Fossil smartwatch test 2021 – Her er de 8 bedste Fossil ure på markedet

Senest opdateret den 0

Her i denne artikel får du et overblik over markedets bedste Fossil smartwatches.

Det drejer sig om i alt 8 modeller, der hører til blandt eksperternes favoritter.

Artiklen er bygget op således, at de udvalgte Fossil ure bliver gennemgået et ad gangen. Vi starter med at levere viden om, hvad eksperterne har af fordele og ulemper, og herefter beskriver vi, hvordan hvert Fossil smartwatch fungerer.

Efter denne gennemgang bringer vi en liste over de ekspertkilder, vi henviser til, samt links til deres tests. Derefter følger en guide til andre relevante tests og artikler, som du måske vil finde interessante.

Denne Fossil smartwatch test artikel indeholder:
🔸 Overblik over de 8 bedste Fossil ure på markedet
🔸 Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸 Yderligere information om apparaternes funktioner
🔸 Viden om hvad et smartwatch kan
🔸 Gode råd før du køber dit nye Fossil ur
🔸 Gennemgang og links til diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸 En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Fossil smartwatch test 2021 – Her er de 8 bedste, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af 8 af de bedste Fossil ure på markedet. Her findes både testvindere, topscorere, favoritter og øvrige således, at variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan det ses, hvad eksperterne fremhæver ved hver model, og her vil man også kunne se prissammenligning af de forskellige apparater. På den måde kan man hurtigere og nemmere se, hvor man kan finde de laveste priser.


Fossil Gen 5 Carlyle

Testvinder hos teknologimagasinet Androidcentral.com
4 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
4,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Androidauthority.com

Fossil Gen 5 Carlyle

i samarbejde med PriceRunner

Fossil Gen 5 Carlyle er blevet testet af tre hold eksperter fra henholdsvis teknologimagasinerne Androidcentral.com, Techradar.com og Androidauthority.com, og alle tre ekspertkilder er meget imponerede over dette Fossil smartwatch.

Androidcentral.com tildeler endda modellen en placering som testvinder. Denne flotte placering gives, idet eksperterne fremhæver mange aspekter som plusser. Det drejer sig blandt andet om designet, der giver dette Fossil watch et klassisk armbåndsur-udtryk. Det er meget smalt og let at bære, og man lægger knap nok mærke til, at man har det på. Herudover kommenterer eksperterne, at produktet er fyldt med moderne teknologi og funktioner. Dog føles skærmen lidt mørk, når der er direkte sollys. Androidcentral.com opsummerer oplevelsen således: ”The Fossil Gen 5 Carlyle is a complete package of style and performance that helps to make this the best Fossil has to offer”.

Techradar.com har tillige testet dette Fossil ur, og de kalder det for ”The most high-tech Fossil yet”. Der tildeles 4 ud af 5 stjerner, og eksperterne forklarer, at dette er et af de bedste smartwatches på markedet. De understreger, at det ikke er fejlfrit, men der findes rigtig mange fine elementer, hvoraf de alsidige funktioner og et godt batteri fremhæves. Hertil er det solidt og pålideligt, og det kommer til en fornuftig pris al kvaliteten taget i betragtning.

Stilfuldt men moderne

Fossil Gen 5 Carlyle vil være et godt valg, hvis man ønsker et Fossil smartwatch med alle de nyeste funktioner, men samtidig foretrækker et design, der er stilfuldt og elegant. Det kommer med en flot læderrem, der er udskiftelig samt en urskive, der er rund og med klare farver. Skærmen er en AMOLED-skærm med touch, og materialet på selve uret er rustfrit stål.

Produktet er pakket med den mest moderne teknologi, og derfor kan du anvende dette Fossil ur til blandt andet at se notifikationer, foretage betaling, betjene musik samt måle puls og aktivitet. Der er tillige en GPS, som især vil tiltale de aktive plus en indbygget lygte.

Stærk teknologi

Fossil Gen 5 Carlyle kommer dertil med en rigtig stærk processor og meget hukommelse – der er en kapacitet på 8 GB. Yderligere er det vandtæt, så man kan sagtens have det på i badet eller i vandet, og så findes der gode muligheder for kommunikation – både via Bluetooth og Wi-Fi.

Dette Fossil watch kører på batteri, og batterilevetiden ligger på op til 36 timer per opladning. Der er forskellige batteritilstande, der kan forlænge eller forkorte levetiden. Man kan anvende produktet til sin iPhone eller Android smartphone.

Specifikationer ved Fossil Gen 5 Carlyle – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Læder
🔴 Opløsning: 416 x 416 pixels
🔴 Skærm: AMOLED
🔴 Kapacitet: 8 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 36 timer per opladning
🔴 GPS: JaPulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,4 centimeter
🔴 Vægt: 80 gram

Fordele ved Fossil Gen 5 Carlyle
🔵 Testvinder
🔵 Flot design
🔵 Mange smart- og aktivitetsfunktioner
🔵 Med indbygget lygte
🔵 Anvendelig med både iPhone og Android


Fossil Gen 4 Q Venture

Kåret til ”Bedste værdi” hos teknologimagasinet Androidcentral.com
Kåret til ”Det hotteste smartwatch” hos rejse- og livsstilsbloggen Thefairytaletraveler.com
3,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com

Fossil Gen 4 Q Venture

i samarbejde med PriceRunner

Fossil Gen 4 Q Venture er blevet testet af tre forskellige hold eksperter, som inkluderer teknologimagasinerne Androidcentral.com og Wareable.com samt rejse- og livsstilsbloggen Thefairytaletraveler.com. Alle tre steder opnår dette Fossil smartwatch høj ros.

Androidcentral.com kårer modellen til ”Bedste værdi”, idet de mener, at man her får en del for pengene. Eksperterne uddeler ros for det flotte design med masser af gode funktioner, og så kommer det oven i købet til en overkommelig pris – al kvaliteten taget i betragtning. Herudover fremhæves især skærmens levende farver og højde tydelighed, og så er det et plus, at vandtætheden er høj. Eksperterne opsummerer oplevelsen med dette Fossil smartwatch således: ”If you are looking for a great looking watch and would like to save some money, the Fossil Venture is a good one to check out”.

Teknologimagasinet Wareable.com tildeler 3,5 ud af 5 stjerner og kalder uret for ”A stylish, everyday watch that gets some welcome new features”. Det fremhæves, at det er en fin tilføjelse til Fossils række af smart-ure, og især designet vækker begejstring. Derudover roses de gode betalingsmuligheder, GPS’en, brugervenligheden, prisen og pulsmålingerne. Dog vil man nok have brug for mere på fitness-området, hvis man er seriøs omkring sin træning, noteres det.

Enkelt men godt

Fossil Gen 4 Q Venture hører til de mere enkle Fossil ure, hvilket betyder en lavere pris, men stadig masser af kvalitet. Produktet kommer i et stærkt materiale i rustfrit stål med en udskiftelig læderrem for et flot og elegant udtryk.

Skærmen er en AMOLED-skærm med touch, og skiven er rund og med klare farver. Kapaciteten ligger på 4 GB, hvilket er udmærket. Derudover findes der flere smart-funktioner, som blandt gør det muligt at se notifikationer og beskeder, måle aktivitet og puls, høre musik, foretage betalinger og anvende GPS.

Personligt ur

Der er fine muligheder for selv at designe og personliggøre uret, da man kan vælge sine egne billeder. Urskiven er indstillelig, og dermed kan man designe efter humør. Apparatet kører på batteri, og batterilevetiden er op til 24 timer per opladning – dette afhænger selvfølgelig af, hvor meget man bruger det. Opladningen kan foretages trådløst.

Herudover findes der Bluetooth og Wi-Fi, og dette Fossil watch er kompatibelt med iPhones og Android-telefoner. Som en smart bonus er der en indbygget og praktisk lygte, og så er det vandtæt nok til at komme med i bad eller ud at svømme.

Specifikationer ved Fossil Gen 4 Q Venture – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Læder
🔴 Skærm: AMOLED
🔴 Kapacitet: 4 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 24 timer per opladning
🔴 GPS: Ja
🔴 Pulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 3,1 centimeter
🔴 Vægt: 48 gram

Fordele ved Fossil Gen 4 Q Venture
🔵 Topscorer i eksperttests
🔵 Elegant
🔵 Overkommelig pris
🔵 Gode smart-funktioner
🔵 Indbygget lygte


Fossil Sport

Kåret til ”Bedste fitness-ur” hos teknologimagasinet Androidcentral.com
4 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
3,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Tomsguide.com

Fossil Sport

i samarbejde med PriceRunner

Fossil Sport er blevet testet hos 3 hold eksperter, der tæller teknologimagasinerne Androidcentral.com, Techradar.com og Tomsguide.com. Over hele linjen modtager dette Fossil smartwatch flotte scorer og anmeldelser.

Androidcentral.com kårer modellen til ”Bedst fitness-ur” og forklarer, at et ur til træning bør have nogle specifikke funktioner for at være optimalt: Disse oplistes som sensorer for datamålinger, et godt batteri og en lav vægt, og det noteres, at dette Fossil ur besidder alle disse – plus rigtig meget mere. Det nævnes, at det er skabt af høj kvalitet, og som en bonus ser det også flot ud. Grunden til, at det ikke kåres til testvinder, er, at der mangler RAM, kommenteres det. Eksperterne opsummerer oplevelsen med apparatet således: ”So if you want a watch with some pizazz while you get your sweats on, the Fossil Sport is just the ticket”.

Techradar.com tildeler 4 ud af 5 stjerner og kalder dette Fossil watch ”Fitter. Happier. More productive” og skriver, at det er et fantastisk ur til fitness-entusiasten. Dog kan den høje pris og det meget letvægtsagtige design holde nogle forbrugere tilbage. Leder du dog efter en velfungerende trænings-makker, så er det svært at finde et bedre valg, kommenteres det.

Bedst til sport

Hvis du ønsker et smart-ur fra et anerkendt mærke, der har en høj profil inden for aktivitet, så vil Fossil Sport være et godt valg. Her er tale om et fitness-smartur, og det kan ses på flere fronter: Blandt andet på designet, for apparatet er meget sportspræget i udtrykket. Dermed er det ikke så æstetisk elegant som øvrige Fossil ure.

Der findes dertil en GPS samt mange muligheder for målinger inden for aktivitet, og disse kan let ses ved at scrolle mellem dataene. Der er gode træningsmål indbygget, og uret motiverer dig til at nå dine mål. Der er en skarp pulsmåler ved håndleddet, som kan hjælpe dig til bedre at forstå din tilstand, og modellen kan vise dig, hvornår du er mest stresset.

Flot skærm

Selv om der er fokus på sport, fungerer det fint som et smart-ur. På urskiven kan man nemlig direkte se for eksempel notifikationer og opkald. Kapaciteten er fin på 4 GB, og opløsningen på skærmen er høj og flot.

Herudover er det vandtæt, så det kan sagtens bæres, hvis man skal svømme, og der er en lang batterilevetid på op til to døgn. Varianten er kompatibel med både iPhones og Android-telefoner, og der kan kommunikeres via Bluetooth og Wi-Fi. Som en smart ekstrafunktion er der en integreret lygte.

Specifikationer ved Fossil Sport – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Aluminium
🔴 Materiale, rem: Silikone
🔴 Opløsning: 390 x 390 pixels
🔴 Skærm: AMOLED
🔴 Kapacitet: 4 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 48 timer per opladning
🔴 GPS: Ja
🔴 Pulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: JaKompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,3 centimeter
🔴 Vægt: 40 gram

Fordele ved Fossil Sport
🔵 Topscorer i eksperttests
🔵 Skabt til fitness-entusiasten
🔵 Sports-design
🔵 Se notifikationer og opkald
🔵 Gode pulsmålinger


Fossil Gen 5 Julianna

Kåret til ”Mest moderigtige smartwatch” hos teknologimagasinet Androidcentral.com
4 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Pocket-lint.com

Fossil Gen 5 Julianna

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Komplett.dk 2.290,00 2.290,00 Læs mere

 

To forskellige ekspertpaneler har testet Fossil Gen 5 Julianna, og disse tæller teknologimagasinerne Androidcentral.com og Pocket-lint.com. Begge kilder er meget begejstrede og tildeler flotte kommentarer og scorer til dette Fossil smartwatch.

Androidcentral.com kårer modellen til ”Mest moderigtige smartwatch”, og dermed er eksperterne især imponerede over designet og udtrykket. Uret er dog mere end blot et flot smykke, understreges det, for der findes høj kvalitet og mange funktioner her. Dette tæller blandt andet en stærk processor, meget plads, mange RAM, mikrofon, højttaler med videre. På minussiden savnes der et bedre batteri, og så er skærmen svær at aflæse i direkte sollys.

Eksperterne opsummerer oplevelsen med apparatet således: ”With the Julianna, Fossil has packaged everything the Gen 5 Carlyle (testvinderen) has to offer into a wearable with just a bit more fashion sense”.

Pocket-lint.com er tillige begejstrede og skriver, at hvis man ikke er til Apple, så vil Fossil Gen 5 Julianna være det oplagte valg: Det er velfungerende og kommer de tidligere versioners problemer til livs med bedre batteri og GPS samt pulsmåling og en generelt mere smidig præstation. Dog noteres det, at her er tale om et stort ur rent fysisk, og personer med smalle håndled vil i nogle tilfælde opleve, at det føles ubehageligt at bære hele dagen.

Designet til både kvinder og mænd

Fossil Gen 5 Julianna er skabt til at være Fossil Gen 5’s variant til kvinder. Uret er derfor lidt mere mod den feminine side, men forskellene er ikke markante mellem Julianna og Carlyle, der er ”mande-versionen”.

Kvaliteten og indmaden er dog den samme, hvilket gør dette Fossil watch til et rigtig godt køb – især til den forbruger, der foretrækker det nyeste og bedste. Dette ur kan nemlig mange ting, og smart-funktionerne ligger i den meget moderne ende: Det inkluderer både muligheden for at se notifikationer, beskeder og opkald fra telefonen, betjene musik og foretage betalinger.

Også til træning

Herudover er der en række sundheds- og træningsfunktioner, som blandt andet pulsmåling og aktivitetsmåling. Dertil kommer en GPS samt en indbygget lygte. Processoren er stærk, og der er en kapacitet på 8 GB, hvilket er en del. Det er vandtæt, så man kan bade og svømme med det, og selve materialet er af rustfrit stål.

Skærmen er en AMOLED touchskærm, og man kan kommunikere via Bluetooth og Wi-Fi. Batteriet er skabt til at kunne holde længe, og holdbarheden ligger derfor på op til 36 timer per opladning. Man kan skifte batteritilstand for at spare på strømmen. Yderligere er dette Fossil ur kompatibelt med både iPhones og Android-telefoner.

Specifikationer ved Fossil Gen 5 Julianna – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Metal
🔴 Opløsning: 416 x 416 pixels
🔴 Skærm: AMOLED
🔴 Kapacitet: 8 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 36 timer per opladning
🔴 GPS: Ja
🔴 Pulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,4 centimeter
🔴 Vægt: 80 gram

Fordele ved Fossil Gen 5 Julianna
🔵 Populær hos eksperterne
🔵 Til både mænd og kvinder
🔵 Kan se notifikationer, anvendes til at høre musik og foretage betaling direkte
🔵 Gode fitness- og træningsmålinger
🔵 Høj kapacitet og AMOLED touchskærm


Fossil Collider

Kåret til ”Bedste hybrid-smartwatch” hos teknologimagasinet Androidcentral.com
3,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
8 ud af 10 stjerner hos teknologimagasinet Androidpolice.com

Fossil Collider

i samarbejde med PriceRunner

Fossil Collider er blevet testet af 3 ekspertpaneler, der inkluderer teknologimagasinerne Androidcentral.com, Techradar.com og Androidpolice.com. Dette Fossil smartwatch modtager her flotte topscorer over hele linjen.

Androidcentral.com kårer modellen til ”Bedste hybrid-smartwatch”, idet de mener, at dette Fossil ur formår at kombinere et traditionelt design med velfungerende smart-funktioner. Det betyder, at man her ikke får en touch-skærm, og derfor sker betjeningen via knapperne på siden, og skærmen leverer heller ikke et farverigt udtryk. Til gengæld har batteriet en virkelig lang levetid, noteres det, og der er gode muligheder for selv at påvirke designet.

Eksperterne opsummerer oplevelsen med apparatet således: ”It’s called a hybrid for a reason: You get the best of both worlds”.

Techradar.com tildeler 3,5 ud af 5 stjerner og anbefaler det især til den forbruger, der aktivt leder efter et hybrid-smartur. Det fremhæves, at det føles som et frisk pust, der kommer med veludvalgte funktioner.

Hybrid-ur

Ønsker du dig en mellemting mellem et traditionelt ur og et smart-ur, så vil Fossil Collider være et godt valg. Det betyder, at man får det bedste fra begge verdener uden decideret at gå i dybden med nogen af typerne.

Designet er derfor virkelig flot og stilfuldt, og urskiven ligner en helt almindelig en. Materialet er rustfrit stål, mens remmen er af læder. Det giver en lang holdbarhed såvel som et flot æstetisk udtryk. Eftersom det er en hybrid-variant, vil der ikke være lige så mange funktioner som hos de øvrige smartwatches, men der er stadig de mest essentielle.

Moderne teknologi

Det betyder, at man stadig vil kunne parre uret med telefonen således, at der vises både notifikationer, beskeder og opkald direkte på skiven. Derudover findes der et par enkle aktivitetsmålinger, som gør, at man overordnet set kan holde styr på sundheden.

Dette Fossil watch kører på batteri, som kan holde i op til 2 dage. Der er Bluetooth og Wi-Fi til kommunikation med øvrige enheder, og der er fuld kompatibilitet med både iPhones og Androids.

Specifikationer ved Fossil Collider – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Læder
🔴 Batterilevetid: Op til 48 timer per opladning
🔴 GPS: Nej
🔴 Pulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,2 centimeter
🔴 Vægt: 72 gram

Fordele ved Fossil Collider
🔵 Topscorer i eksperttests
🔵 Hybrid
🔵 Æstetisk design
🔵 Mellemting mellem traditionelt ur og smartur
🔵 Essentielle smart-funktioner


Fossil Gen 3 Q Venture

3,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
3,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com
4,1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.co.uk

Fossil Gen 3 Q Venture

i samarbejde med PriceRunner

To forskellige hold eksperter har testet Fossil Gen 3 Q Venture med gode resultater, og disse omfatter teknologimagasinerne Techradar.com og Wareable.com. Herudover har brugerne hos Amazon stor ros til overs for dette Fossil smartwatch.

Techradar.com giver 3,5 ud af 5 stjerner, og dermed har de både fundet plusser og minusser. Derfor kalder de også uret ”A sleek smartwatch that’s slightly short on features”. Altså et designmæssigt flot ur, der mangler et par funktioner. Hertil forklares det, at det er meget behageligt at bære med en skarp skærm samt en velfungerende processor og et godt batteri. Dog bemærkes det, at især fitness-entusiaster nok vil føle, at funktionerne ikke er tilstrækkelige.

Wareable.com giver ligeledes 3,5 ud af 5 stjerner og forklarer, at her er tale om et attraktivt Fossil ur, der leverer, hvad der forventes. Det kan designes efter behov rent udseendemæssigt, og det gør det spændende for begge køn. Funktionsmæssigt skiller det sig dog ikke væsentligt ud, og der savnes nogle af de moderne funktioner, såsom muligheden for at betale direkte.

Eksperterne opsummerer oplevelsen således: ”A slim watch that’s a good fit for men and women”.

Generation 3 til både mænd og kvinder

Fossil Gen 3 Q Venture vil være et godt valg, hvis man ønsker et Fossil smartwatch, der kan det mest basale i forhold til smart-funktioner og aktivitetsmålinger. Her er tale om en generation 3-version, som derfor er lidt funktionsfattigere end de nyere generationer. Til gengæld vil prisen gerne være lavere.

Modellen er dog stadig flot skabt i stærkt rustfrit stål. Det gælder både selve skiven og remmen. Det er enkelt og simpelt i udtrykket med en rund OLED-skærm. Denne er måske ikke er den nyeste standard, men den leverer stadig høj kvalitet. Hertil er der en kapacitet på 4 GB, som er udmærket.

De essentielle funktioner

Som nævnt har produktet de mest essentielle funktioner, og disse tæller blandt andet visning af notifikationer, beskeder og opkald. Dog skal det nævnes, at der ikke er mulighed for direkte betaling. På fitness-siden er det muligt at få basale målinger som kalorieforbrænder, distance og skridttæller, men der er ikke hverken pulsmåler eller GPS.

Fossil Gen 3 Q Venture er som en bonus vandtæt og kommer med en batterilevetid på op til 24 timer, før det skal oplades igen. Det er kompatibelt med iPhones og Android-telefoner, og der er Bluetooth og Wi-Fi til kommunikation med andre enheder.

Specifikationer ved Fossil Gen 3 Q Venture – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Rustfrit stål
🔴 Opløsning: 320 x 290 pixels
🔴 Skærm: OLED
🔴 Kapacitet: 4 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 24 timer per opladning
🔴 GPS: Nej
🔴 Pulsmåler: NejVandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,2 centimeter

Fordele ved Fossil Gen 3 Q Venture
🔵 Topscorer i eksperttests
🔵 Velfungerende generation 3-ur
🔵 Fin pris
🔵 Lidt simplere model
🔵 God kompatibilitet og kommunikationsmuligheder


Fossil Gen 4 Explorist

3,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Bestbuy.com
4,2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.com

Fossil Gen 4 Explorist

i samarbejde med PriceRunner

Fossil Gen 4 Explorist er blevet testet af eksperterne fra teknologimagasinet Techradar.com, hvor det modtager en pæn score. Også brugerne er begejstrede for dette Fossil smartwatch hos henholdsvis Bestbuy.com og Amazon.com.

Techradar.com giver modellen 3,5 ud af 5 stjerner og er dermed fint tilfredse. Det forklares, at det ikke er det mest avancerede smartur på markedet, men det kommer stadig med en masse moderne og brugbar teknologi samt et rigtig flot design. Herudover nævnes det, at produktet har en fornuftig pris, så man går ikke galt i byen med dette ur.

Eksperterne opsummerer oplevelsen med apparatet således: ”With Generation 4, Fossil has solved some of the biggest problems with the range and the Fossil Gen 4 Explorist is a solidly recommendable smartwatch because of this new tech”.

Også brugerne er meget begejstrede, og hos begge forhandlersiderne Bestbuy.com og Amazon.com tildeles den 4,2 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Brugerne fremhæver forskellige aspekter som positive, men den høje kvalitet, det flotte design og de gode funktioner går igen flere steder.

Flot Generation 4

Fossil Gen 4 Explorist hører til i Generation 4 og er dermed en velfungerende variant, der føles moderne og tidssvarende. Designet er et af disse elementer, og dette er sofistikeret og elegant med en urskive i rustfrit stål og en rem i læder eller silikone.

Skærmen er med touch og er en såkaldt AMOLED-skærm. Med den meget høje opløsning fremstår den levende og letlæselig, og det øger brugervenligheden. Ud over touch er der et par knapper på siden. Indmaden giver forbrugeren alt, hvad han eller hun kunne ønske sig, og dette inkluderer for eksempel en kompatibilitet med iPhones såvel som Android-telefoner samt en kommunikation via Bluetooth og Wi-Fi. 

Foretager mange målinger

Fossil Gen 4 Explorist tilgodeser både den forbruger, der er mest interesseret i smart-funktionerne og fitness-entusiasten. Dette er muligt, idet skærmen er i stand til både at vise notifikationer, beskeder og opkald, vælge musik og endda foretage betalinger – direkte fra håndleddet.

Derudover er der skarpe fitness-funktioner som distancemåler, skridttæller, kalorieforbrænder, GPS og pulsmåling. Dertil kan man sætte mål for sin daglige træning, som uret motiverer en til at nå. Som en bonus er modellen vandtæt, så man kan sagtens bade eller svømme med det på, og så ligger batteritiden på omkring 24 timer per opladning.

Specifikationer ved Fossil Gen 4 Explorist – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Læder, silikone
🔴 Opløsning: 454 x 454 pixels
🔴 Skærm: AMOLED
🔴 Kapacitet: 4 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 24 timer per opladning
🔴 GPS: Ja
🔴 Pulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,5 centimeter
🔴 Vægt: 141 gram

Fordele ved Fossil Gen 4 Explorist
🔵 Topscorer i eksperttest
🔵 Stilfuldt og elegant
🔵 Kompatibelt med iPhones og Android
🔵 Viser notifikationer og lader dig vælge musik og foretage betalinger
🔵 Flere fitness-funktioner som pulsmåling og GPS


Fossil Gen 5 Garrett

4 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Pocket-lint.com
4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Fossil.com

Fossil Gen 5 Garrett

i samarbejde med PriceRunner

Fossil Gen 5 Garrett er blevet testet af teknologimagasinet Pocket-lint.com, som tildeler 4 ud af 5 stjerner og dermed er meget tilfredse. Derudover har brugerne hos producenten tillige afprøvet dette Fossil smartwatch med stor begejstring og giver det 4,4 ud af 5 stjerner.

Techradar.com kalder modellen en blanding af ”stil og substans” og er derfor glade for det ydre såvel som det indre. Eksperterne mener, at dette er et af de flotteste smart-ure overhovedet, og det emmer af luksus. Som en bonus er prisen desuden mod den lavere ende. Herudover høster produktet ros for GPS og pulsmåler samt for at være udstyret med en skarp skærm. På den negative side savnes et bedre batteri og en stærkere magnet til opladning.

Eksperterne opsummerer oplevelsen således: ”This is a stellar everyday lifestyle-focused smartwatch”.

Stort og markant

Hvis du leder efter et bemærkelsesværdigt Fossil smartwatch, så vil Gen 5 Garrett-varianten være et fint valg. Uret er nemlig kraftigt og fylder en del, og man vil lægge mærke til det. Designet er kronografisk og minder lidt om de klassiske stopure med de mange knapper. Dog findes der også touch til betjening. Udtrykket er meget maskulint.

Indvendigt er modellen pakket med moderne teknologi således, at man får et produkt, der både har smartfunktioner og funktioner til træning og sundhed. Angående smartfunktioner så kan man her se notifikationer fra blandt andet sociale medier, beskeder og opkald samt kalender via parringen med telefonen, og det er muligt at styre musik og betale direkte.

Hjælper din sundhed

Derudover er der en række trænings- og sundhedsfunktioner, der hjælper til en bedre hverdag. Det inkluderer målinger for distance, kalorier og skridt, men også mere avancerede som GPS og pulsmåling. Dog er uret mere et livsstils-ur, end det er skabt til fitness.

Hertil er det kompatibelt med iPhones og Android-telefoner, og Bluetooth og Wi-Fi giver en let kommunikation. Batteriet har en levetid på omkring 24 timer per opladning, så hvis man lader det op hver dag, vil der være batteri nok.

Specifikationer ved Fossil Gen 5 Garrett – nøgleoplysninger
🔴 Producent: Fossil
🔴 Type: Fossil smartwatch
🔴 Materiale, ur: Rustfrit stål
🔴 Materiale, rem: Silikone
🔴 Opløsning: 416 x 416 pixels
🔴 Skærm: AMOLED
🔴 Kapacitet: 8 GB
🔴 Batterilevetid: Op til 24 timer per opladning
🔴 GPS: Ja
🔴 Pulsmåler: Ja
🔴 Vandtæt: Ja
🔴 Bluetooth: Ja
🔴 Wi-Fi: Ja
🔴 Kompatibelt med Android: Ja
🔴 Kompatibelt med iPhones: Ja
🔴 Bredde: 4,6 centimeter
🔴 Vægt: 160 gram

Fordele ved Fossil Gen 5 Garrett
🔵 Topscorer i eksperttest
🔵 Stort og maskulint design
🔵 Mange smart-funktioner
🔵 GPS og pulsmåler
🔵 Passer til iPhones og Android


Guide: Det kan dit nye Fossil smartwatch

Et smartwatch er faktisk en lille computer, du bærer på armen som dit armbåndsur, og på mange områder kan det blive en lige så integreret del af hverdagen, som smartphonen er i dag.

Det betyder, at denne type ur kan rigtig meget. Forbrugerrådet Tænk guider her til, hvad et Fossil ur kan:

Ur: Først og fremmest vises klokken på uret
Informationer fra telefonen: Ur og telefon arbejder sammen, så du vil kunne se rigtig mange informationer fra telefonen direkte på uret. Det kan være opkald, beskeder, aftaler eller øvrige notifikationer. På nogle modeller vil man kunne skrive beskeder og foretage opkald direkte.
Træning og sundhed: Smarture og løbeure minder meget om hinanden i dag. Derfor vil du kunne bruge dit nye Fossil watch til at foretage målinger fra træning, for eksempel distance, kalorieforbrug, hastighed og eventuelt pulsmåling og blodtryk. Nogle kommer også med en indbygget ”træner,” der motiverer dig til mere bevægelse.
Musik: Du vil kunne lytte til musik via dit Fossil ur på de fleste modeller.
GPS: Mange smart-ure kommer med GPS, så man kan anvende uret som et slags kort.
Betaling: Nogle varianter kommer med en betalingsfunktion, så du hverken behøver at have kontanter, kort eller MobilePay med.

Læg mærke til at ovenstående funktioner varierer fra variant til variant, og ikke alle Fossil ure vil have alle funktioner.


Gode råd før du køber dit næste smartwatch

Som nævnt ovenfor kan et Fossil smartwatch rigtig meget – det kan både vise klokken og notifikationer fra telefonen, fungere som træningsmakker, anvendes til at lytte til musik, betale med og meget mere.

Der findes en lang række forskellige modeller på markedet, så derfor kan det være svært at vælge den ene frem for den anden. Baseret på ekspertviden fra Techtruster.dk og Forbrugerrådet Tænk guider vi her til, hvad du skal overveje, før du køber dit næste smart-ur:

Smartwatch eller løbeur

Det kan være svært at finde ud af forskellene mellem termerne ”smartwatch” og ”løbeur”, og sandheden er, at de to typer minder en del om hinanden. Som tommelfingerregel vil de fleste smart-ure også kunne kategoriseres som løbeure, men ikke alle løbeure er smarture.

Hvis du søger et ur til dagligdagsbrug, der kan fungere med alle de ovenstående muligheder (notifikationer, beskeder, opkald, musik, betaling med videre), så bør du vælge et regulært smartwatch. Som en bonus vil du tillige kunne foretage trænings- og sundhedsmålinger.

Hvis du i stedet er en seriøs atlet, så vil et løbeur kunne levere flere målinger omkring aktivitet, men i mange tilfælde vil de ikke kunne gøre så meget andet.

Personligt behov

Overvej hvad du har brug for, for jo flere funktioner, jo højere vil prisen typisk være. Kan du nøjes med et par funktioner, eller kan du ikke leve uden de helt avancerede?

For eksempel kan nogle varianter blot vise, når der er en besked eller et opkald, mens man på andre kan svare direkte.

Design

Nogle smarture ligner helt almindelige traditionelle armbåndsure, mens andre er mere sportsprægede. Det er en smagssag, hvad man foretrækker. Husk at det er skabt til at blive båret som et almindeligt ur, så vælg gerne et, der passer til alle lejligheder.

Betjening

Overvej om du ønsker et ur, der kan betjenes med touch, eller om du foretrækker knapper på siden. Nogle modeller kan tillige styres med stemmen.

Brugervenlighed

Hvis du ikke er teknologi-nørd kan du med fordel vælge et, der er brugervenlig og let at finde rundt i. Mange funktioner kan i nogle tilfælde skabe forvirring og besvær.

Pris

Prisen afhænger ofte af producent, kapacitet og funktioner. Som nævnt: Jo mere teknologi, jo højere pris.

Overvej igen hvad du har brug for: Kan du nøjes med de mest basale funktioner, eller er det nødvendigt med alle de højteknologiske?

Husk at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen – du kan sagtens få et velfungerende smartwatch til en lav pris, mens en høj pris ikke er en garanti for stærk kvalitet. Her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger, der kortlægger, hvad diverse apparater har af plusser og minusser. Find link til disse undersøgelser længere nede i artiklen.

Sundhed

Som nævnt indeholder de fleste smart-ure trænings- og sundhedsfunktioner. De mest grundlæggende kan være en rigtig god ide, som for eksempel pulsmåler, distancemåler, kalorieforbrænding og skridttæller. Mange kan tillige levere information omkring søvn og søvnmønstre.

GPS

Nogle smarture kommer med en indbygget GPS, som dog især vil tiltrække atleterne.

Batteri

Et smart-ur anvender batteri som strømkilde, og et godt batteri vil være essentielt. Nogle produkter kan holde op til flere uger per opladning, mens andre skal oplades hver dag. Batteritiden påvirker især af, hvor meget man aktivt bruger uret.

Kompatibilitet 

Læg mærke til at ikke alle ure fra forskellige producenter kan kommunikere med alle smartphones. Android-smartwatches (som Fossil) fungerer med både Android-telefoner og iPhones, mens et Apple Watch kun kan kommunikere med en iPhone.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket Fossil smartwatch er det bedste? 🤩

Der findes mange gode Fossil ure på markedet, og de følgende 8 (som vi har behandlet i denne artikel) hører til blandt eksperternes absolutte favoritter: Fossil Gen 5 Carlyle, Fossil Gen 4 Q Venture, Fossil Sport, Fossil Gen 5 Julianna, Fossil Collider, Fossil Gen 3 Q Venture, Fossil Gen 4 Explorist og Fossil Gen 5 Garrett.

Hvad bedømmer eksperterne ud fra i en Fossil ur test? 🤓

Eksperterne dømmer ud fra forskellige parametre, når de ser nærmere på både Fossil ure og varianter fra andre mærker. Det drejer sig især om den generelle kvalitet, design, holdbarhed, batteri, funktioner, præcision, brugervenlighed, pris og anvendelighed. Du kan finde mere information om eksperternes kommentarer herunder i kildefortegnelsen.

Hvordan vælger jeg det bedste Fossil watch til mit behov? 🤔

Der er mange forskellige Fossil ure at vælge imellem, og de varierer inden for både design, pris, funktioner, indhold med mere. Nogle er avancerede, hvor andre er mere simple. Derfor bør du overveje, hvad du har brug for i dit nye Fossil smartwatch og vælge et, der matcher dine behov og kriterier.


Fossil Smartwatch Test 2021: Disse kilder har vi anvendt

Amazon.co.uk / Amazon.com 🇬🇧

Amazon er en international forhandler-side, hvor man kan købe alt fra tøj og sko til køkkenapparater, elektronik, film og smykker. Siden har flere nationale afdelinger ud over den originale, Amazon.com, blandt andet i Storbritannien med Amazon.co.uk. Hos Amazon kan brugerne skrive anmeldelser for at hjælpe andre købere:

Læs mere om brugernes anmeldelser af Fossil Gen 3 Q Venture hos Amazon.co.uk.

Læs mere om brugernes anmeldelser af Fossil Gen 4 Explorist hos Amazon.com.

Androidauthority.com 🇺🇸

Androidauthority.com er et teknologimagasin med fokus på at levere nyheder, ekspertviden, tips, guides og tests af forskellige Android produkter. Her har eksperterne set nærmere på ét Fossil watch, nemlig Fossil Gen 5 Carlyle. Du kan læse anmeldelsen i fuld længde hos Androidauthority.com.

Androidcentral.com 🇺🇸

Androidcentral.com er et stort internationalt teknologimagasin og samfund for Android-brugere, der har som formål at være den bedste Android-købsguide på markedet. Her leveres artikler, nyheder, trips, tricks, guides og tests af forskellige Android-produkter, og her har eksperterne foretaget en test af de bedste Fossil ure på markedet. Modellerne Fossil Gen 5 Carlyle, Fossil Gen 4 Q Venture, Fossil Sport, Fossil Gen 5 Julianna og Fossil Collider er inkluderet i denne test, som kan læses hos Androidcentral.com.

Androidpolice.com 🇺🇸

Androidpolice.com er et teknologimagasin med alt til Androids. Magasinet skriver artikler, nyheder, guides, tips og tester forskellige Android-produkter. Her gælder det en test af ét Fossil ur, nemlig Fossil Collider. Læs hele testen hos Androidpolice.com.

Bestbuy.com 🇺🇸

Bestbuy.com er en international forhandler af alt inden for elektronik, for eksempel fjernsyn, computere, telefoner, computerspil og hårde hvidevarer. Brugerne kan dertil skrive anmeldelser af produkterne, som kan gavne andre potentielle købere. Brugerne har her set nærmere på ét Fossil smartwatch, nemlig Fossil Gen 4 Explorist. Læs mere om hvad de har af kommenterer hos Bestbuy.com.

Fossil.com 🇺🇸

Fossil.com er producenten bag artiklens Fossil ure, og her kan køberne give deres mening til kende via brugeranmeldelser. Her har brugerne netop anmeldt et Fossil smartwatch, nemlig Fossil Gen 5 Garrett. Læs brugernes kommentarer hos Fossil.com.

Pocket-lint.com 🇺🇸

Pocketlint.com er et teknologi- og gadgetmagasin, der skriver om alt inden for dette felt. Det gælder artikler, nyheder, tips, guides og tests af alt fra kameraer til telefoner, fjernsyn, lyd og mindre gadgets. I denne omgang har eksperterne set nærmere på to modeller:

Læs mere om testen af Fossil Gen 5 Julianna her.

Læs mere om testen af Fossil Gen 5 Garrett her.

Techradar.com 🇬🇧

Techradar.com er et internationalt teknologimagasin, der drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Eksperterne skriver derfor både om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter til deres læsere. I denne omgang har Techradar.com testet følgende modeller:

Læs mere om testen af Fossil Gen 5 Carlyle hos Techradar.com.

Læs mere om testen af Fossil Sport hos Techradar.com.

Læs mere om testen af Fossil Collider hos Techradar.com.

Læs mere om testen af Fossil Gen 3 Q Venture hos Techradar.com.

Læs mere om testen af Fossil Gen 4 Explorist hos Techradar.com.

Thefairytaletraveler.com 🇺🇸

Thefairytaletraveler.com er en rejse- og livsstils blog, der er inspireret af kendte steder fra film, litteratur og historie. I forbindelse med både rejser og livsstil skriver bloggen også af og til anmeldelser af udvalgte forbrugerprodukter, og her gælder det Fossil Gen 4 Q Venture. Læs anmeldelsen i fuld længde hos Thefairytaletraveler.com.

Tomsguide.com 🇺🇸

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin, der guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor udfører eksperterne en række forskellige tests, hvorefter der skrives en anmeldelse og gives en bedømmelse. Her har Tomsguide.com testet ét Fossil watch, nemlig modellen Fossil Sport. Du kan læse hele anmeldelsen hos Tomsguide.com.

Wareable.com 🇬🇧

Wareable.com er et internationalt teknologimagasin med fokus på såkaldte ”wearables” – det vil sige elektroniske gadget eller produkter, man bærer. Det inkluderer smartwatches, fitness-målere, løbeure med mere, og her kan man finde artikler, nyheder, trends, guides og tests af forskellige modeller. Her har eksperterne testet følgende Fossil ure:

Læs mere om testen af Fossil Gen 4 Q Venture hos Wareable.com.

Læs mere om testen af Fossil Gen 3 Q Venture hos Wareable.com.


Andre relevante tests og artikler

Vi har i denne artikel set nærmere på 8 Fossil ure, der hører til blandt eksperternes favoritter.

Der findes dog mange andre gode smartwatches fra øvrige producenter, og især Garmin har her gjort sig gældende. Derfor har vi skrevet en lignende artikel om Garmin smartwatch, hvor eksperterne ligeledes gennemgår deres favoritvarianter fra Garmin.

Til de mere seriøse løbere har vi dertil skrevet en artikel om de bedste løbeure på markedet, hvor du kan finde mere information om eksperternes 14 favorit-løbeure. 

Derudover kan du tillige finde inspiration og et større udvalg i vores pulsur artikel, der giver dig muligheden for at finde det perfekte pulsur til dine behov.