Witt by Kuvings C9600 test-guide: De bedste juicere ifølge eksperter

Senest opdateret den 0

I denne artikel har vi fokus på Witt by Kuvings C9600, hvor vi gennemgår slow juicerens funktioner og specifikationer samt forskellige eksperters vurderinger. Herefter har vi et afsnit, der gennemgår alternativer til Witt by Kuvings C9600.

I denne artikel gør vi brug af en række anerkendte ekspertkilder for at give et overblik over modellernes fordele og ulemper. Vi har inddraget ekspertkilder såsom Berlingske Tidende, TV2.no, Forbrugerrådet Tænk, Dinside.no, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Testberichte.de, Tek.no og Mummyonmymind.com.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Witt by Kuvings C9600 test indeholder:
🔸 Gennemgang af Witt by Kuvings C9600
🔸 Gennemgang af alternative modeller
🔸 Købsguide: Det skal du overveje, når du køber en juicer
🔸 Hvilke vitaminer og mineraler indeholder de forskellige typer frugt og grønt?
🔸 Er det sundt at juice?
🔸 Hvad er forskellen på juice og smoothies?
🔸 Gode juiceopskrifter
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan man nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Witt by Kuvings C9600

Testvinder hos den danske avis Berlingske Tidende
Testvinder hos det norske medie TV2.no

Witt-by-Kuvings-C9600-slow-juicer

Forhandler Pris

Annoncer

2.299,00 Læs mere
2.999,00 Læs mere

.
Witt by Kuvings C9600 er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Berlingske Tidende og TV2.no. Begge ekspertkilder er begejstrede for modellen, som de hver især har givet en god anmeldelse.

Både TV2.no og Berlingske Tidende har kåret Witt by Kuvings C9600 som testvinder, da de mener, at den kommer med en god ydeevne samt med mulighed for at presse mange frugter og grøntsager.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Witt by Kuvings C9600 er forholdsvis svær at rengøre.

Juicer med stort påfyldningshul 

Med Witt by Kuvings C9600 får man en juicer med en motor på 240 Watt og et påfyldningshul på 75 millimeter. Motoren sørger for, at man både kan presse de mere bløde og de hårdere frugter og grøntsager.

På grund af det store påfyldningshul er der mulighed for at presse hele frugter og grøntsager, hvorfor man ikke skal tilberede dem først. Det betyder ligeledes, at ingrediensernes næringsstoffer bliver bevaret. Påfyldningshullet er gennemsigtigt, så man kan følge med i hele processen.

Derudover kommer Witt by Kuvings C9600 med muligheden for at presse op til 1 liter juice uden, at man skal tømme frugtkødsbeholderen. Frugtkødsbeholderen har også en kapacitet på 1 liter. Den tåler desuden brug i op til 30 minutter uden pause.

Juiceren kommer ydermere med et SmartLåg, der hjælper med at blande juicen i maskinen. Herefter kan man nemt fjerne låget uden spild og hælde juice i et glas eller en kande.

Eksperterne: God slow juicer med flere praktiske funktioner 

Ifølge de to ekspertkilder er Witt by Kuvings C9600 en rigtig god juicer. De er nemlig vilde med dens mange praktiske funktioner.

Eksempelvis skriver eksperterne fra TV2.no, at Witt by Kuvings C9600 kommer med et stort påfyldningsrør, samt at den ikke larmer særlig meget. Man kan derfor sagtens bruge juiceren om morgenen uden at vække hele hjemmet, hvilket eksperterne fra Berlingske Tidende også ser som en fordel.

Til gengæld mener eksperterne fra TV2.no, at maskinen er en smule udfordrende at rengøre. Dog gør modellens fordele op for dette, da begge eksperter mener, at det er en fremragende maskine alle bør have i sit køkken. Den er nemlig ikke mindst lydsvag, den er også effektiv.

Slow juicer med optimeret kværnesystem 

Witt by Kuvings C9600 sørger for, at alle ingredienser bliver presset ved lave omdrejninger. Maskinen arbejder med blot 50 omdrejninger i minuttet, hvorfor ilt bedre kan undgås. Dette er især en fordel, når det kommer til bevaringen af mineraler og vitaminer i ingredienserne.

Endvidere kommer Witt by Kuvings C9600 med et optimeret kværnesystem med en fordybning, der er placeret nederst. I fordybningen bliver alle fibre samlet ved en snegl. Maskinen er desuden forsynet med et alt-i-et-system, så man nemmere kan fjerne de forskellige dele, når det er tid til en rensning.

Sidst men ikke mindst er Witt by Kuvings C9600 forsynet med funktionen SmartCap. Denne funktion sørger for, at udløbshullet lukkes ved presning af juice. Funktionen er også en form for drypstopfunktion, så der ikke bliver spildt ned på køkkenbordet efter, at man har presset sin juice.

Witt by Kuvings C9600 – mål:
🌀 Højde: 44,8 cm.
🌀 Bredde: 22,8 cm.
🌀 Dybde: 20,8 cm.
🌀 Vægt: 6,9 kg.

Witt by Kuvings C9600 – specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Omdrejninger: 50 i minuttet
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1 liter

Fordele ved Witt by Kuvings C9600
Stort påfyldningsrør
Optimeret kværnesystem
SmartCap-funktion
Kan presse både bløde og hårde frugter og grøntsager
Ingrediensernes næringsstoffer bliver bevaret

Nedenfor kan du se en lille gennemgang af Witt by Kuvings nye topmodel:


Alternativer

I dette afsnit gennemgår vi alternativer til Witt by Kuvings C9600. På den måde kan man nemmere få et overblik over forskellige modeller samt sammenligne dem ud fra deres forskellige funktioner, specifikationer og vurderinger fra eksperterne.


Philips HR1916

Testvinder hos det danske Forbrugerrådet Tænk
6 ud af 6 stjerner hos det norske dagblad Dinside.no

Philips HR1916

Forhandler Pris

Annoncer

1.228,00 Læs mere
1.389,00 Læs mere
1.722,00 Læs mere

.
Philips HR1916 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og det norske dagblad Dinside.no. Begge ekspertkilder er begejstrede for modellen, som de henholdsvis har kåret som testvinder og givet 6 ud af 6 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort på grund af juicerens nemme håndtering og rengøring, samt at den laver en god juice hurtigt. Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for modellens støjniveau.

Eksperterne: God juicer med vigtige detaljer 

Ifølge eksperterne er Philips HR1916 en god juicer, der er forsynet med vigtige detaljer. Og her mener de, at det især er detaljerne ved modellen, som man skal lægge mærke til.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Dinside.no, at Philips HR1916 er ”et hak bedre end de andre testede modeller på grund af detaljerne”. De forklarer, at det også er den mest effektive juicer, de har testet.

En anden ting, som imponerer eksperterne ved maskinen, er, at den især er effektiv, når det kommer til at presse forskellige frugter og grøntsager. Her nævner de norske eksperter, at maskinen klarede alt lige fra rødbeder til mango, kål, gulerødder, spinat og selleri til perfektion.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Philips HR1916, nævner de kort, at man skal være opmærksom på støjniveauet.

Juicer med XXL-påfyldningsrør og drypstop-funktion 

Med Philips HR1916 får man en juicer, der er forsynet med et XXL-påfyldningsrør. Påfyldningsrøret har en bredde på 80 millimeter, så der er plads nok til at presse hele frugter og grøntsager. Det betyder, at man ikke behøver at skære disse, før man putter dem i maskinen.

Derudover kommer Philips HR1916 med en drypstopfunktion. Det vil sige, at man har mulighed for at stoppe processen, tømme beholderen og herefter fortsætte med at presse juice uden, at der bliver spildt noget.

Desuden tager det kun omkring et enkelt minut at rengøre maskinen efter brug takket være dens Quick Clean-funktion. Alle fibre og andre former for rester samles nemlig i en beholder.

Kraftfuld motor og PreClean-funktion 

Philips HR1916 er udstyret med en kraftfuld motor, der har en effekt på hele 900 Watt. Det betyder, at den kan klare selv de mere krævende frugter og grøntsager, så man kan vælge lige præcis de ingredienser, man ønsker.

Hvis man ønsker at rengøre maskinen mellem ingredienserne, er der ligeledes mulighed for dette på grund af PreClean-funktionen. Man skal blot hælde et glas vand ned i røret, hvorefter man trykker på en knap. Herefter bliver der skabt en fontæne af vand i maskinen, så alle rester og fibre skylles væk fra låget.

Maskinen har desuden en kapacitet på 1 liter samt en frugtkødsbeholder, der kan rumme helt op til 2,1 liter.

Philips HR1916 – mål:
🌀 Højde: 43,2 cm.
🌀 Bredde: 25 cm.
🌀 Dybde: 29,6 cm.
🌀 Vægt: 4,4 kg.

Philips HR1916 – specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 900 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 2,1 liter

Fordele ved Philips HR1916
Motor med effekt på 900 Watt
XXL-påfyldningsrør
Frugtkødsbeholder med kapacitet på 2,1 liter
Nem rengøring
Drypstopfunktion


KitchenAid Artisan 5KVJ0111

4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
81 ud af 100 point hos det britiske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute
God anmeldelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

KitchenAid Artisan 5KVJ0111

Forhandler Pris

Annoncer

4.049,00 Læs mere

.
KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er blevet testet og anmeldt af fire forskellige ekspertkilder, der alle er begejstrede for denne model. Ekspertkilderne inkluderer Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Forbrugerrådet Tænk og Testberichte.de.

De fire eksperter er især vilde med, at KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er effektiv og kompakt samt nem at rengøre. Selvom eksperterne generelt er begejstrede for modellen, er de mindre glade for, at den er tung, samt at man ikke kan presse hele frugter og grøntsager.

Simpel juicer med avanceret teknologi

Med KitchenAid Artisan 5KVJ0111 får man en juicer i et simpelt design, der vil passe ind på de fleste køkkenborde.

Endvidere er maskinen udstyret med avanceret teknologi i form af en to-trins slowjuicing-teknologi. Det vil sige, at man vil få mere juice, men mindre skum. Dette er muligt, da maskinen starter med at skære ingredienserne i mindre stykker. Herefter bliver juicen stille og roligt presset ud af ingredienserne med en mekanisk kværn. Hele processen sker ved lave omdrejninger.

Da maskinen kun arbejder med 80 omdrejninger i minutter bevares ingrediensernes næringsstoffer. Maskinens motoreffekt er på 250 Watt.

Eksperterne: Lav den juice, man bedst kan lide 

De fire ekspertkilder er glade for KitchenAid Artisan 5KVJ0111, da den er forsynet med flere praktiske egenskaber. Man har eksempelvis mulighed for at vælge imellem tre filtre alt efter, hvad man ønsker. Det vil sige, at man kan presse juice i den konsistens, man bedst kan lide.

Eksperterne forklarer derfor, at det er en fordel, at maskinen kommer med flere tilpasningsmuligheder. På den måde kan man tilpasse sin juice, så man får den drik, man ønsker. Eksempelvis skriver Good Housekeeping Institute, at man får meget for sine penge, hvorfor KitchenAid Artisan 5KVJ0111 er et godt køb.

Eksperterne fra Trustedreviews.com hæfter sig ydermere ved, at denne funktion sørger for, at man ”kan få sin juice præcis, som man kan lide den, lige meget om man vil have ingen eller meget pulp”, hvilket også nævnes af eksperterne fra Testberichte.de.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved KitchenAid Artisan 5KVJ0111. Ifølge eksperterne er den største ulempe, at man ikke kan presse hele frugter og grøntsager.

Model med reverse-funktion og 2-i-1 påfyldningsrør

Ved køb af KitchenAid Artisan 5KVJ0111 får man en juicer med en reverse-funktion. Hvis ingredienserne sætter sig fast i maskinen under brug, vil denne funktion hjælpe med at løsne dem. Man kan derfor hurtigt fjerne resterne i maskinen, når der er brug for det.

Modellen er ydermere udstyret med et 2-i-1 påfyldningsrør med tragt. Påfyldningsrøret er ikke bredt nok til hele frugter og grøntsager, men der er mulighed for at anvende et hav af forskellige ingredienser på grund af dens kraftfulde motor.

Beholderen og frugtkødsbeholderen har begge en kapacitet på 1 liter og er lavet af BPA-fri plast. Der medfølger desuden en pose til filtrene samt en børste til rengøring ved køb af KitchenAid Artisan 5KVJ0111.

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 – mål:
🌀 Højde: 45,47 cm.
🌀 Bredde: 29,2 cm.
🌀 Dybde: 17,27 cm.
🌀 Vægt: 11,3 kilo

KitchenAid Artisan 5KVJ0111 – specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 250 Watt
🔴 Omdrejninger: 80 i minuttet
🔴 Kandekapacitet: 1 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1 liter

Fordele ved KitchenAid Artisan 5KVJ0111:
2-i-1 påfyldningsrør med tragt
Tre filtre
Reverse-funktion
Rengøringsbørste medfølger
Beholder og frugtkødsbeholder i BPA-fri plast


Kenwood JMP800

Anbefalet af det norske teknikmagasin Tek.no
God anmeldelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den britiske blog Mummyonmymind.com
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Kenwood JMP800 slow juicer

Forhandler Pris

Annoncer

2.250,00 Læs mere
2.261,00 Læs mere
2.299,00 Læs mere
2.642,00 Læs mere

.
Kenwood JMP800 er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Testberichte.de, Forbrugerrådet Tænk, Tek.no og Mummyonmymind.com. Alle ekspertkilder er glade for modellen, som de har givet en god anmeldelse.

De er især vilde med, at Kenwood JMP800 laver god juice samt er forsynet med et lavt støjniveau og energiforbrug. Til gengæld er de mindre imponerede over rengøringen.

Eksperterne: Brugervenlig og praktisk juicemaskine

Ifølge de fire ekspertkilder er Kenwood JMP800 en god juicemaskine, der kan bruges til at lave lækker og velsmagende juice. Eksempelvis skriver eksperterne fra Mummyonmymind.com, at Kenwood JMP800 er ”rigtig praktisk” og kan bruges til ”et hav af frugt- og grøntsagskombinationer”.

Derudover forklarer eksperterne, at Kenwood JMP800 presser juicen hurtigt, samt at man ikke behøver at skrælle alle ingredienser inden brug. Den er tilmed nem at bruge, hvilket eksperterne fra Testberichte.de nævner flere gange som værende en fordel.

Eksperterne fra Tek.no finder mange gode ting ved Kenwood JMP800, men mener, at dens effektive og stærke knivblade er det bedste. Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for, at der er rigtig mange forskellige komponenter, der skal rengøres efter brug. Man skal derfor være opmærksom på, at det godt kan tage noget tid.

Mulighed for at presse hele frugter og grøntsager

Med Kenwood JMP800 får man en maskine med et dobbelt påfyldningsrør. Påfyldningsrøret sørger for, at der er mulighed for at presse hele frugter og grøntsager. Man skal derfor ikke selv skære i ingredienser, inden de juices.

Endvidere kommer Kenwood JMP800 med en motor, der har en effekt på 240 Watt. Den kan derfor sagtens klare både de bløde og hårde ingredienser.

Da Kenwood JMP800 er en slow juicer, sørges der for, at næringsstofferne i de pågældende ingredienser bliver bevaret. Desuden er denne model forholdsvis lydsvag med et lydniveau på blot 39 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Kenwood JMP800 kommer yderligere med en drypstopfunktion, så man kan fjerne kanden undervejs i processen uden, at der bliver spildt på køkkenbordet.

Flere tilbehørsdele 

Ved køb af Kenwood JMP800 medfølger der tilbehørsdele, der sørger for, at man får flere muligheder med maskinen. Den kommer blandt andet med to kander, så man kan bruge den ene og sætte den anden i køleskabet med juice. Kapaciteten er på 1,5 liter.

Der medfølger også en frugtkødsbeholder, der ligeledes har en kapacitet på 1,5 liter.

Sidst men ikke mindst kommer Kenwood JMP800 med en rengøringsbørste, der kan bruges, når det er tid til at rense modellen. Dette sørger for, at man ikke behøver at bruge en masse tid på rengøringen.

Kenwood JMP800 – mål:
🌀 Højde: 44 cm.
🌀 Bredde: 20 cm.
🌀 Dybde: 15,5 cm.
🌀 Vægt: 7,1 kilo

Kenwood JMP800 – specifikationer:
🔴 Antal hastighedsindstillinger: 1
🔴 Motoreffekt: 240 Watt
🔴 Kandekapacitet: 1,5 liter
🔴 Frugtkødsbeholder: 1,5 liter

Fordele ved Kenwood JMP800:
Flere tilbehørsdele medfølger
Dobbelt påfyldningsrør
Lavt støjniveau
Drypstopfunktion
Mulighed for at presse hele frugter og grøntsager

Her kan du se en præsentationsvideo af modellen. Videoen er produceret af Kenwood:


Det skal du overveje, når du køber en juicer

køb en slow juicerDer findes et hav af forskellige juicemaskiner på markedet. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvad du skal overveje inden køb af en juicer. Det er nemlig vigtigt, at du vælger en maskine, der passer optimalt til dine behov. Her kan du finde flere gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, inden du vælger at investere i en specifik juicemaskine.

Lydniveau
Det er altid en god idé at være opmærksom på, hvor meget juicemaskinen larmer. Hvis du gerne vil bruge den om morgenen, er det en fordel, hvis maskinen kan arbejde uden, at du vækker hele huset.

Kan den presse hele frugter og grøntsager?
Der findes i dag juicemaskiner, hvor påfyldningsrøret er stort nok til, at du kan presse hele frugter og grøntsager. Det vil sige, at du ikke skal skære i dem, inden du putter dem ned i maskinen. Dette er tidsbesparende og sørger ligeledes for, at flere mineraler og vitaminer bevares. Du skal overveje, om du gerne vil have en maskine, hvor du blot kan fylde ingredienserne i maskinen med det samme, eller om det ikke gør noget, hvis du skal skære i dem først.

Hvor nem er rengøringen?
En anden faktor, du skal overveje, er, hvor nemt det er at rense maskinen. Find ud af, hvordan rengøringen af de forskellige maskiner foregår, inden du vælger en bestemt model.

Er juicemaskinen brugervenlig?
Hvis juicemaskinen er brugervenlig, er det altid et plus. Der er nemlig ikke så stor chance for, at du får brugt en maskine, hvis den er svær at anvende. Den skal både være nem at bruge, rengøre, samle m.m.

Hvordan ser maskinen ud?
I de fleste tilfælde vil din nye juicemaskine ende med at stå fremme på køkkenbordet hele tiden. Det er vigtigt med en model, der er flot og indbydende at se på.

Hvad er dit budget?
Til sidst skal du sørge for at overveje, hvor meget du ønsker at betale for en juicemaskine. Dette kan hjælpe dig med at indskrænke din søgning, da der findes modeller i mange forskellige prisklasser. Du kan både finde de helt dyre modeller, de mere budgetvenlige modeller og dem midt imellem.

Er du interesseret i at finde flere gode råd til køb af en ny juicemaskine, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Which.co.uk eller denne artikel fra Cnet.com.


Hvilke vitaminer og mineraler indeholder de forskellige typer frugt og grønt? 

vitaminer

Hvis du vil i gang med at juice, er der mulighed for at vælge imellem mange forskellige frugter og grøntsager. Du kan nemlig lave lige præcis den juice, som du godt kunne tænke dig. Men hvad er der overhovedet i de forskellige typer frugt og grøntsager?

Det er altid en god idé at være bekendt med, hvad de indeholder. På den måde kan du ikke mindst lave en lækker og velsmagende juice, du kan også lave en drik, der er fyldt med alle de gode vitaminer og mineraler. Her kan du finde eksempler på ingredienser, der er populære at presse til juice.

Spinat
spinat-bundSpinat er spækket med vitaminer og mineraler. For eksempel har undersøgelser fundet ud af, at spinat er godt for knoglerne. Det styrker dem nemlig, da det har et højt indhold af blandt andet K-vitamin og magnesium.

Der findes ydermere flavonoid i spinat. Her har en undersøgelse påvist, at jo højere mængder spinat en kvinde spiser, jo mindre er risikoen for kræft. Desuden har spinat et højt indhold af jern, hvorfor der er flere gode grunde til at putte spinat i sin juice.

Avocado
avocadoAvocado indeholder mange gode næringsstoffer heriblandt monoumættet fedt, fibre, kalium samt flere andre vitaminer. Flere undersøgelser har desuden påvist, at avocado er godt for ens kolesteroltal. Det blev meget lavere ved indtag af avocado efter blot et par uger.

Derudover siges det, at avocado er godt for hjernen. Her er der nemlig fundet sammenhænge mellem lutein (et næringsstof i avocado) og hjernens helbred. Lutein har nemlig en anti-inflammatorisk indvirkning på hjernen, så det bliver nemmere både at reagere, løse opgaver, huske m.m.

Ingefær
ingefærIngefær er en populær ingrediens i juice, og det er der en god grund til. Den indeholder nemlig at hav af forskellige gode vitaminer såsom: A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, magnesium, fosfor, silicum, jern, calcium, zink, natrium, beta-caroten og kalium.

Derfor hjælper ingefær også med mange symptomer. Det er blandt andet påvist, at ingefær kan hjælpe med alt lige fra ømme muskler til søsyge.

Blåbær
BlåbærBlåbær bliver af nogle betegnet som værende en superfood. Dette er blandt andet på grund af det store indhold af forskellige vitaminer og mineraler. Blåbær indeholder både: A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, kobber, zink, selen, Pterostilbener og Anthocyaniner.

Derfor er blåbær generelt gode for kroppen og styrker på samme tid også hjernen. I en undersøgelse drak ældre mellem 65 og 77 år juice med blåbær i 12 uger, hvorefter deres hjerne markant blev forbedret.

Endvidere er blåbær gode for hjertet, da undersøgelser viser, at det minimerer risikoen for et hjerteanfald blot ved at indtage omkring tre portioner hver uge.

Grønkål
grønkålGrønkål er en meget næringsrig grøntsag, der indeholder A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, jern, calcium, fibre, klorofyl og kalium.

Denne grøntsag er god for både knoglerne og hjernen. Da grønkål indeholder meget calcium, bliver knoglerne styrket, mens det på samme tid er godt for ens muskler og fordøjelsesenzymer.

Når det kommer til ens hjerne, er der også fundet fordele ved grønkål. Her viser en undersøgelse, at grønkål kan have en form for ungdommelig effekt på hjernen, da det forbedrer ens kognitive evner.

Rødbeder
rødbederRødbeder indeholder en masse vigtige næringsstoffer, der er gode for kroppen. Disse vitaminer og mineraler er blandt andet folsyre, kalium og A-vitamin. Derudover indeholder rødbeder også nitrat, der især er godt, hvis man træner.

Ifølge flere undersøgelser antages det, at rødbeder kan forsinke aldringstegn takket været antioxidanterne.

Hvis du ønsker at finde flere typer frugter og grøntsager, og se hvad de indeholder, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Sundhed.dk, denne artikel fra Netdoktor.dk eller denne artikel fra TV2.dk.


Er det sundt at juice?

Er det sundt at juice?

Der er delte meninger vedrørende, om det er sundt at juice eller ej. Ifølge nogle forskere fjerner frugtjuice de fleste fibre. Problemet er, at når fibre fjernes, absorberes frugtsaft fruktose hurtigere. Pludselige stigninger af blodsukkeret får bugspytkirtlen til at frigive insulin for at bringe det tilbage til et stabilt niveau. Over tid kan denne mekanisme slides, hvilket øger risikoen for at udvikle type-2-diabetes.

En undersøgelse fandt eksempelvis en sammenhæng mellem frugtjuice og type 2-diabetes efter at have fulgt mere end 70.000 sygeplejersker over 18 år. Forskerne forklarer, at den mulige årsag hertil til dels kan have været manglen på de andre komponenter, der findes i hel frugt, som fiber.

Juice, der indeholder grøntsager, kan tilføre flere næringsstoffer til ens madplan og mindre sukker end juice, der består af bare frugt – men de mangler stadig værdifulde fibre. Diæter med mange fibre er blevet knyttet til en lavere risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, højt blodtryk og diabetes, og det anbefales, at voksne spiser 30 g pr. dag.

Bortset fra sammenhængen til type-2-diabetes er mange undersøgelser enige om, at frugtjuice er skadeligt, hvis det bidrager til et overskud i ens daglige kalorieindtag.

Men en undersøgelse kan have fundet en måde at gøre juice mere sund. Forskere brugte en juicemaskine, der i modsætning til traditionelle saftpressere, pressede hele frugten inklusive frø og skræl. De konkluderede, at hvis man juicer på denne måde, vil det i sidste ende være sundere. Dog er dette blot en mindre undersøgelse, hvilket man skal have in mente.

Der er ydermere enighed blandt forskere om, at hvis man selv presser juice derhjemme, er dette markant bedre end juice købt i supermarkedet. Dette indeholder nemlig ofte en del tilsat sukker.

Andre måder, vi kan forbedre virkningen af ​​frugtjuice, i forhold til vores helbred, er ved at vælge moden frugt for at bevare så mange af dens vitaminer og mineraler som mulig.

Ønsker du at læse mere om de forskellige undersøgelser i forhold til, om det er sundt at juice eller ej, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra BBC.com.


Hvad er forskellen på juice og smoothies? 

juiceSmoothie og juice er to drikke, der hurtigt er blevet meget populære. Men vent – er det ikke de samme drikke? Nej, der er faktisk en forskel på smoothies og juice, og denne forskel har en stor indflydelse på, hvordan du fordøjer de to drikke.

Kort og godt er den største forskel fiber. Smoothies har meget af det, mens juice typisk har meget lidt.

En smoothie fremstilles ved at placere alle ingredienserne i en beholder og forarbejde dem sammen. Ligegyldigt hvilken blender du bruger, er resultaterne de samme. Du spiser hele frugten eller grøntsagen, der ryger ned i blandingen, inklusive fibre.

En juicemaskine eller saftpresser filtrerer meget af fiberen fra de frugter og grøntsager, du presser, og efterlader dig med den flydende juice og den fibrøse masse, der kasseres. Nogle modeller tillader dog, at du har mulighed for at regulere mængden af ​fiber, der ender i dit glas, hvilket klart er en fordel.

Du kan læse mere om forskellen på smoothies og juice i denne artikel fra TheKitchn.com.


Gode juiceopskrifter

Gode og nemme juiceopskrifter


Morgenmadsjuice

Mange springer morgenmaden over og vælger blot kaffe i stedet på grund af tidsmangel eller ingen sult. Her er denne morgenmadsjuice en god løsning.

Ingredienser:
1 æble, skåret i tern
½ avokado
½ agurk, groft hakket
1 håndfuld spinat
Saft fra 1 appelsin
1 spsk. chiafrø
1 spsk. proteinpulver (valgfrit)
250 ml kokosnøddevand
2 selleri


Juicer, der booster immunforsvaret

Denne juice er naturens bedste medicin. Hvedegræs har dobbelt så meget A-vitamin som gulerødder og er højere i C-vitamin end appelsiner. Det indeholder det fulde spektrum af B-vitaminer samt et afbalanceret forhold mellem calcium, fosfor, magnesium, natrium og kalium. Hvedegræs er en komplet kilde til protein, der leverer alle de essentielle aminosyrer. Hvedegræs hjælper også med at reducere betændelse og forbedrer cirkulationen af ​​jern rundt i kroppen.

Ingredienser:
400 ml. vand
1 spsk. hvedegræspulver
1 mellemstor pære
2 dl. grønkål
50 g. ananas eller andre frosne bær


Juice til efter træning

Denne juice sørger for, at du fortsætter med at forbrænde fedt og holder dit stofskifte kørende efter træning.

Ingredienser:
¼ agurk
1 håndfuld spinat
½ lille rød chili
1 æble
2 cm. gurkemejerod
½ lime (med skræl)


Opkvikningsjuice

Juice med rødbede er kendt for at øge energien. Det er derfor en juice, der er velegnet til midt på arbejdsdagen, når du føler dig træt og har brug for ekstra energi.

Ingredienser:
1 æble
2 gulerødder
3 cm. ingefærrod
1 rødbede
1 kvist frisk mynte
1 skive citron til servering (valgfrit)


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har kåret Witt by Kuvings C9600 som testvinder?

Den danske avis Berlingske Tidende og det norske medie TV2.no.

🤓 Hvordan er Witt by Kuvings C9600 blevet testet?

Slow juiceren er blevet vurderet ud fra dens evne til at juice, samt hvor let den er i brug og hvor meget den støjer.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige slow juicer?

Når du skal vælge en slow juicer, er det en god ide, at du blandt andet lægger mærke til følgende: Hvor stor er den indbyggede beholder til juice og til pulp? Er der et filter til skum? Og slutteligt, hvor nem er modellen at rengøre?


Gennemgang af testkilder 

Berlingske Tidende 🇩🇰
Berlingske Tidende er en dansk avis, der både udkommer fysisk samt har et online univers. Avisen skriver om et hav af forskellige emner og tester samtidigt også forskellige forbrugerprodukter. Her har Berlingske Tidende testet og anmeldt slow juiceren Witt by Kuvings C9600, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Dinside.no 🇳🇴
Den norske avis Dinside.no skriver om nyheder, der påvirker forbrugerne i hverdagen samt kommer med diverse gode råd og tips og tricks. Derudover tester de også produkter som en hjælp til forbrugerne. I denne omgang har Dinside.no testet og anmeldt Philips HR1916, som de har givet 6 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk leverer artikler, guides og tests, der omhandler det danske forbrugerliv. Her har de testet flere forskellige juicere og saftpressere, hvor de vurderes på baggrund af forskellige parametre. De har blandt andet testet Philips HR1916, KitchenAid Artisan 5KVJ0111 og Kenwood JMP800.

Du kan læse de forskellige anmeldelser på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside. Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til hele testen.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske forbrugermagasin Good Housekeeping Institute leverer viden og information om produkter til hus, have og hjem. Derudover tester og anmelder de forbrugerprodukter. Her har siden blandt andet testet KitchenAid Artisan 5KVJ0111, som de har givet 81 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Mummyonmymind.com 🇬🇧
Mummyonmymind.com er en britisk blog, der skriver om familie og livsstil. Bloggen fokuserer især på familielivet, men skriver også om andre emner. Her har de eksempelvis testet og anmeldt juiceren Kenwood JMP800, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Tek.no 🇳🇴
Tek.no er et norsk teknikmagasin, der skriver om emner inden for teknologi og elektronik. Her leverer de en række artikler med nyheder, gode råd, guides samt meget mere. De anmelder og tester også forskellige produkter heriblandt juiceren Kenwood JMP800, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de 🇩🇪
Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests og forbrugeranmeldelser, hvorefter de bliver analyseret. Herefter danner eksperterne deres egen mening og giver det specifikke produkt en samlet karakter. Her er tale om en test af de to juicere KitchenAid Artisan 5KVJ0111 og Kenwood JMP800, der begge har fået en god anmeldelse.

Ønsker du at læse hele testen af KitchenAid Artisan 5KVJ0111, kan du klikke ind her.
Ønsker du at læse hele testen af Kenwood JMP800, kan du klikke ind her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det britiske testmagasin Trustedreviews.com bringer dagligt ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af juiceren KitchenAid Artisan 5KVJ0111, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

TV2.no 🇳🇴
TV2.no er et norsk medie og websted, der leverer nyheder og skriver om masser af forskellige emner. De skriver blandt andet om sport, underholdning, vejret samt meget mere. De tester og anmelder også forskellige forbrugerprodukter heriblandt saftpressere og juicere. Her har de testet Witt by Kuvings C9600, som de har kåret som testvinder. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Alternative test og artikler 

Skulle du endnu ikke være helt overbevist om, at Witt by Kuvings C9600 er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, der kunne være relevante.

Med vores generelle slow juicer test kan du skabe dig et overblik over markedets andre testvindende modeller. Du kan også læse vores saftpresser test eller vores juicer test. I disse tests finder du også en lang række af eksperternes favoritter, samt gode opskrifter og anden nyttig viden om emnet.

I den samme boldgade som vores juicer artikler, kan du også læse vores brede udvalg af foodprocessor tests.

Er der et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producentspecifikke tests. Her kan du læse vores KitchenAid foodprocessor test og vores Kenwood foodprocessor test.

Måske er du også interesseret i en blender. Dertil kan vi også være behjælpelige. Få dig et overblik over de bedst anmeldte modeller med vores generelle blender test, eller fordyb dig i vores lange række af producentspecifikke tests.

Her finder du vores Wilfa blender test, vores Blendtec blender test, vores KitchenAid blender test, vores Vitamix blender test, vores NutriBullet blender test og vores smoothie blender test, der alle indeholder testvindende modeller.