Electrolux UltraSilencer test – Her er eksperternes favoritter

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om støvsugerlinjen fra Electrolux, der hedder Electrolux UltraSilencer. Denne linje inkluderer flere forskellige modeller, og vi har taget tre af dem med i artiklen.

Her er tale om tre modeller, der alle er blevet testet af eksperter og har modtaget stor ros.

Vi har bygget artiklen op således, at vi starter med at gennemgå de tre Electrolux UltraSilencer-modeller, hvor vi også kommer ind på, hvad eksperterne mener om dem.

Herefter bringer vi også et par alternative modeller fra andre linjer hos Electrolux, som ligeledes har opnået stor ros hos eksperterne.

De tests, vi har set nærmere på til denne artikel, stammer fra henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön,

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Electrolux UltraSilencer test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Electrolux UltraSilencer støvsugere
🔸 Overblik over to alternative modeller
🔸 Information om Electrolux som mærke
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Alternativer til Electrolux UltraSilencer

I det ovenstående har vi gennemgået tre modeller i Electrolux UltraSilencer-serien og set på deres funktioner. Der findes dog også andre gode støvsugere på markedet, og derfor vil vi i det næste afsnit gennemgå to andre modeller, der stammer fra andre af Electrolux’s serier.

Formålet er at være så nuancerede som muligt og give et bedre overblik over, hvilke alternativer til Electrolux UltraSilencer der findes.

Vi gennemgår de alternative modeller på samme måde, hvilket giver dig en bedre mulighed for at sammenligne og finde den model, der passer bedst til dine individuelle behov.


Electrolux ESP72DB Silent Performer

God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux ESP72DB Silent Performer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,00 799,00 Læs mere
799,00 799,00 Læs mere
0,00 999,00 Læs mere
1.499,00 1.499,00 Læs mere

.
Støvsugeren Electrolux ESP72DB Silent Performer har været medtaget i to forskellige eksperttests – den ene er udført af det danske forbrugerråd Tænk og den anden af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I begge tests er flere forskellige støvsugere fra forskellige mærker blevet afprøvet ud fra specifikke kriterier, hvorefter der er blevet givet en karakter.

Electrolux ESP72DB Silent Performer klarer sig rigtig fint i begge tests, og det resulterer i gode placeringer i toppen og flotte kommentarer.

God til alle typer af underlag

Electrolux ESP72DB Silent Performer vil være et godt valg, hvis ens hjem både har mange hårde gulve og gulvtæpper. Denne model har nemlig modtaget gode klasser for rengøringsevnerne – her er tale om klasse A på hårde gulve og klasse B på gulvtæpper.

Denne støvsugers sugeevner på hårde gulve såsom parketgulve eller stengulve er dermed helt i top, men klasse B på tæpper er ikke dårligt – det vil nemlig altid være sværere for en støvsuger at fjerne lige så meget støv og skidt fra tæpper som på hårde gulve, da skidtet lettere kan gemme sig her og sætte sig fast.

Herudover skal det også nævnes, at Electrolux ESP72DB Silent Performer er en meget miljøvenlig støvsuger, og det ses ved, at modellen kommer i energiklasse A+, der ligger klart mod toppen.

Gode sugeevner takket være høj effekt og godt mundstykke

Electrolux ESP72DB Silent Performer er designet til at fjerne så meget støv og skidt som muligt, og dette gøres muligt både via den stærke motoreffekt på 650 watt men også ved hjælp af mundstykket.

Mange watt alene gør ikke nødvendigvis en støvsuger mere effektiv, men dette skabes i samarbejde med mundstykket. Electrolux ESP72DB Silent Performer er nemlig udstyret med det unikke Dust Pro-mundstykke, som er udformet således, at det opfanger mere støv end normalt. Dette mundstykke gør også, at her er tale om en af de mere støjsvage støvsugere på markedet, for dette mundstykke er optimeret til at være støjsvagt.

Electrolux ESP72DB Silent Performer har således et støjniveau på 70 dB, hvilket er godt, og den lavere støj gøres mulig både via det stille mundstykke men også takket være Silence Pro-systemet, som ligeledes har støjoptimeret motoren og kabinettet.

Der følger desuden et møbel- og et fugemundstykke med modellen ud over Dust Pro-mundstykket.

Klassisk model med god allergivenlighed

Electrolux ESP72DB Silent Performer hører til de klassiske støvsugere, der kører på ledning og er udstyret med en traditionel pose til støv. Dog er der taget højde for stikkontakt-skift undervejs, idet denne model kommer med en ledning, der giver en stor arbejdsradius på 12 meter.

Electrolux ESP72DB Silent Performer anvender som nævnt også klassiske poser til opsamling af støv og skidt, og disse kan indeholde 3,5 liter støv.

Herudover er poserne designet med en hygiejnisk lukning, som bidrager til, at her også er tale om en allergivenlig støvsuger.

Støvet holdes nemlig nede i posen og lukkes ikke ud igen, og i samarbejde med Clean Air-filtreringen sørger modellen for at opsamle selv små støvpartikler og ikke slippe dem ud i den rene luft igen.

Electrolux ESP72DB Silent Performer – specifikationer:
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse B
🔴 Støjniveau: 70 dB
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Model med ledning
🔴 Model med pose
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 5,59 kilo

Udvalgte fordele ved Electrolux ESP72DB Silent Performer:
🔵 Fordelagtig til både hårde gulve og tæpper
🔵 Rigtig god energiklasse
🔵 Dust Pro-mundstykke samt to yderligere mundstykker medfølger
🔵 Stillegående model via Silence Pro-systemet
🔵 Model med pose og lang ledning

Her kan du se en videopræsentation af Electrolux ESP72DB Silent Performer fra Electrolux:


Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux PureD9 – PD91-Green

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 1.799,00 Læs mere

.
Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN har været undersøgt og testet af to forskellige hold eksperter.

Her er tale om både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der begge har testet en række forskellige modeller, inklusiv Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN.

Denne støvsuger klarer sig rigtig fint i begge tests, og derfor modtager modellen to gode bedømmelser af eksperterne.

Meget energivenlig model

Et af de aspekter, som tydeligst springer i øjnene på Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN, er modellens miljøvenlighed. Denne model kommer nemlig i energiklasse A+++, som er den absolut bedste klasse på markedet, og som kun få støvsugere findes i. Denne model vil derfor heller ikke tære på strømregningen.

Her er desuden tale om en model, der har en noget lavere motoreffekt end de fleste andre modeller. Motoreffekten ligger på bare 350 watt, hvilket kun er halvdelen af andre modeller. Den lave effekt betyder dog ikke, at modellen ikke kan støvsuge godt og grundigt, for modellen placeres i klasse A, når det kommer til rengøringsevner på hårdt gulv. På gulvtæppe er gruppen klasse C, som ikke er helt så højt, men dog stadig hæderligt.

Rengøring med Flow Motion System

Selv om Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN ”kun” kommer med en motoreffekt på 350 watt, så skal man som nævnt ikke forvente, at modellen ikke kan fjerne støv og skidt af den grund.

Motoreffekten er kun en del af sugeevnen, og denne model er også udstyret med det unikke Flow Motion System, der sørger for effektive luftstrømninger i modellen samt en lav friktion i mundstykket. Det giver en grundig rengøring.

Her er desuden tale om et tre-i-et mundstykke, som er designet til at kunne anvendes til flere typer af overflader og underlag – det betyder, at man spares for besværet med at skulle skifte mundstykke alt efter, hvor man er i hjemmet.

Ud over dette smarte tre-i-et mundstykke medfølger dog også et Parketto Pro-mundstykke, som er særligt designet til at skåne og passe på parketgulve.

Fokus på allergivenlighed

Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN har også fokus på at være så allergivenlig som mulig. Modellen kommer nemlig med det såkaldte Pure Air-system, der sikrer, at den luft, der blæses ud igen, er helt ren.

Alt skidt og snavs fanges i posen, der er udstyret med en hygiejnisk lukning, som sikrer en komplet forsegling, og denne pose kan indeholde hele fem liter snavs, hvilket er rigtig meget.

Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN har også et Pure Advantage-filter, som sørger for at filtrere selv de mindste skadelige partikler fra, således at skidt fra både støv, dyrehår og pollen holdes væk fra den rene luft.

Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN kører desuden på strøm, og den lange ledning giver en arbejdsradius på 12 meter.

Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN – specifikationer:
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 350 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse C
🔴 Støjniveau: 67 dB
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Model med ledning
🔴 Model med pose
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Udvalgte fordele ved Electrolux PureD9 – PD91 – GREEN:
🔵 Fremragende energiklasse – markedets bedste klasse
🔵 Især god til hårde gulve
🔵 Flow Motion System
🔵 Tre-i-et mundstykke samt specialmundstykker medfølger
🔵 Pure Air-system sikrer høj hygiejne


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Outlet section for .dk

 


Electrolux UltraSilencer test – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion får du et overblik over de 3 bedste Electolux UltraSilencer støvsugere. Hos Forbrugsguiden har vi gennemgået ekspert tests fra ind og udland, og samlet de bedste modeller lige her. Du finder også en prissammenligning under de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvor du får din nye støvsuger til den bedste pris.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen 

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen
Støvsugeren Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen er blevet testet af to forskellige hold eksperter. Her er tale om henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I begge tests er modellen blevet testet sammen med en række andre støvsugere, hvor de er blevet testet på parametre såsom ydeevner, brugervenlighed, miljø og håndterbarhed.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen klarer sig virkelig godt i begge tests, og derfor udnævner Tænk modellen til testvinder, mens Råd & Rön udnævner den til topscorer.

God til både hårde gulve og tæpper

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen vil være et godt valg, hvis man både har hårde gulve og gulvtæpper i hjemmet, idet denne model er fordelagtig til begge dele.

Denne støvsuger modtager topkarakteren, klasse A, når det kommer til at suge støv og skidt op fra hårde gulve, mens den har klasse B, når det kommer til tæpper. Dette er dog stadig en høj score, idet det altid vil være sværere for en støvsuger at fjerne støv og skidt fra et tæppe end en hård overflade.

Her er desuden også tale om en forholdsvis miljøvenlig støvsuger, idet modellen er at finde i klasse A – denne skala går fra D i bunden til A+++ i toppen, så Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen ligger nogenlunde i midten.

Rengøring uden støj

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen kommer med en fornuftig effekt på 750 watt, hvilket er forholdsvist meget, og kombineret med den unikke udformning på mundstykkerne er modellen designet til let at kunne fjerne støv fra gulvet. En af de store fordele ved netop denne model er, at den ikke larmer ret meget.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen har netop fået sit navn på grund af dette, og den lave støj er muligt via Silent Zen-systemet.

Denne teknologi sørger for, at luftstrømningen bliver markant mere stille, og det resulterer i et støjniveau på kun 58 dB – dette er meget lidt for en støvsuger. Mange andre modeller kommer let op på over 75 dB.

Traditionel og allergivenlig model

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen hører til de mere traditionelle støvsugere på et marked, der i dag også byder på robotstøvsugere og støvsugere med batteri og uden pose.

Denne model kommer med en gammeldags strømtilslutning via stikkontakten, men der er taget højde for dette med en lang arbejdsradius på 12 meter. Her er også tale om en model med en traditionel støvsuger-pose, og denne kan rumme 3,5 liter.

For at være så hygiejnisk og allergivenlig som muligt, så har posen en speciallukning, der gør, at støv og skidt let indkapsles.

Herudover er Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen også udstyret med det vigtige HEPA-filter, som af mange anses for at være det bedste og mest effektive filter på markedet. HEPA-filteret er specialdesignet til at filtrere skadelige partikler fra, således at kun ren luft kommer tilbage ud i rummet.

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen – specifikationer:
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse B
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Model med ledning
🔴 Model med pose
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 7,53 kilo

Udvalgte fordele ved Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen:
🔵 Traditionel støvsuger, som er god på både hårde gulve og tæpper
🔵 Fin miljømærkning
🔵 Stillegående model via Silent Zen-systemet
🔵 God arbejdsradius
🔵 Allergivenlig model med HEPA-filter


Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

.
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en test af en række forskellige støvsugere. Her er modellerne blevet vurderet ud fra parametre såsom ydeevner, brugervenlighed, miljø og anvendelighed, hvorefter der er blevet givet scorer.

Støvsugeren Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer er med i denne test, hvor den klarer sig godt. Derfor modtager modellen en god vurdering af de danske eksperter.

God og enkel model

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer hører til de mere prisvenlige støvsugere på markedet, så derfor vil denne model være fordelagtig, hvis man både ønsker en billigere og funktionsdygtig støvsuger.

Denne model er designet til at holde gulve og tæpper helt rene, og derfor kommer modellen blandt andet med et Flow Motion-mundstykke.

Dette mundstykke gør, at effektiviteten øges, og sammen med motoreffekten på 700 watt får man med Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer en støvsuger, der let fjerner både snavs og skidt fra gulvene.

Silent Air-teknologi

Ud over at være skabt til effektivt at fjerne støv og snavs er Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer også designet til at udføre opgaverne så lydløst som muligt.

Modellen kommer med et støjniveau på 61 dB, som ligger klart mod den lave ende af skalaen, og dette muliggøres via den unikke Silent Air-teknologi. Det gør, at luftstrømningerne bliver mere lydløse, og også mundstykket er skabt til at være støjsvagt.

Ud over det medfølgende Flow Motion-mundstykke får man også et AeroPro Parketto-mundstykke med. Dette er specialfremstillet til at støvsuge de hårde gulve som parketgulve, hvorved der under arbejdet tages nænsomt hensyn, så der ikke kommer ridser i gulvene.

Model med HEPA-filter

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer hører til de traditionelle støvsugere, der både kører på strøm og kommer med støv-pose. Men der er taget højde for stikkontakt-skift, for modellen kommer med en så lang ledning, at man får hele 12 meters arbejdsradius. Poserne er de klassiske S-poser, som er lette at få fat på.

Herudover er Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer et godt valg, hvis man ønsker en allergivenlig støvsuger. Denne model kommer nemlig med det vaskbare HEPA-filter, som af mange anses for at være det bedste filter til en støvsuger.

HEPA-filteret er nemlig specialdesignet til at holde på selv mikroskopiske partikler, således at den luft, der igen udledes af støvsugeren, er helt ren. Alle partiklerne holdes nemlig tilbage af filteret og giver derfor bedre vilkår for allergikere.

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer – specifikationer:
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Støjniveau: 61 dB
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Model med ledning
🔴 Model med pose
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 5,98 kilo

Udvalgte fordele ved Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer:
🔵 God model til god pris
🔵 Flow Motion-mundstykke
🔵 AeroPro Parketto-mundstykke
🔵 Stillegående model med Silent Air-teknologien
🔵 Model med HEPA-filter

 

 

Outlet section for .dk

 


Om Electrolux

Om ElectroluxElectrolux er en svensk virksomhed, der blev grundlagt allerede tilbage i 1910. Siden stiftelsen har Electrolux formået at brede sig ud over Sveriges grænser og er i dag en verdenskendt virksomhed. Electrolux har blandt andet flere fabrikker i Europa, hvor deres forskellige produkter bliver produceret og fremstillet.

Fokus på produkter til hjemmet

Electrolux er kendt for at producere en lang række produkter til hjemmet med fokus på især støvsugere (som denne artikel handler om), men også blandt andet køleskabe, frysere, opvaskemaskiner, ovne, emhætter, vaskemaskiner og tørretumblere.

Electrolux sælger både til privatpersoner og virksomheder som for eksempel storkøkkener.

Efter etableringen i 1910 gik der nogle år, før Electrolux for alvor slog igennem, og mærkets første store salgssucces var netop en støvsuger. Sidenhen er netop støvsuger-området blevet et af de områder, hvor Electrolux både fokuserer og er førende. Electrolux har i dag yderligere fokus på robotteknologi, og dette område påvirker også produktionen af støvsugere.

Vækst via opkøb

Electrolux’s vækst gennem tiden er især blevet gjort mulig via fusioner og opkøb, og det betyder, at virksomheden også har opkøbt flere af de konkurrerende mærker som AEG, Voss og Zanussi.

Electrolux er i dag en stor aktør på den europæiske handels- og forbrugerscene, og det betyder, at virksomheden også er en foregangsvirksomhed inden for fokus på bæredygtighed, miljø, innovation og teknologi.

Beskæftiger 60.000 personer

Electrolux er som nævnt en stor virksomhed på verdensplan, og det betyder, at Electrolux i alt beskæftiger omkring 60.000 ansatte.

Hvis du vil vide mere om Electrolux som virksomhed, deres politikker eller deres produkter, så kan du læse mere på deres hjemmeside her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Electrolux UltraSilencer støvsugere er bedst i test?

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

🤓 Hvordan testes støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Electrolux UltraSilencer test – disse kilder har vi brugt:

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. I denne test har Råd & Rön testet forskellige støvsugere i alle prisklasser og mærker. Eksperterne ser både på støvsugerevner, brugervenlighed, håndterbarhed og kvalitetsindtryk.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Det danske forbrugeråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af forskellige støvsugere fra både kendte og mindre kendte mærker. Der kigges først på, hvor godt maskinerne præsterer, herefter blandt andet også brugervenlighed, miljø og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.