Nilfisk One test-oversigt: Her er de bedste støvsugere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Denne artikel handler om en række Nilfisk One-støvsugere, som har været med i eksperttests og opnået høj ros.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at gennemgå 4 Nilfisk One-varianter, og herefter tager vi fat på 2 alternative modeller.

Til denne artikel har vi set nærmere på eksperttests fra den svenske forbrugerorganisation Råd og Rön og britiske Kagoo.co.uk, der beskæftiger sig med elektronik og elektroniske forbrugerprodukter.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Nilfisk One Test 2023 – Her er de 4 bedste

Her finder du en gennemgang af de 4 bedste støvsugere fra Nilfisk One linjen. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret anerkendte tests fra ind og udland, og samlet eksperternes favoritter lige her. Vi bringer også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde din nye Nilfisk One støvsuger, til den bedste pris.


Nilfisk One Prime and Clean Air

Rangerer som nummer 300 i sin kategori hos Pricerunner.dk

Nilfisk One Prime and Clean Air

 

One Prime and Clean air støvsugeren fra Nilfisk har med sine allergivenlige egenskaber og gode størrelse scoret en plads som nummer 300 i sin kategori hos Pricerunner.dk.

Egner sig særligt til mindre lejligheder

Støvsugeren er lille, men alligevel utroligt kraftfuld i forhold til dens størrelse, hvorfor du altså sagtens kan forvente, at den kan opfylde alle dine rengøringsbehov. Det eneste, som den lille størrelse har indflydelse på, er størrelsen af boligen, som den egner sig til, hvilket nemlig er boliger af størrelsen 80 m2 eller derunder. 

Grundet den lille størrelse, er det nemt at opbevare One Prime and Clean Air i skabet, og fordi den er udviklet med særligt henblik på mindre boliger, har den en integreret slangestop, så den fylder så lidt som muligt ved opbevaring.

Har en sugeevne tilsvarende større støvsugere

Til trods for den lille størrelse, så har støvsugeren en enestående sugeevne, der kan tilpasses til enten hårde gulve eller gulvtæpper alt efter behov, så du får det bedste resultat uanset overfladen, der rengøres. Med det medfølgende parketmundstykke, kan du også rengøre dine sarte parketgulve uden at skade disse, da denne er mere forsigtigt og derfor beskytter overfladen.

Støvsugeren har et filter, der gør, at denne model særligt egner sig til husholdninger med allergikere, da dens effektive HEPA 13 filter fanger selv de mindste partikler, hvorfor denne også har en effekt på luften i boligen.

Nilfisk One Primes and Clean Air vs. markedet

Den lille størrelse gør støvsugeren særligt velegnet til boliger af størrelsen 80 m2 eller derunder, da dens evner – modsat lignende små støvsugere på markedet – ikke følger standarden for denne type. 

Evnerne på denne støvsuger, i forhold til rengøring af både gulve og lofter, er tilsvarende større støvsugere.  Dog er en større støvsuger unødvendig i mindre boliger, da den blot vil fylde mere, og du ikke har behov for hverken den ekstra kapacitet eller den lange ledning.

Altså er denne støvsuger perfekt til dig, der ønsker en kraftfuld støvsuger – og særligt hvis du er allergiker – men ikke har behov for en stor kapacitet og en længere ledning, og derfor heller vil spare pladsen i skabet.

Specifikationer – Nilfisk One Primes and Clean Air
🔴 Rækkevidde: 8 m
🔴 Vægt: 4,5 kg.
🔴 Lydniveau: 75 dB
🔴 Posestørrelse: 2,1 liter
🔴 Automatisk ledningsoprul
🔴 Poseindikator
🔴 Slangestrop
🔴 Parketmundstykke medfølger
🔴 2 stk. indbygget tilbehør
🔴 Størrelse: 38 cm x 28 cm x 27 cm

Fordele ved Nilfisk One Primes and Clean Air
Støvsugeren har en lille størrelse, så den ikke fylder i skabet, men en evne tilsvarende en større støvsuger, hvorfor den opfylder rengøringsbehov.
Er særligt velegnet til allergikere, da den resulterer i renere luft i boligen
Har et medfølgende parketmundstykke, der beskytter sarte parketgulve


Nilfisk One Clean Air

Nilfisk One Clean Air

.
Nilfisk One Clean Air har ikke været med i officielle eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne med, idet her stadig er tale om en Nilfisk One-model, som kommer med samme teknologi som de øvrige Nilfisk One-støvsugere.

Til det mindre hjem

Nilfisk One Clean Air passer til de mindre hjem, som har et maksimumareal på omkring 80 kvadratmeter. Modellen er udstyret med en traditionel pose samt anvender strøm til arbejdet.

Selv om den kører på strøm, tager den dog ikke hårdt på strømregningen, idet her er tale om et energivenligt produkt i energiklasse A. Selv om der skal anvendes ledning, får man alligevel en god frihed, da arbejdsradiussen ligger på 8 meter.

Bedst til hårde gulve

Nilfisk One Clean Air vil især være et godt valg, hvis man har flest hårde gulve i hjemmet som parketgulve, klinker eller linoleum. Dette produkt har nemlig klassen A, når det kommer til rengøringsevner på hårde gulve, hvilket er den bedste.

Klassen hedder C for tæpper, som dog stadig er hæderligt. De 700 watt i motoreffekt og de forskellige mundstykker arbejder nemlig sammen om at suge mest muligt skidt og snavs op – også fra de dybe tæppefibre.

Kompakt model

Nilfisk One Clean Air fylder ikke ret meget og er meget kompakt i designet. Dette betyder mindre opbevaringsplads, men det har også betydning i brug, da modellen er meget let at komme rundt med. Der findes bevægelige hjul, som gør det let at manøvrere.

Herudover findes en let regulering af sugestyrken samt en indikator, der fortæller, når støvposen er fuld.

Specifikationer – Nilfisk One Clean Air 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Nilfisk
🔴 Motoreffekt: 700 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse C
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja
🔴 Arbejdsradius: 8 meter
🔴 Vægt: 4,5 kilo 

Fordele ved Nilfisk One Clean Air 
Enkel og kompakt
Fordelagtig til mindre hjem
Energiklasse A
Bedst til hårde gulve
God bevægelighed


Nilfisk One Basic

Rangerer som nummer 290 i sin kategori hos Pricerunner.dk

Nilfisk One Basic

 

Denne støvsuger har med sit gode tilbehør og lave energiforbrug scoret en plads som nummer 290 i sin kategori hos Pricerunner.dk, hvor den har mange andre gode egenskaber at byde på, som du kan få gavn af.

Designet med tanke på dig og dit hjem

Nilfisk er eksperter i at fremstille mindre støvsugere, der passer til mindre lejligheder, men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne model er bestemt ikke en undtagelse. One Basic er en del af One Basic støvsuger-serien, der er designet med dig og dit hjem i tankerne. De er alle produceret med tanke på at være praktiske i brug og små i opbevaring. Derfor er denne støvsuger – ligesom de andre i serien – velegnet til dig, der bor i mindre lejligheder, altså 80 m2 eller derunder. 

Støvsugeren er lille og kompakt og yderst effektiv i brug. Samtidig er den nem at opbevare grundet stroppen, der kendetegner denne serie. Med stroppen kan du holde styr på støvsugerslangen under opbevaring, så du får en smart og pladsbesparende opbevaring, hvilket understøtter støvsugerens velegnethed til mindre hjem.

Masser af styrke og manøvredygtighed

Den lille størrelse er ikke lig lille kraft. Nilfisk er nemlig hverken gået på kompromis med styrke, manøvredygtighed eller design, da de producerede disse støvsugere; de har blot samlet det i en mindre maskine. 

Den høje sugeevne er faktisk på niveau med mange af de sugeevner, som du finder ved større modeller, og du kan også justere denne, så den passer til lige netop den rengøringsopgave, du står overfor. Det bliver  understøttet af de medfølgende mundstykker, der er designet til forskellige typer overflader. 

De store hjul gør det nemmere at manøvre støvsugeren omkring møblerne, så rengøringen ikke bliver en kamp, og røret er teleskopisk, så du kan tilpasse det dine præferencer. 

Nilfisk One Basic vs. Markedet

Nilfisk One Basic adskiller sig fra markedet, da den er mere miljøvenlig og energivenlig end mange lignende produkter. Dette vil kunne ses på elregningen, men det kan ikke ses på de resultater, du får ud af rengøringen med denne støvsuger.

Specifikationer – Nilfisk One Basic
🔴 Støvfilter: EPA 10 filter
🔴 Rækkevidde: 8 m
🔴 Vægt: 4,5 kg
🔴 Lydniveau: 74 dB
🔴 Posestørrelse: 2,1 liter
🔴 Automatisk ledningsoprul
🔴 Poseindikator
🔴 2 stk. indbygget tilbehør

Fordele ved Nilfisk One Basic
Støvsugeren er energivenlig og den kan reguleres til både støvopsamling på hårde gulve og gulvtæpper, hvorfor der ikke benyttes unødvendig energi.
Støvsugeren er lille i størrelse, men har en sugeevne tilsvarende mange støvsugere af større modeller.
Støvsugeren er fremstillet med fokus på dig og dit hjem, hvorfor der har været tanke på både manøvredygtighed, justerbarhed og opbevaring af støvsugeren.


Alternativer til Nilfisk One

I det forrige afsnit har vi gennemgået 5 forskellige Nilfisk One-støvsugere – her har vi både set nærmere på, hvad de kan, hvilke funktioner de har, og hvad eksperterne mener om dem.

Herunder vil vi se nærmere på 3 alternative modeller, og disse støvsugere gennemgås på samme måde som Nilfisk One-støvsugerne.


Electrolux EUO9GREEN 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EUO9GREEN UltraOne

.
Electrolux EUO9GREEN har været med i stor test af flere forskellige støvsugere – disse er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Alle støvsugerne er blevet vurderet ud fra specifikke parametre, hvorefter der er blevet givet en samlet bedømmelse.

Eksperterne vurderer, at Electrolux EUO9GREEN virkelig imponerer, og derfor kåres den til testvinder begge steder.

Stor model

Electrolux EUO9GREEN hører til de moderne versioner af de traditionelle støvsugere. Her er tale om en stor model (derfor vejer den også noget mere end de mindre Nilfisk One-varianter), som giver en arbejdsradius på 12 meter, og den har en pose med en kapacitet på hele 5 liter – det er rigtig meget.

Det betyder, at dette produkt passer til de større hjem også, og der skal skiftes pose sjældnere.

Høj kraft – lav støj

Electrolux EUO9GREEN kommer desuden med en effekt, der er højere end de konkurrerende støvsugere – denne ligger på 850 watt, og sammen med de højteknologiske mundstykker sørger den for en effektiv rengøring.

Modellen kommer nemlig med Aero Pro Silent-mundstykket, som har flere funktioner. For det første sikrer det en bedre luftstrømning, og for det andet bliver støvsugningen mere lydløs.

Det bevirker, at dette produkt har et lavere støjniveau end flere af de konkurrerende modeller – tallet ligger nemlig på 65 dB, hvor andre ligger på omkring 75-80 dB.

Allergy Plus-filter

Electrolux EUO9GREEN vil også være et godt valg for allergikeren – der findes nemlig et Allergy Plus-filter, som er specialdesignet til allergikeres behov, idet det giver en høj filtrering.

Herudover er denne model designet til at være miljørigtig, og derfor kommer den både i energiklasse A samt er fremstillet af 70 procent genbrugsplast.

Specifikationer – Electrolux EUO9GREEN 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 850 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse A
🔴 Støjniveau: 65 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, 5 liter
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 7,66 kilo 

Fordele ved Electrolux EUO9GREEN 
Kraftig model til det større hjem
Posestørrelse på 5 liter
Aero Pro Silent-teknologi
Støjsvag model
Allergy Plus-filter

Nilfisk One BGB10E05A2


Gode råd til en bedre støvsugning

støvsuger

Kan man støvsuge forkert? Baseret på ekspertviden fra Cleanmama.net guider vi i det nedenstående til, hvordan man støvsuger på den mest korrekte måde for den højst mulige effektivitet:

Start med fuge-mundstykket: Start med at anvende fuge-mundstykket før selve støvsugningen. Brug det til at rengøre revner og langs vægge og hjørner, før tæppet/gulvet støvsuges.

Mønster: Man bør støvsuge rummet 2 gange – først den ene vej og så den anden vej. Det er især vigtigt på gulvtæpper, hvor bevægelserne løfter tæppet og dermed fjerner skjult skidt og snavs. Denne metode er meget effektiv, hvis man har pelsede kæledyr i hjemmet, der afgiver mange lange hår.

Retning: Start med at støvsuge i det hjørne, der ligger længest fra døren og støvsug dig vej ud af rummet.

Hold luften frisk: Hvis man synes, at luften bliver lidt kunstig efter støvsugning, så kan man tilsætte et par dråber af duftende olie til et stykke vat eller serviet og placere den i støvsuge-posen. Så bliver luften mere velduftende.


Om Nilfisk

nilfisk logo
Nilfisk er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 1906 under navnet Fisker & Nielsen. Virksomheden blev her skabt af fabrikanten Peter Andersen Fisker og værkføreren Hans Marius Nielsen, og deraf navnet Fisker & Nielsen – senere blot Nilfisk.

Oprindeligt fremstillede Nilfisk elektromotorer, men senere påbegyndtes produktionen af både støvsugere, ventilatorer og blæsere. I 1910 kom det helt store gennembrud med Nilfisk-støvsugeren.

Efter successen med støvsugeren blev fokus mest på produktionen af støvsugere, og de øvrige produkter blev i stigende grad valgt fra. I 1954 havde Nilfisk solgt deres støvsuger nummer 1 million.

I dag opererer Nilfisk på et internationalt plan og har salgs-selskaber i mere end 45 lande – produkterne forhandles dertil i mere end 100 lande. Virksomhedens produkter sælges både til private og erhverv, og i dag inkluderer disse både støvsugere, højtryksrensere og anden gulvrengøring.

Nilfisks vision er at producere og sælge produkter af den højst mulige kvalitet og møde kundernes behov – alt dette med innovation og teknologi som fremgangsmåde.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Nilfisk One BGB10E05A2

Nilfisk One BGB10E05A2

.
Nilfisk One BGB10E05A2 har ikke været med i officielle eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage denne variant med, idet her stadig er tale om en Nilfisk One-model, som kommer med samme teknologi som de øvrige Nilfisk One-støvsugere.

Effektiv til mindre hjem

Nilfisk One BGB10E05A2 vil ifølge producenten passe til hjem, der maksimalt ligger på omkring 80 kvadratmeter. Her er nemlig ikke tale om verdens største og mest rummelige model, men støvposen kan stadig rumme 3 liter, og det indikeres, når posen skal skiftes.

Her er også tale om en miljøvenlig støvsuger, der kommer i energiklassen A.

God kraft

Nilfisk One BGB10E05A2 kommer med en motoreffekt på 750 watt, hvilket er forholdsvist meget. Sammen med de gode mundstykker sørges der derfor for en effektiv rengøring på alle overflader og underlag.

Denne variant kommer nemlig i klassen A, når det kommer til rengøringsevner på hårde gulve og B for tæpper. Klasse B for tæpper er rigtig god, og langt fra alle støvsugere opnår denne klasse.

Let model

Eftersom her er tale om en mindre model, så er den både kompakt, når det kommer til opbevaringen og arbejdet. Mens man arbejder, findes der desuden en smart og let regulering af sugestyrken, som kan tilpasses efter typen af opgaven.

Herudover er Nilfisk One BGB10E05A2 udstyret med det moderne og skrappe HEPA-filter, som er et af de mest effektive på markedet – det er især godt, hvis der er allergikere i familien, som ikke tåler, at skadelige partikler slipper ud igen efter støvsugning. Dette filter holder nemlig 99 procent af partiklerne tilbage.

Specifikationer – Nilfisk One BGB10E05A2 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Nilfisk
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse B
🔴 Støjniveau: 74 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, 3 liter
🔴 Arbejdsradius: 7,5 meter
🔴 Vægt: 4,5 kilo 

Fordele ved Nilfisk One BGB10E05A2 
Lille model til det mindre hjem
Indikator for skift af pose
God til både tæpper og gulve
Let regulering af sugestyrken
Godt filter


AEG VX4-1-GM-T 

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG VX4-1-GM-T

 

.

AEG VX4-1-GM-T er blevet inkluderet i en stor test af støvsugere – denne test blev udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Sammen med de andre støvsugere blev denne model testet på parametre som sugestyrke, funktioner og brugervenlighed, hvorefter der blev givet en samlet vurdering.

Begge de svenske eksperter er begejstrede for AEG VX4-1-GM-T, hvorfor den får en god bedømmelse i hvert fald.

Høj effektivitet

AEG VX4-1-GM-T hører til de traditionelle men grundige støvsugere, som kommer med ledning og pose. Selv om der køres på strøm via ledningen, findes der stadig en god bevægelsesfrihed, da arbejdsradiussen ligger på 7,5 meter.

For at kunne foretage en grundig rengøring kommer modellen med 750 watt, som suppleres af en moderne luftgennemstrømning i mundstykke, slange og motor.

Flere mundstykker

AEG VX4-1-GM-T kommer derfor med flere mundstykker, som alle bidrager til den grundige rengøring.

Her er tale om et specialmundstykke til de hårde gulve, turbomundstykke til tæpper og dyrehår, som har dybderensende, roterende børster og et kombinationsmundstykke, som er velegnet til begge opgaver.

Flere filtre

Eftersom AEG VX4-1-GM-T kommer med så mange mundstykker, vil produktet være godt til alle hjem, men især hvis man har mange hårde gulve, vil den være fordelagtig – på de hårde gulve har den nemlig klassen A, når det kommer til rengøringsevner, mens klassen hedder C for tæpper. C er dog stadig en hæderlig klasse.

Herudover er her tale om en allergivenlig støvsuger, som kommer med flere filtre – det inkluderer et udblæsningsfilter samt et hygiejne-filter, og hygiejne-filteret er et såkaldt HEPA-filter, som anses for værende et af de mest effektive på markedet. Det sikrer, at 99 procent af alle partikler stoppes.

Specifikationer – AEG VX4-1-GM-T 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: AEG
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse C
🔴 Støjniveau: 80 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja
🔴 Arbejdsradius: 7,5 meter
🔴 Vægt: 5,3 kilo 

Fordele ved AEG VX4-1-GM-T 
God sugestyrke på 750 watt
Lang arbejdsradius
Med flere mundstykker
Til både hårde og bløde underlag
Flere filtre


Nilfisk One

Rangerer som nummer 229 i sin kategori hos Pricerunner.dk
Har scoret 4,1 ud af 5 stjerner blandt anmeldere hos Pricerunner.dk

Nilfisk One

 

Nilfisk One er en smart, lille støvsuger, der har scoret hele 4,1 ud af 5 stjerner blandt 11 anmeldere hos Pricerunner.dk. Den rangerer også som nummer 229 i sin kategori samme sted.

Særligt velegnede til allergikere

Støvsugeren har en glimrende sugeevne til trods for dens lille og praktiske størrelse, da den scorer topkarakteren A på hårde gulve og karakteren B på tæpper. Derudover får den også topkarakter, hvad angår støvtilbageholdelse, hvilket skyldes det effektive HEPA 13 filter, der også medvirker til støvsugerens velegnethed til brug i hjem med allergikere, da den kategoriserer sig som allergivenlig. 

Filteret fanger nemlig mikroskopiske partikler, og dermed opnår du en renere luft i hjemmet ved brug af netop denne støvsuger.

Praktisk i brug og ved opbevaring

Med støvsugeren medfølger også en række praktiske tilbehør et parketmundstykke, der beskytter de sarte parketgulve, og de store hjul, gør det nemt at manøvre støvsugeren rundt på alle typer gulve, samt mellem møbler og andet, der måtte befinde sig på gulvet. 

Nilfisk One fylder heller ikke meget i opbevaring, netop fordi det er en lille støvsuger, men også fordi den kommer med en praktisk slangestrop, der lader dig vikle slangen omkring støvsugeren, så den ikke fylder og optager mere plads end højest nødvendigt.

Den lille størrelse er medvirkende til, at den egner sig særligt til boliger på 80 m2 og derunder, hvorfor husholdninger i denne størrelse særligt vil få glæde af støvsugeren. Den optager ikke mere plads end højest nødvendigt, og den opfylder stadigvæk dine behov.

Nilfisk One vs. Markedet

Nilfisk One adskiller sig fra markedet igennem sin lille størrelse, der som sagt særligt egner sig til mindre hjem. 

Den lille størrelse gør det ikke blot nemmere at manøvre den omkring, hvilket også understøttes af de forholdsvist store hjul, der ligeledes medvirker til dette, men det gør også, at den ikke fylder alverden i netop disse mindre boliger, hvor pladsen nogle gange er knap.

Specifikationer – Nilfisk One
🔴 750 Watt motoreffekt
🔴 Tilhører energimærket A
🔴 Sugestyrke karakter på tæpper: B
🔴 Sugestyrke karakter på hårdt gulv: A
🔴 Total støvtilbageholdelse karakter: A
🔴 HEPA 13 filter
🔴 Rækkevidde: 8 m
🔴 Vægt: 4,5 kg.
🔴 Lydniveau: 75 dB
🔴 Posestørrelse: 2,1 liter
🔴 Automatisk ledningsoprul
🔴 Poseindikator
🔴 Slangestrop
🔴 Parketmundstykke medfølger
🔴 2 stk. indbygget tilbehør

Fordele ved Nilfisk One
Har en sugeevne til topkarakter, hvorfor den særligt egner til sig allergikere
Er nem at manøvre, så du fanger støv og snavs overalt i boligen
Fylder ikke meget ved opbevaring


Nilfisk One WB10P05A-HB15 

Nilfisk One WB10P05A-HB15 

 

.

Gode rengørings-klasser

Nilfisk One WB10P05A-HB15 hører til de mindre støvsugere, der er gode til både hårde gulve og tæpper.

Denne model er nemlig klassificeret i klassen A, når det kommer til hårde gulve samt B, når det kommer til tæpper.

Dette er højt – især klassen B på tæpper er flot, da det kan være svært at rengøre i dybden i tæppefibrene.

Eftersom der er tale om en mindre støvsuger, så ligger posekapaciteten på 3 liter.

Klassisk model i god energiklasse

Nilfisk One WB10P05A-HB15 vil også være et godt valg for den miljø-interesserede forbruger – produktet kommer nemlig i energiklasse A, som er rigtig godt.

Herudover er her tale om en traditionel støvsuger, som er udstyret med en ledning og kører på strøm. Man får dog en stor arbejdsradius, som ligger på 8 meter.

Let rengøring

Selv om Nilfisk One WB10P05A-HB15 er lille i størrelsen, har den en kraftfuld sugeevne – i watt ligger denne på 750.

Man kan desuden selv justere sugestyrken, mens man arbejder. Der findes store hjul, som gør den lettere at manøvrere med.

Herudover er produktet også udstyret med et HEPA-filter, som sikrer en god frafiltrering af skadelige partikler. Omkring 99 procent af disse holdes tilbage, når de er støvsuget op.

Specifikationer – Nilfisk One WB10P05A-HB15 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Nilfisk
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse B
🔴 Støjniveau: 77 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja, 3 liter
🔴 Arbejdsradius: 8 meter
🔴 Vægt: 4,5 kilo 

Fordele ved Nilfisk One WB10P05A-HB15 
Traditionel og mindre støvsuger
Klasse A på gulve og B på tæpper
Energiklasse A
Let regulering af sugestyrke
HEPA-filter


Electrolux EUS8GREEN 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

 

.
Electrolux EUS8GREEN er blevet inkluderet i forskellige tests. Der er tale om større tests af flere støvsugere på samme tid, som udføres af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Modellerne er blevet vurderet ud fra kriterier såsom sugeevner, funktioner og anvendelighed, hvorefter en samlet bedømmelse er blevet offentliggjort.

Electrolux EUS8GREEN begejstrer eksperterne stort, hvilket har ført til kåring til henholdsvis topscorer og testvinder.

Moderne men traditionel

Electrolux EUS8GREEN hører til de traditionelle støvsugere med ledning og pose, men her er tale om en moderne variant. Produktet arbejder ud fra Motion Control-teknologien, der gør det lettere at rengøre større områder men også tage sig af genstridige pletter.

Der medfølger flere mundstykker som både Flow Motion-mundstykket og Aero Pro Parketto-mundstykket. Flow Motion-mundstykket er skabt til at give et mere effektivt resultat, mens Aero Pro Parketto-mundstykket sørger for at tage sig ekstra godt af de hårde gulve og efterlade dem renere og uden ridser.

Støjsvag støvsuger

En af de helt store fordele ved Electrolux EUS8GREEN er dens lydniveau. Dette niveau ligger på 58 dB, hvilket er meget lidt for en støvsuger – mange af konkurrenterne har niveauer på 75 dB eller derover.

Den lave støj sikres via det unikke Silence Zen System, som er bygget op via flere lag af isolation indvendigt.

Allergivenligt valg

Electrolux EUS8GREEN hører til de allergi-venlige varianter – og det af flere grunde. Blandt andet er støvsugeren udstyret med et vaskbart HEPA 12-filter med Allergy Plus, som bortfiltrerer mere end 99 procent af skadelige partikler.

Herudover er støvposen den såkaldte S Pose Anti-Allergi, som har ekstra fokus på at holde støvet helt fast i posen via en unik lukning.

Specifikationer – Electrolux EUS8GREEN 
🔴 Type: Støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 750 watt
🔴 Rengøringsevne på hårdt gulv: Klasse A
🔴 Rengøringsevne på tæppe: Klasse B
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Energiklasse: A
🔴 Med ledning: Ja
🔴 Med pose: Ja
🔴 Arbejdsradius: 12 meter
🔴 Vægt: 5,9 kilo 

Fordele ved Electrolux EUS8GREEN 
Motion Control-teknologi
Flow Motion- og Aero Pro Parketto-mundstykker
Støjsvag støvsuger
HEPA-filter
S Pose Anti-Allergi støvpose


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Nilfisk One støvsugere har fået de bedste bedømmelser?

Nilfisk One WB10P05A-HB15

🤓 Hvordan testes Nilfisk One støvsugerne?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes de på deres sugeevne med helt fyldt, halvt fyld og tom støvbeholder, samt de indbyggede filtres evne til at holde på støvpartiklerne. Slutteligt vurderes de på holdbarhed og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Nilfisk One – Anvendte kilder samt links 

Kagoo.co.uk 🇬🇧 
Kagoo.co.uk er en britisk hjemmeside med fokus på elektroniske forbrugerprodukter og tests af disse. Det inkluderer også støvsugere, og her er modellen Nilfisk One BLB10P05A blevet testet – der er hertil blevet set nærmere på både sugeevner, funktioner, design og anvendelighed.

Du kan læse hele testen på Kagoo.co.uk’s hjemmeside. 

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige støvsugere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.


Andre relevante links og artikler

Der findes rigtig mange typer af støvsugere på markedet, og Nilfisk One-modellerne er kun en enkelt serie. Hvis du ønsker at vide mere om andre typer og mærker på markedet, kan du også læse nogle af vores andre tests inden for området.

Disse artikler er bygget ens op, således at det også er let at finde information omkring funktioner og brug samt eksperternes kommentarer her.

Du kan for eksempel se nærmere på en af vores nye artikler om AEG-støvsugere, hvor vi gennemgår disse modeller med henblik på både rengøringsevner, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed. Her findes både produkter med ledning, og produkter der kører på batteri.

I vores arkiv findes også artikler om de moderne varianter, der både er poseløse og ledningsløse. Det gælder for eksempel flere Dyson-modeller, som vi har behandlet separat. Læs blandt andet om Dyson V11, Dyson V8 eller Dyson V6 AnimalPro.

Det er desuden muligt at læse mere om støvsugere fra mærket Electrolux, der også er fremtrædende inden for denne branche. For eksempel Electrolux Ultrasilencer og
Electrolux UltraOne.

Det er også en mulighed at se nærmere på varianter fra mærkerne Bosch og Miele. I disse artikler gennemgår vi en lang række støvsugere fra hver af mærkerne, således at forbrugerne bliver præsenteret for et bredt udsnit.

Er man specielt interesseret i Miele-modeller, kan man med fordel læse vores artikler om Miele Scout RX1 og Miele Complete C3.

Hvis man overvejer at investere i en robot-støvsuger, så har vi flere artikler om disse – blandt andet de førende iRobot Roomba-støvsugere eller iRobot Roomba 980, hvis man er mere interesseret i denne specifikke model. Hvis man ønsker at læse mere generelt om robotstøvsugere fra forskellige mærker, kan man også se nærmere på vores robotstøvsuger-test.

Herudover har Forbrugsguiden skrevet artikler om tests af øvrige typer af støvsugere, for eksempel håndstøvsugere, poseløse støvsugere og ledningsfri støvsugere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme