Bosch elkedel test 2021 – Her er de bedste Bosch elkedler ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

I denne artikel ser vi nærmere på tests af elkedler fra Bosch, som eksperter og brugere har anmeldt.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give dig et overblik over elkedler fra Bosch, der har fået gode anmeldelser fra ekspertkilder. Hernæst tager vi et kig på alternative elkedler fra andre producenter. 

Vi har set nærmere på tests fra Forbrugerrådet Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt de tyske testmagasin Test.de og Testsieger.de.

Derudover har vi også taget et kig på et par brugeranmeldelser for at finde ud af, hvad forbrugerne siger. 

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen. 

Denne Bosch elkedel test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste elkedler fra Bosch
🔸 Gennemgang af alternative elkedler
🔸 Købsguide: Det skal du overveje ved køb af en elkedel
🔸 Sådan rengør du din elkedel
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch elkedel test – Her er de 6 bedste elkedler fra Bosch

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Bosch elkedler, der har fået de bedste bedømmelser. Forbrugsguiden har analyseret en række anerkendte tests fra både ind og udland, samt gennemgået en række brugeranmeldelser.

Du finder også prissammenligning af de forskellige elkedler, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Bosch TWK8613

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön  
Testvinder hos det tyske testmagasin Test.de 
Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

bosch-twk8613-elkedel

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
599,00 599,00 Læs mere

.
Bosch TWK8613 er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, Forbrugerrådet Tænk og tyske Test.de. Alle tre eksperter er begejstrede for elkedlen, som de har kåret som en af testvinderne i deres tests. 

Eksperterne er især vilde med modellens brugervenlighed og effektivitet. Samtidigt er de glade for dens lave pris. Ingen af eksperterne finder nogle deciderede ulemper ved elkedlen. 

Stilren elkedel med temperaturvalg

Ved køb af Bosch TWK8613 får man en stilren elkedel i et elegant design. Elkedlen er forsynet med en udvidet sokkel, så betjeningen er ekstra nem. 

På betjeningspanelet findes temperaturvalget, hvor man kan vælge mellem de fire forskellige temperaturer: 70, 80, 90 og 100 grader. Man kan ydermere gøre brug af en funktion, der holder vandet varmt i op til 30 minutter. 

Sikker elkedel

Bosch TWK8613 er en sikker elkedel, der er udstyret med tre sikkerhedsfunktioner. Den kommer blandt andet med en automatisk slukke-funktion, så elkedlen slukker, når kogepunktet er nået.

Derudover slukker elkedlen, når selve kanden bliver løftet af soklen. Den har ligeledes en overophedningsbeskyttelse, så elkedlen bliver afbrudt ved en alt for høj belastning. 

Udover at Bosch TWK8613 er sikker, så er den også funktionel. Der findes nemlig både et udtageligt kalkfilter af rustfrit stål samt en udvendig vandindikator på begge sider. Desuden kommer den med en 360-graders sokkel, så elkedlen nemt kan placeres på selve soklen. 

Stor kapacitet

Da Bosch TWK8613 er forsynet med flere temperaturer, er der mulighed for at koge vand til forskellige formål. Ikke nok med det, så kan man ligeledes koge op til 1,5 liter vand på én gang.

Takket være elkedlens effektive motor med en effekt på 2400 Watt, bliver vandet kogt til den valgte temperatur på kort tid. Man skal derfor ikke vente længe på, at vandet er klar til en kop te, kaffe eller lignende. 

Fordele ved Bosch TWK8613:
🔵 Tre sikkerhedsfunktioner
🔵 Fire temperaturer
🔵 Kapacitet på 1,5 liter
🔵 360-graders sokkel
🔵 Holder vandet varmt i op til 30 minutter


Bosch TWK7203

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TWK7203

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
624,00 624,00 Læs mere
667,00 667,00 Læs mere
699,00 699,00 Læs mere

.
Både det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bosch TWK7203. Her udmærker elkedlen sig især på grund af dens temperaturindstillinger og lette programmering. 

Dog er eksperterne mindre vilde med elkedlens vægt, da de mener, at den er forholdsvis tung. De nævner også, at den er sværere at holde ren end andre modeller.

Temperaturvalg og TouchControl-betjening

Med Bosch TWK7203 får man en elkedel med praktiske funktioner og en nem betjening. Elkedlen er blandt andet udstyret med et temperaturvalg, hvor man har mulighed for at vælge mellem syv forskellige temperaturer mellem 70 og 100 grader. 

Temperaturen indstilles via TouchControl-betjeningen, som består af et touch-display. Det sikrer en nem betjening, da alle funktioner aktiveres ved blot at røre knappen. 

På displayet findes der ydermere en KeepWarm-funktion. Her kan man holde vandet varmt på den ønskede temperatur i op til 30 minutter. 

Elkedel med dobbeltisoleret kande

Bosch TWK7203 er udstyret med en dobbeltisoleret kande, der sørger for at holde på varmen. Ikke nok med det så sikrer det også, at elkedlen ikke bliver for varm at holde på. Man risikerer herved ikke at brænde sig på kedlen, selv når den lige har kogt vand. 

Når vandet er færdigkogt, vil elkedlen sige et dæmpet lydsignal, så man bliver gjort opmærksom på, at vandet har nået den ønskede temperatur. Man behøver derfor ikke stå ved siden af elkedlen for at holde øje med, hvornår den er færdig. 

Sikker elkedel med stor kapacitet

Bosch TWK7203 kommer med en kapacitet på hele 1,7 liter. Der er derfor rig mulighed for at koge en stor mængde vand på samme tid, så der er nok til hele familien eller et par ekstra gæster. 

Vandet koges hurtigt takket være den effektive motor med en effekt på 2200 Watt. Når kogepunktet er nået, vil elkedlen slukke pr. automatik. 

Ved rengøring af Bosch TWK7203 er der mulighed for at fjerne kalkfilteret. Rengøringen er forholdsvis smertefri, da elkedlen har en stor 90-graders åbning. Det gør det nemmere at komme ned i elkedlen og rense den ordentligt. 

Fordele ved Bosch TWK7203:
🔵 Kapacitet på 1,7 liter
🔵 Dæmpet lydsignal
🔵 Dobbeltisoleret kande
🔵 Syv temperaturindstillinger
🔵 TouchControl-betjening


Bosch TWK7809

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Bosch TWK7809

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
343,00 343,00 Læs mere

.
Bosch TWK7809 er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. I de to tests har elkedlen henholdsvis fået en god bedømmelse samt blevet kåret som en af topscorerne.

Dette er blandt andet på grund af, at eksperterne er begejstrede for modellens ydeevne, kapacitet og solide design. Til gengæld er de mindre vilde med kogetiden. 

Elegant og enkel elkedel med ledningsoprul

Bosch TWK7809 er en elkedel, som er fremstillet i et elegant og enkelt design. Det gør, at elkedlen sagtens kan blive stående på køkkenbordet, så man ikke behøver at pakke den væk efter brug.

Ønsker man alligevel at putte elkedlen i køkkenskabet, kan man gøre brug af det praktiske ledningsoprul. Her kan man gemme ledningen væk, så det er nemmere at placere den i skabet.

Elkedel med effektiv motor og flere sikkerhedsfunktioner

Med Bosch TWK7809 får man en elkedel med en effektiv motor. Motoreffekten er nemlig på 2200 Watt. Man kan derfor få kogt sit vand forholdsvist hurtigt – også selvom man fylder elkedlen op til sin maksimumkapacitet. Kapaciteten er på 1,7 liter vand. 

Når elkedlen er færdig med at koge vandet, vil den pr. automatik slukke. Samtidigt kommer den med en sikring mod tørkogning og overophedning, så den stopper, hvis der opnås en for høj belastning. 

Funktionel elkedel 

Bosch TWK7809 er en funktionel elkedel, der er forsynet med en tænd/sluk-knap. Knappen skal blot vippes op og ned alt efter, om man ønsker at tænde eller slukke den.

Samtidigt kommer elkedlen med et aftageligt kalkfilter samt en dækselåbning med knaptryk.

Det aftagelige kalkfilter gør det nemmere at rengøre elkedlen, mens knappen til dækselåbningen sikrer, at du kan bruge en hånd til at åbne kedlen og derefter hælde varmt vand i en kop. 

Fordele ved Bosch TWK7809:
🔵 Aftageligt kalkfilter
🔵 Kapacitet på 1,7 liter
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Ledningsoprul
🔵 Effektiv motor


Bosch TWK6A813

God bedømmelse hos Testsieger.de

Bosch TWK6A813 elkedel

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
409,00 409,00 Læs mere

.
Bosch TWK6A813 er blevet testet og anmeldt af den tyske side Testsieger.de. De tyske eksperter har givet elkedlen en god bedømmelse, da de er vilde med dens praktiske funktioner og høje kvalitet.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for elkedlen, nævner de, at både soklen og låget bliver ret varme, hvilket man skal være opmærksom på. 

Elkedel med stor kapacitet 

Bosch TWK6A813 er fremstillet til at være en effektiv og hurtig elkedel, der koger vand til mange formål. Elkedlen har nemlig en stor kapacitet på 1,7 liter, så man sagtens kan koge en del vand på samme tid. 

Ønsker man ikke at koge meget vand samtidigt, kommer Bosch TWK6A813 med en praktisk funktion ved navn One-Cup. Denne funktion gør, at man har mulighed for at koge mindre mængder vand. 

Uanset om man koger en større eller mindre mængde vand, sikrer elkedlens kraftfulde varmelegeme, at vandet koges hurtigt. Motoreffekten er nemlig på hele 2400 Watt. 

Nem betjening 

Med Bosch TWK6A813 får man en elkedel, der er nem at betjene. Den er designet til at kunne betjenes ved brug af blot en enkelt hånd.

Betjeningen er nem og overskuelig med en knap til åbning og en tænd/sluk-knap. Selve håndtaget er også lavet på en måde, så man ikke brænder sig, når man hælder vand op i en kop, en gryde eller lignende. 

Der kan ydermere findes en markering for, hvor meget vand der er i elkedlen. Det gør det nemmere at fylde lige netop den mængde vand i kedlen, som man har brug for.

Sikker elkedel med autosluk-funktion

Bosch TWK6A813 er ikke blot en praktisk elkedel, den er også sikker. Den kommer med flere sikkerhedsfunktioner, hvilket tæller en sikring mod overophedning samt en tørkogningsbeskyttelse. På den måde bliver elkedlen hverken overophedet eller tørrer sig selv ud. 

Sidst men ikke mindst kommer Bosch TWK6A813 med en autosluk-funktion. Det vil sige, at elkedlen helt automatisk slukker, når kedlen bliver løftet væk fra soklen. 

Fordele ved Bosch TWK6A813:
🔵 Kapacitet på 1,7 liter
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Autosluk-funktion
🔵 One-Cup-funktion
🔵 Nem betjening


Bosch TWK3A051

3,7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Bosch TWK3A051

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 168,00 Læs mere
172,00 172,00 Læs mere

.
Bosch TWK3A051 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær elkedel hos forbrugerne. Elkedlen har nemlig fået gode brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk. 

Her skriver brugerne, at elkedlen er forsynet med praktiske funktioner samt fungerer optimalt uden nogen problemer. Dog nævner en bruger, at elkedlen ikke er nem at rengøre. 

God elkedel med lynhurtig opvarmning, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos den danske forhandler Skousen.dk er Bosch TWK3A051 en ”rigtig god elkedel”, som kommer med flere praktiske funktioner. Brugerne er især glade for dens autosluk-funktion, når man løfter kedlen væk fra soklen 

Derudover nævner en bruger, at Bosch TWK3A051 er forsynet med en ”lynhurtig opvarmning”. En bruger hæfter sig ydermere ved, at elkedlen kommer med en ”nem påfyldning uden at skulle åbne låget”. 

Brugerne skriver masser af rosende ord om Bosch TWK3A051. Dog skriver en bruger, at det ikke er nemt at rengøre elkedlen, da det er ”meget svært at fjerne kalkrester”. 

Hurtig og sikker opvarmning 

Takket være Bosch TWK3A051 effektive motor med en motoreffekt på 2400 Watt bliver vandet hurtigt varmet op. Man kan derfor få lavet en kop te, kaffe eller koge noget vand til madlavningen på ingen tid.

Kapaciteten er på 1 liter, så den er mindre end andre modeller. Til gengæld er elkedlen forsynet med tre sikkerhedsfunktioner.

Elkedlen kommer med en tørkognings- og overophedningsbeskyttelse, en autosluk-funktion samt en funktion, der afbryder kogningen, hvis kedlen løftes fra soklen. Der er ydermere en lås på låget, hvilket øger sikkerheden. 

Nem og enkel betjening 

Bosch TWK3A051 er enkel og nem at betjene på grund af dens simple, men praktiske funktioner. Ved påfyldning af vand behøver man ikke at åbne låget, da dette kan klares med låget lukket.

Samtidigt kommer elkedlen med en 360-graders sokkel, så man nemmere kan placere elkedlen, når man skal koge vand. 

Når elkedlen sættes i gang, skal man gøre brug af knappen med lys. Den kan tændes og slukkes på den samme knap. Efter brug kan elkedlen opbevares på køkkenbordet eller i køkkenskabet. Opbevares den i køkkenskabet, kan man anvende kedlens ledningsoprul for en nem opbevaring af ledningen. 

Fordele ved Bosch TWK3A051:
🔵 Nem opbevaring
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 360-graders sokkel
🔵 Effektiv motor
🔵 Simpel betjening


Bosch TWK7403

Ingen bedømmelse

Bosch TWK7403

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
281,00 281,00 Læs mere
284,00 284,00 Læs mere
288,00 288,00 Læs mere
0,00 295,70 Læs mere
0,00 297,00 Læs mere

.
Bosch TWK7403 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Vi har dog taget elkedlen med i vores artikel alligevel, da det er en simpel, men praktisk model. På den måde får brugeren et bedre overblik over de forskellige elkedler fra Bosch på markedet. 

Effektiv elkedel med stor kapacitet 

Bosch TWK7403 er en effektiv elkedel, der koger vand hurtigt og effektivt. Takket være dens motor på 2200 Watt skal man ikke vente længe på varmt vand til madlavningen, teen eller kaffen. 

Derudover har Bosch TWK7403 en kapacitet på hele 1,7 liter, så man kan opvarme en stor mængde vand på samme tid. Ønsker man at koge en mindre mængde vand, kan man også sagtens det. Den er nemlig forsynet med en indikator for at varme vand til en enkelt kop. 

Tre sikkerhedsfunktioner 

Med Bosch TWK7403 får man en sikker elkedel med tre sikkerhedsfunktioner. Disse inkluderer tørkognings- og overophedningsbeskyttelse, autosluk og en funktion, der afbryder kogningen, når elkedlen fjernes fra soklen. 

Samtidigt står elkedlen stabilt og solidt på køkkenbordet under brug, da soklen er forsynet med gummifødder.

Ved rengøring af elkedlen kan man fjerne kalkfilteret, der er placeret ved kandens tud. Det er ydermere nemt at komme til nede i elkedlen, da åbningen er stor. Låget åbnes via et enkelt tryk på en knap. 

Enkel opbevaring 

Bosch TWK7403 er udstyret med et ledningsoprul, så man nemt kan opbevare ledningen, når kedlen ikke er i brug. Man kan derfor roligt placere elkedlen på enten køkkenbordet eller i køkkenskabet uden, at ledningen kommer i vejen hele tiden.

Ikke nok med at opbevaringen er enkel, så kommer Bosch TWK7403 også med en simpel betjening. Betjeningen foregår med hjælp fra tænd/sluk-knappen med lys, så man hurtigt kan se, om kedlen er tændt eller slukket. Den 360-graders sokkel sikrer desuden, at det er let at placere kedlen. 

Fordele ved Bosch TWK7403:
🔵 Aftageligt kalkfilter
🔵 Tre sikkerhedsfunktioner
🔵 Simpel betjening
🔵 Ledningsoprul
🔵 Kapacitet på 1,7 liter


Alternativer til Bosch elkedler

I ovenstående afsnit har vi gennemgået et udpluk af elkedler fra Bosch, der har fået gode anmeldelser af eksperter og forbrugere. Her i det næste afsnit gennemgår vi alternativer til elkedler fra Bosch, da der findes andre anbefalelsesværdige modeller på markedet.

På den måde får man nemmere et overblik over modeller fra andre producenter. Man kan herved sammenligne disse ud fra eksperternes og forbrugernes vurderinger samt elkedlernes specifikke funktioner og specifikationer.


Siemens TW86103

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

siemens-tw86103

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
460,00 460,00 Læs mere
481,00 481,00 Læs mere
481,00 481,00 Læs mere
589,00 588,00 Læs mere

.
Siemens TW86103 er blevet testet og anmeldt af både danske og svenske eksperter. Disse tæller det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der begge har kåret elkedlen som en af testvinderne i deres store tests. 

Eksperterne er især begejstrede for elkedlens høje kvalitet samt effektive evne til at holde vandet varmt i en længere periode. Dog er eksperterne mindre vilde med kedlens vægt, da de mener, at den er forholdsvis tung. 

Brugervenlig elkedel

Siemens TW86103 er nem at betjene samt påfylde med vand, da dette foregår direkte gennem hældetuden. Man behøver derfor ikke åbne låget, når man skal fylde vand i kedlen. Kapaciteten er på 1,5 liter. Der er mulighed for at aflæse mængden af vand via vinduet. 

Ikke nok med det kommer Siemens TW86103 ydermere med tre sikkerhedsfunktioner. Disse funktioner sørger for en sikker opvarmning af vand, da kedlen hverken bliver overophedet eller ved med at koge vandet, når kedlen løftes af soklen. Endvidere slukker kedlen automatisk, når kogepunktet er opnået. 

Justerbar elkedel 

Udover at være en brugervenlig elkedel, så kommer Siemens TW86103 også med smarte funktioner.

Der er blandt andet mulighed for at indstille vandtemperaturen alt efter ønske og behov. Temperaturen kan indstilles til enten 70, 80, 90 eller 100 grader, så man kan bruge kedlen til mange formål. Den integrerede LED-indikator viser den specifikke temperatur. 

Derudover kommer Siemens TW86103 med en KeepWarm-funktion, så der er mulighed for at holde vandet varmt på den ønskede temperatur i op til 30 minutter. Man kan herved koge vandet i forvejen, så det er klar til brug. 

Nem betjening

Betjeningen af selve elkedlen er simpel og meget brugervenlig. Låget på elkedlen åbnes med et enkelt knaptryk, så rengøring og påfyldning af vand er en snild sag.

Selve motoren har en effekt på 2400 Watt, så vandet koges hurtigt. Når man er færdig med at bruge elkedlen, kan den pakkes væk uden problemer takket være det praktiske ledningsoprul. Her er der mulighed for at gemme ledningen væk, så den kan stå indeni et køkkenskab. 

Fordele ved Siemens TW86103:
🔵 Ledningsoprul
🔵 Tre sikkerhedsfunktioner
🔵 KeepWarm-funktion
🔵 Fire temperaturer
🔵 Nem påfyldning


Philips HD9350

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips HD9350

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
224,00 224,00 Læs mere
228,00 228,00 Læs mere
0,00 269,00 Læs mere
0,00 278,00 Læs mere
0,00 328,00 Læs mere

.
Philips HD9350 er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge eksperter er begejstrede for elkedlen, som de har kåret som henholdsvis testvinder og topscorer. 

Dette har de blandt andet gjort på grund af elkedlens præcise temperaturer og hurtige opvarmning. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at vandet nemt kan løbe forbi filteret. 

Holdbar elkedel med stor kapacitet 

Med Philips HD9350 får man en holdbar elkedel fremstillet i et elegant design i rustfrit stål. Kapaciteten er på hele 1,7 liter, så man har mulighed for at koge en større eller mindre mængde vand på én gang. Vandstanden kan aflæses på indikatoren, som er placeret under håndtaget.

Samtidigt er Philips HD9350 en sikker model, der er placeret på et fladt varmelegeme. Dette sikrer en hurtig kogning af vandet, mens det ydermere er nemt at påfylde og rengøre kedlen takket være dens store åbning.

Den er desuden forsynet med et multisikkerhedssystem, der forhindrer tørkogning. 

Flere praktiske funktioner

Philips HD9350 er udstyret med flere praktiske funktioner heriblandt et micro mesh-filter. Dette filter er aftageligt og placeret på udløbstuden. Det gør, at filteret fanger helt små kalkpartikler ned til 200 mikro. 

Når elkedlen er tændt, kan man hurtigt se dette på indikatoren. Den vil nemlig lyse, når kedlen er tændt, så man aldrig er i tvivl om dette. Påfyldningen sker via låget eller tuden. Låget åbnes med fjederlukkemekanismen.

Ledningsfri kande

Philips HD9350 er en ledningsfri kande placeret på en 360-graders sokkel. Det gør det nemt at tage kedlen af og på. 

Endvidere kommer elkedlen med et ledningsoprul, der kan placeres under basen. Man kan herved nemt gemme ledningen væk, uanset om kedlen skal blive stående på køkkenbordet eller placeres i et køkkenskab. 

Sidst men ikke mindst er Philips HD9350 forsynet med en effektiv motor med en motoreffekt på 2200 Watt. 

Fordele ved Philips HD9350:
🔵 Ledningsfri kande
🔵 Micro mesh-filter
🔵 Fladt varmelegeme
🔵 Multisikkerhedssystem
🔵 360-graders sokkel


Købsguide: Det skal du overveje ved køb af en Bosch elkedel

Bosch TWK7203Hvis du spekulerer på, hvorfor nogen måske har brug for en elkedel, kan du ikke være en ivrig te- eller kaffedrikker.

En elkedel er nemlig et praktisk redskab i et køkken, hvis du er vild med bekvemmeligheden i, at du på ingen tid kan koge vand til kaffe, te eller madlavning.

Faktorer du skal overveje, når du køber en elkedel

Hvis du har besluttet, at en elkedel giver mening at have i dit hjem, så er der et par ting, du bør overveje i din søgen efter den rigtige.

Hastighed 
For de fleste mennesker, der elsker elkedler, er det vigtigste, at den er hurtig og effektiv. Hvis en af dine vigtigste grunde til at købe en elkedel er at fremskynde processen i at koge vand, så skal du især kigge efter en elkedel, der har ry for at være hurtig.

De fleste elkedler tager et sted mellem tre til fire minutter, når det kommer til at koge vand, mens nogle siges at være endnu hurtigere end dette. Tag et kig på de forskellige elkedlers produktbeskrivelser og find ud af, hvad producenten siger.

Du kan også tage et kig på anmeldelser af de elkedler, du overvejer at købe for at se, hvad andre kunder har af oplevelser, når det kommer til kogetiden.

Temperaturindstillinger
temperaturDrikker du meget te, er det en fordel at tage et kig på elkedlens temperaturindstillinger. Diverse typer af te smager nemlig bedst, når de brygges ved forskellige temperaturer.

Så mens en specifik temperatur fungerer fint for sort te, er det ikke ideelt for smagen af eksempelvis grøn te. At have mulighed for at indstille temperaturen er også en fordel, når det kommer til blandt andet vand til kaffe.

Nogle mere budgetvenlige elkedler tilbyder ikke muligheden for at indstille temperaturen. Er dette en vigtig funktion for dig, skal du sørge for at kigge efter en elkedel, som giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige temperaturer. Samtidigt er det en god idé at kontrollere, at indstillingerne omfatter de temperaturer, du skal bruge.

Prisen
prisDe simple elkedler med begrænsede funktioner kan koste så lidt som et par hundrede kroner – og endda sommetider mindre. Modeller i en højere kvalitet med flere funktioner og en højere kapacitet kan koste så meget som over 1000 kroner.

Hvis du blot leder efter en kedel, der varmer vand til te hurtigt og ikke er alt for bekymret i forhold til elkedlens holdbarhed, er det fint at vælge en af de mere budgetvenlige modeller.

Ønsker du i stedet variable temperaturmuligheder, materiale af høj kvalitet og en større sandsynlighed for, at din elkedel holder i lang tid, så gå efter en af de dyrere muligheder.

Størrelse og kapacitet 
Der er to hovedfaktorer, som du skal overveje, når det kommer til størrelsen. Den første er kapaciteten. Laver du typisk en kop kaffe eller te til en person, eller brygger du normalt drikkevarer til flere?

De fleste elkedler er store nok til at koge vand til flere kopper, mens andre modeller har en mindre kapacitet. Så sørg for at tænke dine behov igennem og sammenlign elkedlernes kapacitet, før du foretager et valg.

Den anden vigtige størrelse, som du skal tage et kig på, er selve elkedlens størrelse i forhold til pladsen på dit køkkenbord. Hver ny genstand, du tilføjer til et køkken, skal placeres et eller andet sted. Og de fleste køkkener har en begrænset mængde af plads på køkkenbordet, da du også skal kunne lave og tilberede mad.

Før du køber en elkedel, skal du finde ud af hvor i dit køkken, du vil placere kedlen og tjekke, om der er plads til den. Det er bedre at vide på forhånd, hvad du har plads til end at købe noget, som du slet ikke kan stille på køkkenbordet. 

Brugervenlighed 
brugervenligGenerelt er elkedler nemme at bruge. Men nogle har funktioner eller designmuligheder, der gør dem mere betjeningsvenlige end andre.

Hvis din prioritet er enkelhed og hastighed, så kan du finde en simpel elkedel uden forskellige temperaturindstillinger og funktioner, som er simplere at finde ud af end nogle af de mere avancerede modeller. Men kan du lide de ekstra muligheder, der kommer med de mere avancerede elkedler, så skal du være sikker på, at du vælger en model, som du ikke mener er alt for besværlig at betjene.

En elkedel, der enten er ledningsfri eller har en aftagelig ledning, vil generelt være nemmere at bruge end en, du skal holde tæt på en stikkontakt, hver gang du bruger den. Og en elkedel med praktiske funktioner, som en KeepWarm-funktion og autosluk, vil sikre, at selv de mest glemsomme brugere ikke behøver at bekymre sig om at huske alle de små ting.

Udvendig varme
Hvis du ikke ønsker at bekymre dig om at brænde dig selv, når du bruger din elkedel, så tag et kig på, hvad andre brugere siger, når det kommer til, hvor varmt apparatet bliver på ydersiden.

En elkedel lavet af glas eller plast er tilbøjelig til at klare sig bedre i dette henseende end en model, der er lavet af metal. Det skal du være opmærksom på, hvis du er interesseret i en elkedel, som ikke bliver alt for varm udvendigt under brug.

Vægt 
VægtHvis din elkedel for det meste bliver stående på dit køkkenbord, så er dens vægt nok ikke noget, som behøver at være en stor overvejelse for dig.

Men ønsker du at være i stand til nemt at tage elkedlen med dig på farten, eller ved du, at det vil være svært for dig at løfte en fyldt kedel, når du skal hælde varmt vand i en kop, så skal du kigge efter et apparat, der ikke vejer særlig meget. De fleste elkedler vil have vægten inkluderet i deres specifikationer, så du nemt kan sammenligne dine muligheder. 

Ønsker du at læse mere om, hvordan du bedst muligt vælger den helt rigtige elkedel til dine behov, kan du klikke ind her på denne artikel fra Which.co.uk eller denne artikel fra Goodhousekeeping.com.


Sådan rengør du din Bosch elkedel

elkedel rengør

Rengøring er vigtigt, når det kommer til at vedligeholde din elkedel. Udover at din elkedel kan ende med at være fyldt med kalk eller se beskidt ud, så kan det også påvirke dens effektivitet samt smagen af din kaffe eller te, hvis du ikke renser den. Så her finder du nogle tips og tricks, der hjælper dig med at rengøre din elkedel.

Sådan afkalker og rengør du en elkedel

Trin-for-trin-guide til rengøring

1⃣ Fyld kedlen halvt op med lige store dele vand og hvid eddike.

2⃣ Tænd for kedlen og kog blandingen.

3⃣ Sluk kedlen og fjern ledningen fra stikkontakten.

4⃣ Lad eddike-vandblandingen blive i kedlen i omkring 15-20 minutter. Hæld nu vandet ud og skyl udstyret. Du skal muligvis skylle flere gange for at sikre, at der ikke er spor af eddike tilbage i kedlen.

5⃣ Tør kedlen indvendigt med en ren klud og lad den tørre helt.

6⃣ Når kedlen er helt tør, kan du igen koge vand i den.

I tilfælde af at der er en dvælende lugt af eddike, kan du koge vand i kedlen et par gange inden brug. Hvis der er meget kalk, der skal fjernes, kan du endda gøre brug af en stærkere eddikeblanding og lade den blive i kedlen i en time eller endda natten over.

afkalkDu skal dog være opmærksom på, at visse produkter ikke er velegnet til at blive rengjort med eddike. I sådanne tilfælde kan du i stedet fylde din elkedel med vand, klemme en citron i den og lægge skiver af den samme citron i opløsningen. Der findes nemlig andre gode muligheder, når det kommer til afkalkning og rengøring af din elkedel, hvis du ikke ønsker eller kan bruge eddike. 

En anden mulighed er at anvende bagepulver. Her kan du koge vand i elkedlen og lade vandet blive i kedlen i cirka en time. Hæld herefter vandet ud og skyl den. Når kedlen er kølet af, så drys en smule bagepulver i bunden og tør den af med en ren klud. Til sidst skylles kedlen grundigt med koldt vand, så al bagepulveret bliver fjernet. 

Hvad angår rengøring af elkedlen udvendigt, kan du bruge alle former for opvaskemidler eller sæber og tørre den af med en ren og fugtig klud. Har du en elkedel i rustfrit stål, kan du alternativt bruge olivenolie og gnide det på ydersiden af kedlen. Dette kan hjælpe med at gøre den skinnende ren. 

Ekstra tips og tricks

💠 Mange har en tendens til at efterlade vand i elkedlen efter brug. Men dette er ikke særlig godt, da vandet kan efterlade kalk og andet i den. Sørg derfor for, at du altid tømmer din elkedel helt efter brug. Det er bedst kun at koge den mængde vand, du skal bruge.

💠 Du skal helst rengøre din elkedel udvendigt mindst en gang om ugen og afkalke den indvendigt cirka en gang om måneden eller hver anden måned afhængig af, hvor ofte du bruger den.

💠 Da elkedlens varmelegeme er placeret i bunden, skal du huske, at den ikke må puttes ned i vand.

Er du interesseret i at læse mere om rengøring og afkalkning af en elkedel, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Expressen.se.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Bosch elkedler er bedst i test?

Bosch TWK8613

🤓 Hvordan testes Bosch elkedlerne?

Elkedlerne bliver bedømt ud fra hvor hurtigt og præcist, de får varmet 1 liter vand op til 100 grader. Derudover bliver der også set på brugervenlighed, byggekvalitet, støjniveau, energiforbrug og sikkerhed.

🤔 Hvad skal en elkedel kunne?

Grundlæggende skal elkedler bare kunne koge vand. Men det er alligevel en god ide, hvis du ser efter en model med en kort kogetid, høj sikkerhed og et effektivt kalkfilter.


Gennemgang af testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugermagasinet Tænk beskæftiger sig med et hav af aspekter inden for det danske forbrugerliv. Her leverer de brugbare artikler med gode råd, guides samt tests og anmeldelser af et væld af forskellige forbrugerprodukter.

Her har de foretaget en stor test af elkedler, hvor Bosch TWK8613, Bosch TWK7203, Bosch TWK7809, Siemens TW86103 og Philips HD9350 er iblandt. Alle elkedler har fået en god bedømmelse. 

Ønsker du at læse anmeldelserne af de forskellige elkedler, kan du klikke ind her på dette link. Vær opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Det er dog også muligt at tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med et hav af aspekter, der drejer sig om svenskernes forbrugerliv. Dette inkluderer blandt andet tests og anmeldelser af forbrugerprodukter.

I denne omgang har Råd & Rön testet elkedler, hvor vi har taget et nærmere kig på Bosch TWK8613, Bosch TWK7203, Bosch TWK7809, Siemens TW86103 og Philips HD9350.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis man ønsker at se resultatet af en enkelt test, er der mulighed for at tilkøbe adgang til testene enkeltvis. 

Test.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Test.de fokuserer på at lave test af forbrugerprodukter, så forbrugerne kan få et overblik over de forskellige fordele og ulemper ved de pågældende produkter. Her er der tale om en stor test af elkedler heriblandt Bosch TWK8613, som er blevet kåret som testvinder. Du kan læse hele testen af elkedlen her.

Testsieger.de 🇩🇪
Den tyske side Testsieger.de tester forbrugerprodukter inden for kategorierne have og hjem. De samler forskellige tests og vurderer dem herefter i forhold til hinanden.

Til sidst laver de så deres egen vurdering og anmeldelse af produktet, som forbrugerne kan læse. I denne omgang har den tyske side vurderet Bosch TWK6A813, som de har givet en god bedømmelse. Ønsker du at læse hele testen, kan du klikke ind her på dette link.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det, du søgte, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, der måske kunne være interessante for dig.

Skab dig et overblik over markedets bedst bedømte elkedler med vores generelle elkedel test. I denne test har vi samlet de modeller, på tværs af producenter, der har fået de bedste bedømmelser. Du finder også en prissammenligning, så du hurtigt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Du kan også læse vores store KitchenAid elkedel test, der giver dig et overblik over de bedste modeller fra det amerikanske kvalitetsmærke.

Er du særligt glad for mærket Bosch, har vi også en lang række artikler, specielt om deres produkter.

Her kan du eksempelvis læse vores Bosch køkkenmaskine og vores Bosch kaffemaskine test, der begge indeholder testvindere.

Også inden for hårde hvidevarer ligger Bosch helt i front. Her kan du blandt andet læse vores Bosch ovn test, vores Bosch køle-fryseskab test, vores Bosch vaskemaskine test, vores Bosch tørretumbler og vores Bosch opvaskemaskine test. I alle disse tests kan du læse dig til eksperternes vurderinger, samt finde prissammenligninger og nyttig viden om emnet.