Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bamix stavblender test-guide: En dybdegående analyse af 10 fremragende Bamix modeller

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Bamix stavblender test-guide: En dybdegående analyse af 10 fremragende Bamix modeller

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

I denne artikel vil vi dykke ned i Bamix stavblendere. Disse køkkenredskaber er blevet et must-have i mange hjem, og med god grund. Stavblenderen er en sand mester, når det kommer til at blande, purere og hakke ingredienser på ingen tid.

Derfor har vi gennemgået eksperttests fra forskellige, eksterne kilder for at give dig det bedste overblik. Du får også alternativer til Bamix samt en guide til vedligeholdelse af din stavblender. Så uanset om du er ny inden for verdenen af stavblendere eller leder efter en opgradering, kan du finde de nødvendige oplysninger her.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 6 bedste bamix stavblenderne i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix Swissline:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Har 200 watts dobbeltisoleret motor
 • Har multifunktions blade
 • Kanden kan rumme 1 liter
 • Meget medfølgende ekstraudstyr

Ulemper

 • Er lavet af plastik

Bamix Swissline er blevet testet af 2 forskellige testpaneler – her er tale om det danske madmagasin for mænd, Gastromand.dk, samt den britiske testside Expertreviews.co.uk.

Begge hold eksperter har testet Bamix Swissline på forskellige parametre for at finde frem til, hvordan modellen klarer sig overordnet, og både Gastromand.dk og Expertreviews.co.uk er meget begejstrede for Bamix Swissline – det kommer til udtryk ved, at denne model får topkarakterer af eksperterne.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bamix Swissline

Flot og stærk model

Bamix Swissline er en af de klassiske Bamix-modeller, og her er tale om en stavblender, der gør mange af de øvrige køkkenredskaber overflødige. Bamix Swissline har et flot og elegant design, som er meget enkelt med dog robust.

Hvis man går op i æstetik og design, så er det endnu en fordel, at Bamix Swissline kommer i en lang række forskellige farver, således at man for eksempel både kan få en neutral model i sort eller sølv eller for eksempel en skinnende rød.

Bamix Swissline er ydermere en stærk model på 200 watt, hvilket gør, at den vil kunne blende selv hårde ingredienser.

Ergonomisk håndtag og meget tilbehør

Bamix Swissline er skabt med et ergonomisk håndtag i skridsikkert gummi, hvilket både sikrer, at modellen ligger godt i hånden og er behagelig og ikke glider. Bamix Swissline har knive, der er fremstillet i rustfrit stål, og de er designet til både at kunne skære, knuse, purere og hakke.

Dette er en alsidig model, der også kan piske, idet modellen kommer med både multifunktionsblad (ideelt til kød og grøntsager), piskeskive, blenderblad og processor.

Herudover medfølger en 1 liters kande. Bamix Swissline har 2 forskellige hastigheder samt en turbo-boosting funktion.

Uopslidelig, ifølge eksperterne

Eksperterne er meget begejstrede for Bamix Swissline og giver modellen absolutte topkarakterer. De begrunder dette med, at her er tale om en stavblender, der føles helt og aldeles uopslidelig, og lige meget hvad man udsætter den for, så kan den klare opgaven.

De forklarer også, at Bamix Swissline har en meget kraftig motor og stærk ydeevne, og så kan den stort set pulverisere alle typer af ingredienser – det er ifølge eksperterne meget imponerende.

Dog bemærkes det, at man lige skal lære at anvende modellen, for i starten kan den godt være lidt svær at finde ud af, men når det er gjort, så bliver Bamix Swissline, ifølge eksperterne, helt uundværlig i køkkenet.

Eksperterne forklarer også, at Bamix Swissline har den fordel, at den ikke sætter sig fast under brug, og selv om den ikke er helt billig, så er den alle pengene værd.

Udseendemæssigt er den ifølge eksperterne også rigtig flot, og selv om den ikke er helt let, så er den god og kompakt og ligger godt i hånden under brug.

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix Mono:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • God kvalitets stavblender
 • Er indbegrebet af præcision
 • Støjsvag
 • Meget nem at rengøre

Ulemper

 • De enkelte dele kan være svære at fjerne

Modellen Bamix Mono er blevet testet af 3 forskellige testpaneler, og her er tale om 3 meget forskellige kilder fra Norge, nemlig avisen Dinside.no, teknologimagasinet Tu.no samt forbrugeravisen Klikk.no.

Alle eksperterne er begejstrede for Bamix Mono, og Bamix Mono får også udelukkende topplaceringer i de respektive tests.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bamix Mono

Enkel og smart

Bamix Mono er en af de mere enkle Bamix stavblendere, og det afspejles også af designet, idet Bamix Mono er strømlinet uden mange afbrydelser i designet og kun udstyret med de 2 nødvendige knapper. Her styres også hastigheden, og der findes 2 hastighedstrin.

Selv om her er tale om en enkel model, som heller ikke fylder så meget (modellen er en af de mindste i Bamix serien), så er den skabt til at kunne erstatte både foodprocessor, almindelig blender og håndmikser.

Bamix Mono opererer ved 140 watt, som ikke er så meget som andre stavblendere, men den er effektiv og udnytter effekten maksimalt.

Kan både piske, hakke, blende og skære

Bamix Mono er dermed et multifunktionelt stykke køkkenværktøj og ideel til den forbruger, der ønsker en sådan maskine, som samtidig ikke skal fylde ret meget.

Bamix Mono kommer med en skarp kød- og grøntsagskniv, der er meget robust og fremstillet i rustfrit stål, og den kan klare alle skære- og hakkeopgaver.

Herudover medfølger der også piskeskive og blenderblad, så modellen også kan piske, mikse og blende. Der medfølger desuden vægophæng samt et 600 milliliters bæger.

Giver det lille ekstra, ifølge eksperterne

Alle 3 testpaneler, som har testet modellen Bamix Mono, er enige om, at her er tale om en rigtig god stavblender. I konkurrence med andre stavblendere hos Dinside.no skiller Bamix Mono sig ud, selv om de fleste modeller klarer sig godt, idet det bemærkes, at Bamix Mono bare lige har det lille ekstra.

Norske Tu.no er så begejstrede for Bamix Mono, at de kalder modellen for ”Stavblendernes Rolls Royce”, og de bemærker, at selv om her er tale om en model med en motor på ”kun” 140 watt, så klarer den sig alligevel godt under brug – for eksempel er den hurtigere end de andre modeller i Tu.no’s test, når det kommer til disciplinen at piske flødeskum.

Også suppe-disciplinen klarer Bamix Mono rigtig godt ifølge eksperterne, idet denne model leverer et helt jævnt resultat. En anden faktor, som eksperterne fremhæver, er Bamix Monos evne til at kunne knuse is med egne knive, og det imponerer eksperterne i høj grad.

Eksperterne har flere roser til overs for Bamix Mono, som de også synes er både stille i brug, sætter sig ikke fast, har et godt greb og er enkel at anvende. Dog bemærker eksperterne, at prisen for denne model er i den høje ende, og så har den lidt svært af og til ved at hakke helt hårde ingredienser som nødder.

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix Gastro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Smart vægbeslag er inkluderet
 • Har multifunktions blade
 • Kan piske
 • 200 watts motor

Ulemper

 • Har færre medfølgende stykker ekstraudstyr end andre modeller

Modellen Bamix Gastro er blevet testet og vurderet af den britiske mad-webside Kitchenmama.co.uk, som beskæftiger sig med udstyr og redskaber til køkken og madlavning. De britiske eksperter er begejstrede for Bamix Gastro, og derfor giver de modellen en god anbefaling.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bamix Gastro

Model på 200 watt

Bamix Gastro kommer i en flot lys farve og har ellers det klassiske Bamix-udseende med selve stavblenderen for neden og håndtaget for oven, som er designet til at se elegant, tidløs og enkel ud i køkkenet.

Selve håndtaget er designet med ergonomi for øje, således at forbrugeren får det bedste greb om modellen, og derfor har modellen også et Soft Grip, som både sikrer, at håndtaget er stabilt at holde om og komfortabelt.

Bamix Gastro er en af de lidt kraftigere stavblendere fra Bamix, og derfor har den en motor på 200 watt – det betyder, at den øgede kraft gør, at modellen vil have lettere ved at bearbejde selv de hårdere ingredienser. Der findes 2 hastigheder på Bamix Gastro, og for at sikre en større alsidighed kommer modellen både med et multifunktionsblad, piskeskive og blenderblad samt et smart vægophæng.

Findes også en i ekstra kraftig udgave

Som nævnt opererer Bamix Gastro ved 200 watt, hvilket er højt for Bamix-stavblenderne, men hvis man ønsker mere muskelkraft og stadig gerne vil have en Bamix-model, så kan man også få netop Bamix Gastro i en 350 version – i stedet for de 200 watt har denne model nemlig en motor på 350 watt, hvilket er en del mere.

Bamix Gastro 350 kommer med det samme tilbehør som 200-udgaven, og har ligeledes både multifunktionsblad, piskeskive og blenderblad samt vægophæng.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Bamix Swissline Superbox:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • 200 watts motor
 • Har seks forskellige knive
 • Har piske-funktion
 • Medfølende decilitermål på 1000 ml

Ulemper

 • Har kun to hastighedstrin

Både den britiske testside Expertreviews.co.uk og det danske madmagasin Gastromand.dk har testet og anmeldt Bamix Swissline Superbox.

Begge ekspertkilder har givet stavblenderen en god anmeldelse, da den henholdsvis er kåret som topscorer samt fået 6 ud af 6 stjerner.

Eksperterne er nemlig vilde med, at stavblenderen har en kraftig motor, en høj ydeevne samt kan arbejde med selv de mere krævende ingredienser.

Ingen af eksperterne finder mange minusser ved Bamix Swissline Superbox. De nævner dog kort, at den vejer en smule mere end andre modeller på markedet, hvilket man skal være opmærksom på.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bamix Swissline Superbox

Eksperterne: Uopslidelig stavblender, der klarer alle ingredienser

Ifølge de to ekspertkilder er Bamix Swissline Superbox en ’elegant og kompakt’ stavblender, der ligger godt i hånden.

Eksperterne fra Expertreviews.co.uk skriver, at ’den arbejder hurtigt og effektivt med den rette kraft og omdanner selv de hårdeste ingredienser til fløjlsagtige og glatte blandinger’.

De forklarer ydermere, at Bamix Swissline Superbox kommer med tilbehør, der sikrer ’let arbejde uanset, om du skal purere, hakke, blande’ eller lignende.

De slutter anmeldelsen med at skrive, at ’for alle, der bruger meget tid i køkkenet, er dette ikke et køb, du vil fortryde’.

De danske eksperter fra Gastromand.dk har også testet Bamix Swissline Superbox.

De er enige med Expertreviews.co.uk og forklarer, at stavblenderen ’kan pulverisere alt’ med dens kraftige motor. De hæfter sig desuden ved, at modellen er ’uopslidelig’, så den ’kan holde i årtier’.

Håndterbar stavblender med tilbehørspakke

Med Bamix Swissline Superbox får man en stavblender, der er nem at håndtere. Den kommer nemlig med et ergonomisk håndtag med skridsikkert gummi.

Det skridsikre gummi sikrer, at hånden har et godt greb om stangen, så man har fuld kontrol over modellen, når man er i gang med at tilberede ingredienserne.

Stavblenderen kommer ydermere med en kraftig motor, der har en motoreffekt på 200 Watt. Sammen med dens knive i rustfrit stål, er der mulighed for at bruge den til flere opgaver i køkkenet.

Dette er også muligt på grund af den tilbehørspakke, der medfølger ved køb af Bamix Swissline Superbox.

Tilbehørspakken består af en 1 liters kande, en processor, et låg samt 4 standardværktøjer. Værktøjerne inkluderer en skarp kniv, to piskeskiver samt et multifunktionsblad.

Enkel model i flere farver

Bamix Swissline Superbox er en enkel og stilren stavblender, der kan fås i flere forskellige farver. Stavblenderen kan købes i både sort, rød og sølv alt afhængig, om man ønsker en mere farverig eller neutral model.

Derudover er modellen robust, så den kan holde til lidt af hvert. Det vil sige, at man ikke behøver bekymre sig for, om den går i stykker, hvis man bruger den til de mere krævende ingredienser. Man får desuden en garanti på 3 år ved køb af modellen.

Alternativer til Bamix stavblender

I det ovenstående har vi set nærmere på 5 stavblendere fra Bamix. I dette afsnit ser vi nærmere på en række alternativer til Bamix, og det inkluderer modeller fra mærkerne KitchenAid, Braun, Dualit og Kenwood.

Vi har medtaget disse alternativer for at give forbrugeren et bedre overblik over forskellige stavblendere på markedet, og for at skabe den bedst mulige sammenlignelighed så behandler vi disse alternativer på samme måde som Bamix stavblenderne.

Dagens bedste priser og tilbud på Philips HR 2653/90:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Høj kraft
 • ProMix-teknologi
 • Flot design
 • Trinløs hastighed
 • Til mange opgaver i køkkenet

Ulemper

 • Er relativ skrøbelig
 • Kan ikke tåle maskinopvask

Philips HR 2653/90 er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter – de tyske testmagasiner Allesbeste.de og Testberichte.de.

I testene har eksperterne set nærmere på aspekter såsom ydeevner, alsidighed, funktioner, anvendelighed, rengøring og brugervenlighed. Det vurderes efter endt test, at alle er meget tilfredse, og der gives rigtig flotte bedømmelser.

Philips HR 2653/90

Moderne ProMix-teknologi

Philips HR 2653/90 hører til de stærke og kraftfulde stavblendere, der tillige er skabt med omtanke for æstetik. Her drejer det sig nemlig om en flot variant i et elegant design – udformet med velplacerede knapper, der let kan tilgås under arbejdet, samt et ergonomisk håndtag for et bedre greb.

Nederst er produktet skabt med en trekantet afslutning, der både ser pænt ud og tjener et praktisk formål: Formen – sammen med skærets specielle vinkeludformning – hører under den såkaldte ProMix-teknologi, der sikrer effektive resultater uanset opgave og en god og stabil arbejdsrytme.

Derudover er apparatet skabt med en høj effekt i watt – den ligger på 800, hvilket er en del. Sammen med ProMix-teknologien gør den høje kraft, at man kan blende alle typer af ingredienser – både de bløde og de hårde.

En hel lille køkkenmaskine – skabt til alle formål

Philips HR 2653/90 er netop designet til at varetage alle tænkelige køkkenopgaver, og derfor medfølger der både et velfungerende piske-værktøj, spiral samt hakker ud over selve skæret.

Det gør, at man for eksempel både kan fremstille juice, smoothies, suppe, pesto og sauce, samt hakke, skære, blende og mikse.

Den stærke kraft gør det muligt let at kunne håndtere bløde ingredienser som frugt, men også hårde grøntsager, frø og nødder. Der er dertil en særskilt smoothie-funktion.

Yderligere er der en nem betjening med en let trinløs justering af hastigheden. Her findes den såkaldte SpeedTouch-betjening, som uden besvær lader forbrugeren gå fra lav til høj hastighed afhængig af opgave.

Der er tillige en Turbo-knap. Der medfølger en skål på 0,5 liter, hvor man kan behandle ingredienser samt et smart To Go-bæger, som man kan forsegle med det tætsluttende låg og tage med sig. Dermed kan man nyde smoothien eller juicen på farten.

Stavblender af god kvalitet, ifølge eksperterne

Philips HR 2653/90 er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter, der blandt andet inkluderer det tyske testmagasin Allesbeste.de, som har testet 20 forskellige stavblendere.

Her hersker der stor tilfredshed med denne Philips-variant, og Allesbeste.de fremhæver i særdeleshed, at denne model er skabt af en meget høj kvalitet, og så er den utrolig effektiv. Der arbejdes hurtigt, og den klarer alle de stillede opgaver til perfektion, kommenteres det.

Yderligere er den ergonomisk sammenskruet, så den ligger godt og fast i hånden, og den generelle håndtering er god og behagelig.

De tyske eksperter nævner ikke de store minusser, men dog synes de, at det kan være lidt besværligt at fjerne tilbehøret fra basen.

Hos det andet tyske testmagasin Testberichte.de er der også begejstring over Philips HR 2653/90. Det forklares, at denne model føles som en hel lille køkkenmaskine, da den faktisk kan udføre rigtig mange typer af opgaver.

Det er nemt at skifte tilbehør, og den er fordelagtig til især saucer, lette kagedeje, fløde, ost, grøntsager, kød og nødder – dog er den mindre velegnet til de tungere brøddeje.

Ydermere er rengøringen nem, det er let at skifte hastighed, og der medfølger en fin skål. Det kommenteres dog, at hastighedsknappen ikke kan låses, hvilket er et minus.

Dualit 500W Stavblender - højt anmeldt stavblender med multifunktioner og kraftfuld motor

Dagens bedste priser og tilbud på Dualit 500W Stavblender:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kraftfuld motor
 • Er lavet af stål
 • Nem at bruge

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen
 • Foodprocessorbladene kunne være længere
 • Overfladen af krom får let mærker

Den alternative model til Bamix, Dualit 500W Stavblender, er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter, der ud fra forskellige parametre har afprøvet og vurderet modellen for at kunne give en samlet score og anmeldelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Dualit 500W

Flot model i krom på 500 watt

Dualit 500W Stavblender har haft fokus på design under fremstillingen, for her er tale om en rigtig flot stavblender, som er enkelt og stilren. Håndtag og stav går ud i et, og håndtaget er lige, cylinderformet og med knapperne øverst.

Modellen er fremstillet i krom, hvilket giver en flot, blank sølv-overflade. Herudover er her tale om en stærk model på 500 watt, som er designet til at kunne håndtere selv hårde ingredienser.

Man styrer hastigheden på knapperne, som er godt placeret i forhold til håndens udformning. Der findes både en lav og høj hastighed på Dualit 500W Stavblender samt en turbo-funktion.

Til flere formål

Dualit 500W Stavblender er udstyret med aftagelige hoveder, således at denne model kan udføre flere opgaver. Derfor medfølger der også både ballonpiskeris, som er skabt til at piske flødeskum eller æggehvide luftige, samt en mikserkande og en minihakker. Det betyder, at denne model både kan blende, mose, hakke, piske og mikse sammen.

Tilbehøret og hovederne til Dualit 500W Stavblender kan alle fjernes, og så tåler de maskinopvask.

Velfungerende stavblender, ifølge eksperterne

Eksperterne forklarer, at Dualit 500W Stavblender generelt klarer sig rigtig godt, når det kommer til de ydeopgaver, som modellen er blevet testet på. Især når det kommer til at hakke og blende, og så medfølger der klare og velinformerende instruktioner, så man ikke kommer i tvivl om, hvordan modellen skal anvendes.

Eksperterne fremhæver også de opvaskemaskine-sikre dele som en klar fordel, og så fungerer skift mellem hastigheder rigtig godt, og prisen er også overkommelig.

Herudover forklarer eksperterne, at det medfølgende tilbehør er velvalgt, og så er her tale om en model, som godt nok ikke er fejlfri, men præsterer godt på langt de fleste områder.

På minussiden kommenterer eksperterne, at håndtaget er lidt for tykt at holde på, og derfor bliver det ukomfortabelt for hånden at holde på modellen over længere tid. Herudover vibrerer modellen en del under brug, og det ellers flotte krom-design bliver hurtigt fedtet til.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af bamix stavblenderne anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Dinside.no

Dinside.no er en norsk avis, der skriver bredt om forbrugerstof. Dinside.no beskæftiger sig med en bred vifte inden for forbrugerprodukter til bil og bolig samt siden skriver om fritid, rejser og økonomi. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet 8 stavblendere i en test, hvor modellen Bamix Mono er inkluderet. Du kan læse hele artiklen her.

Expertreviews.co.uk 

Expertreviews.co.uk er en britisk test-webside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk foretaget en test af stavblendere, hvor modellen Bamix Swissline er inkluderet. Du kan læse mere om testen her.

Den britiske testside Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt Bamix Swissline, som de kalder for en hurtig og effektiv stavblender. Du kan læse hele anmeldelsen på deres hjemmeside ved at klikke her.

Goodhousekeeping.co.uk 

Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra funktionalitet, brugervenlighed, miljøvenlighed og pris. Her har de britiske eksperter testet 4 forskellige stavblendere:

Læs mere om testen af Bamix Deluxe her.

Læs mere om testen af Bamix Classic her.

Læs mere om testen af Dualit 500W stavblenderen her.

Læs mere om testen af Kenwood Triblade stavblenderen her.

Independent.co.uk 

The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til det kulinariske og forbrugerprodukter. The Independent har her testet 8 forskellige stavblendere i en test, hvor modellen Kenwood Triblade Stavblender er inkluderet. Du kan læse testen på deres hjemmeside her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet 3 forskellige stavblendere:

Læs mere om testen af Braun MQ9087X MultiQuick 9 her.

Læs mere om testen af Dualit 500W stavblenderen her.

Læs mere om testen af Kenwood Triblade stavblenderen her.

Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette stavblender i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Her kan du læse vores generelle stavblender test, der giver et fremragende overblik over markedets andre testvindende modeller.

I jagten på den rette stavblender kan du også læse vores mere specifikke tests, så som vores Bamix superbox test.

Er du i tvivl om det rette valg for dig nærmere er en ny blender, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette.

I vores generelle blender test finder du en gennemgang af de blendere på markedet, der har fået de bedste ekspertanmeldelser.

Er der et bestemt mærke, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel give dig i kast med vores række af producent-specifikke tests.

Her finder du blandt andet vores Wilfa blender test, vores Blendtec blender test, vores KitchenAid blender test og vores Vitamix blender test, der alle indeholder testvindere og topscorende modeller.

FAQ

Hvilken Bamix stavblender er den bedste?
Bamix har igennem tiden lavet mange gode stavblendere, men den bedste model, som du kan købe lige nu, er modellen Bamix Swissline. Stavblenderen er blevet kåret som testvinder af Forbrugsguiden, som blandt andet roser stavblenderne for den høje styrke, men også for det flotte design.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en Bamix stavblender?
Når du skal købe en Bamix stavblender, så bør du være opmærksom på, at du finder en model, som er stærk nok til at klare de opgaver, som du skal bruge den til. Skal du for eksempel blende grove eller hårde fødevarer, så bør du gå efter flere watt.
Hvilken stavblender bruger Gorden Ramsay?
Gorden Ramsay bruger modellen Bamix Hand Blender i flere af hans madlavningsprogrammer. Stavblenderen er kendetegnet ved en kraftfuld motor, som gør den super alsidig i brug. Dertil har den et flot og praktisk design, og så kommer den med flere forskellige stykker tilbehør.
Hvordan bruger jeg en Bamix stavblender?
En Bamix stavblender er ikke sværere at bruge end andre stavblendere. Alt du skal gøre er at samle de dele, som du skal bruge, sætte stavblenderen til strøm og så holde stavblenderens startknap nede. Husk dog altid at holde bladene helt ned til madvarerne, førend du tænder stavblenderen.

Det kan du bruge din stavblender til

Det store britiske husholdningsmagasin Goodhousekeeping.com forklarer, at man kan anvende en stavblender til rigtig mange formål, og hvis man har en stavblender, så vil man faktisk kunne løse de fleste opgaver i køkkenet – især fordi mange af de moderne stavblendere kommer med meget forskelligt tilbehør, så anvendelsesmulighederne bliver flere.

Det vil nemlig være muligt at anvende stavblenderen til både supper, puréer, is, smoothies, sauce, at blende, hakke, piske og mikse.

Anvendes direkte i skål eller gryde

Goodhousekeeping.com forklarer, at de først og fremmest anvender deres stavblender til at mikse grøntsager sammen – både til suppe eller puré – og det smarte ved netop stavblenderen er, at man kan blende ingredienserne direkte nede i gryden eller skålen.

På den måde sparer man både tid og opvask, idet man så ikke behøver at anvende en almindelig blender, der står på bordet.

Eksperterne forklarer yderligere, at en god stavblender skal være i stand til at blende selv de lidt hårdere fødevarer såsom grove grøntsager eller nødder og frø. Og processen skal også gerne være hurtig, således at det ikke tager flere minutter at få blendet ingredienserne med stavblenderen.

Fordelagtig til smoothies

Ifølge eksperterne er stavblendere også meget anvendelige, når det kommer til at fremstille smoothies – og det på trods af at mange foretrækker en almindelig blender eller anskaffer sig en decideret smoothie-blender til formålet.

I forhold til smoothies forklarer eksperterne, at stavblenderen selvfølgelig skal være i stand til at blende al slags frugt, som ofte er noget blødere i konsistensen end grøntsager, men eftersom mange foretrækker grøntsager i deres smoothie også, så skal man gerne gå efter en model, som har kræfter nok til også at håndtere de grovere fødevarer.

Hvis man ønsker sin smoothie kold, så kan man med fordel enten anvende frosne bær eller tilføje is i smoothien, og hvis man ønsker det, så skal stavblenderen helst også være i stand til at kunne knuse is.

Sådan vedligeholder du din stavblender

En anden af fordelene ved at anskaffe sig en stavblender er, at rengøringen er forholdsvis let. Den amerikanske varehuskæde Sears.com forklarer, at når man bruger stavblenderen, så vil den dog hurtigt blive tilsølet, og for at kunne være sikker på, at modellen forbliver både effektiv og hygiejnisk, så er rengøring vigtigt. De forklarer her, hvordan man lettest foretager rengøringen:

Trin 1: Tag stavblenderen ud af stikket og fjern alle de dele, der kan fjernes. Fyld en balje med varmt vand og læg alle de fjernede dele ned i vandet. Herved vil madrester, der har sat sig fast, løsne sig.

Trin 2: Vask herefter de løse dele med en svamp med opvaskemiddel.

Trin 3: Tag en ny balje og fyld den med vand, lidt opvaskemiddel og eventuelt lidt eddike. Tag hver af de fjernede dele og sæt dem fast på stavblenderen igen – en efter en. Før tilbehøret ned i vandet og tænd for blenderen – lad den køre et halvt til et helt minut, så eventuelle rester af skidt og snavs forsvinder. Tag herefter næste hoved, indtil alt tilbehøret er blevet rengjort.

Trin 4: Fjern hver del efter brug, tør dem forsigtig og lad dem ligge på et viskestykke eller et stativ, indtil de er helt tørre.

Trin 5: Håndtaget på blenderen indeholder elektronik og må derfor ikke komme ned i vandet. Tag i stedet en svamp med varmt vand og opvaskemiddel og vrid godt – den må kun være fugtig, når den kommer i kontakt med håndtaget. Tør herefter forsigtigt håndtaget af med den fugtige svamp og tør efter med en tør klud. Vær omhyggelig omkring knapperne.

Gode opskrifter med en stavblender

I dette afsnit bringer vi 4 opskrifter, som er lette at lave med en stavblender. For alsidighedens skyld har vi valgt at bringe 2 smoothie-opskrifter, en opskrift på kartoffelsuppe samt en opskrift på bearnaisesauce.

Smoothie med bær

Ingredienser:
– 50 gram frosne bær – for eksempel en blanding eller solbær, blåbær eller hyldebær
– 1 deciliter skyr eller yoghurt naturel
– 1 teske honning
– 1 deciliter æblemost
– Et par isterninger

Denne smoothie kan laves med lige den slags bær, som man foretrækker.

Sådan gør du:
1. Start med at hælde de frosne bær i en gryde og lad dem koge op.
2. Herefter skal de køle af i køleskabet, så de bliver kolde igen.
3. Når bærrene er kolde, så tag en skål og kom dem heri sammen med skyr, honning og æblemost.
4. Tag stavblenderen og blend blandingen indtil konsistensen er cremet og let.
5. Hvis smoothien ikke er kold nok, så kan du tilsætte nogle isterninger, og hvis den er for tyk, så kan du tilsætte lidt mere æblemost.

Du kan læse hele opskriften her.

Smoothie med gulerodsjuice, friske æble og ingefær

Ingredienser:
– 2 æbler
– 4 deciliter gulerodsjuice
– 2 deciliter surmælksprodukt
– Et par isterninger
– Friskrevet ingefær
– Lidt sukker

Sådan gør du:
1. Start med at skære æblerne i tern, efter de er vasket.
2. Hæld gulerodsjuice, æbler, surmælk og et par isterninger i en skål.
3. Tag stavblenderen og blend blandingen til den er cremet og uden klumper.
4. Smag til med ingefær og sukker.

Man kan enten købe gulerodsjuicen i supermarkedet, men hvis man har en saftpresser, så kan man også presse sin egen juice af friske råvarer.

Du kan læse hele opskriften her.

Kartoffelsuppe med porrer og bacon
– til 4 personer

Ingredienser:
– 10 gram smør
– 1 løg, grofthakket
– 500 gram kartofler i tern
– 2 porrer, den hvide del hakket i ringe
– ¾ liter grøntsags-bouillon
– 1 deciliter fløde
– 1 teske salt, groft
– Hvid peber, friskkværnet
– 150 gram bacon
– Den grønne del af 1 porre, grofthakket

Sådan gør du:
1. Start med at smelte smørret i en gryde.
2. Kom løg og kartofler i gryden og svits dem i 2 minutter.
3. Tilsæt porreringe og svits videre i 1 minut.
4. Hæld bouillonen op i gryden og lad blandingen koge i 20 minutter.
5. Tag herefter stavblenderen og blend til blandingen er blevet til en jævn suppe.
6. Tilsæt fløde, salt og peber og lad suppen koge op igen.
7. Tag en tør pande og læg bacon på.
8. Steg bacon ved kraftig varme i et par minutter til den er sprød.
9. Tag herefter bacon af og lad fedtet dryppe af på et stykke køkkenrulle.
10. Kom den grønne del af porrerne på panden og steg dem ved kraftig varme i 4 minutter.
11. Knus bacon over porrerne.
12. Servér herefter suppen med bacondrysset og eventuelt brød og brøndkarse som pynt.

Du kan læse hele opskriften her.

Bearnaisesauce

Ingredienser:
– 6 æggeblommer, pasteuriserede
– 2 spiseskefulde hvidvinseddike
– 2 teskefulde salt
– 500 gram opvarmet smør
– Tabasco
– 1 stort bundt frisk estragon, hakket

Sådan gør du:
1. Start med at opvarme smørret.
2. Hæld æggeblommerne i en skål, hvorefter ingredienserne tabasco, eddike og salt tilsættes en efter en.
3. Tilsæt til sidst det opvarmede smør, mens man tager stavblenderen og blender blandingen forsigtigt.
4. Tilsæt herefter den hakkede estragon, mens man blender grundigt men forsigtigt og fører stavblenderen op og ned.

 

Historien om Bamix

Bamix er en schweizisk virksomhed, der producerer forskellige, mindre køkkenprodukter. Bamix blev grundlagt i 1950 og er i dag mest kendt for Bamix stavblenderen. Dette kendskab er også nået ud til kendis-kokkene, og selveste den britiske tv-kok Gordon Ramsay er meget begejstret for Bamix.

Se med på denne video, hvor Ramsay selv fortæller om sit forhold til stavblenderen fra Bamix:

Bamix blev grundlagt i 1950, da pioneren Roger Perrinjaquet opfandt et helt nyt køkkenapparat – nemlig en håndholdt blender, som kunne anvendes til at blende ingredienser direkte nede i en skål eller gryde. Den håndholdte blender – eller stavblender som den hedder i dag – havde også den fordel, at den var tidsbesparende og sørgede for, at der blev mindre opvask. Først havde dette apparat ikke et navn, men Roger Perrinjaquet navngav værktøjet Bamix, som er en sammentrækning af det franske ”battre” og ”mixer” – som på dansk betyder at blende og mikse.

Produktionen af Bamix’en startede herefter, og i 1954 blev patenten solgt til tyske ESGE, hvorefter de første stavblendere blev solgt. Herefter udvidede ESGE løbende produktionen, og inden for 10 år havde de også bredt sig til Asien med produktion i Tokyo. Antallet af producerede Bamix’ere steg støt, og i 1983 var forretningen så indbringende, at der blev produceret over 1500 produkter hver eneste dag – tallet var i 2010 steget til over 2000 producerede produkter om dagen.

Undervejs i processen udvidede ESGE også repertoiret til andre produkter end deciderede stavblendere: i 1986 blev Bamix Processor lanceret – en form for foodprocessor, og i 2002 blev SliceSy lanceret, som gør virksomhedens produkter endnu mere alsidige.

I 1991 blev Bamix-serien udvidet med endnu en stavblender kaldet Bamix Gastro, og også de professionelle køkkener fik øjnene op for, hvad Bamix kan assistere og hjælpe med i køkkenet.

Det er netop især på stavblender-området, at Bamix er kendt, og der findes i dag flere forskellige Bamix stavblender-modeller, som inkluderer Basic, Mono, Classic, Deluxe, Swissline, Gastro med flere – modeller som vi har behandlet ovenfor i denne artikel.

I 2014 kunne Bamix fejre 60-års jubilæum og strategien for fremtiden er ifølge virksomheden selv, hvad den altid har været: Kvalitet i hvert eneste produkt. Bamix har også åbnet mere op for deres virksomhed og i 2015 åbnedes Bamix Akademiet i Mettlen i Schweiz, som er en kokkeskole og træningscenter for både professionelle og private. 1000 personer deltog i disse kurser i løbet af det første år.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme