Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Aqvia Balance sodavandsmaskine test-guide: Vores analyse af eksperternes vurderinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Aqvia Balance sodavandsmaskine test-guide: Vores analyse af eksperternes vurderinger

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Vi dykker ned i sodavandsmaskinernes verden med særligt fokus på Aqvia Balance – en maskine, der har fanget eksperternes opmærksomhed og gennemgået adskillige tests. Denne artikel er baseret på analyser fra kilder som Politiken.dk, Smartson.se, Dinside.no, Hemtrevligt.se og TV2.no.

Fortsæt læsningen for at få en detaljeret gennemgang af Aqvia Balance, dens funktioner og specifikationer. Vi vil også se på alternativer fra samme mærke, Aqvia Exclusive.

OBS: Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun 1 produkt, da tidligere udvalgte produkter enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De bedste aqvia balance sodavandsmaskinen i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Aqvia Balance:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Brugervenlig maskine
 • Kan selv vælge doseringen af kulsyre
 • Stilren og elegant model uden ledninger
 • Kan lave boblende drikke med blot et tryk
 • Får ros for at lave velsmagende drikke

Aqvia Balance er blevet testet og anmeldt af de danske og norske eksperter TV2.no og Politiken.dk. Begge eksperter er begejstrede for modellen, som de begge har givet en god bedømmelse.

Mens eksperterne fra TV2.no især er vilde med modellens design, samt at den er enkel i brug, så er Politiken.dk glade for den danskvand, som maskinen laver.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Aqvia Balance, da de ikke nævner nogle deciderede ulemper i nogle af deres tests.

Anmeldelse: Produktanalyse af Aqvia Balance

Eksperterne: God drik med den rette dosering af kulsyre

Aqvia Balance bliver fremhævet som værende en god sodavandsmaskine fra begge ekspertkilder. Begge eksperter nævner, at modellen er af høj kvalitet samt, at det er nemt at få den rette dosering af kulsyre med Aqvia Balance.

Eksempelvis skriver Politiken.dk, at når man har lavet danskvand med Aqvia Balance, så er drikken ”læskende samt med behagelige bobler”. De skriver yderligere, at ”den har bællepotentiale samt, at den er en rigtig tørstslukker”.

Derudover kommer Aqvia Balance i et stilrent og elegant design. Den kan desuden fås i flere farver, hvorfor man kan vælge den farve, som man bedst kan lide. Sodavandsmaskinen er produceret i Sverige og er forsynet med en glat ABS-overflade med softcell-detaljer.

Lav danskvand med tryk på en enkelt knap

Med Aqvia Balance har man mulighed for at lave danskmand nemt og hurtigt. Man kan derfor forvandle vandet i vandhanen til danskvand på blot et par få sekunder ved at trykke på en enkelt knap.

Endvidere kan man selv bestemme, hvor meget kulsyre, der skal tilsættes. Det er derfor forholdsvist nemt at håndtere Aqvia Balance, da man selv kan vælge doseringen, så man får den mængde bobler, man ønsker. Hvis man holder knappen nede i omkring 3 til 4 sekunder, får man en normal mængde kulsyre, som ikke tilfører vandet hverken for få eller for mange bobler.

Eksperterne fremhæver også, at Aqvia Balance generelt er enkel i brug, hvilket også gælder i forhold til monteringen af flasken.

Lav forskellige former for drikke

Ved køb af Aqvia Balance får man mulighed for at vælge imellem forskellige smagsvarianter, hvorfor man kan lave lige netop den sodavand eller drik, man bedst kan lide.

Der medfølger en flaske på 1 liter samt en kulsyrepatron, når man køber maskinen. Denne kulsyrepatron kan lave omkring 60 liter sodavand.

Man skal desuden være opmærksom på, at Aqvia Balance ikke tåler at komme i opvaskemaskinen, hvorfor den skal vaskes manuelt med en fugtig klud. Maskinen er helt uden ledninger og kan derfor placeres, hvor det ønskes.

Test og anmeldelser af aqvia balance sodavandsmaskinen anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Dinside.no

Den norske forbrugerside Dinside.no skriver om alt indenfor forbrugerliv. De leverer dog mest artikler, der omhandler bolig, økonomi, teknologi og motor. Derudover tester og anmelder Dinside.no også forskellige forbrugerprodukter. De har blandt andet testet og anmeldt Aqvia Exclusive, som de har sammenlignet med en sodavandsmaskine fra SodaStream. Du kan læse hele anmeldelsen hos Dinside.no her.

Hemtrevligt.se

Den svenske side Hemtrevligt.se fokuserer på alt, hvad der har med hjemmet at gøre i form af gode råd, inspiration, dybdegående artikler m.m. Derudover tester og anmelder Hemtrevligt.se også et hav af produkter. De har blandt andet testet danskvandsmaskinen Aqvia Exclusive, som de har kåret som testvinder i deres test af 6 dansk- og sodavandsmaskiner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

TV2.no

TV2.no er Norges største kommercielle Tv-kanal, der fokuserer på alt indenfor nyheder, underholdning og sport m.m. Derudover så tester og anmelder TV2.no også forskellige produkter. Her har de testet 5 forskellige sodavandsmaskiner heriblandt Aqvia Balance og Aqvia Exclusive. Du kan læse mere hos TV2 Norges hjemmeside her.

Politiken.dk

Den danske avis Politiken.dk leverer nyheder, underholdning samt meget mere. I 2017 bragte de desuden en artikel med en test af 5 dansk- og sodavandsmaskiner af forskellige mærker. I denne test har de blandt andet anmeldt maskinen Aqvia Balance, som endte med at blive kåret som testvinder. Du kan læse Politikens artikel her.

Esquire.com

Esquire.com er et amerikansk herremagasin, der både dækker emner inden for politik, kultur, stil, livsstil, mode og nyheder. Her har magasinet foretaget en test af modellen Aarke Carbonator II. Læs hele anmeldelsen her.

Gearhungry.com

Gearhungry.com er et gadget-magasin med fokus på teknologi og gadgets – specielt til mænd. Her har magasinet udført en test af de bedste sodavandsmaskiner på markedet, og heriblandt findes Aarke Carbonator II. Læs hele testen hos Gearhungry.com.

NYmag.com

NYmag.com er et stort amerikansk nyhedsmedie med tilhørende magasin med fokus på politik, forbrugerliv og kultur. Her har NYmag.com testet forskellige sodavandsmaskiner til hjemmebrug inklusiv modellen Aarke Carbonator II. Hvis du ønsker at læse anmeldelsen i sin helhed, kan den findes på hjemmesiden hos NYmag.com.

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Testberichte.de former deres egne ekspertvurderinger herudfra og giver en samlet vurdering. Her er modellen Aarke Carbonator II blevet testet. Læs mere om testen på dette link.

Andre populære modeller

Ud over de modeller vi har gennemgået her i testen, finder du her på Forbrugsguiden også test af SodaStream Genesis og Aarke sodavandsmaskinen. I disse tests finder du eksperternes vurderinger, samt prissammenligning af de forskellige modeller.

Information om Aqvia-kulsyrepatroner

En kulsyrepatron er en lille form for gasflaske, der indeholder kuldioxid (også betegnet som CO2). Ordet kulsyrepatroner bruges ofte i samme sætninger som en dansk- eller sodavandsmaskine, da man her benytter sig af kulsyrepatroner for, at der kommer bobler i vandet. På den måde har man nemlig mulighed for at lave sin egen danskvand eller sodavand derhjemme.

Kulsyrepatroner til Aqvia-maskiner

Ved køb af en Aqvia-maskine har man mulighed for at lave både danskvand og sodavand derhjemme. Til dette skal man dog gøre brug af en Aqvia-kulsyrepatron. Både Aqvia Balance og Aqvia Exclusive bliver leveret med en kulsyrepatron på 425 gram. Sådan en flaske rækker til omkring 60 liter vand. Dog kommer dette an på, hvor mange bobler, der skal være i ens drikke.

Passer til alle sodavands- og danskvandsmaskiner

Aqvia-kulsyrepatroner fra AGA passer til alle dansk- og sodavandsmaskiner på markedet. Hvis du køber sådan en kulsyrepatron, vil den derfor ikke mindst passe til din Aqvia-maskine, den vil også passe til blandt andet SodaStream, WasserMaxx m.m. Desuden passer kulsyrepatronerne også til forskellige former for køleskabe såsom Electrolux Source og Askos Homepub.

Sådan håndterer du Aqvia-kulsyrepatroner korrekt og sikkert

Hvis du køber en kulsyrepatron til din Aqvia-maskine fra AGA, så overholder den alle former for regler og bestemmelser i forhold til trykbeholdere. Der er derfor en meget lille risiko for ulykker samt uheld, hvis flasken håndteres på en sikker og korrekt måde. Dog skal man altid være opmærksom på, at kuldioxid fortrænger ilten i luften.

Men hvordan håndterer man så kulsyrepatronen på den helt rigtige måde? Man skal først og fremmest sørge for, at kulsyrepatronen ikke bliver udsat for alt for meget varme. Hvis trykket bliver for højt, vil sikkerhedsventilen gå i stykker. Dette forhindrer flasken i at eksplodere, men til gengæld kommer der kuldioxid ud i luften.

Derudover er det vigtigt, at man altid lader plastikproppen sidde på, når man enten kører rundt med eller opbevarer kulsyrepatroner. Selvom kuldioxid ikke er decideret farligt, så skal det altid håndteres på en sikker og korrekt måde. Eksempelvis kan for meget kuldioxid i et mindre rum forårsage kvælning samt andre ulykker.

Man skal desuden være opmærksom på, at man altid skal opbevare alle kulsyrepatroner, så børn ikke kan få fat i dem.

Om Aqvia  

AGA er en svensk virksomhed og har mere end 100 års erfaring, når det kommer til industrigasser og er i dag også et af Nordeuropas førende selskaber indenfor denne branche. I dag er virksomheden en del af The Linde Group og har både virksomheder i Baltikum samt i Skandinavien.

AGAs historie startede med manden Gustav Dalén, der var en stor opfinder. Hans opfindelser og eksperimenter med gasarter gav ham Nobelprisen i Fysik, hvorefter det kun er gået fremad for AGA. I dag spiller gasser fra AGA desuden en stor rolle i forskellige industrier såsom levnedsmiddelindustrien, den kemiske industri, lægemiddelindustrien m.m. AGA har ydermere produceret gas til alt lige fra komfurer til danskvandsmaskiner.

Det er derfor muligt at benytte sig af gas fra AGA i hverdagen, da det typisk er gas og kuldioxid fra AGA, der bliver anvendt til sodavand på restauranter m.m. Det er derfor, at man i dag også har mulighed for at lave danskvand og sodavand derhjemme med hjælp fra AGAs kulsyrepatroner og danskvandsmaskiner.

Ønsker du at læse mere om AGA og Aqvia, så kan du klikke ind her.

Opskrifter på hjemmelavet sodavand og danskvand

At lave sin egen danskvand eller sodavand derhjemme åbner op for et væld af muligheder. Her er der mulighed for at finde to lækre opskrifter, som man kan lave derhjemme ved brug af en dansk- og sodavandsmaskine.

Citrondrik med ingefær  

Ingredienser:
– 1 liter danskvand
– 5-10 gram ingefær
– Saften fra en hel citron
– En smule vand

Sådan gør du:
– Bland en smule vand med saften fra en citron samt ingefæren, indtil det er opløst i vandet.
– Hæld herefter blandingen gennem en si og ned i en skål.
– Lav 1 liter danskvand med en danskvandsmaskine.
– Tilsæt herefter blandingen med ingefær og citron og rør godt rundt.
– Serveres afkølet.

Danskvand med agurk og lime      

Ingredienser:
– 1 liter danskvand
– Saften fra en hel lime
– En halv til hel agurk (afhængig af ens præferencer)

Sådan gør du:
– Start med at skylle agurken og skær den herefter i lange og tynde skiver.
– Lav 1 liter danskvand med en danskvandsmaskine.
– Tilsæt agurk samt saften fra en lime ned i boblerne.
– Rør godt rundt.
– Tilsæt eventuelt mynteblade
– Serveres afkølet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme