Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Saftpresser test-guide: Vores vurdering af 5 af de bedste saftpressere baseret på tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Saftpresser test-guide: Vores vurdering af 5 af de bedste saftpressere baseret på tests

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Med et stigende fokus på sundhed og velvære, er det ikke overraskende at efterspørgslen på saftpressere er stigende. Men med så mange modeller på markedet, kan det være svært at finde den rette.

Denne artikel vil hjælpe dig med at navigere i de mange forskellige saftpressere og slow juicere. Vi har analyseret et væld af eksperttests for at give dig det bedst mulige overblik – du får altså al den information, du behøver, for at træffe det rette valg.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste saftpressere i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Centrifuge saftpressere

I dette afsnit bringer vi de fire saftpressere som betegnes ”centrifuge-saftpressere”. Disse produkter er karakteriseret ved, at de bruger almindelig centrifugalkraft til at slynge saften ud af frugterne og grøntsagerne modsat slow juicere, der ved en langsommere proces kværner ingredienserne.

Bosch MES25A0 - bedste saftpresser ifølge svensk testpanel

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch MES25A0:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • To forskellige indstillinger: én til frugt og én til grønt
 • Stærk motor på 700 watt
 • Stort påfyldningsrør på 73 millimeter
 • Sikret imod lækager og skader

Bosch MES25A0 er en traditionel centrifuge saftpresser. For at få så stort et juice-udbytte som muligt, så har modellen to forskellige indstillinger, som passer til henholdsvis frugter og grøntsager. Den stærke motor på 700 watt sørger dermed for at slynge saften ud af både bløde og hårde ingredienser, sådan at der er mindst muligt spild. Modellen kommer med et ekstra stort påfyldningsrør på 73 millimeter og det betyder, at forbrugeren kan komme hele frugter og grøntsager ned i røret uden, at man skal skære dem ud først, hvilket sikrer en hurtigere process. Bosch MES25A0 leveres med en juicekande på 1,25 liter og opsamlingsbeholderen til frugtkød har en kapacitet på 2 liter.

Anmeldelse : analyse af Bosch MES25A0

Rengøring

Bosch MES25A0 er utrolig nem at rengøre, da det er muligt at skille modellens dele ad og enten vaske dem manuelt under vandhanen eller komme dem i opvaskemaskinen. Mens saftpresseren kører, sker der en automatisk udskilning af affaldet og frugtkødet, og dette ender i en beholder, der er lige til at tømme, og som ligeledes kan komme i opvaskemaskinen. Der medfølger desuden en børste til rengøringen.

Andre fordele

Bosch MES25A0 er en meget sikker saftpresser, som er sikret mod både lækager og skader: En aluminiumslukning forhindrer eventuelle lækager, mens motoren er konstrueret sådan, at den ikke virker, hvis alle delene ikke er monteret korrekt, og åbnes maskinen under brug, så stopper motoren også. Ydermere yder Bosch en to-års garanti, og modellen har et indbygget rum til opbevaring af ledningen.

Dagens bedste priser og tilbud på Phillips HR1832:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kompakt design
 • Hurtig juicepresning
 • Enkel og intuitiv
 • Let at rengøre
 • Aftagelige dele tåler maskinopvask

Englands største testmagasin Which skriver om Phillips HR1832: ”Dette er en fremragende juicer til en rimelig pris. Den topper endda på vores liste over bedste køb, på trods af at den er en af ​​de billigste saftpressere, vi har testet”.

Anmeldelse : Analyse af Philips HR1832

Sådan fungerer Philips HR1832

Med Phillips HR1832 kan du juice til hele familien i én omgang. Saftpresseren har en kapacitet på hele 1,5 liter, så her kan du også nemt nå de anbefalede 6 daglige stykker frugt og grønt.

Det er muligt at servere juice direkte fra dit eget glas, så længe glasset ikke er højere end 12 centimeter. Placer blot glasset under maskinens indbyggede hane, mens du juicer.

På trods af den store kapacitet har Phillips HR1832 et kompakt design, som ikke optager for meget plads på bordpladen eller i køkkenskabet. Maskinen har dimensionerne H: 30 x B: 20 x D: 23,50 centimeter.

Rengøring

Integreret i designet er en beholder til opsamling af al frugtkød. Saftpresserens låg og beholder er transparente, så du kan få et godt overblik over processen og mængden af frugtkød i beholderen. Beholderen har en ideel glat overflade for nem rengøring. Som en ekstra gode tåler juicerens aftagelige dele opvaskemaskine.

QuickClean-teknologi forhindrer frugtkød i at fæstne sig i sigten, så rengøringen lettes. Du kan aktivere Dryp-stop-funktionen for at undgå, at saften drypper ned på din bordplade.

Phillips HR1832 vs. markedet

Phillips HR1832 er blandt de billigste saftpressere i denne oversigt. Alligevel har den opnået stor popularitet.

Forbrugerne udviser særligt tilfredshed med produktets design, ydeevne, lydniveau og nemme rengøring. En tilfreds kunde hos den danske forhandler Elgiganten skriver for eksempel: ”Nem at gøre ren. Hurtig og effektiv til at lave grønsagsjuice”

Også eksperter taler positivt om produktet. Englands største testmagasin Which har givet produktet en høj stjernebedømmelse på alle de testede områder. Blandt andet:

Saftpresningshastighed: 5/5

Brugervenlighed: 5/5

Nem rengøring: 5/5

Støjniveau: 3/5

Philips HR1855 - effektiv saftpresser med quickclean-teknologi og stor kapacitet

Dagens bedste priser og tilbud på Philips HR1855:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kan presse op til to liter juice ad gangen
 • Stort påfyldningsrør på 75 millimeter
 • Kraftfuld motor på 700 watt
 • QuickClean-teknologi

Philips HR1855 er blevet testet af flere eksperter, hvilket tæller både det danske og svenske forbrugerråd samt det engelske forbrugermagasin Which. Alle tre kilder giver Philips HR1855 gode kommentarer og bedømmelser.

Anmeldelse : Analyse af Philips HR1855

Sådan fungerer Philips HR1855

Philips HR1855 er skabt til at være effektiv og give det bedst mulige udbytte af juicen med et minimum af besvær. Den effektive side ved Philips HR1855 ses tydeligt under brug, da modellen kan juice op til to liter juice på en gang, hvilket er en del mere end andre gode saftpressere. Motoren arbejder ved 700 watt og det meget store påfyldningsrør på 75 millimeter sørger for, at selv store stykker frugt og grønt kan puttes i. Derfor vil udskæring af frugt eller grønt ikke være nødvendigt. Det er desuden let at kontrollere frugtkødet via den gennemsigtige frugtkødsbeholder.

Rengøring

Et andet aspekt, der har været fokus på hos Philips HR1855, er rengøringen. For at gøre den ensformige og kedelige rengøring lettere, så er Philips HR1855 udstyret med en rengøringsfunktion, som skyller de frugtfibre og frugtkød væk, som har sat sig fast under saftpresningen. Herudover er modellen udstyret med QuickClean-teknologi, som gør, at rengøringen klares på omkring et enkelt minut. Herudover følger der også en QuickClean-si med til at sortere skum og frugtkød fra, samt modellen er udstyret med glatte overflader, der er lette at rengøre.

Andre fordele

Philips HR1855 er på alle måder let i brug. Udover det store påfyldningsrør og rengøringsfunktionen så er alle modellens dele konstrueret sådan, at de er lette at samle. Herudover er Philips HR1855 udstyret med skridsikre fødder for at sikre en god stabilitet under saftpresningen.

Slow juicere

I det følgende afsnit gennemgår seks modeller, som er ”slow juicere”. Dét, som adskiller denne type af juicere fra de almindlige centrifuge saftpressere er, at på en slow juicer bliver frugterne og grøntsagerne kværnet, i stedet for slynget, hvilket sørger for at bevare flere vitaminer og næringsstoffer.

Dagens bedste priser og tilbud på Sage Nutri Juicer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kan presse hele frugter og grøntsager
 • 2 hastighedsindstillinger
 • Skæreknive i titanium
 • Beholder kan rumme 1 liter
 • Motoreffekt på 1250 Watt

De tre britiske ekspertkilder The Telegraph, The Independent og Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Sage Nutri Juicer. Alle ekspertkilder er vilde med maskinen, som de henholdsvis har givet en anbefaling samt 71 ud af 100 point.

Ekspertkilder er enige i, at modellen er effektiv samt robust, hvorfor man nemt og hurtigt kan lave juice til hele familien. De skriver desuden, at Sage Nutri Juicer er produceret i et elegant design.

Der bliver dog nævnt, at maskinen er en smule støjende, hvilket man skal være opmærksom på, hvis man vælger at investere i den til hjemmet.

Anemldelse : Analyse af Sage Nutri Juicer

Cold Spin-teknologi og skæreknive i titanium

Sage Nutri Juicer sørger for, at de fleste af ingrediensernes næringsstoffer bibeholdes i juicen efter presning. I gennemsnit bliver der trukket 70 % af alle næringsstoffer ud af ingredienserne. Dette er blandt andet muligt på grund af maskinens Cold Spin-teknologi og skæreknive i titanium.

Med Sage Nutri Juicer har man derudover mulighed for at nyde sin juice over en længere periode. Da maskinen kommer med en formstøbt legering samt højkvalitetsstål, så har den pressede juice nemlig en længere levetid.

Endvidere kan man hurtigt rengøre maskinen efter brug, da de aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen. Man behøver derfor ikke vaske dem i hånden.

Ekstra stort påfyldningsrør og to hastigheder

Med Sage Nutri Juicer får man en maskine, der kan anvendes til hele frugter og grøntsager. Selve påfyldningsrøret er nemlig fremstillet med en bredde på 8,5 centimeter, hvilket betyder, at man kan putte hele ingredienser direkte ned i maskinen, hvorfor man ikke skal bruge tid på at skære disse først.

Derudover kommer Sage Nutri Juicer med to hastigheder, hvorfor man kan anvende den hastighed, der passer bedst til de anvendte ingredienser. De to hastigheder i kombination med maskinens titaniumforstærkede knive gør det desuden muligt at gøre brug af både de lidt hårdere og blødere grøntsager.

Effektiv motor og filtreringssystem

Sage Nutri Juicer er forsynet med en motoreffekt på 1250 Watt. Det betyder, at motoren kan klare de fleste ingredienser, hvorfor man kan presse den juice, som man ønsker.

Desuden er maskinen forsynet med et effektivt filtreringssystem, der sørger for, at den pressede juice er både ren og klar.

Sage Nutri Juicer kommer med en beholder, der i alt kan rumme 1 liter. Ved køb af modellen medfølger der desuden en frugtkødsbeholder på 3 liter samt en serveringskande med låg, der i alt kan rumme 2 liter.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Smeg Retro Style Citrus Juicer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Dryp stop funktion
 • Automatisk tænd og sluk-funktion
 • Rengøringsvenlig model
 • Indbygget ledningsoprul
 • Skridsikker belægning

De to britiske ekspertkilder The Independent og The Telegraph har testet Smeg Retro Style Citrus Juicer, som de har givet en anbefaling med på vejen. De mener nemlig, at modellen både kommer i et flot design, samt at den er brugervenlig og rengøringsvenlig. De er tilmed vilde med, at den er forsynet med en drypstop-funktion.

Ingen af eksperterne nævner mange negative ting ved modellen. Eksperterne fra The Independent nævner dog kort, at Smeg Retro Style Citrus Juicer ikke er den mest praktiske model, da man selv skal holde de forskellige ingredienser. Det betyder, at man skal være forberedt på at ens hænder er klistrede, når man er færdig.

Anmeldelse : Analyse af Smeg Retro Style Citrus Juicer

Praktisk citruspresser med hældetud og skridsikker belægning

Smeg Retro Style Citrus Juicer er en praktisk citruspresser, der ikke kommer med nogle former for knapper. Det betyder, at den er nem og hurtig at komme i gang med samt bruge, da man ikke skal sætte sig ind i en masse indstillinger.

Derudover er maskinen forsynet med en skridsikker belægning på fødderne. Det vil sige, at maskinen står solidt plantet på bordet, hvorfor man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt den glider rundt både under og efter brug.

Der er desuden mulighed for at vippe modellens hældetud op og ned. På den måde undgår man, at der ikke bliver spildt en masse saft på køkkenbordet under brug.

Tænd og sluk-funktion og BPA-fri tritan

Smeg Retro Style Citrus Juicer kommer med en automatisk tænd og sluk-funktion. Denne funktion sørger for, at maskinen helt automatisk bliver aktiveret, når man begynder at presse sine citrusfrugter.

Når man presser sine citrusfrugter, så kommer saften kun i berøring med BPA-fri stødfast tritan eller rustfrit stål. Dette er ikke mindst en fordel for selve juicen, men det er også en sundhedsfordel for brugeren.

Endvidere kommer Smeg Retro Style Citrus Juicer med et indbygget ledningsoprul. På den måde kan man nemt og hurtigt pakke maskinen væk efter brug, hvis man ikke ønsker at lade den stå fremme på køkkenbordet hele tiden.

Rengøringsvenlig maskine med effektiv motor

Smeg Retro Style Citrus Juicer er en rengøringsvenlig maskine. Man kan nemlig putte alle de aftagelige dele i opvaskemaskinen, hvorfor man ikke behøver at vaske disse manuelt under vandhanen efter brug.

Maskinen er desuden udstyret med en motoreffekt på 70 Watt. Selvom dette virker til at være lavt, så er det stadig effektivt i forhold til, hvad maskinen skal kunne. Med denne motoreffekt kan man nemlig presse de fleste former for citrusfrugter.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Philips HR1889:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Påfyldningsrør på 70 millimeter
 • Effektiv ydeevne
 • Rengøringsvenlig
 • Integreret drypstop
 • App med inspiration til opskrifter

Både BBCgoodfood.com, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Mirror.co.uk og Which.co.uk har testet og anmeldt Philips HR1889.

De fem ekspertkilder giver saftpresseren mange rosende ord med på vejen, da de er glade for dens effektivitet og flotte design. Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Philips HR1889, nævner de også, at den ikke er helt optimal, når det kommer til de hårdere ingredienser.

Anmeldelse : Analyse af Philips HR1889

Enkel saftpresser med gode funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Philips HR1889 en god saftpresser. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute skriver blandt andet, at modellen ”passer godt til de fleste køkkener”. Dette mener de, da dens ydeevne er effektiv, mens den samtidigt har et slankt og kompakt design.

Flere ekspertkilder er enige i disse udtalelser, hvor BBCgoodfood.com og Trustedreviews.com ydermere fremhæver, at saftpresseren er udstyret med et stort påfyldningsrør. Det synes de er et stort plus, så man ikke ”skal skære frugter og grøntsager i mindre stykker”.

Eksperterne fra den britiske avis Mirror.co.uk hæfter sig ligeledes ved, at maskinen er nem at rengøre. Dog mener nogle af eksperterne, at beholderen til frugtkød gerne måtte være større.

Effektiv saftpresser med stort påfyldningsrør

Philips HR1889 er en effektiv saftpresser, der er forsynet med en motoreffekt på 150 Watt. Herved kan maskinen klare både bløde og hårde ingredienser.

Derudover kommer modellen med et stort påfyldningsrør på 70 millimeter. Det sikrer, at man ikke skal bruge tid på at skære de forskellige ingredienser ud i mindre stykker. Ønsker man at finde inspiration til forskellige juiceopskrifter, kan man desuden downloade en gratis app.

Nem rengøring

Med Philips HR1889 får man en saftpresser, der er nem at rengøre. Alle aftagelige dele tåler maskinopvask, så man ikke behøver at vaske dem under vandhanen efter brug.

Endvidere har saftpresseren en juicekande, som har en kapacitet på 1 liter. Frugtkødsbeholderen kan rumme op til 0,75 liter.

Saftpresseren har ydermere et integreret drypstop, hvorfor saften ikke sprøjter ud på køkkenbordet, når man fjerner kanden fra basen.

Dagens bedste priser og tilbud på Severin ES3571:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Rengøringsvenlig
 • Støjsvag vekselstrømmotor
 • Alsidig maskine
 • Nem i brug
 • Lave omdrejninger

Både Coffeeness.de, Saftland.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Severin ES3571. Alle ekspertkilder er glade for saftpresseren, som de giver en god anmeldelse.

I deres anmeldelser skriver de, at de især er glade for maskinens lækre juice og effektivitet. Selvom eksperterne generelt er vilde med Severin ES3571, nævner de også, at modellen er forholdsvis dyr.

Anemldelse : Analyse af Severin ES3571

Effektiv og god maskine, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Severin ES3571 en ”effektiv og god maskine”, som kan opfylde de flestes behov. Eksempelvis skriver eksperterne fra Coffeeness.de, at maskinen er ”en fantastisk tilføjelse i et køkken”. Dette mener de, da den sørger for ”lækker juice”.

Flere eksperter er enige i disse betragtninger, hvor Saftland.com især hæfter sig ved, at Severin ES3571 er både brugervenlig samt rengøringsvenlig. De forklarer derfor, at man sagtens kan bruge modellen hver dag.

Testberichte.de fremhæver ydermere, at Severin ES3571 ikke støjer meget under brug, så den forstyrrer ikke hele hjemmet. De synes, at dette er et stort plus, hvis man eksempelvis skal bruge den om morgenen, når resten af hjemmet sover. Dog er de ikke så glade for påfyldningsrøret.

Alsidig saftpresser

Severin ES3571 er en alsidig saftpresser, der kommer med mange anvendelsesmuligheder. Den kan nemlig både bruges til juice, marmelade og sorbetis. For at starte maskinen skal man blot trykke på en enkelt knap, hvorfor den er nem i brug.

Derudover kommer Severin ES3571 med en vekselstrømmotor, der har en effekt på 150 Watt. Saftpresserens hastighed er desuden på 45 omdrejninger i minutter, så maskinen sikrer, at der udtrækkes så meget saft fra ingredienserne som overhovedet muligt.

Rengøringsvenlig saftpresser

Med Severin ES3571 får man en rengøringsvenlig saftpresser. Alle de aftagelige dele tåler nemlig maskinopvask, så man ikke skal bruge tid på at vaske dem manuelt. Basen skal ydermere blot aftørres med en klud.

Sidst men ikke mindst har Severin ES3571 en juicebeholder, der kan rumme op til 1 liter juice. Frugtkødsbeholderen har en kapacitet på 1,3 liter.

Dagens bedste priser og tilbud på Braun J300:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Kan juice på 15 sekunder
 • To hastigheder
 • Dryp-stop-funktion
 • Kraftfuld motoreffekt på 800 watt
 • Moderne design i højglans

En tilfreds forbruger ved Amazon skriver om Braun J300: ”Stor værdi for pengene. Mere end nok kraft til at juice enhver frugt, og den er super nem at rengøre”.

Anemldelse : Analyse af Braun J300

Sådan fungerer Braun J300

Braun Multiquick J300 gør det muligt at tilberede op til 1,25 liter sund og velsmagende frugt- eller grønsagsjuice.

Som beskrivelsen ’Multiquick’ antyder, fremstiller maskinen saft i et hurtigt tempo. Den har en kraftfuld motor med en effekt på 800 watt. Med den kan du hurtigt opnå juice med den helt rette konsistens. Juiceren er i stand til at presse et glas juice på blot 15 sekunder.

J300 fra Braun har to hastigheder, alt efter om den skal bearbejde bløde eller hårde frugter og grønsager. Det er i langt de fleste tilfælde ikke nødvendigt at skære ingredienserne ud på forhånd. Juiceren er nemlig udstyret med en ekstra stor frugtindgang på 7,5 centimeter, som er velegnet til hele frugter.

Rengøring

Braun J300 har et gennemtænkt design. Den aftagelige beholder til frugtkød kan rumme to liter. Derfor behøver du ikke at tømme den så ofte. Beholderen har en ikke-transparent overflade, så den holder massen af frugtkød pænt ude af syne. På den måde beholder Braun J300 sit attraktive og stilrene udtryk under brug.

Designet er med praktisk dryp-stop-funktion for at undgå spild og lette rengøringen. Rengøringen er også hurtigt overstået, da mange af maskinens dele tåler opvaskemaskine.

Braun J300 er fremstillet i højglans-plastik og har hældetud i rustfrit stål. Saftpresseren har en lang holdbarhed og står solidt på slidsikre fødder. Designet har en stilstikker sort farve og er med praktisk ledningsopbevaring.

Braun J300 vs. markedet

Braun J300 leverer hurtige og smagfulde resultater hver gang. Modellen har en bedre ydeevne og hastighed end mange andre saftpressere på markedet.

J300 fra Braun har opnået stor popularitet fra forbrugere verden over. Hos den britiske digitale detailhandler Argos giver forbrugerne en høj stjernebedømmelse på hvert af de adspurgte områder:

Brugervenlighed: 4,8/5

Ydeevne: 4,8/5

Design: 4,6/5

Test og anmeldelser af saftpressere anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Dinside.no

Dinside.no er et norsk forbrugersite, der skriver bredt om forbrugerstof. Dinside.no beskæftiger sig med en bred vifte indenfor forbrugerprodukter til bil og bolig samt sitet skriver om fritid, rejser og økonomi. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har sitet testet juiceren Philips Avance Collection HR1871. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Foodrepublic.com

Foodrepublic.com er en amerikansk side, der udforsker verdens madkultur gennem et bredt udvalg af interviews, reportager, oplevelser, opskrifter og tests. Her har foodrepublic.com testet Novis Vita juiceren. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Gastromand.dk

Gastromand er et dansk mandemagasin med fokus på alt indenfor gastronomiens verden set med mænds øjne. Det indebærer både madtrends, opskrifter, restauranter, kogebøger og køkkengrej med mere. Gastromand har her testet Novis Vita juiceren. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Good Housekeeping Institute

Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man finde en masse information, viden og anmeldelser af diverse produkter til hjemmet. Good Housekeeping Institute anmelder blandt andet saftpressere heriblandt Sage Nutri Juicer. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet 71 ud af 100 point. Læs hele anmeldelsen her.

Politike

Politiken er en af de traditionelle danske aviser, og avisen rækker helt tilbage til 1884, hvor den er grundlagt. Politiken er stadig en af Danmarks mest læste aviser, og dagligt udkommer avisen med sektioner om nyhedsstof fra ind- og udland samt især fokus på kultur og debat. Som en kulturelbetonet avis beskæftiger Politiken sig også med forbrugerliv, og derfor har avisen her testet forskellige saftpressere. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

The Independent

Den store britiske avis The Independent leverer nyheder indenfor politik, sport, indland, udland m.m. Udover at skrive nyheder hver dag, så anmelder og tester de også produkter. De har blandt andet lavet en test med 11 forskellige saftpressere, hvori maskinerne Sage Nutri Juicer, Smeg Slow Juicer og Smeg Retro Style Citrus Juicer indgår. Du kan læse anmeldelserne af de tre saftpressere her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en amerikansk side, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har trustedreviews.com testet modellen Novis Vita Juicer. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Trustedreviews.com har også testet og anmeldt saftpresseren Philips HR1946. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

TV2 Danmark

TV2 er Danmarks største kommercielle tv-kanal med underholdning og vidensudsendelser til danskerne. TV2 har også flere underkanaler til specifikke målgrupper som TV2 Zulu til de unge, TV2 Charlie til de ældre og TV2 News til de nyhedsorienterede. TV2 har også et stort online-univers, der blandt andet fokuserer på livsstil og forbrugerliv. Her har TV2 Livsstil testet saftpressere, og det inkluderer blandt andet modellen Philips Avance Collection HR1871. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

BBCgoodfood.com

Det britiske onlinemagasin BBCgoodfood.com skriver om alt, hvad der handler om mad. På siden kan der både findes opskrifter, guides samt tests og anmeldelser af køkkenprodukter. Her har de testet og anmeldt Philips HR1889, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette saftpresser i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Som gode alternativer til denne artikel, finder du her vores generelle juicer og slow juicer tests, der begge indeholder testvindende modeller, samt nyttig viden om emnet.

Når man juicer, får man en masse sunde vitaminer fra det frugt og grønt, som man anvender. Men ser man på, om man får det hele med, er svaret desværre nej. Der sidder nemlig en masse vitaminer i skralden, som man ikke får det fulde udbytte ud af. Derfor kunne det være en idé også at lave nogle smoothies.

Her kan du læse vores store smoothie blender test, der giver dig et godt overblik over de bedste specielt designede blendere til lige netop dette formål.

Du kan også læse vores generelle blender test, der giver dig det brede overblik over markedets bedst bedømte modeller.

Er der et bestemt mærke der fanger din opmærksomhed, kan du med fordel give dig i kast med vores producent-specifikke tests.

Her finder du blandt andet vores Blendtec blender test, vores KitchenAid blender test, vores Vitamix blender test og vores Wilfa blender test, der alle indeholder testvindere og topscorende modeller.

Er det småt med pladsen, eller føler du ikke, du har brug for en blender, kan en god stavblender også være et fremragende værktøj til at lave lækre smoothies.

Også i denne kategori har vi en række producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Bamix stavblender test og vores Bamix Superbox test, der alle indeholder ekspertfavoritter.

FAQ

Hvilken saftpresser er den bedste?
En af de absolut bedste saftpressere, som er på markedet i øjeblikket, er modellen Bosch MES25A0, som er blevet kåret som testvinder i en række forskellige forbrugstests. Modellen bliver blandt andet rost for, dens smarte indstillinger, som gør det muligt at få så meget saft ud af frugterne som muligt.
Hvordan vælger jeg en saftpresser?
Når du skal vælge en saftpresser, så kan det være en fordel at vælge en maskine, som passer til dine behov i størrelsen, og som er kraftig nok til at klare de fleste hverdagsopgaver. Dertil kan det være en fordel at vælge en model, som er relativ nem at rengøre.
Er en saftpresser spild af penge?
Hvorvidt en saftpresser er spild af penge eller ej, det kommer an på, hvor ofte du skal bruge den. En saftpresser kan være alle pengene værd, hvis du ofte gerne vil lave dine egne sunde juicer og safter, da maskinen gør den proces både nem og hurtig.
Hvad bør jeg ikke komme i en saftpresser?
Generelt bør du undgå at komme fødevarer i din saftpresser, som ikke indeholder særligt meget væske. Det gælder blandt andet ingredienser såsom avokado, kokos, kål, broccoli og pære. Dertil kan du også hurtigt drikke for meget af fødevare såsom ananas og citrusfrugter, hvis du kommer disse i din saftpresser.

Her finder du de vigtigste vitaminer og mineraler

Med en saftpresser kan det blive noget sjovere og nemmere at indtage vitaminerne og mineralerne fra frugt og grønt i flydende form. Men hvilke frugter og grøntsager er de bedste? Læs med her, når vi guider til, hvilke vitaminer og mineraler der er de vigtigste, samt hvilke fødevarer du skal indtage for at få dem.

A-vitamin

GroentsagtjuiceIfølge Netdoktor.dk, så er A-vitamin gavnlig for flere af kroppens funktioner. Det styrker først og fremmest immunforsvaret ved at beskytte mod infektioner og betændelse, sådan at kroppen bliver stærkere og mere resistent overfor sygdomme.

Herudover er A-vitamin særlig godt for synet og styrker både nethinde og øjne. Også resten af ansigtet har brug for A-vitamin, idet dette vitamin sørger for at give liv til håret, styrke neglene og beskytte mod bumser og eksem.

A-vitamin er desuden særlig vigtigt, hvis du er gravid, da det hjælper fosterets udvikling. A-vitamin findes særligt i kød, æg og mejeriprodukter, men også i mørkegrønne og orange grøntsager som gulerødder, tomater, broccoli, kål og spinat.

B-vitamin

Der findes rigtig mange forskellige B-vitaminer, så derfor er det svært at skære B-vitamin over en kam. Her er nemlig tale om både B1, B2, B3, B6, B8, B9 og B12, og de spænder vidt, hvad angår påvirkninger af kroppen. B-vitaminerne findes hovedsagelig i kornprodukter, kerner, nødder, kød og mælkeprodukter, så det kan være svært at få nok B-vitamin via det grønne. Sundhed.dk skriver, at især B1, B2 og B12 kan være svært at indtage nok af, hvis man ikke spiser kød. Skal man få B-vitaminer via sin saftpresser, så kan man tilsætte mælk eller nødder til sin smoothie eller juice.

Livsstil TV2 fremhæver, at B1 fremmer fordøjelsen og er et nødvendigt vitamin for velfungerende muskler, hjerne og hjerte. B1 findes i den grønne verden i bælgfrugter og linser. Livsstil TV2 skriver påpeger også, at B2 især er vigtigt for et velplejet udseende, idet vitaminet styrker hår, hud, negle, syn og generel vækst samt hjælper mod udslæt og eksem. B2 findes i den grønne verden i bladgrønt og bælgfrugter.

B3 og B6 er vigtige vitaminer, da disse vitaminer hjælper kroppen med at omdanne både proteiner, kulhydrater og fedt til energi i kroppen. B3og B6 findes i den grønne verden i bælgfrugter.

B8 styrker immunforsvaret samt stabiliserer blodsukkerniveauet. Herudover hjælper B8 også med iltning af celler og produktion af antistoffer. B8 findes i den grønne verden i bønner, grønkål og champignon.

B9 er vigtigt, hvis man er gravid, da B9 styrker fosterets vækst. Herudover spiller B9 også en rolle i styrkelsen af immunforsvaret og dannelsen af røde og hvide blodlegemer samt kan beskytte mod visse former for kræft. B9 findes i den grønne verden i grønne grøntsager, bælgfrugter og frugt.

B12 påvirker dig på mange måder, for B12 er både vigtigt for hjerne og krop. B12 indgår i produktionen af serotonin og dopamin i hjernen, som er med til at holde humøret oppe samt hjælper med at mindske risikoen for demens. Herudover er B12 altafgørende for knoglerne. B12 findes stort set ikke i frugt og grønt, så brug derfor godt med mælk i din smoothie eller juice, da mælkeprodukter er rige på B12.

C-vitamin

appelsinerVil man undgå forkølelse, så skal man spise C-vitamin i lange baner. Dette velkendte udsagn holder ikke helt vand, men det er rigtigt, at C-vitamin er med til at styrke kroppens immunforsvar og beskytte mod virus og bakterier. Herudover hjælper C-vitamin med at regulere kolesterolniveauet samt bevare hjerte og blodårers styrke. C-vitamin findes hovedsageligt i frugt og grønt, og især i friske appelsiner, citroner og bær og i grøntsager som tomater, blomkål, peberfrugt og grønne bladgrøntsager samt kartofler.

D-vitamin

D-vitamin er særligt vigtigt for kroppens skelet, for det er D-vitaminet, der sørger for knoglerne og tændernes omsætning af calcium og fosfat. D-vitaminet sørger også for optagelse af calcium i tarmsystemet. Mangel på D-vitamin kan føre til skrøbelige knogler og tænder. D-vitamin findes hovedsagelig i kød, æg, fede fisk og fede mælkeprodukter samt i solens stråler. Dermed findes D-vitamin stort set ikke i frugt og grønt dog med undtagelse af avocado. Brug derfor gerne mælk i din drik for også at kunne indtage D-vitamin via saftpresseren.

E-vitamin

E-vitamin er særligt vigtigt for hjertet og kredsløbet, da det beskytter kroppens celler mod nedbrydning samt hjælper med dannelse af blodkar og beskytter mod åreforkalkning og blodpropper. Herudover er E-vitamin vigtig for forplantningen. E-vitamin findes hovedsagelig i kornprodukter, planteolier, mælkeprodukter og æg, men også i grønne grøntsager som kål samt i nødder. Nødder og mandler kan med fordel også bruges i en smoothie og gerne sammen med mælk også.

K-vitamin

K-vitamin er vigtigt for blodet og blodets evne til at størkne samt til dannelse af vigtige proteiner. Menstruerende kvinder skal være opmærksomme på at få nok K-vitamin. K-vitamin findes i kornprodukter, mælkeprodukter, kød og lever samt i grønne grøntsager som avocado, kål, broccoli og spinat, bælgfrugter og vindruer.

Calcium

Ifølge Sundhed.dk, så er calcium (kalk) ligesom D-vitamin er vigtigt for opbygningen og vedligeholdelse af knoglerne. Får man ikke calcium nok, kan man i værste tilfælde få knogleskørhed. Calcium findes hovedsagelig i mælkeprodukter (også ost) samt frø, kerner, nødder og grøntsager som grønkål og spinat. Det skal dog nævnes, at det er svært at få nok calcium, hvis man ikke indtager mælkeprodukter.

Jern

Jern er et vigtigt mineral for kroppen, da det hjælper de røde blodlegemer med at transportere ilt rundt i kroppen. Mangler man jern (det er især menstruerende kvinder, der er i risikogruppen), svækkes immunforsvaret også, og man kan få decideret blodmangel. Jern findes hovedsagelig i kornprodukter, kartofler, kød, fisk og æg samt grøntsager som blomkål, broccoli og bønner.

Folsyre

Folsyre gavner de røde blodlegemer samt bistår cellernes deling. Folsyre findes både i kornprodukter og mælkeprodukter samt bælgfrugter, grønne grøntsager og frugt.

Pantotensyre

Pantotensyre er vigtigt for nervesystemet og produktionen af hormoner. Desuden hjælper pantotensyre også med omdannelse af mad til energi i kroppen. Pantotensyre findes både i kød, mælkeprodukter og æg, men også i bælgfrugter, broccoli og bønner.

Zink

Zink er et mineral, som styrker immunforsvaret og kroppens evne til at hele. Zink findes hovedsagelig i kød, mælkeprodukter og æg, men også i nødder, frø og kerner. Frugt og grønt indeholder kun meget lidt zink.

Fedt

Selv om der skrives spalte op og spalte ned om, at vi skal skære ned på mængden af fedt, så er fedt nødvendigt for at optage vitaminer og mineraler. Gå gerne efter de sunde fedt-typer som planteolier.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme