Bedste elevationsseng: De 8 bedste elevationssenge til dig og din krop

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: januar 26, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedste elevationsseng: De 8 bedste elevationssenge til dig og din krop

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne artikel kigger vi nærmere på markedets bedste elevationssenge, som i stigende grad bliver en mere og mere populær type seng. Mange vælger nemlig elevationssenge, fordi deres ekstra funktioner kan afhjælpe ømhed, spændinger og smerter. Faktisk oplever langt de fleste, at nattesøvnen forbedres markant – og endda ret hurtigt – efter et skift til en elevationsseng, hvilket vidner om, at der er noget om snakken.

Derfor har vores research team været ude og undersøge en række elevationssenge, hvor de fælles karakteristika for dem alle er høj kvalitet og god værdi for pengene. Længere nede i artiklen får du også gåde råd om, hvordan du reducerer søvnløshed og ligeledes optimerer din søvn, så du altid er sikret et godt udgangspunkt for at vågne frisk og udhvilet – hver dag.

Så læs med herunder og bliv klogere på de 8 konkrete elevationssenge, vi anbefaler, så du kan finde lige præcis den, der passer til netop dit budget, dine behov og dine præferencer.

Seneste ændring:

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af elevationssenge , så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Tidligere ændringer:

31. maj 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste elevationssenge i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte elevationssenge

Bedre Nætter Venus 4010 - elevationsseng med høj komfort og Svanemærket topmadras

Forbrugsguiden anbefaler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus 4010:

Bedre Nætter DK
På lager
15.999 kr. 36.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • 7 komfortzoner med unikt udviklet hoftezone
  • Svanemærket og allergivenlig topmadras
  • Med 3 fastheder til alle vægtklasser

Forbrugsguidens vurdering

Vores indtryk af Venus er positivt – du får nemlig en elevationsseng med alle de funktioner, man kan forvente af en elevationsseng i dette prisleje, plus lidt mere til.

Vi er særligt begejstrede for den lydløse elevationsmotor og de 7 komfortzoner, som forbrugerne også tager rigtig godt imod. Den Svanemærkede og allergivenlige topmadras anser vi ligeledes som en stor bonus, og det virker til, at størstedelen af alle kunder er enige. Selvom enkelte skriver, at den godt måtte være lidt tykkere, fremgår det tydeligt, at den passer til langt størstedelen.

Det eneste vi kunne mangle var, at man selv kunne vælge mellem en latex og skummadras, hvilket er tilfældet ved nogle konkurrenter. Med Venus får du dog uden tvivl meget for pengene, og vi er bestemt ikke i tvivl om, at det er en kvalitetsseng med alt det, du kan forvente af en elevationsseng.

Fordele

  • 25 års garanti på fjeder- og rammebrud
  • Leveres med 2 fjernbetjeninger
  • Kraftfuld TD4-motor fra danske Linak
  • Komfortabel og åndbar latexkerne
  • Nem justering af hoved- og fodende

Ulemper

  • Enkelte skriver, at topmadrassen gerne måtte være lidt tykkere
  • Det er ikke muligt at vælge mellem en latex- og skummadras

Venus er en topsælgende seng hos Bedre Nætter, som er en af landets største online sengeforhandlere. Sengen er fremstillet i lidt bedre materialer end deres billige serie, og er derfor et godt valg til dig, der vil have lidt ekstra komfort.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bedre Nætter Venus 4010

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 64 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Type topmadras: Latex
  • Sengegavl inkluderet
  • Garanti: 25 år
  • Gratis prøveperiode: 100 dage
  • Anti-skrid
  • Certificeringer: Oeko-Tex 100
  • Topmadras tykkelse: 7 cm

Lydsvag elevationsmotor og åndbar springmadras
Venus er Bedre Nætters mest solgte seng siden 2014, og må derfor efterhånden anses for at være gennemtestet for fejl og mangler. Elevationssengen er bygget helt traditionelt med 3 dele: en bund, en springmadras og en topmadras.

Bunden adskiller sig ved at være bygget i en 20 cm tyk træramme og ved at have en Linak motor, som er blandt verdens førende elevationsmotor producenter. En klar fordel er her, at motoren kan styres med en app, hvilket er noget, som kun få konkurrenter i samme prisklasse også tilbyder. Sengen har dog ikke lys i bunden, som andre senge i prisklassen har.

Springmadrassen lever op til de almindelige standarder i branchen med 7 komfortzoner, 25 mm polstring og et elastisk design for at kunne holde til brug af elevation. Venus adskiller sig dog fra konkurrenterne ved netop den åndbare polstring, som omkranser fjedrene og er med til at styrke komforten, så din søvn optimeres mest muligt. Materialerne er derudover Oeko-Tex certificeret og derfor testet fri for skadelig kemi.

Når man sammenligner Venus med andre elevationssenge i samme prisklasse, er det tydeligt, at du får meget for pengene. Du får nemlig en kvalitets elevationsseng med alle de funktioner, man kan forvente, herunder 7 komfortzoner, Oeko-Tex certificerede materialer og en lydløs, pålidelig elevationsmotor. Sengen adskiller sig derudover fra andre elevationssenge ved at have en Svanemærket og SonoCore produceret topmadras og samt kontrol og justering af elevationen via app.

Du kan læse mere om de forskellige Bedre Nætter Venus elevationssenge her.

Venus’ Svanemærkede topmadras er produceret i 7 cm tyk latex, som er et allergivenligt materiale og altså både til gavn for dig, der allerede lider af astma eller allergi, men også til dig, der vil sikres mod eventuel allergi med tiden. Topmadrassen er produceret med SonoCore-metoden, som gør den stærkere, smidigere og mere åndbar ift. andre standard latex topmadrasser. En ulempe ved Bedre Nætter er, at de kun udbyder en latex topmadras, hvor du hos flere af konkurrenterne kan vælge mellem latex eller skum.

Hvad siger forbrugerne om Bedre Nætter Venus?

Bedre Nætter er bedømt til 4,7/5 stjerner baseret på mere end 3.700 anmeldelser på Trustpilot. Det er derfor tydeligt, at brandet både yder kompetent kundeservice, samt leverer senge i høj kvalitet. Det understøttes i høj grad også af de mange kundeanmeldelser, der fortæller, at de tidligere har haft søvnproblemer, og at de sover bedre efter de er skiftet til en seng fra Bedre Nætter, samt at kundeservicen altid er i orden.

Enkelte nævner dog også, at der til tider kan være forsinkede leveringstider.

Venus er derudover individuelt vurderet til 4,5/5 stjerner, hvor tidligere købere nævner, at de er glade for hårdheden på sengen og at de glade for topmadrassen. Nogle få skriver, at de oplevede problemer med en defekt ledning til sengen ved modtagelse, hvilket dog hurtigt blev løst af kundeservice. Slutteligt skriver nogle også, at topmadrassen gerne måtte have været en smule tykkere.

Mere om Bedre Nætter Venus 4010

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 64 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Type topmadras: Latex
  • Sengegavl inkluderet
  • Garanti: 25 år
  • Gratis prøveperiode: 100 dage
  • Anti-skrid
  • Certificeringer: Oeko-Tex 100
  • Topmadras tykkelse: 7 cm

Nordic Dream Ragna Nordlys - danskproduceret elevationsseng

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic Dream Ragna Nordlys:

Nordicdream.dk
På lager
15.995 kr. 34.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Dansk kvalitetshåndværk af omhyggeligt udvalgte materialer
  • Topmadras i Oeko-tex 100 materialer
  • Ekstra høje pocketfjedre giver bedre støtte

Forbrugsguidens vurdering

Med Ragna får du mulighed for at prøve sengen i helt op til 100 dage i dine vante rammer – kvit og frit. På den måde kan du finde ud af præcist, om elevationssengen faktisk skal være din seng mange år ud i fremtiden, og hvis det ikke er den rette, kommer Nordic Dream selv og henter den igen.

På Trustpilot scorer Nordic Dream 4,9/5 stjerner, hvilket er det højeste af alle i sengebranchen. Det bekræfter altså tydeligt, at sengene fra Nordic Dream er blandt markedets absolut bedste.

Med Ragna får du udover 25 års garanti på fjedre- og rammebrud også høj komfort og kvalitet samt et stilrent, skandinavisk design, hvilket efter vores mening placerer Ragna blandt de bedste senge på markedet overhovedet – og så endda til en ganske favorabel pris.

Fordele

  • Nordic Dream tilbyder 100 dages returret og 25 års garanti
  • Indbygget lysfunktion
  • 7 komfortzoner for optimal støtte
  • 100 dages gratis prøveperiode
  • Stilfuldt skandinavisk design i 4 farver
  • Støjsvag motor
  • Mulighed for flere typer topmadras

Ulemper

  • Enkelte oplever problemer med levering, men kunderne nævner at Nordic Dream er hurtige til at løse problemerne
  • Topmadrassen har tendens til at glide

Nordic Dream tilbyder 100 dages risikofri prøveperiode på deres senge, så finder du pludseligt ud af, at du har valgt forkert, kommer de kvit og frit og henter den igen. De tilbyder derudover rentefri finansiering.

Ragna fra Nordic Dream er en luksusmodel til dig, der vil have lidt ekstra af din seng. Sengen er nemlig udstyret med en solid elevationsbund, gode madrasser med ekstra høje fjedre og 7 komfortzoner – og så er den udviklet af førende danske sengeeksperter, så ergonomi, komfort og design alt sammen samles i én.

Anmeldelse: Produktanalyse af Nordic Dream Ragna

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 68 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Latex / memory-skum
  • Topmadras tykkelse: 7 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex 100
  • Garanti: 25 år
  • Gratis prøveperiode: 100 dage

Udviklet af danske eksperter
Ragna er udviklet af førende danske eksperter indenfor senge, søvn og ergonomisk komfort, hvilket sikrer dig de bedste forudsætninger for god søvn.

Selve sengens bund består af hårdført fyrretræ med den integrerede motor, der er så lydsvag, at du gang ikke forstyrrer din partner, hvis du justerer din liggeposition midt om natten. Når du skal styre elevationen, bruges den medfølgende fjernbetjening.

Sov dejligt med 7 komfortzoner og ekstra høje fjedre
Indvendigt i Ragna finder du pocketfjedre i 2 lag – og faktisk er fjedrene 2 cm højere end traditionelle sengefjedre. Det giver bedre fleksibilitet, når du vender dig eller sover på siden.

Fjedrene er fordelt efter, hvor kraftige de er, så du får mere støtte i de områder, hvor kroppen er tungest. Det er blevet til i alt 7 komfortzoner, der er særligt udviklet til ergonomisk at støtte kroppen under hvile og søvn. Din krop får derfor støtte særligt omkring hofter og lænd, hvor du ofte synker mest ned i madrassen.

Ragna er en luksus elevationsseng, der ikke kun kan justeres, men også hjælper dig med at ligge rigtigt. Den indbyggede elevation er nøje designet, så den støtter din nakke, ryg og ben korrekt, når du skifter position, så du får en unik tilpasning – noget du ikke finder i andre af oversigtens modeller.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk
Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte. 

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Ragna?

Nordic Dream har på baggrund af mere end 1.900 anmeldelser fået 4,9/5 stjerner på Trustpilot. Forbrugerne fremhæver sengenes kvalitet og vurderer, at en lignende seng i en fysisk butik ville koste markant mere. Deres kundeservice bliver også rost for altid at være behjælpelig og for effektivt at finde løsninger på de problemer, der opstår.

Hvad angår ulemper nævner nogle, at topmadrassen har tendens til at glide en smule, når man bruger elevationsfunktionen. Andre skriver også, at der har været problemer med levering, men at det dog ikke har været i sådan en grad, at kundeservice ikke har kunnet hjælpe.

Derudover har sengen fået topkarakter i en test foretaget af det schweiziske søvnlaboratorie, Good Night’s Institute, hvor produkterne blev testet og analyseret i kriterierne ergonomi, hygiejne, sengeklima og holdbarhed.

 

Mere om Nordic Dream Ragna Nordlys

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 68 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Latex / memory-skum
  • Topmadras tykkelse: 7 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex 100
  • Garanti: 25 år
  • Gratis prøveperiode: 100 dage

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Norhland Prestige Luksus Elevation - klassisk elevationsseng i solidt håndværk

Bedste elevationsseng med premium-funktioner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Luksus Elevation:

Sengetid
På lager
15.995 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Innovativt design med 11 forskellige komfortzoner
  • Trådløs fjernbetjening via app
  • Vedligeholdelsesfri elevationsseng med 25 års garanti

Forbrugsguidens vurdering

Norhland Prestige har et væld af avancerede funktioner, der er designet til at forbedre din komfort og bekvemmelighed. Madrassen har bl.a. 11 individuelle komfortzoner, som hver især giver dig støtte og trykaflastning, hvilket fremmer afslappende søvn. Det er dertil nemt at justere sengens elevation takket være den trådløse fjernstyring og den tilhørende app. Sengen har også indbygget lys, hvilket er ganske praktisk, hvis du f.eks. skal op om natten. Med 42 lameller, der alle kan justeres, og 2 automatiske nakkevip har du derudover rig mulighed for at tilpasse sengen til netop dine specifikke behov. Sengen fås desuden i fem forskellige farver, så du kan vælge lige præcis den, der passer bedst til din stil.

Alt i alt vurderer vi, at Norhland Prestige er et oplagt valg til dig, der har brug for selv at kunne tilpasse søvnen. Sengens mange avancerede funktioner, dens holdbare konstruktion og lange garantier gør den til en pålidelig langsigtet investering, der sørger for din komfort i mange år fremover. Og selvom det koster ekstra, hvis du vil have den ekstra faste madras, opvejer sengens overordnede kvalitet ulempen, idet du ikke blot køber endnu et møbel til soveværelset – du investerer nemlig i dit eget velvære, både nu men også i fremtiden.

Fordele

  • Valgfri topmadras i latex eller wonderpur
  • Fås i 4 farver
  • 25 års garanti på ramme- og fjederbrud
  • Praktisk indbygget LED-lys under sengen
  • Polstring i ventilerende cooltex-skum
  • Madras med skridsikre egenskaber

Ulemper

  • Ekstra fast tilvalg har merpris

Der er tænkt komfort ind i alle elementer af elevationssengen fra Norhland. Sengen har et solidt, moderne og holdbart design, som er skabt af danske håndværkere. Du får en klassisk opbygning med en bund af 42 justerbare lameller og 2 automatiske nakkevip.

Sengen har dertil en praktisk højde på 68 cm, inklusiv 19 cm ben. Sengen er designet i nordisk stil og fås i fem forskellige farver, så du kan vælge lige præcis den, der passer bedst ind i dit soveværelse. Vælg desuden selv, om benene skal være i egetræ eller metal.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Prestige Luksus

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 66 cm
  • Antal komfortzoner: 11
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Wonderpur / latex
  • Topmadras tykkelse: 8 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 25 år (5 år på motor)
  • Gratis prøveperiode: 101 dage
Luksus topmadrassen Ovenpå sengen får du en Luksus topmadras, hvor du har mulighed for at vælge mellem 2 forskellige kerner som har hver deres fordele. Latex er et meget åndbart materiale som gør det nemmere at komme af med varme i løbet af natten. Det er derfor det oplagte valg til dig som har det meget varmt om natten og ønsker en lidt koldere og mere stabil sovetemperatur. Wonderpur er en unik form for memory foam som former sig langt mere efter kroppen end latex gør. Det har den fordel at det både støtter kroppen langt bedre, da du falder længere ned i topmadrassen, men samtidigt er det også godt til dig som har det koldt om natten, da det holder bedre på varmen. Topmadrassen er betrukket med et OEKO-TEX certificeret betræk lavet af bambus som både er fri for skadelige stoffer og samtidigt er meget åndbart og let leder varme og fugt væk fra kroppen.

Mere om Norhland Prestige Luksus Elevation

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 66 cm
  • Antal komfortzoner: 11
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Wonderpur / latex
  • Topmadras tykkelse: 8 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 25 år (5 år på motor)
  • Gratis prøveperiode: 101 dage

Stockholm Elevationsseng - med Linak motor og justerbare lameller

Bedste ergonomisk designede elevationsseng

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Stockholm Elevationsseng :

Sengefabrikken.dk
På lager
39.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • 2 unikke nakkevip og 42 fleksible lameller
  • Optimal komfort med 7-zoners springmadras
  • 220 individuelle pocketfjedre

Forbrugsguidens vurdering

Stockholm er velegnet til dig, der leder efter en elevationsseng med indbygget anti-slip, “neck first” funktion og dertil to individuelle nakkevip.

Den eneste ulempe er, at sengegavl ikke medfølger, men på trods af det, er det vores vurdering, at Stockholm er den mest ergonomiske elevationsseng på markedet, hvorfor den især er god til dig, der prioriterer korrekte liggepositioner og komfort højt.

Fordele

  • Valgfrit vaskbart betræk med indbygget skridsikring
  • Oeko-certificeret latex topmadras
  • Fleksibel og pålidelig elevationsmekanisme
  • Træramme i FSC-certificeret fyrretræ
  • Trådløs fjernbetjening med bluetooth-forbindelse

Ulemper

  • Sengegavl medfølger ikke

Stockholm fra Sengefabrikken har 42 fleksible elevationslameller og 7 unikke komfortzoner, gør det nemt at tilpasse sengen til dine behov. Elevationssengen er ideel til dem, der ønsker at tilpasse sig ønskede niveauer af hårdhed eller blødhed.

 

Anmeldelse: Produktanalyse af Stockholm Elevation

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 64 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Latex
  • Topmadras tykkelse: 6 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 15 år
  • Gratis prøveperiode: 30 dage

Linak motor
TD4 Advanced motoren fra Linak er en pålidelig og støjsvag elevationsmotor, som du tilmed får 5 års garanti på. Du kan altså trygt investere i elevationssengen, der uden tvivl kommer til at følge dig i mange år. Sengen er desuden udstyret med LED-lys, så du let kan se, hvad du laver, hvis du f.eks. skal op midt om natten.

Eksklusiv topmadras
Elevationssengen har en 6 cm topmadras, hvilket sikrer høj komfort og bidrager til en bedre søvn. Du kan vælge mellem en split topmadras eller to enkelte topmadrasser, hvor begge dele giver hver person mulighed for at justere sin side af sengen efter egne behov.

Betrækket på topmadrassen er derudover fremstillet af åndbart materiale, som holder dig kølig hele natten – og så kan det vaskes i vaskemaskine, hvilket gør det er nemt at holde rent.

25 års garanti
Sengen er designet med 7 individuelle komfortzoner, som hver især kan justeres efter dine specifikke behov. Uanset om du har brug for ekstra støtte til din ryg eller dine ben kan sengen altså indstilles derefter. Derudover har sengen også 25 års garanti mod brud på ramme og fjedre, hvilket er en vigtig egenskab, da det sikrer, at sengen holder i mange år.

Hvad siger forbrugerne om Stockholm Elevation?

Forbrugerne har givet Sengefabrikken 4,6/5 stjerner på Trustpilot og roser deres produkter. Bl.a. er sengegavlene fremhævet for at være i høj kvalitet, men forbrugerne er selvfølgelig også glade for selve sengens materialer. Flere mener faktisk, at sengen har givet dem en bedre søvn og bidraget til øget velvære.

De fleste forbrugere virker til at være glade for deres køb hos Sengefabrikken og anbefaler virksomheden, selvom enkelte forbrugere nævner, at leveringstiden har været længere end forventet.

Mere om Stockholm Elevationsseng

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 64 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Latex
  • Topmadras tykkelse: 6 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 15 år
  • Gratis prøveperiode: 30 dage

Nordic Dream Aura Fjord - boxelevationsseng med dobbelt lag af fjedre

Bedste elevationsseng til optimal komfort

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Nordic Dream Aura Fjord:

Nordicdream.dk
På lager
19.995 kr. 46.495 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Udviklet i samarbejde med fysioterapeuter
  • Topmadras specielt tilpasset kroppens konturer
  • Ergonomiske komfortzoner med aktivt ventilerende betræk

Forbrugsguidens vurdering

Aura har 7 trykaflastende komfortzoner og den særlige slideback-funktion. Du får altså en kvalitetsseng, der er produceret i Danmark og fremstillet i solide og holdbare materialer, som snildt kan udleve garantien.

Du får hele 25 års garanti på både fjedre- og rammebrud, hvis du vælger en elevationsseng fra NordicDream. Oveni er der 5 års garanti på elevationsmotoren fra Okin. Som en ekstra bonus kan du prøve sengen i 100 dage risikofrit og hvis du ikke er tilfreds, kommer NordicDream og henter sengen igen uden det koster dig noget. Som forbruger er du derfor godt dækket ind.

NordicDream modtager 4,9/5 stjerner på Trustpilot, hvilket er højst af alle i hele sengebranchen. Kundernes anmeldelser er helt afgørende for vores vurdering af produktet, og deres flotte modtagelse af Nordic Dreams senge bekræfter os i, at de har nogle af markedet absolut bedste produkter – og her er Aura med i toppen.

Fordele

  • Polstring med kølende effekt
  • Nem justering med trådløs kontrol
  • Dobbelt lag fjedre
  • Stærke højdemotorer fra Okin
  • Nem justering med trådløs kontrol
  • Indbygget lys under sengen

Ulemper

  • Høj prisklasse, når det ikke er på udsalg

Husk: Hvis du køber en seng hos NordicDream, har du mulighed for at prøve den i 100 dage helt risikofrit. Hvis du ikke er tilfreds med din nye seng i prøveperioden, kommer Nordic Dream og henter den uden beregning. Du får det fulde købsbeløb retur.

Vil du gerne ligge perfekt hver eneste nat? Hvis du først har haft en seng med elevation, er det svært at undvære den igen. Med Aura får du en kvalitets, danskproduceret elevationsseng, der giver god komfort og har mange smarte funktioner.

Anmeldelse: Produktanalyse af Nordic Dream Fjord

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 64 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Latex / memory-skum
  • Topmadras tykkelse: 7 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 25 år (5 år på motor)
  • Gratis prøveperiode: 100 dage

Optimal støtte hele natten igennem
Hos Nordic Dream samarbejder de med eksperter og fysioterapeuter for at skabe det bedste produkt. Aura er derfor specielt udviklet til at aflaste kroppen på bedste vis. Det sikrer optimal restitution, så du vågner frisk og veludhvilet hver eneste morgen.

Sengen består af 3 forskellige lag, der er udviklet af førende sengeeksperter, så sengen tilbyder den absolut bedste liggekomfort. Med et dobbelt lag af ergonomiske pocketfjedre, er der god aflastning i madrassen – selv ved de tungeste punkter. Derudover er springmadrassen udstyret med hele 7 individuelle komfortlag.

Optimal aflastning med 7 komfortzoner
Vi bruger en tredjedel af livet på at sove, og derfor skal din seng også kunne levere den bedste mulighed for optimal søvn og restitution. Alle senge fra Nordic Dream er udstyret med hele 7 komfortzoner, som er udviklet, så de støtter bestemte områder, når du ligger. Du vil derfor opleve et mere fast område omkring særligt nakken, lænden og hofterne. Her har kroppen nemlig brug for ekstra trykaflastning, så den hviler ergonomisk korrekt på madrassen.

Aura er også udstyret med den særlige slideback-funktion, der er helt nyt inden for elevations senge. Funktionen er designet med henblik på at yde den allerbedste støtte til din lænd, ryg og nakke. Sengen former sig automatisk alt efter, hvordan du indstiller den, så din rygsøjle aflastes på bedste vis.

Elevationsmotor i topkvalitet
Elevationssenge er fantastiske at sove i, fordi du nemt og enkelt kan regulere din liggeposition. Lige meget om du sover, læser i sengen eller hviler dig, kan du indstille sengen, så du ligger bedst muligt.

Aura sengen har en effektiv elevationsmotor fra Okin, som pålideligt sørger for, at du gnidningsfrit kan indstille sengen både i hoved- og fodende via den medfølgende trådløse fjernbetjening. Du behøver derfor ikke engang rejse dig fra sengen, når du skal skifte position.

Der er 5 års garanti på motoren, hvis du skulle opleve problemer med elevationsfunktionen.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og en blød side 
Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Hvad siger forbrugerne om Nordic Dream Aura?

Nordic Dream er den bedst bedømte sengeforhandler i Danmark. Forbrugerne har vurderet dem til 4,9/5 stjerner baseret på mere end 1.900 anmeldelser på Trustpilot. De har under 1% negative anmeldelser og har formået at besvare dem på under 2 dage. Kunderne fremhæver deres gode service ved retursager og generelle vejledning ved køb af ny seng. Ombytningen af topmadrassen sker desuden uden problemer, og leveringen er fleksibel.

Enkelte nævner også, at deres rygsmerte er blevet betydelig mindre efter skiftet til en Nordic Dream seng. Af ulemper nævner enkelte kunder dog, at der tidligere har været ekstra lang ventetid på sengene. Få nævner også, at de gerne så, at samlebeslaget medfulgte i stedet for det skal tilkøbes.

Mere om Nordic Dream Aura Fjord

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 64 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Anti-skrid
  • Type topmadras: Latex / memory-skum
  • Topmadras tykkelse: 7 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 25 år (5 år på motor)
  • Gratis prøveperiode: 100 dage

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Norhland Signatur Delux Elevation - eksklusiv elevationsseng med 5 komfortzoner

Bedste elevationsseng til langvarig komfort

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Signatur Delux Elevation:

Sengetid
På lager
11.495 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Optimal justering af sengens hoved- og fodende
  • Mulighed for tilpasning af topmadras
  • Avanceret, støjsvag og pålidelig OKIMAT-motor

Forbrugsguidens vurdering

Norhland Signature viser upåklageligt nordisk håndværk og er bygget af kvalitetsmaterialer, hvilket sikrer holdbarhed og lang levetid. Det elegante danske design passer perfekt ind i enhver indretning, og den vendbare springmadras har fleksible pocketfjedre omsluttet af ventilerende skum, der giver optimal komfort og en afslappende nattesøvn. Med tre fasthedsindstillinger kan du dertil tilpasse niveauet af støtte præcis, som du vil. Med den trådløse fjernbetjening justeres elevationen, der drives af en pålidelig og lydsvag OKIMAT-motor, nemt. Derudover giver sengens justerbarhed dig mulighed for at finde den perfekte position til at læse, se tv eller bare slappe af i sengen.

Hovedgærdet sælges separat, men kan købes til en særlig tilbudspris. Den 7 cm tykke Signature-topmadras, der fås i latex eller Wonderpur, tilføjer et ekstra lag luksuriøs komfort. Selvom nogle brugere nævner en lidt højere kant på madraskernen, er Norhland Signature Elevation stadig et fremragende valg, der prioriterer både varig kvalitet og høj komfort.

Fordele

  • Springmadras med pocketfjedre i 5 zoner
  • Kan betjenes med trådløs fjernbetjening
  • 25 års produktgaranti
  • Topmadras i latex eller memoryskum
  • Mulighed for eksklusive runde egetræsben

Ulemper

  • Sengegavl er ikke inkluderet, men kan tilkøbes til en skarp tilbudspris
  • Enkelte føler madraskernen kan være lidt for høj i kanten

Elevationssengen er bygget af dygtige håndværkere i nordiske kvalitetsmaterialer, så du får en seng i rigtig god kvalitet. Sengen kommer i et stilrent dansk design og er produceret i Danmark med stor fokus på rendyrkede nordiske materialer, så du får den absolut bedste seng.

Anmeldelse: Produktanalyse af Norhland Signatur Delux Elevation

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 59 cm
  • Antal komfortzoner: 5
  • Type topmadras: Latex / Wonderpur
  • Topmadras tykkelse: 8 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 15 år (5 år på motor)
  • Gratis prøveperiode: 101 dage

Bygget med 5 komfortzoner
Inde i den vendbare springmadras er der fleksible pocketfjedre, der er belagt med et lag ventilerende skum, indkapslet i et lag tykt og slidstærkt tekstil. Fjedrene er inddelt i fem komfortzoner, og har forskellig fasthed alt efter, hvilken del af kroppen, de skal støtte op om. På den måde ligger du mest optimalt og behageligt hele natten.

Madrassen fås i tre forskellige fastheder: medium, fast og ekstra fast. Det er vigtigt at vælge den rigtige fasthed, hvis du skal have den rette støtte. Jo tungere du er, desto fastere skal din madras være.

Elevationssengen fås i alle standardstørrelser, og madrassen eleveres ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. Du skal ikke bekymre dig om at vække din sovepartner, hvis du skal justere din sovestilling, da den trådløse OKIMAT motor er yderst støjsvag. Motoren kommer desuden med 5 års fuld garanti.

Sengen fås i tre afdæmpede farver, der passer godt ind i alle hjem, men ekstra godt i den nordiske indretningsstil.

Delux topmadrassen

Ovenpå sengen finder du en 10 cm tyk topmadras som du kan få i enten Wonderpur eller latex.Hvilket af materialerne du skal vælge kommer meget an på hvilke problemer du oplever under din søvn, samt dine generelle præfencer.

Latex er et materiale som er særlig effektivt til at regulere varme og fugt væk fra kroppen og er derfor god til dig som sveder eller generelt bare har det varmt om natten. Derudover har latex trykaflastende egenskaber som kan hjælpe med at mindske trykket på dine skuldre og nakke.

Wonderpur er en unik form for memory foam som er særlig effektiv til at holde på varmen og tilpasse sig til din krop. Wonderpur er noget blødere end latex, og du falder derfor mere ned i madrassen og bliver samtidigt mere omkranset af den. Wonderpur er derfor et godt valg til dig som har det koldt om natten, samt til dig der ønsker at falde lidt mere ned i topmadrassen.

Selve topmadrassen er betrukket af et åndbart bambus betræk som er effektivt til at lede fugt væk fra kroppen og samtidigt er 100% fri for skadelige stoffer.

Hvad siger forbrugerne om Norhland Signatur Elevation?

Sengetid scorer 4,5/5 stjerner baseret på mere end 500 anmeldelser på Trustpilot, og de har besvaret 100% af alle negative anmeldelser. Det ligger i god tråd med, at forbrugerne netop fremhæver deres gode support og rådgivning til køb af ny seng.

En kunde havde modtaget en topmadras med skjolder, og fik den ombyttet hurtigt uden problemer. Kunderne fremhæver desuden sengens design, samt liggekomforten på topmadrassen og springmadrassen.

Af ulemper nævner enkelte problemer med madraskernen og at den kan være høj i kanten, hvor man så synker ned i midten. Sengetid er dog generelt hurtigere til at løse problemet, hvilket også afspejles i deres Trustpilot.

Mere om Norhland Signatur Delux Elevation

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Højde: 59 cm
  • Antal komfortzoner: 5
  • Type topmadras: Latex / Wonderpur
  • Topmadras tykkelse: 8 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Garanti: 15 år (5 år på motor)
  • Gratis prøveperiode: 101 dage

Viva Lux Ergozone - elevationsseng med let styring af motor

Godt valg til dig, der vil have et smart elevationssystem

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Viva Lux Ergozone:

SengeSpecialisten
På lager
14.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Løftefod med to kraftige motorer
  • Trykaflastende topmadras i naturmaterialer
  • Helårsovertræk som ekstraudstyr

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Viva Lux Ergozone, fordi den er den bedste elevationsseng til dig, der gerne vil have luksus i sengen angående komfort såvel som trykaflastning og moderne teknologi. Du kommer også til at nyde godt af de 9 komfortzoner, det smarte lys under sengen og den stærke motor fra Linak.

Fordele

  • Temperaturregulerende madras
  • Kan nemt justeres i forhold til liggestillingen
  • Fås i 5 forskellige farver
  • Trådløs fjernbetjening eller app-styring
  • Indbygget lys under sengen

Ulemper

  • Topmadrassen kan glide en smule
  • Hovedgærde og ben skal købes separat

Viva Lux Ergozone er den bedste elevationsseng til dig, der ønsker høj kvalitet og masser af moderne features og teknologi.

Mere om Viva Lux Ergozone

Specifikationer

  • Størrelse: 180 x 200 cm
  • Antal komfortzoner: 9
  • Type topmadras: Latex / Memory-foam
  • Garanti: 25 år (5 år på motor)
  • Certificeringer: Oeko-tex 100
  • Gratis prøveperiode: 14 dage
  • Topmadras tykkelse: 8 cm
  • Højde: ?

Viva Lux Ergozone vil være det perfekte valg, hvis du har et større budget og ikke skeler så meget til prisen. Omkostningerne ligger klart i den høje ende sammenlignet med konkurrenterne, men til gengæld får du masser af moderne features og høj luksus for pengene. Læg mærke til, at modellen fås i dobbeltsengsmål på 180 x 200 centimeter, så den vil fylde en del i soveværelset.

Du får en stærk motor fra Linak, som er en af de førende på markedet. Du kan derfor være sikker på en lang levetid, så du får det maksimale ud af indkøbet. Der er endda to motorer fra Linak på varianten, så du kan ændre position, som du ønsker. Der er 25 års garanti mod fjederbrud og fem års garanti på motorerne.

Det smarte ved en elevationsseng er, at du som nævnt kan ændre på positionerne, så du for eksempel kan sidde op og læse. Du kan også vælge at hæve eller sænke benende eller hovedgærde efter behov, så du blandt andet kan få et bedre blodomløb.

Du styrer motorerne via den smarte fjernbetjening, som er trådløs. Enheden er dog så moderne, at du faktisk også kan styre motorerne via telefonen, hvis du henter den tilhørende app.

Selvom en elevationsseng mest er kendt for muligheden for at ændre på positionerne via motoren, har Viva Lux Ergozone også fokus på komforten – endda i høj grad. Du får en ”hel” seng, som du kender det fra kontinentalsengen, hvor der både er boksmadras, springmadras og topmadras. Derudover får du lys under sengen – perfekt, hvis du skal op om natten. Det eneste, du så behøver for at få en komplet seng, er sengegavl og ben, som du kan tilkøbe.

Alle tre madrasser arbejder sammen om at give dig den bedste komfort og aflastning, og du får endda muligheden for selv at vælge fasthed. Fastheden afgøres ud fra kropstype og vægt, og er I to, der sover i sengen, kan I vælge hver jeres fasthed, hvis der er behov.

I får dog begge den høje komfort via ét stort lag pocketfjedre, der former sig efter jeres kroppe og trykpunkter. Fjedrene er inddelt i såkaldte komfortzoner, som hver især yder en specifik støtte til ét område af kroppen. Der er i alt 9 komfortzoner, der blandt andet tæller zoner til lænd, skuldre og hofter.

Øverst finder du topmadrassen, der er fremstillet af latex. Latex har den fordel, at det giver et køligt klima i sengen, så du slipper for at svede, og så er latex antibakterielt. Derfor får du også høj hygiejne i sengen, hvor støvmider og andre mikroorganismer ikke trives.

Hvis du foretrækker det, kan du også vælge en topmadras af memory-skum, som giver et varmere klima og husker din krops trykpunkter. Begge topmadrasser er otte centimeter tykke, hvilket er meget sammenlignet med konkurrenterne. Betrækket på topmadrassen er aftageligt og kan vaskes ved 60 grader. Materialet er med bambusfibre, som har den egenskab, at de kan lede fugt og sved væk fra kroppen.

Dunlopillo Pure Boksmadras - eksklusiv boksmadras med sublim komfort

God minimalistisk designet elevationsseng

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Dunlopillo Pure Boksmadras:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
  • Specielt udviklet skulderzone
  • Topmadras i 50 mm kernelatex
  • Fås i valgfri 3 fasthedsniveauer

Forbrugsguidens vurdering

Vi anbefaler Dunlopillo Pure Boksmadras til dig, der gerne vil have et luksusvalg, som kan anvendes alene eller sammen med andre madrasser. Du får naturlige og allergivenlige materialer, flere komfortzoner og mange muligheder for individuelle valg.

Fordele

  • Vendbar madras
  • 100% allergivenlig
  • Kan bruges med og uden hovedgærde
  • Fås i forskellige farver og størrelser
  • 7 komfortzoner
  • Ekstra blødt og vaskbart betræk

Ulemper

  • Uden app-styring og indbygget lys

Dunlopillo Pure Boksmadras vil være den bedste boksmadras til dig, som ønsker et solidt fundament til sengen med en høj komfort.

Anmeldelse: Produktanalyse af Dunlopillo Pure Boksmadras

Specifikationer

  • Størrelse: 80 x 200 cm
  • Højde: 48 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Type topmadras: Latex
  • Garanti: 25 år
  • Topmadras tykkelse: 7 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Gratis prøveperiode: 14 dage

Som fundament eller hel seng
Dunlopillo Pure Boksmadras er skabt af verdenskendte Dunlopillo, som er en af de førende senge-, madras- og pudespecialister på markedet. Derfor kan du være sikker på særdeles høj kvalitet, som du også kommer til at betale en relativt høj pris for, når vi sammenligner med konkurrenterne.

Modellen måler 90 x 200 centimeter, som er standard enkeltsengs-mål, men anskaffer du to af slagsen, kan du let trylle den om til en dobbeltseng. Læg dog mærke til, at ben og sengegavl ikke medfølger – men dem kan du købe separat.

Produktet kommer med mange anvendelsesmuligheder: Du kan for eksempel bruge boksmadrassen som fundamentet i enten kontinentalsengen eller elevationssengen, eller du kan anvende den som en ”hel” seng. Der medfølger en topmadras, og de to madrasser kan sagtens udgøre det for en kvalitetsseng. Du vælger selv fastheden på boksmadrassen efter kropstype og vægt, og topmadrassen er en latex-variant.

En topmadras af latex er ideel til dig, der ofte sveder om natten. Latex’en har en kølende effekt, som kan lede sved og fugt væk, og indvendigt består madrassen af en række små luftbobler, som giver en særlig spændstighed og aflastning. Derfor kommer du også til at ligge godt.

Latex i begge madrasser
Latex er det gennemgående materiale i begge madrasser hos Dunlopillo Pure Boksmadras, og det unikke ved latex er, at det både er naturligt, kølende, allergivenligt og fugtledende. I boksmadrassen får du en 16 centimeters tyk latexkerne med i alt syv komfortzoner. Hver zone yder en specifik trykaflastning af kroppens trykpunkter, og derfor vil du bedre kunne slappe af i for eksempel nakke, skuldre, lænd og ryg.

Med yderligere fem centimeter naturlatex i endnu et komfortlag får du en perfekt tilpasning, som altid former sig efter dine behov, og da latex er allergivenligt, vil mikroorganismer som støvmider foretrække et andet sted at bo. Perfekt, hvis du er allergiker eller bare gerne vil forebygge.

Madrassen er betrukket med eksklusiv fiber-padding, som giver et virkelig flot og stilfuldt udtryk. Du kan vælge modellen i flere moderne farver, så du vil altid kunne få den variant, der passer til dine præferencer. Boksmadrassen er placeret i en 12 centimeters træramme, og der er en 25 års garanti mod ramme- og fjederbrud. Madrassen er vendbar.

Mere om Dunlopillo Pure Boksmadras

Specifikationer

  • Størrelse: 80 x 200 cm
  • Højde: 48 cm
  • Antal komfortzoner: 7
  • Type topmadras: Latex
  • Garanti: 25 år
  • Topmadras tykkelse: 7 cm
  • Certificeringer: Oeko-tex
  • Gratis prøveperiode: 14 dage

5 ting du skal overveje, før du køber elevationsseng

  • Størrelse

    Elevationssenge findes i størrelser fra 80 x 200 til elevationsseng 210 x 210 cm. Den rigtige størrelse afhænger først og fremmest af, hvor meget plads du har til rådighed, men i særdeleshed også din egen størrelse samt hvor meget plads, du vil have i sengen. En god tommelfingerregel er at vælge en elevationsseng, der passer til din egen højde + 20 cm. Sover du alene, burde en bredde på 80 cm være tilstrækkelig, mens to voksne bør vælge en bredde på 160 eller 180 cm. Har du et rummeligt soveværelse eller er du eller din partner 190 cm eller højere, anbefaler vi naturligvis at kigge efter en seng på 210 cm i længden. Husk at reglerne blot er retningslinjer, og at dit valg skal stemme overens med dine egne præferencer.

  • Madras

    For at opnå den ønskede komfort og søvnkvalitet, er det vigtigt at finde en god madras, som også er fleksibel. Der findes overraskende mange forskellige madrasser på markedet, hvor de mest populære til elevationssenge er madrasser med memory skum, latex eller hybrid.

    Madrasser i memory skum er et godt valg til elevationssenge, fordi de er fleksible og gode til folk med ømhed eller ledsmerter, idet madrassen former sig efter kroppen. Latex er også et godt alternativ, især hvis du prioriterer naturlige materialer og allergivenlighed. Latex tilpasser sig som en ekstra bonus også kroppens form og lindrer spændinger. Hvis du dog vil have latexmadrassens blødhed med memory skummets støtte, er en hybridmadras et oplagt valg. Vi anbefaler altid, at du finder en forhandler med gratis ombytning og at du finder en med to forskellige fastheder på hver side af sengen. På den måde kan du afprøve, hvad der er bedst for dig.

  • Egenskaber

    Selvom den primære fordel ved en elevationsseng er muligheden for at justere din soveposition, så har hver elevationsseng også deres egne funktioner, der kan vise sig at være lige så vigtige. F.eks. kan du med nogle elevationssenge gemme din favorit soveposition, mens andre kan styres via Bluetooth og en app eller fjernbetjening. For at gøre fjernbetjeningen lettere at se i mørke er natbelysning også en nyttig funktion, som nogle elevationssenge har. Med det sagt er det en god idé at overveje, hvad der er mest relevant for dig – kun sådan finder du den bedste seng til lige netop dig.

  • Pris

    Dyrere elevationssenge af høj kvalitet koster omkring 50.000 kr. De er ofte Oeko-Tex certificeret, har allergivenlige madrasser, talrige funktioner og en kraftig (og støjsvag) motor. Det er dog også muligt at finde billigere alternativer i god kvalitet, omend de ofte er mindre og har færre funktioner. De findes til omkring 10.000-15.000 kr.

  • Forbruger- og ekspertanmeldelser

    Vi anbefaler altid, at du kigger på forbruger- og ekspertanmeldelser, inden du køber en elevationsseng. Det er også en god idé at tjekke forhandlerens Trustpilot, før du køber. Kundeanmeldelser giver f.eks. information om produktets kvalitet, kundeoplevelsen og forhandlerens service, mens ekspertanmeldelser giver et mere dybdegående teknisk indblik produktets specifikationer.

arrow-more

Test og anmeldelser af elevationssenge anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

AEH, en stor sundhedsorganisation med base i Schweiz, tester senge fra Nordic Dream i sit laboratorium Good Night’s SleepLab. Disse tests undersøger aspekter som sengeklima, hygiejne og ergonomi for at sikre produktets holdbarhed.

Det grundlæggende mål med hygiejneundersøgelsen er at evaluere, hvor godt sengesystemet forhindrer bakterievækst og stopper spredningen af mider, lugt og svamp. For mere autentisk at simulere virkelige forhold og måle den langsigtede ydeevne har AEH overvejet forskellige eksterne faktorer, såsom drastiske ændringer i luftfugtighed og temperatur. Undersøgelserne tager også hensyn til komfortniveauet og undersøger, om sengen tilpasser sig den enkeltes krop.

Du kan læse mere omkring testen her.

Testfakta.dk

Testfakta er en virksomhed, der udfører videnskabelige eksperimenter på produkter for at give kunderne pålidelige oplysninger. Det gør det muligt for dig at træffe mere velinformerede beslutninger og du undgår derved at købe noget, som ikke er op til din standard. Testfakta er dog for nylig blevet beskyldt for at tage imod sponsorpenge fra virksomheder til gengæld for positive anmeldelser.

Testfakta har undersøgt holdbarheden, elasticiteten og åndbarheden af senge fra forskellige sengeforhandlere som Bedre Nætter og Dunlopillo for at sikre dig en behagelig nattesøvn.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

TrustPilot.com

Trustpilot er et af de mest, hvis ikke det største anmeldelsessite. Med over 200 millioner anmeldelser fra nyttige brugere er det ikke underligt, at Trustpilot fortsætter med at vokse dag for dag.

Når kunderne ønsker at købe en seng, vil de ofte konsultere både fysiske og online forhandlere. Anmeldelser spiller en vigtig rolle i beslutningsprocessen, da forbrugerne baserer deres beslutninger på leveringstid, produktkvalitet, service og svar på kundehenvendelser. Under produktkvalitet er det typisk sengens komfortniveau og madrassens fasthed, som kunderne lægger stor vægt på.

Ud over vores egen produktundersøgelse tager vi altid kundeanmeldelser i betragtning for at få et værdifuldt andet perspektiv.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvad koster en elevationsseng?
Du kan få elevationssenge i mange forskellige prisklasser, men de er som regel dyrere end senge uden indbygget elevation. Typisk finder du elevationssenge i prislejet 20.000-50.000 kr. alt efter mærke, type, størrelse osv. Du kan dog spare mange penge, hvis du holder øje med tilbud.
Er elevationssenge gode?
Ja, elevationssenge er gode. Ikke kun fordi de er behagelige at ligge i, men også fordi de giver dig ekstra mange muligheder for at komme til at sidde og ligge helt rigtigt. Holder du af at sidde i sengen og læse en god bog, har du brug for at kunne hæve fodenden om natten, eller har du svært ved selv at komme ud af sengen, er elevation et ekstra godt valg.
Hvilken type madras skal jeg vælge til elevationsseng?
En elevationsseng består ofte af 3 lag: en bund med indbygget elevation, en springmadras og en topmadras øverst. Springmadrassen skal kunne følge elevationsbunden, så den former sig efter dine ønsker, når du vil hæve eller sænke fod- og hovedenden. En boksmadras vil eksempelvis slet ikke fungere, da bunden er fast og derfor ikke kan give sig med sengens konturer. Husk også en passende topmadras som øverste lag til din elevationsseng, så komforten optimeres.
Hvad er en god elevationsseng?
En god elevationsseng har først og fremmest en solid konstruktion og gode madrasser, der sikrer kroppen god støtte. Elevationssengens indbyggede motor skal også være pålidelig og kraftfuld, men den må endelig ikke larme. Larmer elevationsmotoren kan det både forstyrre dig og din partners søvn, hvilket lige præcis ikke er formålet. En god elevationsseng er desuden stabil, behagelig at ligge i og kan uden larm justeres efter dine ønsker.

Søvneksperten forklarer: Derfor er søvn så vigtigt

Søvn er en anabolsk opbyggende tilstand, hvor kroppen restituerer og genopbygger sig selv, så den samt hjernen fungerer optimalt. Mens vi sover, bliver der nemlig lukket af for sanseinput, så hjernen kan bearbejde og smide ubrugelig viden ud, så den er klar til en ny dags input.

Gliacellerne i hjernen skrumper op til 20 %, siger Rasmussen, så der er plads til den væske, som skyller 7 g giftigt protein ud af hjernen. Det er vigtigt for at undgå neurodegenrative sygdomme som Parkinsons, Alzheimers, demens og lignende sygdomme. Sygdommene ses nemlig som en slags plak på hjernen, hvilket forekommer, hvis rensningen ikke fungerer ordentligt.

Det er også i søvnen, at kroppen restituerer. Den frigiver væksthormon, hvilket er meget vigtigt for børn i voksealderen. Derudover får dit immunforsvar et offline boost, mens du sover. Hvis du får for lidt søvn, har du færre antistoffer i blodet, som gør det sværere at modstå sygdomme.

Ifølge Rasmussen sker der ikke noget ved at have søvnproblemer i kortere perioder, og det sker for os alle. Der, hvor problemet opstår, er, hvis du har søvnproblemer tre dage om ugen i mere end tre måneder. Her mener forskere nemlig, at konsekvenserne bl.a. kan være diabetes, fedme, forhøjet blodtryk, visse kræftformer, foruden de tidligere nævnte sygdomme. Derfor er det vigtigt at prioritere søvn – selv i en travl hverdag, fortæller Rasmussen.

Gode råd til at falde nemmere i søvn

Gode råd til at bekæmpe søvnløshed:

  • Balancér døgnrytmen. Ifølge Rasmussen er det vigtigt, at du går i seng og står op nogenlunde på samme tidspunkt – hver dag. På den måde vænner du nemlig kroppen til, at den skal falde til ro, når du nærmer dig det specifikke tidspunkt om aftenen. Samtidig bliver det også nemmere at stå op og føle sig frisk om morgenen.
  • Drop telefonen. Du har garanteret hørt det før – men der er altså noget om snakken. Det er aldrig en god idé at kigge på telefonen (eller tabletten og tv’et for den sags skyld), når du skal sove. Er det af den ene eller anden grund nødvendigt at sidde ved en skærm, inden sengetid, bør du i det mindste beskytte øjnene mod blåt lys og general irritation ved enten at benytte dig af indbyggede filtre eller bruge blue-light briller.
  • Find mental ro. Hvis du ser en spændende thriller i TV eller læser yndlingsbogen, gør du det naturligt svært at falde til ro, fordi kroppen reagerer på spænding eller ny viden – og derfor bliver det sværere at falde i søvn. Så vil du have optimale vilkår for at falde i søvn, er det en god idé at dæmpe lyset en times tid, før du skal i seng, så du signalerer, at det snart er hviletid. I stedet for at læse eller se TV, kan du i stedet snakke med din partner, roomie eller ven om dagens input, og hvad du har oplevet.
  • Luft ud og mørklæg soveværelset. Når du sover, falder kropstemperaturen automatisk, så hvis du altid holder dit soveværelser lidt køligere end andre rum, f.eks. ved at have vinduet åbent i lidt tid inden, falder kroppen lettere til ro. I den forbindelse er det også vigtigt at mørklægge rummet – et lyst rum vil nemlig sende et andet signal til kroppen.

Se også videoen herunder for at få mere information om, hvordan du lettere kan falde i søvn:

Guide: Alt hvad du skal vide om elevationssenge

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en type seng, hvor hoved- og fodenden kan hæves og sænkes for at give dig mere komfort og støtte.

Hvordan virker en elevationsseng?

En elevationsseng er en avanceret seng, der kan tilpasses præcist til din krop og de behov, du har.

Elevationssengen er opbygget som en traditionel seng med en tredelt sengebund:

  • Et hovedgærde, der kan vippes op og ned, så overkrop, nakke og hoved kan ligge i den vinkel, der giver dig den mest komfortable søvn.
  • Et midterstykke omkring lænden, der ikke kan justeres.
  • En fodende, der kan vippes op og ned, så benene kan lægges i den stilling, som passer bedst til dig

Til at drive de forskellige indstillingsmuligheder anvendes en motor, der dels gør det muligt at justere vinklen på hoved- og fodende, og dels gør det muligt at hæve og sænke hele sengebunden. Derudover kan sengebunden være udstyret med forskellige funktioner, der eksempelvis gør det muligt at hæve den øverste del af hovedgærdet lidt ekstra.

Sørg for at motoren er af ordentlig kvalitet

Da motoren er den mest centrale komponent, er det naturligvis vigtigt at vælge en elevationsseng med en motor af høj kvalitet. Det betyder naturligvis højere pris, men det sikrer til gengæld også, at du kan have glæde af sengen i flere år og dermed undgå at skulle skifte motoren en eller flere gange i sengens levetid.

Vi anbefaler dertil, at du vælger en elevationsseng med en motor fra danske Linak, da det er blandt de mest driftssikre og lydsvage. Linaks produkter bruges bl.a. på både danske og udenlandske hospitaler, hvilket understøtter deres høje kvalitet.

Hvorfor skal jeg justere højden på hovedgærdet?

Hovedgærdet på sengen kan løftes op eller ned, så din overkrop ligger i den mest komfortable vinkel. Mange elevationssenge kan også rejse hovedgærdet op i en næsten ret vinkel, så du kan sidde op i sengen og eksempelvis læse, spise morgenmad eller se fjernsyn.

Ved at løfte hovedgærdet i en passende vinkel sørger du for, at dit hoved og din overkrop ligger en lille smule højere end resten af kroppen, hvilket hjælper dig til en bedre vejrtrækning i løbet af natten. Ligger du ofte på ryggen og sover, og snorker du også, så kan en elevationsseng og en sovestilling, hvor hovedet hviler højere end din krop, i nogle tilfælde helt afhjælpe problemet.

Ved at løfte hovedgærdet i den rette vinkel kan du også undgå at få ryg- og nakkeproblemer, hvis du har tendens til at ligge med ryg og nakke i en uheldig vinkel, når du sover.

Ligger du mest på siden, kan en tilpas vinkling af hovedgærdet på sengen hjælpe dig med at holde rygsøjle og nakkehvirvler lige. Her er der tit brug for et lille ekstra svaj i den øverste del af hovedgærdet, så nakkehvirvlerne kan ligge helt lige. Det vil du ofte klare med en ekstra tyk eller flere hovedpuder.

På nogle elevationssenge sidder desuden en ekstra lille klap under den øverste ende af madrassen. Den kan vippes op manuelt, så du får den helt rigtige vinkel på nakken. Derved slipper du for besværet med flere hovedpuder om natten eller for at have en stor og uformelig hovedpude.

Hvorfor er det smart at justere højden på fodenden?

Tilsvarende kan du justere vinklen på fodenden – både opad og nedad. Det giver først og fremmest mulighed for at finde en god vinkel på fodenden, så du undgår smerter i lænden og knæene af at ligge i sengen.

Men selv en lettere forøgelse af højden på fodenden kan også sikre, at du ikke vågner midt om natten, fordi dine ben sover. Det hjælper også at hæve fodenden, hvis du har dårligt blodomløb i benene eller lider af gigt eller lignende problemer.

Hvad får jeg ud af at justere højden på sengen?

Ligesom motoren i elevationssengen gør det muligt at justere hoved- og fodenden, gør den det også muligt at hæve og sænke højden på hele sengebunden. Det giver mulighed for, at du kan tilpasse sengens højde over gulvet, så den bliver nemmere at lægge sig i og komme op af.

Her bør du altid gå efter en lidt større højde på sengen, end hvad du selv føler naturligt. Det er altid nemmere at komme ud af en seng, der er højere, end det er at skulle op af en lav seng. Så udnyt tyngdekraften, hvis du har problemer med at komme ud af sengen om morgenen.

Tilsvarende er det også nemmere at sætte dig op i sengen, når du skal i seng, end det er, at skulle ned i en lav seng. Især hvis du har problemer med lænden eller knæene. Derved belastes led og muskulatur meget mindre end hvis du skal bøje dig sammen og sætte dig på en seng, der er lavere end dine bens højde målt fra gulvet og op til knæleddet.

Så generelt er det smart, altid at indstille højden på sengebunden, så dine ben lige præcis ikke kan nå gulvet, når du sidder på sengen med benene ud over siden.

Få den bedste nattesøvn med en elevationsseng

Fordi elevationssenge kan tilpasse i selve sengebunden og løftes op og ned i højden, er der mulighed for at optimere nattesøvnen. Du undgår nemlig en række af de gener, som kan være svære at afværge i en traditionel seng eller en kontinentalseng.

Samtidig får du meget lettere ved at komme i og ud af sengen, ligesom sengen bedre kan anvendes til at nyde f.eks. morgenmaden en søndag morgen, eller til at sidde at se fjernsyn.

Så lider du af gigt, kredsløbsproblemer, ryg- eller problemer i bevægeapparatet eller vil du bare have en seng med størst muligt fleksibilitet, er det en elevationsseng, du skal vælge.

Hvor meget søvn har vi brug for?

Forskere fra University of Pennsylvania og Washington State University foretog et søvneksperiment, som måske kan komme os nærmere et svar.

I forsøget deltog 48 raske kvinder og mænd, som alle sov mellem syv og otte timer hver nat til hverdag.

Forskerne ønskede at ændre mængden af søvn de fik hver nat hen over en periode, for at se om der ville være ændringer i deres adfærd.

Derfor opdelte forskerne deltagerne i forskellige grupper, som i 14 dage skulle ændre deres søvnmønster:

  • Gruppe 1: Fik 4 timers søvn per nat
  • Gruppe 2: Fik 6 timers søvn per nat
  • Gruppe 3: Fik 8 timers søvn per nat

De personer, som fik lov at sove 8 timer per nat, viste i undersøgelsen ingen tegn på forringelse af deres koncentrationsevner, kognitive evner eller motoriske evner. Deres kroppe forsatte med at fungere optimalt hen over hele forsøget.

Det stod dog anderledes til for de to andre forsøgsgrupper, der begge var påvirket af at få mindre søvn, end de plejede. Eksempelvis var 25 % af de forsøgspersoner, der kun sov 6 timer per nat, ved at falde i søvn på tilfældige tidspunkter i løbet af dagen. De havde altså svært ved at holde sig vågne, selvom de faktisk kun fik mellem 1 og 2 timers mindre søvn, end de plejer.

Endnu mere opsigtsvækkende var det, at forskerne fandt frem til, at efter 14 dage havde forsøgspersonerne, som sov 6 timer per nat, samme ydeevne i hverdagen som hvis de havde været vågne 48 timer i træk.

Forsøget viste altså, at hvis du sover 6 timer per nat i en længere periode (14 dage i dette tilfælde), så begynder din krop at yde mindre, både fysisk og mentalt

Gruppen, der sov 4 timer per nat, viste allerede stærke tegn på både psykisk og fysisk udmattelse allerede efter de første dage, og de havde alle svært ved at holde sig vågne i løbet af dagen. Deres kognitive og motoriske evner blev derudover svækket henover hele perioden. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Du kan også sove for meget

Men du kan også sove for meget. Sover du som voksen 9 timer eller mere hver nat, kan du opleve nogle af de samme negative effekter i hverdagen, som hvis du sover for lidt. Samtidig er du lige så udsat for at udvikle Alzheimers og Parkinsons, få depressioner og vægtforøgelse, som hvis du sover 6 timer og derunder.

Deraf kan det konkluderes, at du skal sørge for at få mellem 7 til 8 timers søvn hver nat, hvis du skal være sikker på, at du ikke får uheldige bivirkninger af din søvn.

Derfor er det livsvigtigt for vores hjerner at sove

Videnskab.dk skrev tilbage i 2014 en spændende artikel, hvor de kiggende nærmere på, hvorfor at søvn er så vigtigt for os. De tog udgangspunkt i hjerneforskeren Jeffrey Iliffs TED-talk, hvor han forklarer vigtigheden af søvn.

Han forklarer, at især vores hjerner er dybt afhængige af at få nok søvn. Dette skyldes at der er en afgørende forskel på vores hjerne, sammenlignet med alle andre organer i kroppen.

Vores organers opgave er at holde os i live, hvilket gøres ved at skaffe næring til dens celler.

Det kan de fleste organer gøre gennem det lymfatiske system. Det er et netværk af blodårer, som sender affaldsstofferne fra organerne og ud i blodårerne, så de kan komme ud af kroppen.

Men vores hjerne er ikke forbundet til det lymfatiske system, da vores hjerne er beskyttet af et kompakt kranie, hvor der ikke er plads nok til det ekstra sæt blodårer, som det lymfatiske system er.

Men i stedet for det lymfatiske system, bruger hjernen søvn til at fjerne affaldsstoffer.

Hjernen “rengør” sig selv ved hjælp af cerebrospinalvæske, som fungerer ved at glide ind i hjernen langs vores blodårer, hvor den suger affaldsstofferne ud af hjernecellerne. Derved transporteres de ud af hjernen og ud i vores blodbaner. Samtidig har cerebrospinalvæsken også en anden vigtig funktion, den tilfører nemlig også livsvigtig næring til vores hjerneceller.

Det er kaliumkoncentrationen, der får os til at sove

Denne udrensning sker kun, når vi sover. Det skyldes, at vores hjerneceller skrumper en lille smule, så snart vi falder i søvn. Derved bliver der plads til, at væsken kan trænge ind i hjernen. Her spiller kaliumkoncentrationen i hjernen en vigtig rolle.

Det er nemlig den, der bestemmer, hvornår vi falder i søvn og som får hjernecellerne til at krympe.

Er kaliumkoncentrationen høj, er vi vågne. Men så snart kaliumkoncentrationen falder til et bestemt niveau, falder vi i søvn. Det påviste den danske hjerneprofessor Maiken Nedergaard for et par år siden ved hjælp af et studie på mus.

Her sprøjtede hun en væske med lav kaliumkoncentration ind i et lille hulrum, som musene har under lillehjernen. Så snart hun gjorde det, faldt musene i søvn. Sprøjtede hun tilsvarende en væske ind med høj koncentration af kalium, fik det musene til at vågne på stedet.

Det samme gælder for den menneskelige hjerne. Så når du begynder at blive søvnig, betyder det, at kaliumkoncentrationen i hjernevæsken er ved at nærme sig det koncentrationsniveau, hvor du falder i søvn.

Hvad er det for stoffer, der renses ud under søvnen?

I en anden artikel forklarer Videnskab.dk, hvordan forskere fra Boston Universitet har fundet frem til et af de vigtige giftstoffer, som hjernen nedbryder i løbet af natten, når vi sover. Dette hedder adenosin, og er et stof som samler sig i vores hjerne i løbet af dagen. Det er med til at få os til at føle os trætte.

Når du sover, sænkes niveauet af adenosin, fordi cerebrospinalvæsken hjælper med at rense det ud af hjernen. Det er med til at få dig til at føle dig frisk og klar til en ny dag, når du vågner efter en god nats søvn.

Søvn er vigtigt for hukommelsen og indlæringen:

En anden vigtig gevinst ved en god nattesøvn er, at hjernen får mulighed for at bearbejde og lagre dagens oplevelser og indtryk i langtidshukommelsen. Samtidig uddrages og lagres den læring, oplevelserne har givet dig. Nyere dansk forskning af Maiken Nedergaard påviser også, at vi samtidig sorterer unødig og ligegyldig information fra, så det ikke fylder op i vores langtidshukommelse.

Det skyldes et studie af mus, der blev udført af forskere ved New York University. Her målte de på musenes hjerner, både når de lærte noget nyt om dagen og når de sov om natten. Så snart musen nåede til den såkaldte REM-søvn, der er opkaldt efter de hurtige øjenbevægelser (Rapid Eye Movements), der kan observeres under dette søvnstadie, lyste de samme centre i hjernen om, som var aktive, når musene lærte noget nyt om dagen.

Vækkede forskerne i stedet musene, hver gang de var ved at gå i REM-søvn, blev de pågældende centre ikke aktiveret. De mus, der ikke fik deres REM-søvn, havde væsentlig sværere ved at tilegne sig det lærte ift. de mus, der fik lov til at sove igennem.

Hvad sker der i resten af kroppen?

I resten af kroppen øges den udrenselsesproces, der også sker i vågen tilstand. Samtidig genopbygges kroppens væv. Derved nedbringes det slid, som dagens aktivitet har givet organer og muskler. Samtidig får kroppens celler et pusterum på grund af det lavere energiniveau. Det anvendes også til at rense ud og bygge op, så hele kroppen er klar til en ny dags udfordringer.

Immunforsvaret styrkes også under søvnen. Således dannes der ekstra meget Interleukin-6. Det er et vigtigt protein, der er med til at bekæmpe infektioner i kroppen og som også menes at spille en vigtig rolle i kroppens bekæmpelse af kræftceller.

Søvnen sørger også for at holde blodkarrene i form, så de nemmere kan udvide sig og trække sig sammen igen, alt efter hvad der er behov for. Sover du for lidt, bliver blodkarrene mere stive. Derved bliver det nemmere for forkalkning og fedt at sætte sig i blodbanerne.

Endelig sænker søvnen niveauet af det såkaldte stresshormon kortisol, der er med til at styre vores appetit. Sover du ikke nok, bliver niveauet ikke sænket nok og du begynder at spise mere. Men sover du omkring 7,7 timer hver nat, viser amerikanske studier, at du får sænket kortisol-niveauet nok til, at du kan holde den slanke linje.

Derfor er din liggeposition vigtig

En anden overraskende opdagelse er, at det ikke er ligegyldigt, hvilke måde vi ligger på i sengen. Det gælder ikke kun for ryggen, nakken og andre dele af kroppen. Det har nemlig også indflydelse på, hvor godt renselsesprocessen i hjernen forløber.

Umiddelbart er det mest sundt for kroppens knogler og især for din ryg og nakke, at sove på ryggen. Til gengæld giver det dig større risiko for at snorke og få problemer med søvnapnø. Søvnapnø skyldes ofte overvægt, men kan også udvikle sig med alderen.

Rent fysisk er årsagen til søvnapnø slappe muskler eller indsnævringer i svælget, men kan også forårsages af en for stor drøbel. Uanset årsagen lukker det af for ilttilførelsen, så du får svært ved at trække vejret og ikke får luft nok til hjernen under søvnen. Derved øges risikoen for Alzheimers, Parkinsons og andre demensformer.

Sover du omvendt på maven, er det godt for fordøjelsen, men ikke specielt heldigt for ryggen og især din nakke. For skal du kunne få vejret, er du tvunget til at ligge med hovedet til en af siderne og det øger risikoen for at få nakkegener af din søvn.

Det er sundest at sove på siden

Både de uheldige følger af at sove på ryggen og på maven, undgår du, hvis du sover på en af siderne. Dog skal du undgå at ligge i fosterstilling, da det belaster ryg og nakke unødigt.

Med en god madras kan du sagtens sove på siden, uden at belaste rygsøjlen og nakken unødigt. Har du valgt den rigtige hårdhed på madrassen og med hjælp fra madrassens komfortzoner, gør madrassen, at de fremstående områder, som skulder og hofte, synker ned i madrassen, samtidig med at den støtter op om lænden. Derved kommer ryggen til at ligge helt lige, og med det rigtige valg af hovedpude kan positionen også føres videre til nakken.

Årsagen til, at det også er sundt at sove på en af siderne, skyldes ifølge den nyeste forskning på området, at din hjerne og dine muskler bedre kan udskille affaldsstoffer, når du ligger på siden. Det giver dig en større chance for at vågne udhvilet og frisk.

Der er dog lidt forskel på, om du sover på højre eller venstre side. Ligger du på højre side, er der en øget risiko for, at du oplever halsbrand eller tilbageløb af mavesyre. Det skyldes, at maven kommer til at ligge over indgangen til mavesækken. På venstre side oplever du ikke disse gener, men øger så til gengæld trykket på lever, lunge og mave.

Sov rigtigt og undgå rygproblemer

Som sagt er din liggeposition også vigtig for din krops knogler og her især ryggen og nakken. Det stiller nogle særlige krav til selve sengen og madrassen, så den kan understøtte din liggeposition bedst muligt.

Sundhedsguiden.dk anbefaler, at du bruger flere penge på din seng og især din madras, sammenlignet med hvad du ellers bruger dine penge til. Dette giver god mening, hvis du udregner prisen for en god seng pr. år og den effekt, det har på både din fysiske og din mentale sundhed.

En typisk elevationsseng i topklasse koster fra omkring 20.000 kr, og holder ofte i mindst 20 år. Det vil sige at du kan øge sin søvnkvalitet betragteligt for 1000 kroner om året. Som vi allerede har set, så er god søvn altafgørende for, hvordan du fungerer i hverdagen, og derfor kan det godt undre, at du vælger at spare lige netop på din seng og din madras.

Sengen

Hvis du lider af dårlig ryg, hofte eller knæ, så er det vigtigt at du vælger den rette seng, da den kan have afgørende betydning for dig. Her er det først og fremmest vigtigt at selve sengen er stabil.

Her anbefaler Sundhedsguiden at sengen mindst bør være 90 cm bred, og den mindst skal være 20 cm længere end dig. Hvis du lider af problemer med hofte, knæ eller ryggen, så er det også specielt vigtigt at din seng er høj nok. Det gør den lettere at rede, ligesom det bliver nemmere for dig at komme i og ud af sengen.

Madrassen

Det er en gammel skrøne, at du bør ligge så hårdt som muligt. I stedet anbefaler Sundhedsguiden, at du skal kunne presse en hånd ind under lænden, når du ligger på ryggen på madrassen. Samtidig skal du kunne mærke et jævnt tryk på hele bagsiden af kroppen. Men hvis dine hæle og bagdel synker ned i madrassen, så er det et tegn på, at den er for blød.

Sovestilling

Som vi allerede har fastslået, så er det sundest at sove på siden. Her anbefaler Sundhedsguiden, at du ligger med begge ben bøjede. For ikke at belaste knæene unødigt meget, anbefales det, at du ligger med det ene knæ lidt mere bøjet end det andet, eller ligger med en dyne eller en pude til at adskille knæene.

Få en bedre søvn ved at gøre soveværelset søvnvenligt

Soveværelset er mere end blot et rum med en seng. Selvfølgelig er sengen vigtig, og hvis du er i tvivl om, hvilken slags seng, du skal vælge, kan du med fordel læse vores artikel om de bedste kontinentalsenge.

Et soveværelse skal helst kun anvendes til at sove i, hvis muligt. Det er det rum, som både din hjerne og du selv bør forbinde med søvn og afslapning. Har man problemer med at sove, kan det derfor være en god ide at overveje, om ens soveværelse er søvnvenligt eller måske bidrager til at holde hjernen vågen. Baseret på undersøgelser fra DTU, Vidensråd for Forebyggelse og Politiken ser vi her nærmere på nogle af de faktorer, som man bør lægge mærke til angående soveværelset.

Luftkvalitet

Man trækker vejret dybt og inderligt, når man sover, og det er ikke ligegyldigt hvilken luftkvalitet, man indånder. Udover at der også er sundhedsmæssige faktorer indblandet, så giver en god luftkvalitet en bedre søvn. Man skal så at sige opretholde et godt indeklima i soveværelset, og det gælder ikke kun, hvis man har allergi.

For at sikre sig en god luftkvalitet, så er det først og fremmest vigtigt at være omhyggelig med sin rengøring og få luftet godt ud. Det er de færreste, der lufter ud i soveværelset hver dag, men faktisk bør man lufte ud hele to gange dagligt – både forår, sommer, efterår og vinter. Det behøver kun være i 5-10 minutter ad gangen, og hvis det er muligt, må man gerne skabe gennemtræk ved at åbne to vinduer. Er det pollensæson (den er højest maj-juni), så bør man ikke lufte ud i dagtimerne, hvor pollentallet er højest – gør det derfor morgen og aften.

Udover udluftning er støvsugningen meget vigtig. Man bør gerne støvsuge et par gange om ugen efter behov og også gerne med vinduerne åbne – her er gennemtræk efter støvsugning en rigtig god måde at få de ophvirvlede støvpartikler ud af soveværelset. Husk også at tørre støv af overflader og paneler, og gør helst dette inden støvsugningen, da man uundgåeligt vil komme til at spilde lidt støv ned på gulvet, og så skal man bare støvsuge endnu en gang. Har man kæledyr med pels, kan det være nødvendigt at støvsuge endnu oftere.

Grunden til, at det er så vigtigt at få bugt med støv, er, at mange mennesker udvikler allergi over for husstøvmider, som lever i støvet. Man skal være opmærksom på, at man derfor også bør ryste puder og dyner udenfor og helst skifte sengetøj hver fjortende dag, for man kan ikke undgå, at husstøvmiderne bosætter sig i sengetøjet. Mange mennesker tænker, at de måske ikke behøver at være så omhyggelige med rengøringen, hvis de ikke lider af allergi, men alle har godt af et godt indeklima – og især i soveværelset hvor man tilbringer en tredjedel af dagen – da et dårligt indeklima meget let kan give irriterende gener som øget træthed, uoplagthed og hovedpine.

For at vise hvor meget luftkvaliteten faktisk betyder for det almene velbefindende, har forskere fra DTU lavet et studie for at se nærmere på, om der findes en sammenhæng mellem søvn og indeklima. Forskerne placerede forskellige forsøgspersoner i henholdsvis soveværelser med god udluftning og soveværelser med dårlig udluftning. Her skulle forsøgspersonerne sove natten over, og næste morgen blev de testet inden for deres logiske evner, samt de skulle udfylde et spørgeskema. Resultaterne af de logiske tests blev meget klare, for de viste tydeligt, at de personer, der havde sovet i god luftkvalitet, præsterede meget bedre end de personer, der havde sovet under ringere klimaforhold.

Støj

For at kunne falde i søvn og opretholde en stabil søvn skal krop og hjerne kunne slappe af. Mennesket er meget følsomt over for lyde, hvilket for urmennesket gav god mening, idet det var udsat for mange farer. Nogle mennesker sover også meget let, hvor andre sover utrolig tungt og kan sove fra stort set hvad som helst.

Hører man til dem, som er følsomme over for lyde, skal der ikke meget til, før man ikke kan sove, og jo mere man bliver irriteret over lyden og støjen, jo mere fokuserer hjernen på den.
Og her skelner hjernen ikke mellem menneskelig støj som samtaler eller larmende trafik. Gennemsnitligt set anbefales det, at støjniveauet ikke overstiger 30 dB om natten, for højere værdier kan forringe søvnkvaliteten. Og 30 dB er ikke ret meget, idet en normal samtale mellem to mennesker har et lydniveau på omkring 60 dB, og derfor kan selv mindre lyde være et problem.

Støjniveauet afhænger i høj graf af, hvor man bor. Bor man inde i de større byer, vil der være trafik og larm døgnet rundt. Her kan også være jernbaner, motorveje eller lufthavne i nærheden. Bor man i nærheden af meget trafikerede veje, kan lydniveauet være på helt op til 75 dB, som er markant mere end de anbefalede 30 dB. I mindre byer og på landet vil der ofte ikke være de store problemer med udefrakommende lyde.

Hvis man oplever, at støj er en af grundene til, at man ikke kan falde i søvn og sove ordentligt, kan man se nærmere på ens vinduer og boligens isolering. En god isolering kan reducere støjen med omkring 7 dB, og især vinduerne kan afhjælpe problemet markant. Vinduer med flere lag glas kan reducere støjen med omkring 10 dB, og endelig kan man få specialdesignede vinduer, som kan reducere støjen med helt op til 25 dB.

Nogle mennesker vælger også en lettere vej til mere støjfri søvn – nemlig ørepropper. Der findes forskellige slags, men ikke alle vil finde dem lige behagelige.

Temperatur

Det korte råd angående temperatur i soveværelset lyder: Ikke for varmt og ikke for koldt. Det lyder let, men kan være svært i praksis. En for høj temperatur i soveværelset gør, at man kan have svært ved at falde i søvn, idet varme gør kroppen mere vågen, og falder man i søvn, kan man vågne med nattesved og føle sig svedig og eventuelt have hovedpine. Er temperaturen for lav, vil man også have svært ved at falde i søvn, og hvis man falder i søvn i et for koldt klima, så kan luftvejene og kroppen blive nedkølet, hvilket svækker immunforsvaret, og man vil have lettere ved at blive syg.

Temperaturen indendørs afhænger meget af, hvor man bor rent geografisk. Bor man sydpå, vil temperaturen generelt være højere, hvor den er lavere i de nordiske lande.

Vi tager udgangspunkt i de nordiske lande, hvor vi sjældent oplever meget varme temperaturer. Meteorologerne kalder det en tropenat, når nattetemperaturen ikke kommer under 20 grader, og det er endda kun sjældent, at det sker.

Den “rigtige” nattetemperatur er meget individuel, men generelt bør temperaturen i soveværelset være køligere end resten af hjemmet. Derfor anbefales det at holde soveværelsestemperaturen mellem 18 og 21 grader, hvilket vil passe til de fleste og vil skabe den bedste søvnkvalitet. Nogle vil dog foretrække en lidt lavere temperatur.

Sørg derfor for ikke at skrue for højt op for radiatorerne, når det er vinter, for så bliver soveværelset også opvarmet – man kan eventuel sætte termostaten på et lavere niveau i soveværelset eller holde døren lukket om dagen.

Man kan også regulere temperaturen med påklædning og sengetøj. Om sommeren kan man skifte dynen ud med en lettere variant eller kun sove med et lagen, og man kan eventuelt sove med vinduet åbent, hvis der ikke kommer for meget larm og insekter ind. Om vinteren kan man sove med en tyk dyne, en kugledyne eller iføre sig varmere nattøj.

Lys

Lys og mørke har en meget større indflydelse på det menneskelige sind og søvnrytme, end vi går og tror. Mennesket er nemlig skabt til at være vågent, når det er lyst, og sove når det er mørkt.

De fleste mennesker følger også denne rytme, idet de står op om morgenen sammen med solen og går i skole eller på arbejde og går i seng om aftenen, når mørket er faldet på. Det føles naturligt, og det er fordi, at kroppen er indstillet til at opretholde denne rytme. Groft set så fortæller lyset hjernen, hvornår den skal sove, og på mange tider af døgnet vil soveværelset ”passe sig selv” med hensyn til lyset.

Dog kan der være problemer både sommer og vinter, for lyset er ikke konstant hele året.
Om vinteren er det mørkt meget af dagen, og det vil ofte være meget mørkt, når det er morgen. Derfor kan mange udvikle en tendens til at have svært ved at komme op om morgenen, og eftersom det er mørkt meget af døgnet, så udvikler mange også en vinterdepression, idet lyset er med til at give kroppen D-vitamin. Det, man kan gøre i soveværelset for at skabe en lysere atmosfære, er at anskaffe sig en lysterapi-lampe med opvågningsfunktion. Den simulerer solens rytme, og gradvist lyser den soveværelset op – ligesom solen gør de andre årstider.

Om sommeren er problemet dog omvendt, idet det bliver meget tidligt lyst, og allerede ved 3-tiden om natten begynder det at lysne. Eftersom lyset påvirker hjernen og får den til at tro, at det er dag, så kan det være svært at sove i de lyse måneder. Man kan dog komme problemet relativt let til livs. Han foreslår, at du installerer meget mørke gardiner i soveværelset – eller rigtige mørklægningsgardiner. Man kan også anvende en sovemaske til øjnene, som holder lyset ude.

Især folk med skifteholdsarbejde er særligt udsatte for at opleve søvnproblemer, da deres døgnrytme konstant skifter.

Computerskærmen

Det er efterhånden blevet en vane for mange mennesker lige at tage computeren med ind i seng og tjekke de sidste nyheder eller mails. Det er en rigtig dårlig ide, idet det kunstige lys fra computeren (også fra telefon eller tablet) kan manipulere hjernen til at tro, at den skal være vågen og dermed påvirke hjernens opfattelse af nat og dag.

Brugen af skærmen i dagligdagen påvirker ikke nattesøvnen, men det gør brugen om aftenen og specielt de sidste par timer, før man skal sove. De moderne skærme har en meget høj koncentration af blåt lys, som har en meget stærk intensitet. Denne intensitet påvirker hjerne og krop og får mængden af stoffet melatonin i kroppen til at falde. Melatonin er kroppens naturlige søvn-stof, men hvis det falder, så øges vågenheden, og hjerterytmen stiger.

Derfor anbefales det at lægge skærmene væk de sidste par timer inden sengetid og lad være med at tage computer eller tablet med i seng. Hvis det er nødvendigt alligevel at anvende dem, så skru ned for lyset på skærmen. Man kan også downloade software, som kan regulere mængden af lys.

Udover lyset fra enheden anbefales det, at når vi skal forholde os til medier, nyheder eller et spil på vores telefon, holder vi neuronerne i hjernen i gang. Når hjerneaktiviteten kører på højt niveau, er det sværere at falde i søvn. Derfor anbefaler han, at man gearer hjernen ned omkring en times tid inden sengetid – og efterlader elektroniske apparater uden for soveværelset.

Find den rigtige dyne og hovedpude

En dyne er ikke bare en dyne, og en hovedpude er ikke bare en hovedpude. Når man investerer i sin liggekomfort med en elevationsseng, så ville det være synd ikke også at sørge for at have de bedste dyner og hovedpuder.

Den danske sengeekspert, Sengespecialisten, skriver, at det er meget vigtigt at vælge dyne og pude med omhu. Baseret på deres råd kommer her en guide til at finde de helt rigtige varianter:

Dynen

Sengespecialisten skriver, at der er mange forhold, man skal lægge mærke til, når man vælger dyne. En god dyne skal holde personen tilpas varm hver nat og have en god pasform og fyld. Fyldet er det første, man skal se efter, for dyner er fyldt med meget forskeligt fyld. Fiberdyner er de billigste, og de er lette at vaske. Herudover er de allergivenlige, idet dun og fjer kan skabe problemer for allergikere. Fiberdyner kan på den negative side være mindre isolerende og åndbare.

Man kan også købe dyner med fyld af dun. Dundyner koster mere end fiberdynerne, og det kan være besværligt at vaske dem. Dundynen er en meget let variant, hvilket kan have en positiv indvirkning på søvnen, og så holder den rigtig godt på varmen – derfor er en dundyne særlig god om vinteren.
Der er også forskel på dundyner, for kun få dundyner er fyldt med udelukkende dun – her vil ofte også være en blanding af større og mindre fjer. Man skal også være opmærksom på, at nogle dun er bedre end andre og har en højere kvalitet.

Inden for dyneverdenen er der tale om dynernes bæreevne. Det betyder i praksis, hvor godt de varmer. Dette vurderes på en skala fra 2-16, og en høj bæreevne er lig med en god varme, og at dunene ikke klumper sammen.

En dyne med høj bæreevne vil være let, luftig og isolerende, og dyner med flere dun end fjer vil altid have en højere bæreevne. Hvis man ønsker en dyne, der er helt i top af skalaen for bæreevne, så skal man investere i en ren edderdunsdyne, men prisen er også herefter. Sengespecialisten anbefaler, at man går efter en dyne, der har en bæreevne på ti eller derover.

Man bør også være opmærksom på noget så lavpraktisk som dynens længde. Tommelfingerreglen lyder, at dynen altid skal være 30 centimeter længere end ens egen højde. Mange standard-dyner er på 200 centimeter i længden og 140 centimeter i bredden, så hvis man er i nærheden af de 180 cm eller højere, så vil en standard-dyne ikke altid være et godt valg. Der findes en del dyner med en længde på 220 centimeter, som man i så fald bør overveje.

Hovedpude

De fleste kender problemerne ved at finde sig til rette på en pude, når man endelig ankommer til hotelværelset efter en lang rejse. Det er netop fordi, at de fleste har brug for en meget bestemt type hovedpude for at sove ordentligt.

Sengespecialisten anbefaler, at man bør gå efter en høj pude, hvis man overvejende sover på siden. Det gør, at nakken ikke belastes så meget, og jo mere bredskuldret man er, jo højere pude har man også behov for – derfor vil mænd generelt have brug for højere puder end kvinder.

Sover man mest på ryggen, bør man have en lavere pude. En lav pude giver nemlig mest støtte til nakken, hvis man ligger på ryggen. Man kan derfor lettere slappe af, og rygsøjlen vil blive naturligt udstrakt.

Sover man på maven, skal man også gå efter en lav pude, der ikke har for meget fyld. Det giver en mere behagelig og naturlig komfort for nakken og forhindrer en unaturlig krumning. Dog anbefaler Sengespecialisten ikke, at man sover på maven, for det er ikke anatomisk korrekt og belaster både nakke og ryg.

Søvn og træning

Der findes en direkte sammenhæng mellem søvn og træning, og sammenhængen går begge veje. På den ene side er træningen med til at bruge kroppens energi og dermed gøre den naturlig træt, og på den anden side skal der hvile og restitution til efter en omgang motion. En af fordelene ved en elevationsseng, hvis man ofte er fysisk aktiv og træner meget, er at man kan justere sin liggeposition. Dette gør at man kan tilpasse sengen, så man ligger bedste muligt, hvis man eksempelvis har ømme muskler efter træning.

Det er også en god at investere i en dobbeltseng, selvom man bor alene. En dobbeltseng giver plads til at du kan slappe af i hele kroppen og opnå de liggepositioner der passer bedste til en restituerende krop, uden at du vil opleve pladsbegrænsninger i sengen. Det vil typisk kunne blive et problem i en enkeltmandsseng.

Forskere har lavet utallige undersøgelser, der alle har den samme konklusion. Blandt andet har et hold forskere fra Stanford University lavet en undersøgelse blandt ældre, der klagede over søvnproblemer. Alle disse personer bevægede sig ikke ret meget, og derfor udviklede forskerne træningsprogrammer til den enkelte person, som skulle holde dem moderat aktive mindst en halv time hver dag. Forskerne fulgte de ældre over længere tid, og hurtigt rapporterede de ældre, at deres søvnkvalitet var blevet markant forbedret. Også deres generelle velvære og velbefindende var blevet bedre.

Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor også, at alle voksne får minimum en halv times motion om dagen.

Når man træner meget, er hvile også vigtig. Det er den, idet det er under søvnen, at muskelmassen genopbygges efter træningens belastning, og cellerne fornys. Og det er altså her at en elevationsseng for mange kan være nyttig, så du altid kan justere din liggeposition, så den passer bedste til dine ømme muskler i kroppen. Læg dog også mærke til, at man ikke bør træne eller være meget fysisk aktiv i timerne op til sengetid. Det får kroppen op i gear i stedet for at køre kroppen træt, og derfor vil man få sværere ved at falde i søvn.

Tips til bedre nattesøvn – det skal du gøre, og det skal du undgå inden sengetid

Baseret på information fra Vidensråd for Forebyggelse samt National Geographic giver vi her nogle generelle råd til at få en bedre nattesøvn. Vi kommer ind på, hvad man bør gøre, og hvad man ikke bør gøre umiddelbart inden sengetid.

Dette bør du gøre umiddelbart inden sengetid

  • Luft ud – både morgen og også lige inden sengetid, for så er luften helt frisk.
  • Yoga eller mindfulness –hvis kroppen er i balance og ikke er spændt, kan du lettere sove – prøv yoga, mindfulness, vejrtrækningsøvelser eller afspændingsteknikker.
  • Forbered kroppen på søvn – forsøg at være rolig og afslappet en halv til en hel time før sengetid. Sluk for elektronikken og find roen. Man kan også sætte sig i rolige omgivelser og læse dagens avis eller en bog, der ikke er alt for spændende.
  • Mærk efter om du er træt – man kan ikke sove, hvis man ikke er træt. Selv om det kan virke frustrerende, hvis man skal op tidligt næste dag, så lad være med at forcere søvnen, for det virker ikke. Læs i stedet i en avis eller en bog men lad mobiltelefonen være. Elektroniske apparater øger kun vågenheden med det blå lys.
  • Te – nogle personer har glæde af at drikke en kop te sent om aftenen. Man kan eventuelt brygge te med beroligende urter. Alene duften af dem vil gøre kroppen mere afslappet.
  • Lad tankerne hvile – man kan ikke sove, hvis tankerne hvirvler rundt inde i hovedet. Skriv alle tanker ned på en blok og lad dem overnatte der.
  • Et varmt bad – et rart og uforstyrret bad (gerne i et badekar) kan få kroppen til at slappe mere af.
  • Professionel hjælp – hvis du har vedvarende og meget forstyrrende søvnproblemer, bør du opsøge læge eller anden professionel hjælp.

Dette bør du ikke gøre inden sengetid

  • Drikke kaffe – kroppen påvirkes af koffein, som giver den et energi-boost.
  • Drikke alkohol – alkohol kan både sløve kroppen og give den energi, men det kan også give urolig søvn.
  • Spise mad – en tom og larmende mave vil holde dig vågen. Spis en lille smule – for eksempel knækbrød, hvis du er glubende sulten. Ellers så hold indtagelsen af mad nede inden sengetid, for mad giver ny energi til kroppen. Især fedt og sukker holder kroppen vågen.
  • Motion – motion er sundt for kroppen, for en træt krop sover bedre. Men ikke inden sengetid, for fysisk aktivitet får kroppen til at vågne op. Bevæg dig i stedet i løbet af dagen, så kroppen bliver naturligt, fysisk træt og udmattet.
  • Sovepiller – undgå sovepiller og anvend dem kun, hvis det er strengt nødvendigt. Sovepiller gør søvnen unaturlig og sætter kroppens renselsesprocesser ud af balance.
  • Computer eller telefon – det kunstige lys fra skærmen påvirker hjernens opfattelse af nat og dag og får koncentrationen af melatonin i kroppen til at falde. Dermed kommer man til at føle sig mere vågen.

9 hurtige om elevationssenge

Hvad koster en elevationsseng?

Du kan få elevationssenge i mange forskellige prisklasser, men de er som regel dyrere end senge uden indbygget elevation, fordi de har ekstra funktioner. Som hovedregel vil du kunne finde elevationssenge i prislejet 20.000 til 50.000 kroner alt efter mærke, type, størrelse osv.

Du kan dog spare mange penge, hvis du holder øje med tilbud på elevationssenge, hvor du får samme kvalitet til en billigere pris.

Er elevationssenge gode?

Ja, elevationssenge er gode. Ikke kun fordi de er behagelige at ligge i, men de giver dig ekstra mange muligheder for at komme til at sidde og ligge helt rigtigt. Holder du af at sidde i sengen og læse en god bog, har brug for at kunne hæve fodenden om natten eller svært ved selv at komme ud af sengen, kan elevation være et ekstra godt valg.

Hvilken type madras til elevationsseng?

En elevationsseng består ofte af 3 lag: en bund med indbygget elevation, en springmadras og øverst en topmadras. Springmadrassen skal kunne følge elevationsbunden, så den former sig efter dine ønsker, når du vil hæve eller sænke fod- og hovedenden. En boksmadras vil eksempelvis slet ikke fungere, da bunden er fast og derfor ikke kan give sig med sengens konturer. Husk også en passende topmadras som øverste lag til din elevationsseng.

Hvad er en god elevationsseng?

En god elevationsseng har først og fremmest en solid konstruktion og gode madrasser, der sikrer kroppen god støtte for natten. Elevationssengens indbyggede motor skal også være pålidelig og kraftfuld, men den må endelig ikke larme. Larmer elevationsmotoren kan det være forstyrrende for ikke kun din egen, men også en evt. partners søvn.

En god elevationsseng er stabil, behagelig at ligge i og kan uden larm justeres efter dine ønsker.

Kan man bruge en springmadras til en elevationsseng?

Ja, nogle elevationssenge består af en elevationsbund med en springmadras, mens andre har en elevationsbund med indbygget madras, der kan bruges med en ekstra springmadras ovenpå. Springmadrasser har ikke en fast bund, så de kan følge bundens konturer. Derfor anbefales det, hvis du skal bruge en madras med din elevationsseng. Det er dog vigtigt, du får en madras med den rigtige fasthed til din kropsvægt.

Hvor høj er en elevationsseng?

Elevationssenge er ofte høje, fordi de både har en indbygget elevationsmotor i bunden, men også fordi de ofte består af 3 lag madrasser. De ekstra lag madrasser giver en god komfort, så din krop får en ergonomisk trykaflastning og kan slappe af.

Som udgangspunkt er elevationssenge omkring 60 cm i højden, men det kan variere fra model til model, men også alt efter hvilke ben du vælger.

Hvordan virker en elevationsseng?

En elevationsseng har en indbygget motor, der kan kontrollere elevationsbunden. Elevationsbunden er opdelt i led, der kan bevæge sig, så hoved- og fodenden kan justeres op og ned. Ofte får du en trådløs fjernbetjening med til din elevationsseng, så du kan styre hele sengen med et enkelt tryk på en knap. Flere modeller i dag kommer også med en app, så du kan styre sengen fra din smartphone eller tablet.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af elevationsseng?

Uanset hvilken seng du skal købe, så skal du være opmærksom på størrelse, kvalitet og fasthed af madrasserne. Størrelse og kvalitet er op til dine behov – og pengepung. Fastheden af madrassen skal passe til din kropsvægt, så du får den rette støtte.

I forhold til elevationssenge er det også vigtigt, at du er opmærksom på selve elevationsbunden og den indbyggede motor er af høj kvalitet.

Kan man skifte madras på en elevationsseng?

Ja, mange elevationssenge har en elevationsbund, hvor du selv kan tilføje din egen madras. Det er dog vigtigt, at madrassen er lavet til elevationssenge, så den kan følge konturerne af bunden og give dig den ønskede sidde- eller liggestilling i sengen. Når du vælger springmadras til elevationssenge, så husk at få den fasthed, der passer til din kropsbygning og vægt. Sørg også for at få fat i en god topmadras.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Tempur Spring Bokselevationsseng

Bedworld Bruxelles elevationsseng - dansk design

Bedworld Copenhagen Royal elevationsseng

Wonderland Sonate 522 

Krone Deluxe Elevation

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme