KitchenAid Artisan High Performance Blender test-oversigt: Her er eksperternes vurderinger

Denne artikel handler om blenderen KitchenAid Artisan High Performance, som er en af KitchenAids flagskibe inden for blendere. Desuden er her tale om en favorit hos eksperterne.

Vi starter med at se nærmere på, hvad denne model kan, og hvilke funktioner den har. Herefter går vi i dybden med, hvad eksperterne mener om den.

Ud over KitchenAid Artisan High Performance Blender har vi også medtaget 2 alternative modeller, der behandles på samme måde – dog lidt kortere.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne artikel får du: 
🔸 Overblik over KitchenAid Artisan High Performance Blender
🔸 Overblik over gode alternative blendere
🔸 Gode råd til køb af blender
🔸 Information om KitchenAid
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid Artisan High Performance blender test 2021 – Her er eksperternes bedømmelser 

I den nedenstående sektion følger en gennemgang af KitchenAid Artisan High Performance blenderen. Gennemgangen vil have fokus på blenderens tekniske specifikationer samt 2 individuelle ekspertvurderinger. Ydermere finder du også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

 


Alternativer til KitchenAid Artisan High Performance Blender

I det ovenstående har vi set nærmere på KitchenAid Artisan High Performance Blender, og i dette afsnit bringer vi 2 alternativer. Disse stammer også fra KitchenAid, men har en lidt anden profil.


KitchenAid 5KSB8270

✅ 4,3 ud af 5 stjerner hos den danske teknologiside Inputmag.dk

KitchenAid 5KSB8270

.
KitchenAid 5KSB8270 har været medtaget i 2 forskellige eksperttests, udført af henholdsvis den danske teknologiside Inputmag.dk. Begge har testet den på forskellige parametre, og de er enige om, at her er tale om en rigtig god blender.

11 hastigheder

KitchenAid 5KSB8270 er skabt i det traditionelle lidt rå og professionelle KitchenAid-udseende med kontrolpanel på fronten. Det består af en drejeknap samt 2 trykknapper, og her kan man vælge program og hastighed.

Der findes 11 forskellige hastigheder, og så medfølger der et værktøj, som man kan anvende til at skubbe ingredienserne ned med.

Effekten er høj på 1800 watt, hvilket betyder, at den både er hurtig, men også effektiv, hvis man ønsker at knuse is, nødder eller hårde grøntsager.

Alsidig blender

KitchenAid 5KSB8270 kan anvendes til mange formål – eftersom effekten er høj, vil den være i stand til at blende frosne ingredienser (for eksempel til en cremet smoothie), men man kan også lave for eksempel pure, sauce, supper eller pesto. Med sin konstruktion med en dobbeltvæg kan produktet både håndtere kolde og varme ingredienser.

Apparatet kommer desuden med en stor kande på 1,65 liter, og det betyder, at man både kan lave store og små portioner.

Gode blendeevner, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KSB8270 er blandt andet blevet anmeldt af den danske teknologiside Inputmag.dk, som giver en høj score.

Dette begrundes med, at modellen er en meget velfungerende blender med en høj alsidighed. Det noteres også, at den er meget kraftfuld, hvilket gør den i stand til at blende stort set alting.

Det kommenteres, at hårde ingredienser let bliver knust, men den er også god til de lidt finere opgaver, idet den roses for evnen til at fremstille smoothies.

Desuden er eksperterne begejstrede for de aftagelige dele, der kan tåle opvaskemaskine. På den negative side nævnes det, at den larmer en del, og så er prisen ikke helt lav.

Specifikationer ved KitchenAid 5KSB8270: 
🔴 Watt: 1800
🔴 Antal hastigheder: 11
🔴 Pulse-funktion: Ja
🔴 Antal programmer: 3
🔴 Kandens kapacitet: 1,65 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KSB8270: 
Kraftfuld med 1800 watt
Traditionel KitchenAid-stil
11 hastigheder
Dobbeltvæg-konstruktion
Til både varme og kolde ingredienser

Her kan du se en kort video om, hvordan man anvender blendere fra High Performance serien. Videoen er produceret af KitchenAid:

https://www.youtube.com/watch?v=m04fGMiFXPo


KitchenAid 5KSB1585EOB

✅ 7,9 ud af 10 point hos det amerikanske teknologimagasin Cnet.com

KitchenAid 5KSB1585EOB

.

Disse eksperter har set nærmere på blenderens præstationer, funktioner, pris, brugervenlighed og rengøring, og ud fra disse parametre er der blevet givet en endelig bedømmelse. Både Cnet.com er meget begejstrede, og derfor modtager blenderen høje scorer.

Til mange formål

KitchenAid 5KSB1585EOB er alsidig og kan bruges til mange formål. Den er nemlig skabt til både at kunne lave for eksempel pesto, pure, mos, suppe, smoothies, fars eller milkshakes.

Herudover er den let at betjene: Derfor er den skabt med trykknapper på kontrolpanelet, hvor man både styrer hastighed og type af blende-opgave på en simpel måde. I modsætning til andre KitchenAid-blendere findes der her kun 500 watt, men det unikke knivsystem gør, at den sagtens kan håndtere hårde ingredienser som nødder og frosne fødevarer alligevel.

Til varmt og koldt

KitchenAid 5KSB1585EOBs alsidighed ses også på andre niveauer: Denne blender kan nemlig håndtere både varme og kolde fødevarer, således at man for eksempel både kan få brandvarme supper og iskolde smoothies. Kanden er nemlig varmeresistent og kan desuden rumme 1,75 liter. Det er forholdsvis meget.

Ydermere findes der 5 forskellige hastigheder samt funktionen Soft Start, der forhindrer sprøjt. Ved Soft Start startes motoren nemlig langsomt op.

Stabil og alsidig, ifølge eksperterne

KitchenAid 5KSB1585EOB er blandt andet blevet testet af det amerikanske teknologimagasin Cnet.com, der er meget begejstrede.

Denne begejstring bunder i, at eksperterne mener, at den har en god pris og giver meget valuta for pengene. Herudover roses den for at være meget stabil og konsistent i brug – derved kan man altid være sikker på at opnå et godt resultat.

Cnet.com fremhæver også modellens alsidighed, idet man kan anvende den til mange forskellige formål. Der nævnes dog et par minusser, og de går på, at den mangler lidt kræfter af og til, hvilket kan betyde, at den ikke er den hurtigste blender på markedet.

Specifikationer ved KitchenAid 5KSB1585EOB: 
🔴 Watt: 500
🔴 Antal hastigheder: 5
🔴 Pulse-funktion: Ja
🔴 Kandens kapacitet: 1,75 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid 5KSB1585EOB:
Energibesparende blender
Høj alsidighed
5 hastigheder
Varmeresistent kande
Undgå sprøjt med Soft Start-funktion

Her kan du se en demonstrationsvideo af KitchenAid 5KSB1585EOB. Videoen er produceret af KitchenAid:


Gode råd til køb af blender

Blender køb

Moderne blendere kan meget mere end blot at blende – de kan nærmest fungere som hele køkkenmaskiner. Overvejer du at anskaffe en blender, så guider vi her baseret på vores Kitchenaid Blender test til, hvad du skal være opmærksom på:

Hvad kan en moderne blender? 
Moderne modeller nøjes ikke med kun at kunne blende – de kan også fremstille både smoothies, supper, juice, pesto, pure, dressinger, fars, mos, saucer og is. Flere af de moderne versioner kan desuden både håndtere varme og kolde ingredienser.

Pris
prisDer findes rigtig mange blendere på markedet, som varierer meget i pris – nogle koster mange tusinde kroner, hvor andre kun koster nogle få hundrede kroner.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen, når det kommer til blendere, men det kan være svært på forhånd at afgøre, om en model er god eller dårlig. Derfor kan man med fordel læse eksperternes vurderinger først – du kan finde links til alle ekspertundersøgelser nederst i denne artikel.

Ofte hænger pris og funktioner også sammen, således at de dyre vil kunne mange ting (mange hastigheder og programmer), mens de billige vil være mere simple.

Motor/effekt 
En blender med en høj watt-effekt vil ofte være stærkere, kunne håndtere hårdere ingredienser (nødder, kerner, is, hårde grøntsager) og arbejde hurtigere. Men man skal dog ikke lade sig snyde – flere watt er ikke altid lig med en bedre model (læs også gerne her eksperternes vurderinger, da de har afprøvet dem på flere opgaver). 

Kapacitet
Et andet vigtigt forhold, når man skal købe en ny blender, er kandens kapacitet. Her bør man overveje, hvor mange der er i husstanden, og hvor ofte den skal bruges. Er man mange i huset eller ønsker at lave store portioner, bør man vælge en kande med en stor kapacitet på omkring 1,7 liter eller derover. Nogle modeller kommer med flere kander med forskellige størrelser.

Laver man kun en enkelt portion ad gangen, kan man fint nøjes med en mindre model.

Knivsystem
knivsystemKniven og effekten i watt afgør, hvor effektiv blenderen er. Gå efter et knivsystem, der er kraftigt og robust, således at blenderen både kan holde længere og give de mest cremede resultater, hvor alle ingredienserne er blevet behandlet.

Funktioner
Hvad angår funktioner bør man først og fremmest kigge efter antallet af hastigheder. Nogle kommer med 10 eller derover, mens andre kun har 2. Det er en smagssag, hvad man foretrækker, men flere hastigheder giver bedre muligheder og eventuelt bedre resultater.

Nogle blendere kommer også med forudindstillede programmer til for eksempel juice, suppe, is eller smoothies. Disse programmer kan være en god hjælp til især nybegynderen, eller hvis man har travlt.

Rengøring
En blendrengør din blenderer sviner – det er ikke til at komme udenom. Derfor kan det være en stor hjælp at vælge en model, der kommer med aftagelige dele, der tåler opvask i opvaskemaskinen. Ellers vælg da en model, hvor det er let at komme til med børsten.

Der findes også produkter, der kommer med indbyggede rengøringsprogrammer.


Om KitchenAid

KitchenAid-logo
KitchenAid blev etableret i 1919 i Michigan, USA med fokus på at fremstille køkkenapparater.

Allerede fra starten blev datidens teknologi anvendt i produktionen, og samspillet mellem teknologi og køkkenapparater mundede kort tid efter etableringen ud i verdens første elektriske piskeris. Denne opfindelse blev startskuddet til en revolution i køkkener verden over, da den højnede effektiviteten i madlavningen markant. 

Design, stil og produktivitet 

Ud over samspillet mellem teknologi og produktivitet fokuserede KitchenAid også allerede tidligt på design og stil. I en verden hvor de fleste køkkenapparater var hvide eller grå, skilte virksomhedens produkter sig hurtigt ud med masser af farver og personlighed (man kan i dag få de fleste af maskinerne i farver som lyserød, lysegul, lysegrøn og lyseblå, men dog også i mere neutrale som sort, hvid og grå).

Den unikke stil gjorde KitchenAid kendt i mere celebre kredse, hvilket øgede den generelle popularitet. I 1930’erne lancerede KitchenAid deres berømte K-model-serie, som i dag har opnået noget, der ligner kultstatus.

Kendt fra Bagedysten

KitchenAid er i dag et af verdens mest populære køkken-mærker, og udbredelsen er ikke blevet mindre af, at flere af køkkenprodukterne er blevet anvendt i den britiske version af Den Store Bagedyst.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


KitchenAid Artisan High Performance Blender

✅ 4 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
✅ 80 ud af 100 point hos det britiske Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan High Performance blender

 

.
KitchenAid Artisan High Performance Blender er blevet testet af 2 hold eksperter, der begge er meget imponerede. Her er tale om testmagasinet Trustedreviews.com og det britiske Good Housekeeping Institute, der har set nærmere på apparatets kunnen inden for forskellige opgaver samt brugervenlighed, alsidighed, funktioner, pris og rengøring.

Disse parametre udgør det grundlag, som de endelige bedømmelser er givet ud fra. Denne blender scorer generelt højt over hele linjen.

Simpel men klassisk KitchenAid-model

KitchenAid Artisan High Performance Blender vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en stærk og enkel blender, der også er solidt og robust bygget. Den har det klassiske KitchenAid-design, der skiller sig ud fra mængden samt er udstyret med den kvalitets-teknologi, som mærket er kendt for.

Den kan fås i forskellige farver og er bygget op med kontrolpanelet nederst på den stærke sokkel og kanden øverst. Her er tale om et forholdsvis enkelt design, der dog stadig emmer af KitchenAids kendetegn.

Kontrolpanelet udgøres af 2 trykknapper samt en drejeknap. Dermed er den så simpel, at alle kan anvende den – også nybegyndere.

Trykknapperne er til start/stop og puls. Drejeknappen er designet til at styre hastigheden, og der findes 9 af disse. De høje hastigheder passer til de lette ingredienser, hvor de lavere er skabt til kraftigere og tungere ingredienser.

Her er yderligere tale om en meget robust blender, der fylder en del på køkkenbordet. Både med det dragende design, men også rent fysisk.

Modellen vejer 8,9 kilo, hvilket gør den en smule tung, men det sikrer også en større stabilitet, så den ikke bevæger sig, når den arbejder. Højden ligger på 45 centimeter, mens den er 26,7 centimeter bred. Dermed er den ikke til at overse i køkkenet.

1800 watt styrke

KitchenAid Artisan High Performance Blender er netop skabt til både at kunne håndtere bløde og hårde ingredienser, og til formålet findes der en motor på 1800 watt.

Det er højt for en blender og sikrer, at man også kan blende for eksempel nødder, kerner, hårde grøntsager og is. Dette gør den meget alsidig, og man kan både anvende den til at skabe lækre juicer til morgenmad, cremede smoothies til mellemmåltidet, pure eller suppe til aftensmad eller en isdessert til efter maden.

Hvor nogle blendere kun kan tåle kolde ingredienser, kan denne både anvendes med varme og kolde fødevarer. Dette bidrager også til alsidigheden.

De mange watt ledsages desuden af en specialdesignet stålkniv, der er lavet til at kunne knuse og blande, således at der ikke opstår klumper eller ubearbejdede ingredienser.

Stor kande og let rengøring

Herudover er produktet udstyret med en kande med en høj kapacitet. Denne ligger på 1,75 liter. Dermed kan man sagtens lave større portioner uden problemer.

For at være så allergi- og miljøvenlig som mulig er kanden skabt uden det skadelige BPA. Der findes måleangivelser på indersiden af kanden, således at man lettere kan afmåle de flydende ingredienser.

Låget sættes solidt fast, så det ikke hopper af under arbejdet, og det er skabt sådan, at man godt kan tilsætte nye ingredienser, mens der blendes. Låget forsegles helt under arbejdet, men det er stadig ventileret for en optimal kvalitet af det blendede måltid.

Yderligere har der også været fokus på rengøringen i fremstillingen af denne model, for når man blender, kan man ikke undgå, at det sviner en smule. Derfor er de fleste dele aftagelige, og disse dele tåler opvask i opvaskemaskine.

Alsidig og flot, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan High Performance Blender er blandt andet blevet testet af testmagasinet Trustedreviews.com, som er meget imponerede. De forklarer, at her er tale om en meget flot blender, der virkelig er kraftfuld.

Dertil er den meget alsidig og kan anvendes til mange formål. Det er tillige smart, at man kan skille den ad og putte delene i opvaskemaskinen. Eksperterne roser endvidere modellen for at kunne håndtere selv meget hårde ingredienser, og så arbejder den hurtigt.

Trustedreviews.com nævner kun få minusser, men her hæfter de sig ved den høje pris, og at de savner nogle forudindstillede programmer.

Kraftfuld og stærk, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan High Performance Blender er også blevet testet af de britiske eksperter fra Good Housekeeping Institute, som giver 80 ud af 100 point. Den gode score gives blandt andet for, at den virkelig er kraftfuld og kan levere et godt resultat på kun få sekunder.

Derudover roses den for både at kunne håndtere kolde og varme ingredienser, og så er rengøringen let, da de aftagelige dele tåler maskinopvask. Det vurderes, at den klarer de stillede opgaver (fremstilling af mayonnaise og pure) rigtig fint, og konsistensen bliver god og cremet.

Eksperterne har kun få minusser, men de havde en smule svært ved at finde den bedste hastighed, og så oplevede de flere gange, at ingredienser satte sig fast under kniven. Prisen er også noget høj, nævnes det.

Specifikationer ved KitchenAid Artisan High Performance Blender: 
🔴 Watt: 1800
🔴 Antal hastigheder: 9
🔴 Pulse-funktion: Ja
🔴 Højde: 45 centimeter
🔴 Bredde: 26,7 centimeter
🔴 Vægt: 8,9 kilo
🔴 Kandens kapacitet: 1,75 liter

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan High Performance Blender:
Stærk blender på 1800 watt
Flot og klassisk KitchenAid-produkt
Let at betjene
9 hastigheder
Tåler maskinopvask

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan High Performance Blender. Videoen er produceret af KitchenAid: 

https://www.youtube.com/watch?v=TZLJ51q7LwY

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet KitchenAid Artisan High Performance blenderen?

Det internationale testmagasin Trustedreviews.com og det britiske magasin Good Housekeeping Institute.

🤓 Hvordan er KitchenAid Artisan High Performance blenderen blevet testet?

Blenderen er blevet vurderet ud fra dens blenderegnskaber og brugervenlighed. Desuden er der også set på støjniveau og byggekvalitet.

🤔 Hvilken type blender skal jeg vælge?

Der findes overordnet 3 typer blendere. Den klassiske blender, der er god til stort set alle blender opgaver, men fylder meget og er besværlig at rengøre. Stavblenderen, der er mobil og kan klare næsten alle opgaver, ud over at knuse is. Og slutteligt er der smoothie blenderen, der er kompakt, fremragende til at lave smoothies, og der er næsten ingen opvask umildbart efter brug. Dog kan den ikke helt erstatte den klassiske blender.


KitchenAid Artisan High Performance Blender test – anvendte kilder samt links

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er et amerikansk teknologimagasin, som beskæftiger sig med en bred vifte af aspekter inden for den teknologiske verden. Her er både tale om nyheder, guides, artikler, tests, forums og videoer. Her har Cnet.com testet blenderen KitchenAid 5KSB1585EOB. Anmeldelsen kan læses i sin helhed hos Cnet.com.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet KitchenAid Artisan High Performance Blender, og hele anmeldelsen kan læses hos Goodhousekeeping.com.

Inputmag.dk 🇩🇰
Inputmag.dk er en dansk teknologiside med fokus på teknologi, teknik og elektronik. Inputmag.dk foretager også tests af forskellige elektroniske produkter, og her er der tale om en test af modellen KitchenAid 5KSB8270. Ønsker du at læse mere om testen, kan du læse den hos Inputmag.com.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er et international testmagasin, der foretager en række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet KitchenAid Artisan High Performance Blender. Læs hele testen her.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke sikker på, at en KitchenAid Artisan High Performance blender er det rette valg for dig, har vi her hos Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

I vores store generelle blender test, har vi samlet de bedst bedømte blendere på markedet, så du nemt kan få dig et overblik over, hvilke modeller der er værd at se nærmere på.

Er der et bestemt mærke der fanger din opmærksomhed, kan du med fordel også læse vores producent-specifikke tests. Her kan du se vores Blendtec blender test, vores Raw blender test, vores Vitamix blender test, vores KitchenAid blender test og vores Wilfa blender test.

Er dit primære formål med blenderen at lave sunde smoothies, kan du passende læse vores smoothie blender test. Her finder du en oversigt over eksperternes favoritter til lige netop dette formål.

En anden måde at få dækket sit daglige indtag af frugt og grønt på, er ved at juice. Med vores generelle juicer test kan du få et overblik over markedets forskellige testvindende modeller. Du kan også læse vores brede saftpresser test eller vores slow juicer test, der begge indeholder en lang række af eksperternes favoritter, samt gode opskrifter og anden nyttig viden om emnet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme