Bosch støvsuger test-oversigt - Her er de bedste Bosch støvsugere ifølge vores research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: april 15, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bosch støvsuger test-oversigt  - Her er de bedste Bosch støvsugere ifølge vores research

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Denne artikel handler om tests af støvsugere fra mærket Bosch, hvor vi ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår støvsugerne en for en for at finde frem til, hvilke modeller der er de bedste.

I denne artikel er her således tale om en gennemgang af fem forskellige støvsugere fra Bosch, hvor vi gennemgår, hvad eksperterne mener om modellerne, og hvad modellerne kan. Til dette formål har vi set nærmere på tests fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen. Du kan også læse vores generelle støvsuger test, hvor vi har samlet testvindere fra en lang række forskellige producenter.

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch støvsuger test-guide 2023 – Her er de 3 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Bosch støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Bosch støvsugere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

I artiklen har vi også samlet en række alternative testvindere fra andre producenter, så du kan danne dig et bredere overblik over støvsugere der klarer sig godt i test.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste støvsugere i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch BGLS4PET2:

Fordele

  • HEPA-filter
  • AirFresh-støvsugerposer
  • Power Control
  • Velegnet til dyrehår
  • God arbejdsradius

Bosch BGLS4PET2 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet støvsugeren en god bedømmelse. Dette har de gjort ud fra deres vurdering af modellens effektivitet, partikeludslip, håndtering, energiforbrug m.m.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch BGLS4PET2

God til de fleste hjem

Med Bosch BGLS4PET2 får man en støvsuger med en arbejdsradius på 10 meter, hvorfor den er velegnet til de fleste hjem. Posen kan rumme omkring fire liter på én gang, så man behøver ikke hele tiden at udskifte den.

Derudover kommer Bosch BGLS4PET2 med et praktisk teleskoprør, så man kan justere støvsugeren alt efter den mest behagelige arbejdshøjde og stilling. Herved undgår man nemmere rygproblemer ved støvsugning.

Selve lydniveauet er på 75 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor støvsugeren ikke støjer meget under brug.

Velegnet til hjem med kæledyr

Bosch BGLS4PET2 er en støvsuger, der er velegnet til hjem med kæledyr takket være dens AirTurbo Plus-mundstykke. Dette er et effektivt mundstykke, der grundigt fjerner alle former for dyrehår.

Endvidere medfølger der andre typer af mundstykker, der er gode til hver deres formål. Man kan herved vælge et mundstykke alt efter, hvad man vil støvsuge.

Støvsugeren kommer desuden med funktionen Power Control. Med denne funktion opnår man et optimalt resultat på alle typer gulve med en nøjagtig styrkeregulering.

Hygiejnisk støvsugning

Ved køb af Bosch BGLS4PET2 opnår man en hygiejnisk støvsugning, da modellen er udstyret med et HEPA-filter. Dette filter sikrer, at udblæsningsluften er ren og filtrerer 99,95 % af partikler, hvilket er optimalt for allergikere. Desuden er filtret vaskbart, så man ikke behøver at investere i et nyt.

Sidst men ikke mindst gør Bosch BGLS4PET2 brug af AirFresh-støvsugerposer. Disse poser fjerner effektivt lugte og bidrager ligeledes til en ren og frisk udblæsningsluft.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch BGL7EXCL:

Fordele

  • QuattroPower System
  • PowerProtect-system
  • Flere mundstykker
  • Arbejdsradius på 12 meter
  • Elektronisk regulering af sugestyrke

.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch BGL7EXCL

Rummelig støvsuger med lang arbejdsradius

Med Bosch BGL7EXCL får man en støvsuger med en rummelig pose med en kapacitet på fem liter. Samtidigt er dens arbejdsradius på hele 12 meter, hvorfor den er velegnet til de fleste hjem samt til både større og mindre rum.

Støvsugeren kommer ydermere med et teleskoprør, der kan justeres i højden. Det sikrer, at man altid kan regulere støvsugeren til at være den helt optimale højde alt efter ens arbejdshøjde og stilling.

Endvidere er man sikret en hygiejnisk støvsugning takket være HEPA-filtret. Dette filter giver en renere udblæsningsluft, hvilket især er en fordel for allergikere. Selve lydniveauet er på 76 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Flere mundstykker medfølger

Ved køb af Bosch BGL7EXCL medfølger der flere mundstykker i form af et parketmundstykke, et kombimundstykke, et møbel-fugemundstykke samt et børstemundstykke. De forskellige mundstykker er gode til hver deres formål.

Det er desuden muligt at justere på sugestyrken, hvis der er brug for det. Reguleringen er elektronisk og kan ske via en drejeknap på støvsugeren. Når man er færdig med at anvende Bosch BGL7EXCL, er den nem at pakke sammen igen med dens ledningsoprul samt parkerings- og opbevaringsposition. 

Avancerede systemer

Bosch BGL7EXCL er udstyret med avancerede systemer, der hjælper med at sikre en mere grundig rengøring. Eksempelvis har Bosch BGL7EXCL et PowerProtect-system, der sørger for en lang driftstid og en bedre støvopsamlingskapacitet.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch BGL7EXCL med det effektive QuattroPower System, der giver et hurtigt og grundigt støvsugningsresultat. Kombinationen af den kraftfulde motor, et effektivt mundstykke og en optimeret luftforsegling sikrer en nem og grundig rengøring.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch BGL2POW1:

Fordele

  • Hygiejnisk filter
  • Elektronisk regulering af sugestyrke
  • Flere mundstykker medfølger
  • Ledningsoprul
  • Teleskoprør

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch BGL2POW1, som de har givet en god bedømmelse. Vurderingen er sket ud fra forskellige faktorer såsom brugervenlighed, håndtering, ydeevne, design m.m.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch BGL2POW1

Kraftfuld sugeeffekt

Med Bosch BGL2POW1 får man en støvsuger med en kraftfuld sugeeffekt. Støvsugeren er nemlig udstyret med en 60 % bedre sugeeffekt ved brug af PowerProtect-støvsugerposer. Samtidigt sikrer funktionen ProPower en grundigere rengøring, hvis man gør brug af turbomundstykket.

Derudover medfølger der andre former for mundstykker ved køb af Bosch BGL2POW1. Der medfølger et omstilleligt kombimundstykke samt et fuge- og møbelmundstykke. Man kan herved vælge det mundstykke, der passer bedst til rengøringen.

Praktisk håndtering

Bosch BGL2POW1 er forsynet med et teleskoprør, der kan tilpasses i højden nemt og hurtigt. Det sikrer, at man kan justere støvsugeren til at passe optimalt til ens arbejdshøjde og stilling, så man undgår at få ondt i ryggen.

Endvidere kommer Bosch BGL2POW1 med et ergonomisk håndtag, så det er rarere for hånden at holde på håndtaget under en støvsugning. Når man er færdig med at støvsuge, kan man nemt pakke modellen sammen igen med dens ledningsoprul.

God arbejdsradius

Bosch BGL2POW1 har en arbejdsradius på otte meter, hvorfor støvsugeren er velegnet til brug i de fleste hjem samt i både større og mindre rum. Det gør nemlig, at man ikke skal flytte rundt på den hele tiden eller finde en ny stikkontakt.

Sidst men ikke mindst har Bosch BGL2POW1 et hygiejnisk filter, der giver en renere udblæsningsluft samt en elektronisk regulering af sugestyrken. Sugestyrken kan reguleres via en drejeknap. Støvsugerens lydniveau er desuden på 80 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Test og anmeldelser af støvsugere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Andre relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også skrevet en række andre artikler om forskellige andre testvindende støvsugere. Hvis du ønsker at vide mere om hvilke Nilfisk modeller der er de bedste på markedet, kan du få hele oversigten i vores Nilfisk støvsuger test.

I vores Electrolux støvsuger test kan du ligeledes få et fuldt overblik over de bedste Electrolux støvsugere på markedet, ifølge forskellige eksperter der har testet dem.

Et andet meget populært valg er Miele, som er kendt for deres gode kvalitet og kraftige sugeevne. I vores Miele støvsuger test giver vi dig det fulde overblik over de modeller der klarer sig bedst i test.

Hvis du i stedet overvejer helt at slippe for støvsuger pligterne, kan du læse vores robotstøvsuger test. I denne artikel gennemgår vi alle de robotstøvsugere på markedet, der har klaret sig bedst i test. Du får naturligvis også en kildehenvisning med links til alle de tests vi har undersøgt, så du selv kan læse testene igennem, inden du beslutter dig for hvilken model der passer bedst til dine behov.

Tips til hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny støvsuger

Der findes mange forskellige støvsugere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken model man skal gå efter. Baseret på viden fra norske Abcnyheder.no og Sparenergi.dk guider vi til, hvad man bør kigge ekstra godt efter, når man skal købe en ny model:

Filter: Man bør vælge en model med et godt filter, som sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper tilbage ud i rummet igen efter støvsugningen – det er især vigtigt, hvis der bor allergikere i hjemmet. Vælg gerne en støvsuger med et HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter), som giver den bedste filtrering.  

Partikel-udslip: Se efter klassificeringen af partikeludslip (støv-emission) på etiketten. Et lavt partikeludslip giver bedre indeklima.

Sugestyrke: Se efter hvor kraftig modellen er, og hvor meget den kan suge. Dette er særligt vigtigt i forhold til støvsugning i huller og revner samt til dyrehår. Husk dog på at en støvsuger med mange watt ikke nødvendigvis er meget bedre end en model med færre watt. Også mundstykke og sugeteknologi spiller nemlig ind her. Dette er svært selv at finde ud af, så her kan man med fordel nærstudere eksperternes tests af modellerne.

Energiforbrug: Se efter energiklassen, når du køber ny støvsuger. A er bedst og mest miljøvenligt og skåner både miljøet og forbrugerens økonomi, men det er svært at finde støvsugere i denne klasse. En model i klasse A vil være et godt bud.

Pose eller beholder: Nogle modeller kommer med en pose til støv og andre med en beholder. Tjek størrelsen på denne – især hvis det drejer sig om en pose-model, da allerede en pose, der er to tredjedele fyldt, vil begynde at tære på effektiviteten. Se også efter hvor let det er at fjerne pose eller beholder.  

Batteri eller ledning: I dag kommer flere moderne støvsugere med batteri i stedet for en ledning. Det er en smagssag, hvad man foretrækker, og der er fordele og ulemper ved begge typer.

Rækkevidde: Vælger man en model med ledning, så se efter hvor lang ledningen og dermed rækkevidden er. En lang ledning sparer en for en del besvær med at stifte stikkontakt ofte.

Bevægelse: Tjek hvor god støvsugerens bevægelse er. Se efter hvor godt hjulene bevæger sig, og hvor let støvsugeren har ved at rulle over dørtrin og forhindringer.

Støjniveau: Nogle støvsugere larmer meget, og andre er mere lydløse. Tjek støjniveauet i decibel på hver models mærkat – som tommelfingerregel så ”støjer” en almindelig samtale mellem to mennesker 65 decibel, mens råb er på 80 decibel. De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 decibel, men selv støvsugere omkring de 70 decibel virker ikke øredøvende.

Kæledyr: Hvis man har pelsede kæledyr, så kan man ikke undgå en masse dyrehår, som ender på gulvtæppet, i sofaen eller på gulvet. Vælg gerne en model, der er specialdesignet til hjem med kæledyr, da de har specifikke mundstykker, som passer til dyrehår.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har store præferencer. 

Ekstraudstyr: Se efter hvilke ekstradele og især hvilke mundstykker der følger med. De rette mundstykker vil gøre det lettere at gøre både tæpper og hårde gulve rene, men også for eksempel hylder, revner, hjørner og møbler.

Guide: Sådan får du det bedst mulige indeklima – og forebygger allergi

Støvsugning er blot en del af den nødvendige, daglige rengøring i hjemmet, hvis man vil have et så godt indeklima som muligt. Dette har også den fordel, at det kan forebygge støvallergi, og har man allergikere i hjemmet, så er det særligt vigtigt med en grundig rengøring.

Baseret på en artikel fra Politiken.dk guider vi til, hvordan det bedste indeklima skabes:

Trin 1: Start med at støve af

Det første, man bør gøre, når man går i gang med hovedrengøringen, er afstøvning. De fleste rum har mange overflader som både puder, tæpper og møbler, hvor støv let kan gemme sig.

Herudover lægger støvet sig også på hylder, lampeskærme, billeder, borde og i vindueskarmene. Start med at tage en mikrofiber-klud og tør alle de blanke overflader af. Tag puder og tæpper med udenfor og ryst dem. Husk også at ryste kluden udenfor og ikke indendørs, da støvet så bare hvirvles rundt igen.

Trin 2: Støvsugning

Andet trin i rengøringen er støvsugningen – både gulve, tæpper, møbler og overflader, men glem ikke væggene, som skal støvsuges oppefra og ned. Læs med nedenfor om, hvordan du foretager den mest effektive støvsugning. Hav gerne vinduet åbent under støvsugningen og støvsug en gang om ugen – dog oftere hvis man har kæledyr med pels.

Trin 3: Vask fladerne af

Efter støvsugningen bør man vride en klud op med en blanding af vand og sæbe eller universalrengøring. Sørg for at vride kluden hårdt op, så man undgår løbende vand. Tør alle fladerne af – både paneler, døre, håndtag, hylder, vindueskarme, borde, radiatorer med videre. Glem heller ikke planterne, som også kan samle meget støv på bladene.

Tag gerne planterne ud på badeværelset og giv dem en gang koldt vand med bruseren – dog ikke for koldt. Støvet fra bladene fjernes effektivt på denne måde. Sæt planten ind i stuen igen, når den er tør.

Trin 4: Vinduerne

Vask regelmæssigt gardinerne, da her også samler sig en del støv og glem ikke vinduerne. Vinduerne kan med fordel vaskes med en blanding af vand og universalrengøring, hvorefter man skal anvende en skraber til at fjerne vandet igen – ellers får man grimme striber på vinduerne. Tør efter med et tørt viskestykke for at undgå vandrester.

Husk også at se efter i vindueskarmene, om der er svamp – svamp ses som sorte pletter eller belægninger langs vinduesrammens kant.

Husk også at lufte ud

Et godt indeklima med en god forebyggelse af allergi indebærer også, at man huske at lufte grundigt ud i hjemmet. Gerne op til to-tre gange om dagen á 15 minutters varighed, og meget gerne med gennemtræk – det hjælper nemlig med at bringe luftfugtigheden i orden, hvilket gør leveforholdene for støvmiderne sværere.

Husk også altid at tørre tøj udendørs (eller i en tørretumbler), da lufttørring af tøj indendørs vil medføre en meget høj luftfugtighed. Støvmiderne bor ofte i sengetøjet, så husk at skifte dette hver anden uge og vask det ved 60 grader, som slår miderne ihjel.

Sådan foretager du den mest effektive støvsugning

At støvsuge er faktisk lidt af en kunst, hvis man ønsker at gøre det så effektivt som muligt, så man slipper af med mest muligt støv, skidt og snavs. Baseret på eksperternes råd fra Side2.no guider vi til, hvordan man foretager den mest effektive støvsugning:

Flere retninger: Man bør støvsuge i flere retninger, da man ellers risikerer ikke at få alt støvet med. Man bør heller ikke kun støvsuge frem og tilbage – støvsug i stedet gerne i en M-form eller et W. Hvis man foretrækker kun at støvsuge frem og tilbage, så bør man også støvsuge på kryds og tværs.

Brug de forskellige mundstykker: Mange anvender kun standard-mundstykket til støvsugningen, men der er en grund til, at der ofte medfølger flere. Ofte medfølger der specialmundstykker til henholdsvis tæpper, hårde gulve og møbler med videre. Læs med nedenfor når vi gennemgår de forskellige typer af mundstykker.

Fjern møbler og genstande inden støvsugning: For at kunne støvsuge mest effektivt bør man starte med at fjerne både møbler og genstande som legetøj, blomster, og vaser med videre. Det gør, at man kan få alt støvet med, og så kan mindre genstande som for eksempel legetøj ødelægge maskinen, hvis de suges op.

Husk at skifte posen: Hvis man har en støvsuger med pose, så bør man være opmærksom på at skifte den, når den er to tredjedele fuld. En for fuld pose forringer maskinens sugeevne betragteligt, og man vil få et mindre effektivt resultat, når man støvsuger.

Skal man støvsuge for åbne eller lukkede vinduer?

Bolius.dk skriver, at mange er i tvivl om, hvorvidt de skal støvsuge for vidtåbne vinduer eller vente med at lufte ud, til støvsugningen er slut. Eksperternes svar på dette lyder, at man faktisk med fordel kan gøre begge dele.

Gode filtre er ikke altid nok

Der er så meget fokus på allergi i dag, at langt de fleste støvsugere kommer med kraftige filtre, som har til formål at forhindre støvpartikler i at slippe ud igen, efter de er blevet støvsuget op. Dette er en rigtig god start, men Bolius.dk skriver, at det stadig er svært helt at være fri for ophvirvlet støv, når støvsugeren bevæger sig hen over gulvet, og rør og mundstykker presses mod gulv og overflader – derfor er det alligevel en god ide at åbne vinduerne, når man støvsuger.

Gennemtræk er bedst

Den bedste måde at få det op-hvirvlede støv væk på, er ved at åbne flere vinduer og dermed skabe gennemtræk.Gennemtrækket hiver så støvet med ud, hvilket ikke sker, hvis der kun er et enkelt vindue åbent. Det er nemlig vigtigt at få støv ud, da støvet indeholder levende organismer som støvmider og partikler, der kan føre til skimmelsvamp – og begge disse kan føre til eller forværre allergi.

Når man er færdig med at støvsuge, så bør man vente med at lukke vinduerne 10-15 minutter, sådan at så meget støv som muligt kan forsvinde.

HEPA-filtre sikrer et godt indeklima

Et godt filter på støvsugeren er en god start til at skabe et godt indeklima. Den indendørs luft er nemlig vigtig for beboernes helbred og almene velbefindende, og dårligt klima kan give gener som hovedpine, træthed og irritation i øjne, næse og hals, og disse kan over tid udvikle sig til regulær allergi.

Hvad kan HEPA-filteret

HEPA er en bestemt filtertype til støvsugere og står for High Efficiency Particulate Air. Der findes desuden fem filtreringsklasser inden for HEPA, nemlig 10-14.

Jo højere tal jo bedre, og gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14 som kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider, som ofte er årsager til allergi. HEPA 14 er faktisk så effektivt, at det fjerner 99,99 % af alle partikler.

Hvordan fungerer et filter på støvsugeren?

Et støvsugerfilter som et HEPA-filter fungerer ved, at når støvsugeren tændes, så hiver den støv og luft ind gennem røret og ned i posen, hvor skidt og støv skal ende, så det kan fjernes. Luften skal dog ud igen, og dette sker gennem blæseren på støvsugerens ”krop”.

Inden i støvsugeren sidder filtret således, som sørger for, at luften, der sendes tilbage, er så ren som muligt.

Hvilke typer mundstykker til støvsugeren findes der?

Når man anskaffer sig en ny støvsuger, så følger der ofte forskellige mundstykker med. De kan ligne hinanden, men faktisk har de hver især en specialfunktion, som kan gøre støvsugningen mere effektiv. Baseret på råd fra Whiteaway.com guider vi i dette afsnit til, hvilke typer af mundstykker, der findes.

Mundstykker til hårde gulve: Der medfølger ofte et parketmundstykke med støvsugeren, som er den bedste løsning, når der skal støvsuges hårde underlag som for eksempel klinker eller parket. Dette mundstykke er udstyret med meget stive hår på undersiden, hvilket gør, at det vil give en ekstra effektiv rengøring på denne type underlag.

Mundstykker til tæpper: Når man skal støvsuge tæpperne, så findes der faktisk to forskellige mundstykker, som er velfungerende til dette formål – de kaldes henholdsvis et turbomundstykke og et motoriseret mundstykke. Turbomundstykket har roterende børster, der sikrer en effektiv opsamling af støv og snavs, som der hurtigt kan gemme sig meget af i et gulvtæppe. Det motoriserede mundstykke har en motor indbygget i selve mundstykket, som effektiviserer rengøringen, da motoren giver mundstykket en ekstra stærk sugeevne. Begge typer mundstykker er også velegnede til hjem med pelsede kæledyr.

Kombinationsmundstykket: Kombinationsmundstykket er også udstyret med meget stive hår, og som navnet antyder, så kan dette mundstykke med fordel anvendes til flere formål – nemlig både til hårde gulve men også til gulvtæpper. Det smarte ved dette mundstykke er, at ved et tryk på en knap på oversiden, så kan man hæve eller sænke hårene alt efter behov.

Fugemundstykket: Der vil ofte også medfølge et fugemundstykke, som er beregnet til rengøring af revner, sprækker og i møbler. Det er langt og tyndt og giver muligheden for at kunne skabe en effektiv støvsugning, hvor de andre mundstykker ikke kan komme til.

Om Bosch

Bosch er en tysk virksomhed, der er grundlagt i 1886 af stifteren Robert Bosch. Boschs første fokus var på at fremstille produkter til industriteknik og håndværk, men i dag er Bosch især kendt for at fremstille produkter til husholdning samt værktøj. Det tæller hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, men også for eksempel køkkenredskaber, støvsugere og produkter til hårpleje.

Flere husholdningsprodukter i 1960’erne

Fokusset på produkter til køkkenet tog for alvor fart i 1960’erne, hvor kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet, for nu havde husmoren ikke længe samme tid til at stå i køkkenet eller at vaske tøj. Derfor steg produktionen af både køkken- og vaskeprodukter markant hos Bosch, da det nu var nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større.

Fokus på teknologi

Senere op gennem 1990’erne kom der et øget fokus på luksus og fleksibilitet, hvorved teknologi begyndte at spille en væsentlig rolle.

Bosch har som kerneværdi altid at præstere det ypperste og være på forkant med både den teknologiske udvikling og generelle tendenser i samfundet, og derfor fik moderne teknologi allerede tidligt et øget fokus hos Bosch, således at teknologien kan anvendes til at gøre husholdningen lettere – nogle af de nyeste tiltag er de app-baserede hvidevarer, hvor man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen, og også når man ikke er hjemme.

Andre af Boschs kerneværdier tæller både fremtid og resultater, ansvarlighed og bæredygtighed, initiativ, åbenhed og tillid, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme