Vaskemaskine test – Find de bedste vaskemaskiner her

5

I denne artikel har Forbrugsguiden.dk samlet en oversigt over en række vaskemaskiner, som alle er blevet kåret som testvindere. Formålet med denne artikel er at give et nemt og overskueligt overblik over, hvilke vaskemaskiner der ifølge diverse anerkendte forbrugerråd og testmagasiner er de bedste på markedet.

Hos Forbrugsguiden.dk gennemgår vi tests fra anerkendte testmagasiner, aviser og forbrugerråd fra hele Skandinavien. I beskrivelserne nedenfor kan du læse om fordelene ved de forskellige vaskemaskiner og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi referer til.

I denne artikel får du:
– Gennemgang af testvindende vaskemaskiner fra forskellige eksperttests.
– Liste over ting du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine
– Oversigt over alle de testkilder vi har anvendt i artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.055,00 Kr. 0,00 Kr. 6.055,00 Kr. Læs mere
7.162,00 Kr. 0,00 Kr. 7.162,00 Kr. Læs mere
7.162,00 Kr. 0,00 Kr. 7.162,00 Kr. Læs mere
7.162,00 Kr. 0,00 Kr. 7.162,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

 

Denne vaskemaskine fra LG har et lavt energiforbrug og er tildelt energimærket A+++. Udover at have en effektiv vaskeevne, så skiller den sig også ud fra mange andre modeller med sin effektive dampfunktion, kaldet True Steam.

Nem betjening via LCD-display og innovativ dampfunktion

Dampfunktionen kan opfriske krøllet tøj på 20 minutter og ud over at friske tøjet op, så gør dampfunktionen det også markant nemmere at stryge.

Dampfunktionen er også effektiv når det gælder rengøring af tøjet under vask, da dampen trænger ind i fibrene på tøjet og effektivt hjælper med at løsne snavs og skidt.

Dampfunktionen kan vælges til de fleste af vaskeprogrammerne og er altid aktiveret hvis du vælger maskinens allergi-vaskeprogram. I allergiprogrammet dræber dampen 99 % af alle husstøvmider og bakterier ved blot 60 grader. Den fjerner samtidig andre allergener såsom pollen og dyrehår utroligt effektivt.

Maskinen er velegnet til børnefamilier, da den kan rumme 12 kilo tøj pr. vask. Den er også udstyret med et effektivt hurtigvaskeprogram der frisker tøjet op på kun 30 minutter.

Som de fleste moderne vaskemaskiner, så er også denne model nem at styre via det indbyggede LCD-display, hvorfra du kan styre alle maskinens funktioner.

Kulfri og lydsvag motor

LG FH495BDS2 er udstyret med en kulfri motor, hvilket efterhånden er blevet standarden blandt de nye og bedre modeller på markedet. Når en motor er kulfri betyder det oftest at den holder markant længere end normale motorer og samtidig er mere lydsvag. Med de kulfrie motorer skal du naturligvis heller ikke udskifte kulet, hvilket giver en reservedel mindre at bekymre sig om.

Motoren i denne model bliver kaldt en Direct Drive motor, hvilket er en patenteret motorløsning fra LG. Denne type motor har fået meget ros blandt mange fageksperter og LG yder også hele 10 års garanti på motoren. Garantien betyder, at LG gratis erstatter og installerer en ny motor, hvis den skulle gå i stykker inden for de første 10 år.

Det specielle ved Direct Drive er, at motoren er placeret direkte inde på selve tromlen. Dette øger motorens levetid, da der hverken benyttes drivrem eller kulbørster.

Vaskemaskinen er også udstyret med et Smart Diagnosis system som betyder, at hvis der opstår fejl i maskinen, så kan den selv rapportere hvor fejlen ligger og derefter kan informationerne sendes direkte til LGs servicecenter via fastnet eller mobiltelefon.

Du kan også downloade en LG smart Lundry app på din smartphone og dermed selv få muligheden for at se hvad der helt præcist skulle være galt med maskinen.


Bauknecht WA PLATINUM 854 L

✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Bauknecht WA PLATINUM 854 L

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.599,00 Kr. 0,00 Kr. 7.599,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere

 

Denne vaskemaskine fra tyske Bauknecht er blandt de mest energieffektive på markedet og modellen leverer tysk kvalitet og effektivitet når det er bedst.

Miljøvenlig vask og nem betjening

Maskinen er blevet tildelt energimærke A+++ og er derfor blandt de mest miljøvenlige modeller på markedet. Model kan rumme 8 kilo tøj pr. vask, hvilket gør den ideel til en mellemstor familie.

Som på stort set alle topmodeller på markedet, så er denne model fra Bauknecht udstyret med en nem og overskuelig skræm, som gør at du nemt kan navigere rundt mellem de forskellige programmer. Du har mulighed for at indstille sproget til dansk på denne model, hvilket ikke er tilfældet ved alle modeller.

Motor i absolut topkvalitet

Bauknecht er berømt for at levere abosult topkvalitet og dette er også tilfældet når man kigger nærmere på deres motorkvalitet.

På denne model tilbyder Bauknecht hele 20 års garanti på deres motor, hvilket betyder at de gratis udskifter den hvis den skulle gå i stykker inden for de første 20 år.

Motoren er også her kulfri, hvilket efterhånden er ved at blive standarden på de fleste nyere topmaskiner. En kulfri motor giver generelt længere levetid og gør den mere lydsvag ved vask og centrifugering. En anden fordel er at kulfrie motorer også normalt står mere stabilt, sammenlignet med de traditionelle kulmotorer.


Siemens WM14W447DN

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön

Siemens-WM14W447DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.273,00 Kr. 0,00 Kr. 4.273,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WM14W447DN er endnu en tysk topmodel, som leverer kvalitet over hele linjen. Maskinen har både markedets bedste energimærkning og en yderst effektiv vaskeevne og centrifugering.

Særligt godt bomuldsprogram og brugervenlighed

Vaskemaskinen gør sig især bemærket, når det gælder vaskeevne centrifugering og energiforbrug, hvor dens evne til at spare på vandet især giver udslag på energimærkningen. Maskinen er mærket Energiklasse A+++, hvilket er det bedste mærke på energi skalaen.

Maskinen klarer sig endda 30 % bedre, end hvad der minimum skal til for at opnå energiklasse A+++. Vaskemaskinen kan rumme 7 kg tøj pr. vask, hvilket betyder, at du kan vaske større portioner tøj på én gang.

Vaskemaskinen er meget simpel at betjene, da den er udstyret med et stort LED-display, som nemt giver et meget overskueligt overblik over de forskellige funktioner. Den har desuden touchControl-taster, hvilket gør vaskemaskinen ekstra lækker at betjene.

iQdrive-motor og innovativ iSensoric teknologi

Siemens WM14W447DN er en af de vaskemaskiner fra Siemens, som indeholder den innovative iSensoric teknologi. Den revolutionerende teknologi består af censorer og intelligent software, som sikrer gode vaskeresultater.
Du kan blandt andet indstille maskinen til vaskeprogrammet “SpeedPerfect”, som gør, at tøjet bliver vasket 65% hurtigere, end på et almindeligt vaskeprogram.

Den motor som sidder i vaskemaskinen er en kulfri iQdrive-motor, som der ydes 10 års garanti på. Det er en lydsvag og effektiv motor som gør, at den stort set er slitage-fri, da den ikke indeholder kul som risikerer at skulle udskiftes efter længere tids brug. Desuden reducerer en kulfri motor også strømforbruget.

Til sidst er det også værd at nævne, at vaskemaskinen er udstyret med en waveDrum tromle, hvilket er en trumle der er ekstra nænsom mod dit vasketøj.


Zanussi ZWF81663W

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

vaskemaskine test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.068,00 Kr. 0,00 Kr. 3.068,00 Kr. Læs mere
3.068,00 Kr. 0,00 Kr. 3.068,00 Kr. Læs mere
3.068,00 Kr. 0,00 Kr. 3.068,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere

 

Her får du en billig vaskemaskine, som samtidig også er på listen over Tænks testvindere.

Eksperterne roser denne model for at have en rigtig god vaskeevne samt et centrifugeringsprogram der er blandt de bedste på markedet. Vaskemaskinen har også fået energimærket A+++, hvilket er den bedst mulige mærkning en vaskemaskine kan opnå.

Automatisk tilpasning af vand- og energiforbrug

Zanussi ZWF81663W er udstyret med AutoSense funktion, som nedsætter vand- og energiforbruget og som automatisk tilpasser vasketid, vand og energi til den mængde tøj du har i vaskemaskinen. En QuickWash-funktion på vaskemaskinen gør, at du kan reducerer vaskeprogrammet med op til 50 %, sammenlignet med et almindeligt vaskeprogram. Vaskemaskinen er udstyret med XXL tromle, så du kan du vaske 8 kg. vasketøj på én gang.

Denne model er både nem og overskuelig at betjene. Vaskemaskinen har også “udskudt start” hvilket vil sige, at du eksempelvis kan sætte en vask over om morgenen inden du tager på arbejde og forskyde vaskestarten, så maskinen først går i gang senere på dagen og det våde tøj derved ikke ligger unødvendigt længe i maskinen.

Innovativ og kulfri Silence Inverter motor

Zanussi ZWF81663W har en kulfri Silence Inverter motor, som er en yderst robust motor med en meget lang levetid. Zanussi yder en 10 års tryghedsordning på motoren.

Motoren i Zanussi maskinen sikrer en bedre stabilitet, øget ydeevne, længere holdbarhed og mest mulig stilhed under både vask og centrifugering. Da den er kulfri, holder den længere end almindelig motorer, da det ofte er kullet der bliver nedslidt i motorerne.


LG F1496TDA3

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

LG F1496TDA3 bedste vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.998,00 Kr. 0,00 Kr. 5.998,00 Kr. Læs mere

 

LG modellen er en miljøvenlig A+++ mærket vaskemaskine, der i test får ros for at have en rigtig god centrifugerings- og vaskeevne. Tøjet tørres hurtigt efter vask, fordi mængden af vand i tøjet er lav, takket være den effektive centrifugering.

Støjsvag vask og brugervenlig betjening

En stor fordel ved maskinen er, at den er meget støjsvag, både under vask og centrifugering. Eksperterne nævner som et lille minus, at den har et forholdsvist højt vandforbrug under vask.

Vaskemaskinen kan rumme 8 kg tøj pr. vask, hvilket betyder du kan vaske større portioner tøj ad gangen, så du slipper for at skulle vaske så ofte.

LG F1496TDA3 har et nemt og overskueligt LCD display, hvilket gør det nemt at betjene de 13 programmer vaskemaskinen har. Betjeningen er også en af de ting som eksperterne fremhæver ved denne model, hvor især kontrol under vask og feedback ved afslutning roses.

Direct Drive motor med ekstra lang levetid

Denne model er ligesom LGs andre vaskemaskiner udstyret med en Direct Drive motor, hvilket betyder at motoren er placeret direkte i tromlen. Dette giver ekstra lang levetid, da den ikke benytter kulbørster eller drivrem.

LG står inde for kvaliteten af motoren og yder derfor 10 års garanti på den. Hvis du skulle få problemer med motoren, så leverer LG en ny motor og foretager også udskiftningen.


Samsung WW9000 (WW10H9600EW)

Testvinder hos Klikk.no
✅ Anbefalet hos Expert Reviews
✅ Anbefalet af M3
✅ Anbefalet af Trustedreviews.com

Samsung WW9000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.888,00 Kr. 0,00 Kr. 8.888,00 Kr. Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere

 

Vaskemaskinen Samsung WW9000 bliver også kaldt for Samsung WW10H9600EW og den udmærker sig på flere punkter. Britiske Expert Reviews giver vaskemaskinen fem stjerner ud af fem mulige og kalder maskinen for en af de mest moderne, som de nogensinde har testet.  Online magasinet M3, kalder modellen for verdens sejeste vaskemaskine.

Med denne model er der altså tale om en vaskemaskine der har alt, hvad en vaskemaskine kan rumme af moderne teknik. Maskinen er eksempelvis udstyret med en stor touchskærm som kan tilsluttes dit trådløse internet, så du kan styre vaskemaskinen fra din smartphone. Derved kan du på telefonen følge med i resterende vasketid samt få besked, når din vask er færdig. Maskinen husker også dine mest brugte vaskeprogrammer og sørger for, at disse altid er nemt tilgængelige.

Vaskemaskinen er udstyret med et integreret doseringssystem som automatisk tilfører vaskemiddel. Den måler selv hvilken type tekstiler du vasker, så doseringen af vaskemiddel altid passer til det tøj du vasker.

Der sidder indbyggede sensorer som kan måle hvor meget tøj der ligger i maskinen samt dets tilsmudsningsgrad. Derefter doserer systemet selv hvor meget vaskemiddel og vand der skal bruges for at få tøjet rent. Dette gør at du spare penge på energi og vandforbruget. Vaskemaskinen er i øvrigt mærket med energimærket A+++, hvilket er den bedste energimærkning der kan gives.

Samsung WW10H9600EW har også en funktion som kaldes Super Speed Wash, hvor dobbelt vandindtag sørger for, at maskinen fyldes hurtigere vand. I samarbejde med funktionen Speed Spray, som sørger for, at vandet spules med et højere tryk, der bliver vasketiden afkortet med op til 60 minutter. Det hurtigste vaskeprogram på maskinen tager eksempelvis kun 15 minutter. Takket være en innovativ teknologi, som reducerer vibrationerne og lyden, så er maskinen er også meget stille når den kører.

Innovativ Eco Bubble-teknologi og ekstra stor vaskekapacitet

Maskinens Eco Bubble-teknologi betyder, at dit tøj bliver rent ved lavere temperaturer. Vaskemidlet opløses hurtigt og skummes op med luftbobler, således at det trænger lettere ind i tøjet end koncentreret vaskemiddel gør.

Eco Bubble-teknologien sparer derved energi og beskytter vasketøjet.  Vil du undgå at vente for lang tid på at vasketøjet tørrer, skal du vælge en vaskemaskine der kan centrifugere ved høj hastighed. Vaskemaskinen her kan centrifugere helt op til 1600 omdr./min.

Med en kapacitet på 10 kg passer maskinen perfekt til store familier. Den højt placerede låge gør det mere bekvemt at fylde og tømme vaskemaskinen og belysningen i tromlen giver dig et godt overblik, så du ikke glemmer noget i mørket.

Som tidligere nævnt er maskinen udstyret med en stor 5 tommer touchskærm, der gør maskinen nem og overskuelig at betjene. Du kan også tilslutte din smartphone, så du kan styre din vaskemaskine over din telefon. Bemærk, at det kræver at du downloader Samsungs app. App’en fungerer til at alle nyere Android og iOS (Apple) telefoner.

En timer-funktion gør det muligt for dig at indstille starten på tøjvasken. Så kan du eksempelvis kan tage på arbejde tidligt om morgenen og indstille maskinen til, at den først skal starte senere så det passer med, at vasken lige akkurat er færdig, når du kommer hjem.

Lydsvag og effektiv motor

Vaskemaskinen er udstyret med en digital inverter motor, der gør at tromlen roterer ved hjælp af magneter. Det betyder, at motoren har mindre friktion og dermed nedsættes lydniveauet når den vasker og centrifugerer. Især lydniveauet er blevet fremhævet i alle de tests vi har gennemgået, da det er bemærkelsesværdigt lavt. Motoren er kulfri og energibesparende. En kulfri motor holder længere end almindelige motorer, da kullet ofte er det, som bliver slidt op.

Samsung yder 10 års motorgaranti på deres motorer.


Miele WMB 120

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Anbefalet hos Expert Reviews
✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Anbefalet af Good Housekeeping Institute

miele-wmb-120

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Både det danske og svenske forbrugerråd har testet modellen Miele WMB120 og er imponerede over modellens evner.

Modellen får ros for både at være en stor og miljøvenlig model, og med den kulfri motor bliver støjniveauet reduceret betydeligt – det gælder også ved centrifugeringen.

Energiklasse A+++

Miele WMB120 er en miljøvenlig vaskemaskine, som er at finde i markedets bedste energiklasse for vaskemaskiner – nemlig A+++. Det skåner både miljø og forbrugerens økonomi, og med en stor tromlestørrelse på 8 kilo vil der heller ikke være behov for at vaske så ofte.

Tromlen er desuden også udstyret med Auto Dosering, hvilket betyder, at modellen selv vurderer, hvor meget vand der skal bruges til mængden af vasketøj.

Der tages også hensyn til sarte tekstiler, idet tromlen er designet til at vaske skånsomt. Det skyldes også Miele WMB120s ProfiEco-motor, som hver gang effektivt og besparende vasker rent.

Flere gode programmer

Det er muligt at vælge mellem flere programmer og tilvalg på Miele WMB120 og kombinere dem – derfor kan man skræddersy sin vask efter behov. Allerede når tøjet er inde i maskinen under vasken sørger en automatisk udglatnings-funktion for, at tøjet bliver mindre krøllet, og Miele WMB120 har desuden et stort fokus på at fjerne genstridige pletter – modellen har nemlig seks pletfjernings-niveauer.

Alle programmer styres via det 5-tommer skråt-siddende betjeningspanel, som er overskueligt og brugervenligt. Her kan man også indstille maskinens indbyggede timer-funktion (udskudt-start) og se angivelse af resttiden.

Hold øje med forbruget

Miele WMB120 har en indbygget Eco Feedback-funktion, som oplyser og giver overblik over forbruget. Dermed kan man præcist kontrollere strøm- og vandforbruget. Modellen har også CapDosering, som sikrer, at eventuelt specialvaskemiddel og skyllemiddel doseres præcist efter behov.

Sæbeskuffen har AutoClean, som sørger for, at sæbeskuffen altid er helt ren uden rester af gammel sæbe.

Modellen kommer i en pæn lotushvid farve med en emaljeret front, som vil falde i ét med de fleste badeværelser eller bryggerser. Den emaljerede front er ikke kun for syns skyld – den er ridsefast og syrebestandig og sikrer dermed, at vaskemaskinen ikke får skader af hverdagens behandling.

Miele WMB120 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,6 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WMB120:
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Auto Dosering sikrer den rette mængde af vand
🔵 ProfiEco-motor, som også er kulfri
🔵 Flere forskellige programmer og tilvalg, som kan kombineres
🔵 Hold øje med forbruget med Eco Feedback-funktion


Miele WDB 020

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WDB020

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.940,00 Kr. 0,00 Kr. 4.940,00 Kr. Læs mere
5.223,00 Kr. 0,00 Kr. 5.223,00 Kr. Læs mere
5.889,00 Kr. 0,00 Kr. 5.889,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele WDB 020 har været inkluderet i både det danske forbrugerråd Tænks og den svenske forbrugerorganisation Råd & Röns tests af en lang række vaskemaskiner.

Begge testpaneler er glade for modellen, som de kårer til henholdsvis testvinder og topscorer. Maskinen får ros for at være skånsom mod tøjet og har mange gode funktioner samt er både en solid og hurtig vaskemaskine.

Vasker rent og skånsomt

Miele WDB 020 er en solid vaskemaskine, som har en kapacitet på syv kilo. Det er en god normal-størrelse og nok til syv-otte sæt tøj ad gangen.

Maskinens specialdesignede Soft Care-tromle er skabt til at være så blid som mulig ved tøjet, så derfor er der tale om en ekstra skånsom vaskemaskine. Soft Care-tromlen har nemlig et reduceret antal af udløbshuller til vandet samt et vandkanalnetværk, som giver et tyndt vandlag, der beskytter tøjet, mens det tromles rundt.

Miele WDB 020 er også udstyret med CapDosering, som fungerer ved at påfylde specialvaskemiddel i et separat kammer, og det giver special-tekstiler en ekstra skånsom behandling. Modellen ved selv, hvornår dette skal tilføjes på det rigtige tidspunkt under vasken.

Energiklasse A+++

Der er penge at spare for forbrugerens pengepung med Miele WDB 020 samtidig med, at modellen også er miljøvenlig. Miele WDB 020 er nemlig at finde i den absolut bedste energiklasse – A+++ – hvilket er den bedste energimærkning på markedet overhovedet.

Modellen har et veloplysende LCD-display, som er let og meget brugervenligt. Her er der oversigt over valgte indstillinger, vaskeprocessen og resterende tid. Miele WDB 020 sikrer desuden en meget lav restfugtighed i tøjet på 53 procent, og det sikrer, at tøjet tørrer hurtigere efter endt vask.

Gode individuelle programmer

Vaskemaskinen fra Miele er også udstyret med flere forskellige programmer, som passer til forskellige typer af tøj. Der er både specialprogrammer til uld, denim, strygelet, finvask, skjorter og outdoor, og hvis tøjet er meget delikat, så kan man også vælge kold vask.

Der findes endvidere et program på Miele WDB 020, som kaldes Quick Vask, som er fordelagtigt, hvis man har meget travlt – vasker man med dette program, får man sit tøj frisket op på kun 20 minutter.

En anden god indstilling på Miele WDB 020 er funktionen timer med udskudt start, som tillader forbrugeren selv at bestemme, hvornår tøjet skal være færdigvasket. Det betyder, at man kan programmere en vask til at starte for eksempel tre timer, inden man kommer hjem, og når man træder ind af døren, er der nyvasket tøj.

Miele WDB 020 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WDB 020:
🔵 Rimelig stor kapacitet på syv kilo
🔵 Skånsom vask med SoftCare-tromle
🔵 CapDosering til special-vaskemidler
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+++
🔵 Mange specialprogrammer som uld, denim og outdoor samt Quick Vask


Bosch WAT283L8SN

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos Råd & Rön
✅ Gode anmeldelser blandt forbrugerne

Bosch WAT283L8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

Bosch WAT283L8SN er både energieffektiv og rummelig og derudover også topscorer hos Forbrugerrådet Tænk og forbrugerorganisationen Råd & Rön i Sverige. Derudover scorer den gennemsnitlig 4,7 ud af 5 stjerner hos webshoppen WhiteAway og får mange gode anmeldelser af brugerne hos Skousen.dk.

Vaskemaskinen har en kapacitet på 8 kilo, hvilket gør den velegnet til en større husholdning, og så har den et estimeret årligt energiforbrug på 137 kWh og et vandforbrug på 9.900 liter. Derudover har modellen energimærkning A+++ – 30%, hvilket betyder, at vaskemaskinen forbruger 30% mindre energi end kravet til den bedste energiklasse A+++.

Intuitiv betjening og brugervenligt LED-display

I designet af vaskemaskinen er der lagt særlig stor vægt på både brugervenlighed og betjening. På fronten af maskinen er der eksempelvis et stort LED-display, som viser alle oplysninger om eksempelvis igangværende vask, programvalg eller resterende vasketid. Du kan naturligvis selv vælge, hvilket sprog du ønsker, at displayet skal bruge.

Et andet eksempel på den gode brugervenlighed er er vaskemaskinens selvrensende sæbeskuffe, ligesom den også selv gør opmærksom på, hvis man har hældt for meget sæbe eller skyllemiddel i skuffen. Dette gør også maskinen en tand mere miljøvenlig end mange andre, da du derved undgår at belaste miljøet med unødig mange sæberester og andre kemikalier.

Vaskeevnen er klassificeret til klasse A, mens en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet giver modellen en centrifugeringsevne i klasse B. Maskinen har også et særligt AntiVibration Design som sørger for øget stabilitet og mere stille arbejde under både vask og især centrifugering.

Udover standardvask, så tilbyder maskinen også flere specialprogrammer til vask af eksempelvis silke, skjorter, sportstøj og en såkaldt hygiejnevask. Derudover kan man vælge lynprogrammer på 15 og 30 minutter, hvis man har brug for, at det går lidt stærkt.

Maskinen har også en såkaldt VarioPerfect-funktion, som sørger for at tids- og energioptimere din vask. Du kan derved få en langt mere energirigtig vask og dermed vaske mere miljørigtigt.

Bosch WAT283L8SN har også en indbygget timer, hvor det er muligt at indstille maskinen til eksempelvis at vaske om natten hvor strømmen er billigst eller time det sådan, at vasken er klar til ophængning, når du står op eller kommer hjem fra arbejde. Det er muligt at lægge mere tøj i maskinen helt frem til maskinen starter, ligesom du kan afbryde timeren og køre vasken manuelt, hvis der opstår et akut behov for at få vasket. Det giver dig en ekstra fleksibilitet og sikrer, at du ikke er fastlåst i dit valg.

Bosch WAT283L8SN udstyret med funktionen ActiveWater™ Plus, der ud fra tøjmængden og det valgte vaskeprogram, tilpasser hvor stor en mængde vand, der er behov for til den enkelte vask. Det sparer både dig og miljøet for et unødigt vandforbrug.

Kulfri motor og EcoSilenceDrive

Motoren har en EcoSilenceDrive og kulfri motor, hvilket gør den både energibesparende og forholdsvis stille. Ved en almindelig vask er lydniveauet på 49dB og ved den hurtigste centrifugering er niveauet på 74dB. Til sammenligning, så ligger niveauet for en samtale i almindeligt toneleje på 60dB.

En kulfri motor er desuden stort set vedligeholdelsesfri og derfor vurderes den til at have en længere levetid end de traditionelle motorer. Bosch giver derfor 10 års motorgaranti med i prisen.


Miele WKH132 WPS

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Miele WKH132 WPS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere

 

Miele er et af de mest efterspurgte mærker inden for hvidevarer, selvom deres priser er højere, og dette skyldes, at mærket er verdenskendt for sine kvalitetsprodukter og for lang produktlevetid. Denne testvinder fra Miele er en af de dyrere vaskemaskiner i denne artikel, men til gengæld for den høje pris, så får man netop Mieles velkendte kvalitet og robusthed.

Selvom prisen for denne model generelt er højere end hos de andre testvindere, så har vaskemaskinen fra Miele også nogle klare fordele, som på sigt kan sænke udgifterne til din tøjvask. Denne model har energimærke A+++ og er en af de vaskemaskiner med det laveste vandforbrug på markedet. Den bruger blot 8 liter vand på en tøjvask, hvor mange andre maskiner bruger mellem 11 og 15 liter vand. Dermed vil du på sigt spare penge på vandregningen med denne maskine.

Brugervenlig betjening og energivenlig vask

Det lave vandforbrug skyldes en funktion som hedder PowerWash 2.0, som ifølge producenten betyder, at maskinen vasker op til 40% mere økonomisk end hvad der kræves for at blive tildelt energiklassen A+++. Årsagen til, at Miele kan levere så gode resultater skyldes vasketeknologien Spin&Spray, som er en teknologi der sørger for, at maskinen kan vaske effektivt ved mindre vandforbrug. Da der skal bruges mindre vand, så skal der også bruges mindre energi til at opvarmning af vandet.

Maskinen får generelt ros for at være hurtig til at vaske tøjet og for at være meget støjsvag. Den kan rumme 9 kilo tøj, hvilket betyder at den er ideel til en større familie. Miele WKH132 er også udstyret med en række nyttige funktioner, som eksempelvis CapDosing, som gør at vaskemaskinen doserer sæben på det helt rigtige tidspunkt i vaskecyklussen, hvilket giver forbedrede vaskeresultater.

Denne model har som alle andre Miele modeller et nemt og overskueligt display, som gør den nem at betjene. Generelt er betjeningen ikke noget som udmærker sig ved modellen, men den er stabil og nem at anvende.

Kraftfuld kvalitets motor

Miele er kendt for at lave kraftfulde kvalitets motorer og denne vaskemaskine er ingen undtagelse. Den er udstyret med en kvalitets motor, som er en af markedets bedste. Motoren leverer en centrifugering på 1600 omdrejninger i minuttet og derudover er den kulfri, hvilket betyder, at den larmer mindre og har længere levetid end de traditionelle motorer.

Tromlen er en SoftCare 2.0 tromle, som er udviklet med henblik på at være ekstra skånsom for tøjet. SoftCare er et pateneret system fra Miele, som både er skånsomt, men også har indbygget udglatningsfunktion, der gør det nemmere at stryge tøjet efter vask.

Overfladestrukturen på tromlen skaber en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen og vasketøjet glider derved på vandfilmen og skånes derfor for slitage og trådudtræk fra selve tromlen.

Overfladestrukturen på tromlen har også små polerede åbninger der sikrer, at ingen BH-bøjler eller andre fremmedlegemer ender i afløbspumpen.


Det skal du være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine:

Miljømærket:
En god idé er at kigge nærmere på hvilket miljømærke vaskemaskinen er udstyret med.
Mærkningsordningen går fra D, som er de maskiner som bruger mest el og vand, til A+++, som er de mest miljøvenlige på markedet.

Vi anbefaler at du går efter en A+++ maskine – og de fleste nyere vaskemaskiner lever også op vaskemaskine energimærketil disse krav.

 

 


Centrifugeringsevne:
En af de specifikationer du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine, er dens evne til at centrifugere. Når man foretager en test af vaskemaskiner, så måler man mængden af vand i tøjet efter centrifugering. Des mindre vand som tøjet indeholder efter endt vask, des bedre er vaskemaskines evne til at centrifugere.
En god centrifugeringsevne er vigtig, da det vil reducerer den tid tøjet skal tørre. De fleste nyere vaskemaskiner er rigtig gode til at centrifugere.

Motor:
Motoren er en meget vigtigt del af vaskemaskinen. Vælger du den rigtige motor, så kan vaskemaskinen ofte holde i rigtig mange år.

De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og vi anbefaler at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti, da det betyder, at producenten kan stå inde for kvaliteten.
Vi anbefaler en kulfri motor, da de generelt holder langt længere og bruger mindre strøm.

Vaskeevne:
Vaskeevnen er naturligvis den helt centrale funktion, som vaskemaskinen skal udføre til perfektion. Alle de tests vi har gennemgået har naturligvis også haft fokus på evnen til at vaske tøjet rent og alle de testvindere du finder her i artiklen har scoret topkarakter på deres vaskeevne.

Vaskemiddel:
At vælge det rigtige vaskemiddel kan være svært, da det findes et hav af forskellige typer og mærker.

Tests viser, at det ofte er det billige vaskemiddel som rent faktisk rengør bedst. Du kan eksempelvis læse Tænk.dks test af flydende vaskemiddel til hvid tøjvask her. De har også testet vaskemiddel til kulørt vask, den kan du læse her.
Klikk.no har ligeledes foretage en test af 19 forskellige vaskemidler, hvor testen viser at det er det billigste vaskemiddel der er bedst. Du kan se hele testen her.

Hvis du også er på udkig efter en tørretumbler til at tørre dit tøj efter vask, så kan du med fordel læse vores store tørretumbler test. I denne artikel kan du se en række testvindende tørretumblere, som eksperterne har kåret til ”Bedst i Test”.

Du kan samtidig også læse en lang række gode råd om hvad du bør overveje, når du kigger efter ny tørretumbler.


Vaskemaskine Test – Disse tests har vi gennemgået 

Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner. Her testede man på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt gennemtestet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænk´s hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i deres test fra februar, 2016. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.
Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Klikk.no 🇳🇴
Den norske avis har foretaget en test af 10 vaskemaskiner. Deres test har taget udgangspunkt i 7 hovedparametre, hvor man har vurderet vaskeresultatet, centrifugeringsevne, vasketid, el og vandforbrug, brugervenlighed lydniveau, vasketid og skylleevne.

Eksperterne har testet vaskemaskinerne på to hovedprogrammer, hvor der blevet testet på et bomuldsprogram og et syntetisk vaskeprogram. Centrifugeringsevnen er blevet udført ved at måle restfugten i tøjet efter endt vask. Der bliver givet points fra 1 – 6 for vaskemaskinernes evne til at udføre de forskellige opgaver. Du kan læse hele testen hos Klikk.no gratis her.

TV2 🇩🇰
Her kan du se TV2´s program om vaskemaskiner, hvor den kendte journalist Morten Spiegelhauer undersøger, hvilke vaskemaskiner der klarer sig bedst i test.

Maskinerne blev testet på en række forskellige færdigheder og fik lov at vaske tøj med vanskelige pletter. Eksperterne simulerede pletter ved at vaske olivenolie, fedt, blæk og kosmetik sammen med t-shirts, lagner, cowboybukser og andet vasketøj. Du kan se programmet gratis på TV2´s hjemmeside her.

Expert Reviews 🇬🇧
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Samsung WW9000 her og Miele WMB 120 her.

M3 🇸🇪
M3 er et svensk online magasin, der tester næsten alt inden for gadgets og elektronik. Samsung WW9000 er den første vaskemaskine som magasinet har testet og redaktionen er især imponeret over maskinens mange funktioner. M3 har bedømt maskinen på design, brugervenlighed, støjniveau, vaskeresultater og værdi for pengene. Her lander maskinen samlet på karakten 10, som er det højeste der kan gives, samt titlen ”verdens sejeste vaskemaskine”. Du kan læse hele testen her.

Trusted Reviews 🇺🇸
Trusted Reviews er et online forbrugermagasin, der tester stort set alle former for produkter til husholdningen. Trusted Reviews udsatte blandt andet Samsung WW9000 for deres sædvanlige vaskemaskinetest, som besår af en teststrimmel farvet med pletter af indtørret ketchup, kaffe, blod, rødvin og motorolie, der bliver vasket på forskellige programmer. Testpanelet var imponeret over maskinens evne til at fjerne pletterne og igen blev det svage støjniveau under brug fremhævet. Vaskemaskinen ender på en samlet karakter på 4,5 stjerne ud af 5 mulige. Du kan læse hele testen her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her. 


Øvrige relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også samlet en række test af vaskemaskiner fra nogle af verdens største og mest populære producenter. Her har vi undersøgt hvilke modeller der får de bedste vurderinger af eksperterne, så du nemt kan få et overblik over de bedste modeller. Vi har ligeledes sammenlignet priserne på modellerne, så det er nemt at få et komplet overblik over hvilke forhandlere der sælger modellerne billigst.

Du kan læse nærmere om følgende producenter:

Siemens vaskemaskine

Miele vaskemaskine

Bosch vaskemaskine

Hvis du i stedet foretrækker en topbetjent vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores test om denne type vaskemaskiner. I vores topbetjent vaskemaskine test har vi samlet de modeller som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet. I denne artikel sammenlignes priserne på de forskellige modeller naturligvis også, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.