Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Indbygningskaffemaskiner: En dybdegående test-guide baseret på anmeldelser og research

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Indbygningskaffemaskiner: En dybdegående test-guide baseret på anmeldelser og research

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Indbygningskaffemaskiner er en voksende trend i moderne køkkener. Disse maskiner, som er indbygget i køkkenets design, tilbyder en helt ny og luksuriøs måde at nyde kaffe på. Men med et marked, der endnu ikke er modnet, kan det være svært at finde pålidelige anmeldelser og tests.

Vi har derfor gjort benarbejdet for dig. Vi har gransket forskellige modeller og producenter for at give dig et klart overblik over vores bud på de 3 bedste indbygningskaffemaskiner. Vi giver dig dertil også en guide omkring koffeins effekt på kroppen og de forskellige typer af kaffe.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste indbygningskaffemaskine i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens CT636LES6:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Har automatisk damprensning af mælkesystemet
 • Du er kun ét tryk fra at kunne få alle former for kaffe- og mælkedrikke
 • Kan styres ved hjælp af smartphones eller tablets
 • Har et stort udvalg af opskrifter

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Siemens CT636LES6 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær indbygningskaffemaskine hos forbrugerne. Maskinen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her skriver brugerne, at de er begejstrede for modellen på grund af dens lækre kaffe og mange funktioner. Ingen af brugerne nævner nogle deciderede ulemper ved Siemens CT636LES6.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens CT636LES6

Fantastisk kaffemaskine, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er Siemens CT636LES6 en god kaffemaskine, der fungerer fint. Eksempelvis skriver en af brugerne, at dette er en ”fantastisk kaffemaskine”, der ”brygger kaffe, som var man på den bedste kaffebar”.

En anden bruger forklarer ydermere, at Siemens CT636LES6 har ”mange funktioner og ser flot ud”, hvilket er en fordel, når det nu er en indbygningskaffemaskine. Samtidigt fremhæver en bruger, at modellen ”laver en fremragende kaffe nemt, enkelt og hurtigt”, hvorfor man ”ikke kan leve uden den”.

Indbygget fuldautomatisk espressomaskine med Home Connect

Siemens CT636LES6 er en indbygningsmaskine, der skal bygges ind i et køkkenskab. Det er også en fuldautomatisk espressomaskine, der klarer al arbejdet for en og starter kaffebrygningen ved et enkelt tryk på en knap.

Derudover kan Siemens CT636LES6 betjenes via Home Connect-appen på ens smartphone eller tablet, mens den ligeledes kan betjenes med ens stemme via Amazon Alexa.

Maskinen kan desuden lave et hav af kaffevarianter såsom espresso, cappuccino, caffe latte m.m. Man kan derfor både lave kaffedrikke med og uden mælk takket være den medfølgende mælkeskummer samt få friskmalet kaffe med den keramiske kværn.

Mælkesystemet renses helt automatisk med autoMilk Clean-funktionen. Der kan både brygges en kop ad gangen eller to kopper, hvis dette ønskes.

Intelligent kaffemaskine

Med Siemens CT636LES6 får man en intelligent kaffemaskine med flere praktiske funktioner og teknologier. Eksempelvis kommer modellen med aromaDouble Shot og et SensoFlow-system. Mens aromaDouble Shot sørger for den bedste aroma, sikrer SensoFlow-systemet, at vandet opvarmes til den helt rigtige temperatur.

Har man glemt at slukke for maskinen, skal man ikke bekymre sig om dette, da det sker helt automatisk efter en vis periode med inaktivitet. Selve bønnebeholderen har desuden en kapacitet på 500 gram, hvor vandbeholderen kan rumme op til 2,4 liter vand.

Sidst men ikke mindst har Siemens CT636LES6 tre forudindstillede kopstørrelser, der kan justeres individuelt i fem trin for at passe perfekt til ens kop.

Smeg CMS8451 - stilren indbygningskaffemaskine med vintage flair

Indbygningskaffemaskine i vintagedesign

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Smeg CMS8451:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Har digitalt display til funktionerne
 • Har automatisk mælkeskummer til cappuccino med aftagelig beholder
 • Vandbeholderen kan rumme 1,8 liter

Ulemper

 • Ligger i den dyr

Smeg CMS8451 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er kendt for at være en indbygningskaffemaskine i et vintagedesign. Kaffemaskinen er nemlig fremstillet i et enkelt og stilrent design, der vil passe ind i de fleste køkkener, hvis man ønsker køkkenelementer med et vintagedesign. Man skal dog være opmærksom på, at maskinen skal installeres i et køkkenskab, hvorfor man skal huske at tjekke produktets mål inden køb.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens CT636LES6

Fuldautomatisk maskine med flere praktiske funktioner

Smeg CMS8451 er en fuldautomatisk maskine, hvilket betyder, at den klarer alt arbejdet for en. Med denne indbygningskaffemaskine er der mulighed for at brygge forskellige former for kaffe lige fra en sort kaffe til en cappuccino eller americano.

Maskinen kommer med en vandbeholder, der har en kapacitet på 1,8 liter samt en kaffebønnebeholder, der i alt kan rumme 220 gram bønner. Motoreffekten er desuden på 1350 Watt.

Derudover kommer Smeg CMS8451 med en autosluk-funktion, hvilket betyder, at den vil slukke af sig selv, hvis man ikke har brugt den i en bestemt periode. Dette sørger for, at man ikke bruger unødigt med strøm.

Med mælkeskummer og indbygget kaffekværn

Med Smeg CMS8451 får man en indbygningskaffemaskine, der kommer med både en automatisk mælkeskummer samt en indbygget kaffekværn.

Mælkeskummeren sørger for, at man får skummet mælk direkte ned i koppen til for eksempel en cappuccino. Smeg CMS8451 kommer yderligere med en indbygget kaffekværn, der kværner bønnerne inden brygning. På kaffekværnen kan man indstille formalingsgraden, så bønnerne kan kværnes lige præcis, som man ønsker. Der er desuden mulighed for at vælge varmt vand til te, hvis man har brug for det.

Simpel i brug

Smeg CMS8451 er en kaffemaskine, der er simpel i brug. Maskinen kommer eksempelvis med et LCD-display, hvor man kan finde alle indstillinger og funktioner. På displayet er der mulighed for at gøre brug af flere sprog.

Derudover kommer Smeg CMS8451 med muligheden for at vælge mellem en lille, mellem eller stor kop samt med mulighed for, at man kan tilberede to kopper kaffe på samme tid. Der er også en indikator, der viser, hvornår det er tid til at afkalke maskinen, samt når kaffegrumsbeholderen er fuld.

Smeg CMS8451 er ligeledes forsynet med et teleskopudtræk, der sikrer, at påfyldningen af vand og kaffebønner foregår nemt og hurtigt. Når maskinen startes, vil der ydermere starte en automatisk skylning hver gang.

Bosch CTL636EB6 - luksuriøs indbygningskaffemaskine med onetouch-funktion

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch CTL636EB6:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Holder en konstant temperatur under brygning
 • Har Onetouch-funktion til hurtig tilberedning
 • Moderne design
 • Har Homeconnect app
 • Er meget nem at rengøre.

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Forbrugerne nævner flere gange, at den største fordel ved Bosch CTL636EB6 er, at modellen laver ’meget god kaffe’. Derudover er der også nogle brugere, der skriver, at kaffemaskinen er nem og enkel i brug.

Ingen af forbrugerne nævner mange ulemper ved modellen. Der er dog et par stykker, der forklarer, at man skal tømme drypbakken lidt for tit, hvilket de er en smule skuffede over.

Man skal dog være opmærksom på, at Bosch CTL636EB6 er en indbygningskaffemaskine, hvorfor den skal integreres i ens køkkenskab. Det anbefales derfor, at man tjekker produktets mål inden køb.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch CTL636EB6

Maskine med flere funktioner

Bosch CTL636EB6 er en fuldautomatisk maskine, der er forsynet med flere praktiske funktioner. Kaffen brygges under et tryk på bar 19, og der er mulighed for at påfylde 2,4 liter vand i vandbeholderen samt 500 gram kaffebønner i bønnebeholderen. Motoren har desuden en effekt på 1600 Watt.

Kaffemaskinen kommer blandt andet med et SensoFlow-system, der sørger for en optimal bryggetemperatur, samt at maskinen er dobbelt så hurtig i forhold til andre modeller fra den tændes til, at den første kop er klar.

Derudover kommer Bosch CTL636EB6 med funktionen AromaDoubleShot, der gør, at den brygger en ekstra stærk kaffe uden bitterhed, da maskinen benytter sig af to brygge- og maleprocesser. Den keramiske kværn er dog lydisoleret, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Man kan ændre malingen med modellens fire forskellige indstillinger.

Bosch CTL636EB6 er yderligere udstyret med hukommelsessystemet MyCoffee. Dette system sikrer, at man kan gemme op til otte forskellige drikke, så man nemt kan finde dem igen.

Forbrugerne: Effektiv kaffemaskine med brugervenlige indstillinger

Ifølge forbrugerne er Bosch CTL636EB6 en effektiv kaffemaskine, der ’virkelig er en luksus i hverdagen’. En bruger skriver eksempelvis, at maskinen ’har så mange fordele, samt at den laver en perfekt kop kaffe med blot et tryk’.

Dette er en anden bruger enig i og forklarer, at ’maskinen er utrolig nem at betjene og leverer en super god kop kaffe og espresso’. I forhold til maskinens brugervenlighed, er den nem at anvende både i forhold til betjeningen samt rengøringen.

En bruger nævner også, at det er nemt at påfylde både vand, bønner og mælk, samt ’at man har mulighed for nemt og hurtigt at rengøre mælkebeholderen og resten af maskinen’. Brugeren ser det som en fordel, at man ikke behøver at døje med rengøringen hele tiden.

Andre forbrugere mener også, at kaffemaskinens ’design er flot og elegant’, da den er fremstillet til at være enkel og stilren. Dog er der også nogle brugere, der mener, at den er forholdsvis stor, hvilket man skal være opmærksom på.

Fuldautomatisk maskine med OneTouch-funktion

Bosch CTL636EB6 kommer med en praktisk OneTouch-funktion, der gør, at man har mulighed for at brygge sin kaffe med blot et enkelt tryk. Man kan frit vælge imellem både sort kaffe, espresso, cappuccino m.m. Man kan også brygge to kopper kaffe på én gang med OneTouch DoubleCup.

Modellen er ydermere nem at anvende, da den er udstyret med et TFT-display. Displayet sørger for en give en optimal skarphed, hvor man tydeligt kan se, hvad der står fra alle vinkler.

Som flere af forbrugerne nævner er Bosch CTL636EB6 en indbygningskaffemaskine, der er nem at rengøre. Den indbyggede mælkeskummer kommer nemlig med et automatisk rengøringssystem, der kører pr. automatik efter brug.

Desuden er det også nemt at holde selve maskinen ren, da bryggeenheden er aftagelig og derfor kan rengøres manuelt.

Kaffemaskinen bliver yderligere afkalket og renset i en sammenhængende proces med funktionen Calc’n Clean. Maskinen renser også sig selv efter brug hver eneste gang, så kaffesmagen forbliver optimal.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch CTL636EB6 med en funktion, der gør, at kopstørrelsen kan tilpasses individuelt, så koppen bliver så fyldt, som man ønsker.

FAQ

Hvilken indbygningskaffemaskine er den bedste?
Der er flere gode indbygningskaffemaskiner på markedet, men nogle af de bedste modeller, som du kan købe lige nu, er modellerne Siemens CT636LES6, Siemens CT836LEB6 og Bosch CTL636E. Indbygningskaffemaskinerne har fået nogle gode anmeldelser i en række forskellige test, da de indeholder nogle super praktiske og smarte egenskaber.
Hvordan virker en indbygningskaffemaskine?
En indbygningskaffemaskine virker ligesom en almindelig kaffemaskine, men der er den fordel, at den er bygget ind i dit køkken. Dermed er den tilsluttet strøm og vand, så du blot skal fylde kaffe på den. Dertil har en indbygningskaffemaskine ofte nogle smarte egenskaber, som dog varierer fra model til model.
Hvorfor er indbygningskaffemaskiner så dyre?
Indbygningskaffemaskiner er ofte dyrere end almindelige kaffemaskiner. Grunden til den øgede pris er, at en indbygningskaffemaskine er tilsluttet vand og strøm, hvilket gør det nemmere for dig at lave kaffe. Dertil har de et mere inkorporeret design, såvel som at de ofte indeholder nogle smarte og praktiske egenskaber.
Er det pengene værd at købe en dyr espressomaskine?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en dyrere espressomaskine. Ofte får du en espressomaskine i en bedre kvalitet, hvilket formentlig både vil have den effekt, at maskinen kommer til at holde i længere tid, såvel som at den potentielt har nogle bedre og mere avancerede indstillingsmuligheder.

Hvad er indbygningskaffemaskiner?

En indbygningskaffemaskine er en type kaffemaskine, der er designet til at blive integreret i et køkken, på en arbejdsplads eller andet, så den er skjult af skabslåger eller andre køkkenmøbler.

Sådan påvirkes din krop af koffein

De fleste af os drikker kaffe om morgenen som et fast morgenritual, da det gør os mere klar til dagen. Flere af os drikker også kaffe på andre tidspunkter af døgnet, da det er en måde at holde sig vågen og klar i hovedet på. Det er selve koffeinen i kaffen, der giver denne opkvikkende effekt. Men hvordan påvirkes kroppen af koffein?

Centralnervesystemet

Koffein virker som et stimulerende middel til centralnervesystemet. Når det når frem til din hjerne, er den mest mærkbare effekt, at du bliver mere frisk og vågn. Undersøgelser har også vist, at folk, der drikker kaffe regelmæssigt, har en lavere risiko for at udvikle Alzheimers og demens.

Blodtrykket

Koffein kan få dit blodtryk op i en kort periode. Denne effekt antages, at skyldes enten en stigning i adrenalin eller en midlertidig blokering af hormoner, der naturligt udvider dine arterier. Hos de fleste mennesker er der ingen langvarig effekt på blodtrykket, men hvis du har uregelmæssige hjerterytmer, kan koffein få dit hjerte til at arbejde hårdere. Hvis du har et højt blodtryk eller andre hjerterelaterede problemer, så anbefales det, at du konsulterer din læge med hensyn til, om det er sikkert for dig at indtage koffein.

Fordøjelsessystemet

Koffein øger mængden af syre i maven og kan forårsage halsbrand eller ondt i maven. Koffein lagres dog ikke i din krop, men bliver behandlet i leveren og kommer ud sammen med urinen. Det er derfor, du måske har en stigning i vandladningen kort tid efter at have indtaget koffein.

Reproduktionssystem

Koffein kan medføre, at babyens puls og stofskifte øges. For meget koffein kan også forårsage nedsat vækst af fosteret samt en øget risiko for abort. I de fleste tilfælde er en mindre dosis af koffein sikker under graviditeten, men det kan være en god idé at tage en snak med din læge, hvis du er gravid.

Kaffe guide – Her er de forskellige kaffer

Der findes et hav af forskellige kaffetyper, hvorfor det kan være svært at finde ud af, hvad der er i de forskellige. Baseret på en artikel fra Latteartguide.com kan du her finde en oversigt af de forskellige kaffe-drikke:

Filterkaffe: Filterkaffe bliver lavet på en helt almindelig kaffemaskine med tragt og filter. Her bliver de malede kaffebønner hældt ned i filteret, hvorefter vandet løber igennem.

Espresso: Espresso er en helt sort kaffe og drikkes uden noget. Den bliver brygget under tryk, hvor aromaen bliver presset ud af bønnerne, hvilket giver den mere stærke og koncentrerede smag.

Caffe latte: Denne variant består af espresso og cremet mælkeskum. Det er derfor en mildere form for kaffevariant, der i udlandet bliver kaldt Café au lait.

Cappuccino: Cappuccino består af 1/3 espresso, 1/3 mælkeskum og en 1/3 varm mælk. Denne variant er forholdsvis sød og serveres ofte med enten chokolade eller kakao på toppen af skummet.

Cortado: Cortado minder om en espresso, da den består af espresso samt en smule varm mælk. Den bliver ofte lavet med to skud espresso samt en smule mælk uden skum.

Latte macchiato: Latte macchiato består af en smule kaffe samt meget mælk, hvorfor den minder om de mere blide varianter såsom en caffe latte. Den serveres som regel i lag, hvor mælken er i bunden og espressoen øverst.

Espresso macchiato: Denne kaffevariant består af espresso forsynet med mælkeskum på toppen.

Americano: Americano er endnu en variant med en stærk smag. Den består nemlig af to skud espresso samt en smule varmt vand.

Mocha: Mocha er en sød variant, der består af et skud espresso samt kakaopulver. Der bliver også tilsat mælkeskum og mælk.

Kaffens oprindelse

Kaffens historie går langt tilbage i tiden, hvor dens oprindelse kan spores helt tilbage til Etiopien omkring år 500. Her fortæller en historie, at en bonde ved navn Kaldi opdagede bønnerne, da hans geder var mere vågne og energiske efter at have spist bær fra et bestemt træ. Dette fortalte Kaldi til en munk, der hældte varmt vand over kaffebønnerne, så det blev til en drik, hvorefter han kunne holde sig vågen i mange timer. Rygtet om kaffens egenskaber blev stille og roligt spredt og nåede med tiden til Arabien.

Det siges, at Etiopien er kaffens oprindelsessted, da en fortælling forklarer, at en arabisk sheik rejste i Etiopien, hvor han blev betaget af kaffens effekt. Da han tog tilbage til Arabien bedte han de religiøse om at drikke kaffe, så de kunne bede om natten, hvorefter kaffe blev til en form for religiøs drik.

Det første kaffehus

Det første kaffehus blev åbnet i Mekka omkring år 1470. Dette blev starten på en helt ny kultur, hvor man holdte forsamlinger på kaffehusene. Disse kaffehuse kom hurtigt frem rundt omkring i Østen, hvor man drak kaffe og hyggede sig.

Kaffen kom til Europa

Med tiden kom kaffen også til Europa. Dette skete via Italien omkring år 1615, hvor Venedig var den første by til at få et kaffehus. London åbnede også flere kaffehuse og havde hurtigt flere tusinde kaffehuse rundt omkring i byen. Kaffe blev populært i store dele af Europa, hvor mange drak drikken hver eneste dag.

Kaffe kom også til Norden cirka 50 år efter, at den kom til Venedig. Der gik dog noget tid, før folk begyndte at drikke kaffe til hverdag, men det skete stille og roligt. I dag er kaffe en af de mest populære drikke overalt i verden, hvor folk drikker kaffe både morgen og aften.

Det vides ikke helt præcis, hvornår og hvor kaffe først blev dyrket. Nogle kilder fortæller, at den første dyrkning af kaffe foregik ved det røde hav i det 7. århundrede. Kaffedyrkning var ikke dog almindeligt før det 15. århundrede, hvor især Yemen havde flere kaffeplantager. Herefter begyndte Holland, at dyrke en masse kaffe og var en af de første lande til virkelig at finde ud af, hvor god en forretning kaffe var.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme