Sonos Play 1 test-guide: De bedste højtalere

Senest opdateret den 1

I denne artikel får du et overblik over højtaleren Sonos Play 1, som er en lille og kompakt højtaler fra fabrikanten Sonos, der let og hurtigt sørger for at fylde hjemmet med toner og musik.

Højtaleren er blevet testet af en række eksperter, hvor der både foretages en vurdering samt skrives en anmeldelse af Sonos Play 1. Her kommer eksperterne ind på, hvad der er værd at lægge mærke til ved Sonos Play 1. Det tæller ni forskellige ekspertkilder som blandt andet whathifi.dk, theguardian.com, pcmag.com og lydogbillede.dk.

Vi gennemgår de forskellige tests for at give forbrugeren et bedre overblik over Sonos Play 1’s funktioner, muligheder, anvendelighed og fordele og ulemper, og undervejs linker vi til forskellige YouTube-videoer for give en bedre visuel oversigt.

I denne artikel findes:
🔸 Introduktion til Sonos Play 1
🔸 Gennemgang af eksperternes vurdering af Sonos Play 1
🔸 Alternative modeller til Sonos Play 1
🔸 Inkorporerede YouTube-videoer for bedre visuelt overblik

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Sonos Play 1

Hører du til blandt de forbrugere, som kan høre forskel på selv den mindste detalje i lyden i højtalerne, så er det en god ide at investere i en god højtaler, som producerer klar og god lyd. Sonos Play 1 er netop en sådan højtaler, som derudover også er en lille model, der ikke fylder særlig meget.

Modellen er ydermere trådløs og er designet til at frembringe musik i hi-fi kvalitet. Se med på denne YouTube review-video, hvis du ønsker at se modellen med egne øjne: 

Sonos Play 1 i korte træk – funktioner og muligheder

Sonos Play 1 er den mindste og billigste højtaler fra mærket Sonos, som ellers producerer meget dyre højtalere. Modellen vejer kun 1,8 kilo og måler 16,1 cm (h) x 11,9 cm (b) x 11, 9 cm (d), så den kan placeres stort set over det hele i huset – producenten hævder endda, at den kan tåle fugten på badeværelset.

Nem styring via wi-fi

Man kan få Sonos Play 1 i både sort og hvid, og designet er kompakt og diskret med meget få knapper/indgange, der bryder designet. Sonos Play 1 er ledningsløs i forbindelsen, men kræver dog en strømledning.

Sonos Play 1 virker ved, at man tilkobler modellen til hjemmets wi-fi – tidligere var der brug for et ekstraled, men det behøver man ikke længere. Efter tilkoblingen til wi-fi skal man hente den tilhørende app, som man bruger til at styre musikken og foretage sine valg med. Brug eksisterende spillelister eller anvend online-tjenester som Spotify. Vær opmærksom på at Sonos Play 1 kun fungerer med iOS og Android.

De eneste begrænsninger for musikken med Sonos Play 1 er ens egen wi-fi-forbindelse, idet modellen ikke kører på hverken Bluetooth eller batteri. Læg mærke til at man skal være sikker på, at man foretrækker et trådløst og wi-fi-baseret musiksystem, eftersom Sonos Play 1 kun fungerer sådan.

Kan bruges alene eller sammen med flere højtalere

Sonos Play 1 indeholder kun en enkelt højtaler, som dog er kraftfuld nok til at stå alene. Den indeholder to mono-speakers og kan anvendes som en del af et multi room-system eller stereo-system. Sonos Play 1 kan nemlig kobles sammen med en anden højtaler i samme rum og skabe stereo eller sammen med en højtaler i et andet rum og skabe multi room-lyd.

Specifikationer:

🎶 Mål: 16,1 cm (h) x 11,9 cm (b) x 11, 9 cm (d)

🎶 Vægt: 1,8 kilo

🎶 Modellen er udstyret med en tweeter, en mid-woofer og hi-fi lyd

🎶 Indbygget trådløs wi-fi-forbindelse – styres med en app

🎶 Kan anvendes separat

🎶 Kan også anvendes som multi room-højtaler i forbindelse med andre Sonos-højtalere

Se prissammenligning af Sonos Play:1 her:

Forhandler Pris

Annoncer

1.499,00 Læs mere

Det siger eksperterne om Sonos Play 1

I dette afsnit gennemgår vi hver af de ni kilder, som har afprøvet Sonos Play 1 og givet deres vurdering af højtaleren.


Whathifi.com

what-hifi-logo

Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Teknologisiden whathifi.com skriver, at der er rigtig mange fordele ved Sonos Play 1. For det første er modellen ved at blive en lille klassiker, som holder niveauet højt. På trods af at modellen er skabt til at være lille og kompakt og dermed ikke fylde ret meget, så er det ifølge eksperterne imponerende, hvor meget lyd, der kommer ud af denne højtaler.

Ren lyd og god balance

Whathifi.com kan også godt lide designet, som også er meget klassisk, og Sonos Play 1 er både solid og robust bygget. Lyden på Sonos Play 1 er ifølge eksperterne også rigtig god og raffineret, og der er en god balance mellem tonerne. Lyden er meget ren at lytte til, og det gælder lige meget hvilken genre, man lytter til.

Sonos Play 1 fungerer rigtig godt som en multi room-højtaler, men whathifi.com kommenterer dog, at der godt kunne have været en ”high resolution”-understøttelse samt en mulighed for en fysisk tilkobling i stedet for kun via app eller telefon.

Du kan læse hele anmeldelsen af Sonos Play 1 her.


Trustedreviews.com

trusted-reviews

Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

 Den store anerkendte testside trustedreviews.com kalder Sonos Play 1 en overraskende kraftfuld, lille højtaler med en rigtig god lyd.

Eksperterne er så imponerede over Sonos Play 1’s evner, at de siger, at denne model er den bedste, mindre højtaler på markedet – på trods af den mindre størrelse i forhold til Sonos Play 3 og Sonos Play 5, så er Sonos Play 1 lige så velbygget som storebrødrene.

Lav pris og kraftig volume

Der er flere grunde til, at trustedreviews.com kalder Sonos Play 1 for den bedste mindre højtaler på markedet, og den ene er adgangen til rigtig mange streaming-tjenester via app’en. Herudover får lyden selvfølgelig også rigtig mange roser med på vejen, for ifølge eksperterne lyder Sonos Play 1 utrolig godt – og især taget i betragtning af modellens størrelse og lavere pris end mange konkurrenter.

Musikken på Sonos Play 1 bliver rig og kraftig, og især dybden af bassen lyder imponerende. Herudover kan man spille virkelig højt på Sonos Play 1, og trustedreviews.com noterer, at for mange forbrugere vil en enkelt Sonos Play 1 højtaler være nok som hoved-musikkilde i hjemmet.

Trustedreviews.com er også glade for prisen, som nu gør en højtaler af Sonos Play 1’s kaliber tilgængelig for den almindelige forbruger også – men man vil kun få glæde af modellen, hvis man er indstillet på at benytte sig af trådløs og wi-fi-baseret lytning til musik.

Du kan læse hele anmeldelsen her.


Expertreviews.co.uk

expertreviews logo

Vurdering: 5 stjerner ud af 5

sonos play 1 prissammenligningTestsiden expertreviews.co.uk kalder Sonos Play 1 for den bedste multi room-højtaler, som nu har en endnu større værdi end tidligere. Sonos Play 1 er en god tilføjelse til de allerede eksisterende Sonos-højtalere, som lyder godt alene, men man kan også med fordel anvende Sonos Play 1 som en del af et stereo-system til hele huset.

Eksperterne hæfter sig ved flere gode aspekter af Sonos Play 1. Prisen er først og fremmest rigtig god, hvilket gør Sonos Play 1 tilgængelig for stort set alle forbrugere, der er villige til bare at betale lidt for god lyd i hjemmet – modellen er også den billigste af Sonos-modellerne.

Til alle genrer

Expertreviews.co.uk har testet Sonos Play 1’s lydkvalitet og er imponerede over, hvad denne lille højtaler kan præstere. Lyden fylder rummet uden problemer, og man kan knap høre, hvor højtaleren er placeret, og lyden er endda så velbalanceret, at man sagtens kan skrue helt op uden at blive irriteret over mislyde og skratten. Modellen er god til enhver genre, og mange steder kan man let høre selv de mindre detaljer i sangene.

Afslutningsvis kommenterer expertreviews.co.uk, at der stort set ikke er ulemper ved Sonos Play 1. Dog bør man lægge mærke til, at hvis man vil udnytte hele modellens kapacitet, så kan man til sidst komme til at opleve visse begrænsninger ved modellen.

Læs hele anmeldelsen på deres hjemmeside her.


Techradar.com

techradar
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Det internationale teknologiside techradar.com er generelt set meget imponerede over Sonos Play 1. Kvaliteten kaldes fremragende, og så er eksperterne glade for den lavere pris, som betyder, at god lyd ikke længere kun er forbeholdt de mest velhavende forbrugere. I forhold til tidligere modeller fra Sonos er Sonos Play 1 væsentligt forbedret, og techradar.com glæder sig over forbedringerne.

Kan bruges alene eller sammen

Eftersom Sonos Play 1 bruger hjemmets eget wi-fi som forbindelse, er det ifølge eksperterne rigtig let at sætte Sonos Play 1 op. Tidligere var der brug for et mellemled for at kunne etablere denne forbindelse, men det er nu afskaffet til eksperternes glæde. Hurtigt viser Sonos Play 1 sig som en meget kraftfuld højtaler – især når man tager den lille størrelse i betragtning – og den kan sagtens fylde hele rummet.

Lyden er ifølge eksperterne god med en velafbalanceret bas, men hvis man virkelig ønsker kraft på sin højtaler, så kan man uden problemer parre modellem med for eksempel Sonos Sub – eller endnu en højtaler fra Sonos.

En anden fordel ved Sonos Play 1, som eksperterne fremhæver, er den tilhørende app. Tidligere var den meget begrænset, men nu har den fået en overhaling og kan holde styr på mange ting angående musik og streaming – læg mærke til at dette kun gælder for iOS og Android.

Hele artiklen kan du læse ved at klikke her.


Lifewire.com

lifewire.com-logo

Vurdering: Lifewire.com anbefaler Sonos Play 1

Den store teknologiside lifewire.com kalder Sonos Play 1 deres favorit Sonos-produkt til dato og skriver, at Sonos Play 1 netop er det produkt, som de altid har håbet, at Sonos ville lave.

Dermed er det selvsagt klart, at lifewire.com er meget imponerede over Sonos Play 1. Dette begrundes med mange af modellens aspekter, og det tæller først og fremmest lyden. Ifølge eksperterne bliver lyden på Sonos Play 1 bedre end på nogen anden Sonos-højtaler, og heriblandt er storebrødrene Sonos Play 3 og Sonos Play 5 medregnet.

Klar lyd og dyb bas

Ifølge eksperterne producerer Sonos Play 1 en virkelig skarp klarhed i musikken samtidig med, at tonen holdes helt naturlig. Især bassen fremhæves, idet der er masser af dybde, som tydeligt kan høres – det gælder også for de dybe bas-toner. Eneste minus ved lyden er trommen, som lifewire.com synes lyder en smule legetøjsagtig.

Udover lyden fremhæver eksperterne også Sonos Play 1’s alsidighed og sammenligner produktet med LEGO-klodser – man kan nemlig godt bruge modellen alene, men man kan også investere i flere og bygge dem sammen til et multi room-system.

Lethed er et andet nøgleord angående Sonos Play 1 ifølge eksperterne. For det første er systemet meget let at sætte op, og Sonos Play 1 kan nemt tilkobles hjemmets wi-fi, hvorefter man styrer musikken via en app. Denne app roses også af lifewire.com for dens lette og gode brug, og her kan man vælge imellem en imponerende lang række af mere eller mindre kendte streaming-tjenester samt regulere lydens styrke og bas.

Du kan læse hele vurderingen af Sonos Play:1 hos Lifewire.com her.


Theguardian.com


Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Den britiske avis theguardian.com noterer først og fremmest, at prisen har fået en stort dyk fra Sonos med modellen Sonos Play 1. Det er en stor fordel, da de resterende Sonos-produkter ikke er billige.

Dernæst ser theguardian.com på Sonos Play 1’s mulighed for at kunne streame musik fra internettet uden brug af kabler, som efterhånden er blevet en meget vigtig funktion. Dette klarer modellen uden problemer.

Godt køb til alle lyd-interesserede

Selv om Sonos Play 1 er lille at se på og ikke er større end en pose sukker, så gemmer modellen på masser af kraft indeni, ifølge eksperterne. Efter let at have sat systemet op viser Sonos Play 1, at lydkvaliteten er rigtig god. Synes man ikke, det er helt nok med en lille højtaler, kan man købe to Sonos Play 1-modeller og koble dem sammen, så man får ægte stereo-lyd.

Eftersom Sonos Play 1 også kan bruges som en multi room-højtaler, så behøver man ikke placere begge højtalere i samme rum – man kan bare dele dem og sætte en i hvert rum, og så spilles den samme musik overalt i samme gode kvalitet.

Theguardian.com konkluderer, at Sonos Play 1 vil være et godt køb for alle typer af forbrugere, der er interesseret i lyd, for lyden er god, streaming fungerer godt, og prisen er forholdsvis lav.

Læs hele artiklen hos The Guardian her.


Engadget.com

engadget_logo

Vurdering: 90 point ud af 100

Eksperterne fra teknologi-sitet Engadget.com beskriver Sonos Play 1 som værende den bedste, lille højtaler på markedet. Sonos Play 1 har mange gode aspekter, og først og fremmest fremhæves lyden.

Analyserer lyden i forhold til rummet

sonos-play-1-blackEksperterne fortæller nemlig, at lyden på Sonos Play 1 virkelig imponerer med en klar og dynamisk lyd, som langt overgår dyrere modeller. Lyden bliver velbalanceret, men er der et kritikpunkt angående lyden ifølge eksperterne, så er det bassen, som ikke er helt tilstrækkelig af og til. Som en unik mulighed kan Sonos Play 1 via funktionen True Play anvende mikrofonen på ens smartphone til at analysere rummet og optimere lydkvaliteten i forhold til rummet.

Engadget.com skriver, at Sonos Play 1 bestemt er anbefalelsesværdig, men den type forbruger, der nok vil få mest ud af modellen, er ham eller hende, som ikke er så velbevandret i de dyre højtalere endnu, men som gerne vil i gang med en forbedret lydkvalitet – og som også ønsker at kunne benytte sig af multi room-oplevelsen. Hertil skal man blot investere i mere end en højtaler.

Du kan finde en anmeldelsen af Sonos Play:1 hos Engadget.com her.


Pcmag.com

PCMag
Vurdering: 4 stjerner ud af 5 hos pcmag.com

Computermagasinet pcmag.com er generelt rigtig glade for Sonos Play 1, og ifølge dem er der rigtig mange fordele ved at anskaffe sig denne lille højtaler.

Lyden er selvsagt en meget vigtig faktor, når man skal investere i en højtaler, der ikke er helt billig – Sonos Play 1 er dog væsentligt billigere end andre gode højtalere inklusiv andre modeller fra Sonos.

Sonos Play 1’s lyd imponerer eksperterne, og de nævner, at selve lydsystemet er meget kraftfuldt og stærkt.

Eneste problem er bassen, som ikke er helt så kraftig som ønsket. Derimod er selve lyden afbalanceret og klar, og den kan blive rigtig høj uden at lyde skinger og skrattende – hvis man holder sig fra bas-tunge sange. Herudover er Sonos Play 1 nok en lille højtaler, men der er ifølge eksperterne ingen problemer i at fylde hele rummet med musik.

Let at sætte op

Eksperterne er også glade for, hvor let opsætningen af Sonos Play 1 fungerer – både det ledningsløse system samt tilkoblingen til wi-fi. Også en eventuel opsætning af flere højtalere sammen fungerer rimelig let – og det tæller både hvis man ønsker at parre to højtalere til et stereo-system, eller hvis man ønsker at skabe en multi room-oplevelse med en højtaler i hvert rum.

Man skal bruge den tilhørende app, når man skal vælge sin musik. Ifølge eksperterne kan dette være en begrænsning, men heldigvis er app’en veludført og har masser af services integreret. Man kan vælge sin egen musik eller musik fra online-tjenester som Spotify.

Her kan du finde hele artiklen fra Pcmag.com.


Lydogbillede.dk

lydogbilde

Vurdering: 6 stjerner ud af 6

Det danske teknologisite lydogbillede.dk giver Sonos Play 1 topkarakterer over hele linjen. De danske eksperter har vurderet modellen ud fra fire forskellige kriterier, som tæller lydkvalitet, funktionalitet, brugervenlighed og kvalitetsindtryk, og modellen får enten helt eller næsten topkarakter på alle fire punkter.


Samlet konklusion af Sonos Play:1

I det foregående har vi gennemgået, hvad eksperterne fra ni forskellige testkilder siger om den lille og kompakte højtaler Sonos Play 1.

Generelt set er alle eksperterne imponerede over den stærke og klare lyd, som kommer ud af Sonos Play 1 – og det noteres også, at prisen er overkommelig og gør Sonos Play 1 til et endnu mere attraktivt valg. Brugervenligheden og den lette opsætning og styring af Sonos Play 1 er også fordele, som flere af eksperterne kommer ind på.

Der er meget få ulemper ved Sonos Play 1 ifølge eksperterne. Ofte er det mindre ting, men bassen kan være et problem ved bas-tunge sange og kan begynde at skratte, hvis man skruer højt op for lyden ifølge nogle eksperter, men andre mener, at bassen også er velfungerende.

Se prissammenligning af Sonos Play:1 her:

Forhandler Pris

Annoncer

1.499,00 Læs mere

Alternativ til Sonos Play:1

Herunder vil vi i lidt kortere format gennemgå et alternativ til Sonos Play 1 – der er tale om Sonos Play 1’s ene storebror Sonos Play 5.


Sonos Play 5

Sonos Play 5 alternativ til Sonos Play 1

Se prissammenligning af Sonos Play:5: her:

Forhandler Pris

Annoncer

4.561,00 Læs mere

Sonos Play 5 er storebror til både Sonos Play 3 og Sonos Play 1 og er derfor både en del dyrere og større.

Sonos Play 5 er en meget kraftig højtaler, som er skabt til at være det bedste af det bedste – modellen er dermed også mere kraftfuld end både Sonos Play 3 og Sonos Play 1.

Sonos Play 5 er dog udstyret med mange af de samme funktioner som lillebrødrene og fungerer også trådløst via wi-fi og styres med en app.

Sonos Play 5 vejer 6,4 kilo, måler 36,5 cm x 20,3 cm x 15,4 cm og fås i både sort og hvid. Modellen har tre tweetere og tre mid-woofere og kan anvendes alene eller sammen med flere Sonos Play 5-højtalere for at skabe stereo-lyd og multi room-system.


Det siger eksperterne om Sonos Play 5:

Lydogbillede.dk

logo-lydogbillede.dk
Vurdering: 4 stjerner ud af 6

Det danske teknologisite lydogbillede.dk har testet Sonos Play 5. Eksperterne er generelt meget glade for modellen, hvis helt store force ligger i multi room-muligheden, hvor man har flere højtalere i huset.

Vær opmærksom på, at lydogbillede.dk kræver abonnement, hvis du ønsker at læse hele anmeldelsen.


Whathifi.com

what-hifi-logo
Vurdering: 5 stjerner ud af 5

Teknologportalen whathifi.com er imponerede over modellen Sonos Play 5, som de både kalder større, modigere og mere kraftfuld end forgængeren. Sonos Play 5 er ifølge eksperterne en meget værdig forsidemodel fra Sonos.

Whathifi.com nævner rigtig mange fordele ved Sonos Play 5, og det spænder lige fra kraft over lyd og brugervenlighed. Først og fremmest er Sonos Play 5 nemlig en meget kraftfuld højtaler, som leverer en lyd, der virkelig kan høres og føles. Det tæller en klokkeklar lyd samt en god respons fra bassen, som giver en god balance i lyden. Herudover er det muligt at høre selv fine og små detaljer i sangene på Sonos Play 5.

Kan placeres både horisontalt og vertikalt

Eksperterne hæfter sig også ved designet på Sonos Play 5, som er flot og strømlinet. Det er endda muligt at placere højtaleren både horisontalt og vertikalt, som giver en høj grad af fleksibilitet. Eksperterne noterer også, at opsætningen og brugen af Sonos Play 5 foregår utrolig let. Den tilhørende app er meget informativ og hjælper til under opsætningen – det er også her, at man tilføjer endnu en højtaler, hvis man ønsker et multi room-system med flere højtalere, og det klares med få tryk i app’en.

Du kan læse hele anmeldelsen af Sonos 5 her


Trustedreviews.com

trusted-reviews
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Testsitet trustedreviews.com fortæller, at Sonos Play 5 er deres klare favorit på markedet. Modellen er godt nok stor og fylder en del, men designet er pænt og pynter i hjemmet. Der findes meget få knapper, som bryder modellens stilrenhed, og der er heller ikke det store behov for fysiske knapper, da Sonos Play 5 styres via en app. Eksperterne noterer, at her dermed også er adgang til en lang række streaming-tjenester med et stort udvalg af genrer.

Det er også i app’en, at man sætter flere højtalere sammen til et multi room-system, og ifølge eksperterne foregår dette utroligt let, og det samme gælder kontrollen med flere højtalere ad gangen.

Fantastisk lyd – bliver endnu bedre med True Play

Trustedreviews.com fremhæver derudover især to aspekter, som gør Sonos Play 5 til en særdeles god højtaler – her er tale om lydkvalitet og funktionen True Play. Ifølge eksperterne lyder musikken simpelthen fantastisk på Sonos Play 5, og det gælder alle genrer.

sonos-play

Lyden er klar og ren, og bassen udgør en rigtig god dybde. Både hip-hops tunge bas lyder godt, og det samme gælder sange, hvor bassen kun er svagt til stede. Detaljegraden er meget høj i musikken, og selv når musikken er meget høj, kommer der hverken mislyd eller skratten.

True Play-funktionen fremhæves også, og her er tale om en funktion, hvor lyden justeres i forhold til rummet – det kan være lidt svært at få til at virke, men får man det op at køre, så gør det en meget stor forskel for lydkvaliteten ifølge eksperterne.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside ved at klikke her.Techradar.com

techradar
Vurdering: 4,5 stjerner ud af 5

Den internationale teknologiside techradar.com kalder Sonos Play 5 en bombastisk højtaler, som beviser, at Sonos stadig sidder tungt på højtaler-markedet.

Techradar.com nævner allerførst, at Sonos Play 5 er en stor højtaler med et simpelt udseende. Måske er designet for simpelt til en så kraftfuld højtaler, men det er en smagssag. At sætte systemet op er ifølge eksperterne meget let og tager kun kort tid og få anstrengelser.

App’en styrer indstillingerne, og det fungerer meget let at tilkoble en ny højtaler. Som en ekstrabonus kommer Sonos Play 5 med funktionen True Play, som kan tilpasse højtalerens lyd til omgivelserne.

Eksperterne har også set på Sonos Play 5’s lydpræstation. Her er de meget positive, for modellen er rigtig god til alle genrer. Lyden er meget klar og ren, og Sonos Play 5 er især god til at opfange små nuancer i sangene.

Læs hele Techradars test her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Sonos Play 1?

Whathifi.com, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Lifewire.com, Theguardian.com, Engadget.com, Pcmag.com og Lydogbillede.dk.

🤓 Hvordan er Sonos Play 1 blevet testet?

Sonos Play 1 er blevet vurderet ud fra dens lydkvalitet, indbyggede features, den tilhørende app og brugervenlighed. Ydermere har eksperterne også testet højtalerens evne til at spille forskellige musikgenre.

🤔 Hvad vælger jeg den rette højtaler?

Der er som sådan ikke noget gyldent svar til dette spørgsmål. Men du kan starte med at spørge dig selv, hvad dit behov er. Hvad er dit budget? Skal du kunne spille et stort rum op, eller bor du i en lille lejlighed? Skal højtaleren være handy at tage med på farten, og går du op i æstetik og design? Dernæst er det bare at begynde at lede efter højtalere, der passer til dine kriterier.


Forbrugsguiden har også udgivet en generel test af Bluetooth højtalere. I denne test har vi gennemgået Bluetooth højtalere fra en lang række forskellige producenter. Artiklen er baseret på eksterne eksperters vurdering af højttalerne.