Køkkenvægt test – Her er de bedste køkkenvægte – Testvinder Guide

Senest opdateret den 0

En god køkkenvægt er et uundværligt redskab i køkkenet, når du skal måle de rette mængder op.

Vi har i denne køkkenvægt test sat os for at finde ud af, hvilke køkkenvægte der klarer sig bedst i test. Vi har gennemgået en række tests af køkkenvægte fra Forbrugerrådet Tænk og det svenske Råd & Rön, som er Sveriges største uafhængige testmagasin.

Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Denne køkkenvægt test indeholder:
🔸 En gennemgang af de bedste køkkenvægte på markedet netop nu
🔸 En gennemgang af de tests, som vi har har benyttet til artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Køkkenvægt test 2020 – Her er de 11 bedste køkkenvægte på markedet

Her finder du listen over markedets 11 bedste køkkenvægte. Vi har analysere en lang række ekspert tests, og samlet de bedst anmeldte modeller her. 

Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt får et overblik over, hvor du kan købe din næste køkkenvægt til den bedste pris.


Wilfa køkkenvægt

✅ Topscorer hos det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk. 
✅ Nr. 20 i kategorien, med 4,4/5 stjerner hos pricerunner.dk
✅ 5/5 stjerner hos den danske forhandler Skousen.dk
✅ 5/5 stjerner hos den danske forhandler whiteaway.com
✅ 5/5 stjerner hos den danske forhandler kitchenone.dk

Wilfa køkkenvægt

i samarbejde med PriceRunner

Med køkkenvægten fra Wilfa får du ikke kun en super præcis vejning, men du får også en fin og kompakt køkkenvægt til en rigtigt lav pris. Denne køkkenvægt kan for eksempel være god, hvis du er udeboende og bare ønsker en billig og funktionel køkkenvægt. Køkkenvægten måler 0-5000 gram i 1-grams intervaller. 

Wilfa køkkenvægten er blandt andet blevet rost hos den danske forhandler Skousen, der er kendt for forhandling af et stort udvalg af køkkenudstyr. En kunde, som også har givet Wilfa køkkenvægten 5/5 stjerner, skriver for eksempel: ”Billig og velfungerende. Store knapper og måler fint. Ingen grund til at købe dyrere model”. Der er altså ingen tvivl om, at denne køkkenvægt virker, som den skal, og at forbrugere og kunder er tilfredse med den. 

Derfor bør du vælge denne køkkenvægt:

  • God og lav pris
  • Meget præcis i forhold til vejning
  • Stort display
  • Let at aflæse

Udvalgte specifikationer:

  • Farve: rustfrit stål
  • Måler op til 5 kg

Om denne køkkenvægt

Den fine og funktionelle køkkenvægt fra Wilfa er perfekt, hvis du har brug for en hurtig og præcis måling. Det kunne for eksempel være, at du vil være sikker på, du har den rette mængde kaffe eller mel. Her er Wilfa køkkenvægten perfekt – den er lille og kompakt, så det er super let bare at snuppe den fra et køkkenskab eller en køkkenskuffe, lægge den på bordet og veje løs. 

Wilfa køkkenvægt vs. markedet 

I forhold til mange andre køkkenvægte på markedet, har Wilfa køkkenvægten et pænt og stilrent design, der gør, at du let kan gemme den væk eller gøre den en del af din indretning, alt efter hvad du ønsker. Derudover har den også en flot sølvfarve grundet at den er lavet af rustfri stål.

Beurer KS52

✅ Populær blandt forbrugerne

Beurer KS52

i samarbejde med PriceRunner

Køkkenvægten Beurer KS52 har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men til gengæld er den populær blandt forbrugerne. Især bliver vægtens lidt atypiske design fremhævet flere gange, ligesom også brugervenlighed og betjening får ros.

Køkkenvægten er, modsat de fleste andre på markedet, til vægophæng. Har man derfor småt med plads i køkkenskabene eller ofte brug for at have en køkkenvægt inden for rækkevidde, så er denne model et rigtigt godt valg. Beurer har i designet af køkkenvægten også taget højde for, at det er en model der skal hænge fremme, og vægten er derfor hel enkel og strømlinet i sin udformning og ganske neutral at se på. Når vægten ikke er i brug, så klappes den nemt sammen på væggen, så den næsten ingenting fylder. Køkkenvægten måler 22,5 x 16 x 5,3 cm.

Beurer KS52 måler med et interval på kun ét gram og har en kapacitet på 5 kilo. Det er muligt selv at indstille hvilken vægtenhed man vil benytte og man kan nemt skifte mellem de forskellige enheder: g/lb/ml/fl.oz. Vægten har et ekstra stort display, så det er nemt at aflæse en vejning. Når vægten er klappet sammen, så viser displayet dato og klokkeslæt.

Vægten har desuden et indbygget minutur og auto-sluk, så glemmer man at slukke for vægten, så klarer den det selv. Beurer yder fem års garanti på modellen, hvilket indikerer, at køkkenvægten er lavet i rigtig god kvalitet.

Beurer KS52 benytter 2 x 1,5V AA batterier, som medfølger ved køb.


Beurer KS51

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön

Beurer KS51 - Køkkenvægt test

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
197,00 197,00 Læs mere
279,00 279,00 Læs mere

Denne køkkenvægt fra Beurer vejer nøjagtigt hver gang og så er den enkel og nem at betjene.

Køkkenvægten er kun 15 mm høj og lavet i rustfrit stål, hvilket giver den et lækkert og stilfuldt design med anti-fingeraftryk overflade, som gør vægten nem at rengøre. Den har automatisk sluk funktion, så den ikke bruger unødig batteri, hvis du selv glemmer at slukke for den.

Køkkenvægten er elektronisk og har LCD display, som viser hvor mange gram du har på vægten.

Køkkenvægten har en maks kapacitet på 5 kilo, og måler med et vægtinterval på 1 gram. Den kan desuden både måle i gram, oz eller ml.


OBH 9837 – 5000 Balance

 Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Anbefalet af svenske Råd & Rön

Bedste Køkkenvægte: OBH 9837 - 5000 Balance

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
349,00 349,00 Læs mere
314,00 353,00 Læs mere

Denne elektroniske køkkenvægt er kun 14 mm høj og lavet i rustfrit stål, hvilket giver et tidløst look. Belægningen af rustfrit stål beskytter ligeledes mod fingeraftryk på køkkenvægten.

Du kan nemt veje flere ingredienser i samme skål, da der er mulighed for nulstilling mellem vejningerne.

OBH 9837 har desuden et stort LCD display, der gør den nem at bruge for alle.

Den vejer med 1 grams interval og dens maks kapacitet er 5 kg. Den er også udstyret med en strømbesparende funktion, hvilket gør at den slukker automatisk efter 60 sekunder.

OBH 9837 er alt i alt et rigtig godt køb, da vægten både har en god brugervenlighed, flot vægtpræcision og mulighed for nulstilling mellem vejningerne, så man nemt kan veje ingredienser op i en skål til eksempelvis bagning.


OBH Nordica 9807 Attraction Piano Black

✅ Høj karakter hos Forbrugerrådet Tænk

Køkkenvægt test af OBH Nordica 9807

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 321,00 Læs mere

Hvis du ønsker en elegant køkkenvægt der tager sig godt ud på køkkenbordet, så er denne OBH Nordica 9807 det perfekte valg.

Også her får du en tynd køkkenvægt med en højde på blot 17 mm, hvilket især er en fordel, når man skal have plads til den i køkkenskuffen eller skabet.

Den har som de andre køkkenvægte en maks kapacitet på 5 kg og måler med 1 grams præcision, hvilket gør den meget præcis.

Køkkenvægten er også udstyret med en strømbesparende autosluk-funktion, så den slukker automatisk efter at have været inaktiv i 60 sekunder.

Køkkenvægtens overflade er i glas med malet underside, hvilket giver den et elegant look. Den har ligesom de andre modeller også et stort LCD display, der gør det nemt for alle at betjene køkkenvægten.

Denne model skiller sig lidt ud fra de andre, da den er sort hvor de andre er er lavet i stål. Vores erfaring er at den er ligeså god som de to ovenstående testvindere.


Soehnle Genio

4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon baseret på 39 kundebedømmelser

Soehnle Genio

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 283,00 Læs mere
291,00 291,00 Læs mere

Køkkenvægten Soehnle Genio har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men til gengæld er den populær blandt forbrugerne. Vægten har nemlig fået 4,5 ud af 5 stjerner baseret på 39 kundebedømmelser på Amazon.

Vægten får især ros for, at den er simpel og brugervenlig, samt at man har mulighed for at folde den sammen, så den ikke fylder særlig meget. Det eneste minus, som nogle forbrugere nævnte, var, at det var en smule svært at forstå den medfølgende manuel. Men i og med vægten var simpel i brug, så gjorde det ikke så meget.

Foldbar og kompakt køkkenvægt med TARE-funktion

Soehnle Genio er en kompakt køkkenvægt med magnetlås, så den foldes ikke ud, når den ikke er i brug. Derudover er der mulighed for at folde vægten sammen, så man kan placere den i en bestikskuffe eller lignende, hvis man har brug for det. Når vægten er i brug, så kan den bruges til skåle i alle størrelser. Soehnle Genio kommer yderligere med en praktisk glasoverflade, der er nem at rengøre samt med en TARE-funktion. Denne funktion sørger for, at man kun måler den ekstra vægt, da man kan nulstille vægten.

Kapacitet på op til 5 kilo og auto-sluk

Selvom Soehnle Genio er en mindre køkkenvægt, så kan den stadig klare op til 5 kilo. Derudover måler den med en nøjagtighed på +/- 1 gram. Den målte værdi kan nemt aflæses på vægtens LCD-skærm. Køkkenvægten er yderligere forsynet med en autosluk-funktion, der sørger for at spare på batteriet, da selve vægten automatisk slukker efter en vis periode, hvor den ikke er blevet brugt.

Køkkenvægten måler 23,2 x 7 x 1,2 centimeter og kommer med en 5 års garanti. Den bruger et 3V CR 2430 batteri, der medfølger ved køb af vægten.

Her kan du se en videopræsentation af Soehnle Genio lavet af Soehnle:


Beurer køkkenvægt

✅ Nr. 13 i kategorien, med 4,4/5 stjerner hos pricerunner.dk
✅ 4/5 stjerner hos det britiske magasin qualityreview.co.uk
✅ 4,2/5 stjerner med 185 globale anmeldelser hos amazon.co.uk
✅ 9.0 overall score hos det britiske magasin thereviewhut.co.uk
✅ 5/5 stjerner hos den danske forhandler skousen.dk
✅ 5/5 stjerner hos den danske forhandler whiteway.com
✅ 4/5 stjerner hos den danske forhandler med24.dk

Beurer køkkenvægt

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
235,00 235,00 Læs mere
Med24.dk 269,00 269,00 Læs mere
Apuls.dk 329,00 329,00 Læs mere
399,00 399,00 Læs mere
.
Denne smarte køkkenvægt fra Beurer er en smart og effektiv køkkenvægt i et kompakt og funktionelt design. Hos den danske forhandler whiteway.com findes der mange tilfredse forbrugere og ejere af denne køkkenvægt, som roser den enormt. En forbruger siger for eksempel om køkkenvægten:
”Er meget overrasket over den enkelte virkemåde og nøjagtigheden, samt kontrolloddet”. Hos whiteway.com får Beurer køkkenvægten derudover også 5/5 stjerner. 

Derfor bør du vælge denne køkkenvægt:
🔴 Kompakt og funktionelt design
🔴 Høj maksimal belastning
🔴 Smart display til nem aflæsning
🔴 God som julegave

Udvalgte specifikationer:
🔵 Maks belastning: 2000 gram
🔵 Måler i intervaller på 0,1 gram
🔵 Tara funktionen tillader at du kan nulstille
🔵 Bruger 4 AAA-batterier, som medfølger når du køber

Om denne køkkenvægt

Med denne smarte køkkenvægt fra Beurer er du sikret en nøjagtig og præcis vejning hver gang. Derudover er den super let at have med på farten grundet det kompakte design og den lette vægt. Dog skal du ikke lade dig narre af udseendet – denne vægt kan måle helt op til 2000 gram, så det er bare med at slå dig løs! 

Denne køkkenvægt kan måle i to forskellige måleformer, så du kan nemt bruge en udenlandsk opskrift uden at skulle omregne vægten til en anden måleform. 

Beurer køkkenvægt vs. markedet

I forhold til mange andre køkkenvægte på markedet, kan Beurer køkkenvægten måle op til 2000 gram – altså cirka 1000 gram mere, end mange andre køkkenvægte har kapacitet til at måle. Du kan altså frit slå dig løs og behøver ikke stoppe ved måling af små ting og madvarer som for eksempel krydderier, kaffe eller mel. 


Caso køkkenvægt

✅ Nr. 17 i kategorien, med 3,8/5 stjerner hos pricerunner.dk
✅ 3,7/5 stjerner hos amazon.co.uk
✅ 4,7/5 stjerner hos den danske forhandler kitchenone.dk
✅ 4,2/5 stjerner hos den danske forhandler Coop.dk

Caso køkkenvægt

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
299,00 338,00 Læs mere
349,00 349,00 Læs mere
.
Denne Caso køkkenvægt er en digital køkkenvægt, der er udstyret med et yderst brugbart og funktionelt touch-display. Dette gør det let for dig at måle og aflæse diverse tal. Derudover har køkkenvægten en ekstra stor vejeflade, der gør, at du sagtens kan placere store objekter eller fødevarer på vejefladen, uden at dette overskygger. 

Hos den anderkendte, danske forhandler Kitchenone.dk er denne Caso køkkenvægt meget rost og vellidt blandt forbrugerne. Her får den også 4,7/5 stjerner. En kunde skriver for eksempel om denne Caso køkkenvægt: ”dejlig stor så der er plads til skåle på den, samtidig med at man kan se vægten på det man veje. Præcis i måling.”  

Derfor bør du vælge denne køkkenvægt:
🔴 Stilrent og elegant design
🔴 God og lav pris
🔴 Smart touchdisplay
🔴 Indeholder brugbare funktioner

Udvalgte specifikationer:
🔵 Mærke: Caso
🔵 Type: køkkenvægt
🔵 Teknologi: digital
🔵 Kapacitet i kg: 15
🔵 Nøjagtighed i gram: 1
🔵 Batteritype: 4 stk. AAA
🔵 Mål i cm (HxBxD): 2,5 x 31 x 26,5

Om denne køkkenvægt

Udover at kunne lave præcise og store målinger har denne Caso køkkenvægt også et rigtigt lækkert og stilrent design. Dette gør blandt andet, at du sagtens kan lade den stå fremme som en del af køkkenindretningen og interiøret i dit hjem. 

Caso køkkenvægt vs. markedet 

I forhold til mange andre køkkenvægte på markedet, har denne smarte Caso køkkenvægt HOLD-funktionen, der gør, at vægten husker den sidste målte vægt. Dette er især praktisk, hvis du vejer noget ekstra stort, som dækker displayet, og gør at du ikke kan se målingen. Det kan også være super praktisk, hvis du fjerner det målte og sætter det tilbage igen. 


Soehnle Baking Star

4 uf af 5 stjerner hos Amazon baseret på 3 kundebedømmelser

Soehnle Baking Star

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
299,00 299,00 Læs mere
0,00 419,00 Læs mere
393,00 432,00 Læs mere

Soehnle Baking Star er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået en god bedømmelse fra kunder på Amazon. Her har køkkenvægten fået 4 ud af 5 stjerner baseret på 3 kundebedømmelser.

Forbrugerne er især vilde med, at vægten er simpel i brug, samt at det er nemt at aflæse målene. Derudover forklarer en anden bruger, at den er fantastisk at bruge, når man gør brug af sin bagemaskine, da den er meget nøjagtig.

Ingen af forbrugerne beskriver mange ulemper ved modellen. Dog nævner en af forbrugerne, at det er en smule svært at skifte fra flydende til faste ingredienser, hvis man ønsker at måle begge.

Præcis køkkenvægt med måleske

Med Soehnle Baking Star får man en køkkenvægt med en præcisionsvejning med 0,1 grams interval. Køkkenvægten kan anvendes til alt lige fra væsker til mel, krydderier og krydderurter samt meget mere. Ved køb af Soehnle Baking Star medfølger der desuden en praktisk måleske, der gør det nemt at veje ingredienser direkte fra posen. Måleskeen har yderligere volumenmarkeringer, så man har mulighed for at vælge mellem vægt og volumenmålinger. Soehnle Baking Star har en kapacitet på op til 3 kilo og kommer med en 1,5 liter skål med LCD-display.

Vægt med auto-sluk, TARE-funktion og nem rengøring

Soehnle Baking Star er nem og hurtig at rengøre, da måleskeen samt skålen tåler maskinvask. Derudover kommer køkkenvægten med auto-sluk, der sørger for at spare på batteriet. Vægten slukker nemlig af sig selv, hvis man glemmer det. Takket være køkkenvægtens TARE-funktion er det ligeledes muligt at tilføje ingredienser i skålen, hvor det kun er den tilsatte mængde, der blevet vejet. Man har nemlig mulighed for at nulstille vægten og veje flere ting uden, at man behøver at tømme måleskeen først.

Køkkenvægten måler 23 x 6 x 3,5 centimeter og kommer med en 3 års garanti. Den bruger et 3V CR 2032 batteri, der medfølger ved køb af vægten.

Her kan du se en videopræsentation af Soehnle Baking Star lavet af Coop.dk:


KitchenAid Artisan køkkenvægt

KitchenAid Artisan køkkenvægt

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 900,00 Læs mere

KitchenAid Artisan køkkenvægt er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Køkkenvægten er dog alligevel taget med i denne artikel, da forbrugeren herved nemmere kan få et overblik over, hvad der er af køkkenvægte på markedet.

Køkkenvægt til kaffemøllen fra KitchenAid

Med KitchenAid Artisan køkkenvægt får man en vægt, der er velegnet til at blive brugt sammen med kaffemøllen fra samme mærke. Vægten sørger for, at det er muligt at dosere den helt rette mængde kaffe uanset, om man ønsker at måle filterkaffe eller espresso.

Takket være køkkenvægtens to knapper er den nem og simpel i brug, da man her har mulighed for både at tænde og slukke for enheden. Det er også her, at man gør brug af TARE-funktionen, der sørger for, at man kan måle vægten på den tilsatte mængde uden, at man skal fjerne de andre ingredienser først. Dette er muligt, da man kan nulstille den, selvom der allerede er ingredienser på vægten. Enheden kommer desuden med et overskueligt LED-display, så man nemt kan aflæse den.

Mindre model med auto-sluk

KitchenAid Artisan køkkenvægt kan også anvendes som en selvstændig køkkenvægt, hvis man ikke ønsker at bruge den sammen med kaffemøllen. Hvis man anvender køkkenvægten til andet, så har den en kapacitet på op til 140 gram. Det er derfor en mindre og kompakt model. KitchenAid Artisan køkkenvægt kommer yderligere med en autosluk-funktion, hvorfor vægten slukker af sig selv efter en vis periode, hvis man har glemt at slukke for den.

Køkkenvægten måler 18 x 16 x 12,3 centimeter og kommer med en 2 års garanti. Den bruger to AAA-batterier, der medfølger ved køb af vægten.


Wilfa KW-60

Wilfa KW-60

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
299,00 299,00 Læs mere
0,00 363,00 Læs mere
0,00 374,00 Læs mere

Køkkenvægten Wilfa KW-60 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttest, men bliver alligevel gennemgået i denne artikel for at give et overblik over, hvad der er af køkkenvægte på markedet.

Vandtæt køkkenvægt med 5 måleenheder

Med Wilfa KW-60 får man en vandtæt køkkenvægt, da den er lavet med en silikonebelægning. Køkkenvægten kan derfor både skylles og vaskes efter brug under vandhanen, hvis man har brug for det. Wilfa KW-60 har en kapacitet på op til 5 kilo, så man har mulighed for at veje en del. Den kan indstilles til 5 forskellige måleenheder, så man selv kan vælge den, man ønsker at anvende. Køkkenvægten er desuden forsynet med en nøjagtighed på +/- 1 gram.

Model med TARE-funktion, autosluk og digitalt display

Wilfa KW-60 er forsynet med en TARE-funktion, der gør det muligt at bruge den samme skål under hele forløbet. Man kan nemlig blive ved med at tilsætte nye ingredienser, da vægten kan nulstilles hver gang. Derudover kommer Wilfa KW-60 med en autosluk-funktion, hvorfor den slukker af sig selv efter et bestemt tidspunkt, hvis man glemmer at slukke for den. Sidst men ikke mindst kommer Wilfa KW-60 med en digital LCD-skærm, der gør det nemt at aflæse målingerne.

Køkkenvægten måler 22 x 21,2 x 3,5 centimeter og bruger tre AAA-batterier, der medfølger ved køb af enheden.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke køkkenvægte er bedst i test?

Beurer KS51 og OBH 9837 – 5000 Balance

🤓 Hvordan testes køkkenvægtene?

Køkkenvægtene vurderes ud fra deres ydeevne, brugervenlighed og byggekvalitet.

🤔 Hvilken type køkkenvægt er den mest præcise?

Der findes helt grundlæggende 2 typer vægte: De digitale og de analoge. Forbrugerrådet Tænk er, gennem deres tests af forskellige køkkenvægte, nået frem til, at de digitale vægte generelt vejer mere præcist og kan veje mindre intervaller.


Køkkenvægt test – Disse tests har vi gennemgået:

Tænk 🇩🇰testkilder
Forbrugerrådet Tænk gennemgik 14 forskellige køkkenvægte i februar 2016. Køkkenvægtene blev blandt andet testet på deres nøjagtighed, følsomhed, brugervenlighed, mulighed for indstilling af enheder, byggekvalitet samt en faldtest for at simulere, hvad er ville ske hvis vægten faldte ned fra køkkenbordet. Testen viser, at nogle køkkenvægte især har svært ved at veje nøjagtigt, imens de ovenstående køkkenvægte alle klarer sig rigtig fornuftigt i testen.
Du kan læse hele teksten ved at klikke her. Bemærk at det kræver betalt medlemskab at læse testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har i en test i 2015 testet 16 forskellige køkkenvægte. Råd & Rön testede blandt andet hvor nøjagtigt køkkenvægtene vejer, hvor følsomme de er og hvor brugervenlige og nemme de er at bruge. Ligesom Tænk.dk, så foretog Råd & Rön også en faldtest af køkkenvægtene.

Testvinderen blev Beurers KS 51. Du kan se hele testen ved at klikke her. Bemærk at det kræver betalt medlemskab at læse testen.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for køkkenvægte er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de køkkenvægte, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af køkkenvægte har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, blandt andet på www.whiteaway.com.

Fordelen ved disse anmeldelser er, at de typisk vil være baseret på en længere brugsperiode hos en ”rigtig” familie.  Ulempen ved de officielle test er ofte, at de som regel er foretaget over en kort tidsperiode, og at der også typisk kun testes på betjening og funktioner og ikke nødvendigvis på køkkenvægtens egenskaber og brug over længere tid.