Stavblender test 2021 – Se de bedste stavblendere – Testvinder guide

Senest opdateret den 1

Stavblender testvinder guide 2021: – Udvalget af stavblendere er stort og det kan ofte være svært at gennemskue, hvilke stavblendere der er de bedste på markedet.

I denne artikel har Forbrugsguiden gennemgået en lang række tests, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over de bedste stavblendere på markedet.

Forbrugsguiden har gennemgået tests fra anerkendte testmagasiner og aviser og samlet dem alle her i artiklen. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende stavblendere
🔸 Gode opskrifter, specielt til stavblendere
🔸 Gennemgang af alle testkilder vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Stavblender test 2021 – De bedste stavblendere ifølge eksperterne

I nedenstående afsnit kan du finde de stavblendere der ifølge eksperterne, klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har gennemgået en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste stavblendere. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Philips HR2653/90 – Bedste stavblender i test

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Topscorer hos det tyske testmagasin Allesbeste.de 
✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Philips HR2653:90

i samarbejde med PriceRunner

.
Philips HR2653/90 er blevet testet af 3 hold eksperter – her er tale om det danske forbrugerråd Tænk og de tyske testmagasiner Allesbeste.de og Testberichte.de.

Her har eksperterne set nærmere på modellens evner inden for ydeevner, forskellige blendeopgaver, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed. Alle er de meget tilfredse og giver flotte bedømmelser.

ProMix-teknologi

Philips HR2653/90 hører til de kraftfulde og stærke stavblendere, der også kommer med en sans for æstetik.

Her er nemlig tale om en flot model i et stilfuldt design – udformet med et ergonomisk håndtag for et bedre greb og velplacerede knapper, som let kan tilgås under arbejdet.

Nederst er produktet udformet med en trekantet afslutning, som både tjener et praktisk formål og ser pænt ud.

Denne form – sammen med skærets særlige vinkeludformning – hører under den unikke ProMix-teknologi, som sikrer gode resultater uanset opgave med en god og stabil arbejdsrytme.

Herudover er apparatet udstyret med en høj effekt i watt – denne ligger på 800, hvilket er meget. Sammen med ProMix-teknologien sikrer den høje kraft dermed, at man kan blende stort set alle typer af ingredienser.

Til alle formål – en hel lille køkkenmaskine

Philips HR2653/90 er netop skabt til at varetage alle tænkelige opgaver i køkkenet. Derfor medfølger der også et velfungerende piske-værktøj, hakker samt spiral ud over selve skæret.

Det betyder, at man for eksempel både kan lave smoothies, juice, suppe og pesto, og man kan hakke, skære, mikse eller blende.

Den høje kraft gør det muligt både at håndtere bløde frugter og grønt, men også de hårdere grøntsager, nødder og frø. Der findes desuden en særlig smoothie-funktion.

Yderligere findes der en let betjening med en nem trinløs justering af hastigheden. Her findes en såkaldt SpeedTouch-betjening, som let lader forbrugeren gå fra lav til høj hastighed afhængig af opgave. Der er også en Turbo-knap.

For et unikt sæt medfølger der en skål på 0,5 liter, hvor man kan behandle sine ingredienser.

Blender af høj kvalitet, ifølge eksperterne

Philips HR2653/90 er blandt andet blevet testet af det tyske testmagasin Allesbeste.de, der er meget imponerede. Modellen får en flot andenplads i den tyske test af 20 forskellige stavblendere.

Allesbeste.de fremhæver især, at denne er skabt i meget høj kvalitet, og så er den effektiv. Den arbejder hurtigt, og den klarede alle de stillede blende-opgaver til perfektion, noteres det.

Yderligere er den ergonomisk skruet sammen, så den ligger godt i hånden, og den generelle håndtering er meget behagelig.

De tyske eksperter nævner ikke mange minusser, men dog synes de, at det er lidt besværligt at fjerne tilbehøret fra basen.

Også hos det andet tyske testmagasin Testberichte.de er der begejstring. Eksperterne herfra forklarer, at denne stavblender føles som en hel lille køkkenmaskine, idet den kan udføre mange typer af opgaver.

Det er let at skifte tilbehør, og maskinen er ideel til især lette kagedeje, saucer, fløde, ost, nødder, grøntsager og kød – dog er den mindre fordelagtig til tung brøddej.

Ydermere er rengøringen let, der medfølger en god skål, og det er let at skifte hastighed. Dog kan denne hastighedsknap ikke låses, hvilket er en ulempe.

Forbrugerrådet Tænk har også anmeldt Philips HR2653/90, men her er tale om en betalingskilde, hvor man skal betale for at kunne læse resultaterne af testen. Der findes link til testen nederst i denne artikel. 

Specifikationer – Philips HR2653/90
🔴 Type: Stavblender
🔴 Producent: Philips
🔴 Effekt i watt: 800
🔴 Antal hastigheder: Trinløs
🔴 Kapacitet, skål: 0,5 liter
🔴 Piskeris medfølger: Ja
🔴 Dejkrog medfølger: Nej
🔴 Hakker medfølger: Ja
🔴 Højde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 0,8 kilo 

Fordele

 • Høj kraft
 • ProMix-teknologi
 • Flot design
 • Trinløs hastighed
 • Til mange opgaver i køkkenet
 • Fås til en overkommelig pris.
Ulemper

 • Er temmelig skrøbelig
 • Kan ikke vaskes i opvaskemaskinen.

OBH Nordica Supermix Pro – Bedst til prisen

✅ Rost af Forbrugerrådet Tænk
✅ Har scoret 5 stjerner hos Skousen.dk
Budgetvenlig og funktionel
OBH Nordica Supermix Pro

i samarbejde med PriceRunner

Supermix Pro stavblender med minihakker og bægerglas er blevet anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, hvor de blandt andet roser den for dens lydniveau og dens standby forbrug.

Derudover har den også scoret hele 5 stjerner hos Skousen.dk, hvor anmelderne roser dens funktionalitet: ”Det er et rigtig godt apparat. Masser af funktioner og supernemt at betjene”.

Om OBH Nordica Supermix Pro

Supermix Pro stavblenderen fra OBH Nordica er en hjælpende hånd i hverdagen. Den har en række funktioner, der gør det nemmere at få aftensmaden klar uden en masse timer skal bruges på madlavning og opvask.

Med denne stavblender får du mulighed for at blende og hakke med stor præcision, og du får en masse kvalitet for ikke ret mange penge.

Stavblenderen har en 400 W kraftfuld motor, der særligt egner sig til smoothies og at knuse nødder, samt har en turbofunktion.

Alle det vigtigste tilbehør medfølger – et bægerglas på 7 dl, en minihakker på 5 dl og et blenderhoved i rustfrit stål. Alt dette kan tåle at komme i opvaskeren, hvorfor projektet ikke efterlader et stort rod i køkkenet.

OBH Nordica Supermix Pro vs. markedet

Supermix Pro fra OBH Nordica adskiller sig fra mange lignende produkter på markedet, da det er en udmærket stavblender i en prisklasse, der passer til ethvert budget.

OBH Nordica har specialiseret sig i at udvikle innovative produkter med intelligente løsninger og smarte designs. Virksomheden blev grundlagt helt tilbage i 1959, hvorfor de har stor erfaring indenfor at fremstillet produkter, der altid lever op til forventningerne, selvom prisen er fair.

Specifikationer
🔴 Har en DC motor på 400 Watt
🔴 Aftagelig blenderstav i rustfrit stål
🔴 Meget jævn og ensartet blendning
🔴 Mixer og blender saucer, mayonnaise, milkshakes, pandekagedel, babymad og så videre på få sekunder.
🔴 Knivene er i rustfrit stål medfølger
🔴 Hakketilbehør af 500 ml medfølger
🔴 Bæger af 600 ml medfølger
🔴 Har både turbo og powerfunktion

Fordele

 • Letter hverdagens madlavning med mange funktioner
 • Kraftig motor
 • Bladene og kopperne kan vaskes i maskine
 • Fås til en relativ billig pris
 • Hurtig.
Ulemper


Bamix Superbox – Premium valg

✅ Testvinder hos TV2 Norge
stavblender testvinder - bamix superbox

i samarbejde med PriceRunner

.
Bamix Superbox er en kraftig 200 W stavblender, der kan betegnes som den perfekte assistent i køkkenet: den er både kraftfuld og yderst effektiv.

Der medfølger en række forskellige værktøjer til stavblenderen:

1) En almindelig piskeskive, som kan bruges til at lave flødeskum og lignende
2) En piskeskive med huller i, som kan bruges til eksempelvis dressing og aioli
3) Et multifunktionsblad, som bruges til at knuse isterninger. Den er også perfekt til at lave supper og smoothies

Desuden har denne stavblender SliceSy som river, snitter og hakker ekstremt effektivt, hvilket betyder, at du nemt kan lave eksempelvis skiveskårne kartofler og rive grøntsager.
Med SliceSy medfølger to snitteskiver og 3 riveskiver i forskellige størrelser.

Bamix Superbox er produceret i Schweiz, hvor Bamix har produceret køkkenudstyr siden 1954. Bamix superbox er stort set uopslidelig og  nem at rengøre, hvilket er en stor fordel når du har travlt med madlavningen i køkkenet. Bamix er, som tidligere nævnt, også det mærke som rigtig mange professionelle kokke benytter sig af verden over.

Fordele

 • Holdbar stavblender
 • Stor accessory pakke
 • Alsidig i brug
 • Støjsvag.
Ulemper

 • Let plastik.

Hos TV2 Norge testede to professionelle kokke en række forskellige stavblendere. Her var de begge enige om, at Bamix Mono var testens klare vinder.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Bamix Superbox:


Stickmixer Precision Mix fra OBH Nordica – 2 I 1 løsning til køkkenet

✅ Gode anmeldelser hos Forbrugerrådet Tænk.

Stickmixer Precision Mix fra OBH Nordica

Forhandler Pris

Annoncer

413,00 Læs mere

Denne Stickmixer Precision Mix fra OBH Nordica har scoret gode anmeldelser blandt eksperterne hos det danske forbrugermagasin Forbrugerrådet Tænk, hvor dens standby funktion, batterilevetid og sikkerhed.

Om Stickmixer Precision Mix

Stickmixer Precision Mix er en stavblender og blender med take-away flaske i én. Derudover får du også både en standard hakker, et piskeris og et bæger med i samme pris.

OBH Nordica er et skandinaviske mærke, der hele tiden forsøger at finde innovative løsninger for at gøre din hverdag nemmere. Dette har resulteret i denne 2 i 1 løsning, der ikke blot gør det nemmere at få et aftensmadsmåltid på bordet, men også sørger for din morgenmad.

Take-away flasken er velegnet til dig, der er glad for den hurtige morgenmad. Med denne blender kan du nemlig nemt lave en smoothie og tage den med på farten.

Hakkeren er genial til at hakke grøntsager på få sekunder, samt kan bruges til hurtigt at skære løg og spare dig for tårerne

Stavblenderen har en kraftfuld 850 W motor og variable hastighedsindstillinger, hvilket øger dens alsidighed og gør den velegnet til mange forskellige opskrifter.

Stickmixer Precision Mix vs. Markedet

Stickmixer Precision Mix fra OBH Nordica adskiller sig fra markedet grundet dens store alsidighed, der er ulig nogen anden. Denne 2 i 1 løsning til køkkenet er måske ikke den stærkeste, men hvis du vil have en stavblender – der er skabt af ét af de førende mærker på det skandinaviske marked – og kan bruges til stort set ethvert formål i køkkenet, så er det denne stavblender, som du skal have fat i.

Specifikationer
2 i 1 stavblender og blender med take-away flaske
Standard hakker medfølger
Piskeris medfølger
Bæger medfølger
Fire smedede stålblade medfølger
Har en kraftfuld 850 W motor

Fordele

 • 2 i 1 stavblender og blender med take-away flaske
 • Standard hakker medfølger
 • Piskeris medfølger
 • Bæger medfølger
 • Fire smedede stålblade medfølger
 • Har en kraftfuld 850 W motor.
Ulemper

 • Er ikke helt stabil i brug.

Russell Hobbs Desire 3 in 1 – Store evner til en lille pris

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Har scoret 4 ud af 5 stjerner hos Techadvisor.co.uk

Russell Hobbs Desire 3 in 1

Forhandler Pris

Annoncer

297,00 Læs mere
367,00 Læs mere
367,00 Læs mere

Denne Russel Hobbs Stavblender Desire er en smart 3 i 1 løsning til køkkenet, hvorfor den fortjener sin plads som Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk. Her får den særligt ros for sin batterilevetid og sit standby forbrug – særligt i forhold til dens lave pris – Eksperterne opsummerer produktet sådan: ”Vil du have en billig stavblender, er denne et af de bedste bud”.

Derudover har den også scoret hele 4 ud af 5 stjerner hos det britiske Techadvisor.co.uk, der kalder den et budgetvenligt, multifunktionelt køkkenværktøj og særligt roser den for dens alsidighed.

Om Russell Hobbs Desire 3 in 1

Desire 3 i 1 blenderen er den perfekte løsning til dig, der elsker at lave mad, men ikke orker at skifte mellem utallige redskaber for at få et godt måltid på bordet. Den sparer dig ikke blot tid og besværet, men også plads i køkkenskabene.

Brug denne stavblender til at blende, hakke, piske og mikse med de mange forskellige udskiftelige redskaber, der følger med maskinen. Du får glæde ved at lave maden, men spares det hårde arbejde. Udskift blot de medfølgende tilbehørsdele, og tilbered alt fra sunde dips, kager eller hakkede grøntsager.

Denne stavblender har en kraftfuld motor på 500 W, der kan bruges på to hastigheder med op til 12.000 omdrejninger pr. minut.

Russel Hobbs Desire 3 i 1 vs. Markedet

Russel Hobbs stavblender Desire 3 i 1 adskiller sig fra markedet igennem dens store funktionalitet. Stavblenderen kan bruges til en lang række aspekter indenfor madlavning, hvor den går ind og tager det hårde arbejde, men efterlader tilfredsstillelsen ved at have kreeret et måltid hos dig.

Fordele ved Russell Hobbs Desire 3 in 1
🔴 3 i 1 løsning til køkkenet
🔴 Store evner til en lille pris
🔴 Fratager dig det hårde arbejder og efterlader dig den tilfredsstillende følelse af et fuldendt og velsmagende måltid

Specifikationer
Piskeris, bægerglas og hakkeklinge kan vaskes i maskinen
2 hastighedsindstillinger
Håndblender fod i rustfrit stål medfølger
Piskeris medfølger
Påsætning til hakker af 500 ml medfølger
Har en kraftfuld 500 W motor

Fordele

 • Piskeris
 • Bægerglas og hakkeklinge kan vaskes i maskinen
 • Håndblender fod i rustfrit stål medfølger
 • Piskeris medfølger
 • Påsætning til hakker af 500 ml medfølger
 • Har en kraftfuld 500 W motor.
Ulemper

 • Plastikken på accessoiresne føles en smule tyndt
 • Ikke speciel stærk
 • Bladene har ikke noget sikkerhedscover.

Bamix Mono Stavblender – stavblender i høj kvalitet

✅ Testvinder i Politiken.dk

bamix mono spiral stavblender test

Forhandler Pris

Annoncer

1.389,00 Læs mere

.
Her får du endnu en blender i topkvalitet fra det anerkendte schweiziske firma Bamix.

Denne stavblender er både handy, utrolig nem at rengøre og kræver ikke meget plads.

Rengøringen foretages ved at holde den nederste del af stavblenderen under vandhanen, så du kan nemt rengøre den på sekunder.

Blenderen har en meget høj ydeevne, hvilket betyder, at den når op til 17.000 omdrejninger/min og derved nemt knuser eksempelvis frosne ting.

Bamix Mono er udstyret med en DC motor (140 Watt), hvilket betyder, at den bruger mindre strøm end mange andre stavblendere, dog uden at gå på kompromis med styrke og kvalitet.

Der medfølger 4 knive samt en kande. Bamix Mono er blevet kåret til testvinder i Politikens stavblender test, hvor maskinen blandt andet blev vurderet på dens evne til at blende grøntsager, blenderens greb, støj og rengøring. Politiken.dk skriver »Det er en rigtig vindermaskine. Den er fantastisk god. Den er nem at betjene, og den purerer rigtig fint«. Her er du altså sikker på at gøre et godt køb og du får en stavblender der holder i + 25 år.

Fordele

 • Stavblender af en høj kvalitet
 • Er højdepunktet for præcision
 • Støjsvag
 • Meget nemt at rengøre.
Ulemper

 • Er relativ dyr
 • Det kan være svært at fjerne delene.

KitchenAid Stavblender – stavblender med minihakker

✅ Topscorer hos Tænk
✅ Topscorer hos Råd & Rön

Kitchenaid stavblender

Forhandler Pris

Annoncer

1.398,00 Læs mere

.
Stavblenderen fra KitchenAid klarer sig rigtigt godt i test hos både det danske Forbrugermagasin Tænk og det svenske Råd & Rön. Blenderen bliver især rost for sit design, robusthed og brugervenlighed. Til trods for, at stavblenderen kun har en effekt på 180 W, så klarer den sig rigtigt godt i test og placerer sig helt i top hvad angår blenderegnskaber.

Stavblenderen har tre udskiftelige knivsblade og fem hastigheder og er meget alsidig i brug. Den kan både knuse is, skære kød, skumme mælk til kaffen, piske flødeskum og lave smoothies og mayonnaise. Der følger også en del ekstraudstyr med til denne stavblender, blandt andet piskeris, minihakker og blenderkande. Den ekstra lange blenderarm betyder, at du kan bruge blenderen selv i større gryder og skåle, Stavblenderen udmærker sig også i test ved at være at være yderst støjsvag. Stavblenderen fås både i rød, sort og cremefarvet.

Fordele

 • Multifunktionel stavblender
 • Forskellige
 • Aftagelige blenderhoveder hører med
 • Et komplet sæt til køkkenet
 • Nem at bruge.
Ulemper

 • Er temmelig dyr
 • Er ikke specielt stærk.

Bemærk venligst, at den præcise testvinder er udgået og forhandles ikke længere i Danmark. Ovenstående model er af nyere dato og stort set helt identisk med den gamle model – blot i forbedret udgave.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Kitchenaid Artisan stavblender:


Braun MQ3025 Spaghetti – prisvenlig stavblender

✅ 5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Braun MQ3025 Spaghetti

Forhandler Pris

Annoncer

394,00 Læs mere
425,00 Læs mere

.
Den internationale og anerkendte webside Trustedreviews.com tester løbende forskellige forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com’s testpanel haft fat i stavblendere og fundet frem til de 6 bedste på markedet. Modellen Braun MQ3025 Spaghetti får topkarakter hos testpanelet og placeres derfor i denne gruppe.

Alsidig og prisvenlig stavblender

Braun MQ3025 Spaghetti er endnu en stavblender fra Braun, og denne model hører til de lidt mere prisvenlige stavblendere fra det tyske mærke. Her er dog stadig tale om en blender af meget høj kvalitet, men dog er motoren lidt mindre kraftfuld end andre modeller fra Braun med 700 watt. 700 watt er dog stadig en forholdsvis kraftig motor, og her er også tale om en model, som kan blive en alsidig hjælper i køkkenet.

Denne stavblender kan nemlig skifte tilbehør, således at den kan meget mere end kun at blende. Der medfølger både en blenderstav, en kande, et piskeris og en minihakker med Braun MQ3025 Spaghetti, og derfor kan modellen både piske, hakke og blende ingredienser.

Let at skifte mellem funktionerne

Eftersom denne model kan klare flere opgaver, så kan man netop skifte mellem tilbehøret. Dette gøres let og bekvemt med EasyClick-funktionen, hvor man blot klikker tilbehøret af og på. For at kunne klare opgaverne godt har Braun MQ3025 Spaghetti PowerBell Plus-teknologi med knive, som gør, at denne model kan håndtere selv hårde eller hele ingredienser, så man ikke behøver stå at skære ingredienserne i mindre stykker først manuelt – denne teknologi sikrer også muligheden for fin-hakning.

Denne stavblender fra Braun har desuden 2 forskellige hastighedstrin, og derudover er modellen udstyret med en komfortabel Grip-overflade, som højner sikkerhedsniveauet, idet modellen ligger bedre i hånden.

Findes ikke bedre til prisen, ifølge eksperterne

Braun MQ3025 Spaghetti er blevet testet af Trustedreviews.com’s testpanel, og de er meget begejstrede for modellen. Først hæfter de sig ved den virkelig gode pris og forklarer, at man ikke finder en bedre blender andetsteds til prisen.

Eksperterne har stort set kun plusser tilovers for modellen, og de er særligt glade for dens evner til at tilberede ingredienser, plus at den har et rigtig godt greb og dermed er let at holde fast på under arbejdet. Faktisk har eksperterne kun et enkelt minus ved modellen, som er mere en overvejelse, og det er angående modellens navn, for eksperterne synes dog ikke, at Braun MQ3025 Spaghetti er anvendelig til spaghetti.

Fordele

 • Stærk 700w motor
 • PowerBell Plus teknologi
 • EasyClick funktion.
Ulemper

 • Skålen er meget lille
 • Højst støjniveau.

Dualit håndblender – Stavblender med kraftig motor

✅ Anbefalet af den britiske tv-station BBC

Dualit stavblender

Forhandler Pris

Annoncer

1.319,00 Læs mere
1.373,00 Læs mere

.
Dualit håndblender er blevet testet af Storbritanniens store public service-udbyder BBC. BBC har et helt univers tilknyttet mad og husholdning, og eksperterne herfra har fundet frem til de 5 bedste stavblendere på markedet. Dualit håndblender er en af disse fem, idet modellen klarer sig rigtig godt på alle de testede parametre.

God hjælper i køkkenet

Dualit håndblender er en kvalitetsstavblender, som dog heller ikke er at finde i den billige ende af prisspekteret. Til gengæld får man med denne model en kraftfuld stavblender med en motor på 700 watt, som er skabt til at kunne klare alle tænkelige opgaver i køkkenet.

Dualit håndblender er nemlig designet til at agere køkkenhjælper under madlavningen, og derfor medfølger der forskelligt tilbehør til modellen, således at arbejdsrækkevidden spænder vidt og ud over de opgaver, som en normal stavblender kan. Der er tale om både blenderstav, ballonpiskeris, mikserkande og minihakker.

Til mange formål

Dualit håndblender kan derfor udføre mange forskellige opgaver i køkkenet. Piskeriset er specialdesignet til at kunne piske både æggehvider og flødeskum let og luftigt, og minihakkeren har påfyldningshul, som gør, at man kan tilsætte ingredienserne løbende.

Dualit håndblender kan dermed både klare opgaver som at hakke, mose, piske og blende i ét og samme produkt. Herudover er her tale om en virkelig flot stavblender i krom, som er meget stilren og enkel i udseendet med flere forskellige hastigheder.

Meget ergonomisk, ifølge eksperterne

Ekspertpanelet fra BBC Food er meget begejstrede for Dualit håndblender, for ifølge dem er her tale om en funktionel stavblender, som er god på alle parametre. Eksperterne hæfter sig især ved modellens gode ergonomi, og de forklarer, at denne model ligger særdeles godt i hånden. Derved føles den mere sikker i brug, og når man anvender de lave hastigheder, så suger modellen meget lidt, hvorved det bliver lettere at manøvrere rundt med modellen i gryden eller skålen.

Eksperterne har også set nærmere på minihakkeren, og de forklarer her, at den både er effektiv og brugervenlig, og hertil kommer piskeriset, som producerer rigtig godt flødeskum på en blid måde. Eksperterne er så begejstrede for Dualit håndblender, at de ikke finder nogen minusser ved modellen. 

Fordele

 • Stærk motor
 • Lavet af stål
 • Nem at bruge.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Foodprocessor bladene kunne være længere
 • Chrome overfladen bliver nemt ridset.

Smeg stavblender – godt anmeldt

93 ud af 100 point hos det store britiske magasin Good Housekeeping Institute

Smeg Stavblender

Forhandler Pris

Annoncer

1.196,00 Læs mere

.
Smeg stavblender er blevet testet og anmeldt af det britiske magasin Good Housekeeping Institute, der har givet stavblenderen 93 ud af 100 point.

Eksperterne er især vilde med, at modellen er effektiv og er god i stort set alle deres tests af maskinen. De mener også, at det er en fordel, at den kan fås i flere forskellige farver.

Good Housekeeping Institute finder ikke mange ulemper ved stavblenderen, men bemærker, at den er forholdsvis stor, hvorfor den kan være en smule svær at opbevare. De mener heller ikke, at den hakker helt jævnt.

Effektiv stavblender med masser af ekstratilbehør

Med Smeg stavblender får man en model, der er produceret i et retro-inspireret design. Stavblenderen er stilren og elegant og er derfor lavet til at kunne blive på køkkenbordet uden, at man behøver at gemme den væk i køkkenskabet. Alle modellens metaldele er produceret i rustfrit stål.

Smeg stavblender er skabt til at være en hjælpende hånd i køkkenet, da den kommer med forskellige former for ekstratilbehør. Der medfølger blandt andet et 1,4 liters bæger, en minihakker, et piskeris samt en grøntsagsmoser.

Man kan derfor anvende Smeg stavblender til en del forskellige opgaver i køkkenet og med dens motoreffekt på 700 Watt, vil den kunne håndtere diverse ingredienser.

God til lidt af hvert, ifølge eksperterne

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute er generelt meget begejstrede for Smeg stavblender. De forklarer i deres anmeldelse af modellen, at her er tale om en stavblender, der ”klarer sig godt i alle deres tests”.

Stort set alt ved modellen fremhæves som værende enten robust, effektivt eller blot et plus. Dette er alt lige fra stavblenderens design til brugervenligheden og funktionerne.

Good Housekeeping Institute skriver blandt andet, at stavblenderen især er ’fantastisk’ til dej og milkshakes. Derudover forklarer de, at modellen er meget nem i brug, da det er nemt både at finde og justere de forskellige indstillinger.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute har stort set kun rosende ord til overs for Smeg stavblender, men nævner kort, at der er en smule sugning, når man bruger den til at lave puré, samt at den hakker en smule ujævnt.

Alt i alt forklarer eksperterne, at Smeg stavblender er ’et godt produkt’, der er ideelt til forbrugere, der elsker at lave hurtige opskrifter i køkkenet.

Ergonomisk model med Flowblend-system

Smeg stavblender kommer med en mixerfod, der er forsynet med et Flowblend-system. Dette system giver modellen sin praktiske form, så den ikke efterlader klumper, når man er i gang med at blende sin suppe eller sauce.

Endvidere er Smeg stavblender forsynet med et ergonomisk håndtag, der er designet med et anti-slip greb. Dette sørger for, at man altid har et sikkert greb om maskinen under brug.

Stavblenderen har yderligere en justerbar hastighed samt en turbo-funktion, og det medfølgende tilbehør tåler at komme i opvaskemaskinen, så man ikke behøver at vaske det manuelt.

Fordele

 • Ergonomisk håndtag
 • Mixerdel i rustfrit stål
 • Effekt på 700 watt
 • Bæger
 • Hakker
 • Piskeris og grøntsagsmoser medfølger.
Ulemper

 • Svær at rengøre.

Her kan du se en videopræsentation af Smeg stavblender lavet af Smeg:


Kenwood stavblender – kraftig stavblender

Blandt markedets bedste stavblendere hos engelske BBC

Kenwood stavblender

Forhandler Pris

Annoncer

899,00 Læs mere

.
De engelske eksperter fra BBC har testet Kenwood stavblender, som de forklarer er blandt markedet bedste stavblendere. Dette mener de, da den kommer med en praktisk skål samt opbevaringsboks, samt at der medfølger masser af tilbehør ved køb af modellen.

De er især vilde med, at stavblenderen er effektiv og fungerer godt i de fleste tests, da den tilbereder ingredienserne på lige præcis den måde, som man ønsker.

Eksperterne fra BBC finder ikke mange ulemper ved modellen, men nævner kort, at hastighedsindstillingen på toppen af modellen er en smule stiv i det.

Kompakt og kraftfuld stavblender med ekstratilbehør

Ved køb af Kenwood stavblender får man en kompakt og kraftfuld stavblender, der kan klare de fleste opgaver i køkkenet. Modellen har en praktisk størrelse og vægt, der gør, at den er nemmere at håndtere og bære rundt på.

Derudover kommer den med en kraftfuld motor, der har en motoreffekt på 1000 watt. Det betyder, at stavblenderen kan arbejde med de fleste former for ingredienser.

Man får desuden en fleksibel stavblender, der kan bruges til lidt af hvert med det rigtige tilbehør. Der medfølger både et piskeris, en hakker samt et bæger på 1 liter. Man kan derfor bruge stavblenderen til forskellige opgaver i køkkenet, hvis man har brug for det.

Brugervenlig model med trinløs hastighed

Kenwood stavblender er en brugervenlig model, der er forsynet med en trinløs hastighed. På den måde har man mulighed for selv at styre hastigheden, hvis man enten har lyst til at sænke eller øge den.

Stavblenderen er også nem at bruge samt håndtere, da man har mulighed for nemt og intuitivt at skifte mellem modellens forskellige tilbehørsdele. Derudover er den forsynet med et soft-grib håndtag, der gør, at den er nemmere at kontrollere og holde styr på under brug.

Sidst men ikke mindst er Kenwood stavblender nem at skille ad, hvilket gør, at den er nemmere og hurtigere at rengøre, så man kan gøre den klar til brug til næste gang.

Funktionel stavblender med praktiske funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge ekspertkilden BBC er Kenwood stavblender en praktisk og funktionel stavblender, som de fleste kan få gavn af i køkkenet.

BBC starter deres anmeldelse med at skrive, at ’det er det værd at betale en smule mere for en stavblender, når det kommer til lige præcis denne model’. Dette mener de, da modellen er nem at håndtere, er forholdsvis lydsvag samt blander ingredienserne, som den skal.

Derudover er BBC glade for de forskellige tilbehørsdele. De skriver, at tilbehørsdelen til supper hurtigt lavede en jævn suppe uden klumper, samt at de andre tilbehørsdele til at hakke, piske og mose også var effektive.

Sidst men ikke mindst nævner BBC, at den skridsikre base gør, at man føler sig mere sikker, da den herved står stille og robust på køkkenbordet under brug.

Fordele

 • Nem i brug
 • Med trinløs hastighed
 • Alsidig stavblender
 • Kraftfuld motor med motoreffekt på 1000 watt
 • Med soft-grib håndtag.
Ulemper

 • Er temmelig stor og uhåndterlig.

Her kan du se en videopræsentation af Kenwood stavblender lavet af Kenwood:


Braun Multiquick 3 MQ 

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Braun Multiquick 3 MQ

Forhandler Pris

Annoncer

317,00 Læs mere
329,00 Læs mere
394,00 Læs mere
425,00 Læs mere
425,00 Læs mere

.
Braun Multiquick 3 MQ har været inkluderet i en større test af stavblendere udført af det danske forbrugerråd Tænk.

Eksperterne har udvalgt en gruppe forskellige modeller, som alle er blevet testet på udvalgte parametre.

Dette ligger til grundlag for en endelig bedømmelse, hvor det vurderes, at denne Braun stavblender klarer sig rigtig godt.

Læg mærke til at denne test fra Tænk er en betalingstest, og man skal derfor betale for at se resultaterne. Der findes et link til testen nederst i denne artikel.

Gode resultater med PowerBell

Braun Multiquick 3 MQ kommer i et traditionelt Braun-design, der ofte prioriterer funktionalitet højest.

Produktets udformning er dog enkel, simpel og ensfarvet med et kontrastfarvet område, hvor indstillingerne findes. Udtrykket er ligeledes simpelt, mens indmaden i form af teknologi er det modsatte.

Denne model er nemlig skabt med den såkaldt PowerBell-teknologi – denne kombinerer meget hårde og hærdede knive (i rustfrit stål) med en trekantet afslutningsform, og til sammen giver denne kombination gode resultater inden for miks- og blende-opgaver.

PowerBell Plus tilføjer desuden et ekstra skæreblad, som er designet til at håndtere større fødevarer – dermed behøver man ikke skære disse ud på forhånd.

Kan både blende, mikse og hakke

Braun Multiquick 3 MQ er skabt til at varetage mange forskellige opgaver i køkkenet – det inkluderer for eksempel at blende, mikse og røre (til blandt andet smoothies, supper, pesto, pure, juice med mere) i selve blenderen, men der kan også hakkes for eksempel kød eller meget hårde ingredienser. Dette foregår i den medfølgende hakker.

Ledsaget af en høj effekt på 700 watt sørger hakkeren for både at kunne håndtere kød, fast ost, nødder, urter eller de hårdeste grøntsager som gulerødder, kartofler eller løg. Hakkeren har en kapacitet på 0,35 liter.

Ud over hakkeren medfølger også et bæger på 0,6 liter, hvor man blender sine fødevarer. Denne er af BPA-frit plast og med måleangivelser.

Let betjening

Der findes meget få indstillinger på Braun Multiquick 3 MQ 3020, som man skal tage stilling til – den væsentligste er styringen af hastigheden via den unikke Dual Speed Kontrol.

Denne sikrer den optimale hastighed og kan betjenes med kun én hånd. Selv når der arbejdes på de høje hastigheder, svines der ikke, for modellen er udstyret med SplashControl.

Generelt er der også et stort fokus på rengøring og hygiejne, for de aftagelige dele tåler opvask i maskine.

For høj komfort er produktet designet til at ligge godt i hånden – ikke mindst i forhold til hastighedsbestemmelserne. Håndtaget har det, der kaldes for et ”delvist” blødt greb, som sikrer fuldstændig kontrol over arbejdet.

Modellen vejer dertil i sig selv 0,8 kilo, hvilket er meget normalt for en stavblender. Denne vægt sørger for, at den hverken er for tung (så man bliver træt i armen og mister kontrol) eller for let (så der ikke er pondus nok svarende overens med den høje effekt).

Specifikationer – Braun Multiquick 3 MQ
🔴 Type: Stavblender
🔴 Producent: Braun
🔴 Effekt i watt: 700
🔴 Antal hastigheder: Dual Speed Kontrol
🔴 Kapacitet, skål: 0,6 liter
🔴 Piskeris medfølger: Nej
🔴 Hakker medfølger: Ja
🔴 Dejkrog medfølger: Nej
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Vægt: 0,8 kilo 

Fordele

 • PowerBell teknologi
 • Ekstra skæreblade til større madvarer
 • Medfølgende hakker
 • Nem at bruge
 • Nem at rengøre.
Ulemper

 • Nogle af delene af lavet af meget tyndt plastik.

Skal jeg købe en stavblender eller en blender?

Spørgsmålet om hvorvidt det vil være bedst for dig at investere i en stavblender eller en almindelig blender, afhænger af flere faktorer.

Fordelen ved en stavblender er, at den er lille og handy sammenlignet med en blender. Den fylder mindre, er hurtigere at rengøre og er i det hele taget mere “fiks”.
Hvis du skal blende større ting eller mængder, så anbefaler vi at du køber en almindelig blender. En stavblender er perfekt til at blende ting såsom supper, smoothies, flødeskum, purere og mikse ingredienser.

Generelt bør du se en stavblender som en lille hjælper, som nemt og hurtigt kan blende mindre ting, men den kan ikke altid erstatte en almindelig blender.


Mange muligheder med en stavblender

Whiteaway.com har lavet en lille guide, hvori de beskriver nogle af de mange muligheder du har med en stavblender.
En stavblender består af en stav der med roterende knivblade i bunden, som er yderst effektiv til blende mindre mængder af ingredienser.

Whiteaway pointerer i deres guide, at det meget vigtigt at rengøre stavblenderen efter brug, så madrester ikke sætter sig fast. Det anbefales at rengøre stavblenderen i hånden og husk altid at tage strømmen fra, inden du rengører den.

Stavblenderen må ikke være våd, når du er færdig med at rengøre den, så det er vigtigt at huske at tørre den grundigt af efter brug.  


Opskrifter til stavblenderen

Herunder har vi fundet nogle opskrifter, som er ideelle at kaste sig ud i sammen med en stavblender. Her er tale om forskellige opskrifter, som både passer til aftensmåltidet, desserter og tilbehør.

Opskrifter aftensmad:

Porrecreme-suppe med kongerejer

cream-of-leek-soup

Ingredienser – 2 personer:

🔸 1 bundt porrer
🔸 0,2 liter grøntsags- eller kyllingefond
🔸 0,2 liter fløde
🔸 4 kongerejer
🔸 Hvidvin
🔸 Olivenolie til stegning
🔸 Salt og peber

Start med at fjerne det grønne fra porrerne og skær de hvide dele i strimler. Svits strimlerne i en gryde med olie og køl dem ned med lidt hvidvin. Tilsæt herefter fløden og fonden og lad blandingen simre i omkring 4 minutter ved svag varme. Tilsæt herefter salt og peber og blend blandingen med stavblenderen, indtil blandingen får en grøn, skummende konsistens.

Pil kongerejerne, fjern indmaden og skær dem i tern. Krydr dem med salt og peber og læg dem på en varm pande med olivenolie. Brun dem hurtigt og læg dem herefter på et stykke køkkenrulle, hvorved fedtet suges fra.

Ved servering tilsættes rejerne til suppen, hvorefter retten kan serveres.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Karamelliseret løgsuppe med parmesan-toasts

løgsuppe lavet med stavblender

Ingredienser – 6-8 personer:

🔸 1,5 kilo pillede løg
🔸 115 gram usaltet smør
🔸 2 spiseskefulde olivenolie
🔸 2 laurbærblade
🔸 2 teskefulde friske timianblade
🔸 25 gram hvedemel
🔸 250 milliliter tør hvidvin
🔸 100 milliliter tør sherry
🔸 2 liter oksebouillon
🔸 1 fransk baguette
🔸 1 fed hvidløg
🔸 170 gram parmesanost
🔸 Salt og peber

Denne opskrift anvender flere af de moderne stavblenderes funktioner.

Start med at anvende stavblenderes hakkefunktion til at hakke løgene eller skær dem i strimler.

Tag en tykbundet gryde og opvarm smør og olie sammen. Tilsæt herefter løg, knust hvidløg, laurbær og timian. Rør rundt og sæt låg på. Kog blandingen i 15-20 minutter ved svag varme. Efter de 15-20 minutter fjernes låget, og blandingen skal koge endnu 20 minutter under omrøring. Herefter bør løg være karamelliseret og have fået en gylden farve.

Tilsæt herefter også mel under omrøring og sørg for at alle klumper er væk. Herefter tilsættes hvidvin, sherry og bouillon. Vent på, at blandingen koger. Når blandingen koger, lad den så simre ved svagere varme i 15 minutter.

Nu skal parmesan-toasten tilberedes, og start med at anvende stavblenderens snittefunktion til at rive parmesanen. Tag herefter to skiver brød og læg parmesanosten herpå. Grill dem på den ene side.

Når suppen er færdig, hældes den over i to skåle og serveres sammen med parmesantoasten og eventuelt også lidt revet parmesanost udover suppen.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Opskrifter desserter:

Hjemmelavet banan-is

hjemmelavet banan is

Ingredienser – 2 personer

🔸 2 bananer
🔸 Nødder (gerne hasselnødder eller mandler)
🔸 Lidt mælk 

Denne is kræver ikke ismaskine, men blot en stavblender. Skræl bananerne og frys dem ned, og tag dem ud 10 minutter inden du ønsker at spise isen.

Blend de frosne bananer med stavblenderen og tilsæt nødder og mælk. Blend indtil blandingen er cremet. Hvis man ønsker det, kan man også tilsætte anden frossen frugt.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Mango-sorbet

Mango-sorbet

Ingredienser – 4 personer

🔸 375 gram strøsukker
🔸 125 milliliter limesaft
🔸 500 milliliter vand
🔸 Reven skal fra 1 lime
🔸 6 friske mangofrugter 

Start med at skrælle og hakke mangofrugterne og fjern stenene. Kom herefter strøsukker, limesaft, reven limeskal og vand i en gryde og bring det i kog.

Når det koger, skal det simre i omkring 5 minutter. Mens blandingen koges op, vil der dannes skum. Fjern dette skum, når blandingen er færdig med at simre. Lad herefter blandingen køle ned.

Når blandingen er helt nedkølet, tag så stavblenderen frem og blend lime-blandingen sammen med mangofrugterne. Blend indtil konsistensen er jævn.

Kom herefter massen i en skål og læg den i fryseren. Her skal den ligge 3-4 timer, indtil den er fast og blevet til en sorbet.

Tag efter de 3-4 timer sorbeten ud af fryseren. Lad den hvile i omkring 10 minutter, hvorefter den er klar til servering.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Frugtruller

Ingredienser

🔸 4 blandede frugter (alt efter hvad man selv foretrækker, men gerne æbler, pærer eller ferskner)
🔸 ½ kop vand
🔸 1 teske citronsaft
🔸 Eventuel 1 spiseske honning

Denne opskrift er god til at få børn til at spise mere frugt, da den omdanner frugt til snacks.

Start med at skrælle frugterne og fjern kernerne og skær dem derefter i tern.

Kog vandet op sammen med frugten i tern, og når blandingen når kogepunktet, tilføj da citronsaft og honning. Sæt blusset ned til middelvarme, og lad den stå der, til frugten er kogt igennem og let at mose.

Tag herefter stavblenderen frem og blend blandingen om til en frugtpuré. Læg herefter puréen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og dan et lag med en tykkelse på ½ centimeter.

Bag puréen i 8-10 timer ved 65-80 grader i ovnen. Tag herefter pladen ud og rul frugtlaget sammen. Skær herefter i mindre stykker.


Opskrifter tilbehør:

Hurtig hjemmelavet ketchup

hjemmelavet ketchup
Ingredienser

🔸 500 gram friske, modne tomater
🔸 1 lille æble
🔸 1 løg
🔸 1-2 fed hvidløg
🔸 ½ teske kanel
🔸 ½ teske 5-spice-krydderi (eller stødt allehånde)
🔸 125 gram brun farin
🔸 1 deciliter lagereddike 

Start med at grovhakke både tomater, løg, æble og hvidløg. Kom alle disse ingredienser i en gryde sammen med eddike og krydderier, og kog blandingen til æblestykkerne er møre.

Tag herefter stavblenderen og blend blandingen om til en puré. Smag til med farin og eddike. Er ketchuppen for tynd i konsistensen, så kan man jævne op med Maizena.

Hæld ketchuppen på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet.


Hjemmelavet mayonnaise

hjemmelavet mayo

Ingredienser – nok til omkring 2 deciliter mayonnaise

🔸 1 æggeblomme
🔸 Eventuelt ½ æggehvide
🔸 1 knivspids salt
🔸 ½ teske citronsaft
🔸 1,5 deciliter smagsneutral olie (for eksempel solsikkeolie) 

Start med at hælde æggeblommen og eventuelt æggehviden i en skål sammen med salt og citronsaft. Bland det sammen med stavblenderen. Tilsæt herefter olien lidt ad gangen – stadig mens man blender. Det er meget vigtigt ikke at komme for meget olie i, for så skiller den færdige mayonnaise. Stop med at tilsætte olie, når æggeblommen ikke kan optage mere olie. Skold et glas og opbevar herefter mayonnaisen heri på køl (kan holde sig i op til en uge i køleskabet).


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Philips Avance HR1673/90 

✅ Vinder af IF Design Award

Philips Avance HR1673-90

 

Philips Avance er en kraftig stavblender med en effekt på hele 800 Watt. Udover den kraftige motor, så er knivene titanium belagte, hvilket gør dem seks gange hårdere end en almindelig kniv i rustfrit stål. Titanium belægningen og den kraftige motor sørger dermed for, at stavblenderen har en særlig god ydeevne og er ekstra driftssikker.

Knivene har også en særlig optimeret form og det samme har selve blenderhovedet, som er trekantet. Udformningen på knivene og blenderhovedet sørger tilsammen for et mere ensartet resultat og en hurtigere blendning. Knivene sikrer også, at det er muligt at få et ekstra fint at blender resultatet, hvis du ønsker det. Det handler blot om, hvor længe du kører med blenderen.

Stavblenderen betjenes nemt via SpeedTouch-knappen, som er en variabel hastighedsindstilling og turboboost i én knap. Hvis du trykker på knappen mens du bruger blenderen, så øges hastigheden på knivene automatisk. Det er dermed muligt langsomt at øge hastigheden under brug, indtil man har fundet det niveau, som passer bedst til pågældende madlavningsopgave.

De effektive knive og den kraftige motor sørger for, at stavblenderen kan klare stort set alle ingredienser og råvarer. Bølgeformen nederst på blenderhovedet er desuden designet til at undgå sprøjt og stænk under brug. Dette er især nyttigt, hvis du ofte tilbereder supper eller saucer.HR1673_90 turboknap

Grebet på stavblenderen er ergonomisk designet, hvilket sikrer, at du har et godt greb under brug og ikke risikerer, at blenderen pludseligt glider ud af hånden.

Der medfølger desuden flere gode ekstradele til stavblenderen, så modellen spænder meget bredt, hvad angår arbejdsopgaver. Skal man montere eller afmontere en del, eksempelvis piskeriset, så gøres dette nemt med ét enkelt tryk på en knap.

Med Philips Avance HR1673/90 får du en alsidig stavblender, som kan klare stort set alle opgaver. Der er lagt stor vægt på brugervenlighed og effektivitet i designet af både selve stavblenderen samt de tilhørende dele.

Medfølgende tilbehør – alle dele kan vaskes i opvaskemaskinen:
 
XL-hakker på 1000 ml – velegnet til at hakke større mængder kød, urter, ost, løg mv.
Minihakker
Piskeris – kan nemt og enkelt monteres/afmonteres med én finger
Bæger på 1200 ml – med praktisk hældetud og målangivelser

Fordele

 • XL-hakker på 1000 ml – velegnet til at hakke større mængder kød
 • Urter
 • Ost
 • Løg mv.
 • Minihakker
 • Piskeris – kan nemt og enkelt monteres/afmonteres med én finger
 • Bæger på 1200 ml – med praktisk hældetud og målangivelser.
Ulemper

 • Blenderen kan være svær at rengøre
 • Upraktisk brugsanvisning.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Philips Avance HR1673/90:


Braun Multiquick 7 MQ 775

Videreudvikling af testvinder
Gode brugeranmeldelser

Braun Multiquick 7 MQ 775Braun Multiquick 7 MQ 775 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Modellen er derfor ikke blevet anmeldt af ekspertkilder, men er til gengæld en nyere model af de ældre testvindere, som har fået gode anmeldelser fra diverse ekspertkilder. De ældre modeller af Braun Multiquick er tidligere anmeldt hos Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön, hvor de er blevet kåret til testvindere. Denne model er altså en videreudvikling af en tidligere testvinder.

Stavblenderen har yderligere fået gode anmeldelser fra brugere hos eksempelvis Coop, da forbrugerne mener, at dette er en ’fantastisk og effektiv maskine’, der kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet.

Forbrugerne nævner ikke mange ulemper ved Braun Multiquick 7 MQ 775, men et par stykker skriver, at det kan være en smule svært at frigive staven fra låget, samt at den er bedre til nogle former for ingredienser end andre.

Stavblender med mange funktioner

Braun Multiquick 7 MQ 775 er skabt til at give forbrugeren et væld af muligheder i køkkenet udover at blende. Med stavblenderen medfølger der en 1,5 liters foodprocessor, der både kan hakke, skære, rive, ælte samt meget mere.

Der medfølger desuden et 600 ml. bæger, hvor man kan blende supper og saucer samt et piskeris, så man kan piske alt lige fra fløde til æggehvider eller desserter.

Når man har brug for at skifte tilbehøret, så kan dette klares nemt og hurtigt. Braun Multiquick 7 MQ 775 er nemlig forsynet med et EasyClick-system. Dette system kommer med to knapper, hvor man med blot en enkelt bevægelse kan udskifte det tilbehør, som man har brug for.

Stavblenderen kommer yderligere med en kraftfuld motor på 750 watt samt stærke knive i rustfrit stål, hvorfor den kan anvendes til mange forskellige ingredienser.

Med hastighedsregulering og SplashControl-teknologi

Med Braun Multiquick 7 MQ 775 får man en stavblender, hvor man selv kan regulere hastigheden. Dette kan man med funktionen SmartSpeed, der både kan sænke og øge blenderens kraft alt efter, hvor hårdt eller let man trykker på knappen. Det vil sige, at man har mulighed for at bruge blenderen med blot en enkelt hånd samt ændre hastigheden på samme tid.

Derudover kommer Braun Multiquick 7 MQ 775 med en SplashControl-teknologi. Denne funktion sørger for, at ens køkken ikke bliver svinet til, da den forhindrer stænk og sprøjt.

Braun Multiquick 7 MQ 775 kommer desuden med en børnesikkerhedslås, der forhindrer utilsigtet brug, hvis man aktiverer den.

Forbrugerne: Fantastisk og robust stavblender, der blender ensartet

Braun Multiquick 7 MQ 775 er en populær stavblender blandt brugerne. De kalder nemlig modellen for værende en ’fantastisk maskine’ samt for en stavblender, der er ’smart i en fart’. Flere brugere skriver, at Braun Multiquick 7 MQ 775 er en ’super dejlig og effektiv blender’, der kan klare de fleste opgaver, som man har brug for hjælp til i et køkken.

En bruger forklarer yderligere, at Braun Multiquick 7 MQ 775 især er velegnet til at lave en hurtig salat med de medfølgende snitteredskaber, samt at den ’blender både fint og ensartet uanset ingredienser’.

Derudover er der også nogle brugere, der er vilde med, at maskinen er så nem at rengøre. De forklarer nemlig, at al medfølgende tilbehør kan komme direkte i opvaskemaskinen, hvis man ikke selv ønsker at rengøre tilbehøret manuelt under vandhanen.

Flere brugere nævner også, at Braun Multiquick 7 MQ 775 er både robust og nem i brug. En bruger skriver blandt andet, at blenderen er nem at bruge, da den kommer med et blødt håndtag, der sørger for en optimal kontrol over blenderen.

Fordele ved Braun Multiquick 7 MQ 775:
Kan anvendes til et væld af opgaver
Kommer med en foodprocessor
Med SplashControl-teknologi og SmartSpeed
Nem i brug med et blødt håndtag
Med EasyClick-system

Her kan du se en videopræsentation af Braun Multiquick 7 MQ 775 lavet af Braun:

https://www.youtube.com/watch?v=GnHL7CGa9us


Braun Multiquick 7 MQ 745 

Populær blandt brugerne
Videreudvikling af testvinder

Braun Multiquick 7 MQ 745

.
Braun Multiquick 7 MQ 745 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Stavblenderen er en nyere model af de ældre testvindere, der har fået gode anmeldelser fra forskellige ekspertkilder blandt andet hos Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön.

Denne model er til gengæld populær blandt brugerne og har blandt andet fået gode anmeldelser af forbrugere hos forhandlerne Skousen, WhiteAway og KitchenOne.

Her skriver brugerne, at de er meget tilfredse med stavblenderen, da den ’blender på en tilfredsstillende måde’, samt at den er ’super effektiv’. Forbrugerne nævner ikke mange ulemper ved Braun Multiquick 7 MQ 745, men der er et par stykker, der skriver, at de mangler en opbevaringsboks eller lignende til de forskellige dele.

Kan både hakke, piske og blende

Braun Multiquick 7 MQ 745 er skabt til at kunne bruges til flere forskellige ting i køkkenet. Modellen er en kraftfuld blender på 750 watt, som kan anvendes til en lang række af opgaver.

Stavblenderen kan nemlig både anvendes til at hakke, piske og blende, da der medfølger forskelligt tilbehør, som man kan skifte imellem, hvis man har brug for det. Man skal blot klikke det specifikke tilbehør fast på modellen med funktionen EasyClick, der sørger for en nem og hurtig udskiftning af tilbehøret.

Braun Multiquick 7 MQ 745 kommer blandt andet med en hakker, der kan hakke alt lige fra kød til hårde oste, nødder m.m. Derudover medfølger der et piskeris i rustfrit stål, et blandebæger med en kapacitet på 600 ml. samt en blender på 1,25 liter. Der medfølger desuden en kniv til at knuse is.

Knive i rustfrit stål og mulighed for justering af tempo

Braun Multiquick 7 MQ 745 kommer med hårde knive i rustfrit stål. Disse knive er vinklet i modsat retning, hvilket mindsker sugningen og optimerer resultaterne.

Derudover er stavblenderen designet til at arbejde hurtigt og effektivt med mulighed for, at man selv kan bestemme tempoet. Dette kan man med funktionen SmartSpeed, der foregår ved, at man blot trykker på blenderen, hvorved tempoet øges. Blenderen kommer desuden uden nogen foruddefinerede hastighedsindstillinger.

Selv hvis man vælger at øge tempoet, skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt køkkenet bliver svinet til med de forskellige ingredienser. Modellen er nemlig udstyret med en SplashControl-teknologi, der beskytter mod sprøjt og stænk under brug.

Stavblenderen kommer yderligere med en sikkerhedslås, der sikrer, at børn ikke kan bruge den, hvis man aktiverer låsen under og efter brug.

Forbrugerne: Effektiv og brugervenlig blender

Med Braun Multiquick 7 MQ 745 får man en stavblender, der er populær hos forbrugerne. Modellen er nemlig blevet anmeldt af forbrugere på flere forskellige sider. Der er enighed blandt forbrugerne om, at stavblenderen er både robust og effektiv.

En bruger skriver blandt andet, at stavblenderen er god til et væld af forskellige ingredienser, samt at den kan blende selv kogende supper. Derudover forklarer brugeren, at den heller ikke sprøjter, når den bliver sat ned i væsker, mens den er i brug.

Andre brugere nævner også, at Braun Multiquick 7 MQ 745 er en ’super effektiv’ stavblender. Mange forklarer, at det er en af de hurtigste og mest kraftfulde stavblendere, som de har haft i køkkenet, uanset om de bruger den til at piske, hakke eller blende.

Sidst men ikke mindst bliver der nævnt, at blenderen er både brugervenlig og nem at rengøre, da al tilbehøret tåler maskinvask. De mener, at den er brugervenlig, da modellen er forsynet med et håndtag med et blødt greb, der sørger for en nemmere håndtering samt kontrol.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Stærk motor
 • Robust
 • Nem at rengøre.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Her kan du se en videopræsentation af Braun Multiquick 7 MQ 745 lavet af Braun:


Multiquick 7 Stavblender MQ 725

✅ Bedst i Test hos Tænk

Braun MQ725 - bedst i test stavblender

Denne Braun MQ725 stavblender blev vinder af den stavblender test, som Tænk har fortaget. Tænk testede i alt 34 stavblendere og kårede tre vindere, hvor både Braun MQ700 og Braun MQ725 blev blandt testvinderne. Testen kiggede blandt andet på blender præstation, brugervenlighed, rengøringsvenlighed og her klarede MQ725 sig perfekt.

Der er flere grunde til, at MQ725 modellen blev kåret som testvinder. Ligesom modellen ovenfor, MQ700, har den Smart Speed Control, der gør at du kan øge eller sænke blenderens kraft, ud fra hvor hårdt du trykker på knappen. Hvis du eksempelvis ønsker at øge hastigheden, skal du øge trykket på knappen, hvorefter stavblenderen vil blende kraftigere.

En anden fordel er den patenterede Power Bell Technology, som giver en god kombination af ultra hårde blade udformet i rustfrit stål og et unikt formet blender hoved, som gør det nemt og effektivt at bruge stavblenderen med kun en hånd. Den har et blødt håndtag og ekstra stor hastighedsknap, hvilket gør at den er meget nem at arbejde med.

Der følger også et 600 ml. bæger med blenderen, som er perfekt til at blende forskellige saucer og supper i. Du får også et 350 ml. kompakt hakke-tilbehør bæger, hvor du kan hakke urter og hårde oste på sekunder.

Du får også et anti splash piskeris i rustfri stål, som er perfekt når du vil piske flødeskum eller æggehvider.
Blenderen er også meget nemt at rengøre, hvilket er en fordel som mange sætter stor pris på.

Braun har lavet en undersøgelse som viser, at 99% af deres kunder vil anbefale denne stavblender fra Braun MQ 7 serien til deres venner og bekendte.

Nedenfor kan du se en kort introduktion til Braun MQ700:


Bosch MSM88160

✅ Gode brugeranmeldelser

Bosch MSM88160

Stavblenderen fra Bosch har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men til gengæld, så har modellen modtaget topkarakterer fra forbrugerne. Markedet for stavblendere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Bosch MSM88160 har en kraftfuld motor på 800 Watt, som sikrer en effektiv blendning af selv hårdere råvarer. Motoren er både stillegående og vibrationssvag, så til trods for de mange Watt, så er stavblenderen meget nem at håndtere.

Der er 12 forskellige hastighedsindstillinger på modellen, så man kan nemt tilpasse effekt og hastighed til den type mad, som man tilbereder. Udover de 12 hastighedsindstillinger, så er der også en turbo-knap, hvor man nemt kan øge hastigheden i en kortere periode, imens at stavblenderen kører. Det kræver blot et tryk på en knap, hvorefter at hastigheden vil være øget, så længe man holder knappen inde.

MSM88160 mikserfodMikserfoden er designet i rustfrit stål og med Boschs særlige 4-bladet kniv, QuatroBladePro, hvilket sikrer et ensartet og fint resultat. Inde i selve blenderhovedet er der små runde sektioner som sikrer, at ingredienser blandes effektivt.

Strukturen sørger nemlig for, at ingredienserne føres direkte ned på den roterende kniv. Mikserfoden er også designet til at undgå stænk og sprøjt under brug, så det er nemt at anvende stavblenderen direkte i gryden, hvis man eksempelvis skal lave suppe.

Stavblenderen har et såkalt SoftTouch håndtag og store betjeningsknapper, hvilket sikrer en nem og bekvem håndtering af blenderen. Bosch anvender en særlig patenteret klik-sammenføjning til at montere og afmontere ekstratilbehøret og det er derfor nemt at skifte imellem de forskellige dele. Derudover er blenderen udstyret med en ekstra lang og fleksibel spiralledning, som sørger for ekstra bevægelsesfrihed og komfort.

Blenderfoden og alt tilbehør, undtagen motorenheden, kan vaskes i opvaskemaskinen.

Medfølgende tilbehør:
 
XL hakker – god til friske urter, nødder, løg, kød og ost
Piskeris i rustfrit stål
Transparent bæger med måleskala og låg
2 x låg


Bamix Swissline XL stavblender 

✅ 6 stjerner hos Gastromand.dk

Bamix Swissline XL

 

.Bamix Swissline er en af verdens mest anerkendte mærker, når det kommer til stavblendere.

Bamix Swisline XL er en stavblender af absolut bedste kvalitet, der med schweizisk præcision giver en fantastisk oplevelse i køkkenet. Blenderen er af flere blevet kaldt “verdens bedste stavblender” og du får her en stavblender der kan klare stort set alt.

Bamix Swissline XL er nem at rengøre og næsten umulig at slide op og den har en vurderet levetid på +25 år. Modellen er ligeledes populær blandt professionelle kokke verden over og nedenfor kan du eksempelvis høre kendis kokken Gordon Ramsay fortælle, hvorfor han har brugt Bamix i mere end 18 år.

Bamix Swissline XL kører på 200 Watt, hvilket gør den yderst effektiv. Dens høje ydeevne på op til 18.000 omdrejninger/min gør, at du nemt kan knuse frosne ting, som eksempelvis grøntsager. Ønsker du at lave en lækker smoothie, så knuser den nemt frosne bær og isterninger.

Stavblenderen leveres med bordstander, processor, samt et praktisk bæger med tætsluttende låg som rummer plads til 0,9 liter.

Der medfølger desuden 3 forskellige værktøjer til stavblenderen:

1) En almindelig piskeskive, som kan bruges til at lave flødeskum og lignende
2) En piskeskive med huller i, som kan bruges til eksempelvis dressing og aioli
3) Et multifunktionsblad, som bruges til at knuse isterninger. Dette blad er også perfekt til at lave supper og  smoothies

Bamix Swissline XL fik 6 ud af 6 stjerner i gastromand.dk og siden beskrev stavblenderen som: »Bamix leverer varen og med en kraftig motor og meget høj ydeevne, så pulveriserer den stort set alt du propper den i.«

Nedenfor kan du en kort præsentation af Bamix Swissline XL, som er udarbejdet af Coop:

Hør og se hvorfor, at Gordon Ramsay holder af Bamix:


FAQ

🤩 Hvilke stavblendere er de bedste på markedet?

Hvis du søger en stavblender, som er blandt de bedste på markedet, så bør du blandt andet tage et nærmere kig på Philips HR2653/90, OBH Nordica Supermix Pro og Bamix Superbox. Disse stavblendere indeholder alle nogle super gode egenskaber, som vil gøre dem til en super tilføjelse til køkkenet.

🧐 Hvordan vælger jeg en stavblender?

Når du skal vælge en stavblender til dit køkken, så er der en række ting, som du kan overveje, inden du gør dit køb. For eksempel bør du overveje, om du søger en helt enkelt stavblender, eller hvorvidt du søger en mere avanceret model, hvortil der medfølger en række tilbehør.

👍  Er en 200W stavblender pengene værd?

Når det kommer til stavblendere, så er 200W et godt udgangspunkt, når det er til almindelig hverdagsbrug, hvormed den sagtens kan være alle pengene værd. Med en sådan model får du en god og solid maskine, som kan klare langt de fleste hverdagsopgaver uden nogen problemer.

🤔 Kan en stavblender knuse is?

Det kommer an på den enkelte stavblender, hvor god den er til at knuse og blende is. Generelt anbefales det, at maskinen kører på mindst 1000w, førend den bør bruges til at knuse is med. Dermed skal din stavblender være ekstra stærk, førend du bør bruge den til is.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Tænk.dk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk.dk har i 2015 gennemgået 34 stavblendere. Her viser deres resultater, at hverken den billigste eller dyreste stavblender var bedst. Mange af de bedste stavblender lå faktisk i den lavere ende af prisskalaen, hvilket også er tilfældet med de modeller af Braun Multiquick 7, som blev kåret som testvindere.

Dermed var de tre testvindere stavblendere alle af samme producent og i samme produktserie. Det var helt præcist Braun Multiquick 7 MQ700 – Braun Multiquick 7 MQ725 og – Braun Multiquick 7 MQ735 der løb med titlerne som bedste stavblendere.

Tænk´s eksperter havde i testen fokus på blender egenskaber, brugervenlighed, rengøringsvenlighed, kvalitet og støjniveau, som afgørende faktorer da testede stavblenderne.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver betalt medlemskab af Tænk.dk for at læse hele testen.

Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand.dk er Danmarks største online community om gastronomi og køkkengrej for mænd. Hos Gastromand hersker en stor interesse og passion for gastronomi og deres mission er at være Danmarks største og bedste community om mad og drikke – af og for mænd.

De har testen Bamix Swissline 200 som de giver 6 ud af 6 stjerner i deres test.
Du kan læse hele testen gratis her.

Politiken.dk 🇩🇰

Politiken havde besøg af levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken, som testede otte blendere.

Lone Lysdal vurderede stavblenderne efter deres evne til at blende forskellige ting. Hun kiggede blandt andet på deres evne til at blende en grøntsagssupper af kartofler, selleri, porre og gulerødder.

Desuden vurderede hun stavblenderne ud fra hvor gode de var holde på, støjniveau og nemheden ved at rengøre dem.
Du kan læse hele testen her på Politikens hjemmeside.

Sondagsavisen.dk 🇩🇰

Søndagsavisen bragte i 2015 en test baseret på restultater fra det tyske laboratorium SLG, som har testet otte stavblendere til under 500 kroner.

Alle de testede stavblendere fik til opgave at blende 6 forskellige retter. Blandt andet aspargessuppe, grøntsagsjuice og mayonnaise. Derefter bedømte laboratoriet hvor godt slutresultatet var hos de forskellige stavblendere.

Der blev også givet karakterer alt efter hvor let og komfortabel stavblenderne var at bruge, samt deres støjniveau.
Den samlede vinder blev Braun MQ 300. Du kan læse hele testen gratis ved at klikke her.

TV2.no 🇳🇴

De to norske kokke Thomas Kongstad og Paulius Gasparavicius har foretaget en test af 10 forskellige stavblendere. Testens dyreste stavblender, Bamix Deluxe superbox blev testens klare vinder.
Du kan læse hele testen på TV2 Norges hjemmeside ved at klikke her.

Göteborg Posten 🇸🇪

Den svenske avis Göteborg Posten har ligeledes kigget nærmere på testen fra det tyske labaratroium SLG. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside ved at klikke her.

Testfakta.se 🇸🇪

Testfakta viser på deres hjemmeside den test som de har bestilt fra det tyske labaratroium SLG. I testen undersøges de 6 forskellige stavblendere, hvor man tester deres evne til at mikse seks forskellige ting. Man har også kigget nærmere på design, støjniveau og kvalitet. Her kan du læse hele testen.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Markedet for stavblendere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige stavblendere, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, hos blandt andet Whiteaway.com. Vi har undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, hvilket giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.

BBC 🇬🇧

BBC er Storbritanniens nationale public service-udbyder af både radio og tv, og dertil kommer en række internationale kanaler. BBC har både fokus på nyheder, men de bringer også underholdning og oplysende programmer, og herunder også emner som mad og husholdning. Her har BBC fundet frem til de 5 bedste håndblendere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

De engelske eksperter fra BBC har også testet og anmeldt Kenwood stavblenderen. Du kan læse anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Expertreviews.co.uk er en britisk testwebside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet et stort antal håndblendere og har fundet frem til de bedste på markedet. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en internationalt side, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com foretaget en test af 6 forskellige håndblendere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Britiske Good Housekeeping Institute er et magasin, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige produkter til hjemmet. Good Housekeeping Institute foretager derudover også tests og anmeldelser af diverse produkter, hvorefter de deler resultaterne med forbrugerne. Her har Good Housekeeping Institute anmeldt og testet Smeg stavblender.

Ønsker du at læse testen af Smeg stavblender, kan du klikke ind på dette link.

Allesbeste.de 🇩🇪

Allesbeste.de er et tysk testmagasin, der tester og anmelder diverse forbrugerprodukter inden for blandt andet teknologi og husholdning. Her gælder det en test af forskellige stavblendere inklusiv Philips HR2653/90. Læs testen i sin helhed hos Allesbeste.de.

Testberichte.de 🇩🇪

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her gælder det en test af Philips HR2653/90. Læs mere om testen hos Testberichte.de.

Denne side er anmeldt af: Naja J. Knudsen Rating 5/5