PS 4 Slim test-oversigt: Her er eksperternes bedømmelse

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel får du et overblik over spillekonsollen PlayStation 4 Slim, som er en nyere, slankere og forbedret version af den i forvejen populære og originale PlayStation 4.

PlayStation 4 Slim er blevet testet af en række forskellige eksperter, som både har foretaget en vurdering samt skrevet en anmeldelse af konsollen. Disse ekspertkilder tæller 10 forskellige kilder, nemlig teknikmagasinerne/tekniksiderne M3.se, Cnet.com, T3.com, Ign.com, Techradar.com, Stuff.tv og Digitaltrends.com samt computermagasinet Pcmag.com, den britiske avis Telegraph.co.uk og den internationale testside Trustedreviews.com.

Herefter gennemgår vi også et par video-anmeldelser af PS 4 Slim for at forbrugeren med egne øjne kan se, hvordan PlayStation 4 Slim fungerer og ser ud på skærmen.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give forbrugeren et bedre overblik over PlayStation 4 Slims funktioner, muligheder, anvendelighed og fordele og ulemper. Du finder også en PS 4 Slim tilbuds oversigt, da vi sammenligner priserne fra forskellige forhandlere.

Herudover gennemgår vi også i kortere format konsollen PlayStation 4 Pro, som udgør et alternativ til PlayStation 4 Slim, og så ser vi på forskelle mellem de to konsoller.

Denne Playstation 4 Slim test indeholder:
🔸 Introduktion til PS 4 Slim
🔸Se de bedste PS 4 Slim tilbud hos de forskellige forhandlere
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af PS 4 Slim
🔸 Information om forskellen på PS 4 Slim og PS 4 Pro
🔸 Kortere gennemgang af PS 4 Pro som alternativ model til PS 4 Slim

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


PlayStation 4 Slim

PS 4 Slim er den nye og forbedrede udgave af den originale PlayStation 4, og PlayStation 4 Slim har faktisk erstattet PS 4 som den nye standardudgave af modellen.

I forhold til den originale PS 4 konsol er PS 4 Slim blevet forbedret indvendigt flere steder, således at modellen er mere kraftfuld og stabil end tidligere, men mest iøjnefaldende er den mindre størrelse, lavere vægt og slankere design. Herudover er PS 4 Slim også designet til at være langt mere stille end forgængeren – samt også mere prisvenlig.


PlayStation 4 Slim i korte træk – funktion og muligheder

PlayStation 4 Slim har en størrelse på 26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm og en vægt på 2,1 kilo, hvor den originale PS 4 konsol var noget større med målene 27,5 cm x 30,5 cm x 5,3 cm. Det betyder, at flere centimeter er blevet skåret af på alle siderne, og også vægten er blevet trimmet væsentligt, da den originale konsol vejede 2,8 kilo. Dermed vejer PlayStation 4 Slim næsten et kilo mindre end forgængeren.

playstation 4 slimPlayStation 4 Slim har også fået væsentlig mere plads end den originale PS 4 med 1 TB oven i de i forvejen 500 GB, og så er både Bluetooth og USB blevet opdateret.

PlayStation 4 Slim understøtter HDR ligesom originalen (står for High Dynamic Range og betyder, at der findes en langt bredere spændevidde af lys, kontraster og farver. I praksis betyder det, at billedet bliver mere realistisk at se på), men vær opmærksom på, at modellen ikke understøtter 4K, der giver en meget højere billedkvalitet end tidligere (det har PlayStation 4 Pro til gengæld – se senere afsnit om denne model).

For den gængse forbruger er der måske ikke den helt store forskel at spore i PlayStation 4 Slim i forhold til den tidligere PlayStation 4 konsol, så har man allerede den originale version, vil man kun opleve mindre forbedringer, eftersom her ikke er tale om en konsol, som kan betegnes som en helt ny generation.

PS 4 Slim kommer også med en ny DualShock controller, men der er ikke de store forskelle på denne i forhold til de tidligere controllers med undtagelse af en lille lys-bar på det touch-sensitive panel.

PS4 Slim specifikationer:
🌀
Mål: 26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm
🌀 Vægt: 2,1 kilo
🌀 CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
🌀 GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
🌀 Hukommelse: 8GB GDDR5
🌀 HDR: Ja
🌀 4K: Nej
🌀 Plads: 500 GB og 1 TB
🌀 USB: 2x USB 3.1
🌀 Bluetooth: Bluetooth 4.0

Prissammenligning af PS4 Slim: 


Det siger eksperterne om PlayStation 4 Slim 🔍

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 10 kilder, som har afprøvet PS 4 Slim og givet deres vurdering af modellen.

M3.se

m3
8 stjerner ud af 10

Det svenske teknikmagasin M3.se har testet PlayStation 4 Slim, og de kommer frem til den konklusion, at her er tale om en velfungerende konsol, der dog ikke byder på de store forbedringer i forhold til den originale PlayStation 4 konsol.

Noget af det, som M3.se især lægger mærke til ved PlayStation 4 Slim, er dog udseendet, for de skriver, at det primære ved denne nye konsol går på, at den både er blevet mindre og mere stille i brug.

ps4 slimMindre forbedringer

De svenske eksperter noterer nemlig, at PS4 Slim er blevet en hel del mindre i designet, men der er ikke de store tekniske forbedringer at spore. Dog er de glade for den opgraderede DualShock controller, som de synes er rigtig god at spille med.

Afslutningsvis skriver M3.se, at PS4 Slim bestemt er en god og solid konsol, men hvis man allerede har den originale PlayStation 4 konsol, så bør man vente – eller eventuelt investere i PlayStation 4 Pro i stedet, idet den har flere tekniske forbedringer. Har man ikke en PlayStation 4 konsol, så vil M3.se bestemt anbefale PlayStation 4 Slim.

Læs hele anmeldelsen her.


Pcmag.com

PCMag
4,5 stjerner ud af 5

Computermagasinet Pcmag.com er generelt rigtig glade for PlayStation 4 Slim, som de overordnet synes er en re-designet opgraderet version af den originale PlayStation 4 konsol, idet den har alle de gode funktioner og egenskaber, som originalen havde – nu oven i købet med et flottere og slankere design, en lavere pris samt dobbelt så meget plads.

Pcmag.com noterer sig, at det slankere design (PlayStation 4 Slim har dog stadig samme form som originalen – bare mindre) virkelig ser flot ud, og selv om der kun er tale om et par centimeter her og der, ser og føles PS 4 Slim markant mindre end originalen. Der er kommet et par mindre designmæssige ændringer som rundere hjørner og en mat sort farve, som får modellen til at se bare lidt flottere ud som bonus.

Kan også benyttes med PlayStation VR

VR Briller Test

Eksperterne noterer, at PlayStation 4 Slim ikke har PlayStation 4 Pro’s 4K-mulighed, når det kommer til spil, hvilket betyder, at grafikken er nogenlunde den samme som på originalen – men som en god bonus kan man også benytte sig af PlayStation Virtual Reality-spil på denne konsol. PlayStation 4 Slim har dertil det sædvanlige gode spilbibliotek, hvor alle de store udgivelser er tilgængelige, og man kan også spille online multiplayer, men kun hvis man tegner et abonnement på PS Plus – dette synes eksperterne er et klart minus ved modellen.

Generelt har Pcmag.com langt flere positive end negative kommentarer til PlayStation 4 Slim, men dog noterer de sig, at PlayStation 4 Slim burde have haft et optical-audio output også. Eksperterne afslutter deres anmeldelse med at skrive, at hvis man allerede har en PS 4, så behøver man ikke nødvendigvis opgradere til PS 4 Slim, da der ikke er de helt markante forskelle. Har man på den anden side ikke en PlayStation konsol, så vil PlayStation 4 Slim være et godt køb.

Læs hele anmeldelsen her.


Cnet.com

cnet logo
8,6 point ud af 10

Teknikmagasinet Cnet.com har testet PlayStation 4 Slim, og deres gennemgående indstilling til modellen er, at denne model er ideel til den forbruger, som er en udsalgsjæger – for her er tale om en rigtig god konsol til en lav pris.

Eksperterne fra Cnet.com skriver, at hvis man allerede har en PlayStation 4 konsol, så vil det måske være værd at vente til PlayStation 5 eller investere i PlayStation Pro, som lover en væsentlig større forbedring i grafikken. PS 4 Slim er dog en rigtig god og solid konsol, men den bringer ikke så meget nyt frem i lyset.

playstation 4 slimFlot, ny model

Cnet.com skriver, at PlayStation 4 Slim bestemt har mange gode kvaliteter som det flotte og slankere design, som får konsollen til at fremstå meget pænere end før og knap så klodset. Desuden er modellen mere stille end originalen, og så fungerer de nye DualShock controllers bedre end før, efter de er blevet opdateret. PS 4 Slim har også alt det gode indhold, som den originale PlayStation 4 konsol har, men så heller ikke mere, og PlayStation 4 Slim kan føles lidt som et deja vu – som dog har en meget favorabel pris.

Den overordnede gode kvalitet ved PlayStation 4 Slim sikrer alligevel modellen en høj score hos Cnet.com, som ikke har mange negative kommentarer til modellen, udover at den ikke føles så ny, da modellen ikke er markant anderledes end originalen. Dog savner de et optical-audio output, som skal bruges til høretelefoner.

Læs hele anmeldelsen her.


Stuff.tv

stuff-tv
5 stjerner ud af 5
 

Eksperterne fra teknikmagasinet Stuff.tv ser mange gode kvaliteter i PlayStation 4 Slim og lægger især mærke til, at PlayStation 4 Slim er både mindre, lettere, mere stille og billigere end nogensinde før.

Eksperterne fra Stuff.tv er meget imponerede over PS 4 Slim – de skriver endda, at denne konsol kun er et mule-hår fra at kunne vinde prisen som bedste konsol på markedet. PS 4 Slim minder nemlig meget om originalen PS 4, hvilket ifølge eksperterne er en god ting, men bare en lille smule forbedret på næsten alle områder.

Især den stille facon imponerer – for man kan næsten slet ikke høre modellen overhovedet, men også det mindre design gør ifølge eksperterne PS 4 Slim mere håndterbar og brugbar. Hertil kommer også controlleren, som er blevet justeret en smule i forhold til forgængeren, hvilket har gjort denne version en smule mere avanceret.

Anbefales til spilleren, som ikke går meget op i grafik

ps4-pro-HDRStuff.tv skriver, at selv om PS 4 Slim har oplevet mange forbedringer, så skal man være opmærksom på, at hvis man ønsker at kunne spille i 4K og ikke har et 4K-fjernsyn, så kan man let blive skuffet. Derfor anbefaler eksperterne hovedsagelig PlayStation 4 Slim til den spiller, der bare godt kan lide at spille for underholdningens skyld, og som ikke er en teknologi- og grafiknørd. Er man meget passioneret omkring grafik, så vil PS 4 Pro være et bedre valg.

Eksperterne noterer ikke mange ulemper ved PlayStation 4 Slim, men dog savner de både en 4K Blu-ray afspiller samt et optical-audio output.

Læs hele anmeldelsen her.


Telegraph.co.uk

telegraph
4 stjerner ud af 5

Den britiske avis Telegraph.co.uk skriver, at PlayStation 4 Slim tilbyder spilleren et flottere og slankere design end originalen, men hvis man er en erfaren og seriøs spiller, der ikke kun spiller for hyggens skyld, så bør man enten vælge PlayStation 4 Pro eller vente til PlayStation 5, før man investerer i en ny konsol.

PlayStation 4 Slim er dog ifølge de britiske eksperter stadig en virkelig god konsol, som har den store fordel, at den er meget prisvenlig. Selve indmaden i PlayStation 4 Slim er den samme som på originalen, og eksperterne synes da heller ikke, at der er noget galt med det, for den originale PS 4 konsol er i deres øjne en virkelig god konsol.playstation controller

Lige lidt bedre

Eksperterne fra Telegraph.co.uk noterer sig dog, at PlayStation 4 Slim lige er dét bedre på de fleste aspekter, og så ser den langt bedre ud med et mere simpelt design med afrundede kanter – uden dog at revolutionere konsollen. Også den medfølgende DualShock controller er en smule bedre at bruge med et par brugervenlige tiltag såsom en multifarvet farve-indikator på toppen, som viser forskellige ting – for eksempel hvilken farve man har i multiplayer, eller hvad ens niveau for tilbageværende liv ligger på i actionspil.

Læs hele anmeldelsen her.


Ign.com

ign logo
8 stjerner ud af 10

Teknikmagasinet Ign.com kalder PlayStation 4 Slim ”great” og giver også en flot karakter på 8 stjerner ud af 10. Generelt synes eksperterne nemlig, at niveauet på PlayStation 4 Slim er meget højt, som dog mest udmærker sig ved at være en lidt forbedret version af den originale PlayStation 4 konsol.

Ifølge eksperterne fra Ign.com er her med PlayStation 4 Slim tale om en mere prisvenlig, mere stabil og mere lydløs version af originalen – men der findes ingen nye funktioner eller egenskaber. Hertil kommer, at PlayStation 4 Slim også er meget mindre og lettere og har et pænere design.

Lydløs model

Eksperterne fra Ign.com noterer, at PS 4 Slim dog er en markant mere lydløs konsol end originalen, og så fremhæver de også den forbedrede DualShock controller, som fungerer bedre end før, men ellers er der ikke de store forskelle at spore. Dog er der nogle få irritationsmomenter ved PlayStation 4 Slim ifølge eksperterne, og det tæller især, at der ikke findes et optical-audio output på modellen. Det har betydning for eksterne høretelefoner, som ikke kan anvendes.

Ign.com giver dog stadig PlayStation 4 Slim den meget høje karakter, idet her er tale om en solid og stabil konsol, som fungerer rigtig godt og har fået mindre forbedringer i forhold til originalen.

Læs hele anmeldelsen her

Du kan også se en unboxing video produceret af ING, lige her:


Digitaltrends.com

Digital trends
4 stjerner ud af 5

Websiden Digitaltrends.com, der beskæftiger sig med alt inden for den digitale verden, giver PlayStation 4 Slim en topscore i deres test, hvor der er blevet set på aspekter som blandt andet pris, design, præstation, kvalitet og brugervenlighed.

Digitaltrends.com skriver, at PlayStation 4 Slim er en meget velfungerende konsol, som bestemt har en meget høj kvalitet. Der er ikke sket de helt store forbedringer i forhold til den originale PlayStation 4 konsol, men derimod kun mindre tiltag.

Mindre forbedringer

PS4 slim frontBlandt de forbedringer, som eksperterne fra Digitaltrends.com noterer sig, er først og fremmest, at PS 4 Slim nu er mere prisvenlig end nogensinde før – og det er et stort plus, da PlayStation konsoller aldrig har været billige. Dertil kommer de mindre og fine designændringer, som får konsollen til at fremstå flottere samt også muligheden for hurtigere wifi, som ifølge eksperterne i praksis udgør en stor forskel.

Digitaltrends.com skriver, at der på PS 4 Slim er tale om den samme gode spilkvalitet som på den originale PlayStation 4 konsol, og det tæller også adgangen til samme gode spilbibliotek. Dette er i sig selv en stor fordel, og overordnet set har eksperterne også kun få kritikpunkter af konsollen. Dette drejer sig hovedsageligt om det manglende optical-audio output, som er en irriterede faktor ved konsollen og en stor mangel.

Læs hele anmeldelsen her.


T3.com

T3Magazine-Logo
4 stjerner ud af 5

Teknologimagasinet T3.com mener, at PlayStation 4 Slim generelt vil være et rigtig godt køb, og med denne konsol som tilføjelse til PlayStation-familien har Sony holdt sig på den sikre side – men det er overhovedet ikke en dårlig ide. Ifølge eksperterne er PS 4 Slim også både mere stille, flottere og slankere end originalen PlayStation 4. Endda prisen er overkommelig.

T3.com har mange rosende ord til overs for PlayStation 4 Slim. Alt i alt mener de, at Sony har taget alle de gode kvaliteter ved den originale PS 4 og forbedret dem i PS 4 Slim-versionen. Eksperterne går videre og kalder PS 4 Slim et absolut top-produkt med et rigtig godt og bredt spil-bibliotek.

Et klart løft – med et par få mangler

playstation 4 controller v2T3.com er godt tilfredse med, hvordan PS 4 Slim kører, når man spiller. PS 4 Slim er uden tvivl et kvalitetsprodukt, og det gælder også controlleren, som har fået et klart løft – eksperterne kalder PS 4 Slim’s controller den bedste nogensinde.

Eksperterne har kun meget få negative kommentarer til PS 4 Slim, og det drejer sig blandt andet om den manglende 4K Blu-ray afspiller. Dette skal man ifølge eksperterne især være opmærksom på, hvis man ønsker en konsol, der skal være et helt underholdningssystem og ikke kun en spillekonsol. Herudover noterer eksperterne også fraværet af et optical-audio output til for eksempel eksterne høretelefoner.

Afslutningsvis skriver T3.com, at hvis man har et 1080 pixel-fjernsyn (dermed ikke et 4K fjernsyn) og leder efter en god konsol, så vil PlayStation 4 Slim være et rigtig godt valg.

Læs hele anmeldelsen her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
4 stjerner ud af 5

Den internationale testside Trustedreviews.com giver PlayStation 4 Slim en rigtig høj karakter, idet de kort og godt skriver, at lige nu er PlayStation 4 Slim det bedste, man kan købe på markedet – især hvis man specifikt ønsker en konsol, hvor der primært skal spilles på og ikke anvendes udelukkende til for eksempel film.

Trustedreviews.com skriver, at PlayStation 4 Slim har fået en designmæssig overhaling, som virkelig skinner igennem – den er langt mere stille end forgængeren, og så er den slankere og mindre energikrævende.

God konsol med mindre forbedringer
playstation 4 slim underside
At konsollen er flottere, mere stille og bruger mindre energi gør i sig selv konsollen anbefalelsesværdig ifølge eksperterne, og den er også en god og solid konsol at spille på. Dog noterer eksperterne på den anden side også, at PlayStation 4 Slim ikke byder på de store tekniske forbedringer.

Eksperterne fra Trustedreviews.com diskuterer desuden, hvorvidt man bør investere i en PlayStation 4 Slim, når der også findes en PlayStation 4 Pro på markedet. Her mener de, at hvis man allerede har en PS 4 konsol, så bør man måske vente eller investere i PlayStation 4 Pro, men har man ikke et 4K-fjernsyn (PlayStation 4 Pro kræver et fjernsyn med 4K for at give fuldt udbytte af den forbedrede grafiske kvalitet) eller en PlayStation 4 konsol, så vil PlayStation 4 Slim være et rigtig godt valg.

Læs hele anmeldelsen her.


Techradar.com

techradar
4 stjerner ud af 5

Teknologi-magasinet Techradar.com har overvejende positive kommentarer til PlayStation 4 Slim, og eksperterne skriver, at PS 4 Slim på stort set alle områder er bedre end originalen PlayStation 4. Hertil tilføjer de, at hvis man længe har gået og overvejet at købe en PlayStation 4, så bør man slå til med PS 4 Slim – prisen er nemlig også overkommelig nu.

Først og fremmest noteres det slanke design, som gør modellen rigtig pæn at se på. Hertil kommer den brede variation af rigtig mange gode spil, som kan spilles på konsollen. Prisen er også et aspekt, som eksperterne har taget med i deres vurdering, og de synes, at PS 4 Slim giver god valuta for pengene. Med adgang til det sædvanlige store spilbibliotek med de allerbedste udgivelser på markedet ligger der mange timers underholdning i PlayStation 4 Slim forude.

Kraftig og stabil konsol

PS4 flotTechradar.com mener også generelt, at PS 4 Slim virkelig har fået et kraft-løft i forhold til originalen, og det kan føles, når man anvender konsollen. Også netværksforbindelserne er blevet forbedret, hvilket har gjort PS 4 Slim mere stabil, når man spiller online. Hertil kommer den forbedrede DualShock controller, som er langt bedre at anvende end forgængerne – eksperterne tilføjer, at man som spiller næsten kommer til at føle sig helt professionel.

Der er dog også et par negative kommentarer angående PlayStation 4 Slim fra Techradar.com’s side. Det drejer sig dog mest om den manglende 4K Blu-ray afspiller, som eksperterne ser som en stor mangel, men også savnet af et optical-audio output.

Læs hele anmeldelsen her.


Konklusion

playstation 4 slim

Efter de ti forskellige ekspertkilders anmeldelser og vurderinger af PlayStation 4 Slim kan vi konkludere, at her er tale om en virkelig god og solid spillekonsol, som tilbyder det bedste, som den originale PlayStation 4 konsol har at tilbyde.

PlayStation 4 Slim er nemlig ikke voldsomt anderledes end den originale konsol – og det er ikke nødvendigvis en skidt ting, for PlayStation 4 originalen er ifølge eksperterne en virkelig god konsol.

PS 4 Slim er dog blevet opgraderet på forskellige områder, som først fremmest tæller udseendet, hvor denne konsol er mindre og flotte end originalen – deraf også navnet ”Slim”. Eksperterne nævner også forbedringer hist og her, blandt andet angående stabiliteten, og så er modellen også langt mere lydløs end originalen.

Eksperterne noterer sig også som en væsentlig faktor, at PlayStation 4 Slim er en meget prisvenlig konsol, og de fleste eksperter vil anbefale et køb af PS 4 Slim, hvis man ikke allerede har en PlayStation 4 konsol. Hvis man allerede har en PlayStation 4 konsol, råder flere eksperter til at vente lidt eller anskaffe sig en PlayStation 4 Pro, som har en markant forbedret grafik – men det afhænger af de individuelle behov.

Eksperterne har ikke mange kritikpunkter angående PlayStation 4 Slim, udover at den ikke adskiller sig så meget fra originalen. Dog noterer flere eksperter sig afsavnet af en optical-audio output, som man kan anvende til for eksempel eksterne høretelefoner samt en 4K Blu-ray afspiller.

Prissammenligning af PS4 Slim: 


Video-anmeldelser af PlayStation 4 Slim

I dette afsnit sørger vi for et mere visuelt-orienteret overblik, idet vi her bringer fire forskellige videoanmeldelser af PS 4 Slim, som går på forskellige aspekter af konsollen.

Er PS4 Slim alle pengene værd?

I denne video får du svar på, om du bør investere i en PlayStation 4 Slim:


PlayStation 4 Slim vs PlayStation 4 Pro – hvad er forskellen?

Umiddelbart kan det være lidt svært at finde ud af, hvordan PlayStation 4 Slim adskiller sig fra PlayStation 4 Pro, men der er faktisk tale om nogle store forskelle.

I dette afsnit vil se nærmere på, hvad der gør modellerne PS 4 Pro og PS 4 Slim forskellige fra hinanden baseret på artikler fra Techadvisor.co.ukTrustedreviews.com og Gamespot.com. Læg også mærke til at den originale konsol PlayStation 4 også medtages i dette afsnit for at give en komplet oversigt.

Trustedreviews.com skriver, at den første forskel på konsollerne ligger i den måde, hvorpå Sony omtaler modellerne. Sony henviser nemlig til PS 4 Slim som blot PS 4 nu, og PlayStation 4 Slim har på den måde udfaset den originale PlayStation 4 – desuden har PS 4 Slim fået sit navn, fordi modellen er slankere og lettere end den oprindelige PS 4 (se nedenfor for detaljer).

PS 4 Pro er en mere kraftfuld konsol, som fungerer som en slags opgradering af PS 4. Det essentielle ved denne model er den forbedrede grafik og understøttelse af 4K samt HDR.

Læg dog mærke til at med hverken PS 4 Pro eller PS 4 Slim er der tale om et fuld skridt til næste generation af konsoller – altså er ingen af modellerne en form for PlayStation 5.


PS 4, PS 4 Slim og PS 4 Pro i tal

I dette afsnit sammenligner vi alle tre oprindelige konsoller i forhold til hinanden for at se forskelle og ligheder set indefra og udefra:

PS 4:

PS4
PlayStation 4 blev oprindeligt lanceret i 2013:

Mål: 27,5 cm x 30,5 cm x 5,3 cm
Vægt: 2,8 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nej
Plads: 500 GB
USB: 2x USB 3.0
Bluetooth: Bluetooth 2.1


PS 4 Slim:

ps4slim

PlayStation 4 Slim blev oprindeligt lanceret i 2016:

Mål: 26,5 cm x 28,8 cm x 3,9 cm
Vægt: 2,1 kilo
CPU: 1.6 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 1.84 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5
HDR: Ja
4K: Nej
Plads: 500 GB og 1 TB
USB: 2x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


PS 4 Pro:

PS4PRO

PlayStation 4 Pro blev oprindeligt lanceret i 2016:

Mål: 29,5 cm x 32,7 cm x 5,5 cm
Vægt: 3,3 kilo
CPU: 2.1 GHz 8-core AMD Jaguar
GPU: 4.2 TFLOP AMD Radeon
Hukommelse: 8GB GDDR5 & 1 GB
HDR: Ja
4K: Ja
Plads: 1 TB
USB: 3x USB 3.1
Bluetooth: Bluetooth 4.0


Forskelle i grafikken og teknologien

Som nævnt har PlayStation 4 Slim overtaget ”rollen” som den nye PlayStation 4, mens PlayStation 4 Pro stadig blot kaldes PS 4 Pro. Derfor er der i dag reelt kun tale om to forskellige modeller.

En af de væsentligste forskelle på PlayStation 4 Slim og PlayStation 4 Pro ligger i grafikken og kraftfuldheden, mens designet minder meget om hinanden – dog er PlayStation 4 Slim noget mindre end PlayStation 4 Pro med et par centimeter på hver led, og så vejer den over et kilo mindre.

Gamespot.com noterer i denne forbindelse også, at der på PlayStation 4 Slim heller ikke er foretaget de store teknologiske forbedringer i forhold til den originale PlayStation 4 konsol, som efterhånden er nogle år gammel.

PS 4 Pro kan køre 4.2 teraflops mod PS 4 Slim’s 1.84 teraflops, og teraflops er blot en anden angivelse af konsollernes præstation – ligesom hestekræfter hos biler. Det viser, at PS 4 Pro er en noget mere kraftfuld model end Slim-modellen.

Grafik-aspektet med 4K-understøttelsen er ifølge Techadvisor.co.uk den væsentligste faktor i forskellen på de to konsoller, hvor PlayStation 4 Pro nemlig er skabt til at kunne fremvise en helt fantastisk og unik grafik med en højere skarphed og flere pixels via 4K (3840 x 2160 pixels) men også HDR, mens PS 4 Slim ikke har 4K.

4K henviser til billedopløsningen i pixels, som er omtrent fire gange så høj, som når man ser på et normalt fuldt HD-billede – i alt bliver det til omkring otte millioner pixels.

HDR står for High Dynamic Range, og det betyder, at der findes en langt bredere spændevidde af lys, kontraster og farver. I praksis betyder det, at billedet bliver mere realistisk at se på.

Man skal i den forbindelse dog være opmærksom på, at hvis man ønsker et fuldt udbytte af 4K-understøttelsen på PlayStation 4 Pro, så skal man benytte sig af et 4K-fjernsyn, for at forskellene virkelig træder frem.

Der er tale om flere, mindre faktorer – og ikke kun én faktor – der gør grafikken i spillene bedre: Dette tæller blandt andet det naturlige lys i spillet, og med 4K giver sollys i spillet for eksempel mere dynamik i billedet og kan lyse elementer op og forbedre kontrasten. Også farverne i 4K er forbedrede med mere pang, hvor de fremkommer mere matte på en konsol uden 4K.

I den forbindelse skal nævnes, at det ikke er alle spil, der kan ses i fuld 4K (native 4K), og derfor kører PS 4 Pro ofte i en lidt mindre opløsning, der dog stadig er tæt på fuldformatet – man kan stort set ikke se forskellen.

PS 4 Slim har til sammenligning en opløsning på 1080 pixels – dette er langtfra en dårlig opløsning, og flere spil kører lige så godt på denne konsol. Techadvisor.co.uk skriver, at nogle spil endda kører bedre på en PlayStation 4 Slim end en PlayStation 4 Pro.

Også hukommelsen er forbedret på PlayStation 4 Pro i forhold til PlayStation 4 Slim, idet PS 4 Pro har fået en ekstra gigabyte hukommelse.

Har man desuden et 4K-fjernsyn samt en PS 4 Pro og ønsker at bruge virtuel reality-systemet PS VR, så vil der også være klare forbedringer at spore her. PlayStation 4 Slim kan dog også benyttes til PlayStation Virtual Reality, og det er også værd at nævne, at Sony meget tydeligt har meldt ud, at alle spil, der kan spilles på 4K-konsollen PlayStation 4 Pro, også kan spilles på en PlayStation 4 Slim.

Ønsker du med egne øjne at se forskellen på PS 4 Slim og PS 4 Pro, så kan du se med på denne video fra YouTube.com, som præsenterer en hurtig fem-minutters gennemgang af de to modeller.


I korte træk – hvilken konsol bør jeg købe?

Det er en smagssag, hvilken konsol man foretrækker, men Techadvisor.co.uk skriver, at man vil få rigtig meget glæde af PlayStation 4 Pro med en forbedret grafik – især hvis man har et 4K-fjernsyn i forvejen. Techadvisor.co.uk skriver også, at det dog afhænger af, hvor meget man vil give for en konsol, samt hvor meget man interesserer sig for grafikken.

Techadvisor.co.uk noterer nemlig, at der findes store prisforskelle på de to konsoller – derfor vil man komme af med mange flere penge, hvis man anskaffer sig en PlayStation 4 Pro i stedet for en PlayStation 4 Slim. PlayStation 4 Slim er ifølge eksperterne også en rigtig god konsol og vil være et godt køb – især hvis man ikke har et 4K-fjernsyn.

Gamepot.com skriver, at PlayStation 4 Slim ikke har meget markante forbedringer i forhold til den originale PlayStation 4 konsol, så hvis man allerede har den originale PlayStation 4, så anbefaler de ikke, at man investerer i en PlayStation 4 Slim – især hvis ”kun” man har et 1080 pixel-fjernsyn.

Ønsker man derimod en mere kraftfuld konsol, som tilbyder en stor forskel i grafikken, så vil PlayStation 4 Pro være en god investering – men Gamespot.com noterer også, at man bør have et 4K-fjernsyn for at få valuta for pengene med en PlayStation 4 Pro.

Ønsker du at se en mere visuel sammenligning mellem alle tre modeller så se med på denne YouTube-video, hvor der guides visuelt til, hvilken model man bør købe:


Alternativ til PlayStation 4 Slim

Herunder vil vi i lidt kortere format gennemgå et alternativ til PS 4 Slim – der er tale om PlayStation 4 Pro-modellen.

PlayStation 4 Pro i korte træk

I korte træk er PS 4 Pro en opgraderet version af PS 4, som nu er i stand til at klare en 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) med HDR-teknik. PS 4 Pro måler 29,5 cm x 5,5 cm x 32,7 cm og vejer 3,3 kilo, og PS-kendere vil vide, at dette gør modellen lidt større og noget tungere end PlayStation 4 Slim.

Sony PS4 ProDet er måske ikke umiddelbart den helt store forskel at spore i PlayStation 4 Pro i forhold til tidligere PlayStation-konsoller, så derfor vil PS 4 Pro måske ikke være et fordelagtigt køb for alle, hvis man allerede har en PS 4. Den helt store forskel ligger dog i den forbedrede grafik, men hvis man går meget op i dette, så vil PS 4 Pro være et godt køb.

PS 4 Pros helt store force er modellens understøttelse af 4K og HDR-video, og kort fortalt betyder det, at spillene bliver flottere, grafikken mere detaljeret og spillene kører bedre.

PS 4 Pro kommer ligesom PlayStation 4 Slim med en ny DualShock controller med mindre forbedringer i forhold til den originale PlayStation 4 konsol.

PS 4 Pro vil uden tvivl være bedst, når der spilles på et 4K-fjernsyn, hvilket giver den flotteste grafik, og det vil også være her, at man kan se den største forskel i forhold til andre konsoller. PS 4 Pro kan dog også anvendes på et 1080 pixel-fjernsyn, men her vil man ikke kunne se forbedringerne lige så tydeligt.

Alle spil, der kan spilles på en almindelig PlayStation 4, kan også spilles på PS 4 Pro. Læg dog mærke til at det kun er udvalgte spil, som er skabt til at få den nye og forbedrede grafik. Derfor vil ikke alle spil være markant flottere på PS 4 Pro.

PlayStation 4 Pro specifikationer
🌀 Udvikler: Sony
🌀 Måler: 29,5 cm x 5,5 cm x 32,7 cm
🌀 Vægt: 3,3 kilo
🌀 CPU: 2.1 GHz 8-core AMD Jaguar
🌀 GPU: 4.20 teraflops, AMD Radeon-baseret grafikmotor
🌀 Teknik: Kan klare 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) samt HDR-video (High Dynamic Range)
🌀 Tilslutning: ethernet, HDMI, aux, optical output, Bluetooth 4.0, 3x USB 3.1
🌀 Hukommelse: 8GB GDDR5 & 1 GB
🌀 Lagring/plads: 1 TB


Det siger eksperterne om PlayStation 4 Pro 🔍

I dette afsnit gennemgår vi hver af de fem kilder, som har afprøvet PS 4 Pro og givet deres vurdering af modellen.

M3.se

m3
4 stjerner ud af 5

Det svenske teknologimagasin M3.se har testet PlayStation 4 Pro, og de er generelt meget imponerede over modellen, som de betegner som en opdateret version af PS 4 med bedre grafik og mere kraft.

De svenske eksperter lægger derfor især mærke til grafikken med mulighed for 4K, og de noterer, at denne forbedring er markant i forhold til den originale PS 4 konsol, for nu er det muligt at kunne se langt flere detaljer og få spillene til at køre mere flydende.

ps4-proBedst til 4K-fjernsyn

M3.se har afprøvet flere forskellige spil på PlayStation 4 Pro, og ifølge dem er forskellen meget tydelig. Blandt andet nævnes, at farverne er blevet stærkere og mere fremtrædende, og nu fungerer en skinnende sol for eksempel som en decideret lyskilde. Også helt små ting som billygter i bilspil får bedre detaljer og flere nuancer.

De svenske eksperter skriver, at har man allerede har et 4K-fjernsyn, så er PlayStation 4 Pro et klart must, for efter at have prøvet PS 4 Pro på et 4K-fjernsyn føler de svenske eksperter, at det er svært at gå tilbage til en ringere billedkvalitet. Har man ikke et 4K-fjernsyn, så er sagen en anden, for så bliver det en meget dyr investering med to køb i stedet for et. Dog nævner M3.se også, at PS 4 Pro formodentlig vil være en god fremtidsinvestering – især når flere spil kan nyde godt af 4K-kvaliteten.

Læs hele anmeldelsen her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews
4 stjerner ud af 5

Testsiden Trustedreviews.com er imponerede over den forbedrede grafik på PlayStation 4 Pro, og Trustedreviews.com udnævner uden tvivl PS 4 Pro til den flotte titel som markedets bedste spillekonsol.

Trustedreviews.com kalder PS 4 Pro for en god opgradering af PS 4 med langt mere kraft end før samt den essentielle 4K- og HDR-håndtering. På PlayStation 4 Pro er der fuld fokus på spilleoplevelsen og grafikken – men læg dog mærke til, selv om alle spil PS4-spil kan spilles på konsollen, så bliver ældre spil ikke nødvendigvis flottere. Eksperterne noterer, at nogle gør – men ikke alle.

Flotte og levende detaljer

Eksperterne fra Trustedreviews.com har afprøvet spil i flere genrer, og konklusionen lyder, at resultatet på PS 4 Pro er meget imponerende, hvor små detaljer bliver langt mere fremtrædende – såsom tøjfibre på karakterer – og kontrasten mellem lyse og mørke farver er mere naturlig. I adventure-spil med storladne landskaber bliver disse virkelig flotte og virkelighedstro at se på. Også detaljer på biler i bilspil – for eksempel ridser i bilens lak – bliver synlige og realistiske.

PlayStation 4 Pro er ydermere en langt mere stille konsol end den originale PS 4, og man kan knap høre, at den arbejder. Det er ikke mange problemer og gener, eksperterne finder ved PS 4 Pro. Dog har modellen ikke en 4K Blu-ray afspiller, og det fremhæves som en stor fejl.

Eksperterne tøver ikke med at anbefale PS 4 Pro, hvis man ikke allerede har en konsol fra denne generation, da man ikke finder en bedre grafik andre steder. Har man allerede for eksempel en PlayStation 4, så er det et lidt sværere valg. Er du teknologi-nørd – som anmelderen fra Trustedreviews.com – så vil en investering i PS 4 Pro dog ikke være en dårlig ide.

Læs hele anmeldelsen her.

Du kan her se den videoanmeldelse som Trustedreviews har lavet om PS 4 Pro:


Techradar.com

techradar
4 stjerner ud af 5 

Teknologimagasinet Techradar.com skriver, at hvis man allerede har et 4K-fjernsyn, så vil PlayStation 4 Pro være en fantastisk tilføjelse til hjemmet.

Eksperterne skriver, at teknologien er det fremtrædende element på PS 4 Pro, der imponerer med 4K og HDR, og derfor mener de, at PS 4 Pro også vil være et rigtig godt køb, hvis man er teknologi-nørd eller ikke allerede har en konsol at spille på.

Techradar.com skriver, at nok er PS 4 Pro ikke ligefrem en PlayStation 5, men her er tale om en signifikant opgradering. Det er let at få modellen installeret, og det er ydermere også let at overføre indhold fra en tidligere PlayStation til den nye PS 4 Pro. Herefter vælges Pro Mode, som tillader spillene at blive spillet i den nye kvalitet (læg mærke til at ikke alle spil kan spilles i den forbedrede kvalitet).

Fjernsynet afgør resultatet

ps4_proEksperterne fra Techradar.com har herefter afprøvet modellen på både et 1080 pixel-fjernsyn og et 4K-fjernsyn, og de konkluderer, at forskellen er meget stor. På et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn kommer man ikke til at nyde godt af 4K, men flere spil ser dog en del flottere ud alligevel – dog ikke nok til at imponere eksperterne helt.

Det forholder sig dog imidlertid anderledes, når eksperterne afprøver PlayStation 4 Pro på et 4K-fjernsyn. Her fremhæves det, at langt de fleste spil bliver virkelig flotte med mange flere detaljer end tidligere.

Techradar.com har ydermere også afprøvet virtuel reality-systemet PlayStation VR på PlayStation 4 Pro, og her noterer eksperterne, at oplevelsen bliver væsentlig bedre – detaljegraden er langt højere, og det samme er billedkvaliteten.

Selv om eksperterne fra Techradar.com er meget tilfredse med PlayStation 4 Pro, så er alt ikke helt optimalt. Specielt så savnes der en 4K Blu-ray afspiller, som andre konkurrerende modeller på markedet har.

Læs hele anmeldelsen her.


Techadvisor.com

Techadvisor.co.uk
4 stjerner ud af 5

Teknologisiden Techadvisor.com skriver, at PS 4 Pro er en stor vinder i deres øjne, men en investering i denne konsol kommer med en høj pris. Eksperterne kommenterer hertil, at hvis man er glad for teknologi, så er det værd at se igennem fingre med prisen.

Techadvisor.com’s eksperter begrunder dette med, at tidligere var det de deciderede gaming-computere, som var betragtet som langt det bedste valg, når det kom til spilleoplevelsen. Nu mener Techadvisor.com, at der er sket et skift, idet PlayStation 4 Pro tilbyder en lige så god og flot spiloplevelse som computerne. Desuden bemærkes det også, at en virkelig god gaming-computer er langt dyrere end PlayStation 4 Pro.

Forbedret spiloplevelse med 4K

Techadvisor.com har testet de nye aspekter ved PS 4 Pro, og de kommer frem til, at denne model virkelig har en forbedret spiloplevelse. Det sker takket være adgangen til især 4K men også HDR, som forfiner selv de små detaljer ved spillene og udgør en tydelig forskel for oplevelsen.

Det bemærkes også, at 4K er det mest omtalte nye aspekt af PS 4 Pro. Men til trods for dette er der også godt nyt til den forbruger, der blot har et normalt 1080 pixel-fjernsyn, for ifølge eksperterne oplever man også en forskel i spillene her. Også virtual reality-systemet PlayStation VR bliver forbedret, når man spiller via PlayStation 4 Pro.

Techadvisor.com savner en 4K Blu-ray afspiller men konkluderer, at PS 4 Pro leverer en særdeles god spilleoplevelse.

Læs hele anmeldelsen her.

I denne video fra Techadvisor.com demonstrerer eksperterne, hvorfor de mener, at PS 4 Pro er den bedste konsol på markedet:


Gamespot.com

gamespot.com-logo
Gamespot.com anbefaler PlayStation 4 Pro

Computersiden Gamespot.com er generelt glade for de ændringer, der findes i PS 4 Pro, men først lægger de mærke til, at PlayStation 4 Pro minder meget om den originale PlayStation 4 i designet. Dog er PS 4 Pro en smule større og også tungere med mere afrundede hjørner og kanter.

Gamespot.com kommer derefter til de interne ændringer i konsollen, og her skriver de, at den største grund til at blive spændt over PS 4 Pro er på grund af de grafiske forbedringer. Man kan heldigvis stadig benytte sig af de ældre PS 4-spil, og flere af disse spil får en fint løft med PS 4 Pro. PlayStation 4 Pro har også fået et løft angående teknikken ifølge eksperterne og er en mere kraftfuld konsol end PlayStation 4 – dertil kommer det store 1 TB harddrive, som også er en stor fordel.

PS 4 Pro overbeviser i sammenligning med den originale konsol

ps4_pro_reviewGamespot.com’s eksperter har afprøvet PlayStation 4 Pro i sammenligning med en eksisterende PlayStation 4-konsol på både et 4K-fjernsyn og et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn for at kunne se de påståede forskelle med egne øjne. Konklusionen lyder, at PS 4 Pro virkelig har en langt forbedret grafik på et 4K-fjernsyn. Det kommer blandt andet til udtryk ved at vise flere detaljer og træk ved for eksempel karakterer og tydeligere objekter, der ellers er langt væk. På et almindeligt fjernsyn var der dog ikke den store forskel at spore på de to konsoller, ifølge eksperterne.

Eksperterne fra Gamespot.com diskuterer efter endt test, om man bør investere i en PS 4 Pro, og her hælder de mod den konklusion, at nok er PlayStation 4 Pro dyr, men den er pengene værd. Har man allerede et 4K-fjernsyn, vil PS 4 Pro være et rigtig godt valg, og en investering i konsollen kan også godt forsvares, hvis man ”kun” har et 1080 pixel-fjernsyn. Dog mener eksperterne, at hvis man allerede har en PS 4, så er en investering i PlayStation 4 Pro ikke nødvendig, med mindre man har en overskydende økonomi eller er grafik-nørd.

Gamespot.com finder heller ikke særlig mange mangler ved PlayStation 4 Pro, men en af dem er dog, at konsollen ikke har en 4K Blu-ray afspiller. 

Læs hele anmeldelsen her.


Konklusion

ps4-pro

I det ovenstående har vi gennemgået fem forskellige eksperters vurderinger af PlayStation 4 Pro, og alle er de enige om, at her er tale om en kraftfuld konsol, som især viser tydelige forskelle i grafikken i forhold til andre konsoller. Her er dog ikke tale om en ny PS 5, men derimod en kraftig opgradering af PS 4.

Netop den forbedrede grafik er det centrale aspekt af PlayStation 4 Pro ifølge eksperterne, og det skyldes understøttelse af 4K. Derfor gør de også opmærksom på at for at få det fulde udbytte af PS 4 Pro, så skal man også have et 4K-fjernsyn – har man et almindeligt 1080 pixel-fjernsyn, bliver detaljerne og nuancerne ikke lige så fremtrædende på PS 4 Pro, men der er stadig tale om synlige men mindre forbedringer.

Eksperterne diskuterer næsten alle sammen, hvorvidt de anbefaler et køb af PlayStation 4 Pro, og de fleste gør, hvis man i forvejen har et 4K-fjernsyn, eller hvis man ikke har en konsol overhovedet.

Eksperterne har ikke ret mange kritikpunkter angående PlayStation 4 Pro, men flere fremhæver dog savnet af en 4K Blu-ray afspiller, og det noteres også flere gange, at man skal lægge mærke til, at ikke alle PS 4-spil kommer til at nyde godt af den forbedrede grafik på PS 4 Pro.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet PS4 Slim?

PS4 Slim er blevet testet af 10 ekspertkilder, heriblandt M3.se, Pcmag.com, Cnet.com, Telegraph.co.uk og Techradar.com

🤓 Hvordan er PS4 Slim blevet testet?

PS4 Slim er blevet vurderet ud fra dens tekniske specifikationer, spiloplevelse og brugervenlighed. Særligt er eksperterne begejstrede for det opdaterede udseende, den udvidede harddisk og grafikken i form af PS4 Slim’s understøtning af HDR-video, der står for High Dynamic Range, hvilket betyder, at der findes en langt bredere spændevidde af lys, kontraster og farver, end der var at finde i de PlayStation tidligere modeller.

🤔 Kan det betale sig at købe en PS4 Slim?

Har du i forvejen en PlayStation 4, er opgraderingerne ikke så store, at vi vil råde dig til at købe en PS4 Slim. Da kan det bedre betale sig at investere i en PS4 Pro. Men ønsker du dig blot en PlayStation og har du ikke et 4K TV, er PS4 Slim et glimrende valg til en acceptabel pris.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme