Bosch støvsuger test 2019 – Her er de bedste Bosch støvsugere

0

Testvinder Guide 2019: Denne artikel handler om tests af støvsugere fra mærket Bosch, hvor vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår støvsugerne en for en for at finde frem til, hvilke modeller der er de bedste.

I denne artikel er her således tale om en gennemgang af fem forskellige støvsugere fra Bosch, hvor vi gennemgår, hvad eksperterne mener om modellerne, og hvad modellerne kan. Til dette formål har vi set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen. Du kan også læse vores generelle støvsuger test, hvor vi har samlet testvindere fra en lang række forskellige producenter.

Denne Bosch støvsuger test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste støvsugere fra mærket Bosch 
🔸 Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger 
🔸 Guide til at få det bedst mulige indeklima 
🔸 Råd til hvordan man foretager den mest effektive støvsugning 
🔸 Information om HEPA-filtre 
🔸 Viden om de forskellige typer af mundstykker 
🔸 Information om Bosch 
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal 

God bedømmelse hos forbrugerrådet Tænk

Bosch BSGL5333_02 Zoo'o ProAnimal

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.528,00 Kr. 0,00 Kr. 1.528,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Støvsugeren Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal har været med i en stor test af en række forskellige støvsugere hos det danske forbrugerråd Tænk.

Tænk har udvalgt støvsugere i forskellige mærker og i forskellige prisklasser og testet deres evner inden for forskellige discipliner. Blandt andet er støvsugerne – inklusiv Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal – blevet testet inden for deres sugeevner, brugervenlighed, miljø, funktionalitet og anvendelighed, og Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal klarer sig generelt godt over hele linjen. Derfor modtager denne model en god bedømmelse hos det danske forbrugerråd. 

Skabt til hjem med mange hårde gulve

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal er en pæn og traditionel støvsuger, som kommer i et klassisk design – dog med en smart drejeknap på kroppen, som gør, at man lettere kan tilpasse støvsugningen. Denne støvsuger fra Bosch fylder ikke så meget og er kompakt i designet, og så er denne model skabt med henblik på de hjem, hvor der findes mange hårde gulve.

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal er nemlig i klasse A, når det kommer til støvoptag på hårde gulve, og det er også dette formål, at modellen delvist er skabt til. Det kan for eksempel enten være fliser eller parketgulve.  

Også god til hjem med kæledyr

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal har også andre specifikke forcer, og en af dem er modellens evne til at suge støv og skidt op fra sprækker og revner i for eksempel trægulvet.

Herudover har modellen fået sit navn, da den også er specieldesignet til hjem med pelsede kæledyr som hunde og katte. Der medfølger nemlig tilbehør til modellen, som højner effektiviteten, når det kommer til fjernelse af dyrehår. Det inkluderer ProAnimal turbobørsten med TwinBrush, som har et totrins-arbejdssystem med fokus på både fjernelse af støv og dyrehår samtidig.  

Turbo Air-system

Denne model er desuden udstyret med det såkaldte Turbo Air-system, som giver en høj gennemstrømning af luft, og det sikrer den høje sugeevne. Modellen kommer med en posekapacitet på 4,5 liter, hvilket er meget, og når det er tid til at skifte posen, så indikeres dette af modellen selv.

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal er desuden også skabt til at være let at manøvrere rundt med, og ud over det kompakte design, så har modellen fire fleksible hjul samt en smart stødbeskyttelse i AirBumper-systemet, der både beskytter modellen, vægge og møbler.

Specifikationer ved Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 40 kWh
🔴 Vægt: 5,3 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Klasse for støvoptag på tæpper: B
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 15 meter
🔴 Filter: HEPA 

Udvalgte fordele ved Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal
🔵 Klassisk støvsuger i kompakt design
🔵 Høj støvoptagsklasse på hårde gulve
🔵 Specialudstyr til fjernelse af dyrehår
🔵 Udstyret med Turbo Air-system
🔵 Stor støvpose


Bosch BGL8ZOON ProAnimal

God bedømmelse hos forbrugerrådet Tænk

Bosch BGL8ZOON ProAnimal

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

Støvsugeren Bosch BGL8ZOON ProAnimal har været inkluderet i en forbrugertest af flere forskellige støvsugere udført af det danske forbrugerråd Tænk. I denne test er støvsugerne blevet testet på forskellige parametre, hvorefter der er blevet givet en samlet score.

De danske eksperter vurderer, at Bosch BGL8ZOON ProAnimal klarer sig rigtig godt på de forskellige parametre, og derfor får modellen en god anmeldelse i Tænks test.

Energivenlig model

Bosch BGL8ZOON ProAnimal vil være et godt valg, hvis man som forbruger leder efter en støvsuger med en god sugeevne, som samtidig er god for miljøet. Bosch BGL8ZOON ProAnimal kommer nemlig i energiklasse A, hvilket ligger i den klart bedre ende (A+++ er den bedste).

Mange støvsugere ligger nemlig ofte i den lidt lavere ende af skalaen, så derfor er en model i klasse A et rigtig miljøvenligt valg.

Bosch BGL8ZOON ProAnimal opererer med det såkaldte PowerProtect-system, som gør støvsugningen mere effektiv, idet gennemstrømningen af luft bliver bedre, hvilket giver en stærkere sugeevne.

Specialdesignet til hjem med kæledyr

Bosch BGL8ZOON ProAnimal er en god, generel støvsuger, som faktisk er god til alle overflader og underlag.

Modellen ligger i støvoptagsklassen A på hårde gulve og B på tæpper, og det betyder, at modellen vil være god til at fjerne støv, skidt og snavs på disse underlag – man skal også være opmærksom på, at det er sværere for en støvsuger at fjerne skidt på et tæppe end på et hårdt gulv, så derfor betyder B på tæppe, at denne model klarer denne opgave rigtig godt.

Denne model er desuden også specialdesignet til at fjerne dyrehår fra hjemmet, idet den særlige børste er skabt med det specifikke formål at kunne fjerne hår, som ofte kan sidde godt fast – især i tæpper.  

Larmer ikke så meget

Bosch BGL8ZOON ProAnimal har også et forholdsvist lavt støjniveau på 70 dB, som betyder, at denne model ikke skaber store lydgener. Bosch BGL8ZOON ProAnimal kommer desuden med et smart teleskoprør, der gør, at man kan skåne ryggen, da den kan forlænges efter behov.

Også allergikeren bliver skånet med Bosch BGL8ZOON ProAnimal, for denne model kommer med det kraftfulde HEPA-filter, som sikrer, at selv mikroskopiske støvsugede partikler ikke slipper ud i hjemmet igen.

Specifikationer ved Bosch BGL8ZOON ProAnimal
🔴 Effekt: 650 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 28 kWh
🔴 Vægt: 9,14 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Klasse for støvoptag på tæpper: B
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 70 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 15 meter
🔴 Filter: HEPA

Udvalgte fordele ved Bosch BGL8ZOON ProAnimal
🔵 Traditionel støvsuger med pose og ledning
🔵 PowerProtect-system
🔵 Energivenlig model
🔵 God til både hårde gulve og tæpper
🔵 Specialdesignet til hjem med kæledyr


Bosch BGS5335 

God bedømmelse hos forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BGS5335

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.925,00 Kr. 0,00 Kr. 1.925,00 Kr. Læs mere
1.989,00 Kr. 0,00 Kr. 1.989,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere

 

Støvsugeren Bosch BGS5335 er blevet testet af to forskellige ekspertkilder, som både tæller det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har nogenlunde samme virke som danske Tænk.

Begge ekspertkilder har foretaget tests af flere forskellige modeller samtidig, hvorefter en samlet score gives til hver model, og begge er de enige om den vurdering, at Bosch BGS5335 er en velfungerende støvsuger, som klarer sig rigtig godt i testene.

Model med støvbeholder

Bosch BGS5335 er på mange måder en traditionel støvsuger, men den skiller sig ud, idet denne model ikke er udstyret med en normal pose, som skal skiftes, når den er ved at være fuld.

Bosch BGS5335 kommer i stedet med en støvbeholder på tre liter, og der er flere fordele ved en poseløs støvsuger – for det første så slipper man for udgiften til nye poser, så er en beholder let at tømme, og så sløves effektiviteten ikke ned i samme omfang som en pose, når beholderen er ved at være fuld. 

God til de hårde gulve

Denne Bosch støvsuger kommer i klasse A, når det gælder støvoptag på hårde gulve som klinkegulv eller trægulve, hvilket betyder, at det er her, at modellens force findes. Modellen har energiklassen C, som ikke er i den helt høje ende, men dog er denne klasse meget almindelig for støvsugere.

Så sammenlignet med andre modeller har Bosch BGS5335 en ganske fin energiklasse. Herudover er denne støvsuger designet til at være fleksibel og let at manøvrere rundt med, således at det er let at komme til at fjerne støv og skidt selv svært tilgængelige steder.

Allergivenlig model

Bosch BGS5335 hører også til de modeller, som er fordelagtige, hvis man har allergikere i familien, som ikke tåler støv. Bosch BGS5335 kommer nemlig med et HEPA-filter, som er et af de bedste på markedet, når det kommer til at fjerne så mange støvpartikler som muligt. Herudover har modellen en arbejdsradius på 11 meter, hvilket gør, at man ikke skal skifte stikkontakt så ofte, og teleskoprøret gør, at man skåner ryggen.

Der medfølger desuden flere forskellige mundstykker med Bosch BGS5335, som hver især passer til forskellige opgaver.

Specifikationer ved Bosch BGS5335
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 40 kWh
🔴 Vægt: 10,53 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Pose eller beholder: Beholder
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 11 meter
🔴 Filter: HEPA

Udvalgte fordele ved Bosch BGS5335
🔵 Poseløs model med støvbeholder i stedet
🔵 Støvbeholder på tre liter
🔵 Især god til hårde gulve
🔵 Model med HEPA-filter
🔵 Designet til at være fleksibel og have en høj bevægelighed


Bosch BSGL5400 

God bedømmelse hos forbrugerrådet Tænk

Bosch BSGL5400 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.169,00 Kr. 0,00 Kr. 2.169,00 Kr. Læs mere
2.699,00 Kr. 0,00 Kr. 2.699,00 Kr. Læs mere

 

Støvsugeren Bosch BSGL5400 har været inkluderet i en test af flere støvsugere på én gang udført af det danske forbrugerråd Tænk.

Sammen med de andre modeller er Bosch BSGL5400 blevet testet på forskellige parametre, som har til formål at vise, hvilke fordele og ulemper hver model har, og eksperterne vurderer, at Bosch BSGL5400 klarer sig rigtig godt i testen. Derfor modtager Bosch BSGL5400 en god bedømmelse hos Tænk.

God energiklasse

Bosch BSGL5400 udmærker sig specielt ved at komme i en god energiklasse – her er nemlig tale om energiklassen A, som er i den rigtig gode ende af skalaen. Støvsugere kommer generelt i de lidt ringere energiklasser, så derfor betyder klasse A, at denne model har et klart lavere årligt energiforbrug end de fleste – årligt ligger det på 28 kWh, hvor mange andre ellers gode modeller let kan ligge på over 40 kWh.

God til både hårde gulve og tæpper

Bosch BSGL5400 er designet til at være en god model generel, som kan anvendes på alle typer af overflader. Det betyder, at denne model har klasse A, når det kommer til støvoptag på hårde gulve og B, når det drejer sig om støvoptag på tæpper.

Det er to rigtige gode klasser, som sikrer en jævn støvsugning over hele huset, og der medfølger forskellige mundstykker, som er specialdesignede til forskellige opgaver. Støjniveauet på 74 decibel ligger heller ikke i den generende ende.

Model med HEPA-filter

Bosch BSGL5400 vil også være et godt valg for hjemmet med allergikere, da modellen er udstyret med et HEPA-filter, som sikrer en høj frafiltrering af støvpartikler, så luften bliver ren og uden allergifremkaldende partikler.

Bosch BSGL5400 er desuden skabt til at være let i brug, og modellen har derfor både en lang arbejdsradius på 15 meter, fire fleksible hjul og AirBumper-systemet, der fungerer som en slags stødbeskytter, så både støvsugeren selv, vægge og møbler slipper for at komme til skade ved kollision.

Specifikationer ved Bosch BSGL5400
🔴 Effekt: 700 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 28 kWh
🔴 Vægt: 6,8 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Klasse for støvoptag på tæpper: B
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 15 meter
🔴 Filter: HEPA

Udvalgte fordele ved Bosch BSGL5400
🔵 Støvsuger i god energiklasse
🔵 God til både hårde gulve og tæpper
🔵 Med HEPA-filter
🔵 Fleksible hjul
🔵 Integreret stød-beskytter


Bosch BGL8PET1

God bedømmelse hos forbrugerrådet Tænk

 

Bosch BGL8PET1

Støvsugeren Bosch BGL8PET1 er en af de mange Bosch-støvsugere, der er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk i en større test af støvsugere. Sammen med de øvrige modeller er Bosch BGL8PET1 blevet testet på forskellige parametre, som blandt andet tæller sugeevne på forskellige underlag, brugervenlighed, miljø og funktionalitet.

Bosch BGL8PET1 klarer sig generelt godt i de danske eksperters tests, og det munder ud i en god bedømmelse fra Tænk.

Skabt til hjem med kæledyr

Bosch BGL8PET1 hører til Boschs serie af støvsugere, der har hjem med kæledyr som fokuspunkt. Denne støvsuger er nemlig udstyret med et specielt mundstykke, som kan klare flere ting på én gang: Samtidig med at mundstykket fjerner snavs og støv, så sørger den unikke børste for at fjerne dyrehår fra gulv og tæpper – og også hår, der har sat sig godt fast.

Bosch BGL8PET1 har endvidere den bonus, at støvsugerteknologien er med til at reducere lugte fra kæledyrene også.

Model til hele hjemmet

Ud over fokusset på at fjerne dyrehår mest muligt så er Bosch BGL8PET1 også designet til at kunne støvsuge resten af hjemmet med henblik på både tæpper, hårde gulve og sprækker og revner.

Denne Bosch støvsuger kommer derfor også med en specielt parketmundstykke, som effektiviserer rengøringen af hårde overflader. Der findes desuden en stor støvpose på Bosch BGL8PET1, der kan rumme fem liter, hvilket øger effektiviteten, da man ikke behøver skifte pose så ofte. En indikator på modellen viser selv, når det er tid til at skifte posen.

Allergivenligt HEPA-filter

Bosch BGL8PET1 vil også være et godt valg, hvis der er allergikere i hjemmet, idet modellen kommer med et HEPA-filter. HEPA står for High Efficiency Particulate Air filter, og her er endda tale om et af de mest effektive HEPA-filtre, nemlig HEPA 13, som er designet til at fange selv mikroskopiske støvpartikler, så de ikke slipper ud i rummet igen. Faktisk så kan dette filter fjerne op til 99 procent af allergifremkaldende kilder.

Specifikationer ved Bosch BGL8PET1
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 40 kWh
🔴 Vægt: 5,4 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Klasse for støvoptag på tæpper: A
🔴 Energiklasse: C
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 15 meter
🔴 Filter: HEPA

Udvalgte fordele ved Bosch BGL8PET1
🔵 Designet til hjem med kæledyr
🔵 Kan også reducere eventuelle lugtgener
🔵 Parketmundstykke til hårde gulve medfølger
🔵 Stor støvpose på fem liter
🔵 Allergivenlig model med HEPA 13-filter


Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger

Bosch BSGL5400 Der findes mange forskellige støvsugere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken model man skal gå efter. Baseret på viden fra norske Abcnyheder.no og Sparenergi.dk guider vi til, hvad man bør kigge ekstra godt efter, når man skal købe en ny model:

Filter: Man bør vælge en model med et godt filter, som sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper tilbage ud i rummet igen efter støvsugningen – det er især vigtigt, hvis der bor allergikere i hjemmet. Vælg gerne en støvsuger med et HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter), som giver den bedste filtrering.  

Partikel-udslip: Se efter klassificeringen af partikeludslip (støv-emission) på etiketten. Et lavt partikeludslip giver bedre indeklima.

Sugestyrke: Se efter hvor kraftig modellen er, og hvor meget den kan suge. Dette er særligt vigtigt i forhold til støvsugning i huller og revner samt til dyrehår. Husk dog på at en støvsuger med mange watt ikke nødvendigvis er meget bedre end en model med færre watt. Også mundstykke og sugeteknologi spiller nemlig ind her. Dette er svært selv at finde ud af, så her kan man med fordel nærstudere eksperternes tests af modellerne.

Energiforbrug: Se efter energiklassen, når du køber ny støvsuger. A+++ er bedst og mest miljøvenligt og skåner både miljøet og forbrugerens økonomi, men det er svært at finde støvsugere i denne klasse. En model i klasse A vil være et godt bud.

Pose eller beholder: Nogle modeller kommer med en pose til støv og andre med en beholder. Tjek størrelsen på denne – især hvis det drejer sig om en pose-model, da allerede en pose, der er to tredjedele fyldt, vil begynde at tære på effektiviteten. Se også efter hvor let det er at fjerne pose eller beholder.  

Batteri eller ledning: I dag kommer flere moderne støvsugere med batteri i stedet for en ledning. Det er en smagssag, hvad man foretrækker, og der er fordele og ulemper ved begge typer.

Rækkevidde: Vælger man en model med ledning, så se efter hvor lang ledningen og dermed rækkevidden er. En lang ledning sparer en for en del besvær med at stifte stikkontakt ofte.

Bevægelse: Tjek hvor god støvsugerens bevægelse er. Se efter hvor godt hjulene bevæger sig, og hvor let støvsugeren har ved at rulle over dørtrin og forhindringer.

lydStøjniveau: Nogle støvsugere larmer meget, og andre er mere lydløse. Tjek støjniveauet i decibel på hver models mærkat – som tommelfingerregel så ”støjer” en almindelig samtale mellem to mennesker 65 decibel, mens råb er på 80 decibel. De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 decibel, men selv støvsugere omkring de 70 decibel virker ikke øredøvende.

Kæledyr: Hvis man har pelsede kæledyr, så kan man ikke undgå en masse dyrehår, som ender på gulvtæppet, i sofaen eller på gulvet. Vælg gerne en model, der er specialdesignet til hjem med kæledyr, da de har specifikke mundstykker, som passer til dyrehår.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har store præferencer. 

Ekstraudstyr: Se efter hvilke ekstradele og især hvilke mundstykker der følger med. De rette mundstykker vil gøre det lettere at gøre både tæpper og hårde gulve rene, men også for eksempel hylder, revner, hjørner og møbler.


Guide: Sådan får du det bedst mulige indeklima
– og forebygger allergi

indendørs klima

Støvsugning er blot en del af den nødvendige, daglige rengøring i hjemmet, hvis man vil have et så godt indeklima som muligt. Dette har også den fordel, at det kan forebygge støvallergi, og har man allergikere i hjemmet, så er det særligt vigtigt med en grundig rengøring.

Baseret på en artikel fra Politiken.dk guider vi til, hvordan det bedste indeklima skabes:

Trin 1: Start med at støve af

Det første, man bør gøre, når man går i gang med hovedrengøringen, er afstøvning. De fleste rum har mange overflader som både puder, tæpper og møbler, hvor støv let kan gemme sig.

Herudover lægger støvet sig også på hylder, lampeskærme, billeder, borde og i vindueskarmene. Start med at tage en mikrofiber-klud og tør alle de blanke overflader af. Tag puder og tæpper med udenfor og ryst dem. Husk også at ryste kluden udenfor og ikke indendørs, da støvet så bare hvirvles rundt igen.

Trin 2: Støvsugning

Andet trin i rengøringen er støvsugningen – både gulve, tæpper, møbler og overflader, men glem ikke væggene, som skal støvsuges oppefra og ned. Læs med nedenfor om, hvordan du foretager den mest effektive støvsugning. Hav gerne vinduet åbent under støvsugningen og støvsug en gang om ugen – dog oftere hvis man har kæledyr med pels.

Trin 3: Vask fladerne af

vask afEfter støvsugningen bør man vride en klud op med en blanding af vand og sæbe eller universalrengøring. Sørg for at vride kluden hårdt op, så man undgår løbende vand. Tør alle fladerne af – både paneler, døre, håndtag, hylder, vindueskarme, borde, radiatorer med videre. Glem heller ikke planterne, som også kan samle meget støv på bladene.

Tag gerne planterne ud på badeværelset og giv dem en gang koldt vand med bruseren – dog ikke for koldt. Støvet fra bladene fjernes effektivt på denne måde. Sæt planten ind i stuen igen, når den er tør.

Trin 4: Vinduerne

Vask regelmæssigt gardinerne, da her også samler sig en del støv og glem ikke vinduerne. Vinduerne kan med fordel vaskes med en blanding af vand og universalrengøring, hvorefter man skal anvende en skraber til at fjerne vandet igen – ellers får man grimme striber på vinduerne. Tør efter med et tørt viskestykke for at undgå vandrester.

Husk også at se efter i vindueskarmene, om der er svamp – svamp ses som sorte pletter eller belægninger langs vinduesrammens kant.

Husk også at lufte ud

luftkvalitetEt godt indeklima med en god forebyggelse af allergi indebærer også, at man huske at lufte grundigt ud i hjemmet. Gerne op til to-tre gange om dagen á 15 minutters varighed, og meget gerne med gennemtræk – det hjælper nemlig med at bringe luftfugtigheden i orden, hvilket gør leveforholdene for støvmiderne sværere.

Husk også altid at tørre tøj udendørs (eller i en tørretumbler), da lufttørring af tøj indendørs vil medføre en meget høj luftfugtighed. Støvmiderne bor ofte i sengetøjet, så husk at skifte dette hver anden uge og vask det ved 60 grader, som slår miderne ihjel.


Sådan foretager du den mest effektive støvsugning

Effektiv støvsugning

At støvsuge er faktisk lidt af en kunst, hvis man ønsker at gøre det så effektivt som muligt, så man slipper af med mest muligt støv, skidt og snavs. Baseret på eksperternes råd fra Side2.no guider vi til, hvordan man foretager den mest effektive støvsugning:

Flere retninger: Man bør støvsuge i flere retninger, da man ellers risikerer ikke at få alt støvet med. Man bør heller ikke kun støvsuge frem og tilbage – støvsug i stedet gerne i en M-form eller et W. Hvis man foretrækker kun at støvsuge frem og tilbage, så bør man også støvsuge på kryds og tværs.

Brug de forskellige mundstykker: Mange anvender kun standard-mundstykket til støvsugningen, men der er en grund til, at der ofte medfølger flere. Ofte medfølger der specialmundstykker til henholdsvis tæpper, hårde gulve og møbler med videre. Læs med nedenfor når vi gennemgår de forskellige typer af mundstykker.

Fjern møbler og genstande inden støvsugning: For at kunne støvsuge mest effektivt bør man starte med at fjerne både møbler og genstande som legetøj, blomster, og vaser med videre. Det gør, at man kan få alt støvet med, og så kan mindre genstande som for eksempel legetøj ødelægge maskinen, hvis de suges op.

Husk at skifte posen: Hvis man har en støvsuger med pose, så bør man være opmærksom på at skifte den, når den er to tredjedele fuld. En for fuld pose forringer maskinens sugeevne betragteligt, og man vil få et mindre effektivt resultat, når man støvsuger.


Skal man støvsuge for åbne eller lukkede vinduer?

Bolius.dk skriver, at mange er i tvivl om, hvorvidt de skal støvsuge for vidtåbne vinduer eller vente med at lufte ud, til støvsugningen er slut. Eksperternes svar på dette lyder, at man faktisk med fordel kan gøre begge dele.

Gode filtre er ikke altid nok

Der er så meget fokus på allergi i dag, at langt de fleste støvsugere kommer med kraftige filtre, som har til formål at forhindre støvpartikler i at slippe ud igen, efter de er blevet støvsuget op. Dette er en rigtig god start, men Bolius.dk skriver, at det stadig er svært helt at være fri for ophvirvlet støv, når støvsugeren bevæger sig hen over gulvet, og rør og mundstykker presses mod gulv og overflader – derfor er det alligevel en god ide at åbne vinduerne, når man støvsuger.

Gennemtræk er bedst

Den bedste måde at få det op-hvirvlede støv væk på, er ved at åbne flere vinduer og dermed skabe gennemtræk.Gennemtrækket hiver så støvet med ud, hvilket ikke sker, hvis der kun er et enkelt vindue åbent. Det er nemlig vigtigt at få støv ud, da støvet indeholder levende organismer som støvmider og partikler, der kan føre til skimmelsvamp – og begge disse kan føre til eller forværre allergi.

Når man er færdig med at støvsuge, så bør man vente med at lukke vinduerne 10-15 minutter, sådan at så meget støv som muligt kan forsvinde.


HEPA-filtre sikrer et godt indeklima

Et godt filter på støvsugeren er en god start til at skabe et godt indeklima. Den indendørs luft er nemlig vigtig for beboernes helbred og almene velbefindende, og dårligt klima kan give gener som hovedpine, træthed og irritation i øjne, næse og hals, og disse kan over tid udvikle sig til regulær allergi.

HEPAHvad kan HEPA-filteret

HEPA er en bestemt filtertype til støvsugere og står for High Efficiency Particulate Air. Der findes desuden fem filtreringsklasser inden for HEPA, nemlig 10-14.

Jo højere tal jo bedre, og gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14 som kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider, som ofte er årsager til allergi. HEPA 14 er faktisk så effektivt, at det fjerner 99,99 % af alle partikler.

Hvordan fungerer et filter på støvsugeren?

Et støvsugerfilter som et HEPA-filter fungerer ved, at når støvsugeren tændes, så hiver den støv og luft ind gennem røret og ned i posen, hvor skidt og støv skal ende, så det kan fjernes. Luften skal dog ud igen, og dette sker gennem blæseren på støvsugerens ”krop”.

Inden i støvsugeren sidder filtret således, som sørger for, at luften, der sendes tilbage, er så ren som muligt.


Hvilke typer mundstykker til støvsugeren findes der?

Når man anskaffer sig en ny støvsuger, så følger der ofte forskellige mundstykker med. De kan ligne hinanden, men faktisk har de hver især en specialfunktion, som kan gøre støvsugningen mere effektiv. Baseret på råd fra Whiteaway.com guider vi i dette afsnit til, hvilke typer af mundstykker, der findes.

mundstykkeMundstykker til hårde gulve: Der medfølger ofte et parketmundstykke med støvsugeren, som er den bedste løsning, når der skal støvsuges hårde underlag som for eksempel klinker eller parket. Dette mundstykke er udstyret med meget stive hår på undersiden, hvilket gør, at det vil give en ekstra effektiv rengøring på denne type underlag.

Mundstykker til tæpper: Når man skal støvsuge tæpperne, så findes der faktisk to forskellige mundstykker, som er velfungerende til dette formål – de kaldes henholdsvis et turbomundstykke og et motoriseret mundstykke. Turbomundstykket har roterende børster, der sikrer en effektiv opsamling af støv og snavs, som der hurtigt kan gemme sig meget af i et gulvtæppe. Det motoriserede mundstykke har en motor indbygget i selve mundstykket, som effektiviserer rengøringen, da motoren giver mundstykket en ekstra stærk sugeevne. Begge typer mundstykker er også velegnede til hjem med pelsede kæledyr.

mundstykkeKombinationsmundstykket: Kombinationsmundstykket er også udstyret med meget stive hår, og som navnet antyder, så kan dette mundstykke med fordel anvendes til flere formål – nemlig både til hårde gulve men også til gulvtæpper. Det smarte ved dette mundstykke er, at ved et tryk på en knap på oversiden, så kan man hæve eller sænke hårene alt efter behov.

Fugemundstykket: Der vil ofte også medfølge et fugemundstykke, som er beregnet til rengøring af revner, sprækker og i møbler. Det er langt og tyndt og giver muligheden for at kunne skabe en effektiv støvsugning, hvor de andre mundstykker ikke kan komme til.


Om Bosch

bosch logo
Bosch er en tysk virksomhed, der er grundlagt i 1886 af stifteren Robert Bosch. Boschs første fokus var på at fremstille produkter til industriteknik og håndværk, men i dag er Bosch især kendt for at fremstille produkter til husholdning samt værktøj. Det tæller hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, men også for eksempel køkkenredskaber, støvsugere og produkter til hårpleje.

Flere husholdningsprodukter i 1960’erne

Fokusset på produkter til køkkenet tog for alvor fart i 1960’erne, hvor kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet, for nu havde husmoren ikke længe samme tid til at stå i køkkenet eller at vaske tøj. Derfor steg produktionen af både køkken- og vaskeprodukter markant hos Bosch, da det nu var nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større.

Fokus på teknologi

Senere op gennem 1990’erne kom der et øget fokus på luksus og fleksibilitet, hvorved teknologi begyndte at spille en væsentlig rolle.

Bosch har som kerneværdi altid at præstere det ypperste og være på forkant med både den teknologiske udvikling og generelle tendenser i samfundet, og derfor fik moderne teknologi allerede tidligt et øget fokus hos Bosch, således at teknologien kan anvendes til at gøre husholdningen lettere – nogle af de nyeste tiltag er de app-baserede hvidevarer, hvor man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen, og også når man ikke er hjemme.

Andre af Boschs kerneværdier tæller både fremtid og resultater, ansvarlighed og bæredygtighed, initiativ, åbenhed og tillid, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed.


Bosch støvsuger test – disse kilder har vi brugt 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd Tænk udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af støvsugere i forskellige prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på støvsugernes evner til at rengøre hårde gulve og gulvtæpper samt fjernelse af dyrehår og snavs i revner. Dernæst ses også på brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet forskellige støvsugere i alle prisklasser og mærker. Eksperterne har her både set på sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Andre relevante tests:
Hos Forbrugsguiden har vi også skrevet en række andre artikler om forskellige andre testvindende støvsugere. Hvis du ønsker at vide mere om hvilke Nilfisk modeller der er de bedste på markedet, kan du få hele oversigten i vores Nilfisk støvsuger test.

I vores Electrolux støvsuger test kan du ligeledes få et fuldt overblik over de bedste Electrolux støvsugere på markedet, ifølge forskellige eksperter der har testet dem.

Et andet meget populært valg er Miele, som er kendt for deres gode kvalitet og kraftige sugeevne. I vores Miele støvsuger test giver vi dig det fulde overblik over de modeller der klarer sig bedst i test.

Hvis du i stedet overvejer helt at slippe for støvsuger pligterne, kan du læse vores robotstøvsuger test. I denne artikel gennemgår vi alle de robotstøvsugere på markedet, der har klaret sig bedst i test. Du får naturligvis også en kildehenvisning med links til alle de tests vi har undersøgt, så du selv kan læse testene igennem, inden du beslutter dig for hvilken model der passer bedst til dine behov.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse