Smeg røremaskine test 2021 – Her er de bedste Smeg røremaskiner ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om røremaskiner fra Smeg. I artiklen tager vi et kig på tests og anmeldelser fra diverse ekspertkilder, der har vurderet de forskellige røremaskiner.

I artiklen gennemgår vi også alternative røremaskiner fra andre producenter. Det gør vi for at give et så nuanceret overblik som muligt over, hvad der findes af røremaskiner på markedet.

Vi har anvendt en lang række af ekspertkilder såsom Good Housekeeping Institute, T3.com, Trustedreviews.com, The Telegraph, Forbrugerrådet Tænk og Kagoo.co.uk.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Smeg røremaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste røremaskiner fra Smeg
🔸 Gennemgang af alternative røremaskiner
🔸 Dette skal du overveje, inden du køber ny røremaskine
🔸 Sådan er røremaskinerne blevet testet
🔸 Gode opskrifter til røremaskinen
🔸 Historien om Smeg
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Smeg røremaskine test 2021 – De bedste modeller ifølge eksperterne 

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de bedste røremaskiner fra Smeg. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret eksperttest samt brugeranmeldelser fra både ind og udland, og samlet de bedst bedømte modeller i denne test.

I de grønne bokse under produktnavnene kan du se, hvor produkterne er blevet bedømt, og hvordan de har klaret sig. Vi håber, at denne oversigt vil hjælpe dig med at finde den Smeg røremaskine, der passer bedst til dine behov.


Smeg røremaskine

Anbefalet af det britiske teknikmagasin T3.com
Anbefalet af den britiske avis The Telegraph
4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
77 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute

Smeg røremaskine

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 2.954,00 Læs mere
0,00 2.995,00 Læs mere
0,00 4.125,00 Læs mere

.
Smeg røremaskine er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer T3.com, The Telegraph, Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute.

Alle eksperter er begejstrede for røremaskinen, som de har givet mange rosende ord med på vejen. De finder både fordele og ulemper ved maskinen, men er generelt imponerede over denne model.

Imponerende røremaskine, ifølge eksperterne

Ifølge de fire ekspertkilder er Smeg røremaskine en imponerende maskine. Eksempelvis skriver eksperterne fra T3.com, at man her får en maskine, der fungerer som ”eye-candy” i køkkenet. De mener, at det er en ”fremragende model”, der til gengæld er forholdsvis dyr.

Dette er eksperterne fra The Telegraph enige i. De forklarer ydermere, at Smeg røremaskine ”har en imponerende kapacitet og mange hastigheder, så den er god til både tunge blandinger og lette piskeopgaver”. De skriver, at selvom prisen er ret dyr, ”så er det en god investering”.

Eksperterne fra Trustedreviews.com fremhæver ligeledes maskinens retro-design som værende en fordel. Dog mener de, at Smeg røremaskine er temmelig tung og svær at opbevare på grund af dens størrelse.

Good Housekeeping Institute har også testet Smeg røremaskine. De hæfter sig ved, at modellen ”imponerer på nogle punkter, men er skuffende på andre”. Eksperterne var især glade for dens evne til at ælte brøddej og blande ingredienser. Selve piskeevnerne var de ikke begejstrede for.

Solid røremaskine med automatisk sikkerhedsstopfunktion

Med Smeg røremaskine får man en solid røremaskine med en motoreffekt på 800 Watt. Takket være den høje ydeevne kan maskinen klare lidt af hvert, når det kommer til forskellige ingredienser.

Derudover er røremaskinen forsynet med en automatisk sikkerhedsstopfunktion. Det betyder, at motorarmen vil stoppe pr. automatik, hvis den bliver overbelastet eller løftet. Herved undgår man, at maskinen bliver ødelagt, mens den samtidigt er sikker i brug.

10 forskellige hastighedsindstillinger

Smeg røremaskine er forsynet med 10 forskellige hastighedsindstillinger, så den kan klare forskellige former for blandinger.

De 10 hastigheder betjenes på maskinens knapper. Man kan derfor vælge den hastighed, som passer bedst til den specifikke blanding.

Ved køb af Smeg røremaskine medfølger der en stor skål i rustfrit stål med en kapacitet på 4,8 liter. Denne skål kan fjernes fra maskinen og vaskes i opvaskemaskinen efter brug, så den er nem at rengøre.

Der medfølger ydermere forskellige former for tilbehør såsom en dejkrog, et piskeris, et fladt piskeris og en plastlåg. Det giver mulighed for at piske en lang række af blandinger sammen.

Mål ved Smeg røremaskine:
🌀 Højde: 37,8 centimeter
🌀 Bredde: 40,2 centimeter
🌀 Dybde: 22,1 centimeter
🌀 Vægt: 11,4 kilo

Specifikationer ved Smeg røremaskine:
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Producent: Smeg
🔴 Motoreffekt: 800 Watt
🔴 Skålkapacitet: 4,8 liter
🔴 Hastigheder: 10 hastigheder

Fordele ved Smeg røremaskine:
🔵 10 forskellige hastigheder
🔵 Motoreffekt på 800 Watt
🔵 Skål med kapacitet på 4,8 liter
🔵 Flere tilbehørsdele medfølger
🔵 Automatisk sikkerhedsstopfunktion

Her kan du se en præsentationsvideo af Smeg røremaskinen. Videoen er produceret af Smeg: 


Smeg røremaskine med glasskål

Anbefalet af det britiske teknikmagasin T3.com
Anbefalet af den britiske avis The Telegraph
4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
77 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping Institute

Smeg røremaskine med glasskål

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.495,00 5.495,00 Læs mere

.
Både T3.com, The Telegraph, Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt Smeg røremaskine med glasskål.

De fire eksperter er glade for denne røremaskine, som de alle har givet en høj score. Dette har de gjort på baggrund af deres test af maskinens ydeevne, brugervenlighed, design m.m.

God til både tunge og lette blandinger, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Smeg røremaskine med glasskål en god røremaskine, der opfylder de flestes behov i et køkken.

Med denne røremaskine mener eksperterne fra T3.com nemlig, at man får en ”fremragende maskine”, der er en ”god hjælpende hånd”. De noterer dog, at den er temmelig dyr.

Eksperterne fra The Telegraph er enige i disse betragtninger og forklarer ligeledes, at Smeg røremaskine med glasskål ”er imponerende på baggrund af dens store kapacitet og 10 hastigheder”.

Desuden skriver de, at røremaskinen er ”god til både de tunge blandinger og de lette blandinger”. Selvom den koster ret meget, mener de, at ”det er et godt køb”.

Både Good Housekeeping Institute og Trustedreviews.com fremhæver røremaskinens flotte design som værende et plus. Til gengæld hæfter de sig ved, at den er stor og tung, hvilket man bør være opmærksom på.

Praktisk og sikker røremaskine

Smeg røremaskine med glasskål er en praktisk og sikker røremaskine, der kommer med en automatisk sikkerhedsstopfunktion. Takket være denne funktion stopper maskinen automatisk, hvis motorarmen bliver overbelastet eller løftet.

Derudover er røremaskinen udstyret med en motor, der har en effekt på 800 Watt. Det sikrer, at maskinen kan bruges til langt de fleste blandinger uanset, om der er tale om de tunge blandinger eller de lette blandinger.

Røremaskine med glasskål og 10 hastigheder

Med Smeg røremaskine med glasskål får man en maskine, der kommer med 10 hastigheder. Herved kan man selv justere hastigheden afhængig af, hvad man ønsker at blande sammen i maskinen.

Der medfølger ydermere forskellige tilbehørsdele ved køb af Smeg røremaskine med glasskål. Man får både et fladt piskeris, et piskeris, en dejkrog samt et plastlåg, så den er forholdsvis alsidig i brug i køkkenet.

Sidst men ikke mindst har Smeg røremaskine en glasskål med en kapacitet på 4,8 liter, så der er plads til at lave selv de helt store portioner.

Mål ved Smeg røremaskine med glasskål:
🌀 Højde: 37,8 centimeter
🌀 Bredde: 40,2 centimeter
🌀 Dybde: 22,1 centimeter
🌀 Vægt: 11,4 kilo

Specifikationer ved Smeg røremaskine med glasskål:
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Producent: Smeg
🔴 Motoreffekt: 800 Watt
🔴 Skålkapacitet: 4,8 liter
🔴 Hastigheder: 10 hastigheder

Fordele ved Smeg røremaskine med glasskål:
🔵 Glasskål på 4,8 liter
🔵 Effektiv motor
🔵 10 hastigheder
🔵 Automatisk sikkerhedsstopfunktion
🔵 Tilbehør medfølger

Her kan du se en dybdegående præsentationsvideo af Smeg røremaskinerne. Videoen er produceret af Smeg: 


Alternative modeller

I de foregående afsnit har vi gennemgået de forskellige ekspertkilders vurderinger af røremaskiner fra Smeg. I de næste afsnit vil vi tage et kig på alternative røremaskiner fra andre producenter, som også har fået gode anmeldelser fra forskellige ekspertkilder. Det gør vi, så man nemmere kan få et overblik over, hvad der ellers findes af røremaskiner på markedet.


Bosch MUM54A00

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch MUM54A00

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
999,00 999,00 Læs mere
1.019,00 1.019,00 Læs mere
1.056,00 1.056,00 Læs mere
1.073,00 1.073,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere

.
Det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Bosch MUM54A00, som de har kåret som en af testvinderne af deres store test. De har testet røremaskinen ud fra forskellige faktorer såsom støj, brugervenlighed, tilberedning, byggekvalitet m.m.

Alsidig røremaskine med flere hastigheder

Med Bosch MUM54A00 får man en alsidig røremaskine, der kan anvendes til flere ting i et køkken. Man kan nemlig bruge maskinen til både at røre, blande, ælte, hakke og piske alt efter ens ønsker og behov.

Derudover er Bosch MUM54A00 forsynet med syv hastigheder og momenttrin. Herved kan man justere på hastigheden i forhold til, hvad der passer til den pågældende blanding. Hastigheden kan løbende hæves og sænkes under tilberedningsprocessen.

Flere praktiske funktioner

Bosch MUM54A00 er en røremaskine, der er udstyret med flere praktiske funktioner, som er til gavn for tilberedningsprocessen. Maskinen har blandt andet en multifunktionel arm og funktionen 3D planetarisk mixing.

Røremaskinens multifunktionelle arm sørger for, at man altid kan tage tilbehøret af og på nemt og hurtigt. Der skal nemlig blot trykkes på en enkelt knap. Derimod sikrer 3D planetarisk mixing-funktionen, at blande- og piskeprocessen forløber mere optimalt. Piskeriset bevæger sig nemlig i flere retninger samt hele vejen rundt om sin egen akse.

Ved køb af Bosch MUM54A00 medfølger der desuden flere tilbehørsdele. Der medfølger både et en dejkrog, et groft piskeris, et fint piskeris og en pose til opbevaring af tilbehøret.

Effektiv røremaskine

Bosch MUM54A00 er en effektiv røremaskine, der kommer med funktionen Multi Motion Drive. Denne funktion hjælper motoren med at arbejde så effektivt som overhovedet muligt. Selve motoreffekten er på 900 Watt. Den kan derfor klare de fleste typer af ingredienser og blandinger.

Sidst men ikke mindst har Bosch MUM54A00 en skål i rustfrit stål med en kapacitet på 3,9 liter. Den har også gummisugefødder i bunden, så den altid står robust og stabilt placeret på ethvert køkkenbord.

Mål ved Bosch MUM54A00:
🌀 Højde: 28,2 centimeter
🌀 Bredde: 28 centimeter
🌀 Dybde: 27,1 centimeter
🌀 Vægt: 5,34 kilo

Specifikationer ved Bosch MUM54A00:
🔴 Type: Køkkenmaskine
🔴 Producent: Bosch
🔴 Motoreffekt: 900 Watt
🔴 Skålkapacitet: 3,9 liter
🔴 Hastigheder: 7 hastigheder

Fordele ved Bosch MUM54A00: 
🔵 Multifunktionel arm
🔵 Syv hastigheder
🔵 3D planetarisk mixing-funktion
🔵 Sugefødder i gummi
🔵 Flere tilbehørsdele medfølger

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch MUM5 serien. Videoen er produceret af Bosch: 


Kenwood Chef XL KVL4100S

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
82 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Kenwood Chef XL KVL4100S

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.079,00 2.079,00 Læs mere
2.299,00 2.299,00 Læs mere
2.305,00 2.305,00 Læs mere
2.656,00 2.656,00 Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Kenwood Chef XL KVL4100S, som de henholdsvis har kåret som en af testvinderne samt givet 82 ud af 100 point.

De mener nemlig, at Kenwood Chef XL KVL4100S er en god røremaskine, der klarede sig godt i deres forskellige tests.

God røremaskine, ifølge eksperterne

Ifølge Kagoo.co.uk er Kenwood Chef XL KVL4100S en yderst god røremaskine, der kan bruges til en del forskellige ting i et køkken. Eksperterne skriver blandt andet, at modellen klarer de fleste blandinger ”til perfektion” uanset, hvad man ønsker at tilberede.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk hæfter sig ydermere ved, at Kenwood Chef XL KVL4100S er ”brugervenlig”, så man hurtigt kan komme i gang med at bruge den uden problemer. De fremhæver ligeledes, at røremaskinen ikke støjer meget under tilberedningsprocessen.

Kagoo.co.uk er generelt begejstrede for denne røremaskine. Dog mener de, at den er temmelig dyr, hvilket man bør være opmærksom på.

Røremaskine med stor kapacitet

Kenwood Chef XL KVL4100S er en rummelig røremaskine, der kommer med en skål med en stor kapacitet. Skålen kan nemlig rumme op til 6,7 liter, hvorfor der er mulighed for at tilberede ekstra store portioner på samme tid.

Derudover kommer Kenwood Chef XL KVL4100S md en sprøjteskærm. Det sikrer, at blandingen ikke vil sprøjte ud på køkkenbordet, når man er i gang med at tilberede de forskellige ingredienser.

Selve betjeningen er yderst enkel, da maskinen er forsynet med en enkelt stor drejeknap. På drejeknappen finder man modellens hastigheder.

Funktionel røremaskine

Med Kenwood Chef XL KVL4100S får man en funktionel røremaskine, som er velegnet til både de lette og de tunge blandinger. Motoren har nemlig en effekt på hele 1200 Watt, så den kan klare lidt af hvert.

Ved køb af Kenwood Chef XL KVL4100S medfølger der desuden forskellige former for tilbehør. Der medfølger både en dejkrog, en K-spade og et piskeris. Til sammen sikrer dette, at man kan bruge modellen til både at piske, mose, blande, ælte, røre m.m. Der er desuden mulighed for at tilkøbe mere tilbehør.

Endvidere har Kenwood Chef XL KVL4100S en trinløs hastighedskontrol. Det gør, at man har fuld kontrol over selve hastigheden, når man tilbereder blandingen.

Mål ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
🌀 Højde: 34,5 centimeter
🌀 Bredde: 38,5 centimeter
🌀 Dybde: 28 centimeter
🌀 Vægt: 7,658 kilo

Specifikationer ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
🔴 Type: Røremaskine
🔴 Producent: Kenwood
🔴 Motoreffekt: 1200 Watt
🔴 Skålkapacitet: 6,7 liter
🔴 Hastigheder: Trinløs hastighedskontrol

Fordele ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
🔵 Trinløs hastighedskontrol
🔵 Sprøjteskærm
🔵 Stor kapacitet
🔵 Motoreffekt på 1200 Watt
🔵 Flere tilbehørsdele medfølger

Her kan du se en unboxing video af Kenwood Chef XL KVL4100S. Videoen er produceret af den danske forhandler, WhiteAway.com:


Dette skal du overveje, inden du køber ny røremaskine

Dette skal du overveje, inden du køber ny røremaskine

Hvis du mangler en ny røremaskine i dit køkken, er der stor sandsynlighed for, at du allerede har taget et kig på dine muligheder. Du fandt nok frem til, at der findes en lang række af røremaskiner på markedet. Så hvad bør du vælge? Det kan være svært at overskue, om du skal vælge den ene eller den anden røremaskine.

Men hvis du sørger for at overveje dine behov grundigt samt finder ud af, hvad du skal kigge efter, vil hele processen blive meget nemmere. Her kan du se, hvad du skal overveje, inden du køber en ny røremaskine baseret på gode råd fra Forbrugerrådet Tænk, Tasteofhome.com og Which.co.uk.

Hvilke behov har du?
Til at starte med bør du overveje, hvad du ønsker at bruge en røremaskine til. Du skal tænke over, hvad du ønsker at tilberede med røremaskinen, og hvad du generelt har brug for hjælp til i dit køkken.

Det kan eksempelvis være, at der er nogle specifikke opskrifter, du gerne vil bruge den til. Når du ved, hvad du primært ønsker at bruge en røremaskine til, vil det gøre hele processen meget nemmere med at finde en ny røremaskine. Herved ender du op med en model, der passer optimalt til dine ønsker og behov.

Hvor meget må røremaskinen koste?
prisEn anden ting, du skal overveje, er dit budget. Da der findes en lang række af røremaskiner på markedet, vil du opleve, at de kommer i mange forskellige prisklasser.

Du finder derfor både de dyrere modeller og de mere budgetvenlige modeller. Inden du går i gang med at kigge, så lav et budget. Når du har et budget, vil du ikke spilde tid på at kigge på røremaskiner, som er alt for dyre.

Røremaskinens hastigheder
Hvis du har behov for en røremaskine, der skal anvendes til en del forskellige blandinger og ingredienser, er det værd at investere i en model med flere hastigheder. De fleste røremaskiner har i dag flere hastigheder, men det er dog ikke alle.

Det er altid en fordel, hvis maskinen har mere end en enkelt hastighed, da det gør, at den er mere alsidig. Samtidigt hjælper det dig, når du tilbereder forskellige blandinger.

Med flere hastigheder kan du nemlig justere disse alt efter hvilken blanding, du er i gang med at tilberede.

Tag et kig på de medfølgende tilbehørsdele
TilbehørVed køb af en ny røremaskine medfølger der som regel forskellige former for tilbehør. Det vil som standard være en dejkrog, en K-spade og et eller to piskeris. Det sikrer, at maskinen både kan bruges til at blande, røre, ælte, piske, mose m.m.

Du kan dog også findes røremaskiner med mange flere tilbehørsdele. Hvis du ønsker en endnu mere alsidig maskine, skal du klart vælge en model, hvor du kan købe mere tilbehør.

Som udgangspunkt vil meget af det andet tilbehør ikke medfølge ved køb. Dog har du mulighed for at tilkøbe det, hvis du har brug for det. Andre tilbehørsdele kan være alt lige fra et rivejern til en kødhakker, en blender eller lignende.

Er designet en prioritet for dig?
For nogle personer er designet overhovedet ikke vigtigt, mens det for andre er noget af det vigtigste. Det kommer naturligvis an på dine præferencer. Hvis designet er meget vigtigt for dig, skal du naturligvis finde en maskine, der passer ind i dit køkken.

En røremaskine skal typisk altid stå fremme på køkkenbordet, da det er de færreste, der hele tiden gider at tage maskinen ind og ud af et køkkenskab.

Hvis din røremaskine blot skal stå i køkkenskabet, når du ikke bruger den, behøver du naturligvis ikke tænke så meget over designet.

Hvor nem er røremaskinen at rengøre?
rengøringDet er de færreste, der gider at bruge en masse tid på at rense en røremaskine efter brug. Har du det også på denne måde, er det værd at tjekke, hvor nemt det er at rengøre maskinen.

Her er det en fordel, at alle de aftagelige dele tåler at blive vasket i en opvaskemaskine. Det kan eksempelvis være de forskellige tilbehørsdele samt røreskålen.

Hvor stor en røremaskine har du brug for?
En anden ting, du bør tjekke, er røremaskinens kapacitet. Kapaciteten er vigtig i forhold til, hvor stor eller lille en portion du kan lave på én gang.

Der findes røremaskiner med både en større og en mindre kapacitet. Så sørg altid for, at du tjekker dette, inden du vælger en ny røremaskine. Jo større portioner du ønsker at lave, jo større skal kapaciteten selvfølgelig være.

Tjek røremaskinens størrelse og vægt
Røremaskiner er typisk store og tunge maskiner, der fylder en del på et køkkenbord. Hvis pladsen er trang, bør du især tage et kig på maskinens størrelse og vægt, så du ikke ender med en model, du slet ikke har plads til. 

Hvor kraftig skal røremaskinens motor være?
MotorkraftSidst men ikke mindst skal du overveje, hvor kraftig selve røremaskinens motor skal være. Der findes røremaskiner med mange forskellige motorer, hvorfor det varierer en del.

Du kan finde alt lige fra en røremaskine med en motoreffekt på 300 Watt til en røremaskine med en motoreffekt på helt op til 1.700 Watt. Jo mere kraftfuld selve motoren er, jo nemmere vil den have ved at klare de mere krævende og tunge blandinger. Det bør du derfor have med i dine overvejelser.


Sådan er røremaskinerne blevet testet

testNår du læser anmeldelser og tests af forskellige røremaskiner, kan det være, at du undrer dig over, hvordan de overhovedet er blevet testet. Vi har taget et kig på artikler fra Forbrugerrådet Tænk og Which.co.uk for at se nærmere på, hvordan de tester de forskellige røremaskiner.

Helt generelt skriver Forbrugerrådet Tænk, at da røremaskiner er forskellige, vælger de at teste de funktioner, som de har til fælles. Derfor fokuserer de primært på, hvordan de forskellige modeller både rører, pisker og ælter diverse ingredienser og blandinger. Derudover tager de også et kig på maskinens støjniveau samt deres holdbarhed og andre faktorer.

Sådan tester eksperterne tilberedningsevnen

Eksperterne tester hovedsageligt røremaskinernes tilberedningsevne. Med dette menes der, hvor godt og effektivt de arbejder, når det kommer til at piske, ælte og røre.

For at finde frem til hvilke maskiner, der er bedst til at ælte, har eksperterne både fået maskinen til at ælte brøddej og kagedej. Efter dette har de også bedømt maskinen ud fra dens ensartethed og hæveevne. De har ydermere vurderet, hvor gode de forskellige maskiner er til at piske æggehvider.

Det tester eksperterne også

brugervenligUdover ovenstående parameter tester eksperterne også røremaskinerne på andre måder. Dem gennemgår vi nedenfor.

Brugervenlighed
Eksperterne mener, at det også er vigtigt at teste maskinerne i forhold til deres brugervenlighed. Når du ser, at der står brugervenlighed, betyder det, hvor nemt det er at samle selve maskinen, montere den samt anvende den og rense den, når du gør brug af den i hverdagen.

Kvalitet
Endnu en faktor, som eksperterne har bedømt, er håndværket og kvaliteten. Eksperterne vurderer, hvor gode de forskellige dele er, herunder tilbehøret, så du får en fornemmelse for, om maskinen kan holde i mange år frem i tiden eller ej.

Støjniveau
støjStøjniveauet er blevet vurderet ved at måle maskinens decibelniveau. Derudover har eksperterne bedømt, hvor generende selve støjen er, når maskinen er tændt og er i gang med at tilberede forskellige blandinger.

Holdbarhed
Sidst men ikke mindst tager eksperterne et kig på maskinens holdbar. Holdbarheden er testet på følgende måde: Brøddej er blevet æltet 90 gange a 11 minutter samt rørt 120 gange a 5 minutter. Hvis holdbarheden er dårlig, kan det ses i den samlede bedømmelse af maskinen.

Hvad vægter højest i den samlede bedømmelse?

Som vi tidligere har nævnt, er det klart tilberedningen, der vægter højest i den samlede bedømmelse. Dog er det altid en fordel at tage et kig på alle de andre faktorer også for at finde frem til den bedste røremaskine til dig og dine behov.


Gode opskrifter til røremaskinen


Bananbrød

BananbrødIngredienser: 
Rapsolie eller solsikkeolie
2 dl. hvedemel
1 ¼ tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 dl. brunt sukker
1 dl. mascarpone, sødmælk, græsk yoghurt eller creme fraiche
2 store æg
1 dl. smør, stuetemperatur
4 meget store modne bananer, moste
100 g. chokolade (valgfrit)
50 g. nødder (valgfrit)

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 250 grader. Pensl en kageform med olie.

2. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en stor skål.

3. Brug en røremaskine til at blande brunt sukker, mascarpone (eller andet) og smør sammen i en skål. Blandingen skal være luftig, hvilket tager omkring fire minutter.

4. Tilføj et æg ad gangen til blandingen. Sørg for at ægget bliver blandet godt sammen med blandingen i skålen, inden du tilføjer det andet æg.

5. Sæt hastigheden på røremaskinen ned og tilsæt melblandingen.

6. Tilføj herefter alle bananerne og bland det godt sammen.

7. Hvis du vil have chokolade og nødder i bananbrødet, skal du putte det i blandingen nu.

8. Put dejen i en form og put den ind i ovnen i omkring 1 time.

9. Lad brødet køle af inden servering.


Focacciabrød

Sprød focaccia Ingredienser: 
850 g. hvedemel
1 pakke gær
1 tsk. sukker
2 spsk. salt
5 spsk. ekstra jomfruolivenolie
En smule havsalt
Vand

Sådan gør du:
1. Bland mel og 5 dl. vand i en skål i en røremaskine. Put en dejkrog på røremaskinen og tænd for den ved en lav hastighed. Sørg for at al dejen bliver blandet godt sammen og skrab siderne, hvis der er brug for det.

2. Rør gær, sukker og 1 dl. lunkent vand rundt med en gaffel i en lille skål indtil, at gæren er opløst. Lad blandingen stå i omkring fem minutter.

3. Hæld gærblandingen i melblandingen og bland det sammen ved en lav hastighed. Bland det indtil, at dejen absorberer al vandet. Det tager omkring et par minutter.

4. Tilsæt salt og fortsæt med at blande. Øg hastigheden en smule. Stop først, når dejen er yderst elastik og meget klæbrig. Det tager omkring fem minutter.

5. Hæld 3 spsk. olie i en stor skål og fyld dejblandingen i skålen. Put et låg på skålen og placer den et forholdsvis varmt sted. Vent indtil at dejen er fordoblet. Du skal lade den hæve i omkring to til tre timer.

6. Put en smule olie på en bageplade og brug hænderne til at gnide hele bunden og siderne med olien. Placer dejen på bagepladen.

7. Put olie på dine hænder (eller smør) og løft dejen op fra bagepladen. Fold halvdelen af dejen over på den anden halvdel. Drej herefter bagepladen 90 grader og fold dejen i halve igen.

8. Dæk dejen med et viskestykke eller lignende og lad den hvile i omkring 10 minutter.

9. Når der er gået 10 minutter, skal du forsøge at strække dejen. Hvis den går i stykker, skal du lade den hvile i længere tid.

10. Når dejen ikke længere går i stykker, skal du forvarme ovnen ved 220 grader i omkring 45 til 65 minutter.

11. Efter halvdelen af tiden er gået, kan du drysse en smule olie og salt ovenpå brødet.

12. Bag focacciabrødet indtil, at overfladen har en dyb og gyldenbrun farve over det hele. Det tager omkring mellem 25 til 35 minutter.

13. Lad brødet køle af i cirka 10 minutter. Brødet skal helst være helt koldt, før du begynder at skære i det. Herefter er det klar til servering.


Chokoladecookies med hasselnødder

ChokoladecookiesIngredienser: 
115 g. hasselnødder
440 g. hvedemel
1 tsk. koshersalt
3/4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. malet ingefær
75 g. smør, stuetemperatur
200 g. sukker
100 g. brunt sukker
2 store æg, stuetemperatur
1 dl. honning
1/2 tsk. vaniljeekstrakt
100 g. chokolade
Havsalt

Sådan gør du: 
1. Placer to bageplader i ovnen. Den ene skal være øverst og den anden nederst. Forvarm ovnen til 225 grader.

2. Placer hasselnødder på den øverste bageplade og bag dem i ovnen, indtil de er gyldenbrune. Det tager omkring otte til 10 minutter. Husk at røre i dem, når halvdelen af tiden er gået. Lad nødderne køle lidt af og hak dem herefter meget groft.

3. Bland mel, salt, bagepulver og ingefær i en stor skål.

4. Nu skal du tilsætte smør, sukker og brunt sukker i en anden skål i din røremaskine og putte maskinen på en høj hastighed. Blandingen skal helst være forholdsvis luftig. Det tager omkring fem til syv minutter.

5. Reducer herefter hastigheden og tilsæt æg. Du skal tilsætte et æg ad gangen, hvor du øger hastigheden til høj efter, du har tilsat det sidste æg.

6. Herefter skal du tilføje honning og vanilje til blandingen og sørge for, at det hele blandes grundigt sammen. Reducer hastigheden til lav og tilsæt alle de tørre ingredienser, indtil det hele er blandet sammen.

7. Tilføj både chokolade og nødder og bland det igen godt sammen.

8. Fjern dejen fra skålen og opdel den i flere portioner. Rul de små portioner som små bolde. Hvis dejen er løs eller meget klæbrig, så lad den stå i omkring en halv time.

9. Placer de små bolde på en bageplade indtil, de er helt faste. Det tager omkring to timer.

10. Put de kolde cookies på de to opvarmede bageplader. Der bør være mulighed for at placere omkring 12 cookies på hver bageplade. Drys havsalt på alle cookies og bag dem i ovnen i omkring 12 til 15 minutter eller indtil, at bunden og kanterne er gyldenbrune.

11. Når de er færdigbagte, skal de køle af på bagepladerne.


Brasiliansk ostebrød

Brasiliansk ostebrødIngredienser:
2 dl. sødmælk
1 dl. smør
1 ½ tsk. salt
200 g. tapiokamel
2 store æg
Cirka 2 dl. frisk ost
Cirka 2 dl. reven parmesanost

Sådan gør du: 
1. Placer en bageplade i ovnen og forvarm den til 250 grader.

2. Bland mælk, smør, salt og en smule vand i en stor gryde og varm blandingen ved en medium-høj varme. Husk at røre i blandingen jævnligt, så det ikke brænder på. Det er færdigt, når smøren er smeltet, og blandingen begynder at koge. Det tager omkring fire minutter.

3. Når blandingen er færdig, skal gryden fjernes fra varmen.

4. Tilsæt mel og rør kraftigt med en træske indtil, at dejen er forholdsvis tør i omkring 10 til 20 sekunder.

5. Placer dejen i en røreskål i din røremaskine. Lad dejen køle af i skålen i omkring fem minutter.

6. Pisk blandingen ved en lav hastighed indtil, at dejen begynder at være blandet godt sammen i omkring 30 sekunder.

7. Tilsæt et enkelt æg ad gangen og lad maskinen fortsætte med at piske blandingen ved en lav hastighed. Bliv ved med dette indtil, at dejen er glat, elastisk og yderst klæbrig.

8. Nu er det tid til at tilsætte både den friske ost og parmesanosten. Lad stadig røremaskinen arbejde ved en lav hastighed. Sørg for at osten bliver jævnt fordelt.

9. Stop røremaskinen og placer dejen på en bageplade. Lav mindre boller af dejen og placer dem et stykke væk fra hinanden på bagepladen.

10. Bollerne skal nu bages i omkring fem minutter i ovnen. Når der er gået fem minutter, så skru en smule ned på ovntemperaturen og lad dem bage videre.

11. Bollerne er færdige, når de er yderst lysebrune med få mørkere pletter over det hele (det er osten). Det tager omkring 20 til 25 minutter.

12. Når du tager bollerne ud af ovnen, så lad dem køle af på bagepladen i omkring 10 minutter inden servering.


Historien om Smeg

smeg logo

Smeg er en populær virksomhed, der kan findes mange steder i verden i dag. Dog blev denne virksomhed grundlagt for mange år siden. Dengang blev virksomheden etableret af Vittorio Bertazzoni fra Guastalla. Guastalla er en italiensk by nær Reggio Emilia i Norditalien.

Som vi lige har nævnt, er Smeg ikke en helt ny virksomhed. Smeg går nemlig helt tilbage til det 19. århundrede, hvor Bertazzoni startede virksomheden. Han startede dog først som smed. Det var nemlig hans drøm. Men på et tidspunkt blev han mere interesseret i at bygge og producere madlavningsapparater. Dette kunne han ikke give slip på, hvilket var begyndelsen på det, vi i dag kender som Smeg.

Smeg har produceret en del forskellige husholdningsapparater gennem tiden. I 1950’erne kom det første gaskomfur fra Smeg eksempelvis på markedet. Dette gaskomfur havde en automatisk tændingsfunktion, en sikkerhedsventil m.m. hvilket var noget helt nyt.

Som årene gik lancerede Smeg endnu flere spændende produkter, som blev en del af deres sortiment. Her er der tale om alt lige fra vaskemaskiner til opvaskemaskiner m.m., der kom på markedet i 1963. I 1970 sendte Smeg desuden en opvaskemaskine på markedet, der var 60 centimeter og havde en kapacitet på hele 14 kuverter.

Udvidelsen af deres produktsortiment fortsatte gennem årene, så der kom mere og mere fra denne virksomhed. Derudover indgik Smeg et partnerskab med flere designere og arkitekter, der hjalp dem med at producere forskellige produkter.

En af de ting, som de fleste kender Smeg for i dag, er deres ikoniske retro-design og deres flotte 50’er-køleskabe. Det var dog rent faktisk først i 1990’erne, at de populære 50’er-køleskabe fra Smeg blev lanceret.

Selvom Smeg typisk er kendt som en virksomhed, der producerer husholdningsapparater, er det ikke det eneste, de giver sig i kast med. De er nemlig også at finde inden for andre områder såsom i sundhedsindustrien, hvor de producerer instrumenter eller i restaurantbranchen, som de også laver produkter til.

I dag er Smeg en meget kendt og populær virksomhed, der kan findes i mange danskeres hjem – samt i resten af verden. Smeg er en førende producent inden for husholdningsapparater og fortsætter med at lancere spændende produkter. Virksomheden drives i dag af tredjegenerationen af iværksættere fra Bertazzoni-familien.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Smeg røremaskiner er bedst i test?

Smeg røremaskine og Smeg røremaskine med glasskål

🤓 Hvordan er Smeg røremaskinerne blevet testet?

Røremaskinerne er blevet vurderet ud fra deres evner til blandt andet at piske, røre og ælte. Derudover har eksperterne set på maskinernes kvalitet, brugervenlighed, støjniveau og energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rette model?

For at finde den model der passer til dit behov, er det anbefalet, at du først og fremmest overvejer maskinens kapacitet, størrelse og vægt. Derefter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og indbyggede funktioner.


Gennemgang af testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med en bred vifte af emner inden for det danske forbrugerliv. Det gør de blandt andet ved at lave vurderinger og tests af forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang er der tale om en test af røremaskiner og køkkenmaskiner heriblandt Bosch MUM54A00 og Kenwood Chef XL KVL4100S.

Du kan læse hele testen hos Forbrugerrådet Tænk her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis du kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan du købe adgang til testene enkeltvis. 

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasin Good Housekeeping Institute beskæftiger sig med kategorier, der primært er inden for hjem og have. De leverer en lang række af brugbare guides, tips og tricks samt inspiration. Udover dette tester og anmelder de også forskellige former for forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Smeg røremaskine og Smeg røremaskine med glasskål, som de har givet 77 ud af 100 point.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Smeg røremaskine, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Smeg røremaskine med glasskål, kan du klikke ind her.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Den britiske side Kagoo.co.uk sammenligner et hav af forskellige elektroniske produkter. Det gør de, så forbrugerne har nemmere ved at finde frem til de bedste produkter på markedet. Du har derfor mulighed for at sammenligne masser af produkter i forhold til deres funktioner, ydeevne, brugervenlighed og en masse andet. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt Kenwood Chef XL KVL4100S, som de har givet 81 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Telegraph 🇬🇧
Den britiske avis The Telegraph findes både i en fysisk version samt i en online version. Her er der tale om den online version, der både beskæftiger sig med artikler og nyheder fra ind- og udland. Derudover skriver de om sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur, økonomi og mange andre emner.

Udover dette tester og anmelder de også en bred vifte af forbrugerprodukter såsom røremaskiner. I denne omgang har de testet otte af nogle af de bedste røremaskiner på markedet, hvor Smeg røremaskine og Smeg røremaskine med glasskål er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det britiske testmagasin Trustedreviews.com leverer anmeldelser og tests af en lang række af forskellige former for forbrugerprodukter. Det gør de, så forbrugerne har nemmere ved at finde frem til nogle af de bedste produkter på markedet samt sammenligne forskellige produkter. I denne omgang har de testet og anmeldt Smeg røremaskine og Smeg røremaskine med glasskål, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com 🇬🇧
Det britiske teknikmagasin T3.com beskæftiger sig med gadgets samt andre lignende emner inden for teknologiens verden. De leverer både artikler og guides samt anmelder og tester et væld af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet nogle af de bedste røremaskiner på markedet heriblandt Smeg røremaskine og Smeg røremaskine med glasskål, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den rette røremaskine i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Skab dig et overblik over markedets bedst bedømte modeller med vores to generelle røremaskine og køkkenmaskine tests.

Er der et mærke, du særligt ønsker at vide mere om, kan du med fordel dykke ned i vores producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores Bosch køkkenmaskine test, vores Electrolux røremaskine test, vores Teddy Bjørn røremaskine test og vores Ankarsrum Assistent test, der alle indeholder testvindende og topscorende modeller.

Der er dog særligt én producent, der gør sig positivt bemærket blandt eksperter såvel som forbrugere. Her er der selvfølgelig tale om det britiske kvalitetsmærke, Kenwood. Af den grund finder du her vores to generelleKenwood køkkenmaskine og Kenwood røremaskine tests.

Du kan også læse vores række af linjespecifikke Kenwood tests, der blandt andet tæller en Kenwood Chef test, en Kenwood Chef XL test, en Kenwood Major test og en Kenwood kMix test, der alle indeholder testvindende modeller.

Slutteligt kan du læse vores bagemaskine test. Med disse maskiner har det aldrig været nemmere at bage nybagt brød, da alle ingredienserne blandes og bages direkte i maskinen.