AEG opvaskemaskine test – De bedste AEG opvaskemaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel ser vi nærmere på opvaskemaskiner fra mærket AEG. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, hvilke modeller der er de bedste. Vi har også taget flere brugeranmeldelser i betragtning for at finde ud af, hvilke modeller brugerne selv foretrækker.

Læg i forbindelse med opvaskemaskiner mærke til, at der ofte er tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer. Derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet. Derudover findes der også både brede og smalle modeller.


AEG FFB41600ZM

AEG FFB41600ZM

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

.
Vælger man at købe AEG FFB41600ZM, skal man være opmærksom på, at det er en underbygningsopvaskemaskine. Maskinen skal derfor installeres under en bordplade og bliver leveret uden en topplade.

Energieffektiv opvaskemaskine med AirDry-teknologi

AEG FFB41600ZM er en rummelig opvaskemaskine velegnet til en familie på fire til fem personer takket være dens kapacitet på 13 kuverter. Samtidigt er opvaskemaskinen energibesparende, da den er placeret i energiklasse C, hvilket er i den bedre ende af skalaen.

Med maskinens timer-funktion kan man desuden planlægge opvasken alt efter, hvornår man ønsker, at den skal starte og være færdig. Den kan forprogrammeres i op til 24 timer i forvejen.

Når AEG FFB41600ZM er færdig med opvasken, åbner lugen til sidst i programmet, da den benytter sig af naturlig lufttørring. Dette sikrer ikke mindst en mere effektiv tørring, men det sparer også på elregningen.

Fire opvaskeprogrammer

Med AEG FFB41600ZM får man en opvaskemaskine, der er forsynet med fire opvaskeprogrammer. Disse programmer er 30 minutter 60°C, AutoSense 45-70°C, Eco og Intensiv 70°C. Det 30-minutters hurtigprogram sørger for, at servicen vaskes på kort tid uden, at der gås på kompromis med vaskeresultatet.

De avancerede sensorer i opvaskemaskinen sikrer ligeledes, at tiden, vandforbruget og temperaturen automatisk justeres alt efter, hvor snavset indholdet i maskinen er. Herved er man sikret et optimalt resultat hver gang.

Udover AirDry-teknologien kommer AEG FFB41600ZM med en XtraDry-funktion. Denne funktion tørrer plastik og andre ting, som typisk ikke bliver helt tørt. Man kan vælge at bruge funktionen efter behov, når man vasker de mere svære emner.

Lydsvag opvaskemaskine med autosluk-funktion

AEG FFB41600ZM er en forholdsvis lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på 47 dB. Det betyder, at maskinen ikke forstyrrer hele hjemmet under brug. Til sammenligning har en normal samtale nemlig et lydniveau på omkring 60 dB.

Man behøver desuden ikke være bekymret for, om man husker at slukke maskinen efter, at man har tømt den for indhold. Autosluk-funktionen sørger for, at opvaskemaskinen automatisk slukker efter kort tid, når den er færdig med et program.

Specifikationer ved AEG FFB41600ZM – mål: 
Højde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB41600ZM – nøgleoplysninger:
Type: Til underbygning
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: C
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 3080 liter
Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
Støjniveau: 47 dB
Antal programmer: 4

Fordele ved AEG FFB41600ZM:
Autosluk-funktion
Timer-funktion
Optimal tørring med XtraDry-funktion og AirDry-teknologi
Kapacitet til 13 kuverter
Lavt lydniveau
Flere opvaskeprogrammer


AEG FFB41600ZW

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG FFB41600ZW

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

.
AEG FFB41600ZW er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der især er glade for modellens brugervenlighed samt forbrug af energi og vand. I testen kan det også ses, at de er mindre glade for maskinens tidsforbrug ved nogle programmer.

Eksperterne er dog glade for AEG FFB41600ZW, og har derfor endt med at give modellen en middel bedømmelse.

Opvaskemaskinen er ideel til en familie på 4+ personer, da den kan rumme 13 kuverter. Energiklassen er desuden i den gode ende, da modellen har fået energimærkningen F, hvilket sikrer, at den er energibesparende.

AEG FFB41600ZW kommer desuden med funktioner såsom en timer-funktion samt Aqua-stop. Hvor timer-funktionen gør, at man kan forprogrammere opvaskemaskinen i op til 24 timer i forvejen, sørger Aqua-stop for, at vandtilførslen automatisk bliver stoppet, så vandlækager undgås.

Model med 4 programmer og naturlig tørring

Ved køb af AEG FFB41600ZW får man en opvaskemaskine, der er udstyret med i alt 4 programmer samt et glasprogram. De forskellige programmer er: Intensiv, 30 minutter, AutoSense og Eco.

Glasprogrammet er lavet til skrøbelige glas, der har brug for en mere skånsom behandling. Ved brug af dette program kan man vaske skrøbelige glas uden, at de bliver beskadiget.

Foruden at være udstyret med flere programmer, så kommer AEG FFB41600ZW også med en naturlig lufttørring. Denne teknologi sørger for, at lågen bliver åbnet 10 centimeter til slut i programmet. På den måde bliver al servicen tørret naturligt, hvilket reducerer elforbruget.

Maskinen kommer yderligere med funktionen XtraDry, der kan tørre de typer af bestik, glas og tallerkener, der ofte er svære at tørre i en opvaskemaskine. Funktionen kan aktiveres efter behov.

Hygiejnisk og energibesparende maskine

Modellen AEG FFB41600ZW kommer med en ExtraHygiene-funktion, der øger temperaturen i opvaskemaskinen ved sidste skyl. Det betyder, at omkring 99,9 % af alle bakterier bliver dræbt, hvilket er en fordel for forbrugeren.

Udover at være placeret i energiklasse C, så er AEG FFB41600ZW forsynet med flere energibesparende funktioner. Med funktionen Autosluk bliver opvaskemaskinen pr. automatik slukket kort efter, den er blevet færdig.

Yderligere kommer maskinen med et autoprogram, der selv regulerer og tilpasser temperatur, funktioner og tid, så dette passer optimalt i forhold til mængden af snavs og service. Dette sparer både vand og energi, hvilket er et plus for pengepungen og miljøet.

Endvidere har AEG FFB41600ZW en vandsensor, der registrerer mængden af skidt og herefter tilpasser vandforbruget, så der ikke bliver brugt unødigt med vand.

Brugervenlig display med symboler

AEG FFB41600ZW har et display med en tidsvisning, der fortæller, hvornår maskinen er færdig. Desuden kan der findes symboler på betjeningspanelet, der viser, hvor man skal trykke samt hvilke programmer og indstillinger, der er hvor. Dette gør det til en opvaskemaskine, der er nem og hurtig at betjene.

Selve maskinens bestikkurv er flytbar og overkurven er højdejusterbar, hvorfor man selv kan rykke rundt på delene for at tilpasse opvaskemaskinen til ens egne behov.

Opvaskemaskinens lydniveau er på 47 dB, hvilket er forholdsvis lavt. Den vil derfor ikke forstyrre hele huset, når den er i gang med opvasken.

Specifikationer ved AEG FFB41600ZW – mål: 
Højde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB41600ZW – nøgleoplysninger:
Type: Underbygning
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: C
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2775 liter
Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
Støjniveau: 47 dB
Antal programmer: 4

Fordele ved AEG FFB41600ZW:
Brugervenligt display
Hygiejnisk maskine med ExtraHygiene-funktion
4 forskellige programmer
XtraDry-funktion samt naturlig lufttørring
Vandsensor
Kapacitet til 13 kuverter


Om AEG

AEG logo

AEG står for Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft og blev grundlagt i Tyskland i 1883 af Emil Rathenau. Rathenau havde erhvervet sig forskellige patenter, som var udviklet af opfinderen Thomas Edison, som han ville bruge til at starte en elektronik-virksomhed.

Rathenau havde held med sit foretagende, og allerede i begyndelsen af 1900-tallet voksede virksomheden og blev en succes. Hurtigt blev flere fabrikker etableret i Berlin og rundt omkring i Tyskland.

I 1969 indledte AEG et samarbejde med Siemens omkring el-produktion, og medarbejderstaben voksede til omkring 150.000 personer. AEG har mange beskæftigelsesområder, og blandt andet har AEG spillet en stor rolle i lokomotiv- og jernbaneteknologien i Tyskland samt inden for fly- og bilbranchen.

I 1980’erne havde AEG økonomiske problemer, og i 1990’erne blev AEG nødt til at sælge dele af produktionen af forskellige områder – det talte blandt andet husholdningsmaskiner (som opvaskemaskiner) som i 1994 blev overtaget af Electrolux. Dog bibeholder Electrolux stadig det velkendte AEG-mærke i denne produktion, og derfor er det stadig muligt i dag at købe produkter med det velkendte rød/hvide AEG-logo.

Ønsker du at læse mere om AEG, kan du besøge virksomhedens hjemmeside.


Sådan holder du din opvaskemaskine ren

rengoring af din aeg opvaskemaskine Når opvaskemaskinen gør servicet rent, vil der unægteligt være masser af madrester og sæberester, som bliver i maskinens system. Man kan dog gøre meget selv for at holde opvaskemaskinen ren. Både Bolius.dk, Idenyt.dk, Klikk.no, Viivilla.no, Expressen.se samt Hemtrevligt.se har beskæftiget sig med at holde opvaskemaskinen ren, og sammenfattet er her de bedste råd:

Først og fremmest skriver eksperterne, at man bør overveje, hvorfor opvaskemaskinen bliver beskidt. Læg derfor især mærke til følgende:

Madrester: Husk at fjerne madrester fra servicet, inden det sættes ind. Skraber man ikke servicet af først, kommer der gammel mad med ind i maskinen. Dog skal man ikke fjerne alt snavs, for det resulterer blot i, at maskinen efterfølgende kører et program med en lav temperatur.

Placering: Vær opmærksom på ikke at placere servicet alt for tæt, for så risikerer man, at der ikke kommer tilstrækkeligt med vand og sæbe rundt på alle flader.

Lågen: Husk at lade lågen stå åben efter brug, for en lukket låge gør, at fugten ikke kan komme ud af maskinen. Det kan danne et dårligt klima. 

Filtre og åbning: Rengør filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Programmer: Selv om det er fristende, bør man ikke altid benytte de hurtige programmer, for der kommer temperaturen ikke altid højt nok op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

Tabs: Brug kun multitabs hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH, brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel manuelt.

Den rette dosis: Du har måske ikke helt styr på, hvor meget opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel, der skal bruges i forhold til vandets hårdhed. Det vil oftest kunne læses i manualen.

Udover ovenstående råd er det også vigtigt at rengøre sin opvaskemaskine grundigt tre-fire gange om året. Vær særligt opmærksom på de følgende komponenter:

Sien: Der findes både en grov-si og en fin si i opvaskemaskinen. Sørg for at tømme grov-sien en gang om ugen, da madresterne ender her. Tag blot sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre tre-fire gange årligt.

Afløb: Skrub afløbet med en børste tilsat lidt opvaskemiddel, efter sierne er fjernet.

Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

Kurv: Der findes udtagelige opvaskekurve på mange modeller, så tag dem ud og skrub dem med en børste tilsat lidt opvaskemiddel. Brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder, da det kan være svært at komme til i alle hjørner.

Hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er svære kalksamlinger.

Låge: Der findes både revner og sprækker i lågen. Rens dem med en tandbørste og tør efter med en mikrofiberklud.

Grydevask: Efter rengøringen bør man til slut køre et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne rester af snavs. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Sådan bruger man afspændingsmiddel i opvaskemaskinen

Idenyt.dk skriver, at afspændingsmiddel har til formål at blødgøre vandet, så vandet ikke sætter sig fast på servicet som små dråber, der tørrer ind og danner kalkpletter. Afspændingsmiddel har også til formål at reducere vandets overfladespænding.

Når overfladespændingen reduceres, så forsvinder vandet lettere fra servicen, hvilket også sikrer færre kalkpletter. Der findes citronsyre i afspændingsmiddel – citronsyre er meget stærkt og kan også bruges til hovedrengøringen af opvaskemaskinen.

Bor man i et område med meget hårdt vand, vil der være brug for en større dosering af afspændingsmiddel, og det vil især dreje sig om områder på Sjælland, Lolland-Falster, Fyn og hovedstaden. Ved man ikke, hvor hårdt vandet er på ens bopæl, så kan man kontakte kommunens tekniske forvaltning.

Læg også mærke til doseringen af salt i opvaskemaskinen, som i høj grad følger samme retningslinjer som afspændingsmiddel. Dette niveau skal også tilpasses i forhold til vandets hårdhed – det er nemlig salt, der binder kalken i vandet.


Undgå flyverust og glaspest

Oplever du ofte, at dit ellers rustfrie bestik alligevel får grimme pletter? I så fald kan det være, at der er flyverust i din opvaskemaskine.

Idenyt.dk skriver, at flyverust opstår, når man putter rustfrit bestik i opvaskemaskinen sammen med enten rustne objekter og service, eller service som ikke er lavet af rustfrit stål. Det kan være helt små ting, man ellers ikke ville lægge mærke til. Det kan være for eksempel være en hvidløgspresser eller klingen på osteskæren. Flyverust kan endda stamme fra bestikholderen, hvis den har fået revner, og jernet så er blevet synligt.

Har man allerede fået flyverust på det rustfrie bestik, så kan man afhjælpe problemet ved at købe klassisk rustfjerner. Man vil ofte opleve, at der vil være rester af flyverust i opvaskemaskinen, og vil man det til livs, kan man køre en tom vask med citronsyre.

Udover flyverust kan man også opleve, at ens glas får hvide striber eller belægninger. Her kan være tale om glaspest, som opstår, hvis der er bittesmå revner i glassene, og man putter dem i opvaskemaskinen ofte. Man vil oftest ikke kunne udbedre skaden, hvis den allerede er sket. Man kan dog prøve at sætte glassene i opvaskemaskinen og køre en vask med citronsyre på en høj temperatur.

Problemerne med de hvide streger på glassene skyldes ofte kalk. Kalken afsætter aflejringer på glassene, og det er ofte, fordi der ikke er salt nok i maskinen. Salten binder nemlig kalken, så det ikke sætter sig andre steder. Tommelfingerregelen lyder, at jo mere kalk der er i vandet, des mere salt skal der bruges – og brug desuden helst det grove salt.


Dette skal du ikke putte i opvaskemaskinen

Det er let bare at sætte det beskidte service i opvaskemaskinen og lade maskinen klare arbejdet. Der er dog ting, som man ifølge Idenyt.dk ikke bør komme i opvaskemaskinen. D

er kan være forskellige grunde til dette, men som hovedregel bør man ikke putte de dyre krystalglas, gammelt porcelæn og håndmalet eller dekorerede glas i maskinen. De høje temperaturer og den stærke behandling i maskinen kan nemlig beskadige glasset eller porcelænet – nogle opvaskemaskiner har dog skåne-glasprogrammer.

Herudover bør man heller ikke komme bestik med ben- eller træhåndtag i maskinen eller pander af aluminium samt køkkenredskaber af træ.

Idenyt.dk skriver endvidere, at der også findes ting, som direkte kan skade opvaskemaskinen selv, hvis man kommer dem i opvaskemaskinen. Mindre madrester kan maskinen godt klare, men pas på med cigaret-aske og lysestager, hvor der sidder rester af stearin fast.


Information om energimærket

En opvaskemaskine er en dejlig luksus i hverdagen, men desværre forbruger den også meget vand og energi – især fordi maskinen ofte bruges hver dag, og programmerne kan tage flere timer.

Derfor forklarer Sparenergi.dk, at hvis man gerne vil spare på energiforbruget, så bør man især lægge mærke til maskinens energimærke, når man skal ud og købe ny opvaskemaskine.

Energimærket informerer nemlig om, hvor meget strøm maskinen bruger om året, samt hvilken energiklasse maskinen har. Her er det en rigtig god ide at vælge en model i klassen B eller A, som er de mest energivenlige modeller på markedet. Skalaen går helt ned til D, men vælger man bare en model i en lidt lavere klasse, kan forskellen i strømforbruget tydeligt ses.

Sparenergi.dk forklarer det her i praksis med en sammenligning:

Vælger man en model til 13 kuverter i klasse A+++, koster brugen af maskinen 470 kr. om året.

Vælger man en model til 13 kuverter i klasse A, koster modellen årligt 670 kr.

Altså er der 200 kr. forskel på blot få klasser.

Man kan med fordel også lægge mærke til, om modellen er mærket med enten Blomsten eller Svanen, som er det europæiske og nordiske miljømærke. Dette er også garanti for, at produktet er miljørigtigt.

Her kan du se en lille film der forklarer nærmere om Energimærket:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

AEG FFB64606PW

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG FFB64606PW

 

.
AEG FFB64606PW er blevet testet og anmeldt af  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilder er glade for opvaskemaskinen, som de har givet en middel bedømmelse.

Bedømmelsen er baseret på, at eksperterne er begejstrede for modellens energi- og vandforbrug samt støjniveau, mens de er mindre vilde med tidsforbruget ved nogle af programmerne.

Ved køb af AEG FFB64606PW skal man være opmærksom på, at det er en underbygningsopvaskemaskine. Maskinen skal derfor installeres under en bordplade og kommer uden en topplade.

Energibesparende opvaskemaskine med timer-funktion

Med AEG FFB64606PW får man en opvaskemaskine med en kapacitet på 13 kuverter. Maskinen er derfor velegnet til en husstand med over fire personer. Ikke nok med at modellen er rummelig, er den også energivenlig. Energimærkningen er A, så man er sikret et lavt energi- og vandforbrug.

Derudover har AEG FFB64606PW et lydniveau på 44 dB, så den forstyrrer ikke meget i hjemmet, når den er i brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Ønsker man at planlægge, hvornår opvaskemaskinen skal starte eller være færdig, er der mulighed for at gøre brug af timer-funktionen. Her man kan forprogrammere maskinen til at gå i gang på et bestemt tidspunkt. Efter endt program vil modellen automatisk slukke inden for kort tid, så man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt man har husket dette.

Flere avancerede funktioner

AEG FFB64606PW er udstyret med flere avancerede funktioner, der bidrager til en mere optimeret vaske- og tørreproces. Maskinen kommer blandt andet med en Satellit-sprøjtearm og en AirDry-teknologi.

Mens Satellit-sprøjtearmen spreder vandet mere optimalt, så rengøringsydeevnen forbedres, benytter AirDry-teknologien naturlig lufttørring til slut i programmet. Det maksimerer ikke mindst tørringen, men reducerer også elregningen.

Endvidere er AEG FFB64606PW forsynet med en SensorLogic mængdeautomatik, der registrerer, hvor meget der er i maskinen, så vandforbruget tilpasses efter mængden.

Mange opvaskeprogrammer

AEG FFB64606PW har flere forskellige opvaskeprogrammer, man kan vælge mellem. Disse inkluderer 30 minutter 60°C, 89 minutter 60°C, AutoSense 45-70°C, Økonomi 50°C, Ekstra stilleprogram, Glasprogram 45°C, Intensiv 70°C, Maskinrens og ProZone.

ProZone-programmet er optimalt til blandet service, hvor man kan placere glas m.m. øverst og snavsede gryder og pander nederst uden at gå på kompromis med et ensartet vaskeresultat. Med TimeManager-funktionen kan man desuden halvere programtiden og samtidigt opnå det samme rene vaskeresultat.

Sidst men ikke mindst er AEG FFB64606PW udstyret med en SprayZone-funktion, hvor man kan tilvælge en ekstra intensiv pleje til det ønskede opvaskeprogram.

Specifikationer ved AEG FFB64606PW – mål: 
Højde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 58 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB64606PW – nøgleoplysninger:
Type: Til underbygning
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: A
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2940 liter
Årligt energiforbrug: 211 kWh/år
Støjniveau: 44 dB
Antal programmer: 9

Fordele ved AEG FFB64606PW:
SprayZone-funktion
 Mange opvaskeprogrammer
 Energimærkning A
 AirDry-teknologi
 Satellit-sprøjtearm
 SensorLogic mængdeautomatik


AEG FFB83730PW

4,9 stjerner ud af 5 hos Pricerunner.dk
4,4 stjerner ud af 5 hos Whiteaway.com
4,2 stjerner ud af 5 hos Lavprishvidevarer.dk
4,2 stjerner ud af 5 hos Skousen.dk

AEG-FEE83716PM-Rustfri-Staal

Hvis du får spat af den insisterende larm fra de klassiske opvaskemaskiner, så er AEG FFB83730PW klar til at hjælpe dig med en meget støjsvag opvask til hverdagen. Den sender nemlig max et støjniveau på 40 dB ud i dit køkken, så du ikke er generet i dagstimerne, og den kan køre uden at forstyrre dig om natten.

Hos Lavprishvidevarer.dk er kunderne meget tilfredse med AEG FFB83730PW. Opvaskemaskinen får hele 4,2 stjerner ud af 5 og følgende kommentar opsummerer den generelle tone i anmeldelserne fra forbrugerne:

”Jeg er SÅ begejstret for min nye opvasker. Den klarer det hele til UG og blankpoleret. Den er tæt på lydløs. Masser af plads, god rum inddeling og med bestik anordning øverst i maskinen. Tingene er helt tørt, når maskinen er færdig”.

God plads og praktisk indretning

Med plads til hele 15 kuverter løber du ikke foreløbigt tør for plads med AEG FFB83730PW. Det passer perfekt til dig, der bruger meget service eller den mellemstore husstand på 4 til 5 personer.

Selve opvaskeren er indrettet praktisk, så bestikbakken er integreret øverst, og du har flere smarte glasholdere både i øverste og nederste kurv.

Når du fylder maskinen op, så vil det indbyggede lys gøre det nemt at overskue rummet. Dermed får du mulighed for en endnu bedre udnyttelse af pladsen i kurvene.

AEG FFB83730PW har en energimærkning på A, hvilket er topklassen. Du kan derfor med god samvittighed overfor både naturen og din økonomi vaske op med denne opvasker, da den udnytter energien så effektivt som muligt.

Når opvasken er færdig, vil den lynhurtigt tørre i maskinen, så du ikke skal fumle med viskestykker.

40 dB og smarte funktioner

Med et støjniveau på 40 dB udmærker denne opvaskemaskine sig som en meget støjsvag model. Den slår andre lignende opvaskemaskiner af banen, og den er perfekt til åbne køkkenløsninger. Opvaskemaskinen kan indstilles med en smart timer-funktion. Det giver dig mulighed for at udskyde opvasken, så du kan planlægge den, til når du eksempelvis sover om natten. Så er der helt skinnende rent service morgenen efter.

Skulle uheldet være ude, og opvaskemaskinen begynder at lække, så vil den indbyggede AquaStop stoppe tilførslen af vand. Det forhindrer store vandskader i hjemmet, hvis den skulle blive utæt.

AEG FFB83730PW vs. markedet

Sammenlignet med andre modeller på markedet er denne opvaskemaskine meget støjsvag. I størrelse og indretning minder den meget om AEG FEE83716PM, men denne model fra AEG er endnu mere lydsvag.

I anmeldelser på Pricerunner.dk giver forbrugerne denne model hele 4,9 stjerner, mens de på Whiteaway.dk og Skousen.dk giver opvaskemaskinen 4,2 stjerner ud af 5. Denne opvaskemaskine lever derfor op til forbrugernes forventninger, og den klarer let de almindelige hverdagsopgaver.

En forbruger påpeger i sin anmeldelse på Lavprishvidevarer.dk, at det kunne være effektivt med en højere glasholder, så der kunne stå høje champagneglas i opvaskeren. Generelt mangler forbrugerne en vejledning til, hvordan man på bedste vis pakker opvaskemaskinen, så pladsen udnyttes bedst muligt.

Du skal derfor vælge denne model, hvis du ønsker dig god kapacitet med mange smarte indretningsdetaljer, du kan lære at kende, og vil have den mest støjsvage model i oversigten.

Specifikationer ved AEG FFB83730PW – mål:
Højde: 82 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 58 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB83730PW – nøgleoplysninger:
Type: Til underbygning
Kapacitet: 15 kuverter
Energiklasse: A
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 3080 liter
Årligt energiforbrug: 241 kWh/år
Støjniveau: 40 dB
Antal programmer: 8

Fordele ved AEG FFB83730PW:
 Energiklasse A
 Meget lydsvag på kun 40 dB
 Indrettet praktisk med bestikskuffe og glasholdere
 Smart Timer-funktion og AquaStop
 8 programmer at vælge mellem


AEG FEE83716PM

4,7 stjerner ud af 5 hos Skousen.dk
4,7 stjerner ud af 5 hos Lavprishvidevarer.dk
4,7 stjerner ud af 5 hos Whiteaway.com

AEG-FFB83730PW-Hvid

Kom i mål med skinnende rent service uden besvær. AEG FEE83716PM klarer let hverdagens opvask og har en ekstra god kapacitet på 15 kuverter.

Forbrugerne er glade for den praktiske opvaskemaskine med ekstra god kapacitet fra AEG. På både Skousen.dk, Lavprishvidevarer.dk og Whiteaway.com får opvaskemaskinen AEG FEE83716PM 4,7 stjerner ud af 5 af forbrugerne.

På Skousen.dk skriver en forbruger blandt andet følgende i sin anmeldelse af opvaskemaskinen: ”Dejlig opvasker som lever op til vores forventninger, meget støjsvag og vasker helt rent”. Udover selve funktionerne og effektiviteten af opvaskemaskinen, så roses designet også for at være flot og strømlinet.

God kapacitet til 4 til 5 mennesker

Denne opvaskemaskine har en god kapacitet. Med plads til hele 15 kuverter er der rigeligt med plads selv til den mellemstore familie på 4 til 5 personers opvask.

Bestikbakken er placeret øverst i opvaskeren, hvilket udnytter pladsen i rummet bedst muligt, så du kan have endnu flere tallerkener i bunden.

Der er indvendig belysning i opvaskemaskinen, så du let kan se, når du både fylder den op og tømmer den.

10 programmer og smarte funktioner

Du kan indstille opvaskemaskinen til 10 forskellige programmer, og der er mange fine funktioner, der letter dit besvær. Der er mulighed for at indstille en timer til udskudt start, så du selv kan beslutte, hvornår opvaskeren skal køre. Programmerne er:

  • 30 minutter 60°C
  • 89 minutter 60°C
  • AutoSense 45-70°C
  • Eco
  • Ekstra stilleprogram
  • Glasprogram 45°C
  • Intensiv 70°C
  • Maskinrens
  • ProZone
  • Skyl

Den smarte funktion AquaStop forhindrer, at køkkenet oversvømmes, hvis der opstår en lækage. I stedet stopper AquaStop automatisk vandtilførslen, så dit gulv ikke lider overlast.

Energiklassen er helt i top med denne model fra AEG, der har fået topkarakteren A. Den er derfor både miljøvenlig i drift, og du sparer penge på elregningen – ren winwin.

Ingen generende larm
Med den særlige GlassCare-funktion vil AEG FEE83716PM rengøre og beskytte al glas. I den øverste kurv holdes glas nænsomt på plads, mens der er ekstra plads i nederste kurv til de helt høje vin- og champagneglas. Glasholderen i bunden er udstyret med SoftGrips og SoftSpikes, der holder glassene oprejst og på plads under hele opvasken.

Du får krystalklare glas og undgår dermed irriterende pletter og slipper helt for at vaske op i hånden med AEG FEE83716PM.

Lydniveauet er meget lavt med kun 42 dB for AEG FEE83716PM. Har du behov for et endnu mere stille program til natten, kan du sætte opvaskeren på stilleprogrammet. Det kommer kun op på en maksimal støj på 40 dB, fordi pumpen kører langsommere. Du vil derfor ikke blive generet af larm fra denne model fra AEG, og den kan derfor også køre om natten, og når du ikke skal forstyrres.

AEG FEE83716PM vs. markedet

Denne opvaskemaskine fra AEG udmærker sig med sine mange fine funktioner og gode kapacitet. Det er den oplagte model til den større familie, hvor der skal vaskes service hver eneste dag.

Modellen er meget lydsvag, så den kan køre selv om natten på det ekstra støjsvage stille-program. Denne model egner sig derfor til dig, der ønsker en lydsvag og effektiv opvaskemaskine til den større husstand.

Specifikationer ved AEG FEE83716PM – mål:
Højde: 90 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 57,5 centimeter

Specifikationer ved AEG FEE83716PM – nøgleoplysninger:
Type: Halvt integreret
Kapacitet: 15 kuverter
Energiklasse: A
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2420 liter
Årligt energiforbrug: 241 kWh/år
Støjniveau: 42 dB
Antal programmer: 10

Fordele ved AEG FEE83716PM:
 Energimærkning A
 Ekstra god kapacitet på 15 kuverter
 10 forskellige programmer at vælge mellem
 Med timer-funktion og AquaStop
 Ekstra beskyttelse af glas


AEG FFB52610ZW

AEG FFB52610ZW

 

 

Energivenlig og støjsvag opvaskemaskine

Med AEG FFB52610ZW får man en lydsvag og energieffektiv opvaskemaskine. Maskinen er nemlig placeret i energiklasse B, hvilket er i den gode ende af skalaen. Lydniveauet er på blot 44 dB, så den støjer ikke meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Opvaskemaskinen har en kapacitet på 13 kuverter, så den er velegnet til en husstand med omkring fire til fem personer.

Den praktiske timer-funktion gør det desuden muligt at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. AEG FFB52610ZW kan forprogrammeres til at starte en opvask i op til 24 timer i forvejen.

Optimal tørring

Når en vask er færdig, begynder AEG FFB52610ZW selve tørringsprocessen. Her bruger maskinen teknologien AirDry, der anvender naturlig lufttørring til sidst i programmet. Dette maksimerer tørringen og minimerer på samme tid elregningen. Er der emner i opvaskemaskinen, som er svære at tørre, kan man anvende XtraDry-funktionen.

AEG FFB52610ZW kommer ydermere med en autosluk-funktion. Her slukker opvaskemaskinen automatisk efter kort tid, når et program er færdigt. Herved skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt man har husket at slukke maskinen efter brug.

Flere opvaskeprogrammer og SensorLogic mængdeautomatik

AEG FFB52610ZW er udstyret med fem opvaskeprogrammer, hvilket inkluderer 30 minutter 60°C, AutoSense 45-70°C, Økonomi 50°C, Glasprogram 45°C og Intensiv 70°C.

Man kan også vælge et automatikprogram, som pr. automatik indstiller temperaturen, mens en sensor måler, hvor snavset servicen er. Herefter tilpasses vand- og energiforbruget efter dette. Derudover sikrer SensorLogic mængdeautomatikken, at vandforbruget bestemmes i forhold til mængden af indhold i maskinen.

Sidst men ikke mindst kommer AEG FFB52610ZW med en TimeManager-funktion, der halverer det valgte programs tidsforbrug uden, at vaskeresultatet bliver påvirket af det.

Specifikationer ved AEG FFB52610ZW – mål:
Højde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB52610ZW – nøgleoplysninger:
Type: Til underbygning
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: B
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2775 liter
Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
Støjniveau: 44 dB
Antal programmer: 5

Fordele ved AEG FFB52610ZW:
 Optimal tørring
 Autosluk-funktion
 Timer-funktion
 SensorLogic mængdeautomatik
 Lavt støjniveau
 Fem opvaskeprogrammer


AEG FFB52610ZM

AEG FFB52610ZM

 

Opvaskemaskine med 5 programmer og praktiske funktioner

Ved køb af AEG FFB52610ZM får man en opvaskemaskine, der har fået scoren A både, når det kommer til opvaske- og tørreevne.

Desuden kommer modellen med 5 programmer såsom Intensiv, AutoSense, Økonomi, Glasprogram og 30-minutters program. Det betyder, at man kan vælge det program, der matcher ens behov. Maskinens glasprogram er eksempelvis ideelt til skrøbeligt glas og porcelæn.

Udover de 5 forskellige programmer, så er AEG FFB52610ZM også udstyret med et hav af praktiske funktioner. Maskinen kommer blandt andet med den energibesparende funktion AutoSluk, der sørger for at slukke maskinen, når der er gået 10 minutter efter endt opvask.

Endvidere er opvaskemaskinen forsynet med en timer-funktion, der giver mulighed for at starte opvasken, hvornår man ønsker. Der er mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte 24 timer i forvejen.

Lydsvag model med mængdeautomatik og Autoprogram

AEG FFB52610ZM er en lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på 44 dB. I og med en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil denne model ikke forstyrre hele hjemmet.

Derudover kommer AEG FFB52610ZM med en mængdeautomatik, der kan registrere, hvor fyldt maskinen er. Herefter tilpasser maskinen forbruget af vand alt efter, hvor fyldt den er samt mængden af skidt. Dette gør, at man undgår et unødigt energiforbrug.

Maskinen kommer også med et autoprogram, der selv regulerer temperaturen, hvorefter sensoren måler graden af snavs. Autoprogrammet vil pr. automatik vælge både indstillinger, temperatur samt program, så man opnår en optimal opvask.

Med opvaskemaskinens TimeSaverFunktion kan man ligeledes spare mere på energiforbruget, da funktionen reducerer flere programmers varighed med helt op til 50 % uden at gå på kompromis med opvaskeresultatet.

Brugervenlig maskine med AirDry-lufttørring

Med AEG FFB52610ZM får man yderligere en brugervenlig opvaskemaskine, der er forsynet med symboler på betjeningspanelet. Disse symboler giver et overblik over maskinens forskellige funktioner og programmer. Desuden vil en indikator på betjeningspanelet lyse, hvis der mangler enten salt eller afspændingsmiddel.

Endvidere er AEG FFB52610ZM udstyret med en effektiv tørremetode ved navn AirDry-lufttørring. Denne funktion sikrer, at både tallerkener, glas og bestik er helt tørt, når man skal tømme opvaskemaskinen.

Sidst men ikke mindst kommer AEG FFB52610ZM med en højdejusterbar overkurv samt en flytbar bestikkurv.

Specifikationer ved AEG FFB52610ZM – mål: 
Højde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB52610ZM – nøgleoplysninger:
Type: Til underbygning
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: B
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2775 liter
Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
Støjniveau: 44 dB
Antal programmer: 5

Fordele ved AEG FFB52610ZM:

 Kan rumme 13 kuverter
 5 forskellige programmer samt et glasprogram
 Med Mængdeautomatik og Autoprogram
 Timer-funktion og Automatisk sluk-funktion
 AirDry-lufttørring
 Brugervenlig model


Alternative modeller

I ovenstående afsnit har vi gennemgået et udpluk af AEG opvaskemaskiner, som har fået gode anmeldelser i diverse eksperttests.

I næste afsnit gennemgår vi alternativer til opvaskemaskiner fra AEG, da der findes andre anbefalelsesværdige maskiner på markedet. Herved kan man nemmere få et overblik over andre modeller og sammenligne dem ud fra de forskellige funktioner samt ekspertvurderinger.


Miele G 7150 SCVI

✅ Kåret som ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Topscorer hos det amerikanske onlinemagasin T3.com
✅ Anbefalet af den britiske avis The Telegraph

Miele G 7150 SCVI

 

.
Miele G 7150 SCVI er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Which.co.uk, Råd & Rön, T3.com og The Telegraph. Alle ekspertkilder er begejstrede for opvaskemaskinen, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for maskinens vaske- og tørreevne samt lave energi- og vandforbrug. Samtidigt mener de også, at den er brugervenlig. Til gengæld er eksperterne mindre glade for tidsforbruget ved nogle programmer.

Ved køb af Miele G 7150 SCVI skal man være opmærksom på, at det er en fuldt integrerbar opvaskemaskine

Hurtig og effektiv opvaskemaskine, ifølge eksperterne

Ifølge de fem ekspertkilder er Miele G 7150 SCVI en god opvaskemaskine, der er både ”hurtig og effektiv”. Eksempelvis skriver eksperterne fra T3.com, at maskinen er ”fantastisk god til at tørre” og vasker ”meget stille”. De mener derfor, at den passer godt ind i de fleste hjem.

Dette er eksperterne fra The Telegraph enige i og forklarer, at ”man er sikret en opvaskemaskine i høj kvalitet”. Desuden er de glade for, at den kommer med ”flere vaske- og tørreprogrammer”, så man kan vælge et program alt efter behov. De nævner dog også, at de er mindre vilde med prisen, da maskinen er forholdsvis dyr.

Rummelig og energibesparende opvaskemaskine

Med Miele G 7150 SCVI får man en rummelig opvaskemaskine med en kapacitet på 14 kuverter. Det gør, at maskinen er velegnet til en familie med mere end fire medlemmer. Derudover er modellen placeret i energiklasse A, så man er sikret en besparende model med et lavt energi- og vandforbrug.

Selve lydniveauet er på blot 44 dB, så den støjer ikke meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB. Man kan ydermere anvende timer-funktionen, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte i op til 24 timer i forvejen. På den måde kan man planlægge, hvornår den skal gå i gang og være færdig.

Mange opvaskeprogrammer

Miele G 7150 SCVI er forsynet med mange opvaskeprogrammer, hvilket inkluderer ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Universal 60 °C, Automatic skåne, QuickPowerWash, Ekstra lydsvag 40 dB(A) og Maskinpleje. Programmet QuickPowerWash sørger for en hurtig vask uden at gå på kompromis med vaskeresultatet.

Opvaskemaskinen kommer ydermere med en AutoOpen-tørring samt ComfortClose. Mens AutoOpen-tørringsfunktionen sørger for, at døren åbner automatisk efter endt program, sikrer ComfortClose, at døren aldrig smækker i. Den bliver nemlig stående i den valgte position.

Derudover er der mulighed for at etablere forbindelse til din opvaskemaskine med hjælp fra Mieles mobilapp. Her kan du styre de forskellige funktioner via appen samt få beskeder, hvis der opstår fejl eller lignende.

Specifikationer ved Miele G 7150 SCVI – mål:
Højde: 80,5 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved Miele G 7150 SCVI – nøgleoplysninger:
Type: Integrerbar
Kapacitet: 14 kuverter
Energiklasse: A
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2492 liter
Årligt energiforbrug: 213 kWh/år
Støjniveau: 44 dB
Antal programmer: 7

Fordele ved Miele G 7150 SCVI:
Mange opvaskeprogrammer
Kapacitet til 14 kuverter
Energibesparende
Støjsvag model
Timer-funktion
Mulighed for fjernstyring via app


Siemens SN636X05IE

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens SN636X05IE

 

.
Siemens SN636X05IE er blevet testet og anmeldt af både danske og svenske eksperter, hvilket inkluderer Råd & Rön. Ekspertkilder har kåret opvaskemaskinen som en af topscorerne i deres store tests.

Denne bedømmelse er givet ud fra, at eksperterne er glade for maskinens vaskeevne, mens de er mindre vilde med dens tidsforbrug ved nogle programmer.

Vælger man at investere i Siemens SN636X05IE, skal man være opmærksom på, at det er en integrerbar opvaskemaskine. Det vil sige, at man selv skal montere en køkkenlåge.

Energivenlig og rummelig opvaskemaskine

Ved køb af Siemens SN636X05IE får man en energivenlig og rummelig opvaskemaskine velegnet til en familie på omkring fire til fem medlemmer. Maskinen rummer i alt 13 kuverter og er placeret i energiklasse A. Det betyder, at modellen hverken forbruger meget energi eller vand på et år.

Samtidigt er Siemens SN636X05IE en forholdsvis støjsvag model med et lydniveau på kun 44 dB. Maskinen vil derfor ikke støje meget i hjemmet, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af maskinens timer-funktion, hvor man kan forprogrammere modellen til at gå i gang på et bestemt tidspunkt.

Opvaskemaskine med mange programmer

Siemens SN636X05IE kommer med i alt seks opvaskeprogrammer. Disse programmer er Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Lyn 65 °C, Lyn 45 °C og Forskyl. Ikke nok med at maskinen er forsynet med disse programmer, har den ligeledes flere tillægsfunktioner såsom IntensivZone og VarioSpeed Plus.

Mens VarioSpeed Plus sørger for at reducere vasketiden med op til 66 %, er IntensivZone en funktion, der især er praktisk til meget snavset service. Her bliver spuletrykket øget i underkurven, så det er optimalt for beskidte gryder, pander m.m.

Efter endt program går maskinen i gang med at tørre servicen. Her gør Siemens SN636X05IE brug af Zeolith-tørring, der sikrer en effektiv tørringsproces. Mineralet Zeolit absorberer nemlig al fugten og omdanner den herefter til varme.

Funktionel opvaskemaskine

Med Siemens SN636X05IE får man en funktionel opvaskemaskine med et fleksibelt kurvesystem. Her er overkurven forsynet med tre niveauer og to rækker med tallerkenholdere, mens underkurven har op til fire rækker med tallerkenholdere. Man kan derfor fylde opvaskemaskinen mere optimalt alt efter behov.

Derudover kommer Siemens SN636X05IE med en iQdrive-motor, der bidrager til ensartede vaskeresultater, mens den samtidigt forbruger mindre energi. Motoren er både lydløs og effektiv.

Sidst men ikke mindst har Siemens SN636X05IE en DoseringsAssistent-funktion. Med denne funktion falder opvasketabsen direkte ned i en opsamlingsbeholder, hvorefter den opløses og bliver fordelt jævnt, så man er sikret et forbedret opvaskeresultat.

Specifikationer ved Siemens SN636X05IE – mål:
Højde: 81,5 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Siemens SN636X05IE – nøgleoplysninger:
Type: Integrerbar
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: A
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2660 liter
Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
Støjniveau: 44 dB
Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN636X05IE:
Fleksibelt kurvesystem
DoseringsAssistent-funktion
Zeolith-tørring
VarioSpeed Plus
IntensivZone
Timer-funktion


Miele G 7310 SCi

✅ Kåret som ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele G 7310 SCi

 

.
Miele G 7310 SCi er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Which.co.uk og Råd & Rön. Eksperter er begejstrede for opvaskemaskinen, som de henholdsvis har kåret som ”Best Buy” og som en af topscorerne i deres store tests.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens gode vaske- og tørreevne og lave energi- samt vandforbrug. Selvom eksperterne generelt er glade for modellen, er de mindre vilde med dens tidsforbrug ved nogle programmer.

Ved køb af Miele G 7310 SCi skal man være opmærksom på, at det er en integrationsmodel. Det betyder, at man selv skal montere en køkkenlåge.

Velegnet til en større familie

Med Miele G 7310 SCi får man en rummelig opvaskemaskine, der er velegnet til en større familie på omkring fire til fem personer takket være kapaciteten på 14 kuverter.

Derudover er opvaskemaskinen energibesparende, da den er placeret i energiklasse A. Dette er ikke mindst en fordel for miljøet, men også for pengepungen. Ydermere støjer maskinen ikke meget under brug, da dens lydniveau er på blot 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

I denne opvaskemaskine finder man bestikkurven øverst, så der er mere plads i underkurven til tallerkener, gryder, pander m.m.

Mange opvaskeprogrammer at vælge mellem

Miele G 7310 SCi er udstyret med mange forskellige opvaskeprogrammer, så man har mulighed for at vælge netop det program, der passer bedst til indholdet i maskinen.

Der kan vælges mellem: ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Automatic skåne, QuickPowerWash, Hygiejne, SolarSpar, Ekstra lydsvag 40 dB(A) og Maskinpleje.

QuickPowerWash-programmet sørger for, at man opnår de mest optimale vaske- og tørringsresultater på blot 58 minutter. Derved er man sikret en hurtig opvask, hvis man har brug for det.

Betjen maskinen via en app

Miele G 7310 SCi kan tilkobles Mieles mobilapp, så man kan fjernstyre opvaskemaskinen, hvis man ønsker dette. Her har man mulighed for at styre de enkelte funktioner, mens man også bliver oplyst, hvis der opstår fejl eller på anden vis er vigtige informationer.

Er man ikke hjemme, men ønskes det, at opvaskemaskinen starter på et bestemt tidspunkt, kan timer-funktionen anvendes. Med timer-funktionen kan man forprogrammere maskinen til at starte i op til 24 timer i forvejen.

Sidst men ikke mindst kommer Miele G 7310 SCi med funktionen ComfortClose, der gør, at døren aldrig vil smække i. Døren vil nemlig blive stående i den ønskede position, så man er sikret en stille og rolig åbning og lukning.

Specifikationer ved Miele G 7310 SCi – mål:
Højde: 80,5 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved Miele G 7310 SCi – nøgleoplysninger:
Type: Integrerbar
Kapacitet: 14 kuverter
Energiklasse: A
Opvaskeevne: A
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2492 liter
Årligt energiforbrug: 208 kWh/år
Støjniveau: 43 dB
Antal programmer: 9

Fordele ved Miele G 7310 SCi:
ComfortClose
Timer-funktion
Mange opvaskeprogrammer
Kapacitet på 14 kuverter
Energimærkning A
Lavt støjniveau


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke AEG opvaskemaskiner har fået de bedste bedømmelser i tests?

AEG FFB52610ZM og AEG FFB41600ZW

Hvordan testes AEG opvaskemaskinerne?

Opvaskemaskinerne vurderes på deres vaske- og tørreevne samt tidsforbruget af en gennemført vask. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau, brugervenlighed, og den håndværksmæssige udførsel af maskinernes forskellige dele.

Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for opvaskemaskiner går fra A som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med C som minimum.


AEG opvaskemaskine test – disse kilder har vi brugt:

Råd & Rön
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation. Råd & Rön har her foretaget en test af 73 opvaskemaskiner, og der fokuseres på vaske-/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

The Telegraph
Den britiske avis The Telegraph udkommer både i en fysisk og i en online version. De beskæftiger sig med både artikler og nyheder fra ind- og udland samt med sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og økonomi. Derudover tester og anmelder de forskellige forbrugerprodukter såsom opvaskemaskiner. Her har de lavet en stor test af opvaskemaskiner heriblandt Miele G 7150 SCVI, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com
Det amerikanske onlinemagasin T3.com leverer artikler, gode råd og guides inden for teknologiens verden. De tester også produkter, hvor de her har lavet en test af nogle af de bedste opvaskemaskiner på markedet heriblandt Miele G 7150 SCVI, som de har kåret som topscorer. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. 

Which.co.uk 
Which.co.uk er Englands største testmagasin, som ønsker at hjælpe forbrugerne med at vælge de rette produkter, hvorfor de løbende tester forskellige forbrugerprodukter. Her har de lavet en test af Miele G 7150 SCVI og Miele G 7310 SCi.

Læs hele anmeldelsen af Miele G 7310 SCi her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. 


Andre relevante tests:

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række andre artikler vedrørende opvaskemaskiner. Du kan eksempelvis læse vores generelle opvaskemaskine test. I denne artikel gennemgår vi testvindende opvaskemaskiner fra en lang række forskellige producenter.

Hvis du eksempelvis bor i lejlighed, eller kun har lidt plads i huset til en opvaskemaskine, så kan du med fordel læse vores bordopvaskemaskine test. I denne artikel får du overblikket over de bordopvaskemaskiner på markedet, som klarer sig bedst i test. I artiklen finder du også en række tips til hvordan du får mest ud af en bordopvaskemaskine.

Hvis du ønsker at få mere information om andre mærker end AEG, så har vi ligeledes udarbejdet en række artikler omhandlende alternative mærker.

Der er især to mærker som ofte skiller sig ud, når der bliver fortaget test hos eksempelvis den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Det er især Siemens opvaskemaskiner og Bosch opvaskemaskiner, som ofte scorer topplaceringerne i diverse test. Du kan læse begge disse tests, hvis du ønsker et nærmer indblik i hvilken af deres modeller som er blevet kåret som bedst i test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme