KitchenAid Blender test-guide: De bedste blendere ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Denne artikel handler om de bedste KitchenAid blendere på markedet, og formålet med denne artikel er at give forbrugerne det bedst mulige overblik over udvalget.

Vi vil i denne artikel gennemgå en række forskellige blendere fra KitchenAid, hvor vi ser nærmere på forskellige eksperters vurderinger af modellerne, og her kommer vi ind på, hvad der findes af plusser og minusser ved hver model.

De eksperttests, som vi har brugt i denne artikel, har forskellige typer fokus, og de spænder fra forbrugerbureauet Råd & Rön over testsites som Trustedreviews.com og Toptenreviews.com til teknologisiderne Inputmag.dk, Cnet.com og Tu.no samt aviserne Politiken.dk og Dinside.no.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne KitchenAid blender test finder du:
Overblik over de bedste blendere fra KitchenAid 
Overblik over 2 alternative testvindende modeller 
Information om KitchenAid 
Gode opskrifter, som er lette at lave med en blender 
Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid Blender Test 2023 – Her er de bedste KitchenAid blendere

I den følgende sektion, får du er overblik over de bedste KitchenAid blendere på markedet. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret anerkendte ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedst anmeldte blendere her, så du nemt og hurtigt kan finde den blender, der passer til dit behov.


KitchenAid 5KSB8270 

4,3 ud af 5 stjerner hos den danske teknologiside Inputmag.dk

KitchenAid 5KSB8270

.

Modellen KitchenAid 5KSB8270 fra Danmark er blevet inkluderet i eksperttesten. Det er den danske teknologiside Inputmag.dk, som beskæftiger sig med teknologi og elektronik.

De har testet KitchenAid 5KSB8270 på forskellige parametre, der har til formål at vise, hvor modellen klarer sig godt og mindre godt, og efter testene er ekspertkilderne enige om, at der er tale om en velpræsterende røremaskine.

Stærk og kraftfuld blender med traditionelt KitchenAid-udseende

De fleste KitchenAid-produkter kommer i en noget særlig stil, som har et lidt råt, professionelt og moderne udtryk, og det gælder også for blenderen KitchenAid 5KSB8270.

Kontrolpanelet på KitchenAid 5KSB8270 findes på fronten og består af en drejeknap samt 2 trykknapper, og her kan man både vælge hastighed og program. Der findes 11 forskellige hastigheder på modellen samt en puls-funktion, og så medfølger der en såkaldt tamper, som man kan anvende til at skubbe ingredienserne ned med, hvis de er kommet uden for blenderens rækkevidde.

Her er også tale om en kraftig og stærk blender med en effekt på hele 1800 watt, hvilket betyder, at denne model både vil være hurtig i brug samt være rigtig god, hvis man ofte ønsker at knuse is eller blende hårde ingredienser som grøntsager eller nødder.

Blender til mange formål

KitchenAid 5KSB8270 vil være fordelagtig for den forbruger, der ønsker at bruge sin blender til mange typer af formål.

Eftersom her er tale om en kraftfuld blender, så vil den også være i stand til at blende frosne ingredienser, hvis man for eksempel ønsker en cremet og kold smoothie, men kan man også lave for eksempel supper, sauce, pesto eller pure med KitchenAid 5KSB8270. Modellen har dertil den fordel, at den kan bruges til både varmt og koldt indhold, da den er fremstillet med en dobbeltvæg, som gør, at ydersiden aldrig bliver for varm eller for kold.

KitchenAid 5KSB8270 kommer også med en stor kande på 1,65 liter, og det betyder, at man både kan lave store og små portioner med modellen.

Rigtig god til at blende, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KSB8270 er blandt andet blevet anmeldt af den danske teknologiside Inputmag.dk, og de giver modellen noget nær topkarakter med 4,3 ud af 5 stjerner. Denne gode score begrundes med, at denne model er en meget velfungerende blender med en høj alsidighed. Det bemærkes også, at modellen er meget kraftfuld, hvilket gør, at den er i stand til at blende stort set alt, hvad man kan finde på at putte ned i kanden.

Hårde ingredienser bliver let knust, men modellen er også god til de lidt finere opgaver, idet modellen modtager stor ros for evnen til at fremstille smoothies. Eksperterne er desuden også begejstrede for, at de aftagelige dele kan tåle opvaskemaskine, men på den negative side anmærkes det dog, at denne model larmer en del, og så er den ikke helt billig.

Specifikationer ved KitchenAid 5KSB8270
Watt: 1800
Antal hastigheder: 11
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 3
Kandens kapacitet: 1,65 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KSB8270
Kraftfuld blender på 1800 watt
Flot og råt udseende i traditionel KitchenAid-stil
Mange hastigheder
Fremstillet med dobbeltvæg
Kan både blende varme og kolde ingredienser

Her kan du se en video af KitchenAid 5KSB8270. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Alternativer til KitchenAid blenderne

I dette afsnit ser vi nærmere på alternativer til KitchenAid.

Vi har disse alternativer med for at give forbrugeren et bedre overblik over forskellige blendere på markedet, og for at skabe den bedst mulige sammenlignelighed.


Magimix Le Blender / 11610

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Magimix le blender

.

Bemærk: Magimix Le Blender / 11610 er udgået. Vi viser derfor pristabellen for en ny og forbedret version af Magimix Le Blender

Modellen Magimix Le Blender / 11610 er blevet testet af testpanel fra Sverige.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en større test af blendere, hvor Magimix Le Blender / 11610 også indgår.

Alle blendere – herunder Magimix Le Blender / 11610 – er blevet testet på flere parametre såsom blenderydelse, brugervenlighed og rengøring, og Magimix Le Blender / 11610 udmærker sig og imponerer ekspertpanelerne. Derfor har Råd & Rön tildelt Magimix Le Blender / 11610 et testvinderstempel.

Kraftfuld blender

Ved første øjekast ligner Magimix Le Blender / 11610 en helt normal, traditionel standardblender i et nydeligt design, som man betjener på fronten. Men inde i motoren på denne model gemmer der sig en rigtig kraftfuld blender – Magimix Le Blender / 11610 har nemlig en meget stærk motor på hele 1200 watt.

Den høje effekt gør, at Magimix Le Blender / 11610 kan håndtere selv meget hårde ingredienser som for eksempel nødder og fuldstændig pulverisere dem.

Herudover kan modellen også klare store stykker, hvilket giver et mindre manuelt arbejde, og så arbejder modellen hurtigt, således at man på kort tid får en færdig smoothie, suppe eller sauce.

Alsidig blender med 4 hastigheder

Denne blender er designet til at assistere ved flere forskellige opgaver i køkkenet. For eksempel kan man anvende modellen til aftensmaden, da den både kan snitte grøntsager eller fremstille suppe eller sauce. Man kan også anvende Magimix Le Blender / 11610 til morgenbordet ved at fremstille for eksempel juice eller til efter træningen med en smoothie.

Der findes 4 forskellige hastigheder, som man kan vælge imellem alt efter hvilken opgave, man har, og de 4 hastigheder gør, at man hurtigt både vil kunne få blendet hårde og bløde ingredienser.

Stor kandekapacitet

Magimix Le Blender / 11610 kommer med en stor glaskande, der har en kapacitet på hele 1,8 liter – det er en del sammenlignet med andre blendere. Det betyder, at man kan lave flere portioner ad gangen, men man kan også blot vælge at lave en enkelt smoothie, hvis man ønsker det.

Denne model er desuden også designet til ikke at larme ret meget, selv på de høje hastigheder, og det er især fordelagtigt, hvis man ønsker at blende smoothies eller juice til morgenmaden, hvor resten af familien endnu ikke er stået op.

Specifikationer ved Magimix Le Blender / 11610
Watt: 1200
Antal hastigheder: 4
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 4
Kandens kapacitet: 1,8 liter

Udvalgte fordele ved Magimix Le Blender / 11610
Kraftfuld blender på 1200 W
Alsidig blender som både kan lave smoothies, juice, supper og sauce med videre
4 hastigheder at vælge imellem
Minimum af manuelt arbejde
Støjsvag blender

Her kan du se en præsentationsvideo af Magimix Le Blender / 11610. Videoen er produceret af Magimix: 


Gode råd før køb af blender

Gode råd før køb af blender

I dag kan en blender udføre mange opgaver i køkkenet, så derfor er en blender ikke bare en blender. Baseret på Forbrugsguidens Vitamix Blender test, guider vi her til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber din nye blender:

Hvad kan en blender?

En moderne blender kan som nævnt klare rigtig meget i køkkenet i dag, og derfor er en blender en køkkenmaskine, der kan tilberede en lang række ingredienser.

De moderne modeller nøjes ikke kun med at kunne blende grøntsager, men kan også fremstille både smoothies, supper, pesto, dressinger, saucer og is.

De nyere modeller har ofte også en funktion, der kan knuse is, således at man kan få kolde retter også, såsom is eller smoothies.

Selv om der kan være forskel på design, så har de fleste blendere nogenlunde den samme struktur med en sokkel nederst med motor, hvor kontrolpanelet sidder, en kande eller beholder ovenpå samt et låg over kanden.

Inde i blenderen findes der enten blade eller knive, som sættes i gang, når man trykker på start. Disse bevæger sig hurtigt i forskellige mønstre, hvorved ingredienserne pulveriseres.

En stavblender som alternativ?

Ud over almindelige blendere findes der også stavblendere, som består af et arbejdshoved med en kniv/blad sat fast for enden af en stav, som man holder på. Denne skal føres direkte ned i en skål/gryde manuelt, som man skal investere i særskilt.

En stavblender vil typisk ikke være lige så alsidig som en almindelig blender, og det vil ofte tage længere tid at blende ingredienserne. Der vil også være mere manuelt arbejde.

Derfor vil en almindelig blender være uundværlig, hvis man holder af smoothies, saucer, supper, juice eller is.

Pris

Når man skal ud at investere i en blender, vil man møde rigtig mange typer, hvilket kan gøre valget svært. Et af de væsentligste aspekter vil for de fleste forbrugeres vedkommende være prisen, som varierer utrolig meget fra blender til blender.

pris Nogle koster mange tusinde kroner, hvor andre kun koster nogle få hundrede kroner. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, men dermed ikke sagt, at den dyreste blender er den bedste.

Som forbruger kan det være svært at vide, hvor god en model er på forhånd, når man ikke kan afprøve den først.

Derfor vil det være en god ide at søge råd hos eksperterne, som netop tester produkterne for at guide forbrugerne til at vælge de bedste modeller. Derfor har vi også linket til de ekspertundersøgelser, som vi har anvendt længere oppe, nederst i denne artikel.

Man skal også være opmærksom på, at mærke og pris hænger sammen, og det samme gør funktioner og pris. Hvis man gerne vil have en blender, som kan udføre mange forskellige opgaver, så vil det typisk også koste ekstra.

Størrelse/kapacitet

Et andet vigtigt forhold, når man skal købe ny blender, er kandens kapacitet. Hvis man har en stor familie eller ønsker at lave store portioner ad gangen, så er det en god ide at anskaffe en model, der i hvert fald har en kapacitet på omkring 1,8 liter.

Nogle modeller kommer med flere kander i forskellige størrelser – nogle er endda designet til at tage med på farten, så man kan drikke direkte af dem.

Hvis man derimod kun blender ingredienser engang imellem, så kan det være fint med en mindre kapacitet – mindre modeller koster ofte også færre penge.

Motor

En blender med en høj effekt i watt vil ofte kunne levere et godt stykke arbejde – dermed dog ikke nødvendigvis sagt, at jo flere watt, jo mere effektiv en blender.

Knivsystemet spiller også en vigtig rolle her. Dog vil en blender med mange watt have mere styrke, og derfor vil en sådan have lettere ved at blende de hårdere ingredienser som grøntsager, kerner eller nødder.

Det samme gælder, hvis man ønsker at kunne knuse is. Sætter man en svagere blender til disse opgaver, kan man opleve, at modellen svigter eller i værste fald går i stykker.

Blad/knivsystem

knivsystem Diverse blendere kommer med forskellige blade og knive, som arbejder på forskellige måder. For nogle blenderes vedkommende er her tale om en hel kunst inden for bevægelserne.

Generelt bør man gå efter en blender med kraftige, robuste og store knive, som vil være mest effektiv og dermed være bedst til at blende ingredienserne uden at efterlade klumper.

Funktioner

De fleste blendere kommer med forskellige hastigheder inden for pulverisering af ingredienserne – ofte en til de bløde typer (som frugt) og en eller flere til de hårdere ingredienser (som grøntsager eller nødder).

Nogle blendere har op til over ti forskellige hastigheder, hvor andre kun har to. Det er en smagssag, hvad man foretrækker, men det kan være en klar fordel selv at kunne justere hastigheden i forhold til typen af ingredienser.

Nogle modeller kommer desuden med en knap til hver hastighed, mens andre kommer med en variabel hastighed.

Hastigheden er en af de vigtigste funktioner på en blender, og mange blendere kommer heller ikke med andre funktioner.

Dog har nogle af de avancerede modeller flere funktioner såsom specialprogrammer til forskellige typer af blandinger – for eksempel programmer til juice, smoothies, supper og is. Det vil igen være et individuelt spørgsmål om, hvad man har brug for.

Rengøring

Når man anvender en blender, følger der en del svineri med – det er ikke til at undgå.

Man skal gøre op med sig selv om, hvor meget manuelt arbejde man ønsker, for der findes forskellige muligheder i forhold til blendernes rengøring:

Nogle modeller kommer nemlig med rengøringsprogrammer, som selv varetager rengøringen, hvilket vil betyde mindst muligt manuelt arbejde.

Derudover så kan nogle modeller tåle maskinopvask, mens andre skal vaskes op i hånden.

Ligegyldig hvilken rengøringsmetode man foretrækker, så skal man også være opmærksom på, at der meget let sætter sig rester fra frugt og grønt fast omkring knivene, så her skal man være ekstra omhyggelig med rengøringen for at holde blenderen så hygiejnisk som muligt.

Design

Design kan også være en vigtig faktor, hvis man er interesseret i æstetik. Nogle modeller kan ofte være en smule klodsede at se på med skarpe kanter, og så kan de fylde en del.

Andre modeller – ofte dem fra de mere kendte mærker som netop KitchenAid – vil have brugt mere krudt på udseendet, idet dette ofte vil være i samme stil som mærkets øvrige køkkenprodukter. Dermed kan man få et mere harmonisk køkken med en mere ensartet stil. 


Om KitchenAid

KitchenAid-logo

KitchenAid er en amerikansk virksomhed, der er etableret i 1919 i Michigan, USA. Allerede tidligt lå fokus hos virksomheden på køkkenprodukter samt kombinationen med den teknologi, der fandtes, og allerede hurtigt efter etableringen fremstillede virksomheden verdens første elektriske piskeris. Dette blev startskuddet til en revolution i køkkenet, da effektiviteten i køkkenet nu tog et stort spring opad.

Derfor fik KitchenAid sit navn

KitchenAid er et lidt pudsigt navn, og der findes da også en sjov historie bag. Da det elektroniske piskeris blev fremstillet, havde det endnu ikke fået et navn, men en af testpersonerne – konen til en af direktørerne – udbrød spontant, at dette var den bedste køkkenhjælp (oversat fra det engelske ”kitchen aid”), hun nogensinde havde oplevet. Og deraf opstod navnet KitchenAid.

Fokus på design og stil

Allerede fra begyndelsen fokuserede KitchenAid en del på design og stil samtidig med funktionalitet. Det betød også, at KitchenAids produkter blev kendte i kendiskredse, og herefter steg den gængse popularitet voldsomt. I 1930’erne lancerede KitchenAid deres berømte K-model-serie, som i dag har opnået noget, der ligner kultstatus. Designet er faktisk så banebrydende, at man flere steder kan se de originale modeller på museer.

Farver og personlighed

De fleste husholdningsprodukter var indtil 1950’erne hvide og anonyme, men dette gjorde KitchenAid også op med. Virksomheden besluttede at personalisere deres produkter ved at give dem flotte og iøjnefaldende farver såsom både lyserød, lysegul, lysegrøn og lyseblå, men producerede dog også stadig produkter i mere neutrale farver som sort, hvid, grå, mørkerød og mørkeblå. Farvepaletten er med årene blevet udvidet, og nu er det ofte muligt at få KitchenAids produkter i op til 20 forskellige farver.

Kendt fra tv

I dag producerer KitchenAid et væld af forskellige produkter til køkkenet, som alle kommer i den letgenkendelige KitchenAid-stil, der ud over de vilde farver ofte er lidt rå og industrielle. KitchenAid slog for alvor også igennem i Europa efter årtusindeskiftet, og i dag er kendskabet til mærket vidt udbredt. Det skyldes ikke mindst, at KitchenAid er vendt tilbage til de lidt mere celebre kredse, da mærkets forskellige køkkenprodukter er blevet anvendt i den britiske version af Den Store Bagedyst.


Gode opskrifter til blenderen

Når man anskaffer sig en blender, så er det oplagt at finde nogle gode opskrifter, hvor blenderen kommer til sin ret. Her har vi samlet et par forskellige opskrifter med blenderen som omdrejningspunkt, som viser blenderens alsidighed – nemlig en opskrift på pandekager, 2 smoothies, guacamole og pestosauce. 

Pandekager med bacon 

Pandekager med bacon Ingredienser: 
2,5 deciliter kærnemælk
200 gram hvedemel
1,5 teske bagepulver
2 æg
1 spiseske sukker
0,5 teske salt
10 skiver bacon
0,5 deciliter bourbon
0,5 deciliter vand
0,5 deciliter ahornsirup 

1. Kom både kærnemælk, mel, bagepulver, æg, sukker og salt i blenderen, og blend massen indtil der ikke er flere klumper. Stil den herefter i køleskab en halv time.

2. Steg bacon på panden til det er gyldent. Hæld bourbon, vand og sirup over baconen og lad det koge ind ved svag varme. Tag det herefter af.

3. Smelt lidt smør på panden og lav pandekagerne her – giv dem et par minutter på hver side.

4. Servér straks pandekagerne med baconen.


Grøn kokos-smoothie Powersmoothie med grønt

Ingredienser:
75 gram babyspinat, frisk
½ avocado
1 banan i skiver
1 kiwi
2 kviste mynte
2 deciliter mandelmælk eller sojamælk
1 håndfuld isterninger 

1. Skyl spinaten, skræl kiwien og kom dem over i blenderen sammen med den skiveskårne banan, avocadokødet, mælken, mynten og isterningerne. Man kan også anvende frossen spinat, men så bør man undgå isterningerne.

2. Blend massen til den er tyk og cremet. Hvis den er for tyk, kan man tilsætte mere mælk.

3. Servér med det samme.


Guacamole Guacamole-dip 

Ingredienser: 
2 modne avocadoer
1-2 tomater
½ løg
2 fed hvidløg
1 teske rød jalapeno
1 spiseske citronsaft, friskpresset
1 teske havsalt 

1. Tag kødet ud af avocadoerne og kom dem i blenderen.

2. Skyl og halvér eventuelt tomaterne – kom dem derefter i blenderen.

3. Pil løg og hvidløg og kom dem i blenderen.

4. Hak jalapenoen i små stykker og kom en teskefuld i blenderen.

5. Tilsæt citronsaft og salt og blend alle ingredienserne til den ønskede konsistens er nået.


Pestosauce Pestosauce

Ingredienser: 
1 bundt frisk basilikum
50 gram reven parmesanost
2 spiseskefulde pinjekerner
3 fed hvidløg
1 ¾ deciliter jomfruolivenolie
Knivspids salt 

1. Skyl basilikummen og tør den. Riv bladene af.

2. Rist pinjekernerne på en tør pande.

3. Hak hvidløgene groft.

4. Blend basilikumblade, pinjekerner og hvidløg sammen med en smule salt.

5. Hold en pause og kom olie og ost ned til massen. Blend igen til konsistensen er tyk.

6. Serveres herefter eller opbevares i køleskab. Hvis man ønsker en varm pestosauce, kan den varmes op.


Let smoothie med mandler og valgfrie bær

smoothie Ingredienser:
2 modne bananer
175 gram bær (for eksempel blåblær, hindbær, jordbær eller brombær)
2 spiseskefulde mandler
4 deciliter minimælk 

1. Skræl banerne og skær dem eventuelt i skiver.

2. Skyl bærrene.

3. Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til konsistensen er cremet og tyk.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


KitchenAid Diamond 5KSB1585 

8,3 ud af 10 stjerner hos den amerikanske testside Toptenreviews.com
3,5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Cnet.com
4 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

KitchenAid Diamond 5KSB1585 

.
Modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585 er blevet testet af 3 forskellige ekspertkilder, som inkluderer de 2 internationale testsider Toptenreviews.com og Trustedreviews.com samt teknologimagasinet Cnet.com.

Eksperterne har testet denne model på forskellige parametre inden for forskellige blendeopgaver samt brugervenlighed og rengøring, og alle 3 ekspertkilder finder KitchenAid Diamond 5KSB1585 velfungerende og giver modellen en rigtig høj karakter.

Model med intelligent styring

KitchenAid Diamond 5KSB1585 kommer i et klassisk KitchenAid-design, som er en smule industrielt og råt. Man styrer modellen foran på kontrolpanelet, som består af trykknapper, hvor man kan vælge, hvad man ønsker at lave. Som sædvanlig for KitchenAid-produkter er det muligt at få KitchenAid Diamond 5KSB1585 i flere forskellige farver, som passer til den individuelle smag.

Denne blender arbejder ud fra intelligent styring med den såkaldte Intelli-Speed styring, som gør, at modellen tilpasser sig til den givne opgave for at levere den mest fordelagtige hastighed.

Med tredobbelt knivblad

KitchenAid Diamond 5KSB1585 er designet til at være en alsidig blender, der både kan rumme kolde og varme ingredienser. Der findes endda et specielt program til varme ingredienser. Modellen behandler ingredienserne med et tredobbelt knivblad i rustfrit stål og er således designet til at kunne blende alle typer af ingredienser, således at man for eksempel både kan lave tykke saucer, blød pure, knuse is og lave cremede smoothies.

Denne KitchenAid blender kommer desuden også med den smarte Soft Start-funktion, som gør, at modellen starter langsomt op, hvorved hastigheden øges forsigtigt, og det gør, at modellen ikke kommer til at svine så meget, plus at ingredienserne ikke så let sætter sig fast omkring knivbladet.

God til at multitaske, ifølge eksperterne

Eksperterne er generelt rigtig begejstrede for KitchenAid Diamond 5KSB1585, som de giver høje karakterer. Dette begrundes blandt andet med, at her er tale om en velfungerende blender til en rigtig fornuftig pris.

Modellen er en god multitasker, som kan udføre mange forskellige opgaver rigtig godt, og hertil kommenterer eksperterne, at det er smart, at modellen også har et specialprogram til varme ingredienser.

Eksperterne forklarer også, at denne model er en meget stabil og funktionsdygtig blender, der er både pålidelig og robust.

Dog findes der ifølge eksperterne også nogle minusser ved KitchenAid Diamond 5KSB1585, og det inkluderer blandt andet, at modellen kan larme en del, og så er her ikke tale om den hurtigste blender på markedet. Desuden så savner eksperterne et opskriftshæfte.

KitchenAid Diamond 5KSB1585 – specifikationer
Watt: 550
Antal hastigheder: Variabel
Pulsfunktion: Ja
Antal programmer: 5
Kandens kapacitet: 1,75 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid Diamond 5KSB1585
Let styring med trykknapper
Intelli-speed styring
Både til varme og kolde ingredienser
Med tredobbelt knivblad
Soft Start-funktion

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Diamond 5KSB1585 blenderen: 


KitchenAid Artisan 5KSB5553 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Testvinder i den danske avis Politiken.dk

Kitchenaid Artisan 5KSB5553

.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er blevet testet af 2 forskellige eksperthold. Heriblandt forbrugerorganisationen Råd & Rön, som har gennemført en større test af flere forskellige blendere, hvor denne model er en af mange.

Den danske avis Politiken.dk har også testet flere blendere – 10 i alt – herunder KitchenAid Artisan 5KSB5553. Der er lidt forskellige meninger om, hvor godt KitchenAid Artisan 5KSB5553 klarer sig, for Politiken.dk giver KitchenAid Artisan 5KSB5553 den flotte titel af testvinder, da modellen simpelthen klarer sig bedst i deres test.

Flot model i høj kvalitet

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er en flot og stilfuld blender, der især vil falde i æstetikerens smag, for denne model kan let matches med de andre køkkenredskaber fra KitchenAid Artisan-serien.

Denne model er netop en del af Artisan-serien, som er en af mærkets mest populære, og det sikrer en høj kvalitet med mulighed for at kunne udføre mange forskellige opgaver.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er nemlig designet med et unikt blende-system, som gør, at denne model vil kunne varetage både krævende og mere fintfølende opgaver – også selv om modellen kun har en effekt på 550 watt, som er noget mindre end mange andre modeller.

Model med 5 hastigheder

Denne KitchenAid blender kommer med 5 forskellige hastigheder at vælge imellem samt en puls-funktion. Det muliggør, at man både kan blende hårde og bløde ingredienser og skifte imellem disse.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 kommer også med non-slip fødder, som gør, at modellen står godt fast og er stabil – selv når man blender på de høje hastigheder.

Der medfølger en kande på 1,5 liter med et holdbart låg, og så har denne model et stort fokus på sikkerhed, idet der findes elektroniske sensorer, som forhindrer eventuelle skader.

Blender, der er alle pengene værd, ifølge eksperterne

Denne blender er blandt andet blevet testet af den danske avis Politiken.dk sammen med 9 andre modeller, og KitchenAid Artisan 5KSB5553 begejstrer eksperterne i en sådan grad, at de kårer modellen til testvinder.

Eksperterne gør dog opmærksom på, at denne model ikke just er en billig blender, men de mener samtidig også, at KitchenAid Artisan 5KSB5553 er alle pengene værd, for den klarer simpelthen alle de stillede opgaver til topkarakter. Og her er tale om opgaver som både knusning af is og fremstilling af smoothies, pesto og suppe.

Eksperterne forklarer her, at KitchenAid Artisan 5KSB5553 klarer de stillede opgaver helt uden at anstrenge sig meget, og især bemærkes det, at modellen er utrolig god til at knuse is.

KitchenAid Artisan 5KSB5553 er ifølge eksperterne dog ikke helt perfekt, for det bemærkes, at den manuelle rengøring kan være lidt besværlig, da der hurtigt sætter sig meget affald fast omkring knivene.

Specifikationer ved KitchenAid Artisan 5KSB5553
Watt: 550
Antal hastigheder: 5
Pulsfunktion: Ja
Kandens kapacitet: 1,5 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KSB5553
Testvindende model med de energibesparende kun 550 watt
Flot model i den kendte Artisan-serie
Med 5 forskellige hastigheder
Med non-slip fødder for bedre stabilitet
God til både smoothie, suppe, pesto-fremstilling og is-knusning


KitchenAid 5KSB1585EOB 

7,9 ud af 10 point hos det amerikanske teknologimagasin Cnet.com

KitchenAid 5KSB1585EOB

.

KitchenAid 5KSB1585EOB er blevet testet af det amerikanske teknologimagasin Cnet.com. De har testet den alene i en solotest.

Modellen blev dog testet på parametre som dens evne til at udføre forskellige blandeopgaver, brugervenlighed og rengøring.

Denne KitchenAid blender imponerer de internationale eksperter, og modellen får fine kommentarer.

Alsidig blender

KitchenAid 5KSB1585EOB er skabt til at være alsidig og kunne bruges til mange formål samt at være så let at betjene for forbrugeren som muligt. Derfor er her tale om en model med trykknapper på kontrolpanelet, hvor man både styrer hastighed og type af blende-opgave på en overskuelig måde.

Denne KitchenAid blender har en effekt på 500 watt, som måske ikke er så meget som andre blendere på markedet, men eftersom denne model er udstyret med et unikt kniv-system, så behøver modellen ikke trække flere watt for at kunne klare selv krævende opgaver.

Denne model vil dermed kunne blende både hårde ingredienser som is, nødder og grøntsager, men også de blødere og mere flydende ingredienser.

Man kan med fordel derfor både anvende KitchenAid 5KSB1585EOB til at lave for eksempel suppe, pesto, mos, fars, smoothies eller milkshakes.

Til både varme og kolde fødevarer

Denne blender vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker at blende varme fødevarer til for eksempel suppe og kolde ingredienser til for eksempel smoothies. KitchenAid 5KSB1585EOB kommer nemlig med en varmeresistent kande, som både tåler meget varme og iskolde fødevarer.

Kanden er desuden stor og på 1,75 liter, hvilket gør, at man kan lave store portioner også. Der findes 5 forskellige hastigheder på modellen plus funktionen Soft Start, der forhindrer sprøjt, da motoren startes langsomt op.

Høj stabilitet, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KSB1585EOB er blandt andet blevet testet af det amerikanske teknologimagasin Cnet.com, som giver modellen en rigtig høj score. Denne høje score gives, da eksperterne forklarer, at denne blender har en rigtig god pris, som giver meget valuta for pengene.

KitchenAid 5KSB1585EOB er nemlig meget stabil og konsistent i brug, og det betyder, at man altid kan være sikker på at opnå et godt resultat med modellen.

Eksperterne roser også modellen for at være meget alsidig, da man kan anvende modellen til mange forskellige formål.

Cnet.com har dog også et par minusser angående modellen, og det går på, at modellen mangler lidt kræfter af og til, hvilket kan betyde, at denne model ikke er den hurtigste.

Specifikationer ved KitchenAid 5KSB1585EOB
Watt: 500
Antal hastigheder: 5
Pulsfunktion: Ja
Kandens kapacitet: 1,75 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KSB1585EOB
Energibesparende model på 500 watt
Alsidig blender
Fem hastigheder
Varmeresistent kande
Soft Start-funktion som undgår sprøjt

Her kan du se en kort videopræsentation af KitchenAid 5KSB1585EOB. Videoen er produceret af det amerikanske testmagasin Cnet: 


KitchenAid Artisan High Performance Blender 

4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
80 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan High Performance blender

 

.
2 hold eksperter har testet KitchenAid Artisan High Performance Blender, og hos begge hersker der stor begejstring. Disse eksperter inkluderer det internationale testmagasin Trustedreviews.com og det britiske Good Housekeeping Institute.

I begge tests er der blevet set nærmere på modellens kunnen inden for forskellige opgaver samt funktioner, brugervenlighed, alsidighed, pris og rengøring.

Disse aspekter udgør det grundlag, som de færdige bedømmelser er givet ud fra. Det vurderes, at KitchenAid-apparatet generelt scorer højt over hele linjen.

Enkel, men klassisk KitchenAid-produkt

KitchenAid Artisan High Performance Blender er et fint valg for den forbruger, som ønsker en både enkel og stærk blender, der også er robust og solidt bygget.

Denne har det klassiske KitchenAid-design, som skiller sig ud fra konkurrenterne samt er udstyret med den høje kvalitets-teknologi, der er mærkets kendetegn.

Den kan fås i forskellige farver og er bygget op med kontrolpanelet nederst på soklen samt kanden øverst. Her er tale om et forholdsvis simpelt design, som dog stadig emmer af KitchenAids genkendelighed.

Kontrolpanelet udgøres af en drejeknap samt 2 trykknapper. Dermed er den så enkel, at alle kan anvende den – også de helt nye i faget. Trykknapperne er til puls og start/stop. Drejeknappen er skabt til at styre hastigheden, og der findes i alt 9 hastighedsniveauer.

De helt høje hastigheder passer især til de letteste ingredienser, hvor de lavere er designet til tungere og kraftigere ingredienser.

Her er tale om en meget robust maskine, der fylder en del stående på køkkenbordet. Det gælder både for det dragende design, men også rent fysisk.

Den vejer 8,9 kilo, hvilket gør den noget tung, men dette sikrer også en bedre stabilitet, så der ikke opstår bevægelse, når der arbejdes.

Højden er på 45 centimeter, mens bredden ligger på 26,7 centimeter. Dermed er den ikke til at overse på køkkenbordet.

1800 watts styrke

KitchenAid Artisan High Performance Blender er skabt til både at kunne håndtere hårde og bløde fødevarer, og til dette formål findes der en motor på 1800 watt. Det er meget, men det sikrer, at der også kan blendes for eksempel kerner, nødder, is og hårde grøntsager.

Dette øger alsidigheden, og derfor kan man både anvende den til at lave for eksempel juice til morgenmaden, cremede smoothies til mellemmåltidet, suppe til aftensmad, pure som tilbehør eller en isdessert til efter maden.

Nogle blendere kan kun tåle kolde ingredienser, men her skiller denne sig også ud – den kan nemlig både anvendes med varme og kolde fødevarer. Dette øger alsidigheden.

De mange watt ledsages af en specialdesignet stålkniv, som er skabt til at blande og knuse, så der ikke opstår ubearbejdede ingredienser eller klumper.

Høj kapacitet og nem rengøring

Modellen er udstyret med en kande, der besidder en høj kapacitet på 1,75 liter. Dermed kan man let lave større portioner uden vanskeligheder.

For at være så miljø- og allergivenlig som mulig er kanden skabt uden det skadelige BPA. Yderligere findes der måleangivelser på indersiden, således at man nemmere kan afmåle de flydende ingredienser.

Låget kan sættes solidt fast, så det ikke hopper af under arbejdet, og det er tillige skabt sådan, at man sagtens kan tilsætte nye ingredienser, imens der blendes.

Låget forsegles dog helt under arbejdet, men for at opnå en optimal kvalitet af det blendede måltid er det stadig ventileret.

Yderligere er der fokus på rengøringen, for når man blender, kan man ikke undgå, at det sprøjter og sviner en smule. På grund af dette er de fleste dele aftagelige, og disse tåler maskinopvask.

Flot og alsidig, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan High Performance Blender er blandt andet blevet testet af det internationale testmagasin Trustedreviews.com, der er meget begejstrede. Det forklares, at her er tale om en rigtig flot blender, som virkelig er kraftfuld.

Dertil er den meget alsidig og kan anvendes til adskillige formål. Det bemærkes, at det også er smart, at man kan skille den ad og putte delene i opvaskemaskinen.

Eksperterne roser den endvidere for at kunne klare selv meget hårde fødevarer, og så arbejder den hurtigt.

Eksperterne nævner kun få ulemper, men her hæfter de sig især ved den høje pris, og så savner de nogle forudindstillede programmer.

Stærk og kraftfuld, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan High Performance Blender er også blevet testet af eksperterne fra britiske Good Housekeeping Institute, der giver 80 ud af 100 point.

Den flotte score gives blandt andet, idet den er meget kraftfuld samt kan levere et godt resultat inden for få sekunder.

Derudover fremhæves muligheden for både at håndtere varme og kolde ingredienser, og så er rengøringen nem, idet de aftagelige dele tåler opvask i maskine.

Det vurderes, at den klarer de stillede opgaver (fremstilling af pure og mayonnaise) godt, da konsistensen bliver cremet og god.

Good Housekeeping Institute nævnet kun få ulemper, men de oplevede dog flere gange ingredienser, der satte sig fast under kniven.

Dertil er prisen noget høj, kommenteres det, og så havde eksperterne en smule svært ved at finde den rette hastighed.

Specifikationer ved KitchenAid Artisan High Performance Blender
Watt: 1800
Antal hastigheder: 9
Pulse-funktion: Ja
Højde: 45 centimeter
Bredde: 26,7 centimeter
Vægt: 8,9 kilo
Kandens kapacitet: 1,75 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan High Performance Blender
Kraftfuld blender på 1800 watt
Klassisk og flot KitchenAid-produkt
Nem betjening
Tåler maskinopvask
9 hastigheder

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan High Performance Blender. Videoen er produceret af KitchenAid: 

https://www.youtube.com/watch?v=TZLJ51q7LwY


KitchenAid Blender test – anvendte kilder samt links

testkilderCnet.com  
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.comtestet 2 forskellige blendere:

Ønsker du at læse mere om testen af KitchenAid 5KSB1585EOB, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af KitchenAid Diamond 5KSB1585, kan du klikke på dette link.


Dinside.no  
Dinside.no er en norsk avis, der skriver bredt om forbrugerstof. Dinside.no beskæftiger sig med en bred vifte inden for forbrugerprodukter til bil og bolig, samt siden skriver om fritid, rejser og økonomi. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet modellen Wilfa Raw Fuel. Du kan læse hele artiklen på deres hjemmeside her.


Inputmag.dk  
Inputmag.dk er en dansk teknologiside med fokus på teknologi, teknik og elektronik. Inputmag.dk foretager også tests af forskellige elektroniske produkter, og her er der tale om en test af modellen KitchenAid 5KSB8270. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.


Politiken.dk  
Politiken er en dansk avis, som er grundlagt i 1884. Sammen med Jyllandsposten og Berlingske Tidende er Politiken en af de tre førende morgenaviser i Danmark, og Politiken udkommer hver dag.

Politiken har også et online-univers, og både på web og på tryk beskæftiger avisen sig med nyheder, ind- og udland, politik, debat og kultur. Avisen har også plads til forbrugerstof, og her har Politiken.dk testet blenderen KitchenAid Artisan 5KSB5553 sammen med 9 andre blendere. Du kan læse hele testen her.


Teknisk Ukeblad  
Teknisk Ukeblad er en norsk avis, som er landets førende inden for teknologi og ingeniørforetagender. Teknisk Ukeblad er grundlagt i 1883 og udkommer stadig ugentligt. Teknisk Ukeblad har også en onlineportal Tu.no. Teknisk Ukeblad giver forbrugerne et grundigt indblik i nyheder og trends inden for både teknologi i almindelighed, elbiler, energi, industri, skibe, IT, klima samt meget mere. Teknisk Ukeblad bringer også af og til tests, og her har de norske ekspertertestet blenderen Wilfa Raw Fuel. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.


Toptenreviews.com  
Toptenreviews.com sørger for at agere som en hjælpende hånd i forbrugernes dagligdag, når det kommer til valg af diverse elektroniske forbrugerprodukter til hverdagen. Siden forsker, tester og undersøger derfor et stort antal af forbrugerprodukter i deres eget laboratorium, hvorefter der skrives en vurdering af hvert enkelt produkt. Her har eksperterne testet modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585. Du kan læse mere her.


Trustedreviews.com  
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet modellen KitchenAid Diamond 5KSB1585. Ønsker du at læse mere om testen, kan du besøge deres hjemmeside her.

Her har Trustedreviews.com testet KitchenAid Artisan High Performance Blender. Læs hele testen hos Trustedreviews.com.


Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping Institute
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet KitchenAid Artisan High Performance Blender, og hele anmeldelsen kan læses Good Housekeeping Institute.


Umahro Cadogan  
Umahro Cadogan er en dansk madekspert, som især er blevet kendt for at skrive kogebøger med det formål at ændre helbredsproblemer og sygdomme via kosten. Umahro Cadoganhar i forbindelse med sin madlavning her testet blenderen Wilfa Raw Fuel.


Andre relevante tests 

Du kan også læse vores generelle blender test, hvor vi inkluderet testvindende blendere fra en lang række forskellige producenter. I denne test kan du få et bredt overblik over hvordan de forskellige modeller klarer sig i test, og her er der ikke kun fokus på et bestemt mærke, men på alle de modeller som får ros af eksperterne.

Hvis du er på jagt efter en blender af højeste kvalitet, og du er åben for andre producenter end KitchenAid, så anbefaler vi at du kigger nærmere på vores Vitamix blender artikel. Her har vi samlet de bedste modeller fra Vitamix, hvilket er en af verdens mest anerkendte producenter af blendere. Vitamix bliver brugt af professionelle kokke, juicere og bartendere over hele verden.

En anden populær producent er Wilfa, som er kendt for at producere rigtige gode blendere, men dog i en noget billigere prisklasse end Vitamix. I vores Wilfa blender artikel har vi samlet de modeller der klarer sig bedst i test, så du nemt at kan danne dig et overblik over hvilke modeller der er populære blandt eksperterne.

Hvis du primært ønsker at lave smoothie med din blender, så kan du også overveje at læse vores smoothie blender artikel. I denne artikel har vi samlet de smoothie blendere der klarer sig bedst i test. Fordelen ved smoothie blendere er ofte at de fylder mindre, og ofte også er en del billigere end traditionelle blendere.

FAQ

Laver KitchenAid højhastighedsblendere?
Det varierer en smule fra blender til blender, hvorvidt KitchenAid blendere er højhastigheds blendere. Nogle af deres modeller er lavet med forskellige hastighedstrin, hvormed du har mulighed for at vælge en højhastighedsfunktion. Derved er KitchenAids blendere utroligt alsidige, hvormed de er velegnede til mange forskellige arbejdsopgaver i køkkenet.
Er en KitchenAid blender god?
Ja, KitchenAid er et brand, som er kendt for at lave gode og holdbare køkkenmaskiner, og det gør sig bestemt også gældende for deres forskellige blendere. Brandet laver nogle solide og kraftfulde blendere, som er velegnede til langt de fleste hverdagsopgaver, hvormed blenderne er utroligt alsidige i brug.
Er det pengene værd at købe en blender?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en blender. En blender er en smart og alsidig køkkenmaskine, som du kan bruge til mange forskellige formål i køkkenet. Med en blender bliver det muligt at lave alt fra lækre smoothies til supper, såvel som pureer og mos.
Er en KitchenAid blender god til at lave smoothies?
Ja, KitchenAids blendere er velegnede til at lave smoothies med. Brandets blendere fås ofte med flere forskellige hastighedsindstillinger, hvormed du har mulighed for at blende frugt og grøntsager så fint, som du ønsker det. På den måde kan du nemt lave en god smoothie med en KitchenAid blender.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme