De bedste espressokander ifølge anmeldelser og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: februar 29, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De bedste espressokander ifølge anmeldelser og eksperter

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne artikel tager vi et kig på anmeldelser og tests af forskellige gode espressokander. Ud fra eksperternes og forbrugernes vurderinger gennemgår vi espressokanderne ved at se nærmere på deres funktioner og specifikationer samt fordele og ulemper.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra flere ekspertkilder som for eksempel Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute, Espressoperfecto.com, Testberichte.de, Trustedcoffeereviews.co.uk, Askgeorge.com og Espressokocher.org.

Ønsker man at læse mere, bringer vi en liste over links til de anmeldelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne espressokande test indeholder:

 • Gennemgang af de bedste espressokander
 • Hvordan laver man den bedste kaffe med en espressokande?
 • Hvordan virker en espressokande?
 • Kan en espressokande konkurrere med en espressomaskine?
 • Historien om espressokanden
 • Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Espressokande test 2023 – Her er de 7 bedste

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de espressokander, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også prissammenligning af de forskellige espressokander, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der har den bedste pris.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Bialetti Moka Express 6 Cup:

Fordele

 • Hurtig kaffebrygning
 • Brygger seks kopper kaffe
 • Holdbar
 • Lavet af aluminium
 • Nem kaffebrygning

Bialetti Moka Express 6 Cup er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, hvilket inkluderer Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute og Espressoperfecto.com.

Alle eksperter er begejstrede for espressokanden, som har fået mange rosende ord med på vejen.

Eksperterne er nemlig vilde med modellens velsmagende kaffe og høje kvalitet. Til gengæld nævner et par eksperter, at den kræver en omhyggelig rengøring efter brug.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bialetti Moka Express 6 Cup

Den bedste espressokande, ifølge eksperterne

Ifølge de seks ekspertkilder er Bialetti Moka Express 6 Cup en holdbar og god espressokande. Eksempelvis skriver eksperterne fra Littlecoffeeplace.com, at dette er den ”bedste espressokande og absolut investeringen værd”.

Det er Good Housekeeping Institute enige i og hæfter sig ved, at modellen laver ”den bedste kaffe, de har smagt”, hvilket Business Insider ligeledes fremhæver.

Eksperterne fra Espressoperfecto.com nævner ydermere, at Bialetti Moka Express 6 Cup har et flot design samt hurtigt laver kaffe, så man ikke skal vente længe. Dailyespresso.co.uk ser ydermere designet som værende en af de største fordele.

I anmeldelsen fra Homegrounds.co forklarer de desuden, at Bialetti Moka Express 6 Cup er af ”høj kvalitet”, hvor man ikke ”behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller funktion”.

Dog nævner eksperterne, at håndtaget hurtigt kan smelte, hvis man efterlader modellen uden opsyn, hvilket man skal være opmærksom på.

Stilren espressokande

Med Bialetti Moka Express 6 Cup får man en stilren espressokande opfundet i Italien. Denne espressokande brygger seks kopper espressolignende kaffe på én gang. Det er ikke muligt at brygge færre kopper med denne model.

Hvis man ønsker at brygge kaffe, skal man blot fylde kandens bund med vand op til den lille sikkerhedsventil samt fylde filtret med kaffe.

Herefter skrues kanden sammen og sættes på komfuret. Når den øverste del er fyldt med kaffe, er den færdig.

Det er muligt at anvende Bialetti Moka Express 6 Cup til både et keramisk komfur, et gaskomfur samt et elektrisk komfur. Modellen kan dog ikke anvendes til induktion. Kapaciteten er på i alt 300 milliliter.

Holdbar espressokande

Bialetti Moka Express 6 Cup er en holdbar espressokande fremstillet i aluminium. Det sikrer, at kaffens aromaer bliver bevaret på den mest optimale måde. Kaffebrygningen foregår forholdsvist hurtigt, så man skal ikke vente længe.

Derudover brygger Bialetti Moka Express 6 Cup kaffe ved at lavere tryk end eksempelvis en espressomaskine.

Dog foregår det ved en højere temperatur. Espressomaskinen tåler ikke maskinopvask, hvorfor den skal håndvaskes efter brug.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Bialetti Moka Express 3 Cup:

Fordele

 • Ergonomisk håndtag
 • God kvalitet
 • Hurtig kaffebrygning
 • Kan bruges på de fleste varmekilder
 • Lavet af aluminium

Bialetti Moka Express 3 Cup er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, hvilket inkluderer Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute og Espressoperfecto.com.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bialetti Moka Express 3 Cup

Kaffe på ingen tid, ifølge eksperterne

De seks ekspertkilder er alle vilde med Bialetti Moka Express 3 Cup. Business Insider skriver eksempelvis, at espressokanden ”brygger god kaffe”, hvilket Good Housekeeping Institute er enige i.

Eksperterne fra Littlecoffeeplace.com forklarer, at ”på grund af holdbarheden, den fremragende funktion og kandens gode ry, er Bialetti Moka Express 3 Cup den bedste espressokande og absolut investeringen værd” for alle, der elsker kaffe.

Samtidigt fremhæver Homegrounds.co og Espressoperfecto.com, at espressokanden laver kaffe på ingen tid, hvilket er ”helt fantastisk”.

Dog nævner eksperterne fra Dailyespresso.co.uk, at Bialetti Moka Express 3 Cup ”skal rengøres og tørres grundigt på grund af formen”, hvilket man skal være opmærksom på.

8-kantet espressokande fra Italien

Bialetti Moka Express 3 Cup er en 8-kantet espressokande opfundet tilbage i 1933 i Italien. Denne model brygger tre kopper kaffe nemt og hurtigt uden brug af en maskine. Kaffen bliver brygget ved et lavt tryk, men ved en høj temperatur.

Espressokanden kan anvendes til både elektriske komfurer, gaskomfurer og keramiske komfurer. Man skal være opmærksom på, at den ikke egner sig til et induktionskomfur.

Ved kaffebrygning hælder man vand i den nederste beholder og malet kaffe i filtret. Herefter skruer man kanden sammen, hvorefter den placeres på en varmekilde. Når kandens øverste del er fyldt med kaffe, er den færdig.

Ergonomisk håndtag

Med Bialetti Moka Express 3 Cup får man en espressokande med et ergonomisk håndtag. Nylonhåndtaget sikrer et godt greb og er desuden varmeresistent, så det ikke bliver for varmt at holde på.

Derudover er Bialetti Moka Express 3 Cup lavet af aluminium, så den holder i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den.

Den tåler dog ikke maskinopvask, hvorfor den skal vaskes i hånden. Kapaciteten er på 150 milliliter.

Dagens bedste priser og tilbud på Bialetti Moka Express 9 Cup:

Fordele

 • Lavet af aluminium
 • Kan brygge 9 kopper kaffe
 • Nem kaffebrygning
 • Hurtig kaffebrygning
 • Solid og holdbar

Både Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute og Espressoperfecto.com har testet og anmeldt Bialetti Moka Express 9 Cup, som de alle har givet en god anmeldelse.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bialetti Moka Express 9 Cup

En rigtig god kop kaffe, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bialetti Moka Express 9 Cup en fremragende espressokande, som Business Insider mener kan købes til en god pris. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute forklarer desuden, at det er ”den bedste kaffe, de nogensinde har smagt”. Dette er eksperterne fra Espressoperfecto.com enige i og fremhæver, at Bialetti Moka Express 9 Cup brygger kaffe nemt og hurtigt, så man ikke skal vente længe om morgenen, hvis man har travlt.

Flere eksperter, såsom Dailyespresso.co.uk og Homegrounds.co, er også glade for det flotte design, mens Littlecoffeeplace.com skriver, at Bialetti Moka Express 9 Cup ”er den bedste espressokande på markedet”, hvorfor den er alle pengene værd. De nævner dog, at man skal huske at holde øje med håndtaget, da det kan smelte forholdsvist hurtigt, hvis man er uheldig.

Hurtig og nem kaffebrygning

Med Bialetti Moka Express 9 Cup får man en espressokande, der giver mulighed for nemt og hurtigt at brygge kaffe uden brug af en maskine.

Man skal blot fylde bunden med vand, fylde filtret med kaffe og skrue espressokanden sammen. Herefter placerer man den ovenpå et komfur. Når bryggeprocessen er færdig, kan kaffen serveres direkte fra kanden.

Bialetti Moka Express 9 Cup kan brygge 9 kopper kaffe og har en kapacitet på 450 milliliter.

Holdbart materiale Bialetti Moka Express 9 Cup er lavet af aluminium, hvorfor kanden er solid og holdbar. Det sikrer, at espressokanden kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den. Man skal eksempelvis huske at håndvaske kanden efter brug, da den ikke tåler maskinopvask.

Ved kaffebrygning skal Bialetti Moka Express 9 Cup placeres på en varmekilde. Dette skal enten være et gaskomfur, et keramisk komfur eller et elektrisk komfur. Den kan ikke anvendes på et induktionskomfur.

Dagens bedste priser og tilbud på Bialetti Venus 6 Cup:

Fordele

 • Tåler maskinvask
 • Seks kopper kaffe
 • Rustfrit stål
 • Drypfri kande
 • Kan også bruges til induktion

De britiske kaffeeksperter Trustedcoffeereviews.co.uk har testet og anmeldt Bialetti Venus 6 Cup, som de har givet 9,8 ud af 10 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da espressokanden brygger en kaffe af høj kvalitet, er funktionel samt lavet i et flot design.

Dog nævner eksperterne, at man hurtigt kan komme til at brygge en bitter kaffe, hvorfor man lige skal lære at bruge den korrekt først.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bialetti Venus 6 Cup

All-time klassiker, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Trustedcoffeereviews.co.uk er Bialetti Venus 6 Cup en ”all-time klassiker”, der fortjener en plads i ethvert køkken.

Eksempelvis skriver de, at hvis man brygger kaffen på den rigtige måde, vil man ”få en kop kaffe i høj kvalitet”, der er ”meget bedre, end hvad du ellers kan få med en maskine”.

De fremhæver ydermere, at Bialetti Venus 6 Cup kun kommer med tre dele, hvorfor man hurtigt kan komme i gang og lære selve bryggeprocessen at kende.

Eksperterne hæfter sig ligeledes ved, at designet er stilrent og flot, hvilket altid er et plus. Man skal dog lige lære at bruge espressokanden korrekt for at få den optimale kop kaffe.

Kan bruges på alle varmekilder

Bialetti Venus 6 Cup er en stilren og tidløs espressokande med et enkelt design. Det gør, at den passer godt ind i ethvert køkken.

Samtidigt er der mulighed for at gøre brug af denne model på alle varmekilder. Det betyder, at man både kan anvende den på et elektrisk komfur, et gaskomfur, et keramisk komfur samt et induktionskomfur.

Espressokanden tåler maskinvask, men det anbefales at vaske den i hånden. Det sikrer, at Bialetti Venus 6 Cup holder i længere tid.

Nem bryggeproces

Med Bialetti Venus 6 Cup får man en espressokande, der er lavet af rustfrit stål. Kanden er desuden drypfri, så den drypper ikke ned på bordet. Der er mulighed for at brygge seks kopper kaffe, og kapaciteten er på 360 milliliter. Når der skal brygges kaffe, skal man hælde vand i den nederste beholder. Herefter fyldes der malet kaffe i det tragformede filter.

Til sidst skal espressokanden samles, så den kan placeres på en varmekilde. Når kandens øverste del er fyldt med kaffe, er den klar til servering.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Bialetti Moka Induction 6 Cup:

Fordele

 • Brygger hurtigt seks kopper espresso
 • Silikonebånd flere steder
 • Ergonomisk
 • Nem kaffebrygning
 • Velegnet til alle varmekilder

Bialetti Moka Induction 6 Cup er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne.

Espressokanden er blevet anmeldt af forbrugere hos både Alternativebrewing.com.au, Yuppiechef.com, Coop.dk og Amazon.co.uk.

Her skriver brugerne, at de er yderst glade for espressokanden, da den hurtigt laver en velsmagende kop kaffe.

Dog nævner nogle brugere, at der sommetider drypper en smule kaffe fra kanden, hvilket kan være en smule irriterende.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bialetti Moka Induction 6 Cup

Stilren og praktisk espressokande, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er Bialetti Moka Induction 6 Cup en ”fremragende espressokande”. En bruger fra Alternativebrewing.com.au skriver eksempelvis, at ”den brygger en perfekt og lækker espresso”, hvorfor den er alle pengene værd.

Dette er flere brugere fra Amazon.co.uk og Yuppiechef.com enige i og forklarer ydermere, at ”kaffen brygges nemt og hurtigt”, så man ikke skal bruge en masse tid på det. Desuden skriver forbrugerne hos Coop.dk, at man her køber en ”stilfuld og praktisk espressokande”, der ”fungerer, som den skal” og ser flot ud på samme tid.

Ingen brugere nævner mange ulemper ved Bialetti Moka Induction 6 Cup. [cons] Dog skriver et par stykker, at kanden har en tendens til at dryppe kaffe, hvilket man skal være opmærksom på, når man har den stående på et bord.

Brygger hurtigt seks kopper espresso

Med Bialetti Moka Induction 6 Cup får man en 8-kantet espressomaskine med en base af rustfrit stål, mens selve kanden er lavet af aluminium. Det er en holdbar og solid model med en lang levetid, hvis man sørger for at passe godt på den.

Bialetti Moka Induction 6 Cup brygger hurtigt seks kopper espresso. Man skal blot hælde vand i beholderen og kaffe i filtret, hvorefter den placeres på varmekilden.

Når den øverste del er fyldt med kaffe, er den klar til servering. Kapaciteten er på 300 milliliter.

Velegnet til et induktionskomfur

Bialetti Moka Induction 6 Cup er en espressokande, der kan anvendes på et induktionskomfur. Man kan dog også placere den på et gaskomfur, et elektrisk komfur eller et keramisk komfur, hvis der er brug for dette.

Designet er enkelt og stilrent, og der er placeret et silikonebånd på midten af kanden samt på håndtaget og lågets top. Det sikrer, at den er ergonomisk at holde på, da man får et godt greb om modellen uden, at hånden glider.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af espressokander anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

Askgeorge.com

Det internationale testmagasin Askgeorge.com hjælper forbrugerne med at vælge de rigtige produkter til deres behov. Det gør de ved at teste et hav af forskellige forbrugerprodukter løbende. De tester og anmelder alt lige fra brødristere til eksterne harddiske og espressokander. Her har de testet Rommelsbacher EKO 364/E, som de har givet 9,4 ud af 10 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Business Insider

Den amerikanske avis Business Insider blev lanceret tilbage i 2009. Denne side beskæftiger sig med nyheder fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige produkter heriblandt espressokander. I denne omgang har Business Insider lavet en stor test af de bedste espressokander på markedet, hvilket inkluderer Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Du kan læse hele anmeldelsen af de tre espressokander her.

Dailyespresso.co.uk

Det britiske magasin Dailyespresso.co.uk skriver om alt, hvad der handler om kaffe. På siden kan der både findes tips og tricks, købeguides og inspiration. De tester og anmelder også produkter inden for kaffens verden som for eksempel espressokander. Her har de testet nogle af de bedste espressokander på markedet, hvor Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af de tre espressokander, kan du klikke ind her.

Espressokocher.org

Espressokocher.org er et tysk kaffemagasin, der beskæftiger sig med kaffens verden. Det gør de blandt andet ved at lave dybdegående anmeldelser af forskelligt kaffeudstyr som for eksempel espressokander. I denne omgang har de testet og anmeldt Rommelsbacher EKO 364/E, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Espressoperfecto.com

Det amerikanske magasin Espressoperfecto.com skriver om alt, hvad der handler om espresso. Derfor kan der både findes guides, tips og anmeldelser af diverse espressoprodukter. Her har Espressoperfecto.com testet og anmeldt nogle af de bedste espressokander på markedet heriblandt Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Vil du læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Good Housekeeping Institute

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute beskæftiger sig med kategorierne hjem og have. De laver mange brugbare artikler med guides, inspiration og tips, mens de også anmelder og tester diverse forbrugerprodukter. Her har Good Housekeeping Institute testet forskellige espressokander.

I denne omgang har de testet Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup, som alle har fået en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Homegrounds.co

Homegrounds.co er et britisk magasin, der hjælper forbrugerne med at brygge den bedste kaffe i eget hjem. De skriver om alt, hvad der handler om kaffe, så man kan finde artikler med tips, guides og inspiration om kaffebrygning, kaffe m.m. Derudover tester og anmelder de forskellige produkter såsom espressokander. I denne omgang har de lavet en stor test af de bedste espressokander på markedet heriblandt Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Littlecoffeeplace.com

Det amerikanske magasin Littlecoffeeplace.com er et kaffeunivers med en blog, der har masser af tips og tricks, så man kan lave sin egen kaffedrik. Samtidigt laver de kaffeanmeldelser, så forbrugerne nemmere kan vælge det rette produkt til deres behov. Her har de testet og anmeldt nogle af de bedste espressokander på markedet, hvilket inkluderer Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter. Alle produkter bliver vurderet ud fra diverse kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne. Her har de testet Arzum Okka Minio, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele testen her.

Trustedcoffeereviews.co.uk

Trustedcoffeereviews.co.uk er et britisk testmagasin med kaffeeksperter, der tester og anmelder produkter inden for kaffens verden. Her har de testet og anmeldt espressokanden Bialetti Venus 6 Cup, som de har givet 9,8 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Andre relevante tests og artikler

I dette afsnit vil vi fremhæve en række af vores andre relevante tests og artikler, for at give dig som forbruger den bedste forudsætning for at finde det helt rigtige produkt.

De fleste mennesker vil nikke genkendende til, at den bedste kop kaffe bliver lavet på friskmalede bønner. Derfor finder du her vores store kaffekværn test, der indeholder en række testvindende kaffekværne.

Skulle du fortsat være interesseret i en god kop espresso, finder du her vores store espressomaskine test og fuldautomatisk espressomaskine test, der begge indeholder en række af markedets bedst bedømte modeller.

Er der være en bestemt producent, der fanger dine øjne, kan du her læse vores producent-specifikke espressomaskine tests. Se fx vores Miele espressomaskine test, vores DeLonghi Magnifica test, vores DeLonghi espressomaskine test, vores Smeg espressomaskine test og vores Krups espressomaskine test.

Når det kommer til at lave testvindende espressomaskiner, gør særligt én producent sig bemærket blandt eksperter såvel som forbrugere. Der er selvfølgelig tale om det australske mærke Breville også kaldet Sage.

Af den grund finder du her en række dybdegående tests af blandt andet Sage the Bambino PlusSage Barista ExpressSage Barista TouchSage the Oracle og Sage the Barista Pro, der alle er blandt eksperternes favoritter.

Er du derimod mere draget mod en klassisk kaffemaskine, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores generelle kaffemaskine og kaffemaskine med kværn tests, der begge indeholder testvindende modeller.

Også inden for den klassisk kaffemaskine kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du læse mere om vores KitchenAid kaffemaskine test, vores Moccamaster test, vores Siemens kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve vores test af de enkle men elegante stempelkander. I denne test finder du en oversigt over markedets bedst bedømte modeller, samt nyttig viden om, hvordan du brygger den bedste kaffe på en stempelkande og meget mere.

FAQ

Hvilken espressokande er den bedste til prisen?
En af de absolut bedste espressokander, som du kan få til prisen, er modellen Bialetti Moka Express 6 Cup. Espressokanden er blevet kåret som testvinder i en lang række forskellige forbrugstests, hvormed det kommer stærkt anbefalet. Kanden bliver især rost for de gode egenskaber, holdbarheden og det stilrene design.
Hvordan vælger jeg en espressokande?
Når du skal vælge en espressokande, så er det især vigtigt, at du går efter en model, som naturligvis formår at lave den type espresso, som du foretrækker. Dertil kan det være en fordel at gå efter en holdbar model, sådan at du kan bruge den i lang tid fremover.
Hvor lang tid holder en espressokande?
Det varierer meget fra model til model, hvor lang tid en espressokande holder. Ligesom med mange andre produkter, så går kvalitet og holdbarhed ofte hånd i hånd. Derfor kan det være en fordel at investere i en kvalitetsmodel, hvis du gerne vil, at kanden skal holde i lang tid.
Er det pengene værd at købe en espressokande?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en espressokande, hvis du elsker smagen af en god kop espresso. Espressokanderne er ofte meget billigere end en espressomaskine, hvormed det kan være en billigere måde, hvorpå du kan lave og nyde din egen hjemmebryggede espresso.

Hvordan laver man den bedste kaffe med en espressokande?

For at få en rigtig god kop espresso har du brug for en ordentlig espressomaskine. Men disse kan ofte være dyre og fylde meget i et hjem. Heldigvis er der andre muligheder på markedet, så du kan få den bedst mulige espresso. Her taler vi naturligvis om espressokander.

Med espressokander kan du nemt og hurtigt lave en god espresso. Og det bedste ved det hele er, at de hverken fylder meget i køkkenet eller ruinerer dig.

Men hvordan laver du så den bedste kaffe med en espressokande? Det kan du læse meget mere om her baseret på en artikel fra Thespruceeats.com og en artikel fra Delishably.com.

Sådan bruger du en espressokande

Med blot et par grundlæggende trin kan du få en varm kop espresso på kort tid. Det tager slet ikke lang tid at lave kaffe med en espressokande. Det vigtigste er, at du har de helt rigtige kaffebønner.

 1. Start med at skrue den øverste halvdel af og fjern filterkurven.
 2. Fyld den nederste beholder med vand op til sikkerhedsventilen (du bør kunne se den på indersiden af vandbeholderen).
 3. Fyld filtret med mellemristet kaffe. Kaffen skal være på niveau med toppen af filtret. Du kan forsigtigt trykke kaffen ned med en ske eller fingrene for at udjævne overfladen. Men gør ikke dette for hårdt.
 4. Skru den øverste del stramt på den nederste og sørg for, at den er placeret helt korrekt.
 5. Placer espressokanden på et komfur (tjek din espressokande for at se hvilke varmekilder, den kan bruges til).
 6. Lige når kaffen kan ses i den øverste del, er det værd at skrue ned for temperaturen eller flammen. Herved siver resten af kaffen langsomt op til toppen, hvilket giver den bedste smag.
 7. Kaffen er færdig og klar til servering, når den øverste beholder er fuld.

Hvis du sørger for at følge disse trin, når du laver kaffe eller espresso med din espressokande, er du allerede godt på vej til en rigtig god kop espresso. Nedenfor finder du også lidt tips til, hvordan du gør den endnu bedre.

Tips til at lave den bedste kaffe med en espressokande

Den type kaffe, du køber, er meget vigtig, når du bruger en espressokande til at lave espresso. Du skal bruge kaffe, der er specielt ristet til fremstilling af espresso.

Det er ikke en god idé at bruge for finmalet eller for groftmalet kaffe, da dette ikke vil give den bedste espresso. For at opnå den bedste espresso er det herved vigtigt, at du vælger kaffe af høj kvalitet, som er designet til en espressokande. Det anbefales desuden, at du benytter dig af mellemristet eller mørkristet kaffe, da det oftest giver den bedste smag fremfor lystristet kaffe.

Samtidigt er det en fordel at bruge filtreret vand, da dette sikrer, at du opnår den absolut bedste smag. Det er desuden en god idé, at du starter med at prøve dig frem, når det kommer til temperaturindstillingen på dit komfur. Varmen skal dog ikke være for høj, da det gør, at kaffen brænder på.

Er du vild med kaffedrikke med mælk, kan du afslutte hele processen ved at tilføje mælkeskum. Du kan derfor sagtens lave en cappuccino eller en anden kaffedrik med mælk med en espressokande så længe, at du også har en mælkeskummer derhjemme.

Hvordan virker en espressokande?

Espressokander er en fantastisk måde at lave en stærk espresso hjemme i dit eget køkken.

Mange bruger espressokander i dag, selvom de ikke laver en helt lige så stærk espresso som eksempelvis en espressomaskine. Men hvordan virker en espressokande? Det forklarer vi dig her.

Sådan virker en espressokande

En espressokande består af tre dele: en til vand (i bunden), en til den malede kaffe (i midten) og en til den færdige blanding (i toppen).

Når espressokanden placeres på et komfur, genereres der damp, hvilket øger trykket i den nederste beholder, og tvinger vand op gennem beholderen med kaffe.

Det fungerer kort og godt på følgende måde:

 • Den nederste beholder er fyldt med koldt vand.
 • Beholderen i midten er fyldt med formalet kaffe.
 • Espressokanden sættes på en varmekilde ved omkring medium varme.
 • Som vandet i den nederste del koger, genereres der damp, hvilket opbygger et tryk. Dette tryk tvinger vandet ind i beholderen i midten.
 • Når kaffen absorberer det kogte vand, udvides kaffen gradvist. Dette opbygger et højere tryk i midten af de to beholdere.
 • Når kaffen er helt mættet, fortsætter vandet med at koge op gennem metalfiltret og ind i den øverste del.
 • Du vil nemt kunne høre, når kaffen er færdig, da der vil komme en helt speciel lyd. Samtidigt vil den øverste del være fyldt med espresso.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan en espressokande virker, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Howitworksdaily.com.

Kan en espressokande konkurrere med en espressomaskine?

Er du i gang med at beslutte, om du skal investere i en espressomaskine eller i en espressokande?

Der er fordele og ulemper ved begge produkter, så det kan være svært at vælge, om du skal investere i den ene eller i den anden. Ofte bliver disse to produkter sammenlignet, men de er rent faktisk ret forskellige.

Selvom de begge laver en stærk kaffe, har de, udover dette, ikke ret meget til fælles.

Når først du kender til de to produkters forskelle, vil det være nemmere for dig at beslutte, om en espressokande eller en espressomaskine er det rigtige valg for dig.

Og kan en espressokande overhovedet konkurrere med en espressomaskine?

Hvilken er den rigtige for dig?

Der er ikke noget generelt svar på dette spørgsmål, da disse to produkter er svære at sammenligne.

Selvom de ligner hinanden i den forstand, at de begge brygger en stærk kop kaffe, kommer espressokander ikke i nærheden af espressomaskinen, når det kommer til konsistens, kvalitet og betjening.

Med en espressomaskine er det en del nemmere at lave en god espresso, da det hele som regel fungerer helt automatisk. Det kræver en del mere at lave den bedste espresso med en espressokande, da kaffen hurtigt kan få en bitter eller vandig smag.

Dog skal du være opmærksom på, at espressomaskiner er meget dyrere end espressokander og fylder en del mere i dit køkken. Men hvis du vil have den helt ægte espresso, får du det kun med en espressomaskine.

Så kan en espressokande konkurrere med en espressomaskine?

Som vi allerede har nævnt, er espressomaskinen bedst, når det kommer til at lave en ægte espresso. Da espressokander ikke laver en ægte espresso, bliver du nødt til at investere i en espressomaskine, hvis det er du, du ønsker.

Men den kaffe, som en espressokande laver, er ikke dårlig. Du skal bare lære, hvordan du brygger den på den helt rigtige måde. Det er nemlig en god espressoerstatning, og rigtig mange italienere har endda en espressokande i deres hjem.

Dette er værd at have in mente – især hvis du tænker på, hvor meget billigere end espressokande er i forhold til en espressomaskine. Alt i alt er det i sidste ende op til dig, hvad du vælger.

Hvis du ikke har noget imod at bruge en stor sum penge på en espressomaskine, er det typisk det mest optimale valg.

Men hvis du har et lavere budget, bliver du bestemt heller ikke skuffet, hvis du vælger at købe en espressokande.

En espressokande er især velegnet til dig, der foretrækker en stærk kaffe (uden at være så stærk som en ægte espresso), et billigt produkt samt en model, der nemt kan tages med på farten, da den ikke fylder særlig meget.

Du skal derfor overveje, hvad du i sidste ende foretrækker samt opveje fordelene med ulemperne ved de to produkter.

Herved kan du nemmere træffe en beslutning, når det kommer til, om du skal vælge en espressokande eller en espressomaskine.

Er du interesseret i at læse mere om forskellen mellem en espressomaskine og en espressokande, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Specialcoffeeitaly.com eller denne artikel fra Javapresse.com.

Historien om espressokanden

Espressokanden blev opfundet helt tilbage i 1933 af Alfonso Bialetti. Dog startede historien allerede i 1919, hvor han åbnede en mindre produktion af aluminiumsreservedele i Crusinallo i Italien. Dette værksted blev hurtigt større og begyndte at producere færdige produkter, som kunne sælges på det lokale marked.

I 1933 fik han en idé, der endte med at blive til en espressokande. Det siges, at inspirationen til espressokanden kom, da Alfonso så de italienske kvinder koge deres vasketøj med en kæmpe kogegryde.

Når vandet begyndte at koge, steg det op igennem et rør i midten, hvorefter vandet med sæbe blev fordelt over al vasketøjet.

Espressokanden ændrede hurtigt måden, som alle italienere begyndte at brygge kaffe på derhjemme. I 1953 lavede virksomheden en tegning, der ville blive lige så ikonisk som Moka Express selv: en tegning af Bialetti som en lille mand med et imponerende overskæg.

Dog var det først efter 2. verdenskrig i 1958, at promoveringen af espressokanden gik i gang. Dette år overtog Renato (Alfonsos søn) virksomheden, og han gik straks i gang med at promovere det geniale produkt via Tv-reklamer.

Siden dengang er espressokanden kun steget i popularitet og anvendes stadig i mange hjem.

I dag er espressokander især stadigvæk utroligt populære i italienske hjem og bruges også af mennesker i en del andre lande.

Der er sidenhen kommet flere forskellige espressokander på markedet, men Bialettis Moka Express er nærmest blevet et ikon med den overskæggede lille mand, der i dag pryder forsiden af alle deres kander.

Vil du vide mere om espressokandens historie, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Ineedcoffee.com eller denne artikel fra Seriouseats.com.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Rommelsbacher EKO 364/E

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme