Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Minihakker test: De 8 bedste minihakkere i test

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel gennemgår vi en række minihakker tests, foretaget af anerkendte Skandinaviske testmagasiner.

Du får hermed et hurtigt og nemt overblik over hvilke minihakkere eksperterne anbefaler. Vi har også sammenlignet priser for de forskellige modeller, så du samtidig kan købe din minihakker til den billigste pris.

Artiklen tager udgangspunkt i officielle uafhængige tests fra blandt andre det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Derudover, så har vi gennemgået tests hos andre anerkendte medier, ligesom vi har set nærmere på brugervurderinger og brugeranmeldelser på en række af nettets førende webshops på området.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste minihakkere på markedet
🔸 Guide der viser dig mulighederne med en minihakker
🔸 Gennemgang af de anvendte test-kilder, som vi har brugt til at skrive denne artikel

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Minihakker test 2022 – De 8 bedste minihakkere ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de minihakkere på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests minihakkerne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Philips HR 1393 – alsidig minihakker der kan hakke det meste

Forbrugsguidens anbefaling

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
 Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 85 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute
Philips HR 1393

.
Philips HR 1393 er blevet testet af 3 hold eksperter, der inkluderer det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute.

Tænk og Råd & Rön har foretaget generelle tests af minihakkere, hvor flere modeller er inkluderet, mens Good Housekeeping Institute har haft fuldt fokus på kun Philips HR 1393.

Alle steder er der blevet set nærmere på hakkeevner, præstationer, brugervenlighed, rengøring, design og anvendelighed, og produktet scorer flotte anmeldelser over hele linjen.

Enkel og smart

Philips HR 1393 vil være et rigtig godt valg for den forbruger, der ønsker en smart og kompakt minihakker, der er let og simpel. Den kommer i et flot design med motor øverst og skål nederst, og udtrykket er stilfuldt, elegant og med bløde former.

Den gør ikke meget væsen af sig og vil designmæssigt passe ind i alle typer af køkkener. Den kompakte form gør den både let at opbevare på køkkenbordet eller at finde skabsplads til.

Selv om maskinen er kompakt, så er den meget arbejdsdygtig og kraftig. Der opereres med en effekt på 450 watt, hvilket er meget.

De 450 watt sørger for at levere nok kraft til knivene, således at modellen kan håndtere alle typer af hakkeopgaver – både de bløde (som for eksempel frugt eller urter) og de hårde (for eksempel kerner, nødder eller hårde grøntsager).

De mange watt komplementers af 2 knive i skålen, der er specialdesignede til at kunne arbejde sammen og dække hele skålens areal. Knivene er skabt af rustfrit stål og til aldrig at miste skarphed.

Let styring

Philips HR 1393 er fremstillet til at have en høj brugervenlighed, idet den er meget enkel at bruge. Når der skal hakkes, trykker man blot ned på hovedet af maskinen, hvorefter knivene hakker og skærer indholdet.

Indholdet bliver i skålen, der er fremstillet af bæredygtigt plast, og denne kan efter endt opgave let blive ren igen – den kan nemlig tåle opvask i maskine.

Man kan tillige tilberede mange ingredienser samtidig, for kapaciteten ligger på 0,7 liter.

Yderligere skal det nævnes, at denne minihakker kommer til en meget overkommelig pris, således at den er mere tilgængelig for flere typer af forbrugere.

Den kan med fordel anvendes af den erfarne hjemmekok, der ønsker en god hjælper i køkkenet til at varetage hakkeopgaver, men også nybegynderen vil let kunne få glæde af den, da den er så simpel i anvendelsen.

Præsterer fantastisk, ifølge eksperterne

Philips HR 1393 er blandt andet blevet testet af husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute, der giver imponerende 85 ud af 100 point.

Denne høje score gives, idet eksperterne mener, at denne model præsterer virkelig godt. Den fremhæves især for at være fantastisk til at hakke nødder og brød, og som en bonus er den velskabt til at kunne blende supper og milkshakes – resultatet af disse bliver en dejlig cremet tekstur.

Derudover roses minihakkeren for at være meget let at anvende og let at finde opbevaringsplads til.

Good Housekeeping Institute nævner dog også nogle ulemper, og her kommenteres det, at den har lidt vanskeligheder ved at kunne hakke løg i forhold til de anbefalede tider, idet hakningen bliver for fin.

Yderligere har den en tendens til at få ingredienser sat fast øverst oppe, hvilket gør rengøringen besværlig.

Det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har også testet Philips HR 1393. Her er dog tale om betalingskilder, hvilket betyder, at man skal betale for at kunne se de specifikke resultater fra testene. Ønskes dette, findes der links til begge undersøgelser nederst i denne artikel.

Fordele

 • Smart og praktisk
 • God pris
 • Let at anvende,
 • Tåler maskinopvask
 • God til at hakke nødder
Ulemper

 • Ikke egnet til kraftig æltning

Specifikationer ved Philips HR 1393:
🔴 Type: Minihakker
🔴 Producent: Philips
🔴 Watt: 450
🔴 Kapacitet: 0,7 liter
🔴 Antal knive: 2
🔴 Antal hastigheder: 1
🔴 Højde: 12 centimeter
🔴 Bredde: 12 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter
🔴 Vægt: 1 kilo

Udvalgte fordele ved Philips HR 1393:
 Smart og praktisk
 God pris
 Let at anvende
 Tåler maskinopvask
 God til at hakke nødder


KitchenAid 5KFC 3516 – multihakker med gode anbefalinger

Premium valg

 Anbefalet af Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk 
 Anbefalet af det amerikanske madmagasin Thespruceeats.com 
 Anbefalet af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.com 
 Anbefalet af det amerikanske teknologimagasin The Wirecutter
KitchenAid 5KFC 3516

.
KitchenAid 5KFC 3516 er blevet testet af 4 ekspertkilder, der inkluderer testmagasinet Which.co.uk, madmagasinet Thespruceeats.com, erhvervsmagasinet Forbes.com og teknologimagasinet The Wirecutter.

Her har eksperterne set nærmere på, hvordan modellen præsterer inden for forskellige hakkeopgaver, design, brugervenlighed, rengøring og anvendelighed. Det konkluderes alle steder, at dette produkt nemt kan anbefales varmt til forbrugerne.

Klassisk KitchenAid

KitchenAid 5KFC 3516 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en stærk minihakker såvel som et flot design. Udseendet er tro mod det klassiske KitchenAid-udtryk, der er stilfuldt, farverigt, en smule retro og markant. Man vil lægge mærke til dette apparat, uanset om man vælger en højrød nuance eller en mere neutral. Den er skabt af lutter kvalitetsmaterialer og er lavet til at holde i mange år.

Dertil er den meget stærk i brug med en effekt på 240 watt. Sammen med de 2 knive i rustfrit stål er den dermed i stand til at assistere i køkkenet, når der skal hakkes forskellige ingredienser. Det kan både være bløde frugter, urter, nødder, frø eller hårde ingredienser som løg eller gulerødder.

Der findes 2 hastigheder på denne model samt pulsfunktion, hvilket både giver en hurtig arbejdsproces samt en fuld kontrol, og den medfølgende skål kan rumme 0,8 liter. Det er en del.

Skålen er udstyret med hældetud og håndtag, som øger brugervenligheden og er af miljørigtig BPA-frit plast. Den tåler tillige opvask i maskine.

Fantastisk til pure, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KFC 3516 er blevet testet af forskellige hold eksperter, der blandt andet inkluderer Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk. Eksperterne herfra anbefaler varmt produktet og forklarer, at den virkelig er en god minihakker.

Især brillerer den, når det gælder fremstillingen af pure, hvilket faktisk ikke engang er denne type køkkenapparats primære funktion.

Dertil har den gode hakkeevner, når det kommer til nødder og løg, og så er selve maskinen let at samle og komme i gang med, nævnes det.

Which.co.uk skriver yderligere, at modellen er nem at bruge, og rengøringen er ikke et problem. Hvis man er nybegynder, kan man finde hjælpe i manualen, som leverer meget klare instruktioner, påpeges det.

Eksperterne har dog også fundet nogle minusser, og her forklares det, at den har lidt vanskeligheder, når det kommer til hakning af krydderurter.

God til de små opgaver, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KFC 3516 er blandt andet blevet testet af erhvervsmagasinet Forbes.com sammen med en række andre maskiner.

Eksperterne herfra er især meget begejstrede for designet og muligheden for at kunne få denne minihakker i 18 forskellige farver.

Det fremhæves, at den især vil være et godt valg for den forbruger, der har problemer med at hakke grøntsager.

The Wirecutter anbefaler produktet og mener, at den er ideel til de mindre opgaver i køkkenet – såsom hakning af et par grøntsager. Den er ikke stor nok til at kunne kaldes en regulær food processor, men inden for dens felt er den meget fordelagtig.

Eksperterne tilføjer endda, at her er tale om en af markedets bedre præstationer inden for minihakkere, og hakningen bliver jævn og ensartet.

Som en bonus er den god til både bløde og hårde opgaver samt til at blande ingredienser sammen – for eksempel til mayonnaise.

Fordele

 • Flot design
 • Klassisk KitchenAid-produkt
 • Kan udføre mange hakkeopgaver
 • 2 hastigheder
 • Miljøvenlig skål med hældetud
Ulemper

 • Kun 2 kopper
 • Skålen kan blive løsrevet

Specifikationer ved KitchenAid 5KFC 3516:
🔴 Type: Minihakker
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Watt: 240
🔴 Kapacitet: 0,8 liter
🔴 Antal knive: 2
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Højde: 22,2 centimeter
🔴 Bredde: 17,8 centimeter
🔴 Dybde: 14,3 centimeter
🔴 Vægt: 1,2 kilo

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KFC 3516:
 Flot design
 Klassisk KitchenAid-produkt
 Kan udføre mange hakkeopgaver
 2 hastigheder
 Miljøvenlig skål med hældetud

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid 5KFC 3516. Videoen er produceret af KitchenAid:


OBH Nordica Quick 6721 – billig hakkemaskine der kan klare det meste

Bedst til prisen

 Anbefalet som ”godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk
OBH Nordica Quick 6721

.
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en større test af minihakkere, hvor modeller fra mange forskellige mærker og prisklasser er medtaget. OBH Nordica Quick 6721 er en af disse. De danske eksperter har i testen undersøgt, hvordan de forskellige produkter præsterer inden for blandt andet hakning, brugervenlighed, rengøring og håndterbarhed. Efter endt test vurderer Tænk, at denne maskine er ”et godt køb”.

Læg dog mærke til at Tænk er en betalingskilde, hvilket betyder, at man skal betale for at se de specifikke resultater. Ønsker man dette, findes der links til undersøgelsen nederst i denne artikel.

Høj kvalitet til lav pris

OBH Nordica Quick 6721 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker høj kvalitet og en god bygningskonstruktion til en overkommelig pris.

Designet er måske ikke det mest elegante, men til gengæld er den meget robust bygget – skabt til at blive anvendt hver dag. Den er dermed slidstærk og skabt af de kvalitetsmaterialer, OBH Nordica er kendt for.

Dertil har maskinen den fordel, at den kommer til en fornuftig pris, der ikke vælter budgettet. Så man får høj kvalitet til få penge. 

Til mange typer af opgaver

OBH Nordica Quick 6721 er den ideelle makker i køkkenet for både den erfarne hjemmekok og nybegynderen. Den er nemlig meget nem at betjene, og det kræver kun et enkelt tryk for at få hakket de ønskede ingredienser.

Derudover er den meget alsidig og kan anvendes til mange typer af opgaver. Det kan for eksempel være til aftensmaden, hvor man har brug for at skulle have hakket eller blandet kød alene eller med øvrige ingredienser.

Den er meget velegnet til at hakke grøntsager og kan håndtere selv de hårde af dem. Dette lader sig gøre takket være den stærke effekt på 150 watt i samspil med de 2 slidstærke knive. For eksempel kan løg blive helt fintsnittet, mens gulerødder bliver ensartet hakket.

Yderligere kan man anvende apparatet til at hakke for eksempel nødder og krydderurter, men det er også muligt at fremstille pure eller smoothies.

Høj sikkerhed

OBH Nordica Quick 6721 har derudover den fordel, at den er meget sikker at anvende. Den kommer med en sikkerhedsmekanisme samt sikkerhedslås, der forhindrer ulykker i køkkenet.

Som en ekstra detalje er der skridsikre fødder, som gør, at den står helt fast – selv når der arbejdes hårdt.

Rengøringen foregår meget let – for at sikre så lav en manuel arbejdsbyrde som muligt tåler de aftagelige dele opvask i maskine. Det drejer sig om både knive, låg og skål.

Fordele

 • Slidstærk
 • Fin pris
 • God kraft
 • Høj alsidighed
 • Sikker at anvende
Ulemper

 • Høj lyd

Specifikationer ved OBH Nordica Quick 6721:
🔴 Type: Minihakker
🔴 Producent: OBH Nordica
🔴 Watt: 150
🔴 Kapacitet: 0,7 liter
🔴 Antal knive: 2
🔴 Antal hastigheder: 1
🔴 Højde: 23,5 centimeter
🔴 Bredde: 16 centimeter
🔴 Dybde: 15,5 centimeter
🔴 Vægt: 0,8 kilo

Udvalgte fordele ved OBH Nordica Quick 6721:
 Slidstærk
 Fin pris
 God kraft
 Høj alsidighed
 Sikker at anvende


Bosch MMR 08A1

 Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 Anbefalet som ”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk 
 7,4 ud af 10 point hos det internationale testmagasin Askgeorge.com

Bosch MMR 08A1

.
Bosch MMR 08A1 indgår i 3 forskellige eksperttests – det drejer sig om tests udført af henholdsvis den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det danske forbrugerråd Tænk og testmagasinet Askgeorge.com.

Eksperterne har vurderet modellen ud fra specifikke parametre, og på baggrund af disse vurderes det, at her er tale om en meget velfungerende minihakker.

Unikt design

Bosch MMR 08A1 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en lidt anderledes minihakker. Her er et produkt, der lidt ligner en lille UFO fra en science fiction-film, og dermed er designet meget specielt.

Det er meget nuttet, men tjener dog også et praktisk formål. Udformningen gør nemlig, at kraften fordeles bedre, og at der er mere kontrol med arbejdet.

Yderligere er her tale om et meget kraftfuldt apparat, der har en høj styrke: Effekten i watt ligger på 400, hvilket er meget for denne type køkkenværktøj.

Sammen med de slidstærke knive gør denne effekt, at maskinen vil være i stand til både at håndtere de små og de hårde opgaver.

Høj alsidighed

Bosch MMR 08A1 er udstyret med indmad til at være en meget effektiv hjælper i køkkenet. Den er nemlig meget unik for en minihakker, idet der medfølger 2 forskellige knivtyper. Det drejer sig om henholdsvis en universalkniv og en piskekniv.

Universalkniven udfører den typiske slags opgaver, nemlig hakning af diverse ingredienser såsom kød, løg, gulerødder, nødder, frø og krydderurter, og den 400 watts motor gør, at selv de hårdeste fødevarer kan håndteres.

Piskekniven derimod kan udføre en anden række opgaver, idet den kan piske indholdet. Det kan være æg eller fløde, og dermed er produktet nærmest en lille køkkenmaskine.

Der medfølger en skål med en kapacitet på 0,8 liter, og denne er skabt af bæredygtigt kunststof. Den kan både tåle opvask i maskine, hvilket minimerer den manuelle arbejdsbyrde, men man kan også sætte den i mikrobølgeovnen, hvis man har brug for opvarmning. Knivene tåler tillige rengøring i opvaskemaskine.

Høj kraft og kapacitet, ifølge eksperterne

Bosch MMR 08A1 er som nævnt blevet testet af 3 hold eksperter – 2 af disse er den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk.

Læg dog mærke til at begge disse er betalingskilder. Det betyder, at man skal betale for at se de specifikke resultater fra testene. Ønsker man dette, findes der links til begge undersøgelser nederst i artiklen.

Testmagasinet Askgeorge.com har også testet Bosch MMR 08A1, og her hersker der begejstring over apparatet med en score på 7,4 ud af 10 point.

Der nævnes dog både plusser og minusser. Hvad angår plusser, så er produktet meget kraftfuldt, og der findes en god kapacitet.

På minussiden havde eksperterne forventet lidt mere, forklarer de, og der var problemer med et låg, der ikke sad ordentligt fast. Askgeorge.com skriver tillige, at modellen ikke kan knuse isterninger, og så larmer den en del.

Fordele

 • Unikt udseende
 • Høj kraft
 • 2 forskellige knive
 • Kan både hakke og piske
 • Let rengøring
Ulemper

 • Ikke særligt stor

Specifikationer ved Bosch MMR 08A1:
🔴 Type: Minihakker
🔴 Producent: Bosch
🔴 Watt: 400
🔴 Kapacitet: 0,8 liter
🔴 Antal knive: 2
🔴 Antal hastigheder: 1
🔴 Højde: 25 centimeter
🔴 Bredde: 19,5 centimeter
🔴 Dybde: 19,5 centimeter
🔴 Vægt: 1,2 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch MMR 08A1:
 Unikt udseende
 Høj kraft
 2 forskellige knive
 Kan både hakke og piske
 Let rengøring


WMF Lineo minihakker

✅ Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk
✅ Anbefalet af Råd & Rön

wmf-lineo-minihakker

.

.

Med WMF Lineo får du en lidt større og kraftigere minihakker end gennemsnittet. Prisen ligger i den dyre ende, men så får du også en kraftig minihakker med stor motor på hele 500 Watt, der nærmer sig en egentlig køkkenmaskine. Modellen er særligt velegnet til hakning i alle kategorier, såsom nødder, krydderurter, løg og ost, hvor den er med sin kraftige motor og skarpe knive hakker og findeler hurtigt og ensartet.

Der er tydeligvis gjort en del ud af designet på denne model: Blandt andet er selve basen udført med finish i rustfrit stål, og den forholdsvis lave udformning bevirker, at modellen står sikkert på bordet under arbejdet. Testpanelet hos Tænk uddeler også roser for det indbyggede ledningsoprul under bunden.

Alle plastdele samt kniven tåler i øvrigt maskinopvask, hvilket letter rengøringen betydeligt.

Fordele

 • Stor kraftig maskine med 500 Watt motor
 • Klarer alle typer af hakkeopgaver hurtigt og ensartet
 • Flot design med base i rustfrit stål
 • Plastdele og kniv tåler maskinopvask
 • Ledningsoprul under bunden
 • Relativt stillegående med 82,5 dB(A)
Ulemper

 • Lille kapacitet

Fordele ved WMF Lineo:
 Stor kraftig maskine med 500 Watt motor
 Klarer alle typer af hakkeopgaver hurtigt og ensartet
 Flot design med base i rustfrit stål
 Plastdele og kniv tåler maskinopvask
 Ledningsoprul under bunden
 Relativt stillegående med 82,5 dB(A)

 


Kenwood CH550

 Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Kenwood CH550

.
Minihakkeren fra Kenwood er en af de mindre modeller på markedet, som dog stadig har en motoreffekt på 400 Watt, hvilket er ganske kraftigt for en lille maskine. Modellens praktiske størrelse betyder, at den er nem at opbevare i enten skab eller skuffe.

Beholderen på minihakkeren har en kapacitet på 0,5 liter og er lavet i kraftig og brudsikker plastik, så den kan modstå hårde slag og stød fra eksempelvis frosne bær og isterninger. Maskinen har to hastighedsindstillinger og kan bruges til alt til smoothie til frikadellefars.

Selve brugen af minihakkeren er ganske ligetil: råvarerne kommes i beholderen, som så monteres på motordelen og derefter er den klar til brug. Du sætter nemt hakkeren i gang ved blot at trykke ned på låget og den stopper igen ved gentagelse af bevægelsen. Modellen er desuden udstyret med en sikkerhedsmellemlås, hvor skål og motor skal kobles sammen, før at maskinen kan køre.

Knivene på minihakkeren er i rustfrit stål og kan derfor klare selv hårde opgaver såsom knusning af isterninger. Dette skyldes blandt andet, at Kenwood benytter 4 knivblade i stedet for 2, som ofte er tilfældet ved andre modeller af minihakkere. Så med Kenwood CH550 får du altså en lille, men hårdfør maskine til alsidigt brug i køkkenet.

Selve beholderen på minihakkeren kan nemt gå i opvaskemaskinen, mens knivdelen bør vaskes op i hånden, da de kan blive sløve efter gentagne ture i opvaskemaskinen. Motordelen kan tørres over med en fugtig klud efter behov.

Fordele

 • Motor med effekt på 400 Watt
 • Kraftig nok til at knuse is og frosne bær
 • Alle dele, undtagen motor, kan gå i opvaskemaskinen
 • Sikkerhedsmellemlås
 • Dobbeltbladet kniv i rustfrit stål
Ulemper

 • Lille kapacitet

Fordele ved Kenwood CH550:
 Motor med effekt på 400 Watt
 Kraftig nok til at knuse is og frosne bær
 Alle dele, undtagen motor, kan gå i opvaskemaskinen
 Sikkerhedsmellemlås
 Dobbeltbladet kniv i rustfrit stål


Indkøbsguide: Hvorfor investere i en minihakker?

De fleste køkkenmaskiner er relativt dyre i anskaffelse og fylder som regel også ganske meget på køkkenbordet. Minihakkeren er hverken dyr eller pladskrævende og kan faktisk hjælpe med rigtig mange opgaver i forbindelse med madlavningen.

Den er med andre ord perfekt som det første indkøb på vejen mod mere sund og hjemmelavet mad. Og selv om du måske senere hen beslutter dig for at anskaffe flere og dyrere køkkenmaskiner, vil minihakkeren med garanti fortsat høre til blandt de køkkenmaskiner, du bruger allermest. Den er nemlig hurtig at tage frem og hurtig at rengøre, og den kan mere, end man måske skulle tro.

Markedet for minihakkere er stort og uoverskueligt og det kan være svært at gennemskue, hvilken model, der er den bedste. Ifølge forbrugermagasinet Tænk er der ikke den store sammenhæng mellem pris og kvalitet, og det komplicerer selvfølgelig valget yderligere.

Vælger du en af de modeller vi har gennemgået ovenfor, kan du dog være sikker på at få en god funktionel maskine. Vi har valgt de bedste ud i forskellige prisklasser, så der er lidt for enhver smag. Alle de udvalgte modeller er dem, der klarer sig bedst i de test, vi har kunnet finde på nettet.

Når du først har fået købt minihakkeren hjem, er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne, men her følger et par tips.

Hakning:
Som navnet næsten også antyder, er minihakkeren perfekt til at hakke og findele forskellige ingredienser med. I de fleste tilfælde klares det på ganske kort tid, og du kan løbende holde øje med resultatet gennem den klare beholder. Lad hakkeren køre indtil indholdet er findelt i den størrelse eller finhed, som du ønsker. Langt de fleste bruger blandt andet minihakkeren til løg, som kan findeles på få sekunder. Det går rigtig hurtigt, men den helt klare fordele er selvfølgelig også, at du slipper for sviende og rindende øjne.

Friske krydderurter er også oplagte at hakke med en minihakker. Også her er opgaven overstået på få sekunder, og det er dermed næsten lige så hurtigt at bruge friske krydderurter, som det er at finde krydderibøtten i skabet. Minihakkeren kan dog også klare langt sværere hakkeopgaver som for eksempel findeling af nødder og mandler. Du kan også komme hele kaffebønner i, og bruge minihakkeren som kaffekværn.

Blendning:
De fleste minihakkere kan faktisk også blende, men der er undtagelser. Hvis det er en funktion, der er vigtig for dig, bør du før købet sikre dig, at den valgte model også tilbyder denne feature. Den relativt lille skålstørrelse begrænser selvfølgelig portionsstørrelsen, men minihakkeren er perfekt til eksempelvis smoothies, saucer og lignende. Bemærk i øvrigt at minihakkeren i sagens natur ikke har samme motorkraft som en dedikeret blender. Den klarer derfor normalt ikke de helt vanskelige opgaver som for eksempel knusning af is – en funktion, som selv mange dedikerede blendere kan have svært ved.

Piskning:
En del minihakkere kan også bruges til at piske, og nogle modeller har ligefrem et særligt piskeris som tilbehør. Denne funktion kan for eksempel bruges til piskning af fløde, miksning af pandekagedej og lignende opgaver. Minihakkeren har også den perfekte størrelse til eksempelvis piskning af æggehvider. Der er dog stor forskel på, hvor godt de forskellige modeller håndterer piskning. Så undersøg eventuelt dette specifikt, hvis det er en funktion, du ønsker at bruge meget.


6 fordele ved en minihakker sammenlignet med en foodprocessor

Der findes mange opgaver i køkkenet, hvor du ikke behøver andet end din minihakker. I stedet for at bruge et spækbræt og en kniv, så er det værd blot at benytte sig af en minihakker.

En minihakker kan nemlig klare at skære og hakke en del hurtigere, end hvis du selv skal i gang med at hakke diverse grøntsager m.m. Men det er skam ikke den eneste fordel ved en minihakker.

En minihakker er nemlig en funktionel køkkenmaskine, der kommer med et hav af fordele sammenlignet med eksempelvis en foodprocessor.

Men hvis du ikke er helt sikker på, om du skal vælge en foodprocessor eller en minihakker til dit køkken, så får du her 6 grunde til, hvorfor du skal gå med minihakkeren

En minihakker fylder mindre 

En minihakker fylder mindreDette er en af de største fordele ved en minihakker i forhold til en foodprocessor. En minihakker fylder nemlig en del mindre, hvorfor det er et godt alternativ til køkkenentusiaster, der ikke har plads til en foodprocessor i køkkenet.

Mens en foodprocessor tager en del skabsplads, så fylder en minihakker ikke ret meget i køkkenskabet. Selvom du har mange ting i køkkenet, så er det derfor stadig ret nemt at finde et hjem til minihakkeren.

En minihakker kan blive stående på køkkenbordet

Da en minihakker optager mindre plads end eksempelvis en foodprocessor, kan den faktisk blive stående på køkkenbordet.

Hvis du ofte bruger din minihakker, så kan det være en fordel blot at lade den stå på køkkenbordet, så du hurtigt kan finde den, når du skal bruge den. Du sparer derfor både tid på at finde dem frem samt at pakke den væk igen

En minihakker koster en del mindre

Sammen med minihakkerens mindre størrelse, så følger der også en mindre pris. Der findes en del forskellige modeller på markedet, som du kan vælge imellem. Og de er alle en del billigere, end hvis du havde tænkt dig at investere i en foodprocessor.

En minihakker er hurtigere at rengøre

Hvis du ikke er fan af rengøring, vil du helt sikkert sætte pris på, at det er nemt og hurtigt at rengøre en minihakker.

På grund af minihakkerens mindre størrelse og heraf mindre komponenter er den meget nemmere og hurtigere at rengøre end eksempelvis en foodprocessor. Da en foodprocessor er en del større, er den nemlig også mere besværlig at gøre ren.

En minihakker er endnu bedre til at snitte og hakke små mængder og små ingredienser

En minihakker er endnu bedre til at snitte og hakke smaa maengder og smaa ingredienserDen bedste måde at snitte og hakke små mængder, eller små ingredienser, er med en mindre maskine. Så på de tidspunkter, hvor du har brug for at snitte eller hakke et lille stykke løg eller en håndfuld nødder, behøver du ikke anvende en foodprocessor, men kan i stedet vælge at anvende en minihakker.

En minihakker kan bruges til en del

Mens mange bruger deres foodprocessorer til at lave store mængde hummus eller pesto en gang om måneden, eller til at skære en del grøntsager et par gange om ugen, så bruger de fleste minihakkeren stort set hver dag – og sommetider flere gange om dagen.

Du kan anvende en minihakker til alt lige fra at lave saucer og vinaigrettes til salater til hakning af løg, hvidløg, urter og nødder, piskning af mindre ingredienser samt til at lave puré med forskellige ingredienser.

Der er næsten ikke det, som du ikke kan bruge din minihakker til. Det er derfor en nem og hurtig metode til at have en hjælpende hånd i køkkenet, hvis du har travlt med aftensmaden, men ikke har brug for at lave en stor portion.

Du kan læse mere om fordelene ved en minihakker sammenlignet med en foodprocessor her eller her.


Beskrivelse af kilder og tests
testkilder

For at gøre gennemgangen så objektiv som muligt, refererer vi til uvildige tests. Herunder finder du de anvendte kilder, og der er også direkte links, hvis du selv vil gå i detaljen med de enkelte produkter.

Tænk.dk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk.dk gennemførte i 2015 en test med 11 forskellige Minihakkere. Her testede man blandt andet minihakkerens evne til at hakke nødder, krydderurter, løg og hård ost. Maskinerne blev i hver enkelt kategori bedømt på både arbejdshastigheden og ingrediensernes ensartethed efter hakningen. Selve hakningen blev vægtet højest, men også parametre som byggekvalitet, støj og brugervenlighed blev bedømt. Du kan eventuelt selv læse hele testen på Tænk.dk’s hjemmeside. Bemærk dog, at fuld adgang kræver abonnement eller tilkøb af adgang til den specifikke test.

Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön testede i 2015 et udvalg på 10 forskellige minihakkere. Testen er relativt nuanceret, men opdelt i hovedområderne hakning, håndterbarhed, kvalitetsindtryk, sikkerhed og lydniveau. Hvert hovedområde er endvidere inddelt i en række mere specifikke underområder, hvor du kan se hver enkelt specifikke vurdering. Du kan se hele Råd & Rön-testen online, men det kræver dog, at du er betalende abonnent.

Politiken 🇩🇰

Den danske avis Politiken bragte i oktober 2016 en artikel om minihakkere, hvor der er en del inspiration at hente til brugen af den lille maskine. Artiklen indeholder også test af en række minihakkere. Du kan læse hele artiklen på avisens hjemmeside, men det kræver dog, at du er abonnent.

Askgeorge.com 🇺🇸

Askgeorge.com er et internationalt testmagasin, der har fokus på at afprøve forbrugerprodukter til hjemmet for at udruste læserne med bedre baggrundsviden, inden de køber. Her gælder det en test af minihakkeren Bosch MMR 08A1, som du kan læse i fuld længde her.

Forbes.com 🇺🇸

Forbes.com er et af de mest traditionsrige amerikanske erhvervsmagasiner og blev grundlagt tilbage i 1917. Forbes.com er måske mest kendt for sine lister, der årligt kårer forskellige personer/virksomheder inden for specifikke kategorier – for eksempel den årlige liste over verdens rigeste mennesker.

Magasinet har yderligere fokus på både erhverv, finans, teknologi, lederskab og livsstil, og i forbindelse med sidstnævnte er de bedste minihakkere på markedet blevet kåret. Modellen KitchenAid 5KFC 3516 findes på denne liste. Læs hele testen hos Forbes.com.

Goodhousekeeping.com / Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet minihakkeren Philips HR 1393, og hele anmeldelsen kan læses hos Good Housekeeping Institute.

Thespruceeats.com 🇺🇸

Thespruceeats.com er et amerikansk madmagasin, der har fokus på at guide læserne til den letteste vej at få god mad. Eksperterne bringer artikler, inspiration og guides omkring både ingredienser, opskrifter og sundhed, således at man kan få sunde, spændende og nærende måltider til alle lejligheder. Magasinet foretager også tests af køkkenprodukter fra tid til anden, og her gælder det en test af minihakkeren KitchenAid 5KFC 3516. Du kan læse den i fuld længde på hjemmesiden hos Thespruceeats.com.

Thewirecutter.com 🇺🇸

Thewirecutter.com er et amerikansk testmagasin, der har fokus på anmeldelser af teknologiske produkter. Baseret på egne videnskabeligt-funderede tests guider eksperterne til køb af de bedste apparater. Her gælder det en test af de bedste minihakkere / food processorer på markedet, hvor modellen KitchenAid 5KFC 3516 er inkluderet. Magasinet er i dag en del af den amerikanske avis NY Times’ medieimperium. Læs hele testen her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Storbritanniens største forbruger/testmagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af minihakkeren KitchenAid 5KFC 3516. Du kan læse hele testen her.

Læg mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke, hvad du søgte i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Som et godt alternativ til vores minihakker artikel, finder du her vores generelle foodprocessor test. Med denne test kan du skabe dig et godt overblik over markedets bedst vurderede modeller, samt finde nyttig viden og gode opskrifter.

Er der et mærke, du ønsker at vide mere om, kan du læse vores producent-specifikke tests. Se fx vores KitchenAid foodprocessor test og vores Kenwood foodprocessor test, der begge indeholder testvindende modeller.

Skulle du være på udkig efter en ny blender, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette. I vores generelle blender test finder du en oversigt over markedets bedst bedømte modeller på tværs af producenterne.

Er der et mærke, du ønsker at vide mere om, finder du også i denne kategori en række producent-specifikke tests. Her kan du blandt andet læse vores Blendtec blender test, vores Raw blender test, vores KitchenAid blender test, vores Vitamix blender test, vores Wilfa blender test og vores KitchenAid Artisan High Performance Blender test, der alle indeholder testvindere og topscorende modeller.

Har du ikke et behov for at skulle knuse is med din blender, kunne en god stavblender være et fremragende og pladsbesparende alternativ. Find de bedste modeller med vores generelle stavblender test eller fordyb dig i vores specifikke Bamix stavblender og KitchenAid stavblender tests.

Vi håber, du finder, hvad du søger.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


Kenwood FGP203WH

Kåret som “bedste køb” på Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk
74 ud af 100 point hos the britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute

Kenwood FGP203WH

 

Kenwood FGP203WH er blevet testet som det bedste køb af det britiske magasin Which.co.uk, som også skriver, at “It’s quick and takes very little force to create great-looking ribbons or noodles”.

Goodhousekeeping.com roser maskoinen med høje pointscoringer, fordi den både kan komme i opvaskemaskinen, men også fordi den “spiralizes hard vegetables with no effort required.”  

Siderne har begge fokuseret på specifikationer som, hvordan oplevelsen af brugen er, hvordan den skal rengøres, og hvordan den udføre arbejdet. Ud fra disse parametre kan det konkluderes, at spiralizeren er meget tilfredsstillende og let kan anbefales til hjemmets kok. 

Sundhed er let

Det første, som de to sider fokuserer på, er, hvor let denne spiralizer er at bruge. På Which.co.uk er det ikke nogen tilfældighed, at den er blevet kåret som bedste køb. Kenwood FGP203WH gør det let at være sund, og især hvis du skal have maden til at se lidt sjovere ud, end den egentlig gør. 

De anbefaler også Kenwood elektrisk spiralizer, fordi man hurtigt kan skifte mellem bladene, hvilket gør, at du både kan forberede squash som tynde nudler, tykke kartoffel pomfritter og sjove gulerodsspiraler til børnene. 

Goodhousekeeping.com lægger også vægt på letheden af at udskifte bladene, og at dette nemlig gør det muligt at arbejde med flere former, hurtigt og let, hvilket også er derfor den score så højt på pointskalaen. 

Kenwood elektrisk spiralizer er ikke kun let at anvende i praksis, den bliver også rost for, at det er muligt for dens dele at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen til ingen årsag. 

Den er ikke kun anbefalelsesværdig til hjemmets kok, men også til dem der er nybegyndere, eller hvis børnene er med i køkkenet, fordi den er super nem at finde ud af. 

Håndtere hårde grøntsager nemt og kommer med en lang ledning

I magasinerne bliver der også fokuseret på en anden ting, som også er med til at give lige præcis denne spiralizer sin høje scoring, og det er, at den kan håndtere hårde grøntsager, let og hurtigt. 

Goodhousekeeping.com er især imponeret over, at den uden nogen form for betydelig indsats kan klare at skære selv de hårde grøntsager til sjove spiraler eller nudler. 

Det er også tilfældet hos Which.co.uk, at de er ekstremt begejstret over spiralizerens evne til at hakke og forme alle slags grøntsager, og at dette gøres med minimum overskud af grøntsagerne.

Køkkenmaskiner er endvidere noget, der måske fylder lidt i køkkenet, men dette er heller ikke et problem med Kenwood FGP203WH, idet den kommer med en lang ledning og nemt kan flyttes rundt, hvor du nu står og laver dine grøntsager. 

Kenwood FGP203WH vs. markedet

Denne elektriske spiralizer gør det okay at lege med maden, og selv de mindste kan være med til at lave sjove spiraler eller nudler ud af jeres grøntsager. På markedet er denne spiralizer utrolig effektiv med funktioner, der kan give en sund aftensmad på 10 minutter.

I forhold til andre køkkenmaskiner af denne slags på markedet kan denne roses for sin effektive håndtering af hårde grøntsager, som den udfører let og hurtigt. 

Det er også bemærkelsesværdigt for denne elektriske spiralizer, at alle dens dele kan komme i opvaskemaskinen.

Det er desuden også let at skifte mellem de tre tilhørende blade, hvilket gør, at du nemt kan lave både nudler og spiraler til samme aftensmadsmåltid. 

Fordele

 • Hurtig og nem at bruge
 • Tåler maskinopvas
 • Kan klare hårde grøntsager
 • Gør maden sjov at arbejde med
Ulemper

 • Høj pris
 • Svær at bruge

Udvalgte specifikationer om Kenwood FGP203WH
🔴 Type: Spiralizer
🔴 Antal blade: 3
🔴 Watt: 70
🔴 Højde: 36,6 cm
🔴 Bredde: 14,6 cm
🔴 Dybde: 20,2 cm
🔴 Vægt: 1,68kg 

Udvalgte fordele ved Kenwood FGP203WH
 Hurtig og nem at bruge
 Tåler maskinopvask
 Kan klare hårde grøntsager
 Gør maden sjov at arbejde med


Phillips Onionchef HR2505/90

 4,5 ud af 5 stjerner fra medlemmer på Pricerunner
 4,5 ud af 5 stjerne af forbrugerne hos Elgiganten

Philips Viva OnionChef HR2505-90

 

Denne Onionchef-hakker er et godt valg til dig, der gerne vil gøre madlavningen let og effektiv. Den har fået 4,5 ud af 5 stjerner på både Pricerunner og Elgiganten

Hos Elgiganten bliver den rost for sin fine hakning: “Den kutter i små biter og blenderen er kjempe bra. Blitt helt avhengig og bruker den hver dag. Anbefales.”, hvor en anmelder på Pricerunner er imponeret over dens lethed: “Snygg och smidig att hantera och resultatet är väldigt bra, speciellt när jag jämför med min gamla mixer.”

Forbrugerne vægter i deres anmeldelser af denne hakker, at anvendeligheden er god, og den gør et godt stykke arbejde med grøntsager og diverse andre madvarer. Maskinen kan derfor varmt anbefales af dem, der har prøvet den i praksis.

Nem, præcis og automatisk

Det er ikke altid let at få sine grøntsager til at blive helt fintskårne og i den kvalitet, som du får på restauranter, når kokkene har været i gang. Men dette kan faktisk opnås med Onionchef-hakker, fordi den kan hakke dine diverse madvarer i både grove og fine stykker. 

Hakkeren er også automatisk, så du ikke skal tænke på at indstille den til den rette madvare. Maskinen registrerer selv, hvilken type madvare, du har puttet i den, og derfra klarer den arbejdet for dig. 

Med denne effektive hakker skal du heller ikke tænke på, at dine grøntsager bliver hakket i forskellige størrelser, da grøntsagerne falder ned i den nederste skål, når de har den rette størrelse. 

Det er ChopDrop-teknologien, der gør, at denne hakker let giver grøntsagerne et ensformigt udtryk, ligemeget om du har med tørre eller våde råvarer. 

Onionchef-hakkeren har også imponeret forbrugerne, der har prøvet hakkeren i praksis, hvor de fortæller, at den erstatter deres gamle hakker rigtig godt, og den er blevet et effektivt inventar i køkkenet. 

Anvendelig til det lidt af hvert 

Det er ikke kun løg og andre lette grøntsager, at denne hakker kan håndtere. Den kan nemlig også hakke ost, kogte æg, krydderurter og sågar kød. Den er alsidig på mange måder, og du kan derfor bruge den til lidt af hvert.

I forbrugernes anmeldelser af Onionchef-hakkeren lægger de også vægt på, at den er sjov at have med at gøre, og at de ikke tænker over, at det er en køkkenmaskine men rettere en assistent i køkkenet. 

Den bliver rost af forbrugerne for sin præcise hakning af diverse grøntsager, og Onionchef-hakkeren bliver beskrevet, som en troværdig makker. 

Det er lige pludseligt sjovt at komme i køkkenet for at skære løg og ikke bare en tjans, der giver våde øjne. Onionchef-hakkeren er en maskine til dig, der gerne vil hakke løg og andre ting som en rigtig kok. 

Den alsidige anvendelse betyder også, at du ikke behøver at have flere forskellige maskiner til nogenlunde samme brug, men her får du alt det, som du har behov for i én maskine. 

Phillips onionchef HR2505/90 vs. markedet

Denne køkkenmaskine roses for dens effektivitet og fintfølende håndtering af de råvarer, som forbrugeren har behov for at få hakket.

I forhold til andre hakkere på markedet har denne en stor fordel, fordi den både kan hakke grøntsager og kød. 

Det, at denne køkkenhakker kan klare flere forskellige typer af råvarer, gør også, at du ikke behøver at købe en hakker til hver sin slags råvare, men du kan nøjes med én hakker.

Den har to typer af hakning, hvor den automatisk kan mærke, om indholdet skal hakke groft eller fint. 

Fordele

 • Nem at bruge
 • Den har et smart design
 • Grovt- og finthakket
 • Kan bruges både til grøntsager og kød
 • Automatisk
Ulemper

 • Ikke egnet til kraftig æltning dyr
 • Ingen størrelsesangivelse

Udvalgte specifikationer om Phillips onionchef HR2505/90
🔴 Type: Hakker
🔴 Antal blade: 3
🔴 Volume: 1,1 L
🔴 Watt: 500
🔴 Højde: 26,5 cm
🔴 Bredde: 13,9 cm
🔴 Dybde: 13,9 cm
🔴 Vægt: 1,3 kg 

Udvalgte fordele ved Phillips onionchef HR2505/90
 Nem at bruge
 Den har et smart design
 Grovt- og finthakket
 Kan bruges både til grøntsager og kød
 Automatisk

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke minihakkere er de bedste?

Nogle af de bedste minihakkere, som er på markedet i øjeblikket, er blandt andet modellerne Philips HR 1393, KitchenAid 5KFC 3516 og OBH Nordica Quick 6721. Modellerne har alle scoret nogle flotte resultater i forbrugsguidens test af minihakkere, hvor de blandt andet bliver rost for deres styrke og praktiske egenskaber.

Hvordan vælger jeg en minihakker?

Når du skal vælge en minihakker, så bør du blandt andet tænke over, hvor stor en motorstyrke minihakkeren skal have. Styrken er relevant i forhold til, hvis du ønsker at hakke større eller hårdere fødevarer. Derudover bør du også overveje, hvor stor en kapacitet minihakkeren skal have.

Er en minihakker det samme som en foodprocessor?

Nej, selvom deres funktioner minder om hinanden, så er en minihakker og en foodprocessor ikke det samme. En foodprocessor er væsentligt større og har ofte flere indstillinger end en minihakker. Til gengæld har en minihakker en mere praktisk størrelse, og den kan godt fungere som et alternativ til en foodprocessor.

Er det pengene værd at købe en minihakker?

Ja, det kan være pengene værd at købe en minihakker. Det er et praktisk køkkenredskab, som kan gøre det nemmere at hakke alt fra nødder, urter og lignende i små stykker. Dertil er det en kompakt maskine, som er langt nemmere at have i et køkken sammenlignet med en foodprocessor.


Denne side er anmeldt af: Mads E. Lauritsen Rating 5/5

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme