Høretelefoner test – De bedste høretelefoner til løb og fritid

0

Høretelefoner er en uundværlig del af hverdagen for mange. Men det kan være rigtig svært at danne sig et overblik over hvilket høretelefoner der er de bedste på markedet. Det forsøger vi at give dig svaret på i denne høretelefon test. 

Vi har samlet og gennemgået de nyeste tests og anmeldelser af de mest populære høretelefoner på markedet, så du nemmere kan få overblik over fordele og ulemper ved de forskellige modeller.
Først gennemgår vi de enkelte modeller, og derefter linker vi til de kilder, der ligger til grund for vurderingen.

Denne artikel indeholder:
1) Hvilke høretelefoner der har vundet test
2) Få et fuldt overblik over alle de forskellige magasiner der har testet produkterne
3) Sammenligning af priser, så du kan købe dine nye høretelefoner billigst muligt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Beyerdynamic MMX 102 iE 

  6 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk
✅  5 ud af 5 stjerner hos Whathifi.com
  Kåret til årets bedste høretelefoner hos Jyllands Posten

beyerdynamic-mmx-102-ie_990

 

Hos de forskellige testpaneler er der generel enighed om, at Beyerdynamic MMX 102 iE egentlig ikke ser ud af noget særligt. Udformningen er relativ almindelig, men hos alle de anmeldelser som vi har gennemgået, der fremhæves høretelefonernes robuste metal-skal som et stort plus, da den ikke smitter af rent vægtmæssigt. Modellen vejer nemlig kun 13 gram.

Et sæt in-ear høretelefoner skal dog ikke først og fremmest ses, men derimod høres. Her imponerer Beyerdynamic MMX 102 iE med en lydkvalitet, der efter Lydogbillede.dk’s vurdering overlegent udkonkurrerer de fleste andre høretelefoner i prisklassen. Alle anmelderne er enige om, at lyden er ualmindelig god til prisen, og det afspejles da også tydeligt i karaktergivningen.

Stærk bas og fremragende dynamik
Selv om Beyerdynamic MMX 102 iE fra alle sider vurderes som velegnede til stort set alle typer af musik, er de ikke decideret ”kedeligt neutrale”, som Jyllands Posten udtrykker det. For basgangen er forstærket på en god kontrolleret måde. Dynamikken er perfekt, og selv om et par in-ear hovedtelefoner aldrig vil kunne hamle op med et rigtigt HiFi-anlæg, er denne model et særdeles godt bud på et bærbart alternativ.

Selv længere tids lytning vurderes ikke som ubehagelig af de forskellige testpersoner, og det hænger angiveligt sammen med den lave vægt. Der følger dog også tre forskellige størrelser silikonepropper med, så de kan tilpasses til næsten enhver ørestørrelse og facon.

Udvalgte fordele fra Beyerdynamic MMX 102 iE:
🔵 Neutralt design med robust metalskal
🔵 Lav vægt på blot 13 gram
🔵 Bedre lyd end de fleste konkurrenter i prisklassen
🔵 Perfekt dynamik til alle musikgenrer
🔵 Forstærket, men kontrolleret basgang
🔵 Komfortable, og med tre størrelser silikonepropper


Sony mdr ex650ap

  Bedst i Test hos Lydogbillede.dk
  Testvinder hos Testuniverset hos Søndagsavisen
  5 ud af 5 stjerner hos Whathifi.com

sony-mdr-ex650ap

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
439,00 Kr. 0,00 Kr. 439,00 Kr. Læs mere
475,00 Kr. 0,00 Kr. 475,00 Kr. Læs mere

 

Sonys mdr ex650ap-høretelefoner ligner designmæssigt næsten en mini-trompet. Flot ser det ud, og lyden er ifølge Whathifi.com da også så tæt på ægte instrumenter, som det er muligt i prisklassen: Tilnærmelsesvis fejlfrit til prisen, mener Whathifi-magasinet.

Både Søndagsavisen og Lydogbilde.no er da også enige i bedømmelsen og giver topkarakterer til Sony mdr ex650ap. Søndagsavisen finder dog, at den vejledende udslagspris er i overkanten, men i praksis følges disse priser sjældent og denne model fås da også til markant levere pris mange steder.

Luksus både før og under lytning
Det norske magasin Lydogbilde.no oplever stor glæde ved blot at holde det luksuriøse produkt i hånden, og heldigvis følges det da også op af lige så stor glæde, når det kommer i ørerne. Hele fire forskellige ørepuder medfølger og der er også tænkt på både ledningsopvikling og en praktisk opbevaringspose.

Om det er messing-konstruktionen, der gør det, er uvist, men specielt akustisk musik kommer rigtig til sin ret i Sony mdr ex650ap ifølge det norske magasin. Alle testpanelerne er også enige om, at alle musikgenrer fungerer godt med denne model. Specielt den rytmiske musik afslører, at bassen er god, men både kontrolleret og hurtig.


Supra Nero

  Anbefalet i Jyllands Posten
  Kåret til “Bedste Køb” hos Lydogbillede.dk

supra-nero

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere

 

Supra er egentlig specialist i kabler, men kastede sig for et par år siden over høretelefoner. Den første model på markedet (Supra Nitro) blev kåret som årets bedste. Den følges nu op men en ”lavprismodel”, som rent prismæssigt lander i mellempris-området, men som giver endnu mere for pengene. Med Supra Nero får du stadig både kompositmateriale, som kendes fra flyindustrien, samt kevlar-forstærkede ledninger – en lækker letvægtskonstruktion til rimelig pris.

Med denne model får du også hele syv forskellige sæt ørepropper i skum og silikone. Så det er let at finde et par, som passer perfekt til ethvert øre. Det giver en større komfort, hvis høretelefonerne skal bæres over længere tid. Også ledningsudførelsen er gennemtænkt: Den er flad med gummibelægning og det giver minimale problemer med snoning mv.

Mere afbalanceret allround lyd
Målet med Supra Nero har været at skabe et par alsidige høretelefoner, som kan gengive alle musikgenrer uden at farve lyden. Det er i den grad lykkedes. Med denne model får du en kontant bas, uden at den dominerer og diskanten er sprød, uden at være decideret skinger. Det er perfekt, hvis du gerne vil kunne lytte i timevis, uden at blive træt.

Det skader selvfølgelig heller ikke, at ledningen er forsynet med gode store knapper, hvis der er behov for at besvare et opkald eller pause musikken. I knap-panelet er der også indbygget en god 360-graders mikrofon, der giver god samtalelyd med alle typer af smartphones.

Udvalgte fordele ved Supra Nero:
🔵 Moderne letvægtsmaterialer
🔵 Attraktiv prissætning i forhold til ydelsen
🔵 Hele syv forskellige sæt ørepropper
🔵 Flad ledning med gummibelægning der modvirker snoning
🔵 Afbalanceret lyd, der passer til alle musikgenrer
🔵 Godt og brugervenligt knappanel


Creative Aurvana In-Ear3 Plus

  Anbefalet hos expertreviews.co.uk 
  9 ud af 10 stjerner hos tek.no
  Anbefalet af soundguys.com

creative-aurvana-in-ear3-plus

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

”Ikke specielt billige, men de lyder bedre end prisen indikerer”, vurderer Soundguys.com, der har specialiseret sig i anmeldelser og nyhedsformidling inden for lydbranchen. De øvrige anmeldere vi har støttet os op ad, er i øvrigt enige: Creative Aurvana In-Ear3 Plus er til den dyre side, men bestemt prisen værd.

Med i pakken får du da også både støjreducerende skumpropper og behagelige silikone-propper i forskellige størrelser, samt rengøringsredskaber, flyadapter og rejsepung.

Særlig specielt for Creative Aurvana In-Ear3 Plus er ”bæreteknikken”. Du skal nemlig have ledningen op over øret. Det er måske lidt uvant for nogen, men når først høretelefonerne er på plads, kan de bæres komfortabelt i timevis.

Dobbelt-drivere giver mere nuanceret lyd
En af de specielle features ved Creative Aurvana In-Ear3 Plus er de indbyggede dobbeltdrivere, som håndterer bas og diskantlyd individuelt. Det giver langt bedre adskillelse mellem eksempelvis stemmenuancer og individuelle instrumenter, vurderer Tek.no. Her vurderer man det også som et absolut plus, at bassen ganske vidst er potent, men fuldt kontrolleret og præcis, og ikke ”som et lufttrykbor, der arbejder sig ind gennem hjernen”.

Med i prisen får du også lydløshed på to fronter: Dels er Creative Aurvana In-Ear3 Plus eminent gode til at holde lyden i dine ører, så den ikke generer omgivelserne, men de er også særdeles effektive til at lukke omgivelsesstøjen ude. Creative siger selv, at hele 98 % af omgivelses-støjen lukkes ude med denne model, og det er et ret markant resultat.

Udvalgte features fra Creative Aurvana In-Ear3 Plus
🔵 Rigtig gode til prisen
🔵 Mange ørepropper og tilbehør inkluderet
🔵 Kan bæres komfortabelt i timevis
🔵 Dobbelt-drivere adskiller bas og diskant
🔵 Reducerer 98 % af omgivelsesstøjen


Marshall Headphones Mode EQ

  4 ud af 6 stjerner hos Lydogbillede.dk 
  4 ud af 5 stjerner hos digitaltrends.com
  4 ud af 5 stjerner hos pcmag.com

marshall-headphones-mode-eq

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
299,00 Kr. 0,00 Kr. 299,00 Kr. Læs mere
358,00 Kr. 0,00 Kr. 358,00 Kr. Læs mere

 

Marshall er kendt for rockhøjttalere og guitarforstærkere og der er da heller ingen tvivl om, at Marshall Headphones Mode EQ er designet til rockfolket. Med denne model får du det legendariske logo på både jackstik, volumenkontrol og på selve høretelefonerne. Designmæssig får du også forskellige lækre messing-detaljer, som underbygger det rockede look.

Sammen med sættet følger også fire forskellige silikone-propper. Så der er god pasform til enhver øregang. Til gengæld er der ikke en pose eller anden beskyttelse med.

Indbygget equalizer giver dig flere muligheder
Lyden er rigtig god ifølge de anmeldelser vi har gennemgået. Ægte rock handler ikke om overdreven bas, men mere om præcision i mellemtone og diskant. Her leverer Marshall Headphones Mode EQ varen. Det er med andre ord ikke høretelefonerne til dig, der først og fremmest lytter til rap og pop. Den indbyggede equalizer giver dog ret vide muligheder for at tilpasse lyden til smag og humør.

Det er en kraftig lyd man forventer og som man også får fra dette mærke, og det er også her, at modellens force ligger. Så er du til rock og rock-beslægtede genrer, er Marshall Headphones Mode EQ et udmærket og også prisgunstigt valg.

Fordele ved Marshall Headphones Mode EQ:
🔵 Lækker originalt Marshall-design
🔵 Fire forskellige silicone-ørepropper medfølger
🔵 Indbygget equalizer giver justeringsmuligheder
🔵 Perfekte til rock og beslægtede genrer


Bose SoundSport In-Ear (Findes i Apple- og Android udgave)

  Testvinder hos Tænk 
  Testvinder hos Berlingske Tidende
  Testvinder hos Dinside.no

bose-soundsport-in-ear

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

 

Alle de tests vi har kigget på, har Bose SoundSport In-Ear som testvinder, når det handler om god lyd til sportsbetonede aktiviteter. Modellen er ikke billig, men den er til gengæld bedst. Det kommer til udtryk blandt andet i testen hos Berlingske Tidende, hvor modellen vinder på både lyd og design. Selv om modellen ligger i den dyreste halvdel af feltet, er det ifølge Berlingske Tidende en klar favorit.

Det danske forbrugermagasin Tænk.dk er helt enig i den konklusion. Her har man testet ikke mindre end 70 hovedtelefoner, og heraf 33 in-ear høretelefoner. Her er konklusionen klar: Bose SoundSport In-Ear er bedst i test. Især er redaktionen blandt andet begejstrede for den begrænsede ”lydlækage” til omgivelserne, samt bærekomforten generelt.

En lydoplevelse, der overgår konkurrenterne
Der findes mange gode høretelefoner på markedet. Men feltet indskrænkes markant, når de samtidig skal kunne bruges i forbindelse med sport. Som navnet mere end antyder, at Bose SoundSport In-Ear specielt beregnet til denne brug, og modellen fungerer rigtig godt. Blandt andet i form af den sved- og vandafvisende konstruktion.

Rent lydmæssigt brillerer Bose SoundSport In-Ear også, når der sammenlignes med andre høretelefoner til sport. Uanset om der spilles pop, rock, jazz eller klassisk, så yder modellen optimalt – selv en lydbog fungerer ganske udemærket, omend det sikkert ikke er dit førstevalg under intensiv træning.

Fordele ved Bose SoundSport In-Ear:
🔵 Testvinder i flere anmeldelser
🔵 Både lyd og design er i top
🔵 Sved- og vandafvisende konstruktion
🔵 Fungerer optimalt til alle musikgenrer


Jaybird X2

  Testvinder hos Lydogbillede.dk
  Testvinder hos Testuniverset i Søndagsavisen

jaybird-x2

 

Under mere intensive sportspræstationer og træning kan løsthængende ledninger være et problem. Det løses heldigvis effektivt med trådløse høretelefoner som eksempelvis Jaybird X2. Netop Jaybird har specialiseret sig i sports-høretelefoner og X2-modellen er seneste skud på stammen. Alt er forbedret i denne model, som da også bliver testvinder hos både Lydogbillede.dk og Søndagsavisen.

Modellen udmærker sig ved at sidde ekstra godt fast, uanset hvad du vælger. Der er desuden også livstisgaranti mod svedrelaterede fejl. Så det er bare med at træne løs.

Ekstra mange muligheder med Jaybird X2
Der medfølger både forskellige ørepropper og ”vinger” til den perfekte montering af Jaybird X2. Ifølge anmelderne kan det kræve lidt tålmodighed at finde den optimale kombination. Men så sidder de til gengæld også lige i ”øjet”, og kan bæres komfortabelt og ergonomisk under både sport og i fritiden.

Selv om Jaybird X2 er trådløse og forbindes via Bluetooth, vejer sættet kun 14 gram. Alligevel har du hele otte timers brug til rådighed på en batteriopladning, og hele 250 timers standby-tid. Samtidig får du en lydkvalitet, som er ”den bedste blandt sportshøreproppperne”, vurderer Lydogbillede.dk.

Fordele ved Jaybird X2:
🔵 Trådløs model med Bluetooth
🔵 Mange muligheder for tilpasninger under brugen
🔵 Livstidsgaranti mod svedrelaterede fejl
🔵 Lav vægt på bare 14 gram
🔵 8 timers aktiv brug / 250 timers standby


Urbanears Medis

  Anbefalet som godt køb hos aktivtræning.dk

urbanears-medis

 

De fleste af de høretelefoner vi har set på i denne gennemgang, ligger i mellemprisområdet eller højere, da det ofte er her, de gode løsninger befinder sig. Undtagelsen der bekræfter reglen, er dog Urbanears Medis, som er det billigste sæt i denne gennemgang. Hos Aktivtræning.dk var man ikke i tvivl: Denne model er det bedste køb blandt ledningsmodellerne.

Urbanears Medis leveres med flere forskellige silikone-ørepropper, så optimal tilpasning er mulig. Umiddelbart ser modellen lidt stor ud i sammenligning med andre modeller, men ifølge Aktivtræning.dk sidder den rigtig godt fast i øret og den ”falder ikke ud, selv om man virkelig giver den gas”, erfarer det anerkendte sportsmagasin under testen.

Lyd i særklasse, og gennemført finish
Hos Aktivtræning.dk er man blandt andet begejstrede for den specielle finish, der er tilgængelig i flere farver. Således imponerer den stofagtige ledning, der angiveligt aldrig filtrer sammen. Det eneste kritikpunkt i forhold til dette relativt billige sæt, det er den manglende volumenkontrol på selve ledningen.

Lydkvaliteten vurderes til at være helt i særklasse på Urbanears Medis, og det er også den vigtigste kvalitet for et sæt høretelefoner. Med denne model får du selvfølgelig almindelig fjernkontrol på ledningen, så telefonopkald mv. kan besvares, mens du er aktiv.

Fordele ved Urbanears Medis:
🔵 Lækker finish i flere farver
🔵 Filterfri ledning
🔵 Lydkvalitet i særklasse
🔵 Meget attraktiv prissætning
🔵 Sidder sikkert fast i øret


Plantronics BackBeat Fit

  Anbefalet som Bedste Køb hos Aktivtræning.dk

plantronics-backbeat-fit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
735,00 Kr. 0,00 Kr. 735,00 Kr. Læs mere
1.195,00 Kr. 0,00 Kr. 1.195,00 Kr. Læs mere

 

Når det handler om trådløse Bluetooth-modeller, tøver Aktivtræning.dk ikke med at kåre Plantronics BackBeat Fit som ”Bedste køb”. Prismæssigt ligger den særdeles godt i forhold til de fleste konkurrenter, og den udmærker sig med god pasform og stabilitet under træningen.

Plantronics BackBeat Fit kan kobles op med Bluetooth sammen med alle typer af smartphones, men specielt med iPhone fungerer det rigtig godt. Her kan du nemlig se, hvor meget batteritid der er tilbage. Kapaciteten er dog hele 7 timer. Så de færreste vil opleve problemer på den front.

Fremragende lyd og godt greb

I første omgang studsede testpanelet hos Aktivtræning.dk over det lidt utraditionelle udseende på Plantronics BackBeat Fit og derfor var man også overraskede over den ekstraordinære gode pasform. Modellen er ikke helt let at få på den første gang, men når man først har grebet, så sidder de overraskende godt og komfortabelt. Ikke mindst takket være de forskellige medfølgende ørepropper.

Under sportsudøvelse er pasform og greb naturligvis vigtige parametre, men Plantronics BackBeat Fit skuffer heler ikke, når det kommer til selve lyden: ”Fremragende lyd”, vurderer Aktivtræning.dk, der også er særdeles tilfredse med den intuitive betjening til besvarelse af opkald og justering af lydstyrken.

Fordele ved Plantronics BackBeat Fit:
🔵 Meget attraktivt prisniveau
🔵 God pasform og stabilitet under træning
🔵 Syv timers aktiv batterilevetid
🔵 Kompatibel med alle typer smartphones
🔵 Fremragende


Høretelefon test – Disse kilder har vi anvendt

I bestræbelserne på at finde de bedste høretelefoner på markedet netop nu, har vi støttet os til uvildige tests og anmeldelser hos diverse magasiner og publikationer i både ind- og udland. Vi har samlet listen af kilder og links herunder, så du selv kan udforske detaljerne.

Lydogbillede.dk, Lydogbilde.no og Søndagsavisen
Det danske Lydogbillede.dk og den norske pendant Lydogbilde.no er kendt for gode og dybdegående analyser af elektronisk udstyr generelt. Her fandt vi flere tests og resultater for Beyerdynamic MMX 102 iE, Sony mdr ex650ap, Supra Nero, Marshall Headphones Mode EQ og Jaybird X2. Klik på de enkelte links, hvis du selv vil læse mere. Magasinet samarbejder i øvrigt med Søndagsavisen, som også har testet Sony mdr ex650ap og Jaybird X2.

Whathifi.com
Siden 1976 har engelske Whathifi.com arbejdet med at fremme valget af den bedste lyd. Derfor har vi naturligvis inkluderet magasinets omtale af blandt andet Beyerdynamic MMX 102 iE og Sony mdr ex650ap. Hvis du selv vil læse med, kan du klikke på de respektive links, for at læse de enkelte anmeldelser.

Jyllands Posten
Jyllands Posten har bragt en test af Beyerdynamic MMX 102 iE og Supra Nero, klik på de respektive links for at læse mere.

Aktivtræning.dk / iForm.dk
De to beslægtede danske træningsmagasiner Aktivtræning.dk og iForm.dk har testet Urbanears Medis og Plantronics BackBeat Fit. Du kan læse mere ved at klikke på de respektive links, der linker til PDF-versioner af anmeldelserne.

Andre kilder
Ud over de allerede nævnte kilder har vi støttet os til en del andre kilder: Eksempelvis er Creative Aurvana In-Ear3 Plus testet hos blandt andre Soundguys.com, Tek.no og Expertreviews.co.uk.

Marshall Headphones Mode EQ er også grundigt gennemgået hos digitaltrends.com og pcmag.com.

De populære Bose SoundSport In-Ear har endvidere været testet hos både Berlingske Tidende, Dinside.no og det danske forbrugermagasin Tænk.dk. Bemærk dog, at det kræver abonnement hos Tænk for at kunne tilgå den fulde test.