AEG opvaskemaskine test – find de bedste AEG opvaskemaskiner

0

I denne artikel ser vi nærmere på opvaskemaskiner fra mærket AEG. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests fra både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, hvilke modeller der er de bedste. Vi har også taget flere brugeranmeldelser i betragtning for at finde ud af, hvilke modeller brugerne selv foretrækker.

Læg i forbindelse med opvaskemaskiner mærke til, at der ofte er tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer. Derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet. Derudover findes der også både brede og smalle modeller.

I denne artikel finder du:
🔸 Overblik over de bedste AEG opvaskemaskiner
🔸 Alternativer til AEG
🔸 Information om AEG
🔸 Guide til hvordan man bedst holder sin opvaskemaskine ren
🔸 Information omkring afspændingsmiddel, flyverust og energimærke
🔸 Gennemgang af diverse tests som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.


AEG FSE62800P

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG FSE62800P

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har haft modellen AEG FSE62800P inkluderet i deres store tests af opvaskemaskiner. Der er blevet testet forskellige modeller fra forskellige mærker i alle prisklasser, og både de danske og svenske eksperter konkluderer, at AEG FSE62800P er en rigtig god opvaskemaskine. Derfor får modellen rigtig gode kommentarer stort set over hele linjen.

Plads til 13 kuverter

AEG FSE62800P er designet til at passe ind i alle typer af køkkener, for den er skabt i et enkelt design – hertil kommer, at modellen netop er en integreret opvaskemaskine, og det betyder, at AEG FSE62800P leveres uden front, idet den er designet til at få samme front som for eksempel lågerne i køkkenet.

AEG FSE62800P er derudover en stor model, som vil være fordelagtig for den større husholdning – gerne på fire-fem personer, idet modellen har en kapacitet på 13 kuverter.

For at kunne give en så målrettet opvask som mulig har denne model også seks forskellige programmer. Dermed vil man altid kunne finde netop det program, som passer med forskellige temperaturer og til forskellige typer af service.

Fleksibelt indrettet

For netop at kunne indeholde så meget service ad gangen er AEG FSE62800P indrettet med henblik på fleksibilitet. Derfor finder man bestikskuffen øverst, hvilket giver mere plads til store tallerkener i bunden af maskinen.

AEG FSE62800P opvaskemaskine

Holder til glas er standard hos AEG.

Også modellens teknologi har øje for det fleksible, for denne opvaskemaskine har en integreret timer-funktion med udskudt-start, som gør, at man kan planlægge, hvornår man ønsker, at opvasken skal starte og slutte.

Man kan derfor planlægge, at opvasken skal være færdig, når man kommer hjem, og man behøver ikke frygte, hvad der kan ske af uheld imens, da AEG FSE62800P har AquaStop, som er en sikkerhedsfunktion, som lukker for vandtilførslen automatisk, hvis lækager skulle opstå.

Miljøvenlig model

AEG FSE62800P vil desuden være et godt valg for den miljøbevidste forbruger. Modellen er nemlig i energiklasse A++, hvilket er i den bedste ende og sikrer husholdningen et både fornuftigt vand- og energiforbrug.

Udover det lave forbrug inden for de miljømæssige områder er denne maskine også designet til at give meget lidt lyd fra sig, når den arbejder. Med et lydniveau på 44 dB larmer den nemlig ikke ret meget, og hvis man opholder sig tæt på køkkenet, vil man ikke blive generet af støj fra denne opvaskemaskine.

Modellen måler 90 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til integration.

Udvalgte fordele ved AEG FSE62800P:
🔵 Stor model til 13 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer
🔵 Timer med udskudt start
🔵 Med sikkerhedsfunktionen AquaStop
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A++


AEG FFE62800PM

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG FFE62800PM opvaskemaskine

Opvaskemaskinen AEG FFE62800PM har været testet af både det danske forbrugerråd Tænk samt svenske eksperter fra forbrugerorganisationen Råd & Rön. Eksperterne fra begge instanser noterer AEG FFE62800PM’s mange gode kvaliteter og giver modellen en god overordnet bedømmelse.

En opvaskemaskine den store husstand

AEG FFE62800PM er en af de lidt større opvaskemaskine, som kan indeholde 13 kuverter. Dette svarer cirka til en husstand på fire-fem personers forbrug, så er man en lidt større familie, vil den være et godt valg.

AEG FFE62800PM er en underbygningsopvaskemaskine, og derfor leveres modellen med front men ikke sidepaneler eller top. Det er nemlig meningen, at en underbygningsmodel skal placeres under køkkenbordet sammen med skabene med en synlig front. Da modellen dermed er synlig i køkkenet, er designet pænt, enkelt og stilrent.

Fokus på komfort med Comfort Lift

Denne opvaskemaskine fra AEG har otte forskellige programmer, og dette er et højt antal sammenlignet med andre opvaskemaskiner. Det betyder for forbrugeren, at der er flere valgmuligheder for at køre specialiserede programmer og dermed få en mere målrettet opvask.AEG FFE62800PM med comfort lift

Disse programmer tæller blandt andet hurtig-program 60 grader, AutoSense 45-70 grader, Eco, stilleprogram, glasprogram 45 grader og intensiv 70 grader og dækker dermed alle tænkelige serviceopgaver. Der findes også en ExtraHygiene-funktion, som øger temperaturen mod slutningen, hvorved 99,9 procent af bakterierne dræbes.

AEG FFE62800PM har derudover specialfunktionen ComfortLift, som gør det endnu mere komfortabelt og ergonomisk at anvende modellen for forbrugeren. ComfortLift er at finde i den nederste skuffe, som har en løftemekanisme og kan føres op til den øverste skuffes højde og tømmes derfra. Dermed behøver man ikke bukke sig ned og belaste ryggen.

Airdry-tørring

Efter de mange specialprogrammer er kørt, skal servicet også tørres. Tørringsprocessen afgør, om der sætter sig for eksempel kalkpletter og belægninger på servicet, og især på glas vil det være grimt og tydeligt.

AEG FFE62800PM har fokus på at komme dette til livs med modellens Airdry-teknologi, som anvender en så naturlig tørring som mulig. Man kan dertil også køre Xtra-dry-programmet, som sikrer, at servicet bliver knastørt.

Herudover er AEG FFE62800PM i energiklasse A++, som er i den bedste ende af energiskalaen, og modellen har både timer-funktion og AutoSluk-funktion, som automatisk slukker ti minutter efter, at opvasken er færdiggjort.

Modellen måler 81,8 cm (makshøjde), 60 cm (b), 57 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved AEG FFE62800PM:
🔵 Stor model med plads til 13 kuverter
🔵 Med otte forskellige programmer
🔵 ExtraHygiene-funktion dræber alle bakterierne
🔵 ComfortLift skåner ryggen
🔵 Omhyggelig lufttørring med Airdry-teknologi


AEG FSE53600Z

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG FSE53600Z

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.420,00 Kr. 0,00 Kr. 4.420,00 Kr. Læs mere

 

Opvaskemaskinen AEG FSE53600Z har opnået en middel bedømmelse i tests fra både det danske forbrugeråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Det betyder, at her er tale om en fin opvaskemaskine, som vil opfylde langt de fleste af forbrugernes behov og ønsker i dagligdagen.

AEG FSE53600Z er en integrationsopvaskemaskine, og derfor skal man selv montere en køkkenlåge, da modellen leveres uden front.

Alsidige programmer

AEG FSE53600Z har en stor kapacitet på 13 kuverter, hvilket gør modellen fordelagtig for den større husholdning på fire-fem personer. Maskinen er godt nok kun udstyret med fem programmer, hvilket ikke er så mange, men til gengæld dækker de let de mest hyppige behov.

Her er blandt andet tale om automatiske programmer mellem 45-70 grader med sensorer, der måler, hvor snavset servicet er. Dette gøres gennem hele vaskeprogrammet, og modellen justerer selv program, temperatur, tid og vandforbrug undervejs for den mest optimale opvask.

Derudover har denne model blandt andet også et specialprogram til glas, som sikrer høj beskyttelse af de sarte glas.

Fokus på tørringen med Airdry

AEG FSE53600Z er skabt til også at sikre den bedst mulige tørring af servicet efter opvasken og er derfor udstyret med Airdry-teknologi. Denne teknologi baseres på naturlig lufttørring og åbner derfor lågen en smule til sidst.

Ofte vil servicet ikke være helt tørt efter endt program, og derfor har AEG FSE53600Z et ekstra-program, hvis man ønsker helt tørt service. Dette program hedder XtraDry, som man selv kan aktivere og justere efter behov.

A+++ model

Denne model fra AEG er en meget miljøvenlig opvaskemaskine på flere områder. For det første er modellen at finde i energiklasse A+++, som er den allerbedste på markedet.

Derudover er flere af programmerne skabt til at holde forbruget af både vand og strøm så lavt som muligt. Det tæller også TimeSaver-funktionen, som kan reducere programmernes varighed med op til 50 procent. Også den føromtalte Airdry-teknologi samt autoprogrammerne har fokus på at reducere forbruget.

AEG FSE53600Z har desuden en timer-funktion med udskudt start og AutoSluk efter ti minutter. Som et ekstra smart tiltag, som også er til for æstetikkens skyld, har denne model også TimeBeam med Beam on Floor-funktion. Dette går ud på, at AEG FSE53600Z har en tofarvet lydindikator, som lyser ned på gulvet. Dette lys vil være rødt, mens modellen arbejder og skifter så til grøn, når opvasken er færdig.

Modellen måler 88 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til integration.

Udvalgte fordele ved AEG FSE53600Z:
🔵 Plads til 13 kuverter
🔵 Fem energisparende programmer
🔵 Airdry-teknologi til tørringen
🔵 Meget energivenlig model i energiklasse A+++
🔵 TimeBeam viser, hvorvidt maskinen arbejder eller er færdig via lysindikator på gulvet


AEG FFB62720PW

Gode brugerbedømmelser og energieffektiv

opvaskemaskine AEG FFB62720PW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere

 

AEG FFB62720PW har ikke været medtaget i officielle tests og vurderinger, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet den har fået rigtig gode anmeldelser fra brugerne, som fortæller, hvordan AEG FFB62720PW fungerer rigtig godt i deres hverdag.

Det er især den lette betjening, de gode funktioner samt den gode energiklasse, som har imponeret hverdagsbrugerne. AEG FFB62720PW er nemlig også særdeles energivenlig, idet modellen er at finde i energiklasse A+++, som er markedet allerbedste. AEG FFB62720PW er desuden en underbygningsopvaskemaskine.

Meget stor model

AEG FFE62800PWDenne opvaskemaskine imponerer på rigtig mange fronter, ifølge brugeranmeldelserne. Det tæller blandt andet størrelsen, idet AEG FFB62720PW kan rumme hele 15 kuverter – det er nemlig rigtig meget og passer til en stor husstand på omkring fem personer. Dertil kommer seks forskellige programmer, som hver især er specialiseret inden for forskellige områder. Det tæller blandt andet et særligt glasprogram og autoprogrammer mellem 45-70 grader.

Det smarte ved autoprogrammerne er, at en sensor under hele opvasken måler, hvor rent servicet er, og derefter tilpasses temperatur, tid og forbrug automatisk. Det sikrer både det mest rene resultat samt den mest energivenlige opvask. Glasprogrammet er designet til at tage en beskyttende hånd om de sarte glas med AEG SoftGrip og SoftSpikes, som blidt fastholder glassene, så de ikke kommer til skade.

A+++ model

Netop det miljøvenlige aspekt er noget af det, som kendetegner AEG FFB62720PW allerbedst. Modellen har som nævnt energimærkningen A+++, og derudover vasker modellen op med fokus på miljøet, da programmerne er designet til at have det mindst mulige forbrug.

Derudover har denne maskine også en TimeSaver-funktion, som kan reducere programmernes varighed med op til 50 procent samt vandsensor, der tilpasser vandforbruget til den specifikke opvask.

Hygiejnisk opvask

Når man sætter det brugte service ind i opvaskemaskinen, sidder der mange bakterier fast. AEG FFB62720PW har derfor udover de almindelige programmer også en ExtraHygiene-funktion, som man kan anvende, hvis man ikke føler, at servicet er helt fri for bakterier. Denne funktion øger nemlig temperaturen ved det sidste skyl, og denne meget høje temperatur sørger for at slå 99,9 procent af mulige bakterier ihjel.

Maskinen er endvidere skabt til at fordele vandet perfekt med ProWater-systemet, der har en ekstra spulearm. Dermed sker der også en overbrusning fra toppen, hvilket sikrer, at vandet når helt ud i hjørnerne og tager hånd om selv vanskeligt service.

AEG FFB62720PW har endvidere en timer-funktion med udskudt start, AutoSluk efter ti minutter, AquaControl mod vandudslip samt Beam On Floor-lysindikator, der via lys viser, om modellen er færdig eller stadig arbejder.

Modellen måler 81,8 cm (makshøjde), 60 cm (b), 57 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved AEG FFB62720PW:
🔵 Meget stor model med plads til 15 kuverter
🔵 Flere gode programmer med hensyn til miljøet
🔵 Meget energivenlig model i energiklasse A+++
🔵 ExtraHygine-funktion dræber alle bakterierne
🔵 Ekstra spulearm med ProWater-system


AEG FFE62800PW

Gode brugerbedømmelser og energieffektiv

AEG FFE62800PW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.795,00 Kr. 0,00 Kr. 7.795,00 Kr. Læs mere

 

Opvaskemaskinen AEG FFE62800PW har ikke været medtaget i officielle tests eller blevet anmeldt af eksperter. Vi har alligevel valgt at inkludere modellen i denne artikel, idet AEG FFE62800PW har vist sig at være meget populær blandt brugerne.

AEG FFE62800PW har nemlig fået mange gode brugeranmeldelser, som ofte går på modellens gode kvalitet, indretning samt gode evne til at vaske rent. Herudover er denne model en meget energivenlig opvaskemaskine i energiklassen A++. AEG FFE62800PW er desuden en underbygningsopvaskemaskine.

13 kuverter og otte programmer

AEG FFE62800PW er skabt til den lidt større husholdning, som ønsker flere programmer og muligheder at vælge imellem. Modellen har plads til 13 kuverter, hvilket svarer til mellem fire-fem personers forbrug samt otte forskellige programvalg. Disse programmer tæller hurtigprogram 60 grader, autoprogrammer 45-70 grader, eco, stilleprogram, glasprogram 45 grader samt intensiv 70 grader. Dermed vil man altid kunne finde et program, der passer til det service, man skal have vasket op.

Dertil kommer en ExtraHygiene-funktion, som under ekstra høje temperaturer dræber 99,9 procent af bakterierne. Også især glasprogrammet er en god tilføjelse, som beskytter de skrøbelige glas under opvasken med AEG SoftGrip og SoftSpikes, som holder glassene blidt på plads under opvasken.

Ergonomisk model med ComfortLift

AEG FFE62800PW er designet med en stor indre fleksibilitet for at kunne indeholde de mange kuverter. Dertil kommer teknologien ComfortLift, som sikrer en bedre komfort for brugeren: Underkurven er nemlig udstyret med en løftemekanisme, som kan hæve kurven op til den øvre kurvs højde, hvor den kan tømmes og fyldes. Det skåner især forbrugerens ryg og er desuden også noget, som rigtig mange forbrugere i deres anmeldelser noterer som en rigtig god og brugbar mulighed.

Miljøvenlig model

AEG FFE62800PW har energiklassen A++, og det miljøvenlige aspekt er også integreret i modellens programmer. Derfor har autoprogrammerne en vandsensor, som måler hvor snavset servicet er, og derefter justeres vandmængde, temperatur, tid og indstilling i forhold til dette, mens der er mulighed for at slå TimeSaver-funktionen til ved flere af programmerne – derved kan varigheden reduceres kraftigt.

Denne opvaskemaskine fra AEG har også flere andre gode og brugbare funktioner, som forbrugerne også noterer sig. Det tæller blandt andet timer-funktionen med udskudt start, så man kan planlægge sin opvask, indikator for mangel på salt og afspændingsmiddel, AutoSluk efter ti minutter, Beam On Floor-lydindikator, der via lys mod gulvet markerer, om opvasken er færdig og den automatiske døråbner, der selv åbner lågen efter endt program, hvilket fremmer den naturlige tørring.

Modellen måler 81,8 cm (makshøjde), 60 cm (b), 57 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved AEG FFE62800PW:
🔵 Plads til 13 kuverter og med otte programmer
🔵 Mulighed for flere tilvalg
🔵 ComfortLift med løftemekanisme i underkurven
🔵 Energiklasse A++ plus mange miljøvenlige programmer
🔵 Timer med udskudt start

Du kan her se en video der demonstrer ComfortLift teknologien:


Andre testvindere – Alternativer til AEG opvaskemaskiner

I denne artikel har vi nu gennemgået fem forskellige AEG-opvaskemaskiner, som har fået gode karakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er meget populære blandt brugerne.

Udover disse opvaskemaskiner fra AEG findes der også mange andre gode modeller på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere tre opvaskemaskiner fra mærket Bosch samt en enkelt fra Siemens.


Bosch SMU46CI02S

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch SMU46CI02S opvaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har testet et stort udvalg af opvaskemaskiner fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser, og her er Bosch SMU46CI02S også inkluderet. De danske eksperter er imponerede over Bosch SMU46CI02S, og derfor kåres modellen til testvinder. Bosch SMU46CI02S er en underbygningsopvaskemaskine.

Seks programmer

Bosch SMU46CI02S er en stor og rummelig model med plads til 13 kuverter – derfor vil modellen være fordelagtig til en husstand på omkring fire-fem personer.

Denne model er desuden en moderne opvaskemaskine, som er udstyret med seks forskellige programmer til at klare opvasken. Det tæller både intensiv, auto, øko, super, glas og forskyl, som sikrer, at modellen kan tage hånd om al service. Herudover findes tillægsfunktioner som HalfLoad, som er fordelagtig, hvis man ikke fylder maskinen helt op og ExtraDry, som kan bruges, hvis man ønsker helt tørt service – ofte bliver servicet nemlig ikke helt tørt under et almindeligt program.

Tørringen er også et fokusområde på Bosch SMU46CI02S, idet modellen har det indbyggede Zeolith-system, som sikrer en omhyggelig tørring. Zeolit er et naturligt minreal, som omdanner fugten til varme.

A+++ model

Bosch SMU46CI02S har generelt et stort fokus på forbrug tænkt ind i alle foretagender, men modellen har som nævnt også et særskilt økoprogram. Dette program sørger for, at der bliver brugt en del mindre vand og mindre strøm, og hvis man bruger opvaskemaskinen hver dag, bliver det hurtigt til en stor besparelse.

Bosch SMU46CI02Ss miljøvenlighed kan også ses på energiklassen, der er A+++, hvilket er markedets bedste. Modellen har også en indbygget Auto-sluk-funktion, som sikrer, at modellen automatisk slukker efter endt program for ikke at stå og være tændt længe efter brug og dermed bruge strøm.

Fokus på fleksibilitet

Bosch SMU46CI02S er en opvaskemaskine med mange funktioner, og modellen er desuden også meget fleksibelt indrettet. Det kan blandt andet ses, da modellen er udstyret med Vario-kurvesystem og højdejusterbar overkurv, og har man for eksempel ikke brug for mange tallerkenrækker, kan tallerkenrækkerne i underkurven klappes sammen. Både den øverste og nederste spulearm kan afmonteres, og en børnesikring på lågen gør, at modellen kan anvendes, selv når små børn er til stede.

Døren forbliver også lukket, selv når programmet er slut med ServoLås-systemet. Ønsker man at planlægge sin opvask, er denne opvaskemaskine også udstyret med en timer-funktion med udskudt start.

Bosch SMU46CI02S er desuden en støjsvag model, hvilket er rigtig godt, hvis køkkenet ligger tæt på rum, hvor man opholder sig. Lydniveauet er kun på 48 dB, hvilket betyder, at man knap vil høre den.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CI02S:
🔵 Stor model med plads til 13 kuverter
🔵 Seks programmer samt flere tillægsfunktioner
🔵 Zeolith-system for bedre tørring
🔵 Miljøvenlig model med øko-program i energiklasse A+++
🔵 Fleksibel indretning med Vario-kurvesystem og sammenklappelig tallerkenrække


Bosch SMU46CW02S

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.444,00 Kr. 0,00 Kr. 3.444,00 Kr. Læs mere
4.779,00 Kr. 0,00 Kr. 4.779,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Bosch SMU46CW02S er både blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Maskinen imponerer i begge tests og bliver endda kåret som testvinder af begge instanser.

Bosch SMU46CW02S er en rummelig model med fokus på energibesparelse og en effektiv opvask samt tørring. Denne model er desuden en underbygningsopvaskemaskine.

Til den større og miljøinteresserede husstand

Bosch SMU46CW02S er en rummelig model med plads til 13 kuverter. Det vil i praksis passe til en lidt større husholdning på fire-fem personer.

Med energiklassen A+++ vil Bosch SMU46CW02S ydermere være et godt valg i en husholdning, hvor der tænkes på miljø og elregning – A+++ er nemlig markedets bedste klasse. Det sikrer et lavere energi- og vandforbrug, og naturligvis har Bosch SMU46CW02S derfor også et økoprogram blandt de seks forskellige programmer, som sparer endnu mere på vand og strøm.

Herudover findes der programmer til intensiv, auto på 45-65 grader, super og glas samt et forskylnings-program, man kan køre inden hovedvasken, som fjerner det værste snavs.

Zeolith-tørring

For at servicet kan komme til at se pænt og velholdt ud uden pletter og aflejringer, er det vigtigt med gode tørringsevner på en opvaskemaskine.

Bosch SMU46CW02S er udstyret med både ExtraDry og Zeolith-system, der udfører tørringsopgaven med ekstra omhyggelighed og sørger for, at alle dele bliver tørre. Det tæller selv plastdele, som ofte volder problemer.

Zeolith-systemet er Boschs eget system og fungerer ved, at mineralet zeolit producerer varme, når det kommer i kontakt med fugt, og varmen bruges herefter til at tørre servicet.

Bosch SMU46CW02S har også en spidskompetence, når det kommer til håndtering af glas. Modellens specifikke glas-program er så skånsomt, at selv sarte glas kan tåle at komme ind i maskinen, da der vaskes ved lave temperaturer, mens at glassene ligger godt fast. Tørreprocessen forlænges også på glas-programmet, og det sikrer rene glas uden spor og aflejringer.

Opvaskemaskine med intelligente sensorer

Denne opvaskemaskine indeholder teknologi er af højeste standard, og derfor er denne model også en intelligent opvaskemaskine, som selv hjælper med til at få det bedste opvaskeresultat. Derfor findes der indbyggede sensorer, der både kan måle mængde og vand.

AquaSensoren sørger for at registrere hvilke pletter, der findes på servicet således, at rengøringsprocessen kan tilpasses herefter, og MængdeSensor sørger for at spare ekstra vand og energi, således at vandforbruget tilpasses efter, hvor fyldt opvaskemaskinen er.

Modellen er ydermere udstyret med Machine Care-funktion, der er et specielprogram til at fjerne fedt og kalk samt Auto all-in-1, som automatisk tilpasser typen af opvaskemiddel.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CW02S:
🔵 Plads til 13 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer – blandt andet specialprogram til glas
🔵 ExtraDry og Zeolith-teknologi sørger for ekstra tørt service
🔵 AquaSensor og MængdeSensor effektiviserer opvasken
🔵 Machine Care-program fjerner fedt og kalk


Bosch SMU46CB01S

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.439,00 Kr. 0,00 Kr. 3.439,00 Kr. Læs mere
3.717,00 Kr. 0,00 Kr. 3.717,00 Kr. Læs mere
3.717,00 Kr. 0,00 Kr. 3.717,00 Kr. Læs mere
6.269,00 Kr. 0,00 Kr. 6.269,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af opvaskemaskiner og har afprøvet hele 73 modeller fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.

Bosch-modellen Bosch SMU46CB01S har været inkluderet i testen, og efter endt test konkluderer de svenske eksperter, at Bosch SMU46CB01S er så god en opvaskemaskine, at den skal kåres til testvinder. Bosch SMU46CB01S er en underbygningsopvaskemaskine.

13 kuverter og seks programmer

Bosch SMU46CB01S hører til blandt de større modeller, som har plads til omkring 13 kuverter. Det passer let til hverdagsforbruget for en familie på fire-fem personer. Herudover har Bosch SMU46CB01S et stort udvalg af programmer, hvilket gør brugen meget alsidig.

Denne model har nemlig seks forskellige programmer, som tæller intensiv, auto 45-70 grader, øko, glas, super og forskyl.

Er servicet meget snavset, kan det være en fordel at bruge forskylnings-programmet, som fjerner det værste snavs, inden selve hovedprogrammet starter. Autoprogrammerne tilpasser sig automatisk til den service, der placeres i maskinen, men man kan også vælge et specialprogram, hvis man vil have den mest optimale behandling af servicet.

På Bosch SMU46CB01S tæller det især glasprogrammet, som er særligt designet til at tage ekstra hånd om det skrøbelige glas og udfører et skånsomt program. For at komme alt snavset til livs findes også den specielle Machine Care-funktion, som fjerner fedt og kalkaflejringer ekstra omhyggeligt.

Intelligent med sensorer

Bosch SMU46CB01S er en moderne vaskemaskine, der er udstyret med en række brugbare funktioner og teknikker, som gør maskinen i stand til at foretage intelligente valg. Det tæller blandt andet AquaSensor, der selv regulerer rengøringsprocessen efter type af både service og snavs, således at der fokuseres på den slags pletter, der findes på servicet – dette giver det mest optimale resultat.

Der findes også en MængdeSensor, som selv registrerer, hvor fuld opvaskemaskinen er og tilpasser programmets type og længde herefter.

Derudover er Bosch SMU46CB01S også udstyret med motorteknologien EcoSilence Drive, som giver en energibesparende og stille arbejdsproces, der sørger for, at modellen har et lavt støjniveau – dette niveau ligger på kun 46 dB.

Som nævnt er denne model en intelligent opvaskemaskine, og som en ekstra bonus registrerer modellen desuden også selv, hvornår det er tid til at fylde afspændingsmiddel og salt på. Så snart dette bliver aktuelt, informeres brugeren om dette via en indikator på displayet.

Bosch SMU46CB01S er desuden også udstyret med en timer-funktion med udskudt start, så man selv kan planlægge sin opvask.

AquaStop og ServoLås

Der er sørget for et højt sikkerhedsniveau på Bosch SMU46CB01S, som både drejer sig om børnenes sikkerhed samt den generelle lækage-sikkerhed. Modellen har en mekanisk børnesikring på lågen og elektronisk børnesikring af panelet, mens det særlige ServoLås-system sørger for en sikker håndtering og øget smidighed, når døren skal åbnes og lukkes.

Derudover har Bosch SMU46CB01S AquaStop-funktion, som beskytter mod eventuelle vandskader, da vandtilførslen automatisk lukkes, så man er sikret mod oversvømmelser og lækager.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CB01S:
🔵 Stor kapacitet på 13 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer
🔵 Specialprogram til glas
🔵 Intelligent model med AquaSensor og MængdeSensor
🔵 Sikker model med AquaStop og ServoLås.


Siemens SR46M580SK

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens SR46M580SK

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Siemens SR46M580SK er blevet testet og vurderet af både danske og svenske eksperter fra henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Begge steder opnår Siemens SR46M580SK gode bedømmelser, og dermed noteres det, at denne model er en velfungerende opvaskemaskine til de mellemstore husholdninger.

Læg mærke til, at Siemens SR46M580SK er en smal model med en bredde på kun knap 45 cm, hvor mange af de brede modeller er omkring 60 cm i bredden til sammenligning.

Siemens SR46M580SK er desuden også en underbygningsopvaskemaskine.

Plads til ti kuverter

Denne model er som nævnt en smal opvaskemaskine, og dermed er her tale om en opvaskemaskine med en mindre størrelse. Siemens SR46M580SK har dog stadig plads til ti kuverter, hvilket svarer til en mellemstor husstand på tre-fire personers forbrug. Der findes seks forskellige programmer på Siemens SR46M580SK, der hver især tager hånd om servicet med hver sin type opvask.

Disse programmer tæller et intensiv-program på 70 grader, auto 45-65 grader og øko 50 grader. Udover dette er det også muligt at køre et specialprogram til glas på 40 grader, hvor glassene bliver behandlet mere skånsomt, mens de ligger godt fast, samt det er muligt at køre et hurtigprogram, hvis tiden er knap.

Fleksibel indretning

Da Siemens SR46M580SK er en smal model, er indretningen vigtig for at få plads til så meget service som muligt. Derfor er modellen udstyret med både VarioFlex-kurvesystem og Vario-bestikbakke, som håndterer servicet samtidig med, at pladsen udnyttes. Overkurven er tillige højdejusterbar med det smarte tre-trins rackMatic.

Opvaskemaskinen er også udstyret med en doserings-assistent, der automatisk klarer doseringen, og dette sikrer, at der altid kommer den rette dosis opvaskemiddel med i opvasken.

Sensor-teknologi

Siemens SR46M580SK er måske en mindre model, men på det teknologiske område er modellen med helt fremme for at sikre en bedre og mere effektiv opvask. Modellen er udstyret med DuoPower med dobbelt spulearm for netop at fremme effektiviteten, og både AquaSensor og MængdeSensor sørger for, at maskinen altid vasker med den rette mængde vand i forhold til mængden af service.

Derudover er denne opvaskemaskine også udstyret med iQdrive-teknologi, som både sørger for en energibesparende og stille motorteknologi. Siemens SR46M580SK larmer nemlig heller ikke ret meget – lydniveauet er kun på 44 dB. Modellen har desuden en elektronisk indikator for både manglende salt og manglende afspændingsmiddel.

Modellen måler 87,5 cm (max-højde), 44,8 cm (b), 57,3 cm (d) og er af typen til underbygning

Udvalgte fordele ved Siemens SR46M580SK:
🔵 Smal model med plads til 10 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer
🔵 Fleksibelt indrettet med VarioFlex-system
🔵 DuoPower, AquaSensor og MængdeSensor fremmer effektiviteten
🔵 iQdrive-teknologi sikrer lydsvag opvask


Om AEG

AEG logo

AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft og blev grundlagt i Tyskland i 1883 af Emil Rathenau. Rathenau havde erhvervet sig forskellige patenter, som var udviklet af opfinderen Thomas Edison, som han ville bruge til at starte en elektronik-virksomhed.

Rathenau havde held med sit foretagende, og allerede i begyndelsen af 1900-tallet voksede virksomheden og blev en succes. Hurtigt blev flere fabrikker etableret i Berlin og rundt omkring i Tyskland.

I 1969 indledte AEG et samarbejde med Siemens omkring el-produktion, og medarbejderstaben voksede til omkring 150.000 personer. AEG har mange beskæftigelsesområder, og blandt andet har AEG spillet en stor rolle i lokomotiv- og jernbaneteknologien i Tyskland samt inden for fly- og bilbranchen.

I 1980’erne havde AEG økonomiske problemer, og i 1990’erne blev AEG nødt til at sælge dele af produktionen af forskellige områder – det talte blandt andet husholdningsmaskiner (som opvaskemaskiner) som i 1994 blev overtaget af Electrolux. Dog bibeholder Electrolux stadig det velkendte AEG-mærke i denne produktion, og derfor er det stadig muligt i dag at købe produkter med det velkendte rød/hvide AEG-logo.

Ønsker du at læse mere om AEG, kan du besøge virksomhedens hjemmeside.


Sådan holder du din opvaskemaskine ren

rengoring af din aeg opvaskemaskineNår opvaskemaskinen gør servicet rent, vil der unægteligt være masser af madrester og sæberester, som bliver i maskinens system. Man kan dog gøre meget selv for at holde opvaskemaskinen ren. Både Bolius.dk, Idenyt.dk, Klikk.no, Viivilla.no, Expressen.se samt Hemtrevligt.se har beskæftiget sig med at holde opvaskemaskinen ren, og sammenfattet er her de bedste råd:

Først og fremmest skriver eksperterne, at man bør overveje, hvorfor opvaskemaskinen bliver beskidt. Læg derfor især mærke til følgende:

Madrester: Husk at fjerne madrester fra servicet, inden det sættes ind. Skraber man ikke servicet af først, kommer der gammel mad med ind i maskinen. Dog skal man ikke fjerne alt snavs, for det resulterer blot i, at maskinen efterfølgende kører et program med en lav temperatur.

Placering: Vær opmærksom på ikke at placere servicet alt for tæt, for så risikerer man, at der ikke kommer tilstrækkeligt med vand og sæbe rundt på alle flader.

Lågen: Husk at lade lågen stå åben efter brug, for en lukket låge gør, at fugten ikke kan komme ud af maskinen. Det kan danne et dårligt klima. 

Filtre og åbning: Rengør filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Programmer: Selv om det er fristende, bør man ikke altid benytte de hurtige programmer, for der kommer temperaturen ikke altid højt nok op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

Tabs: Brug kun multitabs hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH, brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel manuelt.

Den rette dosis: Du har måske ikke helt styr på, hvor meget opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel, der skal bruges i forhold til vandets hårdhed. Det vil oftest kunne læses i manualen.

Udover ovenstående råd er det også vigtigt at rengøre sin opvaskemaskine grundigt tre-fire gange om året. Vær særligt opmærksom på de følgende komponenter:

Sien: Der findes både en grov-si og en fin si i opvaskemaskinen. Sørg for at tømme grov-sien en gang om ugen, da madresterne ender her. Tag blot sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre tre-fire gange årligt.

Afløb: Skrub afløbet med en børste tilsat lidt opvaskemiddel, efter sierne er fjernet.

Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

Kurv: Der findes udtagelige opvaskekurve på mange modeller, så tag dem ud og skrub dem med en børste tilsat lidt opvaskemiddel. Brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder, da det kan være svært at komme til i alle hjørner.

Hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er svære kalksamlinger.

Låge: Der findes både revner og sprækker i lågen. Rens dem med en tandbørste og tør efter med en mikrofiberklud.

Grydevask: Efter rengøringen bør man til slut køre et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne rester af snavs. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Sådan bruger man afspændingsmiddel i opvaskemaskinen

Idenyt.dk skriver, at afspændingsmiddel har til formål at blødgøre vandet, så vandet ikke sætter sig fast på servicet som små dråber, der tørrer ind og danner kalkpletter. Afspændingsmiddel har også til formål at reducere vandets overfladespænding.

Når overfladespændingen reduceres, så forsvinder vandet lettere fra servicen, hvilket også sikrer færre kalkpletter. Der findes citronsyre i afspændingsmiddel – citronsyre er meget stærkt og kan også bruges til hovedrengøringen af opvaskemaskinen.

Tænk skriver, at hvis man benytter sig af alt-i-en tabs, så vil disse både indeholde vaskemiddel, salt og afspændingsmiddel, hvor almindelige tabs kun indeholder opvaskemiddel – her skal man derfor selv påfylde afspændingsmiddel. Benytter man sig af den første type, skal man være opmærksom på, at især glas godt kan blive en smule uklare.

Når det gælder afspændingsmidlet, så er det nemlig især glas, der bliver offeret. Skal man selv dosere, så vil både en over- og underdosering nemlig sætte matte belægninger på servicet, og det vil netop være mest synligt på glas.

Tænk skriver endvidere, at doseringen af afspændingsmidlet vil variere, alt efter hvilken maskine man har, men hvor man bor er den største faktor. Doseringen vi nemlig afhænge af hårdheden af vandet (mængden af kalk), og det er forskelligt i de forskellige områder af landet.

Bor man i et område med meget hårdt vand, vil der være brug for en større dosering af afspændingsmiddel, og det vil især dreje sig om områder på Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og hovedstaden. Ved man ikke, hvor hårdt vandet er på ens bopæl, så kan man kontakte kommunens tekniske forvaltning.

Læg også mærke til doseringen af salt i opvaskemaskinen, som i høj grad følger samme retningslinjer som afspændingsmiddel. Dette niveau skal også tilpasses i forhold til vandets hårdhed – det er nemlig salt, der binder kalken i vandet.


Undgå flyverust og glaspest

Oplever du ofte, at dit ellers rustfrie bestik alligevel får grimme pletter? I så fald kan det være, at der er flyverust i din opvaskemaskine.

Idenyt.dk skriver, at flyverust opstår, når man putter rustfrit bestik i opvaskemaskinen sammen med enten rustne objekter og service, eller service som ikke er lavet af rustfrit stål. Det kan være helt små ting, man ellers ikke ville lægge mærke til. Det kan være for eksempel være en hvidløgspresser eller klingen på osteskæren. Flyverust kan endda stamme fra bestikholderen, hvis den har fået revner, og jernet så er blevet synligt.

Har man allerede fået flyverust på det rustfrie bestik, så kan man afhjælpe problemet ved at købe klassisk rustfjerner. Man vil ofte opleve, at der vil være rester af flyverust i opvaskemaskinen, og vil man det til livs, kan man køre en tom vask med citronsyre.

Udover flyverust kan man også opleve, at ens glas får hvide striber eller belægninger. Her kan være tale om glaspest, som opstår, hvis der er bittesmå revner i glassene, og man putter dem i opvaskemaskinen ofte. Man vil oftest ikke kunne udbedre skaden, hvis den allerede er sket. Man kan dog prøve at sætte glassene i opvaskemaskinen og køre en vask med citronsyre på en høj temperatur.

Problemerne med de hvide streger på glassene skyldes ofte kalk. Kalken afsætter aflejringer på glassene, og det er ofte, fordi der ikke er salt nok i maskinen. Salten binder nemlig kalken, så det ikke sætter sig andre steder. Tommelfingerregelen lyder, at jo mere kalk der er i vandet, des mere salt skal der bruges – og brug desuden helst det grove salt.


Dette skal du ikke putte i opvaskemaskinen

Det er let bare at sætte det beskidte service i opvaskemaskinen og lade maskinen klare arbejdet. Der er dog ting, som man ifølge Idenyt.dk ikke bør komme i opvaskemaskinen. D

er kan være forskellige grunde til dette, men som hovedregel bør man ikke putte de dyre krystalglas, gammelt porcelæn og håndmalet eller dekorerede glas i maskinen. De høje temperaturer og den stærke behandling i maskinen kan nemlig beskadige glasset eller porcelænet – nogle opvaskemaskiner har dog skåne-glasprogrammer.

Herudover bør man heller ikke komme bestik med ben- eller træhåndtag i maskinen eller pander af aluminium samt køkkenredskaber af træ.

Idenyt.dk skriver endvidere, at der også findes ting, som direkte kan skade opvaskemaskinen selv, hvis man kommer dem i opvaskemaskinen. Mindre madrester kan maskinen godt klare, men pas på med cigaret-aske og lysestager, hvor der sidder rester af stearin fast.


Information om energimærket

En opvaskemaskine er en dejlig luksus i hverdagen, men desværre forbruger den også meget vand og energi – især fordi maskinen ofte bruges hver dag, og programmerne kan tage flere timer.

Derfor forklarer Sparenergi.dk, at hvis man gerne vil spare på energiforbruget, så bør man især lægge mærke til maskinens energimærke, når man skal ud og købe ny opvaskemaskine.

Energimærket informerer nemlig om, hvor meget strøm maskinen bruger om året, samt hvilken energiklasse maskinen har. Her er det en rigtig god ide at vælge en model i klassen A++ eller A+++, som er de mest energivenlige modeller på markedet. Skalaen går helt ned til D, men vælger man bare en model i en lidt lavere klasse, kan forskellen i strømforbruget tydeligt ses.

Sparenergi.dk forklarer det her i praksis med en sammenligning:

🔷 Vælger man en model til 13 kuverter i klasse A+++, koster brugen af maskinen 470 kr. om året.

🔷 Vælger man en model til 13 kuverter i klasse A, koster modellen årligt 670 kr.

Altså er der 200 kr. forskel på blot få klasser.

Man kan med fordel også lægge mærke til, om modellen er mærket med enten Blomsten eller Svanen, som er det europæiske og nordiske miljømærke. Dette er også garanti for, at produktet er miljørigtigt.

Her kan du se en lille film der forklarer nærmere om Energimærket:


AEG opvaskemaskine test – disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 52 opvaskemaskiner med fokus på vaskeevner, tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her på deres hjemmeside, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation. Råd & Rön har her foretaget en test af 73 opvaskemaskiner, og der fokuseres på vaske-/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser af AEG opvaskemaskiner:

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på forskellige forhandlersider. Vi har set nærmere på forskellige opvaskemaskiner og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne.


Andre relevante tests:

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række andre artikler vedrørende opvaskemaskiner. Du kan eksempelvis læse vores generelle opvaskemaskine test. I denne artikel gennemgår vi testvindende opvaskemaskiner fra en lang række forskellige producenter.

Hvis du eksempelvis bor i lejlighed, eller kun har lidt plads i huset til en opvaskemaskine, så kan du med fordel læse vores bordopvaskemaskine test. I denne artikel får du overblikket over de bordopvaskemaskiner på markedet, som klarer sig bedst i test. I artiklen finder du også en række tips til hvordan du får mest ud af en bordopvaskemaskine.

Hvis du ønsker at få mere information om andre mærker end AEG, så har vi ligeledes udarbejdet en række artikler omhandlende alternative mærker.

Der er især to mærker som ofte skiller sig ud, når der bliver fortaget test hos eksempelvis det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Det er især Siemens opvaskemaskiner og Bosch opvaskemaskiner, som ofte scorer topplaceringerne i diverse test. Du kan læse begge disse tests, hvis du ønsker et nærmer indblik i hvilken af deres modeller som er blevet kåret som bedst i test.