Indhold
Denne artikel handler om tests af forskellige testvindende skabsfrysere, og vi gennemgår forskellige modeller for at give forbrugeren det bedst mulige overblik over udvalget på markedet.
Her er tale om skabsfrysere fra mærkerne Liebherr, AEG og Siemens, hvoraf størstedelen er blevet testet af eksperter. Herudover har vi også medtaget nogle brugerfavoritter, som brugerne er særdeles begejstrede for.
Efter gennemgangen af hver skabsfryser bringer vi forskellige afsnit omkring gode råd i forbindelse med valg af fryser, vedligeholdelse af fryser, mad, holdbarhed og nedfrysning. Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.
Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.
Sådan vurderer og udvælger vi produkter
Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.
Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:
- Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
- Kundeanmeldelser af produktet
- Produktets egenskaber og specifikationer
- Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
- Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.
Bosch GIN81AE30
Råd & Rön’s eksperter har anmeldt skabsfryseren i forhold til dens design, brugervenlighed, ydeevne, lydniveau, temperaturindstilling m.m. og har både fundet fordele og ulemper ved modellen.
God kapacitet
Bosch GIN81AE30 er en forholdsvis stor skabsfryser, der kan rumme op til 211 liter. Derudover er modellen placeret i energiklasse B, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år.
Udover den gode kapacitet og det lave energiforbrug er Bosch GIN81AE30 ligeledes støjsvag. Selve lydniveauet er på 38 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB. Det sikrer, at modellen ikke vil forstyrre i hele hjemmet.
Ved indstilling af temperaturen er dette yderst simpelt. Der er nemlig en elektronisk temperaturstyring. Herved kan man nemt indstille temperaturen meget præcist.
Intelligente teknologier
Bosch GIN81AE30 er forsynet med en SuperFreezing-funktion, der sikrer, at alle nye frostvarer nedfryses på ingen tid. Det forhindrer, at de andre frostvarer bliver tøet op.
Samtidigt har Bosch GIN81AE30 funktionen FreshSense med intelligente sensorer. Disse sensorer kontrollerer konstant temperaturen i fryseren og reagerer med det samme, hvis der opstår ændringer i temperaturen. Dette giver frostvarerne de mest optimale betingelser.
Afrimningen af fryseren foregår desuden nemt, da dette sker automatisk. Takket være NoFrost afrimer skabsfryseren sig selv regelmæssigt, så man ikke behøver at gøre det manuelt.
Funktionel indretning
Med Bosch GIN81AE30 får man en skabsfryser, der er indrettet på en praktisk og funktionel måde. Skabsfryseren har nemlig både en BigBox-skuffe samt VarioZone.
Hvor BigBox-skuffen sørger for, at der er plads til selv de store frostvarer, gør VarioZone det nemt at fjerne alle de forskellige hylder. Herved kan man hurtigt skabe mere plads til at placere store frostvarer på hylderne.
Sidst men ikke mindst kommer Bosch GIN81AE30 med en døralarm. Døralarmen vil signalere, hvis man glemmer at lukke lågen eller, hvis den ikke bliver lukket ordentligt.
Bosch GIN81AE30 måler 177,2 cm (h), 55,8 cm (b) og 54,5 cm (d).
Udvalgte fordele ved Bosch GIN81AE30:
God kapacitet
Funktionel indretning
Automatisk afrimning
FreshSense
SuperFreezing
Whirlpool W5 711E W 1 – energieffektiv og rummelig
.
Rummeligt køleskab, der regulerer temperaturen selv
Her har du et kølefryseskab, som ville passe ind i de fleste lejligheder, da det ikke optager meget plads. Øverst er køleskabet, som er udstyret med glashylder og skuffe i klar plast, så du har en fin oversigt. Der er en kapacitet på 197 liter, og det ville passe fint ind i de fleste mindre familier. Køleskabet er udstyret med LED-lys, hvilket er energibesparende, og du kan derfor se dine varer, når du åbner lågen. Derudover er det her køleskab udstyret med 6th Sense-teknologi, så den vil registrere temperaturen på nye varer og automatisk regulere temperaturen. Det sparer på energiforbruget og giver en mere jævn temperatur, som vil øge holdbarheden af de friske grøntsager, mejeriprodukterne, æg og kød. Derudover er køleskabet hurtigt kølende, så der ikke er store temperaturudsving. Dine madvarer vil hurtigt blive kølet ned, når du har placeret dem på hylderne.
LessFrost-funktion
Fryseren har en kapacitet på 111 liter, og med de tre store skuffer i klar plast behøves du ikke holde dig tilbage hvad angår frostvarer. Der vil være fint plads til et mellemstort forbrug af frostvarer, om det så er friske bær til smoothies, frosne pomfritter, frosne grøntsager eller frysepizzaer på tilbud. Den har desuden en LessFrost-funktion, så der dannes mindre rimfrost i fryseren. Dermed skal du ikke afrime så tit, og det er en god egenskab ved en fryser.
Derfor anbefaler vi den her model:
God til små køkkener
God energimærkning C
Ekstra funktioner
Rummelig med god indretning
Populær hos Pricerunner.dk
Whirlpool W5 711E W 1 vs. markedet
Her får du et køleskab, der lever op til de flestes behov. Den gode energimærkning vil kunne ses på din elregning, og de ekstra funktioner tilføjer ekstra fordele ved kølefryseskabet. Det er praktisk, at dine madvarer kan holde sig længere pga. 6th Sense-teknologi og hurtig køling. At der er tænkt på mindre afrimning med LessFrost-funktionen er også et plus, og det vil komme de fleste til gode. Derudover er der en fin indretning med glashylder, så du har et godt overblik, når du åbner lågen.
Kunderne virker tilfredse med deres køb, og den lever op til deres forventninger. Køleskabet er et godt budgetkøb, hvor du ikke går på kompromis med kvaliteten. At køleskab og fryser er kombineret i et skab, gør den attraktiv til de mindre køkkener.
Gorenje Essential RKI4182E1 – et køleskab, hvor du kan vælge facade
Mulighed for at integrere facaden til resten af køkkenet
Selvom magneterne på køleskabet er charmerende, er det kun en distraktion fra den manglende sammenhæng mellem køkkenelementerne. Med dette kølefryseskab kan du helt selv vælge, hvordan dine låger skal se ud, og hele skabet bliver næsten usynligt. Derudover udmærker den sig ved den store kapacitet på 189 liter, så der er god plads, og det er tilmed et kombineret køle- og fryseskab, så det vil ikke optage meget plads i køkkenet og kan passe til små lejligheder. Det vil passe til de fleste mindre og mellemstore husholdninger. Den har nogle lækre funktioner som blandt andet. CrispZone, hvilket giver en optimal opbevaringstemperatur for dine friske grøntsager. Derudover reguleres fugtigheden, så der er sikret lang holdbarhed. Det er sådan supermarkederne holder deres frugt- og grøntafdeling frisk i lang tid.
Energibesparende
A++ er højt for fryse og køleskabe, og det er altid en afvejning af rummelighed mod energiforbruget. Her er du sikret en lavere energiregning, og du vil spare miljøet for ekstra belastning. Den er støjsvag, og du bliver derfor ikke generet af støjen under din madlavning og ærinder i køkkenet. Der er desuden LessFrost i fryseren, så du slipper for et lag af is ovenpå dine frostvarer. Hiddenspace under CrispZone giver dig ekstra opmagasinering. Der er en Spacebox med plads til 38 liter, og i fryseren er der tre praktiske skuffer.
Derfor anbefaler vi den her model:
Integrerbar
Kombineret køle- og fryseskab
Høj Energimærkning B
Funktioner som CrispZone
Gorenje Essential RKI4182E1 vs. markedet
Et integrerbart køle- og fryseskab vil være en smuk tilføjelse til de nyrenoverede køkkener, og det vil gøre dit køkken langt mere harmonisk at se på. At du både får en fryser og et køleskab i samme søjle, sparer dig for en masse plads og giver ekstra gangareal. Den har derudover både en høj energiklasse, og samtidig kan køleskabet måske reducere dit madspild med sine ekstra funktioner CrispZone. Den har med sine 189 en god kapacitet til børnefamiliers indkøb af varer, og der er stensikkert plads til et par ekstra frysepizzaer i den overskuelige fryser.
Den er rigtig fint indrettet med både skuffer med ekstra plads, gennemsigtige fronter og glashylder. På den måde bliver det nemt at finde madpakken tidligt om morgenen, og den er støjsvag, så du ikke bliver generet af lyden.
Guide til at vælge den rigtige fryser
Whiteaway.com forklarer, at man bør gøre sig nogle overvejelser, inden man går ud og køber en ny fryser. Mest af alt bør man overveje, hvor meget frysekapacitet man har brug for, for der er meget stor forskel på, hvor rummelige de forskellige frysere er. Kapaciteten vil være nemlig være imellem 40 og over 550 liter, så spændet er meget stort.
Frysekapaciteten afgøres groft sagt af typen af fryser, og der findes 3 typer: Kummefryser, skabsfryser og kombineret køle-/fryseskab. Man vil opnå den højeste frysekapacitet med en kummefryser, den næsthøjeste med skabsfryseren og den mindste med den kombinerede køle-/fryseskab.
Herunder gennemgår vi fordele og ulemper ved hver model.
Kummefryseren
En kummefryser er en form for stor boks, som man lægger maden ned i med et låg, der åbner opad. En kummefryser vil ofte fylde meget, så det er selvfølgelig nødvendigt at være sikker på, at man har pladsen til den. En kummefryser vil ofte være så stor, at der ikke vil være plads til den i køkkenet – derfor vil man ofte have behov for et bryggers eller en stor kælder, hvor der er plads nok.
Hvis man har en stor husstand eller foretrækker at kunne fryse store mængder ned ad gangen (for eksempel hvis man går på jagt og skal have plads til en halv hjort), så vil kummefryseren være et godt valg.
De fleste kummefrysere vil også være relativt miljø- og prisvenlige, således at man får mest mulig plads til mindst penge. Energiforbruget på en kummefryser er nemlig også ofte en del lavere end på en skabsfryser.
Kummefrysere kommer i forskellige størrelse, som spænder imellem omkring 90 og 550 liter, så det vil ikke være svært at få en model, som passer til ens individuelle behov. Eksperterne anbefaler, at man vælger en kummefryser, som har en lidt større kapacitet, end hvad man umiddelbart regner med at få brug for. Men man skal dog heller ikke falde i den modsatte grøft og bare købe en så stor kummefryser som muligt – det kan nemlig hurtigt ses på energiforbruget: en stor model kræver nemlig i sig selv mere energi end en lille model.
Skabsfryseren
En skabsfryser vil ofte være det smarte valg, hvis man har en medium-stor husstand og kun anvender fryseren til kortere tids nedfrysning – dermed har man ikke lige så stort behov for meget fryseplads.
Skabsfryseren er også smart, da den er skabsformet og dermed høj og tynd, og derfor vil den være lettere at placere – måske endda i køkkenet. Overskueligheden er også en klar fordel ved en skabsfryser, idet man blot åbner lågen som en dør, og opbevaringen af fødevarer ofte sker via transparente skuffer og hylder.
Mange skabsfrysere har den mulighed, at de kan vende døren, så de passer til alle køkkener og deres udformning – vær dog opmærksom på, at man skal kunne åbne døren helt op for at kunne få skufferne hevet ud og ind.
Der findes mange forskellige typer af skabsfrysere med varierende kapacitet – kapaciteten svinger ofte mellem 40-370 liter, så det er let at få en model, der passer til netop ens egne behov.
Det kombinerede køle-/fryseskab
Hvis man ikke har så meget plads i sit hjem eller bor i lejlighed, så kan det være en god ide med et kombineret køle-/fryseskab.
Her får man selvfølgelig både køleskab og skabsfryser i én model, som betyder, at de hver især ikke kan have en så høj kapacitet som et almindeligt køleskab eller en skabsfryser. Til gengæld så er det kombinerede køle-/fryseskab pladsbesparende og let at gå til.
Det kombinerede køle-/fryseskab ligner et almindeligt køleskab eller skabsfryser, men det er delt op på midten. Den ene del fungerer så som køleskab, mens den anden del fungerer som fryser.
Dette bør du også være opmærksom på, når du skal have ny fryser
Ud over størrelsen og type af fryser så forklarer Whiteaway.com, at der er nogle yderligere faktorer, som man bør tage med i sine overvejelser:
Fryser som kan afrime sig selv: Nogle moderne frysere kommer med funktioner, som gør, at man ikke behøver at foretage en manuel afrimning. Her er tale om funktioner som No Frost eller Low Frost. En model med No Frost klarer selv afrimningsarbejdet via en automatisk funktion, hvor en blæser hele tiden holder rimen væk. En model med Low Frost sikrer mindre rim i fryseren, men man skal stadig afrime fryseren selv – blot ikke så ofte.
Indfrysningskapacitet: Indfrysningskapaciteten er den mængde af ferske fødevarer, som man kan fryse ned per døgn. Hvis man har for vane at fryse store mængder ned ad gangen, så bør man vælge en fryser med en høj indfrysningskapacitet.
Lyn-nedfrysning: Nogle modeller kommer med en funktion, som sikrer, at de ferske fødevarer fryses hurtigere ned end normalt.
Temperatur-stigningstid: Temperatur-stigningstiden angiver, hvor længe fryseren kan holde maden nedfrossen, hvis der skulle opstå strømsvigt.
Tips til at bruge fryseren korrekt
Det virker enkelt bare at lægge de ferske fødevarer ind i fryseren, hvorefter de bliver nedfrosset og kan holde sig i længere tid. Men der er faktisk nogle ting, som man bør have for øje, når man anvender sin fryser. Vi lister de mest væsentlige her baseret på en artikel fra Goodhousekeeping.com:
Husk temperaturen
Der skal være minimum minus 18 grader i fryseren for at sikre, at alle fødevarer bliver nedfrosset tilstrækkeligt. Det kan dog medføre, at især is bliver hård, når den skal spises. Hvis man har en skabsfryser, kan man med fordel placere isen tæt ved døren, hvor temperaturen er lavest.
Lad ikke fryseren være tom
Ligesom en overfyldt fryser kan være et problem (der skal være plads til, at luften kan cirkulere rundt), så er det heller ikke en god ide at lade fryseren være næsten tom. En mere fuld fryser holder nemlig bedre på kulden, og så skal der ikke bruges energi på at nedkøle den tomme plads.
Få luften ud af fryseposen
Nogle anvender plasticbokse til at fryse mad ned, mens andre anvender fryseposer. Eksperterne anbefaler at anvende fryseposer, idet de både optager mindre plads, og så er der et mindre areal, der skal nedfryses. Men det er vigtigt at få al luften ud af fryseposen, inden den kommer på frost, for jo mere luft der efterlades i posen, jo større er chancen for, at ilten skaber oxidering i maden – og det forringer madens kvalitet.
Lad ikke maden ligge i fryseren for længe
Selv om bakterier ikke udvikler sig, når maden er nedfrossen, så vil mad på frost med tiden få en forringet kvalitet, hvilket vil give en dårligere smagsoplevelse. Se længere nede i denne artikel for en guide til, hvor længe de forskellige fødevarer kan holde sig i fryseren.
Hold øje med de små fødevarer
Man kan let miste overblikket i en fyldt fryser – især de mindre fødevarer kan hurtigt blive væk i mængden. Man kan købe særskilte opbevaringsformer til disse fødevarer.
Fødevarer kan hurtigt fryse sammen
Hvis man nedfryser for eksempel kager eller burgerbøffer i samme emballage, kan de hurtigt fryse sammen og være svære at skille ad igen. Derfor kan det være en god ide at fryse dem separat ned.
Frys maden ned så hurtigt som muligt
Selv om kulden i fryseren gør, at bakterier og mikroorganismer ikke udvikler sig i fødevaren, så kan en tur på frys ikke genoprette en fødevares friskhed. En fødevare, der er frosset ned umiddelbart efter den er købt, vil kunne opretholde en bedre kvalitet end en fødevare, som man først fryser ned efter flere dage i køleskabet.
Optøning skal ske i køleskabet
Når man vil tø fødevarer op – især kød – så skal dette ske i køleskabet, selv om det går hurtigere på køkkenbordet. Tør man for eksempel kød op på bordet, så begynder bakterierne at udvikle sig meget hurtigt, når kødet bliver varmt – det sker meget langsommere i køleskabet.
Hold fryseren lukket, hvis strømmen går
Er man så uheldig, at strømmen går over længere tid, så er det meget vigtigt at holde fryseren lukket. Hvis maden når at tø op, så skal det enten spises eller kasseres – ikke genfryses.
Ompak kød før nedfrysning
Når man kommer hjem fra supermarkedet med kød i plasticbakker med film over, så bør man altid tage kødet ud og pakke det over i en frysepose i stedet. Nogle af supermarkedets emballager kan nemlig ikke tåle nedfrysning, og nogle er for isolerende til, at fødevaren kan blive ordentlig nedfrosset. Derfor bør man altid ompakke kødet for en sikkerheds skyld.
Sådan vedligeholder du din skabsfryser
Klikk.no forklarer, at en af de vigtigste opgaver, når det kommer til at vedligeholde sin fryser, er afrimning. Har man en model med en No Frost-funktion, så klarer modellen selv at holde sig fri for rim, men hvis fryseren ikke har en sådan funktion, så skal der manuelt arbejde til.
Klikk.no fortæller, at grunden til, at afrimning er vigtigt, ikke kun drejer sig om, at is og rim optager pladsen i fryseren, men hvis rim og is får lov til at vokse, så får det også en negativ betydning for energiforbruget og madens kvalitet.
Rim i fryseren er lig med et højere energiforbrug
Ifølge de norske eksperter så slipper der en smule fugtig luft ind i fryseren, hver gang man åbner døren. Denne luft sætter sig på fryseelementerne i fryseren og fungerer som en form for isolation, hvorved kompressoren bliver nødt til at arbejde ekstra hårdt for at kunne producere den nødvendige mængde kulde. Det bliver lig med et højere energiforbrug.
Rim påvirker også madens kvalitet
Klikk.no skriver, at fødevarer har bedst af at blive opbevaret ved en jævn, stabil og kold temperatur, men det er ikke altid, at man kan være sikker på, at den temperatur, som der vises, er den samme i hele arealet. Når der dannes rim, så kan det også påvirke temperaturmåleren, som så ikke viser en korrekt temperatur for hele rummet.
Ujævn temperatur kan også opstå, hvis man åbner døren for ofte, og dette bør man ifølge eksperterne så vidt muligt undgå, da den svingende temperatur kan forringe madens kvalitet.
Man skal også være opmærksom på, at hvis der dannes iskrystaller på maden, så vil en del af fugtigheden også trækkes ud af maden, hvilket vil føre til en udtørring, som også giver en forringet madkvalitet – fødevarerne vil nemlig så lide et tab af næringsstoffer. Iskrystaller opstår oftest, hvis der har været store udsving i temperaturen i fryseren.
Sådan afrimer du bedst fryseren manuelt
Hvis man ikke har en fryser med en No Frost-funktion, så bliver man nødt til manuelt at afrime fryseren. Man gør bedst dette, når fryseren ikke er helt fuld, for fødevarerne skal tages ud, imens afrimningen foregår – jo færre fødevarer i fryseren, jo færre skal have en ny midlertidig opbevaringsplads.
Når man har taget fødevarerne ud af fryseren inden afrimning, så skal de ligge et sted, hvor de ikke tør op – gerne i frostbokse og frysetasker. Herefter forklarer Klikk.no, at det er meget vigtigt ikke at begynde at skrabe isen af fryseelementerne, for dette kan beskadige dem.
I stedet bør man tage en skål og fylde den med varmt vand (efter man har slukket for strømmen), som man placerer inde i fryseren, og herefter skal døren lukkes.
Når det varme vand har tøet al rimen op, så bør man vaske og tørre indersiderne af fryseren af med vand og en klud og sørge for at efterlade det hele tørt, inden man tænder for strømmen igen.
Herefter kan man blot lægge de frosne fødevarer tilbage i skabsfryseren og tænde den. Nogle frysere har en indfrysnings-funktion, som man kan aktivere, hvilket vil føre til, at fryseren hurtigt bliver kold igen – indfrysnings-funktionerne vil dog ofte have en makskapacitet, så tjek lige dette først (altså hvor mange kilo mad, fryseren kan fryse ned per døgn).
Eksperterne slutter med at understrege, at selv om man har en selv-afrimende fryser, så er det en god ide også at gøre den ren af og til – rengøring skal nemlig ikke kun foretages i forbindelse med afrimning. Eksperterne forklarer, at en regelmæssig rengøring er vigtig, da der ellers kan dannes bakterier i fryseren, som kan ”smitte” af på nye fødevarer. En sådan rengøring skal gerne foretages én til 2 gange om året.
Hvor længe holder maden i fryseren?
For en sikkerheds skyld bør man derfor være sikker på, at temperaturen altid er lav, og det kan gøres manuelt med et ekstra termometer, der er designet til formålet.
Vær også opmærksom på hvordan man foretager sin optøning af fødevarerne. Hvis den nedfrosne fødevare ikke skal anvendes i frossen tilstand, så skal den tø op inden tilberedning. Denne optøning skal – især når det kommer til kød – ske i køleskabet, hvor den kølige temperatur måske gør, at optøningen tager længere tid, men til gengæld sikrer den også, at der ikke sker voldsom bakterievækst i fødevaren. Tør man nemlig derimod kødet op på køkkenbordet eller i vasken ved normal stuetemperatur, så udvikler bakterierne sig meget hurtigt, og i værste tilfælde kan man risikere at blive syg, når man spiser maden.
Herunder har vi samlet en liste over, hvor længe fødevarer kan holde sig på frost ved minus 18 grader. Man bør være opmærksom på altid at tjekke fødevaren inden brug, for der kan være tilfælde, hvor mad, der burde kunne holde sig, ikke er god. Hvis fødevaren ikke smager eller lugter godt eller har en underlig konsistens, så bør den kasseres.
Husk også på som en generel regel, at jo federe en fødevare er, jo kortere er dens holdbarhed på frost, idet fedt bliver harskt, når det fryses.
❄ Kalvekød: 6-8 måneder
❄ Oksekød: 10 måneder
❄ Hakket kød: 4 måneder
❄ Røget kød: 4-6 måneder
❄ Pølser: 2-3 måneder
❄ Lammekød: 10 måneder
❄ Svinekød, magert: 6 måneder
❄ Svinekød, fedt: 3 måneder
❄ Fjerkræ, magert: 8-10 måneder
❄ Fjerkræ, fedt: 5 måneder
❄ Fisk, mager: 3-6 måneder
❄ Fisk, fed: 2-3 måneder
❄ Fiskefars: 1-2 måneder
❄ Gravet og røget fisk: 3-4 uger
❄ Mælkeprodukter: 3 måneder
❄ Ost: 3-4 måneder
❄ Bagværk, magert: 4-5 måneder
❄ Bagværk, fedt: 2-3 måneder
❄ Frugt: 10-12 måneder
❄ Grøntsager: 6-12 måneder
Energimærker på dine hvidevarer
Hvad er et energimærke?
Et energimærke viser dig, hvor energieffektivt et produkt rent faktisk er, hvis du fx skal ud og kigge på ny vaskemaskine. Hvis du kender dine energimærker, når du skal ud og investere i hårde hvidevarer eller elektriske produkter, kan du spare penge og samtidig gøre miljøet en tjeneste.
Et anerkendt energimærke er EU’s obligatoriske ordning for energimærkning, som nyligt har skiftet karakter. Vi sætter dig ind i det nye format herunder, så du trygt kan gå på jagt efter energieffektive maskiner til hjemmet. Du får også viden om hvilke informationer, du typisk finder på et energimærke, og hvordan du skal forstå dem.
Den nye energimærkelov
Energimærket er blevet fornyet, og nu bliver alle hårde hvidevarer vurderet på en skala fra A til G, som gælder i hele EU.
Den nye energimærkning indebærer, at mærket A med ét eller flere plusser, bliver til mærke B, C eller D.
Formålet er at gøre det nemmere for dig som forbruger, når du skal vurdere hvor energivenligt et produkt, du skal købe med hjem.
Den nye mærkning bliver indfaset på udvalgte produkter, herunder opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vaske- og tørremaskiner, køle- og fryseskabe samt TV og computere.
Derefter følger andre hvidevarer og elektronik trop.
Hvad betyder den nye energimærkning?
- Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser – her repræsenterer A-mærket de absolut mest energieffektive produkter.
- Skalaen gælder- og er ens for alle produkter, så det bliver nemt for dig at aflæse, om produktet bruger enten meget eller lidt strøm.
- Den nye skala har en QR-kode, som giver dig ekstra information om produktet.
Hvad med den gamle energimærkning?
- Den gamle skala afhænger af hvilket type produkt, energimærket sidder på. Nogle produkter har A som det højeste på skalaen, hvorimod vaskemaskiner kan have en mærkning på helt op til A+++.
- En anbefaling er, at du kigger på farverne i stedet – jo mørkere grøn, desto mere energieffektivt er produktet.
Der vil formentlig stadigvæk være en del produkter, der har den gamle energimærkning. Derfor er det en god ide at kende til begge typer.
Hvilke informationer finder du på et energimærke?
Den information, du finder på et energimærke, er tilpasset det produkt, mærket sidder på. Du kan finde specifikke oplysninger om produktet på energimærkningen, eksempelvis vandforbrug og tørreevne for en vaskemaskine.
De mange symboler på mærket kan være svære at forstå, og derfor giver vi dig en kort vejledning til, hvordan du tyder både det nye og det gamle energimærke:
❄ L/annum: Det årlige vandforbrug i liter
❄ Kg: Hvor mange kilo, maskinen kan indeholde
❄ dB: Det generelle støjniveau for maskinen
❄ kWh/annum: Hvor mange kilowatt-timer bruger maskinen på 1 år
Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du i forvejen er miljøbevidst eller ønsker at spare lidt på elforbruget i hjemmet, er det en god idé at kigge efter et energimærke, som ligger højt på skalaen – her bruger maskinen ikke ikke lige så meget strøm.
Ifølge flere undersøgelser er køkkenet én af de helt store syndere, når det kommer til at sluge energi. Det gælder blandt andet maskiner som elkedel, køleskab og ovn. Så hvis du overvejer nye maskiner til hjemmet, der er mere klimavenlige, er det måske et godt sted at starte.
Spar penge med energieffektive valg
Der er også helt klare økonomiske fordele, hvis du tænker miljøet ind i dit valg af maskiner til hjemmet. Hvis du skifter dine hvidevarer og elektroniske produkter ud løbende, til fordel for nogle mere klimavenlige og strømbesparende løsninger, kan du spare hundredvis af kroner om året.
Hvilke produkter kan have et energimærke?
- Ovne
- Frysere og køleskabe
- Lamper
- Emhætter
- Fjernsyn
- Vaskemaskiner
- Tørretumblere
- Opvaskemaskiner
- Støvsugere
Sådan får du den mest miljørigtige fryser
Baseret på Sparenergi.dk’s råd lister vi her kort, hvad man som hovedregel bør se efter, når man skal have en ny fryser, samt hvad man bør holde for øje, når man har investeret i et nyt apparat.
❄ Størrelse: Vælg en fryser, som passer til dit behov – hverken for stor eller lille. En for lille fryser munder ud i en overfyldt fryser, hvor ventilationen ikke bliver ordentlig, og en for stor fryser er spild af energi, da en stor fryser bruger mere energi end en lille.
❄ Separat køleskab og fryser: Køb apparater med separate funktioner – undgå at købe et kombineret køle-/fryseskab hvis muligt.
❄ Grøn energiklasse: Vælg en model i energiklassen A+ eller bedre.
❄ Digital fryser: Køb en model der har digitalt display og termometer, for så holdes temperaturen mere præcis.
❄ Minus 18 grader: Hold en stabil og konstant temperatur i fryseren på minus 18 grader.
❄ Hold fryseren tæt: Tjek af og til tætningslisten for at se, om fryseren holder helt tæt.
❄ Overfyld ikke fryseren: Sørg for luft i fryseren så en ordentlig ventilation kan finde sted.
❄ Tø op i køleskabet: At tø madvarer op i køleskabet er ikke kun en god ide for at hæmme bakterievækst. Det tilfører også køleskabet mere kulde (da fødevaren er frossen), så køleskabet skal arbejde mindre for at holde en lav temperatur.
❄ Kølig placering: Man bør faktisk også overveje, hvor i huset man sætter sin fryser, og jo koldere omgivelser, des lavere forbrug (nogle modeller kan dog ikke klare kølige temperaturmæssige omgivelser – dette er angivet på modellerne). Hvis man placerer fryseren i et rum med en kølig temperatur på 16 grader – for eksempel et bryggers – så sparer man 10 procent af elforbruget i forhold til, hvis fryseren stod i et rum med 20 grader.
❄ Luk døren: Hold så vidt muligt fryserens dør lukket, for hver åbning lukker kulde ud og øger dannelsen af rim.
Sådan tester eksperterne skabsfrysere
Det store britiske testmagasin Which.co.uk tester jævnligt forskellige forbrugerprodukter, og det inkluderer også frysere. For at få en bedre forståelse for, hvad der gør udslaget for, om en model klarer sig godt eller dårligt i en test, så guider vi her til, hvordan eksperterne tester fryserne:
Hurtighed
Det første parameter, som eksperterne tester på, er frysernes evne til hurtigt at fryse maden ned. Jo hurtigere indfrysningen sker, jo mere frisk bliver fødevaren, når den igen skal spises, og jo flere næringsstoffer bevares – og så er chancen for udviklingen af skadelige bakterier desuden mindre.
Temperaturstabilitet
Eksperterne tester også for, hvor temperaturstabile modellerne er. En fryser står ofte i et rum, hvor temperaturen svinger fra dag til nat og fra årstid til årstid, og det er vigtigt, at dette ikke påvirker fryserens indvendige temperatur. Derfor testes modellerne ved en rumtemperatur på både 32 og 10 grader for at se, om der er forskel på den indvendige temperatur.
Energiforbrug
En fryser er altid tændt, så den forbruger energi hver dag året rundt. Det faktiske energiforbrug måles, og det omregnes også til kroner.
Pålidelighed
Termostaten afgør temperaturen i fryseren, og Which.co.uk tester, om man kan stole på sin frysers termostat ved at foretage egne målinger.
Effektivitet ved strømsvigt
Hvis der skulle opstå strømsvigt, så er det vigtigt at holde døren til fryseren lukket, og hvis det gøres, så kan maden holde sig forsvarlig kold i lang tid – men det er forskelligt i hvorlang tid, de forskellige modeller kan udføre dette. En god fryser skal kunne holde fødevarerne frosne i mindst 24 timer.
Which.co.uk har testet dette ved at slukke for strømmen, og så måles det, for lang tid det tager, før fødevarerne har nået en temperatur på minus 9 grader (ved denne temperatur er det ikke længere forsvarligt at opbevare sine frostvarer).
Støj
Der testes også for, hvor meget fryserne larmer.
Brugervenlighed
Også brugervenligheden testes ved blandt andet at se på, hvor lette fryserne er at sætte op, hvor godt skufferne fungerer, hvor langt skufferne skal ud, før de kan anvendes, hvor let termostaten er at justere, og hvor lette funktionerne er at programmere og indstille.
Rengøring
Eksperterne tester også, hvor lette eller svære fryserne er at gøre rene.
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.
Liebherr SGNef3036
God størrelse og energiklasse
Hvis man som forbruger både ønsker en skabsfryser, som har en høj kapacitet plus en model, der har et tilsvarende lavt energiforbrug, så vil modellen Liebherr SGNef3036 være et godt valg. Liebherr SGNef3036 har en kapacitet på 253 liter, og det svarer i praksis til en familie på 4-5 personer.
Selv om her er tale om en model med en god kapacitet, så er energiforbruget lavt, og det er det takket være energiklassen B, som er den næsthøjeste på markedet.
Kan indfryse 20 kilo per døgn
Ud over den store kapacitet generelt så er Liebherr SGNef3036 også i stand til at fryse mange ferske varer ned om dagen. Indfrysningskapaciteten ligger på 20 kilo per døgn, hvis her altså er tale om fødevarer, som ikke er frosne på forhånd (derfor gælder det ikke for eksempel is eller frosne grøntsager).
Her er også tale om en model, som man ikke lægger så meget mærke til, for designet er neutralt, mens modellens lave støjniveau på 42 dB gør, at den ikke gør meget væsen af sig. Det samme gælder overfladen på Liebherr SGNef3036, som er skabt med en særlig belægning kaldet Anti-Fingerprint, således at døren ikke bliver smudset til så let.
No Frost-funktion
Liebherr SGNef3036 er således en skabsfryser, som er let at holde, og det gælder også indvendigt. Modellen er nemlig udstyret med den smarte No Frost-funktion, som betyder, at her er tale om en model, hvor der ikke dannes rim og is. Det gør det manuelle arbejde meget lettere, og derfor er denne skabsfryser en model, som er meget nem.
Det samme gælder placeringen af Liebherr SGNef3036, for den kan både stå i køkkenet, bryggerset, kælderen eller skuret (hvis her findes opvarmning), for Liebherr SGNef3036 kan fungere i rumtemperaturer mellem 10 og 43 grader, og det er et stort spænd.
Liebherr SGNef3036 måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 63 cm (d).
Udvalgte fordele ved Liebherr SGNef3036
Kapacitet på 253 liter
Energiklasse B
Kan indfryse 20 kilo per døgn
Holdes let pæn med Anti-Fingerprint
Smart No Frost-funktion
Liebherr SGN3036
Ideel til den mellemstore familie
Eksperterne forklarer, at for at regne ud hvor stor en skabsfryser man har brug for, så skal man regne med 100 liter for én person, og derudover 50 liter per medlem af familien.
Med en størrelse på 257 liter vil modellen Liebherr SGN3036 derfor passe godt til den mellemstore familie på omkring 4-5 personer. Her er yderligere tale om en miljøvenlig model, der kommer i energiklassen B, som er den næstbedste klasse på markedet.
Afrimer sig selv
Liebherr SGN3036 hører til de moderne, selvafrimende skabsfrysere, idet modellen er udstyret med funktionen No Frost. No Frost sørger for, at der aldrig opstår rim og is inde i skabsfryseren, og det sikrer både en konstant rummelighed, samt at modellen ikke bliver mindre energieffektiv, som ellers hurtigt kan ske, når fryseren rimer til.
Pladsen kan derfor let udnyttes på Liebherr SGN3036, og når man kommer hjem med nye varer, så vil der også være plads til dem – Liebherr SGN3036 har nemlig en indfrysningskapacitet på 20 kilo per døgn, hvilket betyder, at man kan købe stort ind af ferske varer ad gangen.
Høj overskuelighed
Liebherr SGN3036 er designet til at give forbrugeren et hurtigt og godt overblik. Modellen har en elektronisk temperaturstyring, som sikrer, at man kan indstille temperaturen helt korrekt og præcist, og hertil findes et elektronisk display, som højner overskueligheden.
Desuden er modellen udstyret med en smart LED-belysning inden i skabet, så man selv i mørke omgivelser let kan finde den fødevare, man har brug for. Man kan også derfor sagtens placere Liebherr SGN3036 et køligere sted end i køkkenet, idet denne model for eksempel godt kan fungere i en køligere kælder – modellen fungerer nemlig i rumtemperaturer mellem 10 og 43 grader.
Liebherr SGN3036 måler 185 cm (h), 60 cm (b) og 63 cm (d).
Udvalgte fordele ved Liebherr SGN3036
God rummelighed med 257 liter
Energiklasse B
No frost-funktion
Indfrysningskapacitet på 20 kilo per døgn
Elektronisk temperaturstyring
AEG AGE52516NW
Råd & Rön er begejstrede for modellens brugervenlig samt høje kvalitet. Til gengæld mener eksperterne ikke, at AEG AGE52516NW energiforbrug er optimalt i forhold til andre modeller på markedet.
Fritstående skabsfryser med stor kapacitet, NoFrost og MaxiBox-skuffe
Med AEG AGE52516NW får man en fritstående skabsfryser med en kapacitet på 229 liter. Dette betyder, at modellen er velegnet til en større familie på omkring 4 til 5 personer.
Derudover er skabsfryseren placeret i energiklasse C, hvilket er en af de bedste energiklasser for skabsfrysere. Til gengæld anvender AEG AGE52516NW 292 kWh, hvilket er højere sammenlignet med andre modeller.
Modellen er ydermere udstyret med flere funktioner, hvilket inkluderer en MaxiBox-skuffe samt NoFrost. NoFrost er en rimfri teknologi, der sikrer, at man ikke selv skal afrime fryseren. Det er nemlig en automatisk afrimningsfunktion, der klarer arbejdet for én. MaxiBox-skuffen er lavet til at give mere plads, da der her er plads til de helt store madvarer og bøtter.
Flere praktiske egenskaber
AEG AGE52516NW er en lydsvag skabsfryser med et lydniveau på 42 dB. Det vil sige, at modellen ikke forstyrrer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.
Skabsfryseren er yderligere forsynet med en FrostMatic-funktion samt en elektronisk temperaturstyring. Mens FrostMatic sikrer en hurtig indfrysning, der gør, at madvarerne bibeholder alle vitaminer og mineraler, giver den elektroniske temperaturstyring mulighed for en præcis og nøjagtig temperaturindstilling.
Hvis fryseren indvendigt opnår en for høj temperatur, vil man få besked om dette. Det kan eksempelvis ske, hvis man ikke har lukket frysedøren ordentligt. Beskeden kommer i form af et visuelt signal.
Funktionel fryser
AEG AGE52516NW er en funktionel skabsfryser med en overskuelig indretning. Det gør det muligt for brugeren hurtigere at danne sig et overblik over indholdet i fryseren.
Indeni fryseren kan der eksempelvis findes FlexiSpace-glashylder. Disse er solide panserglashylder, som man kan flytte, hvis der er behov for det. Glashylderne sikrer en vis fleksibilitet, da man har mulighed for at placere tunge madvarer på dem. De er også mere hygiejniske i sammenligning med trådhylder.
Sidst men ikke mindst er AEG AGE52516NW indfrysningskapacitet desuden på 20 liter pr. dag. Hvis man oplever et strømnedbrud i hjemmet, vil optøningstiden være på cirka 15 timer.
AEG AGE52516NW måler 185 cm (h), 59,5 cm (b) og 66,8 cm (d).
Udvalgte fordele ved AEG AGE52516NW:
Lydsvag skabsfryser
Med en kapacitet på 229 liter
Forsynet med elektronisk temperaturstyring
Forsynet med FrostMatic og NoFrost
Fleksibel og funktionel fryser med FlexiSpace-glashylder
AEG AGB62226NW
✅ 4.3/5 stjerner hos Pricerunner.dk
.
Stort fryseskab med Frostfri system
Det her fryseskab har en kapacitet på 180 liter. Det passer til en stor familie, hvor der er brug for meget fryseplads og gulvplads. Det er stående og har 6 gennemsigtige skuffer. Der vil være plads til minimum 8 store indkøbsposer fra supermarkedet, så du kan roligt handle stort ind, når tilbuddene på din yndlingsvare kører. Dermed er det nemt for dig at få et overblik over, hvor de forskellige frostvarer er. Det gør det også nemmere at finde et sted, hvor den kan stå, da den er stående og dermed optager væsentligt mindre plads. Den har en alarm, der ringer, hvis temperaturen bliver for høj, eller hvis lågen står åben. Derudover er den udstyret med Frostfri system, så der er tænkt på dig, der ikke kan lide at afrime. Så den er nem at vedligeholde. Den er nem og hurtig at gøre rent, hvilket er attraktivt.
Høj energimærkning
B er rigtig godt for en fryser, og du vil have et lavere strømforbrug, samtidig med at der vil være mere overskud på din energiregning. Den holder en stabil og god temperatur, så du skal ikke være nervøs for, at der sker ændringer i temperaturen på særligt varme dage. Derfor kan du være sikker på, at dine madvarer holder sig friske og ikke bliver fordærvede. Derudover udmærker den sig ved ikke at larme særlig meget, og det er et stort plus for dem, der bliver irriteret af små lyde i dagligdagen.
Derfor anbefaler vi den her model:
Høj energimærkning B
Stående, hvilket giver fleksibilitet i forhold til placering
Frostfri system
En god anmeldelse hos Which.co.uk
AEG AGB62226NW vs. markedet
Et stående fryseskab er bestemt en overvejelse værd, når du skal tænke på indretningen af dit køkken. Det er muligt at have mere gangareal, og du vil få en større oversigt over din mad med de gennemsigtige skuffer. Den vil passe ind i et hjem med lidt ekstra plads.
Den høje energimærkning sikrer en lav energiregning, og den har en stabil temperatur. Det frostfri system er nemt at vedligeholde. Den er dog mindre god Siemens GS58NAW30 til hurtig indfrysning af eksempelvis overskud fra aftensmaden. Det gør, at færre vitaminer og næringsstoffer bevares. Men udover det er det en god fryser i høj kvalitet, hvilket også kan ses på prisen.
Siemens GI81NAE30
.
Energivenlig og rummelig skabsfryser
Siemens GI81NAE30 er en energivenlig og rummelig skabsfryser, der er placeret i energiklasse B. Det vil sige, at skabsfryseren ikke forbruger meget energi på et år.
Samtidigt er kapaciteten på 211 liter, så den er velegnet til en familie med cirka tre til fem personer. Selve lydniveauet er desuden på 38 dB. Det gør, at skabsfryseren ikke larmer meget, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.
Endvidere kommer Siemens GI81NAE30 med en elektronisk temperaturstyring, så det er nemt at indstille temperaturen meget nøjagtigt.
God indretning
Med Siemens GI81NAE30 får man en skabsfryser, der har en praktisk og god indretning. Takket være indretningen er der nemlig plads til selv de større frostvarer uden problemer.
Skabsfryseren kommer eksempelvis med en BigBox-skuffe, som er lavet til frostvarer, der kræver ekstra plads. Herved kan man få plads til både en pizza, en stor kylling eller lignende.
Hvis der er brug for det, kan man også fjerne diverse skuffer og hylder fra fryseren. Herved er der mulighed for at justere fryserens indretning alt efter ønske og behov. Glemmer man at lukke lågen, eller er den ikke lukket korrekt, vil skabsfryseren ydermere signalere dette, så man kan få den lukket.
Nem afrimning
Siemens GI81NAE30 er udstyret med en automatisk afrimningsfunktion, så man ikke selv behøver at gøre dette manuelt. Fryseren afrimer sig selv regelmæssigt, hvorfor man undgår denne opgave.
Derudover har Siemens GI81NAE30 både SuperFrys og FreshSense. Mens SuperFrys sørger for, at fryseren hurtigt køles ned til omkring minus 30 grader, så de frosne varer ikke tør op, sikrer FreshSense, at temperaturen forbliver konstant.
Sensorerne registrerer nemlig med det samme, hvis der opstår en ændring i temperaturen, hvorefter de overtager styringen af kølingen.
Siemens GI81NAE30 måler 177 cm (h), 56 cm (b) og 55 cm (d).
Udvalgte fordele ved Siemens GI81NAE30:
SuperFrys
Automatisk afrimning
God indretning
Energivenlig skabsfryser
FreshSense
Siemens GS58NAW30
Siemens GS58NAW30 hører til de modeller, som ikke er blevet afprøvet og vurderet i officielle tests udført af eksperter. Derfor har vi set nærmere på brugeranmeldelser for at se, hvad de forbrugere, som anvender modellen i dagligdagen, synes om modellen.
Ejerne af Siemens GS58NAW30 ved nemlig, hvordan modellen fungerer i praksis, og denne erfaring gør, at de ved, hvor anvendelig modellen er. Ifølge brugeranmeldelserne er her tale om en klar brugerfavorit.
Stor kapacitet på 360 liter
Modellen Siemens GS58NAW30 vil være et godt valg for den forbruger, som har brug for en stor skabsfryser med masser af plads. Siemens GS58NAW30 har nemlig en kapacitet på hele 360 liter, hvilket er rigtig meget. Derfor er denne model ideel til både, hvis man har en stor familie (6+ personer) eller foretrækker at købe meget ind ad gangen.
Selv om her er tale om en skabsfryser med en høj kapacitet, så kan dette ikke ses voldsomt på strømregningen med Siemens GS58NAW30, for modellen kommer i energiklasse B.
Model med sensorer
Siemens GS58NAW30 hører til de moderne intelligente skabsfrysere, som selv kan måle temperatur. Den elektroniske temperaturstyring gør, at man kan være sikker på, at modellen får den rette temperatur, som holder fødevarerne forsvarligt nedfrosset, og så er Siemens GS58NAW30 desuden udstyret med sensor-systemet FreshSense, som selv måler og holder styr på temperaturen. Herudover har Siemens GS58NAW30 også mange andre gode funktioner såsom No Frost og en SuperFrys-funktion samt en god indretning. Det indre i Siemens GS58NAW30 består nemlig af 3 fryserum, 5 fryseskuffer, udtagelige hylder samt LED-belysning.
God størrelse og temperaturmåling, ifølge brugerne
I forskellige brugeranmeldelser forklarer forbrugerne, at Siemens GS58NAW30 er en rigtig god skabsfryser.
Modellen fremhæves især for den store størrelse og dermed gode rummelighed, men også at her er tale om en model, som er god til at fordele temperaturen jævnt og dermed holde maden frisk. Også SuperFrys-funktionen fremhæves plus en høj grad af overskuelighed takket være den gode indretning.
Siemens GS58NAW30 fungerer i rumtemperaturer mellem 10 og 43 grader og måler 191 cm (h), 70 cm (b) og 78 cm (d). Bemærk at der hermed er tale om en højere, bredere og dybere skabsfryser end normalt.
Udvalgte fordele ved Siemens GS58NAW30
Skabsfryser med meget høj kapacitet – 360 liter
Energiklasse B
Elektronisk temperaturstyring
Unikt sensor-system
Gode funktioner såsom No Frost og SuperFrys-funktion
FAQ
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, og rådets virke er at sikre et godt forbrugerliv i Sverige. Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet 8 forskellige skabsfrysere.
Ønsker du at læse mere, kan du klikke her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.
Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt AEG AGE52516NW, som har fået en middel anmeldelse.
Ønsker du at læse hele anmeldelsen af AEG AGE52516NW, kan du klikke ind her.
T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk og teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner inden for teknik, blandt andet nyheder, anmeldelser, guides og artikler. Især fokuseres der på elektroniske forbrugerprodukter såsom telefoner, computere, lyd, spil og fitness hos T3.com. Her har magasinet lavet en test af forskellige frysere for at finde frem til de bedste – modellen Smeg CVB20RNE1 er medtaget i denne test. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge artiklen her.
Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det skabsfryseren Smeg CVB20RNE1. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.
Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.
Andre relevante tests
Hos Forbrugsguiden finder du også en række andre relateret tests, som du måske vil finde interessant. Du kan eksempelvis læse vores Kølefryseskab test, hvor du finder mange af de samme modeller som du finder i denne skabsfryser test. Dog finder du også meget andet god information, som er værd at vide inden du køber en ny skabsfryser.
Du kan også læse vores Køleskab med fryser test. I denne test finder du også en guide om nedfrysning af mad i fryseren, hvilket vil være relevant for dig, når du anskaffer dig et nyt fryseskab.
Til sidst kan du også læse vores Kummefryser test. I denne test gennemgår vi de kummefrysere på markedet, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne i forskellige tests. I artiklen finder du også en længere guide, der viser dig hvad du bør vide, før du køber en ny fryser.