Queensize seng guide: De bedste queensize senge til en god nattesøvn

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Det er vigtigt med en god nattesøvn, så du kan vågne op og være klar til alle dagens udfordringer. En queensize seng er en af de populære modeller, der dækker størrelsen 160 x 200 cm. Betegnelsen er hentet fra det amerikanske marked, men i dansk regi taler producenterne dog ofte om både små og store queen size senge. Størrelsen 180 x 200 cm og 200 x 200 cm bliver også taget med under queen size-kategorien. Direkte oversat placerer størrelsen sig et godt sted mellem halvandenmandssengen og den lidt større dobbeltseng.

Drømmer du om en queen size seng, kan du med fordel tage et kig på vores oversigt. Vi har udvalgt 9 gode bud på din næste queensize seng baseret på både fordele og ulemper, og sengene kommer fra topproducenter på dagens marked. Alle sengene har størrelsen 180 x 200 cm, men spænder over både boxsenge samt kontinentalsenge og elevationssenge, så du kan sove trygt og godt.

Hvad skal man overveje, når man køber en queen size seng?

Størrelse

Queen size senge fås i tre forskellige størrelser: 160×200 cm, 180×200 cm og 200×200 cm. En af de vigtigste faktorer at overveje, når du skal vælge en queen size seng, er bredden. Længden er normalt ikke et problem, da de alle er 200 cm lange, hvorimod bredden kan påvirke komforten markant. Har man en seng, der er for smal, kan det føles trangt, mens en seng, der er for bred, fylder for meget i værelset. En god tommelfingerregel er, at en queen size seng mindst bør være 180 cm bred, hvis man er to personer. For par, der vil have endnu mere plads, er en model med en bredde på 200 cm den bedste løsning.

Type af seng

Der findes tre typer senge: box- og springmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Box- og springmadrasser er den mest almindelige sengetype og er mere overkommelige prismæssigt, men de er ikke ligeså behagelige som andre typer senge. Kontinentalsenge er dyrere, men også bedre, hvis du eksempelvis døjer med rygproblemer. Elevationssenge er den dyreste sengetype, men giver også typisk den bedste søvn. De er dertil også gode til personer med rygproblemer, fordi de kan justeres efter individuelle behov. Uanset hvilken seng, du vælger, skal du sørge for, at den er behagelig og god at ligge i. 

Topmadras

Valg af topmadras kan have stor betydning for din søvnkvalitet og komfort, og fasthed og materiale skal derfor optimalt set afgøres af forskellige årsager. Hvis du eksempelvis sover på siden, er det bedre med en blødere madras. Sover du derimod på maven, skal du gå efter en hårdere madras, så dine hofter og skuldre ikke synker for langt ned. Til dem, der sover på ryggen, er en mellemfast madras at foretrække, da den giver støtte og sørger for, at din rygsøjles position er ideel. Bevæger du dig om natten, er en mellemfast madras også et godt valg, fordi den støtter dig uanset hvilken position, du sover i. 

Pris

Vi anbefaler altid at købe en queen size seng i høj kvalitet, så den holder i mange år. De dyreste senge har ekstra komfortzoner, er produceret i højere kvalitet og koster ca. 50.000 kr. De billigere muligheder koster typisk mellem 7.000 og 10.000 kr. og kommer oftest med færre funktioner. Det er dog stadig muligt at finde en kvalitets seng til 10.000 kr., hvis du ved, hvad du leder efter.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Købsprocessen kan gøres nemmere for dig ved at læse bruger- og ekspertanmeldelser. Brugeranmeldelser kan f.eks. fortælle dig, om en bestemt model har en blød eller hård madras, hvis det er en vigtig faktor for dig. De kan også hjælpe med at prissammenligne forskellige modeller og mærker. For at hjælpe dig med at vælge det produkt, der bedst passer til dine behov, indeholder vores indlæg både bruger- og ekspertanmeldelser.

arrow-more

4 gode grunde til at købe seng online
1 Kvalitet og komfort
Når du prøver en seng kortvarigt i en butik, får du ingen fornemmelse af sengens kvalitet eller komfort og mange kommer hjem med en forkert seng, der er alt for blød. På nettet kan du vælge ud fra din vægt og sovestilling, så du får den helt rigtige seng til din krop.
2 Garanti
Populære forhandlere som Sengetid og Nordic Dream tilbyder en tryghedsgaranti, hvor du kan prøve sengen i omkring 100 dage hjemme hos dig selv. Hvis du ikke er tilfreds, ombytter og afhenter nogle forhandlere sengen igen uden beregning.
3 Besparelser og tilbud
Du opnår markante besparelser, når du køber din seng online. Hvis du køber seng i en butik, betaler du ikke kun for selve sengen, men også butikkens husleje og sælgerens løn. Når du køber online, springer du mellemleddet over og finder ofte gode tilbud, som butikkerne ikke kan matche.
Find de bedste tilbud her:
- Hos Nordic Dream
- Hos Sengetid
- Hos Bedworld
4 Levering
Få leveret og installeret sengen direkte i dit hjem. Vi anbefaler onlineforhandlere, som ikke bare sender sengen til døren, men pakker den ud, samler den og stiller den ind i soveværelset for dig.
Dette er tilfældet ved flere forhandlere som b.la. Nordic dream, Sengetid og mange flere. Læs mere om det i guiden herunder.

Vores Queensize seng artikel indeholder:

green-elmOverblik over 9 flotte queen size senge, du kan få på markedet.
green-elmInformation om samt fordele og ulemper ved hver seng.
green-elmViden om, hvorfor du skal vælge en queen size seng.
green-elmGuide til målene på queen size senge, du kan købe.
green-elmOversigt over fordelene ved en queen size seng kontra en almindelig seng.
green-elmKort FAQ med relevante korte spørgsmål.

Freja Nordlys – Dobbelt lag pocketfjedre i højeste kvalitet

Redaktionens anbefaling

freja nordlys product image Bemærk: Freja Nordlys boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 27.995 kr. til 11.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Freja Nordlys boxmadras her:

Vores anbefaling går til Nordic Dreams queensize seng Freja Nordlys 180 x 200 cm. Det er en boxseng, der forener det bedste fra den nordiske natur med en uforlignelig kvalitet og ergonomi. Resultatet er en skøn komfort, der tager højde for kroppens forskellige trykpunkter. 

Queen size sengen fra Nordic Dream har en størrelse på 180 x 200 cm, og den hører derfor til de større indenfor kategorien. Det gør også, at den egner sig ideelt til dig, der søger en lidt bredere dobbeltseng med plads til en partner.

Den store komfort bliver underbygget af gode kvalitetsmaterialer. Nordic Dream er et dansk brand, der er kendetegnet ved et gedigent dansk håndværk, hvor produktnavnene spiller på gode nordiske navne som Freja.

Træet er hentet fra de svenske fyrreskove med bæredygtig profil. Virksomheden planter et træ for hver enkelt ordre, ligesom der er tænkt bæredygtige materialevalg ind i produktionen blandt andet Oeko-Tex-certificerede tekstiler.

Boxsengen er konstrueret med et dobbelt lag med pocketfjedre, der er delt ind i 7 komfortzoner. På boxmadrassen sikrer du ekstra komfort med en trykaflastende topmadras. Der er rigtig gode chancer for, at du kommer til at sove som en drøm.

Et ekstra stort plus er, at Nordic Dream tilbyder dig en 100 dages gratis prøveperiode, så du har mulighed for at mærke efter, om du har truffet det bedste valg. Du kan bl.a. få ombyttet madrassen, hvis fastheden ikke er den rigtige.

Nordlys topmadras - temperaturregulerende og vaskbart betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.
Fordele

 • Dansk design med rene nordiske linjer
 • Forarbejdet af bæredygtige materialer
 • 7 komfortzoner 
Ulemper

 • Sælges kun med to forskellige topmadrasser

Specifikationer
Queensize seng
180 x 200 cm
Boxseng
Dobbelt lag med pocketfjedre
Polstret med lækkert møbelstof
Trykaflastende topmadras
100 dages prøveperiode
100 dages gratis ombytning
25 års garanti


Saga Snö – Boxmadras bestseller hos NordicDream

Bedst til prisen

saga-fjall product image Bemærk: Saga Snö boxmadrassen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at sengen er nedsat fra 21.995 kr. til 8.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Saga Snö boxmadras her:

Du kan få queen size senge i en række forskellige prisklasser – og prisen afhænger naturligvis i høj grad af, hvor stor en komfort du ønsker dig af din nye seng.

Nordic Dreams queensize seng Saga Fjäll er et fremragende eksempel på, at du kan få en god og gedigen kvalitet indenfor et rimeligt budget. Vi har vurderet den som bedst til prisen. Den ligger rent prismæssigt et par tusinde kroner under vores udvalgte topscorer, så der er penge at spare, hvis budgettet er stramt. 

Træet til underdelen er udvundet fra svenske fyrreskove, men altid under miljøvenlige procedurer. Det gælder lige fra selve bearbejdningen af træet til valget af Oeko-Tex tekstiler. 

Saga Fjäll er en boxseng i størrelsen 180 x 200 cm holdt i rene nordiske linjer, hvor der er gjort brug af bl.a. ergonomiske pocketfjedre. De hjælper med at fordele kropsvægten over hele madrassen, så du får en bedre liggekomfort. Queen size sengen er bl.a. kendt for at give en god støtte til både skuldre, ryg og hofter, der nogle af de områder, som ellers hurtigt kommer til at lide under en dårlig madras.  

Topmadrassen er fremstillet af allergivenlige og temperaturregulerende materialer, så du ikke får det for varmt i løbet af natten. Du kan sove behageligt i et åndbart sengemiljø, så du ikke vågner op og har det for varmt. 

En andet smart ting ved Nordic Dreams queensize seng Saga Fjäll er, at den er i et gennemført dansk design. Den nordiske arv hyldes ved, at alle sengene fra Nordic Dream har klassiske nordiske navne som Saga og Freja.

Snö topmadras - ErgoFlex skum med aktiv køling
Topmadrassen Snö måler 8 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som tilpasser sig din krop og give den mulighed for at ånde. På den ene side er madrassen blød og riflet, hvilket giver dig maksimal komfort, når du lægger dig i sengen. På den anden side er madrassen flad, hvilket gør den mere fast og robust.

At denne topmadras hedder Snö er ikke helt tilfældigt. Snö betyder på dansk sne, og er meget velvalgt, da den er temperaturregulerende med aktiv køling i betrækket og en ventilerende kerne i ErgoFlex skum. Da kropstemperaturen er afgørende for, at vi får en god nattesøvn, er Snö en god topmadras til dig der nemt får det varmt.

ErgoFlex-skummet har en åben cellestruktur, som hjælper med at holde madrassen tør og ren. Det ventilerende materiale sørger for, at eventuel fugt fra kroppen bliver afledt i løbet af natten. Snö er en topmadras, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten.
Madrassens betræk er lavet i et vaskbart og Oeko-tex certificeret bambus materiale, da bambus produceres uden brug af sprøjtegifte, kunstgødning eller lignende. Bambus er desuden et godt materiale, da det kan suge op mod 50% mere væske end bomuld, og stadig føles tørt.
Fordele

 • Klassisk og simpelt design fra dansk producent
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Temperaturregulerende madras
Ulemper

 • Lang leveringstid på 20-30 dage

Specifikationer
Queensize seng
180 x 200 cm
Boxseng
Fordeler vægten på optimal vis
God støtte til ryg, hofter og skuldre
Polstret med lækkert møbelstof
100 dages prøveperiode
100 dages gratis ombytning
15 år på fjederbund og ramme


Solveig Älv

Bedste premiumvalg

Nordic Dream Solveig Älv Bemærk: Solveig Älv kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 24.995 kr. til 11.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Solveig Älv kontinentalsengen her:

Er du allerede vild med Nordic Dreams bæredygtige profil og luksusprægede queen size senge, vil du falde for deres model Solveig Nordlys, der er vores bedste premiumvalg.

Sengen ligger i den dyrere ende, men modsat andre produkter på listen får du en kontinentalseng med en hotellignende komfort. Tanken bag designet er at forene luksusmaterialer med en ubesværet elegance med en klar reference til de rene nordiske linjer.

Kontinentalsengen har størrelsen 180 x 200 cm, og du får en rigtig god størrelse på en dobbeltseng. Samtidig er der kræset for komforten via de tre madraslag, der er karakteristisk for en kontinentalseng.

Den har totalt 7 komfortzoner, 2 lag pocketfjedre og en trykaflastende madras. Du skåner både ryg, lænd og skuldre på den bedst mulige måde. Den er desuden polstret med et lækkert møbelstof, så du føler luksussen i alle facetter af designet inderst til yderst.

Nordic Dream har for længst slået deres navn fast i branchen. Ét af kendetegnene er, at du får adgang til nordiske materialer i al deres enkelhed, mens fokus er på ergonomi og komfort.

Nordic Dream er et dansk brand, men hylder hele den nordiske arv. Det sker bl.a. ved at vælge svensk fyrretræ, der bliver produceret med en bæredygtig profil. De har dedikeret sig til at plante et træ for hver ordre, de modtager.

Älv topmadras - god støtte til en fornuftig pris
Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.
Fordele

 • 7 komfortzoner
 • 3 madraslag
 • Trykaflastende madras 
Ulemper

 • Højere pris

Specifikationer
Queensize seng
180 x 200 cm
Kontinentalseng
Pocketfjedre
Polstret med lækkert møbelstof
Aflaster ryg, hofter og lænd
100 dages prøveperiode
100 dages gratis ombytning
25 års garanti


Svanhild Fjäll – kontinentalseng med pocketfjedre og 7 komfortzoner

Bedste naturlige valg

Bemærk: Svanhild Fjäll kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 21.995 kr. til 9.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Svanhild Fjäll er velegnet til alle, der vil have en seng i høj kvalitet. Derudover er kontinentalsengen fremstillet med allergivenligt og antibakterielt materiale, og er derfor oplagt, hvis du lider af allergi eller følsom hud.

 • 7 komfortzoner
 • Hypoallergeniske og antibakterielle egenskaber
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Anmeldelse og analyse af Svanhild Fjäll – 180×200

7 komfortzoner
Både topmadrassen og springmadrassen har komfortzoner, hvilket betyder, at de støtter hele kroppen. Lommefjedrene er mindre end traditionelle fjedre, og kan derfor forme sig efter din krop, som resulterer i en mere behagelig søvnoplevelse. Komfortzonerne sikrer dertil, at du aflastes hele natten, da hver zone støtter et bestemt område. Desuden har springmadrassen Airflow-teknologi, som hjælper med at aflede varme og holde dig kølig i løbet af natten.

Robust konstruktion
Boxmadrassen er bygget af massivt fyrretræ, hvilket sikrer et robust og holdbart produkt. Benene er nemme at samle og kræver ikke værktøj. Derudover gør trælamellerne det muligt at bruge enhver madras på sengen. Kontinentalsengens trælameller i bunden er med til at holde madrassen på plads og giver ekstra støtte, hvilket især er vigtigt, hvis du bruger en tung madras, så sengen forbliver stabil.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en mere bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Fordele

 • Stor madraskerne med ergonomiske lommefjedre
 • Airflow-polstring
 • Nem montering
 • Robust og stabil ramme
 • Topmadras af naturmaterialer
Ulemper

 • Lidt dyr når den ikke er på tilbud

Redaktionens vurdering

Svanhild Fjäll er et produkt af høj kvalitet, der kommer med 25 års garanti på stel og fjedre. Den leveres også med en topmadras af naturmaterialer, hvilket gør den til et oplagt valg for folk, der leder efter et mere miljøvenligt alternativ. Selvom det ikke er den billigste løsning på markedet, er prisen overkommelig, når den er på tilbud. Alt i alt vurderer vi, at Fjäll er et godt valg, hvor du får høj værdi for pengene.

Specifikationer
Størrelse: 180×200 cm
Højde: 61 cm
Antal komfortzoner: 7
Betræk: 25 mm Airflow skum
Garanti: 25 år


Snefrid Fjäll – nordisk kontinentalseng i høj kvalitet

Bedste kombination af pris og kvalitet

Snefrid Älv 180x200
Bemærk: Snefrid Fjäll kontinentalsengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 29.490 kr. til 12.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Snefrid Fjäll kontinentalsengen her:

 

Nordic Dream står bag en række succesfulde queen size senge, men ifølge den danske producent er én af de mest eftertragtede modeller Snefrid Nordlys. Kontinentalsengen har vundet kundernes gunst i stor stil.

Sengen har en høj komfort, og er bygget af solide nordiske materialer blandt andet svensk fyrretræ. Prismæssigt vil du godt kunne finde billigere varianter, men forholdet mellem pris og kvalitet er yderst fair for Snefrid Nordlys.

Som mange af de andre queen size senge på listen har den størrelsen 180 x 200 cm. Den er derfor et ideelt valg til dig, der som single elsker at kunne brede dig eller som søger en gedigen dobbeltseng til dig og kæresten. 

Kontinentalsengen er udviklet i et tæt samarbejde med såvel fageksperter som fysioterapeuter. Snefrid Nordlys har 7 komfortzoner, der støtter din krop på alle leder og kanter, så vægten bliver fordelt mest hensigtsmæssigt. Det giver bl.a. en god støtte til ryg og lænd, da kropsvægten bliver ligeligt fordelt.

Fjäll topmadras - betræk i naturmateriale med god ventilation
Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum.

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten.

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.
Fordele

 • Bæredygtige materialer 
 • Én af de mest eftertragtede senge
 • Udviklet i samarbejde med fysioterapeuter 
Ulemper

 • Lidt højere pris, men også rigtig god kvalitet

Specifikationer
 180 x 200 cm
Kontinentalseng
7 komfortzoner
Pocketfjedre i højeste kvalitet
Ergonomisk korrekt
Polstret med lækkert møbelstof
100 dages prøveperiode
100 dages gratis ombytning
25 års garanti


Norhland Prestige Delux Elevation queensize seng – helstøbt elevationsseng

Bedste billige elevationsseng

Norhland Prestige Delux Elevation queensize seng

 

Nohrlands senge er en eftertragtet vare indenfor kategorien queen size senge. Foruden fokus på den bedste komfort for natten får du et stykke dansk møbelkunst i særklasse, hvor der er tænkt over enhver detalje. Inden for Norhlands sortiment er modellen Prestige Deluxe Elevation en af de bedste senge grundet det helstøbte design.

Prestige Deluxe Elevation er en 180 x 200 cm elevationsseng, og det er en perfekt investering for dig, der ikke kun vil ligge og sove i sengen. Ved at hæve sengegærdet kan du f.eks. få en god støtte, når du sidder og læser i sengen. Det er samtidig et godt valg til dig, der ofte døjer med nakkesmerter og gerne vil variere din position i sengen fra tid til anden. 

Norhlands queensize seng har en klassisk konstruktion og er bl.a. bygget op om en 21 cm tyk træramme med 25 års brudgaranti. Springmadrassen består af to lag høje pocketfjedre delt ergonomisk ind i 11 komfortzoner. Over fjedrene er madrassen dækket af 25 mm tyk Cooltex-polstring med tilhørende tekstil. 

Topmadrassen er 10 cm tyk, og du kan vælge i varianterne Wonderpur og Latex. Begge materialer hjælper med at give en god trykaflastning og støtte for kroppens forskellige punkter, men latex er mere åndbart.

Fordele

 • Dansk design
 • Kan styres via app
 • 11 komfortzoner
Ulemper

 • Lidt højere pris, men høj kvalitet

Specifikationer
180 x 200 cm
Elevationsseng
10 cm tyk topmadras (Wonderpur og Latex)
11 komfortzoner
Springmadras med pocketfjedre
Cooltex-polstring på 25 mm
Medium og fast hårdhed på madrassen
42 lameller
2 nakkevip
21 cm tyk ramme
Trådløs fjernbetjening
25 års brudgaranti
5 års garanti på elevationsmotor


Norhland Prestige Luksus Boxelevation queensize seng – elevationsseng med dobbelt springmadras

Perfekt til feinschmeckeren

Norhland Prestige Luksus Boxelevation queensize seng

 

Nøgleordene for Norhland Prestige Luksus Boxelevation er ”luksus og lir” i elevations-kategorien ifølge Sengetid, der er eksklusiv forhandler af Norhland-sengene.

Der er skruet op for de lækre detaljer, og der er tilføjet lidt ekstra lir til feinschmeckeren. Det tæller bl.a. en såkaldt slideback-funktion, hvor sengen skaber en glidende bevægelse, i takt med ryggen kører op via elevationen.

Sengetid betegner sengen som noget af det ypperste i det velassorterede sortiment. Prismæssigt hører den til også til en af de lidt dyrere modeller på vores liste, men bliver betragtet som en topmodel, hvor der er kræset for komfort og smarte funktioner. Du kan blandt andet kontrollere elevationen direkte fra din smartphone med en app.

Det er en elevationsseng i størrelsen 180 x 200 cm, som udmærker sig ved at være bygget op om en boxmadras med to fjedrelag. Det er én af de egenskaber, der trækker den over mod luksussegmentet. Samtidig kan du få stor glæde af de i alt 11 komfortzoner i madrassen. Komfortzonerne stabiliserer kroppens position i sengen, og det er især godt for skuldre, nakke og lænd.   

Norhland-sengene er et resultat af dansk håndværk i særklasse, og både design og produktionen foregår Danmark. Norhlands produkter bliver derfor ofte associeret med møbelkunst, hvor der er fokus på rene, nordiske linjer og lækker kvalitet.

Fordele

 • Luksusseng – dansk møbelkunst
 • Kan styres via app
 • 11 komfortzoner
Ulemper

 • Lidt dyrere model, men også høj kvalitet

Specifikationer
Product specification
180 x 200 cm
Elevationsseng
Dobbelt boxmadras
10 cm tyk topmadras (Wonderpur og Latex)
11 komfortzoner – stabiliserer kroppen
Slideback-funktion
Springmadras med pocketfjedre
13 cm tyk ramme
Trådløs fjernbetjening
25 års brudgaranti
5 års garanti på elevationsmotor


Norhland Prestige Eksklusiv Superior queensize seng – forener det eksklusive med det praktiske

Velegnet til parret

Norhland Prestige Eksklusiv Superior queensize seng

 

Hovedoverskriften for Norhland Prestige Eksklusiv Superior er eksklusivitet forenet med praktik. Det er et perfekt valg, når du skal vælge din kommende seng, der skal byde på høj komfort og lang levetid. Med indbygget elevation kan du altid ligge i den rette og mest komfortable position.

Kontinentalsengen er bygget op om 3 komfortlag – boxmadras og en springmadras med pocketfjedre og Cooltexskum. Hovedmaterialet er svensk langtidsmodnet fyrretræ, der både er gedigent og solidt.

Ovenpå kommer en trykaflastende topmadras på 9 cm, der underbygger den høje kvalitet. Topmadrassen kan vælges i forskellige kvaliteter i Latex og Wonderpur, alt efter hvad du har mest behov for mht. søvnkomfort.

Sengene fra Norhland bliver produceret i Danmark og er kendetegnet ved en gennemført nordisk æstetik inden for møbeldesign.

Bemærk, at sengen leveres som en todelt løsning, så den er nemmere at få op i eksempelvis lejligheden.

Fordele

 • 3 komfortlag
 • 25 års garanti
 • Dansk design
Ulemper

 • Længere leveringstid

Specifikationer
 180 x 200 cm
Kontinentalseng
Boxmadras, springmadras med pocketfjedre samt Cooltexskum
Topmadras med latex eller wonderpur
Trådløs fjernbetjening
25 års brudgaranti
5 års garanti på elevationsmotor


Hvorfor skal jeg vælge en queensize seng?

Prøv et øjeblik at tænke over, hvor mange timer du tilbringer i sengen hvert eneste døgn, uge, måned og år. Populært sagt tilbringer du en tredjedel af livet i din seng, og derfor bør komfort også være det vigtigste nøgleord i din søgning efter en ny seng.

Én ting er antallet af madraslag, fjedertypen, zoneinddelinger og fasthed. Komfort går bestemt også på sengens størrelse. Er du typen, der elsker at brede dig i løbet af natten – og gerne vil indtage en række forskellige sovestillinger – så sætter du også pris på den gode plads. Der er en queensize seng et godt valg, da den er en af de største senge på markedet.

Det er en seng, der passer til alle – hvad enten der skal være plads til dig og katten, kæresten eller ungerne en tidlig søndag morgen.

Hvilke mål har en queensize seng?

Queen size er et begreb, der kommer fra USA. I USA går man som regel ud fra, at sengene har en størrelse på 60”x 80”.

I danske sammenhænge svarer det cirka til en seng med målene 160 x 200 cm. Dog er det ikke usædvanligt, at også størrelserne 180 x 200 cm og 200 x 200 cm bliver betegnet som queen size-størrelser, mens king size senge ligger over de 200 cm i bredden. Du får derfor med en queensize en lidt bredere dobbeltseng.

Da du både kan finde små og store queen size senge, er det også fuldt ud muligt at finde en queensize seng til såvel singlen som parret.
Prisen afspejler den ønskede størrelse, men også hvilken sengetype du søger inden for queen size-kategorien. Du kan f.eks. vælge både boxsenge, kontinentalsenge og elevationssenge

Kontinentalsengen har en del træk til fælles med elevationssengen og bliver ofte associeret med en hotellignende komfort. Den største forskel er, at den mangler elevationselementet, men til gengæld har den flere madraslag. En kontinentalseng har 3 forskellige lag i form af en boxmadras, springmadras og topmadras.

Hvad er fordelene ved en queensize seng?

Én af de største fordele ved en queensize seng er, at du får en dejligt bred seng, uanset om du er mest til en halvandenmandsseng eller dobbeltseng. Det gør også, at du får en mere plads og komfort fremfor en mindre seng.

Når du vælger din seng, skal du også vide, hvad der passer bedst ind i dit soveværelse. Er der plads til at komme rundt om sengen? Er der plads til sengeborde til begge sider, hvis I er et par? Virker sengen for overvældende til rummet?

Det bedste tip er at være realistisk. Mål grundigt op på forhånd, så du ved, hvad du skal søge efter hos de forskellige forhandlere. 


FAQ

Hvilken queensize seng er bedst i test?
Vores testoversigt indeholder i alt 9 forskellige queen size senge, og vi er endt med at udpege Nordic Dream Freja Nordlys som vores favorit. Der er dog andre gode valg i oversigten, hvor der er noget for enhver smag.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en queen size seng?
Størrelse er en vigtig faktor i beslutningsprocessen. Hvad er der plads til i soveværelset? Vil du have den lille queensize seng på 160 cm x 200 cm eller de større på 180 x 200 cm og 200 x 200 cm? Det store spænd gør, at der både er en queensize seng til singler og par. Overvej også, om du ønsker en kontinentalseng eller elevationsseng.
Hvad er fordelene ved en queen size seng?
Én af de største fordele ved en queensize seng er, at du får en dejligt bred seng, uanset om du er mest til den mindre eller større variant. Det er en af de største senge på dagens marked, og du får derfor også en større komfort med mere plads at brede dig på.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Edda Fjord – Perfekt til den nordiske indretningsstil

God til den stilbevidste

Nordic Dreams queensize seng kontinentalseng

Edda Fjord er en af de mere prisvenlige senge på vores liste – særligt med tanke på, at du her får en kontinentalseng med 3 madraslag.

Edda-sengen har en størrelse på 180 x 200 cm, og den er derfor velegnet som en dobbeltseng, men også dig, der ønsker lidt ekstra plads. Queen size sengen er designet ud fra, at den skal hylde den nordiske designarv, der i høj grad spiller på det minimalistiske udtryk. 

De 3 madraslag er bygget op om en trykaflastende topmadras, en ergonomisk springmadras og en boxmadras. De 3 lag er med til at give dig en seng, der minder meget om dem, du kender fra hotelværelser verden over. Der er taget højde for, at du skal have en optimal liggekomfort. Komforten bliver understreget af den temperaturregulerende madras plus et dobbelt lag med pocketfjedre, der hjælper med at fordele kropsvægten mest ergonomisk.

Sengens bund fra Nordic Dream er bygget af svensk fyrretræ, og det er et materiale, der bliver anvendt til alle Nordic Dreams populære senge. Træet bliver udvundet på bæredygtig vis, og som virksomhed forsøger Nordic Dream altid at give noget tilbage til naturen, eksempelvis ved at plante et træ for hver ordre.

Fjord topmadras - ErgoFlex-skum med en hård og en blød side
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.
Fordele

 • 3 madraslag 
 • Ekstra god søvnkomfort
 • Dansk design, svensk fyrretræ 
Ulemper

 • Lang leveringstid på 20-30 dage

Specifikationer:

Queensize seng
180 x 200 cm
Kontinentalseng
Dobbelt lag med pocketfjedre
Trykaflastende topmadras
Temperaturregulerende madras
Ergonomisk korrekt
Polstret med lækkert møbelstof
Aflaster ryg, hofter og lænd
100 dages prøveperiode
100 dages gratis ombytning
15 år på ramme og fjederbund


Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort queensize seng

Norhland Dreamline Eksklusiv Komfort queensize seng

Norhland står også bag Dreamline Eksklusiv Komfort, der bliver solgt som en topmodel. Det er en klassisk kontinentalseng med 3 madraslag. Til gengæld imponerer queen size sengen med sine 4 komfortlag, der også gør den til en af de bedste kontinentalsenge i kategorien. 

De 4 komfortlag er baseret på en boxmadras med et dobbelt lag pocketfjedre, en springmadras med smartpocketfjedre, latexpolstring og topmadras. Kroppen får kort og godt de bedste betingelser for at få en god nats søvn – uden nakkesmerter og en øm lænd.

En seng som Dreamline Eksklusiv Komfort er en god investering i din søvn og dermed sundhed.
Du kan vælge forskellige topmadrasser, alt efter om du gerne vil have isolerende eller en mere kølende fornemmelse.

Queen size sengen måler 180 x 200 cm og er et ideelt valg af dobbeltseng, og med 15 års garanti kan du have den de næste mange år.

Fordele

 • 4 komfortlag
 • 25 års garanti
 • Eksklusiv topmadras
Ulemper

 • Længere leveringstid

Specifikationer:

 180 x 200 cm
Kontinentalseng
Dobbelt lag med pocketfjedre
Springmadras med smartpocketfjedre
40 mm latexpolstring
9 cm Norhland Eksklusiv topmadras
8 cm varmeregulerende topmadras
Trådløs fjernbetjening
25 års brudgaranti
5 års garanti på elevationsmotor

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme