De bedste Blendtec Blender modeller ifølge anmeldelser og tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om de bedste blendere fra mærket Blendtec, udvalgt af eksperter gennem grundige tests. 

I denne artikel gennemgår vi 5 forskellige Blendtec-blendere, hvor vi først kommer ind på, hvilke funktioner blenderne har, og derefter hvad eksperterne mener.

Ud over de 5 blendere fra Blendtec har vi også valgt at tage 2 alternative modeller fra andre mærker med. Disse behandles på samme måde som Blendtec-blenderne, hvilket gør det lettere at skabe en sammenligning.

Hvis du vil læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i vores artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Blendtec blender test indeholder: 
Overblik over 5 forskellige blendere fra Blendtec 
Overblik over 2 alternative modeller 
Guide til hvad man skal overveje, når man køber ny blender 
Tips til rengøring af blenderen 
5 lækre opskrifter 
Information om Blendtec 
Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Blendtec Blender Test 2021 – Her er de bedste Blendtec blendere

I den følgende sektion finder du en oversigt over de bedste Blendtec blendere på markedet, baseret på eksperternes testresultater. Vi hos Forbrugsguiden analyseret en lang række anerkendte tests fra ind og udland, og samlet de bedst anmeldte blendere her. Vi har også sammenlignet priser på de forskellige Blendtec blendere, så du nemt kan finde den billigste forhandler.


Blendtec Designer 625

6 ud af 6 stjerner hos det danske magasin Gastromand.dk
4 ud af 5 stjerner hos det internationale teknologimagasin Cnet.com
4,9 ud af 5 stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com

Blendtec Designer 625

 

Blendtec Designer 625 er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter – her er tale om madmagasinet Gastromand.dk, teknologimagasinet Cnet.com og blender-testsiden Blenderreviewer.com. Her er modellen blevet vurderet ud fra specifikke parametre såsom blenderevner, design, funktioner og anvendelighed, og eksperterne konkluderer, at her er tale om et meget velfungerende produkt.

Stærk og kraftig blender

Blendtec Designer 625 hører til de stærke blendere på markedet med en motor på 1550 watt, hvilket er en del. Det betyder, at dette produkt vil have lettere ved at knuse de hårdere ingredienser såsom nødder, kerner eller is.

Denne model er skabt til at være let at styre, og der findes 6 forskellige trin at vælge imellem inden for hastigheden. Brugen af modellen foretages let på det smarte og flade touch-display.

4 programmer

Blendtec Designer 625 kommer yderligere med 4 forudindstillede programmer, som gør brugen af produktet endnu lettere. Disse 4 programmer inkluderer suppe, is, juice og smoothie, og man skal blot tilsætte de foretrukne ingredienser og trykke på det ønskede program, og herefter producerer modellen selv retten/drinken.

Her er yderligere tale om en blender, der både kan håndtere kolde og varme ingredienser, og så er kapaciteten meget høj – kanden kan nemlig rumme 2,7 liter.

Kan blende alt, ifølge eksperterne

Blendtec Designer 625 modtager høje scorer af eksperterne, og Gastromand.dk er især meget begejstrede for blenderen – det forklares nemlig, at denne model kan blende stort set alt, hvad man hælder i den.

Eksperterne fremhæver også, at Blendtec Designer 625 er et meget brugervenligt produkt, og så arbejder den meget hurtigt – ifølge eksperterne kan den knuse is på kun få sekunder, og det tager kun omkring 20 sekunder at få en færdiglavet smoothie.

Herudover kommenterer Blendereviewer.com blandt andet også, at det er en klar fordel, at denne model er så stærk, at alsidigheden bliver højere, og herfra kaldes modellen en sand markeds-leder.

Eksperterne nævner ikke mange ulemper ved denne blender, men dog fylder den noget med sine 4 kilo og kan være lidt klodset at håndtere. Også prisen nævnes som værende noget høj.

Specifikationer ved Blendtec Designer 625
Watt: 1550
Antal hastigheder: 6
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 4
Kandens kapacitet: 2,7 liter

Udvalgte fordele ved Blendtec Designer 625
Kraftfuld blender på 1550 watt
Med 4 forudindstillede programmer
6 hastigheder
Hurtig model – kan lave smoothie på 20 sekunder
Stor kapacitet

Her finder du en præsentationsvideo af Blendtec Designer 625. Videoen er produceret af WhiteAway:


Blendtec Designer 725 

God anmeldelse hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
3,5 ud af 5 stjerner hos det internationale teknologimagasin Cnet.com
79 ud af 100 point hos det britiske Goodhousekeeping.com

Blendtec Designer 725 

 

Blendtec Designer 725 er blevet afprøvet og vurderet af 3 forskellige ekspertkilder, som alle er meget begejstrede for denne model.

Kilderne udgøres af henholdsvis forbrugermagasinet Which.co.uk, teknologimagasinet Cnet.com og husholdnings-instituttet Goodhousekeeping.com, og de har alle udført tests, hvor Blendtec Designer 725 er blevet vurderet ud fra en række fastsatte kriterier som ydeevner, funktioner, anvendelighed og design.

Kraftfuld blender

Blendtec Designer 725 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en meget stærk blender med mange kræfter. Denne model har nemlig en effekt på hele 2800 watt, hvilket gør den i stand til let at kunne blende selv de hårdeste ingredienser.

Yderligere er her tale om en model med 10 forskellige hastighedstrin, og justeringen af disse foregår trinløst, således at overgangen bliver lettere.

6 forudindstillede programmer

Blendtec Designer 725 er desuden en rummelig blender med en kande på 2,66 liter, hvilket gør modellen fordelagtig til at lave større portioner.

Produktet er skabt til at være så brugervenligt som muligt, og derfor kommer det også med 6 programmer, som allerede har hver sin profil – disse inkluderer smoothie, salsa, is, juice og suppe samt et rengøringsprogram.

Imponerende produkt, ifølge eksperterne

Eksperterne er meget begejstrede for Blendtec Designer 725, og blandt andet skriver Which.co.uk, at her er tale om en imponerende blender, som kommer med den nyeste teknologi på markedet.

Det forklares, at denne blender leverer et perfekt resultat, og dette sker ved blot få tryk – dog kommenteres det også, at prisen er noget høj, og så larmer den tilmed en del i brug.

Blendtec Designer 725 er også blevet testet af andre eksperter, og Cnet.com skriver for eksempel, at her er tale om en ultra-kraftfuld blender, hvor hestekræfterne virkelig imponerer, og så fremhæves især modellens forbedrede touch-panel, hvilket øger præcisionen markant.

Goodhousekeeping.com er enige i denne antagelse, og ifølge dem findes der kun meget få ulemper – blandt andet at modellen ligger noget til den dyre side, og så bliver is og nødder ikke hakket helt jævnt.

Cnet.com mener dog, at denne blender kommer med lidt større fejl, idet den stærke kraft gør, at modellens knive let kommer til at beskadige kanden.

Specifikationer ved Blendtec Designer 725
Watt: 2800
Antal hastigheder: 10
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 6
Kandens kapacitet: 2,66 liter

Udvalgte fordele ved Blendtec Designer 725
Mange hestekræfter med 2800 watt
Flere hastigheder og trinløs justering
6 programmer
Let betjening
Stor kande

Her kan du se en videoanmeldelse af Blendtec Designer 725 blenderen. Videoen er produceret af den amerikanske testside Cnet.com:


Blendtec Total Blender Classic 

5 ud af 5 stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
God anmeldelse hos amerikanske Kitchengearpro.com

Blendtec Total Blender Classic

 

Blendtec Total Blender Classic er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om testsiden Blenderreviewer.com, som har til formål at teste blendere samt den amerikanske køkken-side Kitchengearpro.com.

Eksperterne har i begge tests vurderet Blendtec Total Blender Classic ud fra fastsatte parametre, og efter endt test konkluderer de, at her er tale om et rigtig godt produkt.

Klassisk, stærk Blendtec-blender

Blendtec Total Blender Classic har et passende navn, idet her er tale om en meget klassisk version af Blendtec-modellerne. Den er skabt med det traditionelle udseende – en lidt bastant bund med kontrolpanel med både LCD-display og knapper samt den gennemsigtige kande øverst.

På displayet kan man holde øje med arbejdsprocessen og se, hvor lang tid der er tilbage. Som med de fleste andre Blendtec-produkter kommer denne model med en stærk motor på 1560 watt, som gør den ideel til at blende hårde ingredienser.

Blender med mange muligheder

Blendtec Total Blender Classic kommer med mange valg for forbrugeren, og det inkluderer både 10 forskellige hastigheder og 6 forudindstillede programmer.

Disse er til for at gøre det lettere for forbrugeren at få den bedste konsistens, og man kan derfor vælge imellem programmer til både smoothie, suppe, juice, is og knusning af is samt dej. Dette øger modellens alsidighed, da man derfor også kan anvende modellen som led i bagning.

Meget alsidig blender, ifølge eksperterne

Blendtec Total Blender Classic er både blevet testet af Kitchengearpro.com og Blenderreviewer.com, og begge hold eksperter er meget begejstrede for denne model.

Blendtec Total Blender Classic fremhæves på forskellige områder, og især kommenteres det, hvor alsidigt dette produkt er, da det kan fremstille alt fra is til babymad.

Eksperterne påpeger også, at denne model er meget effektiv ligegyldig hvilken opgave, den udfører, og det gælder både, når den blender, blander, purerer og kværner.

Desuden kan den håndtere stort set alt, hvad man tilsætter af ingredienser, og også brugervenlighed, display, kande og rengøring roses.

Eksperterne nævner ikke mange ulemper ved Blendtec Total Blender Classic, men dog peges der på, at dette produkt er noget støjende i brug, og så er prisen heller ikke helt lav.

Specifikationer ved Blendtec Total Blender Classic
Watt: 1560
Antal hastigheder: 10
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 6
Kandens kapacitet: 2,66 liter

Udvalgte fordele ved Blendtec Total Blender Classic
Stærk motor
LCD-display der viser den resterende tid
10 hastigheder at vælge imellem
6 forudindstillede programmer
Kan også anvendes til bagning


Blendtec Classic 575 

4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Easyhealthysmoothie.com
5 ud af 5 stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
God anmeldelse hos Healthybutsmart.com

Blendtec Classic 575 

 

Blendtec Classic 575 har været med i 3 forskellige tests; alle udført af eksperter, der til dagligt beskæftiger sig med enten blendere eller områder, hvor blenderen er en vigtig bestanddel.

Disse eksperter kommer fra henholdsvis sundheds-websiderne Easyhealthysmoothie.com og Healthybutsmart.com samt fra test-siden Blenderreviewer.com, og de er alle begejstrede for Blendtec Classic 575. Derfor modtager dette produkt høje scorer af eksperterne.

En af Blendtecs mere enkle modeller

Blendtec Classic 575 hører til de mere simple modeller, som Blendtec producerer, og det er også lig med en lidt lavere pris.

Dog er her alligevel tale om en effektiv blender med meget at tilbyde. Dette produkt kommer nemlig stadig med en meget kraftig motor på 1550 watt, som gør den fordelagtig til hårde ingredienser, og der findes 5 hastigheder at vælge imellem.

4 programmer

Blendtec Classic 575 kommer også med 4 forudindstillede programmer, som øger letheden for forbrugeren, og disse inkluderer et smoothie-program, et 60- og 90-sekunders program samt et rengøringsprogram. Her er også tale om en blender med en rummelig kande på 1,9 liter, hvilket dog er lidt mindre end flere af de øvrige Blendtec-modeller. Kanden er desuden BPA-fri.

Alsidig og funktionsrig blender til god pris, ifølge eksperterne

Blendtec Classic 575 er blevet testet af 3 hold eksperter, som alle er rigtig begejstrede for denne blender. Modellen roses i høje vendinger, og det er på flere forskellige parametre.

Blandt andet skriver eksperterne, at her rent teknologisk er tale om en moderne blender, som også tilbyder rigtig mange funktioner, og den er både holdbar og alsidig. Denne model fremhæves endvidere for at være meget nem at bruge, og så er det smart, at den kan tåle opvaskemaskine.

Når det kommer til effektiviteten, så forklares det, at blenderen kommer med nogle gode knive, der sørger for at blende ingredienserne til perfektion hver gang. Både konsistens og tekstur bliver dertil præcis, som man kunne ønske det.

Som et ekstra plus er her ifølge eksperterne også tale om et budgetvenligt valg, idet Blendtec Classic 575 ikke er så dyr som flere af de øvrige blendere fra Blendtec.

Eksperterne har dog ikke kun lutter roser til Blendtec Classic 575, for ifølge dem kommer modellen også med nogle ulemper. Her peges der på, at de 4 programmer er så gode, at der savnes flere, at modellen er noget støjende i brug, og at den har en tendens til at gøre isen lidt for flydende.

Specifikationer ved Blendtec Classic 575
Watt: 1550
Antal hastigheder: 5
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 4
Kandens kapacitet: 1,9 liter

Udvalgte fordele ved Blendtec Classic 575
Enkel blender
Stærk motor
5 hastigheder
4 programmer
Mere prisvenlig blender

Her kan du se en videogennemgang af Blendtec Classic 575 blenderen. Videoen er produceret af den britiske side Juicers.co.uk:


Blendtec Professional 800 

4,9 ud af 5 stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
5 ud af 5 stjerner hos amerikanske Blenderauthority.com

Blendtec Professional 800 

 

Blendtec Professional 800 er en favorit blandt eksperterne hos både testsiden Blenderreviewer.com og blender-siden Blenderauthority.com.

Begge hold eksperter har set nærmere på denne models kunnen inden for ydeevner, funktioner, design og anvendelighed, og de konkluderer, at her er tale om en virkelig god maskine – derfor modtager dette produkt lutter topkarakterer.

Designet til at være støjsvag

Blendtec Professional 800 har et lidt mere kompakt udseende end flere af de øvrige Blendtec-produkter, og ifølge designeren selv er dette ikke det eneste, der er anderledes.

Blendtec har nemlig selv meldt ud, at denne blender er deres forsøg på at lave den mest stillegående blender på markedet.

Til trods for dette er her stadig tale om en kraftfuld model, der opererer ved 1800 watt, hvilket gør den rigtig stærk – nok til at blende selv de hårdeste ingredienser.

Programmer til det meste

Blendtec Professional 800 kommer med hele 11 trin inden for hastighed, og disse justerer man let på slide-panelet, som giver en god overgang mellem hastighederne. Der findes dertil et smart touch-display, hvor man let styrer modellen.

Her er også tale om en kande med en stor kapacitet på 2,6 liter, og kanden er BPA-fri, hvilket gør den god for både miljøet og forbrugeren.

Herudover er Blendtec Professional 800 udstyret med 6 forskellige programmer, der allerede er forudindstillede. Disse inkluderer programmer til drinks, smoothies, is, juice og suppe samt et program til at piske og et til rengøring.

Verdens mest stille blender, ifølge eksperterne

Blendtec Professional 800 er blevet testet af 2 hold eksperter, som begge er meget imponerede over modellen. Derfor modtager den lutter topkarakterer og får stort set udelukkende god kritik.

Den gode kritik går blandt andet på, at blenderen formår at leve op til forventningerne om at være utrolig lydløs, for eksperterne kalder ligefrem modellen for verdens mest stille blender. Eksperterne påpeger dog samtidig, at selv om den er stille, er den stadig meget kraftfuld i brug.

Den kraftfulde motor gør, at Blendtec Professional 800 blender ingredienser til både smoothies, juice, is og supper til perfektion, og konsistensen bliver fantastisk, forklarer eksperterne. Det påpeges også, at her er tale om en meget alsidig blender, der både kan blende, purere, mikse, kværne og tage hånd om dej.

På trods af de gode anmeldelser findes der dog også et par minusser ved denne model, ifølge eksperterne. Disse går blandt andet på, at der mangler en decideret selv-renselses funktion, at den er noget dyr, og at den kraftfulde motor har en tendens til at knuse isen for meget.

Specifikationer ved Blendtec Professional 800
Watt: 1800
Antal hastigheder: 11
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 6
Kandens kapacitet: 2,6 liter

Udvalgte fordele ved Blendtec Professional 800
Designet til at være så støjsvag som muligt
Mange hestekræfter
11 hastigheder
Let styring på touch-display
6 programmer til let betjening

Her kan du se en videopræsentation af Blendtec Professional 800 blenderen. Videoen er produceret af Blendtec:


Alternativer til Blendtec blenderne

I det ovenstående har vi set nærmere på 5 blendere fra Blendtec. I dette afsnit ser vi nærmere på 3 alternative modeller til Blendtec-blenderne, og det inkluderer produkter fra mærkerne KitchenAid, Vitamix og Braun.


KitchenAid 5KSB8270 

4,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
84 ud af 100 point hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk

KitchenAid 5KSB8270

KitchenAid
På lager
6.999 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓

KitchenAid 5KSB8270 har været medtaget i 2 forskellige eksperttests. Her er tale om den internationale testside Trustedreviews.com, som primært afprøver og skriver anmeldelser af forbrugerprodukter, samt det britiske forbrugermagasin Which.co.uk der blandt andet også udfører forbrugertests.

Alle hold eksperter er begejstrede for KitchenAid 5KSB8270, og derfor modtager produktet høje scorer og flotte kommentarer.

Traditionelt KitchenAid-udseende med stærk motor

KitchenAid 5KSB8270 kommer i den særlige KitchenAid-stil med et lidt råt, professionelt og moderne udtryk, som gør den speciel at se på og et godt valg for enten æstetikeren eller KitchenAid-elskeren.

Modellen er designet med kontrolpanelet nederst, som består af en drejeknap samt 2 trykknapper, og her kan man både vælge hastighed og program.

Der findes her 11 forskellige hastigheder, som er variable, og der er fokus på at give en meget præcis hastighedsstyring. Hertil er motoren på 1800 watt, hvilket betyder, at modellen let vil kunne blende både bløde og hårde ingredienser.

Alsidig blender med 4 programmer

KitchenAid 5KSB8270 vil være fordelagtig for den forbruger, der ønsker at bruge sin blender til mange typer af opgaver.

Der findes 4 special-programmer til hver deres formål, og disse tæller smoothies, saft og suppe samt et rengøringsprogram. De enkelte programmer sikrer den bedst mulige konsistens til hver type af ret/drink.

Man kan dog også anvende modellen til for eksempel sauce, pesto og puré, og den har den fordel, at den både kan bruges til varmt og koldt indhold, da kanden er fremstillet med en smart dobbeltvæg.

Dyr, men pengene værd, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KSB8270 er blevet testet af 3 hold eksperter, som er meget imponerede over modellens kunnen.

Blandt andet skriver Which.co.uk, at her nok er tale om en noget dyr investering, men til gengæld er den alle pengene værd. Den ser nemlig først og fremmest virkelig flot og stilfuld ud, og så er den meget velbygget.

Herudover roses modellen også for at fremstille fantastiske smoothies og supper, og også knusning af is er en opgave, som den klarer virkelig godt. Eksperterne lægger desuden vægt på, at dette produkt er meget enkelt og brugervenligt at anvende, og så er det smart, at modellen kan tåle maskinopvask, og at rengøringen i det hele taget går let.

Trustedreviews.com kommenterer også, at KitchenAid 5KSB8270 er velfungerende til både varme og kolde retter.

Eksperterne har ikke mange minusser til KitchenAid 5KSB8270 – bortset fra prisen. Dog synes de ikke, at den fremstillede pesto er helt så god, som de have forventet, og maskinen er også en smule larmende i brug.

Specifikationer ved KitchenAid 5KSB8270
Watt: 1800
Antal hastigheder: 11
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 4
Kandens kapacitet: 1,65 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KSB8270
Flot design i traditionel KitchenAid-stil
Stærk blender
11 hastigheder og god hastighedskontrol
4 programmer
Fremstillet med dobbeltvæg – til både varme og kolde ingredienser

Her kan du se en præsentations video af KitchenAid 5KSB8270 blenderen. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Vitamix Ascent A2500 

5 ud af 5 stjerner hos testsiden Blenderreviewer.com
”Editor’s Choice” med 88 ud af 100 point hos Techgearlab.com

Vitamix Ascent A2500

Vitamix Ascent A2500 er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt af 2 forskellige ekspertkilder. Disse inkluderer blender-testsiden Blenderreviewer.com og teknologi-siden Techgearlab.com, som begge har undersøgt, hvordan modellen præsterer på aspekter såsom ydeevner, funktioner og anvendelighed.

Det vurderes, at Vitamix Ascent A2500 klarer sig utrolig godt, og det resulterer i både en høj score og et stempel som Editor’s Choice.

Moderne blender med den nyeste teknologi

Vitamix Ascent A2500 er skabt til at forene den nyeste teknologi med brugervenlighed i køkkenet, og derfor kommer dette produkt i et flot, nutidigt og skarpt design.

Modellens knivsystem er helt nyt, og for hele tiden at kunne holde sig opdateret findes der en trådløs opkobling inde i modellen, således at produktet løbende kan holdes ajour.

Denne forbindelse gør også, at blenderen er i stand til at tilpasse program til opgave, tid og skålstørrelse. Der findes netop 3 programmer, som varetager henholdsvis smoothies, suppe og frosne desserter.

10 hastigheder og høj kontrol

Vitamix Ascent A2500 kommer med 10 forskellige hastigheder, der hver især passer til bestemte typer af ingredienser og opgaver. Man er sikret en fuld kontrol, da der findes en smart variabel hastighedskontrol, som giver muligheden for løbende at justere arbejdet.

Denne model kommer herudover med en smart digital timer, som indikerer både resttid og hvor lang tid, man har blendet. Vitamix Ascent A2500 opererer desuden ved 1400 watt og kommer med en 2-liters kande med en smart smal tud, der gør serveringen lettere.

Højteknologisk blender for fuld kraft, ifølge eksperterne

Vitamix Ascent A2500 modtager gode karakterer og omtaler fra de 2 hold eksperter, der har testet modellen. Eksperterne hæfter sig ved flere gode aspekter, som ligger til grund for de gode anmeldelser.

Blandt andet forklares det, at dette produkt er virkelig kraftfuldt, hvilket gør det utrolig let for modellen at blende alle typer af ingredienser – resultatet bliver en blød og cremet tekstur, uanset om man fremstiller milkshake, suppe eller en dessert. Modellen roses også for at være meget smart og fyldt med en række højteknologiske funktioner og teknologier.

Eksperterne kalder yderligere Vitamix Ascent A2500 for alt, hvad man som forbruger kan ønske sig af en blender med blandt andet en BPA-fri kande, digital timer og trådløs opkobling. Også programmerne roses, og det samme gør selve designet på modellen.

Eksperterne nævner dog også nogle minusser ved denne blender, og de går blandt andet på, at her ikke er tale om en prisvenlig model, og så har den lidt problemer, hvis man kun laver mindre portioner.

Specifikationer ved Vitamix Ascent A2500
Watt: 1400
Antal hastigheder: 10
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 3
Kandens kapacitet: 2 liter

Udvalgte fordele ved Vitamix Ascent A2500
Moderne og højteknologisk blender
Trådløs opkobling for at holde modellen ajour
3 programmer til smoothies, suppe og desserter
10 hastigheder og hastighedskontrol
Digital timer med brugbar information

Her kan du se en præsentations video af Vitamix Ascent A2500 blenderen. Videoen er produceret af Vitamix: 


Dette skal du overveje, når du køber ny blender

Der findes mange forskellige blendere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af hvilken model, der passer bedst til ens individuelle behov.

Baseret på ekspertviden fra Tasteofhome.com har vi her lavet en guide til, hvad du især skal have in mente, når du køber en blender:

Blendtec Total Blender Classic Størrelse
Blendere varierer meget i størrelsen, og kanden kan have en kapacitet fra under en liter til flere liter. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse, og dette valg afhænger af flere faktorer: Hvor mange man er i familien, hvor ofte man bruger blenderen, og hvor store portioner man ønsker at lave.

Den fysiske størrelse er også et aspekt, man bør overveje, for ikke alle har lige meget plads i køkkenet til opbevaring. Kniber det med pladsen, kan man vælge en af de mere kompakte modeller.

Kraft
Blendernes effekt vises i watt, og jo flere watt, jo mere kraftfuld er motoren. Det kan være en fordel med en kraftfuld blender, hvis man ønsker at blende hårde ingredienser såsom nødder, kerner og is.

Dog er effekt i watt ikke altid lig med den endelige effektivitet, for forskellige blendere har forskellige blende-metoder og knive/blade. Derfor kan man med fordel læse eksperternes vurderinger, før man køber.

Hastighed
Hastighed er også et væsentligt aspekt, når det kommer til valg af blender. Eksperterne anbefaler, at man vælger en model, der har minimum 3 hastigheds-intervaller, men man behøver ikke nødvendigvis en model, der har langt over 10 intervaller.

Vælger man en blender, der har færre end 3 hastigheder, så vil kontrollen blive forringet, ifølge eksperterne.

Tilbehør
Moderne blendere kan mere end blot at blende ingredienser. De avancerede modeller kommer også med tilbehør, som gør blenderen mere alsidig, således at den for eksempel også kan hakke, skære, mikse og kværne.

Det kan især være en smart ide at anskaffe en sådan type, hvis det kniber med opbevaringspladsen, således at man kan få et 2-i-1 eller 3-i-1 produkt i blenderen.

Pris
pris Ifølge eksperterne er prisen en af de mest afgørende faktorer, når det kommer til valg af blender. Nogle er meget dyre, mens andre er billige. Læg et budget og se, hvad der findes i prisklassen. Husk at en billig blender ikke nødvendigvis er en dårlig blender, ligesom en dyr blender ikke selvsagt er den bedste.

Her kan man med fordel også studere eksperternes anmeldelser nærmere, så man vælger en model, som man ved er god. Du kan finde links til alle ekspert-undersøgelserne nederst i denne artikel.


Sådan rengør du din blender

rengør din blenderMan kan ikke undgå, at der skal rengøring til efter at have brugt blenderen. Nogle blendere kan tåle opvaskemaskine, mens andre skal gøres rent i hånden.

Baseret på ekspertviden fra TheSpruce.com og Thekitchn.com guider vi her til, hvordan du lettest får din blender gjort ren – både i dybden og i hverdagen, når det skal gå hurtigt.

Den grundige metode

Inden man starter med dybderengøringen, bør man finde mildt opvaskemiddel, svamp og eventuelt bagepulver frem.

Herefter bør man skille så meget af blenderen ad, som man kan. Snavs fra fødevarerne kan nemlig let sætte sig fast også usynlige steder. Fjern kanden og låget fra motoren og tag også knivene ud hvis muligt.

Vask herefter først kanden grundigt med sæbevand og svamp og tør den med et rent klæde. Nogle kander tåler maskinopvask, men en grundig håndopvask kan være nødvendig af og til.

Vask herefter knivene, låget og de øvrige smådele. Tør dem også i et rent klæde.

Der kan let have sat sig gammelt snavs fast på selve motoren. Tør dette af med en fugtig klud eller med lidt bagepulver – det fjerner lettere pletter. Husk også ledningen.

Sænk dog ikke motor eller ledning ned i vand, da elektriske dele ikke må komme i kontakt med vand.

Lad delene tørre helt på et rent viskestykke. Når alle delene er helt tørre, sæt da blenderen sammen igen.

Den hurtige rengøring

Det er ikke altid i hverdagen, at det er nødvendigt med en helt grundig rengøring. Men man bør altid holde sin blender hygiejnisk, og kniber det med tiden, kan man gøre følgende:

Hæld varmt vand i kanden til den er halvt fuld.
Tilføj opvaskemiddel til vandet – blot et par dråber.
Tænd for strømmen og lad blenderen køre i omkring 10 sekunder. Sørg for at holde låget fast.
Hæld vandet ud igen og skyl kanden igennem et par gange med rent vand fra hanen. Så skulle både rester fra smoothies, puré, pesto og supper være forsvundet.


5 lækre opskrifter til blenderen

Her har vi samlet 5 forskellige opskrifter med blenderen som værktøj:


Banan/havre-muffins 

Banan/havre-muffins Ingredienser:
5 deciliter havregryn
2 bananer, store og modne
2 æg, store
2,5 deciliter græsk yoghurt
2-3 spiseskefulde honning
1,5 teskefulde bagepulver
0,5 teskefulde vanilje-ekstrakt
En knivspids salt
Op til 1 deciliter grofthakket chokolade 

1. Tænd ovnen på 200 grader og smør 12 muffins-forme.
2. Hæld alle ingredienserne (bortset fra den hakkede chokolade) i blenderen og blend indtil dejen er smidig og havregrynene nedbrudt. Det tager omkring 3 minutter.
3. Tilsæt den hakkede chokolade, når dejen er kølet lidt ned.
4. Hæld dejen over i formene og bag dem i ovnen i omkring 15 minutter.

Du kan læse hele opskriften her.


Acai-dessert 

Acai-dessert  Ingredienser: 
1 spiseskefuld acai-pulver
1 banan, frossen og skåret i stykker
1 deciliter kokosvand 

Forslag til topping:
Granola
Kokosnød
Nødder
Frisk frugt som mango, banan, hindbær eller jordbær

1. Hæld acai-pulver, bananstykker og kokosvand i en blender og blend massen til den er smidig. Pas på at den ikke bliver for lind.
2. Servér med det samme, mens desserten er kold og pynt med for eksempel granola, kokosnød, nødder eller frugt.

Du kan læse hele opskriften her.


Hjemmelavet salsa 

Hjemmelavet salsa Ingredienser: 
0,5 deciliter hakkede tomater
0,5 deciliter grøn chili
1 fed hvidløg
1 spisefuld eddike
2 spiseskefulde tomatpuré
2 spiseskefulde løg, hakket
1 deciliter små tomater 

Øvrige:
Salt
Flager af rød peberfrugt
Hakket rødløg 

1. Hæld alle ingredienserne (minus salt, peberfrugt og rødløg) i blenderen og blend indtil massen er smidig.
2. Tilsæt salt efter behov og pynt med peberfrugt og rødløg.
3. Servér med kiks eller grøntsager.

Du kan læse hele opskriften her.


Hjemmelavet hummus 

hummus Ingredienser:
3,5 deciliter kikærter, fra dåse eller tilberedt
0,5 deciliter frisk citronsaft
0,5 deciliter tahini
1 fed hvidløg, presset
2 spiseskefulde jomfru-olivenolie
½ teskefuld spidskommen
2-3 spiseskefulde vand
Salt
Paprika 

1. Blend først tahini og citronjuice.
2. Tilsæt herefter olivenolie, hvidløg, spidskommen og en halv teskefuld salt og blend videre.
3. Rens kikærterne og tilsæt halvdelen af dem til blandingen. Blend og tilsæt herefter den anden halvdel.
4. Blend indtil blandingen er smidig og glat.
5. Smag til med salt og servér med olivenolie og lidt paprika.

Du kan læse hele opskriften her.


Blendet Gazpacho 

Blendet Gazpacho Ingredienser: 
1 agurk
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 stort løg
3 tomater
1 chili
2,5 deciliter tomatjuice
1 spiseskefuld eddike
½ teskefuld salt
Friskkværnet peber 

1. Hæld en halv agurk, en halv af hver af pebrene og halvdelen af løget i blenderen og blend dem til en fin masse.
2. Fjern massen fra blenderen og hæld det over i en skål.
3. Hæld den anden halvdel af agurken, pebrene og løget i blenderen sammen med tomaterne og chilien. Blend til massen er blød og smidig.
4. Tilsæt herefter eddike, salt og peber og blend videre.
5. Hæld blandingen fra blenderen over i skålen med den første blanding. Rør rundt indtil massen er blevet til en tyk suppe.
6. Hæld blandingen over i en lufttæt beholder og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer, mens smagene smelter sammen.
7. Kan herefter serveres eller opbevares i køleskab i op til en uge.

Du kan læse hele opskriften her.


Om Blendtec

Blendtec logo
Blendtec er et amerikansk firma, der producerer blendere. Firmaet blev grundlagt i 1975 af Tom Dickson og har fortsat hovedsæde i Utah, USA, men der sælges produkter til hele verden.

Blendtec er blandt andet kendt for deres anderledes marketing-kampagner som ”Will it Blend?”-kampagnen, hvor Tom Dickson selv optrådte sammen med sine produkter. Her demonstrerede han, hvor godt blenderne kunne præstere på en noget alternativ måde ved at blende andet end kun fødevarer – nemlig både golfbolde, fjernbetjeninger, telefoner og musikafspillere.

Blendtec har i fremstillingen af deres blendere et stort fokus på innovation, og det har blandt andet resulteret i tildelingen af den prestigefyldt pris, Gold Innovation Award i 2013. Dette skyldes især Dicksons egne personlige interesser, for allerede fra barnsben af om-designede han familiens dørklokker og go-karts. Denne interesse blev grundstenen for Blendtecs virke, og det er virksomhedens formål at være pionerer inden for både innovation og ingeniørvirksomhed – alt sammen for at gøre livet lettere for forbrugerne og gøre en forskel i deres liv.


FAQ

Hvorfor er en Blendtec blender så god?
Grunden, til at Blendtec blendere har et ry for at være super gode, skyldes, at blenderne er udstyret med tykke blade med såkaldte wingtips. Bladene er designet specifikt til at undgå behovet for at ryste eller røre i blenderen, da bladene kan klare det hårde arbejde helt på egen hånd.
Kan jeg hælde varme væsker i min Blendtec blender?
Nej, du bør ikke blende varme væsker i din Blendtec blender, da det kan ødelægge blenderen. Det skyldes, at blenderen ikke har indbygget ventilation. Dertil bør du ligeledes undgå at blende i mere end 90 sekunder ad gange, sådan at ingredienserne inde i blenderen ikke bliver varmet op.
Hvor lang tid holder en Blendtec blender?
Blendtec blendere er kendt for at have en god levetid, hvilket understreges af, at brandet selv giver en holdbarhedsgaranti på hele 8 år, når du køber et af deres produkter. En Blendtec blender har generelt en levetid på 12+ år, førend den muligvis vil begynde at udvise tegn på slid.
Er en Blendtec blender pengene værd?
Hvis du søger en god og kraftfuld blender, som vil kunne holde mange år ud i fremtiden, så kan en Blendtec blender uden tvivl være alle pengene værd. Når du investerer i en Blendtec blender, så får du et stykke redskab, som du vil have gavn af i lang tid.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Blenderauthority.com
Blenderauthority.com er en international webside med fokus på blendere, som både skriver og udfører tests af blendere, og her gælder det en test af modellen Blendtec Professional 800. Du kan læse hele testen hos Blenderauthority.com.
Blenderreviewer.com 

Blenderreviewer.com er en stor online blender-side med fokus på artikler, gode råd og tests. Blenderne testes på en række forskellige parametre, hvorefter der skrives en anmeldelse af modellerne. Her har Blenderreviewer.com testet flere forskellige modeller:

Klik her for at læse hele anmeldelsen af Blendtec Designer 625.

Klik her for at læse hele anmeldelsen af Blendtec Total Blender Classic.

Klik her for at læse hele anmeldelsen af Blendtec Classic 575.

Klik her for at læse hele anmeldelsen af Blendtec Professional 800.

Klik her for at læse hele anmeldelsen af Vitamix Ascent A2500.

Cnet.com 

Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.comtestet forskellige blendere:

Ønsker du at læse mere om testen af Blendtec Designer 625, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Blendtec Designer 725, kan du klikke på dette link.

Easyhealthysmoothie.com 
Easyhealthysmoothie.com er en webside med fokus på, hvordan man selv laver lette men sunde smoothies. Til dette formål skal der anvendes en blender, og derfor har Easyhealthysmoothie.com her testet blenderen Blendtec Classic 575. Læs mere om testen på deres hjemmeside.
Gastromand.dk 
Gastromand er et dansk mandemagasin med fokus på alt inden for gastronomiens verden set med mænds øjne. Det indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej med mere. Gastromand har her testet blenderen Blendtec Designer 625. Ønsker du at læse mere, kan du gør det hos Gastromand.dk.
Goodhousekeeping.com 

Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra funktionalitet, brugervenlighed og pris. Her har Goodhousekeeping.co.uk testet blenderen Blendtec Designer 725.

Ønsker du at læse mere om testen, findes den i fuld længde her.

Healthybutsmart.com 
Healthybutsmart.com er en webside med fokus på at lave lette delikatesser, som også er sunde. For at kunne udføre dette er det nødvendigt med det rette køkkenudstyr, og derfor har Healthybutsmart.com testet blenderen Blendtec Classic 575. Læs hele testen her på deres hjemmeside.
Kitchengearpro.com 
Kitchengearpro.com er en køkken-webside med fokus på køkkenudstyr og apparater til madlavning. Det inkluderer også tests af produkterne, og i denne omgang gælder det en test af blenderen Blendtec Total Blender Classic, som du kan læse mere om hos Kitchengearpro.com.
Techgearlab.com 
Techgearlab.com er en webside med fokus på teknologi og teknologisk udstyr til forbrugerne. Techgearlab.com tester dermed også udstyr til køkkenet, og her har eksperterne set nærmere på blenderen Vitamix Ascent A2500. Du kan læse hele Techgearlab.com’s anmeldelse af produktet på deres hjemmeside her.
Trustedreviews.com 

Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskellige blendere:

Ønsker du at læse mere om testen af KitchenAid 5KSB8270, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Braun JB 5160, kan du klikke på dette link.

Which.co.uk 

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det forskellige blendere:

Klik her for at læse den fulde anmeldelse af KitchenAid 5KSB8270.

Klik her for at læse den fulde anmeldelse af Blendtec 575 Classic.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

 


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en Blendtec blender er den rette blender for dig, kan du også læse vores generelle Blender test. Her får du en samlet liste over de blendere, fra flere forskellige producenter, der har klaret sig bedst i test.

Du kan også læse vores mere specifikke blender tests, hvor vi har fokus på udvalgte populære mærker. Du kan eksempelvis læse vores KitchenAid blender, vores Vitamix blender, eller vores Wilfa blender test. I disse tests finder du de blendere der har klaret sig bedst i test, på baggrund af resultaterne fra anerkendte eksperttest fra både ind og udland.

Ved du på forhånd, at din blenders primære opgave bliver at lave forfriskende smoothies, kan du med fordel læse vores Smoothie Blender test eller vores NutriBullet test. Ud over de bedst anmeldte smoothie blendere, finder du også viden om sunde fødevare og gode opskrifter på smoothies under disse tests.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme