Indbygningskaffemaskine test – Her er de bedste modeller baseret på brugernes bedømmelser

0

I denne artikel ser vi nærmere på indbygningskaffemaskiner fra forskellige producenter samt i forskellige prisklasser. 

Der findes ingen officielle eksperttests af indbygningskaffemaskiner. Derudover kan der også kun findes meget få anmeldelser fra forbrugerne.

Vi har dog alligevel undersøgt de forskellige modeller og fundet dem med gode brugeranmeldelser samt en række andre topmodeller for at give et overblik over, hvad der er af indbygningskaffemaskiner på markedet.

I gennemgangen af de forskellige modeller bliver der taget udgangspunkt i produkternes funktioner og specifikationer.

Efter gennemgangen af de forskellige indbygningskaffemaskiner kan du finde information om kaffe og koffein samt en kaffe guide.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over indbygningskaffemaskiner
🔸 Sådan påvirkes din krop af koffein
🔸 Guide om de forskellige typer af kaffe
🔸 Information om kaffens oprindelse
🔸 Gennemgang af kilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Indbygningskaffemaskine test – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de bedste indbygningskaffemaskiner på markedet. Indbygningskaffemaskinen er et relativt nyt fænomen, og der er derfor ikke nogle officielle eksperttests og kun meget få brugeranmeldelser af maskinerne. Af den grund har vi taget udgangspunkt i deres specifikationer og bringer her de mest imponerende og lovende maskiner.

Vi håber at denne oversigt kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, når du skal købe ny indbygningskaffemaskine.


Bosch CTL636E

✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway
✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen 

Bosch CTL636E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.771,00 Kr. 0,00 Kr. 8.771,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
10.213,00 Kr. 0,00 Kr. 10.213,00 Kr. Læs mere
10.545,00 Kr. 0,00 Kr. 10.545,00 Kr. Læs mere
11.476,40 Kr. 0,00 Kr. 11.476,40 Kr. Læs mere

 

Bosch CTL636E er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser fra brugerne hos de to forhandlere WhiteAway og Skousen. Indbygningskaffemaskinen har fået henholdsvis 4.8 ud af 5 stjerner og 5 ud af 5 stjerner fra brugerne. 

Forbrugerne nævner flere gange, at den største fordel ved Bosch CTL636E er, at modellen laver ’meget god kaffe’. Derudover er der også nogle brugere, der skriver, at kaffemaskinen er nem og enkel i brug.

Ingen af forbrugerne nævner mange ulemper ved modellen. Der er dog et par stykker, der forklarer, at man skal tømme drypbakken lidt for tit, hvilket de er en smule skuffede over.

Man skal dog være opmærksom på, at Bosch CTL636E er en indbygningskaffemaskine, hvorfor den skal integreres i ens køkkenskab. Det anbefales derfor, at man tjekker produktets mål inden køb.

Maskine med flere funktioner 

Bosch CTL636E er en fuldautomatisk maskine, der er forsynet med flere praktiske funktioner. Kaffen brygges under et tryk på bar 19, og der er mulighed for at påfylde 2,4 liter vand i vandbeholderen samt 500 gram kaffebønner i bønnebeholderen. Motoren har desuden en effekt på 1600 Watt.

Kaffemaskinen kommer blandt andet med et SensoFlow-system, der sørger for en optimal bryggetemperatur, samt at maskinen er dobbelt så hurtig i forhold til andre modeller fra den tændes til, at den første kop er klar.

Derudover kommer Bosch CTL636E med funktionen AromaDoubleShot, der gør, at den brygger en ekstra stærk kaffe uden bitterhed, da maskinen benytter sig af to brygge- og maleprocesser. Den keramiske kværn er dog lydisoleret, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Man kan ændre malingen med modellens fire forskellige indstillinger.

Bosch CTL636E er yderligere udstyret med hukommelsessystemet MyCoffee. Dette system sikrer, at man kan gemme op til otte forskellige drikke, så man nemt kan finde dem igen.

Forbrugerne: Effektiv kaffemaskine med brugervenlige indstillinger 

Ifølge forbrugerne er Bosch CTL636E en effektiv kaffemaskine, der ’virkelig er en luksus i hverdagen’. En bruger skriver eksempelvis, at maskinen ’har så mange fordele, samt at den laver en perfekt kop kaffe med blot et tryk’.

Dette er en anden bruger enig i og forklarer, at ’maskinen er utrolig nem at betjene og leverer en super god kop kaffe og espresso’. I forhold til maskinens brugervenlighed, er den nem at anvende både i forhold til betjeningen samt rengøringen.

En bruger nævner også, at det er nemt at påfylde både vand, bønner og mælk, samt ’at man har mulighed for nemt og hurtigt at rengøre mælkebeholderen og resten af maskinen’. Brugeren ser det som en fordel, at man ikke behøver at døje med rengøringen hele tiden.

Andre forbrugere mener også, at kaffemaskinens ’design er flot og elegant’, da den er fremstillet til at være enkel og stilren. Dog er der også nogle brugere, der mener, at den er forholdsvis stor, hvilket man skal være opmærksom på.

Fuldautomatisk maskine med OneTouch-funktion

Bosch CTL636E kommer med en praktisk OneTouch-funktion, der gør, at man har mulighed for at brygge sin kaffe med blot et enkelt tryk. Man kan frit vælge imellem både sort kaffe, espresso, cappuccino m.m. Man kan også brygge to kopper kaffe på én gang med OneTouch DoubleCup.

Modellen er ydermere nem at anvende, da den er udstyret med et TFT-display. Displayet sørger for en give en optimal skarphed, hvor man tydeligt kan se, hvad der står fra alle vinkler.

Som flere af forbrugerne nævner er Bosch CTL636E en indbygningskaffemaskine, der er nem at rengøre. Den indbyggede mælkeskummer kommer nemlig med et automatisk rengøringssystem, der kører pr. automatik efter brug.

Desuden er det også nemt at holde selve maskinen ren, da bryggeenheden er aftagelig og derfor kan rengøres manuelt.

Kaffemaskinen bliver yderligere afkalket og renset i en sammenhængende proces med funktionen Calc’n Clean. Maskinen renser også sig selv efter brug hver eneste gang, så kaffesmagen forbliver optimal.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch CTL636E med en funktion, der gør, at kopstørrelsen kan tilpasses individuelt, så koppen bliver så fyldt, som man ønsker.

Specifikationer ved Bosch CTL636E – mål:
🌀 Indbygningshøjde: 44,9 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 55,8 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 35,6 centimeter
🌀 Vægt: 19,7 kilo

Specifikationer ved Bosch CTL636E – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningskaffemaskine, fuldautomatisk
🔴 Kapacitet: 2,4 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapacitet: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1600 Watt
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Tryk: 19 bar
🔴 Spænding: 220-240 V

Udvalgte fordele ved Bosch CTL636E:
🔵 Brugervenlig indbygningskaffemaskine
🔵 Nem at rengøre med flere rengøringsfunktioner
🔵 OneTouch-funktion
🔵 Med SensoFlow-system
🔵 Mulighed for at gemme sine favoritdrikke


Siemens CT636LE

✅ 4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway
✅ 4.6 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen

Siemens CT636LES1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.249,00 Kr. 0,00 Kr. 9.249,00 Kr. Læs mere
9.249,00 Kr. 0,00 Kr. 9.249,00 Kr. Læs mere
9.881,00 Kr. 0,00 Kr. 9.881,00 Kr. Læs mere

 

Siemens CT636LE er ikke taget med i nogle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser af forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway og Skousen. Forbrugerne mener nemlig, at Siemens CT636LE er en indbygningskaffemaskine af høj kvalitet, der laver en velsmagende og god kop kaffe.

I anmeldelserne forklarer forbrugerne, at Siemens CT636LE er en ’effektiv kaffemaskine, der leverer en fantastisk kaffe’. Derudover forklarer flere brugere, at maskinen ydermere er nem at betjene og rengøre.

Der kan ikke findes mange minusser ved modellen ifølge forbrugerne, da de ikke nævner deciderede ulemper i anmeldelserne. Det eneste, der bliver nævnt, er, at et par af forbrugerne oplevede, at det var en smule svært at komme i gang med maskinen de første par gange.

Man skal til gengæld være opmærksom på, at Siemens CT636LE skal integreres i et køkkenskab, hvorfor man skal huske at tjekke produktets mål inden køb.

Effektiv maskine med indbygget mælkeskummer 

Siemens CT636LE er en fuldautomatisk maskine, hvorfor man ikke selv behøver at lave noget, da maskinen sørger for at brygge kaffen, som man ønsker.

Derudover kommer Siemens CT636LE med en vandbeholder, der kan rumme 2,4 liter samt en bønnebeholder med en kapacitet på 500 gram.

Der er desuden mulighed for at anvende funktionen IndividualCup-volumen, der gør, at man kan tilpasse koppens størrelse, så den bliver fyldt helt op.

Størrelserne kommer allerede i lille, mellem og stor, men man kan yderligere tilpasse disse, hvis der er brug for det.

Siemens CT636LE er ydermere forsynet med en indbygget mælkeskummer, så man kan lave et væld af forskellige kaffe-drikke. Udover den indbyggede mælkeskummer kommer maskinen med AutoMilk-Clean, der sikrer, at mælkeskummeren bliver rengjort efter brug.

Maskine med alle de funktioner, man har brug for, ifølge forbrugerne 

Ifølge forbrugerne kommer Siemens CT636LE med ’alle de funktioner, man har brug for’. De skriver yderligere, at modellen ’ikke skuffer, da den overgår alle forventninger’.

Dertil nævner brugerne også, at Siemens CT636LE kommer i et ’nydeligt’ design, så den passer ind i de fleste køkkener.

Endvidere nævner en anden forbruger, at man med Siemens CT636LE har mulighed for at lave flere typer kaffe-drikke, så man ’kan brygge lige præcis den kaffe, man bedst kan lide’. Den daglige vedligeholdelse kan også klares ’nemt og hurtigt’, da den er forsynet med en selvrensende funktion.

Sidst men ikke mindst er forbrugerne vilde med AromaDoubleShot-funktionen, der sørger for en ’fantastisk aroma’ med dens to brygge- og maleprocesser. Processerne sikrer, at der ikke er nogen form for bitter eftersmag, da der ikke bliver frigjort særligt mange bitre stoffer.

Nem at anvende 

Med Siemens CT636LE får man en maskine, der er nem at anvende. Den er nemlig forsynet med en OneTouch-funktion. Denne funktion gør det muligt at brygge kaffe med blot et enkelt tryk uanset, om man ønsker en ristretto, espresso, sort kaffe, cappuccino eller noget helt andet.

Hvis man har brug for at brygge to kopper kaffe på én gang, skal man gøre brug af OneTouch DoubleCup-funktionen.

Maskinen er yderligere forsynet med en kaffekværn, der sørger for, at malevarigheden automatisk bliver tilpasset efter kaffebønnerne. Dette sikrer, at man opnår den kaffestyrke, man ønsker.

Man har også mulighed for at tilpasse malingsgraden afhængig af kaffetypen. Den er ydermere forsynet med et varmesystem, der sørger for en konstant og jævn bryggetemperatur.

Som forbrugerne nævner er Siemens CT636LE en rengøringsvenlig model, da den kommer med et rengørings- samt afkalkningsprogram. Disse programmer renser modellen efter hver brygning, så man ikke selv behøver at bruge meget tid på at vedligeholde den.

Specifikationer ved Siemens CT636LE – mål:
🌀 Indbygningshøjde: 44,9 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 55,8 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 35,6 centimeter
🌀 Vægt: 20,14 kilo

Specifikationer ved Siemens CT636LE – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningskaffemaskine, fuldautomatisk
🔴 Kapacitet: 2,4 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapacitet: 500 gram
🔴 Motoreffekt: 1600 Watt
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Tryk: 19 bar
🔴 Spænding: 220-240 V

Udvalgte fordele ved Siemens CT636LE:
🔵 Fuldautomatisk maskine
🔵 Bryg kaffe med blot et tryk
🔵 Vælg mellem flere forskellige typer kaffe
🔵 Nem at rengøre
🔵 Med mælkeskummer og kaffekværn


Electrolux EBC54524OX

✅ Stilren indbygningskaffemaskine

Electrolux EBC54524OX

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Electrolux EBC54524OX kan betegnes som værende en stilren indbygningskaffemaskine, der giver mulighed for, at man kan lave et væld af forskellige kaffe-drikke.

Maskinen er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men vi har alligevel taget modellen med i artiklen, så forbrugeren kan få et overblik over, hvad der er af indbygningskaffemaskiner på markedet.

Da Electrolux EBC54524OX er en indbygningskaffemaskine, skal man være opmærksom på, at maskinen skal installeres i et køkkenskab. Det betyder, at man skal huske at tjekke produktets mål inden køb.

Fuldautomatisk model med mælkeskummer 

Med Electrolux EBC54524OX får man en fuldautomatisk espressomaskine, hvilket betyder, at maskinen klarer alt arbejdet for en. Bønnebeholderen i maskinen kan rumme 200 gram, mens vandbeholderen har en kapacitet på 1,8 liter. Vandbeholderen er aftagelig, hvilket sikrer en nem påfyldning.

Takket være maskinens automatiske mælkeskummer er der mulighed for at lave mælkeskum, hvis man eksempelvis ønsker en cappuccino eller caffe latte med blot et enkelt tryk. Man kan desuden lave mange andre former for kaffe-drikke, så man kan få den type kaffe, man bedst kan lide.

Man kan desuden vælge mellem størrelserne espresso, normal eller stor afhængig af, hvor stor en kop kaffe, man ønsker.

Nem betjening og rengøring

Electrolux EBC54524OX er en kaffemaskine, der både er nem at betjene samt rengøre. Kaffemaskinen er nemlig forsynet med en rustfri ståloverflade, der er overfladebehandlet med en AntiFingerPrint-belægning. Det betyder, at overfladen konstant vil se ren og skinnende ud uden fedtede fingre.

Derudover er Electrolux EBC54524OX forsynet med et automatisk afkalkningsprogram, der sørger for at fjerne kalkaflejringerne. Det er ligeledes nemt at tømme opsamlingsbeholderen, da den er aftagelig.

Udover at være nem at rengøre, er Electrolux EBC54524OX også nem at betjene. Den kommer nemlig med en touch-betjening, hvor man blot skal trykke let på knappen for at aktivere den specifikke funktion.

Maskinen er desuden udstyret med et display med visning af et ur, hvor der er nem adgang til alle maskinens funktioner. Her bliver de allerede valgte indstillinger også vist.

Masser af praktiske egenskaber 

Ved køb af Electrolux EBC54524OX får man en maskine med et væld af praktiske egenskaber. Man har blandt andet mulighed for både at justere kaffekværnen, så den passer til ens personlige smag samt temperaturen, hvis man ønsker at indstille denne.

Denne fleksible kaffemaskine kan ydermere kværne hele kaffebønner, men kan også bruges til formalet kaffe. På den måde kan man vælge den type bønner, man bedst kan lide. Man kan desuden ændre vandmængden til brygningen og herved justere aromaen, så dette også passer til ens foretrukne smag.

Der er ydermere mulighed for at tilberede en enkelt kop kaffe eller en hel kande med op til seks kopper, hvis man har brug for det. Sidst men ikke mindst kommer Electrolux EBC54524OX med en automatisk startfunktion, hvor man kan indstille den til at starte med at brygge kaffe på et bestemt tidspunkt.

Specifikationer ved Electrolux EBC54524OX – mål:
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 23 kilo

Specifikationer ved Electrolux EBC54524OX – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningskaffemaskine, fuldautomatisk
🔴 Kapacitet: 1,8 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapacitet: 200 gram
🔴 Motoreffekt: 1350 Watt
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Spænding: 220-240 V

Udvalgte fordele ved Electrolux EBC54524OX:
🔵 Bryg op til seks kopper på én gang
🔵 Nem rengøring
🔵 Med automatisk mælkeskummer
🔵 Justering af temperatur og kaffekværn
🔵 Nem betjening


Smeg CMS6451X

✅ Indbygningskaffemaskine fra Smegs iClassic linje

Smeg CMS6451X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.994,00 Kr. 0,00 Kr. 11.994,00 Kr. Læs mere

 

Smeg CMS6451X er en indbygningskaffemaskine fra Smegs iClassic linje. Da maskinen er en indbygningsmodel er det vigtigt, at man tjekker målene inden køb, da den skal integreres ind i et køkkenskab.

Med Smeg CMS6451X får man en model, der kommer i rustfrit stål i et elegant og stilfuldt design. Maskinen har en vandbeholder med en kapacitet på 1,8 liter samt en bønnebeholder, der kan rumme 220 gram.

Model med flere tilpasningsmuligheder 

Smeg CMS6451X er en fuldautomatisk kaffemaskine, der brygger kaffe uden, at man selv skal lave en masse arbejde. Selvom det er en fuldautomatisk maskine, kommer den stadig med flere tilpasningsmuligheder.

På kaffemaskinen er der blandt andet mulighed for selv at vælge intensiteten af kaffesmagen samt kaffens temperatur. Man har derfor mulighed for at brygge en kop kaffe, som man bedst kan lide den.

Endvidere er Smeg CMS6451X forsynet med en automatisk tænd- og sluk-funktion, hvor man kan indstille maskinen til at tænde og slukke efter behov.

Nem at betjene

Med Smeg CMS6451X får man en kaffemaskine, der er nem at betjene. Den er både forsynet med et display, drejeknapper samt helt almindelige knapper. Her har man mulighed for at finde kaffemaskinens forskellige funktioner og indstillinger samt se, hvad den allerede er i gang med.

Smeg CMS6451X kommer nemlig med flere funktioner, så man har mulighed for at lave ens favoritkaffe. Disse funktioner er blandt andet Regular, Hot Water, Steam, Double Coffee og Ground Coffee. Med HotWater-funktionen kan man eksempelvis lave varmt vand til te.

Kaffemaskinen er yderligere forsynet med en separat mælkeskummer samt en kaffekværn. Mens mælkeskummere kan anvendes til at lave cappuccino, er der mulighed for at indstille formalingsgraden af bønnerne med kaffekværnen.

Kaffemaskine med rengøringsprogrammer og lys 

Smeg CMS6451X er udstyret med rengøringsprogrammer til rensning og afkalkning af maskinen, så det er nemmere at vedligeholde den. Kaffemaskinen kommer også med en indikator for afkalkning samt en fyldt kaffegrumsbeholder, så man bliver gjort opmærksom på, hvornår dette skal klares.

Takket være maskinens to lys får man ligeledes et godt overblik over kaffemaskinen, så man er sikker på, at koppen bliver placeret korrekt.

Sidst men ikke mindst er kaffemaskinen forsynet med en funktion, der giver mulighed for tilberedning af to kopper kaffe på samme tid.

Specifikationer ved Smeg CMS6451X – mål:
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 23 kilo

Specifikationer ved Smeg CMS6451X – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningskaffemaskine, fuldautomatisk
🔴 Kapacitet: 1,8 liter
🔴 Kaffebønnebeholder kapacitet: 220 gram
🔴 Motoreffekt: 1350 Watt
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Tryk: 15 bar
🔴 Spænding: 220-240 V

Udvalgte fordele ved Smeg CMS6451X:
🔵 Kan brygge to kopper kaffe på samme tid
🔵 Mulighed for at lave cappuccino
🔵 Godt overblik på grund af lyset
🔵 Med programmer til afkalkning og rengøring
🔵 Flere tilpasningsmuligheder


Sådan påvirkes din krop af koffein 

koffein

De fleste af os drikker kaffe om morgenen som et fast morgenritual, da det gør os mere klar til dagen. Flere af os drikker også kaffe på andre tidspunkter af døgnet, da det er en måde at holde sig vågen og klar i hovedet på. Det er selve koffeinen i kaffen, der giver denne opkvikkende effekt. Men hvordan påvirkes kroppen af koffein?

Centralnervesystemet
Koffein virker som et stimulerende middel til centralnervesystemet. Når det når frem til din hjerne, er den mest mærkbare effekt, at du bliver mere frisk og vågn.
Undersøgelser har også vist, at folk, der drikker kaffe regelmæssigt, har en lavere risiko for at udvikle Alzheimers og demens.

Blodtrykket
Koffein kan få dit blodtryk op i en kort periode. Denne effekt antages, at skyldes enten en stigning i adrenalin eller en midlertidig blokering af hormoner, der naturligt udvider dine arterier. Hos de fleste mennesker er der ingen langvarig effekt på blodtrykket, men hvis du har uregelmæssige hjerterytmer, kan koffein få dit hjerte til at arbejde hårdere. Hvis du har et højt blodtryk eller andre hjerterelaterede problemer, så anbefales det, at du konsulterer din læge med hensyn til, om det er sikkert for dig at indtage koffein.

Fordøjelsessystemet
Koffein øger mængden af syre i maven og kan forårsage halsbrand eller ondt i maven. Koffein lagres dog ikke i din krop, men bliver behandlet i leveren og kommer ud sammen med urinen. Det er derfor, du måske har en stigning i vandladningen kort tid efter at have indtaget koffein.

Reproduktionssystem
Koffein kan medføre, at babyens puls og stofskifte øges. For meget koffein kan også forårsage nedsat vækst af fosteret samt en øget risiko for abort. I de fleste tilfælde er en mindre dosis af koffein sikker under graviditeten, men det kan være en god idé at tage en snak med din læge, hvis du er gravid.

Ønsker du at læse mere om, hvordan koffein påvirker kroppen, kan du klikke ind her på dette link.


Kaffe guide – Her er de forskellige kaffer

Der findes et hav af forskellige kaffetyper, hvorfor det kan være svært at finde ud af, hvad der er i de forskellige. Baseret på en artikel fra Latteartguide.com kan du her finde en oversigt af de forskellige kaffe-drikke:

Filterkaffe: Filterkaffe bliver lavet på en helt almindelig kaffemaskine med tragt og filter. Her bliver de malede kaffebønner hældt ned i filteret, hvorefter vandet løber igennem.

espressoEspresso: Espresso er en helt sort kaffe og drikkes uden noget. Den bliver brygget under tryk, hvor aromaen bliver presset ud af bønnerne, hvilket giver den mere stærke og koncentrerede smag.

Caffe latte: Denne variant består af espresso og cremet mælkeskum. Det er derfor en mildere form for kaffevariant, der i udlandet bliver kaldt Café au lait.

Cappuccino: Cappuccino består af 1/3 espresso, 1/3 mælkeskum og en 1/3 varm mælk. Denne variant er forholdsvis sød og serveres ofte med enten chokolade eller kakao på toppen af skummet.

Cortado: Cortado minder om en espresso, da den består af espresso samt en smule varm mælk. Den bliver ofte lavet med to skud espresso samt en smule mælk uden skum.

Latte macchiatoLatte macchiato: Latte macchiato består af en smule kaffe samt meget mælk, hvorfor den minder om de mere blide varianter såsom en caffe latte. Den serveres som regel i lag, hvor mælken er i bunden og espressoen øverst.

Espresso macchiato: Denne kaffevariant består af espresso forsynet med mælkeskum på toppen.

Americano: Americano er endnu en variant med en stærk smag. Den består nemlig af to skud espresso samt en smule varmt vand.

Mocha: Mocha er en sød variant, der består af et skud espresso samt kakaopulver. Der bliver også tilsat mælkeskum og mælk.


Kaffens oprindelse

kaffen bliver kendt

Kaffens historie går langt tilbage i tiden, hvor dens oprindelse kan spores helt tilbage til Etiopien omkring år 500. Her fortæller en historie, at en bonde ved navn Kaldi opdagede bønnerne, da hans geder var mere vågne og energiske efter at have spist bær fra et bestemt træ. Dette fortalte Kaldi til en munk, der hældte varmt vand over kaffebønnerne, så det blev til en drik, hvorefter han kunne holde sig vågen i mange timer. Rygtet om kaffens egenskaber blev stille og roligt spredt og nåede med tiden til Arabien.

Det siges, at Etiopien er kaffens oprindelsessted, da en fortælling forklarer, at en arabisk sheik rejste i Etiopien, hvor han blev betaget af kaffens effekt. Da han tog tilbage til Arabien bedte han de religiøse om at drikke kaffe, så de kunne bede om natten, hvorefter kaffe blev til en form for religiøs drik.

Det første kaffehus
Det første kaffehus blev åbnet i Mekka omkring år 1470. Dette blev starten på en helt ny kultur, hvor man holdte forsamlinger på kaffehusene. Disse kaffehuse kom hurtigt frem rundt omkring i Østen, hvor man drak kaffe og hyggede sig.

Kaffen kom til Europa
Med tiden kom kaffen også til Europa. Dette skete via Italien omkring år 1615, hvor Venedig var den første by til at få et kaffehus. London åbnede også flere kaffehuse og havde hurtigt flere tusinde kaffehuse rundt omkring i byen. Kaffe blev populært i store dele af Europa, hvor mange drak drikken hver eneste dag.

Kaffe kom også til Norden cirka 50 år efter, at den kom til Venedig. Der gik dog noget tid, før folk begyndte at drikke kaffe til hverdag, men det skete stille og roligt. I dag er kaffe en af de mest populære drikke overalt i verden, hvor folk drikker kaffe både morgen og aften.

Det vides ikke helt præcis, hvornår og hvor kaffe først blev dyrket. Nogle kilder fortæller, at den første dyrkning af kaffe foregik ved det røde hav i det 7. århundrede. Kaffedyrkning var ikke dog almindeligt før det 15. århundrede, hvor især Yemen havde flere kaffeplantager. Herefter begyndte Holland, at dyrke en masse kaffe og var en af de første lande til virkelig at finde ud af, hvor god en forretning kaffe var.


Gennemgang af kilder

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐ 
I denne artikel har vi taget et kig på diverse forbrugeranmeldelser af de forskellige indbygningskaffemaskiner. Vi har blandt andet taget et kig på anmeldelser hos de to forhandlere WhiteAway og Skousen. Ønsker du at læse mere om de forskellige brugeranmeldelser om de to kaffemaskiner Bosch CTL636E og Siemens CT636LE, kan du klikke ind her og her eller her og her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse