Siemens emhætte test – Her er de bedste Siemens emhætter

Senest opdateret den 0

I denne artikel gennemgår vi emhætter fra Siemens. Testen er bygget op således, at vi ud fra ekspertkilders og forbrugeres vurderinger kigger på de forskellige emhætters funktioner samt fordele og ulemper.

Herefter gennemgår vi alternative emhætter fra andre producenter for at give et mere nuanceret overblik over udvalget af emhætter på markedet.

Vi har set nærmere på tests fra både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Nogle af emhætterne er ikke medtaget i officielle eksperttests, hvorfor vi i stedet har taget et kig på forbrugeres anmeldelser.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste Siemens emhætter
🔸 Gennemgang af alternative emhætter
🔸 Gode råd til køb af emhætte
🔸 Sådan får du det bedste ud af din emhætte
🔸 Husk at rengøre din emhætte: Sådan gør du
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens emhætte test – Her er de bedste emhætter fra Siemens

Her følger en gennemgang af de emhætter fra Siemens, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests.

I de grønne bokse under produktnavnene kan du se hvilke tests de forskellige emhætter er blevet bedømt i, og hvordan de har klaret sig.


Siemens LC87KHM60

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Siemens LC87KHM60

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 4.395,00 Læs mere
4.890,00 4.890,00 Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Siemens LC87KHM60. I deres store test af emhætter er de endt med at give emhætten en god bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens lave støjniveau og effektive fedtfilter.

Til gengæld er eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk mindre imponerede over modellens effektivitet, når det kommer til dampudsugning i et køkken.

Siemens LC87KHM60 kan forbindes med en aftrækskanal. Er dette ikke muligt, er der også mulighed for at anvende den til recirkulation.

Velegnet til store køkkener 

Emhætter kommer med forskellige kapaciteter og skal derfor vælges ud fra, hvor stort køkkenet er. Med Siemens LC87KHM60 får man en væghængt emhætte med en stor kapacitet, der er velegnet til de større køkkener. Kapaciteten er nemlig på op til 700 m3/t.

Ved betjening af emhætten skal man bruge dens TouchControl, der findes på fronten. Her kan man indstille og vælge de forskellige funktioner såsom effektniveauet og lyset. Lyset er et LED-lys, der lyser skarpt uden at blænde, så man får et godt overblik over kogepladen.

Siemens LC87KHM60 er udstyret med et forholdsvist lavt lydniveau på 58 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Emhætten støjer derfor ikke meget under brug.

Tre hastigheder og et intensivtrin 

Siemens LC87KHM60 er udstyret med tre forskellige hastigheder, der kan anvendes alt efter, hvor effektivt man ønsker, at emhætten skal arbejde.

Udover de tre forskellige hastigheder er der også mulighed for at vælge et intensivtrin. Her arbejder emhætten på sit maksimale, hvilket er en fordel, hvis man har brug for, at emhætten er ekstra effektiv på grund af meget damp og mados i køkkenet. Efter brug af det intensive niveau sørger Siemens LC87KHM60 for, at en automatisk tilbagestilling går i gang, når der er gået seks minutter.

Rengøringsvenlig emhætte 

Med Siemens LC87KHM60 får man en rengøringsvenlig emhætte med et metalfedtfilter, der tåler maskinopvask. Det vil sige, at man ikke behøver at rense filteret i hånden. Emhætten kommer ydermere med rimVentilation, hvorfor metalfedtfilteret har kantsug.

Når det kommer til energimærkningen, er Siemens LC87KHM60 placeret i energiklasse B. Sammenlignet med andre modeller, er dette ikke den bedste energimærkning på markedet. Til gengæld forbruger emhætten stadig ikke meget energi på et år. 

Siemens LC87KHM60 er udstyret med en intern motor. Emhætten måler 119,8 cm. (h), 80 cm. (b) og 49,9 cm. (d).

Udvalgte fordele ved Siemens LC87KHM60:
🔵 Rengøringsvenlig model

🔵 Tre hastigheder og et intensivtrin
🔵 Støjsvag emhætte
🔵 Nem betjening med TouchControl
🔵 LED-belysning


Siemens LF97BCP50

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens LF97BCP50

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.617,00 4.617,00 Læs mere
0,00 5.699,00 Læs mere
7.095,00 7.095,00 Læs mere

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens LF97BCP50. Både de danske og svenske eksperter er begejstrede for emhætten, som de har givet en god anmeldelse. Mens Forbrugerrådet Tænk har givet modellen en god bedømmelse, har Råd & Rön kåret emhætten som topscorer i deres store test af emhætter. 

Eksperterne er især imponerede over, at Siemens LF97BCP50 er nem at betjene, kommer med et godt lys, et lavt lydniveau og er af høj kvalitet. Selvom eksperterne generelt er vilde med modellen, er de ikke så begejstrede for, at den ikke er helt optimal, når det kommer til dampudsugning og fedtopsamling i køkkenet.

Stilren emhætte velegnet til større køkkener 

Med Siemens LF97BCP50 får man en frithængende emhætte. Emhætten er designet med et enkelt og stilrent udseende, så den ikke virker for prangende i et køkken. Modellen er især velegnet til de større køkkener, da dens kapacitet er på op til 726 m3/t. Man får derfor en emhætte, der effektivt renser luften for damp og mados i selv større rum.

Ved installation af Siemens LF97BCP50 foregår dette forholdsvist nemt og hurtigt. Man kan forbinde emhætten til en aftrækskanal eller anvende den til recirkulation alt efter, hvad der er muligt.

Derudover er Siemens LF97BCP50 en energibesparende emhætte med energimærkningen A. Den forbruger derfor ikke meget energi på et år.

Støjsvag model med LED-belysning 

Siemens LF97BCP50 er en emhætte, der ikke støjer meget under brug. Dens lydniveau er på 54 dB på et normalt niveau og maksimum på 65 dB, når den arbejder på det højeste niveau. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Når man laver mad, er det vigtigt, at man kan se, hvad der foregår på kogepladen. Med Siemens LF97BCP50 er der mulighed for at holde øje med dette på grund af emhættens LED-belysning. LED-lamperne sørger for at lyse kraftigt uden at blænde, så man altid kan se, hvad der foregår i gryderne og panderne.

Ved betjening af emhætten foregår dette via TouchControl på fronten, hvor man indstiller og vælger lyset og effektniveauet.

Flere hastigheder og intensivtrin 

Siemens LF97BCP50 er en fleksibel emhætte, der kommer med flere forskellige hastigheder og to intensivtrin. Man kan derfor vælge, hvor effektivt emhætten skal arbejde ud fra, hvad man laver af mad i køkkenet. Når der er gået seks minutter ved brug af et af de to intensivtrin bliver den normale drift genoptaget.

Udover de to intensivtrin er Siemens LF97BCP50 ligeledes forsynet med tre hastigheder, hvor effektiviteten forandres alt efter, hvad man vælger.

Siemens LF97BCP50 er ydermere forholdsvis rengøringsvenlig, da dens metalfedtfilter tåler maskinopvask. Man skal derfor ikke selv rense og vaske filteret i hånden, når det skal rengøres. En indikation vil desuden sige til, når enten fedt- eller kulfilteret trænger til at blive rengjort.

Siemens LF97BCP50 er udstyret med en intern motor. Emhætten måler 104,4 cm. (h), 90 cm. (b) og 60 cm. (d).

Udvalgte fordele ved Siemens LF97BCP50:
🔵 Kan bruges til de større køkkener

🔵 Lavt lydniveau
🔵 Metalfedtfilter der tåler maskinopvask
🔵 Flere hastigheder og to intensivtrin
🔵 LED-lys


Siemens LC98KMR60

Gode brugeranmeldelser

Siemens LC98KMR60

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Siemens LC98KMR60 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær emhætte hos brugerne. Brugere har anmeldt emhætten hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com, hvor de har givet modellen gode brugeranmeldelser.

Dette har de blandt andet gjort på grund af, at de mener, at Siemens LC98KMR60 er praktisk, funktionel og kommer i et flot design. Til gengæld er nogle af brugerne mindre vilde med emhættens knapper, samt at den fylder en del.

Siemens LC98KMR60 kan forbindes med en aftrækskanal. Hvis dette ikke er en mulighed, kan man også anvende emhætten til recirkulation. Ved recirkulation skal man dog tilkøbe enten et kulfilter startsæt eller et cleanAir-filter som ekstra tilbehør.

Funktionel og praktisk emhætte med lavt lydniveau, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com er Siemens LC98KMR60 en ”funktionel” og ”praktisk” emhætte. Eksempelvis skriver en bruger, at emhætten er ”meget nem at betjene” og kommer med ”mange nyttige funktioner såsom autosluk”.

Dette er flere brugere enige i, men der er også en del, der nævner emhættens design og lave lydniveau som værende en fordel. Siemens LC98KMR60 bliver beskrevet som værende en ”flot” og ”stilfuld” emhætte med et ”lækkert design” og antiFingerprint, der forhindrer fingeraftryk på overfladen. De hæfter sig også ved, at emhætten er ”enormt støjsvag” og er ”stort set lydsvag på det laveste niveau”.

Selvom brugerne generelt er begejstrede for Siemens LC98KMR60, nævner de kort, at man skal være opmærksom på, at modellen syner forholdsvis stor på væggen.

Høj rensekapacitet 

Siemens LC98KMR60 er en væghængt emhætte, der er velegnet til de store køkkener med en rensekapacitet på op til 836 m3/t. Det vil sige, at emhætten effektivt kan rense luften i større rum.

Med et lydniveau på maksimum 56 dB støjer modellen ikke meget under brug. Man kan derfor sagtens have emhætten kørende uden, at det forstyrrer hele huset. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Ved betjening af modellen kan man gøre brug af TouchControl på fronten af emhætten. Her styrer man effektniveauet og lyset. Hvis det er tilgængeligt, kan man også benytte sig af Home Connect og betjene emhætten via en tablet eller smartphone.

Energivenlig emhætte med praktisk design 

Med Siemens LC98KMR60 får man en energivenlig emhætte, der er placeret i energiklasse A+. Det betyder, at emhætten ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepungen og for miljøet.

Derudover kommer Siemens LC98KMR60 med et praktisk design, da den er fremstillet som værende en skråtstillet model. Man får derfor frigjort pladsen over kogepladen, så det er nemmere at få et overblik over gryder og pander. Sammen med emhættens LED-belysning giver dette et optimalt overblik over madlavningen.

Siemens LC98KMR60 er ydermere forsynet med flere praktiske funktioner i form af en climateControl Sensor og et cookConnect System. Mens sensoren monitorerer damp og lugt i luften og justerer effekten alt efter, hvad der er behov for, sørger cookConnect for, at emhætten kan betjenes direkte fra kogesektionen med den rigtige kombination.

Sidst men ikke mindst kommer Siemens LC98KMR60 med tre hastigheder og to intensivtrin samt automatisk eftersug i seks minutter.

Siemens LC98KMR60 er udstyret med en højeffektiv og intern iQdrive-motor med dobbelt blæserhjul. Emhætten måler 119,8 cm. (h), 90 cm. (b) og 54,5 cm. (d).

Udvalgte fordele ved Siemens LC98KMR60:
🔵 climateControl Sensor

🔵 cookConnect System
🔵 Tre hastigheder og to intensivtrin
🔵 Energiklasse A+
🔵 Nem betjening med TouchControl eller Home Connect


Siemens LI64MA530

Gode brugeranmeldelser

Siemens LI64MA530

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.840,00 1.840,00 Læs mere

Siemens LI64MA530 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser fra brugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com. Her skriver brugerne, at Siemens LI64MA530 kommer med en god sugeevne, er flot samt meget støjsvag. 

Dog er nogle af forbrugerne ikke så vilde med, at Siemens LI64MA530 ikke er så let at anvende til recirkulation.

Ved køb af Siemens LI64MA530 får man en emhætte, som man kan forbinde til en aftrækskanel. Hvis det ikke er muligt at slutte modellen til en aftrækskanal, kan den også anvendes til recirkulation.

Super flot, effektiv og støjsvag emhætte, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com er Siemens LI64MA530 en rigtig god emhætte, som de betegner som værende et ”godt køb”. Eksempelvis skriver en bruger, at Siemens LI64MA530 kommer med et ”godt lys og en god sugeevne og så er den ret lydsvag specielt på de lavere trin”.

Dette er en anden bruger enig i og forklarer, at Siemens LI64MA530 er en ”meget moderne og flot emhætte, som suger rigtig godt og samtidig er meget støjsvag”. Flere brugere nævner ligeledes emhættens LED-lys som en af de største fordele, da ”pærerne lyser kraftigt, mens man på samme tid sparer strøm”.

Ingen af brugerne finder mange ulemper ved Siemens LI64MA530. Det eneste, som en enkelt bruger nævner, er, at den ikke er nem at installere, når det kommer til at anvende modellen til recirkulation.

Velegnet til små køkkener 

Siemens LI64MA530 er en udtræksemhætte, der kommer med en rensekapacitet på op til 404 m3/t. Det betyder, at emhætten er velegnet til de mindre køkkener i forhold til at rense luften effektivt.

Derudover kommer Siemens LI64MA530 med et lydniveau på maksimalt 62 dB. Emhætten er derfor forholdsvis støjsvag og larmer ikke meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Da Siemens LI64MA530 er en udtræksemhætte, er det en forholdsvis diskret løsning. Den er velegnet til brugere, som ikke ønsker, at emhætten skal fylde eller være for synlig i et køkken. Emhættens udtrækningsplade er skjult, når man ikke gør brug af den, så man får masser af plads i køkkenet.

Energibesparende emhætte med LED-belysning 

Med Siemens LI64MA530 får man en energibesparende emhætte i energiklasse A samt med LED-belysning. LED-pærer er en energivenlig belysning, der sørger for at give et godt overblik over madlavningen.

Udover at være energibesparende er Siemens LI64MA530 også effektiv med sine tre hastigheder og et enkelt intensivtrin. Det intensive niveau sikrer, at man får en øget effekt, der har mulighed for at fjerne kraftigt mados og damp i køkkenet. Efter brug af det intensive trin har emhætten en automatisk tilbagestilling efter seks minutter. 

Når man skal rense Siemens LI64MA530, foregår dette forholdsvis nemt, da metalfedtfilteret tåler at komme i opvaskemaskinen. Man behøver derfor ikke selv at vaske det manuelt.

Siemens LI64MA530 er udstyret med en effektiv, stille og intern BLDC-motor. Emhætten måler 24,8 cm. (h), 60 cm. (b) og 29 cm. (d).

Udvalgte fordele ved Siemens LI64MA530:
🔵 Tre hastigheder og et intensivtrin

🔵 Diskret løsning med udtræksemhætte
🔵 LED-belysning
🔵 Automatisk tilbagestilling efter seks minutter
🔵 Metalfedtfilter der tåler maskinopvask


Siemens LR97CAQ50

Gode brugeranmeldelser

Siemens LR97CAQ50

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 8.498,00 Læs mere
9.999,00 9.999,00 Læs mere
10.602,00 10.602,00 Læs mere

Siemens LR97CAQ50 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos brugerne. Hos forhandleren Skousen.dk har emhætten nemlig fået flere gode anmeldelser fra brugerne.

Her skriver de, at Siemens LR97CAQ50 er en stilren og støjsvag emhætte, der kommer med en fremragende sugeevne. Alle brugere, der har anmeldt modellen, finder ikke nogle umiddelbare ulemper ved emhætten, da de kun nævner positive ting om den.

Siemens LR97CAQ50 kan kobles til en aftrækskanal. Hvis man ikke har mulighed for dette, kan man også anvende emhætten til recirkulation. Gør man brug af emhætten til recirkulation, skal man være opmærksom på, at der skal bruges et cleanAir-filter. Dette filter kan tilkøbes som ekstratilbehør.

Stilren og støjsvag emhætte med fremragende sugeevne, ifølge brugerne 

Ifølge brugerne hos Skousen.dk er Siemens LR97CAQ50 en ”super fin emhætte”, der fungerer godt i et køkken. Eksempelvis skriver en bruger, at Siemens LR97CAQ50 er både ”stilren og støjsvag”, hvorfor den er ”perfekt til et køkken-alrum”. Man vil nemlig ikke døje med, at emhætten forstyrrer hele hjemmet under brug.

Endvidere forklarer en anden bruger, at Siemens LR97CAQ50 kommer med en ”fremragende sugeevne”. Brugeren mener, at emhætten er både funktionel og kraftfuld, så man effektivt får renset luften i ens køkken ved madlavning.

Sidst men ikke mindst nævner brugerne, at Siemens LR97CAQ50 er en ”stilren” og ”flot” emhætte, som passer ind i de fleste køkkener uanset indretning.

Praktisk design og høj rensekapacitet 

Med Siemens LR97CAQ50 får man en loftsemhætte, der er fremstillet i et praktisk design. Da emhætten er lavet som en loftsemhætte, er den meget diskret i et køkken, da emhætten bliver gemt væk i loftet. Dette frigiver en masse luft og plads over kogepladen, så det bliver nemmere at lave mad.

Derudover kommer Siemens LR97CAQ50 med LED-belysning, der sammen med emhættens design giver et optimalt overblik over de forskellige gryder og pander på kogepladen.

Siemens LR97CAQ50 er velegnet til de større køkkener, da dens kapacitet er på op til 798 m3/t. Den kan derfor uden problemer rense luften effektivt i selv de større rum. Hvis man gør brug af emhætten på den højeste indstilling, er lydniveauet på 56 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Flere innovative funktioner 

Siemens LR97CAQ50 er forsynet med flere innovative funktioner, der gør det nemt at bruge emhætten ved madlavning. Den kommer eksempelvis med muligheden for at indstille emhættens effektniveau direkte fra kogepladen. Man kan også anvende Home Connect-appen eller stemmekontrol til at styre emhætten, da emhætten er udstyret med en trådløs betjening.

Når man skal indstille emhætten, kan man vælge mellem tre hastigheder og to intensivtrin. Det intensive trin er udstyret med automatisk tilbagestilling og eftersug i 10 minutter. Ved rengøring kan man placere metalfedtfilteret i opvaskemaskinen, så man ikke skal rense det manuelt. Der er desuden en indikator, der viser, hvornår det er tid til at rengøre eller udskifte fedt- og kulfilteret.

Sidst men ikke mindst er Siemens LR97CAQ50 en forholdsvis energivenlig emhætte, der er placeret i energiklasse A. Det vil sige, at modellen ikke forbruger meget energi på et år.

Siemens LR97CAQ50 er udstyret med en intern iQdrive-motor. Emhætten måler 29,9 cm. (h), 90 cm. (b) og 50 cm. (d).

Udvalgte fordele ved Siemens LR97CAQ50:
🔵 Tre hastigheder og to intensivtrin

🔵 Nem betjening direkte fra kogepladen eller Home Connect-appen
🔵 Praktisk design og LED-belysning
🔵 Nem rengøring
🔵 Høj rensekapacitet


Alternativer til Siemens emhætter

I de ovenstående afsnit har vi taget et kig på emhætter fra Siemens. Her har vi både taget et kig på emhætternes funktioner, samt hvad ekspertkilder og forbrugere mener om de forskellige modeller.

For at give et nuanceret overblik over andre emhætter på markedet, finder du her en gennemgang af alternative emhætter fra andre producenter.


Miele DA 6096

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele DA 6096 W emhaette

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 8.337,00 Læs mere
0,00 9.599,00 Læs mere

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Miele DA 6096 ud fra forskellige parametre såsom brugervenlighed, støjniveau, effektivitet, lyd m.m. I deres store test af forskellige emhætter har de svenske eksperter kåret denne emhætte som topscorer.

Råd & Rön er især begejstrede for, at Miele DA 6096 er brugervenlig og effektiv samt kommer med et forholdsvist lavt lydniveau. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med dens dampudsugning, der ikke fungerer helt optimalt.

Miele DA 6096 er en væghængt emhætte, der både kan anvendes til recirkulation samt forbindes til en aftrækskanal. Emhætten er lavet i et skråtstillet design, så der er mere luft over kogepladen. Det sørger for masser af plads, når man skal lave mad.

Energivenlig emhætte med et lavt lydniveau 

Miele DA 6096 er en energivenlig emhætte, der er placeret i energiklasse A+. Det betyder, at emhætten ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for pengepungen og miljøet. I forhold til belysningen er Miele DA 6096 udstyret med LED-belysning, der ligeledes er energibesparende og effektivt oplyser hele kogepladen ved madlavning.

Derudover kommer emhætten med et lydniveau på maksimalt 66 dB. Emhætten forstyrrer derfor ikke meget under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Med Miele DA 6096 får man en emhætte, der er velegnet til mellemstore køkkener. Dens rensekapacitet er på op til 650 m3/t.

Flere praktiske funktioner 

Miele DA 6096 er forsynet med flere praktiske funktioner heriblandt et NoSmell-filter. Filteret har et aktivt kulfilter, der sørger for, at alle madlavningslugte bindes effektivt og herved ikke lugter i hele hjemmet.

Udover et NoSmell-filter kommer Miele DA 6096 også med et 10-lags metalfedtfilter i rustfrit stål. Dette filter tåler at komme i opvaskemaskinen, så det ikke skal vaskes i hånden.

Når man laver mad, skal man desuden vælge, hvilket effektniveau man har brug for. Med Miele DA 6096 kan man vælge mellem tre hastigheder og et intensivtrin.

Nem betjening 

Miele DA 6096 er nem at betjene, da emhætten er udstyret med brugervenlige knapper, der kan justeres og indstilles alt efter ens ønsker og behov. Ved betjening af emhætten skal man ikke bekymre sig om skarpe kanter eller lignende, da den kommer uden dette, så man hverken kan skære eller slå sig på den.

Da Miele DA 6096 er fremstillet med en glat overflade, gør det ydermere rengøringen nemmere. Man har nemlig mulighed for at tørre overfladen med en fugtig klud.

Miele DA 6096 er udstyret med en intern motor. Emhætten måler 54,7 cm. (h), 89,8 cm. (b) og 52,3 cm. (d). 

Udvalgte fordele ved Miele DA 6096:
🔵 Energivenlig model med LED-belysning

🔵 NoSmell-filter
🔵 10-lags metalfedtfilter, der tåler maskinopvask
🔵 Nem betjening
🔵 Kapacitet på op til 650 m3/t


Gorenje WHC623E16X

”Godt køb” hos Forbrugerrådet Tænk

Gorenje WHC623E16X

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.159,00 1.159,00 Læs mere

Gorenje WHC623E16X er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har testet emhætten ud fra flere forskellige parametre. I deres test fandt de frem til, at Gorenje WHC623E16X er en god model, hvorfor de har kåret den som værende et ”Godt køb”. 

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for emhættens gode sugekraft og solide kvalitet. Til gengæld gør de forbrugerne opmærksomme på, at dens kapacitet er forholdsvis lille og derfor kun er egnet til mindre køkkener. Dertil er de heller ikke så vilde med energiklassen, da emhætten er placeret i energiklasse C. 

Med Gorenje WHC623E16X får man en væghængt emhætte. Hvis den skal anvendes til recirkulation, kræves det, at man køber et kulfilter. Dog er der også mulighed for at forbinde Gorenje WHC623E16X med en aftrækskanal i køkkenet.

Velegnet til mindre køkkener

Gorenje WHC623E16X er en emhætte, der er velegnet til et mindre køkken, hvor rensekapaciteten ikke behøver at være høj. Kapaciteten er nemlig på op til 505 m3/t. Hvis emhætten placeres i et mindre køkken, kan man trygt stole på en ren luft. 

Betjeningen af Gorenje WHC623E16X foregår på fronten af modellen. Her finder man betjeningsvenlige knapper, hvor man kan styre alt lige fra belysning til effektniveau. Man kan derfor hurtigt ændre eller justere på indstillingerne, når der er brug for det under madlavningen.

Emhætte med lavt lydniveau og tre forskellige hastigheder 

Gorenje WHC623E16X er udstyret med tre forskellige hastigheder i forhold til effektniveauet. Dette giver mulighed for, at man kan vælge det trin, der passer bedst til den pågældende madlavning.

Desuden har Gorenje WHC623E16X et forholdsvist lavt lydniveau på 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Man skal derfor ikke bekymre sig for, om emhætten forstyrrer hele huset, når den er i brug.

Alle emhættens rustfrie ståloverflader er belagt med en TouchFreefilm. Dette forhindrer fingeraftryk i at kunne ses på emhætten, så den konstant forbliver ren. Det betyder også, at rengøringen af modellen bliver nemmere.

LED-belysning og filtre med polyurethanskum  

Med Gorenje WHC623E16X får man en emhætte med en energibesparende belysning. Emhætten kommer nemlig med LED-belysning, der sørger for et godt overblik over kogepladen, når man laver mad. Desuden holder disse pærer i langt længere tid sammenlignet med konventionelle pærer.

Udover en energibesparende belysning er Gorenje WHC623E16X ligeledes forsynet med filtre med polyurethanskum. Dette sikrer, at op til 98 % af fedtpartikler og anden skidt bliver fjernet effektivt. Samtidig kommer emhætten med en absorptionseffektivitet i klasse A, så den klarer udsugningen optimalt.

Gorenje WHC623E16X er udstyret med en intern motor. Emhætten måler 112,5 cm (h), 60 cm (b) og 50 cm (d).

Udvalgte fordele ved Gorenje WHC623E16X:
🔵 Velegnet til mindre køkkener

🔵 Filtre med polyurethanskum
🔵 Tre forskellige hastigheder
🔵 LED-belysning
🔵 Belagt med TouchFreefilm


Gode råd til køb af emhætte 

Siemens emhætte

Ved køb af en ny emhætte er der flere forskellige faktorer, du skal overveje. Det kan være svært at finde ud af, hvad du helt præcist skal være opmærksom på, samt hvad der er vigtigt, når du er på udkig efter en emhætte. Derfor finder du her gode råd til køb af en emhætte, så du ender med at komme hjem med den helt rigtige til dine behov.

Hvilke type emhætte skal jeg vælge?
Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er, hvilken type emhætte du skal vælge. Der findes nemlig flere typer af emhætter på markedet. Du kan vælge mellem en emhætte med recirkulation eller en emhætte med udsugning til det fri med hjælp fra en aftrækskanal.

Mens emhætter med en aftrækskanal sørger for, at al mados og damp bliver sendt ud i det fri via kanalen gennem ydermuren eller en anden udluftningskanal, recirkulerer den anden type emhætte selve luften. Her er der ikke brug for en aftrækskanal. Der er fordele og ulemper ved begge typer af emhætter, hvorfor du skal overveje, hvad der er den bedste for dig og din bolig.

Placering af emhætten
Siemens LR97CAQ50Udover hvilken type emhætte du ønsker, skal du ydermere tænke over, om du ønsker en væghængt emhætte, en loftsemhætte, en fritliggende emhætte eller noget helt fjerde. Dette kommer for de fleste an på køkkenets design og indretning, hvorfor du skal tænke over, hvad der passer bedst sammen med resten af køkkenet.

Her er det ligeledes en fordel at tage stilling til, hvor du ønsker at placere emhætten. Det hjælper nemlig ofte med at beslutte, om det skal være den ene eller den anden model. Nogle modeller giver mere plads over kogepladen fremfor andre, hvorfor dette sagtens kan påvirke din endelige beslutning.

Udover at finde frem til typen af emhætte og placeringen er det ligeledes en fordel at måle dit køkken op, så du finder ud af, hvilken størrelse emhætten skal være. Sådan sikrer du, at du ikke ender med en emhætte, der er alt for stor.

Hvor effektiv skal emhætten være?
En anden faktor, som du skal være opmærksom på, er emhættens rensekapacitet og sugeevne. Selve sugeevnen har ikke den største betydning, men den skal stadig være effektiv nok til at fjerne al mados og damp i dit køkken.

Dertil skal du også tage et kig på emhættens rensekapacitet, så du kan beslutte, hvilken model det skal være. Dette har nemlig noget med køkkenets størrelse at gøre.

Sørg for at emhætten har en ordentlig belysning
lysBelysningen er vigtig i en emhætte, da den sikrer, at du har et godt overblik over hele kogepladen. Hvis du ikke kan se kogepladen ordentligt, vil det være svært for dig at tilberede mad.

Her anbefales det, at du vælger en emhætte med LED-belysning. LED-belysning er energibesparende og holdbart, da pærerne holder i længere tid samt forbruger mindre strøm i sammenligning med konventionelle pærer.

Tjek emhættens lydniveau
Nogle emhætter kan støje forholdsvist meget i et køkken, så det er svært at have en samtale. Hvis du ikke ønsker dette, skal du sørge for at tjekke emhættens lydniveau. 

Mange emhætter har i dag et lydniveau på helt ned til 50 dB, hvilket sikrer, at den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB. Det anbefales derfor, at du finder en emhætte med et lydniveau, der er i nærheden af 60 dB.

Hvilken motor skal emhætten have?
En emhætte kan komme med en intern motor, eller du kan vælge at købe en ekstern motor. Dette kan for nogle være den bedste løsning for store emhætter, da det ellers kan ende med at være forholdsvist støjende i hjemmet. Du skal derfor finde ud af, om du har brug for en ekstern motor, eller om det er helt fint blot med en intern motor.

Energimærkning
energimærkningEn af de vigtigste faktorer, som du ikke skal springe henover, er energimærkningen. Energimærkningen fortæller dig nemlig, hvor energivenlig emhætten er, og hvor meget energi den forbruger på et år. Hvor meget strøm en emhætte bruger afhænger af flere parametre såsom, hvor meget du bruger emhætten og motoreffekten.

Hvis du vælger en emhætte med en højere energimærkning, kan du ende med at spare en del penge hvert år fremfor at vælge en emhætte med en lavere energimærkning. Derudover er det ligeledes en fordel at bruge din emhætte praktisk og effektivt for at spare på energiforbruget.

Hvad er dit budget?
Sidst men ikke mindst skal du overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på en ny emhætte. I dag findes der emhætter i et hav af prisklasser, hvorfor du både kan finde de dyrere modeller og de mere budgetvenlige modeller.

Når det kommer til emhætter, skal du som regel regne med at pris og kvalitet går hånd i hånd. De dyrere emhætter holder oftere i længere tid og er mere effektive sammenlignet med de billigere modeller.

Ønsker du flere gode råd og tips til, hvad du skal overveje ved køb af en ny emhætte, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Whiteaway.com eller denne artikel fra Bolius.dk.


Sådan får du det bedste ud af din emhætte 

emhætteLige meget om du har den ene eller den anden emhætte derhjemme, er der noget, som går igen hos alle typer. Og hvad er mon det, tænker du nok?

Det er selvfølgelig, at de skal bruges på nærmest den samme måde for at være så effektive som overhovedet muligt. Der findes nogle helt generelle regler og anbefalinger i forhold til, hvordan du får det bedste ud af din emhætte i køkkenet.  

Brug ikke emhættens højeste effekttrin
De fleste vælger at bruge emhættens højeste effekttrin, når de laver mad, da de tænker, at dette fjerner damp og mados på bedst mulig vis. Men det er ikke helt rigtigt. Det er nemlig slet ikke den mest effektive måde, hvis du gerne vil bruge din emhætte på bedste vis i forhold til energiforbruget.

Hvis du bruger din emhætte på det højeste effekttrin, bruges der meget mere energi, end hvis du har den på et lavere effekttrin. Det er derfor en fordel udelukkende at bruge emhætten på et lavt effekttrin under madlavning. Hvis det er meget nødvendigt, så brug kun det højeste effekttrin i så kort tid som overhovedet muligt.

Rens fedtfilteret regelmæssigt
fedtfilterAlle typer emhætter er udstyret med et fedtfilter. Dette filter sørger for, at al mados og damp bliver opsamlet i stedet for at blive ude i rummet.

Men hvis du ønsker en emhætte og et fedtfilter, der fungerer på den mest optimale måde, kræver det, at du rengør fedtfilteret regelmæssigt. Mange emhætter kommer dog i dag med muligheden for at vaske fedtfilteret i opvaskemaskinen, så du ikke behøver at gøre det i hånden.

Sørg for altid at bruge din emhætte ved madlavning
Er der placeret en emhætte over din kogeplade, skal du sørge for, at du altid bruger den, når du laver mad. Det sørger ikke mindst for at fjerne lugte, mados og damp fra dit køkken, men det forbedrer også indeklimaet i hjemmet.

Et rent indeklima er vigtigt for din daglige trivsel og dit velforbindende, hvorfor du ikke skal skippe emhætten ved madlavning – også selvom du blot hurtigt skal lave noget, der ikke tager mere end fem minutter.

Tænd emhætten med det samme
tændEmhætter forbundet til en aftrækskanal skal tændes lige med det samme – også selvom vandet ikke koger endnu, eller maden ikke er begyndt at stege. Det kan nemlig tage noget tid for disse typer emhætter at komme ordentlig i gang, hvorfor det sikrer, at emhætten arbejder effektivt, når der er brug for den.

Er du interesseret i flere tips til, hvordan du får det bedste ud af din emhætte, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Whiteaway.com.


Husk at rengøre din emhætte: Sådan gør du

rengør emhætte

At rengøre en emhætte er for mange ikke en sjov opgave. Men det er noget, som skal gøres regelmæssigt for at sikre, at din emhætte kan arbejde på den mest optimale måde. Hvis du ikke renser din emhætte, vil den nemlig ikke have mulighed for at udføre sin opgave effektivt.

Udover at effektiviteten bliver reduceret, vil det i sidste ende også koste dig mere at droppe rengøringen af emhætten, da den herved skal bruge flere kræfter i form af strøm på at arbejde.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du rengør din emhætte på den mest optimale måde, skal du læse med videre her. Vi kommer her med gode tips og tricks til, hvordan rengøringen skal klares baseret på gode råd fra Learn.compactappliance.com.

Filtre i emhætten skal renses regelmæssigt
Du skal altid sørge for, at du renser emhættens filtre regelmæssigt. I nogle emhætter er dette nemt klaret, da de tåler maskinopvask. Opvaskemaskinen skal være helt tom, hvis du vælger at vaske dine filtre på denne måde.

Dog kan det også være, at du skal vaske dem i hånden, da det ikke er alle modeller, der kommer med filtre som tåler maskinopvask. Du skal ydermere huske, at alle filtre er helt tørre, inden du sætter dem på plads igen. Det anbefales, at du renser filtrene hver måned, så ender det nemlig ikke med at tage dig særlig lang tid.

Rens filtrene på den mest optimale måde
Hvis du ikke ender med helt rene filtre, efter de har været en tur i opvaskemaskinen, skal du ikke blot sætte dem på plads igen. De skal nemlig være helt rene, før du gør dette. Her kan du i stedet putte filtrene i varmt vand og lade dem ligge i vandet i noget tid.

Al snavs og skidt fra maden kan sidde godt fast, hvorfor det sommetider kræver lidt ekstra for at fjerne det hele – især hvis du ikke har rengjort filtrene regelmæssigt. Det anbefales, at du placerer filtrene i varmt vand i omkring fem til seks timer. Du kan også putte en smule opvaskemiddel i vandet, hvis du ønsker det.

Invester i nye filtre, hvis de ikke bliver rene
Hvis det heller ikke virker at placere filtrene i varmt vand i en længere periode, skal du investere i nye filtre. Det er nemlig aldrig en god idé at putte beskidte filtre tilbage i emhætten. Dette er også en fordel, hvis du har lagt mærke til, at din emhætte ikke arbejder lige så effektivt mere.

Kulfilteret skal udskiftes med jævne mellemrum
En anden ting, som du også skal huske på, er, at du skal udskifte kulfilteret med jævne mellemrum. Et kulfilter har en tendens til at blive forholdsvist beskidt, hvorfor det ikke kan holde år efter år.

Du skal derfor købe et nyt filter og udskifte det med det gamle. Du vil typisk kunne finde instruktioner i din medfølgende brugervejledning, som du får ved køb af din emhætte i forhold til, hvordan du tager filteret af og på.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Siemens emhætter har fået de bedste bedømmelser i tests?

Siemens LC87KHM60 og Siemens LF97BCP50

🤓 Hvordan testes Siemens emhætterne?

Emhætterne testes med stor vægt på, hvor effektivt de opfanger stegeos og vanddampe. Ydermere vurderes de på deres brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rette model?

Start med at beslutte dig for, om du vil have en model med udsugning i det fri eller med recirkulation. Derefter bør du overveje en række andre parametre, så som om du ønsker en model med indbygget eller ekstern motor, hvor meget den må støje, samt dens energiforbrug, placering og udformning.


Gennemgang af testkilder 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med alle former for aspekter inden for det danske forbrugerliv. De leverer både nyttige artikler, gode råd og guides om et hav af emner. Dette inkluderer desuden også tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang er der tale om en stor test af emhætter fra forskellige producenter. Her har Forbrugerrådet Tænk testet og anmeldt Siemens LF97BB532, Siemens LC87KHM60, Siemens LF97BCP50 og Gorenje WHC623E16X.

Du kan læse hele testen af de forskellige emhætter her. 

Vær opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Det er dog også muligt at tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv. Dette inkluderer blandt andet tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet flere emhætter heriblandt Siemens LF97BCP50, Bosch DII31JM60 og Miele DA 6096.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke ind her på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man tilkøbe adgang til testene enkeltvis. 

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Denne Siemens emhætte test har også taget et nærmere kig på forbrugeranmeldelser af emhætter hos flere forhandlere.

Vi har gjort brug af de to forhandlere Skousen.dk og Whiteaway.com for at få et indblik i, hvad forbrugerne mener om nogle af de forskellige emhætter heriblandt Siemens LC98KMR60, Siemens LI64MA530 og Siemens LR97CAQ50.


Alternative tests og artikler

Fandt du ikke, hvad du ledte efter i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en lang række andre tests, der kunne være interessante for dig.

Med vores store generelle emhætte test, kan du skabe dig et overblik over, hvad markedet ellers har at byde på. I denne test gennemgår vi en lang række af de bedst anmeldte emhætter fra forskellige producenter.

Du kan også læse vores store emhætte med ekstern motor test, hvor vi har samlet en lang række af eksperternes favoritter.  

En stadig mere populær type af emhætter er de praktiske modeller med kulfiltre. Kulfilteret gør, at luften bliver renset for partikler og madlugte, før den bliver redistribueret tilbage ud i køkkenet. Se de bedste modeller med kulfiltre her i vores emhætte med kulfilter artikel.

En producent eksperterne er særligt begejstrede for, når det kommer til emhætter, er det tyske kvalitetsmærke Miele. I vores store Miele emhætte test kan du læse mere om deres forskellige testvindende emhætter.

Skulle du være på udkig efter andre testvindende hvidevare, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du eksempelvis læse vores brede ovn test, hvor vi gennemgår en lang række af eksperternes favoritter.

Dertil kan du også læse vores mere specifikke tests, så som vores indbygningsovn test, vores selvrensende ovn test eller vores pyrolyseovn test, der alle indeholder testvindende modeller.

Måske er du også interesseret i en testvindende kogeplade. Her kan du læse vores induktionskogeplade test, der giver dig et bredt overblik over markedets bedst anmeldte modeller.