Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Gaming headset test-guide: Vores analyse af de bedste gaming headsets ifølge anmeldelser

Kingston HyperX Cloud Revolver S er udvalgt som gaming headset bedst i test hos det britiske tech magasin tech rada.

At være en passioneret gamer handler om meget mere end blot spil. Det handler også om at have det rigtige udstyr, der kan forbedre din oplevelse. Et af de vigtigste elementer er et kvalitets gaming headset.

I denne artikel guider vi dig gennem et udvalg af de bedste gaming headsets på markedet lige nu, både trådløse og med ledning. Vi fremhæver både fordele og ulemper ved hver model, baseret på ekspertanmeldelser fra forskellige teknologisider. Så læs videre, hvis du ønsker at tage dine gaming sessions til det næste niveau.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

  1. Sennheiser GSP 300 » 474 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    gamer høretelefoner med memory foam

    Sennheiser GSP 300
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    review4 /5

    star4.3 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Sennheiser GSP 300 gaming-headsettet får stor ros for sin fremragende værdi og ydeevne. Prisen er mere overkommelig end andre modeller i Sennheisers sortiment, men dette headset holder stadig en høj standard. Det er designet til at give en dyb basoplevelse, og med sin lukkede akustiske konstruktion sikrer det en fordybende spiloplevelse uden forstyrrelser udefra. Designets komfort forbedres af en todelt hovedbøjle og ørepuder af memoryskum, hvilket gør det velegnet til lange spilsessioner.

    Mindre problemer, som f.eks. den faste mikrofon og manglen på et ekstra sæt ørepuder, forringer ikke headsettets samlede effektivitet væsentligt. Mikrofonens evne til at fjerne støj er en nøglefunktion for gamere, der sikrer klar kommunikation. Det skal dog bemærkes, at headsettet mangler visse funktioner som chat- eller spillydbalancekontrol, hvilket måske ikke opfylder alle brugeres behov.

    I tråd med ekspertanmeldelser sætter vi pris på dets alsidighed til både gaming og musiklytning sammen med den enkle justering af lyden. Det gør Sennheiser GSP 300 til et attraktivt valg for dem, der er på udkig efter høj kvalitet til en rimelig pris.

    Fordele

    • pros Cool design
    • pros Øre-puder med hukommelsesskum
    • pros Mikrofon med Noise Cancelling

    Ulemper

    • cons Har ingen balancer for chat eller spil-lyde
    • cons Har begrænsede funktioner

    Specifikationer

    • Sensitivity: ?
    • Frekvensgang min.: 15 Hz
    • Frekvensgang maks.: 26000 Hz
    • Impedans: 19 ohms
    • Vægt: 290 g

    Gaming headsettet Sennheiser GSP 300 begejstrer ekspertpanelerne i meget høj grad, og derfor får denne model virkelig gode kommentarer og karakterer med på vejen.

    Sennheiser GSP 300 er blevet testet og bedømt af de 2 forskellige testkilder, teknologisiden Techdissected.com og testsiden Trustedreviews.com, som både har set på modellens design, dens pasform, ydeevne og håndterbarhed samt mikrofonen.


    Mere om Sennheiser GSP 300

    To-delt hovedbøjle og hukommelsesskum

    Sennheiser GSP 300 kommer i et sort design med blå detaljer, som gør modellen mere farverig at se på. Sennheiser GSP 300 er designet til at være komfortabel at bære over længere tid, og derfor er modellen bygget med en todelt hovedbøjle, som skal øge komforten.

    Herudover er øre-puderne fremstillet af hukommelsesskum, som tilpasser sig efter den individuelle hovedform og giver dermed en højere komfort. Sennheiser GSP 300 har også en lav vægt på 290 gram, som gør, at gamer headsettet ikke tynger ned.

    Fokus på bassen

    Sennheiser GSP 300 er skabt til at give en dunkende og tung bas-oplevelse, og eftersom modellen kommer med et lukket akustisk design, så slipper udefrakommende lyde ikke ind og forstyrrer spiloplevelsen.

    Sennheiser GSP 300 kommer også med en mikrofon, der har den såkaldte Noise Cancelling-funktion, som gør, at støj udefra bliver neutraliseret – det gør det lettere at opretholde en klar kommunikation med andre spillere. Når man ikke anvender mikrofonen, så kan den løftes væk.

    God kvalitet til pengene, ifølge eksperterne

    Både Trustedreviews.com og Techdissected.com er meget begejstrede for Sennheiser GSP 300, og først og fremmest kommenterer de begge, at Sennheiser-produkter normalt er meget dyre, men Sennheiser GSP 300 kommer til en god og overkommelig pris – og så giver denne model oven i købet meget for pengene. Begge ekspertpaneler er også enige i, at Sennheiser GSP 300 både er god til at spille computerspil og til at lytte til musik på, og så er det let at justere lyden. Også komforten får fine kommentarer, og det samme gælder mikrofonen, som er meget velfungerende.

    Det er ikke mange minusser, som eksperterne har angående Sennheiser GSP 300. Dog nævner både Trustedreviews.com og Techdissected.com, at selv om mikrofonen er god, så er det en smule irriterende, at den kun kan løftes væk, men ikke tages helt af. Herudover savner begge ekspertkilder også et ekstra sæt øre-puder.

    Gå til den billigste forhandler
  2. award

    Corsair HS55 Wireless » 549 Kr. hos Elgiganten lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    gaming headset med lang batteritid og god lyd

    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    star4.2 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Forholdet mellem komfort, funktioner, kvalitet og pris er på Corsair HS55 Wireless ganske enkelt virkelig godt. Headsettet er ikke det mest avancerede, men til gengæld har det god batteritid, en fin mikrofon, god lyd samt dual-mode forbindelse, der giver dig masser af bevægelsesfrihed. Du kommer altså ikke til at mangle noget, hvad enten det er in-game, eller hvis du vil høre musik – og for os at se får du høj værdi for pengene.

    Fordele

    • pros Har både Bluetooth 5.2 og 2.4Ghz forbindelse
    • pros Hurtig opladningstid
    • pros Ganske udmærket batteritid
    • pros God lydkvalitet
    • pros God pris

    Ulemper

    • cons Mindre god software kompabilitet

    Specifikationer

    • Sensitivity: 114 dB/mW
    • Frekvensgang min.: 20 Hz
    • Frekvensgang maks.: 20000 Hz
    • Impedans: 32 ohms
    • Vægt: 273 g
    • Batteritid: 24 h
    • Trådløs rækkevidde: 15 m

    Corsair HS55 Wireless er headsettet til dig, som ikke har brug for en dyr, avanceret model, men som i stedet f.eks. blot vil afprøve et fornuftigt prissat trådløst headset med ganske fin lyd. Efter egen test af headsettet kan vi konkludere, at modellen tilbyder relativt meget til en relativ lav pris.


    Mere om Corsair HS55 Wireless

    Batteritid
    Ifølge Corsair har HS55 en batteritid på op til 24 timer, hvilket vi efter egen test kan konkludere stemmer meget godt. Vi brugte headsettet stort set uafbrudt i lige over 20 timer (delt i 2 sessions), hvor lyd fra både musik, in-game sounds og Discord spillede. Først til sidst i anden session blev headsettet sat til opladning – batteriet var dog endnu ikke dødt.

    Opladningstiden er derudover også super fin og hurtig, og på bare 15 minutter er det ca. fuldt opladet og klar til 6 timers brug.

    Dual-mode forbindelse
    HS55 har dobbelt trådløs tilslutning og kan altså både tilsluttes med 2,4 GHz via den medfølgende USB-A dongle og via Bluetooth, hvilket typisk kun ses hos lidt mere premium modeller. 2,4 GHz anbefales til gaming, da latency er lavere (du får en kabellignende oplevelse), hvor Bluetooth, som har højere latency, f.eks. kan bruges, hvis du bare skal høre musik, eller hvis du vil tilslutte den til din telefon.

    Også rækkevidden er ganske fin, hvor den efter egen test vurderes til at være omkring 10-15 m (afhængig af vægge og lignende). Du kan derfor sagtens gå rundt og stadig høre dine venner på Discord eller være med i mødet – bevægelsesfriheden er altså helt i top.
    Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan høre lyde fra to kilder på samme tid, selvom den har dual forbindelse.

    Mikrofon, software og komfort
    Corsair HS55 Wireless har en ikke-aftagelig omnidirektionel flip-mikrofon med en “flip to mute” funktion. Du muter og unmuter altså ganske simpelt mikrofonen ved enten at flippe mikrofonen op (mute) eller ned (unmute) – biplyde hjælper også med at indikere hvilken tilstand, mikrofonen er i. Der er også en knap til at mute / unmute, men den virker nærmest overflødig.

    Mikrofonens lyd er ganske fin, og dine teammates vil kunne høre dig uden problemer. Når det så er sagt, så er det heller ikke verdens bedste lydkvalitet – men det fungerer.

    Headsettet kan teknisk set bruges med Corsairs iCUE software, men det er der stort set ingen grund til at lege med, da de eneste muligheder, du har, er at opdatere og parre headsettet via donglen. Der er hverken RGB eller mulighed for at justere equalizeren.

    Med hensyn til komforten kan den siges at være ganske god. Under test blev den, som nævnt før, brugt i 2 sessions á 10 timer hver, hvor komforten aldrig rigtig var et problem – det endda med en testperson, der er relativt følsom over ørene. Headsettets vægt er lavt (266 g), og det var først efter 7-8 timer, det begyndte at kunne mærkes en smule, hvilket er rigtig fint.

    Gå til den billigste forhandler
  3. award

    Kingston HyperX Cloud II » 831 Kr. hos Labtech Data lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    gaming headset med lav vægt

    Kingston HyperX Cloud II
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    Vi anbefaler Kingston HyperX Cloud II som et solidt gaming headset med høj komfort og god lyd. Især de over-ear puder med memory foam giver en behagelig oplevelse, selv under lange spilsessioner. Derudover leverer headsettet en imponerende lydkvalitet, som skaber en intens og detaljeret gamingoplevelse.

    Mikrofonens kvalitet kunne dog godt være bedre, og Virtual 7.1 Surround Sound virker lidt overflødig. Derudover savner vi en aftagelig ledning, som ville gøre headsettet mere praktisk i brug og opbevaring.

    Fordele

    • pros Over-ear puder med hukommelsesskum
    • pros Lav vægt på 320 gram
    • pros Med Surround Sound
    • pros Aftagelig mikrofon

    Ulemper

    • cons Kan ikke tilkobles til Xbox
    • cons Mikrofonen er kun i en middelmådig kvalitet

    Specifikationer

    • Sensitivity: 150 dB/mW
    • Frekvensgang min.: 15 Hz
    • Frekvensgang maks.: 25000 Hz
    • Impedans: 60 ohms
    • Vægt: 320 g

    Gaming headsettet Kingston HyperX Cloud II er blevet testet og vurderet af 3 forskellige ekspertkilder, og her er tale om 3 kilder, der har forskellige fokuspunkter: Nemlig computerspilsiden Ign.com, teknologisiden Techspot.com samt testsiden Trustedreviews.com.

    Til trods for forskellige fokusser er alle 3 ekspertkilder rigtig begejstrede for Kingston HyperX Cloud II, og derfor får denne model også kun absolutte topkarakterer.


    Mere om Kingston HyperX Cloud II

    Flot model med røde detaljer

    Kingston HyperX Cloud II kommer i et flot og lidt mere farverigt design end mange andre gamer høretelefoner, da den ellers sorte udformning brydes af stærke, røde detaljer.

    Kingston HyperX Cloud II kommer med over-ear puder, og de er fremstillet af hukommelsesskum, hvilket betyder, at man er sikret en komfortabel oplevelse – selv efter mange timers spil. Kingston HyperX Cloud II vejer også kun 320 gram, så her er tale om et letvægts-headset.

    Studio-lyd

    Kingston HyperX Cloud II kommer med 53 mm drivere, hvilket giver en studio-lyd, og det højner computerspilsoplevelsen med mange gode detaljer. Der findes Virtual 7.1 Surround Sound i modellen, som giver endnu flere detaljer i lyd og rum.

    HyperX Cloud II kommer også med en mikrofon, som er aftagelig. Der findes en selvstændig volumenkontrol i både lyd og mikrofon, hvilket betyder, at man kan justere begge efter behov.

    Giver god og rig lyd, ifølge eksperterne

    Dette gamer headset begejstrer eksperterne i høj grad, og de har også mange rosende ord til overs for modellen. Især lyden er en af modellens helt store højdepunkter, for eksperterne forklarer, at lyden både bliver rig og nuanceret – i for eksempel krigsspil høres eksplosioner og skud højt, tydeligt og realistisk, men blødere lyde, såsom når man bevæger sig over grus og buskads, høres også på en virkelighedstro og subtil måde.

    Hertil vurderer eksperterne, at øre-puderne er gode til at holde udefrakommende støj ude. Design og komfort får også positive kommentarer, for eksperterne vurderer, at modellen er meget komfortabel at have på, og så er bygningskvaliteten meget høj.

    Eksperterne har ikke mange minusser angående Kingston HyperX Cloud II – Ign.com har slet ingen, mens Techspot.com dog synes, at Virtual 7.1 Surround Sound måske er lidt for meget, og så savner de, at man kan fjerne ledningen fra headsettet. Trustedreviews.com savner også en aftagelig ledning, og så er de ikke helt begejstrede for modellens opbevaring. Alle minusserne er dog i småtingsafdelingen.

    Gå til den billigste forhandler
  4. award

    Kingston HyperX Cloud Revolver S » 859 Kr. hos inkClub lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    bedste gaming headset i test hos tech radar

    Kingston HyperX Cloud Revolver S
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    Vi anbefaler Kingston HyperX Cloud Revolver, som er et fremragende headset til gaming, uanset om du spiller på konsol eller PC. Headsettet har en komfortabel pasform med memory-skum, en aftagelig mikrofon og en imponerende lydkvalitet med 7.1 surround sound, hvilket giver dig en fordybende spiloplevelse. Selvom ledningen er lidt lang, og du ikke har mulighed for at justere lydstyrken med 3.5mm jack, så er det stadig et alsidigt headset, der giver dig masser af værdi for pengene.

    Fordele

    • pros Rigtigt god lydkvalitet
    • pros Ekstremt komfortabel at have på
    • pros Kan anvendes til både spilkonsol computer og transportabel elektronik
    • pros Noise og echo cancelling

    Ulemper

    • cons Ingen mulighed for at styre volumen med 3,5mm
    • cons Ledningen er meget langt.

    Specifikationer

    • Sensitivity: 100 dB/mW
    • Frekvensgang min.: 10 Hz
    • Frekvensgang maks.: 23000 Hz
    • Impedans: 30 ohms
    • Vægt: 358 g

    Dette gaming headset leverer alt det, du har brug for, når du gamer. Her får du nemlig et headset i fuld størrelse, som er kompatibelt med både Mac og Windows. Den fungerer ligeledes både til spilkonsol, computer og diverse elektroniske, transportable devices.

    Der er tilkoblet en mikrofon med en frekvens på 50 til 18000 Hz, ligesom den har noise og echo cancelling, så spilleoplevelsen bliver helt perfekt. Du kan desuden tage mikrofonen af, hvis du for eksempel gerne vil bruge headsettet som helt almindelige hørebøffer.

    Både ørepuder og headband har memory foam, så de sidder super behageligt på netop dit hoved. Det gør det til en ekstremt komfortabel oplevelse at spille, idet du ikke kan mærke høretelefonerne stramme nogen steder.

    Der medfølger desuden et kontrolapparat, hvor du kan styre henholdsvis lydstyrke, og om du ønsker en lydløs oplevelse.


    Mere om Kingston HyperX Cloud Revolver S

    Lydeffekter

    Lyden kanaliseres gennem en 7.1 kanal via USB tilslutning, hvor der er virtual surround sound. Den forbindes via kabling, og lyden er i stereo. Høretelefonernes frekvens er 12 til 28.000 Hz, og de har en lydfølsomhed på 100.5 dB.

    Alle disse faktorer giver en ekstremt god lydkvalitet – og det endda uden at du behøver at installere nogen former for ekstra software.

    Kingston HyperX Cloud Revolver vs andre gamer høetelefoner på markedet

    Dette gaming headset er langt foran på en række parametre, men der hvor det virkelig tager fart, er i forhold til dens muligheder for opkobling til forskellige platforme og devices. Hvor rigtigt mange gaming headsets kun kan tilkobles til en enkelt eller to forskellige slags udstyr, så er der ingen begrænsninger med Kingston HyperX Cloud Revolver. Her kan du tilkoble adskillige forskellige platforme med kun det ene headset. Dermed behøver du ikke investere i mange forskellige headsets og/eller kabler, hvis du gerne vil bruge headset i forskellige formater.

    Derfor anbefaler vi den

    Kingston HyperX Cloud Revolver får virkeligt mange pæne ord med på vejen, og headsettet er blevet testet et utal af gange, hvor det er blevet kåret som ét af de bedste. Således er dette headset kåret som chefredaktørens favorit hos digitaltrends.com, det er kåret som testvinder hos techradar.com, og det har fået 9.3 ud af 10 stjerner hos IGN.com.

    Også slutbrugerne er vilde med headsettet og giver det 4 ud af 5 stjerner hos proshop. Der er derfor al mulig grund til at anbefale headsettet – og når det ovenikøbet ikke er afhængigt af, hvilken platform du vil benytte det på, så er der god mulighed for, at det vil være en investering, du vil blive glad for i mange år frem.

    Gå til den billigste forhandler
  5. SteelSeries Arctis 3 » 549 Kr. hos Bilka lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    komfortabelt gaming headset med 71 surround sound

    SteelSeries Arctis 3
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    SteelSeries Arctis 3 er et gaming headset, som virkelig skinner, når det kommer til komfort, 7.1 surround sound og en mikrofon med Noise Cancelling – alt sammen til en fornuftig pris. Headsettet har en hovedbøjle, som er inspireret af skibriller, hvilket gør det behageligt at have på i længere tid af gangen. Derudover holder ørepuderne dine ører kølige og tørre, så du kan fokusere fuldt ud på dit spil.

    Desværre er lydkvaliteten til musik ikke fantastisk, især når headsettet ikke er tilsluttet til en PC. Derudover kunne det have været mere robust sammenlignet med andre modeller i serien.

    Fordele

    • pros Inspireret af udøversport
    • pros Med 7.1 Surround Sound
    • pros Mikrofon med Noise Cancelling

    Ulemper

    • cons Er svær at tilpasse
    • cons Musik lyder kun godt
    • cons Når de er tilsluttet PC.

    Specifikationer

    • Sensitivity: 98 dB/mW
    • Frekvensgang min.: 20 Hz
    • Frekvensgang maks.: 22000 Hz
    • Impedans: 32 ohms
    • Vægt: 313 g

    Modellen SteelSeries Arctis 3 er blevet vurderet og bedømt af 3 forskellige ekspertpaneler, som enten beskæftiger sig med teknologi eller forbrugertests.

    Her er tale om teknologisiden Techradar.com, teknologi-testsiden Tomsguide.com samt testsiden Trustedreviews.com, og eksperterne giver SteelSeries Arctis 3 fine karakterer.


    Mere om SteelSeries Arctis 3

    Komfort hentet fra sportens verden

    SteelSeries Arctis 3 er skabt til at være komfortabelt og ikke tynge spillerens hoved ned eller klemme det. Derfor er inspirationen blevet hentet fra sportens verden ved konstruktionen af denne model, da hovedbøjlen har samme design som skibriller, og øre-puderne har det såkaldte Air Weave stof, der også findes i sportstøj.

    Air Weave materialet sikrer, at ørerne holdes tørre og kølige. SteelSeries Arctis 3 vejer desuden ikke ret meget med sin vægt på kun 298 gram – det ligger i klart den lave ende sammenlignet med andre gaming høretelefoner.

    7.1 Surround Sound

    SteelSeries Arctis 3 er skabt til at give en ultimativ spille-oplevelse og give spilleren følelsen af, at han eller hun selv er til stede midt i handlingen. Derfor har SteelSeries Arctis 3 7.1 Surround Sound, som gengiver lyden virkelighedstro og realistisk.

    SteelSeries Arctis 3 kommer også med en mikrofon, som kan trækkes tilbage, når den ikke skal bruges. Mikrofonen har Noise Cancelling, som neutraliserer støj og gør stemmen klar og tydelig.

    Har hele pakken, ifølge eksperterne

    Ofte bedømmes gaming høretelefoner stærkest på kriterierne lyd, komfort og mikrofon, og modellen SteelSeries Arctis 3 scorer ifølge eksperterne højt på alle de 3 kriterier: Det forklares nemlig, at SteelSeries Arctis 3 har en rigtig god lydkvalitet, mikrofonen er klar og tydelig, og så sidder modellen godt og komfortabelt omkring spillerens hoved. Herudover kommer prisen, som ifølge eksperterne også er overkommelig.

    Også designet får fine kommentarer med på vejen, for ifølge eksperterne ser SteelSeries Arctis 3 rigtig flot ud.

    På minussiden kommenterer eksperterne, at SteelSeries Arctis 3 er et godt – men ikke fantastisk – gamer headset, og modellen føles en smule svag i forhold til andre modeller i Arctis-serien, som er lidt dyrere men til gengæld også generelt bedre. Det kommenteres også, at musikken kun lyder rigtig godt fra en computer, og så kan der efter noget tid opstå en smule komfort-irritation.

    Gå til den billigste forhandler
  6. award

    SteelSeries Arctis Pro + GameDAC » 999 Kr. hos Elgiganten lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    gaming headset med noise cancellation

    SteelSeries Arctis Pro + GameDAC
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    star4.2 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    SteelSeries Arctis Pro + GameDAC-headsettet imponerer os med sin exceptionelle lydkvalitet, som det også fremgår af mange tekniske publikationer. Selvom prisen er til den høje side, er den klare og fyldige lyd til gengæld uden sammenligning takket være GameDAC. Enheden forbedrer din lydoplevelse og hæver den til niveauer, som andre gaming-headset sjældent kan hamle op med.

    Vi sætter især pris på headsettets unikke design, som prioriterer høj komfort. Øreproppernes plysbelægning og den elastiske hovedbøjle sikrer langvarig komfort under lange spilsessioner. Derudover skiller den førsteklasses mikrofon, der er rost for sin klarhed og støjreduktion, sig markant ud. Manglen på en dedikeret knap til justering af mikrofonens lydstyrke er en mindre ulempe, der dog i vores øjne opvejes af den overordnede overlegne lydkontrol, der leveres via GameDAC.

    På trods af den højere pris er SteelSeries Arctis Pro + GameDAC-headsettet en god investering for dig, der ønsker en førsteklasses lydoplevelse, når du gamer. Dets blanding af komfort, lydkvalitet og tilpasningsmuligheder gør det til et enestående valg på et konkurrencefyldt marked.

    Fordele

    • pros Exceptionelt god lyd
    • pros Medfølgende GameDAC
    • pros Noise cancelling
    • pros Fede lys-effekter

    Ulemper

    • cons Har ingen knap til at tilpasse mikrofonens lydstyrke
    • cons Højere prisklasse

    Specifikationer

    • Sensitivity: 102 dB/mW
    • Frekvensgang min.: 10 Hz
    • Frekvensgang maks.: 40000 Hz
    • Impedans: 32 ohms
    • Vægt: 426 g
    • Batteritid: 10 h
    • Trådløs rækkevidde: 12 m

    Et gaming headset handler grundlæggende om at have optimal lyd, når du begiver dig ind i et spilleunivers – og her skuffer headsettet fra SteelSeries på ingen måde. Adskillige tests hos henholdsvis britiske og amerikanske tech magasiner slår fast, at der ikke er en finger at sætte på lyden, og Techradar.com går så langt som at kalde headsettet for en ”audiofils paradis”.

    GameDAC forbindes til din computer eller spillekonsol via USB eller kabel, og du kan styre både volumen og andre lydindstillinger herigennem. Derudover kan du også tilpasse lyset, der kommer ud af headsettet via GameDAC boksen  – en lille ekstra detalje, der gør oplevelsen komplet.


    Mere om SteelSeries Arctis Pro + GameDAC

    Komfort i top

    Komponenterne i headsettet er i absolut høj klasse, og hørebøfferne former sig på behagelig vis rundt om dine ører, så al udefrakommende lyd blokeres. Hørebøfferne er på ydersiden lavet i plastic, og på indersiden har de en blød og dynet belægning. De forbindes til et headband via aluminium tråde, og det smarte headband er lavet af et elastisk materiale, der gør det utroligt komfortabelt at have på.

    God mikrofon

    Mikrofonen har noise cancelling, så der ikke kommer forstyrrende elementer ind i spillet, ligesom du kan flytte rundt på mikrofonen, så den er placeret på den måde, du foretrækker. Du kan desuden gøre mikrofonen lydløs, hvis der er behov for det. Endelig medfølger der skum til mikrofonen, så lyden af åndedræt mv. kan begrænses.

    SteelSeries Arctic Pro vs andre gaming headsets på markedet

    Det er sjældent, at lydoplevelsen bliver så god, som den bliver med SteelSeries Arctic Pro, og det skyldes i høj grad den medfølgende GameDAC. Den giver dig helt nye niveauer af klar og uforstyrret lyd, og selvom prisen for headsettet er lidt højere end for andre headsets, giver den dig til gengæld enorm god værdi for pengene. Du vil sjældent opleve bedre lyd end her.

    Derfor anbefaler vi den

    Headsettet scorer virkelig høje karakterer ved de store tech magasiner. Wired.com giver den 9 ud af 10 stjerner, Tomsguide.com giver den 4 ud af 5 stjerner, IGN.com kaster 9,3 ud af 10 stjerner efter den, og Techadvisor.co.uk belønner den med 4,5 stjerner ud af 5. Kunderne er også glade, og på proshop.dk får headsettet 4,5 stjerner ud af 5 med på vejen.

    Gå til den billigste forhandler
  7. award

    Corsair HS80 Max Wireless

    trådløst headset med en god mikrofon og Dobly Atmos

    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    Corsair DK
    På lager
    1.415 kr.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    review4.25 /5

    star4.3 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Efter vi har læst om HS80 Max, er vi kommet frem til, at det absolut lever op til vores forventninger – især når det kommer til lyd og komfort. Hele lydoplevelsen er mere end gennemført, og med Dolby Atmos kan lyden skræddersyes og tilpasses endnu mere. Bluetooth-forbindelsen udvider Max’ alsidighed, mens 2.4Ghz sørger for, at du altid har en præcis og tydelig kommunikation.

    Batteritiden er derudover virkelig imponerende, hvilket selvfølgelig er et stort plus, når der er tale om et trådløst headset. Selvom headsettet er designet med nogle plastikdele, samtidig med det bærer et højere prisskilt, vil vi alligevel varmt anbefale Corsair HS80 Max til dig, der ønsker et trådløst gaming headset i høj kvalitet.

    Fordele

    • pros Lang batteritid
    • pros Høj komfort
    • pros God wireless range
    • pros Høj lyd- og mikrofonkvalitet
    • pros Både Bluetooth og 2.4 GHz forbindelse
    • pros Understøttes af Dolby Atmos
    • pros Føles robust

    Ulemper

    • cons Høj pris
    • cons Mange plastikdele

    Specifikationer

    • Sensitivity: 119 dB/mW
    • Frekvensgang min.: 20 Hz
    • Frekvensgang maks.: 20000 Hz
    • Impedans: 32 ohms
    • Vægt: 717 g
    • Batteritid: 12 h
    • Trådløs rækkevidde: 18 m

    HS80 Max Wireless er et førsteklasses headset med meget at tilbyde. Hvis du er parat til at betale lidt ekstra for en kvalitet udover det sædvanlige, er HS80 Max i vores øjne et oplagt valg. Vores egen test af headsettet har vist, at modellen leverer en rigtig god lyd, har en klar og tydelig mikrofon, en god batteritid, bred rækkevidde og en behagelig pasform – derfor selvfølgelig også til en højere pris.


    Mere om Corsair HS80 Max Wireless

    Komfort og batteritid

    HS80 Max Wireless er designet med komfort i fokus, og kommer derfor udstyret med bløde ørepuder af memoryskum og dækket af et ventilerende og åndbart stof. Hovedbåndet kan desuden justeres, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse det præcist efter dine behov. Selv efter mange timers brug har vi ikke oplevet gener i komforten, hvilket gør headsettet ideelt til de lange spilsessioner.

    Ifølge Corsair kan headsettet levere op til hele 65 timers batteritid ved brug af 2.4GHz og endda op til 130 timer via Bluetooth (uden RGB belysning, 24 timer med 2.4GHz og RGB). Efter vores egne tests viser det sig også, at de her tal faktisk er helt nøjagtige – batteritiden er dermed intet mindre end imponerende.

    Mikrofon og lyd

    HS80 Max’s omni-directional mikrofon præsenterer dig for et bredt dynamisk område og en virkelig solid stemmeklarhed med en smart flip-to-mute-funktion. Det sikrer, at dine ord og stemme kommer tydeligt igennem, så du kan kommunikere problemfrit med dine venner og teammates. Med CORSAIRs iCUE-software, som er integreret med NVIDIA® Broadcast-teknologi, kan headsettet, ved hjælp af AI, filtrere og isolere din stemme fra baggrundsstøj og ekko (bemærk at det kræver NVIDIA RTX 2060 eller en nyere model).

    De helt nye 50 mm neodymium-lyddrivere i headsettet leverer en bred lydfrekvens fra 20-20.000 Hz, hvilket sørger for en nuanceret gengivelse – det gælder lige fra lydeffekter i spil til de fineste toner i musik. Dolby® ATMOS-teknologien tilføjer oveni en yderligere dybde, som kun forbedre din oplevelse, uanset om du er dybt fokuseret i et spil, eller bare nyder din yndlingsmusik.

    Lang rækkevidde
    Nyd trådløs 2,4 GHz-lyd med lav latenstid og en rækkevidde på op til 15 m og HiFi-lyd på 24 bit/96 kHz — angiveligt dobbelt så meget som typiske gaming headset — plus Bluetooth tilslutning. Headsettet er dertil kompatibel med både PC, Mac, PlayStation og kan endda også tilsluttes din telefon via Bluetooth, hvis du f.eks. vil have god lyd, mens du går en tur.

    Oplev 2,4 GHz trådløs lyd med en minimal latenstid og op til 15 meters rækkevidde samt HiFi-lyd i 24 bit/96 kHz. Headsettet leverer angiveligt en dobbelt så god lydkvalitet som mange andre gaming headsets, og understøtter samtidig Bluetooth. HS80 Max er kompatibelt med PC, Mac, PlayStation og kan endda forbindes til din telefon, så du kan have en god lyd på farten.

    Gå til den billigste forhandler

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 7 bedste gaming headsets

Corsair HS80 Max Wireless
SteelSeries Arctis Pro + GameDAC
Corsair HS55 Wireless
Kingston HyperX Cloud II
Sennheiser GSP 300
Kingston HyperX Cloud Revolver S
SteelSeries Arctis 3
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis

Kundeanmeldelser

Sensitivity

question-specif

Frekvensgang min.

Frekvensgang maks.

Impedans

Vægt

Batteritid

no-specif
no-specif
no-specif
no-specif

Trådløs rækkevidde

no-specif
no-specif
no-specif
no-specif

Hvad du skal overveje, før du køber gaming headset

Følsomhed, frekvensrespons og impedans

Følsomhed, målt i decibel pr. milliwatt (dB/mW), angiver, hvor effektivt et headset omdanner elektrisk strøm til hørbar lyd. Højere følsomhed svarer til højere lydudgang ved samme effektniveau, hvilket betyder, at headsets med følsomhed omkring 100 dB/mW eller højere generelt opfattes som ideelle til gaming, da de giver klar og robust lyd uden at have brug for meget strøm.

Frekvensrespons, målt i Hertz (Hz), henviser til det område af lydfrekvenser, som headsettet kan gengive. Et bredere frekvensområde, typisk mellem 20 Hz (bas) og 20.000 Hz (diskant), er at foretrække, da det dækker hele spektret af den menneskelige hørelse og sikrer, at alle aspekter af spillets lyd – fra lav rumlen til høje lyde – er nøjagtigt repræsenteret. Nogle high-end gaming-headset kan tilbyde et endnu bredere område, som 15 Hz til 25.000 Hz, for en enndu mere detaljeret lydgengivelse.

Impedans, en anden vigtig specifikation for gaming-headset, måles i ohm (Ω) og repræsenterer headsettets modstandsdygtighed over for elektrisk strøm. Headsets med lavere impedans (under 50 Ω) kræver mindre strøm for at levere høje lydniveauer, hvilket gør dem kompatible med en bred vifte af enheder, herunder dem med svagere forstærkning som smartphones og gaming-controllere. Den høje tilgængelighed og alsidighed gør lavimpedans-headsets til et populært valg blandt gaming-headsets. Headsets med høj impedans (over 50 Ω) kræver på den anden side mere strøm for at yde optimalt og findes derfor normalt i kontorområder. De giver nemlig bedre lydkvalitet og er mindre tilbøjelige til at blive beskadiget af overbelastning, men når måske ikke deres fulde potentiale, når de er tilsluttet almindelige forbrugerenheder uden yderligere forstærkning.

Når du overvejer ovenstående specifikationer, er det også vigtigt at balancere dem med andre faktorer som komfort, byggekvalitet og mikrofonens ydeevne. Et headset med optimal følsomhed og frekvensrespons forbedrer den samlede spiloplevelse ved at give fordybende, klar og detaljeret lyd, hvilket i sidste ende giver bedre spilfordybelse og forbedret evne til at registrere signaler og anvisninger i spillet. Dine personlige præferencer og de specifikke behov i de spil, du spiller, bør dog også styre dit valg.

Trådløse eller kablede gaming-headset?

Når du vælger mellem trådløse og kablede gaming-headset, ligger den største forskel i tilslutningsmuligheder og bekvemmelighed i forhold til konsistens og ventetid.

Trådløse headsets giver bevægelsesfrihed og eliminerer kabelrod. De forbindes nemlig til enheder via Bluetooth eller en trådløs USB-dongle, hvilket giver en pæn og fleksibel gamingopsætning. Det gør dem ideelle til dig, der sætter pris på mobilitet og en ren opsætning, eller som spiller på afstand, f.eks. fra en sofa. Trådløse headsets vil dog have begrænsninger i batteritiden, og kræver regelmæssig opladning. Derudover kan der nogle gange opstå ventetid eller en lille forsinkelse mellem spillets lyd og handling, selvom fremskridt inden for teknologi dog har reduceret problemet betydeligt i mere avancerede modeller.

På den anden side garanterer kablede headsets en stabil, uafbrudt forbindelse uden ventetid, hvilket sikrer, at lyden er perfekt synkroniseret med spillet. De får desuden strøm direkte fra den enhed, de er forbundet til, så der er derfor ingen bekymringer om batteritiden. Headsets med ledning giver ofte bedre lydkvalitet og er generelt billigere end deres trådløse modstykker. De egner sig bedst til gamere, der spiller ved et skrivebord eller tæt på deres konsol/PC, og som prioriterer lydkvalitet og uafbrudt spil frem for mobilitet.

Konklusionen er, at valget mellem trådløse og kablede gaming-headset handler om personlige præferencer og gaming-vaner. Trådløse headsets er bedst til dig, der prioriterer bekvemmelighed og et kabelfrit setup, mens kablede headsets omvendt er ideelle til dig, der værdsætter ensartet ydeevne og lydkvalitet uden at skulle bekymre dig om batteritid eller potentiel lydforsinkelse.

Funktioner

Gaming-headset kommer typisk også med en række ekstra funktioner, der alle er med til at forbedre den generelle spiloplevelse. Her er nogle af de vigtigste funktioner, du bør overveje:

  • Støjreducerende funktion: Funktionen er afgørende for en fordybende spiloplevelse, især i støjende omgivelser. Aktiv støjreduktion (ANC) bruger avanceret teknologi til at annullere eksterne lyde, så du kan fokusere udelukkende på spillets lyd. Det er især nyttigt i multiplayer-sammenhænge, hvor koncentration er altafgørende.
  • Udskiftelige ørepuder: Komfort er afgørende under lange spilsessioner. Headsets med udskiftelige ørepuder giver fleksibilitet til at udskifte puderne, når de er slidte, eller til at skifte dem ud med et andet materiale eller en anden stil, der passer bedre til dine komfortpræferencer.
  • Dolby ATMOS: For en endnu mere fordybende lydoplevelse understøtter nogle headsets Dolby ATMOS, en teknologi, der skaber et mere realistisk, tredimensionelt lydmiljø. Det kan være en game-changer i spil, hvor rumlige lydsignaler er vigtige.
  • Indbygget equalizer: Nogle gaming-headsets har en indbygget equalizer, så du kan justere lydfrekvenserne, så de passer til dine præferencer eller de specifikke behov i forskellige spil.
  • Udtrækkelig eller aftagelig mikrofon: En udtrækkelig eller aftagelig mikrofon kan justeres til optimal positionering eller fjernes, når den ikke er i brug, hvilket øger headsettets alsidighed.
  • Kontrol af lydstyrke og mute: Nem adgang til lydstyrke- og mute-kontroller direkte på headsettet kan være utroligt praktisk og give mulighed for hurtige justeringer midt i spillet.
  • Kompatibilitet med flere platforme: Et headset, der er kompatibelt med flere platforme (pc, konsoller, mobile enheder), giver større fleksibilitet og værdi.

Når du vælger et gaming-headset, skal du overveje, hvilke af ovenstående funktioner, der passer bedst til dine spilvaner og præferencer. Den rigtige kombination af funktioner kan nemlig forbedre både komforten og kvaliteten af din spiloplevelse betydeligt.

Pris

I prisklassen fra 110 til 4.380 DKK tilbyder hovedtelefoner en bred vifte af funktioner og kvaliteter. I den lave ende (110 – 500 DKK) kan du forvente basale trådløse hovedtelefoner, der er velegnede til afslappet brug, med standard lydkvalitet og enklere opbygning. Hovedtelefoner i mellemklassen (500 – 1.500 kr.) har derimod bedre lydkvalitet og komfort, ofte med grundlæggende støjreduktion og længere batteritid, hvilket gør dem ideelle til almindelige brugere. Hovedtelefoner i høj kvalitet (1.500 – 3.000 kr.) tilbyder avancerede funktioner som overlegen støjreduktion, fremragende lydkvalitet og holdbar konstruktion, hvilket henvender sig til mere seriøse gamere. I premium-segmentet (3.000 – 4.380 kr.) kan du forvente topmodeller med luksuriøs byggekvalitet, lyd i høj opløsning, avanceret støjreduktion og smarte funktioner, der er designet til audiofile og intensiv brug. Når prisen stiger, stiger også lydkvaliteten, komforten og antallet af ekstra funktioner som trådløs tilslutning og app-integration.

Bruger- og ekspertanmeldelser

Det anbefales at læse både bruger- og ekspertanmeldelser, da de giver værdifuld indsigt i hovedtelefonernes ydeevne fra forskellige perspektiver. Brugeranmeldelser kaster lys over erfaringerne fra personer, der allerede har brugt hovedtelefonerne, og give førstehåndsberetninger om deres ydeevne og anvendelighed. På den anden side dykker ekspertanmeldelser dybere ned i hovedtelefonernes tekniske aspekter, såsom lyd- og byggekvalitet og funktioner, og tilbyder ofte sammenligninger med lignende modeller. Den detaljerede analyse kan være særlig nyttig, hvis du gerne vil forstå alle aspekter af hovedtelefonerne, før du træffer en beslutning.

Nedenfor har vi inkluderet et udvalg af både bruger- og ekspertanmeldelser for at hjælpe dig med at træffe et informeret valg.

Det bør du overveje, inden du køber nyt gaming headset

En god spilleoplevelse og et godt gaming headset hører sammen, så derfor er det ikke ligegyldigt, hvilket gamer headset, man vælger. Der findes dog mange forskellige modeller, hvilket kan gøre det svært at finde det helt rigtige.

Baseret på artikler fra Gameskinny.com og Gadgets.ndtv.com guider vi her til, hvad man især bør lægge mærke til, inden man investerer i et gaming headset. I denne guide er også inkluderet tips fra Thenextweb.com og Compware.dk.

  • Lyd: Lyden er for mange lige så vigtigt som grafikken eller spillets handling – god lyd giver nemlig en bedre indlevelse og mere føling med spillet.

Lyd i headsets kommer ofte enten med stereo-lyd eller surround sound, og hvis man er en seriøs spiller, så anbefaler eksperterne, at man vælger en model med surround sound – især til førsteperson-skydespil.

Surround sound giver nemlig en mere ægte og ”hel” lydoplevelse, hvor lyden positioneres, så man for eksempel kan høre fodtrin eller bevægelser tydeligere og fornemme, hvorfra de kommer. Har man dog flere drivers, så kan surround sound godt få lyden til at skratte, og surround vil ofte også betyde, at man ofrer lidt af den generelle lydkvalitet.

Hvis man bare spiller engang imellem eller ikke går så højt op i lydkvalitet, så kan man sagtens bare vælge et gamer headset med stereolyd.

  • Teknologi: Moderne headsets kommer med meget teknologi. Eksperterne forklarer, at man bør overveje, om modellen har Noise Cancelling, som aktivt går ind og begrænser støj.

Noise Cancelling fungerer ved, at små mikrofoner på headsettet opfanger udefrakommende støj, hvorefter de producerer støj i den modsatte retning, så balancen bliver udjævnet.

  • Mikrofon: De fleste gaming headsets kommer også med en mikrofon, som sidder fast på headsettet. Der findes 2 typer af mikrofoner: uni-directional og omni-directional. Uni betyder en, og derfor kommer lyden kun fra en retning. Uni-versionen er skabt til kun at fokusere på stemmen, så man lettere kan tale med andre spillere og overlevere beskeder og kommandoer.

Uni-modeller passer godt til skydespil, da de sørger for, at omkringliggende lyde ikke påvirker lyden af stemmen. Omni betyder mange (retninger), og omni-versionen opfanger derfor lyd fra andre steder end kun spillerens stemme, da lyden kommer fra flere retninger.

  • Komfort: Det kan være svært at teste for komfort med det samme, for det finder man først ud af efter mange timers spil med headsettet rundt om hovedet.

Eksperterne anbefaler, at man går efter en let model, der ikke tynger ned på hoved og nakke, plus at hovedbøjlen bør kunne justeres efter hovedstørrelse. Se efter de materialer, som headsettet er fremstillet af, og læg både mærke til hovedbøjlen og øre-puderne.

  • Design: Hvis man går meget op i æstetik, så bør man også tage designet med i betragtningerne, men ifølge eksperterne bør det ikke være det altoverskyggende parameter.

Med eller uden ledning: Det er en smagssag, om man foretrækker et gaming headset med eller uden ledning, for begge har fordele og ulemper. Vi går i dybden med dette i næste afsnit.

  • Type: Forskellige headsets kommer med forskellige typer af øre-puder – nogle er in-ear modeller (hvor dutten skal ind i selve øret), som er meget små og lette og fordelagtige til, når man er på farten, men de kan værre irriterende over tid. In-ear er også ofte det billigste valg.

Nogle er on-ear modeller (dutterne sidder bogstavelig talt på ørerne men dækker dem ikke helt), og derfor er de større end in-ear. De har en hovedbøjle, som gør, at dutterne holdes på plads. On-ear er mere komfortable end in-ear, men over tid kan de blive generende.

Endelig findes der over-ear-modeller, som er den største type. Over-ear sidder over ørerne og dækker dem helt, hvilket gør denne type mere komfortabel at have på over længere tid.

Lyden bliver også bedre i denne type, men ofte koster det også mere. Eksperterne anbefaler, at man vælger et regulært gamer headset, hvis man er seriøs spiller.

  • Pris: Ifølge eksperterne fortæller prisen ofte en del om modellernes kvalitet. Hvis man virkelig ønsker det bedste af det bedste, så kan man let komme op over et par tusinde kroner, men eksperterne vurderer, at man godt kan få et godt gaming headset for under omkring tusind kroner.

Hvad vægter du højest? Overvej grundlæggende hvad der er vigtigst for netop dig, når du skal have et nyt gamer headset – er det lyd, komfort eller mikrofon?

Hvis det er alle delene, så bør man investere i en af de dyrere modeller, men ellers kan man vælge en billigere model og så gå på kompromis med de elementer, som ikke er altafgørende for en.

Headset med og uden ledning – Hvad skal jeg vælge?

Som nævnt i tidligere afsnit så er det en smagssag, om man foretrækker gamer headset med ledning eller trådløst, der så virker via Bluetooth. Der findes dog fordele og ulemper ved begge valg. Baseret på vurderinger fra Gamingscan.com, Decibullz.com og Rtings.com præciserer vi her fordelene og ulemperne ved begge typer:

Fordele ved gaming headset med ledning 

  • Gode til når man spiller på computer og ikke konsol.
  • Anvendes enten via USB eller 3,5 mm jack-stick.
  • Giver god lyd.
  • Man er altid sikret et godt signal, og der vil ikke opstå udfald.
  • Skal ikke lades op.
  • Ingen forsinkelse i lyden.

Ulemper ved gaming headset med ledning 

  • Ledningen kan være i vejen.
  • Mindre bevægelsesfrihed.
  • Kan føles klodsede.

Fordele ved trådløst gaming headset 

  • Mere bevægelsesfrihed.
  • Ser flot ud.
  • Slipper for ledning.
  • Kan opholde sig langt væk fra skærmen og stadig kunne spille.
  • Ofte lidt mere komfortable at have på, da ledningen ikke er i vejen eller tynger.

Ulemper ved trådløst gaming headset 

  • Skal lades op, og kan løbe tør for batteri midt i spillet.
  • Der kan opstå forstyrrelser i signalet, når gamer headsettet fungerer via Bluetooth.
  • Ofte dyrere end gamer headsets med ledning.
  • Kan opstå forsinkelser i lyd
  • Traditionelt set er trådløse lyd-forbindelser ikke designet til at give lydkvalitet i topklasse, så derfor vil lyden ofte være ringere i et trådløst gamer headset end i et med ledning.

Konklusion: Eksperternes vurdering af headsets med og uden ledning til gaming

Eksperterne fra Gamingscan.com konkluderer, at hvis man er en seriøs spiller, så vil gamer headsets med ledning være det bedste valg, men hvis man spiller på konsol og dermed skal tilkoble spil til fjernsynet, så vil den mere fleksible trådløse variant give mange fordele.

Eksperterne fra Rtings.com forklarer desuden, at hvis man fortrinsvis skal anvende sit headset til at spille med, så skal man også være opmærksom på forsinkelser i lyden, hvis man anvender et trådløst headset. Der skal lyden nemlig igennem flere processer, og derved kan der opstå forsinkelser, så lyd og billede ikke passer sammen – det vil ikke ske med et headset med ledning, så derfor anbefaler Rtings.com headsets med ledning til spillere (hvis man blot hører musik, så vil man derimod ikke bemærke de små forsinkelser).

Hvordan bliver gaming headsets testet?

Det kan være svært at få afprøvet gaming headsets ordentligt som forbruger, så man ved, om her er tale om et godt produkt. Her er eksperttests meget informative, idet eksperterne tester de forskellige modeller på flere aspekter, så forbrugerne ved, om de bør købe modellen eller ej.

Både Pcmag.com og Digitaltrends.com har testet gamer headsets, og her forklarer de, hvilke aspekter de tester på:

  • Pasform / komfort

Eksperterne fortæller, at pasform og komfort er en meget vigtig faktor, når det kommer til headsets, for man har dem ofte på i mange timer ad gangen. Der testes for, hvordan modellerne sidder rundt om hovedet og over ørerne, og hvordan de føles efter lang tid (ofte 2-3 timer). Der ses på, om modellerne strammer for meget, eller om de er for tunge.

  • Teknologi

Nogle headsets kommer med forskellige teknologier såsom Noise Cancelling. Hvis det er tilfældet, så testes modellerne for, hvor godt de udfører opgaverne.

  • Forbindelse

Der ses også på, om modellerne er med eller uden ledning. Hvis modellerne er trådløse, så testes der for, hvor lette de er at forbinde med for eksempel computeren, og der testes for, om forbindelsen bliver fejlfri, og om hvor langt forbindelsen rækker.

  • Lyd

Lyden er et af de vigtigste parametre, når man skal anskaffe sig et nyt headset. Eksperterne tester blandt andet forskellige musikgenrer for at finde styrker og svagheder. Der testes også for, hvor højt lyden kan skrues op, uden der opstår forvrængninger.

  • Mikrofon

Hvis headsettet kommer med en mikrofon, så testes denne også. Det gøres ved, at eksperterne foretager telefonopkald, som ligger til grund for en evaluering af mikrofonens kvalitet.

  • Tilbehør

Mængden af tilbehør tages også med i vurderingen, da nogle modeller kommer med meget tilbehør og dermed øger funktionaliteten, hvor andre stort set ikke kommet med noget overhovedet.

Hvordan vælger du det rette gaming headset, og hvordan passer det med din gaming-PC?

At vælge det rigtige gaming headset handler om mere end bare lydkvalitet – det handler også om at sikre, at det passer perfekt til din computer og gaming setup. Et godt headset kan give dig den nødvendige fordybelse og præcision, uanset om du spiller FPS-spil eller multiplayer online battle arenaer.

Når du vælger et headset, skal du overveje, hvilke funktioner der er vigtigst for dig: Skal det være trådløst eller kablet? Har du brug for aktiv støjreduktion? Eller måske 7.1 surround sound? Samtidig skal du sørge for, at din computer er i stand til at understøtte de krav, headsettet stiller, som f.eks. lydkort og driverkompatibilitet.

Hvis du endnu ikke har en gaming-PC eller overvejer at opgradere dit setup, kan det være værd at bygge din egen. På den måde sikrer du, at din computer matcher dine behov og kan levere den bedst mulige ydelse til både spil og dit gaming udstyr. Lyder det som noget for dig? Læs vores guide til at bygge en computer fra bunden her og bliv klar til at sammensætte den perfekte gaming-oplevelse.

Hvordan vælger du det bedste gaming headset?

Lyden spiller en vigtig rolle i gaming – både for at fordybe dig i spillets verden og for at kommunikere effektivt med dit team. Når du vælger et gaming headset, er det vigtigt, at det matcher din gaming opsætning og sikrer optimal lydkvalitet. Hvis du ikke allerede har din drømmeopsætning, kan du komme godt i gang med Forbrugsguidens guide til at bygge en gaming computer. Her får du hjælp til at finde de rette komponenter og skabe et solidt fundament for din gamingoplevelse.

FAQ

Hvilke gaming headsets har fået de bedste bedømmelser i tests?

SteelSeries Arctis Pro + GameDAC, Corsair HS80 Max Wireless, Logitech G433 og Sennheiser GSP 300 er nogle af de modeller, der har klaret det bedst i tests.

Hvordan er gaming headsettene blevet testet?

Headsettene er blevet vurderet ud fra faktorer så som deres pasform/komfort, interne teknologi, forbindelse, lydkvalitet, mikrofon og medfølgende tilbehør.

Hvad skal man se efter, når man køber et gaming headset?

Når man gamer, sidder man ofte mange timer ad gangen med headsettet på. Det er derfor anbefalet, at du går efter en komfortabel over-ear-model. Dertil får man oftest den bedste oplevelse, hvis headsettet har indbygget surround sound og eventuel noise cancelling. Derefter bør man overvej ting så som mikrofon, om headsettet er med eller uden ledning, og om det æstetiske udtryk er vigtigt for dig.

Test og anmeldelser af gaming headsets anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Digitalcitizen.life 

Digitalcitizen.life er en online webside, som handler om borgernes digitale liv. Her findes artikler og information omkring forskellige emner, der har med digitalisering at gøre, og Digitalcitizen.life foretager også tests og laver anmeldelser af digitale produkter. Her har Digitalcitizen.life testet gaming headsettet Asus ROG Strix Fusion 500. Du kan finde hele artiklen her.

Ign.com  

Ign.com er en verdensomspændende platform med fokus på computerspil. Her skrives både om nyheder, udføres guides og anmeldes spil. Eftersom her er tale om et verdensomspændende foretagende, så har Ign.com forskellige websider tilknyttet de forskellige geografiske områder – samt også modersiden Ign.com. Her har Ign.com testet forskellige gaming headsets:

Ønsker ud at læse mere om testen af Razer Kraken Pro V2, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Kingston HyperX Cloud II, kan du klikke på dette  link.

Ønsker du at læse mere om testen af Logitech G433, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af SteelSeries Arctis 7, kan du klikke på dette link.

Pcmag.com  

Pcmag.com er et computerspilsmagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for computer-verdenen. Det gælder både nyheder, konsoller og spil, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter. Her har Pcmag.com testet forskellige gamer headsets:

Ønsker du at læse mere om testen af Razer Kraken Pro V2, kan du læse mere her.

Ønsker du at læse mere om testen af Logitech G933, kan du læse mere her.

Ønsker du at læse mere om testen af SteelSeries Arctis 7, kan du læse mere her.

PCWorld.com

Pcworld.com er et internationalt computermagasin, som beskæftiger sig med alt inden for computer- og teknologiverdenen. Det inkluderer blandt andet artikler, nyheder, information, tests og guides.

Her har Pcworld.com testet gaming headsettet Logitech G933. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Techdissected.com  

Techdissected.com er en international teknologi-webside, som bringer nyheder, meninger, anmeldelser, analyser, guides og diskussioner om emner, der har med teknologi at gøre.

Her har Techdissected.com testet gamer headsettet Sennheiser GSP 300. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her.

Techradar.com  

Techradar.com er en international teknologi-webside, som drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet gaming headsettet SteelSeries Arctis 3.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Corsair HS55 Wireless, kan du klikke på dette link

Techspot.com 

Techspot.com er en international teknologi-webside, som har et fokus på den teknologiske verden. Techspot.com udfører også forskellige forbrugertests af elektroniske produkter, og det inkluderer også computerspil og den tilhørende teknologi. Her har Techspot.com testet gamer headsettet Kingston HyperX Cloud II. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge deres hjemmeside her

Tomsguide.com 

Tomsguide.com er en international webside, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor foretager Tomsguide.com en række tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. Her har Tomsguide.com testet forskellige gaming headsets:

Ønsker du at læse mere om testen af Razer Kraken Pro V2, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af SteelSeries Arctis 3, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Logitech G933, kan du klikke på dette link

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskellige gaming headsets:

Ønsker du at læse mere om testen af Razer Kraken Pro V2, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Kingston HyperX Cloud II, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Logitech G433, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Sennheiser GSP 300, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af SteelSeries Arctis 3, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Logitech G933, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af SteelSeries Arctis 7, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Asus ROG Strix Fusion 500, kan du klikke på dette link.

Andre relevante tests

Her hos Forbrugsguiden.dk har vi også udarbejdet en række andre tests, som måske kan være interessante for dig.

Hvis du kan lide at game og overvejer at anskaffe dig en Playstation, så kan du med fordel læse vores store test af PS4 Slim .I disse testen har vi analyseret en lang række testkilder, for at se hvilke bedømmelser de to Playstations får i forskellige eksperttests. Dermed kan du få et nemt og hurtigt overblik over fordele og ulemper, som der findes ved PS4 Slim og PS4 Pro modellerne.

De senere år er VR briller blevet mere populære, og i vores artikel kan du læse mere om hvilke modeller der klarer sig bedst i test.

En anden populær spillekonsol er Nintendo Switch. I vores Nintendo Switch test, finder du også en oversigt over forskellige eksperttests, så du kan se hvilke fordele og ulemper denne spillekonsol har. Vi har samlet testresultater fra verdens største tech-medier, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over om Nintendo Switch kunne være noget for dig. Du kan også læse vores Nintendo Switch spil test, hvor vi har samlet de spil der får de bedste bedømmelser af forskellige spileksperter.

Hvis du er på udkig efter en ny router, som kan sikre at din gaming går som smurt, så kan du overveje at læse vores router test, hvor vi har samlet de routere som eksperterne giver de bedste bedømmelser.

Hvis du hellere vil tage lyden med dig, så kan vi anbefale at du tjekker vores bluetooth højtaler testguide ud.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme