Stavblender test 2019 – Se de bedste stavblendere – Testvinder guide

1

Stavblender testvinder guide 2019: – Udvalget af stavblendere er stort og det kan ofte være svært at gennemskue, hvilke stavblendere der er de bedste på markedet.

I denne artikel har Forbrugsguiden gennemgået en lang række tests, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over de bedste stavblendere på markedet.

Forbrugsguiden har gennemgået tests fra anerkendte testmagasiner og aviser og samlet dem alle her i artiklen. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende stavblendere
🔸 Gode opskrifter, specielt til stavblendere
🔸 Gennemgang af alle testkilder vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Stavblender test 2019 – De bedste stavblendere ifølge eksperterne

I nedenstående afsnit kan du finde de stavblendere der ifølge eksperterne, klarer sig bedst i test. Forbrugsguiden har gennemgået en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste stavblendere. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Bamix Swissline XL stavblender

✅ 6 stjerner hos Gastromand.dk

Bamix Swissline XL

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.219,00 Kr. 0,00 Kr. 1.219,00 Kr. Læs mere
1.219,00 Kr. 0,00 Kr. 1.219,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

 

Bamix Swissline er en af verdens mest anerkendte mærker, når det kommer til stavblendere.

Bamix Swisline XL er en stavblender af absolut bedste kvalitet, der med schweizisk præcision giver en fantastisk oplevelse i køkkenet. Blenderen er af flere blevet kaldt “verdens bedste stavblender” og du får her en stavblender der kan klare stort set alt.

Bamix Swissline XL er nem at rengøre og næsten umulig at slide op og den har en vurderet levetid på +25 år. Modellen er ligeledes populær blandt professionelle kokke verden over og nedenfor kan du eksempelvis høre kendis kokken Gordon Ramsay fortælle, hvorfor han har brugt Bamix i mere end 18 år.

Bamix Swissline XL kører på 200 Watt, hvilket gør den yderst effektiv. Dens høje ydeevne på op til 18.000 omdrejninger/min gør, at du nemt kan knuse frosne ting, som eksempelvis grøntsager. Ønsker du at lave en lækker smoothie, så knuser den nemt frosne bær og isterninger.

Stavblenderen leveres med bordstander, processor, samt et praktisk bæger med tætsluttende låg som rummer plads til 0,9 liter.

Der medfølger desuden 3 forskellige værktøjer til stavblenderen:

1) En almindelig piskeskive, som kan bruges til at lave flødeskum og lignende
2) En piskeskive med huller i, som kan bruges til eksempelvis dressing og aioli
3) Et multifunktionsblad, som bruges til at knuse isterninger. Dette blad er også perfekt til at lave supper og  smoothies

Bamix Swissline XL fik 6 ud af 6 stjerner i gastromand.dk og siden beskrev stavblenderen som: »Bamix leverer varen og med en kraftig motor og meget høj ydeevne, så pulveriserer den stort set alt du propper den i.«

Nedenfor kan du en kort præsentation af Bamix Swissline XL, som er udarbejdet af Coop:

https://www.youtube.com/watch?v=kZA1_lFT2Po&t=49s

Hør og se hvorfor, at Gordon Ramsay holder af Bamix:

https://www.youtube.com/watch?v=5dW0Jyo5uWs

Bamix Mono Stavblender

✅ Testvinder i Politiken.dk

bamix mono spiral stavblender test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.085,00 Kr. 0,00 Kr. 1.085,00 Kr. Læs mere
1.129,00 Kr. 0,00 Kr. 1.129,00 Kr. Læs mere
1.175,00 Kr. 0,00 Kr. 1.175,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.239,00 Kr. 0,00 Kr. 1.239,00 Kr. Læs mere

 

Her får du endnu en blender i topkvalitet fra det anerkendte schweiziske firma Bamix.

Denne stavblender er både handy, utrolig nem at rengøre og kræver ikke meget plads.

Rengøringen foretages ved at holde den nederste del af stavblenderen under vandhanen, så du kan nemt rengøre den på sekunder.

Blenderen har en meget høj ydeevne, hvilket betyder, at den når op til 17.000 omdrejninger/min og derved nemt knuser eksempelvis frosne ting.

Bamix Mono er udstyret med en DC motor (140 Watt), hvilket betyder, at den bruger mindre strøm end mange andre stavblendere, dog uden at gå på kompromis med styrke og kvalitet.

Der medfølger 4 knive samt en kande. Bamix Mono er blevet kåret til testvinder i Politikens stavblender test, hvor maskinen blandt andet blev vurderet på dens evne til at blende grøntsager, blenderens greb, støj og rengøring. Politiken.dk skriver »Det er en rigtig vindermaskine. Den er fantastisk god. Den er nem at betjene, og den purerer rigtig fint«. Her er du altså sikker på at gøre et godt køb og du får en stavblender der holder i + 25 år.


Philips Avance HR1673/90

✅ Vinder af IF Design Award

Philips Avance HR1673-90

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
553,00 Kr. 0,00 Kr. 553,00 Kr. Læs mere
566,00 Kr. 0,00 Kr. 566,00 Kr. Læs mere
566,00 Kr. 0,00 Kr. 566,00 Kr. Læs mere
715,00 Kr. 0,00 Kr. 715,00 Kr. Læs mere

 

Philips Avance er en kraftig stavblender med en effekt på hele 800 Watt. Udover den kraftige motor, så er knivene titanium belagte, hvilket gør dem seks gange hårdere end en almindelig kniv i rustfrit stål. Titanium belægningen og den kraftige motor sørger dermed for, at stavblenderen har en særlig god ydeevne og er ekstra driftssikker.

Knivene har også en særlig optimeret form og det samme har selve blenderhovedet, som er trekantet. Udformningen på knivene og blenderhovedet sørger tilsammen for et mere ensartet resultat og en hurtigere blendning. Knivene sikrer også, at det er muligt at få et ekstra fint at blender resultatet, hvis du ønsker det. Det handler blot om, hvor længe du kører med blenderen.

Stavblenderen betjenes nemt via SpeedTouch-knappen, som er en variabel hastighedsindstilling og turboboost i én knap. Hvis du trykker på knappen mens du bruger blenderen, så øges hastigheden på knivene automatisk. Det er dermed muligt langsomt at øge hastigheden under brug, indtil man har fundet det niveau, som passer bedst til pågældende madlavningsopgave.

De effektive knive og den kraftige motor sørger for, at stavblenderen kan klare stort set alle ingredienser og råvarer. Bølgeformen nederst på blenderhovedet er desuden designet til at undgå sprøjt og stænk under brug. Dette er især nyttigt, hvis du ofte tilbereder supper eller saucer.HR1673_90 turboknap

Grebet på stavblenderen er ergonomisk designet, hvilket sikrer, at du har et godt greb under brug og ikke risikerer, at blenderen pludseligt glider ud af hånden.

Der medfølger desuden flere gode ekstradele til stavblenderen, så modellen spænder meget bredt, hvad angår arbejdsopgaver. Skal man montere eller afmontere en del, eksempelvis piskeriset, så gøres dette nemt med ét enkelt tryk på en knap.

Med Philips Avance HR1673/90 får du en alsidig stavblender, som kan klare stort set alle opgaver. Der er lagt stor vægt på brugervenlighed og effektivitet i designet af både selve stavblenderen samt de tilhørende dele.

Medfølgende tilbehør – alle dele kan vaskes i opvaskemaskinen:
🔵 
XL-hakker på 1000 ml – velegnet til at hakke større mængder kød, urter, ost, løg mv.
🔵 Minihakker
🔵 Piskeris – kan nemt og enkelt monteres/afmonteres med én finger
🔵 Bæger på 1200 ml – med praktisk hældetud og målangivelser

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Philips Avance HR1673/90:

https://www.youtube.com/watch?v=cB4rVDZPRIg

Bosch MSM88160

✅ Gode brugeranmeldelser

Bosch MSM88160

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
664,00 Kr. 0,00 Kr. 664,00 Kr. Læs mere
664,00 Kr. 0,00 Kr. 664,00 Kr. Læs mere

 

Stavblenderen fra Bosch har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men til gengæld, så har modellen modtaget topkarakterer fra forbrugerne. Markedet for stavblendere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Bosch MSM88160 har en kraftfuld motor på 800 Watt, som sikrer en effektiv blendning af selv hårdere råvarer. Motoren er både stillegående og vibrationssvag, så til trods for de mange Watt, så er stavblenderen meget nem at håndtere.

Der er 12 forskellige hastighedsindstillinger på modellen, så man kan nemt tilpasse effekt og hastighed til den type mad, som man tilbereder. Udover de 12 hastighedsindstillinger, så er der også en turbo-knap, hvor man nemt kan øge hastigheden i en kortere periode, imens at stavblenderen kører. Det kræver blot et tryk på en knap, hvorefter at hastigheden vil være øget, så længe man holder knappen inde.

MSM88160 mikserfodMikserfoden er designet i rustfrit stål og med Boschs særlige 4-bladet kniv, QuatroBladePro, hvilket sikrer et ensartet og fint resultat. Inde i selve blenderhovedet er der små runde sektioner som sikrer, at ingredienser blandes effektivt.

Strukturen sørger nemlig for, at ingredienserne føres direkte ned på den roterende kniv. Mikserfoden er også designet til at undgå stænk og sprøjt under brug, så det er nemt at anvende stavblenderen direkte i gryden, hvis man eksempelvis skal lave suppe.

Stavblenderen har et såkalt SoftTouch håndtag og store betjeningsknapper, hvilket sikrer en nem og bekvem håndtering af blenderen. Bosch anvender en særlig patenteret klik-sammenføjning til at montere og afmontere ekstratilbehøret og det er derfor nemt at skifte imellem de forskellige dele. Derudover er blenderen udstyret med en ekstra lang og fleksibel spiralledning, som sørger for ekstra bevægelsesfrihed og komfort.

Blenderfoden og alt tilbehør, undtagen motorenheden, kan vaskes i opvaskemaskinen.

Medfølgende tilbehør:
🔵 
XL hakker – god til friske urter, nødder, løg, kød og ost
🔵 Piskeris i rustfrit stål
🔵 Transparent bæger med måleskala og låg
🔵 2 x låg


Bamix Superbox – Kokkens favorit

✅ Testvinder hos TV2 Norge

stavblender testvinder - bamix superbox

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.099,00 Kr. 0,00 Kr. 2.099,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.329,00 Kr. 0,00 Kr. 2.329,00 Kr. Læs mere

 

Bamix Superbox er en kraftig 200 W stavblender, der kan betegnes som den perfekte assistent i køkkenet: den er både kraftfuld og yderst effektiv.

Der medfølger en række forskellige værktøjer til stavblenderen:

1) En almindelig piskeskive, som kan bruges til at lave flødeskum og lignende
2) En piskeskive med huller i, som kan bruges til eksempelvis dressing og aioli
3) Et multifunktionsblad, som bruges til at knuse isterninger. Den er også perfekt til at lave supper og smoothies

Desuden har denne stavblender SliceSy som river, snitter og hakker ekstremt effektivt, hvilket betyder, at du nemt kan lave eksempelvis skiveskårne kartofler og rive grøntsager.
Med SliceSy medfølger to snitteskiver og 3 riveskiver i forskellige størrelser.

Bamix Superbox er produceret i Schweiz, hvor Bamix har produceret køkkenudstyr siden 1954. Bamix superbox er stort set uopslidelig og  nem at rengøre, hvilket er en stor fordel når du har travlt med madlavningen i køkkenet. Bamix er, som tidligere nævnt, også det mærke som rigtig mange professionelle kokke benytter sig af verden over.

Hos TV2 Norge testede to professionelle kokke en række forskellige stavblendere. Her var de begge enige om, at Bamix Mono var testens klare vinder.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Bamix Superbox:

https://www.youtube.com/watch?v=jhF5_BLYZS8

Braun Multiquick 7 stavblender MQ700

✅ Bedst i Test hos Tænk

Braun Multiquick MQ700 - En af de bedste stavblendere på markedet

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
393,00 Kr. 0,00 Kr. 393,00 Kr. Læs mere
423,00 Kr. 0,00 Kr. 423,00 Kr. Læs mere
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Læs mere

 

Braun MQ700 stavblender har en kraftig 750 watt motor med Smart Speed-teknologi.
Denne teknologi er revolutionerende, da den gør, at du kan sænke eller øge blenderens kraft, alt efter hvor hårdt du trykker på den. En knap på stavblenderen regulerer hastigheden, så hvis du trykker hårdere på knappen, så øges kraften automatisk.

Selvom denne stavblender er forholdsvis billig, så har den stadig en rigtig god komfort og ydeevne, hvilket er en af grundene til, at den blevet kåret til en af de bedste stavblendere i Tænk.dks stavblender test.

Tænk skriver, at samlet set har Braun MQ700 stavblenderen de bedste blenderegenskaber og at blenderen derfor tager titlen som testvinder.

Stavblenderen er designet ud fra det patenterede Power Bell Techonology design, som giver en god kombination af meget hårde blade udformet i rustfrit stål og samtidig et unikt formet blender hoved, der gør det nemt og effektivt at bruge stavblenderen med kun en hånd.


Multiquick 7 Stavblender MQ 725

✅ Bedst i Test hos Tænk

Braun MQ725 - bedst i test stavblender

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
429,00 Kr. 0,00 Kr. 429,00 Kr. Læs mere
454,00 Kr. 0,00 Kr. 454,00 Kr. Læs mere
439,00 Kr. 39,00 Kr. 478,00 Kr. Læs mere

 

Denne Braun MQ725 stavblender blev vinder af den stavblender test, som Tænk har fortaget. Tænk testede i alt 34 stavblendere og kårede tre vindere, hvor både Braun MQ700 og Braun MQ725 blev blandt testvinderne. Testen kiggede blandt andet på blender præstation, brugervenlighed, rengøringsvenlighed og her klarede MQ725 sig perfekt.

Der er flere grunde til, at MQ725 modellen blev kåret som testvinder. Ligesom modellen ovenfor, MQ700, har den Smart Speed Control, der gør at du kan øge eller sænke blenderens kraft, ud fra hvor hårdt du trykker på knappen. Hvis du eksempelvis ønsker at øge hastigheden, skal du øge trykket på knappen, hvorefter stavblenderen vil blende kraftigere.

En anden fordel er den patenterede Power Bell Technology, som giver en god kombination af ultra hårde blade udformet i rustfrit stål og et unikt formet blender hoved, som gør det nemt og effektivt at bruge stavblenderen med kun en hånd. Den har et blødt håndtag og ekstra stor hastighedsknap, hvilket gør at den er meget nem at arbejde med.

Der følger også et 600 ml. bæger med blenderen, som er perfekt til at blende forskellige saucer og supper i. Du får også et 350 ml. kompakt hakke-tilbehør bæger, hvor du kan hakke urter og hårde oste på sekunder.

Du får også et anti splash piskeris i rustfri stål, som er perfekt når du vil piske flødeskum eller æggehvider.
Blenderen er også meget nemt at rengøre, hvilket er en fordel som mange sætter stor pris på.

Braun har lavet en undersøgelse som viser, at 99% af deres kunder vil anbefale denne stavblender fra Braun MQ 7 serien til deres venner og bekendte.

Nedenfor kan du se en kort introduktion til Braun MQ700:

https://www.youtube.com/watch?v=hXVHZeLIV10

KitchenAid Stavblender

✅ Topscorer hos Tænk
✅ Topscorer hos Råd & Rön

Kitchenaid stavblender

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.212,00 Kr. 0,00 Kr. 1.212,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.609,00 Kr. 0,00 Kr. 1.609,00 Kr. Læs mere

 

Stavblenderen fra KitchenAid klarer sig rigtigt godt i test hos både det danske Forbrugermagasin Tænk og det svenske Råd & Rön. Blenderen bliver især rost for sit design, robusthed og brugervenlighed. Til trods for, at stavblenderen kun har en effekt på 180 W, så klarer den sig rigtigt godt i test og placerer sig helt i top hvad angår blenderegnskaber.

Stavblenderen har tre udskiftelige knivsblade og fem hastigheder og er meget alsidig i brug. Den kan både knuse is, skære kød, skumme mælk til kaffen, piske flødeskum og lave smoothies og mayonnaise. Der følger også en del ekstraudstyr med til denne stavblender, blandt andet piskeris, minihakker og blenderkande. Den ekstra lange blenderarm betyder, at du kan bruge blenderen selv i større gryder og skåle, Stavblenderen udmærker sig også i test ved at være at være yderst støjsvag. Stavblenderen fås både i rød, sort og cremefarvet.

Bemærk venligst, at den præcise testvinder er udgået og forhandles ikke længere i Danmark. Ovenstående model er af nyere dato og stort set helt identisk med den gamle model – blot i forbedret udgave.

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Kitchenaid Artisan stavblender:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=CYKpyHBRVfs

Braun MQ9087X MultiQuick 9

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Braun MQ9087X MultiQuick 9 stavblender

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
950,00 Kr. 0,00 Kr. 950,00 Kr. Læs mere
952,00 Kr. 0,00 Kr. 952,00 Kr. Læs mere
952,00 Kr. 0,00 Kr. 952,00 Kr. Læs mere
1.019,00 Kr. 0,00 Kr. 1.019,00 Kr. Læs mere
1.049,00 Kr. 0,00 Kr. 1.049,00 Kr. Læs mere
1.099,00 Kr. 0,00 Kr. 1.099,00 Kr. Læs mere

 

Braun MQ9087X MultiQuick 9 er blevet testet af den internationale test-webside Trustedreviews.com, som her har fundet frem til de 6 bedste stavblendere på markedet. Braun MQ9087X MultiQuick 9 præsterer rigtig godt i testen, og derfor udnævnes denne model til at høre til iblandt de bedste stavblendere på markedet.

Kan både hakke, skære, mose, piske og ælte

Braun MQ9087X MultiQuick 9 er skabt til at være forbrugerens hjælpende hånd i køkkenet, uanset hvad der skal tilberedes af spiseligt. Modellen er en kraftfuld blender på 1000 watt, som kan udføre en lang række opgaver i køkkenet, da her er tale om et regulært multiprodukt.

Denne model kan nemlig både hakke, skære, mose, piske og ælte, og alt dette kan lade sig gøre, idet der er forskelligt tilbehør med i pakken, som man kan skifte imellem. Det eneste, man skal gøre, er blot at klikke det valgte tilbehør på modellen med den lette funktion EasyClick+.

Skarpe knive og lette skift

Braun MQ9087X MultiQuick 9 er designet til at kunne klare alle de opgaver, som bliver stillet i køkkenet. For at kunne hakke selv meget hårde ingredienser som nødder eller grøntsager, så er denne model udstyret med ActiveBlade-teknologi med knive, der bevæger sig op og ned i et hurtigt tempo. Med ActiveBlade får man derfor en meget fin hakning.

Braun MQ9087X MultiQuick 9 er designet til at bevæge sig hurtigt, men man kan selv bestemme tempoet via en den kløgtige Smart Speed-funktion. Det foregår ved, at man blot klemmer på håndtaget, hvorved farten øges. Selv når det går rigtig stærkt på Braun MQ9087X MultiQuick 9, så skal man ikke frygte, at køkkenet søles til, for modellen er også udstyret med Splash Control, som beskytter mod stænk og sprøjt fra madlavningen.

Meget imponerende, ifølge eksperterne

Eksperterne er generelt meget begejstrede for denne stavblender, og de forklarer i deres anmeldelse af modellen, at her er tale om ”en meget imponerende stavblender”.

Nogenlunde alt ved modellen fremhæves som et stort plus, og det er lige fra det elegante udseende til brugen, idet eksperterne vurderer, at denne model klarer alle de stillede madlavningsopgaver rigtig godt – hakningen bliver i særdeleshed fin.

Trustedreviews.com har også testet Braun MQ9087X MultiQuick 9’s brugervenlighed, og også her brillerer modellen, for her er tale om en model, som er meget intuitiv og let i brug. Især er det let at skifte mellem tilbehøret, og som et stort plus er modellen meget sikker, idet der findes en smart sikkerhedsknap, som sørger for, at modellen ikke kommer til at starte ved en fejl.

Faktisk har eksperterne kun rosende ord til overs for Braun MQ9087X MultiQuick 9, og de nævner ingen ulemper ved modellen.

Fordele ved Braun MQ9087X MultiQuick 9:
🔵 Kraftig model på 1000 watt
🔵 Kan både hakke, skære, mose, piske og ælte
🔵 Stærke ActiveBlade-knive, som er gode til at hakke fint
🔵 Let temposkift med Smart Speed-funktion
🔵 Splash Control for mindre svineri

Du kan her se en præsentationsvideo af modellen. Videoen er udarbejdet af Braun:

https://www.youtube.com/watch?v=JHdKu1bwbP0

Braun MQ3025 Spaghetti

✅ 5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Braun MQ3025 Spaghetti

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
359,00 Kr. 0,00 Kr. 359,00 Kr. Læs mere
376,00 Kr. 0,00 Kr. 376,00 Kr. Læs mere
376,00 Kr. 0,00 Kr. 376,00 Kr. Læs mere
376,00 Kr. 0,00 Kr. 376,00 Kr. Læs mere
377,00 Kr. 39,00 Kr. 416,00 Kr. Læs mere

 

Den internationale og anerkendte webside Trustedreviews.com tester løbende forskellige forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com’s testpanel haft fat i stavblendere og fundet frem til de 6 bedste på markedet. Modellen Braun MQ3025 Spaghetti får topkarakter hos testpanelet og placeres derfor i denne gruppe.

Alsidig og prisvenlig stavblender

Braun MQ3025 Spaghetti er endnu en stavblender fra Braun, og denne model hører til de lidt mere prisvenlige stavblendere fra det tyske mærke. Her er dog stadig tale om en blender af meget høj kvalitet, men dog er motoren lidt mindre kraftfuld end andre modeller fra Braun med 700 watt. 700 watt er dog stadig en forholdsvis kraftig motor, og her er også tale om en model, som kan blive en alsidig hjælper i køkkenet.

Denne stavblender kan nemlig skifte tilbehør, således at den kan meget mere end kun at blende. Der medfølger både en blenderstav, en kande, et piskeris og en minihakker med Braun MQ3025 Spaghetti, og derfor kan modellen både piske, hakke og blende ingredienser.

Let at skifte mellem funktionerne

Eftersom denne model kan klare flere opgaver, så kan man netop skifte mellem tilbehøret. Dette gøres let og bekvemt med EasyClick-funktionen, hvor man blot klikker tilbehøret af og på. For at kunne klare opgaverne godt har Braun MQ3025 Spaghetti PowerBell Plus-teknologi med knive, som gør, at denne model kan håndtere selv hårde eller hele ingredienser, så man ikke behøver stå at skære ingredienserne i mindre stykker først manuelt – denne teknologi sikrer også muligheden for fin-hakning.

Denne stavblender fra Braun har desuden 2 forskellige hastighedstrin, og derudover er modellen udstyret med en komfortabel Grip-overflade, som højner sikkerhedsniveauet, idet modellen ligger bedre i hånden.

Findes ikke bedre til prisen, ifølge eksperterne

Braun MQ3025 Spaghetti er blevet testet af Trustedreviews.com’s testpanel, og de er meget begejstrede for modellen. Først hæfter de sig ved den virkelig gode pris og forklarer, at man ikke finder en bedre blender andetsteds til prisen.

Eksperterne har stort set kun plusser tilovers for modellen, og de er særligt glade for dens evner til at tilberede ingredienser, plus at den har et rigtig godt greb og dermed er let at holde fast på under arbejdet. Faktisk har eksperterne kun et enkelt minus ved modellen, som er mere en overvejelse, og det er angående modellens navn, for eksperterne synes dog ikke, at Braun MQ3025 Spaghetti er anvendelig til spaghetti.

Fordele ved Braun MQ3025 Spaghetti:
🔵 Prisvenlig model
🔵 Kan både piske, hakke og blende
🔵 Let skift mellem opgaver med EasyClick
🔵 2 hastighedstrin
🔵 Ligger godt i hånden med Grip-overflade


Philips HR1604/00 håndblender

✅ Kåret til ”best handblender” hos testsiden Expertreviews.co.uk

Philips HR1604 00 stavblender

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
263,00 Kr. 0,00 Kr. 263,00 Kr. Læs mere
263,00 Kr. 39,00 Kr. 302,00 Kr. Læs mere

 

Den britiske testside Expertreviews.co.uk foretager hundredevis af tests af forskellige forbrugerprodukter, og her har de britiske eksperter testet stavblendere. Det inkluderer modellen Philips HR1604/00 håndblender, som klarer sig så fint i testen, at modellen kommer med i den pulje, som Expertreviews.co.uk kalder de bedste håndblendere fra 25 til 200 pund.

Enkel og prisvenlig

Philips HR1604/00 håndblender hører til de mere simple stavblendere, og det kan også ses på prisen, som er noget lavere end mange af konkurrenterne. Denne model har ikke smart tilbehør, men den koncentrerer sig i stedet om de opgaver, som en traditionel stavblender er designet til.

Her er tale om opgaver som supper, puréer eller shakes, hvor ingredienserne bliver behandlet under modellens stærke knive. Sammen med motoren på 550 watt, så sørger knivene for at blende selv hårde og genstridige ingredienser.

Passer til alle forbrugere

Philips HR1604/00 håndblender har et meget enkelt design med et traditionelt stavblender-udseende. Det inkluderer også et slankt greb, som har den fordel, at dette greb så passer ind i enhver hånd og giver et godt tag i modellen. Dette giver også en bedre sikkerhed, for når man kan holde godt fast, så er der mindre chance for, at stavblenderen smutter. Enkelhed er nøgleordet for denne model, som har en enkelt indstilling men dog også et medfølgende bæger på 0,5 liter.

Også rengøringen af modellen bliver enkel, idet Philips HR1604/00 håndblender har et smart to-knaps-udløsningssystem til staven, som gør det let at fjerne den, og dermed får man en nem og hurtig rengøring.

God til enkle opgaver, ifølge eksperterne

Philips HR1604/00 håndblender er blevet testet af et testpanel fra Expertreviews.co.uk sammen med en række andre stavblendere, og eksperterne vurderer, at der med Philips HR1604/00 håndblender er tale om en effektiv stavblender til enkle opgaver. De anbefaler modellen til studerende eller andre, der ikke ønsker at betale meget for en stavblender, og modellen er god til opgaver som at blende supper eller lave en smoothie.

Eksperterne fremhæver også modellens lethed, og så støjer den ikke så meget, og rengøringen er også let. En så prisvenlig og simpel blender har ifølge eksperterne en del naturlige begrænsninger, men er god til prisen. Man skal dog være opmærksom på at huske at bevæge modellen meget rundt, når man blender, for ellers kan det være svært at blende alle klumper ud.

Fordele ved Philips HR1604/00 håndblender:
🔵 Prisvenlig og enkel model
🔵 Motor på 550 watt
🔵 God til simple opgaver såsom supper eller puré
🔵 Godt, slankt greb
🔵 Let rengøring


OBH 7705 Stavblender

✅ Kåret som “Bedst til prisen” hos TV2 Norge
✅ 
Testvinder i Søndagsavisen

OBH 7705 - stavblender kåret som bedst til prisen

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne OBH 7705 stavblender er et rigtig fornuftigt køb, hvis du er på udkig efter en billig stavblender, som stadig har meget at byde på. Søndagsavisen kårede blenderen som testvinder baseret på dens primære funktion og præstation: evnen til at findele råvarer. Avisen fremhæver, at blenderen er nem at håndtere og at det ikke sprøjter under arbejdet. Ulempen ved blenderen er dog, at den larmer lidt.

Denne stavblender er på hele 800 watt. Den er udstyret med turbofunktion og trinløs hastighedsregulering. Der medfølger en beholder samt et piskeris og en minihakker.  

Beholderen med låg kan rumme 800 ml. Både blenderstaven, piskeriet, minihakkeren og beholderen tåler maskinopvask.


Dualit håndblender

✅ Anbefalet af den britiske tv-station BBC

Dualit stavblender

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.159,00 Kr. 0,00 Kr. 1.159,00 Kr. Læs mere
1.159,00 Kr. 0,00 Kr. 1.159,00 Kr. Læs mere

 

Dualit håndblender er blevet testet af Storbritanniens store public service-udbyder BBC. BBC har et helt univers tilknyttet mad og husholdning, og eksperterne herfra har fundet frem til de 5 bedste stavblendere på markedet. Dualit håndblender er en af disse fem, idet modellen klarer sig rigtig godt på alle de testede parametre.

God hjælper i køkkenet

Dualit håndblender er en kvalitetsstavblender, som dog heller ikke er at finde i den billige ende af prisspekteret. Til gengæld får man med denne model en kraftfuld stavblender med en motor på 700 watt, som er skabt til at kunne klare alle tænkelige opgaver i køkkenet.

Dualit håndblender er nemlig designet til at agere køkkenhjælper under madlavningen, og derfor medfølger der forskelligt tilbehør til modellen, således at arbejdsrækkevidden spænder vidt og ud over de opgaver, som en normal stavblender kan. Der er tale om både blenderstav, ballonpiskeris, mikserkande og minihakker.

Til mange formål

Dualit håndblender kan derfor udføre mange forskellige opgaver i køkkenet. Piskeriset er specialdesignet til at kunne piske både æggehvider og flødeskum let og luftigt, og minihakkeren har påfyldningshul, som gør, at man kan tilsætte ingredienserne løbende.

Dualit håndblender kan dermed både klare opgaver som at hakke, mose, piske og blende i ét og samme produkt. Herudover er her tale om en virkelig flot stavblender i krom, som er meget stilren og enkel i udseendet med flere forskellige hastigheder.

Meget ergonomisk, ifølge eksperterne

Ekspertpanelet fra BBC Food er meget begejstrede for Dualit håndblender, for ifølge dem er her tale om en funktionel stavblender, som er god på alle parametre. Eksperterne hæfter sig især ved modellens gode ergonomi, og de forklarer, at denne model ligger særdeles godt i hånden. Derved føles den mere sikker i brug, og når man anvender de lave hastigheder, så suger modellen meget lidt, hvorved det bliver lettere at manøvrere rundt med modellen i gryden eller skålen.

Eksperterne har også set nærmere på minihakkeren, og de forklarer her, at den både er effektiv og brugervenlig, og hertil kommer piskeriset, som producerer rigtig godt flødeskum på en blid måde. Eksperterne er så begejstrede for Dualit håndblender, at de ikke finder nogen minusser ved modellen. 

Fordele ved Dualit håndblender:
🔵 Kvalitetsstavblender på 700 watt
🔵 Meget tilbehør
🔵 Kan både piske, hakke, mose og blende
🔵 Flere hastigheder
🔵 Meget ergonomisk stavblender


Skal jeg købe en stavblender eller en blender?

Spørgsmålet om hvorvidt det vil være bedst for dig at investere i en stavblender eller en almindelig blender, afhænger af flere faktorer.

Fordelen ved en stavblender er, at den er lille og handy sammenlignet med en blender. Den fylder mindre, er hurtigere at rengøre og er i det hele taget mere “fiks”.
Hvis du skal blende større ting eller mængder, så anbefaler vi at du køber en almindelig blender. En stavblender er perfekt til at blende ting såsom supper, smoothies, flødeskum, purere og mikse ingredienser.

Generelt bør du se en stavblender som en lille hjælper, som nemt og hurtigt kan blende mindre ting, men den kan ikke altid erstatte en almindelig blender.


Mange muligheder med en stavblender

Whiteaway.com har lavet en lille guide, hvori de beskriver nogle af de mange muligheder du har med en stavblender.
En stavblender består af en stav der med roterende knivblade i bunden, som er yderst effektiv til blende mindre mængder af ingredienser.

Whiteaway pointerer i deres guide, at det meget vigtigt at rengøre stavblenderen efter brug, så madrester ikke sætter sig fast. Det anbefales at rengøre stavblenderen i hånden og husk altid at tage strømmen fra, inden du rengører den.

Stavblenderen må ikke være våd, når du er færdig med at rengøre den, så det er vigtigt at huske at tørre den grundigt af efter brug.  


Opskrifter til stavblenderen

Herunder har vi fundet nogle opskrifter, som er ideelle at kaste sig ud i sammen med en stavblender. Her er tale om forskellige opskrifter, som både passer til aftensmåltidet, desserter og tilbehør.

Opskrifter aftensmad:

Porrecreme-suppe med kongerejer

cream-of-leek-soup

Ingredienser – 2 personer:

🔸 1 bundt porrer
🔸 0,2 liter grøntsags- eller kyllingefond
🔸 0,2 liter fløde
🔸 4 kongerejer
🔸 Hvidvin
🔸 Olivenolie til stegning
🔸 Salt og peber

Start med at fjerne det grønne fra porrerne og skær de hvide dele i strimler. Svits strimlerne i en gryde med olie og køl dem ned med lidt hvidvin. Tilsæt herefter fløden og fonden og lad blandingen simre i omkring 4 minutter ved svag varme. Tilsæt herefter salt og peber og blend blandingen med stavblenderen, indtil blandingen får en grøn, skummende konsistens.

Pil kongerejerne, fjern indmaden og skær dem i tern. Krydr dem med salt og peber og læg dem på en varm pande med olivenolie. Brun dem hurtigt og læg dem herefter på et stykke køkkenrulle, hvorved fedtet suges fra.

Ved servering tilsættes rejerne til suppen, hvorefter retten kan serveres.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Karamelliseret løgsuppe med parmesan-toasts

løgsuppe lavet med stavblender

Ingredienser – 6-8 personer:

🔸 1,5 kilo pillede løg
🔸 115 gram usaltet smør
🔸 2 spiseskefulde olivenolie
🔸 2 laurbærblade
🔸 2 teskefulde friske timianblade
🔸 25 gram hvedemel
🔸 250 milliliter tør hvidvin
🔸 100 milliliter tør sherry
🔸 2 liter oksebouillon
🔸 1 fransk baguette
🔸 1 fed hvidløg
🔸 170 gram parmesanost
🔸 Salt og peber

Denne opskrift anvender flere af de moderne stavblenderes funktioner.

Start med at anvende stavblenderes hakkefunktion til at hakke løgene eller skær dem i strimler.

Tag en tykbundet gryde og opvarm smør og olie sammen. Tilsæt herefter løg, knust hvidløg, laurbær og timian. Rør rundt og sæt låg på. Kog blandingen i 15-20 minutter ved svag varme. Efter de 15-20 minutter fjernes låget, og blandingen skal koge endnu 20 minutter under omrøring. Herefter bør løg være karamelliseret og have fået en gylden farve.

Tilsæt herefter også mel under omrøring og sørg for at alle klumper er væk. Herefter tilsættes hvidvin, sherry og bouillon. Vent på, at blandingen koger. Når blandingen koger, lad den så simre ved svagere varme i 15 minutter.

Nu skal parmesan-toasten tilberedes, og start med at anvende stavblenderens snittefunktion til at rive parmesanen. Tag herefter to skiver brød og læg parmesanosten herpå. Grill dem på den ene side.

Når suppen er færdig, hældes den over i to skåle og serveres sammen med parmesantoasten og eventuelt også lidt revet parmesanost udover suppen.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Opskrifter desserter:

Hjemmelavet banan-is

hjemmelavet banan is

Ingredienser – 2 personer

🔸 2 bananer
🔸 Nødder (gerne hasselnødder eller mandler)
🔸 Lidt mælk 

Denne is kræver ikke ismaskine, men blot en stavblender. Skræl bananerne og frys dem ned, og tag dem ud 10 minutter inden du ønsker at spise isen.

Blend de frosne bananer med stavblenderen og tilsæt nødder og mælk. Blend indtil blandingen er cremet. Hvis man ønsker det, kan man også tilsætte anden frossen frugt.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Mango-sorbet

Mango-sorbet

Ingredienser – 4 personer

🔸 375 gram strøsukker
🔸 125 milliliter limesaft
🔸 500 milliliter vand
🔸 Reven skal fra 1 lime
🔸 6 friske mangofrugter 

Start med at skrælle og hakke mangofrugterne og fjern stenene. Kom herefter strøsukker, limesaft, reven limeskal og vand i en gryde og bring det i kog.

Når det koger, skal det simre i omkring 5 minutter. Mens blandingen koges op, vil der dannes skum. Fjern dette skum, når blandingen er færdig med at simre. Lad herefter blandingen køle ned.

Når blandingen er helt nedkølet, tag så stavblenderen frem og blend lime-blandingen sammen med mangofrugterne. Blend indtil konsistensen er jævn.

Kom herefter massen i en skål og læg den i fryseren. Her skal den ligge 3-4 timer, indtil den er fast og blevet til en sorbet.

Tag efter de 3-4 timer sorbeten ud af fryseren. Lad den hvile i omkring 10 minutter, hvorefter den er klar til servering.

Du kan læse mere om hele opskriften her.


Frugtruller

Ingredienser

🔸 4 blandede frugter (alt efter hvad man selv foretrækker, men gerne æbler, pærer eller ferskner)
🔸 ½ kop vand
🔸 1 teske citronsaft
🔸 Eventuel 1 spiseske honning

Denne opskrift er god til at få børn til at spise mere frugt, da den omdanner frugt til snacks.

Start med at skrælle frugterne og fjern kernerne og skær dem derefter i tern.

Kog vandet op sammen med frugten i tern, og når blandingen når kogepunktet, tilføj da citronsaft og honning. Sæt blusset ned til middelvarme, og lad den stå der, til frugten er kogt igennem og let at mose.

Tag herefter stavblenderen frem og blend blandingen om til en frugtpuré. Læg herefter puréen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og dan et lag med en tykkelse på ½ centimeter.

Bag puréen i 8-10 timer ved 65-80 grader i ovnen. Tag herefter pladen ud og rul frugtlaget sammen. Skær herefter i mindre stykker.


Opskrifter tilbehør:

Hurtig hjemmelavet ketchup

hjemmelavet ketchup
Ingredienser

🔸 500 gram friske, modne tomater
🔸 1 lille æble
🔸 1 løg
🔸 1-2 fed hvidløg
🔸 ½ teske kanel
🔸 ½ teske 5-spice-krydderi (eller stødt allehånde)
🔸 125 gram brun farin
🔸 1 deciliter lagereddike 

Start med at grovhakke både tomater, løg, æble og hvidløg. Kom alle disse ingredienser i en gryde sammen med eddike og krydderier, og kog blandingen til æblestykkerne er møre.

Tag herefter stavblenderen og blend blandingen om til en puré. Smag til med farin og eddike. Er ketchuppen for tynd i konsistensen, så kan man jævne op med Maizena.

Hæld ketchuppen på skoldede glas og opbevar dem i køleskabet.


Hjemmelavet mayonnaise

hjemmelavet mayo

Ingredienser – nok til omkring 2 deciliter mayonnaise

🔸 1 æggeblomme
🔸 Eventuelt ½ æggehvide
🔸 1 knivspids salt
🔸 ½ teske citronsaft
🔸 1,5 deciliter smagsneutral olie (for eksempel solsikkeolie) 

Start med at hælde æggeblommen og eventuelt æggehviden i en skål sammen med salt og citronsaft. Bland det sammen med stavblenderen. Tilsæt herefter olien lidt ad gangen – stadig mens man blender. Det er meget vigtigt ikke at komme for meget olie i, for så skiller den færdige mayonnaise. Stop med at tilsætte olie, når æggeblommen ikke kan optage mere olie. Skold et glas og opbevar herefter mayonnaisen heri på køl (kan holde sig i op til en uge i køleskabet).


Stavblender Test – Disse tests har vi gennemgået:

Tænk.dk 🇩🇰testkilder
Forbrugerrådet Tænk.dk har i 2015 gennemgået 34 stavblendere. Her viser deres resultater, at hverken den billigste eller dyreste stavblender var bedst. Mange af de bedste stavblender lå faktisk i den lavere ende af prisskalaen, hvilket også er tilfældet med de modeller af Braun Multiquick 7, som blev kåret som testvindere.

Dermed var de tre testvindere stavblendere alle af samme producent og i samme produktserie. Det var helt præcist Braun Multiquick 7 MQ700 – Braun Multiquick 7 MQ725 og – Braun Multiquick 7 MQ735 der løb med titlerne som bedste stavblendere.

Tænk´s eksperter havde i testen fokus på blender egenskaber, brugervenlighed, rengøringsvenlighed, kvalitet og støjniveau, som afgørende faktorer da testede stavblenderne.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at det kræver betalt medlemskab af Tænk.dk for at læse hele testen.

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er Danmarks største online community om gastronomi og køkkengrej for mænd. Hos Gastromand hersker en stor interesse og passion for gastronomi og deres mission er at være Danmarks største og bedste community om mad og drikke – af og for mænd.

De har testen Bamix Swissline 200 som de giver 6 ud af 6 stjerner i deres test.
Du kan læse hele testen gratis her.

Politiken.dk 🇩🇰
Politiken havde besøg af levnedsmiddeltekniker Lone Lysdal fra Karolines Køkken, som testede otte blendere.

Lone Lysdal vurderede stavblenderne efter deres evne til at blende forskellige ting. Hun kiggede blandt andet på deres evne til at blende en grøntsagssupper af kartofler, selleri, porre og gulerødder.

Desuden vurderede hun stavblenderne ud fra hvor gode de var holde på, støjniveau og nemheden ved at rengøre dem.
Du kan læse hele testen her på Politikens hjemmeside.

Sondagsavisen.dk 🇩🇰
Søndagsavisen bragte i 2015 en test baseret på restultater fra det tyske laboratorium SLG, som har testet otte stavblendere til under 500 kroner.

Alle de testede stavblendere fik til opgave at blende 6 forskellige retter. Blandt andet aspargessuppe, grøntsagsjuice og mayonnaise. Derefter bedømte laboratoriet hvor godt slutresultatet var hos de forskellige stavblendere.

Der blev også givet karakterer alt efter hvor let og komfortabel stavblenderne var at bruge, samt deres støjniveau.
Den samlede vinder blev Braun MQ 300. Du kan læse hele testen gratis ved at klikke her.

TV2.no 🇳🇴
De to norske kokke Thomas Kongstad og Paulius Gasparavicius har foretaget en test af 10 forskellige stavblendere. Testens dyreste stavblender, Bamix Deluxe superbox blev testens klare vinder.
Du kan læse hele testen på TV2 Norges hjemmeside ved at klikke her.

Göteborg Posten 🇸🇪
Den svenske avis Göteborg Posten har ligeledes kigget nærmere på testen fra det tyske labaratroium SLG. Du kan læse hele testen på deres hjemmeside ved at klikke her.

Testfakta.se 🇸🇪
Testfakta viser på deres hjemmeside den test som de har bestilt fra det tyske labaratroium SLG. I testen undersøges de 6 forskellige stavblendere, hvor man tester deres evne til at mikse seks forskellige ting. Man har også kigget nærmere på design, støjniveau og kvalitet. Her kan du læse hele testen.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for stavblendere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige stavblendere, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, hos blandt andet Whiteaway.com. Vi har undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, hvilket giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.

BBC 🇬🇧
BBC er Storbritanniens nationale public service-udbyder af både radio og tv, og dertil kommer en række internationale kanaler. BBC har både fokus på nyheder, men de bringer også underholdning og oplysende programmer, og herunder også emner som mad og husholdning. Her har BBC fundet frem til de 5 bedste håndblendere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk testwebside, som hovedsagelig tester elektroniske produkter, som den almindelige forbruger har brug for i hjemmet. Der er hovedfokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner og dertil også køkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet et stort antal håndblendere og har fundet frem til de bedste på markedet. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en internationalt side, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com foretaget en test af 6 forskellige håndblendere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse