Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Pizzasten test-guide: Her er de 11 bedste pizzasten ifølge ekspertanmeldelser og brugerfeedback

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Pizzasten test-guide: Her er de 11 bedste pizzasten ifølge ekspertanmeldelser og brugerfeedback

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

At finde den perfekte pizzasten kan være en udfordring. I denne guide, vil vi give dig et overblik over nogle af de bedste pizzasten på markedet, baseret på anmeldelser fra både eksperter og forbrugere. Den rigtige pizzasten kan nemlig forvandle din hjemmelavede pizza til et italiensk mesterværk.

Vi dykker ned i de forskellige modellers fordele og ulemper, og giver dig tips til at bruge din pizzasten effektivt. Fra valg af pizzasten til inspiration til pizzaopskrifter – du finder det hele artiklen.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 11 bedste pizzasten i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

LotusGrill Pizzasten - pizzasten til grill

Bedste pizzasten-tilbehør til grill

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på LotusGrill Pizzasten:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Specielt designet til kompatibilitet med LotusGrill
  • Fugtabsorberende egenskaber for ekstra sprød bund
  • Fordeler varmen jævnt over hele overfladen

Forbrugsguidens vurdering

LotusGrill Pizza Stone er en god mulighed for dig, der søger et effektivt og alsidigt tilbehør til madlavning. Det, vi især sætter pris på, er dens evne til konsekvent at levere en sprød bund og skorpe til hjemmelavede pizzaer ved at absorbere fugt under tilberedningen af dejen. Derudover sikrer den jævne varmefordeling over hele overfladen, at dine pizzaer bliver bagt til perfektion. Funktionen er særligt tiltalende, da den garanterer en ensartet temperatur og optimale resultater, hver gang du bruger den.

Det er dog værd at bemærke, at nogle brugere nævner en relativt lang opvarmningstid som en potentiel ulempe. Men i betragtning af fordelene ved at opnå en sprød pizzabund og en jævn bagning, mener vi, at den mindre ulempe opvejes af de konsistente og imponerende resultater, LotusGrill Pizza Stone giver.

Fordele

  • Kan fås i to størrelser
  • Varmen fordeles jævnt over hele overfladen
  • Sprøde pizzabund
  • Kan bruges til LotusGrill
  • Høj kvalitet

Ulemper

  • Opvarmningstiden kunne være kortere

LotusGrill Pizzasten er blevet testet og anmeldt af brugere hos britiske Amazon.co.uk og amerikanske Cuckooland.com. Her skriver brugerne, at de er begejstrede for pizzastenen på grund af dens høje kvalitet. Dog mener nogle brugere, at det er et forholdsvis dyrt produkt.

Anmeldelse: Produktanalyse af LotusGrill Pizzasten

Lav pizzaer med en sprød bund
Med LotusGrill Pizzasten får du en pizzasten, hvor der er mulighed for at lave en hjemmelavet pizza på ingen tid. Da pizzastenen sørger for at absorbere al fugt under tilberedningen af dejen, er du sikret en sprød bund og skorpe.

Derudover er pizzastenen lavet med en konstruktion, der sikrer, at varmen fordeles på en jævn måde over hele overfladen. Det skaber en ensartet temperatur, så pizzaen bages på bedste vis.

Velegnet til LotusGrill
Ved køb af LotusGrill Pizzasten bør du være opmærksom på, at pizzastenen er velegnet til LotusGrill. Hvis du vælger at bruge pizzastenen sammen med LotusGrills grill-låg, er det således muligt at lave din grill om til en transportabel pizzaovn.

Pizzastenen kan købes i flere størrelser såsom 29 centimeter og 38 centimeter. Dermed kan du vælge den størrelse, der passer bedst til dine unikke ønsker og behov.

Hvad siger brugere om LotusGrill Pizzasten?

Ifølge brugerne hos britiske Amazon.co.uk og amerikanske Cuckooland.com er LotusGrill Pizzasten en ”rigtig god pizzasten”, der passer til de flestes behov. Eksempelvis skriver en bruger, at stenen er ”meget nem at bruge”, mens den på samme tid ”tilbereder de bedste pizzaer”.

En anden bruger forklarer ydermere, at LotusGrill Pizzasten er ”et produkt i meget høj kvalitet”, hvorfor den holder i mange år frem i tiden, hvis du sørger for at passe godt på den. Samtidigt hæfter andre brugere sig ved, at pizzastenen generelt ”er en drøm at bruge”. Ingen af brugerne nævner nogle ulemper ved LotusGrill Pizzasten andet end prisen.

Diablo Family 6MM Bagestål - godt alternativ til pizzasten

Bedste alternativ til pizzasten

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Diablo Family 6MM Bagestål:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Leder varmen bedre end pizzasten
  • Hurtigt klar til brug
  • Passer til alle almindelige ovne

Forbrugsguidens vurdering

Diablo Family er oplagt, hvis I er en familie, der skal have pizzaer, eller hvis du har inviteret gæster på besøg. Bagestålet varmes hurtigt op – 18 gange bedre end en pizzasten – og holder på varmen, så bunden bliver jævnt sprød.

Pizzastålet er en tung sag, der vejer hele seks kilo. Det er 2-3 gange mere end pizzasten, men til gengæld fylder den mindre, når du ikke bruger den. Vi ser det som en klar fordel, at bagestålet er holdbart, da det ikke kan flække, som pizzasten nogle gange kan.

Fordele

  • Leder varmen 18 gange bedre end pizzasten
  • Pizzaer får en tynd og sprød bund på bare 5 minutter
  • Produceret i Danmark

Ulemper

  • Skal have pause efter 5-6 pizzaer i træk
  • Kan ruste, hvis du ikke følger vejledningen

Diablo Family 6MM er et godt alternativ til den traditionelle pizzasten, da den leder varmen bedre. Den er mere holdbar og kan lave lækre pizzaer med tynde, sprøde bunde på ingen tid. Bagestålet er produceret i Danmark og passer til alle almindelige ovne.

Anmeldelse: Produktanalyse af om Diablo Family 6MM

Skaber lækre skorper
Familieudgaven af bagestålet er 6 mm tyk og har en kraftig ledeevne, så pizzaerne hurtigt vil blive klar og desuden får en lækker skorpe. Den kan lede varmen cirka 20 gange bedre end en pizzasten af marmor. Materialet er hårdført overfor varmen, og hvor en pizzasten kan knække på grund af store udsving i varme, får du ikke det problem med bagestålet.

Ifølge producenten klarer pizzastålet fint at lave pizza til familien, men efter 5-6 pizzaer i træk, skal stålet have en pause i 5-10 minutter for at “genoplade”. Det betyder, at du sagtens kan masseproducere pizzaer til hele familien, men kan være nødt til at at holde korte pauser undervejs, hvis du skal lave mad til større selskaber.

Morsø Vetro Rund - glas pizzasten til ovn og grill

Blandt de bedste alsidige pizzasten

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Morsø Vetro Rund:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Kan håndtere temperaturer på op til 500 °C
  • Fungerer også som en dekorativ serveringstallerken
  • Designet til forskellige retter

Forbrugsguidens vurdering

Morsø Vetro Rund Bagsten er et meget alsidigt køkkenredskab, som imponerede os med sin multifunktionalitet. Den fungerer nemlig ikke kun som pizzasten, men også som et elegant serveringsfad, der løfter præsentationen af dine måltider. Det, der adskiller den fra mængden, er dens varmebestandighed, som gør den i stand til at modstå temperaturer op til 500 grader celsius, hvilket gør den velegnet til brug i grill, ovne eller udendørs pizzaovne. Dens tilpasningsevne giver dig desuden mulighed for at udforske forskellige madlavningsteknikker, hvad enten det er bagning, stegning, sautering eller stegning.

Derudover er den nem at rengøre og tåler opvaskemaskine, hvilket gør den endnu mere praktisk. Mens dens diameter på 34 cm gør den god til mellemstore pizzaer eller flere mindre, er den måske ikke ideel til større tærter. Ikke desto mindre garanterer den holdbare keramiske glaskonstruktion lang levetid, og det slanke sorte design integreres problemfrit med dit køkken- eller grilludstyr, hvilket gør det til et attraktivt serveringsfad. Efter vores mening er Morsø Vetro Rund Bagsten et alsidigt og holdbart køkkenfad, hvor den eneste lille ulempe er, at den ikke er så stor.

Fordele

  • Kan bruges i både grill og ovn eller som en elegant serveringstallerken
  • Egnet til alle varmekilder
  • Kan rengøres i opvaskemaskinen
  • Minimalistisk skandinavisk design
  • Nem rengøring

Ulemper

  • Passer kun til lille- eller mediumstørrelse pizzaer

Morsø Vetro Rund Bagesten er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Pizzastenen har nemlig fået 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Pejsen.com.

Anmeldelse: Produktanalyse af Morsø Vetro Rund

Multifunktionel pizzasten
Med Morsø Vetro Rund Bagesten får du en multifunktionel pizzasten. Derfor er det ikke kun muligt at anvende pizzastenen til pizzabagning, men den ser også godt ud som en tallerken på et spisebord.

Da Morsø Vetro Rund Bagesten tåler op til 500 grader, er den desuden velegnet som en pizzasten uanset, om du bruger den på grillen, i ovnen eller i en udendørs pizzaovn. Ønsker du ikke at bage pizza på den, kan du i stedet vælge at svitse, sautere eller stege alt lige fra kød til fisk eller grøntsager på den.

Nem rengøring
Når du er færdig med at gøre brug af Morsø Vetro Rund Bagesten, kan du nemt og hurtigt rense den. Den praktiske pizzasten tåler nemlig at blive vasket i opvaskemaskinen, så du hurtigt kan skylle den under vandhanen og derefter putte den i maskinen.

Selve diameteren er på 34 centimeter, så der er plads til at lave en mellemstor pizza eller flere små pizzaer. Bruger du pizzastenen til noget andet, er der mulighed for at stege eller svitse en del kød eller grøntsager til hele familien.

Holdbar pizzasten
Morsø Vetro Rund Bagesten er en holdbar og slidstærk pizzasten, der er fremstillet af keramisk glas. Det gør, at pizzastenen kan holde i mange år frem i tiden, hvis du sørger for at passe godt på den og rense den efter brug.

Pizzastenen er rund og er lavet i en flot sort farve, så den blender godt ind sammen med andet køkkenudstyr eller en grill. Det gør ligeledes, at den ikke vil forstyrre borddækningen, hvis du anvender pizzastenen som et serveringsfad eller som en tallerken.

Bagestaalet Bagestålet & Kombispaden - dansk kvalitetspizzasten i stål med spade

Udvalgt af Forbrugsguiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bagestaalet Bagestålet & Kombispaden:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Stål i høj kvalitet fra svenske SSAB
  • Solgt i mere end 40 lande
  • Kombispade er 1,5 mm, stærk og lavet af ELOX-aluminum

Forbrugsguidens vurdering

Hos redaktionen anbefaler vi dig det kombinerede Bagestålet & Kombispaden, hvis du ønsker et komplet sæt i høj kvalitet. Lavet i Danmark kan du være tryg ved, at alle dele er af høj kvalitet.

Du kan få bagestålet i 3 forskellige størrelser, så de let matcher din ovn, mens der følger en Kombispade med. Kombispaden kan du bruge til at tage pizzaer og brød ud med, men også anvende den som bageplade eller hæveflade for din dej.

Fordele

  • Dansk kvalitet
  • Kombispade kan også bruges som bage- eller hæveplade
  • Kommer i 3 forskellige størrelser
  • 30 dages gratis returnering

Ulemper

  • Dyr pris, når der ikke er tilbud

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv, kan du med Bagestålet & Kombispaden være klar uanset, hvornår du vil lave pizza. Bagestålet er lavet i stål af høj kvalitet, der kommer fra svenske SSAB. Med til bagestålet for du den alsidige Kombispade – og sættet er solgt i mere end 40 lande.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bagestaalet Bagestålet & Kombispaden

Kvalitetsmaterialer og dansk kvalitet
Bagestaalet har styr på deres valg af materialer, når de laver Bagestålet & Kombispaden, der sælges i mere end 40 lande.

Bagestålet er fremstillet af stål fra svenske SSAB, der er kendt for deres høje kvalitet. Stålet er højkonduktivt, så du hurtigt får en god varme på bagestålet. Det har en tykkelse på 0,6 mm, men er hårdført og i optimal tykkelse til gode resultater.

Du anvender Bagestålet ved at ligge det på en rist, men du kan få modellen i flere størrelser, som matcher din ovn.

Flere størrelser for alsidighed
Bagestålet er firkantet og kommer i 3 forskellige størrelser, så du nemt kan lave pizzaer uanset din ovns størrelse. Du kan vælge mellem 35×40 cm, 33×38 cm eller 30×40 cm, der passer til både standard, større og lidt mindre ovne – og dækker de flestes behov.

Med den firkantede form kan du anvende bagestålet som pizzsten, eller du kan lave lækre brød med en god skorpe.

Sammen med bagestålet får du den særlige Kombispaden. Den er lavet i ELOX-aluminium, der er 1,5 mm og op til 50% stærkere, end andre modeller. Du kan bruge Kombispaden både før, du bager pizza, når dejen skal hæve, som bagespade eller bare til at få de sprøde pizzaer ud af ovnen.

DIABLO GASTRO - bedste bagestål til professionelle ovne og køkkener

Dagens bedste priser og tilbud på DIABLO GASTRO:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Hos Forbrugsguiden mener vi, at Diablo Gastro-bagestålet er et pålideligt og effektivt valg, der passer til både professionelle køkkener og hjemmeovne, og som passer komfortabelt ind i en 90 cm husholdningsovn. Den imponerende ledningsevne sikrer hurtig og ensartet opvarmning og forbedrer dermed kvaliteten af dit bagværk.

Vi værdsætter især den hurtige opvarmningstid, hvilket gør den til et ideelt valg til professionelle miljøer, hvor hastighed er af største vigtighed. Det er rigtigt, at Diablo Gastro i krævende scenarier kan have brug for en kort “opladningspause” på 5-10 minutter efter 5-6 pizzaer i træk, men denne korte pause er et bevis på dens konstante effektivitet.

Diablo Gastro-bagestålets førsteklasses kvalitet, med en sandblæst overflade, der giver optimal kontakt med dit bagværk, understreger dets forpligtelse til overlegen ydeevne. Desuden er den alsidig og kan bruges i ovne, på grill eller som stegepande over åben ild.

Fordele

  • Hurtig opvarmning
  • Høj kvalitet
  • God størrelse
  • Laserskåret og sandblæst
  • Produceret i Danmark

Ulemper

  • "Opladningspause" på 5-10 minutter kan være let udfordrende ved kontinuerlig professionel brug

Diablo Gastro giver dig et bagestål, som er hele 6 mm tykt. Det er oplagt til professionelle køkkener og ovne med sine 530 x 325 x 6 mm. Det kan dog også fint passe ind i en 90 cm hjemmeovn. Stålet har en massiv ledeevne, så dit bagværk vil få et fantastisk løft og blive sprødt og lækkert.

Kort tid at opvarme
I professionelle køkkener er der altid fart på. Derfor har du brug for et bagestål, som hurtigt bliver varmt. Diablo Gastro bagestål sørger for en hurtig opvarmning. Det er blevet testet 10 mm mod 6 mm og først efter 5-6 pizzaer i træk, skille det have en lille pause på 5-10 minutter.

Bagestålet sørger derfor for en effektiv bageevne. Det kan også være for dig, som elsker at invitere mange gæster til pizza, eller som bare er utålmodig og gerne vil have dit bagværk sprødt, men også så hurtigt som muligt.

Kvaliteten er i top på Diablo Gastro bagestål, hvor overfladen er sandblæst for at give den bedste kontaktflade med bagværket. Du kan anvende Diablo Gastro i ovn, grill og som stegepande på grill eller over bål.

Du skal købe Diablo Gastro, hvis du gerne vil have dit bagværk så hurtigt som muligt og samtidig lækkert sprødt. Bagestålet egner sig særligt til professionelle køkkener og ovne, men du kan også sagtens bruge det i private hjem, for eksempel på grillen eller over bål. Det giver en autentisk oplevelse.

Bagestaalet Bagestålet - højkvalitets bagestål, varmeledende svensk stål

Bedste kvalitetspizzasten i stål

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bagestaalet Bagestålet:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
  • Højkonduktivt svensk stål i høj kvalitet
  • Tykkelse på 6 mm
  • Absorberer varme 18 gange hurtigere end almindelige pizzasten

Forbrugsguidens vurdering

Hvis du ønsker høj kvalitet og gode resultater til en god pris, når du bager, anbefaler vi dig Bagestålet. Det leder varmen bedre og hurtigere, så du let kan skabe lækre brød og pizzaer. Produktet kan du få i 3 størrelser, mens stålet gør pladen robust og holdbar – generation efter generation.

Vi anbefaler dig dog at følge vedligeholdelsen, hvis du vil have længst levetid ud af bagestålet.

Fordele

  • Kommer i 3 størrelser
  • Meget holdbar
  • God pris
  • Dansk kvalitetsprodukt

Ulemper

  • Husk at følge instrukserne til vedligehold, da det ellers kan ruste

Med Bagestålet fra Bagestaalet er du garanteret en pizzasten, der er lidt udover det sædvanlige. Bagestålet er lavet af svensk stål, der leder varme med højkonduktivitet med en tykkelse på 6 mm. Med stål i høj kvalitet kan stålet absorberer varme op til 18 gange bedre end andre mere klassiske pizzasten.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bagestaalet Bagestålet

Fremstillet i svensk kvalitetsstål
Bagestålet fra Bagestaalet er lavet i svensk stål fra producenten SSAB. Det er 0,6 mm tykt og højkonduktivt, så det leder varme langt bedre end de mere traditionelle pizzasten. Du kommer derfor ikke til at vente længe, før du kan komme i gang med at bage både pizza og brød på bagestålet.

Den danske kvalitet er sikret med 10 års garanti, så hvis du skulle opleve problemer, kan du få byttet dit bagestål ud. I det solide materiale er den skabt til at holde og være meget hårdfør, så den kan bruges igen og igen. Bagestålet er fødevaregodkendt, og du ligger det blot på din bagerist, før du kommer det i ovnen.

God til alle ovne
Det er ikke alle, der har en standardovn, hvor pizzasten passer perfekt. Med Bagestålet har du 3 forskellige størrelser at vælge mellem, så du kan få en model, der passer ind i netop din ovn. Du kan både få standardmålet på 35×40 cm, men der er også til den smalle ovn på 33×38 cm. Har du ekstra ovnkapacitet kommer Bagestålet også i 30×40 cm.

Selve pladen er firkantet med afrundede hjørner. Det gør det nemt at lave runde pizzaer eller anvende bagestålet til brød i alle former og størrelser.

DIABLO PRO (10 MM) - kompromisløst bagestål

Dagens bedste priser og tilbud på DIABLO PRO (10 MM):

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

I vores analyse af DIABLO PRO-bagestålet finder vi, at det er en sværvægter inden for bagetilbehør. Den store tykkelse på 10 mm giver en kompromisløs bagekraft og leder varmen 18 gange bedre end andre bagestål. Det betyder, at du kan opnå den eftertragtede stenovnseffekt med tynde og sprøde pizzabunde på kun 5 minutter, hvilket gør den til et fremragende valg for dem, der søger effektivitet og lækre resultater.

Vi sætter pris på, at DIABLO PRO er bygget til at holde, så den er en god investering, der kan gå i arv i generationer. Den er produceret i Danmark og laserskåret i massivt stål, så den udstråler førsteklasses kvalitet og alsidighed. Den passer godt i de fleste standardovne og kan også bruges på grillen, hvilket tilgodeser forskellige madlavningspræferencer.

En potentiel overvejelse er dog dens større størrelse, som, selvom den er kompatibel med mange hjemmeovne, kan udgøre en udfordring for dem med mere kompakte madlavningsrum. Ikke desto mindre appellerer DIABLO PRO med sin enestående ydeevne og lange holdbarhed til madlavningsentusiaster, der kræver det bedste i deres kulinariske bestræbelser.

Fordele

  • Leder varmen 18 gange bedre end en bagestål
  • Det eneste på markedet på 10 mm
  • Laserskåret og sandblæst
  • Produceret i Danmark
  • Tætteste resultat på en stenovn
  • Lang levetid

Ulemper

  • Størrelsen kan være en udfordring for dem med mindre ovne

Her får du det originale pro bagestål, som er hele 10 mm tykt. Det er kompromisløst bagekraft, så det vil noget. Her får du smæk på varmen, da det leder varmen 18 gange bedre end andre bagestål. Det er det tætteste, du kommer på en rigtig stenovn. Dine pizzaer får en tynd og sprød bund på bare 5 minutter! Det bliver ikke hurtigere, og du kan masseproducere pizzaer til hele familien.

Anmeldelse: Produktanalyse af DIABLO PRO (10 MM)

Et tungt bagestål til den nørdede
Diablo PRO er i højeste kvalitet, og det betyder også, at du kan beholde bagestålet rigtig længe – faktisk længe nok til at give det videre til næste generation, mener Diablo selv. Det er altså penge, der er godt givet ud, og i det hele taget er prisen til at betale, og du får en helt masse for pengene. Bagestålet egner sig perfekt til brød, boller, pizza, flammkuchen osv.

Der er mange grunde til at købe Diablo PRO. Du får hurtigt, sprødt bagværk, og bagestålet holder længe. Det er produceret i Danmark og er laserskåret af massivt stål. Kvaliteten er i top, og den passer til alle almindelige ovne, og du kan bruge det på grill. Det er for dig, der er nørdet omkring din madlavning, og som vil have det bedste af det bedste!

Dagens bedste priser og tilbud på Eppicotispai Lavasten:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Da vi evaluerede pizzasættet Eppicotispai Lava Stone, fandt vi ud af, at det er et praktisk valg for dem, der holder af kunsten at lave hjemmelavet pizza. Sættet indeholder både en lavasten og en bagespade, hvilket giver en omfattende løsning til at lave pizzaer med dejligt sprøde kanter og bunde.

Det særlige ved dette produkt er, at det kan bruges i både almindelige ovne og grill, og at det kan tåle temperaturer op til 500 grader. Den har endda plads til gasbrændere, hvilket udvider dens alsidighed.

Den er fremstillet af lavasten fra Etna-bjerget på Sicilien og parret med en robust bagespade af birketræ, så den udstråler kvalitet og holdbarhed. Det er dog vigtigt at bemærke, at det på grund af størrelsen kan tage lidt længere tid at varme den helt op, og at manuel rengøring er påkrævet, da den ikke tåler opvaskemaskine.

Fordele

  • Tåler op til 500 grader
  •  Kan bruges på grill, gasblus og i en ovn
  • Non-stick-overflade
  • Er velegnet til både pizza, grøntsager, brød, kød og fisk
  • Bagespade medfølger

Ulemper

  • Tåler ikke opvaskemaskine
  • Kan tage lidt tid at varme helt op på grund af dens størrelse,

Eppicotispai Lavasten er blevet testet og anmeldt af brugere hos flere forhandlere, hvilket inkluderer KitchenOne.dk, KitchenTime.dk, Amazon.com og Coolstuff.dk. Her skriver brugerne, at pizzastenen er solid, i høj kvalitet og har en god størrelse. Til gengæld nævner flere brugere, at Eppicotispai Lavasten er en smule langsom til at varme op.

Anmeldelse: Produktanalyse af Eppicotispai Lavasten

Praktisk sæt til hjemmelavede pizzaer
Ved køb af Eppicotispai Lavasten får man et pizzasæt, der består af en lavasten samt en bagespade. Lavastenen er velegnet til at lave hjemmelavede pizzaer, da både kanten og bunden bliver sprøde, hvis stenen varmes langsomt op, inden pizzaen placeres på den.

Det er muligt at gøre brug af Eppicotispai Lavasten enten i ovnen eller på grillen, hvor den tåler op til 500 grader. Ønsker man at bruge den på et gasblus, er der ligeledes mulighed for det. Lavastenen er desuden fremstillet af lavasten fra vulkanen Etna i Sicilien, mens bagepladen er lavet af solidt birketræ.

Kan bruges til andet end pizzaer
Med Eppicotispai Lavasten får man en pizzasten, der kan anvendes til andet end at lave hjemmelavede pizzaer. Pizzastenen kan nemlig også bruges som bagesten, så man kan bage et brød eller stege kød, fisk eller grøntsager på den.

Da Eppicotispai Lavasten er forsynet med en naturlig non-stick-overflade, behøver man ikke at tilsætte fedtstof på den ved stegning eller bagning.

Efter brug skal pizzastenen renses, hvilket kan klares med en fugtig klud med vand eller eddike. Lavastenen tåler ikke maskinopvask, sæbe eller andre former for rengøringsmidler. Den måler 38 x 30 x 1,5 centimeter.

Hvad siger brugere om Eppicotispai Lavasten?

Ifølge forbrugerne hos de fire forhandlere er Eppicotispai Lavasten en ”rigtig god pizzasten”, der klarer ”arbejdet til perfektion”. Eksempelvis skriver en bruger, at pizzastenen er ”super solid” samt ”i høj kvalitet”.

En anden bruger fremhæver ydermere, at Eppicotispai Lavasten ”har en god størrelse, da der er plads til to mellemstore hjemmelavede pizzaer”.

Dog nævner flere brugere, at den ”tager et godt stykke tid om at varme helt op på grund af sin størrelse”. Men hvis man ønsker en pizzasten, ”der laver en perfekt og sprød skorpe, er den alle pengene værd”.

DIABLO SÆT 4 (FAMILY) 6MM - oplagt til at lave flere pizzaer ad gangen

Dagens bedste priser og tilbud på DIABLO SÆT 4 (FAMILY) 6MM:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Diablo Set 4 (Family) 6mm provesto er en praktisk løsning til familier og dem, der venter gæster. Med en vægt på kun 6 kg og en tykkelse på 6 mm er det nemt at bruge og har en enestående ledningsevne, så du hurtigt kan lave lækre pizzaer og bagværk. Sættet indeholder to praktiske aluminiumsspader, som forenkler processen med at lave pizza.

Diablo’s test viser, at det kan være nødvendigt med en kort pause på 5-10 minutter, når man har lavet 5-6 pizzaer. Men det giver mulighed for en effektiv masseproduktion af pizzaer. Derudover tåler spaderne ikke opvaskemaskine, men de rengøres nemt med en fugtig klud, hvilket gør dem alsidige til forskellige bagværk. Med en attraktiv pris mener vi, at det er et værdifuldt valg til at skabe sprøde brød og pizzaer og andre opskrifter, som nemt opvejer de mindre begrænsninger.

Fordele

  • Leder varmen 18 gange bedre end pizzasten
  • Pizzaer får en tynd og sprød bund på bare 5 minutter
  • Tætteste resultat på en stenovn
  • Passer til alle almindelige ovne
  • Kan bruges på grill
  • Med 2 pizzaspader

Ulemper

  • Kan ikke vaskes i opvaskemaskine

Hvis I er en familie, der skal have pizzaer, eller skal have gæster på besøg, så er Diablo sættet helt perfekt.

Anmeldelse: Produktanalyse af DIABLO SÆT 4 (FAMILY) 6MM

Familievenlig version
Familieudgaven er 6 mm tyk, og den vejer kun 6 kilo, så du nemt kan arbejde med den. Stålet har en kraftig ledeevne, så pizzaerne hurtigt vil blive klar. Du vil opnå helt nye resultater med dit bagværk – det bliver sprødt og lækkert. I sættet får du tilmed to aluminiumsspader, som gør, at du endnu nemmere kan få lavet dine pizzaer eller bagværk.

Diablo har testet 10 mm mod 6 mm, og det var først efter 5-6 pizzaer, at familieudgaven skulle have en pause i 5-10 minutter. Det betyder, at du sagtens kan masseproducere pizzaer til hele familien.

Med to pizzaspader kan du forberede pizzaen på den ene og bruge den anden til at tage pizzaer ud af ovnen med. Spaderne kan også stå i køleskabet, hvis du skal bruge det til at lave surdejsbrød, boller eller småkager. Du kan nemt rengøre dem med en fugtig klud. Bagestålet egner sig godt til brød, boller, pizza, flammkuchen osv.

Diablo Family er oplagt, hvis I er en familie, der skal have pizzaer, eller hvis du har inviteret gæster på besøg. Alting går hurtigere med bagestålet, der hurtigt opvarmes, og de to pizzaspader der vil hjælpe dig til perfekte resultater.

Prisen er god, for alt det du får med, og du er nu klar til at komme i gang med pizzabagningen, eller hvad der ellers får dit mundvand til at løbe. Det vil helt sikkert kunne blive indfriet her med lækre sprødt brød.

Dagens bedste priser og tilbud på Outdoorchef Pizzasten S:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

I vores anmeldelse synes vi, at Outdoorchef Pizzasten S er en alsidig og praktisk tilføjelse, da den ikke kun er begrænset til pizzaer; den udmærker sig ved at bage brød og meget mere, hvilket gør den til et alsidigt madlavningsredskab. Den porøse overflade absorberer effektivt fugt fra pizzadejen og sikrer en sprød skorpe og bund. Den er fremstillet af syntetisk sten og er derfor holdbar.

Brugernes feedback afspejler vores følelser og roser pizzastenens kvalitet og alsidighed. Den anses for at være et “ekstremt tilfredsstillende køb” og udmærker sig ved at tilberede pizzaer præcist som ønsket, hvilket giver den en plads i en liga for sig selv. Dens multifunktionalitet er et plus for grillentusiaster.

Nogle brugere nævner dog dens størrelse som en ulempe ved større sammenkomster. Men hvis du er på udkig efter en alsidig pizzasten, der leverer kvalitet og ydeevne, er Outdoorchef Pizzasten S et solidt valg, som kan tilfredsstille mange forskellige kulinariske ønsker.

Fordele

  • Ergonomiske håndtag
  • Ramme i rustfrit stål
  • Kan bruges til andet end pizzaer
  • Porøs overflade
  • Lavet af syntetisk sten

Ulemper

  • Er for lille til større familier

Outdoorchef Pizzasten S er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne hos britiske Amazon.co.uk. Her skriver brugerne, at de er glade for denne pizzasten på grund af dens jævne temperatur og alsidighed. Selvom brugerne generelt er begejstrede for Outdoorchef Pizzasten S, nævner de også, at den kan være en smule for lille for nogle familier.

Anmeldelse: Produktanalyse af Outdoorchef Pizzasten S

Velegnet til flere formål
Med Outdoorchef Pizzasten S får man en pizzasten, der ikke kun kan bruges til at lave pizzaer. Modellen kan nemlig også benyttes til at bage brød og meget mere. Det gør, at man får en alsidig pizzasten, som kan tilberede flere forskellige madtyper.

Derudover har Outdoorchef Pizzasten S en porøs overflade, der sørger for at optage fugtigheden fra pizzaens dej, hvorfor man er sikret en sprød skorpe og bund. Selve stenpladen er lavet af syntetisk sten.

Praktiske ergonomiske håndtag
Outdoorchef Pizzasten S er udstyret med både praktiske ergonomiske håndtag samt en ramme af rustfrit stål. Herved kan man nemt tage fat i pizzastenen og bære rundt på den, når der er brug for det. Pizzastenen måler 1,7 x 32,5 x 37,5 centimeter, hvorfor det ikke er den største model på markedet. Dog er der stadig plads til at lave en pizza i en god størrelse.

Hvad siger brugere om Outdoorchef Pizzasten S?

Ifølge forbrugerne hos britiske Amazon.co.uk er Outdoorchef Pizzasten S en pizzasten i høj kvalitet, der er et ”yderst tilfredsstillende køb”. Eksempelvis skriver en bruger, at denne pizzasten er ”i en liga for sig selv”, da den tilbereder pizzaer præcis, som man ønsker det.

Dette er flere brugere enige i, hvor en bruger forklarer, at Outdoorchef Pizzasten S ”er et fantastisk produkt til grillfans”. Brugeren fremhæver nemlig, at pizzastenen kan bruges til andet end at lave pizzaer, hvilket altid er et plus, hvis man er vild med at grille.

Ingen af brugerne finder mange ulemper ved Outdoorchef Pizzasten S. Dog nævner et par stykker størrelsen som værende et minus, hvis man ønsker en større sten.

Funktion Pizzasten - budgetvenlig pizzasten med bagespade til ovn og grill

Dagens bedste priser og tilbud på Funktion Pizzasten:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Funktion Pizza Stone to skiller sig ud på listen for pizzaentusiaster, der ønsker at nyde hjemmelavede pizzaer året rundt uden at sprænge budgettet. Med en generøs diameter på 37,5 cm har den plads til en stor, to mellemstore eller flere små pizzaer, så der er noget for enhver smag. Selvom den udmærker sig ved at lave pizza, kan den også bage brød, boller, croissanter og meget mere. Det er dog værd at bemærke, at den har en temperaturgrænse på 250 grader Celsius.

Det er nemt at vedligeholde denne pizzasten, selvom den ikke tåler opvaskemaskine. Vi anbefaler, at du rengør den med en opvaskebørste under varmt vand og undlader opvaskemiddel eller sæbe.

Desuden gør den medfølgende pizzaspade det nemmere at flytte pizzaer til og fra grillen eller ovnen. Den eneste ulempe, vi har identificeret, er dens temperaturgrænse, men for de fleste hjemmekokke bør dette ikke udgøre en væsentlig begrænsning.

Fordele

  • Medfølgende pizzaspade
  • Kan bruges til pizzaer og andet bagværk
  • God størrelse
  • Kan bruges i ovnen eller på grillen
  • Mulighed for at bage pizzaer året rundt

Ulemper

  • Kan holde til en maks. temperatur på 250 grader C

Funktion Pizzasten er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Dog har vi alligevel taget denne pizzasten med i vores artikel, da det er en budgetvenlig pizzasten med en bagespade, der er velegnet til de fleste.

Anmeldelse: Produktanalyse af Funktion Pizzasten

Bag hjemmelavede pizzaer året rundt
Med Funktion Pizzasten får man en pizzasten, der har en diameter på 37,5 centimeter. Dette er en god størrelse, hvorfor der er mulighed for at lave en stor pizza, to mellemstore pizzaer eller flere små pizzaer på samme tid.

Derudover er der mulighed for at bruge Funktion Pizzasten i både en almindelig ovn eller på en grill. Man kan derfor bage hjemmelavede pizzaer hele året rundt uanset vejret.

Kan bruges til pizza og andet bagværk
Funktion Pizzasten er en funktionel pizzasten, der kan bruges til flere ting. Pizzastenen kan anvendes til at bage hjemmelavede pizzaer, men ønsker man at bruge den til andet bagværk, er der mulighed for det.

Dette produkt er nemlig også velegnet til at bage alt lige fra brød til boller, croissanter, tærter og meget mere. Man bør dog være opmærksom på, at Funktion Pizzasten maksimum tåler en temperatur på op til 250 grader.

Nem rengøring
Når man er færdig med at bruge Funktion Pizzasten, skal man huske at rengøre den. Pizzastenen tåler ikke at blive vasket i en opvaskemaskine. Dog er det muligt at vaske den med en opvaskebørste under varmt vand uden brug af opvaskemiddel eller sæbe.

Sidst men ikke mindst medfølger der en pizzaspade ved køb af stenen, så det er nemt at fjerne eller sætte pizzaen på grillen eller i ovnen.

6 ting du skal overveje, før du køber pizzasten

  • Type

    Hvis du er på jagt efter en pizzasten, bør du først og fremmest overveje, hvilken type der passer bedst til din ovn og dine behov. Hvis du ofte bager én bestemt type pizza, kan du gå efter en sten, der passer hertil, eller du kan vælge en mere allround model, der for eksempel også kan bruges til brød.

  • Størrelse

    En af de allervigtigste ting at have in mente, når du køber en pizzasten, er dets størrelse. Det er vigtigt, at pizzastenen passer ind i din ovn, eller der hvor du bager dine pizzaer.
    Husk gerne at måle efter, så du ikke ender med at spilde tid på at skulle bytte til en ny.

  • Form

    Formen på din pizzasten vil være med til at afgøre formen på den pizza eller det brød, du bager. En rund pizzasten er klassisk, men det kan være begrænsende, hvis du f.eks. også vil bruge stenen til at bage brød på.

  • Højde

    Jo højere pizzasten, du vælger, jo længere tid vil den tage om at varme op. Det er derfor vigtigt, at stenen er helt varm, før du anvender den. Tænk derfor over højden på din pizzasten, da det har betydning for effektiviteten.

  • Pris

    Der kan være et stort spænd i prisen på en pizzasten. Er du på budget, kan du overveje en pizzasten i en lavere prisklasse. Dog vil kvaliteten af stenen også gøre en forskel for bagningen og det endelige resultat, så det kan betale sig at investere i høj kvalitet.

  • Hvad siger eksperter og forbrugere?

    Inden du køber et produkt, kan det være en fordel, at du har undersøgt, hvad eksperter og forbrugere har sagt om produktet. Det kan give dig et bedre billede af, om produktet vil leve op til dine forventninger.

arrow-more

Test og anmeldelser af pizzasten anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Blaskelius.se

Blaskelius.se er en svensk blog, der anmelder produkter til hjemmet. Her har de testet og anmeldt nogle af de bedste pizzasten på markedet heriblandt Weber Original Gourmet Rund Bagesten og Jamie Oliver rund Pizzasten, som begge har fået en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Kundeanmeldelser

Forbrugeranmeldelser

Denne Pizzasten test er primært baseret på anmeldelser fra forbrugere. Da der ikke findes officielle eksperttests af alle pizzasten, har vi valgt at inddrage brugeranmeldelser fra flere forhandlere. På den måde får man et overblik over, hvad der er forbrugernes favoritter, og hvad de mener om de forskellige modeller i forhold til deres fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Amazon.co.uk, Cuckooland.com, Pejsen.com, KitchenOne.dk, KitchenTime.dk, Amazon.com og Coolstuff.dk. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige pizzasten, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, der er taget med i denne artikel.

Du kan finde brugeranmeldelser af LotusGrill Pizzasten hos Amazon.co.uk eller Cuckooland.com her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Morsø Vetro Rund Bagesten hos Pejsen.com her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Eppicotispai Lavasten hos KitchenOne.dk, KitchenTime.dk, Amazon.com og Coolstuff.dk her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Weber Original Gourmet Rund Bagesten hos Amazon.com her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Outdoorchef Pizzasten S hos Amazon.co.uk her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Siemens Pizzasten hos Amazon.co.uk her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Outdoorchef Pizzasten M hos Amazon.co.uk her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Rösle Pizzasten hos Amazon.co.uk her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Jamie Oliver rund Pizzasten hos Amazon.co.uk her.

Du kan finde brugeranmeldelser af Weber Pizza Bagesten hos Amazon.co.uk her.

FAQ

Virker pizzasten?
Ja, pizzasten virker – og de virker endda bedre end bageplader. Grunden til, at pizzasten virker bedre, er, at de har en større termisk masse end en bageplade. Dermed er pizzasten bedre til at opsuge og fordele varmen, hvilket gør, at pizzaen bliver tilberedt hurtigere og mere jævnt.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en pizzasten?
Når du skal købe en pizzasten, skal du først og fremmest være opmærksom på, hvilket materiale pizzastenen er lavet af. Det er nemlig ikke alle materialer, som er lige gode til at fordele varmen jævnt. Gode materialer til pizzasten er blandt andet støbejern, keramik, stål og ler.
Kan jeg lave frosne pizzaer på en pizzasten?
Ja, du kan sagtens tilberede en frossen pizza på en pizzasten. Du skal blot tilberede pizzaen, som du vil gøre med en almindelige pizza. Værd dog opmærksom på, at pizzastene bliver varmere end en normal bageplade, hvilket betyder, at pizzaen formentlig skal have lidt mindre tid, end der står på pakken.
Hvilken pizzasten er bedst?
Der findes flere gode modeller af pizzasten på markedet, men nogle af de bedste i øjeblikket er blandt andre LotusGrill Pizzasten og Eppicotispai Lavasten. Pizzastenene har opnået nogle gode resultater i en række tests, da de indeholder nogle gode og praktiske egenskaber.

Hvad er en pizzasten?

En pizzasten er en flad sten eller plade, som kan bruges i ovnen eller på grillen til at lave pizza på, for at give en jævn varm og sprød bund.

Sådan bruger du en pizzasten

Har du købt en pizzasten, men er du i tvivl om, hvordan du bruger den? Her kan du lære, hvordan du bruger en pizzasten baseret på gode råd fra Pizzacraft.com og Thespruceeats.com.

Hvis du vil gøre brug af en pizzasten til at bage hjemmelavede pizzaer, kan du følge disse trin:

  • Placer din pizzasten i en kold pizzaovn.
  • Forvarm ovnen til cirka 260 grader. Når ovnen er forvarmet, er stenen klar.
  • Placer pizzaen på stenen.
  • Bag pizzaen indtil osten er gylden.
  • Tag pizzaen ud og sluk for ovnen.
  • Når stenen er kølig, bør du vaske den med det samme.

Du kan naturligvis også benytte din pizzasten på en grill, hvor du kan følge den samme fremgangsmåde.

Sådan kan du også bruge en pizzasten

De fleste køkkenredskaber har flere anvendelsesmuligheder. Og dette er også tilfældet med en pizzasten. Du kan nemlig bruge en pizzasten til andet end blot at bage hjemmelavede pizzaer.

Ønsker du at sautere grøntsager eller stege en bøf? Så kan du typisk anvende en pizzasten til dette uden brug af fedtstof. Samtidigt kan mange pizzasten ligeledes benyttes til andet bagværk i form af brød, tærter, croissanter, kager og meget mere.

Hvilken type pizzasten skal jeg vælge?

Er du på udkig efter en pizzasten, men er du i tvivl om, hvorvidt du bør vælge den ene eller den anden? Der er forskel på de forskellige pizzasten på markedet, da de ikke er lavet af de samme materialer. Så hvad for en pizzasten vil være bedst for dig? Det kan du læse mere om her baseret på artikler fra Pizzacraft.com, Merchdope.com og Amazinghomemadepizza.com.

Pizzasten lavet af sten

Pizzasten lavet af sten er effektive til pizzabagning, fordi de er de bedste til at absorbere fugt. Den traditionelle sten absorberer nemlig fugt optimalt, hvilket resulterer i en sprød skorpe. De kommer i en række forskellige former, så du kan vælge den, du foretrækker.

Ulempen ved disse sten er, at du er nødt til at forvarme ovnen eller tænde op i grillen 30 minutter før, du ønsker at bage pizzaen. Samtidigt har de nemmere ved at revne end andre modeller.

Keramiske pizzasten

Keramiske pizzasten er kendt for ikke at være lige så gode som pizzasten lavet af sten. Dog er de meget tæt på. Disse pizzasten er det mest omkostningseffektive valg, og materialet er det letteste af dem alle, hvilket betyder, at de er meget nemme at håndtere.

Denne type pizzasten er lavet af specielt ler, hvorfor den er ideel til at fordele varmen jævnt, hvilket især gør den god til pizzabagning. En keramisk pizzasten er desuden nem at rengøre, og hvis den rengøres korrekt, kan den holde i årevis.

Pizzasten lavet af cordierit-sten

Cordierit-sten er den bedste løsning, hvis du ønsker at bage andet end bare pizzaer. Sådan en pizzasten er yderst holdbar, og håndteringen er meget let. Som regel kommer disse pizzasten i en firkantet form, så de passer perfekt til en ovn. Dog fås de også i runde udgaver.

Pizzasten lavet af cordierit-sten er en smule dyrere end andre modeller. Til gengæld har de alle de samme kvaliteter som en keramisk pizzasten eller en pizzasten lavet af sten og mere til.

Du kan eksempelvis tage en pizzasten lavet af cordierit-sten fra en lav temperatur til en meget høj temperatur uden risiko for, at den revner.

I sidste ende er den bedste pizzasten den, der opfylder dine specifikke behov:

  • Er du på udkig efter den billigste løsning, er en keramisk pizzasten det bedste valg.
  • Er du seriøs omkring din pizzabagning eller bagning af andet bagværk, er pizzasten lavet af cordierit-sten et oplagt valg.

Ønsker du de absolut bedste hjemmelavede pizzaer, bør du overveje en pizzasten lavet af sten.

Sådan undgår du, at din pizzasten revner

Har du nogensinde oplevet, at din pizzasten revner? Så er du ikke alene. Dette er sket for rigtig mange mennesker. Det er altid irriterende og kommer på det mest ubelejlige tidspunkt. Men der findes faktisk flere gode råd til, hvordan du undgår, at din pizzasten revner.

  • Hold din sten i ovnen hele tiden og lad være med at opbevare den andre steder.
  • Placer altid din pizzasten i en kold ovn og sørg for at forvarme den ordentligt.
  • Minimer håndteringen. Hvis du flytter den ind og ud af ovnen hele tiden, kan det forårsage revner.
  • Undgå at vaske eller oliere din pizzasten. Fugten kan få den til at revne.
  • Brug kun dej ved stuetemperatur eller varmere på stenen.
  • Vent indtil stenen er helt kold, før du fjerner den fra ovnen.
  • Læg ikke frosne pizzaer på din pizzasten.
  • Tag et foldet viskestykke og læg det på dit køkkenbord, før du tager stenen ud af ovnen, så den kan placeres der.
  • Vær forsigtig med høje temperatur alt efter modellen. Sørg for aldrig at bruge en højere temperatur end den, der er angivet i produktspecifikationerne.

Ønsker du at finde flere gode råd til, hvordan du undgår, at din pizzasten revner, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Bakingsteel.com.

Sådan laver du den bedste pizzabund

At lave den bedste pizzabund behøver ikke at være hverken tidskrævende eller besværligt. Du kan sagtens lave din egen simple pizzabund derhjemme på ingen tid uden brug af nogle specielle ingredienser.

Disse ingredienser skal du bruge

For at lave den bedste pizzabund skal du naturligvis bruge alle de grundlæggende ingredienser: mel, gær, vand, salt og olivenolie.

Gær: En pakke gær er typisk nok til at lave en god pizzabund, hvor du endda kan lave flere mellemstore pizzaer.

Vand: At bruge den rette mængde vand er vigtigt, når det kommer til pizzadej. Det varierer fra opskrift til opskrift, så det er værd at prøve sig frem. Det kan være en fordel at bruge lunkent vand for at reducere hævetiden. Dog skal vandet ikke være for varmt.

Mel: Helt almindelig hvedemel er ideelt til pizzabagning. Du kan også bruge en smule groft mel, hvis du ønsker et sundere alternativ. Her skal du dog typisk tilsætte mere vand til dejen.

Olie: Et par spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie tilføjer en god smag til dejen. Det er desuden en fordel at pensle en smule olivenolie på dejen, inden du putter fyldet på pizzaen. Det giver skorpen en mere lækker smag.

Salt: Salt kan tilføjes alt efter dine personlige præferencer.

Majsmel: Majsmel er ikke en nødvendighed, men det kan bruges til at blive drysset på pizzadejen. Det giver nemlig skorpen en bedre smag, og gør den også mere sprød.

Kan jeg putte krydderier i min pizzadej?

Pizzadej er naturligvis vigtigt som bund for din pizza, men bunden og skorpen er for nogle en smule kedelig. Her kan du vælge at krydre din bund en smule for at opnå mere smag. Du kan eksempelvis tilføje hvidløgspulver, tørrede basilikumblade eller oregano i dejen, før du putter vand og olie i blandingen.

Vil du vide mere om, hvordan du laver den bedste pizzabund, kan du læse disse artikler fra Sallysbakingaddiction.com, Sugarspunrun.com og Jamieoliver.com.

Gode pizzaopskrifter

Pizza Margherita

Ingredienser:
Pizzabund:
300 gram hvedemel
25 gram gær
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie

Tomatsauce:
100 ml. hakkede tomater
En håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg

Fyld:
125 gram frisk mozzarella
En håndfuld revet parmesan
En håndfuld cherrytomater
Eventuelt en håndfuld basilikum

Sådan gør du:

  • Lav dejen: Put hvedemel i en stor skål og tilsæt derefter gær og salt. Hæld 200 ml. lunkent vand og olivenolie i blandingen og bland det sammen indtil, at dejen er temmelig klistret og våd. Ælt dejen i omkring fem minutter og dæk den med et viskestykke. Du kan lade den hæve i et par timer, men det behøves ikke.
  • Lav saucen: Bland de hakkede tomater, basilikum og hvidløg sammen. Lad det stå ved stuetemperatur, mens du fortsætter med pizzadejen.
  • Form dejen: Hvis du har ladet dejen hæve, så ælt den en smule. Herefter skal den opdeles i to lige store kugler. Put mel på køkkenbordet og brug en kagerulle til at lave de to bunde. Dejen skal være meget tynd, da den vil hæve i ovnen. Put de to pizzabunde på en bageplade.
  • Fyld og bagning: Forvarm ovnen til omkring 220 grader. Put tomatsauce på begge bunde og placer ost samt tomater ovenpå. Drys en smule olivenolie og eventuelt krydderier på pizzaerne. Placer pizzaerne i ovnen og bag dem i cirka 8 til 10 minutter.

Italiensk kartoffelpizza

Ingredienser:
2 færdiglavede pizzabunde (eller lav selv en pizzabund)
4 til 5 kartofler
4 til 5 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 til 1 1/2 tsk. havsalt
Friskkværnet sort peber (valgfrit)
Frisk rosmarin (valgfrit)
6 til 8 stykker frisk mozzarella (valgfrit)

Sådan gør du:

  • Find dine pizzabunde frem og fold dem ud, så de er klar til fyldet. Drys en smule olivenolie ovenpå og gnid olien over hele overfladen.
  • Kog kartoflerne og skær dem i skiver.
  • Forvarm ovnen til omkring 260 grader.
  • Put kartoflerne på pizzabundene og dæk begge bunde helt med kartofler.
  • Drys en smule olivenolie ovenpå kartoflerne.
  • Placer pizzaerne i ovnen på den nederste hylde i omkring fire minutter. Når der er gået fire minutter, skal bagepladen flyttes til ovnens midterste hylde. Her bages de i yderligere 8 til 11 minutter eller indtil, at kartoflerne er gyldne.
  • Fjern pizzaerne fra ovnen og skær dem i skiver. De kan enten serveres varme eller kolde alt efter smag og præferencer. Denne pizza kan også varmes igen, hvis resten eventuelt skal spises dagen efter.

Pizza med spinat og blåskimmelost

Ingredienser:
Pizzabund:
125 gram fuldkornsmel
1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. yoghurt blandet med 3 spsk. vand

Fyld:
1 tsk. rapsolie
2 store champignoner
2 fed hvidløg
160 gram spinat
1 rødløg
40 gram blåskimmelost

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader og placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op.
  • Put olie i en stegepande og steg champignoner og hvidløg indtil, at de er bløde. Tilsæt spinat og lad blandingen stege i et par minutter. Tilsæt løg og lad det stege i kort tid. Fjern derefter panden fra varmen.
  • Put mel og bagepulver i en skål og rør yoghurtblandingen i. Ælt dejen, så du ender med en stor blød dejkugle.
  • Drys mel på dit køkkenbord og put dejen ovenpå. Form dejen med en kagerulle og lav det antal pizzabunde, du ønsker.
  • Placer fyldet på toppen af pizzabundene og put osten ovenpå.
  • Bag pizzaerne i ovnen i omkring 12 minutter på den varme bageplade.

Sund pizza

Ingredienser:
Pizzabund:
100 gram fuldkornsmel
7 gram gær
125 ml. lunkent vand

Fyld:
200 gram hakkede tomater
En håndfuld cherrytomater
1 stor squash
25 gram mozzarella
1 tsk. kapers
8 grønne oliven
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket persille

Sådan gør du:

  • Bland mel, gær og en knivspids salt i en skål. Hæld vandet i skålen og bland det sammen indtil, at dejen er blød. Rul dejen ud på et køkkenbord, der er drysset med mel. Lav et par pizzabunde alt efter ønske og behov og put dem på en olieret bageplade.
  • Spred de hakkede tomater over dejen. Placer cherrytomaterne og squashen på toppen og drys derefter med mozzarella. Bland kapers, oliven og hvidløg sammen og put dem ovenpå pizzaerne.
  • Forvarm ovnen til omkring 220 grader.
  • Bag pizzaerne i 10 til 12 minutter, indtil de er sprøde og gyldne omkring kanterne. Drys med persille ovenpå pizzaerne inden servering.

Italiensk calzone

Ingredienser:
1 pakke gær
2 dl. lunkent vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
125 gram hvedemel
1 tsk. olivenolie
1 dl. ricottaost
1 dl. cheddarost
1 pakke pepperoni
100 gram champignoner
1 spsk. tørrede basilikumblade
1 æg

Sådan gør du:

  • Opløs gær i en skål med vand og tilsæt herefter olie, sukker og salt.
  • Bland mel i stille og roligt indtil, at dejen er blød og glat.
  • Ælt dejen på dit køkkenbord med mel i cirka fem minutter. Læg dejen i en skål og put 1 tsk. olivenolie ovenpå dejen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i cirka 40 minutter.
  • Mens dejen hæver, kan du blande ricottaost, cheddarost, pepperoni, champignoner og basilikumbladene i en stor skål. Bland det godt sammen og put det herefter i køleskabet.
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Når dejen er klar, skal du dele den i to lige store dele. Rul delene ud i tynde cirkler på dit køkkenbord med mel. Fyld halvdelen af cirklen med halvdelen af fyldet og dæk cirklen med den anden halvdel. Gentag samme proces med den anden calzone. Tryk kanterne godt sammen. Du kan eventuelt bruge en gaffel til dette.
  • Pensl begge calzoner med æg.
  • Bag dem begge ved 190 grader i omkring 30 minutter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme