Bosch ledningsfri støvsuger test og prissammenligning – Her er eksperternes favoritter

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om forskellige ledningsfrie støvsugere fra mærket Bosch. Her er tale om en række ekspertfavoritter samt et par brugerfavoritter.

I alt har vi medtaget de bedste Bosch ledningsfrie støvsugere ifølge eksperterne. Vi starter med at gennemgå, hvad hver model kan, hvorefter vi ser nærmere på, hvad eksperterne eller brugerne helt konkret mener om dem. 

Ønsker man at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i artiklen en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne artikel indeholder: 
🔸 Overblik over de bedste Bosch ledningsfrie støvsugere 

🔸 Guide til at vælge den rigtige støvsuger 
🔸 Råd til at optimere sin støvsugning 
🔸 Viden om hvorfor det er vigtigt at støvsuge sit hjem regelmæssigt 
🔸 Gode råd til at skabe et godt indeklima 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning 

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet. 

Bosch ledningsfri støvsuger Test 2020 – Her er de 8 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de ledningsfrie støvsugere fra Bosch, der har fået de bedste anmeldelser. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret en lang række forskellige anerkendte tests samt brugeranmeldelser, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.


Bosch Athlet BBH52550 

Testvinder hos det norske teknologi-ugeblad Tu.no 
4,6 ud af 5 stjerner baseret på 60 brugeranmeldelser hos Whiteaway.com 
4,6 ud af 5 stjerner baseret på 43 brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Bosch Athlet BBH52550

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

.
Bosch Athlet BBH52550 er blevet testet af det norske teknologimagasin Tu.no sammen med en række andre støvsugere på parametre såsom rengøringsevner, brugervenlighed og funktionalitet. Tu.no er meget imponerede og kårer modellen til testvinder. Dette produkt er ligeledes en brugerfavorit. 

Moderne sensorteknologi

Bosch Athlet BBH52550 er designet til at være let at bruge, idet den både er ledningsfri og posefri. Den kører dermed på batteri i stedet for strøm, og køretiden ligger på op til 50 minutter. Idet modellen ligeledes er posefri, findes der i stedet en beholder til støv. Denne kan rumme 0,9 liter, hvilket er meget for en poseløs model. 

Herudover kommer apparatet med en såkaldt LongLife-motor, der giver en høj ydeevne. Denne kombineres med SensorControl og SensorBagless-sensorteknologien, som giver en endnu højere effektivitet. 

3 indstillinger for hastigheder

For at kunne være ekstra grundig på meget snavsede områder kommer Bosch Athlet BBH52550 med 3 forskellige indstillinger for hastighed: nemlig Let, Normal og Turbo. Turbo er meget skrap, men bruger også en del af batteriet. 

Herudover har modellen en god og solid bygningskonstruktion med både det ergonomiske SoftTouch-håndtag, en lav vægt på 3,6 kilo, fritstående tilstand og let vedligeholdelse. 

Utrolig effektiv, ifølge eksperterne

Bosch Athlet BBH52550 er blevet testet af norske Tu.no, som er meget begejstrede for modellen.

De norske eksperter forklarer, at dette produkt er meget effektivt, når det kommer til rengøring, idet der findes en virkelig høj sugekraft – faktisk næsten lige så høj som en traditionel variant, der kører på strøm. 

Eksperterne hæfter sig desuden ved, at maskinen er let at håndtere og nem lige at tage frem, hvis man skal klare en hurtig støvsugning. Også filtreringen modtager ros, selv om her ikke findes et HEPA-filter. Tu.no konkluderer, at Bosch Athlet BBH52550 nok kommer med en noget høj pris, men på den anden side får man også virkelig meget valuta for sine penge. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Støjniveau: 79 dB 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 50 minutter 
🔴 Ladetid: 360 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,9 liter 
🔴 Vægt: 3,63 kilo 

Fordele ved Bosch Athlet BBH52550: 
🔵 LongLife-motor 
🔵 SensorControl 
🔵 Køretid på 50 minutter 
🔵 Beholder med høj kapacitet 
🔵 3 hastighedsindstillinger 

Her kan du se en gennerel præsentationsvideo af Bosch Athlet serien. Videoen er produceret af Bosch:


Bosch Athlet BCH6ATH25 

5 ud af 5 stjerner hos det danske testmagasin Testfamilien.dk 
4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com 
4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Bosch Athlet BCH6ATH25

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

.
Bosch Athlet BCH6ATH25 er blevet testet af det danske testmagasin Testfamilien.dk, hvor eksperterne har set nærmere på præstationer og funktioner. 

Testfamilien.dk vurderer herefter, at her er tale om et rigtig godt produkt, som dermed modtager en absolut topscore på 5 ud af 5 stjerner. Her er ligeledes tale om en brugerfavorit. 

Fokus på frihed

Bosch Athlet BCH6ATH25 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en støvsuger, der giver maksimal frihed under arbejdet – denne model er nemlig både ledningsfri og posefri. I stedet kører den på batteri og har en beholder til støvopsamling. 

Her er tale om en meget rummelig beholder med en kapacitet på 0,9 liter, hvilket er rigtig meget. Også batteriet kommer med en høj kapacitet for mulig køretid, idet der kan støvsuges i op til 60 minutter på en fuld opladning.  Herefter findes en kort ladetid sammenlignet med andre modeller – nemlig på 180 minutter. Den er ofte det dobbelte på flere af de konkurrerende maskiner. 

Rengøring med sensorkontrol

Bosch Athlet BCH6ATH25 er en moderne støvsuger på alle områder – det gælder også den indre teknologi: Maskinen kommer nemlig med den såkaldte SensorControl, der selv kan registrere niveauet af snavs samt en LongLife-motor, der bidrager til en høj ydeevne. Til sammen giver det en meget høj effektivitet. 

Også mundstykket bidrager til effektiviteten, idet der findes et All Floor-mundstykke, som er designet til at kunne varetage alle typer af underlag. Derudover findes der 3 indstillinger for hastigheder samt et hygiejnisk filter. 

Flot topscorer, ifølge eksperterne

Det danske testmagasin Testfamilien.dk har afprøvet Bosch Athlet BCH6ATH25 i en eksperttest, og modellen imponerer stort. Eksperterne forklarer nemlig, at der findes rigtig mange plusser og kun få minusser. 

Af plusser fremhæves det blandt andet, at støvsugeren er meget let at anvende, har et lavt støjniveau samt en lang køretid. Også bygningskonstruktionen roses for værende solid og robust. 

Testfamilien.dk kommenterer desuden, at apparatet er meget håndterbart på grund af den lave vægt på 3,59 kilo, og så har den en rigtig god sugeevne, som giver et rent resultat på underlagene. 

Der findes dog også er par minusser, og her hæfter eksperterne sig ved, at støvsugeren ikke er helt billig, og så kan det være en udfordring at nå helt ind under møblerne.  

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 60 minutter 
🔴 Ladetid: 180 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,9 liter 
🔴 Vægt: 3,59 kilo 

Fordele ved Bosch Athlet BCH6ATH25: 
🔵 Køretid på op til en time 
🔵 Kort ladetid i forhold til konkurrenter 
🔵 Sensorkontrol 
🔵 All Floor-universalmundstykke 
🔵 3 hastighedsindstillinger

Her kan du se en kort reklame, der viser Bosch Athlet BCH6ATH25’s fleksibilitet. Videoen er produceret af Bosch:


Bosch Athlet BCH625LTD 

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Bosch Athlet BCH625LTD 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.399,00 1.399,00 Læs mere
1.499,00 1.499,00 Læs mere

.
Nogle af de ledningsfri Bosch støvsugere i denne artikel har ikke været inkluderet i eksperttests. Det gælder blandt andet Bosch Athlet BCH625LTD, som vi dog alligevel har taget med, idet her i stedet er tale om en brugerfavorit, der scorer meget højt hos forbrugerne. 

SensorBagless-teknologi

Bosch Athlet BCH625LTD er designet til effektivt og grundigt at varetage den daglige rengøring af både hårde og bløde overflader og underlag i hjemmet. 

Derfor kommer modellen med et All Floor-mundstykke, der fra producentens side har oplevet en opgradering. Dermed er effektiviteten højnet på både tæpper og hårde gulve. 

For netop at bidrage yderligere til effektiviteten opererer denne både ledningsfrie og posefrie støvsuger via den unikke SensorBagless-teknologi. Det sikrer en høj ydeevne samt registrering af støv og skidt via sensorer undervejs. 

1 times arbejdstid

Som nævnt er Bosch Athlet BCH625LTD både poseløs og ledningsløs – i stedet kører den på batteri og har en beholder til støvopsamlingen. 

Kapaciteten for beholderen ligger på 0,9 liter, hvilket er over gennemsnittet, og batteriet er et såkaldt Bosch-Lithium-Ion-batteri, som sikrer en lang arbejdstid – nemlig op til en hel time. 

Der findes desuden 3 indstillinger for hastigheder samt et vaskbart filter. LED-displayet signalerer, når det skal renses. Yderligere findes SoftTouch-håndtag for en øget komfort, samt en let rengøring af maskinen via EasyClean-systemet. 

Fantastisk, ifølge brugerne

Bosch Athlet BCH625LTD er som nævnt ikke blevet testet af eksperter, men i stedet er her tale om en brugerfavorit, som fremhæves for flere aspekter: 

Brugerne skriver blandt andet, at modellen både er god til tæpper og gulve, og så er den meget let at anvende. 

Der gives høje karakterer på alle parametre – både kvalitet, brugervenlighed og funktioner, og en bruger forklarer: ”Den bedste støvsuger, jeg nogensinde har haft… Den er virkelig god og suger ud til kanten”. En anden skriver: ”Suger rigtig godt på både glatte gulve og på tæpper”. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 60 minutter 
🔴 Ladetid: 360 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,9 liter 
🔴 Vægt: 3,5 kilo 

Fordele ved Bosch Athlet BCH625LTD: 
🔵 SensorBagless-teknologi 
🔵 All Floor-mundstykke til alle typer af underlag 
🔵 Arbejdstid på op til 1 time 
🔵 3 hastighedsindstillinger 
🔵 SoftTouch-håndtag


Bosch Athlet BBH6PZOO 

4,6 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin ETM-testmagazin.de

Bosch Athlet BBH6PZOO

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Læs mere

.
Bosch Athlet BBH6PZOO er blevet testet af det tyske testmagasin ETM-testmagazin.de, som har set nærmere på 3 forskellige støvsugere. Eksperterne har vurderet dem enkeltvis og i forhold til hinanden, og de er meget begejstrede for netop denne model. Det resulterer i en flot score på 4,6 ud af 5 stjerner. 

Holdbart batteri og beholder med høj kapacitet

Bosch Athlet BBH6PZOO hører ligeledes til de moderne støvsugere, der ikke har behov for strøm og ledning eller en gammeldags støvpose. I stedet opererer den via et genopladeligt batteri og har en beholder i stedet for en pose. 

Det betyder, at man slipper for den irriterende ledning, og i stedet får man fuld bevægelsesfrihed med batteriet – dette kan holde i op til 1 time per opladning. Herudover har den en beholder på 0,9 liter i stedet for en pose – denne skal blot tømmes, når den er fuld, og derefter kan den genanvendes. 

God til hjem med kæledyr

Hvis man har pelsede kæledyr i hjemmet, så er det vigtigt at kunne fjerne dyrehår og døde hudceller fra dyrene, som ellers kan føre til allergi. Bosch Athlet BBH6PZOO er specialdesignet til netop hjem med kæledyr, idet den kommer med et særligt mundstykke til dyrehår. 

Herudover foregår selve rengøringen af støvsugeren let via det smarte Easy Clean-system, således at også maskinen holdes tophygiejnisk. 

Meget stærke sugeevner, ifølge eksperterne

Det tyske testmagasin ETM-testmagazin.de har testet Bosch Athlet BBH6PZOO sammen med 2 andre maskiner, og de er virkelig begejstrede for netop denne model. De fremhæver, at her er tale om et produkt af meget høj kvalitet, som leverer en utrolig stærk sugekraft. 

De tyske eksperter roser også den store kapacitet i beholderen, og de er desuden glade for EasyClean-systemet, som sikrer en let rengøring. Herudover hæfter de sig positivt ved det medfølgende mundstykke til dyrehår, men nævner også nogle minusser – for eksempel synes de ikke, at den generelle fleksibilitet er høj nok. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 60 minutter 
🔴 Ladetid: 360 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,9 liter 
🔴 Vægt: 4,63 kilo 

Fordele ved Bosch Athlet BBH6PZOO: 
🔵 Uden både ledning og pose 
🔵 Lang køretid 
🔵 Beholder med høj kapacitet 
🔵 Specialmundstykke til dyrehår 
🔵 Let rengøring med EasyClean-systemet 

Her kan du se en kort reklame, der viser Bosch Athlet BBH6PZOO’s fleksibilitet. Videoen er produceret af Bosch:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk

Bosch Unlimited BCS1ALL

96 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute 
4 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com 
Anbefalet af det amerikanske teknologimagasin T3.com 
Topscorer hos den britiske avis The Telegraph

Bosch Unlimited BCS1ALL

 

Bosch Unlimited BCS1ALL er blevet testet af 4 hold eksperter – her er tale om det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, den internationale testside Trustedreviews.com, det amerikanske teknologimagasin T3.com samt den britiske avis The Telegraph.

Eksperterne har set nærmere på modellens sugeevner, brugervenlighed, batteri og generelle funktionalitet, og alle er meget begejstrede for dette produkt. 

Uden både pose og ledning

Bosch Unlimited BCS1ALL er en både ledningsfri og posefri støvsuger, som dermed er skabt til at gøre støvsugningen lettere for forbrugeren. 

Modellen kører nemlig på batteri i stedet for strøm, og dermed slipper man for besværet med at finde stikkontakter og komme i karambolage med ledningen. I stedet opererer produktet via et genopladeligt batteri. 

Støvsugeren kan arbejde i op til 60 minutter på et fuldt opladet batteri, og herefter tager det 300 minutter at lade batteriet helt op igen. 

Her er desuden også tale om en posefri variant, der i stedet kommer med en beholder til opsamlet skidt og snavs. Denne kan rumme 0,4 liter og er lige til at tømme ud i skraldespanden, når den er fuld. 

Flere indstillinger

Bosch Unlimited BCS1ALL kommer med All Floor High Power-mundstykket, som er skabt til at kunne varetage støvsugningen på alle typer af underlag og overflader. Der findes også flere indstillinger på modellen, som gør, at man kan vælge mellem flere sugestyrker – i alt er her tale om 3. 

Den hører også til de støvsugere, der har fokus på allergi og hygiejne, for den kommer med nyskabende filtre, som aldrig behøver at blive skiftet ud. I stedet findes den indbyggede rensefunktion Rotation Clean, som klarer rengøringen af filtrene. 

Her er desuden også tale om en forholdsvis let variant, der vejer lige knap 4 kilo. Det gør den mere håndterbar. Håndterbarheden øges yderligere af, at modellen er en såkaldt 2 i 1-støvsuger, som betyder, at den også kan anvendes som håndstøvsuger. 

Velfungerende støvsuger, ifølge eksperterne

Bosch Unlimited BCS1ALL er blevet testet af flere eksperter. Blandt andet skriver Good Housekeeping Institute, at apparatet klarer støvsugningen rigtig godt på både hårde gulve og tæpper, og så er brugervenligheden høj, da den er let at anvende. 

Også udseendet modtager roser, men til gengæld finder eksperterne problemer med beholderen, som er svær at arbejde med, samt vanskeligheder på trapper og med hår, som sætter sig fast i mundstykket. 

T3.com har blandt andet også testet maskinen, og de er enige i, at selve rengøringsevnerne er rigtig gode, men de synes dog, at prisen er noget høj. 

The Telegraph uddeler desuden roser til modellen, og fremhæver især designet og ydeevnerne, mens de er knap så glade for støvbeholderen, som er svær at håndtere. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 60 minutter 
🔴 Ladetid: 300 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,4 liter 
🔴 Vægt: 3,91 kilo 

Fordele ved Bosch Unlimited BCS1ALL: 
🔵 Kører på batteri i stedet for strøm 
🔵 Med beholder i stedet for gammeldags pose 
🔵 Køretid på op til 60 minutter 
🔵 All Floor High Power-mundstykke 
🔵 3 intervaller for sugestyrke 

Her kan du se en præsentationsvide af Bosch Unlimited serien, hvilket Bosch Unlimited BCS1ALL er en del af. Videoen er produceret af Bosch:

 

Bosch Unlimited BBS1114 

7 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3.se 
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de 
4 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Staubsauger.kuchehaushalts.de 
4 ud af 5 stjerner hos det danske teknikmagasin Inputmag.dk

Bosch BBS1114

.
Bosch Unlimited BBS1114 er blevet testet af 4 hold eksperter, som inkluderer svenske M3.se, tyske Testberichte.de og Staubsauger.kuchehaushalts.de samt danske Inputmag.dk. 

Eksperterne har set nærmere på forskellige aspekter af støvsugeren såsom rengøringsevner, brugervenlighed, batteri og håndterbarhed, og alle 4 ekspertkilder er meget imponerende over produktet. 

2-i-1 model uden behov for strøm og ledning

Bosch Unlimited BBS1114 hører til de ledningsfrie varianter, hvilket betyder, at den i stedet kører på batteri. Her er tale om et Power4ALL-system, som giver en høj ydeevne på op til 60 minutter per opladning. Herefter tager det 300 minutter at lade batteriet fuldt op. 

Der findes 3 indstillinger for hastighed, således at man kan gå mere grundigt til værks på de steder, hvor ekstra rengøring er påkrævet. 

Den er desuden en såkaldt 2-i-1 støvuger, hvilket betyder, at man også kan anvende modellen som en håndstøvsuger, hvilket fremmer håndterbarheden og alsidigheden markant. 

All Floor High Power-mundstykke

Bosch Unlimited BBS1114s effektivitet styrkes yderligere af All Floor High Power-mundstykket og Digital Spin-motoren, som sikrer en stabil og høj ydeevne samt en lang levetid. Mundstykket passer til alle underlag og overflader. 

Herudover er denne støvsuger også poseløs, idet den i stedet er udstyret med en beholder til opsamlet skidt og støv. Her findes Easy Clean-systemet, som gør det let at fjerne beholderen uden at hvirvle støvet op, og så sikrer det samtidig en god brugervenlighed. 

Modellen er desuden udstyret med et evigheds-filter, som ikke skal udskiftes. I stedet sikrer apparatet selv, at det bliver rengjort via Rotation Clean-systemet. 

Mange gode aspekter, ifølge eksperterne

Bosch Unlimited BBS1114 er blevet testet af flere hold eksperter, som uddeler høj ros til maskinen. De tyske eksperter er meget begejstrede for modellen, og de forklarer, at det er smart, at batteriet kan udskiftes, samt at det er kompatibelt med andre enheder fra Bosch. 

Yderligere bliver der uddelt ros til det fleksible design og den høje stabilitet samt til den gode turbo-funktion. De tyske eksperter er derimod mindre imponerede over den lidt høje vægt og korte batterilevetid i turbo-tilstanden. 

Også danske Inputmag.dk har afprøvet Bosch Unlimited BBS1114, og her roses mange aspekter: For eksempel fremhæves støjniveauet, som er meget lavt, og den smarte batteriløsning hvor nyere Bosch-batterier er kompatible med hinanden, samt den meget grundige rengøring på både tæpper og hårde gulve. 

Inputmag.dk nævner dog også nogle ulemper – for eksempel at beholderen er svær at få tømt, og så har støvsugeren udfordringer med at komme helt ind under radiatorer og ind i hjørner. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 60 minutter 
🔴 Ladetid: 300 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,4 liter 
🔴 Vægt: 3,87 kilo 

Fordele ved Bosch Unlimited BBS1114: 
🔵 Ledningsfri støvsuger med køretid på op til 60 minutter 
🔵 3 hastigheder 
🔵 2-i-1 model 
🔵 Mundstykke til alle typer af gulv 
🔵 Filter, der aldrig skal skiftes ud 

Her kan du se en præsentationsvide af Bosch Unlimited serien, hvilket Bosch BBS1114 er en del af. Videoen er produceret af Bosch:

Bosch Athlet BCH6ZOOO

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk 
Topscorer hos det tyske testmagasin ETM-testmagazin.de 
Topscorer hos det norske teknologi-magasin Tek.no

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

.
Bosch Athlet BCH6ZOOO er blevet testet af 3 forskellige hold eksperter, nemlig det danske forbrugerråd Tænk, det tyske testmagasin ETM-testmagazin.de og det norske teknologimagasin Tek.no. Eksperterne er alle enige i, at her er tale om en god støvsuger, og derfor modtager den gode anmeldelser over hele linjen. 

Moderne sensorteknologi

Bosch Athlet BCH6ZOOO hører til de moderne støvsugere uden hverken pose eller ledning. I stedet findes der en beholder til at opsamle støv og snavs, som kan rumme 0,9 liter. Det er en del for de poseløse varianter. 

I stedet for strøm anvender maskinen desuden batteri med Bosch-Lithium-Ion-teknologi, og her er tale om et genopladeligt batteri med en maksimal arbejdstid på 60 minutter. Herefter tager det omkring 6 timer at lade batteriet op igen. 

Bosch Athlet BCH6ZOOO arbejder også ud fra moderne sensorteknologi med både SensorControl og SensorBagless-teknologi, som kombineres med en generel stærk sugekraft. Dette giver en høj effektivitet. 

God til hjem med kæledyr

For at kunne tilpasse sig forskellige grader af snavs findes der 3 hastigheder at vælge imellem, hvoraf Turbo-funktionen er fordelagtig, når der er meget beskidt eller mange hår. 

Netop hår er en af produktets spidskompetencer, for støvsugeren er specialdesignet til hjem med enten kæledyr eller hjem med allergikere – der medfølger nemlig et ProAnimal-mundstykke, som er særligt udviklet til dyrehår. 

Desuden findes også et hygiejnisk filter, som er vaskbart. Det indikeres, når dette er nødvendigt. Filtreret sørger for at holde luften ren, hvilket vil give det bedst mulige indeklima – det er især nødvendigt, hvis der er allergikere i husstanden. 

Høj sugekraft, ifølge eksperterne

Bosch Athlet BCH6ZOOO er blevet testet af flere eksperter – blandt andet skriver tyske ETM-testmagazin.de, at modellen især skal fremhæves for sin høje sugekraft, høje generelle kvalitet og gode evne til at fjerne dyrehår. De tyske eksperter kommenterer dog også, at den ikke er så fleksibel i brug. 

Norske Tek.no har tillige testet maskinen og nævner også, at den generelt er god til dyrehår, og så fremhæves mundstykkerne som velfungerende. 

De norske eksperter bemærker desuden, at modellen kommer med en smart slange, som gør, at den ligeledes kan anvendes som håndstøvsuger. 

Til trods for rosen kommer Tek.no ind på nogle minusser, som blandt andet inkluderer, at prisen er noget høj, og så er præstationen på hårde gulve ikke så god. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Støjniveau: 71 dB 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 60 minutter 
🔴 Ladetid: 360 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,9 liter 
🔴 Vægt: 4,51 kilo 

Fordele ved Bosch Athlet BCH6ZOOO: 
🔵 SensorControl og SensorBagless-teknologi 
🔵 3 valgbare hastigheder 
🔵 Køretid på 60 minutter 
🔵 God til kæledyr 
🔵 Velegnet til hjem med allergikere 

Her kan du se en sjov kort reklame for Bosch Athlet BCH6ZOOO. Videoen er produceret af Bosch:

Bosch Athlet BCH6ATH18

Gode brugeranmeldelser

Bosch Athlet BCH6ATH18

.
Bosch Athlet BCH6ATH18 hører til de Bosch ledningsfrie støvsugere, som ikke er blevet testet af ekspertkilder. Vi har dog alligevel valgt at tage den med, idet her er tale om en populær brugerfavorit. 

Lithium-Ion-batteri for høj styrke

Bosch Athlet BCH6ATH18 er skabt uden ledning og pose – i stedet kører den på batteri og har en beholder til det opsamlede støv. For at holde en lang arbejdstid er batteriet udstyret med den såkaldte Bosch-Lithium-Ion-teknologi, som i alt kan give en køretid på 40 minutter. Dette er dog en smule mindre end flere af de konkurrerende modeller. 

I stedet for en gammeldags pose til støvopsamling findes en smart beholder på 0,9 liter, som let kan klikkes ud, tømmes og sættes i igen. Dermed skal der ikke købes nye poser. Den 0,9 liters kapacitet ligger desuden over gennemsnittet for de poseløse modeller. 

Høj sugestyrke samt godt universal-mundstykke

Bosch Athlet BCH6ATH18 er designet til at støvsuge tæpper og gulve lige så effektivt som en almindelig støvsuger, der kører på strøm. Sugestyrken svarer nemlig til en 2400 watts traditionel variant, hvilket er en del. Det er muligt på grund af den stærke motor med SensorBagless-teknologi, der arbejder via sensorteknologi og høj kraft. 

Produktet kommer desuden med et universal-mundstykke til både tæpper og hårde gulve – nemlig det forbedrede All Floor High Power-mundstykke. Det er yderligere skabt med henblik på fleksibilitet, således at det for eksempel let kan komme ind under møbler, radiatorer med mere. 

Den generelle vægt er desuden lav – nemlig på kun 3,43 kilo. 

Stærk sugekraft og lang arbejdstid, ifølge brugerne

Brugerne er meget imponerede over, hvad Bosch Athlet BCH6ATH18 kan præstere. De fremhæver her forskellige aspekter af produktet, og nogle af de oftest nævnte er den høje sugestyrke, den lange køretid, den lette håndtering og det lave støjniveau. 

En af brugerne beskriver modellen således: ”Sugekraften er god og der findes meget lidt støj. Manøvrerbar og nem at bruge. Jeg har endnu ikke oplevet et tomt batteri”. En anden bruger skriver: ”Meget praktisk og nem at bruge. Gulve og tæpper er ikke noget problem. Ideel til rygproblemer”. 

Specifikationer: 
🔴 Type: Ledningsfri 
🔴 Ledning eller batteri: Batteri 
🔴 Køretid: 40 minutter 
🔴 Ladetid: 360 minutter 
🔴 Med pose: Nej, beholder på 0,9 liter 
🔴 Vægt: 3,43 kilo 

Fordele ved Bosch Athlet BCH6ATH18: 
🔵 Bosch-Lithium-Ion-teknologi 
🔵 40 minutters køretid 
🔵 Høj sugeevne 
🔵 All Floor High Power-mundstykke 
🔵 Lav vægt

 

Outlet section for .dk


Købsguide: Vælg den rigtige ledningsfrie støvsuger

Bosch Athlet BCH6ATH18Der findes efterhånden mange forskellige ledningsfrie støvsugere på markedet. Baseret på ekspertviden fra Which.co.uk guider vi her til, hvad du skal holde øje med, når du skal købe en ny støvsuger:

Type: Først skal du beslutte, om du vil have en traditionel støvsuger på strøm eller en ledningsfri i stedet. De ledningsfrie er ofte dyrere, men så slipper man for den irriterende ledning og for at skulle finde stikkontakter hele tiden. I stedet kører de på batteri. Batteritiden er dog varierende, så vælg gerne en køretid, som er tilstrækkelig til at få støvsuget hele hjemmet på én opladning.

Pris: Ledningsfrie støvsugere er som nævnt ofte dyrere end de traditionelle og koster gerne et par tusinde kroner, især hvis der er tale om et kendt mærke som Bosch. Eksperterne forklarer, at det er svært at finde en prisvenlig ledningsfri støvsuger, der er rigtig god. Derfor skal man være forberedt på at betale lidt mere for den nye støvsuger.

Batteri: Tjek køretid og opladningstid, hvis du vælger en ledningsfri. Nogle kan kun køre 10-15 minutter, mens andre kan køre op til en time eller mere. Læg mærke til at hvis man benytter sig af turbo-funktioner, så dræner det batteriet kraftigt. Undersøg også opladningstiden, som gerne varierer fra et par timer til det meste af et døgn. Nogle modeller kommer med et ekstra batteri, som kan være en stor fordel. Nogle af Bosch-modellerne er også kompatible med batteriet fra andre Bosch-produkter.

Kapacitet: Ledningsfrie støvsugere kommer ofte med en beholder til støvet i stedet for en gammeldags pose. Beholderne vil for det meste have en noget mindre kapacitet end poserne, idet beholderne varierer mellem 0,4 – 1 liter, mens poserne kan indeholde mange liter. Vælg en model, der kommer med en kapacitet, der passer til dit behov, og en beholder der er let at fjerne og påsætte igen.

Vægt: Ledningsfrie er langt lettere end traditionelle støvsugere, og eksperterne vurderer, at gennemsnittet ligger på omkring 3 kilo for en ledningsfri og 6,4 kilo for en traditionel. Det gør de ledningsfri meget mere håndterbare og alsidige.


Optimer din støvsugning med disse råd

Optimer din støvsugning med disse rådDet er de færreste, der nyder støvsugningen, så derfor vil de fleste gerne have det overstået så hurtigt som muligt – her guider Housebeautiful.com og Cleanmama.com til, hvordan man effektiviserer sin støvsugning:

Flere retninger 
Støvsug ikke kun frem og tilbage, for det får ikke alt skidt og snavs med. Støvsug derfor i flere retninger: Tænk gerne på verdenshjørnerne – først syd og nord, og derefter vest og øst. 

Pas på hastværk 
Pas på med ikke at støvsuge for hastigt for hurtigere at blive færdig. Støvsugeren kan ikke få alt skidt og snavs med, hvis du bevæge støvsugeren for hurtigt. Støvsug i stedet med langsomme og rolige bevægelser. 

Mundstykker 
mundstykkeMedfølger der flere mundstykker, så anvend dem til deres specifikke formål. Husk især fugemundstykket til kanter og hjørner samt i møbler. På nogle støvsugere skal man også justere højden på mundstykket, når man bevæger sig fra det ene underlag til det andet for at få det mest effektive støvoptag.

Jævnlig støvsugning 
Vent ikke med at støvsuge til tæppet ser beskidt ud. Støvpartikler kan gemme sig i tæppefibrene længe, og hvis de optager permanent bolig der, så kan de både være vanskelige at fjerne via den almindelige støvsugning, og de kan være skadelige for helbredet. 

Støv af først 
Tør støv af møbler inden støvsugning, for ellers falder støvet ned på gulvet under eller efter støvsugningen. Og så er det nødvendigt at støvsuge igen. 

Fyld ikke posen op 
Hvis man har en støvsuger med en pose og ikke en beholder, så vil effektiviteten sløves ned, når posen er mere end 2/3 fyldt. Dette gør sig dog ikke gældende med en beholder.


Derfor skal du huske at støvsuge

Derfor skal du huske at støvsuge

Støvsugning er en vigtig del af en daglige vedligeholdelse af hjemmet og er med til at sikre et godt og sundt indeklima for beboerne. Støv kan nemlig indeholde skadelige partikler, som kan føre til allergi og alment ubehag. Man bør derfor støvsuge sit hjem mindst en gang om ugen. Spotlessvacuum.co.uk og Vacuumsguide.com forklarer her hvorfor:

Millioner af hudceller: Hvert menneske afgiver flere millioner hudceller hver dag, og hudceller er et af yndlingsmåltiderne for mikroorganismer som husstøvmider. Det er husstøvmidernes ekskrementer, der kan føre til allergi. Jævnlig støvsugning fjerner de celler, der ender på gulvet. Mange hudceller ender også i møbler, så husk også at støvsuge disse. Det gennemsnitslige menneske taber endvidere mellem 50 og 100 hår hver dag.

10 sekunderDrop 10-sekundersreglen: 10-sekundersreglen om, at man godt kan spise en fødevare, der er faldet på gulvet, hvis den maksimalt har opholdt sig der i 10 sekunder, er en myte. Eksperterne forklarer, at fødevaren med det samme bliver kontamineret med bakterier ved berøring med gulvet, som kan føre til sygdom. Hyppig støvsugning kan dog nedsætte risikoen.

Tæpper er et godt levested: Ud over husstøvmider kan både møl, lus, lopper og andre smådyr godt lide at bo i tæppefibrene. Når man støvsuger ofte, fjernes disse dyr også.

Allergi: Selv om man ikke på nuværende tidspunkt lider af hverken astma eller allergi, kan man godt udvikle det, hvis man indånder for mange skadelige partikler såsom pollen, latex, støv, støvmider, svamp, svampesporer og dyrehår over en længere periode. Hyppig støvsugning fjerner disse.

cigaretRygning: Partikler fra røg kan lægge sig i tæpper og på møbler og forøge risikoen for at udvikle kræft. Støvsugning holder dette nede.

Luft nye tæpper før brug: Der findes skadelig kemi i nyindkøbte møbler og tæpper, så giv dem luft og en grundig gang støvsugning før de tages i brug. De skadelige kemiske partikler kan hægte sig fast på støvpartiklerne og blive indåndet af beboerne sammen med støvet.

Særligt ved husdyr: Hvis man har pelsede kæledyr som hunde og katte, bør man støvsuge oftere end 1 gang om ugen – gerne 2-3 gange i stedet.


Sådan skaber du et godt indeklima

indeklima

Det danske forbrugeråd Tænk guider her til, hvordan du får det bedst mulige indeklima:

Støvsugning 
Støvsug jævnligt i hele hjemmet. Så får man både bugt med støvmiderne i støvet samt de kemiske partikler, der har fastgjort sig til støvet. De kemiske partikler kan komme fra alt, hvad der findes i hjemmet og er dermed svære at undgå helt. Hyppig støvsugning er dog en af de bedste måder at komme af med dem på. 

Luft ud 
Udluftning er en anden god måde at fjerne skadelige partikler på. Luft gerne ud et par gange om dagen i 5-10 minutter. Optimalt med gennemtræk. Vær særligt opmærksom på udluftning i forbindelse med madlavning og bad. Luft også ud, når du har støvsuget. 

Pas på elektronikken 
Elektronik afgiver kemiske partikler – både fjernsyn, computere, telefoner, kaffemaskiner med mere – og det gør sig især gældende, når de er tændt. Sluk derfor for apparaterne, når du ikke anvender dem og undgå fjernsyn i soveværelset. 

Stearinlys er hyggelige, men… 
Både stearinlys og brændeovne afgiver sodpartikler, så luft godt ud efter brug. 

Pas på spraydåser 
Spraydåser – både hårspray, deodoranter, imprægnering og maling med mere – efterlader skadelige stoffer. Spray derfor helst udendørs eller i hvert fald i rum, hvor der findes en god udluftning. Imprægnering bør altid foregå udendørs.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Bosch ledningsfrie støvsugere er bedst i test?

Bosch Unlimited BCS1ALL, Bosch Athlet BCH6ATH25 og Bosch Athlet BBH52550

🤓 Hvordan testes de ledningsfrie Bosch støvsugere?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes batterilevetiden, hvor længe de holder strøm under brug og hvor hurtigt sugeevnen falder. Slutteligt vurderes de på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny ledningsfri støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Bosch ledningsfri støvsugere test – Kilder med links 

ETM-testmagazin.de 🇩🇪
ETM-testmagazin.de er et tysk testmagasin, som tester et bredt udvalg af forbrugerprodukter til husholdningen. Her har ETM testet forskellige støvsugere:

Læs hele testen af Bosch Athlet BCH6ZOOO her.

Læs hele testen af Bosch Athlet BBH6PZOO her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd, som beskæftiger sig med alle aspekter af det danske forbrugerliv. Det inkluderer også tests af forbrugerprodukter – her en test af støvsugere.

Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Fuld adgang kræver abonnement. Man kan også købe adgang til testene enkeltvis.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet Bosch Unlimited BCS1ALL, og hele anmeldelsen kan læses hos Goodhousekeeping.com.

Inputmag.dk 🇩🇰
Inputmag.dk er et dansk magasin med fokus på teknik og den teknologiske udvikling. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – i dette tilfælde en test af Bosch Unlimited BBS1114. Læs hele testen på hjemmesiden 

M3.se 🇸🇪
M3.se er et svensk test-teknologimagasin, som beskæftiger sig med både nyheder, guides, videoer og tests inden for teknikkens verden. Her har M3.se testet støvsugeren Bosch Unlimited BBS1114. Læs mere på M3.se

Staubsauger.kuchehaushalts.de 🇩🇪
Staubsauger.kuchehaushalts.de er et tysk testmagasin med fokus på produkter til køkkenet og hjemmet. Her her de tyske eksperter set nærmere på modellen Bosch Unlimited BBS1114. Læs testen i sin helhed hos Staubsauger.kuchehaushalts.de.

Tek.no 🇳🇴
Tek.no er et norsk teknologimagasin, der har forbrugerteknologi som omdrejningspunkt. Magasinet skriver både om nyheder, artikler, guides og tests, der har med teknologi at gøre. Her har Tek.no testet forskellige støvsugere inklusiv Bosch Athlet BCH6ZOOO. Hele testen kan læses hos Tek.no

Teknisk Ukeblad (Tu.no) 🇳🇴
Teknisk Ukeblad (Tu.no) er et norsk ugeblad, som er førende inden for teknologi og ingeniørforetagender. Tu.no giver forbrugerne indblik i nyheder og trends inden for teknologi men foretager også tests – her af Bosch Athlet BBH52550. Læs hele testen hos Tu.no

Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph er en af de store britiske aviser, der både skriver om nyhedsstof, sport, underholdning, kultur, business med videre. Avisen har også fokus på forbrugerliv, og i den sammenhæng har de britiske eksperter her testet de bedste ledningsfrie støvsugere på markedet, inklusiv modellen Bosch Unlimited BCS1ALL. Se hele testen hos Telegraph.co.uk

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin med fokus på tests af forskellige forbrugerprodukter til hjemmet. Her har Testberichte.de testet støvsugeren Bosch Unlimited BBS1114 – hele testen kan læses på de tyske eksperters hjemmeside 

Testfamilien.dk 🇩🇰
Testfamilien.dk er et dansk online-magasin for forbrugerliv og livsstil, som også udfører tests af forbrugerprodukter. Her har Testfamilien.dk testet Bosch Athlet BCH6ATH25. Læs hele testen hos Testfamilien.dk

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en international testside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet Bosch Unlimited BCS1ALL. Anmeldelsen kan læses i sin fulde længde på hjemmesiden

T3.com 🇺🇸
T3.com er et amerikansk teknologimagasin, som skriver artikler om nyheder og trends inden for den teknologiske verden. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – her gælder det en test af støvsugeren Bosch Unlimited BCS1ALL. Du kan læse hele anmeldelsen hos T3.com.


Alternative tests og artikler 

Fandt du ikke, hvad du ledte efter i denne artikel, har vi her hos Forbrugsguiden en lang række andre tests, der måske kunne være interessante for dig. 

Du kan eksempelvis læse vores generelle Håndstøvsuger artikel, vores Ledningsfri støvsuger artikel eller vores Håndholdt støvsuger artikel. I disse tests finder du en gennemgang af markedets bedst anmeldte håndstøvsugere fra forskellige producenter. 

Er der et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, kan du med fordel læse vores producentspecifikke tests. Her finder du vores Elektrolux håndstøvsuger test, vores Nilfisk Handy test, vores Electrolux Ergorapido test, vores Bosch håndstøvsuger test, vores Bosch Athlet test og vores Dyson håndstøvsuger test. 

Når man taler om ledningsfrie støvsugere, er det ikke til at komme uden om Dyson, der får strålende anmeldelser af eksperterne. Af den grund finder du her hos Forbrugsguiden en række dybdegående artikler om de forskellige modeller. Her kan du læse vores Dyson V11 test, vores Dyson V10 test, vores Dyson V8 test og vores Dyson V6 test. 

Skulle du overveje at vælge en traditionel støvsuger, kan vi også være behjælpelige med dette. Få dig et overblik over markedet med vores generelle støvsuger test og vores generelle poseløs støvsuger test. Her gennemgår vi en lang række testvindende og godt anmeldte støvsugere fra forskellige producenter. 

Også i denne kategori finder du række producent-specifikke artikler. Her kan du læse vores Bosch støvsuger test, vores Nilfisk støvsuger test, vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores AEG støvsuger test, vores Hoover støvsuger test, vores Philips støvsuger test, vores Nilfisk One test og vores Dyson Støvsuger test. 

Afslutningsvis vil vi godt fremhæve vores robotstøvsuger tests. Er du støvallergiker eller ønsker du blot at slippe for støvsugningen, kan dette være en oplagt løsning. 

Læs også vores række af producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores iRobot Roomba Robotstøvsuger test, vores iRobot Roomba 980 test, vores Neato Botvac Connected test, vores Neato robotstøvsuger test og vores Miele Scout RX1 test, der alle indeholder testvindende robotstøvsugere.