Sengerammer – Stor sengeramme guide

Senest opdateret den 2

I denne guide gennemgår vi:

En række forskellige sengerammer i forskellige størrelse og forskellige prisklasser.

I guiden er der lagt stor vægt på at finde kvalitets sengerammer, der opfylder kravene til at være blandt markedets bedste. Samtidig er der lagt stor vægt på at de viste sengerammer også lever op til de bedste design standarder. Der er blevet lagt fokus på at finde sengerammer som passer ind i den skandinaviske stil, og samtidig er lavet af materialer fra Skandinavien.

Sengerammerne er altså alle produceret her i Danmark af virksomheder der har stole traditioner indenfor deres håndværk. Alle sengerammerne er produceret i massivt træ, hvilket sikrer dig et produkt hvor kvalitet og design skinner igennem, og du vil få en sengeramme som vil holde i rigtig mange år frem.

Vi har med vilje undgået alle former for sengerammer der er masseproduceret i østen, da vi ikke mener at den type sengerammer er værd at investerer i. Især ikke fordi, at du rent faktisk kan få en dansk produceret sengeramme til en ganske fair pris, og her får du samtidig en sengeramme hvor du ved at kvaliteten er 100% i orden.


Nordic Dream sengeramme i kernebøg med skuffer

Nordic Dream sengeramme i kernebøg med skuffer

Få en smuk og funktionel sengeramme til dit soveværelse med den flotte udgave i kernebøg fra Nordic Dream. Sengerammen er designet med et meget enkelt og minimalistisk udtryk, der ikke er unødvendigt pyntet med dekorationer eller andet. Den flotte træsort kernebøg får lov til at komme til sin ret med de smukke nuancer og organiske detaljer i træets struktur.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.595,00 7.595,00 Læs mere

Flotte strukturer og smart opbevaringsplads

Kernebøg er en både solid og meget smuk træsort, der har stor variation i årenes nuancer. De forskellige farveskift i træet er mellem mørkere og lysere årer. Det giver sengerammen et interessant udtryk, og med den lækre oliebehandling kommer kernebøgens farver smukt til sin ret.

I bunden af sengerammen finder du de 4 store skuffer, der sidder parvis på hver side af sengen. Du får derfor god plads til at opbevare ting og sager, der ikke er plads til i skabe eller skuffer andre steder i hjemmet.

Derfor skal du vælge denne model

🌀 Minimalistisk sengeramme i kernebøg
🌀 Produceret i Danmark for Nordic Dream
🌀 Integreret opbevaring med 4 smarte skuffer

Nordic Dream sengeramme i kernebøg vs. markedet

Elsker du den organiske og naturlige farve af træ, så er kernebøg et godt valg. Med sine helt særlige nuancer vil denne sengeramme i kernebøg være et skuestykke i soveværelset. Træet vil give varme og et lækkert naturligt touch til indretningen.

Udover at være fremstillet i en meget smuk træsort, så byder denne sengeramme også på andet til dig som forbruger. Den enkle sengeramme har smart opbevaringsplads, der er udnyttet godt. Sammenlignet med andre modeller med opbevaring udmærker sengerammen fra Nordic Dream sig med skuffeløsningen. Det gør det nemt at komme til din ekstra opbevaringsplads, uden at du skal fjerne madrassen fra sengen.

Nordic Dream sengeramme i kernebøg fås i følgende størrelser:

🔵 90 x 200 cm
🔵 160 x 200 cm
🔵 180 x 200 cm
🔵 200 x 200 cm

Du kan læse meget mere om Nordic Dream sengeramme ved at klikke her. 


Nordic Dream sengeramme i hvid fyr

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr

Gør soveværelset til et let og lyst sted med den hvidolierede sengeramme i fyrretræ fra Nordic Dream. Den hvide farve er nem at indrette med, og de smarte skuffer i sengerammen er en ekstra praktisk funktion. Du får en sengeramme i god kvalitet, med et lækkert minimalistisk design og smarte skuffer til dine opbevaringsbehov i soveværelset.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.795,00 4.795,00 Læs mere

Hvidolieret sengeramme med smarte skuffer

Sengerammen er hvidolieret, hvilket giver træet en lys og ensartet overflade, der nærmest er helt hvid. Den vil derfor fremstå meget lys og let, hvis du vælger denne model til dit soveværelse.

Holder du mere af den klassiske træfarve, så finder du over sengerammen i en klassisk oliebehandlet fyr og kernebøg. Udgaverne i oliebehandlet fyr og kernebøg har meget tydelige årer og træstruktur, du ikke finder med denne model i hvidolieret fyr.

De 4 skuffer er integrerede i sengerammen, så de går i et med det enkle design. Skufferne har ingen greb, du kan slå dig på, og der er 2 på hver side af sengen.

Derfor skal du vælge denne model

  • Praktisk opbevaringsløsning til soveværelset
  • Hvidt og enkelt udtryk
  • Bygget af dygtige sengehåndværkere i Danmark

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr vs. markedet

Skal du bruge både en solid sengeramme og ekstra opbevaring, så kan du slå to fluer med ét smæk med denne sengeramme fra Nordic Dream. Sengerammen adskiller sig fra andre i oversigten med dens enkel design og praktiske skuffer.

De 4 store skuffer er nemme at komme til, fordi de sidder strategisk placeret på hver sin side af sengen. Du kan derfor let komme i dem, hvis du sammenligner med andre sengerammer med opbevaringsløsninger.

Den behandlede fyr fremstår hvid og lys, hvilket gør sengerammen let at integrere i en mere nordisk indretning.

Nordic Dream sengeramme i hvid fyr fås i følgende størrelser:

🔵 90 x 200 cm
🔵 160 x 200 cm
🔵 180 x 200 cm
🔵 200 x 200 cm

Du kan læse meget mere om Nordic Dream sengeramme i hvid fyr ved at klikke her. 


Tempur Fusion Box sengeramme

Tempur Fusion Box sengerammeTempur Fusion Box sengerammen passer godt til dig, der holder af en moderne minimalistisk stil. Modellen har en rektangulær form, som giver møblet et stilfuldt og klassisk ydre. Præcis som mange danskere foretrækker deres sengeramme. 

Modellens enkle design er også dens store force. Det giver en tidløshed til designet, som du ikke vil få lyst til at skifte ud. Du kan nemt ændre indretningen i soveværelset, for sengerammen i den neutrale farve kan passe sammen med alle former for interiør. 

Den danske producent Tempur har i deres design fokus på at skabe en bedre og roligere søvn. Det opnår de gennem deres fokus på kvalitet og ultimativ komfort. Disse af Tempurs kerneværdier afspejler sig i Fusion Box sengerammen. 

Modellen er fuldpolstret med et luksuriøst og solidt betræk, som er smudsafvisende. Rammen er af 40 millimeter robust og holdbart kernetræ. 

Tempur gør det let og enkelt for dig. Ved køb af Fusion Box sengerammen medfølger en 7 centimeter Tempur® topmadras. Madrassen er trykaflastende og kendetegnet ved god støtte og bevægelighed samt ekstraordinær komfort. For optimal hygiejne er betrækket vaskbart i vaskemaskine ved høj temperatur. Sengerammen har lamelbund, som sørger for ekstra affjedring og komfort. Lamelbunden bidrager også til en lang holdbarhed. 

Hvis det ønskes, er det muligt at tilkøbe gavl med slideeffekt, som sørger for, at delene holder kant fra top til bund. 

Tempur Fusion Box fås i følgende størrelser:
🔵 140 x 200 cm
🔵 160 x 200 cm
🔵 180 x 200 cm
🔵 280 x 210 cm

Du kan læse meget mere om Bed City Spirit sengeramme ved at klikke her.


Wrap sengeramme

Wrap sengeramme

Bemærk: Wrap sengeramme er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
ILVA 4.999,00 4.999,00 Læs mere

Opgrader dit soveværelse med den elegante Wrap sengeramme. Sengerammen i matlakeret egefiner passer som skabt ind i en nordisk indretningsstil. 

Eg er et moderne valg af materiale, da det både er slidstærkt, holdbart og dekorativt på samme tid. Træsorten har en livlig struktur, som giver sengerammen særpræg. Den har en varm nuance, som skaber en rolig og hyggelig atmosfære i soveværelset. Ved at bringe andre naturmaterialer ind i rummet kan du skabe en fuldendt indretning, der udstråler overskud og skandinavisk elegance.

Benene i sort metal skaber en fin kontrast til træsorten. Benene er solide og står stabilt, og samtidig har de et slankt design, som giver en lethed til sengerammen. For at opnå en ensartet overflade er metallet pulverlakeret. Pulverlakeringen gør også metallet modstandsdygtigt over for slag og ridser.

Selve formgivningen er stram og præget af enkelthed. Sengerammen står smukt som den er, og du kan også med lethed sætte dit eget personlige præg på udtrykket. For eksempel ved at tilføje dekorative puder og sengelinned i dine yndlingsfarver og -materialer. 

Er du på udkig efter en miljøvenlig sengeramme, er denne model et godt bud. Træ er et bæredygtigt materiale, så her kan du investere i din sengerammen med god samvittighed. 

Wrap sengerammen egner sig til vendbar madras. Den har det klassiske dobbeltsengemål på 180 centimeter i bredden og 200 centimeter i længden. I højden måler den 38 centimeter. Ved køb af rammen er ikke inkluderet lamelbund, madras og topmadras. 

Wrap sengerammen fås i følgende størrelse: 

🔵 180 x 200 cm

Bemærk: Wrap sengeramme er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.


Nordic Dream sengeramme i oliebehandlet fyr 

Nordic Dream sengeramme i oliebehandlet fyr

Den flotte sengeramme fra Nordic Dream i oliebehandlet fyr er et klassisk valg. Fyr er et meget solidt materiale, der sikrer, at din sengeramme er både stabil og hårdfør.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.795,00 4.795,00 Læs mere

Udover at sengerammen fremstår lækker og gennemført med et minimalistisk design, så rummer sengerammen også en smart opbevaringsløsning. Du får nemlig hele 4 praktiske skuffer, der kan indeholde alt fra dyner til ekstra rullemadrasser.

Solidt dansk håndværk

HMS Furniture of Denmark producerer den solide sengeramme i Østjylland. Her arbejder dygtige sengehåndværkere, som har over 40 års erfaring på markedet. Du kan derfor regne med god kvalitet, hvis du vælger en sengeramme fra Nordic Dream.

De 4 store skuffer er integrerede i sengerammen. Du får 2 skuffer på hver side af sengen, så du kan komme til opbevaringen fra begge sider. Hver skuffe måler 55 cm i dybden, 91 cm i bredden og 26 cm i højden, så der er rigeligt med ekstra opbevaringsplads.

Derfor skal du vælge denne model

🌀 Sengeramme produceret i solidt fyrretræ
🌀 Fremstillet i Danmark af dygtige sengehåndværkere
🌀 4 praktiske skuffer til opbevaring

Nordic Dream sengeramme i oliebehandlet fyr vs. markedet

Den solide sengeramme i fyr er til dig, der ønsker en både hårdfør og praktisk sengeramme i et lækkert design. Stilen er nordisk og enkel med smarte detaljer, der gør sengerammen meget mere funktionel til hverdagen.

Den oliebehandlede fyr fremstår meget naturlig med tydelige strukturer i træet under den glatte og behagelige overflade.

Til din sengeramme fra Nordic Dream kan du bestille både lamelbund, madras og en fiks sengehylde. Du har derfor mulighed for at sammensætte en komplet seng, hvis du vælger at handle hos Nordic Dream.

Nordic Dream sengeramme i oliebehandlet fyr fås i følgende størrelser:

🔵 90 x 200 cm
🔵 160 x 200 cm
🔵 180 x 200 cm
🔵 200 x 200 cm

Du kan læse meget mere om Nordic Dream sengeramme i oliebehandlet fyr ved at klikke her.


Roll sengeramme

Bemærk: Roll sengerammeRoll sengeramme er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
ILVA 9.999,00 9.999,00 Læs mere

Roll sengerammen med hovedgavl har et indbydende design i en flot og dyb mørkeblå nuance. Farven bidrager til en rolig stemning i soveværelset, som får pulsen i hvile. Samtidig er navy en tidløs farve, som vil forblive moderne i indretningen sæson efter sæson. 

Sengerammens bløde former og kanter skaber ultimativ luksus til soveværelset. Den fine formgivning giver anledning til ro og fordybelse. Hvis du holder af at læse i sengen, er denne model et godt valg. Ryglænet har en tilpas højde og en behagelig buet form.  

En stofbeklædt sengeramme som Roll er oppe i tiden og emmer af hygge. Materialet giver rammen et sofistikeret og varmt udtryk, som skaber en rar atmosfære. Samtidig føles det behageligt at røre ved og indbyder til, at du lægger dig i sengen. 

Roll sengerammen leveres inklusiv ben. Benene er fremstillet i sortmalet træ, og de har en elegant form og hældning. Træ er et velvalgt og populært materiale, fordi det er holdbart og slidstærkt og står solidt. Naturmaterialet er med til at bløde udtrykket af sengerammen op. 

Samlet set giver det bløde navy stof og de sortmalede træben et flot helhedsindtryk af sengen, som vil passe ind i en moderne boligindretning. 

Roll sengerammen i klassisk dobbeltsengemål (180 x 200 centimeter) egner sig til vendbar madras. Den har en god lamelbund, som giver høj komfort og bidrager til sengerammens lange levetid. Ved køb medfølger der ikke madras eller topmadras. 

Roll sengerammen fås i følgende størrelse:

🔵 180 x 200 cm

Bemærk: Roll sengeramme er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.


Tempur Move elevationsbund

Tempur Move elevationsbundBemærk: Tempur Move er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
ILVA 9.999,00 9.999,00 Læs mere

Med Tempur Move elevationsbund får du en innovativ sengeramme, som giver ultimativ komfort. Det er muligt at betjene hoved- og fodende elektrisk med den medfølgende trådløse fjernbetjening. Konstruktionen i stål er stærk og solid. 

En elevationsseng som Tempur Move er til stor gavn for dig, der holder af at opholde dig meget i sengen. Du kan opnå den mest behagelige siddeposition for netop dig ved at køre hovedenden op i den ønskede højde. Her kan du sidde i mange timer med en god bog eller din arbejdscomputer uden at få smerter i nakke og ryg. Madrasbremsen er placeret i siden og fodenden.

Selve designet er præget af enkelthed, og det vil passe flot ind i en minimalistisk indretningsstil med rolige farver og enkelt interiør. Den grå farve er en tidløs klassiker, som aldrig går af mode. Designet er nemt at tone op og ned, som du ønsker. Ønsker du mere farve til designet, kan du pifte det op med farverigt sengetøj. 

Sengerammen leveres uden madras, og det er fordelagtigt. Valget af madras afhænger af egne præferencer, og det er meget individuelt, om man for eksempel foretrækker den mere blød eller hård. Her har du mulighed for selv at vælge din foretrukne madras, som føles mest komfortabel for netop dig. 

Tempur Move elevationsbund kommer også uden ben. Det giver anledning til, at du kan personliggøre sengerammen endnu mere med dit valg af ben.  

Tempur Move elevationsbunden fås i følgende størrelse:

🔵 90 x 200 cm

Du kan læse meget mere om Tempur Move elevationsbund ved at klikke her.


Percy dobbeltseng

Percy dobbeltsengBemærk: Percy er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.995,00 4.995,00 Læs mere

Ønsker du dig en lækker hotelstemning i soveværelset? Så kan dobbeltsengen Percy med magasin kun anbefales. Med denne model kan du opnå det samme luksuriøse udtryk, som du ville opleve som rejsende på hotel. 

Der er tænkt over detaljerne med Percy dobbeltsengen, og intet er overladt til tilfældighederne. Det grå design er både elegant og eksklusivt med stofbetræk i høj kvalitet. Samtidig gør stoffet hovedgærdet utrolig behageligt at læne sig op ad. Hovedgærdet med den unikke struktur tilføjer en æstetisk værdi til dit soveværelse. Dets rektangulære form gør, at sengen står knivskarpt i rummet. 

Som noget særligt har Percy dobbeltsengen praktiske sengeskuffer til opbevaring. Skufferne er meget rummelige og frigiver værdifuld plads andetsteds i soveværelset eller hjemmet. Du kan for eksempel opbevare dit sengelinned her. Sengeskufferne har også en anden fin funktion, nemlig at udnytte pladsen under sengen, hvor støv ellers har en tendens til at samle sig. 

For at fuldende hotelstemningen i rummet kan du vælge dit interiør med omhu. Indret for eksempel med sengeborde, behagelig belysning og mange tekstiler. Tekstilerne kunne være håndklæder, gardiner og gulvtæpper, som bidrager til varme og rolige omgivelser. Lammeskind er også en sikker vinder.  

Percy dobbeltsengen leveres inklusiv lamelbund, som egner sig til skum- eller springmadrasser. Springmadrassen skal have målene 160 x 200 centimeter. Alternativt kan du bruge to madrasser, der måler 80 x 200 centimeter. Hvis du vælger at bruge boxmadras, er lamelbunden ikke nødvendig af isætte. 

Percy dobbeltsengen fås i følgende størrelse:

🔵 160 x 200 cm

Bemærk: Percy er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.


Bed City Spirit sengeramme

Bed City Spirit sengeramme

Bemærk: Bed City Spirit er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.

 

 

 

 

 

i samarbejde med PriceRunner

Sengerammen Bed City Spirit udstråler romantisk elegance som ingen anden sengeramme. Den unikke formgivning med den høje hovedgavl skaber et eksklusivt møbel. Bed City Spirit sengerammen er et premiumvalg af høj værdi. 

Sengerammen har en fin struktur og en moderne og samtidig tidløs brun farve. For ideel komfort er møblet polstret med polyurethanskum, som er et fleksibelt materiale. 

Stofmaterialet er bomuld og polyester, så kvaliteten er høj, og holdbarheden lang. Det bløde stof indbyder til afslapning og ro. For at pleje og beskytte møblet, kan du bruge tekstil-imprægnering og tekstilrens i tilfælde af pletter. 

Benene er i lakeret bøg. De har en kort og fin form, som fuldender sengerammens romantiske stil. Med deres mørke farve skabes en god kontrast til den lysere brune nuance i stoffet. Du vil næsten føle dig som en royal, når du finder dig til rette i den enestående Bed City Spirit sengeramme. 

Det harmoniske design passer flot ind i et moderne soveværelse i en herskabelig stil. Sengen er som skabt ind i et rum med herskabelige detaljer som stuk, store vinduespartier og højt til loftet. Designets neutrale farve er dog nemt at få til at passe ind i ethvert soveværelse uanset stil. 

Bed City Spirit-modellen leveres usamlet og uden tilbehør. Den skal placeres op ad en lige væg som følge af den høje hovedgavl. Sengerammen passer til madrasser med målene 180 x 200 centimeter. 

Bed City Spirit sengerammen fås i følgende størrelse:

🔵 212 x 221 cm

Bemærk: Bed City Spirit er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.


Delta Sengeramme

delta-sengerammeDelta sengeramme ligner næsten en dansk møbelklassiker fra 1950’erne med sit minimalistiske, rene design. Den flotte hvide sengeramme og sengegavl, komplementeres af 20 cm høje ben i massiv eg og egetræsstruktur på den øverste del af sengegavlen.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.449,00 1.449,00 Læs mere
Boboonline.dk 1.545,00 1.545,00 Læs mere

Madrasser og lameller medfølger ikke, men købes separat. Samtidig har du mulighed for at tilkøbe sengeborde i samme design. Derved kan du skabe et soveværelsesmøblement, der virkelig ser ud som om og føles som nogle af de velkendte danske designklassikere, der er så populære. Måske har du fundet et velholdt eksemplar, som du lige har upcyclet med lidt hvid maling.

Sengerammen er lige omkring 7 cm bredere hele vejen rundt, så der er god plads til madrasserne. Du kan også bruge Delta sengerammen til din eksisterende boksmadras. Så er du træt af den, kan du give dit soveværelse en nem makeover, uden at skulle ud at investere i hverken madrasser eller lameller.

Delta-serien omfatter udover senge og sengeborde også andre møbler som f.eks. skænk, reol, tv- og sofabord i samme design. Så her kan du virkelig style dit soveværelse.

Delta sengerammen fås i følgende størrelser og farver:

Hvid med eg:
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Hvid med sort:
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Bemærk: Delta sengeramme er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.


Ny madras – Hvilken bør du vælge?

Hvis du skal købe nye madrasser til din sengerammer, så får du her 4 gode madrasser, som helt sikkert vil give dig en rigtig god nattesøvn.

VidaXL hydraulisk opbevaringsseng

VidaXL hydraulisk opbevaringssengForny udtrykket i dit soveværelse med VidaXL hydraulisk opbevaringsseng. Sengen fås i flere farver, alt efter hvad du er til. Vælg mellem neutrale og rolige farvenuancer og mere iøjnefaldende farver. 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.719,00 1.719,00 Læs mere

Det limegule design vil uden tvivl skabe blikfang i rummet, mens sort og grå er stilsikre valg for dig, der ønsker et mere afdæmpet møbel. Uanset farvevalg står VidaXL knivskarpt i al sin enkelthed. Hovedgærdet har en elegant struktur, som giver møblet særpræg. 

Vida XL udnytter pladsen under madrassen til et nyttigt opbevaringsrum med en generøs rummelighed. Her er rigelig plads til sengelinned og andre tekstiler og ting, du ønsker at gemme af vejen. Sengen har en hydraulisk gasløft-mekanisme, som gør det nemt og ligetil at løfte madrassen. Når lamelbunden løftes, forbliver den oprejst. På den måde kan du uden besvær få adgang til opbevaringsrummet. 

Stoffet er 100 % polyester, som er slidstærkt og uden krøltendens. Polyester er nemt at vedligeholde og giver designet et elegant løft. Konstruktionen er utrolig massiv, da den er fremstillet i robust MDF og pulverlakeret stål. Alle materialerne bidrager til sengens lange holdbarhed. 

Modellen er nem at samle og passer til en dobbeltmadras med standardmålene 180 x 200 centimeter. Madras er ikke inkluderet i købet, så her er frit valg på alle hylder, så længe madrassen har den rette størrelse. Det er helt op til dig, om du ønsker den høj eller lav og blød eller hård. 

VidaXL hydraulisk opbevaringsseng fås i følgende størrelse:

🔵 188 x 211 cm


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Auping Essential sengebund !

Auping Essential sengebundMed Auping Essentiel sengebund kan du forvandle en enkel madras til et indbydende designermøbel. Sengen har en yderst gennemført formgivning med et nærmest ikonisk design, som er udviklet af designerduoen Köhler & Wilms i Berlin.   

Köhler & Wilms sætter en dyd i at skabe produkter af højeste kvalitet og funktionalitet. Æstetik og ergonomi er kerneværdier hos den prisbelønnede tyske designerduo. Sengebunden Auping Essential er ingen undtagelse. 

Sengen fås i forskellige farver og stilarter, alt efter hvilket udtryk du ønsker i dit soveværelse. På den måde kan den passe ind i ethvert hjem. Vælg mellem tre enkle og sikre farveklassikere. Ønsker du en anden farve, kan du vælge den fra Aupings populære kollektion af tekstiler. 

Ud over at have et moderne og attraktivt design, står Auping Essential også for innovation og bæredygtighed. Sengen er fremstillet i materialerne træ, stål og aluminium, der er 100 % genanvendelige. Det store miljøfokus gør, at du kan købe og bruge sengen med god samvittighed. 

Sengens let buede hovedgærde bidrager til både æstetik og komfort. Sengebunden giver optimal støtte til kroppen med over 10.000 støttepunkter. Ved at kombinere sengen med en madras fra Auping får du ideel komfort ved sengetid. Alle Auping-madrasser er fremstillet i ventilerende materialer for optimal hygiejne. De fås i flere højder og med forskellige gode egenskaber. 

Det er helt op til dig, om du ønsker at montere modellen med plan-, tomoters- eller tromotorsbunde. 

Auping Essential sengebund fås i følgende størrelse:

🔵 180 x 200 cm


Pocket Sengeramme

Sengeramme-pocketEn Pocket sengeramme er den praktiske, pladsbesparende sengeløsning med masser af opbevaringsplads. Perfekt til børneværelset eller det lille soveværelse. Kan også bruges som seng i gæsteværelset.

Sengerammen er holdt i et naturligt egetræs-look og er praktisk indrettet med tre store sengeskuffer og en sengegavl med en smart lille reol med tre hylder i hver side af sengen. Den brede sengegavl egner sig samtidig som natbord med masser af plads til både en lille bordlampe, din mobil og hvad du ellers har liggende på natbordet.

I fodenden i hver side af sengen er er yderligere en lille reol til opbevaring af f.eks. din godnatlæsning eller andre ting, som det er rart at have lige inden for rækkevidde i løbet af natten.

Madras og lameller medfølger ikke til sengerammen, men skal købes separat. Bemærk, at lamellerne skal have separat ramme, for at de passer ned i sengen.

Pocket sengerammen fås i følgende størrelser og farver:

Egetræs-look
🔵
140 x 200

Hvid
🔵 140 x 200


Vida XL sengestel

Bemærk: Vida XL er desværre udgået. Du kan dog se Nordic Dreams sengerammer ved at følge dette link.

Udstrål overskud i indretningen med det moderne vidaXL sengestel med LED-lysbånd på hovedgærdet. Lysbåndet kan skifte til en bred vifte af farver, alt efter hvilken stemning du ønsker at skabe i rummet. Farverne kan blinke og skaber blikfang i rummet. 

Sengestellet har en lysegrå farve, så du kan variere indretningen i soveværelse, som du vil. Stellet har kvalitetsrigt stofbetræk i 100 % polyester. Materialet polyester har flere fordele. Ikke mindst har det hverken tendens til at krølle eller trække sig sammen. Det er et slidstærkt materiale, som tåler de fleste former for renholdelse. Samtidig giver det VidaXL sengestellet en stilfuld og hyggelig fremtoning. 

Sengestellet har en massiv konstruktion i MDF. Det et robust og forholdsvis miljøvenligt træmateriale, og konstruktionen giver støtte og komfort til designet. Benene er fremstillet i massivt poppeltræ. 

Hovedgærdets lysbånd med LED-belysning kan betjenes med en medfølgende fjernbetjening. Fjernbetjeningen bruges til at tænde og slukke for lyset. Juster også lys- og strømstyrken med fjernbetjeningen, der har hele 24 knapper. Skab lige den stemning du finder mest hyggelig og indbydende i et soveværelse. 

LED er et fordelagtigt valg af belysning til sengestellet. Blandt andet har LED et lavt energiforbrug og en rigtig lang levetid. Indgangsspændingen er på 5 volt, og effekten på 6,4 watt. 

Sengestellet er let og intuitivt at samle. Det passer til en madras med målene 160 x 200 centimeter. Madras er ikke inkluderet i købet. Der medfølger et strømkabel på 180 centimeter. 

VidaXL sengestellet fås i følgende størrelse:

🔵 165 x 211 cm

Outlet section for .dk


Sådan indretter du soveværelset, så du sover bedst

god seng god soevnNormalt er det ikke soveværelsets egentlige formål – nemlig at få en god nat søvn – som står øverst på dagsordenen, når det skal indrettes. Oftest handler det mere om at få plads til den nødvendige tøjopbevaring og at skabe en indretning, der er hyggelig og romantisk – og gerne også lige giver plads til et fjernsyn, at falde i søvn til.

Indretningen kan dog nemt spænde ben for den gode søvn, både fordi sengen måske placeres uhensigtsmæssigt i forhold til dette og fordi, du får sat nogle elementer ind i soveværelset, der er med til at forringe kvaliteten af din søvn. Endelig spiller højden på sengen også en vigtig rolle – mest når du skal i eller op af sengen.

Sørg for, at du kan sove mørkt

Når du skal sove, skal der være mørkt – og stille, men det kommer vi tilbage til om lidt. Sådan er vores hjerne indrettet – også selv om det er tusinder af år siden, vi flyttede fra naturen og ind i mere sikre boliger, når vi skal sove.

Vores hjerne reagerer stadig på lys og lyde, og ser dem som faresignaler, den er nødt til at få os til at vågne op og bedømme. Det sker nærmest ubevidst for os, når vi sover. Men det er nok til, at vores søvnrytme bliver forstyrret af det – oftest op til flere gange hver nat.

sove i morketVi er nede i petitesser. Selv stand by-lampen på tv’et er nok til, at vi bliver forstyrret i vores søvn. Så skal du absolut have et fjernsyn i soveværelset, er det en god ide at blænde den lille lampe af. En anden grund til at fjernsynet ikke er smart, vender vi også tilbage til om lidt.

Det samme gælder lyset fra din clockradio eller vækkeur – og lys og lyde udefra. Så sørg for, at du kan blænde vinduet ordentlig af med et godt mørklægningsgardin – specielt hvis du bor i byen, hvor gadelys og lyset fra forbikørende biler nemt kan genere din nattesøvn.

Har du ikke mulighed for at lukke lyset effektivt ude, kan løsningen være et blindfold eller en ansigtsmaske.

Der skal være stille, hvor du sover

Som vi allerede har været inde på, reagerer hjernen også på lyde, fordi den opfatter det som faresignaler. Så bor du ud til en befærdet vej, er det en god ide at prøve at lægge soveværelset i den modsatte ende af huset.

Er det ikke muligt, kan du overveje at få føjet et ekstra støjdæmpende lag til ydervæggen ud mod vejen, samt udskiftet et eventuelt vindue mod gaden med et mere lydisolerende et.

Tilsvarende bør du også sikre dig ro fra husets andre værelser. Ligger soveværelset lige op af fyr- eller et andet teknikrum, har I støjende naboer eller lignende, kan et lydisolerende væg- eller loftlag igen være en mulighed.

Endelig kan du overveje, at anskaffe et par ørepropper at sove med i ørene om natten. Det kræver lidt tilvænning for de fleste, men er en effektiv måde at lukke lyden ude på – også hvis sengepartneren har det med at snorke.

Sørg for dæmpet belysning i tiden op til du skal i seng

En anden indretningsvigtig detalje er lyset i soveværelset. Her er det en god ide, at det er muligt, at have en dæmpet belysning. Derved forbereder du hjernen bedre på at skulle i seng.

Har du lige brug for at komme ned i gear, så drop fjernsynskiggeriet eller spilleriet på din mobil, tablet eller computer. Læs i en god bog i stedet. Det blå lys fra skærmen får hjernen til at tro, at det er dag – og så får du sværere ved at falde i søvn. Det er derfor, at fjernsynet enten ikke skal være i soveværelset overhovedet eller kun skal være tændt om morgenen.

Så anskaf en lysdæmper til loftslampen, eller køb nogle lamper med en dæmpet, varm, gullig tone i lyset, så du ikke forstyrrer hjernens døgnrytme. Derved øger du chancerne gevaldigt for at sove godt i nat.

Sengehøjden er vigtigt – især med alderen

Når du skal købe ny sengeramme, er det vigtigt, at du tænker på højden af sengen. Er sengen for lav, bliver den sværere at komme ned i om aftenen og sværere at komme ud af om morgenen. Det betyder måske ikke så meget for dig, når du er ung. Men det belaster kroppen unødigt, og med alderen vil begyndende gigt og eventuelle ryg- eller skader på bevægeapparatet gøre det sværere – især at komme op om morgenen.

Så det er bedre at vælge en højde på sengerammen, så du kan svinge med benene ud over sengekanten end at vælge en lav sengeramme, hvor du er nødt til at sidde med bøjede ben, når du sidder på sengekanten.

Sengeknirken er nok til at forstyrre din nattesøvn

Knirker sengen, når du eller din partner vender jer, er det faktisk nok til at forstyrre din nattesøvn. Især fordi du i forvejen ikke sover så dybt, når du vender dig. Derfor er det en god ide at tjekke sengerammen igennem, når du har fået samlet den og lagt lameller og madrasser i den.

Knirker den nogen steder, så få spændt rammen efter, eller få lagt noget isoleringsbånd eller lignende, der kan fjerne lyden. Derved fjerner du endnu et irritationsmoment for din nattesøvn.

Sørg for gode madrasser og gode lameller

Skal du også ud at anskaffe nye madrasser og lameller i forbindelse med købet af sengeramme, så lad være med at spare på pengene her. Især kvaliteten af madrassen og en eventuel topmadras er vigtigt for din nattesøvn.

Her på Forbrugsguiden kan du finde en rigtig god guide til, hvordan du finder den rigtige madras. Artiklen gennemgår også en række af de mest populære madrasser på markedet. Vil du hellere have en boksmadras, kan du også finde en god guide til boksmadrasser her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke sengerammer anbefales?

Nordic Dream sengeramme, Roll sengeramme og Delta Sengeramme

🧐 Betyder højden på min sengeramme noget?

Det korte svar et ja. Når du køber en ny sengeramme, er det vigtigt, at du overvejer højden. Er sengen for lav, belaster det kroppen unødvendigt, og sengen bliver sværere at komme ind og ud af. Selvom det måske ikke er et problem nu, vil sådan en ekstra belastning kunne mærkes, når man med alderen måske vil opleve en besværet bevægelighed.

🤔 Hvor høj skal min seng være?

Når valget skal falde på en ny sengeramme, er det anbefalet, du vælger en model, så når du svinger benene ud over kanten på sengen, rører du gulvet, uden at skulle bøje i benene. På den måde belaster du kroppen mindst muligt, når du skal ind og ud af sengen.