Bosch støvsuger test-oversigt – Her er de bedste Bosch støvsugere ifølge vores research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om tests af støvsugere fra mærket Bosch, hvor vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår støvsugerne en for en for at finde frem til, hvilke modeller der er de bedste.

I denne artikel er her således tale om en gennemgang af fem forskellige støvsugere fra Bosch, hvor vi gennemgår, hvad eksperterne mener om modellerne, og hvad modellerne kan. Til dette formål har vi set nærmere på tests fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen. Du kan også læse vores generelle støvsuger test, hvor vi har samlet testvindere fra en lang række forskellige producenter.

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch støvsuger test-guide 2023 – Her er de 4 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Bosch støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Bosch støvsugere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

I artiklen har vi også samlet en række alternative testvindere fra andre producenter, så du kan danne dig et bredere overblik over støvsugere der klarer sig godt i test.


Bosch BGS5335 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BGS5335

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

.

Ekspertkilderne har testet flere forskellige modeller på samme tid og har givet en samlet score for hver model, og begge er enige om, at Bosch BGS5335 er en velfungerende støvsuger, der klarer sig rigtig godt i testene.

Model med støvbeholder

Bosch BGS5335 er på mange måder en traditionel støvsuger, men den skiller sig ud, idet denne model ikke er udstyret med en normal pose, som skal skiftes, når den er ved at være fuld.

Bosch BGS5335 kommer i stedet med en støvbeholder på tre liter, og der er flere fordele ved en poseløs støvsuger – for det første så slipper man for udgiften til nye poser, så er en beholder let at tømme, og så sløves effektiviteten ikke ned i samme omfang som en pose, når beholderen er ved at være fuld. 

God til de hårde gulve

Denne Bosch støvsuger kommer i klasse A, når det gælder støvoptag på hårde gulve som klinkegulv eller trægulve, hvilket betyder, at det er her, at modellens force findes. Modellen har energiklassen F, som ikke er i den helt høje ende, men dog er denne klasse meget almindelig for støvsugere.

Så sammenlignet med andre modeller har Bosch BGS5335 en ganske fin energiklasse. Herudover er denne støvsuger designet til at være fleksibel og let at manøvrere rundt med, således at det er let at komme til at fjerne støv og skidt selv svært tilgængelige steder.

Allergivenlig model

Bosch BGS5335 hører også til de modeller, som er fordelagtige, hvis man har allergikere i familien, som ikke tåler støv. Bosch BGS5335 kommer nemlig med et HEPA-filter, som er et af de bedste på markedet, når det kommer til at fjerne så mange støvpartikler som muligt. Herudover har modellen en arbejdsradius på 11 meter, hvilket gør, at man ikke skal skifte stikkontakt så ofte, og teleskoprøret gør, at man skåner ryggen.

Der medfølger desuden flere forskellige mundstykker med Bosch BGS5335, som hver især passer til forskellige opgaver.

Specifikationer ved Bosch BGS5335:
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 40 kWh
🔴 Vægt: 10,53 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Energiklasse: F
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Pose eller beholder: Beholder
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 11 meter
🔴 Filter: HEPA

Udvalgte fordele ved Bosch BGS5335:
Poseløs model med støvbeholder i stedet
Støvbeholder på tre liter
Især god til hårde gulve
Model med HEPA-filter
Designet til at være fleksibel og have en høj bevægelighed


Bosch BGLS4PET2

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BGLS4PET2

.
Bosch BGLS4PET2 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet støvsugeren en god bedømmelse. Dette har de gjort ud fra deres vurdering af modellens effektivitet, partikeludslip, håndtering, energiforbrug m.m.

God til de fleste hjem

Med Bosch BGLS4PET2 får man en støvsuger med en arbejdsradius på 10 meter, hvorfor den er velegnet til de fleste hjem. Posen kan rumme omkring fire liter på én gang, så man behøver ikke hele tiden at udskifte den.

Derudover kommer Bosch BGLS4PET2 med et praktisk teleskoprør, så man kan justere støvsugeren alt efter den mest behagelige arbejdshøjde og stilling. Herved undgår man nemmere rygproblemer ved støvsugning.

Selve lydniveauet er på 75 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor støvsugeren ikke støjer meget under brug.

Velegnet til hjem med kæledyr

Bosch BGLS4PET2 er en støvsuger, der er velegnet til hjem med kæledyr takket være dens AirTurbo Plus-mundstykke. Dette er et effektivt mundstykke, der grundigt fjerner alle former for dyrehår.

Endvidere medfølger der andre typer af mundstykker, der er gode til hver deres formål. Man kan herved vælge et mundstykke alt efter, hvad man vil støvsuge.

Støvsugeren kommer desuden med funktionen Power Control. Med denne funktion opnår man et optimalt resultat på alle typer gulve med en nøjagtig styrkeregulering.

Hygiejnisk støvsugning

Ved køb af Bosch BGLS4PET2 opnår man en hygiejnisk støvsugning, da modellen er udstyret med et HEPA-filter. Dette filter sikrer, at udblæsningsluften er ren og filtrerer 99,95 % af partikler, hvilket er optimalt for allergikere. Desuden er filtret vaskbart, så man ikke behøver at investere i et nyt.

Sidst men ikke mindst gør Bosch BGLS4PET2 brug af AirFresh-støvsugerposer. Disse poser fjerner effektivt lugte og bidrager ligeledes til en ren og frisk udblæsningsluft.

Specifikationer ved Bosch BGLS4PET2:
🔴 Effekt: 600 watt
🔴 Vægt: 6 kilo
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 10 meter
🔴 Filter: HEPA 

Udvalgte fordele ved Bosch BGLS4PET2:
HEPA-filter
AirFresh-støvsugerposer
Power Control
Velegnet til dyrehår
God arbejdsradius


Bosch BGL7EXCL

Bosch BGL7EXCL

.

Rummelig støvsuger med lang arbejdsradius

Med Bosch BGL7EXCL får man en støvsuger med en rummelig pose med en kapacitet på fem liter. Samtidigt er dens arbejdsradius på hele 12 meter, hvorfor den er velegnet til de fleste hjem samt til både større og mindre rum.

Støvsugeren kommer ydermere med et teleskoprør, der kan justeres i højden. Det sikrer, at man altid kan regulere støvsugeren til at være den helt optimale højde alt efter ens arbejdshøjde og stilling.

Endvidere er man sikret en hygiejnisk støvsugning takket være HEPA-filtret. Dette filter giver en renere udblæsningsluft, hvilket især er en fordel for allergikere. Selve lydniveauet er på 76 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Flere mundstykker medfølger

Ved køb af Bosch BGL7EXCL medfølger der flere mundstykker i form af et parketmundstykke, et kombimundstykke, et møbel-fugemundstykke samt et børstemundstykke. De forskellige mundstykker er gode til hver deres formål.

Det er desuden muligt at justere på sugestyrken, hvis der er brug for det. Reguleringen er elektronisk og kan ske via en drejeknap på støvsugeren. Når man er færdig med at anvende Bosch BGL7EXCL, er den nem at pakke sammen igen med dens ledningsoprul samt parkerings- og opbevaringsposition. 

Avancerede systemer

Bosch BGL7EXCL er udstyret med avancerede systemer, der hjælper med at sikre en mere grundig rengøring. Eksempelvis har Bosch BGL7EXCL et PowerProtect-system, der sørger for en lang driftstid og en bedre støvopsamlingskapacitet.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch BGL7EXCL med det effektive QuattroPower System, der giver et hurtigt og grundigt støvsugningsresultat. Kombinationen af den kraftfulde motor, et effektivt mundstykke og en optimeret luftforsegling sikrer en nem og grundig rengøring.

Specifikationer ved Bosch BGL7EXCL:
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Vægt: 7,7 kilo
🔴 Støjniveau: 76 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 12 meter
🔴 Filter: HEPA 

Udvalgte fordele ved Bosch BGL7EXCL:
QuattroPower System
PowerProtect-system
Flere mundstykker
Arbejdsradius på 12 meter
Elektronisk regulering af sugestyrke


Bosch BGL2POW1

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BGL2POW1

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch BGL2POW1, som de har givet en god bedømmelse. Vurderingen er sket ud fra forskellige faktorer såsom brugervenlighed, håndtering, ydeevne, design m.m.

Kraftfuld sugeeffekt

Med Bosch BGL2POW1 får man en støvsuger med en kraftfuld sugeeffekt. Støvsugeren er nemlig udstyret med en 60 % bedre sugeeffekt ved brug af PowerProtect-støvsugerposer. Samtidigt sikrer funktionen ProPower en grundigere rengøring, hvis man gør brug af turbomundstykket.

Derudover medfølger der andre former for mundstykker ved køb af Bosch BGL2POW1. Der medfølger et omstilleligt kombimundstykke samt et fuge- og møbelmundstykke. Man kan herved vælge det mundstykke, der passer bedst til rengøringen.

Praktisk håndtering

Bosch BGL2POW1 er forsynet med et teleskoprør, der kan tilpasses i højden nemt og hurtigt. Det sikrer, at man kan justere støvsugeren til at passe optimalt til ens arbejdshøjde og stilling, så man undgår at få ondt i ryggen.

Endvidere kommer Bosch BGL2POW1 med et ergonomisk håndtag, så det er rarere for hånden at holde på håndtaget under en støvsugning. Når man er færdig med at støvsuge, kan man nemt pakke modellen sammen igen med dens ledningsoprul.

God arbejdsradius

Bosch BGL2POW1 har en arbejdsradius på otte meter, hvorfor støvsugeren er velegnet til brug i de fleste hjem samt i både større og mindre rum. Det gør nemlig, at man ikke skal flytte rundt på den hele tiden eller finde en ny stikkontakt.

Sidst men ikke mindst har Bosch BGL2POW1 et hygiejnisk filter, der giver en renere udblæsningsluft samt en elektronisk regulering af sugestyrken. Sugestyrken kan reguleres via en drejeknap. Støvsugerens lydniveau er desuden på 80 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Bosch BGL2POW1:
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Vægt: 4,2 kilo
🔴 Støjniveau: 80 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 8 meter
🔴 Filter: Hygiejnisk filter 

Udvalgte fordele ved Bosch BGL2POW1:
 Hygiejnisk filter
Elektronisk regulering af sugestyrke
Flere mundstykker medfølger
Ledningsoprul
Teleskoprør


Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger

Bosch BSGL5400 Der findes mange forskellige støvsugere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken model man skal gå efter. Baseret på viden fra norske Abcnyheder.no og Sparenergi.dk guider vi til, hvad man bør kigge ekstra godt efter, når man skal købe en ny model:

Filter: Man bør vælge en model med et godt filter, som sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper tilbage ud i rummet igen efter støvsugningen – det er især vigtigt, hvis der bor allergikere i hjemmet. Vælg gerne en støvsuger med et HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter), som giver den bedste filtrering.  

Partikel-udslip: Se efter klassificeringen af partikeludslip (støv-emission) på etiketten. Et lavt partikeludslip giver bedre indeklima.

Sugestyrke: Se efter hvor kraftig modellen er, og hvor meget den kan suge. Dette er særligt vigtigt i forhold til støvsugning i huller og revner samt til dyrehår. Husk dog på at en støvsuger med mange watt ikke nødvendigvis er meget bedre end en model med færre watt. Også mundstykke og sugeteknologi spiller nemlig ind her. Dette er svært selv at finde ud af, så her kan man med fordel nærstudere eksperternes tests af modellerne.

Energiforbrug: Se efter energiklassen, når du køber ny støvsuger. A er bedst og mest miljøvenligt og skåner både miljøet og forbrugerens økonomi, men det er svært at finde støvsugere i denne klasse. En model i klasse A vil være et godt bud.

Pose eller beholder: Nogle modeller kommer med en pose til støv og andre med en beholder. Tjek størrelsen på denne – især hvis det drejer sig om en pose-model, da allerede en pose, der er to tredjedele fyldt, vil begynde at tære på effektiviteten. Se også efter hvor let det er at fjerne pose eller beholder.  

Batteri eller ledning: I dag kommer flere moderne støvsugere med batteri i stedet for en ledning. Det er en smagssag, hvad man foretrækker, og der er fordele og ulemper ved begge typer.

Rækkevidde: Vælger man en model med ledning, så se efter hvor lang ledningen og dermed rækkevidden er. En lang ledning sparer en for en del besvær med at stifte stikkontakt ofte.

Bevægelse: Tjek hvor god støvsugerens bevægelse er. Se efter hvor godt hjulene bevæger sig, og hvor let støvsugeren har ved at rulle over dørtrin og forhindringer.

lydStøjniveau: Nogle støvsugere larmer meget, og andre er mere lydløse. Tjek støjniveauet i decibel på hver models mærkat – som tommelfingerregel så ”støjer” en almindelig samtale mellem to mennesker 65 decibel, mens råb er på 80 decibel. De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 decibel, men selv støvsugere omkring de 70 decibel virker ikke øredøvende.

Kæledyr: Hvis man har pelsede kæledyr, så kan man ikke undgå en masse dyrehår, som ender på gulvtæppet, i sofaen eller på gulvet. Vælg gerne en model, der er specialdesignet til hjem med kæledyr, da de har specifikke mundstykker, som passer til dyrehår.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har store præferencer. 

Ekstraudstyr: Se efter hvilke ekstradele og især hvilke mundstykker der følger med. De rette mundstykker vil gøre det lettere at gøre både tæpper og hårde gulve rene, men også for eksempel hylder, revner, hjørner og møbler.


Guide: Sådan får du det bedst mulige indeklima
– og forebygger allergi

indendørs klima

Støvsugning er blot en del af den nødvendige, daglige rengøring i hjemmet, hvis man vil have et så godt indeklima som muligt. Dette har også den fordel, at det kan forebygge støvallergi, og har man allergikere i hjemmet, så er det særligt vigtigt med en grundig rengøring.

Baseret på en artikel fra Politiken.dk guider vi til, hvordan det bedste indeklima skabes:

Trin 1: Start med at støve af

Det første, man bør gøre, når man går i gang med hovedrengøringen, er afstøvning. De fleste rum har mange overflader som både puder, tæpper og møbler, hvor støv let kan gemme sig.

Herudover lægger støvet sig også på hylder, lampeskærme, billeder, borde og i vindueskarmene. Start med at tage en mikrofiber-klud og tør alle de blanke overflader af. Tag puder og tæpper med udenfor og ryst dem. Husk også at ryste kluden udenfor og ikke indendørs, da støvet så bare hvirvles rundt igen.

Trin 2: Støvsugning

Andet trin i rengøringen er støvsugningen – både gulve, tæpper, møbler og overflader, men glem ikke væggene, som skal støvsuges oppefra og ned. Læs med nedenfor om, hvordan du foretager den mest effektive støvsugning. Hav gerne vinduet åbent under støvsugningen og støvsug en gang om ugen – dog oftere hvis man har kæledyr med pels.

Trin 3: Vask fladerne af

vask afEfter støvsugningen bør man vride en klud op med en blanding af vand og sæbe eller universalrengøring. Sørg for at vride kluden hårdt op, så man undgår løbende vand. Tør alle fladerne af – både paneler, døre, håndtag, hylder, vindueskarme, borde, radiatorer med videre. Glem heller ikke planterne, som også kan samle meget støv på bladene.

Tag gerne planterne ud på badeværelset og giv dem en gang koldt vand med bruseren – dog ikke for koldt. Støvet fra bladene fjernes effektivt på denne måde. Sæt planten ind i stuen igen, når den er tør.

Trin 4: Vinduerne

Vask regelmæssigt gardinerne, da her også samler sig en del støv og glem ikke vinduerne. Vinduerne kan med fordel vaskes med en blanding af vand og universalrengøring, hvorefter man skal anvende en skraber til at fjerne vandet igen – ellers får man grimme striber på vinduerne. Tør efter med et tørt viskestykke for at undgå vandrester.

Husk også at se efter i vindueskarmene, om der er svamp – svamp ses som sorte pletter eller belægninger langs vinduesrammens kant.

Husk også at lufte ud

luftkvalitetEt godt indeklima med en god forebyggelse af allergi indebærer også, at man huske at lufte grundigt ud i hjemmet. Gerne op til to-tre gange om dagen á 15 minutters varighed, og meget gerne med gennemtræk – det hjælper nemlig med at bringe luftfugtigheden i orden, hvilket gør leveforholdene for støvmiderne sværere.

Husk også altid at tørre tøj udendørs (eller i en tørretumbler), da lufttørring af tøj indendørs vil medføre en meget høj luftfugtighed. Støvmiderne bor ofte i sengetøjet, så husk at skifte dette hver anden uge og vask det ved 60 grader, som slår miderne ihjel.


Sådan foretager du den mest effektive støvsugning

Effektiv støvsugning

At støvsuge er faktisk lidt af en kunst, hvis man ønsker at gøre det så effektivt som muligt, så man slipper af med mest muligt støv, skidt og snavs. Baseret på eksperternes råd fra Side2.no guider vi til, hvordan man foretager den mest effektive støvsugning:

Flere retninger: Man bør støvsuge i flere retninger, da man ellers risikerer ikke at få alt støvet med. Man bør heller ikke kun støvsuge frem og tilbage – støvsug i stedet gerne i en M-form eller et W. Hvis man foretrækker kun at støvsuge frem og tilbage, så bør man også støvsuge på kryds og tværs.

Brug de forskellige mundstykker: Mange anvender kun standard-mundstykket til støvsugningen, men der er en grund til, at der ofte medfølger flere. Ofte medfølger der specialmundstykker til henholdsvis tæpper, hårde gulve og møbler med videre. Læs med nedenfor når vi gennemgår de forskellige typer af mundstykker.

Fjern møbler og genstande inden støvsugning: For at kunne støvsuge mest effektivt bør man starte med at fjerne både møbler og genstande som legetøj, blomster, og vaser med videre. Det gør, at man kan få alt støvet med, og så kan mindre genstande som for eksempel legetøj ødelægge maskinen, hvis de suges op.

Husk at skifte posen: Hvis man har en støvsuger med pose, så bør man være opmærksom på at skifte den, når den er to tredjedele fuld. En for fuld pose forringer maskinens sugeevne betragteligt, og man vil få et mindre effektivt resultat, når man støvsuger.


Skal man støvsuge for åbne eller lukkede vinduer?

Bolius.dk skriver, at mange er i tvivl om, hvorvidt de skal støvsuge for vidtåbne vinduer eller vente med at lufte ud, til støvsugningen er slut. Eksperternes svar på dette lyder, at man faktisk med fordel kan gøre begge dele.

Gode filtre er ikke altid nok

Der er så meget fokus på allergi i dag, at langt de fleste støvsugere kommer med kraftige filtre, som har til formål at forhindre støvpartikler i at slippe ud igen, efter de er blevet støvsuget op. Dette er en rigtig god start, men Bolius.dk skriver, at det stadig er svært helt at være fri for ophvirvlet støv, når støvsugeren bevæger sig hen over gulvet, og rør og mundstykker presses mod gulv og overflader – derfor er det alligevel en god ide at åbne vinduerne, når man støvsuger.

Gennemtræk er bedst

Den bedste måde at få det op-hvirvlede støv væk på, er ved at åbne flere vinduer og dermed skabe gennemtræk.Gennemtrækket hiver så støvet med ud, hvilket ikke sker, hvis der kun er et enkelt vindue åbent. Det er nemlig vigtigt at få støv ud, da støvet indeholder levende organismer som støvmider og partikler, der kan føre til skimmelsvamp – og begge disse kan føre til eller forværre allergi.

Når man er færdig med at støvsuge, så bør man vente med at lukke vinduerne 10-15 minutter, sådan at så meget støv som muligt kan forsvinde.


HEPA-filtre sikrer et godt indeklima

Et godt filter på støvsugeren er en god start til at skabe et godt indeklima. Den indendørs luft er nemlig vigtig for beboernes helbred og almene velbefindende, og dårligt klima kan give gener som hovedpine, træthed og irritation i øjne, næse og hals, og disse kan over tid udvikle sig til regulær allergi.

HEPAHvad kan HEPA-filteret

HEPA er en bestemt filtertype til støvsugere og står for High Efficiency Particulate Air. Der findes desuden fem filtreringsklasser inden for HEPA, nemlig 10-14.

Jo højere tal jo bedre, og gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14 som kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider, som ofte er årsager til allergi. HEPA 14 er faktisk så effektivt, at det fjerner 99,99 % af alle partikler.

Hvordan fungerer et filter på støvsugeren?

Et støvsugerfilter som et HEPA-filter fungerer ved, at når støvsugeren tændes, så hiver den støv og luft ind gennem røret og ned i posen, hvor skidt og støv skal ende, så det kan fjernes. Luften skal dog ud igen, og dette sker gennem blæseren på støvsugerens ”krop”.

Inden i støvsugeren sidder filtret således, som sørger for, at luften, der sendes tilbage, er så ren som muligt.


Hvilke typer mundstykker til støvsugeren findes der?

Når man anskaffer sig en ny støvsuger, så følger der ofte forskellige mundstykker med. De kan ligne hinanden, men faktisk har de hver især en specialfunktion, som kan gøre støvsugningen mere effektiv. Baseret på råd fra Whiteaway.com guider vi i dette afsnit til, hvilke typer af mundstykker, der findes.

mundstykkeMundstykker til hårde gulve: Der medfølger ofte et parketmundstykke med støvsugeren, som er den bedste løsning, når der skal støvsuges hårde underlag som for eksempel klinker eller parket. Dette mundstykke er udstyret med meget stive hår på undersiden, hvilket gør, at det vil give en ekstra effektiv rengøring på denne type underlag.

Mundstykker til tæpper: Når man skal støvsuge tæpperne, så findes der faktisk to forskellige mundstykker, som er velfungerende til dette formål – de kaldes henholdsvis et turbomundstykke og et motoriseret mundstykke. Turbomundstykket har roterende børster, der sikrer en effektiv opsamling af støv og snavs, som der hurtigt kan gemme sig meget af i et gulvtæppe. Det motoriserede mundstykke har en motor indbygget i selve mundstykket, som effektiviserer rengøringen, da motoren giver mundstykket en ekstra stærk sugeevne. Begge typer mundstykker er også velegnede til hjem med pelsede kæledyr.

mundstykkeKombinationsmundstykket: Kombinationsmundstykket er også udstyret med meget stive hår, og som navnet antyder, så kan dette mundstykke med fordel anvendes til flere formål – nemlig både til hårde gulve men også til gulvtæpper. Det smarte ved dette mundstykke er, at ved et tryk på en knap på oversiden, så kan man hæve eller sænke hårene alt efter behov.

Fugemundstykket: Der vil ofte også medfølge et fugemundstykke, som er beregnet til rengøring af revner, sprækker og i møbler. Det er langt og tyndt og giver muligheden for at kunne skabe en effektiv støvsugning, hvor de andre mundstykker ikke kan komme til.


Om Bosch

bosch logo
Bosch er en tysk virksomhed, der er grundlagt i 1886 af stifteren Robert Bosch. Boschs første fokus var på at fremstille produkter til industriteknik og håndværk, men i dag er Bosch især kendt for at fremstille produkter til husholdning samt værktøj. Det tæller hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, men også for eksempel køkkenredskaber, støvsugere og produkter til hårpleje.

Flere husholdningsprodukter i 1960’erne

Fokusset på produkter til køkkenet tog for alvor fart i 1960’erne, hvor kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet, for nu havde husmoren ikke længe samme tid til at stå i køkkenet eller at vaske tøj. Derfor steg produktionen af både køkken- og vaskeprodukter markant hos Bosch, da det nu var nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større.

Fokus på teknologi

Senere op gennem 1990’erne kom der et øget fokus på luksus og fleksibilitet, hvorved teknologi begyndte at spille en væsentlig rolle.

Bosch har som kerneværdi altid at præstere det ypperste og være på forkant med både den teknologiske udvikling og generelle tendenser i samfundet, og derfor fik moderne teknologi allerede tidligt et øget fokus hos Bosch, således at teknologien kan anvendes til at gøre husholdningen lettere – nogle af de nyeste tiltag er de app-baserede hvidevarer, hvor man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen, og også når man ikke er hjemme.

Andre af Boschs kerneværdier tæller både fremtid og resultater, ansvarlighed og bæredygtighed, initiativ, åbenhed og tillid, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch BZGL2X100

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BZGL2X100

.
Bosch BZGL2X100 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet støvsugeren en middel bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort ud fra deres vurdering af støvsugerens effektivitet, partikeludslip, håndtering, energiforbrug m.m.

God sugestyrke

Bosch BZGL2X100 er en kraftfuld og effektiv støvsuger med en god sugestyrke takket være dens motor på 600 Watt. Støvsugeren har en kapacitet på 3,5 liter og en arbejdsradius på otte meter. Det gør, at modellen passer godt ind i de fleste hjem uanset størrelsen.

Derudover kommer Bosch BZGL2X100 med et praktisk teleskoprør, der nemt kan indstilles i højden alt efter ens arbejdshøjde og stilling. Herved kan man altid støvsuge på den mest behagelige måde.

Hygiejnisk filtersystem

Med Bosch BZGL2X100 får man en støvsuger med et hygiejnisk filtersystem. Det sikrer, at man får en ren og filtreret udblæsningsluft, hvilket især er en fordel for allergikere.

Endvidere er Bosch BZGL2X100 forholdsvis kompakt med en lav vægt. På den måde er støvsugeren nemmere at opbevare i hjemmet. Den har ligeledes et ledningsoprul, så det er nemt at placere ledningen ved støvsugeren uden, at den hele tiden filtrer sig sammen.

Effektivt HiSpin-motorsystem

Bosch BZGL2X100 er en støvsuger med et innovativt og effektivt HiSpin-motorsystem. Takket være dette system opnår man en bedre støvoptagelse samt et lavere forbrug af energi på samme tid.

Man kan desuden justere på sugestyrken med den elektroniske regulering via en drejeknap på støvsugeren.

Sidst men ikke mindst har Bosch BZGL2X100 et lydniveau på 80 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Specifikationer ved Bosch BZGL2X100:
🔴 Effekt: 600 watt
🔴 Vægt: 4,7 kilo
🔴 Støjniveau: 80 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 8 meter
🔴 Filter: Hygiejnisk filtersystem

Udvalgte fordele ved Bosch BZGL2X100:
Elektronisk regulering af sugestyrke
HiSpin-motorsystem
Teleskoprør
Ledningsoprul
Hygiejnisk filtersystem


Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal 

Bosch BSGL5333_02 Zoo'o ProAnimal

 

.

 

Skabt til hjem med mange hårde gulve

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal er en pæn og traditionel støvsuger, som kommer i et klassisk design – dog med en smart drejeknap på kroppen, som gør, at man lettere kan tilpasse støvsugningen. Denne støvsuger fra Bosch fylder ikke så meget og er kompakt i designet, og så er denne model skabt med henblik på de hjem, hvor der findes mange hårde gulve.

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal er nemlig i klasse A, når det kommer til støvoptag på hårde gulve, og det er også dette formål, at modellen delvist er skabt til. Det kan for eksempel enten være fliser eller parketgulve.  

Også god til hjem med kæledyr

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal har også andre specifikke forcer, og en af dem er modellens evne til at suge støv og skidt op fra sprækker og revner i for eksempel trægulvet.

Herudover har modellen fået sit navn, da den også er specieldesignet til hjem med pelsede kæledyr som hunde og katte. Der medfølger nemlig tilbehør til modellen, som højner effektiviteten, når det kommer til fjernelse af dyrehår. Det inkluderer ProAnimal turbobørsten med TwinBrush, som har et totrins-arbejdssystem med fokus på både fjernelse af støv og dyrehår samtidig.  

Turbo Air-system

Denne model er desuden udstyret med det såkaldte Turbo Air-system, som giver en høj gennemstrømning af luft, og det sikrer den høje sugeevne. Modellen kommer med en posekapacitet på 4,5 liter, hvilket er meget, og når det er tid til at skifte posen, så indikeres dette af modellen selv.

Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal er desuden også skabt til at være let at manøvrere rundt med, og ud over det kompakte design, så har modellen fire fleksible hjul samt en smart stødbeskyttelse i AirBumper-systemet, der både beskytter modellen, vægge og møbler.

Specifikationer ved Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal:
🔴 Effekt: 850 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 40 kWh
🔴 Vægt: 5,3 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Klasse for støvoptag på tæpper: B
🔴 Energiklasse: F
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 15 meter
🔴 Filter: HEPA 

Udvalgte fordele ved Bosch BSGL5333 Zoo’o ProAnimal:
 Klassisk støvsuger i kompakt design
Høj støvoptagsklasse på hårde gulve
Specialudstyr til fjernelse af dyrehår
Udstyret med Turbo Air-system
Stor støvpose


Bosch BGL25MON4

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BGL25MON4

 

.
Bosch BGL25MON4 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der begge har givet støvsugeren en middel bedømmelse. Dette har eksperterne gjort, da de mener, at modellen klarer sig godt i deres forskellige tests.

Hurtig og nem støvsugning

Med Bosch BGL25MON4 får man en støvsuger, der er nem og hurtig at rengøre med takket være det smidige og kompakte design. Det er nemt at flytte rundt på støvsugeren og håndtere den, da den følger efter en hele tiden.

Derudover kommer Bosch BGL25MON4 med et hygiejnisk filtersystem, der sikrer en ren og filtreret udblæsningsluft. Herved vil luften blive renere end før, hvilket især er en fordel for personer med allergi.

Innovativt HiSpin-motorsystem

Bosch BGL25MON4 er forsynet med et innovativt og effektivt HiSpin-motorsystem. Med dette system opnår man en bedre støvoptagelse samt et lavere forbrug af energi på samme tid.

Endvidere medfølger der flere mundstykker ved køb af Bosch BGL25MON4. Der medfølger både et mundstykke til hårde gulve, et fugemundstykke samt et møbelmundstykke. Man kan herved vælge det mundstykke, der passer bedst til formålet.

Behagelig støvsugning

Bosch BGL25MON4 er en støvsuger med et teleskoprør og et ergonomisk håndtag. Det gør, at modellen er mere behagelig at støvsuge med, da røret kan indstilles i højden. Desuden har støvsugeren en arbejdsradius på otte meter, hvorfor den er velegnet til de fleste hjem.

Selve støvsugerposen har en kapacitet på 3,5 liter, og så er lydniveauet på 80 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Sidst men ikke mindst er hjulene ekstra store og bløde, hvilket beskytter gulvene, så de ikke bliver ridsede.

Specifikationer ved Bosch BGL25MON4:
🔴 Effekt: 600 watt
🔴 Vægt: 4,7 kilo
🔴 Støjniveau: 80 dB
🔴 Pose eller beholder: Pose
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 8 meter
🔴 Filter: Hygiejnisk filtersystem

Udvalgte fordele ved Bosch BGL25MON4:
HiSpin-motorsystem
Teleskoprør
Hygiejnisk filtersystem
Ekstra store og bløde hjul
Kompakt design


Alternative modeller fra andre mærker

I det ovenstående har vi set nærmere på en række støvsugere fra producenten Bosch. I dette afsnit bringer vi nogle alternative modeller fra andre mærker for at vise en større alsidighed af markedet. Disse alternative modeller behandler vi ligesom Bosch-støvsugerne, således at det er lettere at sammenligne. Her er tale om støvsugere fra henholdsvis Nilfisk og Electrolux.


Nilfisk Select CHCO14P08A1 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Nilfisk Select CHCO14P08A1

 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har gennemført en omfattende test af støvsugere.

I disse tests er en lang række udvalgte modeller blevet taget ind til test, inklusiv Nilfisk Select CHCO14P08A1, hvorefter hver enkelt model er blevet testet og afprøvet ud fra specifikke kriterier.

Eksperterne vurderer, at Nilfisk Select CHCO14P08A1 er en rigtig velfungerende støvsuger, der klarer sig godt igennem testkriterierne, og derfor modtager modellen en god anmeldelse fra både de danske og svenske eksperter.

Effektiv støvsuger

Nilfisk Select CHCO14P08A1 er designet til at kunne fjerne støv, skidt og snavs fra både hårde gulve som linoleum, trægulve, fliser og klinker samt gulvtæpper med dybe fibre.

Modellen er især god til de hårde gulve, hvor modellen scorer højt på støvoptag – nemlig klassen A, som er den bedste overhovedet. For at være ekstra-effektiv kommer modellen med en mulighed for regulering af sugestyrken, således at man kan tilpasse effektiviteten til typen af opgave.

Nilfisk Select CHCO14P08A1 kommer yderligere med en stærk motor på 650 watt, så er her tale om en meget kraftfuld model, der har en rigtig god sugekraft.

Mundstykker til alle opgaver

Nilfisk Select CHCO14P08A1 er som nævnt designet til hjem med både tæpper og hårde gulve, og derfor medfølger der også flere forskellige mundstykker.

Disse mundstykker, som følger med modellen, gør brugen af støvsugeren ekstra alsidig. Der medfølger blandt andet et særligt parket-mundstykke, som er god til de hårde underlag samt et møbel- og fugemundstykke.

Møbelmundstykket er effektivt til fjernelse af skidt og snavs, der har gemt sig i møblerne, mens fugemundstykket både er godt til svært tilgængelige steder men også på reoler og rundt om stoleben.

Meget allergivenlig

Nilfisk Select CHCO14P08A1 er en allergivenlig model. Denne støvsuger kommer nemlig i energiklassen D og det betyder, at modellen ikke forbruger så meget strøm som andre modeller.

Allergivenlighed er desuden et af nøgleaspekterne for denne støvsuger, for først og fremmest kommer modellen med det unikke HEPA-filter. For det andet er her tale om HEPA 14, hvilket er det bedste af alle HEPA-filtrene. HEPA 14 sørger for at være ekstra grundig i sin filtrering af skadelige partikler, således at man kan være sikker på, at luften sendes tilbage helt uden skadelige mikroorganismer.

Nilfisk Select CHCO14P08A1 hører også til de traditionelle støvsugere med pose og ledning. Posens kapacitet ligger på 3,1 liter, hvilket måske ikke er den mest rummelige pose på markedet, men til gengæld findes der en høj arbejdsradius på 11,2 meter, idet ledningen er lang.

Specifikationer ved Nilfisk Select CHCO14P08A1: 
🔴 Effekt: 650 watt
🔴 Årligt energiforbrug: 22 kWh
🔴 Vægt: 6,4 kilo
🔴 Klasse for støvoptag på hårde gulve: A
🔴 Klasse for støvoptag på tæpper: A
🔴 Energiklasse: D
🔴 Støjniveau: 75 dB
🔴 Teleskoprør: Ja
🔴 Pose eller beholder: Pose, på 3,1 liter
🔴 Ledning eller batteri: Ledning
🔴 Rækkevidde ved ledning: 11,2 meter
🔴 Filter: HEPA 14 

Udvalgte fordele ved Nilfisk Select CHCO14P08A1: 
 Især god til hårde gulve
Let regulering af sugestyrke
Mange mundstykker medfølger
Med det meget effektive HEPA 14-filter
Traditionel model med ledning – denne er dog lang


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Bosch støvsugere har fået de bedste bedømmelser i tests?

Bosch BGS5335

🤓 Hvordan testes støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Bosch støvsuger test – disse kilder har vi brugt 


Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet forskellige støvsugere i alle prisklasser og mærker. Eksperterne har her både set på sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Andre relevante tests:
Hos Forbrugsguiden har vi også skrevet en række andre artikler om forskellige andre testvindende støvsugere. Hvis du ønsker at vide mere om hvilke Nilfisk modeller der er de bedste på markedet, kan du få hele oversigten i vores Nilfisk støvsuger test.

I vores Electrolux støvsuger test kan du ligeledes få et fuldt overblik over de bedste Electrolux støvsugere på markedet, ifølge forskellige eksperter der har testet dem.

Et andet meget populært valg er Miele, som er kendt for deres gode kvalitet og kraftige sugeevne. I vores Miele støvsuger test giver vi dig det fulde overblik over de modeller der klarer sig bedst i test.

Hvis du i stedet overvejer helt at slippe for støvsuger pligterne, kan du læse vores robotstøvsuger test. I denne artikel gennemgår vi alle de robotstøvsugere på markedet, der har klaret sig bedst i test. Du får naturligvis også en kildehenvisning med links til alle de tests vi har undersøgt, så du selv kan læse testene igennem, inden du beslutter dig for hvilken model der passer bedst til dine behov.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme