Marshall Stanmore højtaler test – Testvinder guide

2

Marshall Stanmore-højtaleren er et produkt, der på alle måder skiller sig ud fra mængden: Den retro-designede Bluetooth-højtaler er stor og tung, lydniveauet kan nå uanede højder, og den performer optimalt med rock ’n’ roll-musik.

Engelske Marshall er kendt for at være storleverandør af tungt rockudstyr til professionelle musikere, koncerter og lignende. På det seneste har de dog åbnet døren en smule på klem, så almindelige forbrugere også kan få fingrene i lækkert lydudstyr fra det kendte mærke – herunder hovedtelefoner og Bluetooth-højttalere. Det er dog især Stanmore-højtaleren, der har fået stor opmærksomhed. Den har vundet et hav af priser, og det ser vi nærmere på i de følgende afsnit.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

marshall stanmore hoejtaler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.888,00 Kr. 0,00 Kr. 1.888,00 Kr. Læs mere
2.090,00 Kr. 0,00 Kr. 2.090,00 Kr. Læs mere

Samlet info om Marshall Stanmore-højtaleren

Marshall har valgt en højst utraditionel udformning af Stanmore-højtaleren, idet den er udformet som en guitarforstærker. Højtaleren måler 350 x 185 x 185 mm, og er således ganske stor af en trådløs højtalerat være. Også vægten er med 5,1 kilo markant højere end de fleste små plastikhøjttalere. Der er altså ikke tale om en højttaler, man lige tager i tasken og med til stranden. Omvendt er den fin, hvis du skal medbringe en højtaler til festen, eller skal have god lyd med i sommerhuset eller lignende.

Marshall Stanmore er dog ikke blot en højttaler, men også en flot dekoration, der leder tankerne tilbage til 1960’erne og 70’erne. Højtaleren er beklædt med kunstlæder på alle flader. Den mest populære model kommer i sort, men højtaleren fås også i creme og brun. Selve fronten er dækket af højttalerstof i vintagestil, og toppen af højtaleren prydes med en nedsænket forgyldt betjeningsflade, hvor både volumen samt bas og diskant kan justeres analogt med store potentiometre. Her finder du også power-switchen, der er udformet som en klassisk vippekontakt.

Ved siden af lydknapperne forefindes knapper til at forbinde til Bluetooth-enheder, og her sidder også en port til jackstik, hvis du vil forbinde til lydkilden på den hurtige manuelle måde. På betjeningspanelet sidder der endvidere en række røde lysdioder, som indikerer hvilken signalkilde, der er valgt.

Bluetooth-muligheden er allerede nævnt, og Marshall Stanmore kan huske helt op til 6 forskellige Bluetooth-kilder. Bemærk, at der er tale om den nyeste Bluetooth V4.0 teknologi med aptX-understøttelse, der kan streame lyd i cd-kvalitet, hvis din originallyd er i tilstrækkelig høj kvalitet.

Jack-stik løsningen er den hurtige og nemme. Der medfølger et flot designet spiralkabel med solide forgyldte jackstik i begge ender, som imiterer en guitarledning. Du kan valgfrit sætte kablet til, eller lægge det til side, hvis du foretrækker en af de andre input-muligheder.

Højtaleren har også en klassisk RCA-indgang med phono-bøsninger, og her kan du for eksempel tilslutte dit Sonos-anlæg, din gamle cd-afspiller eller sågar pladespilleren. Endelig er der også optisk digitalindgang, hvor du kan tilslutte nyere udstyr som for eksempel tv, Apple TV, harddiskoptager, satellit- eller kabelmodtager med videre.

Den indbyggede forstærker i Marshall Stanmore er en såkaldt klasse-D forstærker, som er markedets mest strømbesparende type, som stort set ikke har noget spild af strøm til varme og standby-forbrug. Forstærkeren yder 80 Watt RMS, og leverer stereolyden via to dome tweeters på hver 20 Watt. Den dybe bas varetages af en 40 Watt subwofer på 13 centimeter, som bakkes op af en basrefleksport bag i højtaleren.

Facts om Marshall Stanmore:

🔵 Mål: 350 x 185 x 185 mm
🔵 Vægt: 5,1 kg
🔵 Retro stil
🔵 Bluetooth højtaler
🔵 Verdensklasse lydkvalitet
🔵 Strømbesparende forstærker
🔵 40 Watt subwofer
🔵 80 Watt Forstærker

Du kan se en anmeldelse om Marshall Stanmore højtaleren her:

 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.888,00 Kr. 0,00 Kr. 1.888,00 Kr. Læs mere
2.090,00 Kr. 0,00 Kr. 2.090,00 Kr. Læs mere

 

Andre produkter fra Marshall

Stanmore-højtaleren er uden tvivl den mest omtalte højtaler fra Marshall, men de har også en række andre højtalere i sortimentet. Her er der primært tale om endnu kraftigere højttalere end Stanmore-modellen. Derudover findes der også et bredt produktprogram af hovedtelefoner, både de små lette in-ear samt on-ear og over-ear, og herudover også trådløse Bluetooth-modeller.

Derudover kan du naturligvis købe tilbehør som kabler og reservedele, og Marshall tilbyder også et udvalg af smartphone-covers med det legendariske logo.


Testvinder Guide – Her er anmeldelserne af Marshall Stanmore

Testvinder hos Lydogbillede.dk
Magasinet Lyd & Billede har haft Marshall Stanmore på testbænken, og det kom der topkarakterer ud af. Magasinet tildeler desuden højtaleren prædikatet ”Specielt anbefalet”. Samlet munder testen ud i 5 ud af 6 mulige stjerner. Det er en sjældent god gennemsnitskarakter fra magasinet, som dækker over områderne lydkvalitet, funktionalitet, brugervenlighed og kvalitetsindtryk.

Det er især kvalitetsindtrykket, der imponerer testpanelet. Her scorer højtaleren absolut topkarakter. Testpanelet vurderer, at denne højtaler ”oser af kvalitet”, uanset om man ser på kabinet-konstruktionen, knapperne eller den gennemførte finish. Du kan læse hele testen her.

Manuelle knapper og ”guitar-ledning” til mobiltelefonen
En af de ting, som Lyd & Billede særligt fremhæver fra testen, er Marshall Stanmores meget autentiske udtryk, som leder tankerne tilbage til Rock ’n’ roll’ens storhedstid tilbage i 60’erne og 70’erne. Kabinettet er læderbeklædt og stoffronten er den perfekte baggrund for den legendariske Marshall-logo.

En af de ting, som især adskiller denne højtaler fra de fleste andre Bluetooth-højtalere, er de manuelle drejeknapper og kontakter, som også i princippet hører til en svunden tid. Kvaliteten er gammeldags gedigen og gennemført. Testpanelet er også begejstrede for den medfølgende snoede ledning, som kan bruges, hvis man tilslutter mobil eller anden lydkilde via jackstik. Ledningen minder i høj grad om de ledninger, der i tidens løb er blevet brugt til at forbinde de elektriske rock-guitarer til guitarforstærkeren.


Topkarakter hos Meremobil.dk
Magasinet Meremobil.dk, som anses som en af de primære ekspertiser inden for smartphones og beslægtet elektronik, havde også i 2014 Marshall Stanmore-højtaleren til test. Testen mundede ud i en klar stjerneanbefaling fra magasinet og 5 ud af 6 stjerner. Den eneste grund til, at højtaleren ikke fik absolut topkarakter er den manglende Airplay-kompatibilitet til Apples produkter. Bortset fra det er der roser til de mange tilslutningsmuligheder, som omfatter både Bluetooth, jackstik-tilslutning, standard phonostik og endda optisk indgang.

Der er også roser til højtalerens design, som vurderes at kunne passe til enhver indretning. Selv i et stramt designerhjem er der plads til den rå højttaler, som kan bidrage med lidt kant. Testen er udført af stifteren af Meremobil.dk, Journalist John G, som ikke lægger skjul på, at han også sætter stor pris på de manuelle knapper. Volumen, bas og diskant reguleres via store solide drejeknapper, og power-knappen er en stor messing-vippekontakt. Akkurat som det kendes fra en guitarforstærker, vurderer han.

Du kan læse hele testen der deres hjemmeside her.

Marshall Stanmore lyder lige så godt, som den ser ud
Det vigtigste ved en højtaler er naturligvis lyden, og her er anmelderen i den grad begejstret. Selv om højtaleren først og fremmest er rettet mod rock-publikummet, vurderer han, at lyden er ”ufattelig autentisk” ved næsten alle typer af musik. Basgange og trommer er kendetegnede ved præcise anslag, guitarspillet ligger godt fremme i lydbilledet, og vokalen er klar og tilgængelig.

Anmelderen medgiver, at prisen for denne højtalerligger i den høje ende, men mener samtidig, at Marshall Stanmore giver fuld valuta for alle pengene. Lyden er fantastisk for en så lille højttaler, og så kan den spille særdeles højt uden forvrængning eller forringelse af lyden.


Topkarakter hos Ekstra Bladet
Ekstra Bladet testede i 2014 en stribe af de allerbedste trådløse højttalere til mobil-musik. Marshall Stanmore var ikke alene udtaget til testen, men scorede også topkarakter med 5 ud af 6 mulige stjerner. Årsagen til, at højtaleren måtte ”nøjes” med 5 stjerner er den manglende Airplay-tilslutning og det faktum, at denne rock højttaler ikke er lige velegnet til alle musikgenrer. Testpanelet medgiver dog, at modellen udmærker sig med usædvanligt mange tilslutningsmuligheder.

Hvis man til gengæld er til Rock ’n’ Roll, tøver Ekstra Bladet ikke med at tildele prædikatet ”Specielt anbefalet”. Modellen er perfekt til hylende guitarer og dunkende bas ved øredøvende volumen. Ifølge testpanelet er dette netop præcist, hvad man kunne forvente sig af et mærke som Marshall, som er kendt for at levere koncert-udstyr til professionelle musikere.

Du kan se hele testen på eb.dk.

Glimrende valg som egentligt musikanlæg
I dagens Danmark vælger stadig flere at skrotte det traditionelle stereoanlæg til fordel for en fiks løsning med mobiltelefon og Bluetooth-højttaler. Det er i mange tilfælde lidt en skam for musikken, som sjældent lyder optimalt i de typisk små højttalere. Her vurderer Ekstra Bladet dog, at netop den velspillende Marshal Stanmore hører til blandt de højttalere, der reelt vil kunne erstatte det traditionelle musikanlæg, eksempelvis hvis pladsen er trang.

Marshal Stanmore har desuden så meget slagkraft (80 Watt), at den vil kunne bruges som transportabel højtaler til en fest. ”Det er ordentlige sager af god kvalitet”, vurderer testpanelet.


Topkarakter hos Teknisk Ukeblad i Norge
Testpanelet hos Teknisk Ukeblad i Norge havde stort set kun godt at sige Marshall Stanmore, da de i 2014 testede den og undersøgte specifikationer og ydelse lidt nærmere. Det største problem ved modellen er prisen, der ligger over gennemsnittet for Bluetooth-højttalere. Men testpanelet vurderer til gengæld, at den gedigne højtaler måske ikke egner sig til at sammenlignes med traditionelle trådløse højttalere, men måske snarere bør sammenlignes med minianlæg til stuen, da ydelsen ligger klasser højere end de fleste andre Bluetooth-produkter.

Blandt andet er man imponeret over den anvendte Bluetooth-teknik, som er version 4 med Apt X-støtte. Det svarer til CD-kvalitet over trådløs forbindelse, hvilket giver en meget høj lydkvalitet. Antallet af tilslutningsmuligheder vurderes også som værende exceptionelt, hvor den eneste mangel for nogen måske vil kunne via AirPlay. Ellers er der både RCA-indgang, digital optisk indgang og mulighed for at anvende almindeligt jackstik via den medfølgende spiral-ledning. Og så naturligvis en højkvalitets Bluetooth-forbindelse, som de fleste nok vil benytte. Modellen husker op til 6 forskellige tilsluttede Bluetooth-lydkilder.

Du kan læse hele testen på tek.no her.

Manuelle kontroller som i gamle dage
Testpanelet hos Teknisk Ukeblad har også store roser til designet med det læderagtige vinylbetræk, det retro frontstof, og ikke mindst de manuelle kontroller i toppen. De fremhæves faktisk som et stort plus i forhold til de mere digitale løsninger, idet det er nemt at se indstillingerne og ændre dem. Da Marshall Stanmore har deres egen indbyggede equalizer med justeringsmulighed af både bas og diskant, anbefaler testpanelet, at eventuelle lydkilder med equalizer nulstilles til neutral lyd, da det giver det mest optimale resultat.

Det retro-inspirerede design og ligheden med en guitarforstærker gør næsten, at man forventer at høre et ”plop” i højtaleren og en generende brummen under brugen, men her understreger testpanelet hos Teknisk Ukeblad, at tingene forholder sig lige omvendt. Indmaden er moderne teknik, og højtaleren leverer ren og klar lyd, selv når der er fest og volumen er skruet op.


Topkarakter hos Ljudochbild.se
Med 5 ud af 6 mulige stjerner og anbefalingen ”Särskilt rekommanderad” er der ingen tvivl om, at det svenske magasin Ljudochbild.se er særdeles positive, efter at have testet Marshall Stanmore-højtaleren. De store volumen- og basressourcer imponerer testpanelet, ligesom de mange tilslutningsmuligheder ligger langt over hvad man normalt ser hos trådløse højttalere.

Designet signalerer Rock ’n’ roll, og det er også her højtalerens absolutte styrker ligger, vurderer testpanelet. Den blev testet med blandt andet AC/DC og Jimmy Hendrix, hvor både den overraskende dybe bas og gengivelsen af guitar-riffs imponerer. Testpanelet vurderer også, at Marshall Stanmore er rigtig god til at gengive elektronisk musik optimalt. Til gengæld vurderes det ikke at være det optimale køb, hvis man er mere til delikat og elegant musik.

Du kan læse hele testen her.

Ærligt og tillidsvækkende design
Svenske Ljudochbild.se ligger ikke skjul på, at designet på denne højtaler er meget utraditionelt, men vurderer samtidig, at man for en gangs skyld kan bedømme produktet på udseendet. Det ligner en hårdtslående rock-højttaler, og det er præcis, hvad det er. Med en musikeffekt på 80 Watt, kan Marshall Stanmore uden problemer spille så højt, at naboerne bliver sure, vurderes det. Den kan med andre ord direkte erstatte stereoanlægget – også når der skal være fest.

Højtalerens kvalitet vurderes som værende bundsolid, og her får modellen da også absolut topkarakter. Kabinettet er helt lyddødt og kombineret med høj vægt og solide gummifødder er der lagt en god bund for den særdeles slagkraftige bas.


Topkarakter hos Bestbuy.com
På portalen Bestbuy.com levnes der ingen tvivl om, hvorvidt Marshall Stanmore er en populær trådløs højttaler. Produktet er af mere end 400 brugere bedømt med gennemsnitligt 4,7 ud af 5 mulige stjerner, og 96 ud af 100 anbefaler denne model. Det er en usædvanlig høj brugertilfredshed.

Højtaleren er da også af en helt særlig støbning, hvilket man allerede er klar over ved første øjekast. Marshall Stanmore holder sig konsekvent til vintagestilen med læderbetrukket overflade og retro frontstof, samt ikke mindst manuelle kontroller med potentiometre og vippekontakter. Modellen er desuden udformet som en guitarforstærker.

Læs artiklen her.

Stor lyd og mange tilslutningsmuligheder
Som designet også lægger op til, er der tale om en højttaler, der er perfekt til rock ’n’ roll-musik. Dyb og slagfast bas og ren og sprød lyd, der perfekt gengiver både trommer, guitar-riffs og hvad der ellers hører til musikgenren. Og så kan den spille højt. Med en effekt på 80 Watt RMS kan Marshall Stanmore-højtaleren sagtens spille stuen op, hvis der skal være fest.

Modellen udmærker sig også ved usædvanligt mange tilslutningsmuligheder. De fleste vil nok benytte trådløs Bluetooth-forbindelse, men der medfølger også ledning med jackstik samt mulighed for at tilslutte digitale lydkilder via optisk forbindelse. Der er endda RCA-indgang, så du eksempelvis kan tilslutte pladespilleren og høre de gamle vinylplader fra rockmusikkens guldalder i 60’erne og 70’erne.


Editors Choice hos PCmag i England
Det engelske magasin PCmag havde i 2014 Marshall Stanmore-højtaleren på testbænken, og her blev modellen kåret som ”Editors Choice” med bedømmelsen ”Exellent”. Testpanelet er blandt andet imponeret over den indbyggede 80 Watts klasse D-forstærker, som leverer ”meget, meget” mere power end almindelige Bluetooth-højttalere.

Det store kraftoverskud betyder naturligvis, at højtaleren ikke kan drives med batterier, og dermed ikke er decideret transporterbar som små trådløse batteridrevne højttalere. Til gengæld vurderes det, at lydkvaliteten er i særklasse.

Designet som en guitarforstærker med mange tilslutningsmuligheder
Testpanelet hos PCmag bemærker, at designet tydeligvis læner sig op ad et af Marshalls kerneprodukter, nemlig guitarforstærkerne og PA-udstyr generelt. Der er dog tale om en ægte musikforstærker, med rigtig mange tilslutningsmuligheder. Den primære tilslutning vil for de fleste nok være Bluetooth, men der er også både digital- og RCA-indgang, samt mulighed for forbindelse via almindeligt jackstik.

Hele artiklen er tilgængelig her.


Spitzenklasse hos Hifitest.de
Marshal Stanmore-højtaleren har også i 2013 været testet hos det tyske testmagasin Hifitest.de, og her tøver man ikke med at klassificere højtaleren som Spizenklasse. I testen blev der overordnet givet karakterer på både lyd, betjening og design, og på alle områder scorer modellen 4 ud af 5 mulige stjerner. Det er en flot karakter efter Hifitest.de-normer, og fortolkes da også af testpanelet som ”super lyd, genialt design og meget godt pris/kvalitetsforhold”,

Det tyske testpanel var især imponeret over den faste dybe bas, som formidles af den indbyggede subwoofer på 13 centimeter, understøttet af en basrefleksport på bagsiden af højtaleren. Selv ved fuld lydstyrke vurderes lyden at være ren og uforvrænget.

Moderne teknik i retro-indpakning
Testpanelet hos Hifitest.de var også meget begejstrede for det klassiske guitarforstærker-look, som er gennemført til mindste detalje og i klassisk vintagestil, som den kendes fra rockens guldalder i 60’erne og 70’erne. Den støvede indpakning dækker dog over højtydende moderne teknik med fantastisk ren lyd.

I testen er der også mange roser til det righoldige udvalg af signalindgange. Marshall Stanmore kan eksempelvis drives med jackstik-forbindelse via det medfølgende spiralkabel, der mest af alt minder om en guitarledning. Der er dog også både digital og analog lydindgang. Den vigtigste er dog nok den trådløse Bluetooth-forbindelse, hvor man især imponeres over, at der køres med aptX-protokol, som øger kvaliteten af den trådløse dataoverførsel.

Læs artiklen her, men vær opmærksom på at den er på tysk.


Historien bag Marshall Amplification

Marshall Amplification – også kendt som Marshall Amps eller bare Marshall, startede i 1960, hvor Jim Marshall åbnede en trommebutik i London. Her tilbød han også trommeundervisning, og det skete jævnligt, at eleverne tog deres guitarister med hen i butikken, eksempelvis nu kendte navne som Pete Townshend og Ritchie Blackmore.

Efterhånden blev Jim Marshall klar over, at der blandt guitaristerne var et stort behov for bedre forstærkere end de eksisterende på markedet. Det første til, at Marshall valgte at bevæge sig ind på dette forretningsområde, og i 1962 lykkedes det efter en række mislykkede prototyper at fremstille en forstærker med en lyd, som tiltalte flere af de dygtige guitarister.

Allerede den første dag blev der bestilt 23 forstærkere, og snart var også kendte navne som Eric Clapton og Jimi Hendrix kunder i butikken. I årene der fulgte, blev der gradvist lanceret stadig bedre og ikke mindst større forstærkeranlæg og højttalere, og gennem årtier har Marshall Amps været dominerende på det professionelle lydområde. Historien har naturligvis masser af spændende detaljer, som du eksempelvis kan læse meget mere om på Marshalls hjemmeside.

marshall-stanmore-speaker