KitchenAid Elkedel Test 2021 – Her er eksperternes vurderinger – Testvinder oversigt

Senest opdateret den 0

I denne KitchenAid elkedel test har vi samlet en række ekspertvurderinger og testresultater af en forskellige elkedler fra producenten KitchenAid. 

Alle modellerne er testet af flere forskellige eksperter, der har vurderet og gennemgået elkedlerne i forhold til design, funktionalitet, specifikationer med mere. Disse eksperter tæller alt lige fra det britiske testmagasin Good Housekeeping Institute til de britiske aviser The Independent og The Telegraph.

Vi har opsummeret eksperternes holdning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilken model der passer bedst til dig.

I denne artikel vil der også være en guide til, hvordan man bedst muligt gør sin elkedel rent. En gennemgang af de forskellige testkilder, vil også være at finde sidst i denne artikel. Derudover vil der også blive gennemgået alternativer til KitchenAid elkedlerne.

I denne KitchenAid elkedel test finder du:
🔸 Overblik over de bedste elkedler fra KitchenAid
🔸 Overblik over en række alternativer testvindere fra andre producenter
🔸 Guide: Sådan gør du din elkedel rent
🔸 Guide: Sådan laver du den bedste kop te
🔸 Præsentation af virksomheden KitchenAid
🔸 Gennemgang af testkilder

Vær opmærksom på at Forbrugsguiden ikke selv har testet de forskellige elkedler. Denne artikel er baseret på eksterne testkilders anmeldelser, hvor vi herefter har samlet resultaterne af disse tests for at give et overblik over forskellige elkedler på markedet.

KitchenAid Elkedel Test 2021 – Her er de bedste modeller

I nedenstående artikel finder du en gennemgang af de bedste KitchenAid Elkedler. Modellerne er udvalg på baggrund af diverse anerkendte tests fra både ind og udland. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, finder du en oversigt over hvilke tests de forskellige modeller er blevet bedømt i.

Ydermere finder du en prissammenligning under hvert produkt, så du nemt og hurtigt kan se, hvor du får dit ønskede produkt til den bedste pris.


KitchenAid Artisan elkedel

Anbefalet hos britiske The Telegraph
”Godt kalkfilter” hos britiske Which.co.uk
86 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute
Anbefalet hos den britiske avis The Independent
Anbefalet hos det britiske magasin Ideal Home

kitchenaid-artisan-elkedel

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.489,00 1.489,00 Læs mere
1.489,00 1.489,00 Læs mere
1.499,00 1.499,00 Læs mere
1.599,00 1.599,00 Læs mere
1.749,00 1.749,00 Læs mere

.
KitchenAid Artisan elkedel er en favorit hos mange britiske ekspertkilder, der alle har testet og vurderet elkedlen. Eksperterne fra det britiske magasin Ideal Home og den britiske avisThe Independent anbefaler begge KitchenAid Artisan. Good Housekeeping Institute har givet elkedlen 86 ud af 100 point. Her kan du læse mere om hvorfor eksperterne har valgt at anbefale denne elkedel.

Smarte funktioner

Denne model har i alt seks forskellige temperaturindstillinger fra 50 til 100 grader og har en kapacitet på maksimum 1,5 liter. Derudover er elkedlen også udstyret med en måler, der viser vandets nøjagtige temperatur. Dette betyder, at man kan tjekke, hvorvidt man behøver at koge vandet igen, eller om temperaturen stadig er høj nok. Den britiske avis The Independent er især tilfreds med elkedlens kalkfilter, som de kalder for ’spot on’. Derudover er alle ekspertkilder meget begejstret over modellens evne til at koge vandet, nemt og hurtigt.

Sikker og brugervenlig elkedel

Denne model kommer med funktionen ’dobbeltvægs-konstruktion’, hvilket betyder, at isoleringen er ekstra god. Det vil sige, at varmen indvendigt vil være der i længere tid, mens varmen udvendigt vil falde, hvorfor elkedlen er meget sikker at anvende.

Med en bedre isolering er lydniveauet også lavere, hvilket er en fordel, hvis man ønsker en elkedel, der ikke larmer alt for meget.

Udover bedre isolering har KitchenAid Artisan også et låst låg samt gummifødder, hvilket sørger for bedre sikkerhed. Modellens håndtag er solidt, hvorfor den er nem at håndtere.

Retro design

De fleste af ekspertkilderne lægger især vægt på elkedlens flotte retro design, hvorfor de mener, at den vil passe perfekt på de fleste køkkenborde. Det britiske magasin Ideal Home beskriver elkedlens design som værende et udseende, der ’skiller sig ud’ på den gode måde.

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan elkedel:
🔵
Seks forskellige temperaturindstillinger
🔵 Temperaturmåler
🔵 Hurtig opvarmning
🔵 Bedre isolering
🔵 Kapacitet på 1,5 liter

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisans 1.5 L Elkedel. Videoen er produceret af KitchenAid Danmark:


KitchenAid elkedel 1,7 liter

Anbefalet hos det britiske teknikmagasin T3.com

Kitchenaid elkedel 1,7 liter

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
999,00 999,00 Læs mere
999,00 999,00 Læs mere
1.028,00 1.028,00 Læs mere
1.214,00 1.214,00 Læs mere

.
Denne model har en forholdsvis stor maksimumskapacitet, hvorfor den kan rumme en del kopper te eller andre varme drikke. Det britiske teknikmagasin T3.com er begejstrede for denne model især på grund af dens attraktive funktioner.

Temperaturvisning og hurtigkogefunktion 

KitchenAid elkedel 1,7 liter har seks digitalt styrede temperaturindstillinger samt en hurtigkogefunktion, der er ideel for forbrugeren, der godt kan lide at drikke et par kopper te uden at sætte elkedlen i gang hele tiden.

Temperaturen kan justeres mellem 50 og 100 grader. Elkedlen kan vise vandets temperatur – også selvom elkedlen ikke er placeret på sin base.

Teknikmagasinet T3.com er imponerede over kedlens hurtigkogefunktion, og forklarer modellen som værende en ’hurtig kedel’. Når elkedlen har kogt færdigt, vil der komme et bip.

God kapacitet og nem opmåling

Med denne model er det muligt at koge 1,7 liter vand på en gang. Elkedlen har en måleangivelse, hvorfor man nemt og hurtigt kan måle mængden af vand op. Når man skal hælde vandet af kedlen, kan det gøres uden at spilde med dens hældetud i rustfrit stål. Denne model har et blødt håndtag, der gør grebet sikkert og mere stabilt, hvilket sammen med hældetuden gør det endnu nemmere at hælde.

Klassisk design 

KitchenAid er kendt for at lave elkedler og andre køkkenprodukter i lækkert design, hvor denne model ikke er nogen undtagelse. Elkedlen har ifølge anmelderne hos T3.com, et tidløst og klassisk design, der vil passe ind i de fleste danske køkkener. Den kan fås i flere forskellige farver, så der er mulighed for at vælge den farve, der passer bedst til ens præference.

Eksperterne fra T3.com kan ikke finde nogen ulemper ved denne model, men gør opmærksom på, at kedlen er i den dyrere ende prismæssigt.

Udvalgte fordele ved KitchenAid elkedel 1,7 liter:
🔵
Temperaturvisning
🔵 Hurtigkogefunktion
🔵 Klassisk design
🔵 Nem at bruge
🔵 Hurtig opmåling
🔵 Kapacitet på 1,7 liter

Her kan du se en gennemgang af KitchenAid Artisans elkedel 1,7 liter. Videoen er produceret af KitchenAid India:


KitchenAid 1,25 liter

4,4 ud af 5 stjerner hos Amazon – Baseret på 434 anmeldelser

Kitchenaid 1,25 liter

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,00 799,00 Læs mere
1.129,00 1.129,00 Læs mere
1.299,00 1.299,00 Læs mere

.
KitchenAid har været en frontløber, når det kommer til køkkenprodukter de seneste mange år. Med deres kombination af traditioner og innovation er KitchenAid 1,25 liter kun en af deres mange ikoniske elkedler på markedet. Vi har ikke kunne finde nogle officielle tests af denne KitchenAid Elkedel. Men kigger man nærmere på brugernes anmeldelser hos Amazon, kan man se at den generelt får meget positiv kritik, med en samlet scorer på 4,4 ud af 5 stjerner. Denne scorer er baseret på 434 kunders vurderinger.

Mindre elkedel med måleangivelse og hældetud 

Selvom denne model har en mindre maksimumkapacitet end de andre elkedler, så kan den stadig rumme 1,25 liter. Der er derfor mulighed for at koge vand til et par kopper te eller kaffe.

Det positive er, at den så heller ikke fylder særlig meget på køkkenbordet. Den er udstyret med en måleangiver, hvor man nemt kan se, hvor meget vand der er i elkedlen. Derudover har denne model en hældetud i rustfrit stål og drypstop, hvorfor man uden problemer kan hælde og undgå at spilde på samme tid.

Holdbar elkedel med LED tænd/sluk knap 

KitchenAid elkedel 1,25 liter er lavet i stål, hvorfor den er utrolig holdbar. Det er derfor en elkedel, der kan bruges i mange år frem, hvis man passer godt på den. Derudover er den udstyret med en tænd/sluk knap med LED-indikator, hvorfor man hurtigt kan se, om kedlen er tændt eller slukket. Kalkfilteret på elkedlen er udskifteligt, hvorfor man selv kan skifte filtret, når det er tid.

Gode brugeranmeldelser på Amazon 

Denne model er et hit hos brugerne fra Amazon, hvor de har givet den en masse gode anmeldelser med på vejen. Forbrugerne lægger især vægt på elkedlens klassiske design, dens evne til at koge vand hurtigt samt dens andre smarte funktioner. De fleste brugere er vilde med elkedlens mindre størrelse, da den herved ikke fylder lige så meget som andre modeller.

Udvalgte fordele ved KitchenAid 1,25 liter:
🔵
Gode brugeranmeldelser fra forbrugere på Amazon
🔵 Måleanvisning
🔵 God holdbarhed
🔵 God hældetud
🔵 Tænd/sluk knap med LED-indikator
🔵 Fylder mindre end andre modeller

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid elkedel 1,25 liter. Videoen er produceret af KitchenAid:


KitchenAid 5KEK1565

5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos KitchenOne.dk 
Gode brugeranmeldelser hos britiske Kagoo.co.uk

KitchenAid 5KEK1565

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 1.298,00 Læs mere
0,00 1.299,00 Læs mere

.
KitchenAid 5KEK1565 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Her er elkedlen blevet vurderet af brugere hos forhandleren KitchenOne.dk samt hos britiske Kagoo.co.uk.

Brugerne er især begejstrede for, at KitchenAid 5KEK1565 er en enkel model, der kommer med flere praktiske funktioner. Ingen af brugerne nævner mange ulemper ved modellen. Dog nævnes der kort hos Kagoo.co.uk, at KitchenAid 5KEK1565 er en smule dyrere sammenlignet med andre modeller på markedet.

Pæn og enkel kedel velegnet til mindre familier, ifølge brugerne

KitchenAid 5KEK1565 har fået gode anmeldelser af brugerne hos de to sider Kagoo.co.uk og KitchenOne.dk. Her nævner brugerne blandt andet, at KitchenAid 5KEK1565 er en pæn og enkel kedel, der er nem at anvende.

En bruger fra KitchenOne.dk skriver dog, at elkedlen sommetider kan være en smule længe om at koge vandet. Til gengæld forklarer brugere hos Kagoo.co.uk, at modellen især er velegnet til mindre familier, der blot ønsker en kompakt elkedel. På denne side er forbrugerne især glade for modellens mange smarte funktioner såsom dens holde-varm-funktion og 360-graders base.

Stilren elkedel med indre bestanddele i rustfrit stål

Med KitchenAid 5KEK1565 får man en stilren og elegant elkedel med en inderside, der er lavet af rustfrit stål. Dette sørger for, at vandkvaliteten opretholdes samt, at der ikke er noget plastik, der kommer i kontakt med vandet.

Derudover er KitchenAid 5KEK1565 forsynet med en dobbeltvægs-konstruktion, der sørger for, at vandet i elkedlen forbliver varm i længere tid. På den måde bliver vandet ikke koldt lige med det samme. Dette er en fordel, hvis man ikke skal bruge vandet med det samme. Ydersiden forbliver dog kølig, så man ikke kan brænde sig på den.

Hurtig opvarmning af vand

KitchenAid 5KEK1565 er en elkedel med en kapacitet på 1,5 liter. Selvom dette ikke er den største elkedel på markedet, er der stadig mulighed for at koge en vand til en del kopper te, kaffe eller andet.

Dertil sørger KitchenAid 5KEK1565 for en hurtig kogning og opvarmning af vandet. Takket være en effekt på 2400 Watt koger den vandet hurtigt, så man ikke behøver at vente længe, hvis man har travlt.

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KEK1565:
🔵 Hurtig kogning og opvarmning af vandet
🔵 Inderside lavet af rustfrit stål
🔵 Elegant og stilrent design
🔵 Dobbeltvægs-konstruktion
🔵 Kapacitet på 1,5 liter


Alternativer til KitchenAid elkedlen

Når man er på udkig efter en ny elkedel, så kan det være svært at finde ud af, om man skal vælge en model fra den ene eller den anden producent. Der findes flere forskellige producenter på markedet, når det kommer til elkedler, hvorfor KitchenAid ikke er den eneste. Vi har fundet fem gode alternativer til elkedler fra KitchenAid, der også har fået positive anmeldelser fra diverse ekspertkilder.


Sage BKE395 the Compact Kettle Pure elkedel

”Kan også koge vand til kun én kop” hos det britiske testmagasin Which.co.uk
Anbefalet hos den britiske avis The Independent
4,3 ud af 5 stjerner hos Amazon.co.uk – baseret på 63 anmeldelser

Sage BKE395 the Compact Kettle Pure

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
834,00 834,00 Læs mere

.
Sage BKE395 the Compact Kettle Pure får både gode anmeldelser fra ekspertkilder og forbrugere. Forbrugere fra Amazon har givet elkedlen 4,3 ud af 5 stjerner, mens The Independent og Which.co.uk begge giver rosende ord til denne model.

Mindre model end Sages andre elkedler 

Producenten Sage laver som regel større og slanke elkedler med et industrielt look. Sage BKE398 the Compact Kettle Pure er en af de mindre modeller, der derfor ikke fylder meget på køkkenbordet. Modellen er kompakt og har en kapacitet på 1 liter. Det vil sige, at man i gennemsnit kan koge vand til omkring 4 kopper te eller kaffe.

Ideel til en mindre familie 

Ifølge ekspertkilderne er Sage BKE395 the Compact Kettle Pure god til den mindre familie, der ikke har brug for at koge en masse vand på en gang. Den lille model har dog et fint design, hvilket de sætter pris på. Med vand til i alt 4 kopper er det den perfekte model til en familie, der ikke har brug for mere end dette.

Man behøver dog, ifølge eksperterne, ikke at fylde elkedlen helt op, når den skal igangsættes, da man blot kan koge vand til 1 eller 2 kopper ad gangen.

Gennemsigtig elkedel med Soft Open låg og autosluk

Denne model er gennemsigtig, hvilket betyder, at man kan se vandet indeni elkedlen. På denne måde kan man nemt se, hvor meget elkedlen er fyldt op samt holde øje med kogningen.

Derudover er Sage BKE395 the Compact Kettle Pure udstyret med et Soft Open låg. Når man trykker på knappen, vil låget åbne stille og roligt, hvorfor man ikke får damp i hovedet. Elkedlen har også en autosluk funktion, hvilket vil sige, at den selv slukker, når der ikke er mere vand tilbage i elkedlen.

Udvalgte fordele ved Sage BKE395 the Compact Kettle Pure elkedel:
🔵
God til en mindre familie
🔵 Gennemsigtig
🔵 Autosluk funktion
🔵 Udstyret med Soft Open låg
🔵 Kompakt design

Her kan du se en præsentationsvideo af Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Videoen er produceret af Sage Appliances:


Kenwood kMix elkedel

Testvinder hos det svenske magasin Vi i Villa
83 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute

Kenwood kMix elkedel

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
553,00 553,00 Læs mere
557,00 557,00 Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
699,00 699,00 Læs mere
717,00 717,00 Læs mere

.
Virksomheden Kenwood er et britisk mærke, der er kendt for deres kvalitetskøkkenprodukter. Med mere end 70 år på markedet har de udviklet elkedler, der er kompakte, robuste og stabile, hvor Kenwood kMix elkedel ikke er en undtagelse – heller ikke når det kommer fra ekspertkilderne Vi i Villa og Good Housekeeping Institute.

Stilrent og tidløst design 

Denne model er produceret i rustfrit stål med en maksimumkapacitet på 1 liter. Elkedlen kan fås i flere forskellige farver, hvorfor man kan vælge den farve, der passer bedst ind i ens køkken. Elkedlen er kompakt og fylder derfor ikke særlig meget, men der er stadig plads til at lave vand til et par kopper te eller kaffe.

Varmeisoleret håndtag og beskyttende plastik 

Elkedlen er lavet med fokus på sikkerhed, da der ikke er mulighed for at brænde sig på denne model. Håndtaget er varmeisoleret, hvorfor det aldrig vil blive for varmt at røre ved.

Derudover er modellen udstyret med beskyttende plastik på kedlens inderside, hvorfor selve kanden heller ikke vil blive for varm at røre ved. Den har en 360 graders base, der kan dreje hele vejen rundt, hvorfor elkedlen nemt og hurtigt kan sættes på basen. Denne model har et ledningsoprul, hvorfor ledningen ikke vil ligge og flyde ved siden af elkedlen.

Nem genpåfyldning og håndtering 

Eksperterne fra svenske ”Vi i Villa” er især begjestret over elkedlens håndtag, der er skridsikkert og nemt kan håndteres med en hånd – både når man skal hælde vand i en kop, og når låget skal åbnes.

Britiske Good Housekeeping Institute er begejstrede for elkedlens performance, da det tager under 2 og et halvt minut at koge 1 liter vand.

Minimumkapaciteten er 250 milliliter, hvilket ifølge Good Housekeeping Institute er perfekt, hvis man kun har brug for vand til en enkelt kop te eller kaffe.

Udvalgte fordele ved Kenwood kMix elkedel:
🔵
Nem genpåfyldning
🔵 Nem håndtering
🔵 Beskyttende plastik
🔵 Varmeisoleret håndtag
🔵 Flot design
🔵 Energibesparende minimumkapacitet


Bosch TWK8613P

”Hurtigste til at koge vand” hos svenske Testfakta.se

Bosch TWK8613P

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

.
Designet er ikke det vigtigste, når det kommer til en elkedel, men det er alligevel rart med en elkedel, der ikke behøver at blive pakket væk efter brug. Med Bosch TWK8613P får man en elkedel i et enkelt, stilrent og fint design, der sagtens kan stå fremme på køkkenbordet. Derudover har den plads til 1,5 liter vand.

Det svenske testmagasin Testfakta.se er især begejstrede over denne model på grund af, at den er utrolig hurtig til at koge vand ifølge deres tests.

Temperaturregulering og keep-warm funktion 

Det Testfakta.se lagde mest mærke til – udover den hurtige kogning af vand – er elkedlens temperaturregulering. Denne model har en funktion, der gør, at man kan vælge mellem fire forskellige temperaturer fra 70 til 100 grader.

Hvis man ønsker forskellige temperaturer afhængig af ens drik, kan det indstilles på denne model, så man får den ønskede temperatur. Det er også muligt at holde vandet varmt efter kogning med keep-warm funktionen.

Hurtig opvarmning af vand og praktisk måler 

Testfakta.se har kåret denne model som værende den hurtigste til at koge vand. Man kan derfor hurtigt få sig en varm drik, hvis man har lyst til det.

Af andre praktiske funktioner kan der nævnes elkedlens måler. Den kan findes under håndtaget, hvor man kan se, hvor meget vand der er i fra begge sider. På denne måde skal man ikke vende kedlen rundt, da det kan ses lige meget, om man har elkedlen i den ene eller den anden hånd.

Ledningsoprul og 360 graders base

Bosch TWK8613P har ledningsoprul i bunden til hver side, hvorfor ledningen kan komme ud fra alle sider. Dette er praktisk afhængig af, hvor man gerne vil have elkedlen til at stå henne på køkkenbordet. Med elkedlens 360 graders base kan man vende kedlen rundt, som man vil.

Der er mulighed for at sætte kedlen på basen hurtigt og nemt, da den ikke behøver at vende en bestemt vej. Det eneste minus fra ekspertkilden er, at det er en større model, hvorfor den kræver mere plads i køkkenet, hvilket man skal være opmærksom på.

Udvalgte fordele ved Bosch TWK8613P:
🔵
Hurtig kogning af vand
🔵 Praktisk måler
🔵 Ledningsoprul
🔵 360 graders base
🔵 Keep-warm funktion
🔵 Temperaturvælger

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch TWK8613P med særlig vægt på keep-warm funktionen. Videoen er produceret af Bosch Home UK and Ireland:


Bosch TWK78

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TWK78

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
299,00 299,00 Læs mere

.
Bosch TWK78 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder er vilde med elkedlen, som de henholdsvis har kåret som testvinder og topscorer.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for dens solide konstruktion samt på grund af, at den kan alt det, som en elkedel skal kunne. Eksperterne finder ikke mange ulemper ved modellen, men giver dens kogning samt sikkerhed den laveste score.

Ledningsfri elkedel med fire temperaturer

Ved køb af Bosch TWK78 får man en ledningsfri elkedel, hvorfor den kan placeres overalt i køkkenet. Det betyder nemlig, at man ikke behøver at placere elkedlen lige ved siden af en stikkontakt, hvilket giver mere fleksibilitet.

Derudover kommer Bosch TWK78 med fire forskellige temperaturer, som man kan vælge imellem. På den måde kan man vælge den temperatur, der passer optimalt til ens ønsker og behov, samt til hvad man ønsker at bruge vandet til. Elkedlens kapacitet er på 1,5 liter.

Med flere praktiske funktioner

Bosch TWK78 er fremstillet i et klassisk og elegant design, hvorfor den vil passe ind på de fleste køkkenborde. Dette er en fordel, hvis man ønsker en elkedel, der ikke forstyrrer resten af indretningen i køkkenet.

Udover et elegant design er Bosch TWK78 udstyret med en funktion, der holder vandet varmt i op til 30 minutter. Det betyder, at man ikke behøver at bruge vandet lige med det samme. Dette er en fordel, hvis man ønsker at koge vandet i god tid.

Elkedlen kommer ydermere med en autosluk-funktion. Her slukker modellen automatisk, når kogepunktet er nået, hvilket beskytter mod tørkogning og overophedning.

Med ledningsoprul, skjult varmelegeme og kalkfilter 

Bosch TWK78 er udstyret med et skjult varmelegeme, der ikke blot er en fordel i forhold til designet, men også sikrer, at man ikke brænder sig på det.

Endvidere kommer modellen med et kalkfilter ved kandens tud, der sørger for, at der ikke kommer en masse kalk ud, når man hælder vandet i en kop, en gryde eller lignende.

Sidst men ikke mindst er Bosch TWK78 forsynet med ledningsoprul, så man kan gemme ledningen væk, når man ikke bruger elkedlen. Dette gør det også nemmere, hvis man ønsker at opbevare elkedlen i køkkenskabet.

Udvalgte fordele ved Bosch TWK78:
🔵 Autosluk-funktion
🔵 Skjult varmelegeme
🔵 Keep warm funktion
🔵 1.5 liters kapacitet
🔵 4 forskellige temperatur indstillinger
🔵 Ledningsoprul til nemmere opbevaring


Rengøring af elkedlen – Sådan gør du

Når man har en elkedel i hjemmet, så skal den også rengøres engang imellem. Hvis man ikke er helt klar over, hvordan man bedst muligt gør sin elkedel rent, er der her en hurtig guide.

Derfor skal du gøre din elkedel rent 

Man kan undre sig over, hvorfor man skal gøre sin elkedel rent, når nu der blot bliver kogt vand i den. Men det er der en rigtig god grund til. En elkedel vil jævnligt kalke til ved brug, hvorfor man skal huske at afkalke den jævnligt. Ved jævnlig afkalkning vil ens elkedel have en længere holdbarhed samt arbejde mere effektivt. Derudover undgår man en varm drik med kalkrester i.

Sådan afkalker du din elkedel 

Når man har besluttet sig for at afkalke sin elkedel, skal det også gøres på den rette måde. Inden man overhovedet går i gang med at afkalke elkedlen, så vask den udenpå fra al snavs og skidt, så den bliver ren og skinnende igen.

Nedenunder er der en trin-for-trin guide til afkalkning af elkedlen:

afkalk1: Tag elkedlen ud af stikkontakten og fjern den fra dens base.

2: Tøm elkedlen for vand, hvis der er noget i den.

3: Tag en opvaskebørste eller lignende og fjern alt den kalk, som der kan løsnes.

4: Bland eddike eller citronsyre og vand sammen (tjek elkedlens brugsanvisninger for at finde ud af, om det er muligt at bruge disse produkter til afkalkning af produktet).

5: Put elkedlen i stikkontakten igen og tænd den.

6: Når blandingen har kogt, så lad det stå, indtil den er afkølet.

7: Rens elkedlen grundigt under vand og sørg for at fjerne alle kalkrester med hjælp fra en opvaskebørste og vand. Sørg for at skrubbe godt, så det hele kommer væk.

8: Put vand i elkedlen og lad vandet koge. Gør dette et par gange, før elkedlen tages i brug igen. Dette vil sørge for, at alle rester af kalk og fra selve blandingen vil fjernes fra elkedlen.

Det kan du bruge til at afkalke elkedlen med 

rengør elkedelDe fleste vælger at bruge enten eddike eller citronsyre til afkalkning af deres elkedel. Men det er også muligt at gøre brug af andre former for produkter. Dog er det altid en god idé at tjekke produktets brugsanvisning for at finde ud af, hvad man kan bruge, og hvad man ikke kan bruge. De fleste producenter har deres egne produkter – også afkalkningsmiddel – som man kan vælge at købe og bruge til afkalkning.

Disse produkter koster ofte en del mere end andre produkter, hvorfor det er en smagssag, om man vil ofre penge på dette.

Alternativer til producentens egne produkter, er som nævnt ovenfor, citronsyre og eddike, der begge fungerer godt til afkalkning af elkedler.

Dog skal man altid huske at rense elkedlen grundigt efter brug af disse produkter, inden man vælger at tage elkedlen i brug igen.

Vær opmærksom på dette ved afkalkning af elkedlen 

Når man skal afkalke en elkedel, skal man være opmærksom på et par ting. Først og fremmest bruger mange mennesker eddike til afkalkning af elkedlen. Dette fraråder nogle producenter rent faktisk, hvorfor det er vigtigt, at man altid læser produktets anvisninger, før man går i gang med at bruge et specifikt produkt til afkalkning.

Derudover skal man altid være opmærksom på, at man ikke skal gøre brug af brun eddike til afkalkning. Dette kan skade elkedlen, da sukkeret kan sætte sig fast i den.

Man skal derfor altid gøre brug af husholdningseddike uden sukker, hvis man vil være sikker på, at ens elkedel ikke tager skade af afkalkningen.


Sådan laver du en god kop te 

teTe er en dejlig drik, især når vejret er koldt, og man blot trænger til at ligge under tæppet med en varm drik. Men hvordan brygger man den bedste kop te? Der skal mere til end blot den rette temperaturindstilling eller den rette slags te for at få den helt perfekte kop.

Vi har fundet de faktorer, som man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil lave en rigtig god kop te.

Sørg for at find det rette udstyr 

Som med mange andre ting skal man selvfølgelig bruge det rette udstyr til at lave en god kop te. Udover en elkedel kan en tepotte være en rigtig god investering, da aromaen fra teen sætter sig i tepotten. På denne måde vil teen holde sig mere frisk og fyldig, selvom man ikke drikker al teen lige med det samme. Man må ikke vaske en tepotte med sæbe, da dette ødelægger dens evne til at holde på teens aromaer.

Hvis man er vild med forskellige former for te, kan det være en god idé at have mere end en enkelt tepotte, da dette kan forhindre, at smagene blandes sammen. Hvis man ikke ønsker mere end en tepotte, er det bedst at skolde tepotten med varmt vand før brug.

Vandtemperaturen 

Relateret billedeVandtemperaturen har stor betydning for at lave en rigtig god kop te. Dog kommer temperaturen an på, om man laver den ene eller den anden form for te. Som tommelfingerregel skal vandtemperaturen være på 100 grader. Dog er der en undtagelse, når det kommer til eksempelvis grøn te, hvor vandets temperatur ikke skal være på mere end 70 eller 80 grader.

Der er stor debat om, hvorvidt vandet må koge, når man skal bruge det til te. Kort og godt skal man lade vandet koge, hvis man vil bibeholde så mange antioxidanter i teen som muligt. Hvis man er mest interesseret i smagen, skal vandet ikke op på 100 grader.

Teens trækketid 

En god kop te kræver den helt rette trækketid. Dog kommer dette an på, hvad for en type te, som man er i gang med at lave. Afhængig af varianten skal te trække mellem 4 og 8 minutter. Eksempelvis skal grøn te trække i kun 4 minutter, hvorimod hvid te skal trække mellem 6 og 8 minutter.

Trækketiden kommer selvfølgelig også an på ens præferencer. Jo stærkere man kan lide sin te, jo længere tid skal den trække. Dog skal trækketiden ikke være alt for lang ved nogle typer te, da de på denne måde kan ende med at blive alt for bitre.

Opbevaring af te 

Smagen af en god kop te kommer ikke kun fra vandets temperatur og trækketiden. Det har nemlig også en stor betydning, hvordan du opbevarer teen.

Te skal ikke opbevares alt for varmt eller for tørt, men opbevares lufttæt. Det vil være ideelt at opbevare te i en lufttør bøtte eller boks, da dette vil holde på teens aroma bedst mulig.

Opbevaring af te forkert kan ende med, at den mister sin smag, hvorfor man ikke vil ende med en god kop te. Derudover kan te holde i flere år, hvis man sørger for at opbevare det på den helt rigtige måde.

Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvordan man laver en kop te på den britiske måde, så se denne video:


Om KitchenAid

KitchenAid-logo
KitchenAid startede helt tilbage i 1886 med Josephine Cochrane, der opfandt, hvad vi i dag kender som opvaskemaskinen. Dog startede KitchenAids varemærke først i 1919, da ingeniøren Herbert Johnson opfandt et elektrisk piskeris. Navnet KitchenAid blev lavet af virksomhedsdirektørens kone, der var så begejstret for produktet, at hun var ligeglad med, hvad de kaldte produktet, da det var en fantastisk køkkenhjælp (KitchenAid).

I 1927 kom en af de første populære produkter fra KitchenAid på markedet. De solgte et væld af produkter på ingen tid, hvor især stjerner også købte deres produkter. På ingen tid blev KitchenAids produkter populære og solgt til stjerner i hele USA, hvilket de blev ved med i mange år frem.

Virksomheden brugte især kendte kokkes popularitet til marketing og branding i slutningen af ​​1980’erne for at gribe chancen for at udvide sin kundekreds. I 1988 åbnede detailhandleren Williams-Sonoma nye butikker i hele USA og lancerede en koboltblå mixer til virksomheden.

Selvom detailhandleren havde båret KitchenAid-produkter siden 1959, introducerede de nye butikker produkterne til et bredere udvalg af forbrugere. Dette kombineret med en ændring i KitchenAids markedsføringsstrategi resulterede i en fordobling af mærkets opmærksom i løbet af de næste par år.

I de første år af KitchenAids levetid var deres produkter hvide. Dette ændrede sig dog i 1994, da produkterne nu også blev lavet i et væld af andre farver. KitchenAid begyndte at producere blendere og andre små køkkenapparater i midten af ​​1990’erne. Brandet blev yderligere fremmet ved at sponsorere showet Home Cooking, samt ved at introducere produkterne til tv-kokke som Julia Child og Martha Stewart.

I og med KitchenAid havde en stor del af markedet, når det kom til køkkenprodukter i USA, ville de gerne udvide og vise resten af verdenen, hvad de kunne. I 2007 udvidede KitchenAid derfor til de europæiske lande, hvor det nu var muligt at købe deres produkter. Produkterne blev først lanceret i Frankrig og Italien og hernæst alle andre europæiske lande.

I dag ejes KitchenAid af Whirlpool Corporation. De sælger køkkenprodukter til hele verdenen, og er i dag verdensførende indenfor dette marked.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke KitchenAid elkedler har fået de bedste bedømmelser test?

KitchenAid Artisan elkedel og KitchenAid elkedel 1,7 liter

🤓 Hvordan testes elkedlerne?

Elkedlerne bliver bedømt ud fra hvor hurtigt og præcist, de får varmet 1 liter vand op til 100 grader. Derudover bliver der også set på brugervenlighed, byggekvalitet, støjniveau, energiforbrug og sikkerhed.

🤔 Hvad skal en elkedel kunne?

Grundlæggende skal elkedler bare kunne koge vand. Men det er alligevel en god ide, hvis du ser efter en model med en kort kogetid, høj sikkerhed og et effektivt kalkfilter.


Gennemgang af testkilder 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Den britiske side Good Housekeeping Institute skriver og tester diverse forbrugerprodukter. De tester alt lige fra stavblendere til blendere og elkedler. De har blandt andet vurderet og anmeldt de to elkedler KitchenAid Artisan og Kenwood kMix elkedel. Du kan læse anmeldelserne her og her.


Heavy.com 🇺🇸
Den online nyhedsside Heavy.com skriver nyheder fra hele verdenen hver dag. De skriver om alt indenfor udland, sport og underholdning. Siden tester og anmelder dog også forskellige forbrugerprodukter heriblandt elkedler. De har blandt andet testet elkedlen KitchenAid fløjtekedel. Læs hele anmeldelsen hos Heavy.com her.


Ideal Home 🇬🇧
Det britiske magasin Ideal Home skriver om indretning i hjemmet. De giver forbrugerne et væld af inspiration og ideer til dekorationer til ens hjem. Derudover anmelder og tester de også forskellige produkter såsom elkedler. De har blandt andet testet og vurderet elkedlen KitchenAid Artisan. Læs hele anmeldelsen her.


Testfakta.se 🇸🇪
Siden Testfakta.se sørger for at anmelde og teste produkter på en utrolig avanceret måde. De afprøver ikke kun produkterne, men laver i stedet avancerede målinger i et kontrolleret laboratoriemiljø. De har taget et kig på elkedlerne Philips HD9380/20 og Bosch TWK8613P. Læs alle resultaterne af testene hos Testfakta her. 


The Independent 🇬🇧
Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. Her bliver der skrevet om alt indenfor underholdning, sport, nyheder med mere. De anmelder og tester også produkter heriblandt elkedler. De har blandt andet testet KitchenAid Artisan, Sage BKE820 the Smart Kettle samt Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Du kan læse anmeldelserne fra The Independent her, her og her.


The Telegraph 🇬🇧
Den britiske avis The Telegraph har eksisteret siden 1855, hvor den udkom som fysisk avis. I dag kan The Telegraph findes online, hvor der bliver skrevet om underholdning, nyheder i ind- og udland, kultur og business. De anmelder og tester også produkter såsom KitchenAid Artisan elkedel. Du kan læse hele artiklen her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en af de største anmeldelsessider, der hver dag vurderer forbrugerprodukter. De tester alt lige fra brødristere til blendere og elkedler. De har blandt andet testet Sage BKE820 the Smart Kettle. Læs mere på deres hjemmeside her.


T3.com 🇬🇧
Det britiske teknikmagasin T3.com er kendt for at levere nyheder indenfor teknologiverdenen. De skriver også anmeldelser og tests af flere forskellige produkter. De har blandt andet testet KitchenAid elkedel 1,7 liter samt Sage BKE820 the Smart Kettle. Læs anmeldelserne her og her.


Vi i Villa 🇸🇪
Det svenske magasin Vi i Villa skriver artikler, der handler om indretning, gør det selv, dyreliv og huse. Derudover tester og anmelder de også forskellige produkter såsom elkedler. De har testet Kenwood kMix elkedel, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele testen på hjemmesiden her.


Which.co.uk 🇬🇧
Den britiske side Which.co.uk er kendt for at hjælpe forbrugere med at vælge det rette produkt til deres behov. Dette gør de ved at levere gennemarbejdede tests og anmeldelser, hvor de beskriver fordele og ulemper ved de specifikke produkter. De tester blandt andet elkedler såsom KitchenAid Artisan elkedel, Sage BKE820 the Smart Kettle og Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. Læs anmeldelserne her, her og her. Vær opmærksom på, at man skal have et abonnement for at få fuld adgang til de forskellige tests og anmeldelser.


Amazon 🇺🇸
Hos Amazon kan man finde et væld af forskellige produkter til hele hjemmet. Når man køber et produkt, er det muligt at anmelde det og tilkendegive ens mening. Vi har taget et kig på forbrugerens anmeldelser af KitchenAid 1,25 liter og Sage BKE395 the Compact Kettle Pure. KitchenAid 1,25 liter har fået 4,4 ud af 5 stjerner baseret på 434 anmeldelser her, mens Sage BKE395 the Compact Kettle Pure har fået 4,2 ud af 5 stjerner baseret på 66 anmeldelser her.


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv. Dette inkluderer artikler, guides, gode råd og tests af et hav af forbrugerprodukter. Her har Forbrugerrådet Tænk lavet en test af forskellige elkedler, hvilket inkluderer Bosch TWK78.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke ind her på dette link. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Man kan også købe adgang til testene enkeltvis.


Kagoo.co.uk 🇬🇧
Den britiske side Kagoo.co.uk sammenligner forskellige elektroniske produkter. Dette gør Kagoo.co.uk på grund af, at de ønsker at hjælpe forbrugerne med at vælge de rette produkter til hjemmet. Dette giver ydermere forbrugerne mulighed for at sammenligne produkter i forhold til dets funktioner, ydeevne m.m. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt KitchenAid 5KEK1565. Læs hele anmeldelsen her.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv. Derfor leverer de tests af forbrugerprodukter såsom elkedler. Her har Råd & Rön lavet en test af diverse elkedler heriblandt Bosch TWK78.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke ind her på dette link. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Man kan også købe adgang til testene enkeltvis.


Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Udover de ovenstående tests og anmeldelser fra ekspertkilder har vi også taget et nærmere kigget på forbrugeranmeldelser hos KitchenOne.dk. Her har brugerne anmeldt elkedlen KitchenAid 5KEK1565.

Ønsker du at læse brugernes anmeldelser hos KitchenOne.dk af KitchenAid 5KEK1565, kan du klikke ind her.


Andre relevante artikler
Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en traditionel elkedel artikel, hvor vi har samlet testvindende elkedler fra en lang række forskellige producenter, så du kan få det komplette overblik over testvindende modeller.

I denne test finder du både nogle af de dyreste og mest eksklusive testvindende elkedler på markedet, men også helt billige elkedler der har klaret sig godt i test.  

I artiklen finder du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt og hurtigt kan se hvilke forhandlere der er billigst på nettet.