Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Smeg køleskab test-oversigt – Her er de bedste Smeg køleskabe ifølge eksperterne

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel finder du en gennemgang af køleskabe fra Smeg. Artiklen er baseret på tests og anmeldelser af Smeg køleskabe fra forskellige ekspertkilder.

Vi gennemgår forskellige typer af køleskabe fra Smeg, der alle har fået gode anmeldelser fra ekspertkilderne. Køleskabene bliver gennemgået med fokus på deres funktioner og specifikationer for at give et overblik over fordelene såvel som ulemperne.

Herefter kan der findes en købsguide, gode råd til rengøringen, generel information om Smeg og meget mere.

Hvis man ønsker at læse mere om anmeldelserne og testkilderne, finder man til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Smeg køleskab test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste køleskabe fra Smeg
🔸 Købsguide: Dette skal du se efter, når du køber nyt køleskab
🔸 Sådan holder du dit køleskab rent
🔸 Almindelige problemer med køleskabet du selv kan løse
🔸 Sådan er køleskabene blevet testet
🔸 Historien om Smeg
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Smeg køleskab test – Her er de bedste Smeg køleskabe

Her følger en gennemgang af de Smeg køleskabe, der har fået de bedste karakterer af forskellige anerkendte ekspertpaneler.

Under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i, og hvordan de har klaret sig. Ydermere finder du også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Smeg FAB32RCR5 Køleskab – betagende vintage-design med både køl og frys

Bedste premiumvalg

green-elm4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos GoogleSmeg FAB32RCR5 Køleskab

 

Smeg FAB32RCR5 Køleskab er det bedste Smeg køleskab til dig, der leder efter en model, som både kan fryse og køle, og som kommer i et flot design i retro-stil. Den er vores ”Bedste premiumvalg” til dig.

Produktet har ikke været inkluderet i en Smeg køleskabs-test udført af eksperter, men til gengæld er varianten populær blandt brugerne. Køberne fra Google tildeler den i gennemsnit 4,6 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig pænt. De fremhæver hovedsageligt, at designet er virkelig smukt i retro-stilen, og så er der masser af muligheder for opbevaring.

Køl og frys i ét apparat

Smeg FAB32RCR5 Køleskab kommer med den fordel, at enheden både har en køledel og en frysedel. Det betyder, at du får køleskab og fryser i én og samme model, og derfor behøver du ikke at investere i flere produkter. Supersmart, hvis det kniber med pladsen, eller økonomien er stram.

Dog skal vi bemærke, at prisen på varianten ikke ligger i den lave ende sammenlignet med konkurrenterne, men Smeg køleskabe kommer generelt med et stejlt beløb på prisskiltet. For prisen får du dog hele 234 liter køl og 97 liter frys. Et andet plus er det smukke design i retrostil, som virkelig bliver et skuestykke i dit køkken.

Masser af spændende indretning

Smeg FAB32RCR5 Køleskab kommer med flere fordele, og her skal vi især bemærke den indre struktur. Du får en skuffe til grønt og tre justerbare hylder. I tillæg finder du en vegetabilsk bakke med udtræk og en særlig zone til skrøbelige fødevarer. I døren er der to justerbare hylder, en skuffe samt en flaskeholder. Så du vil roligt kunne gå i gang med den store shoppetur – der er plads nok i Smeg’en her.

For at opnå det bedste indvendige klima er apparatet født med Multi-Flow teknologien, der giver en bedre lufttilførsel og -cirkulation, og det vil give dine ingredienser de mest optimale opbevaringsforhold. Øvrige moderne funktioner tæller døralarm, hurtigfrys, temperaturalarm og elektronisk temperaturkontrol.

Alt i alt det bedste Smeg køleskab til dig, der ikke har noget imod at betale mere for et integreret køle-fryseskab, et specielt design og moderne features.

Fordele

 • Flot retrodesign
 • Lavt energiforbrug
 • Meget opbevarings-tilbehør
 • LED belysning
Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer

 • Producent: Smeg
 • Type: Køleskab / køle-fryseskab
 • Kapacitet, køledel: 234 liter
 • Kapacitet, frysedel: 97 liter
 • Støjniveau: 37 dB
 • Energiklasse: D
 • Højde: 197 centimeter
 • Bredde: 60,1 centimeter
 • Dybde: 72,8 centimeter

Smeg FQ55FXDF Køleskab – amerikanerstil med høj kapacitet på 539 liter og moderne teknologi

Bedst til prisen

green-elm4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Smeg FQ55FXDF Køleskab

 

Smeg FQ55FXDF Køleskab vil være det bedste Smeg køleskab til den forbruger, der gerne vil have den velkendte Smeg-kvalitet i amerikaner-stil. Den er vores ”Bedst til prisen” valg til dig.

Modellen er en favorit blandt brugerne, og på Google modtager den i alt 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Det er rigtig pænt. Brugerne fremhæver i særdeleshed, at produktet imponerer med en høj kapacitet og moderne teknologier, der holder fødevarerne friske længere.

Moderne look i amerikaner-stil

Har du en indre amerikaner i dit hjerte, så vil Smeg FQ55FXDF Køleskab bestemt være noget for dig. Nu kan du få et amerikanerkøleskab i dit eget køkken, som vil pryde og præge rummet. Udtrykket er mere mod det moderne, end Smeg er kendt for, så stilen vil være meget skarp. Læg mærke til, at et amerikanerkøleskab fylder meget, og her er bredden 85 centimeter. Det er en del mere end mange af konkurrenterne.

Vær opmærksom på, at Smeg generelt ikke fremstiller prisvenlige apparater, men her vil du opleve at få rigtig meget for pengene. Det tæller ikke mindst den utrolig store plads, du får til opbevaring – og det er til frost såvel som til køl. Enheden har plads til begge, og fordelingen lyder på 387 liter til køl og 152 liter til frys. Især køle-kapaciteten er utrolig høj.

Stillegående og moderne teknologier

Smeg FQ55FXDF Køleskab brillerer på mange fronter. Det gælder blandt andet inden for støjgener, hvor modellen med et lydniveau på kun 35 dB er meget stillegående. Det gælder også inden for teknologi, for produktet er udstyret med funktioner, som giver maden de bedste forhold.

For eksempel betyder det aktive ion-system, at lugte neutraliseres, og bakterier reduceres, mens Multi-Flow giver en optimal luftfordeling- og cirkulation. Du vil også kunne finde moderne bekvemmeligheder som No Frost, så du slipper for manuel afrimning, samt hurtigfrys, temperaturalarm, elektronisk temperaturstyring, belysning og display i døren. 

Alt i alt det bedste Smeg køleskab til dig, der ønsker et køle/fryseskab i amerikaner-stil.

Fordele

 • Høj kapacitet med 539 liters opbevaring
 • Display i døren
 • No Frost system
 • Aktivt ion-system for at neutralisere lugte og reducere bakterier
Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer

 • Producent: Smeg
 • Type: Køleskab / køle-fryseskab
 • Kapacitet, køledel: 387 liter
 • Kapacitet, frysedel: 152 liter
 • Støjniveau: 35 dB
 • Energiklasse: F
 • Højde: 182,5 centimeter
 • Bredde: 84 centimeter
 • Dybde: 74,5 centimeter

Smeg FAB28RPG5 Køleskab – lavt design med både køl og frys

Redaktionens anbefaling

green-elm4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

Smeg FAB28RPG5 Køleskab

 

Smeg FAB28RPG5 Køleskab kan være det bedste Smeg køleskab til dig, der elsker Smegs vintagestil, og som ønsker en model med både køl og frys. Den er vores anbefaling til dig.

Produktet er også en favorit blandt køberne fra verden rundt, og hos Google modtager varianten i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser. Det er pænt. Køberne hæfter sig især ved, at designet er smukt, og så er der mange gode funktioner, som forbedrer vilkårene for fødevarernes holdbarhed og friskhed.

244 liters køl og 26 liters frys

Smeg FAB28RPG5 Køleskab er et kombineret køle/fryseskab, der ikke fylder ret meget. Højden ligger kun på lidt over halvanden meter, så det vil ikke nå op til loftet. Smart, hvis kvadratmeterne er trange, så du har brug for pladsen til noget andet. Kølekapaciteten ligger på 244 liter, hvilket er passende til en mindre husstand, mens de 26 liters frost ikke er så meget. Fryser du dog kun små portioner ned, eller har du en anden fryser, vil det fint kunne gå.

Du får som nævnt et apparat fra producenten Smeg, og det er ofte lig med et anderledes design med retro/vintage-looket i centrum. Kan du lide stilen, vil det være et ekstra plus. En anden bonus er støjniveauet, der med sine 35 dB ikke er så meget sammenlignet med konkurrenterne. Smart, hvis du let bliver støjgeneret, eller hvis enheden skal placeres tæt på soveværelset.

Moderne teknologier giver fødevarerne bedre opbevaring

Smeg FAB28RPG5 Køleskab er født med flere smarte features og funktioner, som hjælper til at skabe et bedre klima indvendigt. Det inkluderer for eksempel den automatiske DeFrost i køledelen og NoFrost i fryseren, så du slipper for at skulle afrime. Du vil også støde på Multi Flow nedkølingssystemet, der giver en bedre ventilation og indeklima. Det højner fødevarernes friskhed. Ventileret køl sikrer tillige en ensartet og jævn temperatur i hele køleskabet.

Du vil få en maksimal udnyttelse af pladsen med to justerbare hylder, en grøntsagsskuffe, et grøntsagsrum og en special-zone i køleskabet. Flaskeholder og øvrig opbevaring er udnyttet i døren, mens fryseren kommer med blot et fryserum. Energiklassen D ligger lige i midten af skalaen, så energiforbruget vil være pænt uden at være prangende.

Alt i alt det bedste Smeg køleskab til dig, der ønsker et flot vintage-design, en lav højde og en mindre indvendig plads.

Fordele

 • Automatisk DeFrost i køleskabet
 • Multi-Flow Cooling System
 • LED belysning
 • 244 liters kapacitet i køleskabet
 • Justerbare glashylder
Ulemper

 • Lille frysekapacitet

Specifikationer

 • Producent: Smeg
 • Type: Køleskab / køle-fryseskab
 • Kapacitet, køledel: 244 liter
 • Kapacitet, frysedel: 26 liter
 • Støjniveau: 35 dB
 • Energiklasse: D
 • Højde: 153 centimeter
 • Bredde: 60,1 centimeter
 • Dybde: 72,8 centimeter

Købsguide: Dette skal du se efter, når du køber nyt køleskab

Smeg køleskab test

I dag er der placeret et køleskab i alle køkkener. Køleskabet er nemlig et af de vigtigste apparater i et køkken, da det er med til at holde dine madvarer friske og kølige. Der findes et utal af muligheder, når det kommer til at vælge et nyt køleskab. Derfor kan det føles uoverskueligt at finde den helt rigtige model. For hvad skal du overhovedet være opmærksom på? Vi har her lavet en købsguide baseret på gode råd fra Forbrugerrådet Tænk, Good Housekeeping Institute og NYtimes.com.

Valg af type af køleskab
Først og fremmest bør du overveje hvad for et køleskab, du ønsker. Der findes en lang række af modeller på markedet, så du skal finde frem til, hvad der passer bedst til dit behov og dit køkken. Der findes alt lige fra almindelige køleskabe til kølefryseskabe, amerikanerkøleskabe og mange andre modeller. Alle typer af køleskabe har hver deres fordele og ulemper. Du bør derfor overveje, hvad der vil passe bedst til dig og din husstand.

Kig altid på energimærkningen
energimærkeEn af de ting, du altid bør tage et kig på, er energimærkningen. Energimærkningen viser nemlig, hvor meget energi køleskabet forbruger på et år. Her bør du gå efter modeller, der som minimum er placeret i energiklasse B. Dog er det en fordel at vælge et nyt køleskab med enten energimærkningen B eller A. Jo bedre energimærkningen er, jo mere energieffektiv er køleskabet.

Køleskabets kapacitet
I og med at køleskabe kommer i så mange forskellige typer og former, vil du opleve, at der er stor forskel på kapaciteten. Når du vælger et køleskab, skal du derfor være opmærksom på dette. Valg af kapacitet afhænger af, hvor mange I er i husstanden. Jo flere personer, der er i din husstand, jo større bør køleskabet være. Det vil være ærgerligt at ende med et nyt køleskab, der er alt for småt, fordi du ikke var opmærksom på kapaciteten.

Køleskabets funktioner
Et køleskab kan komme med et hav af forskellige funktioner. Mens du måske ønsker nogle funktioner, kan det være, at der er andre funktioner, du ikke har brug for. Prøv at tage et kig på hvilke funktioner et køleskab kan indeholde. Det giver dig en idé om, hvad du lige netop har brug for. Disse funktioner kan omfatte alt lige fra et MultiFlow-system til en elektronisk temperaturkontrol eller en LED-belysning.

Hvad er dit budget?
prisFor at indskrænke din søgning efter et nyt køleskab på bedst mulig vis bør du altid lave et budget. Hvor mange penge ønsker du at bruge på et køleskab? Det er værd at overveje, da du kan finde køleskabe i alle prisklasser. Ved at lave et budget ender du ikke med at forelske dig i en model, du ikke har råd til at købe. I stedet kan du koncentrere dig om at kigge på de køleskabe, der er inden for dit budget.


Sådan holder du dit køleskab rent

hold køleskabet rent

At rengøre dit køleskab jævnligt er yderst vigtigt for at holde det pænt og rent. Rengør du ikke dit køleskab, vil der hurtigt ophobe sig en masse skidt og snavs. Og det er ikke ideelt, da det er her, at du placerer størstedelen af dine madvarer. Derfor er det en fordel, at du bevarer et rent og sundt miljø i dit køleskab. 

Helt generelt bør du rense dit køleskab minimum hver anden måned. Men hvordan rengør du så dit køleskab på bedst mulig vis? Det gennemgår vi her baseret på artikler fra Cnet.com, Good Housekeeping Institute og NYtimes.com.

Tøm hele køleskabet
Til at starte med skal du tømme hele dit køleskab. Bakterier kan formere sig hurtigt ved stuetemperatur. Derfor er det en god idé, at du placerer mejeriprodukter, kød og andre fødevarer, der skal holdes nedkølet, i en køletaske eller lignende imens.

Du kan eksempelvis rengøre dit køleskab inden dit ugentlige indkøb, så der er mindst mulig mad i køleskabet. Når du fjerner al indhold fra køleskabet, så husk at tjekke holdbarhedsdatoen på alle produkter. Er der nogle madvarer, som er for gamle, bør du smide dem ud.

Vask hylder samt frugt- og grøntsagsskuffer
Når du har fjernet alle madvarer fra køleskabet, skal du tage skuffer og hylder ud.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du fjerner hylderne korrekt, så kig i køleskabets manual. Vask derefter hylderne og skufferne grundigt med opvaskemiddel og varmt vand.

Hvis hylderne (eller andre aftagelige dele) er lavet af glas, er det bedst at lade dem nå stuetemperatur førend, du vasker dem. Det reducerer nemlig risikoen for, at de bliver beskadiget i det varme vand.

Kan du se, at der er skidt og snavs i de små revner i hylderne, kan du eventuelt bruge en tandstik eller noget andet småt til at fjerne det.

Slut af med at skylle hylderne og skufferne i rent vand og lad dem derefter tørre naturligt, inden du sætter dem på plads igen. Du kan også tørre dem med et rent og tørt viskestykke.

Rens køleskabet indvendigt
Nu er det tid til at rense køleskabet indvendigt. Det er ikke nok blot at vaske diverse hylder og skuffer.

Der er stadig mange overflader i køleskabet, som kan være beskidte. Her skal du ikke benytte dig af varmt vand, da det kan hæve temperaturen i køleskabet.

Og det vil ikke være godt, da du så ikke kan putte madvarerne tilbage igen lige med det samme.

I stedet skal du blot rense køleskabet indvendigt med en klud, koldt vand og en smule opvaskemiddel.

Vær opmærksom på rillerne på siderne af køleskabet, hvor hylderne er placeret.

Her kan du typisk finde en del snavs, som du bør fjerne. Det kan du bruge en vatpind til, hvis det ikke er nok at bruge en klud. Tør indersiden af køleskabet grundigt med et rent viskestykke, når du er færdig.

Rengør køleskabets ydre overflader
Køleskabet skal naturligvis også rengøres udvendigt. Du må endelig ikke overse dette, da der også kan samle sig en masse snavs på eksempelvis håndtaget. Du kan blot bruge en våd klud med opvaskemiddel og så rense alle overflader.

Andre tips til at holde dit køleskab rent

rent køleskab

Udover at rense dit køleskab regelmæssigt er der også andre ting, du kan gøre for at holde det så rent og organiseret som muligt.

Brug kurve
Tag et kig i et supermarked eller lignende og køb nogle billige plastikkurve. Små plastikkurve er ideelle til at placere forskellige madvarer i, der ofte bare ligger og flyder rundt omkring i køleskabet.

Det kan eksempelvis være, at du samler al ost i en kurv. På den måde holdes dit køleskab organiseret, hvilket kan hjælpe med at holde det rent i sidste ende.

Fjern rod
Chancerne for, at der er en masse ting i dit køleskab, der ikke behøver at være der, er ret store.

Faktisk opbevarer mange mennesker ting i køleskabet, der slet ikke behøver at være der såsom kartofler. Hvis dette er tilfældet, er det en god idé at placere disse madvarer andre steder.

Pak ting ud af plastikposer
Når du køber frugt og grønt, vil det ofte blive lagt ned i en plastikpose. Der er ingen grund til at lade dem blive i denne pose.

Put dem i stedet i en kurv i frugt- og grøntsagsskuffen eller lad dem ligge løst, hvis du har en mindre skuffe. Det gør det nemmere at overskue, hvad du rent faktisk har i din skuffe.

Hav kun et enkelt produkt af hver ting i køleskabet
Hvis du vil holde dit køleskab ryddeligt, skal du lave en regel med, at der kun må være en enkel flaske eller et enkelt produkt af hver ting i køleskabet.

Det vil sige, at du kun skal have en ketchup, en sennep og en remoulade i stedet for to eller tre af hver ting.

Hvis det er uåbnet, kan du sagtens placere disse ting i et køkkenskab uden bekymring. Det bliver det ikke dårligt af.

Undgå tallerkener i køleskabet
Når du er i gang med at holde orden i dit køleskab, bør du også lave en regel med, at der ikke må placeres tallerkener i det.

I stedet skal du placere madrester fra aftensmaden m.m. i beholdere med et låg. Dette reducerer spild og skidt i køleskabet.

Lav hylder til specifikke madvarer
En anden god ting er at lave hylder til specifikke madvarer. Den nemmeste måde at organisere dit køleskab på er nemlig ved at udpege en bestemt type mad til hver hylde.

Dette eliminerer tiden, du bruger på at finde noget bestemt, mens det samtidigt også gør dit køleskab mere ryddeligt.

Put kød i en pose
Hvis du har købt kød i supermarkedet, du ikke putter i fryserne med det samme, så lad det blive i en gennemsigtig pose, når du placerer det i køleskabet. Dette vil sikre, at eventuel saft fra kødet bliver fanget i posen og ikke ender i dit køleskab.


Almindelige problemer med køleskabet du selv kan løse

handymanEr dit køleskab utæt, og er der vand over hele gulvet? Eller lugter dit køleskab meget grimt hele tiden?

Uanset hvad problemet er, vil der som regel være en løsning på det. Mange problemer er ofte ret almindelige.

Og disse kan du rent faktisk helt selv klare uden at betale en fagmand til at klare det for dig.

Her kan du se nogle af de mest almindelige problemer med køleskabe, og hvordan du selv kan løse dem baseret på artikler fra Forbrugerrådet Tænk og Cnet.com.

Bliver maden i dit køleskab hele tiden vådt?
Er dette tilfældet, vil det som regel være madvarer, du har placeret helt bagerst i køleskabet.

Hvis dine madvarer rører ved den bagerste væg, er der stor sandsynlighed for, at de bliver våde.

Dit køleskab vil nemlig afrime sig pr. automatik regelmæssigt, hvorfor rim, is m.m. vil smelte og ryge ned på dine madvarer.

Det kan også være fordi, at dine madvarer er blevet frosne af at stå for tæt på bagvæggen.

De vil herved blive våde, når de tør op. For at undgå dette problem bør du blot lægge mærke til, om du placerer dine madvarer alt for tæt på den bagerste væg i køleskabet.

Lugter dit køleskab?
lugtDer er ikke noget værre end et køleskab, der lugter grimt. Som regel er det fordi, at du har mugne og gamle madvarer i køleskabet.

Men det kan også være fordi, at madrester er løbet ud gennem køleskabets afløbshul, hvilket ligeledes kan give en grim lugt.

Dette problem kan løses ved, at du altid sørger for at rydde op i dit køleskab, så du undgår gamle og rådne madvarer. Det vil helt sikkert hjælpe med at bevare et lugtfrit køleskab.

Er der vand i køleskabets bund?
Vand i bunden af køleskabet sker ofte på grund af, at selve afløbet er stoppet til. Det gør, at vandet ikke kan løbe ud, hvorefter det placeres i bunden af køleskabet i stedet.

Du undgår vand i bunden af dit køleskab ved regelmæssigt at rense afløbet.

Det kan du eventuelt gøre med en vatpind eller en anden mindre genstand. Det kan eksempelvis være en piberenser.

Støjer dit køleskab meget?
støjEt andet almindeligt problem med et køleskab er støj.

Du har måske bemærket, at dit køleskab er begyndt at larme ekstra meget den seneste tid.

Et køleskab vil altid støje en smule, men det bør aldrig være særlig højt.

Hvis du lige pludselig bemærker en ændring i lydniveauet, kan det være på grund af, at dit køleskab er placeret for tæt på en væg. Det kan ligeledes være, at køleskabet ikke står i vater.

Her kan du prøve at tjekke, om det er tilfældet. Hvis dit køleskab eksempelvis står for tæt på en væg, er det bare med at rykke det ud. Det skulle gerne afhjælpe larmen fra køleskabet, så du ikke længere bliver generet af støjen.

Synes du ikke, at dit køleskab køler optimalt?
Endnu et problem kan være, at du har lagt mærke til, at dit køleskab ikke køler optimalt.

Hvis dit køleskab ikke har en kold nok temperatur, kan det skyldes flere årsager.

Nogle af disse årsager kan du selv ordne, mens du har brug for en fagmand til at klare de andre. Der findes nemlig flere forskellige former for løsninger på dette problem.

Først og fremmest kan du tjekke, om dit køleskab overhovedet køler. Det gør du ved at placere et glas vand i dit køleskab, hvorefter du kan måle vandets temperatur.

Der skal dog lige gå omkring fire til seks timer, før du måler temperaturen.

kølerDu bør også altid tjekke, om dit køleskab overhovedet er tilsluttet til strømmen. Der kan være sket en fejl eller lignende. Prøv at slukke og tænde for kontakten.

Du kan eventuelt prøve at sætte en anden enhed til for at se, om det er stikkontakten, der er problemer med, eller om det rent faktisk er selve køleskabet.

En anden ting, du bør tage et kig på, er selve køleskabsdøren. Hvis døren ikke lukker helt tæt, vil den kolde luft slippe ud. Det medfører, at temperaturen i køleskabet stiger, hvorfor det ikke vil køle dine madvarer optimalt.

Sidst men ikke mindst kan du tjekke termostaten. Er den ødelagt, eller virker den, som den skal?

Du kan prøve at skrue termostaten en smule ned og herefter måle køleskabets temperatur.

Hvis termostaten er defekt, skal du have fat i en fagmand for at få den skiftet ud.

Er der ingen af disse ting, der virker, er det værd at kontakte en fagmand eller en reparatør, der kan hjælpe dig med at fikse dit køleskab. I værste tilfælde kan det være, at du har brug for et helt nyt køleskab.

Overvej at købe et nyt køleskab
Forhåbentlig har disse enkle trin fastsat, hvad der er galt med dit køleskab. Vi håber også, at du har fået løst problemet uden brug af nogle specielle værktøjer, noget besvær eller en fagmand.

Det er altid bedst at løse problemerne selv, da du herved kan spare en del penge.

Dog er der nogle problemer, som ikke kan løses af hverken dig selv eller en reparatør. Her bør du overveje at investere i et nyt køleskab, så du er sikret et køleskab, der rent faktisk virker.


Sådan er køleskabene blevet testet

testMange forskellige køleskabe bliver testet og anmeldt af ekspertkilder, som bedømmer modellerne ud fra bestemte faktorer. Men hvordan bliver køleskabene så testet?

Det kan du læse mere om her baseret på artikler fra Which.co.uk her og her samt Forbrugerrådet Tænk her og her.

Køleskabene testes ud fra anbefalede indstillinger
Alle køleskabene bliver testet ud fra de anbefalede indstillinger, som kan findes i den medfølgende manual fra den specifikke producent. Derudover tjekker ekspertkilderne også, at køleskabets indstillinger er de mest optimale, inden de går i gang med testen.

Sådan bliver de forskellige faktorer bedømt

Energiforbrug
En af de faktorer, som eksperterne bedømmer, er energiforbruget. Energiforbruget bliver målt ved køleskabets mest optimale indstillinger.

Desuden bliver det bedømt ud fra den anvendelige volumen samt på baggrund af, at husstanden handler mad ind en gang om ugen.

Det vil sige, at køleskabet ikke bliver åbnet lige så meget, som hvis der blev handlet op til flere gange i løbet af en uge. Dette har nemlig en indvirkning på køleskabets forbrug af energi.

Brugervenlighed
brugervenligEkspertkilderne tager også et kig på køleskabets brugervenlighed.

Dette bedømmes ud fra en samlet vurdering af diverse parametre såsom brugervejledningen, håndteringen af køleskabet, de forskellige indstillinger m.v.

Herved får eksperterne et overblik over, hvor brugervenligt det er at gøre brug af det specifikke køleskab.

Støjniveau
Når det kommer til støjniveauet, bliver det bedømt både subjektivt og objektivt. Er der tale om den objektive måling, sker dette ud fra selve køleskabets lydniveau. Den subjektive måling bedømmes i stedet af tre individer.

Funktion
En anden ting, som eksperterne bedømmer, er selve køleskabets funktion. Dette er en samlet bedømmelse af både funktionen og temperaturstabiliteten.

Dog er det vigtigt, at enheden er indstillet ved den indstilling, som er angivet i den medfølgende manual.

Temperatur
temperaturEksperterne bedømmer også køleskabets temperatur.

Denne bedømmelse er baseret på temperaturmålinger flere steder i køleskabet.

Der bliver taget et kig på, hvor godt selve producentens anbefalede temperatur rammes, temperaturforskellene samt, om der er temperaturer i køleskabet, som enten er for lave eller for høje. Køleskabene bliver desuden testet ved rumtemperaturer på både 20 grader og 10 grader.

Kølekapacitet
Sidst men ikke mindst bliver køleskabene testet på baggrund af deres kølekapacitet.

Her vurderer eksperterne de forskellige køleskabe ud fra, hvor hurtige de er til at køle en stor mængde af madvarer ned. Det er for at teste køleskabet i forhold til, hvis der købes en del madvarer på samme tid, hvor køleskabet næsten fyldes helt op.


Historien om Smeg

smeg logo

Det populære mærke Smeg blev etableret af Vittorio Bertazzoni fra Guastalla. Dette er en by nær Reggio Emilia i Norditalien.

I dag er Smeg en verdensførende producent, når det kommer til husholdningsapparater. Det er et mærke, der især er kendt for deres stilfulde retrodesign.

Smeg går langt tilbage i tiden, da de startede helt tilbage i det 19. århundrede.

Her begyndte grundlæggeren Bertazzoni som smed. Han blev dog efterfølgende passioneret omkring at bygge og lave madlavningsapparater i stedet. Han blev mere og mere passioneret omkring dette, hvorfor det endte med at blive starten på Smeg.

I 1950’erne blev Smegs første gaskomfur med en automatisk tændingsfunktion lanceret. Gaskomfuret havde ydermere en sikkerhedsventil, en timer samt flere kogeprogrammer. De fortsatte med at lancere nye og spændende produkter.

I 1963 kom der eksempelvis vaskemaskiner og opvaskemaskiner til i deres sortiment.

Og i 1970 producerede Smeg en opvaskemaskine på 60 centimeter med en kapacitet på 14 kuverter, som den allerførste producent på markedet.

Smeg blev ved med at udvide deres sortiment af produkter. I 1970’erne lancerede de nemlig også indbyggede kogeplader og ovne.

Endvidere lavede Smeg diverse partnerskaber med anerkendte arkitekter og designere, som hjalp dem med at designe deres produkter.

I 1990’erne kom der desuden de kendte 50’er-køleskabe på markedet, som er kendt for deres smarte retro-design. Disse køleskabe er nok Smegs mest ikoniske produkt, som mange er vilde med over hele verden.

Selvom Smeg som regel er kendt som en producent, der laver husholdningsapparater, laver de faktisk andet end det. De har nemlig med tiden også bevæget sig stille og roligt ind på andre områder.

De har blandt andet fået gang i afdelinger, der håndterer alt lige fra instrumenter til sundhedsindustrien til produkter til restauranter.

I dag bliver Smeg drevet af tredjegenerationen af iværksættere fra Bertazzoni-familien. De holder dog stadig mindet om starten på virksomheden i live med det italienske navn: “Guastalla Emilia Enamel Works”.


Gennemgang af testkilder

BBCgoodfood.com 🇬🇧
BBCgoodfood.com er et britisk magasin, som skriver nyheder fra både ind- og udland. De beskæftiger sig med alt lige fra politik til sport, underholdning m.m. Derudover tester og anmelder de forbrugerprodukter. Her har de lavet en test af Smeg FC182PXN, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med en bred vifte af emner inden for det danske forbrugerliv. Det gør de blandt andet ved at lave vurderinger og tests af forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang er der tale om en test af kølefryseskabe heriblandt Smeg FC370X2PE.

Du kan læse hele testen hos Forbrugerrådet Tænk her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis du kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan du købe adgang til testene enkeltvis.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk sammenligner et hav af forskellige former for elektroniske produkter. Det gør de som en hjælp til forbrugerne, så de får nemmere ved at vælge de bedste produkter på markedet. I denne omgang har Kagoo.co.uk testet og anmeldt Smeg FAB28RBL3, Smeg FC370X2PE og Smeg FQ60X2PE.

Ønsker du at læse hele testen af Smeg FAB28RBL3, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Smeg FC370X2PE, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele testen af Smeg FQ60X2PE, kan du klikke ind her.

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv. Dette inkluderer tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her testet forskellige køleskabe heriblandt Smeg FAB28RBL3 og Smeg FQ60X2PE, der begge har fået en middel bedømmelse.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis du kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan du købe adgang til testene enkeltvis. 

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, som har et mål om at hjælpe forbrugerne med at vælge de bedste produkter på markedet. Det gør de blandt andet ved at teste og anmelde en lang række af forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Smeg FAB28RBL3, Smeg FAB30LBL3, Smeg FAB32RBL3 og Smeg FAB30RBL3.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Smeg FAB28RBL3, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Smeg FAB30LBL3, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Smeg FAB32RBL3, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Smeg FAB30RBL3, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et dertilhørende stort brugerunivers. Brugerne kan blandt andet læse anmeldelser fra verden rundt, og her gælder det forskellige Smeg køleskabe:

Anmeldelserne af Smeg FAB32RCR5 Køleskab er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Smeg FQ55FXDF Køleskab er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Anmeldelserne af Smeg FAB28RPG5 Køleskab er fundet: December 2021
Du kan læse anmeldelserne her


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke der rette køleskab i denne test, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Skab dig et overblik over markedets forskellige testvindende modeller med vores generelle køleskab test, eller fordyb dig i vores række af producent-specifikke tests.

Her finder du blandt andet vores Liebherr køleskab test, vores Siemens køleskab test, vores Bosch køleskab test og vores Electrolux køleskab test, der alle indeholder testvindende og topscorende modeller.

Om du har brug for et integreret køleskab eller et fritstående køleskab, hjælper vi også gerne med gode artikler om dette.

Et af danskernes fortrukne valg, når det kommer til køleskabe, er de praktiske køleskabe med fryser også kaldet et køle-fryseskab. Disse modeller er specielt populære i de mindre husstande samt sommerhuse.

Har du derimod godt med plads og gerne vil have alle de nyeste features inden for køleskabsteknologi, kunne det rette valg for dig være et amerikanerkøleskab.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve vores fryser tests. Her kan du læse vores fryseskab test, vores kummefryser test og vores skabsfryser test, der alle indeholder testvindende og topscorende modeller.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Køleskabe:


Smeg FAB28RBL3

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
72 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Smeg FAB28RBL3

.
Smeg FAB28RBL3 er blevet testet og anmeldt af tre ekspertkilder, hvilket inkluderer Which.co.uk, Råd & Rön samt Kagoo.co.uk. Alle eksperter er begejstrede for køleskabet, som de har givet mange rosende ord med på vejen. De tre eksperter finder både fordele og ulemper ved modellen, men har alle givet den en høj score.

Godt designet og energivenligt køleskab, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Smeg FAB28RBL3 et godt køleskab. Eksempelvis skriver eksperterne fra Which.co.uk, at Smeg FAB28RBL3 ”har en imponerende energieffektivitet”, men at det til gengæld er temmelig dyrt.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk hæfter sig ligeledes ved, at Smeg FAB28RBL3 er ”et godt bygget og godt designet køleskab”. De noterer, ligesom Which.co.uk, at modellen er ”fremragende, når det kommer til strømforbruget”. Kagoo.co.uk skriver desuden, at køleskabet ”er meget økonomisk” og har ”en god kapacitet”.

Energibesparende køleskab med fryser

Med Smeg FAB28RBL3 får man et energibesparende køleskab, der er placeret i energiklasse A. Dette er den bedste ende af energiskalaen, hvorfor man får et køleskab, som ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer Smeg FAB28RBL3 med både en sektion med et køleskab og en sektion med en fryser. Selve køleskabet har en kapacitet på 223 liter, mens fryseafdelingen kan rumme op til 26 liter. Modellen er derfor velegnet til en familie på omkring tre til fire personer.

Lydniveauet er desuden lavt, så Smeg FAB28RBL3 vil ikke støje meget i køkkenet eller i resten af hjemmet. Det er nemlig på 38 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB.

Funktionelt køleskab med Life Plus Zone

Smeg FAB28RBL3 er et funktionelt køleskab med en praktisk indretning. Køleskabet har to justerbare hylder, en frugt- og grøntsagsskuffe samt en Zero-zone. Dette hjælper maden med at holde sig frisk i længere tid. Der kan også findes en flaskehylde.

Takket være køleskabets luftcirkulationsblæser vil temperaturen forblive ensartet i hele køleskabet. Det bidrager til at bevare madens friskhed og konsistens i en endnu længere periode. Der er ydermere en Life Plus Zone i bunden af køleskabet, som sørger for de helt optimale betingelser for både fisk og kød.

Sidst men ikke mindst kommer Smeg FAB28RBL3 med LED-lys, som tænder, når køleskabslågen bliver åbnet. Det giver et godt overblik over alle hylder, så man nemt kan finde det, man leder efter.

Mål og vægt ved Smeg FAB28RBL3:
🌀 Højde: 153 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 72,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 71,10 kilo

Specifikationer ved Smeg FAB28RBL3:
🔴 Type: Fritstående køleskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 223 liter
🔴 Frysekapacitet: 26 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 139 kWh/år
🔴 Støjniveau: 38 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FAB28RBL3:
LED-lys
Har en fryser
Life Plus Zone
Zero-zone
Energivenlig

Her kan du se en præsentationsvideo af Smeg FAB28RBL3. Videoen er produceret af Smeg:


Kølefryseskabe:


Smeg FAB30LBL3

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Smeg FAB30LBL3

 

.
Det britiske testmagasin Which.co.uk har testet og anmeldt Smeg FAB30LBL3, som de har kåret til et ”Best Buy”. Dette har de blandt andet gjort, da det er et godt og stilfuldt kølefryseskab. Til gengæld er det temmelig dyrt.

Rummeligt og energieffektivt kølefryseskab

Med Smeg FAB30LBL3 får man et rummeligt og energieffektivt køleskab, der er placeret i energiklasse A. Da dette er den bedste ende af energiskalaen, forbruger modellen ikke meget strøm på et år.

I og med at der er plads til 222 liter i køleskabsafdelingen og 72 liter i fryseafdelingen, er det velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Selve lydniveauet er på blot 37 dB, hvorfor det ikke støjer meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Automatisk afrimning og MultiFlow

Smeg FAB30LBL3 er et praktisk kølefryseskab, der er forsynet med en automatisk afrimningsfunktion. Det sikrer, at man ikke selv manuelt behøver at afrime fryseren, da den selv sørger for dette.

Derudover kommer Smeg FAB30LBL3 med funktionen MultiFlow. Takket være denne funktion køles køleskabet ensartet på alle hylder. Det sørger for, at madvarerne konstant har den optimale temperatur, så de holdes friske i længere tid.

God indretning

Smeg FAB30LBL3 er indrettet på en funktionel og fleksibel måde, hvor der er plads til mange forskellige madvarer.

Selve køleskabet er udstyret med tre justerbare glashylder og en enkelt frugt- og grøntsagsskuffe. Åbner man køleskabslågen, vil et LED-lys tænde, så man altid har et godt overblik.

Fryseafdelingen er forsynet med en plastikskuffe og en hylde, der har god plads til alle de forskellige frysevarer.

Mål og vægt ved Smeg FAB30LBL3:
🌀 Højde: 172 centimeter
🌀 Bredde: 60,1 centimeter
🌀 Dybde: 72,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 93,50 kilo

Specifikationer ved Smeg FAB30LBL3:
🔴 Type: Fritstående kølefryseskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 222 liter
🔴 Frysekapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 156 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FAB30LBL3:
LED-lys
Fleksibel indretning
MultiFlow
Automatisk afrimning
Energimærkning A


Smeg FAB32RBL3

God bedømmelse hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Smeg FAB32RBL3

 

.
Smeg FAB32RBL3 er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk, der har givet kølefryseskabet en god bedømmelse. De er nemlig vilde med dens retrodesign samt gode funktioner. Dog mener de, at modellen er forholdsvis dyr.

Stort kølefryseskab med LED-belysning

Smeg FAB32RBL3 er et stort kølefryseskab med en kapacitet på 204 liter i køleskabsafdelingen, mens fryseafdelingen har plads til 97 liter. Modellen er derfor velegnet til en familie på tre til fire personer.

Indersiden af køleskabet bliver oplyst af en besparende LED-belysning, hvorfor man altid har et godt overblik over alle hylder. Kølefryseskabet er desuden placeret i energiklasse A, så det forbruger ikke meget el på et år.

NoFrost-funktion og elektronisk temperaturkontrol

Med Smeg FAB32RBL3 får man et kølefryseskab, der er nemt at vedligeholde. Fryseren er nemlig forsynet med en NoFrost-funktion, der modvirker ophobningen af rim og frost. Det vil sige, at man ikke selv behøver at stå for afrimningen, da den selv klarer dette automatisk.

Derudover kommer Smeg FAB32RBL3 med en blæser, der sikrer en ensartet fordeling af den kolde luft for at bevare madens friskhed i længere tid. Temperaturen i køleskabet kan ydermere justeres via den elektroniske temperaturkontrol.

Indretning med plads til mange madvarer

Både køleskabsafdelingen og fryseafdelingen i Smeg FAB32RBL3 er indrettet på en optimal måde, så der er plads til mange madvarer. Køleskabet er forsynet med tre justerbare glashylder og en frugt- og grøntsagsskuffe.

I køleskabslågen er der ydermere to justerbare hylder og en flaskeholder. Der kan desuden findes en beholder til æg. Fryseren har derimod to skuffer, en hurtigt frysende skuffe samt en bakke til isterninger.

Lydniveauet er sidst men ikke mindst på 37 dB, så man bliver ikke generet af støj fra enheden. Til sammenligning har en normal samtale nemlig et lydniveau på omkring 60 dB.

Mål og vægt ved Smeg FAB32RBL3:
🌀 Højde: 196,8 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 72,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 95,90 kilo

Specifikationer ved Smeg FAB32RBL3:
🔴 Type: Fritstående kølefryseskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 204 liter
🔴 Frysekapacitet: 97 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 178 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FAB32RBL3:
Hurtigt frysende skuffe
Elektronisk temperaturkontrol
NoFrost-funktion
LED-lys
Ensartet fordeling af den kolde luft


Smeg FC182PXN

4.3 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin BBCgoodfood.com

Smeg FC182PXN

 

.
Smeg FC182PXN er blevet testet og anmeldt af det britiske magasin BBCgoodfood.com. De britiske eksperter er begejstrede for kølefryseskabet, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Dette har de blandt andet gjort på grund af dets praktiske funktioner og gode indretning. Til gengæld er de mindre vilde med, at Smeg FC182PXN er en smule vanskelig at rengøre.

Flot og funktionelt kølefryseskab, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra det britiske magasin BBCgoodfood.com er Smeg FC182PXN et flot og funktionelt kølefryseskab, som de fleste vil elske at have stående i deres køkken.

Eksperterne skriver eksempelvis, at Smeg FC182PXN får deres fulde anbefaling, når det kommer til både designet, enkelheden og funktionaliteten.

De hæfter sig ydermere ved, at Smeg FC182PXN kommer med flere praktiske funktioner, som de er glade for. Dog mener de, at det er en smule ærgerligt, at man ikke har mere kontrol over selve temperaturen.

Rummeligt kølefryseskab

Med Smeg FC182PXN får man et rummeligt kølefryseskab, der er velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Køleskabsafdelingen har plads til op til 208 liter, mens fryseafdelingen kan rumme op til 94 liter.

Samtidigt er Smeg FC182PXN placeret i energiklasse B. Dette er i den bedre ende af energiskalaen, hvorfor modellen ikke forbruger meget energi på et år. Det er ikke kun en fordel for miljøet, men også for pengepungen.

Selve lydniveauet er på 42 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, så man skal ikke forvente, at enheden støjer meget.

Automatisk afrimningsfunktion

Smeg FC182PXN er forsynet med en NoFrost-funktion, som sørger for, at ophobningen af rim og frost i fryseren forbliver minimal. Det gør den ved automatisk at afrime fryseren jævnligt, så man ikke selv behøver at gøre det.

Derudover kommer Smeg FC182PXN med en god indretning. I køleskabet kan der findes to justerbare hylder, en frugt- og grøntsagsskuffe, en Life Plus Zone samt en æggebakke. I fryseren er der tre skuffer og to beholdere til isterninger.

Alle madvarer forbliver friske i lang tid i køleskabet takket være MultiFlow. Denne funktion sørger nemlig for den samme temperatur på alle hylder. Sidst men ikke mindst har Smeg FC182PXN en LED-belysning i køleskabet, så det altid er godt oplyst.

Mål og vægt ved Smeg FC182PXN:
🌀 Højde: 186 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 72 kilo

Specifikationer ved Smeg FC182PXN:
🔴 Type: Fritstående kølefryseskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 208 liter
🔴 Frysekapacitet: 94 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 263 kWh/år
🔴 Støjniveau: 42 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FC182PXN:
NoFrost
LED-lys
MultiFlow
Life Plus Zone
God indretning


Smeg FAB30RBL3

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Smeg FAB30RBL3

 

.
Smeg FAB30RBL3 er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk, der har givet kølefryseskabet mange rosende ord med på vejen. De har lavet en test af modellen ud fra forskellige parametre såsom brugervenlighed, ydeevne, design m.m., hvorefter de har givet den en bedømmelse. Her er de endt med at kåre Smeg FAB30RBL3 til et ”Best Buy”.

Energibesparende og støjsvagt kølefryseskab

Smeg FAB30RBL3 er et energibesparende og støjsvagt kølefryseskab, der er placeret i energiklasse A. Dette er den bedste placering på energiskalaen, hvorfor enheden er yderst energieffektiv.

Samtidigt har Smeg FAB30RBL3 et lydniveau på 37 dB, så det støjer ikke meget. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Der er ydermere god plads i Smeg FAB30RBL3 både i køleskabs- og i fryseafdelingen. Mens køleskabsafdelingen har plads til 222 liter, har fryseren en kapacitet på 72 liter.

MultiFlow og automatisk afrimning

Med Smeg FAB30RBL3 får man et praktisk kølefryseskab, der sørger for at holde madvarerne friske i lang tid. Takket være MultiFlow-funktionen holdes madvarerne ved den optimale temperatur på alle hylder ved at sende afkølet luft i alle retninger.

Derudover kommer Smeg FAB30RBL3 med en automatisk afrimningsfunktion, der klarer afrimningen helt automatisk. Herved behøver man ikke selv at give sig i kast med dette regelmæssigt.

LED-belysning i køleskabet

Når man åbner køleskabsdøren i Smeg FAB30RBL3, vil der tænde en LED-belysning. Denne belysning er ikke kun strømbesparende, men giver også et godt overblik over alle hylder og skuffer. På den måde kan man hurtigt finde det, man leder efter.

Køleskabet er indrettet med tre justerbare hylder af glas og en frugt- og grøntsagsskuffe. Fryseren har en stor skuffe, hvor der er god plads til forskellige former for frosne madvarer.

Mål og vægt ved Smeg FAB30RBL3:
🌀 Højde: 172 centimeter
🌀 Bredde: 60,1 centimeter
🌀 Dybde: 72,8 centimeter
🌀 Nettovægt: 93,50 kilo

Specifikationer ved Smeg FAB30RBL3:
🔴 Type: Fritstående kølefryseskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 222 liter
🔴 Frysekapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: A
🔴 Årligt energiforbrug: 156 kWh/år
🔴 Støjniveau: 37 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FAB30RBL3:
LED-belysning
MultiFlow
Automatisk afrimningsfunktion
Lavt lydniveau
Energimærkning A


Smeg FC370X2PE

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
80 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Smeg FC370X2PE

 

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Smeg FC370X2PE, som de har givet henholdsvis en god bedømmelse samt 80 ud af 100 point. Begge eksperter har testet kølefryseskabet ud fra forskellige faktorer, hvorefter de er nået frem til deres bedømmelse.

Fremragende kølefryseskab, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Kagoo.co.uk er Smeg FC370X2PE et ”fremragende kølefryseskab” med et flot design, der vil passe ind i de fleste køkkener. Eksperterne skriver, at Smeg FC370X2PE er ”yderst stille” og ”af høj kvalitet”, så det kan holde i mange år frem i tiden.

Kagoo.co.uk fremhæver ydermere, at Smeg FC370X2PE ”køler de friske madvarer ekstra godt” samt, at ”der er god plads i både køleskabet og i fryseren”. Dog nævner eksperterne også, at det kan være en smule svært at åbne skufferne.

Velegnet til en familie med tre til fire personer

Med Smeg FC370X2PE får man et kølefryseskab, der er velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Køleskabet har nemlig en kapacitet på 219 liter, mens fryseren har plads til op til 99 liter. Samtidigt er modellen placeret i energiklasse B, så den forbruger ikke meget el på et år.

Takket være den automatiske afrimningsfunktion NoFrost vil fryseren afrime sig selv regelmæssigt, så man slipper for selv at gøre det. Desuden er køleskabsafdelingen forsynet med et MultiFlow-system, som forbedrer luftcirkulationen, så madvarerne holdes friske i længere tid.

Når man åbner køleskabsdøren i Smeg FC370X2PE, vil der tænde et LED-lys. Det giver et godt overblik, så man altid kan finde det, man leder efter. På lågen kan man desuden justere temperaturen via displayet.

Praktisk indrettet

Smeg FC370X2PE er indrettet på en praktisk måde i både køleskabs- og i fryseafdelingen. Køleskabet er udstyret med to justerbare glashylder, en frugt- og grøntsagsskuffe samt en flaskehylde. Der er også tre hylder i lågen samt en Life Plus Zone, hvor fugtigheden er ideel.

I fryseren er der et rum med en hylde til isterninger, tre opbevaringsskuffer og en zone for hurtig indfrysning. Hurtig indfrysning er med til at bevare madens smag og øger samtidigt friskheden samt holdbarheden.

Sidst men ikke mindst har Smeg FC370X2PE et lydniveau på 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Mål og vægt ved Smeg FC370X2PE:
🌀 Højde: 184,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 65 centimeter
🌀 Nettovægt: 75 kilo

Specifikationer ved Smeg FC370X2PE:
🔴 Type: Fritstående kølefryseskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 219 liter
🔴 Frysekapacitet: 99 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 264 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FC370X2PE:
Life Plus Zone
Zone med hurtig indfrysning
NoFrost-funktion
MultiFlow
LED-belysning

Her kan du se en præsentationsvideo af Smeg FC370X2PE. Videoen er produceret af AO.com: 


Amerikanerkøleskabe:


Smeg FQ60X2PE

78 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk
Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Smeg FQ60X2PE

 

.
Smeg FQ60X2PE er blevet testet og anmeldt af det britiske testmagasin Kagoo.co.uk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der begge er begejstrede for amerikanerkøleskabet. Eksperterne har nemlig givet enheden henholdsvis 78 ud af 100 point og en middel bedømmelse.

Stort amerikanerkøleskab med gode funktioner, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Kagoo.co.uk er Smeg FQ60X2PE et stort og flot amerikanerkøleskab, der er perfekt til familier, som ønsker denne type af køleskab. Eksperterne skriver i deres anmeldelse, at Smeg FQ60X2PE kommer med en lang række af gode funktioner, som de er glade for.

Eksempelvis fremhæver Kagoo.co.uk, at Smeg FQ60X2PE er forsynet med alt lige fra en ismaskine til en Life Plus Zone. De mener, at det alt i alt er et fremragende amerikanerkøleskab. Dog bør man overveje, om man har plads til enheden, da den fylder forholdsvis meget.

Rummeligt og praktisk amerikanerkøleskab

Med Smeg FQ60X2PE får man et rummeligt og praktisk amerikanerkøleskab. Modellen har en kølekapacitet på 376 liter, mens der er plads til op til 82 liter i fryseafdelingen.

I stedet for et specifikt fryseskab er fryseafdelingen lavet som en eller flere skuffer under selve køleskabet. Det gør, at køleafdelingen bliver bredere, mens man også får ekstra dørhylder. Da der er en konverterbar del, kan man derfor opnå mere plads i enten fryseren eller i køleskabet, hvis der er brug for det.

Samtidigt er enheden placeret i energiklasse B, så den er forholdsvis energibesparende. Lydniveauet er på 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Smarte funktioner

Smeg FQ60X2PE er forsynet med flere smarte funktioner, der gør oplevelsen med amerikanerkøleskabet bedre. Eksempelvis har modellen en MultiFlow-funktion, der sørger for, at den kolde luft spredes i hele køleskabet. Temperaturen vil derfor være den samme på alle hylder, hvilket bevarer madens friskhed optimalt.

Indeni køleskabet kan man finde to glashylder, to frugt- og grøntsagsskuffer samt en Extra Fresh Zone, der bidrager til at forlænge madens holdbarhed. I lågen er der to flaskehylder, to æggebakker og seks dørhylder.

I fryseafdelingen er der placeret fire bokse, en hylde og en manuel ismaskine. Fryseren har desuden en NoFrost-teknologi, der minimerer mængden af frost og rim. Herved skal man ikke selv bruge tid på afrimning af fryseren.

Mål og vægt ved Smeg FQ60X2PE:
🌀 Højde: 182 centimeter
🌀 Bredde: 90,8 centimeter
🌀 Dybde: 68,05 centimeter
🌀 Nettovægt: 145 kilo

Specifikationer ved Smeg FQ60X2PE:
🔴 Type: Amerikanerkøleskab
🔴 Producent: Smeg
🔴 Kølekapacitet: 376 liter
🔴 Frysekapacitet: 82 liter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt energiforbrug: 364 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB 

Udvalgte fordele ved Smeg FQ60X2PE:
NoFrost
MultiFlow
Mulighed for at ændre køle- og fryseafdelingens kapacitet
Extra Fresh Zone
Manuel ismaskine

Her kan du se en præsentationsvideo af Smeg FQ60X2PE. Videoen er produceret af AO.com: 

 


FAQ

Hvad er specielt ved et Smeg køleskab?
Smeg køleskabene er efterhånden blevet enormt populære, og ses ofte i skandinaviske køkkener. En af grundene til at netop det køleskab er specielt og populært er det flotte og unikke design. Du kan få små, lyserøde køleskabe med runde låger, men også robuste og glatte køleskabe med vilde funktioner.
Hvordan vælger jeg et Smeg køleskab?
Et Smeg køleskab kan være en smule dyrt, og derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge det helt rigtige første gang. Når du skal vælge det helt rigtige Smeg køleskab, er det vigtigt, at du kender dine egne præferencer – for eksempel i forhold til design.
Hvorfor er et Smeg køleskab så dyrt?
En af grundene til at de populære Smeg køleskabe er så dyre, er de meget specielle designs. Smeg køleskabene er kendte for deres skandinaviske og fine designs, du ikke finder hos andre mærker. Derudover har Smeg køleskabene mange forskellige og brugbare funktioner, som du med sikkerhed får brug for.
Er Smeg køleskabe energieffektive?
Du skulle måske ikke nødvendigvis tro det, men investere du i et af de smarte og flotte køleskabe fra mærket Smeg, så får du et energibesparende køleskab. Smeg køleskabene er placeret i energikasse A – altså den bedste energiklasse, der findes på markedet.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme