Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Nilfisk One test-oversigt: Vores vurdering af de bedste støvsugere baseret på tests og anmeldelser

At vælge den rigtige støvsuger kan være en udfordring. Med så mange modeller på markedet kan det nemlig være svært at vide, hvilken der er den bedste for dig. Nilfisk One-serien har imidlertid imponeret eksperter og er blevet rost i flere tests.

I denne artikel vil vi gennemgå 3 forskellige Nilfisk One-modeller og to alternativer, baseret på eksterne ekspertanmeldelser. Vi vil også give dig en prissammenligning for at hjælpe dig med at finde den bedste deal – så læs videre for at finde din nye støvsuger.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste nilfisk one-støvsugere i test-guiden 2024:

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

Nilfisk One Prime and Clean Air » 999 Kr. hos Hvidevareland lige nu (samarbejde med Pricerunner)

Nilfisk One Prime and Clean Air
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Støvsugeren har en lille størrelse, så den ikke fylder i skabet, men en evne tilsvarende en større støvsuger
 • pros Er særligt velegnet til allergikere, da den resulterer i renere luft i boligen
 • pros Har et medfølgende parketmundstykke, der beskytter sarte parketgulve

One Prime and Clean air støvsugeren fra Nilfisk har med sine allergivenlige egenskaber og gode størrelse scoret en plads som nummer 300 i sin kategori hos Pricerunner.dk.


Anmeldelse : Analyse af Nilfisk One Primes and Clean Air

Egner sig særligt til mindre lejligheder

Støvsugeren er lille, men alligevel utroligt kraftfuld i forhold til dens størrelse, hvorfor du altså sagtens kan forvente, at den kan opfylde alle dine rengøringsbehov. Det eneste, som den lille størrelse har indflydelse på, er størrelsen af boligen, som den egner sig til, hvilket nemlig er boliger af størrelsen 80 m2 eller derunder.

Grundet den lille størrelse, er det nemt at opbevare One Prime and Clean Air i skabet, og fordi den er udviklet med særligt henblik på mindre boliger, har den en integreret slangestop, så den fylder så lidt som muligt ved opbevaring.

Har en sugeevne tilsvarende større støvsugere

Til trods for den lille størrelse, så har støvsugeren en enestående sugeevne, der kan tilpasses til enten hårde gulve eller gulvtæpper alt efter behov, så du får det bedste resultat uanset overfladen, der rengøres. Med det medfølgende parketmundstykke, kan du også rengøre dine sarte parketgulve uden at skade disse, da denne er mere forsigtigt og derfor beskytter overfladen.

Støvsugeren har et filter, der gør, at denne model særligt egner sig til husholdninger med allergikere, da dens effektive HEPA 13 filter fanger selv de mindste partikler, hvorfor denne også har en effekt på luften i boligen.

Nilfisk One Primes and Clean Air vs. markedet

Den lille størrelse gør støvsugeren særligt velegnet til boliger af størrelsen 80 m2 eller derunder, da dens evner – modsat lignende små støvsugere på markedet – ikke følger standarden for denne type.

Evnerne på denne støvsuger, i forhold til rengøring af både gulve og lofter, er tilsvarende større støvsugere.  Dog er en større støvsuger unødvendig i mindre boliger, da den blot vil fylde mere, og du ikke har behov for hverken den ekstra kapacitet eller den lange ledning.

Altså er denne støvsuger perfekt til dig, der ønsker en kraftfuld støvsuger – og særligt hvis du er allergiker – men ikke har behov for en stor kapacitet og en længere ledning, og derfor heller vil spare pladsen i skabet.

Gå til den billigste forhandler

Nilfisk One Basic » 1.499 Kr. hos Lomax lige nu (samarbejde med Pricerunner)

Nilfisk One Basic
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Støvsugeren er energivenlig og den kan reguleres til både støvopsamling på hårde gulve og gulvtæpper, hvorfor der ikke benyttes unødvendig energi
 • pros Støvsugeren er lille i størrelse, men har en sugeevne tilsvarende mange støvsugere af større modeller
 • pros Støvsugeren er fremstillet med fokus på dig og dit hjem, hvorfor der har været tanke på både manøvredygtighed, justerbarhed og opbevaring af støvsugeren

Denne støvsuger har med sit gode tilbehør og lave energiforbrug scoret en plads som nummer 290 i sin kategori hos Pricerunner.dk, hvor den har mange andre gode egenskaber at byde på, som du kan få gavn af.


Anmeldelse : Analyse af Nilfisk One Basic

Designet med tanke på dig og dit hjem

Nilfisk er eksperter i at fremstille mindre støvsugere, der passer til mindre lejligheder, men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne model er bestemt ikke en undtagelse. One Basic er en del af One Basic støvsuger-serien, der er designet med dig og dit hjem i tankerne. De er alle produceret med tanke på at være praktiske i brug og små i opbevaring. Derfor er denne støvsuger – ligesom de andre i serien – velegnet til dig, der bor i mindre lejligheder, altså 80 m2 eller derunder.

Støvsugeren er lille og kompakt og yderst effektiv i brug. Samtidig er den nem at opbevare grundet stroppen, der kendetegner denne serie. Med stroppen kan du holde styr på støvsugerslangen under opbevaring, så du får en smart og pladsbesparende opbevaring, hvilket understøtter støvsugerens velegnethed til mindre hjem.

Masser af styrke og manøvredygtighed

Den lille størrelse er ikke lig lille kraft. Nilfisk er nemlig hverken gået på kompromis med styrke, manøvredygtighed eller design, da de producerede disse støvsugere; de har blot samlet det i en mindre maskine.

Den høje sugeevne er faktisk på niveau med mange af de sugeevner, som du finder ved større modeller, og du kan også justere denne, så den passer til lige netop den rengøringsopgave, du står overfor. Det bliver  understøttet af de medfølgende mundstykker, der er designet til forskellige typer overflader.

De store hjul gør det nemmere at manøvre støvsugeren omkring møblerne, så rengøringen ikke bliver en kamp, og røret er teleskopisk, så du kan tilpasse det dine præferencer.

Nilfisk One Basic vs. Markedet

Nilfisk One Basic adskiller sig fra markedet, da den er mere miljøvenlig og energivenlig end mange lignende produkter. Dette vil kunne ses på elregningen, men det kan ikke ses på de resultater, du får ud af rengøringen med denne støvsuger.

Gå til den billigste forhandler

Electrolux EUO9GREEN  » 1.417 Kr. hos Skousen lige nu (samarbejde med Pricerunner)

Electrolux EUO9GREEN 
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • pros Kraftig model til det større hjem
 • pros Posestørrelse på 5 liter
 • pros Aero Pro Silent-teknologi
 • pros Støjsvag model
 • pros Allergy Plus-filter

Electrolux EUO9GREEN har været med i stor test af flere forskellige støvsugere – disse er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Alle støvsugerne er blevet vurderet ud fra specifikke parametre, hvorefter der er blevet givet en samlet bedømmelse.

Eksperterne vurderer, at Electrolux EUO9GREEN virkelig imponerer, og derfor kåres den til testvinder begge steder.


Anmeldelse : Analyse af Electrolux EUO9GREEN

Stor model

Electrolux EUO9GREEN hører til de moderne versioner af de traditionelle støvsugere. Her er tale om en stor model (derfor vejer den også noget mere end de mindre Nilfisk One-varianter), som giver en arbejdsradius på 12 meter, og den har en pose med en kapacitet på hele 5 liter – det er rigtig meget.

Det betyder, at dette produkt passer til de større hjem også, og der skal skiftes pose sjældnere.

Høj kraft – lav støj

Electrolux EUO9GREEN kommer desuden med en effekt, der er højere end de konkurrerende støvsugere – denne ligger på 850 watt, og sammen med de højteknologiske mundstykker sørger den for en effektiv rengøring.

Modellen kommer nemlig med Aero Pro Silent-mundstykket, som har flere funktioner. For det første sikrer det en bedre luftstrømning, og for det andet bliver støvsugningen mere lydløs.

Det bevirker, at dette produkt har et lavere støjniveau end flere af de konkurrerende modeller – tallet ligger nemlig på 65 dB, hvor andre ligger på omkring 75-80 dB.

Allergy Plus-filter

Electrolux EUO9GREEN vil også være et godt valg for allergikeren – der findes nemlig et Allergy Plus-filter, som er specialdesignet til allergikeres behov, idet det giver en høj filtrering.

Herudover er denne model designet til at være miljørigtig, og derfor kommer den både i energiklasse A samt er fremstillet af 70 procent genbrugsplast.

Gå til den billigste forhandler

Gode råd til en bedre støvsugning

Kan man støvsuge forkert? Baseret på ekspertviden fra Cleanmama.net guider vi i det nedenstående til, hvordan man støvsuger på den mest korrekte måde for den højst mulige effektivitet:

 • Start med fuge-mundstykket: Start med at anvende fuge-mundstykket før selve støvsugningen. Brug det til at rengøre revner og langs vægge og hjørner, før tæppet/gulvet støvsuges.
 • Mønster: Man bør støvsuge rummet 2 gange – først den ene vej og så den anden vej. Det er især vigtigt på gulvtæpper, hvor bevægelserne løfter tæppet og dermed fjerner skjult skidt og snavs. Denne metode er meget effektiv, hvis man har pelsede kæledyr i hjemmet, der afgiver mange lange hår.
 • Retning: Start med at støvsuge i det hjørne, der ligger længest fra døren og støvsug dig vej ud af rummet.
 • Hold luften frisk: Hvis man synes, at luften bliver lidt kunstig efter støvsugning, så kan man tilsætte et par dråber af duftende olie til et stykke vat eller serviet og placere den i støvsuge-posen. Så bliver luften mere velduftende.

 

Om Nilfisk

Nilfisk er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 1906 under navnet Fisker & Nielsen. Virksomheden blev her skabt af fabrikanten Peter Andersen Fisker og værkføreren Hans Marius Nielsen, og deraf navnet Fisker & Nielsen – senere blot Nilfisk.

Oprindeligt fremstillede Nilfisk elektromotorer, men senere påbegyndtes produktionen af både støvsugere, ventilatorer og blæsere. I 1910 kom det helt store gennembrud med Nilfisk-støvsugeren.

Efter successen med støvsugeren blev fokus mest på produktionen af støvsugere, og de øvrige produkter blev i stigende grad valgt fra. I 1954 havde Nilfisk solgt deres støvsuger nummer 1 million.

I dag opererer Nilfisk på et internationalt plan og har salgs-selskaber i mere end 45 lande – produkterne forhandles dertil i mere end 100 lande. Virksomhedens produkter sælges både til private og erhverv, og i dag inkluderer disse både støvsugere, højtryksrensere og anden gulvrengøring.

Nilfisks vision er at producere og sælge produkter af den højst mulige kvalitet og møde kundernes behov – alt dette med innovation og teknologi som fremgangsmåde.

Test og anmeldelser af nilfisk one-støvsugere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Kagoo.co.uk  

Kagoo.co.uk er en britisk hjemmeside med fokus på elektroniske forbrugerprodukter og tests af disse. Det inkluderer også støvsugere, og her er modellen Nilfisk One BLB10P05A blevet testet – der er hertil blevet set nærmere på både sugeevner, funktioner, design og anvendelighed.

Du kan læse hele testen på Kagoo.co.uk’s hjemmeside. 

Andre relevante links og artikler

Der findes rigtig mange typer af støvsugere på markedet, og Nilfisk One-modellerne er kun en enkelt serie. Hvis du ønsker at vide mere om andre typer og mærker på markedet, kan du også læse nogle af vores andre støvsuger tests inden for området.

I vores arkiv findes også artikler om de moderne varianter, der både er poseløse og ledningsløse. Det gælder for eksempel flere Dyson-modeller, som vi har behandlet separat. Læs blandt andet om Dyson V11 eller Dyson V8.

Det er desuden muligt at læse mere om støvsugere fra mærket Electrolux, der også er fremtrædende inden for denne branche. For eksempel
Electrolux UltraOne.

Det er også en mulighed at se nærmere på varianter fra mærkerne Bosch og Miele. I disse artikler gennemgår vi en lang række støvsugere fra hver af mærkerne, således at forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udsnit.

Er man specielt interesseret i Miele-modeller, kan man med fordel læse vores artikel om Miele Complete C3.

Hvis man overvejer at investere i en robot-støvsuger, så har vi flere artikler om disse – blandt andet de førende iRobot Roomba-støvsugere. Hvis man ønsker at læse mere generelt om robotstøvsugere fra forskellige mærker, kan man også se nærmere på vores robotstøvsuger-test.

Herudover har Forbrugsguiden skrevet artikler om tests af øvrige typer af støvsugere, for eksempel håndstøvsugere, poseløse støvsugere og ledningsfri støvsugere.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme