AEG opvaskemaskine test 2019 – De bedste AEG opvaskemaskiner ifølge eksperterne

0

I denne artikel ser vi nærmere på opvaskemaskiner fra mærket AEG. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests fra både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, hvilke modeller der er de bedste. Vi har også taget flere brugeranmeldelser i betragtning for at finde ud af, hvilke modeller brugerne selv foretrækker.

Læg i forbindelse med opvaskemaskiner mærke til, at der ofte er tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer. Derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet. Derudover findes der også både brede og smalle modeller.

I denne artikel finder du:
🔸 Overblik over de bedste AEG opvaskemaskiner
🔸 Alternativer til AEG
🔸 Information om AEG
🔸 Guide til hvordan man bedst holder sin opvaskemaskine ren
🔸 Information omkring afspændingsmiddel, flyverust og energimærke
🔸 Gennemgang af diverse tests som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

AEG opvaskemaskine test 2019 – Her er de bedste AEG opvaskemaskiner

I nedenstående sektion finder du de bedste AEG opvaskemaskiner på markedet. Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en række anderkendte tests, og bringer her de bedst anmeldte modeller. Vi har også inkluderet en række alternativer, så du får et mere varieret overblik.

Under hvert produkt finder du en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den bedste pris på lige netop den opvaskemaskine, der dækker dine behov.


AEG FFB52610ZM

Middel bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

AEG FFB52610ZM

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere
6.099,00 Kr. 0,00 Kr. 6.099,00 Kr. Læs mere
6.199,00 Kr. 0,00 Kr. 6.199,00 Kr. Læs mere

 

Modellen AEG FFB52610ZM er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, der tester forbrugerprodukter og videregiver resultaterne af disse tests til forbrugerne. I dette tilfælde har de testet en opvaskemaskine fra AEG, som de har givet en middel bedømmelse.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er især begejstrede for opvaskemaskinens brugervenlig, energiforbrug og støjniveau. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at tidsforbruget er en smule længere ved flere programmer, hvilket de er mindre begejstrede for.

AEG FFB52610ZM er en opvaskemaskine til underbygning, der kan rumme 13 kuverter, hvorfor modellen er ideel til en familie på +4 personer. Derudover er den placeret i energiklasse A++, hvilket betyder, at den er god for både miljøet og pengepungen.

Opvaskemaskine med 5 programmer og praktiske funktioner

Ved køb af AEG FFB52610ZM får man en opvaskemaskine, der har fået scoren A både, når det kommer til opvaske- og tørreevne.

Desuden kommer modellen med 5 programmer såsom Intensiv, AutoSense, Økonomi, Glasprogram og 30-minutters program. Det betyder, at man kan vælge det program, der matcher ens behov. Maskinens glasprogram er eksempelvis ideelt til skrøbeligt glas og porcelæn.

Udover de 5 forskellige programmer, så er AEG FFB52610ZM også udstyret med et hav af praktiske funktioner. Maskinen kommer blandt andet med den energibesparende funktion AutoSluk, der sørger for at slukke maskinen, når der er gået 10 minutter efter endt opvask.

Endvidere er opvaskemaskinen forsynet med en timer-funktion, der giver mulighed for at starte opvasken, hvornår man ønsker. Der er mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte 24 timer i forvejen.

Lydsvag model med mængdeautomatik og Autoprogram

AEG FFB52610ZM er en lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på 44 dB. I og med en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil denne model ikke forstyrre hele hjemmet.

Derudover kommer AEG FFB52610ZM med en mængdeautomatik, der kan registrere, hvor fyldt maskinen er. Herefter tilpasser maskinen forbruget af vand alt efter, hvor fyldt den er samt mængden af skidt. Dette gør, at man undgår et unødigt energiforbrug.

Maskinen kommer også med et autoprogram, der selv regulerer temperaturen, hvorefter sensoren måler graden af snavs. Autoprogrammet vil pr. automatik vælge både indstillinger, temperatur samt program, så man opnår en optimal opvask.

Med opvaskemaskinens TimeSaverFunktion kan man ligeledes spare mere på energiforbruget, da funktionen reducerer flere programmers varighed med helt op til 50 % uden at gå på kompromis med opvaskeresultatet.

Brugervenlig maskine med AirDry-lufttørring

Med AEG FFB52610ZM får man yderligere en brugervenlig opvaskemaskine, der er forsynet med symboler på betjeningspanelet. Disse symboler giver et overblik over maskinens forskellige funktioner og programmer. Desuden vil en indikator på betjeningspanelet lyse, hvis der mangler enten salt eller afspændingsmiddel.

Endvidere er AEG FFB52610ZM udstyret med en effektiv tørremetode ved navn AirDry-lufttørring. Denne funktion sikrer, at både tallerkener, glas og bestik er helt tørt, når man skal tømme opvaskemaskinen.

Sidst men ikke mindst kommer AEG FFB52610ZM med en højdejusterbar overkurv samt en flytbar bestikkurv.

Specifikationer ved AEG FFB52610ZM – mål: 
🔴 Højde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB52610ZM – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Til underbygning
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Opvaskeevne: A
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2775 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved AEG FFB52610ZM:

🔵 Kan rumme 13 kuverter
🔵 5 forskellige programmer samt et glasprogram
🔵 Med Mængdeautomatik og Autoprogram
🔵 Timer-funktion og Automatisk sluk-funktion
🔵 AirDry-lufttørring
🔵 Brugervenlig model


AEG FSE53630Z

Middel bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

AEG FSE53630Z

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.579,00 Kr. 0,00 Kr. 5.579,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere

 

AEG FSE53630Z er en fuldintegreret opvaskemaskine, der er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk. Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er glade for denne model, som de er endt op med at give en middel bedømmelse.

Eksperterne er især vilde med maskinens støjniveau samt energi- og vandforbrug, hvorimod de er mindre vilde med ecoprogrammets tidsforbrug.

Modellen AEG FSE53630Z kan rumme op til 13 kuverter og er placeret i energiklasse A+++, hvorfor det er en energibesparende model.

Opvaskemaskinen kommer med flere funktioner, der bidrager til at minimere energiforbruget såsom en autosluk-funktion, der pr. automatik slukker maskinen efter endt program samt et auto-program, der tilpasser energi-, vand-, og tidsforbrug afhængig af, hvor fyldt maskinen er samt mængden af snavs. TimerSaverFunktionen vil ligeledes reducere programmernes varighed med op til 50 %.

Maskine med lavt lydniveau, 5 programmer og mængdeautomatik

AEG FSE53630Z er en lydsvag model, der har et lydniveau på 44 dB. I forhold til, at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil modellen ikke være forstyrrende i hjemmet.

Derudover har AEG FSE53630Z fået karakteren A, når det kommer til dens opvaske- og tørreevne, hvorfor man er sikker på, at maskinen kan klare disse opgaver optimalt. Når opvaskemaskinen har kørt et program, bliver funktionen AirDry-lufttørring brugt, så man kan være sikker på, at alt er tørt, når maskinen skal tømmes.

Modellen har i alt 5 programmer, der kan vælges afhængig af ens behov heriblandt et Eco-program og et Intensivt program. Desuden kommer maskinen med et glasprogram, der er til de mere skrøbelige glas.

AEG FSE53630Z er yderligere forsynet med funktionen Mængdeautomatik, der tilpasser maskinens vandforbrug alt efter, hvor fyldt maskinen er, samt hvor snavset servicen er.

Praktisk opvaskemaskine med nem betjening

Med AEG FSE53630Z får man en opvaskemaskine, der er brugervenlig og nem at betjene. Den kommer med et symbolbaseret betjeningspanel, hvorfor man kan finde alle programmer og andre indstillinger med hjælp fra symbolerne.

Desuden kommer opvaskemaskinen med en tofarvet lysindikator på gulvet, der lyser enten rød eller grøn, hvorfor man nemt kan holde øje med, hvornår maskinen er i gang, og hvornår den er færdig.

Endvidere er AEG FSE53630Z udstyret med en timer-funktion. Det vil sige, at man kan indstille maskinen til at starte i op til 24 timer før, den skal gå i gang. Man kan desuden indstille den til at starte, når man kommer hjem fra arbejde eller til om natten.

Sikker og fleksibel model

Udover at være en brugervenlig og praktisk opvaskemaskine, så er AEG FSE53630Z også sikker og fleksibel. Modellen er sikker, da den er forsynet med Aqua-Control, der sikrer mod vandlækager samt anden beskadigelse.

Yderligere er AEG FSE53630Z fleksibel, da den kommer med både en flytbar bestikkurv, en højdejusterbar overkurv samt SoftGrips-glasholder, der er placeret i underkurven. Med denne glasholder vil alle glas blive beskyttet, hvorfor man kan vaske skrøbelige glas uden at bekymre sig om, hvordan de ser ud efter, de har været i opvaskemaskinen.

Specifikationer ved AEG FSE53630Z – mål: 
🔴 Højde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved AEG FSE53630Z – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integreret
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Opvaskeevne: A
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2775 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved AEG FSE53630Z:
🔵 Symbolbaseret betjeningspanel og lysindikator
🔵 5 forskellige programmer samt et glasprogram
🔵 Energibesparende model med autosluk, TimerSaverFunktion og Autoprogram
🔵 Kapacitet til 13 kuverter
🔵 Aqua-Control
🔵 Støjsvag model


AEG FFB41600ZW

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG FFB41600ZW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.129,00 Kr. 0,00 Kr. 2.129,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

AEG FFB41600ZW er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der især er glade for modellens brugervenlighed samt forbrug af energi og vand. I testen kan det også ses, at de er mindre glade for maskinens tidsforbrug ved nogle programmer.

Eksperterne er dog glade for AEG FFB41600ZW, og har derfor endt med at give modellen en middel bedømmelse.

Opvaskemaskinen er ideel til en familie på 4+ personer, da den kan rumme 13 kuverter. Energiklassen er desuden i den gode ende, da modellen har fået energimærkningen A+, hvilket sikrer, at den er energibesparende.

AEG FFB41600ZW kommer desuden med funktioner såsom en timer-funktion samt Aqua-stop. Hvor timer-funktionen gør, at man kan forprogrammere opvaskemaskinen i op til 24 timer i forvejen, sørger Aqua-stop for, at vandtilførslen automatisk bliver stoppet, så vandlækager undgås.

Model med 4 programmer og naturlig tørring

Ved køb af AEG FFB41600ZW får man en opvaskemaskine, der er udstyret med i alt 4 programmer samt et glasprogram. De forskellige programmer er: Intensiv, 30 minutter, AutoSense og Eco.

Glasprogrammet er lavet til skrøbelige glas, der har brug for en mere skånsom behandling. Ved brug af dette program kan man vaske skrøbelige glas uden, at de bliver beskadiget.

Foruden at være udstyret med flere programmer, så kommer AEG FFB41600ZW også med en naturlig lufttørring. Denne teknologi sørger for, at lågen bliver åbnet 10 centimeter til slut i programmet. På den måde bliver al servicen tørret naturligt, hvilket reducerer elforbruget.

Maskinen kommer yderligere med funktionen XtraDry, der kan tørre de typer af bestik, glas og tallerkener, der ofte er svære at tørre i en opvaskemaskine. Funktionen kan aktiveres efter behov.

Hygiejnisk og energibesparende maskine

Modellen AEG FFB41600ZW kommer med en ExtraHygiene-funktion, der øger temperaturen i opvaskemaskinen ved sidste skyl. Det betyder, at omkring 99,9 % af alle bakterier bliver dræbt, hvilket er en fordel for forbrugeren.

Udover at være placeret i energiklasse A+, så er AEG FFB41600ZW forsynet med flere energibesparende funktioner. Med funktionen Autosluk bliver opvaskemaskinen pr. automatik slukket kort efter, den er blevet færdig.

Yderligere kommer maskinen med et autoprogram, der selv regulerer og tilpasser temperatur, funktioner og tid, så dette passer optimalt i forhold til mængden af snavs og service. Dette sparer både vand og energi, hvilket er et plus for pengepungen og miljøet.

Endvidere har AEG FFB41600ZW en vandsensor, der registrerer mængden af skidt og herefter tilpasser vandforbruget, så der ikke bliver brugt unødigt med vand.

Brugervenlig display med symboler

AEG FFB41600ZW har et display med en tidsvisning, der fortæller, hvornår maskinen er færdig. Desuden kan der findes symboler på betjeningspanelet, der viser, hvor man skal trykke samt hvilke programmer og indstillinger, der er hvor. Dette gør det til en opvaskemaskine, der er nem og hurtig at betjene.

Selve maskinens bestikkurv er flytbar og overkurven er højdejusterbar, hvorfor man selv kan rykke rundt på delene for at tilpasse opvaskemaskinen til ens egne behov.

Opvaskemaskinens lydniveau er på 47 dB, hvilket er forholdsvis lavt. Den vil derfor ikke forstyrre hele huset, når den er i gang med opvasken.

Specifikationer ved AEG FFB41600ZW – mål: 
🔴 Højde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB41600ZW – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Underbygning
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+
🌀 Opvaskeevne: A
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2775 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🌀 Støjniveau: 47 dB
🌀 Antal programmer: 4

Fordele ved AEG FFB41600ZW:
🔵 Brugervenligt display
🔵 Hygiejnisk maskine med ExtraHygiene-funktion
🔵 4 forskellige programmer
🔵 XtraDry-funktion samt naturlig lufttørring
🔵 Vandsensor
🔵 Kapacitet til 13 kuverter


Andre testvindere – Alternativer til AEG opvaskemaskiner

I denne artikel har vi nu gennemgået tre forskellige AEG-opvaskemaskiner, som har fået gode karakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er meget populære blandt brugerne.

Udover disse opvaskemaskiner fra AEG findes der også mange andre gode modeller på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere to opvaskemaskiner fra mærket Bosch.


Bosch SMU46CB01S

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.333,00 Kr. 0,00 Kr. 3.333,00 Kr. Læs mere
3.333,00 Kr. 0,00 Kr. 3.333,00 Kr. Læs mere
3.433,00 Kr. 0,00 Kr. 3.433,00 Kr. Læs mere
3.433,00 Kr. 0,00 Kr. 3.433,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af opvaskemaskiner og har afprøvet hele 73 modeller fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Bosch-modellen Bosch SMU46CB01S har været inkluderet i testen, og efter endt test konkluderer de svenske eksperter, at Bosch SMU46CB01S er så god en opvaskemaskine, at den skal kåres til testvinder. Bosch SMU46CB01S er en underbygningsopvaskemaskine.

13 kuverter og seks programmer

Bosch SMU46CB01S hører til blandt de større modeller, som har plads til omkring 13 kuverter. Det passer let til hverdagsforbruget for en familie på fire-fem personer. Herudover har Bosch SMU46CB01S et stort udvalg af programmer, hvilket gør brugen meget alsidig.

Denne model har nemlig seks forskellige programmer, som tæller intensiv, auto 45-70 grader, øko, glas, super og forskyl.

Er servicet meget snavset, kan det være en fordel at bruge forskylnings-programmet, som fjerner det værste snavs, inden selve hovedprogrammet starter. Autoprogrammerne tilpasser sig automatisk til den service, der placeres i maskinen, men man kan også vælge et specialprogram, hvis man vil have den mest optimale behandling af servicet.

På Bosch SMU46CB01S tæller det især glasprogrammet, som er særligt designet til at tage ekstra hånd om det skrøbelige glas og udfører et skånsomt program. For at komme alt snavset til livs findes også den specielle Machine Care-funktion, som fjerner fedt og kalkaflejringer ekstra omhyggeligt.

Intelligent med sensorer

Bosch SMU46CB01S er en moderne vaskemaskine, der er udstyret med en række brugbare funktioner og teknikker, som gør maskinen i stand til at foretage intelligente valg. Det tæller blandt andet AquaSensor, der selv regulerer rengøringsprocessen efter type af både service og snavs, således at der fokuseres på den slags pletter, der findes på servicet – dette giver det mest optimale resultat.

Der findes også en MængdeSensor, som selv registrerer, hvor fuld opvaskemaskinen er og tilpasser programmets type og længde herefter.

Derudover er Bosch SMU46CB01S også udstyret med motorteknologien EcoSilence Drive, som giver en energibesparende og stille arbejdsproces, der sørger for, at modellen har et lavt støjniveau – dette niveau ligger på kun 46 dB.

Som nævnt er denne model en intelligent opvaskemaskine, og som en ekstra bonus registrerer modellen desuden også selv, hvornår det er tid til at fylde afspændingsmiddel og salt på. Så snart dette bliver aktuelt, informeres brugeren om dette via en indikator på displayet.

Bosch SMU46CB01S er desuden også udstyret med en timer-funktion med udskudt start, så man selv kan planlægge sin opvask.

AquaStop og ServoLås

Der er sørget for et højt sikkerhedsniveau på Bosch SMU46CB01S, som både drejer sig om børnenes sikkerhed samt den generelle lækage-sikkerhed. Modellen har en mekanisk børnesikring på lågen og elektronisk børnesikring af panelet, mens det særlige ServoLås-system sørger for en sikker håndtering og øget smidighed, når døren skal åbnes og lukkes.

Derudover har Bosch SMU46CB01S AquaStop-funktion, som beskytter mod eventuelle vandskader, da vandtilførslen automatisk lukkes, så man er sikret mod oversvømmelser og lækager.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CB01S:
🔵 Stor kapacitet på 13 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer
🔵 Specialprogram til glas
🔵 Intelligent model med AquaSensor og MængdeSensor
🔵 Sikker model med AquaStop og ServoLås.


Bosch SMU46CI01S

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU46CI01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere
3.227,00 Kr. 0,00 Kr. 3.227,00 Kr. Læs mere
3.549,00 Kr. 0,00 Kr. 3.549,00 Kr. Læs mere

Bosch SMU46CI01S er en opvaskemaskine til underbygning, der er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Eksperterne fra Råd & Rön er især begejstrede for modellens brugervenlighed og lydniveau. Maskinen er derfor endt som testvinder i deres test af opvaskemaskiner.

Modellen Bosch SMU46CI01S rummer 13 kuverter, hvorfor den passer til en familie på +4 personer. Derudover er maskinen placeret i energiklasse A++, hvorfor den ikke forbruger meget energi på et år.

Lydsvag opvaskemaskine med EcoSilence Drive-motor

Bosch SMU46CI01S er en lydsvag opvaskemaskine, der har 6 programmer samt et lydniveau på 46 dB. Da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, betyder det, at maskinen vil være forholdsvis lydsvag under opvasken.

Maskinens motor er med til at reducere lydniveauet, da den er udstyret med en EcoSilence Drive-motor. Denne motor er både effektiv og holdbar samt sørger for at reducere energiforbruget. Motoren har ingen kulbørster ligesom almindelige motorer og arbejder ekstra hurtigt uden at gå på kompromis med vaskeresultatet.

Derudover kommer Bosch SMU46CI01S med funktionen VarioSpeed Plus, der både vasker og tørrer optimalt på blot en tredjedel af tiden. Det vil sige, at vasketiden reduceres med op til 66 %.

Energi- og vandbesparende model

Modellen Bosch SMU46CI01S er både vand- og energibesparende. Dette er den blandt andet på grund af den automatiske mængderegistrering, når maskinen ikke er fyldt helt op. Her bliver indholdet målt af en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet og automatisk tilpasser det afhængig af mængden af service.

Dette gør sig også gældende i opvaskemaskinens programautomatik, der tilpasser vandforbruget, temperaturen samt skylletiden afhængig af graden af skidt og snavs.

Med maskinens varmeveksler er der desuden mulighed for at putte skrøbelige glas ind i opvaskemaskinen, da vandet bliver forvarmet for at undgå temperatursvingninger samt kulde. Det betyder, at opvaskemaskinen arbejder skånsomt.

Man er yderligere sikret en ekstra grundig tørring af servicen med funktionen ExtraDry.

Maskine med flere sikkerhedsfunktioner og praktisk display

Med Bosch SMU46CI01S får man en opvaskemaskine, der er forsynet med flere sikkerhedsfunktioner. Den ene funktion er HygiejnePlus, der vasker ved højere temperaturer for at opnå den optimale hygiejne.

Den anden sikkerhedsfunktion er en børnelås, der forhindrer, at man ikke kan åbne døren, når maskinen er i gang.

Endvidere er Bosch SMU46CI01S udstyret med et display, der både viser resttiden samt den information, som man har brug for. På displayet er der yderligere mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte i forvejen.

Bosch SMU46CI01S kommer med en højdejusterbar overkurv, der kan skabe ekstra plads til høje glas eller tallerkener.

Specifikationer ved Bosch SMU46CI01S – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU46CI01S – nøgleoplysninger: 
🌀 Type: Underbygning
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Opvaskeevne: A
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🌀 Støjniveau: 46 dB
🌀Antal programmer: 6

Fordele ved Bosch SMU46CI01S:
🔵 Flere energi- og vandbesparende funktioner
🔵 Hygiejnisk maskine med HygiejnePlus
🔵 6 programmer
🔵 Kapacitet til 13 kuverter
🔵 Timer-funktion
🔵 EcoSilence Drive-motor uden kulbørster


Om AEG

AEG logo

AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft og blev grundlagt i Tyskland i 1883 af Emil Rathenau. Rathenau havde erhvervet sig forskellige patenter, som var udviklet af opfinderen Thomas Edison, som han ville bruge til at starte en elektronik-virksomhed.

Rathenau havde held med sit foretagende, og allerede i begyndelsen af 1900-tallet voksede virksomheden og blev en succes. Hurtigt blev flere fabrikker etableret i Berlin og rundt omkring i Tyskland.

I 1969 indledte AEG et samarbejde med Siemens omkring el-produktion, og medarbejderstaben voksede til omkring 150.000 personer. AEG har mange beskæftigelsesområder, og blandt andet har AEG spillet en stor rolle i lokomotiv- og jernbaneteknologien i Tyskland samt inden for fly- og bilbranchen.

I 1980’erne havde AEG økonomiske problemer, og i 1990’erne blev AEG nødt til at sælge dele af produktionen af forskellige områder – det talte blandt andet husholdningsmaskiner (som opvaskemaskiner) som i 1994 blev overtaget af Electrolux. Dog bibeholder Electrolux stadig det velkendte AEG-mærke i denne produktion, og derfor er det stadig muligt i dag at købe produkter med det velkendte rød/hvide AEG-logo.

Ønsker du at læse mere om AEG, kan du besøge virksomhedens hjemmeside.


Sådan holder du din opvaskemaskine ren

rengoring af din aeg opvaskemaskineNår opvaskemaskinen gør servicet rent, vil der unægteligt være masser af madrester og sæberester, som bliver i maskinens system. Man kan dog gøre meget selv for at holde opvaskemaskinen ren. Både Bolius.dk, Idenyt.dk, Klikk.no, Viivilla.no, Expressen.se samt Hemtrevligt.se har beskæftiget sig med at holde opvaskemaskinen ren, og sammenfattet er her de bedste råd:

Først og fremmest skriver eksperterne, at man bør overveje, hvorfor opvaskemaskinen bliver beskidt. Læg derfor især mærke til følgende:

Madrester: Husk at fjerne madrester fra servicet, inden det sættes ind. Skraber man ikke servicet af først, kommer der gammel mad med ind i maskinen. Dog skal man ikke fjerne alt snavs, for det resulterer blot i, at maskinen efterfølgende kører et program med en lav temperatur.

Placering: Vær opmærksom på ikke at placere servicet alt for tæt, for så risikerer man, at der ikke kommer tilstrækkeligt med vand og sæbe rundt på alle flader.

Lågen: Husk at lade lågen stå åben efter brug, for en lukket låge gør, at fugten ikke kan komme ud af maskinen. Det kan danne et dårligt klima. 

Filtre og åbning: Rengør filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Programmer: Selv om det er fristende, bør man ikke altid benytte de hurtige programmer, for der kommer temperaturen ikke altid højt nok op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

Tabs: Brug kun multitabs hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH, brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel manuelt.

Den rette dosis: Du har måske ikke helt styr på, hvor meget opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel, der skal bruges i forhold til vandets hårdhed. Det vil oftest kunne læses i manualen.

Udover ovenstående råd er det også vigtigt at rengøre sin opvaskemaskine grundigt tre-fire gange om året. Vær særligt opmærksom på de følgende komponenter:

Sien: Der findes både en grov-si og en fin si i opvaskemaskinen. Sørg for at tømme grov-sien en gang om ugen, da madresterne ender her. Tag blot sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre tre-fire gange årligt.

Afløb: Skrub afløbet med en børste tilsat lidt opvaskemiddel, efter sierne er fjernet.

Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

Kurv: Der findes udtagelige opvaskekurve på mange modeller, så tag dem ud og skrub dem med en børste tilsat lidt opvaskemiddel. Brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder, da det kan være svært at komme til i alle hjørner.

Hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er svære kalksamlinger.

Låge: Der findes både revner og sprækker i lågen. Rens dem med en tandbørste og tør efter med en mikrofiberklud.

Grydevask: Efter rengøringen bør man til slut køre et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne rester af snavs. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Sådan bruger man afspændingsmiddel i opvaskemaskinen

Idenyt.dk skriver, at afspændingsmiddel har til formål at blødgøre vandet, så vandet ikke sætter sig fast på servicet som små dråber, der tørrer ind og danner kalkpletter. Afspændingsmiddel har også til formål at reducere vandets overfladespænding.

Når overfladespændingen reduceres, så forsvinder vandet lettere fra servicen, hvilket også sikrer færre kalkpletter. Der findes citronsyre i afspændingsmiddel – citronsyre er meget stærkt og kan også bruges til hovedrengøringen af opvaskemaskinen.

Tænk skriver, at hvis man benytter sig af alt-i-en tabs, så vil disse både indeholde vaskemiddel, salt og afspændingsmiddel, hvor almindelige tabs kun indeholder opvaskemiddel – her skal man derfor selv påfylde afspændingsmiddel. Benytter man sig af den første type, skal man være opmærksom på, at især glas godt kan blive en smule uklare.

Når det gælder afspændingsmidlet, så er det nemlig især glas, der bliver offeret. Skal man selv dosere, så vil både en over- og underdosering nemlig sætte matte belægninger på servicet, og det vil netop være mest synligt på glas.

Tænk skriver endvidere, at doseringen af afspændingsmidlet vil variere, alt efter hvilken maskine man har, men hvor man bor er den største faktor. Doseringen vi nemlig afhænge af hårdheden af vandet (mængden af kalk), og det er forskelligt i de forskellige områder af landet.

Bor man i et område med meget hårdt vand, vil der være brug for en større dosering af afspændingsmiddel, og det vil især dreje sig om områder på Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og hovedstaden. Ved man ikke, hvor hårdt vandet er på ens bopæl, så kan man kontakte kommunens tekniske forvaltning.

Læg også mærke til doseringen af salt i opvaskemaskinen, som i høj grad følger samme retningslinjer som afspændingsmiddel. Dette niveau skal også tilpasses i forhold til vandets hårdhed – det er nemlig salt, der binder kalken i vandet.


Undgå flyverust og glaspest

Oplever du ofte, at dit ellers rustfrie bestik alligevel får grimme pletter? I så fald kan det være, at der er flyverust i din opvaskemaskine.

Idenyt.dk skriver, at flyverust opstår, når man putter rustfrit bestik i opvaskemaskinen sammen med enten rustne objekter og service, eller service som ikke er lavet af rustfrit stål. Det kan være helt små ting, man ellers ikke ville lægge mærke til. Det kan være for eksempel være en hvidløgspresser eller klingen på osteskæren. Flyverust kan endda stamme fra bestikholderen, hvis den har fået revner, og jernet så er blevet synligt.

Har man allerede fået flyverust på det rustfrie bestik, så kan man afhjælpe problemet ved at købe klassisk rustfjerner. Man vil ofte opleve, at der vil være rester af flyverust i opvaskemaskinen, og vil man det til livs, kan man køre en tom vask med citronsyre.

Udover flyverust kan man også opleve, at ens glas får hvide striber eller belægninger. Her kan være tale om glaspest, som opstår, hvis der er bittesmå revner i glassene, og man putter dem i opvaskemaskinen ofte. Man vil oftest ikke kunne udbedre skaden, hvis den allerede er sket. Man kan dog prøve at sætte glassene i opvaskemaskinen og køre en vask med citronsyre på en høj temperatur.

Problemerne med de hvide streger på glassene skyldes ofte kalk. Kalken afsætter aflejringer på glassene, og det er ofte, fordi der ikke er salt nok i maskinen. Salten binder nemlig kalken, så det ikke sætter sig andre steder. Tommelfingerregelen lyder, at jo mere kalk der er i vandet, des mere salt skal der bruges – og brug desuden helst det grove salt.


Dette skal du ikke putte i opvaskemaskinen

Det er let bare at sætte det beskidte service i opvaskemaskinen og lade maskinen klare arbejdet. Der er dog ting, som man ifølge Idenyt.dk ikke bør komme i opvaskemaskinen. D

er kan være forskellige grunde til dette, men som hovedregel bør man ikke putte de dyre krystalglas, gammelt porcelæn og håndmalet eller dekorerede glas i maskinen. De høje temperaturer og den stærke behandling i maskinen kan nemlig beskadige glasset eller porcelænet – nogle opvaskemaskiner har dog skåne-glasprogrammer.

Herudover bør man heller ikke komme bestik med ben- eller træhåndtag i maskinen eller pander af aluminium samt køkkenredskaber af træ.

Idenyt.dk skriver endvidere, at der også findes ting, som direkte kan skade opvaskemaskinen selv, hvis man kommer dem i opvaskemaskinen. Mindre madrester kan maskinen godt klare, men pas på med cigaret-aske og lysestager, hvor der sidder rester af stearin fast.


Information om energimærket

En opvaskemaskine er en dejlig luksus i hverdagen, men desværre forbruger den også meget vand og energi – især fordi maskinen ofte bruges hver dag, og programmerne kan tage flere timer.

Derfor forklarer Sparenergi.dk, at hvis man gerne vil spare på energiforbruget, så bør man især lægge mærke til maskinens energimærke, når man skal ud og købe ny opvaskemaskine.

Energimærket informerer nemlig om, hvor meget strøm maskinen bruger om året, samt hvilken energiklasse maskinen har. Her er det en rigtig god ide at vælge en model i klassen A++ eller A+++, som er de mest energivenlige modeller på markedet. Skalaen går helt ned til D, men vælger man bare en model i en lidt lavere klasse, kan forskellen i strømforbruget tydeligt ses.

Sparenergi.dk forklarer det her i praksis med en sammenligning:

🔷 Vælger man en model til 13 kuverter i klasse A+++, koster brugen af maskinen 470 kr. om året.

🔷 Vælger man en model til 13 kuverter i klasse A, koster modellen årligt 670 kr.

Altså er der 200 kr. forskel på blot få klasser.

Man kan med fordel også lægge mærke til, om modellen er mærket med enten Blomsten eller Svanen, som er det europæiske og nordiske miljømærke. Dette er også garanti for, at produktet er miljørigtigt.

Her kan du se en lille film der forklarer nærmere om Energimærket:

https://www.youtube.com/watch?v=mA6cEyrj7ko

AEG opvaskemaskine test – disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 52 opvaskemaskiner med fokus på vaskeevner, tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her på deres hjemmeside, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation. Råd & Rön har her foretaget en test af 73 opvaskemaskiner, og der fokuseres på vaske-/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser af AEG opvaskemaskiner:

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på forskellige forhandlersider. Vi har set nærmere på forskellige opvaskemaskiner og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne.


Andre relevante tests:

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række andre artikler vedrørende opvaskemaskiner. Du kan eksempelvis læse vores generelle opvaskemaskine test. I denne artikel gennemgår vi testvindende opvaskemaskiner fra en lang række forskellige producenter.

Hvis du eksempelvis bor i lejlighed, eller kun har lidt plads i huset til en opvaskemaskine, så kan du med fordel læse vores bordopvaskemaskine test. I denne artikel får du overblikket over de bordopvaskemaskiner på markedet, som klarer sig bedst i test. I artiklen finder du også en række tips til hvordan du får mest ud af en bordopvaskemaskine.

Hvis du ønsker at få mere information om andre mærker end AEG, så har vi ligeledes udarbejdet en række artikler omhandlende alternative mærker.

Der er især to mærker som ofte skiller sig ud, når der bliver fortaget test hos eksempelvis det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Det er især Siemens opvaskemaskiner og Bosch opvaskemaskiner, som ofte scorer topplaceringerne i diverse test. Du kan læse begge disse tests, hvis du ønsker et nærmer indblik i hvilken af deres modeller som er blevet kåret som bedst i test.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse