Råkostmaskine test-oversigt – Her er de bedste råkostmaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Artiklen indeholder en oversigt over de bedste råkostmaskiner på markedet, baseret på analyse af testresultater fra en lang række ekspert tests.

Vi har samlet testresultaterne her i artiklen, samt lavet prissammenligning. Så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller på markedet.

Vi starter med at gennemgå maskinerne en for en, hvor vi først kommer ind på, hvad de kan, og hvilke funktioner de har, og derefter gennemgår vi, hvad eksperterne mener om hver af dem.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne råkostmaskine test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste råkostmaskiner ifølge eksperterne 
🔸 Guide til hvad man skal se efter, når man køber en råkostmaskine 
🔸 Inspiration til råkostsalater 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Små råkostmaskiner

I dette afsnit vil vi se nærmere på 3 af de små råkostmaskiner, som er fremstillet netop til dette formål.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


WMF Salad-To-Go 

✅ God anmeldelse hos den tyske testside Testsieger.de

WMF Salad-To-Go

 

.
WMF Salad-To-Go er blevet testet hos den tyske testside Testsieger.de og opnår en god anmeldelse. De tyske eksperter har set nærmere på præstationsevner, funktioner, håndterbarhed og anvendelighed, og herefter vurderer de, at her er tale om et godt produkt.

Flot maskine med professionelt udtryk

WMF Salad-To-Go vil passe godt til den forbruger, der har brug for en alsidig råkostmaskine, som også vil tage sig godt ud på køkkenbordet. Maskinen er nemlig flot og blank i en lys, grå farve og ser meget professionel ud.

Den kommer både med en motorenhed, der giver en fin kraft med en effekt på 150 watt samt et bredt påfyldningsrør og en skål/boks til opbevaring af den fremstillede salat.

Denne skål/boks er allergivenlig og skabt uden BPA, og man kan anvende den til at spise af med det samme eller tage med på farten.

Producenten kalder den nemlig en ”Salad To Go”-boks. Boksen kommer desuden med en smart indbygget holder til dressing.

5 forskellige arbejdsopgaver

WMF Salad-To-Go kommer med muligheden for at foretage 5 forskellige opgaver. Der medfølger nemlig 5 skæreindsatser, som gør det muligt at både snitte og rive i forskellige former.

Yderligere findes der muligheden for at anvende 2 forskellige hastigheder – disse kan justeres efter, hvad man bearbejder (alt afhængig af hvor hårde ingredienserne er – man kan nemlig både håndtere frugt, grøntsager, ost eller nødder).

Yderligere er påfyldningsrøret skabt så bredt, at man ikke behøver at skære ingredienserne i stykker først.

God, ifølge eksperterne

WMF Salad-To-Go er blevet anmeldt og vurderet hos den tyske testside Testsieger.de, som er begejstrede for modellen.

De giver kort og godt produktet vurderingen ”God”, og begrunder dette med forskellige anskuelser: Blandt andet skriver de tyske eksperter, at WMF Salad-To-Go er en praktisk hjælper til den mindre husholdning. Skæreindsatserne er godt skabt, og det er muligt at udføre flere opgaver, idet der medfølger 5 varianter.

Eksperterne kommenterer yderligere, at det er smart, at der medfølger en To-Go-boks, som gør brugen af modellen meget praktisk, og generelt anbefales dette produkt til den forbruger, der bare engang imellem laver sig en salat.

Testsieger.de har dog også et par minusser angående modellen, og her mener de, at forberedelserne kan tage lang tid, idet maskinen er så kompakt fremstillet, at den har nogle udfordringer ved de større grøntsager.

WMF Salad-To-Go – specifikationer:
🔴 Type: Lille råkostmaskine
🔴 Mærke: WMF
🔴 Motorkraft: 150 watt
🔴 Antal tilbehørsstykker: 5
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Højde: 26 centimeter
🔴 Bredde: 18 centimeter
🔴 Dybde: 22,5 centimeter
🔴 Vægt: 1,4 kilo

Udvalgte fordele ved WMF Salad-To-Go:
Flot maskine
God effekt
To-Go-boks med holder til dressing
Muligt at kunne udføre 5 skære/rive-opgaver
2 hastigheder 


Clatronic ME3604 Multi-Express 

✅ 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos britiske Alza.co.uk
✅ 3,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.co.uk

Clatronic ME3604 Multi-Express

 

.
Råkostmaskinen Clatronic ME3604 Multi-Express har ikke været inkluderet i eksperttests. I stedet er her tale om en brugerfavorit, og vi har derfor set nærmere på, hvad forbrugerne skriver i deres anmeldelser.

Forbrugerne anvender nemlig maskinen i dagligdagen og ved derfor, hvad der fungerer godt og knap så godt. Til formålet har vi studeret brugeranmeldelser hos Alza.co.uk og Amazon.co.uk.

Enkel og hurtig maskine

Clatronic ME3604 Multi-Express vil være et godt valg for den forbruger, der bare engang imellem har brug for at hakke og snitte frugt og grønt. Maskinen kan dog endvidere også håndtere ost og nødder, så alsidigheden er høj.

Her er desuden tale om en enkel maskine i et simpelt, hvidt design, hvor der både findes motorenhed og påfyldningsrør.

Motoren på maskinen er skabt til at være kraftfuld, således at selv hårde ingredienser kan håndteres, og derfor findes der en motoreffekt på 150 watt. Det er meget normalt for de små råkostmaskiner.

Påfyldningsrøret er skabt til at være så bredt som muligt, således at man ikke behøver at skære de store grøntsager ud først, men bare kan komme dem i maskinen – så sparer man tid og gør forberedelserne hurtigere.

5 forskellige tromler

Clatronic ME3604 Multi-Express kommer med muligheden for at foretage 5 forskellige opgaver. Til formålet er maskinen nemlig udstyret med 5 kegleformede tromler i hver sin farve (rød, gul, grøn, lilla og blå), der udfører hver sin opgave. Disse tromler er skabt af rustfrit stål og indsættes let i maskinen.

De 5 tromler udfører henholdsvis fin skæring (til for eksempel løg eller agurker), grov skæring (til for eksempel løg og agurker), skæring/hakning (til for eksempel ost eller nødder) samt fin eller grov rivning (til for eksempel gulerødder eller radisser). Der findes yderligere en enkelt hastighed, som passer til alle opgaverne.

Let at anvende, ifølge brugerne

Clatronic ME3604 Multi-Express er ikke blevet testet af eksperter, så i stedet har vi set nærmere på, hvad forbrugerne mener om modellen.

Til opgaven har vi studeret, hvad brugerne skriver i brugeranmeldelser, og kritikken er overvejende positiv. Vi har både set, hvad brugerne på Alza.co.uk og Amazon.co.uk skriver:

En af de kommentarer, der går igen, er, at maskinen er meget brugervenlig og let at benytte sig af. Der er ikke så meget at tage fejl af, og det gør, at det går hurtigt med at komme i gang.

Flere brugere er især også glade for maskinens alsidighed, og en bruger udtrykker det således: ”I absolutely love this as I hate grating or having to thinly slice anything. This does the hard work for me and has saved me loads of time”.

Et par af brugerne har dog også et par negative kommentarer, som mest går på, at maskinen ikke er så effektiv, som den hævder at være, og at man skal presse hårdt, når man skal have revet hårde ingredienser.

Clatronic ME3604 Multi-Express – specifikationer:
🔴 Type: Lille råkostmaskine
🔴 Mærke: Clatronic
🔴 Motorkraft: 150 watt
🔴 Antal tilbehørsstykker: 5
🔴 Antal hastigheder: 1
🔴 Højde: 27,5 centimeter
🔴 Bredde: 15 centimeter
🔴 Dybde: 23 centimeter
🔴 Vægt: 1,1 kilo

Udvalgte fordele ved Clatronic ME3604 Multi-Express:
Enkel og hurtig
God styrke
Bredt påfyldningsrør
5 tromler
Let arbejde 


Tefal MB755GTR 

✅ God anmeldelse hos den britiske blog Theparentgameblog.co.uk
✅ God anmeldelse hos den amerikanske blog Thingsforboys.com

Tefal MB755GTR 

 

.
Råkostmaskinen Tefal MB755GTR er blevet testet af 2 forskellige blogs. Her er tale om den britiske Theparentgameblog.co.uk og den amerikanske Thingsforboys.com, som har set nærmere på, hvad modellen kan, og hvordan den præsterer. De synes begge godt om maskinen og giver den hver en god anmeldelse.

Smart og stærk maskine – også til børnene

Tefal MB755GTR vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en lille hjælper i køkkenet, når det gælder opgaver inden for snitning og bearbejdning af grønt.

Her er tale om en farverig maskine, der også gør det sjovt at involvere børnene i køkkenarbejdet – tromlerne er nemlig lukkede, så børnene ikke kan komme til skade.

Selv om her er tale om en lille råkostmaskine, så er den stadig udstyret med en god portion kræfter – effekten ligger nemlig på 200 watt. Maskinen er yderligere kompakt i designet, så det vil være let at finde opbevaring til den.

Alsidig model

Tefal MB755GTR kommer med 5 forskellige skæringsindsatser – eller tromler, som de også kaldes – således at maskinen kan udføre flere typer af opgaver.

Der er både mulighed for at snitte, lave strimler, rive og sno. Hver tromle har sin egen farve, hvilket gør det lettere at finde den rigtige.

Råkostmaskinen er yderligere udstyret med et bredt påfyldningsrør, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt først at skære det grønne i mindre stykker.

Her findes yderligere 1 hastighed samt muligheden for at opbevare tromlerne direkte på maskinen, når den ikke anvendes. Tromlerne tåler desuden maskinopvask.

God til mange opgaver, ifølge bloggerne

Tefal MB755GTR er blevet anmeldt af de 2 blogs, Theparentgameblog.co.uk og Thingsforboys.com, som begge er meget begejstrede for modellen.

Det forklares, at denne råkostmaskine et let at komme i gang med, og alle de medfølgende tromler udfører deres arbejde godt. De arbejder let og hurtigt og giver det ønskede resultat – dog kan de sidste stykker af grøntsagen/frugten godt blive lidt ujævne og for tykt skåret.

I testen forsøge de sig yderligere med ost, idet producenten skriver, at maskinen også skulle kunne rive ost (samt chokolade og nødder), og når det gælder blød ost, så bliver resultatet godt og arbejdet hurtigt udført. Ved hårdere oste har maskinen lidt flere udfordringer.

Herudover bemærkes det, at modellen kommer med en god opbevaring til tromlerne, og så er den flot, smart og kompakt.

Tefal MB755GTR – specifikationer:
🔴 Type: Lille råkostmaskine
🔴 Mærke: Tefal
🔴 Motorkraft: 200 watt
🔴 Antal tilbehørsstykker: 5
🔴 Antal hastigheder: 1

Udvalgte fordele ved Tefal MB755GTR:
Lille og smart model
Børnesikret
God effekt
Mulighed for at udføre 5 forskellige opgaver
Bredt påfyldningsrør 

Her kan du se en lille video om Tefal MB755GTR. Videoen er produceret af Tefal: 


Store råkostmaskiner

I det ovenstående har vi gennemgået 3 små råkostmaskiner, der decideret er fremstillet til formålet. I dette afsnit bringer vi yderligere 5 produkter, som også fungerer som råkostmaskiner.

Her er tale om regulære foodprocessorer, der kan foretage de samme arbejdsopgaver som de ovenstående modeller.


Bosch MCM3501M 

✅ Kåret som ”Best Buy” hos det britiske forbruger-testmagasin Which.co.uk
87 ud af 100 point hos det britiske Goodhousekeeping.com
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den internationale testside Trustedreviews.com

Bosch MCM3501M

 

.
Foodprocessoren Bosch MCM3501M er blevet testet hos 4 forskellige kilder. Her er tale om forbrugermagasinet Which.co.uk, husholdningsinstituttet Goodhousekeeping.com og testsiden Trustedreviews.com.

Alle 4 hold eksperter er rigtig imponerede over modellen, og derfor modtager den høje scorer over hele linjen.

Kraftig model

Bosch MCM3501M vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en kraftfuld foodprocessor, som også kommer med en rigtig høj alsidighed.

Denne maskine er nemlig skabt med en motorkraft på 800 watt, hvilket er en del, og derfor er den i stand til at klare rigtig mange opgaver.

Produktet er i sig selv skabt til at blande og blende ingredienser, og her findes en let betjening på fronten med en drejeknap, hvor man styrer hastigheden. Der findes til formålet 2 hastigheder. Der medfølger også en stor skål med en kapacitet på 2,3 liter.

Til mange opgaver

Bosch MCM3501M er i stand til at udføre mere end 50 opgaver, og derfor kan denne foodprocessor også snitte, rive, hakke, kværne, piske, blende, mose, mikse og male – til formålet medfølger nemlig både blender og minihakker.

Dermed kan denne foodprocessor foretage de samme opgaver, som de mindre råkostmaskiner kan.

Som en bonus tåler alt tilbehøret maskinopvask, så rengøringen bliver meget let.

God til mange opgaver, ifølge eksperterne

Bosch MCM3501M er blandt andet blevet testet af Which.co.uk, som er meget begejstrede. De forklarer, at produktet er fantastisk til at blende, og også hakning og skæring er den god til.

Maskinen er desuden så alsidig, at den kan blande kagedej sammen og lave pure, og den foretager opgaverne meget støjsvagt.

Herudover er den let at anvende, ifølge eksperterne. Which.co.uk nævner dog også nogle minusser, og de går blandt andet på, at den ikke er så god til at piske æggehvider.

Goodhousekeeping.com er ligeledes glade for Bosch MCM3501M og skriver, at den er robust og godt bygget. Kapaciteten er også høj, og så er selve maskinen nem at samle.

Rengøringen foregår let, og så er det smart, at tilbehøret tåler maskinopvask. På den negative side hæfter eksperterne sig dog ved, at maskinen er svær at opbevare, og så har den problemer med piskning.

Trustedreviews.com har også anmeldt Bosch MCM3501M og er glade for de mange funktioner, som produktet kan varetage.

De er desuden glade for designet samt muligheden for at anvende maskinopvask. Dog mener de ikke, at de 2 hastigheder er nok, og så fandt de instruktionerne noget komplicerede.

Bosch MCM3501M – specifikationer:
🔴 Type: Stor råkostmaskine / foodprocessor
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Motorkraft: 800 watt
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 25 centimeter
🔴 Dybde: 23 centimeter
🔴 Vægt: 3 kilo

Udvalgte fordele ved Bosch MCM3501M:
Hel foodprocessor
Stærk motor
Let styring
2 hastigheder
Ekstraudstyr, som gør det muligt både at blende, mose, hakke, kværne, snitte og mikse 


Det skal du se efter, når du køber en råkostmaskine

Valg af råkostmaskine

Baseret på ekspertviden fra Which.co.uk og Goodhousekeeping.com guider vi her til, hvad du skal skrive bag øret, når du køber en råkostmaskine:

Type: Om du skal investere i en foodprocessor eller råkostmaskine afhænger helt af brugen: En foodprocessor er dyrere, men kan udføre flere opgaver (både hakke, skære, piske, blande, blende, mikse og ælte med videre), mens råkostmaskinen er billigere, men kun kan udføre færre typer af opgaver – den er nemlig kun designet til at kunne rive og skære. Råkostmaskinen vil dog være en del lettere at håndtere og nemmere at bruge.

Pris: De forskellige råkostmaskiner kommer i forskellige prisklasser. De billigste er ikke nødvendigvis de dårligste – her kan du med fordel læse eksperternes tests. Du kan finde links til alle undersøgelserne nederst i denne artikel.

Effekt: Motorkraften er vigtig for, at råkostmaskinen kan håndtere de hårde fødevarer. Normalt ligger den på omkring 150-200 watt for de fleste maskiner.

Skær: Det er forskelligt, hvor mange skæringsindsatser/tromler, der følger med råkostmaskinen. Jo flere skær, jo flere anvendelsesmuligheder.

Rengøring: Gå gerne efter en model, der har tilbehør, som tåler maskinopvask. Ellers kan rengøringen godt blive besværlig.

Størrelse: Råkostmaskiner kan godt have en lidt besværlig form – du kan gå efter en kompakt model, hvis det kniber med pladsen. Generelt vejer de ikke ret meget. På nogle maskiner kan man opbevare skærene/tromlerne direkte på apparatet.

Påfyldningsrør: Gå efter en model med et bredt påfyldningsrør. Så slipper man for mange af forberedelserne med at skære ingredienserne til.


Opskrifter: Inspiration til råkostsalater

Her har vi samlet et par opskrifter på lækre råkostsalater, som man kan fremstille med sin råkostmaskine:


Råkost med rødder 

Råkost med rødderIngredienser:
4 gulerødder, store
2 rødbeder, store
2 æbler
1 håndfuld krydderurter, friske (gerne basilikum, koriander eller persille)
50 gram rosiner (kan udskiftes med tørrede abrikoser)
3 spiseskefulde mandler (kan udskiftes med hasselnødder)
2 spiseskefulde solsikkefrø
½ deciliter solbærsaft (kan udskiftes med hyldeblomstsaft)
Saft af ½ citron
Salt og peber

Sådan gør du:
1. Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i tynde skiver.

2. Skræl æblerne og hak dem i små tern.

3. Bland forsigtigt gulerødder, rødbeder og æbler sammen med citronsaften i en skål.

4. Rist mandlerne til de er gyldne på en tør pande.

5. Hak krydderurterne og hæld dem i skålen med salaten sammen med mandler, rosiner og solsikkefrø.

6. Hæld solbærsaft over og krydr med salt og peber.

Hele opskriften kan findes hos Season-web.dk.


Salat med æble og selleri 

råkost med selleriIngredienser:
250 gram knoldselleri
125 gram æbler
1,5 deciliter ymer, neutral
2 spiseskefulde sukker
1 æble til pynt, rødt

Sådan gør du:
1. Bland sukker og ymer sammen i en skål.

2. Riv æbler og selleri direkte ned i skålen. Riv dem groft og vend dem med sukker/ymer-blandingen.

3. Pynt eventuelt med skrællen fra et rødt æble.

Hele opskriften kan findes hos Dk-kogebogen.dk.


Råkost med rødbeder 

RåkostIngredienser:
1 rødbede
1 æble
Saften af ½ citron
1-2 spiseskefulde ahornsirup
3 spiseskefulde vand
Salt

Sådan gør du:
1. Bland citronsaft sammen med sirup og vand i en skål.

2. Skræl og snit rødbede og æble direkte ned i skålen.

3. Vend blandingen og smag til med salt.

Hele opskriften kan findes hos Dk-kogebogen.dk.


Eksotisk fiber-råkost 

Eksotisk fiber-råkost Ingredienser:
½ hvidkålshoved
3 æbler
1 bundt radisser
20 skiver syltede rødbeder
0,5 deciliter hakkede nødder

Dressing:
2 deciliter appelsinsaft
0,5 deciliter citronsaft
1 deciliter ananasmos
0,5 teskefuld stødt kanel

Sådan gør du:
1. Snit kålen og anret den på et fad.

2. Skær radisserne i skiver og fordel dem ovenpå.

3. Skær æblerne i tern og læg dem i siden af fadet oven på rødbederne.

4. Drys de hakkede nødder ovenpå.

5. Lav dressingen ved at blande ingredienserne sammen, og hæld den over salaten.

Hele opskriften kan findes hos Dk-kogebogen.dk.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Magimix 5200XL 

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 92 ud af 100 point hos det britiske Goodhousekeeping.com
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den internationale testside Trustedreviews.com
✅ God anmeldelse hos det britiske forbruger-testmagasin Which.co.uk

Magimix 5200 XL

 

.
Foodprocessoren Magimix 5200XL er blevet testet af hele 5 hold eksperter, som alle synes, at her er tale om et rigtig godt produkt.

Testene er udført af henholdsvis den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, det britiske Goodhousekeeping.com, den internationale testside Trustedreviews.com og det britiske forbrugermagasin Which.co.uk. Magimix 5200XL klarer sig rigtig godt over hele linjen og modtager derfor udelukkende gode anmeldelser.

Motoreffekt på 1100 watt

Magimix 5200XL vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en meget kraftfuld foodprocessor. Denne maskine har nemlig en motoreffekt på hele 1100 watt, hvilket er rigtig meget.

Det betyder, at apparatet let vil være i stand til både at bearbejde bløde og hårde ingredienser.

Høj alsidighed

Magimix 5200XL hører til de alsidige foodprocessorer, idet den både kan hakke, blende, ælte, purere, ælte og snitte. Produktet er enkelt i brug med 3 knapper, der fungerer som kontrolpanel, og til trods for den høje effekt, så er den stillegående i brug.

Der medfølger 3 forskellige skåle på henholdsvis 1,2 liter, 2,6 liter og 3,7 liter samt en citruspresser og specialværktøj til snitte- og riveopgaver.

Fantastisk foodprocessor, ifølge eksperterne

Magimix 5200XL er blandt andet blevet testet af Goodhousekeeping.com, som skriver, at produktet er ligeud fantastisk.

Er man en ivrig bager, vil produktet ikke kunne undværes. Forberedelserne bliver lette på grund af det store påfyldningsrør, og så er det smart med 3 medfølgende skåle. Dog savner eksperterne mere end 1 hastighed.

Magimix 5200XL er også blevet testet af Trustedreviews.com, som fremhæver de mange tilbehørsstykker og den gode, generelle kvalitet.

Ifølge eksperterne er den også let at gøre ren, og så kommer den med en god opbevaringsboks. Dog synes eksperterne, at maskinen er noget dyr, og så kræver den en del plads.

Which.co.uk har ligeledes afprøvet Magimix 5200XL, og de fremhæver, at den især er god til at blende, hakke og skære. Den halter lidt på andre områder – især når det gælder piskning – og så kan den være en smule svær at håndtere.

Magimix 5200XL – specifikationer:
🔴 Type: Stor råkostmaskine / foodprocessor
🔴 Mærke: Magimix
🔴 Motorkraft: 1100 watt
🔴 Antal hastigheder: 1
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 19,5 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 12 kilo

Udvalgte fordele ved Magimix 5200XL:
Meget kraftfuld
Kan håndtere alle ingredienser
Kan udføre mange opgaver
3 medfølgende skåle
Specialværktøj til snitte- og riveopgaver 

Her kan du se en test af Magimix 5200XL. Videoen er produceret af danske KitchenOne.dk:


OBH Nordica 6795

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

OBH Nordica 6795 First Kitchen


Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en større test af foodprocessorer, hvor modeller fra forskellige mærker og prisklasser indgår.

OBH Nordica 6795 er også med i denne test, hvor der blandt andet er blevet set nærmere på præstationsevner, funktioner, anvendelighed og håndterbarhed.

De svenske eksperter vurderer, at OBH Nordica 6795 klarer sig rigtig godt, og derfor modtager den en placering som topscorer.

Flot og professionel foodprocessor

OBH Nordica 6795 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en flot foodprocessor med et professionelt udtryk.

Maskinen kommer desuden med en høj motorkraft på 700 watt og muligheden for 2 hastigheder. Disse vælges på fronten med en drejeknap.

De 700 watt gør, at apparatet både kan håndtere de bløde og de hårdere ingredienser såsom frugt, grønt og nødder.

Til mange opgaver

OBH Nordica 6795 kan udføre mange opgaver i køkkenet, idet maskinen både kan hakke, ælte, blende, mikse, rive og piske.

Endvidere findes der forskellige indsatser til rivning og snitning, således at apparatet kan udføre de samme opgaver, som en råkostmaskine kan.

Let rengøring

Der medfølger en plasticskål på 3,5 liter, og modellen kommer også ledsaget af en blender. Det gør det let og hurtigt at lave en smoothie eller blende en gang suppe uden at skulle bruge meget værktøj. Blenderen har en kapacitet på 1,8 liter.

OBH Nordica 6795 er desuden skabt til at være let at bruge på alle områder – også rengøring – og derfor tåler alle de aftagelige dele maskinopvask.

OBH Nordica 6795 – specifikationer:
🔴 Type: Stor råkostmaskine / foodprocessor
🔴 Mærke: OBH
🔴 Motorkraft: 700 watt
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Højde: 45 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 25,2 centimeter
🔴 Vægt: 5,25 kilo

Udvalgte fordele ved OBH Nordica 6795:
Flot og professionel
Til mange opgaver
Fokus på snitning og rivning
Medfølgende blender
Let rengøring

Her kan du se en præsentationsvideo af OBH Nordica 6795. Videoen er produceret af OBH Nordica:


Kitchenaid Artisan 5KFP1644

✅ 88 ud af 100 point hos det britiske Goodhousekeeping.com
✅ God anmeldelse hos det britiske forbruger-testmagasin Which.co.uk

Kitchenaid-Artisan-5KFP1644

Foodprocessoren Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er blevet testet af 2 ekspertpaneler, begge fra Storbritannien.

Her er tale om husholdningseksperterne fra Goodhousekeeping.com samt forbrugermagasinet Which.co.uk, der har set nærmere på modellens præstationsevner, brugervenlighed, design, funktioner, håndterbarhed og anvendelighed.

Begge er de begejstrede for denne model og giver den topkarakterer.

Klassisk Kitchenaid-produkt

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 vil være et godt valg, hvis man i forvejen godt kan lide produkterne fra Kitchenaid – og ikke har noget imod at betale en lidt høj pris. Til gengæld får man et kvalitetsprodukt, der kan assistere ved mange opgaver i køkkenet.

Der er især fokus på snitning og skæring, og til det formål findes det såkaldte Exactslice-system, som er justerbare snitteplader, der både kan skære tykke og tynde skiver.

Hertil kommer et bredt påfyldningsrør, som gør, at man ikke behøver at skære ingredienserne ud på forhånd.

3 forskellige skåle

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 kommer med et unikt knivsystem, som sikrer, at ingredienserne bliver fint enten blendede, hakkede, purerede, piskede eller miksede. Motoren er stærk på 650 watt, hvilket betyder, at både bløde frugter og hårde grøntsager eller nødder kan håndteres.

Herudover medfølger der 3 BPA-frie skåle på henholdsvis 1 liter, 2,4 liter og 4 liter.

God kvalitet, ifølge eksperterne

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er blandt andet blevet testet af Goodhousekeeping.com, som giver 88 ud af 100 point. Modellen fremhæves for flere ting: blandt andet gode og klare instruktioner, høj sikkerhed, muligheden for at justere tykkelse, og at apparatet er let at sætte sammen. Dog savnes der flere hastigheder, og så gemmer der sig vand ved håndtaget efter rengøring.

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er desuden blevet testet af Which.co.uk, som kalder modellens blende- og ælteevner for excellente. Også præstationen inden for hakning, purering og blanding fremhæves, og ligeledes modtager manualen ros for at være meget pædagogisk. Which.co.uk nævner dog også et par minusser – nemlig at apparatet ikke er så godt til at piske, og så er selve maskinen tung og besværlig at opbevare.

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 – specifikationer:
🔴 Type: Stor råkostmaskine / foodprocessor
🔴 Mærke: Kitchenaid
🔴 Motorkraft: 650 watt
🔴 Antal hastigheder: 2
🔴 Højde: 45,7 centimeter
🔴 Bredde: 30,4 centimeter
🔴 Dybde: 24,8 centimeter
🔴 Vægt: 14,7 kilo

Udvalgte fordele ved Kitchenaid Artisan 5KFP1644:
Klassisk Kitchenaid-model
Exactslice-system
Justerbar tykkelse
Kan udføre mange opgaver
Med 3 skåle 

Her kan du se en test af Kitchenaid Artisan 5KFP1644. Videoen er produceret af danske KitchenOne.dk:


KitchenAid Artisan 5KFP0919

Anbefalet af den britiske avis The Independent
Anbefalet af det britiske magasin Wired.co.uk
God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Middel bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk
85 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Kitchenaid 5KFP0919

.
Både The Independent, Wired.co.uk, Testberichte.de, Which.co.uk og Kagoo.co.uk har testet og anmeldt KitchenAid Artisan 5KFP0919. De fem ekspertkilder er begejstrede for foodprocessoren, som de alle har givet en høj score.

Fremragende resultater hver gang, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra The Independent er KitchenAid Artisan 5KFP0919 en foodprocessor, der giver ”fremragende resultater hver gang”. De mener derfor, at man får en god foodprocessor til en god pris, hvilket eksperterne fra Kagoo.co.uk også fremhæver i deres anmeldelse.

Eksperterne fra Testberichte.de skriver nogenlunde det samme som The Independent i deres anmeldelse. De noterer nemlig også, at KitchenAid Artisan 5KFP0919 er en yderst effektiv foodprocessor, der fungerer godt til brug med stort set alle ingredienser.

Dog mener eksperterne fra Wired.co.uk ikke, at KitchenAid Artisan 5KFP0919 er lige så kraftfuld som andre foodprocessorer på markedet. Til gengæld er de vilde med modellens kapacitet og lave vægt.

Alsidig og funktionel foodprocessor

KitchenAid Artisan 5KFP0919 er en alsidig og funktionel foodprocessor, der kan bruges til mange formål i køkkenet. Foodprocessoren kommer med et hav af tilbehørsdele såsom et rive- og snittejern til en fin, mellemgrov og grov rivning, en multi-klinge samt en dejkrog.

Det sikrer, at KitchenAid Artisan 5KFP0919 kan anvendes til både at purere, hakke, ælte, rive og blande m.m. alt efter, hvad man har brug for.

Derudover har KitchenAid Artisan 5KFP0919 en motoreffekt på 250 Watt. Selve skålens kapacitet er på 2,1 liter. Skålen monteres på maskinen nemt og hurtigt med et lille klik.

LED-oplyste knapper med tre hastigheder

Med KitchenAid Artisan 5KFP0919 får man en foodprocessor med tre hastigheder. Disse hastigheder betjenes med hjælp fra knapperne på maskinen, som er LED-oplyste.

I og med at der er tre hastigheder, er det muligt at vælge den hastighed, der passer optimalt til de specifikke ingredienser. Der kan vælges mellem høj, lav og puls.

Sidst men ikke mindst er KitchenAid Artisan 5KFP0919 udstyret med et praktisk låg, som har en forsegling. Modellen kommer ydermere med en 2-i-1-indføringstragt og flere aftagelige dele, der tåler maskinopvask.

KitchenAid Artisan 5KFP0919 specifikationer:
🔴 Type: Foodprocessor
🔴 Mærke: KitchenAid
🔴 Motorkraft: 250 watt
🔴 Antal tilbehørsstykker: 5
🔴 Antal hastigheder: 3
🔴 Højde: 42 centimeter
🔴 Bredde: 19,5 centimeter
🔴 Dybde: 19,5 centimeter
🔴 Vægt: 2,96 kilo

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KFP0919:
Kan bruges til mange ting
Tre hastigheder
Tåler maskinopvask
LED-oplyste knapper
Praktisk låg

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan 5KFP0919. Videoen er produceret af KitchanAid:


FAQ

Hvilken råkostmaskine er den bedste på markedet?
Der er flere gode råkostmaskiner på markedet, men nogle af de maskiner, som har fået de absolut bedste anbefalinger, er blandt andet modellerne WMF Salad-To-Go, Clatronic ME3604 Multi-Express og Tefal MB755GTR. Råkostmaskinerne har alle modtaget ros for deres gode og praktiske egenskaber, såvel som for deres brugervenlighed.
Hvordan vælger jeg en råkostmaskine?
Når du skal vælge en råkostmaskine, så er det vigtigt, at du vælger en maskine, som indeholder de egenskaber, som du har behov for. Dertil kan det være en fordel at finde en maskine, som har en god brugervenlighed, sådan at det er nemt at lave råkost på maskinen.
Hvor lang tid holder en råkostmaskine?
Det varierer fra model til model, hvor lang tid en råkostmaskine holder. Dog har de ligesom mange andre køkkenmaskiner en gennemsnitlig levetid på et minimum et par år, førend maskinen potentielt vil begynde at udvise tegn på slid, hvormed det kan være en fordel at udskifte den.
Hvordan kan jeg vide, om min råkostmaskine er af en god kvalitet?
En måde, hvorpå du kan tjekke om din råkostmaskine er af en god kvalitet, er ved at kigge på, hvilke materialer maskinen er lavet af. En maskine, som er af en god kvalitet, vil oftest være lavet af holdbare og slidstærke materialer, sådan at maskinen vil kunne holde til mere.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske Goodhousekeeping.com, hvor man kan finde viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra funktionalitet, brugervenlighed, miljøvenlighed og pris. Klik på modellens navn for at læse mere om Goodhousekeeping.com’s vurdering:

Bosch MCM3501M, Magimix 5200XL og Kitchenaid Artisan 5KFP1644.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige foodprocessorer.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Fuld adgang kræver abonnement. Hvis man kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan man købe sig adgang til testene enkeltvis.

Testsieger.de 🇩🇪

Testsieger.de er en tysk online testside, der tester diverse forbrugerprodukter, som hører til i hjemmet. Testsieger.de opererer ved, at siden samler forskellige tests og vurderer dem i forhold til hinanden. Herudfra skaber siden sin egen vurdering af det givne produkt. Testsieger.de har her testet 2 forskellige råkostmaskiner. Klik på navnet for at læse anmeldelsen:

WMF Salad-To-Go og Philips VivaCollection HR1388.

Theparentgameblog.co.uk 🇬🇧
Theparentgameblog.co.uk er en britisk blog, der skriver om gode tips og ideer til forældre, og dette inkluderer også anmeldelser af produkter til hjemmet. Theparentgameblog.com har her testet råkostmaskinen Tefal MB755GTR. Du kan læse hele anmeldelsen på hjemmesiden.
Thingsforboys.com 🇺🇸
Thingsforboys.com er en amerikansk blog skrevet af en mor til 2 drenge, der handler om livet som mor til drengene. Bloggen kredser derfor også om hverdagslivet, og her er råkostmaskinen Tefal MB755GTR blevet testet. Ønsker du at læse testen i sin helhed, kan den findes på Thingsforboys.com.
Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskellige foodprocessorer. Klik på navnet for at læse den fulde anmeldelse: Bosch MCM3501M og Magimix 5200XL.
Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Storbritanniens største forbrugermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det forskellige foodprocessorer. Klik på navnet for at læse mere om testen:

Bosch MCM3501M, Magimix 5200XL og Kitchenaid Artisan 5KFP1644.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt KitchenAid Artisan 5KFP0919, som de har givet en middel bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Fuld adgang kræver dog abonnement.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk tester og anmelder forbrugerprodukter ved at sammenligne dem og kigge på deres fordele og ulemper. Det gør de, så forbrugerne nemmere kan få mere information om de enkelte produkter. I denne omgang har Kagoo.co.uk testet og anmeldt KitchenAid Artisan 5KFP0919, som de har givet 85 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af KitchenAid Artisan 5KFP0919, kan du klikke ind her.
Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de anmelder forbrugerprodukter ud fra tests fra andre ekspertkilder og forbrugere. Her har de testet KitchenAid Artisan 5KFP0919, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.
The Independent 🇬🇧
Den britiske avis The Independent leverer nyheder fra både ind- og udland, der omhandler alt lige fra politik til sport, underholdning og lignende. Udover dette tester og anmelder de forbrugerprodukter. Her har de lavet en stor test af nogle af de bedste foodprocessorer på markedet heriblandt KitchenAid Artisan 5KFP0919. Du kan læse hele anmeldelsen her.
Wired.co.uk 🇬🇧
Det britiske magasin Wired.co.uk fokuserer på flere kategorier inden for emnerne design, arkitektur, kultur, økonomi, politik og filosofi. Derudover tester og anmelder de forbrugerprodukter for at give forbrugerne et overblik over produkternes fordele og ulemper. I denne omgang har de lavet en stor test af foodprocessorer heriblandt KitchenAid Artisan 5KFP0919. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 


Alternative tests og artikler

Fandt du ikke, hvad du ledte efter, har vi her på Forbrugsguiden en lang række andre artikler, der måske kunne være noget for dig.

Et andet praktisk køkkenredskab, perfekt til at lave råkost med, er de smarte foodprocessors. I vores generelle foodprocessor test, finder du en lang række af markedets bedst anmeldte modeller. Er der et mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producentspecifikke tests. Her finder du vores Kenwood foodprocessor test og vores KitchenAid foodprocessor test.

Du kan også læse vores artikel om Wilfa ismaskiner, hvor vi fremhæver nogle af de bedste maskiner, så du kan lave den bedste is, næste gang du har gæster på besøg.

Måske kunne du også være interesseret i en ny blender. I så fald kan du med vores generelle blender test skabe dig et overblik over alle eksperternes favoritter. Også i denne kategori finder du en række producentspecifikke test. Her kan du læse vores Wilfa blender test, vores Blendtec blender test, vores KitchenAid blender test, vores Vitamix blender test og vores NutriBullet Test.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve vores stavblender tests. Føler du, at du ikke har brug for en almindelig blender, men fra tid til anden godt kunne bruge en maskine til at blende ting såsom supper, smoothies, flødeskum, purere og mikse ingredienser, kunne en stavblender være det oplagte valg.

Læs mere om de forskellige modeller i vores KitchenAid stavblender test, vores Bamix stavblender test og vores Bamix superbox test, der alle indeholder testvindende modeller.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme