Aqvia Balance test 2021 – Her er eksperternes vurderinger

Senest opdateret den 0

I denne artikel har vi fokus på sodavandsmaskinen Aqvia Balance. Ud fra forskellige eksperters vurdering i diverse tests gennemgår vi modellen i forhold til dens funktioner og specifikationer.

Herefter kommer et afsnit, hvor vi gennemgår alternativer til modellen Aqvia Balance. Her er tale om sodavandsmaskinen fra samme mærke Aqvia Exclusive, som vi gennemgår på samme måde som med Aqvia Balance.

I denne artikel har vi anvendt en række tests fra ekspertkilderne Politiken.dk, Smartson.se, Dinside.no, Hemtrevligt.se og TV2.no. Ønsker du at læse mere om de forskellige anmeldelser, bringer vi en liste med links over de undersøgelser, som vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Aqvia Balance test indeholder:

🔸 Gennemgang af Aqvia Balance 
🔸 Overblik over alternativer
🔸 Information om Aqvia-kulsyrepatroner
🔸 Information om Aqvia
🔸 Opskrifter til at lave din egen danskvand og sodavand
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Aqvia Balance

Kåret til “Mest for pengene” hos TV2.no
Testvinder hos Politiken.dk

Aqvia Balance

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
555,00 555,00 Læs mere
579,00 579,00 Læs mere
899,00 899,00 Læs mere

.
Aqvia Balance er blevet testet og anmeldt af de danske og norske eksperter TV2.no og Politiken.dk. Begge eksperter er begejstrede for modellen, som de begge har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra TV2.no især er vilde med modellens design, samt at den er enkel i brug, så er Politiken.dk glade for den danskvand, som maskinen laver.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Aqvia Balance, da de ikke nævner nogle deciderede ulemper i nogle af deres tests.

Eksperterne: God drik med den rette dosering af kulsyre

Aqvia Balance bliver fremhævet som værende en god sodavandsmaskine fra begge ekspertkilder. Begge eksperter nævner, at modellen er af høj kvalitet samt, at det er nemt at få den rette dosering af kulsyre med Aqvia Balance.

Eksempelvis skriver Politiken.dk, at når man har lavet danskvand med Aqvia Balance, så er drikken ”læskende samt med behagelige bobler”. De skriver yderligere, at ”den har bællepotentiale samt, at den er en rigtig tørstslukker”.

Derudover kommer Aqvia Balance i et stilrent og elegant design. Den kan desuden fås i flere farver, hvorfor man kan vælge den farve, som man bedst kan lide. Sodavandsmaskinen er produceret i Sverige og er forsynet med en glat ABS-overflade med softcell-detaljer.

Lav danskvand med tryk på en enkelt knap

Med Aqvia Balance har man mulighed for at lave danskmand nemt og hurtigt. Man kan derfor forvandle vandet i vandhanen til danskvand på blot et par få sekunder ved at trykke på en enkelt knap.

Endvidere kan man selv bestemme, hvor meget kulsyre, der skal tilsættes. Det er derfor forholdsvist nemt at håndtere Aqvia Balance, da man selv kan vælge doseringen, så man får den mængde bobler, man ønsker. Hvis man holder knappen nede i omkring 3 til 4 sekunder, får man en normal mængde kulsyre, som ikke tilfører vandet hverken for få eller for mange bobler.

Eksperterne fremhæver også, at Aqvia Balance generelt er enkel i brug, hvilket også gælder i forhold til monteringen af flasken.

Lav forskellige former for drikke

Ved køb af Aqvia Balance får man mulighed for at vælge imellem forskellige smagsvarianter, hvorfor man kan lave lige netop den sodavand eller drik, man bedst kan lide.

Der medfølger en flaske på 1 liter samt en kulsyrepatron, når man køber maskinen. Denne kulsyrepatron kan lave omkring 60 liter sodavand.

Man skal desuden være opmærksom på, at Aqvia Balance ikke tåler at komme i opvaskemaskinen, hvorfor den skal vaskes manuelt med en fugtig klud. Maskinen er helt uden ledninger og kan derfor placeres, hvor det ønskes.

Udvalgte fordele ved Aqvia Balance:
🔵 Brugervenlig maskine
🔵 Kan selv vælge doseringen af kulsyre
🔵 Stilren og elegant model uden ledninger
🔵 Kan lave boblende drikke med blot et tryk
🔵 Får ros for at lave velsmagende drikke

Her kan du se en kort videopræsentation af, hvordan man bruger Aqvia Balance:


Alternativ til Aqvia Balance

I dette afsnit ser vi nærmere på alternativer til Aqvia Balance. Alternativerne er Aqvia Exclusive og Aarke Carbonator II. I gennemgangen af disse modeller bliver der ligeledes taget udgangspunkt i eksperternes tests og anmeldelser.


Aqvia Exclusive

5 ud af 6 stjerner hos TV2.no
5 stjerner hos norske Dinside.no
Testvinder hos svenske Smartson.se
Testvinder hos svenske Hemtrevligt.se

Aqvia Exclusive

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
809,00 809,00 Læs mere
869,00 869,00 Læs mere
879,00 879,00 Læs mere
1.016,00 1.016,00 Læs mere

.
Aqvia Exclusive er blevet testet og anmeldt af de fire forskellige ekspertkilder TV2.no, Dinside.no, Smartson.se og Hemtrevligt.se. Alle eksperter har givet maskinen en god bedømmelse, hvoraf to af disse eksperter har kåret modellen som testvinder af deres test.

Mens eksperterne fra TV2.no skriver, at de mener, at modellen er enkel i brug, så nævner både Hemtrevligt.se og Smartson.se, at de især er vilde med, at det er nemt at sætte maskinens kulsyrepatron på plads.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Aqvia Exclusive. Dog bemærker flere af eksperterne, at det materiale, som maskinen er lavet af, ikke er helt optimalt i forhold til deres smag.

Mulighed for selv at vælge mængden af bobler

Med Aqvia Exclusive har man selv mulighed for at vælge, hvor mange bobler, man ønsker i sin drik. Dette gør man ved blot at trykke på knappen på fronten af maskinen, hvorefter man kan vælge imellem tre forskellige niveauer. Jo højere niveau, jo flere bobler kommer der også.

Hvis man husker at sætte låget på flasken bagefter, så kan boblerne bevares i op til flere dage. Hvis man ikke ønsker mange bobler i sin drik, så kan man blot anvende det laveste niveau på Aqvia Exclusive.

Eksperterne skriver, at de især er begejstrede for, at man har mulighed for at vælge mellem de tre niveauer. Eksempelvis nævner Hemtrevligt.se, at modellen er ”let at styre i forhold til mængden af bobler”, hvilket Dinside.no er enige i.

Enkel model, der er nem at håndtere, ifølge eksperterne

Aqvia Exclusive er en støjfri model, der ikke larmer meget under brug. Man skal derfor ikke være bekymret for, om maskinen forstyrrer hele hjemmet, når man ønsker en boblende drik.

Derudover er Aqvia Exclusive enkel i brug ifølge eksperterne. Flere af eksperterne skriver, at modellen er nem at håndtere og betjene, da man blot skal trykke på en enkelt knap for at lave danskvand eller sodavand. Smartson.se skriver, at det er nemt at sætte flasken på plads, hvilket Dinside.no er enige i. De forklarer dog, at man lige skal lære den helt rette metode først, men når man har styr på det, så tager det ikke lang tid at lave danskvand m.m.

Desuden medfølger der en brugsanvisning, hvor eksperterne mener, at den forklarer maskinens funktioner nemt og hurtigt.

Stilren og elegant maskine med 2 PET-flasker

Aqvia Exclusive er fremstillet i et elegant og stilrent design, hvor man har mulighed for at vælge mellem flere forskellige farver, så maskinen passer ind i ens køkken. Den er forsynet med strømlinede kanter og er også smudsafvisende.

Endvidere er Aqvia Exclusive ledningsfri, hvorfor man kan placere den lige hvor, man ønsker. Smartson.se fremhæver især maskinens design i deres test som en af de ting, de er mest vilde med.

Ved køb af Aqvia Exclusive medfølger der 2 PET-flasker på 1 liter til opbevaring af de færdige drikke samt en kulsyrepatron. Kulsyrepatronen rækker til omkring 60 liter vand.

Man skal desuden være opmærksom på, at maskinen ikke tåler at komme i opvaskemaskinen. Det er dog nemt at rengøre den, da man blot kan tørre den med en fugtig klud.

Udvalgte fordele ved Aqvia Exclusive:
🔵 Mulighed for at vælge mellem tre forskellige niveauer
🔵 Lav en brusende drik med blot et enkelt tryk
🔵 Kommer uden ledninger
🔵 Der medfølger 2 PET-flasker samt 1 kulsyrepatron
🔵 Støjsvag model

Her kan du se en kort videopræsentation af, hvordan man bruger Aqvia Exclusive:


Aarke Carbonator II 

Anbefalet af det amerikanske nyhedsmagasin NYmag.com 
Anbefalet af det amerikanske herremagasin Esquire.com 
Topscorer hos det amerikanske gadgetmagasin Gearhungry.com 
4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Aarke Carbonator II

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.148,00 1.148,00 Læs mere
1.228,00 1.228,00 Læs mere
1.349,00 1.349,00 Læs mere

.
Aarke Carbonator II er blevet testet hos 4 hold eksperter, som inkluderer nyhedsmagasinet NYmag.com, gadgetmagasinet Gearhungry.com, herremagasinet Esquire.com og testmagasinet Testberichte.de.

I disse tests har eksperterne set nærmere på parametre som evner inden for fremstilling af sodavand samt bobler, funktionalitet, design og brugervenlighed.

Det vurderes, at Aarke Carbonator II klarer sig utrolig godt, og derfor modtager modellen flotte anmeldelser.

Klart luksusprodukt

Aarke Carbonator II vil være et fordelagtigt valg, hvis man ønsker en luksus-sodavandsmaskine, der virkelig skiller sig positivt ud.

Her er nemlig tale om et utrolig stilfuldt og flot design i blanke farver og materialer, som emmer af eksklusivitet.

Her findes ikke skadeligt plastik, men kun rustfrit stål. Dette gælder tillige den miljøvenlige PET-flaske, som er holdbar og helt enkel i udtrykket.

Varianten er meget let at bruge, og der kræves hverken batteri eller strøm. Man skal blot fylde flasken op med vand, skrue den fast og hive ned i håndtaget.

Derefter sendes der bobler direkte ned i vandet, som dannes om til sodavand. Hvis man foretrækker det, kan man som en bonus tilsætte smag efter egne ønsker.

Foretrækker man flere bobler, kan processen gentages.

Læg i øvrigt mærke til at gas-cylinder/kulsyrepatronen skal købes særskilt.

Fantastisk flot, ifølge eksperterne

Aarke Carbonator II er blevet testet af flere hold eksperter, blandt andet magasinet NYMag.com, som er meget begejstrede.

Det forklares i anmeldelsen, at eksperterne ønskede det absolut bedste af det bedste i sodavandsmaskine-kategorien, og denne beskrivelse passer som skabt på Aarke-modellen.

Specielt udseendet imponerer eksperterne, som er mere end almindeligt bjergtagede over det enkle, stilfulde og minimalistiske design. Det noteres, at denne variant er klart den flotteste på markedet – er man køkken-entusiast, bør man klart vælge denne.

Herudover er den let at anvende, kommenteres det, og man skal bare trykke ned på håndtaget, for at få kulsyren fordelt.

Håndtaget er tillige stilfuldt og brugervenligt. Eksperterne forklarer yderligere, at kontrollen er rigtig god, og det samme gælder for fordelingen af bobler. Sodavanden er utrolig velsmagende, og boblerne ensartede, stærke og fine.

Den eneste ulempe, eksperterne påpeger, er prisen, som er meget høj. Dog vurderes det, at den er pengene værd – især for køkkennørden.

Godt og miljøvenligt køb, ifølge eksperterne

Aarke Carbonator II er også blevet testet af herremagasinet Esquire.com, der tillige er helt imponerede. Det forklares, at man bør investere i denne af især to gode grunde: At man udfører en god handling for miljøet, og at man får et kvalitetsprodukt til hjemmet.

Angående miljøet så gør modellen nemlig, at man får et lavere forbrug af både aluminium og plastik.

Derudover noteres det, at den meget nem at bruge og ser flot ud på køkkenbordet. Dog kan man ikke helt se bort fra prisen, som er noget stejl.

Det tyske testmagasin Testberichte.de hører også til de eksperter, der har testet Aarke Carbonator II, og her hersker der bred enighed med de øvrige eksperter.

Det fremhæves især, at den har et utrolig flot design og er meget let at bruge.

Der er tale om en meget harmonisk kombination af funktionalitet og design – men til en høj pris. Hertil kan det være lidt svært at indsætte en ny gas-cylinder, når der skal friske bobler i.

Specifikationer ved Aarke Carbonator II:
🔴 Type: Sodavandsmaskine 
🔴 Mærke: Aarke 
🔴 Mulighed for justering af bobler: Ja 
🔴 Medfølgende flaske: Ja 
🔴 Højde: 41,4 centimeter 
🔴 Bredde: 15,3 centimeter 
🔴 Dybde: 25,8 centimeter 
🔴 Vægt: 1,45 kilo

Udvalgte fordele ved Aarke Carbonator II:
🔵 Klar luksus-model 
🔵 Fantastisk flot i simpelt og minimalistisk design 
🔵 Miljøvenlig 
🔵 Nem betjening 
🔵 Justerbart niveau for bobler

Her kan du se en præsentationsvideo af Aarke Carbonator II. Videoen er produceret af Aarke:


Andre populære modeller

Ud over de modeller vi har gennemgået her i testen, finder du her på Forbrugsguiden også test af SodaStream Genesis, SodaStream Crystal og Aarke sodavandsmaskinen. I disse tests finder du eksperternes vurderinger, samt prissammenligning af de forskellige modeller.


Information om Aqvia-kulsyrepatroner

Information om Aqvia-kulsyrepatronerEn kulsyrepatron er en lille form for gasflaske, der indeholder kuldioxid (også betegnet som CO2). Ordet kulsyrepatroner bruges ofte i samme sætninger som en dansk- eller sodavandsmaskine, da man her benytter sig af kulsyrepatroner for, at der kommer bobler i vandet. På den måde har man nemlig mulighed for at lave sin egen danskvand eller sodavand derhjemme.

Kulsyrepatroner til Aqvia-maskiner

Ved køb af en Aqvia-maskine har man mulighed for at lave både danskvand og sodavand derhjemme. Til dette skal man dog gøre brug af en Aqvia-kulsyrepatron. Både Aqvia Balance og Aqvia Exclusive bliver leveret med en kulsyrepatron på 425 gram. Sådan en flaske rækker til omkring 60 liter vand. Dog kommer dette an på, hvor mange bobler, der skal være i ens drikke.

Passer til alle sodavands- og danskvandsmaskiner

Aqvia-kulsyrepatroner fra AGA passer til alle dansk- og sodavandsmaskiner på markedet. Hvis du køber sådan en kulsyrepatron, vil den derfor ikke mindst passe til din Aqvia-maskine, den vil også passe til blandt andet SodaStream, WasserMaxx m.m. Desuden passer kulsyrepatronerne også til forskellige former for køleskabe såsom Electrolux Source og Askos Homepub.

Sådan håndterer du Aqvia-kulsyrepatroner korrekt og sikkert

Hvis du køber en kulsyrepatron til din Aqvia-maskine fra AGA, så overholder den alle former for regler og bestemmelser i forhold til trykbeholdere. Der er derfor en meget lille risiko for ulykker samt uheld, hvis flasken håndteres på en sikker og korrekt måde. Dog skal man altid være opmærksom på, at kuldioxid fortrænger ilten i luften.

Men hvordan håndterer man så kulsyrepatronen på den helt rigtige måde? Man skal først og fremmest sørge for, at kulsyrepatronen ikke bliver udsat for alt for meget varme. Hvis trykket bliver for højt, vil sikkerhedsventilen gå i stykker. Dette forhindrer flasken i at eksplodere, men til gengæld kommer der kuldioxid ud i luften.

Derudover er det vigtigt, at man altid lader plastikproppen sidde på, når man enten kører rundt med eller opbevarer kulsyrepatroner. Selvom kuldioxid ikke er decideret farligt, så skal det altid håndteres på en sikker og korrekt måde. Eksempelvis kan for meget kuldioxid i et mindre rum forårsage kvælning samt andre ulykker.

Man skal desuden være opmærksom på, at man altid skal opbevare alle kulsyrepatroner, så børn ikke kan få fat i dem.


Om Aqvia  

Om AqviaAGA er en svensk virksomhed og har mere end 100 års erfaring, når det kommer til industrigasser og er i dag også et af Nordeuropas førende selskaber indenfor denne branche. I dag er virksomheden en del af The Linde Group og har både virksomheder i Baltikum samt i Skandinavien.

AGAs historie startede med manden Gustav Dalén, der var en stor opfinder. Hans opfindelser og eksperimenter med gasarter gav ham Nobelprisen i Fysik, hvorefter det kun er gået fremad for AGA. I dag spiller gasser fra AGA desuden en stor rolle i forskellige industrier såsom levnedsmiddelindustrien, den kemiske industri, lægemiddelindustrien m.m. AGA har ydermere produceret gas til alt lige fra komfurer til danskvandsmaskiner.

Det er derfor muligt at benytte sig af gas fra AGA i hverdagen, da det typisk er gas og kuldioxid fra AGA, der bliver anvendt til sodavand på restauranter m.m. Det er derfor, at man i dag også har mulighed for at lave danskvand og sodavand derhjemme med hjælp fra AGAs kulsyrepatroner og danskvandsmaskiner.

Ønsker du at læse mere om AGA og Aqvia, så kan du klikke ind her.


Opskrifter på hjemmelavet sodavand og danskvand

At lave sin egen danskvand eller sodavand derhjemme åbner op for et væld af muligheder. Her er der mulighed for at finde to lækre opskrifter, som man kan lave derhjemme ved brug af en dansk- og sodavandsmaskine.


Citrondrik med ingefær  

Citrondrik med ingefaerIngredienser:
– 1 liter danskvand
– 5-10 gram ingefær
– Saften fra en hel citron
– En smule vand

Sådan gør du:
– Bland en smule vand med saften fra en citron samt ingefæren, indtil det er opløst i vandet.
– Hæld herefter blandingen gennem en si og ned i en skål.
– Lav 1 liter danskvand med en danskvandsmaskine.
– Tilsæt herefter blandingen med ingefær og citron og rør godt rundt.
– Serveres afkølet.


Danskvand med agurk og lime      

Danskvand med agurk og limeIngredienser:
– 1 liter danskvand
– Saften fra en hel lime
– En halv til hel agurk (afhængig af ens præferencer)

Sådan gør du:
– Start med at skylle agurken og skær den herefter i lange og tynde skiver.
– Lav 1 liter danskvand med en danskvandsmaskine.
– Tilsæt agurk samt saften fra en lime ned i boblerne.
– Rør godt rundt.
– Tilsæt eventuelt mynteblade
– Serveres afkølet.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Aqvia Balance?

Aqvia Balance er blevet testet af TV2.no og Politiken.dk.

🤓 Hvordan er Aqvia Balance blevet testet?

Aqvia Balance er blevet testet ud fra dens gaseffektivitet, brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk.

🤔 Er der penge at spare med en sodavandsmaskine?

Forbrugerrådet Tænk har regnet på det, og er kommer frem til, at for hver ombytning af en kulsyrepatron, der koster 100 kr., sparer man cirka 65 kr. i forhold til at købe samme mængde af supermarkedets billigste danskvand.


Gennemgang af testkilder

Dinside.no 🇳🇴
Den norske forbrugerside Dinside.no skriver om alt indenfor forbrugerliv. De leverer dog mest artikler, der omhandler bolig, økonomi, teknologi og motor. Derudover tester og anmelder Dinside.no også forskellige forbrugerprodukter. De har blandt andet testet og anmeldt Aqvia Exclusive, som de har sammenlignet med en sodavandsmaskine fra SodaStream. Du kan læse hele anmeldelsen hos Dinside.no her.

Hemtrevligt.se 🇸🇪
Den svenske side Hemtrevligt.se fokuserer på alt, hvad der har med hjemmet at gøre i form af gode råd, inspiration, dybdegående artikler m.m. Derudover tester og anmelder Hemtrevligt.se også et hav af produkter. De har blandt andet testet danskvandsmaskinen Aqvia Exclusive, som de har kåret som testvinder i deres test af 6 dansk- og sodavandsmaskiner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no er Norges største kommercielle Tv-kanal, der fokuserer på alt indenfor nyheder, underholdning og sport m.m. Derudover så tester og anmelder TV2.no også forskellige produkter. Her har de testet 5 forskellige sodavandsmaskiner heriblandt Aqvia Balance og Aqvia Exclusive. Du kan læse mere hos TV2 Norges hjemmeside her.

Politiken.dk 🇩🇰
Den danske avis Politiken.dk leverer nyheder, underholdning samt meget mere. I 2017 bragte de desuden en artikel med en test af 5 dansk- og sodavandsmaskiner af forskellige mærker. I denne test har de blandt andet anmeldt maskinen Aqvia Balance, som endte med at blive kåret som testvinder. Du kan læse Politikens artikel her.

Smartson.se 🇸🇪
Den svenske testside Smartson.se tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter, hvorefter forbrugerne har mulighed for at læse disse resultater for at få et overblik over produkter på markedet. Derudover har forbrugere også selv mulighed for at teste og anmelde produkter. Her er der tale om en test af 7 forskellige dansk- og sodavandsmaskiner heriblandt Aqvia Exclusive. Du kan læse mere hos Smartson.se her

Esquire.com 🇺🇸
Esquire.com er et amerikansk herremagasin, der både dækker emner inden for politik, kultur, stil, livsstil, mode og nyheder. Her har magasinet foretaget en test af modellen Aarke Carbonator II. Læs hele anmeldelsen her.

Gearhungry.com 🇺🇸
Gearhungry.com er et gadget-magasin med fokus på teknologi og gadgets – specielt til mænd. Her har magasinet udført en test af de bedste sodavandsmaskiner på markedet, og heriblandt findes Aarke Carbonator II. Læs hele testen hos Gearhungry.com.

NYmag.com 🇺🇸
NYmag.com er et stort amerikansk nyhedsmedie med tilhørende magasin med fokus på politik, forbrugerliv og kultur. Her har NYmag.com testet forskellige sodavandsmaskiner til hjemmebrug inklusiv modellen Aarke Carbonator II. Hvis du ønsker at læse anmeldelsen i sin helhed, kan den findes på hjemmesiden hos NYmag.com.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egne ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her er modellen Aarke Carbonator II blevet testet. Læs mere om testen på dette link.