Vaffeljern Test 2021 – Find de bedste vaffeljern – Testvinder guide

Senest opdateret den 0

Friskbagte vafler er en nem og hyggelig dessert eller snack for hele familien. Dog kræver det, at man har et vaffeljern, hvis man skal lave vafler.

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige vaffeljern, som alle er blevet testet og anmeldt af eksperter. Vi gennemgår vurderingerne en for en, så du nemt kan få et overblik over, hvilke modeller der findes på markedet samt deres specifikke funktioner. Afslutningsvis i artiklen bringer vi en liste af de kilder, vi har anvendt.

Denne vaffeljern test indeholder:
🔸 En gennemgang af de mest testvindende vaffeljern på markedet
🔸 Guide: Få mest ud af dit vaffeljern
🔸 Inspiration til forskellige vafler
🔸 Kort gennemgang af de kilder vi har anvendt til artiklen

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vaffeljern Test 2021 – Her er de 12 bedste vaffeljern

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret ekspert tests fra både ind og udland, og samlet de bedste og mest prisvindende modeller her, så du nemt og hurtigt kan få et overblik. Du finder også en prissammenligning under hvert produkt, så du nemt kan finde den billigste forhandler.


Åviken 907

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
5 ud af 6 stjerner hos det norske forbrugermagasin Klikk.no

Aaviken 907

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 280,00 Læs mere
0,00 290,00 Læs mere

.
Åviken 907 er blevet testet af 2 forskellige hold eksperter, som begge er meget imponerede over modellens evner. Her er tale om det norske forbrugermagasin Klikk.no og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har set nærmere på flere forskellige vaffeljern for at finde frem til de bedste.

Eksperterne har kigget nærmere på parametre såsom evner inden for bagning af vafler, rengøring, design og brugervenlighed. Herefter kårer Råd & Rön modellen til testvinder, og Klikk.no giver den 5 ud af 6 stjerner.

Enkelt og flot

Åviken 907 passer godt til den forbruger, der ønsker et vaffeljern, der både er enkelt i brug, og som ser flot ud. Hvor ældre vaffeljern er karakteriseret ved ofte at vægte design lavt, forholder det sig anderledes med dette produkt, der er skabt i mere elegante former med en pæn blank overflade.

Herudover er her tale om en meget robust model, der er skabt til at blive anvendt ofte. Når man skal bage vafler på apparatet, får man en klassisk vaffel-form i 5 hjerter. Styringen er tillige let og foregår bagerst på maskinen.

Med non stick-belægning

Når man bager vafler, er der altid en del rengøring bagefter, men dette er der tænkt på hos Åviken 907 – pladerne er nemlig aluminiumsbelagte med en smart non stick-belægning, som gør, at dejen ikke så let hverken sætter sig fast eller brænder på.

Man kan blot tørre efter med en fugtig klud. Herudover er opbevaringen meget nem med denne model, idet den kan placeres oprejst, når den ikke anvendes – det gør, at den kun fylder meget lidt.

Velsmagende og sprøde vafler, ifølge eksperterne

Åviken 907 er blevet testet af 2 hold eksperter, som er meget imponerede. Blandt andet skriver Klikk.no, at her er tale om en meget velfungerende afbagning af vaflerne, hvilket giver en stor sprødhed samt en jævn bruning. Vaflerne kommer i medium-størrelse og i form af hjerter. Herudover fremhæves det også som et stort plus, at vaflerne er lette at tage ud, da der findes non stick-belægning på pladerne.

Yderligere roses modellen for en let rengøring samt den smarte temperaturstyring med tydelige indikatorer via en lampe. Selv om Klikk.no er meget begejstrede for dette vaffeljern, så nævner de dog også, at temperaturindstillingen kan være lidt besværlig, og så bliver håndtaget meget varmt, når vaflerne bages.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har ligeledes testet dette produkt, men her er tale om en betalingskilde. Hvis du ønsker at læse de specifikke resultater af denne test, så kræves der betaling. Du kan finde et link til undersøgelsen nederst i denne artikel.  

Åviken 907 – specifikationer: 
🔴 Højde: 7 centimeter
🔴 Bredde: 27 centimeter
🔴 Vægt: 2,2 kilo
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Non stick-belægning: Ja

Udvalgte fordele ved Åviken 907: 
🔵 Flot vaffeljern
🔵 Let styring
🔵 Kan bage 5 vafler ad gangen
🔵 Non stick-plader
🔵 Leverer sprøde vafler med flot bruning


Wilfa DWA-516 W

Testvinder hos det norske teknologimagasin Tek.no

Wilfa DWA-516 W

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 299,00 Læs mere
364,00 338,00 Læs mere

.
Wilfa DWA-516 W har været testet af det norske teknologimagasin Tek.no i en test af flere forskellige vaffeljern. Her er der blandt andet blevet set på parametre såsom evner inden for vaffelbagning, sprødhed, afbagning, design, funktioner og rengøring.

Tek.no vurderer, at denne model præsterer virkelig godt, og derfor udnævnes den til testvinder.

Moderne vaffeljern

Wilfa DWA-516 W hører til de moderne vaffeljern og kommer derfor med et meget flot design, som vil pynte på køkkenbordet.

Modellen er hvid og blank i overfladen og er skabt i runde former. Her er mulighed for at bage 2 vafler ad gangen, og mekanismen bag sørger for sprøde vafler med jævn bruning. Den opererer ved 1000 watt.

Justerbar termostat

Wilfa DWA-516 W er skabt med en justerbar termostat for en lettere bagning, således at man kan indstille den efter personlige præferencer. Hertil findes der en indikatorlampe, der giver lyssignal om, hvornår vaflerne er færdigbagte.

Dette produkt er desuden skabt med rengøring for øje, for pladerne kommer med non stick-belægning. Det betyder, at dejen ikke så let hverken brænder på eller sætter sig fast. Efter brug kan pladerne blot tørres af med en fugtig klud.

Høj kvalitet, ifølge eksperterne

Wilfa DWA-516 W høster som nævnt høj ros hos de norske eksperter fra Tek.no, og de forklarer, at dette produkt er meget let at anvende, og betjeningen er nem.

Herudover kommenteres det, at det har en god og passende størrelse, og det er heller ikke for tungt. Kvaliteten er virkelig høj, og selv om jernet et let at anvende, er her ikke tale om en simpel version.

Tek.no ser det yderligere som et stort plus, at overfladerne er lette at holde rene, og så er det smart med en indikatorlampe – dog kan denne være lidt forvirrende, idet den har flere funktioner og skifter mellem forskellige farver.

De norske eksperter fortæller endvidere, at produktets helt store force er de bagte vafler, da disse bliver jævne, gyldne og sprøde, præcis som de bør. Dog er de ikke så store, som man kunne ønske.

Wilfa DWA-516 W – specifikationer:
🔴 Højde: 8,7 centimeter
🔴 Bredde: 24,8 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 2,78 kilo
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Non stick-belægning: Ja

Udvalgte fordele ved Wilfa DWA-516 W: 
🔵 Flot design
🔵 Kan bage 2 vafler ad gangen
🔵 Justerbar varme
🔵 Indikatorlampe
🔵 Non stick-belægning 


Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

✅ Testvinder hos norske Klikk.no
✅ Testvinder hos danske Familie Journalen
✅ Testvinder hos svenske Expressen.se
✅ Testvinder hos norske Dinside.no

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere
593,00 593,00 Læs mere

.
Wilfa vaffeljern Was-623 Bell er blevet testet og anmeldt af de to norske forbrugerplatforme Klikk.no og Dinside.no samt den svenske avis Expressen.se og det danske magasin Familie Journalen. Alt i alt bliver Wilfa vaffeljern Was-623 Bell fremhævet som et vaffeljern, der leverer et godt resultat.

Flere fremhæver desuden Wilfa vaffeljern Was-623 Bell som et meget børnevenligt og brugervenlig vaffeljern. Vaffeljernet er blevet testet og anmeldt på sine funktioner, brugervenlighed og slutresultat.

Jævn tilberedning

Wilfa vaffeljern Was-623 Bell kommer med en funktion som sikrer, at dejen fordeles jævnt på den kegleformede plade. Vaffeljernet er nemlig udstyret med luftspalter i overpladen, som gør, at luften i dejen slipper ud mellem disse spalter, så dejen lettere kan fordele sig på pladen.

Selve pladerne er udstyret med en slip-let belægning, som sikrer, at vaflen slipper bedre og undgår at brænde på. Denne belægning sørger også for, at vaffeljernet får en længere levetid, da vaffelrester nemt at kan aftørres.

Justerbar termostat

Vaffeljernet er udstyret med en justerbar termostat, som tilbyder indstillinger mellem 0-7. Det er desuden muligt at indstille termostaten i halve intervaller. Wilfa vaffeljern Was-623 Bell giver signal, når jernet er tilstrækkeligt varmt, samt når vaflen er færdigbagt.

Dette signal kommer til udtryk via de to indikatorlamper, som sidder på hver sin side af den justerbar termostat. Når jernet er opvarmet tilstrækkeligt, lyser lamperne, og når vaflen er færdigbagt, siger vaffeljernet en bip-lyd.

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell hoejkantAndre specifikationer

Wilfa vaffeljern Was-623 Bell er i rustfrit stål, og er en smule stor i størrelsen, men dette er der taget højde for i forhold til opbevaring, da det kan vendes på højkant, så den fylder mindre i skabet. Der medfølger en ske, som sikrer den rette mængde vaffeldej, så man undgår, at dejen løber ud på ydersiden af vaffeljernet.

Udvalgte fordele ved Wilfa vaffeljern Was-623 Bell:
🔵 
Vaffeljern med en effekt på 1400 Watt
🔵 Slip-let plader, som giver 6 hjerteformede vafler
🔵 Luftspalter, som sikrer en jævn fordeling af dejen
🔵 Justerbar termostat
🔵 Indikatorlamper, som giver signal når jernet er varmt samt når vaflen er færdig


Wilfa WAD-619 – Vaffeljern med dobbelt hjerterum

Bedst i test hos PriceRunner
5/5 stjerner hos brugeranmeldelserne hos Skousen.dk
5/5 stjerner hos brugeranmeldelserne hos kitchenone.dk

Wilfa WAD-619 - Vaffeljern med dobbelt hjerterum

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
699,00 699,00 Læs mere
700,00 700,00 Læs mere
899,00 770,00 Læs mere
804,00 804,00 Læs mere
.
Med dette vaffeljern fra Wilfa er du sikret de lækreste og sprødeste vafler! Vaffeljernet er lavet med to hjerterum, så du kan lave to hjerteformede vafler samtidigt i vaffeljernet. 

Generelt er WAD-619 fra Wilfa blevet enormt godt anmeldt. Dette gælder af brugerne såvel som af uafhængige eksperter. Hos PriceRunner har de testet produktet, og her ender WAD-619 med at blive “Bedst i test”. Blandt fordele ved produktet nævnes det, at det har et “gennemtænkt design”, at det er “nemt at opbevare” og at du får “flotte og sprøde vafler.”

Dobbelt hjerterum

En af de helt store fordele ved dette vaffeljern er, at du kan lave to store, hjerteformede vafler samtidigt i jernet. Hermed halveres den tid, som du skal bruge på at lave vafler, hvilket naturligvis gør processen langt mere effektiv. Dette er altså et perfekt vaffeljern for de utålmodige sjæle!

Da der er plads til to vafler i vaffeljernet, er det også et lidt større vaffeljern. Det er dog lavet, så det kan opbevares lodret, hvilket er smart, da det ellers ville fylde en hel del.

Smarte funktioner

Wilfa WAD-619 er lavet med et væld af smarte funktioner. Bl.a. fås det med non-stick-belægning, hvilket er en ekstremt smart og praktisk funktion. Non-stick-belægningen gør alle former for rengøring ekstremt meget nemmere, og den hjælper med til, at vaflerne ikke hænger fast i jernet. 

WAD-619 er også designet med justerbart termometer samt en lysindikator, der lyser, når vaflerne er færdige. 

Smukt og stilfuldt design

WAD-619 fra det norske Wilfa er lavet i et simpelt, smukt og stilfuldt design. Vaffeljernet er designet med indbygget kabelopvaring, hvilket gør det nemmere at opbevare vaffeljernet. 

Vaffeljernet er lavet i farven sort, og det har en mat overflade. Det er et vaffeljern, som er enkelt i dets udtryk, men det fremstår stadig elegant. 

Wilfa WAD-619 – specifikationer:
🔴 Farve: Sort
🔴 Effekt: 1700 W
🔴 Non-stick-belægning
🔴 Justerbart termometer
🔴 Med lysindikator
🔴 Kan opbevares lodret
🔴 Med kabelopbevaring

Udvalgte fordele ved Wilfa WAD-619:
🔵 Testvinder hos Pricerunner
🔵 Generelt ekstremt godt anmeldt
🔵 Effekt: 1700 W
🔵 Stilfuldt design
🔵 Non-stick-belægning
🔵 Dobbelt vaffeljern – lav to vafler samtidigt

Wilfa WAD-619 vs. markedet

Wilfa WAD-619 er et af de dyrere vaffeljern på markedet. Der er dog en grund til, at dette vaffeljern koster mere end mange andre vaffeljern. Dette vaffeljern er nemlig i en utroligt høj kvalitet, hvilket bl.a. kan ses ved, at vaffeljernet er “Bedst i test” hos PriceRunner, og i at det generelt set bliver så godt anmeldt af forbrugerne. Med dette vaffeljern betaler du altså lidt ekstra, men du får til gengæld igen med den høje kvalitet. 


Tefal Snack Collection SW852D – Vaffeljern og toaster i én

“Mest populær” hos PriceRunner
4,7/5 stjerner i brugeranmeldelserne hos Coop
4,5/5 stjerner hos brugeranmeldelserne hos proshop.dk
4,8/5 stjerner af brugerne på Skousen.dk
4,8/5 stjerner af brugeranmeldelserne hos whiteaway.com
4,8/5 stjerner af brugeranmeldelserne hos kitchenone.dk

Tefal Snack Collection SW852D - Vaffeljern og toaster i én

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
498,00 498,00 Læs mere
527,00 527,00 Læs mere
555,00 555,00 Læs mere
.
Dette vaffeljern fra Tefal skiller sig i den grad ud fra mængden! Dette skyldes først og fremmest, at du både kan tilberede vafler og toasts med Tefal SW852D. Derudover er SW852D udstyret med mange smarte funktioner, og man kan mærke, at der er kælet for detaljen med dette vaffeljern. 

Tefal SW852D har fået nogle rigtig gode brugeranmeldelser. Det er bl.a. blevet vurderet til 4,7/5 stjerner hos Coop. Her skriver en glad bruger bl.a. om produktet: “Det fungerer perfekt, og det er super nemt at rengøre.” Snack Collection SW852D er også det mest populære produkt inden for kategorien hos PriceRunner. 

Toaster og vaffeljern i én

Det særlige ved dette produkt er som sagt, at det både er et vaffeljern og en toaster på samme tid. Dette fungerer ved, at du udskifter pladerne i jernet alt efter, hvad det er for noget mad, du skal tilberede. Når du køber jernet, får du 16 forskellige grillplader. På denne måde har du al mulig frihed til at lave forskellig slags mad.

Blandt de 16 plader finder du bl.a. to af de mest populære plader, som bruges til at lave trekantede toasts og belgiske vafler. 

Nemt at rengøre

Dette vaffeljern er usandsynligt nemt at rengøre. For det første er SW852D lavet med anti-klæbebelægning. Dette betyder, at din dej ikke sætter sig fast i vaffeljernet, hvilket gør det langt nemmere at rengøre. 

Derudover kan de aftagelige dele også kommes i opvaskemaskinen. Du slipper altså for en for stor opvask. SW852D er også lavet med gummifødder. 

Tefal Snack Collection SW852D – specifikationer:
🔴 Farve: Sort, rustfrit stål
🔴 Effekt: 700 W
🔴 Multiplade: Sandwichtoaster og vaffeljern
🔴 Anti-klæbebelægning
🔴 Fødder med anti-skrid
🔴 Kan opbevares lodret
🔴 Aftagelige dele kan maskinvaskes
🔴 Cool-touch håndtag
🔴 Indikatorlys
🔴 Låsegitter

Udvalgte fordele ved Tefal Snack Collection SW852D:
🔵 “Mest populær” hos PriceRunner
🔵 Gode brugeranmeldelser
🔵 Fin pris
🔵 Mange gode specifikationer
🔵 Vaffeljern og toaster i én

Tefal Snack Collection SW852D vs. markedet

Dette vaffel- og toastjern fra Tefal ligger ca. i midten, når det kommer til pris. Du kan få vaffeljern i alle prisklasser, men dette vaffeljern ligger ca. i midten rent prismæssigt ift. andre vaffeljern på markedet. Dette er en god pris, når man også tager højde for kvaliteten af dette vaffeljern. Du får nemlig en masse smarte funktioner, og så er SW852D jo endda både et vaffeljern og en toaster. 


OBH Nordica 6969 Select Double – 5/5 stjerner i brugeranmeldelserne

5/5 stjerner af brugerne på Skousen.dk
5/5 stjerner af brugeranmeldelserne hos whiteaway.com

OBH Nordica 6969 Select Double - 5/5 stjerner i brugeranmeldelserne

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
292,00 292,00 Læs mere
299,00 299,00 Læs mere
318,00 318,00 Læs mere
319,00 319,00 Læs mere
365,00 404,00 Læs mere
.
OBH Nordica 6969 er et helt traditionelt vaffeljern, som gør det, som det skal: Nemlig at lave rigtigt lækre vafler. Måske netop derfor er brugerne også vilde med dette vaffeljern. 

Hos Skousen.dk får vaffeljernet 5/5 stjerner af kundeanmeldelserne. Her skriver en tilfreds bruger bl.a.: “Jeg købte dette vaffeljern, og jeg er så glad for det. Jeg bruger det næsten hver weekend, og så er det let at rengøre. Så jeg er meget tilfreds med mit køb.

Dobbelt vaffeljern

Ligesom med nogle af de andre vaffeljern i denne oversigt, så er det muligt at lave to vafler samtidig i Select Double fra OBH Nordica. På denne måde bliver det langt hurtigere for dig at lave vafler, idet at ventetiden fra dej til lækre, sprøde vafler halveres. 

Select Double er designet med kontrollamper, som hjælper dig, når du skal lave vafler. Den ene lampe indikeret, hvornår vaffeljernet er varmt og klar til brug. Den anden lyser, når dine vafler gerne skulle være færdige. 

Gode funktioner

6969 Select Double er skabt med 5 forskellige temperaturindstillinger. På denne måde har du mulighed for at indstille vaffeljernet, så dine vafler bliver lige, som du kan lide dem. 

Dette vaffeljern fra OBH Nordica er også designet med anti-klæbebelægning. Denne sikrer, at vaflerne er til at få fri fra vaffeljernet og altså ikke sidder fast. Hermed får du langt færre problemer i forhold til rengøring – det er ingen kamp at rengøre dette vaffeljern. 

En god pris

For at det ikke skal være nok, fås dette vaffeljern til en rigtig god pris. Dette gør det, selvom det er et kraftfuldt vaffeljern, som har en effekt på hele 1600 W.

Dette vaffeljern har en ledningslængde på 1,2 m. Dette betyder, at du kan lave vafler, selvom din stikkontakt sidder lidt langt væk, hvilket kan være enormt praktisk. 

OBH Nordica 6969 Select Double – specifikationer:
🔴 Farve: Sort
🔴 Effekt: 1600 W
🔴 Med kontrollamper
🔴 2 hulrum – lav 2 vafler samtidigt
🔴 Anti-klæbebelægning
🔴 5 temperaturindstillinger
🔴 Ledningslængde: 1,2 m

Udvalgte fordele ved OBH Nordica 6969 Select Double:
🔵 Vurderet til 5/5 stjerner af brugerne
🔵 Billigt vaffeljern
🔵 5 temperaturindstillinger
🔵 Effektivt: Lav to vafler samtidigt
🔵 Traditionelt design

OBH Nordica 6969 Select Double vs. markedet

OBH Nordica 6969 Select Double er et vaffeljern, som fås til en utroligt god pris. Vaffeljernet er billigere end mange andre vaffeljern på markedet. Det er et traditionelt og pålideligt vaffeljern uden for mange dikkedarer. Med 6969 Select Double er du garanteret et vaffeljern, som laver ekstremt lækre og sprøde vafler – og så endda til billige penge. 


OBH Nordica Elite Single 6953

✅ 4 ud af 5 stjerner hos svenske Expressen.se
✅ 5 ud af 6 stjerner hos norske Dinside.no

OBH Nordica Elite Single 6953

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
271,00 271,00 Læs mere
300,00 300,00 Læs mere
302,00 302,00 Læs mere
0,00 305,00 Læs mere
0,00 319,00 Læs mere
344,00 344,00 Læs mere
330,00 371,00 Læs mere

.
OBH Nordica Elite Single 6953 er blevet testet på sin evne til at levere et godt slutresultat samt vaffeljernets brugervenlighed og funktioner. Testpanelet er alle enige om, at dette vaffeljern giver god værdi for pengene.

OBH Nordica Elite Single 6953 får ros af testpanelet og især vaffeljernets evne til at levere sprøde vafler på kort tid, bliver fremhævet af testpanelet fra Dinside.no. Også vaffeljernets design får positive ord med på vejen af testpanelet.

Blandt de hurtigste

Dette vaffeljern er blandt de hurtigste til både opvarmning samt bagning af vaflerne. Testpanelet fremhæver, at OBH Nordica Elite Single 6953 vaffeljernet kan bage helt op til tre vaffelplader på omkring 6 minutter.

Vaffeljernet er ligeledes udstyret med en indikator, som lyser grøn, når vaflen er bagt færdig. Dette sikrer en sprød og gylden vaffel hver gang. Selve temperaturen kan justeres ved hjælp af en termostat fra 1-5. Her anbefaler testpanelet at sætte termostaten i de to øverste hak for at få det bedste resultat.

Funktionelt design

OBH Nordica Elite Single 6953 er designet i børstet stål, som giver et flot og minimalistisk udtryk. Herudover er vaffeljernet fra OBH Nordica designet til, at den kan vendes på højkant, så den er nem at opbevare i skabet.

Vaffeljernet er udstyret med en 1,2 meter lang ledning, hvilket giver mere frihed, hvis der ikke lige er en stikkontakt i nærheden. Pladerne er udstyret med en slip-let belægning, som sikrer, at pladerne er nemme at rengøre.

Andre specifikationer

OBH Nordica Elite Single 6953 giver 4 hjerteformede vafler, og har en effekt på 1000 Watt. Alt i alt får OBH Nordica Elite Single 6953 vaffeljernet en god anmeldelse af testpanelet. Dinside.no hæfter sig ved, at dette vaffeljern leverer sprøde og luftige vafler på kort tid, og at vaffeljernet giver god værdi for pengene.

Udvalgte fordele ved OBH Nordica Elite Single 6953:
🔵 
Hurtig bagningstid
🔵 Justerbar termostat mellem 1-5
🔵 1,2 meter lang ledning
🔵 Slip-let belægning
🔵 Vaffeljern med en effekt på 1000 Watt


Sage Smart Waffle

✅ 5 ud af 6 stjerner hos norske Dinside.no
✅ Testvinder hos danske Gastromand.dk

Sage Smart Waffle

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 1.698,00 Læs mere
1.699,00 1.699,00 Læs mere

.
Vaffeljernet fra Sage Smart Waffle har fået testet sine funktioner, brugervenlighed og slutresultat. Vaffeljernet laver tykke belgiske vafler fremfor de velkendte hjerteformede vafler og modellen ligger derfor prismæssigt i den dyre ende, da Sage Smart Waffle tilbyder langt flere funktioner og indstillinger i forhold til de mere traditionelle vaffeljern.

Sage Smart Waffle er blevet testet og anmeldt af Gastromand.dk og Dinside.no. Her er testpanelerne enige om, at vaffeljernet klarer sig godt og de fremhæver, at Sage Smart Waffle er en professionel model til privat brug. Vaffeljernet får ros for sin evne til at lave sprøde belgiske vafler samtidigt med at, at modellen er ganske brugervenlig og meget nem at rengøre.

Mange muligheder

Vaffeljernet er udstyret med et LCD-display, hvor de de forskellige indstillinger nemt kan ses og vælges. Indstillingerne justeres ved hjælp af de to justerbare knapper samt to knap-funktioner. I højre side kan vaffeljernets tilberedning justeres mellem lys til mørk, alt efter hvor meget man ønsker, vaflen skal have.

De to knap-funktioner som sidder ved siden af, tilbyder en ”Restart”-funktion samt en ”A bit more”-funktion, som giver vaflen 30 sekunder mere. Til venstre kan vaffeljernet justeres mellem fire forudindstillet programmer, som er belgiske vafler, klassiske vafler, chokolade vafler og kernemælks vafler. Det femte program har du mulighed for at indstille selv.

God brugervenlighed

Selve vaffeljernet vejer omkring 5 kg, hvilket sikrer, at jernet står ordentligt fast under brug. Der er ligeledes en indbygget nedtælling i vaffeljernet, som indikerer, hvor lang tid vaflerne har igen, når de bages.

Når vaffeljernet opvarmes lyser LCD-displayet blåt, hvor displayet derefter skifter til gult, når jernet er tilstrækkeligt varmt. Selve pladerne er udstyret med en slip-let belægning, som sikrer en nemmere rengøring samtidigt med, at man ikke behøver at påføre fedtstof.

Andre specifikationer

Sage Smart Waffle drypbakkeSage Smart Waffle er udstyret med en drypbakke rundt om pladerne, som overskydende dej kan løbe ned i, og der medfølger desuden en øse, så det er nemmere at vurdere hvor meget dej, der skal i vaffeljernet.

Selve vaffeljernet består af rustfrit stål samt BPA-fri plast. Vaffeljernet er ligeledes udstyret med et termisk isoleret varmelement, som sikrer en jævn varmefordeling. Alt i alt er testpanelet begejstret for Sage Smart Waffle vaffeljernet. Det eneste testpanelet hæfter sig ved som et minus, er den høje pris.

Udvalgte fordele ved Sage Smart Waffle:
🔵 
Justerbare knapper, som kan indstille bagningstiden
🔵 Forudindstillet programmer
🔵 LCD-display, som indikerer indstillingerne og status
🔵 Slip-let belægning og en effekt på 1000 Watt
🔵 Termisk isoleret varmelement som giver jævn varmefordeling

Nedenfor kan du se en præsentation af Sage Smart Waffle og dens funktioner:


Sage the No Mess Waffle

✅ Anbefalet af danske Gastromand.dk
✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos engelske Amazon.co.uk

Sage the no mess waffle

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.199,00 1.182,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere

.
Sage the No Mess Waffle er blevet testet på sine funktioner, brugervenlighed og slutresultat. Her får vaffeljernet alt i alt en rigtig god anmeldelse og især vaffeljernets enkle og stilrene funktioner får stor ros.

Sage the No Mess Waffle ligger prismæssigt i den dyre ende, hvilket skruer forventningerne til vaffeljernet op. Dog påpeger Gastromand.dk, at Sage the No Mess Waffle klarer sig godt og leverer et rigtigt godt slutresultat.

7 forskellige ydelsesniveauer

Sage the No Mess Waffle tilbyder hele 7 forskellige ydelsesniveauer, og disse kan nemt justeres på den drejeknap, som sidder forrest på vaffeljernet. Det betyder, at du selv kan vælge, om din vaffel skal være meget lys eller meget mørk.

Foran på vaffeljernet sidder der to lamper i gul og i blå. Når den gule lampe lyser op betyder det, at vaffeljernet er i gang med at varme op til den valgte temperatur. Når den blå lampe lyser indikerer det, at vaffeljernet er tilstrækkeligt opvarmet og klar til brug. Når vaflen er bagt færdig i forhold til den valgte temperatur, indikerer vaffeljernet det med en lille lyd.

Nem at rengøre efter brug

Sage the No-mess Waffle drypbakkeSelve overfladen på Sage the No Mess Waffle er behandlet med en slip-let belægning, som sikrer, at vaffeljernet er nemt at rengøre efter brug. Du tørrer blot varmepladerne af med en våd klud efter brug og fjerner eventuelle dejrester.

Rundt om selve pladerne sidder der en drypbakke, som opsamler rester fra dejen, hvis dejen løber ud over. Denne drypbakke er også behandlet med en slip-let belægning, så den ligeledes er nem at rengøre.

Andre specifikationer

Sage the No Mess Waffle er et 900 Watts vaffeljern, som vejer 3,7 kg. Trods dens lidt tunge vægt og store størrelse, så er det muligt at vende vaffeljernet på højkant, så det fylder mindre i skabet. Selve vaffeljernet er i rustfrit stål og med støbte aluminiumsplader. Vaffeljernet kommer med et termisk varmeelement, som sikrer en jævn fordeling af varmen.

Udvalgte fordele ved Sage the No Mess Waffle:
🔵 
7 forskellige ydelsesniveauer
🔵 Lamper som indikerer status
🔵 Slip-let belægning, som sikrer en nem rengøring
🔵 Drypbakke med slip-let belægning
🔵 Vaffeljern med en effekt på 900 Watt

Nedenfor kan du se en kort introduktions til Sage the No Mess Waffle og dens funktioner:


Cloer CL1445

✅ Populært belgisk vaffeljern

Cloer CL1445

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
467,00 467,00 Læs mere
467,00 467,00 Læs mere
498,00 498,00 Læs mere
0,00 499,00 Læs mere

.
Dette vaffeljern fra Cloer CL1445 er en populær model blandt forbrugerne. Der findes på nuværende tidspunkt ingen ekspertvurderinger af Cloer CL1445, men vi har her hos Forbrugsguiden alligevel valgt at bringe et sammendrag af vaffeljernets funktioner grundet dens popularitet hos forbrugerne. Markedet for køkkenmaskiner er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Traditionelle belgiske vafler

Cloer CL1445 aabenCloer CL1445 består af støbeplader, som former vaflerne som traditionelle belgiske vafler. Vaffeljernet kan lave to vafler ad gangen med en tykkelse på 1,7 cm. Selve pladernes overflade består af en slip-let belægning, så vaffeljernet er nemt at rengøre efter brug.

Cloer CL1445 har en effekt på 930 Watt og en samlet vægt på 2,3 kg. Prismæssigt ligger dette vaffeljern i den billige ende, i forhold til hvad der ellers findes på markedet af vaffeljern, der kan lave belgiske vafler.

Brugervenlig model

Vaffeljernet har en trinløs og justerbar indstilling fra 1-5. Ønsker man lyse og bløde vafler, skal vaffeljernet justeres til 1-2. Ønsker man derimod mørke og sprøde vafler, skal Cloer CL1445 indstilles til 4-5.

Selve vaffeljernet er i rustfrit stål, og under vaffeljernet findes der en kabelopbevaring, så man slipper for en løs ledning. Ovenpå vaffeljernet sidder der to lamper i rød og i grøn. Når den røde lyser, indikerer det, at vaffeljernet er tændt, og når den grønne lyser, indikerer det, at vaffeljernet er tiltrækkeligt opvarmet og klar til brug.

Andre specifikationer

Dette vaffeljern er forholdsvist lille i størrelsen, hvilket betyder, at det er let at opbevare. Cloer CL1445 måler H 10 x B 22 x D 23,5 cm, og bagepladen måler 18,5 x 22 cm. Det er ligeledes muligt at vende vaffeljernet på højkant, så det ikke fylder nær så meget i skabet.

Udvalgte fordele ved Cloer CL1445:
🔵 Slip-let belægning
🔵 Vaffeljern med en effekt på 930 Watt
🔵 Samlet vægt på 2,3 kg
🔵 5 justerbare indstillinger
🔵 Let at opbevare


Wilfa WAD-518

✅ 5 stjerner hos norske Hytte Magasinet
✅ 4 stjerner hos den norske forbrugerside Klikk.no

Wilfa WAD-518

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 499,00 Læs mere
0,00 528,00 Læs mere
799,00 605,00 Læs mere

.
Modellen Wilfa WAD-518 har været inkluderet i 2 forskellige eksperttests. Her er tale om 2 norske hold eksperter fra henholdsvis Hytte Magasinet og den online forbrugerside Klikk.no.

Wilfa WAD-518 er blevet testet på forskellige parametre, og modellen begejstrer eksperterne med gode evner, og derfor modtager modellen stor ros og høje karakterer.

Dobbelt-model

Wilfa WAD-518 er en flot model med runde kanter, der kommer i en hvid farve med mørke detaljer. Modellen er et dobbelt vaffeljern, hvilket betyder, at modellen kan bage 2 vafler samtidig.

Vaflerne består af 5 hjerter, og for at sikre en jævn bagning findes der små spalter med luft, der bidrager til dette. Dette vaffeljern kommer også med en praktisk non-stick belægning, som gør det lettere både at gøre modellen ren og få vaflerne ud.

Let betjening

Wilfa WAD-518

Wilfa WAD-518 er en let og overskuelig model, der er nem at betjene. Øverst på modellen sidder kontrollamperne placeret i en rød og grøn farve, som indikerer, hvornår vaflerne er helt bagte, så de bliver sprøde med en flot, gylden farve.

Modellen er også udstyret med en justerbar termostat, hvilket betyder, at man selv manuelt kan regulere den temperatur, som vaflerne bages ved. For at opretholde en så høj sikkerhed som muligt, så er dette vaffeljern også udstyret med skridsikre gummifødder, så modellen kan stå sikkert og godt. Wilfa WAD-518 kan opbevares stående, hvilket sparer meget plads i skabet.

Det bedste bage-resultat, ifølge eksperterne

Wilfa WAD-518 begejstrer eksperterne i høj grad, og Hytte Magasinet forklarer da også, at i deres øjne så leverer denne model det bedste bage-resultat af de dobbelte modeller. Den justerbare termostat får også roser med på vejen, for den gør, at det er muligt at få så god en afbagning.

Dog forklarer Hytte Magasinet også, at man skal passe på med ikke at overdosere dejen, for så bliver vaffeljernet meget smudset til.

Også eksperterne fra forbrugersiden Klikk.no er begejstrede for denne model. De forklarer, at Wilfa WAD-518 giver vaflerne en god sprødhed og smag, og så findes der flere gode detaljer på modellen. Blandt andet er non-stick belægningen meget velfungerende, og så medfølger der et smart plastik-redskab til at øse op med, så man altid får den rette mængde dej.

Wilfa WAD-518 – specifikationer:
🔴 Højde: 29 centimeter
🔴 Bredde: 42 centimeter
🔴 Vægt: 3,9 kilo
🔴 Effekt: 1400 watt
🔴 Med non-stick belægning

Udvalgte fordele ved Wilfa WAD-518:
🔵 Kan bage 2 vafler samtidig
🔵 Små luftspalter for bedre afbagning
🔵 Non-stick belægning
🔵 Justerbar termostat
🔵 Skridsikre gummifødder


Åviken 904

3 stjerner hos norske Hytte Magasinet
1 ud af 6 points hos Letliv.dk

Aaviken 904

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 347,00 Læs mere
0,00 409,00 Læs mere

.
Modellen Åviken 904 er blevet undersøgt, analyseret og vurderet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om det norske Hytte Magasinet plus den danske Letliv.dk, som begge har vurderet modellen i forhold til fastsatte parametre.

Eksperterne er dog ikke meget begejstrede for modellen, da den ifølge dem har flere fejl og mangler. Læs herunder hvilke der er tale om.

Gammeldags vaffeljern

Åviken 904 kommer i et traditionelt vaffeljern-design i en firkantet form og en hvid farve.  Modellen er måske ikke så moderne som andre modeller, men er let at benytte via de store håndtag, som også er meget synlige.

Modellen producerer 4 store hjerter, når den bager vaflerne, hvilket er lidt mindre end flere af de mere moderne modeller. Åviken 904 er desuden slankt i designet, hvilket vil gøre det lettere at opbevare modellen, når den ikke anvendes.

Man skal også være opmærksom på, at eftersom denne model er mere traditionel, så findes der heller ikke en justerbar termostat, hvor man kan ændre på temperaturen.

Let rengøring og længere levetid

Aaviken 904Åviken 904 kommer med en non-stick belægning og en aluminiumsbeklædt overflade, og disse gør, at dette vaffeljern både vil være lettere at gøre ren, samt at vaflerne har lettere ved ikke at brænde på.

Non-stick belægningen virker ved, at dejen ikke sætter sig fast så let, og derfor vil der kun være et minimum af rengøring med denne model. Den aluminiumsbeklædte overflade bidrager også til dette, men har desuden den fordel, at den forlænger modellens levetid.

Middelmådig model, ifølge eksperterne

Åviken 904 modtager ikke de allerbedste anmeldelser af eksperterne, men det norske Hytte Magasinet er dog nogenlunde tilfredse med modellen, da der gives 3 stjerner. De 3 stjerner gives, idet de norske eksperter mener, at dette vaffeljern er noget gammeldags i designet, og så er temperaturen noget utilregnelig. Det betyder, at man hele tiden skal holde øje med bage-processen, men hvis man gør dette, så forklarer eksperterne også, at man faktisk kan få gode vafler på denne model.

Åviken 904 er herudover blevet testet af den danske Letliv.dk, som kun giver modellen et enkelt point. Det begrundes med, at eksperterne mener, at dette vaffeljern både er langsomt, når det varmer op, har en mangelfuld varmeindikator samt er svær at gøre helt ren. Dog nævnes det også, at vaflerne faktisk bliver bagt meget jævnt på denne model.

Åviken 904 – specifikationer:
🔴 Højde: 22 centimeter
🔴 Bredde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,8 kilo
🔴 Effekt: 1000
🔴 Med non-stick belægning

Udvalgte fordele ved Åviken 904:
🔵 Traditionel model
🔵 Simpelt vaffeljern
🔵 Let opbevaring
🔵 Med non-stick belægning
🔵 Sikrer jævn bagning


Få mest muligt ud af dit vaffeljern

vaflerDe traditionelle dessertvafler kender de fleste. Det er en populær spise for både store og små. Måske ejer du allerede et vaffeljern, men får det sjældent brugt eller måske ønsker du bare noget inspiration til, hvordan du kan få lidt mere ud af dit vaffeljern.

Nedenfor får du 7 ideer til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit vaffeljern, så det ikke kommer til at stå i skabet og samle støv:

Lav morgenmad med dit vaffeljern

Spar dig selv for besværet med at stege en omelet på panden og brug i stedet dit vaffeljern. I og med at vaffeljernet varmer på begge sider, er den ideel til at lave forskellige omeletter i. Pisk et par æg sammen med dine yndlings ingredienser og hæld massen på det opvarmede vaffeljern. Din omelet er færdig på et par minutter, hvilket gør det til en tidsbesparende proces, da du slipper for at vende den på panden.

Bag brownies i dit vaffeljern

Overrask dine venner og familie med en anderledes brownie. Du blander blot ingredienserne til din yndlings brownie sammen, hvorefter du hælder dejen op i dit vaffeljern. Bag dejen i omkring 5 minutter og hold øje med dejen undervejs. Du kan eventuelt teste om brownien har fået nok ved at stikke dejen med en gaffel. Kommer gaflen op uden dej, så er brownien færdig. Denne metode fungerer umiddelbart bedst i vaffeljern til belgiske vafler, da dette vaffeljern giver noget tykkelse til brownien.

Bag Hash Browns i dit vaffeljern

Skal du have gæster på besøg til det store amerikansk inspireret morgenmadsbord, så kan du med fordel bruge dit vaffeljern til at bage de populære Hash Browns, som er små pandekager med revet kartoffel i. Mikser du selv dejen sammen, så skal de bages i ca. 7-8 minutter på medium varme i vaffeljernet. Er det en pose fra fryseren, så skal de blot have et par minutter mere.

Bag dine kanelsnegle i dit vaffeljern

Ved at bage dine kanelsnegle i dit vaffeljern sparer du opvarmningen af ovnen. Herudover går det også hurtigere at bage dine kanelsnegle i dit vaffeljern. Du putter blot en kanelsnegl i hvert vaffelkammer, hvorefter kanelsneglene bages i 2-3 minutter. Det er en god idé at holde øje med dejen undervejs, så du undgår, at dejen bliver branket.

Bag madpandekager i dit vaffeljern

Madpandekager kan bruges til rigtig mange forskellige aftensmadsretter. Det kan dog tage lang tid at få lavet tiltrækkeligt med pandekager, hvis man skal stå og vende dem manuelt på en pande. Her kan du med fordel bruge dit vaffeljern, så pandekagen bages på begge sider på samme tid. Dette mindsker processen, og giver lækre gyldne madpandekager.

Bag dine småkager i dit vaffeljern

Miks din yndlings småkagedej sammen og bag dem i dit vaffeljern. På den måde sparer du opvarmningen af ovnen. Småkagedejen fordeles i hvert vaffelkammer, hvorefter de bages i ca. 3 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke får for meget.

Lav en sandwich-vaffel

Mangler du inspiration til frokosten eller madpakken, så kan du lave en anderledes sandwich, ved at bage dens top og bund i dit vaffeljern. Sørg for at lave en opskrift, som ikke indeholder særlig meget sukker, så det bliver mere en brøddej fremfor en almindelig vaffeldej. Denne dej hældes blot i vaffeljernet, og bages som en almindelig vaffel. Herefter kan du fylde din sandwich op, med det du plejer.

Vil du vide mere og have endnu mere inspiration, så læs den fulde guide hos Idé nyt.


Tips til forskellige vafler til dit vaffeljern

En vaffel er ikke nødvendigvis bare en vaffel. Nedenfor finder du en række forslag til forskellige typer af vafler, som man kan lave med et vaffeljern.

Amerikanske vafler: Amerikanske vafler bliver ofte brugt som en morgenmadsvaffel. De amerikanske vafler er tykke og høje i forhold til de fleste andre type vafler. De amerikanske vafler er ikke så sprøde, da det skyldes vaflens tykkelse. Herudover er de amerikanske vafler heller ikke nær så søde i smagen, hvilket betyder, at sødmen skal tilføres udefra. Her er det populært at bruge ahornsirup og smør som tilbehør til de amerikanske vafler.

Belgiske vafler: De belgiske vafler kan ofte fås i sammenhæng med forlystelsesparker eller i juletiden. Man kan dog sagtens lave dem selv. Kendetegnet ved de belgiske vafler er dens tykkelse samt dens meget søde smag og fede konsistens. Belgiske vafler kendesteges også ved dens sprøde overflade, som skyldes at der ofte bruges brun farin i dejen. Belgiske vafler serveres ofte som en dessert.

Franske vafler: De franske vafler er også kendt som de traditionelle vafler. Disse vafler er ofte sprøde, og har en gylden overflade. De franske vafler har en let og luftig konsistens, og er heller ikke nær så tykke. De traditionelle franske vafler bruges ofte i sammenhæng med desserter eller som en let snack. De kan serveres med mange former for tilbehør, men det mest velkendte tilbehør til de franske vafler er sukker, flormelis og marmelader.

Sunde vafler: Ønsker du at tilføre lidt mere sundhed og mæthed til dine vafler, så kan dette sagtens lade sig gøre. Du kan blot skifte den almindelige hvedemel ud med finvalset havregryn. Havregryn indeholder en masse kostfibre, som giver en god og mættende fornemmelse. Herudover kan du også skifte sukkeret ud med kunstige sødemidler eller proteinpulver i forskellige smagsvarianter. Som tilbehør kan du bruge frugt, bær og mørk chokolade.

Vil du vide mere, så kan du finde mere inspiration og information hos Femina.


Vaflens historie

Der findes rigtig mange typer af vafler, og de spises især i Europa og i USA. Deersted.com forklarer, at vaflen har en lang historie og har udviklet sig over tid og i takt med kontakten med forskellige kulturer.

Man har kendskab til en form for vaffel allerede tilbage til middelalderen, hvor den dog blot bestod af mel og vand. Med korstogene kom der nye typer af ingredienser til Europa, og for eksempel honning og orange-aromaerne fandt vejen til bagningen af vaflen.

Vaflen tager form

Efter middelalderen kom den første nedskrevne opskrift på vaflen i Paris, hvor opskriften nu var blevet videreudviklet til at indeholde æg, olie, salt, mel og endda vin. Vaflen skulle bages mellem to opvarmede jern, og der skulle placeres en skive ost i midten af dejen. Vaflens i dag så velkendte mønstre i dejen så dagens lys omkring det 16. århundrede, hvor bagerne begyndte at designe vaflerne med fine detaljer og individuelle tegn og mønstre.

Mest for det bedre borgerskab 

Mest for det bedre borgerskabDa vaflen blev produceret omkring det 17. århundrede, var den stort set kun tilgængelig for det bedre borgerskab, idet ingredienserne i vaflen var meget dyre. Her er tale om for eksempel honning og sukker, som almindelige borgere ikke havde råd til.

Hvis det almindelige borgerskab skulle kunne nyde en vaffel, så blev den i stedet bagt med ringere ingredienser, som de kunne betale for, men som gjorde vaflerne mindre delikate.

Op gennem det 18. århundrede kom nye ingredienser til Europa fra andre verdensdele, og især Tyskland udmærkede sig inden for vaffel-bagningen med både gær, kardemomme, muskatnød, nelliker og chokolade.

Der opstod flere typer af vafler i de forskellige regioner i især Tyskland og Frankrig, men også Belgien begyndte at udmærke sig. Vaflen bredte sig dermed ud, og i 1725 optrådte ordet ”vaffel” for første gang på engelsk.

Vafler som dessert og mad og sammen med is

Herefter steg vaflens popularitet voldsomt, og der kom flere varianter til. I dag nyder mange stadig en klassisk, belgisk vaffel, og eftersom vaffeljernet er et helt normalt element i mange køkkener, så kan man i dag selv bage sine egne vafler med de klassiske mønstre og forme.

Vaflen benyttes nu ikke længere kun som dessert i sig selv, for den bruges også til for eksempel mad ligesom pandekager gør. En anden klassisk brug af vaflen – især i Danmark – er isvaflen, der ligesom de traditionelle vafler både er søde og sprøde med tegn og mønstre.


Gode opskrifter på vafler

Der findes mange typer af vafler og mange måder at indtage vaflerne på. Herunder har vi samlet 3 opskrifter på, hvordan man bruger vaflen forskelligt:

Havregryns-vafler

Havregryns-vafler

Denne type vafler passer godt til den forbruger, som gerne vil have vafler, men samtidig gerne vil have en lidt sundere variant. Havregrynene sørger for, at der kommer flere fibre i vaflerne, og derfor vil de også mætte mere. Havregryns-vaflerne er hurtige at tilberede, og med både forberedelse og tilberedning tager de under en halv time at lave.

Ingredienser:

50 gram havregryn
150 gram hvedemel
1 æg
2,5 deciliter mælk
25 gram smør
1 knivspids salt
Sukker
Syltetøj

Sådan gør du:

1. Start med at tage en skål frem. Hæld havregryn og mælk sammen.
2. Lad blandingen stå, indtil mælken har blødt havregrynene op. Det tager cirka 10 minutter.
3. Hæld melet i blandingen.
4. Pisk sammen med en håndmixer.
5. Er dejen for tyk, tilsæt da mere mælk. Konsistensen skal være mindre tyk end kagedej men tykkere end dejen til pandekager.
6. Tag vaffeljernet frem, smør det med smør og bag vaflerne indtil de er gyldne og sprøde.
7. Serveres straks med sukker og syltetøj.

Du kan læse den originale opskrift her hos Gastrofun.dk.

Vafler med avocado og laks

Vafler med avocado og laks

Vafler behøver ikke kun være en decideret dessert. Man kan også benytte vaflen som en madvaffel til for eksempel frokost eller som tilbehør til fisk. Det kan lyde krævende, men vafler med avocado og laks tager hverken længere tid eller kræver voldsomt flere ingredienser end almindelige vafler.

Ingredienser:

100 gram almindeligt mel, for eksempel hvedemel
50 gram linse- eller anden grovmel
20 gram sesamfrø
20 gram hørfrø
30 gram olie (en neutral variant)
5 små æg, eller færre større
Lidt salt
Mayonnaise
Koldrøget laks
Avocado

Sådan gør du:

1. Start med at blande mel, salt og frø sammen i en stor skål.
2. Tilsæt æggene et ad gangen og rør massen lind og flydende.
3. Tilsæt olie.
4. Har man et vaffeljern med non-stick belægning, så behøver man ikke smøre det, da der er olie i dejen.
5. Bag vaflerne.
6. Lad vaflerne køle af efter bagning på en rist.
7. Smør de afkølede vafler med mayonnaise, tynde skiver avocado og laks.
8. Servér herefter.

Du kan læse den originale opskrift her hos Gastrofun.dk.

Belgiske vafler med chokoladesauce

Belgiske vafler med chokoladesauceDen belgiske vaffel er en klassiker, som man faktisk også kan lave selv. Vær dog opmærksom på at det kræver et vaffeljern, der er designet til at kunne bage belgiske vafler. Vaflerne kan spises som de er eller serveres med chokoladesauce og vaniljeis.

Ingredienser:

2 æg
3 deciliter mælk
250 gram hvedemel
3 teskefulde bagepulver
1,5 teskefulde vaniljesukker
70 gram sukker
200 gram smør
75 gram mørk chokolade
¼ liter piskefløde
Smør til bagning

Sådan gør du:

1. Start med at lave chokoladesaucen ved at hælde fløden i en gryde og koge den op.
2. Når fløden koger, skal den fortsat koge ved jævn varme i omkring 3 minutter, mens man konstant rører i gryden.
3. Finhak chokoladen.
4. Tag gryden med fløden af blusset og hæld chokoladen i.
5. Rør i gryden til chokoladen er smeltet.
6. Tag herefter fat på at lave de belgiske vafler: Start med at hælde mælk og æg i en stor skål.
7. Pisk blandingen sammen med en håndmixer eller i en røremaskine.
8. Tilsæt herefter de tørre dele: mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker og rør massen sammen.
9. Smelt smørret og tilsæt det til blandingen.
10. Varm det belgiske vaffeljern op og smør med lidt smør.
11. Bag vaflerne.
12. Servér herefter de belgiske vafler med den hjemmelavede chokoladesauce og eventuelt en kugle vaniljeis.

Du kan læse den originale opskrift her hos Gastrofun.dk.


Danskerne spiser vaflen – i andre lande smider de den ud

Et af de steder, hvor danskerne virkelig nyder den bagte vaffel, er, når der er tale om isvaflen. Politiken.dk forklarer, at vaffelisen, som vi kender den, faktisk er et fænomen, som stort set kun findes i Danmark.

Danmark er kendt for isvaflen

Danmark er kendt for isvaflenI Danmark hører vaffelisen unægtelig sammen med sommer og sol, og vi nyder den ofte som en gammeldags isvaffel med kugler af forskellige typer is med flødeskum og syltetøj ovenpå eller som en del af en softice.

Faktisk så forklarer Politiken.dk, at Danmark ligefrem er kendt for denne type af is, idet man i udlandet ofte faktisk slet ikke spiser vaflen. Den danske vaffel er nemlig kendetegnet ved den søde smag plus de små designmæssige tern, og hos vaffelfabrikanterne i udlandet er denne form for vaffel kendt som ”danskervaflen”.

I udlandet er vaflen kun en beholder for isen

I andre lande – specielt i Sydeuropa – vil man opleve at få en noget anderledes vaffel, hvis man bestiller en is. Denne vaffel kaldes en pres-vaffel, og det er faktisk slet ikke nødvendigvis meningen, at man skal spise denne vaffel – den fungerer nemlig blot som en slags beholder for isen, og når isen er spist, så smides vaflen i skraldespanden.

Pres-vaflen er nemlig også produceret anderledes end i Danmark, og så er den mindre appetitlig, da den er mere neutral og mindre sød i smagen.

Amerikansk-inspireret

Selv om vores isvaffel er meget dansk, så stammer inspirationen faktisk fra Amerika. Ismagere i Danmark i begyndelsen af 1900-tallet blev nemlig inspireret af de amerikanske ”kolleger”, der bagte pandekager i stor stil. Her kom startskuddet således til den spiselige beholder for andet fyld, og denne nye form for is-spisning blev hurtigt populær i Danmark.

Allerede i 1920’erne og 1930’erne så flere is-barer dagens lys i Danmark, hvor de velstillede borger kunne købe hjemmebagte vafler med is indeni. I 1950’erne kom de automatiske vaffeljern, og herefter steg isvaflens popularitet markant.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke vaffeljern er de bedste?

Søger du et af de bedste vaffeljern muligt, så bør du overveje at tage et nærmere kig på modellere Åviken 907, Wilfa DWA-516 W og Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell. Selvom de vaffeljern har vidt forskellige designs, så indeholder de alle en række egenskaber, som gør dem til et godt valg.

🧐 Hvordan vælger jeg et vaffeljern?

Når du skal vælge et vaffeljern, så er det oplagt at tænke over, hvilket design maskinen skal have. Vaffeljern fås i forskellige størrelser, hvormed du bør vurdere, om det er nok med et jern, som kan lave én vaffel ad gangen, eller om du foretrækker plads til to.

🤔 Hvad er forskellen på en belgisk vaffel og en almindelig vaffel?

Forskellen på en belgisk vaffel og en almindelige vaffel er, at en belgisk vaffel er tykkere og ofte større end almindelige vafler. Dertil så er de belgiske vafler ofte firkantede, hvorimod en almindelig vaffel er kendetegnet ved, at den er rund og er sammensat af en række hjerte-former.

🤓 Hvorfor skal jeg vende vaffeljernet om under tilberedningen?

Et godt trick er at vende vaffeljernet under tilberedningen. Det skyldes, at vaffeldejen begynder at tilberede lige så snart, at det rører varmepladen. For at skabe en jævn bagning, kan det derfor være en fordel at vende jernet, så den anden side af vaflen også får direkte kontakt med pladen.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Klikk.no

testkilderKlikk.no er en norsk forbrugerplatform, som tester og anmelder diverse produkter til forbrugeren. Klikk.no har ligeledes testet og anmeldt Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell. Denne anmeldelse kan du læse i dens fulde længde her.

Her har Klikk.no testet en række forskellige vaffeljern for at finde frem til de bedste, og modellerne Åviken 907, Wilfa DWA-516 W og Wilfa WAD-518 der alle er inkluderet i denne test.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Expressen.se

Expressen.se er en svensk online avis, som bringer de seneste nyheder. Avisen bringer også anmeldelser af produkter til forbrugeren. Expressen.se har skrevet en anmeldelse af Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell og OBH Nordica Elite Single 6953. Du kan læse begge anmeldelser her ved at navigere med pilene.

Dinside.no

Den norske forbrugerplatform Dinside.no bringer anmeldelser af diverse produkter med henblik på at gøre det mere gennemskueligt for forbrugeren. Dinside.no har skrevet en anmeldelse af Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell, OBH Nordica Elite Single 6953 samt Sage Smart Waffle. Du kan læse alle anmeldelserne her.

Familie Journal

Familie Journal er et dansk magasin, som bringer artikler indenfor livsstil, mad og velvære. Familie Journalen har testet og anmeldt OBH Nordica Compact Smart 6959 og Wilfa vaffeljern Was-623 Bell. Disse anmeldelse kan læses i deres fulde længde her.

Gastromand.dk

Gastromand.dk er en online platform henvendt til mænd. Her bringer Gastromand.dk artikler indenfor mad, køkkengrej og opskrifter. Gastromand.dk har testet og anmeldt Sage Smart Waffle og Sage The No-mess Waffle. Du kan læse begge anmeldelser her.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her foretaget en større test af vaffeljern.

Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Hytte Magasinet 🇳🇴

Hytte Magasinet er et norsk magasin med fokus på hytteejere. Her har Hytte Magasinet foretaget en test af flere forskellige vaffeljern, hvor de enkelte modeller er blevet testet på flere parametre.

I denne test indgår både modellerne Wilfa WAD-518 og Åviken 904.

Læs mere hos Hytte Magasinet her.

Letliv.dk 🇩🇰

Letliv.dk er en dansk webside med fokus på at leve sundt og kaloriefattigt men samtidig godt. Siden både bringer viden, information og nyheder om det slanke liv, og der foretages også tests af produkter af og til. Her er der tale om en test af vaffeljern, hvor modellen Åviken 904 er inkluderet. Du kan læse hele artiklen hos Letliv.dk her.

Denne side er anmeldt af: Pernille N. Nissen Rating 5/5