Sengerammer – Stor sengeramme guide

2

I denne guide gennemgår vi en række forskellige sengerammer i forskellige størrelse og forskellige prisklasser.

I guiden er der lagt stor vægt på at finde kvalitets sengerammer, der opfylder kravene til at være blandt markedets bedste. Samtidig er der lagt stor vægt på at de viste sengerammer også lever op til de bedste design standarder. Der er blevet lagt fokus på at finde sengerammer som passer ind i den skandinaviske stil, og samtidig er lavet af materialer fra Skandinavien.

Sammen med Bedrenætter gennemgår vi en række kvalitets sengerammer, som alle er produceret af danske producenter.

Sengerammerne er altså alle produceret her i Danmark af virksomheder der har stole traditioner indenfor deres håndværk. Alle sengerammerne er produceret i massivt træ, hvilket sikrer dig et produkt hvor kvalitet og design skinner igennem, og du vil få en sengeramme som vil holde i rigtig mange år frem.

Vi har med vilje undgået alle former for sengerammer der er masseproduceret i østen, da vi ikke mener at den type sengerammer er værd at investerer i. Især ikke fordi, at du rent faktisk kan få en dansk produceret sengeramme til en ganske fair pris, og her får du samtidig en sengeramme hvor du ved at kvaliteten er 100% i orden.

Messina Sengeramme

messina-sengeramme

Den første sengeramme hedder Messina. Den kan købes i olieret fyrretræ, hvidt fyrretræ og kernebøg.

Her får du en kombination af tidløst skandinavisk design og kvalitet i topklasse. Desuden er denne sengeramme udstyret med 4 opbevaringsskuffer under sengen, så du får plads til at opbevarer sengetøj, lagner og eventuelt ekstra dyner og puder under sengen.

Sengeskufferne måler 91 cm i dybden, og 55 cm i bredden.

Fyrrerammen er meget robust, hvilket gør at sengen står stabilt på gulvet. Bemærk at prisen på denne sengeramme er meget billig, sammenlignet med hvad man ellers normalt betaler for en sengeramme i massivt træ til.

Messina er produceret af den prisvindende danske virksomhed HMS Furniture Group, som blev grundlagt i 1974, og har lige siden produceret produceret kvalitetsmøbler fra deres hovedkvarter i Holstebro.

Messina sengerammen fås i følgende størrelser:

Hvidt fyrretræ:
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Olieret fyrretræ:
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Kernebøg:
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Du kan læse meget mere om Messina sengerammen ved at klikke her.


Karlsson Sengeramme i massivt bøgetræ

karlsson sengeramme

Her får du en elegant dansk produceret sengeramme i luksuriøst design. Den er udarbejdet i massivt bøgetræ, hvilket sikrer dig en robust sengeramme, som vil holde i rigtig mange år frem.

Materiale bøgetræ er kendt som det danske nationaltræ, og træet indgår i øvrigt også i vores nationalsang.

Der er i denne model blevet lagt stor vægt på enkelthed, hvilket gør at den passer ind i de fleste danske hjem.

Hvis du er på udkig efter en enkel og stilfuld sengeramme, som samtidig dansk produceret af de bedste materialer, så er denne model et oplagt valg.

Karlsson sengerammen fås i følgende størrelser:
🔵  140 x 200
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Du kan læse meget mere om Karlsson sengerammen ved at klikke her.


Alma Sengeramme i massivt egetræ

sengeramme-i-trae

Denne sengeramme er udført i massiv egetræ og er både enkelt og stilfuld. Det lyse træ giver sengerammen et meget elegant udseende. Sengerammen er samtidig udstyret med firkantede vinkelben i rustfrit stål

Du får her en dansk produceret sengeramme i absolut topkvalitet.

Alma sengerammen fås i følgende størrelser:

🔵  140 x 200
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Du kan læse meget mere om Alma sengerammen ved at klikke her.


Pippi Sengeramme

pippi-sengerammer

Også her får du en yderst stilfuld sengeramme, som samtidig er lavet af de bedste materialer, hvilket gør at denne sengeramme vil holde i rigtig mange år frem. Pippi sengeramme fås i massiv eg og kernebøg.

Igen her får du en dansk produceret sengeramme, hvor der er fokus på brug af de de bedst mulige materialer.

Egetræet har en lang historie som det mest foretrukne møbeltræ i Danmark. Egetræet er kendt helt tilbage fra vikingetiden, hvor man brugte egetræ når man skulle bygge ting der var ekstra stærke og holdbare.

Pippi sengerammen får i følgende størrelser:

Massiv eg:
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Kernebøg:
🔵  140 x 200
🔵  160 x 200
🔵  180 x 200

Du kan læse meget mere om Pippi sengerammen ved at klikke her.


Wig – Sengeramme i massivt egetræ

wig

Her får du en sengeramme i dansk design, der skiller sig ud ved at være bygget af materialer i særklasser.

Sengerammen er produceret af Jabo Møbler i Salling, der har produceret møbler i højeste kvalitet siden 1961.

Kombinationen af kvalitetsmaterialer og et grundigt håndværk, gør at du får en sengeramme som vil holde i rigtig mange år frem. Det olieret egetræ står stabilt og stilfuldt, og passer ind i de fleste danske hjem.

Wig sengerammen fås i følgende størrelse:
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Du kan læse meget mere om Wig sengerammen ved at klikke her.


Messina Briks i hvid fyrretræ

sengebrinks

Denne Messina briks i hvidmalet fyr er produceret af den prisvindende danske virksomhed HMS Furniture Group, som blev grundlagt i 1974, og har lige siden produceret produceret kvalitetsmøbler fra deres hovedkvarter i Holstebro.

Den er ideel til en mindre lejlighed, eller hvis den eksempelvis skal bruges som gæsteseng og du ikke ønsker at den skal fylde for meget.

Det er værd at bemærke prisen på denne model, hvor den må siges at være meget billig, hvis man kigger på at materialerne er i top kvalitet og den er produceret i Danmark.

Messina briksen fås i følgende størrelse:
🔵  90 x 200

Du kan læse meget mere om Messina briksen ved at klikke her.


Kaagaard Sengeramme

En Kaagaard sengeramme har et nærmest Apple-agtigt, minimalistisk design – helt i hvidt. Så er du fan af Apples rene og meget enkle design, og har du valgt hvide møbler i samme stil til dit soveværelse, er Kaagaard sengerammen det perfekte valg.

Sengerammen er udstyret med en lige så minimalistisk sengegavl, der skal monteres direkte på væggen. Endvidere leveres sengerammen med Space Grey metalben, der er høje nok til, at du kan sætte enten nogle bedrollers eller en praktisk sengeskuffe på hjul neden under sengen. På den måde kan du nemmere bruge pladsen under sengen til at opbevare ting, da sengeskuffen vil skjule eventuelt rod under sengen. Men husk at vælge samme enkle, hvide design.

Der cirka 7 cm frirum hele vejen rundt til madrasserne. Lameller medfølger ikke, men kan tilkøbes. Du kan vælge mellem helt almindelige lameller eller vælge en elevationsindsats til sengerammen, så sengen konverteres til en elevationsseng. Sidstnævnte øger liggekomforten, uden at det går ud over det stilrene design af sengerammen.

Kaagaard Sengeramme sengerammen fås i følgende størrelser:

🔵 140 x 200
🔵 180 x 200


Pocket Sengeramme

Sengeramme-pocketEn Pocket sengeramme er den praktiske, pladsbesparende sengeløsning med masser af opbevaringsplads. Perfekt til børneværelset eller det lille soveværelse. Kan også bruges som seng i gæsteværelset.

Sengerammen er holdt i et naturligt egetræs-look og er praktisk indrettet med tre store sengeskuffer og en sengegavl med en smart lille reol med tre hylder i hver side af sengen. Den brede sengegavl egner sig samtidig som natbord med masser af plads til både en lille bordlampe, din mobil og hvad du ellers har liggende på natbordet.

I fodenden i hver side af sengen er er yderligere en lille reol til opbevaring af f.eks. din godnatlæsning eller andre ting, som det er rart at have lige inden for rækkevidde i løbet af natten.

Madras og lameller medfølger ikke til sengerammen, men skal købes separat. Bemærk, at lamellerne skal have separat ramme, for at de passer ned i sengen.

Pocket sengerammen fås i følgende størrelser og farver:

Egetræs-look
🔵
140 x 200

Hvid
🔵 140 x 200


Delta Sengeramme

delta-sengerammeDelta sengeramme ligner næsten en dansk møbelklassiker fra 1950’erne med sit minimalistiske, rene design. Den flotte hvide sengeramme og sengegavl, komplementeres af 20 cm høje ben i massiv eg og egetræsstruktur på den øverste del af sengegavlen.

Madrasser og lameller medfølger ikke, men købes separat. Samtidig har du mulighed for at tilkøbe sengeborde i samme design. Derved kan du skabe et soveværelsesmøblement, der virkelig ser ud som om og føles som nogle af de velkendte danske designklassikere, der er så populære. Måske har du fundet et velholdt eksemplar, som du lige har upcyclet med lidt hvid maling.

Sengerammen er lige omkring 7 cm bredere hele vejen rundt, så der er god plads til madrasserne. Du kan også bruge Delta sengerammen til din eksisterende boksmadras. Så er du træt af den, kan du give dit soveværelse en nem makeover, uden at skulle ud at investere i hverken madrasser eller lameller.

Delta-serien omfatter udover senge og sengeborde også andre møbler som f.eks. skænk, reol, tv- og sofabord i samme design. Så her kan du virkelig style dit soveværelse.

Delta sengerammen fås i følgende størrelser og farver:

Hvid med eg:
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200

Hvid med sort:
🔵 140 x 200
🔵 160 x 200
🔵 180 x 200


Ny madras – Hvilken bør du vælge?

Hvis du skal købe nye madrasser til din sengerammer, så får du her 4 gode madrasser, som helt sikkert vil give dig en rigtig god nattesøvn.

BN 300 Latex:

Denne latex springmadras er en af de bedste madrasser på markedet, der både er udviklet og designet i Danmark.

Madrassen er produceret i Belgien, hos en af Europas bedste producenter af madrasser. Så du kan være helt sikker på at du får en madras i topkvalitet, som er markant bedre end de mange madrasser man kan købe der er masseproduceret i østen.

Der er mange fordele ved denne madras. Eksempelvis så er den udstyret med 5 komfortzoner, og har hele 300 individuelle Pocket fjedre pr. m2, hvilket giver den optimale støtte til din krop. Normalt har de dyre madrasser kun 250 fjedre pr. m2, men denne model er udstyret med ekstra fjedre, for at sikre den absolut optimale støtte.

Komfortzonerne støtter din krops trykpunkter, som eksekmepvis som eksempelvis hofte og skuldre. Det gør at de kan trænge længere ned i madrassen, og hjælper dermed til at holde din rygsøjle lige når du sover.

BN 300 Latex madrassen er samtidig udstyret med et ekstra tykt komfortlag omkring pocket-fjedrene, hvilket er med til at give en fasthed i madrassen som støtter din krop optimalt.

Det komfortlag der understøtter fjedrene består af 35 mm. latex. Komfortlaget er også produceret i Belgien, hos en af verdens førende producenter.

Denne model er udstyret med Pocket-fjedre, hvilket anbefales til dig der vejer under 95 kg. Hvis din vægt er over 95 kg, anbefales det at du istedet vælger en madras med multi-pocket fjedre.

Thermogel & AEGIS betræk sikrer godt søvnmiljø:

Denne madras ydermere udstyret med en rigtig lækkert AEGIS betræk, som sikrer dig de bedste mulige omstændigheder under din søvn.

AEGIS er en specialudviklet belægningsteknik som sikrer at mikroorganismer ikke kan leve i stoffet, så bakterier ikke kan leve i madrassen. Dermed kan eksempelvis støvmider ikke leve og udvikle sig i din madras. Ofte kan støvmider være skyld i udviklingen af allergier og astma, så derfor giver det rigtig god mening at købe en madras med AEGIS betræk.

Samtidig hjælper AEGIS belægningen også med afledning af den fugt som din krop skaber i løbet af natten. Grunden til at AEGIS belægningen hjælper med fugtafledningen, skyldes at den indeholder Climawatt fibre, som gør at fugten ikke samler sig i områder på madrassen, men i stedet bliver spredt ud over madrassen, hvilket gør at fugten har meget nemmere ved at fordampe.

Det allergivenlig betræk er naturligvis vaskbart, og nemt at tage af madrassen.

Madrassen findes i  forskellige fastheder. Det anbefales at du vælger “fast fashed” hvis du vejer mellem 75 og 95 kg. – Vejer du under 75 kg, så bør du vælge “medium fasthed”.

BN 300 Latex findes i følgende størrelser:
Vælg 80 x 200
Vælg 90 x 200
Vælg 120 x 200
Vælg 140 x 200
Vælg 160 x 200
Vælg 180 x 200

Du kan se alle BN 300 Latex modeller her. 


BN 300 HR:

Denne madras minder i virkeligheden meget om den ovenstående BN 300 Latex madras, men den skiller sig dog ud på et par forskellige punkter.

Ligesom ovenstående model er den også udstyret med 300 pocket-fjedre pr. m2, hvilket sikrer den absolut optimale støtte af din krop når du sover.

Den er også udstyret med samme AEGIS belægning, der sikrer dig et godt og rent søvnmiljø, hvor bakterier og husstøvmider ikke kan leve.

Denne madras er også designet og udviklet her i Danmark, og produceret hos en af verdens absolut førende madras producenter i Belgien.

Det som gør denne madras speciel er at den er udstyret med High Resilient skum. Hvilket sikrer meget lang holdbarhed og rigtig god komfort for din krop.

Normalt er madrasser udstyret med High Resilient skum meget dyrere end denne model, så man kan roligt sige at man får rigtig meget for pengene her.

BN 300 HR findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan se alle BN 300 HR modeller her. 


Airpur Fresh madras:

Hvis du ønsker den absolut ypperste kvalitet, så er denne Airpur Fresh madras et rigtig godt valg. Det er dog også værd at bemærke at den er dyrere end de ovenstående modeller.

Denne springmadras er udstyret med det nyskabende og trykaflastende Freshgel, som giver en helt fantastisk liggekomfort.

Freshgel består af små blå gel perler indeni skummet, som sikrer at madrassen bliver mindre varm og mere åndbar.

Det åndbar gel giver individuel trykaflastning på kroppens trykpunkter, så kroppen bliver aflastet optimalt.

I øvrigt er denne madras også udstyret AEGIS Anti bakterielt betræk, som samtidig er kølende  og vaskbart.

Airpur Fresh findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200

Du kan se alle Airpur Fresh modeller her. 


Sådan indretter du soveværelset, så du sover bedst

god seng god soevnNormalt er det ikke soveværelsets egentlige formål – nemlig at få en god nat søvn – som står øverst på dagsordenen, når det skal indrettes. Oftest handler det mere om at få plads til den nødvendige tøjopbevaring og at skabe en indretning, der er hyggelig og romantisk – og gerne også lige giver plads til et fjernsyn, at falde i søvn til.

Indretningen kan dog nemt spænde ben for den gode søvn, både fordi sengen måske placeres uhensigtsmæssigt i forhold til dette og fordi, du får sat nogle elementer ind i soveværelset, der er med til at forringe kvaliteten af din søvn. Endelig spiller højden på sengen også en vigtig rolle – mest når du skal i eller op af sengen.

Sørg for, at du kan sove mørkt

Når du skal sove, skal der være mørkt – og stille, men det kommer vi tilbage til om lidt. Sådan er vores hjerne indrettet – også selv om det er tusinder af år siden, vi flyttede fra naturen og ind i mere sikre boliger, når vi skal sove.

Vores hjerne reagerer stadig på lys og lyde, og ser dem som faresignaler, den er nødt til at få os til at vågne op og bedømme. Det sker nærmest ubevidst for os, når vi sover. Men det er nok til, at vores søvnrytme bliver forstyrret af det – oftest op til flere gange hver nat.

sove i morketVi er nede i petitesser. Selv stand by-lampen på tv’et er nok til, at vi bliver forstyrret i vores søvn. Så skal du absolut have et fjernsyn i soveværelset, er det en god ide at blænde den lille lampe af. En anden grund til at fjernsynet ikke er smart, vender vi også tilbage til om lidt.

Det samme gælder lyset fra din clockradio eller vækkeur – og lys og lyde udefra. Så sørg for, at du kan blænde vinduet ordentlig af med et godt mørklægningsgardin – specielt hvis du bor i byen, hvor gadelys og lyset fra forbikørende biler nemt kan genere din nattesøvn.

Har du ikke mulighed for at lukke lyset effektivt ude, kan løsningen være et blindfold eller en ansigtsmaske.

Der skal være stille, hvor du sover

Som vi allerede har været inde på, reagerer hjernen også på lyde, fordi den opfatter det som faresignaler. Så bor du ud til en befærdet vej, er det en god ide at prøve at lægge soveværelset i den modsatte ende af huset.

Er det ikke muligt, kan du overveje at få føjet et ekstra støjdæmpende lag til ydervæggen ud mod vejen, samt udskiftet et eventuelt vindue mod gaden med et mere lydisolerende et.

Tilsvarende bør du også sikre dig ro fra husets andre værelser. Ligger soveværelset lige op af fyr- eller et andet teknikrum, har I støjende naboer eller lignende, kan et lydisolerende væg- eller loftlag igen være en mulighed.

Endelig kan du overveje, at anskaffe et par ørepropper at sove med i ørene om natten. Det kræver lidt tilvænning for de fleste, men er en effektiv måde at lukke lyden ude på – også hvis sengepartneren har det med at snorke.

Sørg for dæmpet belysning i tiden op til du skal i seng

En anden indretningsvigtig detalje er lyset i soveværelset. Her er det en god ide, at det er muligt, at have en dæmpet belysning. Derved forbereder du hjernen bedre på at skulle i seng.

Har du lige brug for at komme ned i gear, så drop fjernsynskiggeriet eller spilleriet på din mobil, tablet eller computer. Læs i en god bog i stedet. Det blå lys fra skærmen får hjernen til at tro, at det er dag – og så får du sværere ved at falde i søvn. Det er derfor, at fjernsynet enten ikke skal være i soveværelset overhovedet eller kun skal være tændt om morgenen.

Så anskaf en lysdæmper til loftslampen, eller køb nogle lamper med en dæmpet, varm, gullig tone i lyset, så du ikke forstyrrer hjernens døgnrytme. Derved øger du chancerne gevaldigt for at sove godt i nat.

Sengehøjden er vigtigt – især med alderen

Når du skal købe ny sengeramme, er det vigtigt, at du tænker på højden af sengen. Er sengen for lav, bliver den sværere at komme ned i om aftenen og sværere at komme ud af om morgenen. Det betyder måske ikke så meget for dig, når du er ung. Men det belaster kroppen unødigt, og med alderen vil begyndende gigt og eventuelle ryg- eller skader på bevægeapparatet gøre det sværere – især at komme op om morgenen.

Så det er bedre at vælge en højde på sengerammen, så du kan svinge med benene ud over sengekanten end at vælge en lav sengeramme, hvor du er nødt til at sidde med bøjede ben, når du sidder på sengekanten.

Sengeknirken er nok til at forstyrre din nattesøvn

Knirker sengen, når du eller din partner vender jer, er det faktisk nok til at forstyrre din nattesøvn. Især fordi du i forvejen ikke sover så dybt, når du vender dig. Derfor er det en god ide at tjekke sengerammen igennem, når du har fået samlet den og lagt lameller og madrasser i den.

Knirker den nogen steder, så få spændt rammen efter, eller få lagt noget isoleringsbånd eller lignende, der kan fjerne lyden. Derved fjerner du endnu et irritationsmoment for din nattesøvn.

Sørg for gode madrasser og gode lameller

Skal du også ud at anskaffe nye madrasser og lameller i forbindelse med købet af sengeramme, så lad være med at spare på pengene her. Især kvaliteten af madrassen og en eventuel topmadras er vigtigt for din nattesøvn.

Her på Forbrugsguiden kan du finde en rigtig god guide til, hvordan du finder den rigtige madras. Artiklen gennemgår også en række af de mest populære madrasser på markedet. Vil du hellere have en boksmadras, kan du også finde en god guide til boksmadrasser her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke sengerammer anbefales?

Messina Sengeramme, Karlsson Sengeramme, Alma Sengeramme, Pippi Sengeramme, Wig Sengeramme, Messina Briks i hvid fyrretræ, Kaagaard Sengeramme, Pocket Sengeramme og Delta Sengeramme

🔹 Betyder højden på min sengeramme noget?

Det korte svar et ja. Når du køber en ny sengeramme, er det vigtigt, at du overvejer højden. Er sengen for lav, belaster det kroppen unødvendigt, og sengen bliver sværere at komme ind og ud af. Selvom det måske ikke er et problem nu, vil sådan en ekstra belastning kunne mærkes, når man med alderen måske vil opleve en besværet bevægelighed.

🔸 Hvor høj skal min seng være?

Når valget skal falde på en ny sengeramme, er det anbefalet, du vælger en model, så når du svinger benene ud over kanten på sengen, rører du gulvet, uden at skulle bøje i benene. På den måde belaster du kroppen mindst muligt, når du skal ind og ud af sengen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse