De bedste espressokander ifølge anmeldelser og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel tager vi et kig på anmeldelser og tests af forskellige gode espressokander. Ud fra eksperternes og forbrugernes vurderinger gennemgår vi espressokanderne ved at se nærmere på deres funktioner og specifikationer samt fordele og ulemper.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra flere ekspertkilder som for eksempel Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute, Espressoperfecto.com, Testberichte.de, Trustedcoffeereviews.co.uk, Askgeorge.com og Espressokocher.org.

Ønsker man at læse mere, bringer vi en liste over links til de anmeldelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne espressokande test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste espressokander
🔸 Hvordan laver man den bedste kaffe med en espressokande?
🔸 Hvordan virker en espressokande?
🔸 Kan en espressokande konkurrere med en espressomaskine?
🔸 Historien om espressokanden
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Espressokande test 2021 – Her er de 8 bedste

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de espressokander, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også prissammenligning af de forskellige espressokander, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der har den bedste pris.


Bialetti Moka Express 6 Cup

✅ Testvinder hos den amerikanske avis Business Insider
✅ Testvinder hos det amerikanske magasin Littlecoffeeplace.com
✅ Testvinder hos det britiske magasin Homegrounds.co
✅ Testvinder hos det britiske magasin Dailyespresso.co.uk
✅ Anbefalet af det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ Topscorer hos det amerikanske magasin Espressoperfecto.com

Bialetti Moka Express 6 Cup

.
Bialetti Moka Express 6 Cup er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, hvilket inkluderer Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute og Espressoperfecto.com.

Alle eksperter er begejstrede for espressokanden, som har fået mange rosende ord med på vejen.

Eksperterne er nemlig vilde med modellens velsmagende kaffe og høje kvalitet. Til gengæld nævner et par eksperter, at den kræver en omhyggelig rengøring efter brug.

Den bedste espressokande, ifølge eksperterne

Ifølge de seks ekspertkilder er Bialetti Moka Express 6 Cup en holdbar og god espressokande. Eksempelvis skriver eksperterne fra Littlecoffeeplace.com, at dette er den ”bedste espressokande og absolut investeringen værd”.

Det er Good Housekeeping Institute enige i og hæfter sig ved, at modellen laver ”den bedste kaffe, de har smagt”, hvilket Business Insider ligeledes fremhæver.

Eksperterne fra Espressoperfecto.com nævner ydermere, at Bialetti Moka Express 6 Cup har et flot design samt hurtigt laver kaffe, så man ikke skal vente længe. Dailyespresso.co.uk ser ydermere designet som værende en af de største fordele.

I anmeldelsen fra Homegrounds.co forklarer de desuden, at Bialetti Moka Express 6 Cup er af ”høj kvalitet”, hvor man ikke ”behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller funktion”.

Dog nævner eksperterne, at håndtaget hurtigt kan smelte, hvis man efterlader modellen uden opsyn, hvilket man skal være opmærksom på.

Stilren espressokande

Med Bialetti Moka Express 6 Cup får man en stilren espressokande opfundet i Italien. Denne espressokande brygger seks kopper espressolignende kaffe på én gang. Det er ikke muligt at brygge færre kopper med denne model.

Hvis man ønsker at brygge kaffe, skal man blot fylde kandens bund med vand op til den lille sikkerhedsventil samt fylde filtret med kaffe.

Herefter skrues kanden sammen og sættes på komfuret. Når den øverste del er fyldt med kaffe, er den færdig.

Det er muligt at anvende Bialetti Moka Express 6 Cup til både et keramisk komfur, et gaskomfur samt et elektrisk komfur. Modellen kan dog ikke anvendes til induktion. Kapaciteten er på i alt 300 milliliter.

Holdbar espressokande

Bialetti Moka Express 6 Cup er en holdbar espressokande fremstillet i aluminium. Det sikrer, at kaffens aromaer bliver bevaret på den mest optimale måde. Kaffebrygningen foregår forholdsvist hurtigt, så man skal ikke vente længe.

Derudover brygger Bialetti Moka Express 6 Cup kaffe ved at lavere tryk end eksempelvis en espressomaskine.

Dog foregår det ved en højere temperatur. Espressomaskinen tåler ikke maskinopvask, hvorfor den skal håndvaskes efter brug.

Udvalgte fordele ved Bialetti Moka Express 6 Cup:
Hurtig kaffebrygning
Brygger seks kopper kaffe
Holdbar
Lavet af aluminium
Nem kaffebrygning

Her kan du se en kort video om Bialetti Moka Express, der er blevet produceret i Italien siden 1933. Videoen er lavet af Bialetti: 


Bialetti Moka Express 3 Cup

✅ Testvinder hos den amerikanske avis Business Insider
✅ Testvinder hos det amerikanske magasin Littlecoffeeplace.com
✅ Testvinder hos det britiske magasin Homegrounds.co
✅ Testvinder hos det britiske magasin Dailyespresso.co.uk
✅ Anbefalet af det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ Topscorer hos det amerikanske magasin Espressoperfecto.com

Bialetti Moka Express 3 Cup

.
Bialetti Moka Express 3 Cup er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, hvilket inkluderer Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute og Espressoperfecto.com.

De seks ekspertkilder giver alle espressokanden en god bedømmelse, da de er begejstrede for dens nemme og hurtige kaffebrygning. Til gengæld nævner eksperterne også, at det er tidskrævende at rense den efter brug.

Kaffe på ingen tid, ifølge eksperterne

De seks ekspertkilder er alle vilde med Bialetti Moka Express 3 Cup. Business Insider skriver eksempelvis, at espressokanden ”brygger god kaffe”, hvilket Good Housekeeping Institute er enige i.

Eksperterne fra Littlecoffeeplace.com forklarer, at ”på grund af holdbarheden, den fremragende funktion og kandens gode ry, er Bialetti Moka Express 3 Cup den bedste espressokande og absolut investeringen værd” for alle, der elsker kaffe.

Samtidigt fremhæver Homegrounds.co og Espressoperfecto.com, at espressokanden laver kaffe på ingen tid, hvilket er ”helt fantastisk”.

Dog nævner eksperterne fra Dailyespresso.co.uk, at Bialetti Moka Express 3 Cup ”skal rengøres og tørres grundigt på grund af formen”, hvilket man skal være opmærksom på.

8-kantet espressokande fra Italien

Bialetti Moka Express 3 Cup er en 8-kantet espressokande opfundet tilbage i 1933 i Italien. Denne model brygger tre kopper kaffe nemt og hurtigt uden brug af en maskine. Kaffen bliver brygget ved et lavt tryk, men ved en høj temperatur.

Espressokanden kan anvendes til både elektriske komfurer, gaskomfurer og keramiske komfurer. Man skal være opmærksom på, at den ikke egner sig til et induktionskomfur.

Ved kaffebrygning hælder man vand i den nederste beholder og malet kaffe i filtret. Herefter skruer man kanden sammen, hvorefter den placeres på en varmekilde. Når kandens øverste del er fyldt med kaffe, er den færdig.

Ergonomisk håndtag

Med Bialetti Moka Express 3 Cup får man en espressokande med et ergonomisk håndtag. Nylonhåndtaget sikrer et godt greb og er desuden varmeresistent, så det ikke bliver for varmt at holde på.

Derudover er Bialetti Moka Express 3 Cup lavet af aluminium, så den holder i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den.

Den tåler dog ikke maskinopvask, hvorfor den skal vaskes i hånden. Kapaciteten er på 150 milliliter.

Udvalgte fordele ved Bialetti Moka Express 3 Cup:
Ergonomisk håndtag
God kvalitet
Hurtig kaffebrygning
Kan bruges på de fleste varmekilder
Lavet af aluminium

Her kan du se en kort video om, hvordan man bruger en Bialetti Moka Express:


Bialetti Moka Express 9 Cup

✅ Testvinder hos den amerikanske avis Business Insider
✅ Testvinder hos det amerikanske magasin Littlecoffeeplace.com
✅ Testvinder hos det britiske magasin Homegrounds.co
✅ Testvinder hos det britiske magasin Dailyespresso.co.uk
✅ Anbefalet af det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ Topscorer hos det amerikanske magasin Espressoperfecto.com

Bialetti Moka Express 9 Cup

.
Både Business Insider, Littlecoffeeplace.com, Homegrounds.co, Dailyespresso.co.uk, Good Housekeeping Institute og Espressoperfecto.com har testet og anmeldt Bialetti Moka Express 9 Cup, som de alle har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af espressokandens fremragende kaffe samt nemme og hurtige kaffebrygning.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Bialetti Moka Express 9 Cup, nævner de kort, at man skal passe på kandens håndtag, da det hurtigt kan smelte, hvis man ikke er opmærksom.

En rigtig god kop kaffe, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Bialetti Moka Express 9 Cup en fremragende espressokande, som Business Insider mener kan købes til en god pris. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute forklarer desuden, at det er ”den bedste kaffe, de nogensinde har smagt”.

Dette er eksperterne fra Espressoperfecto.com enige i og fremhæver, at Bialetti Moka Express 9 Cup brygger kaffe nemt og hurtigt, så man ikke skal vente længe om morgenen, hvis man har travlt.

Flere eksperter, såsom Dailyespresso.co.uk og Homegrounds.co, er også glade for det flotte design, mens Littlecoffeeplace.com skriver, at Bialetti Moka Express 9 Cup ”er den bedste espressokande på markedet”, hvorfor den er alle pengene værd.

De nævner dog, at man skal huske at holde øje med håndtaget, da det kan smelte forholdsvist hurtigt, hvis man er uheldig.

Hurtig og nem kaffebrygning

Med Bialetti Moka Express 9 Cup får man en espressokande, der giver mulighed for nemt og hurtigt at brygge kaffe uden brug af en maskine.

Man skal blot fylde bunden med vand, fylde filtret med kaffe og skrue espressokanden sammen. Herefter placerer man den ovenpå et komfur. Når bryggeprocessen er færdig, kan kaffen serveres direkte fra kanden.

Bialetti Moka Express 9 Cup kan brygge 9 kopper kaffe og har en kapacitet på 450 milliliter.

Holdbart materiale

Bialetti Moka Express 9 Cup er lavet af aluminium, hvorfor kanden er solid og holdbar. Det sikrer, at espressokanden kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den. Man skal eksempelvis huske at håndvaske kanden efter brug, da den ikke tåler maskinopvask.

Ved kaffebrygning skal Bialetti Moka Express 9 Cup placeres på en varmekilde. Dette skal enten være et gaskomfur, et keramisk komfur eller et elektrisk komfur. Den kan ikke anvendes på et induktionskomfur.

Udvalgte fordele ved Bialetti Moka Express 9 Cup:
Lavet af aluminium
Kan brygge 9 kopper kaffe
Nem kaffebrygning
Hurtig kaffebrygning
Solid og holdbar


Arzum Okka Minio

✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de
✅ 4.1 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos amerikanske Amazon.com

Arzum Okka Minio

.
Arzum Okka Minio er blevet testet og anmeldt af både eksperter og forbrugere fra det tyske testmagasin Testberichte.de og amerikanske Amazon.com.

Begge har givet espressokanden en god anmeldelse, da de er begejstrede for dens velsmagende kaffe og hurtige kaffebrygning. Til gengæld nævner de, at rengøringen er forholdsvis kompliceret og tidskrævende.

Fantastisk espressokande til tyrkisk kaffe, ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge eksperterne og forbrugerne er Arzum Okka Minio en ”rigtig god espressokande”, der er hurtig til at brygge kaffe og nem at bruge.

Eksempelvis skriver Testberichte.de, at modellen er ”fantastisk til at lave tyrkisk kaffe”. Dette er flere forbrugere enige i, hvor nogle forklarer, at ”det er den bedste espressokande, de nogensinde har haft”.

Både eksperterne og forbrugerne fremhæver ydermere, at Arzum Okka Minio ”fungerer perfekt” og ”er meget fleksibel”.

Alt i alt mener de, at det er et godt køb og en ting, som alle burde have i deres hjem, hvis de drikker kaffe. Dog nævner Testberichte.de, at den er kompliceret at rengøre efter brug.

Nem betjening

Med Arzum Okka Minio får man en espressokande, der er velegnet til at brygge tyrkisk kaffe. Espressokanden er fremstillet i et enkelt og moderne design, så den vil se pæn ud på ethvert køkkenbord.

Selve kanden placeres på basen og kan tages af og på alt efter ønske og behov. Da kaffekanden er aftagelig, kan den bruges til at hælde kaffen op i en kop, når den er færdigbrygget. Kanden er desuden også vaskbar.

Arzum Okka Minio er ydermere forholdsvis enkel og kompakt, så det er nemt at gemme den væk i et køkkenskab, hvis man ikke ønsker at have den stående fremme på køkkenbordet.

Op til fire kopper

Arzum Okka Minio kan brygge op til fire kopper kaffe. Man kan dog også lave færre kopper, hvis dette ønskes.

Selve kaffen bliver brygget direkte i kanden, når den står på basen. Her skal man blot putte modellen i en stikkontakt og trykke på tænd-knappen øverst.

Bryggeprocessen tager ikke længere tid end omkring et par minutter. Kaffen bliver brygget ved forholdsvis lav varme.

Sidst men ikke mindst har Arzum Okka Minio en beskyttelse mod overløb, så kaffen ikke løber over under brygningen.

Udvalgte fordele ved Arzum Okka Minio:
Beskyttelse mod overløb
Nem kaffebrygning
Vaskbar kaffekande
Kompakt model
Hurtig bryggeproces


Bialetti Venus 6 Cup

✅ 9.8 ud af 10 stjerner hos de britiske kaffeeksperter Trustedcoffeereviews.co.uk

Bialetti Venus 6 Cup

.
De britiske kaffeeksperter Trustedcoffeereviews.co.uk har testet og anmeldt Bialetti Venus 6 Cup, som de har givet 9,8 ud af 10 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da espressokanden brygger en kaffe af høj kvalitet, er funktionel samt lavet i et flot design.

Dog nævner eksperterne, at man hurtigt kan komme til at brygge en bitter kaffe, hvorfor man lige skal lære at bruge den korrekt først.

All-time klassiker, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Trustedcoffeereviews.co.uk er Bialetti Venus 6 Cup en ”all-time klassiker”, der fortjener en plads i ethvert køkken.

Eksempelvis skriver de, at hvis man brygger kaffen på den rigtige måde, vil man ”få en kop kaffe i høj kvalitet”, der er ”meget bedre, end hvad du ellers kan få med en maskine”.

De fremhæver ydermere, at Bialetti Venus 6 Cup kun kommer med tre dele, hvorfor man hurtigt kan komme i gang og lære selve bryggeprocessen at kende.

Eksperterne hæfter sig ligeledes ved, at designet er stilrent og flot, hvilket altid er et plus. Man skal dog lige lære at bruge espressokanden korrekt for at få den optimale kop kaffe.

Kan bruges på alle varmekilder

Bialetti Venus 6 Cup er en stilren og tidløs espressokande med et enkelt design. Det gør, at den passer godt ind i ethvert køkken.

Samtidigt er der mulighed for at gøre brug af denne model på alle varmekilder. Det betyder, at man både kan anvende den på et elektrisk komfur, et gaskomfur, et keramisk komfur samt et induktionskomfur.

Espressokanden tåler maskinvask, men det anbefales at vaske den i hånden. Det sikrer, at Bialetti Venus 6 Cup holder i længere tid.

Nem bryggeproces

Med Bialetti Venus 6 Cup får man en espressokande, der er lavet af rustfrit stål. Kanden er desuden drypfri, så den drypper ikke ned på bordet. Der er mulighed for at brygge seks kopper kaffe, og kapaciteten er på 360 milliliter.

Når der skal brygges kaffe, skal man hælde vand i den nederste beholder. Herefter fyldes der malet kaffe i det tragtformede filter.

Til sidst skal espressokanden samles, så den kan placeres på en varmekilde. Når kandens øverste del er fyldt med kaffe, er den klar til servering.

Udvalgte fordele ved Bialetti Venus 6 Cup:
Tåler maskinvask
Seks kopper kaffe
Rustfrit stål
Drypfri kande
Kan også bruges til induktion

Her kan du se en kort video om Bialetti Venus. Videoen er produceret af Bialetti: 


Rommelsbacher EKO 364/E

✅ 9.4 ud af 10 point hos det internationale testmagasin Askgeorge.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det tyske kaffemagasin Espressokocher.org

Rommelsbacher EKO 364:E

.
Både det internationale testmagasin Askgeorge.com og det tyske kaffemagasin Espressokocher.org har testet og anmeldt Rommelsbacher EKO 364/E, som de har givet henholdsvis 9,4 ud af 10 point og 4 ud af 5 stjerner.

Dette har de gjort, da de er begejstrede for espressokandens høje kvalitet og mange gode funktioner. Dog nævner de også, at den kan blive meget varm, hvilket man skal være opmærksom på.

Design af høj kvalitet, ifølge eksperterne

Ifølge de to ekspertkilder er Rommelsbacher EKO 364/E en god espressokande, der laver en velsmagende kop kaffe. Eksempelvis skriver eksperterne fra Espressokocher.org, at kanden er et godt håndværk, som er meget nem at håndtere, hvilket altid er en fordel.

Eksperterne fra Askgeorge.com har også testet Rommelsbacher EKO 364/E. I deres anmeldelse fremhæver de, at espressokanden har et ”design af høj kvalitet” samt kommer med flere praktiske funktioner, der gør bryggeprocessen nemmere. De hæfter sig især ved dens autosluk-funktion.

Selvom eksperterne generelt er vilde med Rommelsbacher EKO 364/E, nævner de, at rengøringen kan være en smule vanskelig på grund af den lille åbning.

Praktisk og funktionel espressokande

Rommelsbacher EKO 364/E er en praktisk og funktionel espressokande, der er lavet af rustfrit stål. Espressokanden kommer med en 360-graders base, så kanden kan sættes på fra alle sider nemt og hurtigt.

Samtidigt er Rommelsbacher EKO 364/E forsynet med en autosluk-funktion. Den slukker derfor automatisk, når kaffen er klar til at blive serveret. Selve håndtaget er ergonomisk og varmeresistent, så man er sikret et godt greb om kanden uden, at man brænder sig.

Sikker espressokande

Med Rommelsbacher EKO 364/E får man en sikker espressokande med en overophedningsbeskyttelse samt tørkogningsbeskyttelse. Dette gør modellen yderst sikker i brug.

Når man skal brygge kaffe, skal man blot hælde vand og kaffe i kanden og placere den aftagelige kande på basen.

Den sættes i gang ved at tænde på knappen, hvorefter man blot skal vente på, at kaffen er klar. Der er mulighed for at brygge op til fire kopper espresso. Der kan også brygges to kopper, hvis dette ønskes.

Udvalgte fordele ved Rommelsbacher EKO 364/E:
Flere sikkerhedsfunktioner
Aftagelig kande
Nem betjening
Op til fire kopper espresso
Autosluk-funktion


Bialetti Moka Induction 6 Cup

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos australske Alternativebrewing.com.au
✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos amerikanske Yuppiechef.com
✅ 4.6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos danske Coop.dk
✅ 3.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos britiske Amazon.co.uk

Bialetti Moka Induction 6 Cup

.
Bialetti Moka Induction 6 Cup er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne.

Espressokanden er blevet anmeldt af forbrugere hos både Alternativebrewing.com.au, Yuppiechef.com, Coop.dk og Amazon.co.uk.

Her skriver brugerne, at de er yderst glade for espressokanden, da den hurtigt laver en velsmagende kop kaffe.

Dog nævner nogle brugere, at der sommetider drypper en smule kaffe fra kanden, hvilket kan være en smule irriterende.

Stilren og praktisk espressokande, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne er Bialetti Moka Induction 6 Cup en ”fremragende espressokande”. En bruger fra Alternativebrewing.com.au skriver eksempelvis, at ”den brygger en perfekt og lækker espresso”, hvorfor den er alle pengene værd.

Dette er flere brugere fra Amazon.co.uk og Yuppiechef.com enige i og forklarer ydermere, at ”kaffen brygges nemt og hurtigt”, så man ikke skal bruge en masse tid på det. Desuden skriver forbrugerne hos Coop.dk, at man her køber en ”stilfuld og praktisk espressokande”, der ”fungerer, som den skal” og ser flot ud på samme tid.

Ingen brugere nævner mange ulemper ved Bialetti Moka Induction 6 Cup. Dog skriver et par stykker, at kanden har en tendens til at dryppe kaffe, hvilket man skal være opmærksom på, når man har den stående på et bord.

Brygger hurtigt seks kopper espresso

Med Bialetti Moka Induction 6 Cup får man en 8-kantet espressomaskine med en base af rustfrit stål, mens selve kanden er lavet af aluminium. Det er en holdbar og solid model med en lang levetid, hvis man sørger for at passe godt på den.

Bialetti Moka Induction 6 Cup brygger hurtigt seks kopper espresso. Man skal blot hælde vand i beholderen og kaffe i filtret, hvorefter den placeres på varmekilden.

Når den øverste del er fyldt med kaffe, er den klar til servering. Kapaciteten er på 300 milliliter.

Velegnet til et induktionskomfur

Bialetti Moka Induction 6 Cup er en espressokande, der kan anvendes på et induktionskomfur. Man kan dog også placere den på et gaskomfur, et elektrisk komfur eller et keramisk komfur, hvis der er brug for dette.

Designet er enkelt og stilrent, og der er placeret et silikonebånd på midten af kanden samt på håndtaget og lågets top. Det sikrer, at den er ergonomisk at holde på, da man får et godt greb om modellen uden, at hånden glider.

Udvalgte fordele ved Bialetti Moka Induction 6 Cup:
Brygger hurtigt seks kopper espresso
Silikonebånd flere steder
Ergonomisk
Nem kaffebrygning
Velegnet til alle varmekilder

Her kan du se en kort video om Bialetti Moka Induction. Videoen er produceret af Bialetti: 


Bialetti Moka Induction 3 Cup

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos australske Alternativebrewing.com.au
✅ 3.8 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos danske Coop.dk

Bialetti Moka Induction 3 Cup

Bialetti Moka Induction 3 Cup er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos forbrugerne. Espressokanden har nemlig fået henholdsvis 5 ud af 5 stjerner og 3,8 ud af 5 stjerner hos de to forhandlere Alternativebrewing.com.au og Coop.dk.

Her skriver forbrugerne, at man får en espressokande af høj kvalitet, der laver en rigtig god kop espresso. Dog nævner nogle brugere, at kanden er mindre end forventet.

Den bedste espressokande, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere Alternativebrewing.com.au og Coop.dk er Bialetti Moka Induction 3 Cup en espressokande af ”høj kvalitet”.

Eksempelvis skriver en bruger fra Coop.dk, at den ”laver en rigtig god kop kaffe”. Dog mener nogle brugere, at man skal være opmærksom på, at den er rigtig fin til en enkelt person, men hvis der er flere, bør man vælge en større model.

Andre brugere fra Alternativebrewing.com.au fremhæver ydermere, at Bialetti Moka Induction 3 Cup ”fungerer perfekt”.

Derfor mener mange, at espressokanden er et must for enhver espressoelsker. Derudover skriver en bruger fra Coop.dk, at dette er ”verdens bedste espressokande”, hvis man sørger for at bruge gode bønner.

Kan bruges på alle varmekilder

Med Bialetti Moka Induction 3 Cup får man en espressokande, hvor man manuelt skal brygge sin espresso.

Her puttes der vand i beholderen og kaffe i filtret, hvorefter kanden placeres på en varmekilde. Når den øverste del er fyldt med kaffe, er den færdig.

Der er mulighed for at benytte Bialetti Moka Induction 3 Cup på alle typer af varmekilder. Det betyder, at den både kan bruges på et elektrisk komfur, et keramisk komfur, et gaskomfur samt et induktionskomfur.

Solid espressokande

Bialetti Moka Induction 3 Cup er en solid espressokande, der kan holde i mange år frem.

Modellen er ottekantet og har en top i aluminium, mens bunden er af rustfrit stål. Man kan i alt brygge tre kopper espresso, da kapaciteten er på 150 milliliter.

Sidst men ikke mindst er espressokanden yderst kompakt, hvorfor man nemt kan have den stående på køkkenbordet eller opbevare den i et køkkenskab, når den ikke er i brug.

Udvalgte fordele ved Bialetti Moka Induction 3 Cup:
Kompakt espressokande
Rustfrit stål og aluminium
Kan bruges på alle varmekilder
Solid model
Nem kaffebrygning


Hvordan laver man den bedste kaffe med en espressokande?

espressokande i brug

For at få en rigtig god kop espresso har du brug for en ordentlig espressomaskine. Men disse kan ofte være dyre og fylde meget i et hjem. Heldigvis er der andre muligheder på markedet, så du kan få den bedst mulige espresso. Her taler vi naturligvis om espressokander.

Med espressokander kan du nemt og hurtigt lave en god espresso. Og det bedste ved det hele er, at de hverken fylder meget i køkkenet eller ruinerer dig.

Men hvordan laver du så den bedste kaffe med en espressokande? Det kan du læse meget mere om her baseret på en artikel fra Thespruceeats.com og en artikel fra Delishably.com.

Sådan bruger du en espressokande

Med blot et par grundlæggende trin kan du få en varm kop espresso på kort tid. Det tager slet ikke lang tid at lave kaffe med en espressokande. Det vigtigste er, at du har de helt rigtige kaffebønner.

1⃣ Start med at skrue den øverste halvdel af og fjern filterkurven.

2⃣ Fyld den nederste beholder med vand op til sikkerhedsventilen (du bør kunne se den på indersiden af vandbeholderen).

3⃣ Fyld filtret med mellemristet kaffe. Kaffen skal være på niveau med toppen af filtret. Du kan forsigtigt trykke kaffen ned med en ske eller fingrene for at udjævne overfladen. Men gør ikke dette for hårdt.

4⃣ Skru den øverste del stramt på den nederste og sørg for, at den er placeret helt korrekt.

5⃣ Placer espressokanden på et komfur (tjek din espressokande for at se hvilke varmekilder, den kan bruges til).

6⃣ Lige når kaffen kan ses i den øverste del, er det værd at skrue ned for temperaturen eller flammen. Herved siver resten af kaffen langsomt op til toppen, hvilket giver den bedste smag.

7⃣ Kaffen er færdig og klar til servering, når den øverste beholder er fuld.

Hvis du sørger for at følge disse trin, når du laver kaffe eller espresso med din espressokande, er du allerede godt på vej til en rigtig god kop espresso. Nedenfor finder du også lidt tips til, hvordan du gør den endnu bedre.

Tips til at lave den bedste kaffe med en espressokande

espressoDen type kaffe, du køber, er meget vigtig, når du bruger en espressokande til at lave espresso. Du skal bruge kaffe, der er specielt ristet til fremstilling af espresso.

Det er ikke en god idé at bruge for finmalet eller for groftmalet kaffe, da dette ikke vil give den bedste espresso. For at opnå den bedste espresso er det herved vigtigt, at du vælger kaffe af høj kvalitet, som er designet til en espressokande. Det anbefales desuden, at du benytter dig af mellemristet eller mørkristet kaffe, da det oftest giver den bedste smag fremfor lystristet kaffe.

Samtidigt er det en fordel at bruge filtreret vand, da dette sikrer, at du opnår den absolut bedste smag. Det er desuden en god idé, at du starter med at prøve dig frem, når det kommer til temperaturindstillingen på dit komfur. Varmen skal dog ikke være for høj, da det gør, at kaffen brænder på.

Er du vild med kaffedrikke med mælk, kan du afslutte hele processen ved at tilføje mælkeskum. Du kan derfor sagtens lave en cappuccino eller en anden kaffedrik med mælk med en espressokande så længe, at du også har en mælkeskummer derhjemme.

Her kan du se en video om, hvordan du laver den bedste kaffe med en espressokande lavet af ChefSteps:


Hvordan virker en espressokande?

espressokandeEspressokander er en fantastisk måde at lave en stærk espresso hjemme i dit eget køkken.

Mange bruger espressokander i dag, selvom de ikke laver en helt lige så stærk espresso som eksempelvis en espressomaskine.

Men hvordan virker en espressokande? Det forklarer vi dig her.

Sådan virker en espressokande

En espressokande består af tre dele: en til vand (i bunden), en til den malede kaffe (i midten) og en til den færdige blanding (i toppen).

Når espressokanden placeres på et komfur, genereres der damp, hvilket øger trykket i den nederste beholder, og tvinger vand op gennem beholderen med kaffe.

Det fungerer kort og godt på følgende måde:
☕ Den nederste beholder er fyldt med koldt vand.
☕ Beholderen i midten er fyldt med formalet kaffe.
☕ Espressokanden sættes på en varmekilde ved omkring medium varme.
☕ Som vandet i den nederste del koger, genereres der damp, hvilket opbygger et tryk. Dette tryk tvinger vandet ind i beholderen i midten.
☕ Når kaffen absorberer det kogte vand, udvides kaffen gradvist. Dette opbygger et højere tryk i midten af de to beholdere.
☕ Når kaffen er helt mættet, fortsætter vandet med at koge op gennem metalfiltret og ind i den øverste del.
☕ Du vil nemt kunne høre, når kaffen er færdig, da der vil komme en helt speciel lyd. Samtidigt vil den øverste del være fyldt med espresso.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan en espressokande virker, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Howitworksdaily.com.


Kan en espressokande konkurrere med en espressomaskine?

barista kaffe

Er du i gang med at beslutte, om du skal investere i en espressomaskine eller i en espressokande?

Der er fordele og ulemper ved begge produkter, så det kan være svært at vælge, om du skal investere i den ene eller i den anden. Ofte bliver disse to produkter sammenlignet, men de er rent faktisk ret forskellige.

Selvom de begge laver en stærk kaffe, har de, udover dette, ikke ret meget til fælles.

Når først du kender til de to produkters forskelle, vil det være nemmere for dig at beslutte, om en espressokande eller en espressomaskine er det rigtige valg for dig.

Og kan en espressokande overhovedet konkurrere med en espressomaskine?

Hvilken er den rigtige for dig?

VægtDer er ikke noget generelt svar på dette spørgsmål, da disse to produkter er svære at sammenligne.

Selvom de ligner hinanden i den forstand, at de begge brygger en stærk kop kaffe, kommer espressokander ikke i nærheden af espressomaskinen, når det kommer til konsistens, kvalitet og betjening.

Med en espressomaskine er det en del nemmere at lave en god espresso, da det hele som regel fungerer helt automatisk. Det kræver en del mere at lave den bedste espresso med en espressokande, da kaffen hurtigt kan få en bitter eller vandig smag.

Dog skal du være opmærksom på, at espressomaskiner er meget dyrere end espressokander og fylder en del mere i dit køkken. Men hvis du vil have den helt ægte espresso, får du det kun med en espressomaskine.

Så kan en espressokande konkurrere med en espressomaskine?

Som vi allerede har nævnt, er espressomaskinen bedst, når det kommer til at lave en ægte espresso. Da espressokander ikke laver en ægte espresso, bliver du nødt til at investere i en espressomaskine, hvis det er du, du ønsker.

EspressoMen den kaffe, som en espressokande laver, er ikke dårlig. Du skal bare lære, hvordan du brygger den på den helt rigtige måde. Det er nemlig en god espressoerstatning, og rigtig mange italienere har endda en espressokande i deres hjem.

Dette er værd at have in mente – især hvis du tænker på, hvor meget billigere end espressokande er i forhold til en espressomaskine. Alt i alt er det i sidste ende op til dig, hvad du vælger.

Hvis du ikke har noget imod at bruge en stor sum penge på en espressomaskine, er det typisk det mest optimale valg.

Men hvis du har et lavere budget, bliver du bestemt heller ikke skuffet, hvis du vælger at købe en espressokande.

En espressokande er især velegnet til dig, der foretrækker en stærk kaffe (uden at være så stærk som en ægte espresso), et billigt produkt samt en model, der nemt kan tages med på farten, da den ikke fylder særlig meget.

Du skal derfor overveje, hvad du i sidste ende foretrækker samt opveje fordelene med ulemperne ved de to produkter.

Herved kan du nemmere træffe en beslutning, når det kommer til, om du skal vælge en espressokande eller en espressomaskine.

Er du interesseret i at læse mere om forskellen mellem en espressomaskine og en espressokande, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Specialcoffeeitaly.com eller denne artikel fra Javapresse.com.


Historien om espressokanden

bialetti logo
Espressokanden blev opfundet helt tilbage i 1933 af Alfonso Bialetti. Dog startede historien allerede i 1919, hvor han åbnede en mindre produktion af aluminiumsreservedele i Crusinallo i Italien. Dette værksted blev hurtigt større og begyndte at producere færdige produkter, som kunne sælges på det lokale marked.

I 1933 fik han en idé, der endte med at blive til en espressokande. Det siges, at inspirationen til espressokanden kom, da Alfonso så de italienske kvinder koge deres vasketøj med en kæmpe kogegryde.

Når vandet begyndte at koge, steg det op igennem et rør i midten, hvorefter vandet med sæbe blev fordelt over al vasketøjet.

bialetti plakatEspressokanden ændrede hurtigt måden, som alle italienere begyndte at brygge kaffe på derhjemme. I 1953 lavede virksomheden en tegning, der ville blive lige så ikonisk som Moka Express selv: en tegning af Bialetti som en lille mand med et imponerende overskæg.

Dog var det først efter 2. verdenskrig i 1958, at promoveringen af espressokanden gik i gang. Dette år overtog Renato (Alfonsos søn) virksomheden, og han gik straks i gang med at promovere det geniale produkt via Tv-reklamer.

Siden dengang er espressokanden kun steget i popularitet og anvendes stadig i mange hjem.

I dag er espressokander især stadigvæk utroligt populære i italienske hjem og bruges også af mennesker i en del andre lande.

Der er sidenhen kommet flere forskellige espressokander på markedet, men Bialettis Moka Express er nærmest blevet et ikon med den overskæggede lille mand, der i dag pryder forsiden af alle deres kander.

Vil du vide mere om espressokandens historie, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Ineedcoffee.com eller denne artikel fra Seriouseats.com.


FAQ

Hvilken espressokande er den bedste til prisen?
En af de absolut bedste espressokander, som du kan få til prisen, er modellen Bialetti Moka Express 6 Cup. Espressokanden er blevet kåret som testvinder i en lang række forskellige forbrugstests, hvormed det kommer stærkt anbefalet. Kanden bliver især rost for de gode egenskaber, holdbarheden og det stilrene design.
Hvordan vælger jeg en espressokande?
Når du skal vælge en espressokande, så er det især vigtigt, at du går efter en model, som naturligvis formår at lave den type espresso, som du foretrækker. Dertil kan det være en fordel at gå efter en holdbar model, sådan at du kan bruge den i lang tid fremover.
Hvor lang tid holder en espressokande?
Det varierer meget fra model til model, hvor lang tid en espressokande holder. Ligesom med mange andre produkter, så går kvalitet og holdbarhed ofte hånd i hånd. Derfor kan det være en fordel at investere i en kvalitetsmodel, hvis du gerne vil, at kanden skal holde i lang tid.
Er det pengene værd at købe en espressokande?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en espressokande, hvis du elsker smagen af en god kop espresso. Espressokanderne er ofte meget billigere end en espressomaskine, hvormed det kan være en billigere måde, hvorpå du kan lave og nyde din egen hjemmebryggede espresso.


Gennemgang af testkilder

Askgeorge.com 🇺🇸
Det internationale testmagasin Askgeorge.com hjælper forbrugerne med at vælge de rigtige produkter til deres behov. Det gør de ved at teste et hav af forskellige forbrugerprodukter løbende. De tester og anmelder alt lige fra brødristere til eksterne harddiske og espressokander. Her har de testet Rommelsbacher EKO 364/E, som de har givet 9,4 ud af 10 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Business Insider 🇺🇸
Den amerikanske avis Business Insider blev lanceret tilbage i 2009. Denne side beskæftiger sig med nyheder fra både ind- og udland. Derudover laver de tests og anmeldelser af forskellige produkter heriblandt espressokander. I denne omgang har Business Insider lavet en stor test af de bedste espressokander på markedet, hvilket inkluderer Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Du kan læse hele anmeldelsen af de tre espressokander her.

Dailyespresso.co.uk 🇬🇧
Det britiske magasin Dailyespresso.co.uk skriver om alt, hvad der handler om kaffe. På siden kan der både findes tips og tricks, købeguides og inspiration. De tester og anmelder også produkter inden for kaffens verden som for eksempel espressokander. Her har de testet nogle af de bedste espressokander på markedet, hvor Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen af de tre espressokander, kan du klikke ind her.

Espressokocher.org 🇩🇪
Espressokocher.org er et tysk kaffemagasin, der beskæftiger sig med kaffens verden. Det gør de blandt andet ved at lave dybdegående anmeldelser af forskelligt kaffeudstyr som for eksempel espressokander. I denne omgang har de testet og anmeldt Rommelsbacher EKO 364/E, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Espressoperfecto.com 🇺🇸
Det amerikanske magasin Espressoperfecto.com skriver om alt, hvad der handler om espresso. Derfor kan der både findes guides, tips og anmeldelser af diverse espressoprodukter. Her har Espressoperfecto.com testet og anmeldt nogle af de bedste espressokander på markedet heriblandt Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Vil du læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasin Good Housekeeping Institute beskæftiger sig med kategorierne hjem og have. De laver mange brugbare artikler med guides, inspiration og tips, mens de også anmelder og tester diverse forbrugerprodukter. Her har Good Housekeeping Institute testet forskellige espressokander.

I denne omgang har de testet Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup, som alle har fået en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Homegrounds.co 🇬🇧
Homegrounds.co er et britisk magasin, der hjælper forbrugerne med at brygge den bedste kaffe i eget hjem. De skriver om alt, hvad der handler om kaffe, så man kan finde artikler med tips, guides og inspiration om kaffebrygning, kaffe m.m. Derudover tester og anmelder de forskellige produkter såsom espressokander. I denne omgang har de lavet en stor test af de bedste espressokander på markedet heriblandt Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Littlecoffeeplace.com 🇺🇸
Det amerikanske magasin Littlecoffeeplace.com er et kaffeunivers med en blog, der har masser af tips og tricks, så man kan lave sin egen kaffedrik. Samtidigt laver de kaffeanmeldelser, så forbrugerne nemmere kan vælge det rette produkt til deres behov. Her har de testet og anmeldt nogle af de bedste espressokander på markedet, hvilket inkluderer Bialetti Moka Express 6 Cup, Bialetti Moka Express 3 Cup og Bialetti Moka Express 9 Cup. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter. Alle produkter bliver vurderet ud fra diverse kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne. Her har de testet Arzum Okka Minio, som de har givet en god bedømmelse. Du kan læse hele testen her.

Trustedcoffeereviews.co.uk 🇬🇧
Trustedcoffeereviews.co.uk er et britisk testmagasin med kaffeeksperter, der tester og anmelder produkter inden for kaffens verden. Her har de testet og anmeldt espressokanden Bialetti Venus 6 Cup, som de har givet 9,8 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Espressokande test er baseret på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrugere. Nogle af espressokanderne er ikke anmeldt af officielle ekspertkilder, hvorfor vi i stedet har gjort brug af brugeranmeldelser. Det giver os mulighed for at se, hvilke modeller der er forbrugernes favoritter, samt hvad de hæfter sig ved af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Amazon.com, Alternativebrewing.com.au, Yuppiechef.com, Coop.dk og Amazon.co.uk. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Arzum Okka Minio hos Amazon.com her.

Læs brugeranmeldelser af Bialetti Moka Induction 6 Cup hos Alternativebrewing.com.au, Yuppiechef.com, Coop.dk og Amazon.co.uk her.

Læs brugeranmeldelser af Bialetti Moka Induction 3 Cup hos Alternativebrewing.com.au og Coop.dk her.


Andre relevante tests og artikler

I dette afsnit vil vi fremhæve en række af vores andre relevante tests og artikler, for at give dig som forbruger den bedste forudsætning for at finde det helt rigtige produkt.

De fleste mennesker vil nikke genkendende til, at den bedste kop kaffe bliver lavet på friskmalede bønner. Derfor finder du her vores store kaffekværn test, der indeholder en række testvindende kaffekværne.

Skulle du fortsat være interesseret i en god kop espresso, finder du her vores store espressomaskine test og fuldautomatisk espressomaskine test, der begge indeholder en række af markedets bedst bedømte modeller.

Er der være en bestemt producent, der fanger dine øjne, kan du her læse vores producent-specifikke espressomaskine tests. Se fx vores Miele espressomaskine test, vores DeLonghi Magnifica test, vores DeLonghi espressomaskine test, vores Smeg espressomaskine test og vores Krups espressomaskine test.

Når det kommer til at lave testvindende espressomaskiner, gør særligt én producent sig bemærket blandt eksperter såvel som forbrugere. Der er selvfølgelig tale om det australske mærke Breville også kaldet Sage.

Af den grund finder du her en række dybdegående tests af blandt andet Sage the Bambino PlusSage Barista ExpressSage Barista TouchSage the Oracle og Sage the Barista Pro, der alle er blandt eksperternes favoritter.

Er du derimod mere draget mod en klassisk kaffemaskine, kan vi også være behjælpelige med dette. Her kan du læse vores generelle kaffemaskine og kaffemaskine med kværn tests, der begge indeholder testvindende modeller.

Også inden for den klassisk kaffemaskine kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du læse mere om vores KitchenAid kaffemaskine test, vores Moccamaster test, vores Siemens kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test.

Slutteligt vil vi gerne fremhæve vores test af de enkle men elegante stempelkander. I denne test finder du en oversigt over markedets bedst bedømte modeller, samt nyttig viden om, hvordan du brygger den bedste kaffe på en stempelkande og meget mere.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme