Nilfisk støvsuger test 2020 – Her er de bedste Nilfisk støvsugere ifølge eksperterne

2

Denne artikel handler om tests af støvsugere fra mærket Nilfisk. Ud fra eksperternes vurdering i flere tests gennemgår vi støvsugerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt støvsuger til et godt køb.

Udover Nilfisk-støvsugerne har vi også medtaget andre testvindende støvsugere fra andre mærker for at vise, hvilke alternativer til Nilfisk, som er værd at overveje.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den støvsuger, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt svenske Testfaka. Desuden ser vi også på, hvad forbrugerne selv siger om støvsugerne.

Denne Nilfisk test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Nilfisk-støvsugere samt et par fra andre mærker
🔸 Råd til at få et godt indeklima, når du støvsuger
🔸 Information om HEPA-filtre
🔸 Guide til at forstå støvsugernes sugeevner
🔸 Information om Nilfisk
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Nilfisk test 2020 – Her er de bedste Nilfisk støvsugere ifølge eksperterne

I nedenstående sektion følger en gennemgang af de Nilfisk støvsugere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests Nilfisk støvsugerne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af Nilfisk støvsugerne, gennemgår vi en række testvindende støvsugere fra andre producenter.


Nilfisk Select Classic

Topscorer hos forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

Nilfisk Select Classic stoevsuger

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.206,00 Kr. 0,00 Kr. 1.206,00 Kr. Læs mere

Både det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet Nilfisk Select Classic, og modellen scorer topkarakterer hos begge. Eksperterne hæfter sig især ved Nilfisk Select Classics sugeevner på gulvtæpper, og at den er meget brugervenlig.

Tæpper og hårdt gulv
I de fleste hjem findes både stuer med tæpper samt køkkener, badeværelser og bryggerser med hårdt gulv. En støvsuger skal derfor gerne være så multifunktionel, at den kan rengøre alle underlag og materialer. Nilfisk Select Classic opfylder dette krav rigtig fint, for den fungerer godt på både hårdt gulv og især på tæpper, hvor den selv med det almindelige mundstykke fjerner støv og snavs let og effektivt.

Brugervenlig model
Nilfisk Select Classic er både prisvenlig og brugervenlig, for dette er en af Nilfisks billigere modeller, hvor der er fokus på forbrugerens komfort. Knapper og indikatorer er lette at anvende og finde ud af, og det gode greb gør, at støvsugeren er let at bevæge og holde fast på. Det et nemt at justere modellens suge-intervaller, og der findes 5 af dem, som sikrer den korrekte styrke afhængig af underlag og materiale.

Modellen er også let at vedligeholde, og selv skift af motorfilter, som kan være lidt vanskeligt, er let på Nilfisk Select Classic. Modellen er desuden udstyret med det anerkendte HEPA-udblæsningsfilter og har et meget lavt udslip af støvpartikler.

Kort og effektiv
Støvsugeren vejer godt nok 8 kilo, men den fylder ikke så meget med en kort længde, hvilket gør den lettere at manøvrere rundt i for eksempel et mindre rum. Der er stadig rige muligheder for at bevæge sig vidt omkring, for arbejdsvidden er på over 11 meter. Maskinen har en god effektivitet, for selv om støvposen kun er på 2 liter, så forringes sugeevnen ikke, selv om posen bliver fyldt. Det gør, at forbrugeren ikke behøver skifte pose så ofte. Dog anbefales det generelt at skifte støvpose, når posen er 2/3 fyldt. Der medfølger 3 mundstykker til Nilfisk Select Classic.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Select Classic:
🔵 God all-round model
🔵 Fjerner støv effektivt fra gulvtæpper
🔵 Brugervenlig og let at håndtere
🔵 HEPA-filter sikrer bedre klima
🔵 Effektiv model hvor støvposen ikke skal skiftes ofte


Nilfisk Elite RCL14E08A2

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.535,00 Kr. 0,00 Kr. 1.535,00 Kr. Læs mere
1.555,00 Kr. 0,00 Kr. 1.555,00 Kr. Læs mere
1.890,00 Kr. 0,00 Kr. 1.890,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

Forbrugerrådet Tænk har testet Nilfisk Elite RCL14E08A2, som de mente havde flere praktiske funktioner. De var eksempelvis begejstrede for, at støvsugeren var effektiv til flere opgaver samt, at lydniveauet er forholdsvist lavt. Dog mener de ikke, at støvsugeren ikke er egnet til at fjerne dyrehår fra gulvtæpper.

Nilfisk Elite RCL14E08A2 er placeret i den højeste klasse – A – for støvsugning af hårde gulve, mens den er placeret i den næsthøjeste klasse – B – for støvsugning af gulvtæpper. Hvis man bor i et hjem med begge gulvtyper, så er dette en ideel støvsuger.

Støvsugeren er også energivenlig, da den er placeret i energiklasse A++. Man kan trygt stole på, at modellen ikke forbruger meget energi på et år.

Støvsuger med allergivenlige funktioner og lavt lydniveau
Med Nilfisk Elite RCL14E08A2 får man en støvsuger, der er velegnet til allergikere og astmatikere, da den kommer med flere allergivenlige funktioner. Den er blandt andet udstyret med et Ultra+ Filtration-system med en lufttæt konstruktion, et HEPA 14-filter samt en mikrofiber støvpose.

Endvidere er Nilfisk Elite RCL14E08A2 forsynet med en motor på 450 Watt. Dette er ikke den kraftigste motor på markedet, men det er stadig en motoreffekt, der kan klare de fleste opgaver.

Lydniveauet er forholdsvist lavt, da det er på 68 dB. Da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, er det ikke meget højere end det. Desuden kan støvsugerens pose rumme 3,2 liter, hvorfor den ikke skal tømmes eller udskiftes hele tiden.

11,2 meter arbejdsradius
Nilfisk Elite RCL14E08A2 sikrer, at man kan komme vidt omkring med hjælp fra blot en enkelt stikkontakt. Dette er muligt, da støvsugeren har en arbejdsradius på 11,2 meter.

Udover arbejdsradiussen på 11,2 meter, så kommer støvsugeren også med en lang slange samt et langt rør. Disse er nemlig 3,2 meter, hvilket er en fordel i forhold til bevægeligheden. Støvsugeren vil ikke konstant være i hælene på forbrugeren, hvorfor man ikke vil falde over den, når man er i gang med at støvsuge.

Komfortabel og ergonomisk model
Nilfisk Elite RCL14E08A2 sikrer, at betjeningen er nem og hurtig. Dette er muligt, da al betjening foregår via håndtaget. Uanset om man skal tænde eller slukke for støvsugeren, eller hvis man har brug for at regulere sugestyrken, så kan dette gøres via knapperne på håndtaget. Dette er både tidsbesparende samt behageligt, da man kan regulere alt med hjælp fra støvsugerens håndtag.

Udover at betjeningen foregår via håndtaget, så er det også ergonomisk. Det betyder, at man opnår den helt rette betjening samt håndgreb, hvilket gør støvsugeren nemmere at betjene og køre rundt med.

Specifikationer ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – mål:
🌀 Højde: 31 centimeter
🌀 Bredde: 33 centimeter
🌀 Længde: 45 centimeter
🌀 Vægt: 7,2 kilo

Specifikationer ved Nilfisk Elite RCL14E08A2 – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): B
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 15,8
🔴 Motoreffekt: 450 watt
🔴 Lydniveau: 68 dB
🔴 Arbejdsradius: 11,2 meter
🔴 Posestørrelse: 3,2 liter

Fordele ved Nilfisk Elite RCL14E08A2:
🔵 HEPA 14-filter
🔵 Ergonomisk håndtag
🔵 God arbejdsradius på 11,2 meter
🔵 Velegnet til hårde gulve
🔵 Energiklasse A++
🔵 Lydsvag model

Her kan du se en videopræsentation af Nilfisk Elite RCL14E08A2 fra WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=JsBfVHR4YO4

Nilfisk Select CHCO14P08A1

God anmeldelse hos Forbrugerrådet Tænk
God anmeldelse hos Råd & Rön

Nilfisk Select CHCO14P08A1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

Nilfisk Select CHCO14P08A1 er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for støvsugeren, som de har givet en god bedømmelse.

Mens Forbrugerrådet Tænk er vilde med, at Nilfisk Select CHCO14P08A1 klarer de fleste støvsugeropgaver godt, så mener Råd & Rön, at en af de største fordele er, at støvsugeren er nem at vedligeholde og håndtere.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Nilfisk Select CHCO14P08A1. Dog nævner Forbrugerrådet Tænk, at støvsugeren ikke er optimal til støvsugning af hår på gulvtæpper, hvilket man skal være opmærksom på.

Allergivenlig støvsuger med justeringsmuligheder
Med Nilfisk Select CHCO14P08A1 får man en allergivenlig støvsuger, der effektivt reducerer støvniveauet i hjemmet. Støvsugeren har fået karakteren A for støvtilbageholdelse og er forsynet med et HEPA 14-filter. Et HEPA 14-filter er ideelt for forbrugere, der lider af astma eller allergi.

Derudover kommer Nilfisk Select CHCO14P08A1 med flere justeringsmuligheder. En af disse er det praktiske teleskoprør, som man har mulighed for at justere i forhold til ens egen højde. På den måde opnår man den mest optimale arbejdsstilling.

Der er yderligere mulighed for at justere sugeevnen. Dette kan man gøre direkte på støvsugeren, hvor man kan vælge enten et lavere eller højere niveau.

Effektiv støvsuger med 11,2 meters arbejdsradius
Nilfisk Select CHCO14P08A1 har en motor med en effekt på 650 Watt. Dette er en effekt, der gør, at støvsugeren er effektiv både på hårde gulve og gulvtæpper. Derfor har modellen også fået karakteren A for støvsugning på både hårde gulve samt på gulvtæpper.

Støvsugeren kommer med en arbejdsradius på 11,2 meter. Dette er langt nok til, at der er mulighed for at støvsuge flere eller større rum på samme tid uden hele tiden at skifte til en ny stikkontakt.

Man skal dog være opmærksom på, at Nilfisk Select CHCO14P08A1 ikke er den mest støjsvage støvsuger på markedet. Den har nemlig et lydniveau på 75 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Funktionel støvsuger med støvsugerpose på 3,1 liter
Nilfisk Select CHCO14P08A1 er en praktisk og funktionel støvsuger, der er nem at anvende. Den kommer blandt andet med et håndtag, der er behageligt at holde på samt med et automatisk ledningsoprul, så man ikke behøver at bøvle med at få ledningen tilbage på plads igen.

Derudover kommer Nilfisk Select CHCO14P08A1 med flere indbyggede specialmundstykker, som man altid har lige ved hånden, når man ønsker at bruge dem. Der medfølger i alt tre stk. indbygget tilbehør samt et parketgulvmundstykke.

Sidst men ikke mindst har støvsugerposen en kapacitet på 3,1 liter, så der er plads til en masse skidt, støv og snavs. Støvsugeren er desuden placeret i energiklasse A+, hvorfor den er forholdsvis energibesparende.

Specifikationer ved Nilfisk Select CHCO14P08A1 – mål:
🌀 Højde: 27,5 centimeter
🌀 Bredde: 31 centimeter
🌀 Længde: 42 centimeter
🌀 Vægt: 6,4 kilo

Specifikationer ved Nilfisk Select CHCO14P08A1 – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: A
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 22
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydniveau: 75 dB
🔴 Arbejdsradius: 11,2 meter
🔴 Posestørrelse: 3,1 liter

Fordele ved Nilfisk Select CHCO14P08A1:
🔵 Velegnet til både gulvtæpper og hårde gulve
🔵 Justerbart teleskoprør
🔵 Allergivenlig model med HEPA 14-filter
🔵 Placeret i energiklasse A+
🔵 Mulighed for at justere sugeevnen
🔵 Støvsugerpose med kapacitet på 3,1 liter


Testvindere fra andre kendte mærker

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Nilfisk-støvsugere, som har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests.

Udover disse topscorere fra Nilfisk findes der også mange andre gode støvsugere på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre støvsugere, der også har fået ros af eksperterne.

Vi gennemgår de alternative støvsugere på samme måde, hvilket giver en bedre mulighed for at sammenligne og finde den støvsuger, der passer bedst til ens individuelle behov.


Electrolux ESP72DB Silent Performer

God vurdering hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
8.55 ud af 10 point hos britiske Toptenreviews.com

ELECTROLUX ESP72DB

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

Electrolux er kendt for at være en førende leverandør, når det kommer til husholdningsapparater. Derudover er de også kendt for deres støvsugere, der er meget populære. Modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer er også populær blandt forskellige eksperter, der alle har vurderet og anmeldt denne model.

Denne støvsuger er blevet anmeldt af både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det danske Forbrugerrådet Tænk og britiske Toptenreviews.com. Alle disse eksperter er vilde med denne model, da den har klaret sig godt i alle deres tests.

Forbrugerrådet Tænk har givet støvsugeren en god vurdering, mens Råd & Rön har kåret modellen som topscorer. Den scorede derfor flest point i forhold til andre testede støvsugere. Sidst men ikke mindst har Toptenreviews.com givet støvsugeren fra Electrolux 8.55 ud af 10 point.

Med denne støvsuger kan man støvsuge flere forskellige overflader, da den har fået gode placeringer, når det kommer til rengøringsevnen på både hårde gulve og gulvtæpper. Electrolux ESP72DP Silent Performer er placeret i klasse A på begge disse to overflader, hvorfor det er en støvsuger, der er værd at investere i, hvis man bor i et hus med både hårde overflader samt gulvtæpper.

Desuden har Electrolux ESP72DP Silent Performer et lavt energiforbrug, da den er placeret i energiklasse A.

Motoreffekt, lydniveau, arbejdsradius og støvsugerpose
Electrolux ESP72DP Silent Performer er en støvsuger, der er udstyret med en motor på 650 Watt. Det er ikke den stærkeste motor sammenlignet med andre modeller, men til gengæld har den et væld af andre funktioner såsom en god rengøringsevne. Dog er modellens lydniveau ikke det bedste, da den har et lydniveau på 70 dB.

En støvsugers arbejdsradius fortæller, hvor langt man kan nå med en støvsuger uden at lede efter en ny stikkontakt. MedElectrolux ESP72DP Silent Performer får man en arbejdsradius på i alt 12 meter, hvilket er en god arbejdsradius. Det betyder nemlig, at der ikke hele tiden skal spejdes efter en ny stikkontakt til støvsugerens ledning.

Vær opmærksom på at denne model kommer med et ledningsoprul, der fungerer pr. automatik. Det vil sige, at knappen på støvsugeren blot skal trykkes ned og holdes nede for at ledningen selv kører på plads.

Denne model har en støvsugerpose med en størrelse på 3.5 liter. Dette er meget gennemsnitligt sammenlignet med andre modeller, men til gengæld har denne støvsugerpose også en hygiejnisk lukning. Electrolux ESP72DP Silent Performer er også forsynet med en indikator, der viser, om posen er ved at være fyldt.

Flere forskellige funktioner
Med Electrolux ESP72DP Silent Performer får man en støvsuger, der har flere forskellige funktioner og egenskaber. Denne støvsuger er udstyret med en Motion-teknologi samt en stødbande, der har hver sin funktion.

Støvsugerens Motion-teknologi sørger for, at det er nemt at køre rundt med støvsugeren. Hjulene er nemlig 360 grader, hvilket betyder, at de kan dreje hele vejen rundt og tilbage igen. Med sådanne hjul er det muligt at køre støvsugeren frem og tilbage i et væld af forskellige retninger, hvorfor det ikke mindst bliver nemmere at kontrollere støvsugeren, men det bliver også nemmere at støvsuge i alle kroge og hjørner i hjemmet.

Desuden er Electrolux ESP72DP Silent Performer forsynet med en stødbande, der har fået navnet ErgoShock. En stødbande er oplagt for forbrugere, der ønsker en støvsuger, hvor der ikke er mulighed for at skade møblerne i hjemmet.

Stødbanden laver nemlig en beskyttelse mellem møblerne og støvsugeren, sådan så man sagtens kan bumpe ind i en lænestol, uden at der vil kunne findes en eneste ridse i stolen bagefter.

Allergivenlig model med effektiv sugeevne
Electrolux ESP72DP Silent Performer er en allergivenlig model med en effektiv sugeevne. På grund af støvsugerens hygiejnefilter er det en støvsuger, der kan bruges af både astmatikere og allergikere. Dette filter hjælper nemlig med at rense luften optimalt, så man undgår et væld af støvpartikler i rummet. 

Derudover erElectrolux ESP72DP Silent Performer forsynet med en mulighed for at regulere sugeevnen. Dette gør sugeevnen mere effektiv, da man selv kan vælge, om den skal være højere eller lavere, hvorfor det er nemmere at finde den rette afhængig af overfladen, hvor beskidt det er med mere. 

Støvsugere, der ikke kan indstilles, er ikke ergonomiske og bevidste om komfort og bekvemmelighed. Det er modellen Electrolux ESP72DP Silent Performer til gengæld, da der her er installeret et ergonomisk teleskoprør med mulighed for at indstille det, så det passer til, hvordan man vil gå rundt og støvsuge. Der er ingen grund til at få ondt i ryggen ved at bukke sig for meget ned, da man kan positionere sig lige, som man vil med denne model. 

Specifikationer ved Electrolux ESP72DP Silent Performer– mål
🌀 Højde: 23,8 centimeter
🌀 Bredde: 29,3 centimeter
🌀 Længde: 44,1 centimeter
🌀 Vægt: 4,47 kilo 

Specifikationer ved Electrolux ESP72DP Silent Performer– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 21,4
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Lydniveau: 70 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele ved Electrolux ESP72DP Silent Performer:
🔵 God rengøringsevne af hårde gulve
🔵 God arbejdsradius på 12 meter
🔵 Stødbande mellem støvsuger og møbler
🔵 Hygiejnisk filter
🔵 Motion-teknologi med 360 graders hjul
🔵 Justerbar sugeevne


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline 

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.519,00 Kr. 0,00 Kr. 1.519,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere

Miele er kendt for producere husholdningsprodukter, hvor der er fokus på både miljøet, ydeevne, betjeningskomfort, design og service. Miele er en af de mest populære producenter på markedet, når det kommer til husholdningsprodukter, hvidevarer og køkkenprodukter.

Denne model er blevet testet af det danske Forbrugerråd Tænk, der var så begejstrede for denne model, at de kårede den som testvinder i forhold til deres andre testede modeller. Forbrugerrådet Tænk mente nemlig, at denne støvsuger passer ind i de fleste husstande på grund af dens høje ydeevne og kvalitet samt mange funktioner.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er blandt andet en energivenlig støvsuger, der ikke forbruger meget energi. Den er derfor også placeret i energiklasse A+, hvilket er en af de bedste energiklasser, når det drejer sig om støvsugere.

Desuden har Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline en god rengøringsevne på især hårde gulve, hvor den er i klasse A. Det er derfor en model, der er en god mulighed, hvis man vil anskaffe sig en støvsuger til hårde overflader. Derudover har modellen en rengøringsevne i klasse D ved støvsugning af gulvtæpper.

550 Watt motor med Power Efficiency
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har en Power Efficiency motor, der er udstyret med en motoreffekt på 550 Watt. Dette er ikke en af de mest effektive motorer på en støvsuger, men med funktionen Power Efficiency bliver alle små støvpartikler, skidt og snavs alligevel støvsuget op. Man er derfor sikret en effektiv sugeevne med denne funktion.

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har et universalt gulvmundstykke. Det vil sige, at dette mundstykke kan bruges lige meget, om man er i gang med at støvsuge den ene eller den anden overflade. Dette gør støvsugningen nemmere, hvis man bor i en husstand med flere overflader. Desuden har modellen et AirClean+ Filter, der holder luften ren og frisk, når man er i gang med at støvsuge.

Desuden er modellens arbejdsradius på 12 meter, hvilket er en optimal arbejdsradius for forbrugere, der ønsker at støvsuge flere rum eller gå langt med støvsugeren med ledningen i den samme stikkontakt.

Ledningsoprullet er desuden et automatisk comfort-ledningsoprul, der selv kører på plads igen efter endt støvsugning. Der skal selvfølgelig lige holdes en knap nede, når ledningen skal tilbage igen. Derudover er støvsugerposen på 4.5 liter, hvilket er en forholdsvis stor størrelse.

Vær opmærksom på at støvsugerens lydniveau er på 76 dB, hvilket er forholdsvist højt i forhold til andre modeller. Det er derfor ikke en helt stille støvsuger, hvilket man skal have in mente.

Sikker støvsuger med metaltrådsfunktion
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline er en sikker støvsuger, der er forsynet med en funktion, der blive kaldt for metaltrådsfunktionen. Denne funktion sikrer, at man altid er beskyttet, da tråden er integreret i selve støvsugerens håndtag.

Metaltråden har til formål at fungere som en form for lynafleder, der forhindrer statisk afladning mellem den, der gør brug af støvsugeren og selve støvsugeren. Det er derfor en sikkerhedsfunktion, der altid virker uanset, om man er opmærksom på det eller ej.

Udover metaltrådsfunktionen så er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline forsynet med et låsesystem, der både er fleksibelt og praktisk. Dette låsesystem gør, at man uden besvær kan låse og aflåse støvsugeren, hvis der er behov for det. Man vil derfor høre en låselyd, hvis man eksempelvis samler både håndtag, mundstykke og rør.

Denne model kommer med en integreret tilbehørskasse, der også kan åbnes ved at trykke på en knap på selve støvsugeren. 

Flere forskellige funktioner og egenskaber
Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline har flere forskellige funktioner og egenskaber, som der ikke er mange andre modeller på markedet, der er forsynet med. Hvis man ønsker en støvsuger, der er forsynet med en møbelbeskyttelsesliste samt en temperaturbegrænser, så kan denne støvsuger fra Miele være et oplagt valg.

Med en møbelbeskyttelsesliste er der mulighed for altid at beskytte sine møbler i hjemmet, da denne funktion sikrer, at møblerne ikke vil skades ved støvsugning. Det kan være, at man kommer til at bumpe hårdt ind i et stoleben, hvorfor man vil være bekymret for, om man nu har skadet sin stol. Det har man ikke med denne funktion, da der er lagt blødt kunststof om støvsugeren, der forhindrer dette.

Desuden er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline udstyret med en temperaturbegrænser, der sikrer, at man undgår overophedning. Luftvejene kan risikere at blive tilstoppede, hvorfor nogle støvsugere herefter vil overophede. Dette sker ikke med denne model, da motoren automatisk vil slukke, hvis dette sker. Herefter vil støvsugeren afkøle sig selv samt være klar igen, når fejlen er blevet ordnet.

Specifikationer ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– mål
🌀 Højde: 23 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Længde: 51,5 centimeter
🌀 Vægt: 7,26 kilo

Specifikationer ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: D
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 20,3
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydniveau: 76 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordele ved Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline:
🔵 Flere funktioner såsom temperaturbegrænser og møbelbeskyttelse
🔵 Filter med AirClean
🔵 Motor med Power Efficiency
🔵 Især oplagt til brug på hårde gulve
🔵 Energivenlig model
🔵 Integreret tilbehørskasse


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen 

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUS8GREEN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.749,00 Kr. 0,00 Kr. 1.749,00 Kr. Læs mere

Denne model fra Electrolux er populær hos både det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Modellen hedder Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen og er især kendt for dens lave energiforbrug, gode rengøringsevne og ergonomiske teleskoprør. Derfor er den blevet anmeldt af flere forskellige eksperter, der alle er imponerede over denne model. Forbrugerrådet Tænk har derfor kåret denne model som testvinder af alle deres tests, hvor modellen er blevet topscorer hos Råd & Rön.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er som nævnt især kendt for sit lave forbrug af energi. Det betyder selvfølgelig også, at denne støvsuger er placeret i energiklasse A. Desuden er den forsynet med et system, der hedder Silent Zen, hvorfor den også er forholdsvis lydsvag.

Dette system giver støvsugeren en støjsvag slange, der på samme tid også bliver forbedret. Lydniveauet er på 58 dB, hvilket er langt lavere end mange andre modeller i nogenlunde den samme prisklasse.

Denne støvsuger kan bruges på flere overflader, da der medfølger et 3-i-1 mundstykke. Dette mundstykke kan placeres på støvsugeren og herefter bruges på diverse overflader.

Derudover er støvsugeren placeret godt i forhold til rengøringsevnen på både hårde gulve og gulvtæpper, da den er placeret i henholdsvis klasse A og klasse B.

Strømbesparende model med lavt energiforbrug
Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er en strømbesparende model med et lavt energiforbrug. Udover at være placeret i energiklasse A, så er der også mulighed for at spare op til 50 % mere energi.

Dette er sammenlignet med andre støvsugere, der også er blevet placeret i energiklasse A. Man kan derfor opnå en stor besparelse af strøm og energi med denne støvsuger, hvorfor dette er en fordel for både miljøet og pengepungen.

En anden ting ved denne støvsuger, der er en fordel for miljøet, er, at støvsugeren er produceret af 55 % genbrugsplast. Desuden er den også produceret af 92 % genanvendte og genanvendelige materialer.

Der er god mulighed for at hygge sig mere med støvsugningen med Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen på grund af dens arbejdsradius på op til 12 meter. Det betyder, at man ikke hele tiden skal spejde efter en ny stikkontakt, da en stikkontakt vil være nok til store dele af et enkelt rum.

Hvis det blot er et mindre rum, så er der næsten ingen grund til at finde en ny stikkontakt, som ledningen kan være i. Støvsugerposen har en størrelse på i alt 3.5 liter.

Model der er nem at kontrollere og styre
Modellen fra Miele er både nem at kontrollere og styre, da den har Motion Control Systemet. Dette system sikrer en manøvredygtighed, der er optimal, da støvsugeren vil rette sig efter forbrugerens bevægelser. Støvsugeren er derfor nem at køre rundt med, da den blot vil følge efter en, hvorimod røret vil følge alle bevægelserne.

Røret er nemlig et ergonomisk teleskoprør, der ligger sig godt i hånden. Desuden kan det justeres, så man ikke skal støvsuge i en ikke behagelig position, der ikke er god for ryggen.

Støvsugerens hjul er kendt for at være 360 graders hjul, der kan dreje alle veje. I og med at hjulene kan dreje alle veje rundt, bliver det igen også nemmere at styre og kontrollere støvsugeren. Hjulene er bløde gummihjul, hvorfor de også er beskyttende overfor overfladen, der hverken vil blive ridset eller affarvet.

Model med fokus på forbrugeren
Ved fremstilling af Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har der været fokus på forbrugeren, da mange af dens funktioner er lavet på baggrund af komfortabelhed og bekvemmelighed.

Først og fremmest har Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen en motor på 750 Watt, der er i den forholdsvist høje ende, når det kommer til støvsugere. Derudover mener eksperterne, at støvsugerens sugeevne er ’fremragende’.

Hernæst har Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen et filter, der både er aftageligt og hygiejnisk. Det vil sige, at man blot skal huske at rense dette filter jævnligt, så vil det arbejde effektivt og optimalt med at rense luften.

Sidst men ikke mindst er denne støvsuger praktisk, da den er udstyret med et ledningsoprul. Dette ledningsoprul er automatisk, hvorfor en enkel knap vil få ledningen til at finde tilbage på sin plads. Støvsugerposen har en størrelse på 3.5 liter, hvor der er mulighed for at tjekke indikatoren direkte på støvsugeren for at se, hvor fyldt posen er. Det betyder, at man ikke skal åbne støvsugeren og tage posen ud for at tjekke dette.

Specifikationer ved Electrolux EUS8GREEN– mål
🌀 Højde: 26,6 centimeter
🌀 Bredde: 30,8 centimeter
🌀 Længde: 40,2 centimeter
🌀 Vægt: 5,9 kilo 

Specifikationer ved Electrolux EUS8GREEN– nøgleoplysninger
🔴 Energiklasse: A
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 24,4
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Lydniveau: 58 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 3,5 liter

Fordele ved Electrolux EUS8GREEN:
🔵 Støvsugerindikator til støvsugerpose
🔵 Meget støjsvag model
🔵 3-i-1 mundstykke til flere overflader
🔵 Automatisk ledningsoprul
🔵 Energivenlig model
🔵 Fremstillet af genanvendte og genanvendelige materialer


Philips FC8721/09

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Philips FC8721/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.700,00 Kr. 0,00 Kr. 1.700,00 Kr. Læs mere
1.700,00 Kr. 0,00 Kr. 1.700,00 Kr. Læs mere

Philips har en meget bred spændevidde inden for produktion af forbrugerprodukter, og det hollandske mærke er kendt for at producere kvalitet inden for en bred vifte af produkter som telefoner, elkedler, fjernsyn, krøllejern, barbermaskiner og elektriske pærer. Philips producerer også støvsugere, og heriblandt findes modellen Philips FC8721/09. Denne model er også medtaget i forbrugerrådet Tænks tests af støvsugere, og eksperterne er enige om, at Philips FC8721/09 er en af de klare favoritter, da den fungerer optimalt over hele linjen.

Dyrehår, revner og kanter
Ofte går pris og kvalitet hånd i hånd, men Philips beviser med modellen FC8721/09, at et produkt godt kan være prisvenligt og samtidig rigtig godt.

Modellen fungerer upåklageligt og samler støv og snavs op hurtigt og funktionelt, uanset om der er tale om hårde gulve eller bløde tæpper. Der er kæledyr i mange husstande, og med dyr i huset kan man ikke undgå, at de efterlader hår over det hele og sviner. Med Philips FC8721/09 er det imidlertid ikke et problem, for modellen fanger hårene rigtig godt – selv på tæpper og møbler, hvor det kan være svært at nå helt ind. Generelt scorer modellen gode point på alle parametre, og også når det gælder revner og at klare støvsugningen helt inde ved væggen. To punkter, der ellers ofte volder støvsugere problemer. Smidighed og kraft er afgørende her, og det besidder Philips FC8721/09 til topkarakter.

Stor kapacitet
Philips FC8721/09 sørger for at give brugeren et behageligt klima at arbejde i, for modellen larmer nemlig ikke ret meget. Desuden er den miljøvenlig, er i energiklasse A og har et lavt energiforbrug. Philips FC8721/09 er en kraftig støvsuger, der opererer med stor effektivitet. Den gevaldige effektivitet skyldes ikke mindst den store støvpose, der med sin gode kapacitet kan rumme 3,5 liter støv og skidt. Posens størrelse har nemlig indflydelse på, hvor godt støvsugeren suger, for jo længere tid, der går, før posen bliver fyldt, jo mere effektivt fungerer støvsugeren. Og en større pose kan netop selvsagt indeholde mere støv og skidt.

Holdbar og med HEPA-filter
Philips-produkter har generelt et godt ry for at levere kvalitetsprodukter, og Philips FC8721/09 er endnu et bevis herfor. Eksperterne er også enige i, at denne models holdbarhed er rigtig god. Det samme gælder motor og filtre. Philips FC8721/09 er ikke kun holdbar og robust, for der er også taget god højde for miljø og allergi. Maskinen har indbygget HEPA-udblæsningsfilter, som især er godt i husstande med allergi med adskillelse og separation af selv meget små partikler. Der er desuden også taget højde for brugervenlighed omkring HEPA-udblæsningsfiltret, for på Philips FC8721/09 er det let at skifte filtret. Der er stor bevægelsesfrihed med Philips FC8721/09, for man vil kunne bevæge sig i en radius af omkring 11 meter, hvilket betyder, at rækkeviden er lang, og at der ikke skal skiftes stikkontakt hele tiden. Der medfølger 3 mundstykker, der hver passer til specifikke opgaver.

Udvalgte fordele ved Philips FC8721/09:
🔵 Fungerer godt på alle underlag
🔵 God til at indfange dyrehår
🔵 Bevæger sig smidigt langs vægge og ved revner
🔵 Stor kapacitet med rummelig støvpose
🔵 Indbygget HEPA-filter giver bedre klima, især for allergikere


Miele Complete C3 Ecoline SGSP3

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Miele Complete C3 Ecoline SGSP3

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.519,00 Kr. 0,00 Kr. 1.519,00 Kr. Læs mere
1.519,00 Kr. 0,00 Kr. 1.519,00 Kr. Læs mere

Modellen Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 er en støvsuger, der er placeret i energiklasse A. Det betyder, at man trygt kan stole på, at støvsugeren ikke forbruger meget energi på et år.

Støvsugeren kan både anvendes til hårde gulve samt til gulvtæpper, da den har fået scoren A for støvsugning af hårde gulve samt scoren B for støvsugning af gulvtæpper.

Derudover er støvsugeren blevet vurderet af Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet Tænk er endt med at give modellen en god bedømmelse på baggrund af dens rengøringsevne samt energiforbrug. Dog mener de ikke, at den er velegnet til støvsugning af dyrehår fra gulvtæpper.

Motor med forbedret virkningsgrad
Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 er forsynet med en Power Efficiency motor, der sørger for en forbedret virkningsgrad. I samarbejde med EcoTeQ Plus-dysten samt AirClean+ Filtet kan man være sikker på, at alle støvpartikler bliver fjernet samt, at luften vil være frisk og ren.

Selve motoren har desuden en effekt på 550 Watt, hvorfor den er kraftig nok til at sørge for en effektiv støvsugning.

Man kan yderligere selv regulere sugestyrken, hvis der er brug for det. Dette gøres via en fodtaster, der kan findes på støvsugeren. Man behøver derfor ikke bukke sig ned, hvis man skal ændre på styrken.

Dette gælder også, når det kommer til justering af støvsugerrøret eller ledningsoprullet. Teleskoprøret kan nemlig indstilles direkte ved at justere røret, hvorimod ledningen kan rulles tilbage på plads via en fodtaster.

Fleksibel støvsuger med god arbejdsradius
Med Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 får man en fleksibel støvsuger, da den kommer med tre forskellige gummihjul. Disse gummihjul kan alle dreje hele vejen rundt, hvorfor det er nemt at håndtere støvsugeren uanset, om man ønsker at bevæge støvsugeren den ene eller den anden vej.

Støvsugeren er ligeledes fleksibel på grund af dens gode arbejdsradius. Arbejdsradiussen er på 12 meter, hvorfor man kan støvsuge et forholdsvist stort rum, inden man skal finde en ny stikkontakt. Støvsugerposen kan rumme 4,5 liter.

Lydniveauet er på 74 dB. Det betyder, at lydniveauet ikke er det laveste, hvilket man skal være opmærksom på.

Sikkerhedsfunktioner og mundstykker
Ved køb af Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 medfølger der forskellige mundstykker. Disse mundstykker er et møbelmundstykke, et fugemundstykke og en afstøvningsbørste. Der er derfor mulighed for at støvsuge med det mundstykke, der er velegnet til den specifikke overflade.

Udover at komme med flere mundstykker, så er Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 udstyret med flere sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner er blandt andet en temperaturbegrænser samt en stødliste. Stødlisten sørger for, at møbler ikke bliver beskadiget ved støvsugning, hvor temperaturbegrænseren sikrer, at støvsugeren ikke bliver overophedet.

Specifikationer ved Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 – mål:
🌀 Højde: 22,7 centimeter
🌀 Bredde: 49,6 centimeter
🌀 Længde: 49,6 centimeter
🌀 Vægt: 7,41 kilo

Specifikationer ved Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3 – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: B
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 20,10
🔴 Motoreffekt: 550 watt
🔴 Lydniveau: 74 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 4,5 liter

Fordele ved Miele Complete C3 Excellence Ecoline SGSP3:
🔵 Kommer med flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Velegnet til hårde gulve og gulvtæpper
🔵 Power Efficiency motor
🔵 EcoTeQ Plus-dyst og AirClean+ Filter
🔵 Sugestyrken kan reguleres
🔵 Teleskoprøret kan justeres afhængig af ens arbejdshøjde

Her kan du se en videopræsentation af Miele Complete C3 Excellence Ecoline fra Miele:

https://www.youtube.com/watch?v=JjcfvjAu73g

Electrolux PureD9 – PD91-Green

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.579,00 Kr. 0,00 Kr. 1.579,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere

Modellen Electrolux PureD9 – PD91-Green er en støvsuger, der er velegnet til støvsugning af hårde gulve. Den har nemlig fået scoren A for støvsugning af hårde gulve, mens den har fået scoren C for støvsugning af gulvtæpper.

Støvsugeren er placeret i energiklasse A+++, hvorfor den ikke vil forbruge meget energi på et år. Derudover er motorens effekt på 350 Watt. Selvom dette ikke er den kraftigste motoreffekt, så er den kraftig nok til at klare mange opgaver.

Endvidere er Electrolux PureD9 – PD91-Green anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk. Begge ekspertkilder er glade for støvsugeren, som de er endt med begge to at give en god bedømmelse. De har valgt at give modellen en god bedømmelse på baggrund af dens støjniveau samt dens støvsugerevne.

Bæredygtig støvsuger
Electrolux PureD9 – PD91-Green er en bæredygtig støvsuger. Dette er den, da modellen er fremstillet af 70 % genbrugsplast. Det er dog ikke kun selve støvsugeren, der er bæredygtig, det er også emballagen. Emballagen er nemlig produceret af 100 % genanvendt materiale.

Udover at være en bæredygtig støvsuger, så er Electrolux PureD9 – PD91-Green også en fleksibel støvsuger. Støvsugeren er nemlig forsynet med et 3i1-mundstykke, hvorfor man har mulighed for at støvsuge flere forskellige overflader.

Praktisk model
Electrolux PureD9 – PD91-Green sikrer, at man nemt og hurtigt kan støvsuge et større areal. Arbejdsradiussen er på i alt 12 meter. Derudover kan støvsugerposen rumme 5 liter, hvorfor denne heller ikke skal tømmes hele tiden.

Derudover kan man også nemt manøvrere sig rundt med støvsugeren, da den kommer med to baghjul samt et mindre næsehjul, der har mulighed for at dreje hele vejen rundt. Det betyder, at man ikke skal trække hårdt i støvsugeren for at få den til at følge med, da den selv vil gøre dette.

Der er desuden mulighed for at regulere sugestyrken på selve støvsugeren, hvis man ønsker dette.

Brugervenlig funktioner og lavt lydniveau
Støvsugeren Electrolux PureD9 – PD91-Green er produceret med et lydniveau på 67 dB. Dette er ret lavt for en støvsuger, i og med en normal samtale har et lydniveau på 60 dB.

Endvidere er Electrolux PureD9 – PD91-Green forsynet med et PureAdvantage-filter og en S-bag pose. Både filtret og posen sikrer, at støvpartikler bliver opsuget samt, at udblæsningsluften forbliver ren og frisk.

Det er yderligere nemt at skifte posen i støvsugeren, da dette kan gøres på en hygiejnisk måde. Selve posen er nemlig forsynet med et CleanLift-håndtag, der sikrer, at posen kan tages af med blot en enkelt hurtig håndbevægelse.

Specifikationer ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – mål:
🌀 Højde: 24 centimeter
🌀 Bredde: 30,5 centimeter
🌀 Længde: 51 centimeter
🌀 Vægt: 7,09 kilo

Specifikationer ved Electrolux PureD9 – PD91-Green – nøgleoplysninger:
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Støvmissionsklasse (filtrering): A
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: C
🔴 Årligt energiforbrug, kWh: 9,9
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Lydniveau: 67 dB
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Posestørrelse: 5 liter

Fordele ved Electrolux PureD9 – PD91-Green:
🔵 CleanLift-håndtag
🔵 Velegnet til hårde gulve
🔵 3i1-mundstykke
🔵 Næsehjul, der drejer 360 grader
🔵 Miljøvenlig model
🔵 Lavt lydniveau


Dette bør du se efter, når du køber ny støvsuger

Der er rigtig mange støvsugere på markedet, og hvert mærke har også en række forskellige modeller. Måske har man et yndlingsmærke, man går efter, eller måske er det marginalerne, der afgør, om man kommer hjem med den ene eller anden støvsuger.

Der er forskellige parametre for, om en støvsuger er god, og ofte er valget også en smagssag. Ifølge Abcnyheter er det dog en rigtig god ide at kigge efter disse faktorer inden dit næste støvsugerkøb:

HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air filter): Filtret sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud i rummet igen. Bor der allergikere i husstanden, er det særdeles vigtigt for ikke at forværre allergien. Tjek også gerne hvad nye filtre koster.

Pose: Er støvsugeren udstyret med en pose til støv, og i så fald hvor stor er den, og hvor let er den at skifte? Tjek også gerne hvad ekstra poser koster til fremtidig brug.

Ekstraudstyr: Hvilke ekstradele følger med? Læg for eksempel mærke til hvilke mundstykker, der medfølger. Du skal have de rette mundstykker til at kunne gøre både hårde gulve, tæpper, hjørner, hylder og møbler rene.

Sugestyrke: Hvor kraftig er maskinen, og hvor meget kan den suge? Særlig vigtigt til revner og dyrehår. Tjek gerne sugestyrken med og uden mundstykker påsat.

Hjul: Tjek hvor gode støvsugerens rulle-evner er. Se efter hvor godt hjulene bevæger sig, og hvor let støvsugeren har ved at rulle over dørtrin og forhindringer.

Rækkevidde: En lang ledning sparer dig for en masse besvær. Ofte er rækkevidden fra 9 og op til 15 meter.

Gulv eller tæppe: Overvej hvad der findes mest af i dit hjem: Hårde gulve eller gulvtæpper. Nogle støvsugere er gode til begge, mens andre har klare præferencer.

Kæledyr: Hvor der er kæledyr, er der dyrehår. Hår fra kæledyrenes pels kan ikke undgås, så hvis der er dyr i hjemmet, er det en god ide at kigge efter, om støvsugeren udmærker sig på dette område. Se også efter om der er et specielt mundstykke til dyrehår. Elektrobørster er ofte gode til dyrehår.

Lydniveau: Der er meget forskel på, hvor meget støvsugerne larmer. En normal samtale mellem mennesker har et lydniveau på omkring 65 dB, mens et råb ligger på omkring 80 dB. De mest støjsvage støvsugere findes ned til omkring 60-65 dB, men selv støvsugere omkring de 70 dB virker ikke øredøvende.

Energiforbrug: Se efter energiklassen, når du køber ny støvsuger. A er bedst og mest miljøvenligt. Kravene til energiforbrug på støvsugere er blevet skærpede over de sidste år, og fra september 2017 sænkes kravet yderligere ned til 900 watts effekt.

Robotten: Normalt vil det ikke anbefales at købe en robotstøvsuger, men skal der kun fjernes overfladisk støv, kan man overveje at anskaffe en robotstøvsuger. Før i tiden var de meget lidt effektive, men de nyere generationer har udviklet sig meget.

NB: Som en del af EU’s økodesign- og energimærkningsordninger kom der i 2014 nye energikrav til støvsugere, hvor det blev pålagt støvsugere maksimalt at have en effekt på 1600 watt. Pr. 1 september 2017 sænkes kravet yderligere til 900 watt. Hertil forlyder det, at støvsugerne skal være energimærkede, og både filtreringskapacitet og lydniveau skal oplyses på etiketten.


Skal man støvsuge for åbne vinduer?

Er det egentlig bedst at åbne vinduet op på vid gab, når man støvsuger, eller er det bedre at vente til efter støvsugningen?

Bolius råder til at gøre begge dele.

Mange af de nye støvsugere har så gode filtre, at de fanger langt det meste støv, når de støvsuger. Til trods for det er det stadig svært at være helt fri for hvirvlende støv, når støvsugeren bevæger sig henover gulvet, og rør og mundstykker presser mod gulv og overflader.vindue aaben ved stoevsugning

Derfor er det alligevel en god ide at åbne vinduerne, når du støvsuger. Åbn gerne flere vinduer, så der opstår gennemtræk. Gennemtrækket hiver så at sige støvet med ud, hvilket ikke sker, hvis der kun er et enkelt vindue åbent. Det er vigtigt at få gammelt støv ud, da støvet indeholder levende organismer som både støvmider og skimmelsvamp. Begge kan give allergi og et dårligt indeklima, selv om du ikke kan se de små organismer med øjet.

Det er en god ide at lade vinduerne stå åbne, til efter støvsugningen er slut. Behold gerne gennemtrækket 5-10 minutter efter støvsugeren er slukket, så alle de støvpartikler, der er blevet hvirvlet op under støvsugningen, får tid til at forvinde ud i luften.

Har man en robotstøvsuger, er det fristende at lade den køre, mens man ikke er hjemme, men er man ikke hjemme, er det ikke en god ide at lade vinduer stå åbne. Indstil derfor robotstøvsugeren til at stoppe et stykke tid, før familien kommer hjem, for så når støvet at lægge sig, så beboerne ikke rammes af en mur af støv. Luft dog ud herefter i 5-10 minutter med gennemtræk.


HEPA og godt indeklima

hepa filterStøvsugerproducenten Nilfisk går op i, at forbrugeren oplever et godt indeklima. De skrive, at luften i boligen er altafgørende for, om beboerne har det godt. Dårligt klima kan give gener som hovedpine, træthed og irritation i øjne, næse og hals, og disse kan over tid udvikle sig til regulær allergi.

Mennesket har selv beskyttende filtre i lunger, næse og bronkier, som er med til at blokere for uønskede partikler som støv, men det er ikke alle, der kan tåle lige store mængder. For at undgå unødigt støv i hjemmet – især hvis der er allergikere – er det en god ide at investere i en støvsuger med et godt filter.

Når støvsugeren tændes, hiver den støv og luft ind gennem røret, men denne luft skal ud igen gennem blæseren på støvsugerens ”krop”, og denne luft skal gerne være så ren som mulig. Ingen støvsuger fungerer nemlig uden at sende luft tilbage ud i rummet, men indeni maskinen sidder der filtre, som sørger for, at luften, der sendes tilbage, er ren. Der er dog grader af renhed, og ikke alle filtre er lige gode.

Med et HEPA-filter i støvsugeren er man dog sikret en mere allergi-venlig støvsugning.

HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og der findes fem filtreringsklasser: 10-14. Gå gerne efter HEPA 13 eller HEPA 14, som kan opfange selv mikroskopiske partikler fra for eksempel røg og støvmider, som ofte er årsager til allergi.

Filtrene opfanger således partiklerne og renser luften, før de sender luften tilbage. HEPA 14 er så effektivt, at det klarer 99,99 % af alle partikler.


Støvsugerens sugeevne

Ord som suge-evne eller suge-styrke bliver tit slynget ud, når man taler om støvsugere, men hvad betyder det egentlig? Nilfisk guider her til, hvad en god sugestyrke indebærer:

Man måler støvsugerens kraft i watt, som skabes af motoren. Så lidt firkantet stillet op kan man sige, at jo større motor, jo højere watt, hvilket giver en kraftigere sugestyrke.

Det er dog ikke helt så simpelt, for det er effektiviteten, der reelt afgør, hvor god støvsugeren er til at fjerne støv og snavs. Og effektiviteten måles ikke i motoren men for enden af røret, hvor også andre faktorer spiller ind, blandt andet filtre og støvpose, for hvis filteret ikke er renset, og posen er fyldt, så kan støvsugeren ikke suge ret meget. Husk derfor at rengøre filtre og skifte pose ofte, og køb endelig de originale poser, som fungerer bedre.


Om Nilfisk

nilfisk logo
Nilfisk
er en dansk producent af produkter til rengøringsindustrien, som blev grundlagt i 1906. Virksomheden leverer både produkter til private forbrugere men også til industri- og kommercielle foretagender. Nilfisk har hovedkvarter i Brøndby men har forhandlere i mere end 70 lande i hele verden og har over 5.500 ansatte på verdensplan.

Kvalitet og innovation er to af virksomhedens kerneværdier, og de sætter en ære i at levere kvalitets-rengøringsudstyr til alle. Mest af alt er virksomheden kendt for deres støvsugere, som designes med den nyeste teknologi. Nilfisk har et stort fokus på miljø og klima, og der arbejdes på at gøre støvsugningen så miljøvenlig som mulig for både forbruger og selve miljøet. Derfor bruger Nilfisk mange kræfter på at skabe energibesparende støvsugere med gode filtre.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Nilfisk støvsugere har fået de bedste bedømmelser i tests?

Nilfisk Select Classic, Nilfisk Elite RCL14E08A2 og Nilfisk Select CHCO14P08A1

🔍 Hvordan testes støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Nilfisk støvsuger test – disse kilder har vi brugt: 

Forbrugerrådet Tænk:
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 64 støvsugere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på støvsugernes evne til at rengøre hårde gulve og gulvtæpper samt fjernelse af dyrehår og snavs i revner. Dernæst ses også på brugervenlighed, holdbarhed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön:
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet 92 forskellige støvsugere i alle prisklasser og mærker. Eksperterne ser både på sugeevne, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Testfakta.se
Svenske Testfakta udfører uafhængige tests og forskning, og de har specialiseret sig i sammenlignende laboratorietest af forbrugerprodukter. Den test, som Testfakta her bringer, er en laboratoriums-test af 7 forskellige støvsugere, hvor der testes på forskellige parametre som sugeevne, lydniveau, anvendelse og holdbarhed. Læs mere her.


Forbrugeranmeldelser:
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på især Whiteaway.com og Wupti.com. Vi har set på de omtalte støvsugere og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne. Det giver et godt supplement til eksperternes vurderinger.


Øvrige relevante tests

Ud over denne Nilfisk støvsuger test, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre test med øget fokus på forskellige mærker.

Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, hvor vi har specifikt fokus på de Miele støvsugere som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet.

Vi har også udarbejdet en Electrolux støvsuger test, hvor vi har specifikt fokus på de modeller som er blevet kåret til de bedste på markedet af eksperterne.

Hvis du derimod ønsker at læse en støvsuger test, hvor vi har samlet de bedste modeller på markedet, uanset mærke, så bør du læse vores traditionelle støvsuger test.

Hvis du er typen som egentlig helst er fri for stå for støvsugningen, så kan en robotstøvsuger være et oplagt valg. I vores robotstøvsuger test kan du læse mere om hvilke modeller der er kåret til testvindere og topscorere af eksperterne. I artiklen får du naturligvis også prissammenligning af alle produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse