Google Home Mini Test 2021 – Her er eksperternes bedømmelse

Senest opdateret den 0

I denne artikel får du et overblik over den nye smart-minihøjtaler fra Google, Google Home Mini, der både kan spille musik og fungere som digital assistent.

Modellen er blevet testet af en række eksperter, som alle vurderer, hvad der er værd at lægge mærke til ved Google Home Mini.

Vi gennemgår hver af de forskellige tests for at give dig et bedre overblik over Google Home Minis funktioner, muligheder, anvendelighed og fordele og ulemper, og der findes links til alle anmeldelser, hvis man ønsker at læse dem i fuld længde.

Ud over Google Home Mini har vi desuden medtaget en alternativ model, Amazon Echo Dot, som også er en favorit blandt eksperterne, og som af mange eksperter anses for at være den stærkeste rival.

Denne Google Home Mini test indeholder:

🔸 Introduktion til Google Home Mini
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af Google Home Mini
🔸 Overblik over en alternativ model, nemlig den populære Amazon Echo Dot
🔸 Links til videre læsning 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Google Home Mini

Google Home Mini

Forhandler Pris

Annoncer

.
Google Home Mini er en lille version af smart-højtaleren Google Home Speaker, og de to modeller kan stort set det samme – Google Home Mini er blot mindre og langt billigere. Modellen har en lille og rund form, kommer i forskellige farver og fylder ikke ret meget. I diameter måler den nemlig knap 10 centimeter og vejer under 200 gram.

Højtaler og digital assistent – på dansk

Google Home Mini kan både fungere som højtaler, der spiller musik, som digital assistent og så kan den foretage opkald. Denne højtaler er nemlig stemmestyret og fungerer med Google Assistant, som betyder, at man kan stille spørgsmål til apparatet og få svar – for eksempel angående vejret eller trafikken.

Man kan også styre både fjernsyn og lys med modellen, hvis man forbinder sine smart-enheder i hjemmet og giver modellen kommandoer som for eksempel at bede modellen om at slukke for lyset i soveværelset eller vække en op på et bestemt tidspunkt næste morgen.

Tilslutter man sin lille Google højtaler til Chromecast, så får man også mulighed for at streame videoer og udføre kommandoer over disse.

Google Home Mini kan fås med dansk som sprog, hvilket gør, at man kan tale dansk til modellen.

Kan genkende de individuelle stemmer

Google Home Mini kan tilpasse sig til den individuelle stemme, hvilket betyder, at man får fuld kontrol over smart-enhederne i hjemmet. Det betyder også, at hvis man siger ”ring til mor”, så ringer man til sin egen mor og ikke for eksempel sin værelseskammerats mor.

Information og viden tilpasses dermed også til den individuelle beboer i hjemmet, således at man får sit eget skema, spilleliste eller påmindelser.

Fokus på lydkvalitet

Eftersom Google Home Mini både er skabt til at kunne fungere som digital assistent men også som almindelig højtaler, har der også været fokus på lydkvaliteten på modellen.

Da her er tale om en lille model i forhold til andre højtalere, så er lyden selvfølgelig også derefter, men den er stadig kraftig og kommer ud i en 360 graders vinkel – det sikrer, at lyden bliver så afbalanceret og jævn som mulig.

Overvåger ikke hjemmet

Google Home Mini er skabt til at fungere som en del af Google smart-økosystem i det moderne hjem og gerne i samspil med den originale Google Home Speaker.

Selv om Google Home Mini kan opfange, hvad man siger og svare på spørgsmål, så understreges det fra producenten, at modellen ikke overvåger en og optager alt, hvad man siger.

Modellen lytter nemlig kun efter korte kommandoer eller spørgsmål, og der sendes ikke information videre fra modellen. Man skal desuden også aktivere samtalen med Google Home Mini først via en specifik kommando eller trykke på en bestemt knap, før modellen reagerer.

Google Home Mini – specifikationer:
🔴 Type: Mini smart-højtaler
🔴 Producent: Google
🔴 Højde: 4,2 centimeter
🔴 Diameter: 9,8 centimeter
🔴 Vægt: 173 gram
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 3.5 mm-udgang: Nej

Google Home Mini – udvalgte fordele:
Flot, lille og rundt design – kommer i flere farver
Vejer mindre end 200 gram
Digital assistent, der kan spille musik, udføre diverse kommandoer og svare på spørgsmål
Kan genkende individuelle stemmer
Sender lyd ud i en 360 graders vinkel

Her kan du se en videopræsentation af Google Home Mini lavet af Elgiganten:


Det siger eksperterne om Google Home Mini

I dette afsnit gennemgår vi hver af de 7 kilder, hvor eksperterne har afprøvet Google Home Mini og givet deres vurdering af modellen. Vi linker også her til de fulde artikler, hvis man ønsker at læse mere og se anmeldelserne i deres helhed.


Techradar.com

Techradar.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologisiden Techradar.com skriver, at Home Mini er Googles svar på Amazons Echo Dot i forsøget på at anbringe en digital assistent i så mange hjem som muligt.

Techradar.com giver Google Home Mini en høj score på 4 stjerner ud af 5 og skriver, at en investering i denne model er den billigste vej, hvis man ønsker en digital assistent, som kan føre en ind i det moderne ”smart økosystem”, som Google er ved at udvikle.

God valuta for pengene

Dermed kommer Google Home Mini til en god pris, og eksperterne mener bestemt, at denne model giver god valuta for pengene, selv om lydkvaliteten efterlader en del tilbage at ønske. Eksperterne skriver nemlig, at lyden er for svag, og at den vil have svært ved at stå alene i hjemmet.

Generelt set er eksperterne dog meget tilfredse med modellen, og de roser den også for, at den kan integreres med Google Cast, og så fungerer den også let via Bluetooth. Overordnet set konkluderes det, at modellen har en rigtig høj værdi – især til pengene – så hvis man leder efter det mest prisvenlige valg, så vil Google Home Mini være et godt bud. Dog bør modellen ses som et supplement til Home-familien og ikke som grundlaget, ifølge eksperterne.

Du kan læse anmeldelsen i sin helhed her.


Digitaltrends.com

Digitaltrends.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologisiden Digitaltrends.com giver Google Home Mini en høj score på 4 stjerner ud af 5 og kalder modellen ”kompakt og kraftfuld – den smarteste mini smart-højtaler på markedet” i anmeldelsen, hvor modellen også sammenlignes med Amazons populære ækvivalent Echo Dot. I sammenligningen skriver eksperterne, at Google Home Mini er smartere end Echo Dot’en, men den udkonkurrerer den ikke.

Prisvenlig, kompakt og attraktiv

Digitaltrends.com roser Google Home Mini for mange aspekter, og blandt andet skriver de, at denne model føles meget skræddersyet, idet den kan genkende den individuelle stemme og give svar derefter. Modellen roses også for let at kunne integrere sig med Googles øvrige funktioner og muligheder, og så er dens forbedrede kunstige intelligens blevet forbedret i en sådan grad, at den responderer meget hurtigt på en kommando.

Hertil kommer, at eksperterne også synes, at modellen er prisvenlig, hvilket betyder, at højtaleren vil være meget attraktiv for en lang række forbrugere, og det er en klar fordel. Yderligere roser eksperterne desuden Google Home Mini for at have et rigtig godt design, som både kan ses i form af en lille og kompakt form, men også på selve udseendet. Digitaltrends.com kommenterer nemlig, at her er tale om en meget attraktiv mini smart-højtaler, som designmæssigt er meget stilfuld.

Digitaltrends.com nævner dog også nogle ulemper ved Google Home Mini, og det går især på lyden, som ikke er af den højeste kvalitet, og det er en skam. Også lyden ved håndfrie samtaler har sine mangler, ifølge eksperterne.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Cnet.com

Cnet.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Eksperterne fra teknologisiden Cnet.com giver Google Home Mini 4 stjerner ud af 5 mulige og kalder modellen ”et godt alternativ til Amazon Echo Dot”. Cnet.com baserer deres anmeldelse ud fra fire forskellige kriterier, som tæller både design, funktioner, ydeevne og lydkvalitet. Google Home Mini scorer især højt på kriterierne design og funktioner, som er helt i top med 9 ud af 10 point, og både ydeevner og lydkvaliteter følger lige efter med 8 point ud af 10 mulige.

Lille og prisvenlig pakke

Cnet.com har mange roser angående Google Home Mini, og de forklarer, at modellen formår at samle alle smart-aspekterne fra Google Assistant i en lille og prisvenlig pakke. Denne lille pakke lyder overraskende godt ifølge eksperterne, når man tager størrelsen i betragtning, og så er designet rigtig flot og vil let passe ind i ethvert hjems design – man kan tillige få modellen i mange forskellige farver, så man vil let kunne finde den nuance, der passer bedst til ens individuelle stil.

På den negative side mener Cnet.com dog, at modellens touch-knapper ikke er særligt intuitive, og så savner eksperterne en AUX 3.5 mm-udgang, som for eksempel Amazon Echo Dot har.

I sammenligningen med netop Amazon Echo Dot kommenterer eksperterne også, at Google Home Mini mangler flere af de funktioner, som den rivaliserende Echo Dot har – derfor kan den heller ikke helt vippe rivalen af pinden.

Ønsker du at læse mere om Cnet.com’s anmeldelse, kan du klikke her.


Trustedreviews.com

Trustedreviews.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Den internationale testside Trustedreviews.com giver Google Home Mini en topscore på 4 stjerner ud af 5, og det skyldes forskellige aspekter. Først og fremmest så mener eksperterne, at denne model ser rigtig flot ud og har et rigtig stilfuldt design, og så kommer den med rigtig mange gode og brugbare funktioner. Hertil kommer, at Google Home Mini også findes til en overkommelig pris, som er til at betale, og det vil gøre den mere tilgængelig for et bredere publikum.

Lever op til forventningerne

Generelt mener eksperterne, at Google Home Mini lever godt op til de forventninger, som man kunne have til smart-højtaleren. Dog findes der også nogle ulemper ved modellen, og de går på, at eksperterne ikke synes, at Google Home Mini er helt så fleksibel som konkurrenterne, og så savner eksperterne flere touch-knapper på toppen.

Eksperterne skriver også, at lydkvaliteten er nogenlunde men ikke fantastisk, men her savnes især en stærkere bas. Det noteres også, at modellen burde kunne sende lyd ud i en 360 graders vinkel, men her er præstationen en smule mangelfuld.

Du kan læse hele Trustedreviews.com’s anmeldelse her.


Mashable.com

Mashable.com
Vurdering: 4 stjerner ud af 5

Teknologi- og videnskabssiden Mashable.com giver Google Home Mini en næsten topscore og kalder modellen ”højtaleren, som Google har brug for, for at gøre den digitale assistent mainstream”.

Mashable.com har baseret deres anmeldelse på fire forskellige kriterier, som tæller cool-faktor, læringskurve, ydevene og valuta for pengene, og på alle fire kriterier scorer Google Home Mini 4 ud af 5 mulige. Så der er hermed tale om en model, der er meget stabil og af generel god kvalitet.

Flot design og overraskende god lyd

Google Home Mini roses for flere forskellige aspekter af eksperterne fra Mashable.com, og især hæfter eksperterne sig ved to positive sider – nemlig at modellen har en overraskende god lyd for så lille et apparat, og så er højtaleren så flot at se på, at man ligefrem har lyst til at kigge på den ofte.

Til sammen gør dette ifølge eksperterne Google Home Mini svær for konkurrenterne at slå, og især til pengene får man rigtig meget kvalitet.

Mashable.com nævner dog også nogle ulemper ved Google Home Mini, og det går mest på touch-knapperne, som eksperterne synes er akavede og klodsede, men generelt repræsenterer Google Home Mini alt, hvad der er godt ved Google Home til en brøkdel af prisen.

Læs hele Mashable.com’s anmeldelse af Google Home Mini her.


Theverge.com

TheVerge.com
Vurdering: 7,5 point ud af 10

Teknologisiden Theverge.com er glade for Google Home Mini og giver dermed modellen en god score på 7,5 points ud af 10 mulige, og de kalder den for ”Googles svar på Amazons lille Echo Dot med sin egen lillebitte størrelse”.

Theverge.com understreger, at de stadig synes, at Amazon Echo Dot vil være det bedste valg for de fleste, men Google Home Mini er en værdig udfordrer – grunden til, at Google-modellen ikke anses som helt lige så god som Echo Dot’en, er, at Google Home Mini ikke har helt lige så mange smart-funktioner, som Echo Dot har.

God lyd og flot design

Eksperterne fra Theverge.com er dog generelt meget glade for denne højtaler fra Google, og de fremhæver blandt andet, at denne model har en rigtig fin lydkvalitet. Herudover er designet også et af modellens mest attraktive aspekter, for eksperterne synes, at Google Home Mini er virkelig flot at se på – dog er de bekymrede for stoffet, som omkranser designet, for det virker ikke til at kunne holde så længe.

En af denne højtalers øvrige fordele ifølge eksperterne er også prisen, som gør modellen mere tilgængelig for flere grupper af forbrugere. Google Home Mini er nemlig en mindre version af den originale Google Home Speaker, som kan stort set det samme, men til gengæld er prisen langt lavere.

Ønsker du at læse mere om anmeldelsen, kan du klikke her.


Wired.com

Wired.com
Vurdering: 7 point ud af 10

Teknologisiden Wired.com giver Google Home Mini en fin score på 7 points ud af 10 og skriver, at denne model er et rigtig godt valg – især hvis man har Googles smart-økosystem i hjemmet.

Ifølge eksperterne fra Wired.com har Google Home Mini især én stor fordel – nemlig prisen – som gør modellen meget tilgængelig, og så er modellen også rigtig let at installere og komme i gang med at bruge.

Efter at have taget modellen i brug konstaterer eksperterne yderligere, at Google Home Mini fungerer rigtig godt som digital assistent – faktisk lige så godt som den originale Google Home. Hjælpefunktionerne er ifølge eksperterne rigtig gode og hjælpsomme, og så bliver de hele tiden udviklet og gjort endnu bedre.

Attraktiv ”futuristisk metal-donut”

Herudover er Wired.com også optagede af designet på modellen, som de kalder ”den rigtige form for kedelig”. Med det mener de, at med langt de fleste farver lægger man ikke mærke til modellen i hjemmet, og det synes de er et plus. Designmæssigt kalder Wired.com endda Google Home Mini for en futuristisk metal-donut, hvilket er ment som en kompliment.

Wired.com har dog også nogle ulemper ved modellen, og de går især på, at nok kan Google Home Mini spille højt, men kvaliteten af lyden er ikke helt tilfredsstillende. Både det at lytte til musik og at høre assistenten tale giver lydproblemer, hvilket er et problem. Herudover savner eksperterne en AUX 3.5 mm-udgang, således at det er lettere at forbinde Google Home Mini med andet udstyr.

Tryk her hvis du vil læse den fulde anmeldelse.


Alternativ til Google Home Mini

I dette afsnit ser vi nærmere på modellen Amazon Echo Dot som et alternativ til Google Home Mini. Vi skriver først lidt om modellen generelt, og hvad den kan, og derefter gennemgår vi, hvad eksperterne mener om modellen.


Amazon Echo Dot

5 ud af 5 stjerner hos den britiske avis The Guardian
4,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com

Amazon Echo Dot

Forhandler Pris

Annoncer

287,00 Læs mere
509,00 Læs mere

.
Bemærk: Amazon Echo Dot er udgået, så vi viser her prisen for Amazon Echo Dot 3rd Gen, der er en ny og forbedret version.

Amazon Echo Dot er blevet testet af to forskellige ekspertkilder. Her er tale om henholdsvis den britiske avis The Guardian og teknologimagasinet Techradar.com. Begge ekspertkilder er meget imponerede over modellen og giver den dermed topkarakterer efter at have testet den ud fra specifikke parametre såsom design, pris, ydeevne og funktioner.

Ny og forbedret udgave

Amazon Echo Dot er en af de mest populære stemme-kontrollerede højtalere, som nu har fået et nyt og smartere design.

Amazon Echo Dot kan både spille musik, svare på spørgsmål, læse nyhederne, tjekke vejret og sætte alarmer til via netop stemmekontrol, og så er selve højtalerens teknologi blevet forbedret, så lyden er blevet stærkere. Amazon Echo Dot er let at sætte op, for den skal bare sættes til strøm, forbindes til app’en på telefonen, og derefter kan den udføre diverse ydelser for forbrugeren.

Eksperterne: Lille og smart

Amazon Echo Dot er blandt andet blevet testet af avisen The Guardian, der er imponerede over modellen. Avisens eksperter skriver, at her er tale om en smart, lille højtaler, der har fået væsentlige opgraderinger angående både udseende og lyd.

På lydsiden betyder det, at modellen er blevet meget bedre til at projektere lyden ind i rummet, hvilket markant har forbedret oplevelsen at lytte til musik.

Som en bonus så er modellen heller ikke særlig dyr, og til prisen mener eksperterne, at man får virkelig meget kvalitet for pengene – især angående lyden.

Eksperterne: Overrasker positivt

Amazon Echo Dot er også blevet testet af teknologimagasinet Techradar.com, som også er glade for modellen. De skriver i deres anmeldelse, at Amazon Echo Dot er et overraskende produkt, som godt nok har en lille størrelse, men den tilbyder stadig en stærk adgang til det moderne ”smart”-hjem.

Det bemærkes også, at lyden er blevet forbedret, men den er stadig ikke helt i top. Techradar.com roser desuden også Amazon Echo Dot for flere forskellige parametre, som blandt andet tæller designet, som de synes er rigtig flot. Eksperterne fremhæver også, at modellen er rigtig let at installere og komme i gang med, og så er app’en meget velfungerende.

Amazon Echo Dot – udvalgte fordele:
Nyt og forbedret design
Forbedret lyd
Fungerer via stemmekontrol
Kan både spille musik men også udføre andre opgaver
Let at anvende via forbindelse med app’en på telefonen

Amazon Echo Dot – specifikationer:
🔴 Type: Mini smart-højtaler
🔴 Producent: Amazon
🔴 Højde: 4,3 centimeter
🔴 Diameter: 9,9 centimeter
🔴 Vægt: 300 gram
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 3.5 mm-udgang: Ja

Her kan du se en videopræsentation af Amazon Echo Dot lavet af Amazon:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Google Home Mini?

Techradar.com, Digitaltrends.com, Cnet.com, Trustedreviews.com, Mashable.com, Theverge.com og Wired.com.

🤓 Hvordan er Google Home Mini blevet testet?

Google Home Mini er blevet vurderet ud fra dens lydkvalitet, indbyggede features og brugervenlighed. Ydermere har eksperterne også testet højtalerens evne til at spille forskellige musikgenre.

🤔 Hvordan vælger jeg den rette højttaler?

Der er som sådan ikke noget gyldent svar til dette spørgsmål. Men du kan starte med at spørge dig selv, hvad dit behov er. Hvad er dit budget? Skal du kunne spille et stort rum op, eller bor du i en lille lejlighed? Skal højttaleren være handy at tage med på farten, og går du op i æstetik og design? Dernæst er det bare at begynde at lede efter højttalere, der passer til dine kriterier.


Links til kilderne til Amazon Echo Dot

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com er et stort teknologimagasin, som også tester forskellige teknologiske produkter. Her er der tale om en test af modellen Amazon Echo Dot, og du kan læse hele anmeldelsen her.


The Guardian 🇬🇧
The Guardian er en af de store britiske aviser, som også skriver om forbrugerstof. Her har avisen testet modellen Amazon Echo Dot. Læs hele anmeldelsen her.


Der findes links til alle testkilder, som har anmeldt Google Home Mini, under beskrivelsen af de enkelte anmeldelser længere oppe i artiklen.