig Fjord - luksuriøs queensize seng med syv komfortzoner

Bedste premiumvalg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Solveig Fjord:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • 3 madraslag
 • Trykaflastende madras

Ulemper

 • Højere pris

Er du allerede vild med Nordic Dreams bæredygtige profil og luksusprægede queen size senge, vil du falde for deres model Solveig Nordlys, der er vores bedste premiumvalg.

Anmeldelse: Produktanalyse af Solveig Fjord

Sengen ligger i den dyrere ende, men modsat andre produkter på listen får du en kontinentalseng med en hotellignende komfort. Tanken bag designet er at forene luksusmaterialer med en ubesværet elegance med en klar reference til de rene nordiske linjer.

Kontinentalsengen har størrelsen 180 x 200 cm, og du får en rigtig god størrelse på en dobbeltseng. Samtidig er der kræset for komforten via de tre madraslag, der er karakteristisk for en kontinentalseng.

Den har totalt 7 komfortzoner, 2 lag pocketfjedre og en trykaflastende madras. Du skåner både ryg, lænd og skuldre på den bedst mulige måde. Den er desuden polstret med et lækkert møbelstof, så du føler luksussen i alle facetter af designet inderst til yderst.

Nordic Dream har for længst slået deres navn fast i branchen. Ét af kendetegnene er, at du får adgang til nordiske materialer i al deres enkelhed, mens fokus er på ergonomi og komfort.

Nordic Dream er et dansk brand, men hylder hele den nordiske arv. Det sker bl.a. ved at vælge svensk fyrretræ, der bliver produceret med en bæredygtig profil. De har dedikeret sig til at plante et træ for hver ordre, de modtager.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Svanhild Fjäll - kontinentalseng med pocketfjedre og 7 komfortzoner

Bedste naturlige valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Svanhild Fjäll:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 7 komfortzoner
 • Hypoallergeniske og antibakterielle egenskaber
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Forbrugsguidens vurdering

Svanhild Fjäll er et produkt af høj kvalitet, der kommer med 25 års garanti på stel og fjedre. Den leveres også med en topmadras af naturmaterialer, hvilket gør den til et oplagt valg for folk, der leder efter et mere miljøvenligt alternativ. Selvom det ikke er den billigste løsning på markedet, er prisen overkommelig, når den er på tilbud. Alt i alt vurderer vi, at Fjäll er et godt valg, hvor du får høj værdi for pengene.

Fordele

 • Stor madraskerne med ergonomiske lommefjedre
 • Airflow-polstring
 • Nem montering
 • Robust og stabil ramme
 • Topmadras af naturmaterialer

Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Svanhild Fjäll er velegnet til alle, der vil have en seng i høj kvalitet. Derudover er kontinentalsengen fremstillet med allergivenligt og antibakterielt materiale, og er derfor oplagt, hvis du lider af allergi eller følsom hud.

Anmeldelse og analyse af Svanhild Fjäll

7 komfortzoner

Både topmadrassen og springmadrassen har komfortzoner, hvilket betyder, at de støtter hele kroppen. Lommefjedrene er mindre end traditionelle fjedre, og kan derfor forme sig efter din krop, som resulterer i en mere behagelig søvnoplevelse. Komfortzonerne sikrer dertil, at du aflastes hele natten, da hver zone støtter et bestemt område. Desuden har springmadrassen Airflow-teknologi, som hjælper med at aflede varme og holde dig kølig i løbet af natten.

Robust konstruktion

Boxmadrassen er bygget af massivt fyrretræ, hvilket sikrer et robust og holdbart produkt. Benene er nemme at samle og kræver ikke værktøj. Derudover gør trælamellerne det muligt at bruge enhver madras på sengen. Kontinentalsengens trælameller i bunden er med til at holde madrassen på plads og giver ekstra støtte, hvilket især er vigtigt, hvis du bruger en tung madras, så sengen forbliver stabil.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en mere bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Norhland Prestige Delux Elevation queensize seng - helstøbt elevationsseng

Bedste billige elevationsseng

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Elevation queensize seng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Dansk design
 • Kan styres via app
 • 11 komfortzoner

Ulemper

 • Lidt højere pris, men høj kvalitet

Nohrlands senge er en eftertragtet vare indenfor kategorien queen size senge. Foruden fokus på den bedste komfort for natten får du et stykke dansk møbelkunst i særklasse, hvor der er tænkt over enhver detalje. Inden for Norhlands sortiment er modellen Prestige Deluxe Elevation en af de bedste senge grundet det helstøbte design.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Delux Elevation

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation

Prestige Deluxe Elevation er en 180 x 200 cm elevationsseng, og det er en perfekt investering for dig, der ikke kun vil ligge og sove i sengen. Ved at hæve sengegærdet kan du f.eks. få en god støtte, når du sidder og læser i sengen. Det er samtidig et godt valg til dig, der ofte døjer med nakkesmerter og gerne vil variere din position i sengen fra tid til anden.

Norhlands queensize seng har en klassisk konstruktion og er bl.a. bygget op om en 21 cm tyk træramme med 25 års brudgaranti. Springmadrassen består af to lag høje pocketfjedre delt ergonomisk ind i 11 komfortzoner. Over fjedrene er madrassen dækket af 25 mm tyk Cooltex-polstring med tilhørende tekstil.

Topmadrassen er 10 cm tyk, og du kan vælge i varianterne Wonderpur og Latex. Begge materialer hjælper med at give en god trykaflastning og støtte for kroppens forskellige punkter, men latex er mere åndbart.

Norhland Prestige Luksus Boxelevation queensize seng - elevationsseng med dobbelt springmadras

Perfekt til feinschmeckeren

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Luksus Boxelevation queensize seng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Luksusseng – dansk møbelkunst
 • Kan styres via app
 • 11 komfortzoner

Ulemper

 • Lidt dyrere model, men også høj kvalitet

Nøgleordene for Norhland Prestige Luksus Boxelevation er ”luksus og lir” i elevations-kategorien ifølge Sengetid, der er eksklusiv forhandler af Norhland-sengene.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Luksus Boxelevation

Der er skruet op for de lækre detaljer, og der er tilføjet lidt ekstra lir til feinschmeckeren. Det tæller bl.a. en såkaldt slideback-funktion, hvor sengen skaber en glidende bevægelse, i takt med ryggen kører op via elevationen.

Sengetid betegner sengen som noget af det ypperste i det velassorterede sortiment. Prismæssigt hører den til også til en af de lidt dyrere modeller på vores liste, men bliver betragtet som en topmodel, hvor der er kræset for komfort og smarte funktioner. Du kan blandt andet kontrollere elevationen direkte fra din smartphone med en app.

Det er en elevationsseng i størrelsen 180 x 200 cm, som udmærker sig ved at være bygget op om en boxmadras med to fjedrelag. Det er én af de egenskaber, der trækker den over mod luksussegmentet. Samtidig kan du få stor glæde af de i alt 11 komfortzoner i madrassen. Komfortzonerne stabiliserer kroppens position i sengen, og det er især godt for skuldre, nakke og lænd.

Norhland-sengene er et resultat af dansk håndværk i særklasse, og både design og produktionen foregår Danmark. Norhlands produkter bliver derfor ofte associeret med møbelkunst, hvor der er fokus på rene, nordiske linjer og lækker kvalitet.

Norhland Prestige Eksklusiv Superior queensize seng - forener det eksklusive med det praktiske

Velegnet til parret

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Eksklusiv Superior queensize seng:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • 3 komfortlag
 • 25 års garanti
 • Dansk design

Ulemper

 • Længere leveringstid

Hovedoverskriften for Norhland Prestige Eksklusiv Superior er eksklusivitet forenet med praktik. Det er et perfekt valg, når du skal vælge din kommende seng, der skal byde på høj komfort og lang levetid. Med indbygget elevation kan du altid ligge i den rette og mest komfortable position.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Eksklusiv Superior

Kontinentalsengen er bygget op om 3 komfortlag – boxmadras og en springmadras med pocketfjedre og Cooltexskum. Hovedmaterialet er svensk langtidsmodnet fyrretræ, der både er gedigent og solidt.

Ovenpå kommer en trykaflastende topmadras på 9 cm, der underbygger den høje kvalitet. Topmadrassen kan vælges i forskellige kvaliteter i Latex og Wonderpur, alt efter hvad du har mest behov for mht. søvnkomfort.

Sengene fra Norhland bliver produceret i Danmark og er kendetegnet ved en gennemført nordisk æstetik inden for møbeldesign.

Bemærk, at sengen leveres som en todelt løsning, så den er nemmere at få op i eksempelvis lejligheden.

5 ting du skal overveje, før du køber queensize senge

 • Størrelse

  Queen size senge fås i tre forskellige størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm og 200×200 cm. En af de vigtigste faktorer at overveje, når du skal vælge en queen size seng, er bredden. Længden er normalt ikke et problem, da de alle er 200 cm lange, hvorimod bredden kan påvirke komforten markant. Har man en seng, der er for smal, kan det føles trangt, mens en seng, der er for bred, fylder for meget i værelset. En god tommelfingerregel er, at en queen size seng mindst bør være 180 cm bred, hvis man er to personer. For par, der vil have endnu mere plads, er en model med en bredde på 200 cm den bedste løsning.

 • Type af seng

  Der findes tre typer senge: box- og springmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Box- og springmadrasser er den mest almindelige sengetype og er mere overkommelige prismæssigt, men de er ikke ligeså behagelige som andre typer senge. Kontinentalsenge er dyrere, men også bedre, hvis du eksempelvis døjer med rygproblemer. Elevationssenge er den dyreste sengetype, men giver også typisk den bedste søvn. De er dertil også gode til personer med rygproblemer, fordi de kan justeres efter individuelle behov. Uanset hvilken seng, du vælger, skal du sørge for, at den er behagelig og god at ligge i.

 • Topmadras

  Valg af topmadras kan have stor betydning for din søvnkvalitet og komfort, og fasthed og materiale skal derfor optimalt set afgøres af forskellige årsager. Hvis du eksempelvis sover på siden, er det bedre med en blødere madras. Sover du derimod på maven, skal du gå efter en hårdere madras, så dine hofter og skuldre ikke synker for langt ned. Til dem, der sover på ryggen, er en mellemfast madras at foretrække, da den giver støtte og sørger for, at din rygsøjles position er ideel. Bevæger du dig om natten, er en mellemfast madras også et godt valg, fordi den støtter dig uanset hvilken position, du sover i.

 • Pris

  Vi anbefaler altid at købe en queen size seng i høj kvalitet, så den holder i mange år. De dyreste senge har ekstra komfortzoner, er produceret i højere kvalitet og koster ca. 50.000 kr. De billigere muligheder koster typisk mellem 7.000 og 10.000 kr. og kommer oftest med færre funktioner. Det er dog stadig muligt at finde en kvalitets seng til 10.000 kr., hvis du ved, hvad du leder efter.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Købsprocessen kan gøres nemmere for dig ved at læse bruger- og ekspertanmeldelser. Brugeranmeldelser kan f.eks. fortælle dig, om en bestemt model har en blød eller hård madras, hvis det er en vigtig faktor for dig. De kan også hjælpe med at prissammenligne forskellige modeller og mærker. For at hjælpe dig med at vælge det produkt, der bedst passer til dine behov, indeholder vores indlæg både bruger- og ekspertanmeldelser.

arrow-more

FAQ

Hvilken queensize seng er bedst i test?
Vores testoversigt indeholder i alt 9 forskellige queen size senge, og vi er endt med at udpege Nordic Dream Freja Nordlys som vores favorit. Der er dog andre gode valg i oversigten, hvor der er noget for enhver smag.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en queen size seng?
Vores testoversigt indeholder i alt 9 forskellige queen size senge, og vi er endt med at Størrelse er en vigtig faktor i beslutningsprocessen. Hvad er der plads til i soveværelset? Vil du have den lille queensize seng på 160 cm x 200 cm eller de større på 180 x 200 cm og 200 x 200 cm? Det store spænd gør, at der både er en queensize seng til singler og par. Overvej også, om du ønsker en kontinentalseng eller elevationsseng.
Hvad er fordelene ved en queen size seng?
Én af de største fordele ved en queensize seng er, at du får en dejligt bred seng, uanset om du er mest til den mindre eller større variant. Det er en af de største senge på dagens marked, og du får derfor også en større komfort med mere plads at brede dig på.

Hvorfor skal jeg vælge en queensize seng?

Prøv et øjeblik at tænke over, hvor mange timer du tilbringer i sengen hvert eneste døgn, uge, måned og år. Populært sagt tilbringer du en tredjedel af livet i din seng, og derfor bør komfort også være det vigtigste nøgleord i din søgning efter en ny seng.

Én ting er antallet af madraslag, fjedertypen, zoneinddelinger og fasthed. Komfort går bestemt også på sengens størrelse. Er du typen, der elsker at brede dig i løbet af natten – og gerne vil indtage en række forskellige sovestillinger – så sætter du også pris på den gode plads. Der er en queensize seng et godt valg, da den er en af de største senge på markedet.

Det er en seng, der passer til alle – hvad enten der skal være plads til dig og katten, kæresten eller ungerne en tidlig søndag morgen.

Hvilke mål har en queensize seng?

Queen size er et begreb, der kommer fra USA. I USA går man som regel ud fra, at sengene har en størrelse på 60”x 80”.

I danske sammenhænge svarer det cirka til en seng med målene 160 x 200 cm. Dog er det ikke usædvanligt, at også størrelserne 180 x 200 cm og 200 x 200 cm bliver betegnet som queen size-størrelser, mens king size senge ligger over de 200 cm i bredden. Du får derfor med en queensize en lidt bredere dobbeltseng.

Da du både kan finde små og store queen size senge, er det også fuldt ud muligt at finde en queensize seng til såvel singlen som parret.
Prisen afspejler den ønskede størrelse, men også hvilken sengetype du søger inden for queen size-kategorien. Du kan f.eks. vælge både boxsenge, kontinentalsenge og elevationssenge.

Kontinentalsengen har en del træk til fælles med elevationssengen og bliver ofte associeret med en hotellignende komfort. Den største forskel er, at den mangler elevationselementet, men til gengæld har den flere madraslag. En kontinentalseng har 3 forskellige lag i form af en boxmadras, springmadras og topmadras.

Hvad er fordelene ved en queensize seng?

Én af de største fordele ved en queensize seng er, at du får en dejligt bred seng, uanset om du er mest til en halvandenmandsseng eller dobbeltseng. Det gør også, at du får en mere plads og komfort fremfor en mindre seng.

Når du vælger din seng, skal du også vide, hvad der passer bedst ind i dit soveværelse. Er der plads til at komme rundt om sengen? Er der plads til sengeborde til begge sider, hvis I er et par? Virker sengen for overvældende til rummet?

Det bedste tip er at være realistisk. Mål grundigt op på forhånd, så du ved, hvad du skal søge efter hos de forskellige forhandlere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme