Philips Støvsuger Test 2020 – Her er de bedste Philips støvsugere ifølge eksperterne

0

I denne artikel gennemgår vi en række forskellige støvsugere fra mærket Philips, som alle er blevet testet af eksperter.

Eksperterne inkluderer både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som begge har foretaget større tests af en lang række støvsugere og testet på udvalgte parametre.

Artiklen er bygget op således, at vi kort ser på, hvad eksperterne mener, og herefter gennemgår vi, hvad hver støvsuger kan og hvilke funktioner, de har.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Philips støvsuger test indeholder: 
🔸 Overblik over de 7 bedste Philips støvsugere 
🔸 Guide til hvordan man vælger den rette støvsuger 
🔸 Viden om hvordan eksperterne tester støvsugerne 
🔸 Information om mærket Philips 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Philips Støvsuger Test 2020 – Her er de 7 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Philips støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests fra både ind og udland, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige støvsugere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Philips FC8244/09 

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips FC8244/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
671,00 Kr. 0,00 Kr. 671,00 Kr. Læs mere
789,00 Kr. 0,00 Kr. 789,00 Kr. Læs mere
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

Philips FC8244/09 har været med i 2 forskellige tests – her er tale om det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som begge har haft et stort antal støvsugere inde til test samtidig.

Alle produkter er blevet vurderet ud fra de samme parametre, hvorefter der er blevet givet en endelig score. Ifølge eksperterne præsterer Philips FC8244/09 rigtig godt, og derfor belønnes den med gode anmeldelser begge steder.

Motoreffekt på 750 watt

Philips FC8244/09 hører til de stærke støvsugere på markedet med en motoreffekt på 750 watt, hvilket er meget. Det sikrer en høj ydeevne, så selv små urenheder suges op.

Opsugningen af støv og skidt sker også ud fra PowerGo-teknologien, som yderligere forstærker effektiviteten.

Der medfølger desuden et universalmundstykke til både tæpper og hårde gulve samt et fuge- og møbelmundstykke, som gør alsidigheden større.

Miljøvenligt valg

Philips FC8244/09 hører også til de meget miljøvenlige støvsugere, idet energiklassen hedder A+++. Det er den bedste på markedet og sikrer en høj miljøvenlighed.

Dette produkt kører derfor på strøm, og det betyder, at der skal anvendes en ledning til stikkontakten. Denne er dog forholdsvis lang og giver en arbejdsradius på 9 meter.

Herudover har denne model også fokus på allergivenlighed, og derfor er den udstyret med et godt allergifilter, der kan frafiltrere mere end 99 procent af mikro-partiklerne.

Der findes desuden traditionelle poser til opsamling af støv, som kan rumme 3 liter. Her er tale om såkaldte EasyS-poser med en unik lukning, som kan holde op til 50 procent længere.

God pris

Philips FC8244/09 er måske ikke den mest avancerede støvsuger på markedet, men det betyder også, at prisen er forholdsvis lav – dermed vil dette produkt være godt for forbrugeren, der er på budget.

Philips FC8244/09 kommer dog stadig med et smart teleskoprør, der kan justeres i højden, så det passer til den enkelte forbruger. 

Specifikationer – Philips FC8244/09 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse D
🔴 Støjniveau: 77 dB
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 3 liter
🔴 Arbejdsradius: 9 meter
🔴 Vægt: 5 kilo 

Fordele ved Philips FC8244/09 
🔵 Høj motorkraft
🔵 PowerGo-teknologi
🔵 God energiklasse
🔵 Allergivenligt valg
🔵 Overkommelig pris


Philips FC8780/09 

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips FC8780/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.383,00 Kr. 0,00 Kr. 1.383,00 Kr. Læs mere
1.383,00 Kr. 0,00 Kr. 1.383,00 Kr. Læs mere
1.383,00 Kr. 0,00 Kr. 1.383,00 Kr. Læs mere
1.445,00 Kr. 0,00 Kr. 1.445,00 Kr. Læs mere
1.743,00 Kr. 0,00 Kr. 1.743,00 Kr. Læs mere

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har hver foretaget en stor test af støvsugere.

Det drejer sig om produkter fra forskellige mærker, som alle er blevet testet på parametre såsom rengøringsevner, brugervenlighed, holdbarhed og miljøvenlighed.

Herefter er der blevet givet en endelig score, og det vurderes her, at Philips FC8780/09 klarer sig rigtig godt – derfor modtager den en god anmeldelse begge steder.

God til især hårde gulve

Philips FC8780/09 kommer med en motoreffekt på 650 watt, som giver en stærk sugeevne. Denne suppleres af optimerede luftkanaler i opsugningen, som giver en bedre ydeevne.

Også mundstykkerne har betydning for optaget af støv og snavs, og her findes der 2 medfølgende mundstykker: Parket- og møbelmundstykke.

Parketmundstykket er skabt med bløde børstehår, som både sørger for en grundig rengøring men også en blid behandling af gulvene – så er man sikker på, at ens parketgulve ikke får ridser.

Møbelmundstykket er fordelagtigt til rengøring af møbler, så man kan komme grundigt ned mellem puderne.

Støjsvagt valg

En af de helt store fordele ved Philips FC8780/09, som virkelig gør, at den skiller sig ud, er støjniveauet. Dette ligger nemlig kun på 66 dB, hvilket er langt lavere end de fleste andre, der gerne ligger på omkring 75-80 dB. De 66 dB er derfor meget lidt, og til sammenligning ”støjer” en almindelig samtale omkring 60 dB.

Herudover er her også tale om en miljøvenlig støvsuger, der findes i energiklassen A+. Det er rigtig godt og sikrer lave omkostninger.

Teleskoprør for bedre bevægelighed

Philips FC8780/09 hører til de traditionelle støvsugere med både ledning og pose. Den kører dermed på strøm, men der gives en rigtig stor bevægelsesfrihed, idet arbejdsradiussen ligger på hele 12 meter. Dermed er ledningen rigtig lang og giver færre stikkontaktskift.

Derudover er Philips FC8780/09 også udstyret med en pose med en kapacitet på 4 liter, et godt allergifilter og et teleskoprør. Teleskoprøret er justerbart i højden, og dermed kan man let indstille det, så man både skåner ryggen og får en bedre bevægelighed. 

Specifikationer – Philips FC8780/09 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse B
🔴 Støjniveau: 66 dB
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 4 liter
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 8,9 kilo 

Fordele ved Philips FC8780/09 
🔵 650 watt suppleret af optimerede luftkanaler
🔵 Parketmundstykke med blide børster
🔵 Lydsvag i brug – kun 66 dB
🔵 Lang arbejdsradius
🔵 Teleskoprør


Philips FC8241/09

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Philips FC8241/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
528,00 Kr. 0,00 Kr. 528,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en test af forskellige støvsugere fra forskellige mærker. Philips FC8241/09 er inkluderet i denne test, hvor alle modellerne er blevet vurderet ud fra parametrene rengøringsevner, brugervenlighed, holdbarhed og miljø.

Ifølge Tænk klarer Philips FC8241/09 sig rigtig godt, og det belønnes med en god anmeldelse.

PowerGo-støvsuger

Philips FC8241/09 er en kraftfuld støvsuger med en motoreffekt på 750 watt, hvilket er meget. Det giver en god sugestyrke, og denne forbedres med den unikke PowerGo-teknologi, som højner effektiviteten.

Herudover findes der et moderne universal-mundstykke, som er designet til både at kunne fjerne støv og snavs fra bløde underlag som tæpper og hårde underlag som parketgulve, trægulve, linoleumsgulve, klinker og fliser.

For højere alsidighed medfølger også et fugemundstykke, som er godt til sprækker, revner, mellem puder, på reoler og i vindueskarme.

Høj filtrering

Philips FC8241/09 kommer med et unikt filtersystem, som holder mere end 99,9 procent af alle skadelige partikler ude – det inkluderer både pollen, hår og støvmider.

Filtreringen er certificeret som allergivenlig i henhold til europæiske standarder, og dermed vil denne støvsuger være et godt valg, hvis man har allergikere i familien.

Herudover er modellen også fordelagtig, hvis man har problemer med støvsugningen i forhold til andre sider af helbredet, idet røret er et todelt teleskoprør, som kan justeres i forhold til højden.

Traditionel støvsuger med god arbejdsradius

Philips FC8241/09 hører desuden til de traditionelle varianter, der både kører på strøm og med pose. For at sikre en så god bevægelsesfrihed som muligt findes der desuden en lang ledning som giver en arbejdsradius på 9 meter, hvilket er meget.

Denne støvsuger er også udstyret med pose, og her er tale om simple S-poser med en unik lukning – denne sørger for, at der ikke hvirvles støv op, når posen skal udskiftes.

Yderligere er disse poser designet til at give en 50 procents længere holdbarhed, idet støvsugerens effektivitet ikke sløves nær så meget ned af en fyldt pose som ellers. Kapaciteten ligger i øvrigt på 3 liter.

Specifikationer – Philips FC8241/09 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse D
🔴 Støjniveau: 77 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 3 liter
🔴 Arbejdsradius: 9 meter
🔴 Vægt: 4,3 kilo 

Fordele ved Philips FC8241/09 
🔵 PowerGo-teknologi
🔵 Universal-mundstykke til alle opgaver
🔵 Unikt filtreringssystem
🔵 Certificeret som allergivenlig
🔵 Poser med længere holdbarhed


Philips FC8575 

Middel anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips FC8575

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.044,00 Kr. 0,00 Kr. 1.044,00 Kr. Læs mere
1.177,00 Kr. 0,00 Kr. 1.177,00 Kr. Læs mere

Philips FC8575 har været inkluderet i 2 tests i denne omgang, og disse er udført af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Her er modellerne blevet afprøvet, vurderet og anmeldt ud fra parametrene rengøringsevner, brugervenlighed, filtrering og holdbarhed, hvorefter der er blevet givet en endelig anmeldelse.

Det vurderes begge steder, at Philips FC8575 klarer sig nogenlunde.

Bedst til hårde gulve

Philips FC8575 vil være et godt valg, hvis man primært har hårde gulve som parketgulve, trægulve, klinker, fliser eller linoleum i hjemmet, for her har produktet klasse A i rengøringsevner. Den grundige rengøring sker i samspil mellem de 650 watts motoreffekt og den unikke AirFlowMax-teknologi, der findes i opsugningssystemet.

Herudover medfølger det specialdesignede TriActivePlus mundstykke, som er designet til at fjerne støv fra både hårde og bløde underlag samt også i sider og kanter: På de bløde underlag løfter det op i tæppets fibre, hvilket giver en dybere rengøring, og sidebørsterne sikrer op-fejning af støv og skidt langs kanterne.

God energiklasse

Philips FC8575 hører til de traditionelle støvsugere, der både kører på strøm og er med pose. Dermed er der brug for strøm fra stikkontakten, men ledningen er så lang, at arbejdsradiussen bliver på 9 meter – dermed skal man ikke skifte stikkontakt ofte.

Selv om modellen anvender strøm, så tærer den ikke meget på regningen, for dette produkt kommer i energiklasse A, som er rigtig fin.

Her er som nævnt også tale om et produkt med en pose til opsamling af støv, og denne kan rumme 4 liter. Støvposen er en klassisk S-Bag, som er designet til at give en længere arbejdstid, idet opsamlet støv ikke så let påvirker motorkraften. Desuden findes både allergifilter og mikrofilter i motoren.

Justerbar sugestyrke

Philips FC8575 kommer desuden med muligheden for at regulere støvsugningen selv – her findes nemlig både et teleskoprør, som man kan anvende til at justere højden samt muligheden for at regulere sugestyrken.

Der medfølger også flere stykker værktøj med denne støvsuger – ud over TriActivePlus-mundstykket findes også et ekstra mundstykke til hårde gulve, fugemundstykke og børste.

Børsten er integreret, hvilket betyder, at man ikke skal bære rundt på det ekstra værktøj under arbejdet – børsten er nemlig integreret i støvsugerens håndtag.

Specifikationer – Philips FC8575 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse D
🔴 Støjniveau: 79 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 4 liter
🔴 Arbejdsradius: 9 meter
🔴 Vægt: 5,2 kilo 

Fordele ved Philips FC8575 
🔵 AirFlowMax-teknologi
🔵 TriActivePlus-mundstykke
🔵 Især god til hårde gulve
🔵 God filtrering
🔵 Regulerbar sugestyrke

Her kan du se en kort præsentationsvideo af Philips FC8575. Videoen er produceret af Philips:

https://www.youtube.com/watch?v=7g4BabYE6IQ

Philips FC9742/09 

Middel anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips FC9742/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.311,00 Kr. 0,00 Kr. 1.311,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget større tests af flere forskellige støvsugere samtidig. Philips FC9742/09 indgår i disse tests, hvor alle modellerne er blevet testet på samme, udvalgte parametre.

Eksperterne vurderer, at Philips FC9742/09 klarer sig nogenlunde og modtager derfor en middel anmeldelse.

Beholder i stedet for pose

En af de ting, der adskiller Philips FC9742/09 fra en del af de andre Philips-modeller, er metoden for opsamling af støv: Hvor mange traditionelle støvsugere kommer med en pose til opbevaring af opsuget støv, så kommer denne med en beholder i stedet.

En beholder betyder, at man ikke skal anskaffe sig nye poser hele tiden, for i stedet kan man blot tømme den i skraldespanden og sætte den fast igen. Kapaciteten for beholderen ligger på 2 liter, hvilket godt nok er en smule mindre end poserne.

PowerCyclone-teknologi

Philips FC9742/09 er designet til at kunne fjerne støv og snavs fra både hårde og bløde underlag. Dette gøres takket være den stærke motoreffekt på 650 watt i samspil med den innovative PowerCyclone-teknologi, som arbejder ud fra den moderne cyklon-metode i opsugningen.

Teknologi og motoreffekt er dog ikke alene om at sikre en effektiv støvsugning: Det medfølgende TriActivePlus-mundstykke bidrager også til dette, idet det gør rent via en tretrins-operation.

Dette går ud på, at støvet først løftes op, og derefter suges det op via en større åbning – dette sker samtidig med, at sidebørsterne sikrer et større opsugningsareal.

Herudover medfølger også et særligt parketmundstykke samt et møbelmundstykke.

Allergivenligt valg

Philips FC9742/09 hører til de allergivenlige støvsugere, der via en god filtrering sikrer, at stort set alle skadelige partikler sorteres fra.

Dette sker på flere niveauer: blandt andet adskilles luft og partikler allerede i PowerCyclone-teknologien, så findes et effektivt allergifilter, der filtrerer 99,9 procent af mikro-partiklerne fra, og endelig er der en såkaldt allergilås ved beholderen, der lukker partiklerne inde.

Philips FC9742/09 er desuden en traditionel støvsuger, der kører på strøm, og der findes en arbejdsradius på 10 meter, hvilket er rigtig meget. Modellen kommer også med et praktisk teleskoprør, der kan justeres i højden, så den passer til alle forbrugere. 

Specifikationer – Philips FC9742/09 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 650 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse C
🔴 Støjniveau: 76 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Nej, beholder
🔴 Beholder-kapacitet: 2 liter
🔴 Arbejdsradius: 10 meter
🔴 Vægt: 8 kilo 

Fordele ved Philips FC9742/09 
🔵 Støvsuger med beholder i stedet for pose
🔵 PowerCyclone-teknologi
🔵 TriActivePlus-mundstykke
🔵 Allergivenlig støvsuger
🔵 Stor arbejdsradius på 10 meter

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips FC9742/09. Videoen er produceret af Philips: 

https://www.youtube.com/watch?v=csxd4koGKIE

Philips FC8371/09 

Middel anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips FC8371/09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Læs mere
858,00 Kr. 0,00 Kr. 858,00 Kr. Læs mere
858,00 Kr. 0,00 Kr. 858,00 Kr. Læs mere
947,00 Kr. 0,00 Kr. 947,00 Kr. Læs mere

Philips FC8371/09 har været medtaget i 2 forskellige tests udført af henholdsvis danske og svenske eksperter. Det drejer sig om tests fra det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, hvor flere modeller er blevet testet samtidig.

Efter testene er der givet en endelig vurdering, og eksperterne er enige om, at Philips FC8371/09 klarer sig nogenlunde.

Prisvenligt valg med god sugestyrke

Philips FC8371/09 hører til de mere prisvenlige støvsugere på markedet af de traditionelle varianter, men det betyder ikke, at der er slækket på kvaliteten.

Her er netop tale om en traditionel model med strøm som energikilde samt støvpose, men eftersom dette produkt har fokus på miljøvenlighed, så kommer den i energiklasse A. Denne klasse er rigtig god og sikrer, at den ikke tærer meget på strømregningen.

Herudover findes der en god sugestyrke i modellen, blandt andet takket være de 750 watt i motoreffekt. Dette suppleres dog af motorens AirFlowMax-teknologi, som giver en stærkere luftstrømning, som er lig med et stærkere sug.

TriActive-mundstykke

Philips FC8371/09 er yderligere udstyret med det såkaldte TriActive-mundstykke, der er designet til at komme ned i dybden, når det gælder rengøring på tæpper.

Der gøres nemlig rent på flere niveauer, og det gøres muligt, idet en større åbning giver et stærkere sug. Imens formår mundstykkets design at løfte tæppefibrene op, hvorved det er lettere at fjerne støv og snavs, der har gemt sig.

I tillæg medfølger også et mundstykke, der er specialdesignet til hårde gulve samt et fugemundstykke, som er fordelagtigt i revner og sprækker, mellem puderne og på reoler og vindueskarme.

Fokus på filtrering

Philips FC8371/09 kommer som nævnt med en pose til støvopsamling, og denne kan rumme 3 liter. I både posen og filtrene har der været fokus på allergi, og derfor kommer produktet med et SuperClean-luftfilter, som kan frafiltrere 99 procent af skadelige partikler. Posen har tillige en særlig lukning, som også bidrager til at holde støvet nede.

Yderligere findes der et smart teleskoprør, som kan justeres i højden samt en integreret børste, som sidder i håndtaget. 

Specifikationer – Philips FC8371/09 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Støjniveau: 81 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 3 liter
🔴 Arbejdsradius: 8 meter
🔴 Vægt: 4,2 kilo 

Fordele ved Philips FC8371/09 
🔵 Fornuftig pris
🔵 God energiklasse
🔵 AirFlowMax-teknologi og høj motoreffekt
🔵 TriActive-mundstykke
🔵 SuperClean-luftfilter og pose med særlig, allergivenlig lukning


Philips FC8373 

Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips FC8373

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
833,00 Kr. 0,00 Kr. 833,00 Kr. Læs mere
1.049,00 Kr. 0,00 Kr. 1.049,00 Kr. Læs mere

Philips FC8373 har været inkluderet i en test udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og her er tale om en generel test af flere støvsugere samtidig.

Her er alle de medtagne produkter blevet vurderet ud fra rengøringsevner, funktioner, brugervenlighed og filtrering, hvorefter der er blevet givet en endelig vurdering.

Det vurderes, at Philips FC8373 klarer sig ok, hvilket resulterer i en middel anmeldelse.

AirFlowMax-teknologi

Philips FC8373 hører til de stærke støvsugere på markedet med en motoreffekt på 750 watt. Motoreffekt alene er dog ikke altafgørende for effektiviteten, så derfor gør dette produkt rent med den såkaldte AirFlowMax-teknologi, der sikrer en høj, jævn og konstant sugestyrke over længere tid.

Denne teknologi gør også, at posen, der opsamler støvet, kan udnyttes mere end normalt – nemlig og til 50 procent mere. Posen har i øvrigt en kapacitet på 3 liter.

Med flere mundstykker

Herudover har mundstykkerne også betydning for resultatet af rengøringen, og derfor medfølger der forskellige mundstykker til forskellige opgaver – det drejer sig om et parketmundstykke til de hårde gulve samt det unikke TriActive-mundstykke, som blandt andet er velfungerende til tæpper. Herudover medfølger også fugemundstykke og børste.

Både børste og fugemundstykke er integreret i kroppen på modellen, således at man altid har dem ved hånden. Fugemundstykket findes i beholderen, mens børsten sidder fast ved håndtaget.

God arbejdsradius

Philips FC8373 hører til de traditionelle støvsugere, der kører på strøm. Dermed hentes strømmen i stikkontakten, men for en bedre bevægelighed er ledningen så lang, at arbejdsradiussen bliver på hele 9 meter. Det er en del.

Philips FC8373 er yderligere udstyret med et effektivt allergifilter, der frasorterer mere end 99,9 procent af alle skadelige partikler. Modellen er desuden certificeret som allergivenlig efter de høje europæiske standarder.

Specifikationer – Philips FC8373 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Støjniveau: 78 dB
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, kapacitet på 3 liter
🔴 Arbejdsradius: 9 meter
🔴 Vægt: 4,2 kilo 

Fordele ved Philips FC8373 
🔵 AirFlowMax-teknologi
🔵 Parket-, fuge- og TriActive-mundstykke medfølger
🔵 Integreret værktøj
🔵 God udnyttelse af pose
🔵 Certificeret som allergivenlig


Vælg den rette støvsuger

Vælg den rette støvsuger

Det danske Forbrugerråd Tænk guider i følgende til, hvordan man sikrer sig, at man får købt den støvsuger, der passer bedst til ens behov. Derfor bør man overveje følgende:

Areal 
Hvor stort er hjemmet arealmæssigt? Nogle modeller passer til store arealer og andre til mindre.

prisPris 
Prisen på støvsugere varierer meget. En billig støvsuger behøver ikke være dårlig. Læs med fordel her eksperternes vurderinger.

Gulve eller tæpper 
Nogle støvsugere er bedst til hårde gulve og andre til tæpper. Køb derfor en model der passer til de slags underlag, der findes flest af i dit hjem. Ofte er det angivet, hvilken rengøringsklasse støvsugeren har på både gulve og tæpper, hvilket er et godt pejlemærke. Ellers er det en god ide at læse eksperternes vurderinger, idet de har testet evnerne i praksis. Der findes links til ekspert-testene sidst i denne artikel.

Husdyr 
Hvis man har pelsede kæledyr som hunde og katte, bør man vælge en støvsuger, der er god til dette – gerne en model med et mundstykke, der er specieldesignet til formålet.

støjStøj 
Støvsugere larmer en del, men der er forskel på hvor meget. De mest støjsvage ligger på ned til omkring 60-65 dB, mens de mest larmende ligger på omkring 85 dB.

Ledningslængde 
Se også efter hvor lang ledningen er, for en lang ledning giver meget mere bevægelsesfrihed, da man så ikke skal skifte stikkontakt nær så ofte.

Energimærke 
Vælg helst energimærke A eller bedre. Det giver lavere omkostninger.

HEPAFilter 
Filteret er den genstand, der sørger for, at det opsugede støv ikke kommer ud i hjemmet igen. Gå gerne efter de såkaldte HEPA-filtre (High Efficient Particulate Air Filter), som er nogle af de bedste på markedet (andre kan dog være lige så gode). Filteret er især vigtigt, hvis der er allergikere i familien. Hvor god en støvsuger er til ikke at slippe støv ud igen kaldes støv-emission.

Pose eller beholder 
Flere og flere støvsugere kommer med en beholder til støv i stedet for en traditionel pose. Det er en smagssag, hvad man foretrækker. Generelt har poserne en større kapacitet, men de skal også skiftes ofte. Beholdere har en lavere kapacitet, men til gengæld kan de bare tømmes i skraldespanden og anvendes igen.


Sådan er støvsugerne blevet testet

testDet danske Forbrugerråd Tænk har testet næsten alle støvsugerne i denne artikel, og i det følgende gennemgår de, hvordan det er foregået:

Tæpper og hårde gulve: Støvsugerne testes alle på både hårde gulve og tæpper.

Sprækker, revner og paneler: Der testes også for, hvor gode modellerne er til at suge skidt op fra sprækker, revner og langs paneler.

Tom/halvfyldt pose: Der støvsuges både med tom og halvfyldt pose for at se, om det påvirker sugeevnen.

Dyrehår: Tænk har også testet, hvor gode støvsugerne er til at fjerne dyrehår.

Filtrering: Der testes desuden for, i hvilket omfang støvpartikler holdes nede i posen/beholderen og ikke slipper ud igen.

Brugervenlighed: Et testpanel på 3 personer har vurderet brugervenligheden i dagligdagsbrug af støvsugerne.

Holdbarhed: Tænk foretager også en holdbarhedstest af støvsugerne, der skal simulere, hvad der svarer til flere års brug. Motoren skal gerne kunne holde i mindst 550 timer.

Sådan vægtes bedømmelseskriterierne:

Tænk vægter de testede parametre således i deres samlede bedømmelse:

💠 Støvsugnings-evner: 50 procent
💠 Brugervenlighed: 20 procent
💠 Støvfiltrering: 10 procent
💠 Støj: 6 procent
💠 Holdbarhed: 5 procent
💠 Energiforbrug: 4 procent


Om Philips

Philips logo
Philips er en hollandsk virksomhed, der producerer forskellige elektroniske produkter såsom støvsugere, fjernsyn, pærer, barbermaskiner, skønhedsprodukter, afspilningsmaskiner og køkkenapparater.

Hollandsk gigant

Virksomhedens hovedsæde ligger i hollandske Eindhoven, men der opereres på verdensplan. I alt har Philips mere end 120.000 medarbejdere fordelt på mere end 100 lande.

Philips blev grundlagt i 1891 af Anton og Gerard Philips, og i starten lå fokus på fremstilling af glødepærer, hvilket var en succes – allerede i 1910 var Philips nemlig den største arbejdsplads i hele Holland. Især eksporten til udlandet var med til at stimulere virksomhedens hastige vækst.

Fokus på radioer

Fokusområderne blev herefter udvidet med etableringen af eget laboratorium, hvorefter produktionen inden for røntgen-rør og radioteknologi påbegyndtes. Især radioproduktionen blev også en succes, og i 1932 var Philips blevet verdens største producent af radioer. Philips forsøgte derefter at videreudvikle på radioen – nemlig med henblik på at producere fjernsyn – og Philips’ første udstillingsmodel inden for fjernsyn kunne ses i 1938.

Cd’en og dvd’en

Fokus i nyere tid lå også på teknologi inden for underholdning, og i 1963 opfandt Philips kassettebåndet – 20 år senere i 1983 blev cd’en lanceret af Philips. Produktionen af denne type produkter blev videreudviklet i samarbejde med Sony, og sammen udviklede de i 1997 dvd’en, som så småt begyndte at afløse VHS-båndet.

Forbedrer forbrugernes hverdag

Lige fra begyndelsen har det været Philips’ mission at opfinde ting, der kan forbedre hverdagen for forbrugerne, og dette gøres via innovation, teknologi og bæredygtighed.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Philips støvsugere har fået de bedste bedømmelser i tests?

Philips FC8244/09, Philips FC8780/09 og Philips FC8241/09

🔍 Hvordan testes Philips støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Philips Støvsugere – Anvendte kilder samt links 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd, som fungerer som danskernes vagthund i samfundet. Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle tænkelige aspekter af det danske forbrugerliv, og det inkluderer grundige tests af forskellige forbrugerprodukter fra en bred vifte. I denne omgang er der tale om en test af støvsugere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis. 

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige støvsugere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Alternative tests og artikler 

Er du endnu ikke overbevist om, at en støvsuger fra Philips er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden en række andre tests, der kunne være relevante for dig.

Skab dig et overblik over markedets andre testvindende støvsugere med vores generelle Støvsuger test eller vores brede Poseløs støvsuger test. I disse tests finder du en lang række støvsugere fra forskellige producenter, der alle har fået gode top anmeldelser med på vejen.

Skulle der være et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Bosch støvsuger test, vores Nilfisk støvsuger test, vores Miele støvsuger test, vores AEG støvsuger test, vores Hoover støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, eller vores Dyson Støvsuger Test.

Støvsugerne er udvalgt på baggrund af eksperternes vurderinger. Vi bringer også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Som et alternativ til den klassiske støvsuger, kan du også læse vores tests af de praktiske ledningsfrie støvsugere. I vores Håndstøvsuger test, vores Ledningsfri støvsuger test og vores Håndholdt støvsuger test, kan du få et overblik over markedets bedste modeller samt information om, hvad du bør se efter, når du køber en ledningsfri støvsuger.

Du kan også læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores  Dyson V11 test, vores Dyson V10 test, vores Dyson V8 test, vores Dyson V6 test, vores Nilfisk Handy Test og vores Electrolux Ergorapido test.

Slutteligt vil vi fremhæve vores Robotstøvsuger test. Her finder du en gennemgang af de bedst anmeldte modeller samt spændende og nyttig viden om robotstøvsugere.

Du kan også læse vores producent-specifikke robotstøvsuger tests. Her finder du vores Neato Botvac Connected test, vores iRobot Roomba Robotstøvsuger test, vores iRobot Roomba 980 test og vores Miele Scout RX1 test, der alle indeholder testvindende robotstøvsugere.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse