Quooker vandhane: Her er eksperternes vurderinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel finder du en gennemgang af Quooker vandhaner, der har fået gode anmeldelser fra ekspertkilder.

Til at starte med gennemgår vi forskellige vandhaner, hvor vi tager et kig på modellernes funktioner, fordele og ulemper med fokus på eksperternes vurderinger. Herefter kan du finde information, gode råd og guides om Quooker vandhaner, så du kan få en fornemmelse for, om det er den rette vandhane for dig.

Hvis du ønsker at læse mere om testene og testkilderne, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Quooker vandhane test indeholder: 
🔸 Gennemgang af de bedste Quooker vandhaner
🔸 Sådan fungerer en Quooker
🔸 Det skal du overveje ved køb af en Quooker
🔸 Sådan vedligeholder du din Quooker
🔸 Har jeg brug for en Quooker eller ej?
🔸 Er Quooker vandhaner sikre?
🔸 Er det dyrere at have en Quooker vandhane fremfor at varme vand på andre måder?
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Quooker vandhane test 2023 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Quooker vandhaner, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret eksperttests fra både ind og udland, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har den bedste pris.


Quooker Fusion

✅ Anbefalet hos testmagasinet T3.com
✅ Testvinder hos boligmagasinet Realhomes.com

Quooker Fusion

.
Både testmagasinet T3.com og boligmagasinet Realhomes.com har testet og anmeldt Quooker Fusion. Begge ekspertkilder er begejstrede for vandhanen, som de henholdsvis har givet en anbefaling samt kåret som testvinder.

Dette har de gjort, da de er glade for modellens design, samt at den er funktionel, da man kan bruge vandhanen til flere ting i et køkken. Dog er eksperterne mindre vilde med vandhanens pris, da de mener, at den er forholdsvis dyr.

Børnevenlig og funktionel vandhane, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder Realhomes.com og T3.com er Quooker Fusion en vandhane af høj kvalitet. Eksperterne fra T3.com skriver eksempelvis, at den er forsynet med et rent design ”med ingen dikkedarer og ingen ståhej”. Desuden er vandhanen fantastisk, når det kommer til dens alsidige funktioner, da ”den kan klare det hele”.

Derudover nævner T3.com, at Quooker Fusion ”er super sikker”, samt ”at man vil elske den funktion, der fortæller, at vandet bliver kogt og/eller dispenseret”.

Dette er eksperterne fra Realhomes.com enige i og hæfter sig ved, at man ”sparer både tid, vand og energi” med denne vandhane, hvilket er en fordel i en travl hverdag. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at den er forholdsvis dyr, mens T3.com skriver, at det kan være en fordel at få en blikkenslager til at installere vandhanen for en.

Alt-i-en vandhane

Med Quooker Fusion får man en alt-i-en vandhane med både koldt, varmt og kogende vand. Skiftet mellem det varme og det kolde vand sker med det samme, så man skal ikke vente på det. Man kan ydermere tilslutte en Quooker Cube-køleenhed, der sørger for koldt vand både med og uden brus.

Vælger man Quooker Fusion, har man kun en enkelt vandhane, hvor grebet til det kolde og det varme vand er adskilt fra grebet med det kogende vand. Derudover kommer vandhanen med en børnesikring med dobbelt tryk-dreje greb, så man ikke skal bekymre sig om små pilfingre. Vandhanen kan drejes 360 grader.

Vandhane med stilrent design og praktiske funktioner

Quooker Fusion er fremstillet i et stilrent design, hvor man både kan vælge en rund eller en firkantet vandhane.

Ikke nok med at vandhanen er stilren, er den også udstyret med flere praktiske funktioner. Quooker Fusion kommer eksempelvis med en isoleret tud, der sørger for, at hanen ikke bliver for varm ved brug. Samtidigt er der et rødt lys, som indikerer, når man tapper kogende vand, samt når varmelegemet i beholderen med kogende vand er aktivt.

Sidst men ikke mindst har man mulighed for at vælge en beholder alt efter, hvad der passer til ens behov. Det er eksempelvis muligt at vælge en beholder med 3 liter kogende vand, der typisk er nok til en almindelig husstand.

Udvalgte fordele ved Quooker Fusion:
Fem forskellige slags vand
Børnesikring
Kan drejes 360 grader
Isoleret tud
Indikator for kogende vand

Her kan du se en kort video om, hvor bæredygtig Quooker vandhanerne er. Videoen er produceret af Quooker: 


Quooker Cube

✅ Anbefalet hos magasinet Great British Kitchens & Interiors

Quooker Cube

.
Quooker Cube er blevet testet og anmeldt af magasinet Great British Kitchens & Interiors, der har givet denne model en anbefaling. De er nemlig begejstrede for vandhanens alsidighed samt flotte design. Eksperterne nævner ikke nogen deciderede ulemper. 

Alsidig vandhane i et flot design, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Great British Kitchens & Interiors er Quooker Cube en fantastisk vandhane, der er ”utrolig alsidig”. De skriver eksempelvis, at ”det virkelig er hanen, der gør det hele”, da man også ”får nem adgang til koldt vand i det varme vejr”. Samtidigt er eksperterne vilde med vandhanens design, da de mener, at den ser flot ud i ethvert køkken.

Eksperterne hæfter sig ydermere ved, at man med denne vandhane får ”fjernet behovet for at købe flaskevand, fordi koldt, filtreret og mousserende vand konstant vil være tilgængeligt i ens hjem”. De er derfor ikke bare vilde med, at ”det sparer en penge, men også at det reducerer ens plastforbrug”.

Vandhane til ethvert behov

Quooker Cube er i sig selv en køleenhed, men kan bruges til de to modeller Quooker Fusion og Flex, så man kan gøre brug af mange former for vand i ens hjem. Man skal blot tilkoble Quooker Cube til en af disse to haner, hvorefter den fungerer helt ligesom de andre vandhaner fra Quooker. Tilkoblingen er nem og hurtig.

Med Quooker Cube får man herved en vandhane, der kan opfylde ethvert behov. Med denne model har man mulighed for nemt og hurtigt at få både kogende vand, varmt vand, koldt vand, filtreret vand samt vand med brus.

Nem betjening

Ved køb af Quooker Cube og en Quooker vandhane er man sikret en nem og brugervenlig løsning, der skifter fra koldt til varmt vand på ingen tid.

For at få vand med brus skal man eksempelvis blot trykke en enkelt gang på grebet, hvor hvis man ønsker koldt vand uden brus, skal man trykke og holde grebet nede, indtil hanen lyser blåt. Man kan derfor uden problemer få vand med eller uden brus. Det er desuden lige så nemt at få kogende vand.

Derudover er Quooker Cube udstyret med et hollow-fiber-filter, der sørger for, at vandet bliver renset for bakterier. Herved er man sikret rent og filtreret vand direkte fra ens vandhane.

Udvalgte fordele ved Quooker Cube:
Brugervenlig
Rent vand uden bakterier
Vand med eller uden brus
Hurtigt skift mellem varmt og koldt vand
Nem tilkobling

Her kan du se en kort video om, hvordan Quooker Cube vandhanen fungerer. Videoen er produceret af Quooker Danmark: 


Quooker Twintaps

✅ Anbefalet af Testfamilien.dk

Quooker Twintaps

.
Quooker Twintaps er blevet testet og anmeldt af det danske magasin Testfamilien.dk, der er begejstrede for denne vandhane. 

Eksperterne har givet hanen en anbefaling, da de blandt andet mener, at den er anvendelig og effektiviserer mange arbejdsgange til dagligt i køkkenet. Dog er de mindre vilde med prisen, da de nævner, at det er en dyr investering.

Anvendelig og effektiv vandhane, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Testfamilien.dk er Quooker Twintaps en ”anvendelig vandhane”, der sørger for, at mange arbejdsgange i køkkenet bliver effektiviseret på bedste vis. Eksperterne fremhæver ydermere, at vandhanen er lavet af ”gennemførte og robuste materialer”, hvilket altid er en fordel.

De slutter deres anmeldelse af med at skrive, at de er meget tilfredse med Quooker Twintaps. De føler, at den giver ”en ekstra luksus i hverdagen, som man kan leve uden, men helst ikke vil, når man først har prøvet det”.

Dog nævner de også, at ”Quooker Twintaps er en dyr investering til køkkenet og er svær at gøre op i forhold til brug af en elkedel eller at koge vand i gryder”.

Sæt med vandhane og blandingsbatteri i stilrent design

Ved køb af Quooker Twintaps får man et sæt med en kogende vandhane og et blandingsbatteri i et flot og stilrent design. Det vil sige, at man får to separate vandhaner i samme design. Vandhanerne kommer både i et rundt design og et firkantet design, så man kan selv vælge, om man foretrækker det ene eller det andet.

Alt efter behov kan man vælge en beholder, der passer til den specifikke husstand. Man kan eksempelvis vælge en 3 liters-beholder med kogende vand. Dette er som regel nok til at dække forbruget hos en almindelig husstand.

Derudover er der mulighed for at justere hanen til det kogende vand både op og ned i højden, hvilket gør påfyldning af vand i gryder m.m. nemmere. Man kan også tilkoble en Cube-køleenhed, så man, udover kogende vand, får koldt vand både med og uden brus. Vandhanen kan drejes 360 grader.

Sikker vandhane

Med Quooker Twintaps får man en sikker vandhane, der er forsynet med en isoleret tud, som sikrer, at hanen ikke bliver for varm, når man tapper kogende vand. Endvidere kommer den med en indikator med rødt lys, så man kan se, når vandet er kogende.

Den kogende vandhane kommer ydermere med et børnesikret tryk-dreje greb, så man ikke skal bekymre sig om små pilfingre. Sidst men ikke mindst er vandstrålen med det kogende vand ikke massiv, men iltet. Det gør, at man har mulighed for hurtigt at strejfe vandstrålen uden, at man bliver skoldet.

Udvalgte fordele ved Quooker Twintaps:
Varmt og koldt vand
Vand både med og uden brus
Sikker vandhane
To separate vandhaner i samme design
Rundt eller firkantet design


Quooker Fusion Flex

✅ Fleksibel vandhane

Quooker Fusion Flex

.
Quooker Fusion Flex er ikke medtaget i nogle officielle eksperttest. Vi har dog alligevel valgt at tage denne vandhane med i vores artikel for at give et nuanceret overblik over de forskellige Quooker vandhaner, der findes på markedet.

Vandhane med fem slags vand

Med Quooker Fusion Flex får man en vandhane i et stilrent design, der vil passe ind i de fleste køkkener. Vandhanen kan levere op til i alt fem slags vand fra den samme hane, så den opfylder alles behov.

Man kan få både varmt vand, koldt vand og 100 graders kogende vand. Hvis man tilkobler en Cube-køleenhed til vandhanen, er det nemlig muligt for vandhanen at levere køligt og filteret vand både med og uden brus. Der skiftes mellem koldt, varmt og kogende vand med det samme, så man skal ikke stå og vente på det.

Fleksibel slange

Quooker Fusion Flex er udstyret med en fleksibel udtræksslange. Den fleksible slange kan nå ud til stort set alle hjørner i en stor håndvask og er derfor praktisk, når man skal vaske op eller lignende.

Samtidigt sikrer det, at man hurtigt kan rense vandhanen fra eventuelle madrester eller anden form for skidt. Udtræksslangen kan række i alt 30 centimeter. Det er desuden muligt at dreje vandhanen 270 grader.

Vandhane med flere sikkerhedsfunktioner

Quooker Fusion Flex er ikke blot en fleksibel vandhane, den er også sikker. Den er nemlig forsynet med en del forskellige sikkerhedsfunktioner, så man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt den er sikker i brug.

Vandhanen kommer blandt andet med en børnesikring med et dobbelt tryk-dreje greb, så børn ikke kan tænde for hanen, når man ikke er i nærheden. Samtidigt er grebet til koldt og varmt vand adskilt fra grebet til kogende vand.

Derudover har Quooker Fusion Flex en hane med en isoleret tud, så den ikke bliver for varm under brug. Vandstrålen med det kogende vand er desuden iltet, men ikke massiv, så man kan røre ved strålen hurtigt uden at blive skoldet.

Udvalgte fordele ved Quooker Fusion Flex:
Isoleret tud
Børnesikring
Fleksibel udtræksslange
Mange slags vand
Skift mellem varmt, koldt og kogende vand med det samme

Her kan du se, hvordan du bruger Quooker Fusion Flex. Videoen er produceret af Complet VVS: 


Quooker Nordic Square PRO3

✅ Stilren og sikker vandhane

Quooker Nordic Square PRO3

.
Quooker Nordic Square PRO3 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttest. Vi har dog alligevel valgt at tage denne vandhane med i vores artikel, da dette giver et bedre overblik over vandhaner fra Quooker. Her får man en stilren og sikker vandhane, der passer godt ind i de fleste køkkener. 

Separat kogende vandhane med højdejustering

Med Quooker Nordic Square PRO3 får man en separat kogende vandhane, som man har mulighed for at justere op og ned i højden. Man er herved sikret en nemmere påfyldning, da det er muligt at placere en stor gryde eller en høj skål på køkkenbordet og herefter fylde vand i den.

Hvis der er behov for det, kan man kombinere Quooker Nordic Square PRO3 med sit eksisterende blandingsbatteri. Dette er en god mulighed, hvis man ikke ønsker at udskifte det, men gerne vil have kogende vand.

Nem betjening

Quooker Nordic Square PRO3 kan levere både varmt, koldt og kogende vand på ingen tid. Man kan eksempelvis tilslutte en Cube-køleenhed til hanen, så man også får koldt vand både med og uden brus.

Hanen kan drejes 360 grader og vinkles på en måde, så man nemmere kan få vand ud i hjørnerne, selv hvis vasken er stor. Det vil sige, at vandhanen er nem og fleksibel at betjene uanset, hvad man har brug for.

Sikker i brug

Ved køb af Quooker Nordic Square PRO3 får man en vandhane, der er sikker i brug. Hanen er blandt andet forsynet med en isoleret tud, som sikrer, at den aldrig bliver for varm. Dertil er vandstrålen med kogende vand iltet, men ikke massiv, så man kan strejfe strålen uden risiko for skoldning.

Sidst men ikke mindst er Quooker Nordic Square PRO3 udstyret med en indikator med et rødt lys, der viser, når man tapper kogende vand. Man bliver herved gjort opmærksom på, at vandet er meget varmt.

Udvalgte fordele ved Quooker Nordic Square PRO3:
Nem betjening
Hanen kan drejes 360 grader
Separat kogende vandhane
Kan kombineres med et blandingsbatteri
Højdejusterbar

Her kan du se en kort video om, hvordan liver som småbørnsforældre bliver nemmere med en Quooker vandhane. Videoen er produceret af Quooker:


Sådan fungerer en Quooker

Quooker CubeEn Quooker er en kogende vandhane, hvor koldt vand bliver varmet op i en vandbeholder, der typisk placeres under en køkkenvask. Beholderens størrelse afhænger af, hvad du selv har valgt. Der findes nemlig beholdere i flere størrelser. 

Selve vandbeholderen er fremstillet i rustfrit stål, så du undgår unødigt spild af energi. Koldt vand bliver ledt ind i beholderen, hvorefter det opvarmes og renses via et filter. Inden vandet når frem til vandhanen, bliver det kølet en smule ned, hvorefter du kan bruge vandet.

1⃣ Vandet går derfor igennem fire forskellige trin:

2⃣ Koldt vand bliver ledt ind i vandbeholderen.

3⃣ Vandet bliver opvarmet i vandbeholderen og renses med hjælp fra filteret.

4⃣ Når vandet er på vej til hanen, bliver det kølet en lille smule ned.

5⃣ Nu er vandet klar til brug og kan for eksempel anvendes til madlavning, en kop kaffe eller lignende.

Hele systemet består dog af mere end blot en vandbeholder. Det kommer også med en speciel vandhane som eksempelvis en vandhane fra Quooker. Sådan en vandhane er specielt lavet til kogende vand. Vandhanen er udstyret med flere sikkerhedsfunktioner, så du ikke ender med at skolde dig på det kogende vand.

Med en Quooker vandhane er der desuden mulighed for at få andet end kogende vand. Mange af disse vandhaner kan ligeledes benyttes til varmt vand samt koldt vand med og uden brus. Dette kommer an på, hvad du har af ønsker, samt hvad du ender med at købe.

Her kan du eksempelvis se, hvordan Annette Heick bruger sin Quooker. Videoen er lavet af Quooker Danmark: 


Her kan du se, hvordan du bruger en Quooker vandhane til hurtigt at lave mad. Videoen er lavet af Quooker Danmark:


Det skal du overveje ved køb af en Quooker

gode rådEn Quooker er for mange en optimal løsning, da den er en luksusting at have i køkkenet i en travl hverdag. Men hvad skal du overveje, når du vælger en kogende vandhane fra Quooker til dit hjem? Vi har fundet frem til nogle af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber en Quooker.

Hvilke behov har du? Dette bør hjælpe dig med at beslutte, om du skal have en vandhane, der blot skal bruges til kogende vand, eller om du også ønsker muligheden for at få koldt vand samt vand med og uden brus.

Hvilken kapacitet har du brug for? De fleste almindelige husstande vil normalt ikke have brug for en vandbeholder, der har en kapacitet på mere end 3 liter. Dog er det altid en god idé at overveje dette, hvis du eventuelt har brug for mere eller mindre.

Er der plads under vasken? Hvis du vælger en vandhane, der kun leverer kogende vand, har du som regel ikke brug for meget plads under din køkkenvask. Men hvis du vælger en anden mulighed, såsom at tilføje en Cube-køleenhed til din hane, kan det være, at du har brug for lidt mere plads. Sørg for at du finder ud af, om der er nok plads under vasken alt efter, hvilken løsning du ønsker.

Hvilket design vil jeg kunne lide? Det er en god idé at finde ud af, hvordan du gerne vil have, at din vandhane fra Quooker skal se ud. Det er nemlig altid en fordel, at vandhanens design passer ind i resten af dit køkken. Mange af deres vandhaner kan vælges i et firkantet eller i et rundt design i forskellige materialer såsom rustfrit stål, krom, guld, messing m.m.

Er det vigtigt med specielle sikkerhedsfunktioner? Kogende vand på et øjeblik kan være farligt. Især hvis du har børn, der er vant til at få koldt vand, når de bruger hanen. Hold øje med at den vandhane du vælger har en børnesikring og eventuelt en isoleret tud, der ikke bliver varm, selv når vandet er kogende. Dette er ikke mindst en fordel, hvis du har børn, men også for dig selv, så du ikke ender med at skolde dig.

Quooker pris?

Prisen på en Quooker vandhane kan variere afhængigt af modellen, og hvor i verden man bor, så de kan koste alt i mellem ca. 5.000 kr. til 25.000 kr.

En ting er i hvert fald sikkert. Uanset hvilken vandhane fra Quooker du vælger, vil den hjælpe dig med at spare en masse tid i køkkenet. Du kan nemlig få kogende vand på et øjeblik.

Er du interesseret i at finde flere gode råd til køb af en kogende vandhane, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Which.co.uk.


Sådan vedligeholder du din Quooker

Sådan vedligeholder du din Quooker

Alle vandhaner med kogende vand, heriblandt vandhaner fra Quooker, har et filter, der sørger for at fjerne kemikalier og bakterier fra vandet. Dette får vandet til at smage bedre og beskytter tanken mod kalk m.m., som kan beskadige den.

De fleste producenter anbefaler, at du skifter filter hver sjette til 12 måned. Hvor ofte filteret skal skiftes afhænger dog af modellen, hvor meget du bruger den samt vandets hårdhedsgrad. Det er vigtigt at skifte filteret, da gennemstrømningen af vand bliver mindre med tiden.

Derudover skal hanesien i den kogende vandhane afkalkes oftere, end hvis du har et normalt armatur. Her skal du afmontere sien og lægge den i blød i eddike, så kalken bliver opløst. Nogle producenter anbefaler desuden, at du bruger afkalkningsmiddel til at rengøre indersiden af tanken.

Selve vandhanen kan rengøres som enhver anden, hvor du lægger vægt på at fjerne kalk samt renser hanen, så den igen bliver skinnende.

Sommetider er det også en god idé at få lavet et serviceeftersyn af din vandhane. Du kan selv gøre dette, eller du kan få en fagperson hjem til dig. Det anbefales, at du får et eftersyn omkring hvert andet til hvert fjerde år.

Ønsker du at læse mere om, hvordan du bedst muligt vedligeholder din vandhane med kogende vand, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Bolius.dk.


Har jeg brug for en Quooker eller ej?

Har jeg brug for en Quooker eller ej?

Har du før siddet og kigget på en vandhane fra Quooker og overvejet: Skal jeg købe sådan en vandhane, eller er det ikke noget for mig?

En kogende vandhane kan være et rigtig godt valg for mange, mens det for andre ikke er nødvendigt. Her finder du information, der hjælper dig med at vurdere, om sådan en vandhane skal hjem i dit køkken.

Hvad er fordelene ved en Quooker? 

fordeleDen største fordel ved disse vandhaner er, at de leverer kogende vand meget hurtigere end eksempelvis en elkedel. Du får nemlig varmt og kogende vand på et øjeblik, hvilket kan lette din hverdag, når det kommer til at lave mad eller andre ting, som du bruger kogende vand til i dit køkken.

Madlavningen foregår hurtigere, da du kan hælde kogende vand direkte i dine gryder for at spare tid eller hælde vandet over ting som nudler for et hurtigt måltid. Hvis du er træt af at vente på en elkedel eller en gryde, der koger vand til din te eller kaffe, vil du undgå dette. Det tager ofte omkring to til fire minutter at koge vand i en kedel, hvor du slet ikke skal vente med en vandhane med kogende vand.

Vandhaner fra Quooker gør det også nemmere at anvende lige netop den mængde vand, du har brug for, da du kan fylde din kop eller gryde direkte fra hanen. Mange mener derfor, at vandhaner med kogende vand er langt mere effektive og samtidigt også billigere i drift end andre apparater såsom en elkedel. Desuden reducerer det også vandspild.

Andre fordele, ved en Quooker vandhane, er, at du har mulighed for at få andet end kogende vand. De fleste vandhaner kan både levere kogende vand, varmt vand samt koldt vand med og uden brus.

Endvidere kommer de med en børnesikring og en isoleret tud, så du ikke skal bekymre dig om eventuelle skoldninger. Samtidigt er en Quooker med til at spare på pladsen på køkkenbordet, da du eksempelvis slipper for at have en elkedel. Det betyder, at dit køkkenbord vil se mindre rodet ud.

Hvis du foretrækker filtreret vand, vil de fleste modeller også fjerne bakterier og kemikalier – i nogle tilfælde kan det også blødgøre vandet en smule. Hvis du ikke er så glad for vandet i dit område, kan en Quooker vandhane få det til at smage bedre.

Sidst men ikke mindst er en vandhane fra Quooker nem at bruge. Hvis nogen i din husstand har problemer med at løfte en kedel, er sådan en vandhane en meget nemmere løsning.

Hvad er ulemperne ved at installere en Quooker?

ulemperDen mest oplagte ulempe, ved en vandhane fra Quooker, er omkostningerne. Den billigste vandhane med kogende vand koster langt over et par tusinde kroner. Og dem der har flere funktioner og muligheder koster meget mere end de billigste modeller. Du skal derfor være forberedt på en forholdsvis stor investering, hvis du vælger at få installeret en vandhane fra Quooker.

Du skal desuden være opmærksom på, at ikke alle vandhaner med kogende vand kommer med installation inkluderet i prisen. Selvom du selv kan installere vandhanen, er det ikke nødvendigvis helt så ligetil. Det er derfor en god idé at tage denne faktor med i dine overvejelser.

Du skal ligeledes rengøre hanen og beholderen fra tid til anden for at holde dem fri for kalk. De fleste modeller kræver desuden, at du regelmæssigt udskifter filteret, hvilket kan øge de løbende omkostninger betydeligt.

Vil du læse mere om fordele og ulemper ved vandhaner med kogende vand, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Realhomes.com.

Her kan du se, hvorfor kokken Jesper Vollmer har valgt en Quooker. Videoen er lavet af Quooker Danmark:


Her kan du se, hvorfor skuespillerinden Neel Rønholt har valgt en Quooker. Videoen er lavet af Quooker Danmark:
 


Er Quooker vandhaner sikre?

sikkerhedFor mange er sikkerheden ved en vandhane med kogende vand noget, som de tænker meget over. Hvis du ikke før har ejet sådan en vandhane, er det ikke til at vide, hvor sikker den overhovedet er.

Men vandhaner fra Quooker er meget sikre og pålidelige, da de er udstyret med flere forskellige sikkerhedsforanstaltninger. Det minimerer risikoen for skoldning.

Vandhanerne har eksempelvis et meget lavere vandtryk end almindelige vandhaner. Da vandstrålen ikke er massiv, forhindrer det, at kogende vand sprøjter overalt, så du ikke ender med at skolde dig. De er også stærkt isolerede, så hanen ikke bliver varm at røre ved.

Sidst men ikke mindst kommer Quooker vandhaner med en børnesikring med en tryk og drej-mekanisme samt en justerbar hane. Den justerbare hane kan indstilles i højden, så du undgår sprøjt. Dette kommer naturligvis an på, hvilken model du vælger.

Selvom Quooker vandhaner er forsynet med mange sikkerhedsfunktioner, skal du altid være opmærksom på risiciene ved helt generelt at gøre brug af kogende vand. Det er derfor en god idé ikke at lade børn benytte vandhanen, når du ikke er i nærheden. Samtidigt bør personer, der ikke ved, hvordan vandhanen fungerer, lære den at kende ordentligt inden brug.


Er det dyrere at have en Quooker vandhane fremfor at varme vand på andre måder? 

Quooker vandhane

Om det er dyrere eller billigere at benytte sig af en Quooker vandhane fremfor at opvarme vand på andre måder, kommer, ifølge Bolius.dk, først og fremmest an på, hvor meget kogende vand du bruger. Derudover afhænger det af, hvilken vandhane du har, samt hvilken opvarmningsmetode selve vandhanen erstatter. Derfor er det ikke så nemt at svare på, om det er dyrere eller billigere.

En anden vigtig faktor er, at du ikke blot skal tage et kig på dit forbrug, men også regne spild med. Mange varmer nemlig mere vand, end hvad de overhovedet har brug for.

Eksempelvis fylder mange mennesker hele elkedlen op, selvom de kun skal lave en enkelt kop kaffe. Med en Quooker er der mindre chance for, at du benytter dig af mere vand, end hvad der er nødvendigt. Som regel er varmespildet ved opvarmning med sådan en vandhane også mindre i forhold til andre former for opvarmningsmetoder.

Der er derfor en del faktorer, du skal være bekendt med for at finde ud af, om en vandhane med kogende vand er en god investering for dig i forhold til at reducere dit energiforbrug. Det afhænger nemlig i høj grad af dine vaner.

Hvis du ofte opvarmer mere vand, end hvad der reelt er brug for, jo mere vil du spare med en vandhane med kogende vand. I disse tilfælde vil en vandhane fra Quooker være mere rentabel for dig, da du undgår en masse vand- og energispild.

Dog skal du også tage standby-forbruget med i dit regnestykke, hvorfor Bolius.dk mener, at det kan være svært at finde frem til, hvad der energimæssigt bedst kan betale sig.

Vil du vide mere om vandhaner fra Quooker, og er du på udkig efter inspiration, har Quooker lavet mange videoer om deres vandhaner, som du kan se her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Quooker vandhaner er anbefalet af eksperterne?

Quooker Fusion, Quooker Cube og Quooker Twintaps

🤓 Hvordan er Quooker vandhanerne blevet testet?

Vandhanerne er blevet vurderet ud fra parametre så som design, sikkerhed, energi og vandforbrug. Slutteligt har eksperterne også set på vandhanernes pris og brugervenlighed.

🤔 Kan man spare penge på energiregningen med en Quooker vandhane?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvor meget vand du normalt varmer, og om du fx ofte kommer til at varmere mere vand, end hvad du har brug for. Er dette tilfældet, kan der være penge at spare med en Quooker vandhane.


Gennemgang af testkilder 

Realhomes.com 🇺🇸
Realhomes.com er et boligmagasin for alle, der søger hjælp til indretning af deres bolig i form af inspiration, rådgivning, købeguides m.m. Boligmagasinet anmelder og tester også diverse produkter til hjemmet. Her har de testet og anmeldt nogle af de bedste vandhaner med kogende vand heriblandt Quooker Fusion, som de har kåret som testvinder. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testfamilien.dk 🇩🇰
Det danske magasin Testfamilien.dk fremviser, tester og anmelder alt mellem himmel og jord. I denne omgang har de testet og anmeldt flere vandhaner fra Quooker heriblandt Quooker Twintaps, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele testen her.

T3.com 🇺🇸
Det amerikanske testmagasin T3.com beskæftiger sig primært med teknologiens verden og forskellige gadgets i form af artikler, gode råd og guides. De tester også forskellige produkter, hvor de her har lavet en test af nogle af de bedste vandhaner med kogende vand heriblandt Quooker Fusion, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Great British Kitchens & Interiors 🇬🇧
Det britiske magasin Great British Kitchens & Interiors skriver om alt inden for interiør og køkkener. Derudover tester og anmelder de forskellige produkter heriblandt vandhaner med kogende vand. Her har de vurderet Quooker Cube, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en Quooker vandhane er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, der måske kunne være interessante for dig.

Overvejer du, om det i virkeligheden ville være nemmere bare at købe en god elkedel, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette. Her kan du her læse vores store elkedel test. I denne test finder du en oversigt over markedets bedst bedømte modeller.

Skulle du være særligt interesseret i et bestemt mærke, kan du også læse vores producent-specifikke tests. Her finder du fx vores KitchenAid elkedel test og vores Bosch elkedel test, der begge indeholder ekspertfavoritter.

Måske er du også interesseret i en ny kaffemaskine? I så fald, kan du her læse vores generelle kaffemaskine test, der indeholder en gennemgang af markedets bedst bedømte traditionelle kaffemaskiner.

Går du op i, at din kaffe bliver lavet med friskmalede kaffebønner, kan du her læse vores kaffemaskine med kværn og vores kaffekværn test, der begge indeholder testvindende modeller.

Er du derimod interesseret i en maskine med smarte funktioner og forskellige indstillinger, kunne en espressomaskine være et godt valg til dig. Her finder du vores store espressomaskine test og fuldautomatisk espressomaskine test, der begge indeholder testvindende modeller. I disse tests finder du også en prisoversigt over de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme