Skabsfryser Test 2019 – Her er de bedste skabsfrysere

0

Denne artikel handler om tests af forskellige testvindende skabsfrysere, og vi gennemgår 9 forskellige modeller for at give forbrugeren det bedst mulige overblik over udvalget på markedet.

Her er tale om skabsfrysere fra mærkerne Liebherr, AEG, Electrolux, Smeg, Siemens og Bosch, hvoraf størstedelen er blevet testet af eksperter.

Ekspertpanelerne består af det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det amerikanske teknologimagasin T3 samt det britiske testmagasin Which.co.uk.

Herudover har vi også medtaget nogle brugerfavoritter, som brugerne er særdeles begejstrede for.

Efter gennemgangen af hver skabsfryser bringer vi forskellige afsnit omkring gode råd i forbindelse med valg af fryser, vedligeholdelse af fryser, mad, holdbarhed og nedfrysning.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne artikel indeholder: 
🔸 Overblik over de bedste skabsfrysere 
🔸 Guide til at vælge den rigtige fryser
🔸 Tips til at anvende fryseren korrekt 
🔸 Råd om hvordan man bedst vedligeholder sin fryser
🔸 Guide til hvor længe nedfrossen mad kan holde sig i fryseren
🔸 Information omkring energimærkning af frysere
🔸 Viden om hvordan frysere testes af eksperter
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Skabsfryser Test 2019 – Her er de 8 bedste skabsfrysere

Her følger en gennemgang af de skabsfrysere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over, hvilken skabsfryser der passer bedst til dine behov. I artiklen finder du også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde de billigste forhandlere.


Liebherr SGNef3036 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Liebherr SGNef3036

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk tester løbende forskellige forbrugerprodukter, og her er turen kommet til skabsfrysere. De danske eksperter har testet et udvalg af frysere på parametre som temperaturstabilitet, indfrysning, funktioner og størrelse, og i denne test findes blandt andet modellen Liebherr SGNef3036, som klarer sig rigtig godt. Derfor udnævnes modellen til testvinder.

God størrelse og energiklasse

Hvis man som forbruger både ønsker en skabsfryser, som har en høj kapacitet plus en model, der har et tilsvarende lavt energiforbrug, så vil modellen Liebherr SGNef3036 være et godt valg. Liebherr SGNef3036 har en kapacitet på 253 liter, og det svarer i praksis til en familie på 4-5 personer.

Selv om her er tale om en model med en god kapacitet, så er energiforbruget lavt, og det er det takket være energiklassen A++, som er den næsthøjeste på markedet.

Kan indfryse 20 kilo per døgn

Ud over den store kapacitet generelt så er Liebherr SGNef3036 også i stand til at fryse mange ferske varer ned om dagen. Indfrysningskapaciteten ligger på 20 kilo per døgn, hvis her altså er tale om fødevarer, som ikke er frosne på forhånd (derfor gælder det ikke for eksempel is eller frosne grøntsager).

Her er også tale om en model, som man ikke lægger så meget mærke til, for designet er neutralt, mens modellens lave støjniveau på 42 dB gør, at den ikke gør meget væsen af sig. Det samme gælder overfladen på Liebherr SGNef3036, som er skabt med en særlig belægning kaldet Anti-Fingerprint, således at døren ikke bliver smudset til så let.  

No Frost-funktion

Liebherr SGNef3036 er således en skabsfryser, som er let at holde, og det gælder også indvendigt. Modellen er nemlig udstyret med den smarte No Frost-funktion, som betyder, at her er tale om en model, hvor der ikke dannes rim og is. Det gør det manuelle arbejde meget lettere, og derfor er denne skabsfryser en model, som er meget nem.

Det samme gælder placeringen af Liebherr SGNef3036, for den kan både stå i køkkenet, bryggerset, kælderen eller skuret (hvis her findes opvarmning), for Liebherr SGNef3036 kan fungere i rumtemperaturer mellem 10 og 43 grader, og det er et stort spænd.

Liebherr SGNef3036 måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 63 cm (d).

Udvalgte fordele ved Liebherr SGNef3036
🔵 Kapacitet på 253 liter
🔵 Energiklasse A++
🔵 Kan indfryse 20 kilo per døgn
🔵 Holdes let pæn med Anti-Fingerprint
🔵 Smart No Frost-funktion


Electrolux EUE2984MFW

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

 

Electrolux EUE2984MFW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.859,00 Kr. 0,00 Kr. 5.859,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere
6.599,00 Kr. 0,00 Kr. 6.599,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux er et af de mest anerkendte mærker inden for køleskabe og skabsfrysere, og derfor er mange af mærkets modeller inkluderet i forskellige tests. Her er der tale om en eksperttest udført af det danske forbrugerråd Tænk, hvor modellen Electrolux EUE2984MFW blandt andet er inkluderet. Electrolux EUE2984MFW klarer sig godt i testen og får en god bedømmelse af det danske ekspertpanel.

Til den miljøbevidste forbruger

Electrolux EUE2984MFW hører til de moderne skabsfrysere, som er designet med miljøet i tankerne – blandt andet har modellen også energibesparende belysning. Denne model er nemlig at finde i markedets næstbedste energiklasse, A++, og det er rigtig højt, da kun meget få skabsfrysere kan nå højere op.

Til sammenligning med kummefrysere så bruger skabsfrysere nemlig generelt mere strøm. Electrolux EUE2984MFW har desuden en god rummelighed uden at være en decideret stor model, og med en kapacitet på 241 liter passer Electrolux EUE2984MFW godt til familien på 3-4 personer.

Mange gode funktioner

Electrolux EUE2984MFW kommer med flere gode funktioner, som både højner sikkerhed, overskuelighed og bekvemmelighed. Modellen har for eksempel en No Frost-funktion, som selv klarer afrimningen samt en SuperFrys-funktion, som man kan aktivere, hvis man ønsker, at indfrysningen skal gå stærkt. Det er især fordelagtigt, hvis man indfryser store mængder samtidig.

Jo hurtigere fødevaren bliver gennemfrossen, jo flere vitaminer bevares, og jo færre bakterier dannes der. SuperFrys-funktionen gør også, at temperaturudsving mindskes. Man kan indfryse 22 kilo per døgn.

God indretning

Electrolux EUE2984MFW har et lavt støjniveau på 42 dB, hvilket gør, at man ikke lægger mærke til modellen, hvis den er placeret i køkkenet. Omvendt kan man også godt stille Electrolux EUE2984MFW i garagen eller bryggerset, hvor der bliver koldere, idet modellen kan fungere i temperaturer mellem 10 og 43 grader.

For at gøre indretningen så overskuelig og nem som mulig, så er Electrolux EUE2984MFW både udstyret med gennemsigtige glashylder og CustomFlex-opbevaringssystem med justerbar indretning, og så har modellen LED-belysning, som bidrager til overblikket.

Electrolux EUE2984MFW måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 65 cm (d).

Udvalgte fordele ved Electrolux EUE2984MFW
🔵 Energivenlig model i energiklasse A++ samt energibesparende belysning
🔵 Kapacitet på 241 liter
🔵 No Frost-funktion, som gør, at man ikke selv manuelt skal afrime modellen
🔵 SuperFrys til hurtig indfrysning
🔵 Høj overskuelighed


Electrolux EUE2984MFX

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUE2984MFX fryseskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.699,00 Kr. 0,00 Kr. 7.699,00 Kr. Læs mere
8.099,00 Kr. 0,00 Kr. 8.099,00 Kr. Læs mere
8.795,00 Kr. 0,00 Kr. 8.795,00 Kr. Læs mere

 

De 2 forbrugerinstanser, Tænk fra Danmark og Råd & Rön fra Sverige, udfører begge tests af forskellige forbrugerprodukter for at give forbrugerne det bedste overblik og de bedste forudsætninger for et lettere forbrugerliv.

Her har begge udført tests af skabsfrysere, og mange modeller er medtaget. Det gælder også modellen Electrolux EUE2984MFX, som klarer sig fint i begge tests og derfor får en god bedømmelse begge steder.

Passende til 3-4 personer

Electrolux EUE2984MFX hører ikke til de mest rummelige skabsfrysere på markedet, men med en kapacitet på 236 liter er denne model ideel til en familie på omkring 3-4 personer, hvilket også er en del.

Modellen er også indrettet med henblik på at være så fleksibel som mulig, idet pladsen så kan udnyttes maksimalt. Derfor har Electrolux EUE2984MFX også det smarte CustomFlex-indretningssystem, som giver forbrugeren lov til selv at justere på indretningen.

Miljøvenlig model

Ud over CustomFlex har Electrolux EUE2984MFX også gennemsigtige glashylder, som øger sigtbarheden og overblikket, og for at kunne se efter selv små fødevarer en mørk aften er Electrolux EUE2984MFX også udstyret med LED-belysning, som både er kraftig men også energibesparende. Electrolux EUE2984MFX er i det hele taget også en skabsfryser, som har fokus på miljøet, for modellen kommer i energiklassen A++, som ligger i den klare top.

Indfryser hurtigt maden

Electrolux EUE2984MFX er designet til at holde en høj grad af stabilitet og sikkerhed, og derfor har modellen også en SuperFrys-funktion. Denne funktion kan slås til (den vender selv tilbage til den normale indstilling efter endt indfrysning), når ferske fødevarer lægges i skabsfryseren, således at de hurtigere bliver gennemfrosne.

Det er både godt for den pågældende fødevare (hurtigere indfrysning er lig med, at flere næringsstoffer bevares) men også resten af varerne i fryseren, idet temperaturen holdes jævn og kold uden øget varme, som kan opstå, når en fersk fødevare lægges ind. Det kan nemlig påvirke de andre fødevarer.

Herudover har Electrolux EUE2984MFX også smarte funktioner såsom No Frost, som selv klarer afrimningsarbejdet samt en elektronisk temperaturstyring og display.

Electrolux EUE2984MFX kan placeres i temperaturer mellem 10 og 43 grader og måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 65 cm (d).

Udvalgte fordele ved Electrolux EUE2984MFX
🔵 236 liters kapacitet
🔵 Justerbar indretning med CustomFlex
🔵 Energibesparende model i energiklasse A++ samt energibesparende LED-lys
🔵 SuperFrys og No Frost
🔵 Elektronisk temperaturstyring og display


Smeg CVB20RNE1

God bedømmelse hos teknologimagasinet T3.com 
God bedømmelse hos det britiske testmagasin Which.co.uk

Smeg CVB20RNE1 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere

 

Mærket Smeg er måske ikke så kendt i Norden, men denne fabrikant er blandt andet kendt for at producere køleskabe og frysere med et vintage-design. Her gælder det modellen Smeg CVB20RNE1, som er blevet testet af 2 forskellige ekspertpaneler. Her er tale om teknologimagasinet T3.com samt testmagasinet Which.co.uk, som begge generelt er glade for modellen.

Lavere kapacitet

Smeg CVB20RNE1 har netop et specielt udseende i en flot sort farve i amerikansk retro-stil, og det vil ofte være den afgørende faktor for, om man bør vælge denne model. Størrelsesmæssigt har modellen nemlig en lavere kapacitet end de fleste andre skabsfrysere med 170 liter.

Det svarer i praksis til, hvad en familie på 2-3 personer vil have behov for. Også energimæssigt har Smeg CVB20RNE1 en smule lavere energiklasse end mange af de andre modeller, men den ligger stadig på A+, som ikke er ringe.

Larmer ikke ret meget

Smeg CVB20RNE1 har til gengæld et lavt støjniveau på kun 40 dB, så her er tale om en meget stille model. Selv om kapaciteten ikke er så høj, så er Smeg CVB20RNE1 i stedet meget pladsbesparende og fleksibelt indrettet, så man kan udnytte den mindre plads bedst muligt.

Der findes 3 skuffer samt 2 hylder. Her er tale om en model, der ikke har så mange funktioner, men der kan indfryses 20 kilo per døgn, og så kan modellen stå i omgivelser, hvor temperaturen ligger mellem 10 og 38 grader.

Flot og gennemført stil, ifølge eksperterne

Smeg CVB20RNE1 hører ikke til de billige skabsfrysere, så hvis man ønsker denne model, så koster den en del mere end de mere neutrale skabsfrysere. Eksperterne forklarer, at udseende helt klart er en af modellens stærkeste kort, og designet er meget gennemført i 1950’er stil.

Også indretningen fremhæves som værende god, men det kan være lidt svært at få plads til modellen, som er lidt besværlig i udformningen. Hvis man i øvrigt ikke har et køkken i samme stil, så kan modellens stil falde lidt til jorden.

Smeg CVB20RNE1 fremhæves også for, at denne model hurtigt fryser maden ned, men til gengæld halter brugervenligheden en smule.

Smeg CVB20RNE1 måler 151 cm (h), 60 cm (b) og 69 cm (d).

Udvalgte fordele ved Smeg CVB20RNE1
🔵 Retro-model i 1950’er stil
🔵 Simpel model med en kapacitet på 170 liter
🔵 Lavt støjniveau
🔵 God indretning, som udnytter pladsen godt
🔵 Køler hurtigt maden ned


Bosch GSN58AW30 

Brugerfavorit

Bosch GSN58AW30

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere

 

Der findes mange gode skabsfrysere på markedet, men ikke alle modeller kommer med i tests. Det gælder blandt andet for modellen Bosch GSN58AW30, som er produceret af det anerkendte mærke Bosch.

Til gengæld er denne model meget populær blandt brugerne, der har Bosch GSN58AW30 som en klar favorit. Brugerne anvender nemlig modellerne til hverdag og ved derfor, hvilke plusser og minusser der findes ved den givne model.

Høj kapacitet

Bosch GSN58AW30 hører til de skabsfrysere, som passer til den forbruger, som ønsker en meget stor plads. Bosch GSN58AW30 har nemlig en høj kapacitet på 360 liter, som klart ligger i den høje ende. Denne model vil være stor nok til en familie på 6+ personer, eller ideel til den familie som ofte fryser mange fødevarer ned.

Selv om her er tale om en skabsfryser med en høj kapacitet, så holdes energiforbruget stadig nede – Bosch GSN58AW30 kommer nemlig i energiklasse A++, der er den næstbedste på markedet.

Intelligent skabsfryser

Bosch GSN58AW30 styres elektronisk, hvilket sikrer, at man kan være sikker på at holde en korrekt temperatur hele tiden. For yderligere at sikre et godt og køligt klima er Bosch GSN58AW30 udstyret med intelligent FreshSense-teknologi, som er en sensor, der hele tiden registrerer temperaturen og dermed holder den jævn hele tiden. Et advarselssystem informerer forbrugeren, hvis der er problemer med temperaturen.

Herudover har Bosch GSN58AW30 mange funktioner såsom No Frost og SuperFrys samt en god opbevaring med 5 skuffer, 1 bigbox, 3 fryserum og udtagelige hylder.

Godt og stort, ifølge forbrugerne

Forbrugerne, som dagligt anvender Bosch GSN58AW30, forklarer i brugeranmeldelser, at de er meget begejstrede for modellen. De forklarer, at her er tale om en meget velfungerende model, hvor især den store størrelse er et klart plus.

Også overskueligheden får positive kommentarer med på vejen, og her findes masser af plads og god opbevaring og indretning. Det samme gælder funktionerne (blandt andet No Frost), som både er anvendelige og har gode formål samt udseendet, som forbrugerne mener er klassisk og tidløst.

Bosch GSN58AW30 måler 191 cm (h), 70 cm (b) og 68 cm (d), så bemærk at her er tale om en høj og bred model.

Udvalgte fordele ved Bosch GSN58AW30 
🔵 Meget stor model på 360 liter
🔵 Energiklasse A++
🔵 Elektronisk styring
🔵 FreshSense-sensor
🔵 5 skuffer og 3 fryserum


Siemens GS58NAW30 

Brugerfavorit

 Siemens GS58NAW30

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere
8.899,00 Kr. 0,00 Kr. 8.899,00 Kr. Læs mere

 

Siemens GS58NAW30 hører til de modeller, som ikke er blevet afprøvet og vurderet i officielle tests udført af eksperter. Derfor har vi set nærmere på brugeranmeldelser for at se, hvad de forbrugere, som anvender modellen i dagligdagen, synes om modellen.

Ejerne af Siemens GS58NAW30 ved nemlig, hvordan modellen fungerer i praksis, og denne erfaring gør, at de ved, hvor anvendelig modellen er. Ifølge brugeranmeldelserne er her tale om en klar brugerfavorit.

Stor kapacitet på 360 liter

Modellen Siemens GS58NAW30 vil være et godt valg for den forbruger, som har brug for en stor skabsfryser med masser af plads. Siemens GS58NAW30 har nemlig en kapacitet på hele 360 liter, hvilket er rigtig meget. Derfor er denne model ideel til både, hvis man har en stor familie (6+ personer) eller foretrækker at købe meget ind ad gangen.

Selv om her er tale om en skabsfryser med en høj kapacitet, så kan dette ikke ses voldsomt på strømregningen med Siemens GS58NAW30, for modellen kommer i energiklasse A++.

Model med sensorer

Siemens GS58NAW30 hører til de moderne intelligente skabsfrysere, som selv kan måle temperatur. Den elektroniske temperaturstyring gør, at man kan være sikker på, at modellen får den rette temperatur, som holder fødevarerne forsvarligt nedfrosset, og så er Siemens GS58NAW30 desuden udstyret med sensor-systemet FreshSense, som selv måler og holder styr på temperaturen. Herudover har Siemens GS58NAW30 også mange andre gode funktioner såsom No Frost og en SuperFrys-funktion samt en god indretning. Det indre i Siemens GS58NAW30 består nemlig af 3 fryserum, 5 fryseskuffer, udtagelige hylder samt LED-belysning.

God størrelse og temperaturmåling, ifølge brugerne

I forskellige brugeranmeldelser forklarer forbrugerne, at Siemens GS58NAW30 er en rigtig god skabsfryser.

Modellen fremhæves især for den store størrelse og dermed gode rummelighed, men også at her er tale om en model, som er god til at fordele temperaturen jævnt og dermed holde maden frisk. Også SuperFrys-funktionen fremhæves plus en høj grad af overskuelighed takket være den gode indretning.

Siemens GS58NAW30 fungerer i rumtemperaturer mellem 10 og 43 grader og måler 191 cm (h), 70 cm (b) og 78 cm (d). Bemærk at der hermed er tale om en højere, bredere og dybere skabsfryser end normalt.

Udvalgte fordele ved Siemens GS58NAW30
🔵 Skabsfryser med meget høj kapacitet – 360 liter
🔵 Energiklasse A++
🔵 Elektronisk temperaturstyring
🔵 Unikt sensor-system
🔵 Gode funktioner såsom No Frost og SuperFrys-funktion


Liebherr SGN3036 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Liebherr SGN3036 fryseskab

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.662,00 Kr. 0,00 Kr. 8.662,00 Kr. Læs mere
11.499,00 Kr. 0,00 Kr. 11.499,00 Kr. Læs mere
11.499,00 Kr. 0,00 Kr. 11.499,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har udført omfangsrige tests af skabsfrysere, og modellen Liebherr SGN3036 er inkluderet i begge tests. Her er blevet testet på forskellige parametre for at finde frem til de bedste modeller, og eftersom Liebherr SGN3036 klarer sig godt generelt set, så får denne model 2 placeringer som testvinder.

Ideel til den mellemstore familie

Eksperterne forklarer, at for at regne ud hvor stor en skabsfryser man har brug for, så skal man regne med 100 liter for én person, og derudover 50 liter per medlem af familien.

Med en størrelse på 257 liter vil modellen Liebherr SGN3036 derfor passe godt til den mellemstore familie på omkring 4-5 personer. Her er yderligere tale om en miljøvenlig model, der kommer i energiklassen A++, som er den næstbedste klasse på markedet.

Afrimer sig selv

Liebherr SGN3036 hører til de moderne, selvafrimende skabsfrysere, idet modellen er udstyret med funktionen No Frost. No Frost sørger for, at der aldrig opstår rim og is inde i skabsfryseren, og det sikrer både en konstant rummelighed, samt at modellen ikke bliver mindre energieffektiv, som ellers hurtigt kan ske, når fryseren rimer til.

Pladsen kan derfor let udnyttes på Liebherr SGN3036, og når man kommer hjem med nye varer, så vil der også være plads til dem – Liebherr SGN3036 har nemlig en indfrysningskapacitet på 20 kilo per døgn, hvilket betyder, at man kan købe stort ind af ferske varer ad gangen.

Høj overskuelighed

Liebherr SGN3036 er designet til at give forbrugeren et hurtigt og godt overblik. Modellen har en elektronisk temperaturstyring, som sikrer, at man kan indstille temperaturen helt korrekt og præcist, og hertil findes et elektronisk display, som højner overskueligheden.

Desuden er modellen udstyret med en smart LED-belysning inden i skabet, så man selv i mørke omgivelser let kan finde den fødevare, man har brug for. Man kan også derfor sagtens placere Liebherr SGN3036 et køligere sted end i køkkenet, idet denne model for eksempel godt kan fungere i en køligere kælder – modellen fungerer nemlig i rumtemperaturer mellem 10 og 43 grader.

Liebherr SGN3036 måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 63 cm (d).

Udvalgte fordele ved Liebherr SGN3036
🔵 God rummelighed med 257 liter
🔵 Energiklasse A++
🔵 No frost-funktion
🔵 Indfrysningskapacitet på 20 kilo per døgn
🔵 Elektronisk temperaturstyring


AEG AGE72924NW

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

AEG AGE72924NW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.795,00 Kr. 0,00 Kr. 7.795,00 Kr. Læs mere
7.882,00 Kr. 0,00 Kr. 7.882,00 Kr. Læs mere
7.882,00 Kr. 0,00 Kr. 7.882,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk afprøver løbende forskellige forbrugerprodukter for at finde frem til de bedste i hver kategori. Her er der tale om en test af skabsfrysere, der er blevet undersøgt, målt og vurderet på forskellige parametre. Modellen AEG AGE72924NW er inkluderet i denne test, og den opnår en god bedømmelse hos de danske eksperter.

241 liters kapacitet

AEG AGE72924NW har en god størrelse med en rummelighed på 241 liter, og det passer til en familie på 3-4 personers forbrug. Her er yderligere tale om en miljøvenlig skabsfryser, idet denne model har en energiklasse, der ligger i toppen af skalaen – nemlig klasse A++. Det er forbrugerens garanti for en model, der er energibesparende. Her er desuden tale om en flot, slank skabsfryser i hvid med høj overskuelighed.

Fleksibel indretning

Netop overskueligheden er høj på AEG AGE72924NW, idet her er tale om en skabsfryser med CustomFlex. CustomFlex er en fleksibel indretningsform, hvor man selv kan være med til at justere fryserens indre opbevaringssystem. Det gør det dermed lettere at få plads til fødevarer med en besværlig form.

Herudover er modellen indrettet med glashylder, som øger synligheden, hvis man leder efter en bestemt fødevare. AEG AGE72924NW er hertil også udstyret med LED-belysning, som både er energibesparende og effektivt.

Fokus på indfrysning

AEG AGE72924NW har en indfrysningskapacitet på 22 kilo om dagen, hvilket er en del. Hvis man ønsker, at indfrysningen skal gå hurtigere – for eksempel hvis man har med store mængder at gøre – så er AEG AGE72924NW udstyret med den smarte Frostmatic-funktion, som sørger for meget hurtig indfrysning. Dermed bevares flere vitaminer i maden, og modellen registrerer selv, når alle fødevarerne er helt indfrosne, hvorefter skabsfryseren automatisk returnerer til den normale tilstand.

Herudover har AEG AGE72924NW også flere gode funktioner såsom No Frost, som sørger for, at man ikke manuelt skal afrime modellen selv samt et elektronisk display og temperaturstyring.

AEG AGE72924NW kan stå i omgivelser med en temperatur mellem 10 og 43 grader og måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 65 cm (d).

Udvalgte fordele ved AEG AGE72924NW 
🔵 241 liters kapacitet i hvidt design
🔵 Energiklasse A++
🔵 CustomFlex-indretning
🔵 Energibesparende LED-belysning
🔵 Mange funktioner såsom No Frost og lyn-indfrysningsfunktionen Frostmatic


Guide til at vælge den rigtige fryser

Whiteaway.com forklarer, at man bør gøre sig nogle overvejelser, inden man går ud og køber en ny fryser. Mest af alt bør man overveje, hvor meget frysekapacitet man har brug for, for der er meget stor forskel på, hvor rummelige de forskellige frysere er. Kapaciteten vil være nemlig være imellem 40 og over 550 liter, så spændet er meget stort.

Frysekapaciteten afgøres groft sagt af typen af fryser, og der findes 3 typer: Kummefryser, skabsfryser og kombineret køle-/fryseskab. Man vil opnå den højeste frysekapacitet med en kummefryser, den næsthøjeste med skabsfryseren og den mindste med den kombinerede køle-/fryseskab.

Herunder gennemgår vi fordele og ulemper ved hver model.

Kummefryseren

KummefryserEn kummefryser er en form for stor boks, som man lægger maden ned i med et låg, der åbner opad. En kummefryser vil ofte fylde meget, så det er selvfølgelig nødvendigt at være sikker på, at man har pladsen til den. En kummefryser vil ofte være så stor, at der ikke vil være plads til den i køkkenet – derfor vil man ofte have behov for et bryggers eller en stor kælder, hvor der er plads nok.

Hvis man har en stor husstand eller foretrækker at kunne fryse store mængder ned ad gangen (for eksempel hvis man går på jagt og skal have plads til en halv hjort), så vil kummefryseren være et godt valg.

De fleste kummefrysere vil også være relativt miljø- og prisvenlige, således at man får mest mulig plads til mindst penge. Energiforbruget på en kummefryser er nemlig også ofte en del lavere end på en skabsfryser.

Kummefrysere kommer i forskellige størrelse, som spænder imellem omkring 90 og 550 liter, så det vil ikke være svært at få en model, som passer til ens individuelle behov. Eksperterne anbefaler, at man vælger en kummefryser, som har en lidt større kapacitet, end hvad man umiddelbart regner med at få brug for. Men man skal dog heller ikke falde i den modsatte grøft og bare købe en så stor kummefryser som muligt – det kan nemlig hurtigt ses på energiforbruget: en stor model kræver nemlig i sig selv mere energi end en lille model.

Skabsfryseren

Siemens GS58NAW30En skabsfryser vil ofte være det smarte valg, hvis man har en medium-stor husstand og kun anvender fryseren til kortere tids nedfrysning – dermed har man ikke lige så stort behov for meget fryseplads.

Skabsfryseren er også smart, da den er skabsformet og dermed høj og tynd, og derfor vil den være lettere at placere – måske endda i køkkenet. Overskueligheden er også en klar fordel ved en skabsfryser, idet man blot åbner lågen som en dør, og opbevaringen af fødevarer ofte sker via transparente skuffer og hylder.

Mange skabsfrysere har den mulighed, at de kan vende døren, så de passer til alle køkkener og deres udformning – vær dog opmærksom på, at man skal kunne åbne døren helt op for at kunne få skufferne hevet ud og ind.

Der findes mange forskellige typer af skabsfrysere med varierende kapacitet – kapaciteten svinger ofte mellem 40-370 liter, så det er let at få en model, der passer til netop ens egne behov.

Det kombinerede køle-/fryseskab

køleskab med fryserHvis man ikke har så meget plads i sit hjem eller bor i lejlighed, så kan det være en god ide med et kombineret køle-/fryseskab.

Her får man selvfølgelig både køleskab og skabsfryser i én model, som betyder, at de hver især ikke kan have en så høj kapacitet som et almindeligt køleskab eller en skabsfryser. Til gengæld så er det kombinerede køle-/fryseskab pladsbesparende og let at gå til.

Det kombinerede køle-/fryseskab ligner et almindeligt køleskab eller skabsfryser, men det er delt op på midten. Den ene del fungerer så som køleskab, mens den anden del fungerer som fryser.

Dette bør du også være opmærksom på, når du skal have ny fryser

Ud over størrelsen og type af fryser så forklarer Whiteaway.com, at der er nogle yderligere faktorer, som man bør tage med i sine overvejelser:

Fryser som kan afrime sig selv: Nogle moderne frysere kommer med funktioner, som gør, at man ikke behøver at foretage en manuel afrimning. Her er tale om funktioner som No Frost eller Low Frost. En model med No Frost klarer selv afrimningsarbejdet via en automatisk funktion, hvor en blæser hele tiden holder rimen væk. En model med Low Frost sikrer mindre rim i fryseren, men man skal stadig afrime fryseren selv – blot ikke så ofte.

Indfrysningskapacitet: Indfrysningskapaciteten er den mængde af ferske fødevarer, som man kan fryse ned per døgn. Hvis man har for vane at fryse store mængder ned ad gangen, så bør man vælge en fryser med en høj indfrysningskapacitet.

Lyn-nedfrysning: Nogle modeller kommer med en funktion, som sikrer, at de ferske fødevarer fryses hurtigere ned end normalt.

Temperatur-stigningstid: Temperatur-stigningstiden angiver, hvor længe fryseren kan holde maden nedfrossen, hvis der skulle opstå strømsvigt.


Tips til at bruge fryseren korrekt

Det virker enkelt bare at lægge de ferske fødevarer ind i fryseren, hvorefter de bliver nedfrosset og kan holde sig i længere tid. Men der er faktisk nogle ting, som man bør have for øje, når man anvender sin fryser. Vi lister de mest væsentlige her baseret på en artikel fra Goodhousekeeping.com:

freeze symbol

Husk temperaturen

Der skal være minimum minus 18 grader i fryseren for at sikre, at alle fødevarer bliver nedfrosset tilstrækkeligt. Det kan dog medføre, at især is bliver hård, når den skal spises. Hvis man har en skabsfryser, kan man med fordel placere isen tæt ved døren, hvor temperaturen er lavest.

Lad ikke fryseren være tom

Ligesom en overfyldt fryser kan være et problem (der skal være plads til, at luften kan cirkulere rundt), så er det heller ikke en god ide at lade fryseren være næsten tom. En mere fuld fryser holder nemlig bedre på kulden, og så skal der ikke bruges energi på at nedkøle den tomme plads.

Få luften ud af fryseposen

Nogle anvender plasticbokse til at fryse mad ned, mens andre anvender fryseposer. Eksperterne anbefaler at anvende fryseposer, idet de både optager mindre plads, og så er der et mindre areal, der skal nedfryses. Men det er vigtigt at få al luften ud af fryseposen, inden den kommer på frost, for jo mere luft der efterlades i posen, jo større er chancen for, at ilten skaber oxidering i maden – og det forringer madens kvalitet.

Lad ikke maden ligge i fryseren for længe

Selv om bakterier ikke udvikler sig, når maden er nedfrossen, så vil mad på frost med tiden få en forringet kvalitet, hvilket vil give en dårligere smagsoplevelse. Se længere nede i denne artikel for en guide til, hvor længe de forskellige fødevarer kan holde sig i fryseren.

Hold øje med de små fødevarerHold øje med de små fødevarer

Man kan let miste overblikket i en fyldt fryser – især de mindre fødevarer kan hurtigt blive væk i mængden. Man kan købe særskilte opbevaringsformer til disse fødevarer.

Fødevarer kan hurtigt fryse sammen

Hvis man nedfryser for eksempel kager eller burgerbøffer i samme emballage, kan de hurtigt fryse sammen og være svære at skille ad igen. Derfor kan det være en god ide at fryse dem separat ned.

Frys maden ned så hurtigt som muligt

Selv om kulden i fryseren gør, at bakterier og mikroorganismer ikke udvikler sig i fødevaren, så kan en tur på frys ikke genoprette en fødevares friskhed. En fødevare, der er frosset ned umiddelbart efter den er købt, vil kunne opretholde en bedre kvalitet end en fødevare, som man først fryser ned efter flere dage i køleskabet.

Optøning skal ske i køleskabet

Når man vil tø fødevarer op – især kød – så skal dette ske i køleskabet, selv om det går hurtigere på køkkenbordet. Tør man for eksempel kød op på bordet, så begynder bakterierne at udvikle sig meget hurtigt, når kødet bliver varmt – det sker meget langsommere i køleskabet.

Hold fryseren lukket, hvis strømmen går

Er man så uheldig, at strømmen går over længere tid, så er det meget vigtigt at holde fryseren lukket. Hvis maden når at tø op, så skal det enten spises eller kasseres – ikke genfryses.

Ompak kød før nedfrysning

om pak kødNår man kommer hjem fra supermarkedet med kød i plasticbakker med film over, så bør man altid tage kødet ud og pakke det over i en frysepose i stedet. Nogle af supermarkedets emballager kan nemlig ikke tåle nedfrysning, og nogle er for isolerende til, at fødevaren kan blive ordentlig nedfrosset. Derfor bør man altid ompakke kødet for en sikkerheds skyld.


Sådan vedligeholder du din skabsfryser

rim i fryserKlikk.no forklarer, at en af de vigtigste opgaver, når det kommer til at vedligeholde sin fryser, er afrimning. Har man en model med en No Frost-funktion, så klarer modellen selv at holde sig fri for rim, men hvis fryseren ikke har en sådan funktion, så skal der manuelt arbejde til.

Klikk.no fortæller, at grunden til, at afrimning er vigtigt, ikke kun drejer sig om, at is og rim optager pladsen i fryseren, men hvis rim og is får lov til at vokse, så får det også en negativ betydning for energiforbruget og madens kvalitet.

Rim i fryseren er lig med et højere energiforbrug

Ifølge de norske eksperter så slipper der en smule fugtig luft ind i fryseren, hver gang man åbner døren. Denne luft sætter sig på fryseelementerne i fryseren og fungerer som en form for isolation, hvorved kompressoren bliver nødt til at arbejde ekstra hårdt for at kunne producere den nødvendige mængde kulde. Det bliver lig med et højere energiforbrug.

Rim påvirker også madens kvalitet

Klikk.no skriver, at fødevarer har bedst af at blive opbevaret ved en jævn, stabil og kold temperatur, men det er ikke altid, at man kan være sikker på, at den temperatur, som der vises, er den samme i hele arealet. Når der dannes rim, så kan det også påvirke temperaturmåleren, som så ikke viser en korrekt temperatur for hele rummet.

Ujævn temperatur kan også opstå, hvis man åbner døren for ofte, og dette bør man ifølge eksperterne så vidt muligt undgå, da den svingende temperatur kan forringe madens kvalitet.

Man skal også være opmærksom på, at hvis der dannes iskrystaller på maden, så vil en del af fugtigheden også trækkes ud af maden, hvilket vil føre til en udtørring, som også giver en forringet madkvalitet – fødevarerne vil nemlig så lide et tab af næringsstoffer. Iskrystaller opstår oftest, hvis der har været store udsving i temperaturen i fryseren.

Sådan afrimer du bedst fryseren manuelt

afrim fryserHvis man ikke har en fryser med en No Frost-funktion, så bliver man nødt til manuelt at afrime fryseren. Man gør bedst dette, når fryseren ikke er helt fuld, for fødevarerne skal tages ud, imens afrimningen foregår – jo færre fødevarer i fryseren, jo færre skal have en ny midlertidig opbevaringsplads.

Når man har taget fødevarerne ud af fryseren inden afrimning, så skal de ligge et sted, hvor de ikke tør op – gerne i frostbokse og frysetasker. Herefter forklarer Klikk.no, at det er meget vigtigt ikke at begynde at skrabe isen af fryseelementerne, for dette kan beskadige dem.

I stedet bør man tage en skål og fylde den med varmt vand (efter man har slukket for strømmen), som man placerer inde i fryseren, og herefter skal døren lukkes.

Når det varme vand har tøet al rimen op, så bør man vaske og tørre indersiderne af fryseren af med vand og en klud og sørge for at efterlade det hele tørt, inden man tænder for strømmen igen.

Herefter kan man blot lægge de frosne fødevarer tilbage i skabsfryseren og tænde den. Nogle frysere har en indfrysnings-funktion, som man kan aktivere, hvilket vil føre til, at fryseren hurtigt bliver kold igen – indfrysnings-funktionerne vil dog ofte have en makskapacitet, så tjek lige dette først (altså hvor mange kilo mad, fryseren kan fryse ned per døgn).

Eksperterne slutter med at understrege, at selv om man har en selv-afrimende fryser, så er det en god ide også at gøre den ren af og til – rengøring skal nemlig ikke kun foretages i forbindelse med afrimning. Eksperterne forklarer, at en regelmæssig rengøring er vigtig, da der ellers kan dannes bakterier i fryseren, som kan ”smitte” af på nye fødevarer. En sådan rengøring skal gerne foretages én til 2 gange om året.


Hvor længe holder maden i fryseren?

Hvor længe holder maden i fryserenDet danske forbrugerråd Tænk skriver, at det at nedfryse mad og rester er en god måde at komme madspild til livs på. Hvis man har købt en fødevare, som har en begrænset holdbarhed på etiketten, så kan man med fordel fryse den ned, så levetiden forlænges (som nævnt bør man dog altid frysen maden ned så hurtigt som muligt, for så bliver den friskere, når den skal spises).

Tænk forklarer dog, at der faktisk er stor forskel på, hvor længe de forskellige typer af fødevarer og mad kan holde sig i fryseren, og ingen fødevarer kan holde sig for evigt, bare fordi man lægger den på frost. Tænk fortæller, at tiden ændrer både konsistens, smag og duft, men hvis man opbevarer sine frostvarer på minus 18 grader, som det anbefales, så stopper bakterievæksten, hvilket betyder, at man ikke bliver syg af at spise den nedfrosne mad.

For en sikkerheds skyld bør man derfor være sikker på, at temperaturen altid er lav, og det kan gøres manuelt med et ekstra termometer, der er designet til formålet.

Vær også opmærksom på hvordan man foretager sin optøning af fødevarerne. Hvis den nedfrosne fødevare ikke skal anvendes i frossen tilstand, så skal den tø op inden tilberedning. Denne optøning skal – især når det kommer til kød – ske i køleskabet, hvor den kølige temperatur måske gør, at optøningen tager længere tid, men til gengæld sikrer den også, at der ikke sker voldsom bakterievækst i fødevaren. Tør man nemlig derimod kødet op på køkkenbordet eller i vasken ved normal stuetemperatur, så udvikler bakterierne sig meget hurtigt, og i værste tilfælde kan man risikere at blive syg, når man spiser maden.

Herunder har vi samlet en liste over, hvor længe fødevarer kan holde sig på frost ved minus 18 grader. Man bør være opmærksom på altid at tjekke fødevaren inden brug, for der kan være tilfælde, hvor mad, der burde kunne holde sig, ikke er god. Hvis fødevaren ikke smager eller lugter godt eller har en underlig konsistens, så bør den kasseres.

Husk også på som en generel regel, at jo federe en fødevare er, jo kortere er dens holdbarhed på frost, idet fedt bliver harskt, når det fryses.

Kalvekød: 6-8 måneder
Oksekød: 10 måneder
Hakket kød: 4 måneder
Røget kød: 4-6 måneder
Pølser: 2-3 måneder
Lammekød: 10 måneder
Svinekød, magert: 6 måneder
Svinekød, fedt: 3 måneder
Fjerkræ, magert: 8-10 måneder
Fjerkræ, fedt: 5 måneder
Fisk, mager: 3-6 måneder
Fisk, fed: 2-3 måneder
Fiskefars: 1-2 måneder
Gravet og røget fisk: 3-4 uger
Mælkeprodukter: 3 måneder
Ost: 3-4 måneder
Bagværk, magert: 4-5 måneder
Bagværk, fedt: 2-3 måneder
Frugt: 10-12 måneder
Grøntsager: 6-12 måneder


Tjek energimærket på fryseren

Sparenergi.dk oplyser, at 14 procent af danskernes strømregning gennemsnitligt kommer fra køleskabe og frysere – derfor kan man spare sig selv og miljøet for meget, hvis man lærer at spare på energien. Det gælder både i dagligdagen, og når man skal købe nye apparater.

Bogstaver og farver angiver energiklasse

energimaerkningenNår man skal vælge en ny fryser, er det en god ide at gå efter energimærkningen.

Energimærkningen angiver modellens energiklasse, og dermed hvor stort et energiforbrug modellen har. Dette er angivet med bogstaver og farver og går fra G til A. A-klassen er yderligere opdelt i A, A+, A++ og A+++, hvor A+++ er den mest energivenlige klasse.

Bogstaverne er ledsaget af en farve-klassificering fra røde nuancer til grønne, og jo mere mørkegrøn en model er, des mere energivenlig er den. Klasse A+++ er således helt mørkegrøn.

Vær opmærksom på at nogle produkter har en energimærkning, der i stedet går fra D til A og ikke helt til G – det gælder for både frysere, køleskabe og kombinerede køle-/fryseskabe.

Når det kommer til frysere, skal man være opmærksom på, at skabsfrysere generelt bruger mere strøm end for eksempel kummefrysere, og derfor kan de sjældnere nå op i de helt gode klasser.

Vælg A+ til A+++

De danske eksperter anbefaler, at man vælger en fryser, som har energimærkningen A+, A++ eller A+++, da disse forbruger mindst energi. Sparenergi.dk forklarer, at forskellen faktisk er til at få markant øje på, for en fryser med en A+++ energimærkning er 320 kroner billigere om året end en model i energiklassen A+. En god fryser skal gerne kunne holde minimum 10 år, og i denne periode vil der så være tale om en besparelse på 3.200 kroner.

Så meget strøm bruger din fryser

For at sammenligne de forskellige energimærkers betydning for energiforbruget, har Sparenergi.dk opstillet følgende eksempel:

⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 200 liter i energiklasse A har et årligt forbrug på 357 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 200 liter i energiklasse A+ har et årligt forbrug på 285 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 200 liter i energiklasse A++ har et årligt forbrug på 214 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 200 liter i energiklasse A+++ har et årligt forbrug på 143 kWh.

⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 250 liter i energiklasse A har et årligt forbrug på 403 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 250 liter i energiklasse A+ har et årligt forbrug på 322 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 250 liter i energiklasse A++ har et årligt forbrug på 242 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 250 liter i energiklasse A+++ har et årligt forbrug på 161 kWh. 

⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 300 liter i energiklasse A har et årligt forbrug på 449 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 300 liter i energiklasse A+ har et årligt forbrug på 359 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 300 liter i energiklasse A++ har et årligt forbrug på 269 kWh.
⚡ En skabsfryser med en kapacitet på 300 liter i energiklasse A+++ har et årligt forbrug på 179 kWh.

energimærke fryserSådan læser du energimærket

Energimærket er en obligatorisk ordning, som findes på alle hårde hvidevarer, støvsugere, lamper, fjernsyn, varmeanlæg med videre, og mærket er til for at oplyse forbrugeren om modellens energiforbrug. Mærket har dog også andre oplysninger.

Her er tale om et aflangt firkantet mærke på højkant, hvor modellens producent og model er angivet øverst. Herunder findes energiklassen markeret med bogstaver og farver.

Under energimærkningen findes yderligere information omkring modellen, og umiddelbart under bogstaverne og farverne findes angivelsen af modellens årlige energiforbrug i kWh. Under dette findes mindre ikoner, som angiver modellens frysekapacitet, størrelse samt støjniveau i decibel.

Sådan får du den mest miljørigtige fryser

Baseret på Sparenergi.dk’s råd lister vi her kort, hvad man som hovedregel bør se efter, når man skal have en ny fryser, samt hvad man bør holde for øje, når man har investeret i et nyt apparat.

Størrelse: Vælg en fryser, som passer til dit behov – hverken for stor eller lille. En for lille fryser munder ud i en overfyldt fryser, hvor ventilationen ikke bliver ordentlig, og en for stor fryser er spild af energi, da en stor fryser bruger mere energi end en lille.
Separat køleskab og fryser: Køb apparater med separate funktioner – undgå at købe et kombineret køle-/fryseskab hvis muligt.
Grøn energiklasse: Vælg en model i energiklassen A+ eller bedre.
Digital fryser: Køb en model der har digitalt display og termometer, for så holdes temperaturen mere præcis.
Minus 18 grader: Hold en stabil og konstant temperatur i fryseren på minus 18 grader.
Hold fryseren tæt: Tjek af og til tætningslisten for at se, om fryseren holder helt tæt.
Overfyld ikke fryseren: Sørg for luft i fryseren så en ordentlig ventilation kan finde sted.
Tø op i køleskabet: At tø madvarer op i køleskabet er ikke kun en god ide for at hæmme bakterievækst. Det tilfører også køleskabet mere kulde (da fødevaren er frossen), så køleskabet skal arbejde mindre for at holde en lav temperatur.
Kølig placering: Man bør faktisk også overveje, hvor i huset man sætter sin fryser, og jo koldere omgivelser, des lavere forbrug (nogle modeller kan dog ikke klare kølige temperaturmæssige omgivelser – dette er angivet på modellerne). Hvis man placerer fryseren i et rum med en kølig temperatur på 16 grader – for eksempel et bryggers – så sparer man 10 procent af elforbruget i forhold til, hvis fryseren stod i et rum med 20 grader.
Luk døren: Hold så vidt muligt fryserens dør lukket, for hver åbning lukker kulde ud og øger dannelsen af rim.


testSådan tester eksperterne skabsfrysere

Det store britiske testmagasin Which.co.uk tester jævnligt forskellige forbrugerprodukter, og det inkluderer også frysere. For at få en bedre forståelse for, hvad der gør udslaget for, om en model klarer sig godt eller dårligt i en test, så guider vi her til, hvordan eksperterne tester fryserne:

Hurtighed

Det første parameter, som eksperterne tester på, er frysernes evne til hurtigt at fryse maden ned. Jo hurtigere indfrysningen sker, jo mere frisk bliver fødevaren, når den igen skal spises, og jo flere næringsstoffer bevares – og så er chancen for udviklingen af skadelige bakterier desuden mindre.

Temperaturstabilitet

Eksperterne tester også for, hvor temperaturstabile modellerne er. En fryser står ofte i et rum, hvor temperaturen svinger fra dag til nat og fra årstid til årstid, og det er vigtigt, at dette ikke påvirker fryserens indvendige temperatur. Derfor testes modellerne ved en rumtemperatur på både 32 og 10 grader for at se, om der er forskel på den indvendige temperatur.

Energiforbrug

En fryser er altid tændt, så den forbruger energi hver dag året rundt. Det faktiske energiforbrug måles, og det omregnes også til kroner.

Pålidelighed

Termostaten afgør temperaturen i fryseren, og Which.co.uk tester, om man kan stole på sin frysers termostat ved at foretage egne målinger.

Effektivitet ved strømsvigt

Hvis der skulle opstå strømsvigt, så er det vigtigt at holde døren til fryseren lukket, og hvis det gøres, så kan maden holde sig forsvarlig kold i lang tid – men det er forskelligt i hvorlang tid, de forskellige modeller kan udføre dette. En god fryser skal kunne holde fødevarerne frosne i mindst 24 timer.

Which.co.uk har testet dette ved at slukke for strømmen, og så måles det, for lang tid det tager, før fødevarerne har nået en temperatur på minus 9 grader (ved denne temperatur er det ikke længere forsvarligt at opbevare sine frostvarer).

Støj

Der testes også for, hvor meget fryserne larmer.

Brugervenlighed

Også brugervenligheden testes ved blandt andet at se på, hvor lette fryserne er at sætte op, hvor godt skufferne fungerer, hvor langt skufferne skal ud, før de kan anvendes, hvor let termostaten er at justere, og hvor lette funktionerne er at programmere og indstille.

Rengøring

Eksperterne tester også, hvor lette eller svære fryserne er at gøre rene.


Skabsfryser test – anvendte kilder samt links

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, og rådets virke er at sikre et godt forbrugerliv i Sverige. Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet 8 forskellige skabsfrysere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af 13 forskellige skabsfrysere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk og teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner inden for teknik, blandt andet nyheder, anmeldelser, guides og artikler. Især fokuseres der på elektroniske forbrugerprodukter såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness hos T3.com. Her har magasinet lavet en test af forskellige frysere for at finde frem til de bedste – modellen Smeg CVB20RNE1 er medtaget i denne test. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge artiklen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det skabsfryseren Smeg CVB20RNE1. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Andre relevante tests: 

Hos Forbrugsguiden finder du også en række andre relateret tests, som du måske vil finde interessant. Du kan eksempelvis læse vores Kølefryseskab test, hvor du finder mange af de samme modeller som du finder i denne skabsfryser test. Dog finder du også meget andet god information, som er værd at vide inden du køber en ny skabsfryser.

Du kan også læse vores Køleskab med fryser test. I denne test finder du også en guide om nedfrysning af mad i fryseren, hvilket vil være relevant for dig, når du anskaffer dig et nyt fryseskab.

Til sidst kan du også læse vores Kummefryser test. I denne test gennemgår vi de kummefrysere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne i forskellige tests. I artiklen finder du også en længere guide, der viser dig hvad du bør vide, før du køber en ny fryser.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse