Vaskemaskine Test 2020 – Se de bedste vaskemaskiner ifølge eksperterne

5

Vaskemaskine testvinder guide 2020: I denne artikel har Forbrugsguiden.dk samlet en oversigt over en række vaskemaskiner, som alle er blevet kåret som testvindere, eller har klaret sig godt i tests.

Formålet med denne artikel er at give et nemt og overskueligt overblik over, hvilke vaskemaskiner der ifølge diverse anerkendte forbrugerråd og testmagasiner er de bedste på markedet.

Hos Forbrugsguiden.dk gennemgår vi tests fra anerkendte testmagasiner, aviser og forbrugerråd fra hele Skandinavien. I beskrivelserne nedenfor kan du læse om fordelene ved de forskellige vaskemaskiner og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi referer til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende vaskemaskiner fra forskellige eksperttests.
🔸 Liste over ting du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine
🔸 Oversigt over alle de testkilder vi har anvendt i artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vaskemaskine test 2020 – Her er de bedste vaskemaskiner

Her følger en gennemgang af de vaskemaskiner på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


LG FH6F9BDS2

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
✅ 73 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute

LG FH6F9BDS2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.499,00 Kr. 0,00 Kr. 9.499,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere

.
LG FH6F9BDS2 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Råd & Rön, Which.co.uk, Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute. Alle eksperter er begejstrede for vaskemaskinen, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens gode vaskeevne og lave energi- samt vandforbrug. Selvom eksperterne generelt er glade for LG FH6F9BDS2, nævner de, at de ikke er så vilde med lydniveauet.

Fremragende vaskemaskine, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er LG FH6F9BDS2 en ”fremragende vaskemaskine”, der passer godt ind i en husstand med en større familie.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at modellen har en ”enorm kapacitet” samt ”super effektive programmer”. De fremhæver ydermere maskinens ”gode vaskeresultater” som en fordel, da man herved er sikret, at al tøjet vaskes på den mest optimale måde.

Disse udtalelser er eksperterne fra Good Housekeeping Institute enige i og hæfter sig ved, at LG FH6F9BDS2 er en ”kvalitetsmodel”, der er ”nem at bruge” og ”gør et fremragende stykke arbejde, når det kommer til at fjerne pletter på syntetiske materialer”.

Dog nævner de, at ”det tager et stykke tid at komme igennem en vaskeproces”, hvilket man skal være opmærksom på.

Rummelig vaskemaskine med lavt energiforbrug

Med LG FH6F9BDS2 får man en rummelig vaskemaskine, der ikke forbruger meget energi på et år. Maskinen er nemlig placeret i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse på energiskalaen. Samtidigt har modellen en kapacitet på helt op til 12 kilo tøj, hvorfor den er velegnet til en stor familie.

Derudover er lydniveauet på 52 dB ved vask og 71 dB ved centrifugering. Herved støjer maskinen ikke meget under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB. LG FH6F9BDS2 har desuden en kulfri motor, hvilket bidrager til det lave lydniveau.

Ønsker man at forprogrammere LG FH6F9BDS2 til at starte på et bestemt tidspunkt, er der mulighed for dette med timer-funktionen. Har man glemt noget vasketøj, og er maskinen allerede sat i gang, kan man også pause den og herefter fylde mere i.

Mange vaskeprogrammer

LG FH6F9BDS2 er forsynet med flere vaskeprogrammer såsom Bomuld, Dyner, Sportstøj, Speed14, Mørk vask, Nænsom Pleje, Blandet, Strygefrit m.m. Man kan derfor vælge det program, der bedst passer til vasketøjet.

Betjeningen foregår på fronten af maskinen eller via en app på ens smartphone eller tablet. Her kan man styre modellen uanset, hvor man er henne.

Endvidere kommer LG FH6F9BDS2 med en TurboWash-funktion, der reducerer vasketiden uden at gå på kompromis med vaskeresultatet.

Desuden sikrer 6 Motion Direct Drive-teknologien, at vaskeprogrammerne tilpasses til de tekstiler, der vaskes. Dette giver et effektivt vaskeresultat samt en skånsom vask.

Sidst men ikke mindst er LG FH6F9BDS2 udstyret med True Steam, som er en tre-i-en-løsning. Først fjerner Allergy Care-programmet allergener fra tøjet, hvorefter Steam Refresh genopfrisker det. Til slut blødgøres vasketøjet med Steam Softener.

Specifikationer ved LG FH6F9BDS2 – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vægt: 73 kilo

Specifikationer ved LG FH6F9BDS2 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 113 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug liter: 11000 liter/år
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 52 dB

Fordele ved LG FH6F9BDS2:
🔵 Kapacitet på 12 kilo tøj
🔵 True Steam-funktion
🔵 TurboWash
🔵 6 Motion Direct Drive-teknologi
🔵 Flere vaskeprogrammer
🔵 Betjening via en app eller på maskinens front

Her kan du se en præsentationsvideo af LG FH6F9BDS2. Videoen er produceret af LG: 

https://www.youtube.com/watch?v=hdGIwdx83pU

💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny vaskemaskine 💡

https://youtu.be/twlwNFoZUD0

Miele WSG363

✅ Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele WSG363

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.995,00 Kr. 0,00 Kr. 8.995,00 Kr. Læs mere

.
Det største testmagasin i England Which.co.uk har testet og anmeldt Miele WSG363, som de har kåret som et ”Best Buy”.

I deres anmeldelse skriver de, at vaskemaskinen er brugervenlig og leverer et godt vaskeresultat, hvorfor de er begejstrede for modellen. Til gengæld nævner de, at maskinens støjniveau ikke er optimalt.

Stor og energivenlig vaskemaskine

Miele WSG363 er en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på op til 9 kilo vasketøj. Maskinen er derfor velegnet til en stor familie med cirka fem medlemmer eller mere. Desuden er modellen energieffektiv med en energimærkning på A+++.

Samtidigt er Miele WSG363 en støjsvag vaskemaskine med et lydniveau på 48 dB ved vask og 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Maskinens kulfri motor bidrager til det lave lydniveau.

Ønsker man at indstille maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt, er dette muligt med timer-funktionen.

Skånsom tøjvask

Med Miele WSG363 får man en vaskemaskine, der sørger for en skånsom tøjvask takket være SoftCare-tromlen. Tøjet glider nemlig rundt på en fin vandfilm, så det ikke bliver beskadiget under en vask.

Derudover kommer Miele WSG363 med en automatisk registrering af tøjmængden. Her analyserer maskinen fyldningen, hvorefter vand- og energiforbruget tilpasses efter dette. Modellen forbruger derfor ikke mere energi eller vand, end hvad der er behov for.

Betjeningen af maskinen foregår enten via betjeningspanelet på fronten eller via en app på ens smartphone eller tablet. På appen kan man indstille og overvåge vaskemaskinen uanset, hvor man er henne.

Sikker maskine med flere vaskeprogrammer

Miele WSG363 er udstyret med flere vaskeprogrammer heriblandt Skjorter, Uld, Automatic Plus, Strygelet, Finvask, Outdoor, Sportstøj og Mørkt/Jeans. Man kan herved vælge et program, der passer til det specifikke vasketøj.

Vaskemaskinen har ydermere flere hurtigprogrammer såsom Express 20 og QuickPowerWash. Express 20 vasker tøjet på 20 minutter, hvor QuickPowerWash vasker det på 49 minutter. Miele WSG363 er desuden forsynet med en børnesikring, så børn ikke kan åbne døren, når maskinen er i gang med en vaskeproces.

Specifikationer ved Miele WSG363 – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 64,3 centimeter
🌀 Vægt: 93 kilo

Specifikationer ved Miele WSG363 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: B
🔴 Centrifugering: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 130 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug liter: 11000 liter/år
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 48 dB

Fordele ved Miele WSG363:
🔵 Flere vaskeprogrammer
🔵 Automatisk registrering af tøjmængde
🔵 Skånsom tøjvask
🔵 Børnesikring
🔵 Timer-funktion
🔵 Kan betjenes via en app

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WSG363. Videoen er produceret af AO.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=13z_cHOXzyk

LG F4J5QN4W

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk  
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG F4J5QN4W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.777,00 Kr. 0,00 Kr. 2.777,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere

.
LG F4J5QN4W har en vaskekapacitet på 7 kilo, hvilket er optimalt til en familie på omkring 3 til 4 personer. Desuden er restfugtigheden 44 % ved denne model, hvilket er noget af det bedste, når det kommer til vaskemaskiner. Det betyder, at dit vasketøj tørrer hurtigere. 

Vaskemaskinen er desuden blevet testet og anmeldt af både danske og svenske ekspertkilder. Både Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har givet modellen en god bedømmelse. Begge eksperter er især vilde med maskinens centrifugering og vaskeevne.

Det er yderligere en energivenlig vaskemaskine, da den er placeret i energiklasse A+++. Det er både en fordel for ens pengepung og for miljøet, da vaskemaskinen hermed er strømbesparende.

Vaskemaskinen er forholdsvis lydsvag, da dens lydniveau er på 55 dB ved vask. Maskinen larmer derfor ikke meget under vask sammenlignet med en normal samtale, der har et lydniveau på 60 dB.

Kulfri motor og intensivt vaskeresultat

LG F4J5QN4W er udstyret med en Inverter Direct Drive motor. Det vil sige, at motoren er placeret bag på selve tromlen. Dette sørger for færre bevægelige dele samt færre vibrationer og mindre slitage på tøjet. Derudover er motoren kulfri.

Man er yderligere sikret et mere intensivt og skånsomt vaskeresultat på baggrund af vaskemaskinens 6 Motion Direct Drive-teknologi. Teknologien sørger for, at vaskemaskinen har 6 tromlebevægelser indenfor de forskellige programmer. Det betyder, at maskinen vasker tøjet optimalt, hvilket sikrer et ensartet resultat.

Mulighed for at finde flere vaskeprogrammer 

LG F4J5QN4W er udstyret med flere forskellige vaskeprogrammer allerede ved køb. Disse programmer er eksempelvis dyner, bomuld og et strygeprogram. Der er desuden et Quick 30 program, hvilket er et hurtigprogram, der kan skræddersys med mulighed for tilvalg.

Vaskemaskinen er også udstyret med Near Field Communication, hvorfor der er mulighed for at downloade nye vaskeprogrammer. Man skal blot trykke på NFC-ikonet for at installere programmer på vaskemaskinen. Der er mulighed for at downloade op til 20 forskellige ekstra vaskeprogrammer. Dog er dette kun muligt ved brug af en Android-telefon.

LED-display, programvælger og pauseknap 

LG F4J5QN4W er en brugervenlig vaskemaskine, der er nem at komme i gang med. Vaskemaskinen er nemlig forsynet med et stort LED-display samt en programvælger, hvor der er mulighed for at dreje knappen og herefter vælge et program. Der er derfor mulighed for at dreje rundt på programvælgeren indtil, man har fundet det specifikke program, som man har brug for.

Desuden kommer LG F4J5QN4W med en pauseknap, hvor man har mulighed for at pause maskinen, hvis man har glemt at få alt vasketøjet med i første omgang. Man skal blot trykke på pauseknappen, fylde mere tøj i, og herefter starter maskinen igen. Det er muligt på enkelte programmer at gøre brug af pauseknappen såsom bomuld, mix, easy care og speed 14.

Specifikationer ved LG F4J5QN4W– mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56 centimeter
🌀 Vægt: 63 kilo 

Specifikationer ved LG F4J5QN4W– nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Centrifugering: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 121 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug liter: 9200 liter/år
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 55 dB

Fordele ved LG F4J5QN4W:
🔵 Mulighed for at downloade flere vaskeprogrammer
🔵 Energivenlig vaskemaskine
🔵 Pauseknap
🔵 Kulfri og besparende motor
🔵 Færre vibrationer
🔵 Lavt lydniveau


AEG L7FBM862E

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

AEG L7FBM862E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere
6.099,00 Kr. 0,00 Kr. 6.099,00 Kr. Læs mere

.
L7FBM862E fra AEG er en vaskemaskine med en vaskekapacitet på 8 kilo, hvilket passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Vaskemaskinen er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk, der har givet denne model en god bedømmelse.

Forbrugerrådet Tænk er især vilde med modellens vaskeevne og centrifugering, hvilket er noget af det vigtigste, når det kommer til en vaskemaskine.

Med AEG L7FBM862E er man desuden sikret et lavt energiforbrug, da maskinen er placeret i energiklasse A+++. Dette er den bedste energiklasse for vaskemaskiner på markedet, hvilket både er en fordel for miljøet og pengepungen. Yderligere er man sikret et lavt vandforbrug.

Model med effektiv og holdbar motor samt Pro- og PlusSteam-teknologi 

Tørretumbleren er udstyret med en ÖKOInverter motor, der sikrer en holdbar og effektiv motor med en optimal ydeevne. Desuden er motoren kulfri, energibesparende samt støjsvag, hvilket blot er en fordel. Vaskemaskinens lydniveau er derfor på kun 51 dB ved vask.

AEG L7FBM862E kommer med teknologierne Pro- og PlusSteam. Med ProSteam bliver tøjet opfrisket uden at gå igennem et helt vaskeprogram. Desuden kan man vælge at anvende et damprengøringsprogram eller afslutte programmet med damp med PlusSteam-teknologien. Dette sikrer, at tøjet ikke bliver krøllet, samt at alle dårlige lugte bliver fjernet.

Yderligere er AEG L7FBM862E forsynet med en ProSense-teknologi, der automatisk vejer hver fyldning. Herefter justerer vaskemaskinens sensorer vasketiden, så tøjet ikke bliver udsat for mere end højst nødvendigt.

Masser af vaskeprogrammer og skånsom ProTex tromle  

AEG L7FBM862E kommer med flere forskellige vaskeprogrammer afhængig af behov. Det er muligt at finde programmer til sportstøj, tæpper, bomuld, syntetisk, finvask samt mange flere. Desuden finder man et program med en garanti for en skånsom og krympefri behandling, når det kommer til uld og silke. Man skal blot sørge for at bruge uldprogrammet.

Hvis du ønsker at indstille vaskemaskinen til at starte, når der er behov for det, så kan man gøre brug af funktionen udskudt start. Der er herved mulighed for at programmere vaskemaskinen, inden man går ud af døren, men først få den til at starte, når man er hjemme igen.

Med tørretumbleren er det muligt at vaske tøjet ekstra skånsomt med ProTex tromlen. Tromlen er forsynet med specielle mønstre, der giver tøjet mere plads til at bevæge sig frit rundt, hvilket sikrer, at man opnår en bedre vask samt, at ens vasketøj ikke er udsat for unødvendigt slid.

Tørretumbleren har desuden en TimeSaver-funktion og en ECO-funktion, der giver en mulighed for at kontrollere hastigheden af tøjvasken. På denne måde kan man reducere programmets varighed ved at trykke på en knap. Dette er både miljø- og energivenligt, hvilket hjælper med at reducere maskinens strømforbrug.

Med vaskemaskinen kommer der en børnesikring, hvor vaskemaskinens låge og betjeningspanel bliver låst ved vask. Dette forhindrer, at det ikke er muligt at ændre programmet, når først maskinen er startet.

Mængdeautomatik, overdoseringskontrol og pletfjerning 

Med mængdeautomatikken Fuzzy-Logic vil man opleve en overvåget vaskeproces, hvor sensorer analyserer hele vaskeprocessen og optimerer det valgte vaskeprogram. Dette betyder, at vasketøjet vil blive renere, da vasken konstant bliver optimeret.

Man har desuden mulighed for at optimere pletfjerningsprocessen, hvis man vælger StainPlus-programmet under tøjvask. På denne måde bliver ens pletfjerningsmiddel opløst sammen med vandet, hvilket optimerer pletfjerningen.

Modellen har en elektronisk overvågning af skumdannelsen. Det betyder, at systemet pr. automatik indlægger ventepauser, hvis skumdannelsen ender med at blive for stor. Derfor vil systemet sommetider vente med at skylle, indtil selve skumdannelsen er nået ned på et acceptabelt niveau. Denne overdoseringskontrol betyder også, at vandforbruget vil være langt mindre.

AEG L7FBM862E kommer også med en Aqua-Control, hvorfor man er beskyttet mod vandskader på 3 niveauer. Vaskemaskinen er nemlig forsynet med en dobbelt tilløbsslange samt et overløbsbeskyttelsessystem, der sammen beskytter mod vandskader.

Specifikationer ved AEG L7FBM862E – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 57,1 centimeter
🌀 Vægt: 73,5 kilo 

Specifikationer ved AEG L7FBM862E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Centrifugering: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Årligt energiforbrug kWh: 137 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug liter: 10999 liter/år
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 51 dB

Fordele ved AEG L7FBM862E:
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Flere vaskeprogrammer
🔵 ProTex tromle
🔵 TimeSaver- og ECO-funktion
🔵 Pro- og PlusSteam-teknologi
🔵 Kulfri motor


Siemens WI14W540EU

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WI14W540EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.359,00 Kr. 0,00 Kr. 6.359,00 Kr. Læs mere
6.695,00 Kr. 0,00 Kr. 6.695,00 Kr. Læs mere
7.095,00 Kr. 0,00 Kr. 7.095,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Siemens WI14W540EU er blevet testet og vurderet af de to instanser det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De har begge testet denne model i august 2018, hvor de blev begejstrede for denne model, som de har givet positive anmeldelser.

Både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön har givet Siemens WI14W540EU en god bedømmelse. Forbrugerrådet Tænk har kåret denne vaskemaskine som testvinder, mens Råd & Rön har udnævnt modellen til topscorer.

Denne vaskemaskine fra Siemens har plads til i alt 8 kilo tøj. Maskinen passer derfor til en husstand på omkring 4 eller 5 personer. Med denne vaskemaskine er tøjets restfugtighed blot 53 %. Det vil sige, at tøjet tørrer hurtigere, hvad enten man hænger det på en vaskesnor eller putter det i tørretumbleren.

Modellen er udstyret med en traditionel motor. Derudover arbejder vaskemaskinen med 1400 omdrejninger i minuttet.

Energivenlig og lydsvag vaskemaskine med iQdrive motor 

Siemens WI14W540EU er placeret i energiklasse A+++. Det betyder, at dette er en energivenlig model, der sikrer, at man både sparer på miljøet og selve pengepungen. Denne model vasker også 30 % mere effektivt, end andre modeller i samme energiklasse.

Denne model er udstyret med en iQdrive-motor med en 10 års motorgaranti. Denne motor er kendt for at være robust, lydsvag og effektiv, hvilket sørger for en endnu mere effektiv vaskeproces. Den er nemlig forsynet med en energibesparende og stillegående motorteknologi. Derudover er modellens motor kulfri, hvilket sikrer en mere holdbar maskine.

Dette betyder også, at denne frontbetjente model er lidt mere lydsvag sammenlignet med mange andre modeller. Siemens WI14W540EU både vasker og centrifugerer lydsvagt, da lydniveauet ved vask er 41 dB, mens lydniveauet ved centrifugering er 67 dB. En normal samtale er omkring 60 dB, hvorfor vaskemaskinen sagtens kan være tændt uden at forstyrre.

Programmer og specialfunktioner 

Med Siemens WI14W540EU får man en vaskemaskine, der har flere forskellige programmer og specialprogrammer. Denne vaskemaskine er udstyret med PowerWash, Finvask, Super 15 min. og Super 30 min., Dyner, Mørkt Tøj, Skjorter, Outdoor, Mix med mere.

Derudover har denne model også en tromlerengøring med påmindelsesfunktion samt et intuitivt og brugervenligt display. Med vaskemaskinens store display er der mulighed for at indstille og justere vaskemaskinen. Her finder man alle de informationer, som man har brug for såsom programforløb, omdrejninger, temperatur med mere. Derudover er der mulighed for at gøre brug af vaskemaskinens timer-funktion. Her kan man forprogrammere vaskemaskinen 24 timer i forvejen samt meget mere.

VarioSpeed og timeLight 

Modellen Siemens WI14W540EU er forsynet med flere forskellige funktioner. Den har blandt andet VarioSpeed og timeLight.

Med VarioSpeed er der mulighed for at vaske op til 55 % hurtigere. Der er også mulighed for at vaske, skylle eller centrifugere på 15 minutter med vaskeprogrammet super 15. Det er derfor en model, der kan klare vaskeprocessen nemt og hurtigt, hvis man har brug for at sætte en tøjvask over hurtigt, men nå et optimalt vaskeresultat på samme tid.

Siemens WI14W540EU er forsynet med funktionen timeLight. Denne funktion viser vaskemaskinens programstatus, der bliver projiceret direkte på ens gulv. Det vil sige, at man ikke behøver at tage et kig på selve displayet, da man vil kunne se alle nyttige informationer direkte på gulvet via et lys.

Denne model har også en selvrensende sæbeskuffe samt aquaStop. Med aquaStop er man sikret en livtidsgaranti mod vandskade.

Specifikationer ved Siemens WI14W540EU – mål 
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 63,2 centimeter
🌀 Vægt: 73,34 kilo 

Specifikationer ved Siemens WI14W540EU – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 137
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9900
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 41 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 67 dB

Fordele ved Siemens WI14W540EU:
🔵 Udstyret med VarioSpeed
🔵 Udstyret med timeLight
🔵 En stillegående og energibesparende motor
🔵 Flere programmer og specialprogrammer
🔵 Mere lydsvag end andre modeller
🔵 Brugervenligt og stort display


Bosch WAN2828ISN

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch WAN2828ISN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.939,00 Kr. 0,00 Kr. 2.939,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Bosch WAN2828ISN er testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge eksperter har vurderet og afprøvet denne vaskemaskine, hvor de begge er blevet begejstrede for denne model. Derfor har Bosch WAN2828ISN fået en god anmeldelse fra begge eksperter.
Forbrugerrådet Tænk gav denne model en god bedømmelse, hvilket Råd & Rön også gav modellen.

Bosch WAN2828ISN er en frontbetjent vaskemaskine, der er kendt for at være energibesparende. Denne model er nemlig placeret i energiklasse A+++. Man sparer derfor både på pengepungen samt miljøet ved brug af denne vaskemaskine.

God vaskekapacitet og kulfri motor 

Det er ikke mange mennesker, der ønsker at bruge en masse tid på tøjvask. Dette behøver man heller ikke med Bosch WAN2828ISN, da denne model er udstyret med en god vaskekapacitet.

Kapaciteten er på 8 kilo, hvorfor det er en størrelse til en familie på omkring 4 eller 5 personer. Med denne vaskemaskine behøver man ikke proppe mere tøj i tromlen, end hvad der er nødvendigt, da der er plads til 7-8 sæt tøj.

Derudover arbejder denne model med 1400 omdrejninger i minuttet. Det vil sige, at vasketøjets tørretid ikke er særlig lang, fordi al overskydende vand bliver slynget ud af tøjet på grund af centrifugeringen.

Denne model har en kulfri motor, der bliver kaldt for en EcoSilence Drive motor. Denne motor sørger for en mere lydsvag vask. Derudover har det en god indflydelse på vaskemaskinens levetid, da en kulfri motor er med til at forbedre modellens holdbarhed. Med vaskemaskinens timer-funktion er der også mulighed for at indstille en vask frem i tiden, så den kan starte helt af sig selv. Motoren kommer med en 10 års motorgaranti.

Vaskemaskine med lavt vandforbrug og VarioPerfect 

Modellen Bosch WAN2828ISN har et lavt vandforbrug på grund af to sensorer og en speciel vasketromle. Flowsensoren og vandniveausensoren sørger for at tilpasse vandmængden præcist efter materialer og vaskemængde. Både funktionen VarioSoft og tromlen sikrer, at vasketøjet hurtigt bliver lagt i blød med en perfekt vandtilførsel. Det betyder, at hver enkel vanddråbe bliver udnyttet fuldt ud.

Med vaskemaskinens VarioPerfect er det muligt at opnå et optimalt vaskeresultat. Der er mulighed for at kombinere flere programmer med denne funktion såsom SpeedPerfect eller EcoPerfect, hvilket gør programmet ekstra hurtigt eller ekstra miljøvenligt. Derudover er der også mulighed for at vælge ekstra hurtige programmer, der kan vaske tøjet på blot 15 minutter.

Vaskemaskinen er udstyret med et display, hvor der er mulighed for at indstille programmer med mere. Derudover har denne model en elektronisk børnesikring, hvorfor børn sagtens kan være i nærheden af den.

Forholdsvis lydsvag og stabil model med EcoSilence system

Bosch WAN2828ISN er en moderne vaskemaskine, der er designet for at skabe stabilitet og mindre vibration. Denne vaskemaskine er produceret til at være lyddæmpende, så den både er støjsvag ved vask og centrifugering.

Selvom Bosch WAN2828ISN ikke er den mest lydsvage model på markedet, så vil den heller ikke være til gene i hjemmet. Dens lydniveau ved vask er på 55 dB, mens vaskemaskinens lydniveau ved centrifugering er på 76 dB.

Med Bosch WAN2828ISN får man en vaskemaskine med et EcoSilence system. Dette system er en intelligent teknik, der reducerer støj. På denne måde er det muligt at ordne vasketøjet, selvom det kræver, at man er meget stille. Det kan eksempelvis være, at der er nogle, der sover eller andet. Der er derfor mulighed for at gøre brug af denne vaskemaskine uden at forstyrre et øje.

Specifikationer ved Bosch WAN2828ISN – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 59,5 centimeter
🌀 Vægt: 80 kilo 

Specifikationer ved Bosch WAN2828ISN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 177
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9900
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 48 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 67 dB

Fordele ved Bosch WAN2828ISN:
🔵 Udstyret med EcoSilence system
🔵 Kulfri ZEN motor
🔵 Lavt vandforbrug
🔵 8 kilo kapacitet
🔵 Udstyret med VarioPerfect
🔵 Flere forskellige programmer heriblandt hurtig-programmer


Bosch WAT323I8SN

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch WAT323I8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
7.699,00 Kr. 0,00 Kr. 7.699,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Bosch WAT323I8SNer blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, der anmelder produkter og videregiver resultaterne til forbrugerne.

Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af vaskemaskinen Bosch WAT323I8SN, der klarer sig så godt, at denne model har fået en god bedømmelse af eksperterne.

Hvis man leder efter en frontbetjent vaskemaskine til sit bryggers, gang eller vaskerum, så anbefaler eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk denne model. Denne test er foretaget i august 2018.

Bosch WAT323I8SN har en vaskekapacitet på 8 kilo. Det er derfor en vaskemaskine, der har en god størrelse til en familie på omkring 4 eller 5 personer. Dette svarer nemlig gennemsnitligt til, hvor meget denne størrelse familie vasker på 1 uge. Derudover har maskinen en centrifugeringhastighed på 1600 omdrejninger i minuttet.

Denne vaskemaskine har en restfugtighed på 44 %. Restfugtigheden beskriver, hvor meget vand vasketøjet har tilbage, når det er færdigt, hvorfor det helst skal være så lavt som muligt. Med denne model er restfugtigheden optimal, hvorfor tøjet vil tørre hurtigere, hvad enten det bliver hængt på en tørresnor eller puttet i tørretumbleren.

Energivenlig vaskemaskine med kulfri motor 

Det er vigtigt at eje en vaskemaskine, der er placeret i en god energiklasse, da man på denne måde både kan spare på strøm- og vandforbruget. Denne vaskemaskine er placeret i energiklasse A+++, hvilket er godt, når det drejer sig om vaskemaskiner.

Bosch WAT323I8SN er udstyret med en kulfri motor i selve vaskemaskinen, der sørger for en mere effektiv og lydsvag vask. Derudover er en kulfri motor også med til at sikre vaskemaskinens levetid, da maskinen som regel kan holde i længere tid med sådan en motor. Der ydes en 10 års garanti på motoren.

Med vaskemaskinens timer-funktion er der mulighed for at indstille vaskemaskinen til at gå i gang, når det er tid. Det kan være, at man ikke er hjemme hele dagen, men har brug for at vaske tøj, eller man blot vil forberede vasketøjet, så det er klart til dagen efter. Der er mulighed for at forprogrammere 24 timer frem i tiden. Derudover er der også mulighed for at gøre brug af modellens hurtig-program, der vasker tøjet effektivt på kun 15 minutter.

Udstyret med ActiveWater Plus, VarioDrum og VarioPerfect 

VaskemaskinenBosch WAT323I8SN er udstyret med de to funktioner ActiveWater Plus og VarioPerfect. Med ActiveWater Plus sikrer vaskemaskinen, at ens vandforbrug altid bliver holdt lavt. Den er nemlig forsynet med en flowsensor og en vandniveausensor, der tilpasser mængden af vand nøjagtigt afhængig af både vaskemængde og materialer. Vaskemaskinens fleksible tromle sørger også for, at vasketøjet bliver lagt i blød hurtigt med en vandtilførsel, der er optimeret. Det betyder, at alt vand bliver udnyttet fuldt ud.

Denne vaskemaskine er også forsynet med funktionen VarioPerfect. Denne funktion kan bruges til at opnå et optimalt vaskeresultat uanset mængde eller tekstil. De fleste programmer kan kombineres med VarioPerfect, hvorfor man både kan gøre brug af hurtig-programmer eller de miljøvenlige programmer. Der er derfor mulighed for at spare helt op til 50 % energi samt 65 % tid ved brug af VarioPerfect i kombination med de andre programmer.

Udover VarioPerfect finder man også systemet VarioDrum med Bosch WAT323I8SN. Det er et unikt og patenteret system, der skånsomt vasker alle typer tekstiler. Dette system sørger for at få vasketøjet ind mod midten uanset rotationsretning, hvilket skåner tøjet. Dette sørger både for en grundig og effektiv vask, men også en hurtig vask.

System der reducerer støj samt AntiVibration-design 

Bosch WAT323I8SN har et stilrent udseende, hvor der har været fokus på mindre vibration. Den er derfor produceret med et AntiVibration-design, der sørger for, at den er lyddæmpende. Det vil sige, at når centrifugeringsprocessen er i gang, vil vaskemaskinen stadig være forholdsvis lydsvag.

Denne model er også forsynet med et EcoSilence system, der er kendt for at reducere støj. Det betyder, at vaskemaskinen kan bruges, selvom der skal være stille i huset. Vaskemaskinen har et forholdsvist lavt lydniveau, der ligger på 48 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Dette er ikke det laveste lydniveau for vaskemaskiner, men i forhold til at en normal samtale mellem to mennesker har et lydniveau på omkring 60 dB, er det ikke en støjende maskine.

Bosch WAT323I8SN har et brugervenligt LED-display. Displayet er stort og med touchskærm. Derudover har modellen en elektronisk børnesikring.

Specifikationer ved Bosch WAT323I8SN – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 63,4 centimeter
🌀 Vægt: 78,74 kilo 

Specifikationer ved Bosch WAT323I8SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: A
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 137
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9900
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 48 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 74 dB

Fordele ved Bosch WAT323I8SN
🔵 Kulfri ZEN motor
🔵 ActiveWater Plus
🔵 Udstyret med VarioPerfect og VarioDrum
🔵 Touch LED-display
🔵 Elektronisk børnesikring
🔵 Udstyret med AntiVibration-design og EcoSilence system


LG Q4J5TN4W 

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

LG Q4J5TN4W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere
5.499,00 Kr. 0,00 Kr. 5.499,00 Kr. Læs mere

.
Modellen LG Q4J5TN4W er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det danske forbrugerråd Tænk, da de i marts 2018 vurderede denne model.

Både Tænk og Råd & Rön har foretaget tests af flere vaskemaskiner samtidig for at kunne give forbrugerne de bedste råd om, hvilke modeller de bør købe. Modellerne er blevet testet på faste parametre, og eftersom netop LG Q4J5TN4W klarer sig rigtig godt generelt, så modtager modellen en god bedømmelse fra begge hold eksperter.

Høj vaskekapacitet på 8 kilo

LG Q4J5TN4W hører til blandt de lidt større vaskemaskiner med en høj rummelighed på 8 kilo. Det betyder, at denne model vil passe godt til en lidt større familie. Selv om her er tale om en model med en højere kapacitet, så bliver LG Q4J5TN4W ikke dyr i drift, eftersom her er tale om en model i energiklasse A+++ – det er nemlig den allerbedste energiklasse overhovedet på markedet.

Denne model er udstyret med en kulfri motor, som gør, at denne model ikke larmer særlig meget, og det kan også ses på lydniveauet under vask, der er på 55 dB. Hvis vaskemaskinen er placeret tæt på for eksempel et soveværelse, så er det især en god ide med en støjsvag model.

6 Motion Direct Drive

LG Q4J5TN4W er udstyret med 6 Motion Direct Drive-teknologi, som foretager skånsomme tromlebevægelser, der sørger for mindst mulig slitage af tøjet. Teknologien sikrer en kraftfuld vask, som både sørger for at forhindre, at tøjet filtrer sammen, og at hver del af tøjet vaskes grundigt.

Den skånsomme vask betyder også færre bevægelser i tromlen, men det har ingen påvirkning på det endelige resultat, for restfugtigheden kommer til at ligge på 44 procent. De færre bevægelser er også med til at sikre et lavere støjniveau.

Model med Near Field Communication

LG Q4J5TN4W hører til de moderne vaskemaskiner, som har WiFi-tilslutning. Det betyder, at man kan styre modellen via en app på telefonen, og det betyder også, at man ikke behøver stå ved siden af modellen for at styre eller overvåge den.

Denne vaskemaskine har også Near Field Communication, som giver muligheden for at kunne downloade nye vaskeprogrammer til modellen, hvis man ønsker nye. Her findes 20 forskellige programmer (blandt andet bomuld, syntetisk, uld, skånsom, baby og koldvask), og udbuddet øges hele tiden.

Herudover har LG Q4J5TN4W en smart udskudt start-timer, som gør, at man kan planlægge vasken efter eget skema, og hvis man skulle have glemt noget beskidt vasketøj, så findes der en mulighed for at pause vasken, hvorefter man kan åbne lågen og smide det glemte vasketøj ind.

Specifikationer ved LG Q4J5TN4W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56 centimeter
🌀 Bruttovægt: 66 kilo
🌀 Nettovægt: 63 kilo 

Specifikationer ved LG Q4J5TN4W – nøgleoplysninger
🔴 Type: Frontbetjent
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Centrifugering makshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 10.700 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 132 kWh/år
🔴 Støjniveau: 55 dB
🔴 Antal programmer: Varierende, men mindst 20 via NFC

Fordele ved LG Q4J5TN4W: 
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Markedets bedste miljøklasse – A+++
🔵 Kulfri motor og lavt støjniveau på 55 dB
🔵 6 Motion Direct Drive-teknologi
🔵 Med WiFi-tilslutning og mulighed for at hente flere og nye vaskeprogrammer ned


Bosch WAT323L7SN 

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch WAT323L7SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.098,00 Kr. 0,00 Kr. 6.098,00 Kr. Læs mere
6.498,00 Kr. 0,00 Kr. 6.498,00 Kr. Læs mere
7.335,00 Kr. 0,00 Kr. 7.335,00 Kr. Læs mere

.
Modellen Bosch WAT323L7SN har været medtaget i 2 forskellige tests af vaskemaskiner, og disse tests er udført af henholdsvis den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det danske forbrugerråd Tænk, som testede denne model i august 2018.

Bosch WAT323L7SN og de øvrige modeller i testene er blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke parametre såsom vaskeevner, forbrug, funktioner, håndterbarhed og brugervenlighed. Bosch WAT323L7SN klarer sig godt i begge test, og det belønnes med gode bedømmelser og udtalelser fra både Tænk og Råd & Rön.

Markedets bedste energiklasse

Bosch WAT323L7SN har en god rummelighed og dermed en kapacitet på 7 kilo, og det svarer nogenlunde til, hvad en familie på 4 personer har brug for. Her er tale om en klassisk, frontbetjent vaskemaskine i en hvid farve med kontrolpanel øverst. Hvis man går meget op i energiforbrug, så vil Bosch WAT323L7SN være et rigtig godt valg, for her er tale om en model i energiklasse A+++, som er markedets allerbedste.

For at mindske forbrug i tørretumbleren også, så er denne model designet til at kunne tørre tøjet så meget som muligt under centrifugeringen, således at tørretumblerne ikke skal bruge så mange kræfter. Man kan derfor vælge en centrifugeringshastighed på op til 1600 omdrejninger per minut, hvilket er meget, og restfugtigheden i tøjet kan komme helt ned på 45 procent.

Model med gode specialprogrammer

Bosch WAT323L7SN kommer med de gængse vaskeprogrammer såsom bomuld og syntetisk vask, men for at kunne varetage andre opgaver også findes der herudover forskellige specialprogrammer. Her er blandt andet tale om skjorter, sport, mix, skylning, ekstra centrifugering, anti krøl, hygiejne, Super 15, Super 30, uld, håndvask, finvask og silke.

Hurtigprogrammerne på Super 15 eller Super 30 er især gode, hvis man står med tøj, som ikke er decideret beskidt, men blot trænger til lidt opfriskning, for så kan disse hurtige programmer på henholdsvis 15 og 30 minutter lige klare den nødvendige opfriskning.

Eco Silence Drive

Denne model er udstyret med en Eco Silence Drive-motor, som både sikrer et effektivt resultat plus en støjsvag og energieffektiv tøjvask. Dette er en patenteret motor som Bosch har udviklet, som har vundet stor popularitet og anerkendelse blandt anmelderne.

Støjniveauet ligger også på 50 dB for vask, hvilket betyder, at denne model ikke larmer ret meget under brug. Vario Perfect sørger for at optimere programmerne, så de passer til type af tøj og mængde – på den måde bruger maskinen ikke mere hverken energi eller vand end højst nødvendigt.

Bosch WAT323L7SN styres vis et stort LED-display med touch, og her er det også muligt at vælge Reload-funktion, som betyder, at maskinen pauser, hvorefter man kan lægge glemt vasketøj ind i tromlen.

Tromlen er en såkaldt Vario Drum, og den er designet til at give en både effektiv og skånsom vask uden for mange rystelser, så der slides mindst muligt på tøjet. Dette system er ligeledes et patenteret Bosch system.

Specifikationer ved Bosch WAT323L7SN – mål 
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter
🌀 Bruttovægt: 80 kilo
🌀 Nettovægt: 79 kilo 

Specifikationer ved Bosch WAT323L7SN – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Centrifugering makshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 8800 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
🔴 Støjniveau: 50 dB
🔴 Antal programmer: 15+

Fordele ved Bosch WAT323L7SN: 
🔵 Model i markedets bedste energiklasse A+++
🔵 God størrelse med en kapacitet på 7 kilo
🔵 Både almindelige og specialprogrammer
🔵 Eco Silence Drive-motor
🔵 Vario Perfect optimerer vasken


LG F4J5QN4W 

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

LG F4J5QN4W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.777,00 Kr. 0,00 Kr. 2.777,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere

.
Modellen LG F4J5QN4W er blevet testet, afprøvet og vurderet i 2 forskellige test, som er udført af ekspertpanelerne fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk.

LG F4J5QN4W er blevet testet på parametre såsom vaskeevner, forbrug, funktioner og brugervenlighed sammen med en række andre vaskemaskiner, for at eksperterne kan finde ud af hvilke modeller, der er bedst. LG F4J5QN4W klarer sig generelt set godt i begge tests, og derfor modtager LG F4J5QN4W gode bedømmelser fra både de danske eksperter og de svenske eksperter.

Kapacitet på 7 kilo og energiklassen A+++

Denne vaskemaskine vil passe godt til en familie på omkring 4 personer med en kapacitet på 7 kilo, og hvis man er miljøorienteret, så vil denne model være et rigtig godt valg.

LG F4J5QN4W kommer nemlig i markedets allerbedste energiklasse, hvilket sikrer et lavere årligt energiforbrug end normalt – her er nemlig tale om klasse A+++ på skalaen, der løber fra D i bunden til netop A+++ i den absolutte top. Her er også tale om en model, der ”afleverer” vasketøjet med en lav restfugtighed på 44 procent, og det betyder, at der bliver mindre arbejde for tørretumbleren. Mindre arbejde er lig med et lavere energiforbrug. Det sikres ikke mindst ved hjælp af de mulige 1400 omdrejninger i centrifugeringen, som slynger så meget vand som muligt ud af tøjet.

Denne model er desuden udstyret med en kulfri motor, der sikrer et lavere støjniveau plus en klar forlængelse af maskinens levetid. LG F4J5QN4W har et støjniveau på 55 dB, hvilket ligger mod den gode ende – så slipper man for støjgener, og det er især fordelagtigt, hvis vaskemaskinen er placeret tæt på opholdsrum eller soveværelse.

20+ programmer

LG F4J5QN4W hører til de vaskemaskiner, som har rigtig mange specialprogrammer til forskellige formål. Som standard har modellen både bomuldsprogrammer, syntetiske programmer, blandet, strygelet, dyner, pleje, pletfjerner, hygiejne, baby, sportstøj, mørk vask, anti krøl og hurtigprogrammer, men eftersom modellen er udstyret med NFC (Near Field Communication), så er det muligt at hente endnu flere programmer til maskinen. Her er blandt andet tale om børn, skole, badetøj, regntøj, træningstøj, jeans, tæpper og farvebevaring, som LG F4J5QN4W også kan anvende.

Hvis man har glemt noget beskidt vasketøj, så tilbyder LG F4J5QN4W også muligheden for at pause vasken, hvorefter lågen kan åbnes, og man kan lægge det glemte tøj ind.

6 Motion Direct Drive

LG F4J5QN4W er udstyret med 6 Motion Direct Drive-teknologien, som anvender 6 forskellige typer af tromlebevægelser i hvert af programmerne for at kunne tilpasse bevægelserne til typen af tøjvask. Det gør, at vasken bliver meget individuel, og der fokuseres på specialområder.

Selv om her så er tale om en intensiv vask, så er tromlen på LG F4J5QN4W også designet til at være så skånsom som muligt, så tøjet ikke tager skade af bevægelserne, og vibrationerne holdes nede så meget som muligt.

Man betjener denne model på et sort display samt en drejeknap, og her kan man både programmere vaskemaskinen og holde øje med en igangværende vask.

Specifikationer ved LG F4J5QN4W – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 56 centimeter
🌀 Bruttovægt: 66 kilo
🌀 Nettovægt: 63 kilo 

Specifikationer ved LG F4J5QN4W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Frontbetjent
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Centrifugering makshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringsevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 9200 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 121 kWh/år
🔴 Støjniveau: 55 dB
🔴 Antal programmer: Varierende, men mindst 20 via NFC

Fordele ved LG F4J5QN4W: 
🔵 Kapacitet på 7 kilo og markedets bedste energiklasse A+++
🔵 Kulfri motor, som lever længere og støjer mindre
🔵 Over 20 programmer og mulighed for at hente flere
🔵 Pause-funktion
🔵 6 Motion Direct Drive-teknologi


Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.495,00 Kr. 0,00 Kr. 3.495,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
5.399,00 Kr. 0,00 Kr. 5.399,00 Kr. Læs mere

.
Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Begge ekspertkilder har givet modellen en god anmeldelse. Dette har de gjort på grund af dens centrifugerings- og vaskeevne, som de er imponerede over.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for modellens skylleevne og tidsforbrug.

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 har en kapacitet på 8 kilo tøj, hvorfor den er velegnet til en familie på fire til fem personer. Efter endt vask er restfugtigheden på 52 %.

Modellen er ydermere støjsvag med et lydniveau på 50 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Energivenlig vaskemaskine med SensiCare-system og SoftPlus

Med Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 får man en energivenlig vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++. Man kan derfor trygt stole på, at modellen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 med et SensiCare-system, der tilpasser fyldningen for at undgå, at tøjet bliver vasket i for lang tid. Det sørger for, at tøjet bevarer sin form og sit udseende.

Med SoftPlus-funktionen lægges tøjet først i blød, hvorefter skyllemidlet fordeles jævnt, så alle stykker tøj får noget af dette.

Fuzzy-Logic mængdeautomatikken overvåger og analyserer desuden vaskeprocessen for et mindre forbrug af el, vand og vaskemiddel uden, at der gås på kompromis med vaskeresultatet.

Vælg mellem flere vaskeprogrammer

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 kommer med et hav af forskellige vaskeprogrammer såsom bomuld, syntetisk, finvask, tæpper, silke, uld, sportstøj, outdoor, denim m.m. Dette sørger for, at man opnår en optimal tøjvask.

Vaskemaskinen er ligeledes forsynet med et Anti-Allergi-program, der kombinerer vanddamp med et højydende vaskeprogram, så alle bakterier fjernes på tøjet.

Med Eco TimeManager er der mulighed for at tilpasse vaskeprogrammets længde til den tid, man ønsker. Det sparer ikke blot tid, men også vand og energi.

Man kan også vælge at gøre brug af udskudt start-funktionen, hvor man kan indstille vaskemaskinen til at starte, når det passer ind i ens dag.

Model med kulfri motor, brugervenligt display og børnesikring 

Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 er forsynet med en sikker og holdbar kulfri Inverter-motor med en 10 års garanti. Motoren sørger for en bedre stabilitet og øget ydeevne.

Endvidere kommer Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 med et brugervenligt display, hvor man får adgang til maskinens forskellige programmer og funktioner.

Displayet er mellemstort, så man nemt har mulighed for at finde frem til de rette indstillinger.

Sidst men ikke mindst har Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 en børnesikring, så låge og betjeningspanel låses under vask. Dette sørger for, at programmet ikke kan ændres.

Specifikationer ved Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 52 centimeter
🌀 Vægt: 68,5 kilo

Specifikationer ved Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 – nøgleoplysninger
🔴 Type: Frontbetjent vaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
🔴 Centrifugeringsklasse: B
🔴 Energiforbrug pr. år kWh: 156
🔴 Vandforbrug pr. år liter: 9999
🔴 Lydniveau ved vask dB(A): 50 dB
🔴 Lydniveau ved centrifugering dB(A): 74 dB

Fordele ved Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5:
🔵 Kulfri motor
🔵 Mange vaskeprogrammer heriblandt Anti-Allergi
🔵 Eco TimeManager
🔵 Udskudt start-funktion
🔵 SensiCare-system
🔵 Energivenlig model


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere
7.099,00 Kr. 0,00 Kr. 7.099,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

.
Denne vaskemaskine fra LG har et lavt energiforbrug og er tildelt energimærket A+++. Udover at have en effektiv vaskeevne, så skiller den sig også ud fra mange andre modeller med sin effektive dampfunktion, kaldet True Steam.

Nem betjening via LCD-display og innovativ dampfunktion

Dampfunktionen kan opfriske krøllet tøj på 20 minutter og ud over at friske tøjet op, så gør dampfunktionen det også markant nemmere at stryge.

Dampfunktionen er også effektiv når det gælder rengøring af tøjet under vask, da dampen trænger ind i fibrene på tøjet og effektivt hjælper med at løsne snavs og skidt.

Dampfunktionen kan vælges til de fleste af vaskeprogrammerne og er altid aktiveret hvis du vælger maskinens allergi-vaskeprogram. I allergiprogrammet dræber dampen 99 % af alle husstøvmider og bakterier ved blot 60 grader. Den fjerner samtidig andre allergener såsom pollen og dyrehår utroligt effektivt.

Maskinen er velegnet til børnefamilier, da den kan rumme 12 kilo tøj pr. vask. Den er også udstyret med et effektivt hurtigvaskeprogram der frisker tøjet op på kun 30 minutter.

Som de fleste moderne vaskemaskiner, så er også denne model nem at styre via det indbyggede LCD-display, hvorfra du kan styre alle maskinens funktioner.

Kulfri og lydsvag motor

LG FH495BDS2 er udstyret med en kulfri motor, hvilket efterhånden er blevet standarden blandt de nye og bedre modeller på markedet. Når en motor er kulfri betyder det oftest at den holder markant længere end normale motorer og samtidig er mere lydsvag. Med de kulfrie motorer skal du naturligvis heller ikke udskifte kulet, hvilket giver en reservedel mindre at bekymre sig om.

Motoren i denne model bliver kaldt en Direct Drive motor, hvilket er en patenteret motorløsning fra LG. Denne type motor har fået meget ros blandt mange fageksperter og LG yder også hele 10 års garanti på motoren. Garantien betyder, at LG gratis erstatter og installerer en ny motor, hvis den skulle gå i stykker inden for de første 10 år.

Det specielle ved Direct Drive er, at motoren er placeret direkte inde på selve tromlen. Dette øger motorens levetid, da der hverken benyttes drivrem eller kulbørster.

Vaskemaskinen er også udstyret med et Smart Diagnosis system som betyder, at hvis der opstår fejl i maskinen, så kan den selv rapportere hvor fejlen ligger og derefter kan informationerne sendes direkte til LGs servicecenter via fastnet eller mobiltelefon.

Du kan også downloade en LG smart Lundry app på din smartphone og dermed selv få muligheden for at se hvad der helt præcist skulle være galt med maskinen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke vaskemaskiner er bedst i test?

LG FH6F9BDS2, Miele WSG363 og LG FH495BDS2

🔍 Hvordan testes vaskemaskinerne?

Maskinerne testes på vaskeevne, skylleevne og centrifugeringsevne. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Dette bør du overveje, inden du køber ny vaskemaskine

ny vaskemaskineDer findes virkelig mange vaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde den rigtige, idet modellerne har mange funktioner og muligheder, hvor nogle er forskellige og andre ligner hinanden.

Her kan du læse nærmere om hvad man bør overveje, før man køber en ny maskine:

Materiale:
De fleste vaskemaskiner kommer enten i plastic eller rustfrit stål. Begge er gode muligheder, da ingen af dem kan ruste. Ofte vil modeller i rustfrit stål være mest robuste over længere tids brug. 

Fysisk størrelse:
Det lyder næsten dumt, men før man anskaffer sig en ny vaskemaskine, så skal man være sikker på, at den fysisk kan være der – derfor er det meget vigtigt at tjekke modellens mål samt måle op derhjemme. Sørg for at holde minimum en centimeters fri plads på alle sider af maskinen, så den ikke sidder helt fast op ad væggen, da maskinen under centrifugering kan bevæge sig en del.

Læg også mærke til dybden – altså hvor langt den stikker ud – men dette er dog mest for syns og bekvemmelighedens skyld. 

Påfyldning af tøj:
Der findes både frontbetjente og topbetjente vaskemaskiner, hvoraf den frontbetjente variant er den mest almindelige. De frontbetjente modeller er karakteriseret ved, at man lægger tøjet ind i maskinen via en låge på fronten, og disse modeller kommer med standardstørrelse og har ofte en del flere funktioner end de topbetjente.

De topbetjente modeller fungerer ved, at man fylder tøjet i via en luge øverst oppe på selve toppen, og disse modeller er ofte højere men smallere end de frontbetjente. De topbetjente modeller er således et oplagt valg, hvis man ikke har ret meget plads i hjemmet.

Hvis man ikke har særlig meget plads men alligevel ønsker en frontbetjent model (frontbetjente vaskemaskiner har generelt et bedre ry end de topbetjente, som ofte anses for at være en nødvendighed, hvis man ikke har plads til en frontbetjent), så findes der også ekstra smalle frontbetjente vaskemaskiner. 

Kapacitet/tromlestørrelse: 
vaskemaskine påfyldningEn standardvaskemaskine kan rumme omkring 7 kilo tøj, og det svarer nogenlunde til 7 sæt tøj, men man kan få vaskemaskiner med en kapacitet mellem 5 og 12 kilo. De 7 sæt tøj er en tommelfingerregel, og man bør aldrig fylde tromlen helt op, så der ikke er noget plads tilbage overhovedet – så bliver vasken nemlig ikke optimal.

Som tommelfingerregel her bør man kunne holde en hånd ind over tøjet i tromlen uden at ramme toppen. Hvis man har en meget stor familie, kan man også vælge en større maskine, men husk, at selv om større tromler kan vaske mere tøj ad gangen, så er de også lidt mere sårbare og kan lettere gå i stykker end mindre tromler.

Man bør dog ikke som normalstor familie anskaffe sig en vaskemaskine med en meget stor kapacitet for bare at ville være sikker på ikke at skulle vaske en ekstra gang, for en vask, der er halvt fuld, er meget ineffektiv.

Programmer og funktioner:
Man bør som udgangspunkt anskaffe en vaskemaskine, der har de programmer, man har brug for – hvis man har for vane kun at vaske enten hvidt eller farver på 40 eller 60 grader på standardprogrammer, så behøver man måske ikke investere i en dyr vaskemaskine med mange smarte programmer og funktioner.

De fleste vaskemaskiner i dag kommer af sig selv med forskellige programmer såsom bomuld, syntetisk, delikat, uld, mix og hurtigvask plus muligheden for at indstille temperatur og farve, hvilket allerede giver en del muligheder. De mere avancerede modeller vil typisk også have en del specialprogrammer til både sport, badetøj, måtter, baby, jeans, skjorter med videre, og det vil være individuelt, hvad man har brug for.

Eksperterne anbefaler dog, at hvis man har problemer med at få fyldt sin vaskemaskine helt op hver gang, så kan det være en fordel at anskaffe en vaskemaskine, som har en Half Load-funktion, der optimerer vasken, når maskinen kun er halvt fyldt.

En timer-funktion med udskudt start kan også være nyttig, så man bedre kan planlægge sin vask. For eksempel kan man så programmere, hvornår vasken skal starte, således at vasketøjet er rent, når man kommer hjem, og dermed sparer man en del tid.

vaskemaskine energimærkeEnergimærket:
Vaskemaskiner kommer i en energiklasse, som angiver, om her er tale om en energivenlig model. Vælg med fordel en model i energiklasse A++ eller A+++, som er de to bedste klasser på markedet. 

Centrifugering:
Centrifugeringen har den funktion, at den slynger vandet ud af tøjet, når det er færdigvasket, og dermed bliver det så tørt som muligt, hvilket gør selve tørringsprocessen hurtigere (både hvis man hænger tøjet op på en tørresnor udendørs, eller hvis man anvender en tørretumbler).

Vaskemaskiner kommer med forskellige centrifugeringshastigheder, og en højere hastighed er lig med en hurtigere tørring – men også mere larm. En høj centrifugeringshastighed kan også være en dårlig ide, hvis der er tale om sart eller skrøbeligt tøj, som ikke vil kunne tåle den hårde behandling. Ofte vil man kunne vælge vaskemaskiner, der har op til 1600 omdrejninger per minut, men man kan også finde modeller med helt op til 1800 omdrejninger per minut. For de flestes vedkommende vil det være nok med 1400 omdrejninger per minut.

Levetid:
En velbygget vaskemaskine skal gerne kunne holde i minimum 10 år, og det kan være svært at finde ud af, hvor lang levetid en model har. Ud over materialet, som før nævnt, så kan man også vælge en model med en kulfri motor, som generelt sikrer maskinen en forlænget levetid.

Man bør i forhold til levetid også overveje, om man altid ønsker at have en vaskemaskine, der er udstyret med det nyeste inden for teknologien – for teknologien udvikler sig med hastig fart, og dermed kan man ikke undgå, at ens i dag topmoderne vaskemaskine vil være umoderne om et par år. Derfor kan det være nødvendigt at udskifte den oftere.

Teknologi:
Som nævnt udvikler teknologien sig hele tiden, og i dag kan man let få en vaskemaskine med WiFi, som man kan styre med sin telefon. Overvej om der er brug for dette, for disser maskiner koster ofte en del mere. Mange vaskemaskiner har i dag også Near Field Communication (NFC), som tillader, at man løbende kan downloade nye programmer til modellen.


Gode råd til vasken

Gode råd til vasken

Efter man har bestemt sig for at anskaffe sig en vaskemaskine, så skal den også bruges. Det lyder indlysende, men faktisk er der mange nyttige ting, man bør vide, inden man bare smider alt det beskidte tøj ind og trykker start. Baseret på en artikel fra det store britiske husholdningsmagasin Goodhousekeeping.com, guider vi her til de bedste råd og tips til vasken:

Separér vasketøjet efter temperatur:
Langt fra alt vasketøj kan tåle at blive vasket sammen. Som hovedregel bør man vaske håndklæder, sengetøj og undertøj på 60 grader (90 grader, hvis der har været sygdom med opkast og diarre), og bukser og bluser på 30-40 grader. Hvis T-shirts eller bluser ikke er decideret beskidte, så kan man godt vaske dem ved lavere grader (15-20 grader) – en lavere temperatur er heller ikke lige så skadelig for tøjets farver som en høj temperatur, som især kan tage det skarpe af farverne.

Læg dog mærke til at tøj, der vaskes ved lavere temperaturer, har brug for specialvaskemiddel til kold vask, for ellers fjernes bakterierne ikke. Vask dog aldrig undertøj, sengetøj eller håndklæder på kold vask, for der findes for mange bakterier her, som den kolde vask ikke kan fjerne. 

Separér vasketøjet efter materiale:
Visse former for tekstiler skal også vaskes separat baseret på materiale – blandt andet bør bomuld, syntetiske materialer, uld og silke vaskes hver for sig. 

Separér vasketøjet efter vægt:
Det er også en god ide at separere let tøj som T-shirts eller lagener fra tungt tøj som jeans eller denim generelt, da de lette tekstiler tørrer hurtigere end de tunge, og så vil de risikere at blive over-tørret inde i maskinen, hvilket kan beskadige fibrene og krympe tøjet.

Separér vasketøjet efter farve:
vasketøj sorterMørkt tøj kan let smitte af på lyst tøj, og denne misfarvning vil være svær at få væk igen. Anvend også forskelligt vaskemiddel til henholdsvis farvet og hvidt tøj, da vaskemidler til farvet tøj er designet til at holde farverne skarpe, mens vaskemiddel til hvidt tøj er designet til at blege det en smule.

Hvis man ønsker at beholde den hvide farve, så kan man med fordel også tørre tøjet udenfor direkte i solen, da solstrålerne vil have en blegende effekt.

Separér vasketøjet efter snavs:
Meget snavset tøj med tydelige pletter og let snavset tøj, der måske bare føles lidt ”brugt”, bør vaskes hver for sig. 

Brug vaskemaskinens programmer:
Vaskemaskinen vil komme med enten mange eller få programmer, der er specialiserede inden for bestemte områder. Gør brug af disse, hvilket vil give et mere optimalt resultat. 

Vaskeposer:
Beskyt delikat tøj som bh’er i maskinen ved at vaske dem i en vaskepose.

Læg sokker ind først:
Sokker kan hurtigt blive væk under vasken. Læg dem derfor i maskinen først, hvilket vil føre til, at de har sværere ved at vikle sig ind i andre tekstiler. 

Vend vrangen ud:
Man kan ikke komme udenom, at vask i maskine er hårdt for tøjet og slider på det. Tøjet gnider nemlig også mod hinanden under vasken, hvilket fører til tab af både farve og form.

Men man kan minimere skaden ved at vende vrangen ud på tøjet, plus man kan sørge for, at alle lynlåse er lynet, og at der ikke er for mange detaljer på tøjet, som kan rive i både tøjstykket selv, men også i de andre tekstiler. 

Tilsæt eddike:
HusholdningseddikeBrugen af eddike under vasken er et husmodertip, som faktisk både kan gøre tøjets farver stærkere samt gøre det hvide tøj hvidere. Tilsæt en hættefuld eddike efter vaskemidlet, og selv om eddiken her lugter meget, så smitter lugten ikke af på tøjet. Nogle bruger også salt i stedet for eddike. 

Skrub ikke på pletten:
Hvis tøjet har fået en synlig plet, så hjælper det ikke bare at skrubbe løs på pletten med vaskemiddel med stærke håndkræfter – måske vil pletten endda sprede sig ud og gøre det hele værre.

I stedet bør man forsigtigt duppe lidt vaskemiddel på og derefter lægge tøjet i vaskemaskinen – eller man kan anvende pletrens. Husk, at jo før man behandler en plet, jo større er chancen for, at man kan få den af. 

Hårdt vand:
Mange har hårdt vand i vandhanen, og det betyder, at tøjet også bliver vasket i det hårde vand. Hårdt vand indeholder meget kalk og magnesium, som er harmløst, men kan give problemer for vasketøjet. For det første kan de kalke vaskemaskinen til, og så kan det hårde vands mineraler påvirke vaskemidlet, så det ikke er lige så effektivt. Tøjet kan dermed komme ud mindre rent, føles mere stift og få mattere farver. 

Lær at læse vaskemærket korrekt – grader:

Der findes altid et vaskemærke på tøjet, og denne anvisning bør man følge for det bedst mulige resultat. Først og fremmest vil der stå et tal, som angiver den maksimale temperatur, som tøjet må vaskes ved. Er der billede af en skål med en hånd, så må tøjet kun vaskes i hånden.

Man kan også støde på en skål med en streg nedenunder – det betyder, at tøjet er delikat og helst skal vaskes skånsomt. Findes der 2 streger, så skal vasken være ekstra skånsom. 

Lær at læse vaskemærket korrekt – tørring:

Tørringsmulighederne ses via en lukket firkant. Findes der en firkant med en cirkel og en prik, betyder det, at dette stykke tøj kan tåle tørretumbler ved lav temperatur. En firkant med en cirkel og 2 prikker betyder, at dette stykke tøj kan tørretumbles ved en normal-temperatur.

En firkant med en cirkel og et kryds over betyder, at dette stykke tøj ikke kan tåle tørretumbler – det skal i stedet lufttørres. 

Lær at læse vaskemærket korrekt – strygning:

Tøjet kan hurtigt blive krøllet af at blive vasket, og strygning med strygejernet er derfor en god måde at få tøjet glat igen, men strygning er dog hårdt for tøjet, og ikke alle materialer kan tåle det. Anvisning for strygning på vaskemærket vises via et symbol, der er formet som et strygejern.

Et symbol med et strygejern med 1 prik betyder, at man ikke må stryge tøjet ved en temperatur, der er højere end 110 grader.

Et symbol med et strygejern med 2 prikker betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur på op til 150 grader.

Et symbol med et strygejern med 3 prikker betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur på op til 200 grader. Et symbol med et strygejern med et kryds over betyder, at man ikke bør stryge dette stykke tøj. 

renseriVask ikke tøj, der skal have rens:
Hvis der står på vaskemærket på tøjet, at det ikke må vaskes, så skal det renses på et renseri. Dette vil kunne ses via en skål med et kryds over. Man bør ikke omgå dette, for især jakkesæt, læder, frakker og ruskind kan tage skade og miste facon og udseende. 

Den rigtige mængde vaskemiddel:
Man skal hverken bruge for lidt eller for meget vaskemiddel. For lidt vaskemiddel resulterer i, at tøjet ikke bliver ordentligt rent, og for meget vaskemiddel kan give pletter. Dosér især i forhold til vandets hårdhed, og der findes ofte en guide på bagsiden af vaskemidlet hertil.

Smid jeans i fryseren:
Hvis man vil spare lidt på maskinvasken, kan man med fordel gøre det med jeans. Jeans fylder nemlig meget i tromlen, og hvis de ikke er deciderede beskidte men bare lidt brugte, kan man i stedet smide dem i fryseren, hvor den kolde luft vil dræbe eventuelle bakterier og gøre stoffet frisk igen. 

Opdel tøjet efter vask:
Hvis man har en stor familie, kan tøjvasken være en stor opgave. For at minimere lidt af arbejdet kan man med fordel med det samme, når tøjet er vasket, sortere det vaskede tøj ned i forskellige kurve – enten efter type af tekstil eller simpelthen efter person, så familiemedlem 1’s tøj kommer ned i én kurv, familiemedlem 2’s tøj kommer ned i en anden kurv og så videre. 

krympet tøjKrympet tøj kan reddes:
Ikke alt krympet tøj kan reddes, men tøj som T-shirts, der er fremstillet af for eksempel bomuld eller syntetisk, har en chance. Læg det krympede tøj i blød i lunkent vand i en balje og tilsæt lidt babyshampoo. Det blødgør fibrene, hvorefter man kan strække dem ud igen. 

Hold maskinen ren:

Selv om vaskemaskinen vasker tøjet rent flere gange om ugen, så gør hyppig tøjvask faktisk maskinen selv snavset. Den kan begynde at lugte, og der kan opstå uheldig bakterievækst. En gang om måneden bør man derfor foretage en tom vask på den højest mulige temperatur. Tilsæt eventuelt lidt eddike eller bagepulver.

Pas på tøjet efter vasken:
Når tøjet er vasket og tørret, skal man stadig passe på det og opbevare det korrekt. Eksperterne anbefaler blandt andet, at man ikke hænger sweatere op på bøjler på samme både som skjorter eller T-shirts, for sweatere er tungere, og tyngdekraften vil betyde, at områderne omkring nakke og skuldre vil blive hevet ned og ud af form.

Pas også på bh’erne og lad være med at opbevare dem sammenfoldede. Fold dem helt ud, og læg skålene ind i hinanden ligesom skeer i skuffen, og læg dem herefter ned i en skuffe.

Pas også på med håndvasken:
vask tøj i håndenSelv om håndvask er langt mere skånsomt end maskinvask, og nogle tekstiler kun bør vaskes i hånden, så er det ikke ligegyldigt, hvordan man bærer sig ad med håndvasken.

Brug gerne en balje og undgå at rense tøjet under en rindende vandhane – vand er nemlig tungt, og delikate testiler kan ikke altid holde til denne vægt, hvilket kan resultere i, at tøjets form bliver ødelagt. Brug derfor hellere en balje og læg gerne tøjet i en si, hvilket gør, at skyllevandet lettere kan komme ud.

Pas på med tørretumbleren:
Vaskemaskinen er hård ved vasketøjet, og tørretumbleren er måske endnu hårdere. Derfor anbefales det, at man tørrer sit tøj udendørs, hvis det er muligt, hvilket både er bedre for tøjet og mere skånsomt for miljøet. Bor man dog for eksempel i lejlighed, eller hvis det er vinter, så kan det være nødvendigt at anvende en tørretumbler, men pas på med varmen i tørretumbleren og pas på ikke at overtørre tøjet.

Læg også mærke til at hvis tøjet kommer ud af vaskemaskinen med en plet, som ikke er blevet fjernet under vasken, så lad være med at lægge dette tøjstykke i tørretumbleren, for varmen derinde vil nemlig sørge for, at pletten sætter sig endnu bedre fast. Lad det i stedet tørre og vask det igen – eventuelt med lidt pletrens også.


Gennemgang af de tests vi har gennemgået i artiklen:

Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner. Her testede man på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt gennemtestet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænk´s hjemmeside her.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN, Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 og Miele WCR 890 WPS. Ønsker du at læse anmeldelserne af de tre vaskemaskiner, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i deres test fra februar, 2016. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.
Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN, Electrolux PerfectCare 600 EW6F6248G5 og Miele WCR 890 WPS. Ønsker du at læse anmeldelserne af de tre vaskemaskiner, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Klikk.no 🇳🇴
Den norske avis har foretaget en test af 10 vaskemaskiner. Deres test har taget udgangspunkt i 7 hovedparametre, hvor man har vurderet vaskeresultatet, centrifugeringsevne, vasketid, el og vandforbrug, brugervenlighed lydniveau, vasketid og skylleevne.

Eksperterne har testet vaskemaskinerne på to hovedprogrammer, hvor der blevet testet på et bomuldsprogram og et syntetisk vaskeprogram. Centrifugeringsevnen er blevet udført ved at måle restfugten i tøjet efter endt vask. Der bliver givet points fra 1 – 6 for vaskemaskinernes evne til at udføre de forskellige opgaver. Du kan læse hele testen hos Klikk.no gratis her.

TV2 🇩🇰
Her kan du se TV2´s program om vaskemaskiner, hvor den kendte journalist Morten Spiegelhauer undersøger, hvilke vaskemaskiner der klarer sig bedst i test.

Maskinerne blev testet på en række forskellige færdigheder og fik lov at vaske tøj med vanskelige pletter. Eksperterne simulerede pletter ved at vaske olivenolie, fedt, blæk og kosmetik sammen med t-shirts, lagner, cowboybukser og andet vasketøj. Du kan se programmet gratis på TV2´s hjemmeside her.

Expert Reviews 🇬🇧
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Samsung WW9000 her og Miele WMB 120 her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, som har et mål om at være forbrugernes hjælp i hverdagen. Derfor tester og anmelder de et hav af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt LG FH6F9BDS2 og Miele WSG363.

Ønsker du at læse hele testen af LG FH6F9BDS2, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Miele WSG363, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til anmeldelsernes specifikke resultater kræver et abonnement.

M3 🇸🇪
M3 er et svensk online magasin, der tester næsten alt inden for gadgets og elektronik. Samsung WW9000 er den første vaskemaskine som magasinet har testet og redaktionen er især imponeret over maskinens mange funktioner. M3 har bedømt maskinen på design, brugervenlighed, støjniveau, vaskeresultater og værdi for pengene. Her lander maskinen samlet på karakten 10, som er det højeste der kan gives, samt titlen ”verdens sejeste vaskemaskine”. Du kan læse hele testen her.

Trusted Reviews 🇺🇸
Trusted Reviews er et online forbrugermagasin, der tester stort set alle former for produkter til husholdningen. Trusted Reviews udsatte blandt andet Samsung WW9000 for deres sædvanlige vaskemaskinetest, som besår af en teststrimmel farvet med pletter af indtørret ketchup, kaffe, blod, rødvin og motorolie, der bliver vasket på forskellige programmer. Testpanelet var imponeret over maskinens evne til at fjerne pletterne og igen blev det svage støjniveau under brug fremhævet. Vaskemaskinen ender på en samlet karakter på 4,5 stjerne ud af 5 mulige. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt LG FH6F9BDS2, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her. 

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt LG FH6F9BDS2, som de har givet 73 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Øvrige relevante tests

Hos Forbrugsguiden har vi også samlet en række test af vaskemaskiner fra nogle af verdens største og mest populære producenter. Her har vi undersøgt hvilke modeller der får de bedste vurderinger af eksperterne, så du nemt kan få et overblik over de bedste modeller. Vi har ligeledes sammenlignet priserne på modellerne, så det er nemt at få et komplet overblik over hvilke forhandlere der sælger modellerne billigst.

Du kan læse nærmere om følgende producenter:

Siemens vaskemaskine

Miele vaskemaskine

Bosch vaskemaskine

Hvis du i stedet foretrækker en topbetjent vaskemaskine, så kan du med fordel læse vores test om denne type vaskemaskiner. I vores topbetjent vaskemaskine test har vi samlet de modeller som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet. I denne artikel sammenlignes priserne på de forskellige modeller naturligvis også, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.

En anden populær løsning til folk der ønsker spare plads, er at vælge en vaske-tørremaskine. Du kan i vores test finde den bedste vaske-tørremaskiner, ligesom du kan sammenligne priser af de forskellige modeller.

Der er både fordele og ulemper forbundet med at investere i en vaske-tørremaskine. Det vigtigste at overveje inden køb er ofte, hvor stort dit behov er. Tørrer du kun sjældent tøj i maskine og har du også kun lidt plads i hjemmet, så kan en vaske-tørremaskine være en fornuftig løsning, da den kombinerede maskine vil spare plads i hjemmet.

Hvis du derimod både har plads i hjemmet og i budgettet, så vil en separat vaskemaskine og tørretumbler ofte være mere effektivt – især hvis du har et stort behov for at tørre tøj. Ofte er vaskedelen lige så god og effektiv som i en almindelig vaskemaskine, mens kompromiset ofte ligger hos tørredelen i maskinen.

Vi håber at denne test har kunne hjælpe dig med at vælge den rigtige vaskemaskine. Hvis du har nogle kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at sende os en mail. Vi bliver altid rigtig glade for at høre jeres mening, og vi sætter stor pris på både ris og ros.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse