Rancilio Silvia test 2021 – Her er eksperternes bedømmelse

Senest opdateret den 0

I denne artikel har vi fokus på Rancilio Silvia, hvor vi introducerer espressomaskinens funktioner og specifikationer samt flere forskellige eksperters vurderinger.

Herefter har vi et afsnit, som handler om alternativer til Rancilio Silvia, så forbrugerne nemmere kan få et overblik over flere modeller på markedet.

I denne artikel gør vi brug af en lang række anerkendte ekspertkilder for at gennemgå eksperternes fordele og ulemper ved espressomaskinerne.

Vi har inddraget ekspertkilder såsom Techgearlab.com, Thewirecutter.com,  Expertreviews.co.uk, Which.co.uk, BBCgoodfood.com, Good Housekeeping Institute, Trustedreviews.com, T3.com, Digitaltrends.com og Cnet.com.

Hvis man ønsker at læse mere om anmeldelserne og testkilderne, finder man til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Rancilio Silvia test indeholder:
🔸 Gennemgang af Rancilio Silvia
🔸 Gennemgang af alternative espressomaskiner
🔸 Det skal du overveje, når du køber en espressomaskine
🔸 Mal selv din kaffe
🔸 Sådan laver du den perfekte espresso
🔸 Kaffeguide: Kend de forskellige typer kaffe
🔸 13 sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe
🔸 Historien om Rancilio
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Rancilio Silvia espressomaskine test 2021 – Her er eksperternes bedømmelser

I denne test finder du en gennemgang af hele 5 ekspertkilders bedømmelser af den populære Rancilio Silvia espressomaskine. I den grønne boks under produktnavnet kan du se, hvor espressomaskinen er blevet bedømt, og hvordan den har klaret sig. Vi bringer også en række alternativer, så du kan få en bredere forståelse af markedet.


Rancilio Silvia

✅ 5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske kaffemagasin Knowyourgrinder.com
✅ 4.38 ud af 5 stjerner hos det amerikanske kaffemagasin Coffeedorks.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske kaffemagasin Coffeeteaclub.co.uk
✅ Anbefalet hos det amerikanske kaffemagasin Coffeegeeklab.com
✅ 4,3 ud af 5 stjerner hos det australske forbrugertestmagasin Produktreview.com.au
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Techgearlab.com

Rancilio Silvia

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.079,00 4.079,00 Læs mere

.
Rancilio Silvia er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, hvilket inkluderer Techgearlab.com, Knowyourgrinder.com, Coffeedorks.com, Coffeeteaclub.co.uk, Coffeegeeklab.com og Produktreview.com.au.

Alle eksperter er begejstrede for espressomaskinen, som de har givet en god bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort på grund af dens justerbare muligheder og velsmagende espresso. Til gengæld er flere eksperter mindre vilde med, at Rancilio Silvia er temmelig dyr.

Brygger den bedste espresso, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Rancilio Silvia en holdbar og god espressomaskine, der opfylder alle kaffeentusiasters behov.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Knowyourgrinder.com, at maskinen ”brygger den bedste espresso”, hvilket Coffeegeeklab.com er enige i. De anbefaler derfor modellen ”stærkt til alle, der ønsker at komme i gang med hjemmebrygning”.

Eksperterne fra Techgearlab.com og Coffeedorks.com har også testet Rancilio Silvia. De fremhæver espressomaskinens flotte design og justerbare muligheder som værende nogle af de største fordele, men er dog mindre vilde med modellens pris samt, at den ikke har en indbygget kværn.

Endvidere hæfter Coffeeteaclub.co.uk og Productreview.com.au sig ved, at Rancilio Silvia er ”nem at bruge” og er ”meget pålidelig”.

Nem og brugervenlig espressomaskine

Rancilio SilviaMed Rancilio Silvia får man en enkel og elegant manuel espressomaskine i rustfrit stål. Maskinen kommer med en messingkedel, så man hurtigt kan producere flere espressoshots lige efter hinanden.

Man bestemmer selv, om der skal brygges en enkelt eller to kopper espresso ad gangen. Det er desuden også muligt at streame mælk, hvis man eksempelvis i stedet ønsker en cappuccino eller en latte.

På toppen af Rancilio Silvia findes der desuden en kopvarmer, så man altid kan holde sin kaffe varm, hvis den ikke drikkes lige med det samme. Selve vandbeholderen har en kapacitet på 2 liter, mens bønnebeholderen kan rumme op til 300 gram bønner.

Flere praktiske funktioner

Rancilio Silvia er forsynet med flere praktiske funktioner i form af en elspare-funktion samt en timer-funktion.

Den indbyggede elspare-funktion sørger for, at maskinen ikke bruger unødigt med strøm. Den slukker nemlig af sig selv efter 30 minutters inaktivitet, men kan sagtens nå at blive varm inden for denne tidsperiode. Hver gang man anvender espressomaskinen, nulstiller man timeren, der giver 30 minutter mere.

Knapperne på Rancilio Silvia er forsynet med tydelige symboler for brygning og vand, så man altid kan se, hvad man skal trykke på.

Ved køb af maskinen medfølger der ydermere en stamper i metal med et træhåndtag. Det kan dog være en god idé at kombinere maskinen med en kaffekværn fra samme mærke, så man opnår den mest optimale espresso.

Specifikationer ved Rancilio Silvia:
🔴 Type: Espressomaskine
🔴 Mærke: Rancilio
🔴 Type: Manuel
🔴 Effekt i watt: 1100
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 2 liter
🔴 Kapacitet, bønnebeholder: 300 gram
🔴 Antal kopper pr. brygning: 2
🔴 Med mælkeskummer: Ja
🔴 Med kaffekværn: Nej
🔴 Højde: 34 centimeter
🔴 Bredde: 23,5 centimeter
🔴 Dybde: 29 centimeter
🔴 Vægt: 14 kilo

Udvalgte fordele ved Rancilio Silvia:
Nem betjening
Kan brygge to kopper ad gangen
Timer-funktion
Elspare-funktion
Stor vandbeholder

Her kan du se en kort video om, hvordan man kan lave flot “latte art” med en Rancilio Silvia espressomaskine:


Alternativer

I dette afsnit ser vi nærmere på alternativer til Rancilio Silvia ud fra forskellige ekspertkilders vurderinger. På den måde kan man nemmere få et overblik over modeller fra andre producenter samt sammenligne dem ud fra deres forskellige funktioner, specifikationer og vurderinger fra eksperterne.


Sage the Bambino Plus

✅ Testvinder hos det amerikanske magasin Thewirecutter.com
✅ 9.6 ud af 10 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedcoffeereviews.co.uk
✅ 66 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin BBCgoodfood.com
✅ 71 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ God anmeldelse hos det amerikanske teknikmagasin T3.com

Sage the Bambino Plus

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.199,00 4.199,00 Læs mere
4.199,00 4.199,00 Læs mere

.
Sage the Bambino Plus er blevet testet og anmeldt af syv forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Thewirecutter.com, T3.com, Trustedcoffeereviews.co.uk, Which.co.uk, Expertreviews.co.uk, BBCgoodfood.com og Good Housekeeping Institute.

Alle eksperter har anmeldt espressomaskinen ud fra dens effektivitet, funktionalitet, brugervenlighed, design, funktioner samt meget mere.

I alle anmeldelser får maskinen en god vurdering takket være dens gode bryggeevner og kompakte design. Til gengæld er flere eksperter mindre vilde med kaffens temperatur samt, at Sage the Bambino Plus er temmelig dyr.

Rigtig god til kaffeentusiaster, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Sage the Bambino Plus en rigtig god espressomaskine. Eksempelvis skriver eksperterne fra Thewirecutter.com, at ”denne maskine er den bedste på markedet for kaffeentusiaster”. De forklarer nemlig, at modellen er ”meget kraftfuld” og er ”yderst nem i brug”, mens ”kaffens kvalitet også er høj”.

Dette er eksperterne fra Expertreviews.co.uk og Good Housekeeping Institute enige i og fremhæver, at Sage the Bambino Plus er et godt valg til nybegyndere. De roser ydermere mælkeskummet og det kompakte design, men mener dog, at produktet er en smule dyrt samt, at kaffens temperatur er en smule for lav.

Derudover hæfter eksperterne fra BBCgoodfood.com og T3.com sig ved, at Sage the Bambino Plus er ”nem at rengøre” samt, at maskinen ”føles som værende en kvalitetsmaskine, der står stabilt på køkkenbordet”, hvilket Trustedcoffeereviews.co.uk er enige i.

Kompakt espressomaskine med præcis temperaturstyring

sage the bambino plusMed Sage the Bambino Plus får man en kompakt manuel espressomaskine, der er nem at placere på et mindre køkkenbord. Maskinen betjenes via knapper på fronten, hvorfor den er let at betjene.

Derudover sikrer Sage the Bambino Plus den mest optimale bryggetemperatur via PID-kontrollen. Dette er en digital temperaturstyring, der konstant overvåger vandets temperatur således, at der ikke opstår for store udsving.

Sage the Bambino Plus brygger kaffen ved at øge vandtrykket gradvist, hvilket roligt udvider bønnerne. Det gør, at kaffen opnår mere smag og aroma.

Samtidigt kommer maskinen med en fuldautomatisk mælkeskummer, så man også kan brygge forskellige kaffedrikke med mælk. Man kan både indstille teksturen og temperaturen for mælkeskummet.

Justerbar espressomaskine

Sage the Bambino Plus har ikke en kaffekværn. Dog kan man stadig justere kaffestyrken og herved optimere smagen alt efter ens ønsker og behov. Man kan regulere kaffestyrken i tre forskellige niveauer.

Endvidere kommer maskinen med en praktisk autosluk-funktion, så den automatisk slukker af sig selv efter en bestemt periode med inaktivitet. Det er ligeledes muligt at brygge op til to kopper espresso ad gangen.

Selve vandbeholderen har en kapacitet på 1,9 liter vand.

Specifikationer ved Sage the Bambino Plus:
🔴 Type: Espressomaskine
🔴 Mærke: Sage
🔴 Type: Manuel
🔴 Effekt i watt: 1700
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,9 liter
🔴 Antal kopper pr. brygning: 2
🔴 Med mælkeskummer: Ja
🔴 Med kaffekværn: Nej
🔴 Højde: 31 centimeter
🔴 Bredde: 19,5 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 8 kilo

Udvalgte fordele ved Sage the Bambino Plus:
Kompakt design
PID-temperaturkontrol
Tre styrkeniveauer
Kan brygge to kopper kaffe ad gangen
Fuldautomatisk mælkeskummer

Her kan du se en demonstrations-video af Sage the Bambino Plus. Videoen er produceret af Sage Appliances:


DeLonghi Dedica

✅ Kåret som ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
✅ 82 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ 3.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Digitaltrends.com
✅ 4.6 ud af 5 stjerner hos det britiske kaffemagasin Coffeeteaclub.co.uk
✅ 3.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Cnet.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknikmagasin Techgearlab.com

DeLonghi Dedica

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
104,00 104,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere
1.326,00 1.326,00 Læs mere
1.385,00 1.385,00 Læs mere

.
DeLonghi Dedica er blevet testet og anmeldt af syv ekspertkilder, hvilket inkluderer Which.co.uk, Trustedreviews.com, Good Housekeeping Institute, Digitaltrends.com, Coffeeteaclub.co.uk, Cnet.com og Techgearlab.com.

Alle eksperter er begejstrede for espressomaskinen, som de har givet en god anmeldelse. Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens gode espresso og fremragende funktioner. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at DeLonghi Dedica ikke kan lave espresso og mælkeskum på samme tid.

Laver fantastisk espresso, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er DeLonghi Dedica en fremragende espressomaskine, hvor eksperterne fra Coffeeteaclub.co.uk skriver, at maskinen ”laver fantastisk espresso”.

Dette er eksperterne fra Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute enige i og forklarer ydermere, at modellen ”er hurtig til at varme op” og ”steamer mælk meget godt”, så man både kan få ”lækre kaffedrikke med og uden mælk”.

Eksperterne fra Digitaltrends.com og Techgearlab.com har ligeledes testet DeLonghi Dedica. De fremhæver, at maskinen har et slankt og kompakt design samt, at ”det er en god måde at have et godt udvalg af espresso-varianter derhjemme”. Dog mener de, at instruktionerne kan være en smule svære at forstå.

Cnet.com hæfter sig også ved, at DeLonghi Dedica er ”en pålidelig maskine” med flere praktiske funktioner. Til gengæld er de mindre glade for prisen.

Kaffedrikke med og uden mælk

DeLonghi DedicaDeLonghi Dedica kan nemt og hurtigt brygge espresso, mens modellen også kommer med en varmtvandsfunktion til eksempelvis varm kakao eller te. Derudover er det muligt at brygge forskellige kaffedrikke både med og uden mælk takket være den manuelle mælkeskummer.

Maskinen kan ydermere justeres til enten at brygge en eller to skud af espresso, hvorfor man selv har mulighed for at bestemme, hvor intens smagen skal være. Selve vandbeholderen har desuden en kapacitet på 1 liter.

Brugbare funktioner

Med DeLonghi Dedica får man en manuel espressomaskine, der er udstyret med flere brugbare funktioner såsom et ThermoBlock-varmesystem, to drypkanaler samt en kopvarmer.

Mens ThermoBlock-varmesystemet sørger for, at kaffen altid brygges ved den mest optimale temperatur, gør de to drypkanaler det muligt, at man kan bruge selv høje glas på helt op til 13 centimeter. Kopvarmeren sikrer, at koppen altid varmes op til en passende temperatur, så espressoen kan nydes varm.

Sidst men ikke mindst er DeLonghi Dedica forsynet med programmerbare knapper, så man kan indstille kaffen alt efter behov, så man kun får så meget kaffe, man ønsker. Man kan også indstille kaffen til at slukke automatisk efter enten ni minutter, 30 minutter eller tre timer.

Specifikationer ved DeLonghi Dedica:
🔴 Type: Espressomaskine
🔴 Mærke: DeLonghi
🔴 Type: Manuel
🔴 Effekt i watt: 1350
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1 liter
🔴 Antal kopper pr. brygning: 2
🔴 Med mælkeskummer: Ja
🔴 Med kaffekværn: Nej
🔴 Højde: 33 centimeter
🔴 Bredde: 15 centimeter
🔴 Dybde: 30,5 centimeter
🔴 Vægt: 4 kilo

Udvalgte fordele ved DeLonghi Dedica:
Kan brygge to kopper kaffe ad gangen
Kaffedrikke med og uden mælk
Programmerbare knapper
ThermoBlock-varmesystem
Autosluk-funktion

Her kan du se en lille anmeldelse af DeLonghi Dedica espressomaskinen. Videoen er produceret at det amerikanske magasin cnet.com:


Det skal du overveje, når du køber en Rancilio Silvia espressomaskine

Rancilio SilviaInden du køber en ny espressomaskine, er det altid en god idé, at du gør dig nogle overvejelser.  Herved kan du nemmere finde ud af, hvad det lige præcis er, du ønsker samt, hvad du har brug for. Men hvad bør du så tænke over? Her finder du gode råd fra Perfectdailygrind.com og Coffeemakingworld.com.

Hvilken espressomaskine skal det være?
Der findes forskellige former for espressomaskiner på markedet. Du kan finde alt lige fra manuelle til semiautomatiske og fuldautomatiske maskiner. En automatisk model klarer hele bryggeprocessen for dig, mens du selv kontrollerer den med en manuel. Du skal derfor finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Skal den have en mælkeskummer?
En anden ting, du bør overveje, er, om du har brug for en espressomaskine med en mælkeskummer. Dette er kun nødvendigt, hvis du selv drikker kaffedrikke med mælk eller, hvis du gerne vil tilbyde dine gæster dette.

Hvor nem er rengøringen?
At rengøre en espressomaskine kan være tidskrævende. Derfor er det altid en fordel at tjekke, hvor nemt det er at rengøre maskinen, så du ikke behøver at bruge en masse tid på det.

Hvad er dit budget?
prisDer findes et væld af espressomaskiner i mange forskellige prisklasser. Du finder både de billigere modeller samt de dyrere modeller. Jo flere funktioner en maskine har, jo mere vil den som regel også koste. I sidste ende handler det om, hvor meget du vil betale for en maskine samt, hvad du lige præcis har brug for, at espressomaskinen skal kunne. Lav derfor et budget, når du har undersøgt markedet en smule og hold dig til det.

Hvor stor er espressomaskinen?
Drikker du ikke kaffe hver dag, eller er der ikke meget plads på dit køkkenbord, er det en fordel med en kompakt maskine, du kan putte ind i et køkkenskab. Nogle maskiner er forholdsvis store og tunge, hvorfor du altid bør tage et kig på både vægten og størrelsen. På den måde kan du også finde ud af, om der er plads til den specifikke model på dit køkkenbord.


Mal selv din kaffe

mal selv din kaffe

Det er helt bestemt muligt at brygge og male din helt egen lækre kaffe derhjemme. Skal du i gang med at male din kaffe, får du her et par gode råd fra eksperterne Cnet.com og Javapresse.com.

Formalingsgraden skal passe til bryggemetoden

Først og fremmest skal du sørge for at vælge en formalingsgrad, der passer til selve bryggemetoden. Dette er vigtigt, da kaffen ellers ikke ender med den mest optimale smag.

🔹 Stempelkande: Grov formaling
🔹 Filterkaffe: Medium formaling
🔹 Pour Over: Fin formaling
🔹 Espresso: Ekstra fin formaling

Hvilken kaffekværn bør du vælge?

kaffekværn sageDer findes en bred vifte af kaffekværne på markedet. Du kan finde alt lige fra en manuel kværn til en skivekværn, en mekanisk kværn m.m. Så hvilken bør du vælge?

Manuel kaffekværn: En manuel kaffekværn er nem at tage med dig rundt og fås ofte til en rigtig god pris. Dog kræver det, at du bruger en del kræfter, når du skal kværne bønnerne.

Samtidigt kan disse typer af kaffekværne have en tendens til ikke at kværne kaffen lige så jævnt som eksempelvis de elektriske. Til gengæld er det altid en succes, når du helt selv har kværnet dine kaffebønner.

Mekanisk kaffekværn: En mekanisk kaffekværn kan støje en smule og hakker bønnerne groft med et blad. Jo finere bønnerne skal være, jo længere tid skal den elektriske kværn køre.

Det er dog ikke altid muligt at opnå det samme resultat hver eneste gang. Fordelen ved denne type af kværn er, at du ikke selv skal bruge dine armkræfter, når du vil kværne nogle kaffebønner.

Skivekværn: En skivekværn fungerer på en måde, så du selv skal indstille den ønskede finhed. Denne reguleres ved at ændre på afstanden mellem skiverne. Med denne type kaffekværn får du mulighed for at eksperimentere med mindre justeringer, så du kan se hvilken formaling, der passer bedst til dig.


Sådan laver du den perfekte espresso

Sådan laver du den perfekte espresso

Har du lige købt en espressomaskine, men er du usikker på, hvordan du laver den perfekte espresso? Det er heller ikke så nemt, som du måske går og tror. Her får du tips fra Theguardian.com til, hvordan du laver en velsmagende espresso.

1⃣ Start med at male bønnerne: De friske kaffebønner skal males lige før brygningen, så espressoens kvalitet bibeholdes. Herved vil bønnerne også afgive nok smag i den korte tid, de er i kontakt med vandet.

2⃣ Doser kaffen: Kaffen skal nu doseres i filterkurven. Typisk skal du bruge omkring syv til 10 gram afhængig af maskinen samt dine ønsker.

3⃣ Stamp kaffen: Herefter skal kaffen stampes med en tamper. Du skal gøre dette ved brug af det rette tryk, hvorfor du hverken skal gøre det for let eller for hårdt. Bønnerne skal stampes med et tryk på omkring 15 kilo.

4⃣ Bryg kaffen: Ved brygningen skal vandets temperatur være på mellem 92 og 96 grader, mens trykket helst skal være på 9 bar. Det anbefales desuden, at bryggetiden er på blot 22 til 25 sekunder.

5⃣ Tjek din espresso: Om du har lavet den helt perfekte espresso eller ej, kan du nemt tjekke selv. Du skal se, om espressoen skifter farve fra at være rødbrun til at være lysebrun. Der vil nemlig blive dannet et lag af gyldent skum (crema) på toppen, som vil forsvinde efter et par minutter.


Kaffeguide: Kend de forskellige typer kaffe

Kend din kaffe

Mange af os vågner hver morgen og laver en dejlig kop kaffe. De fleste har en kaffevariant, som de altid drikker, men er du ikke helt sikker på, hvad de forskellige drikke hedder samt, om du overhovedet har en favorit? Her kan du lære mere om de forskellige typer kaffe baseret på en artikel fra Latteartguide.com.

Americano: Den består af et skud espresso og varmt vand. Kaffen er forholdsvis kraftfuld og stærk.

EspressoEspresso: En espresso er den mest rene kaffe, som er forholdsvis stærk og intens. Den består af finmalede kaffebønner, som brygges med vand under et højt tryk.

Caffe latte: Den består af dampet mælk og et enkelt skud af kaffe. Det er en forholdsvis mild drik.

Macchiato: Den består af et skud espresso og toppes med skummet mælk. Den er en smule stærkere end en cappuccino.

Mochaccino: Dette er en latte, hvor sirup eller chokoladepulver tilsættes. Sommetider toppes drikken med pisket fløde.

Flat white: Den består af et skud espresso, hvor der tilsættes dampet mælk.

CappuccinoCappuccino: Den består af tre lag, hvor det første er et skud espresso, og det andet er et skud dampet mælk. Det sidste lag er chokolade- eller kakaopulver på toppen.

Piccolo Latte: Den består af et skud espresso, hvor der tilsættes dampet mælk og en mindre mængde skum.

Mokka: Dette er en blanding mellem en varm chokolade og en cappuccino. Den består af et skud espresso, hvor der tilsættes en skefuld chokoladepulver samt dampet mælk og skum. Der drysses også chokoladepulver ovenpå.

Affogato: Dette er en simpel dessertkaffe. Her putter du vaniljeis i en kop eller i et glas og tilsætter et enkelt eller et dobbelt skud espresso over isen.


13 sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe

Kaffe er godt for hjertetKaffe er en af de mest populære drikke i verden og drikkes af mange mennesker hver eneste dag. Mange studier viser, at kaffe kommer med et hav af sundhedsmæssige fordele. Her gennemgår vi 13 fordele ved at drikke kaffe baseret på en artikel fra Healthline.com.

1. Øger dit energiniveau
Kaffe hjælper dig med at føle dig mindre træt, da drikken øger dit energiniveau. Kaffebønner indeholder nemlig koffein, som absorberes i blodbanen, så niveauet af dopamin i hjernen stiger og gør dig mere frisk.

2. Hjælper dig med at forbrænde fedt
Koffein findes i næsten alle fedtforbrændingsprodukter – og med god grund. Det er en af de få naturlige stoffer, som har vist sig at øge fedtforbrændingen. Dog bør kaffe ikke bruges som et slankemiddel.

3. Kan forbedre fysiske præstationer
Koffein stimulerer dit nervesystem og øger samtidigt adrenalinniveauet i blodet. Det gør, at kaffe kan være med til at forbedre dine fysiske præstationer.

4. Indeholder essentielle næringsstoffer
Kaffe indeholder masser af sundhedsfremmende og essentielle næringsstoffer, som din krop har brug for. Dette er alt lige fra kalium til magnesium og pantothensyre.

5. Nedsætter risikoen for type 2-diabetes
kaffe smerterFlere undersøgelser har konkluderet, at kaffe kan være med til at nedsætte risikoen for type 2-diabetes. I nogle studier blev det nemlig påvist, at personer, der drikker kaffe, har en betydeligt lavere risiko for at udvikle denne type diabetes.

6. Kan beskytte dig mod Alzheimers og demens
Flere undersøgelser viser, at kaffedrikkere har en betydeligt lavere risiko for at udvikle Alzheimers og demens. Det vides ikke præcis hvorfor, at dette muligvis er tilfældet.

7. Kan reducere din risiko for Parkinsons
Parkinsons er en meget almindelig neurodegenerativ sygdom. Undersøgelser viser, at kaffedrikkere har en meget lavere risiko for at udvikle Parkinsons.

8. Kan beskytte din lever
Din lever er et fantastisk organ, der udfører hundredvis af vigtige funktioner. Nogle sygdomme kan føre til skrumpelever, men interessant nok kan kaffe beskytte mod netop dette. Ifølge flere undersøgelser har personer, der drikker fire eller flere kopper om dagen, en 80 % lavere risiko for skrumpelever.

9. Kan bekæmpe depression og gøre dig gladere
KaffeDepression er en alvorlig psykisk lidelse, der forårsager en betydeligt nedsat livskvalitet. I en Harvard-undersøgelse havde forsøgspersoner, der drak fire eller flere kopper kaffe om dagen, en 20 % lavere risiko for at blive deprimeret.

10. Kan sænke risikoen for visse typer af kræft
Kaffe synes at være beskyttende mod to typer af kræft: lever og tyktarmskræft. Undersøgelser viser, at kaffedrikkere har en 40 % lavere risiko for leverkræft, mens en anden undersøgelse konkluderede, at kaffedrikkere (cirka fire til fem kopper om dagen) havde en 15 % lavere risiko for tyktarmskræft.

11. Nedsætter risikoen for hjertesygdomme
Kaffe øger ikke din risiko for hjertesygdomme, men det er naturligvis en god idé at holde øje med dit indtag, hvis du har forhøjet blodtryk. Nogle undersøgelser viser, at kaffe rent faktisk kan reducere risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

12. Kan hjælpe dig med at leve længere
I betragtning af at kaffedrikkere er mindre tilbøjelige til at få mange sygdomme, giver det mening, at kaffe kan hjælpe dig med at leve længere. Flere undersøgelser tyder derfor også på, at kaffedrikkere har en lavere risiko for at dø.

13. En god kilde til antioxidanter
Kaffe er utrolig høj i antioxidanter, hvilket er yderst fordelagtig for din krop. Undersøgelser viser endda, at mange mennesker får flere antioxidanter fra kaffe end fra frugt og grøntsager tilsammen.


Historien om Rancilio

Rancilio logo
Rancilio er en producent af espressomaskiner, der blev grundlagt i 1927 af Roberto Rancilio i Parabiago, Italien.

Den første maskine fra Rancilio blev kaldt for La Regina. I 1957 kom de ud med en model, der automatiserede flere processer. Herefter begyndte virksomheden at følge med alle de nye teknologiske tendenser på markedet og indgik også et samarbejde med Marco Zanuso i 1965 omkring designet af deres maskiner.

I 1997 skabte Rancilio en espressomaskine, som oprindeligt kun var tilgængelig som en gave til importører og leverandører af Rancilios kaffemaskiner til restauranter. Denne maskine blev senere solgt til forbrugerne som Silvia.

Silvia er en manuel espressomaskine med en enkelt messingkedel, som både kan brygge espresso og andre drikke med og uden mælk. Den sælges ofte med kaffekværnen Rocky.

I 2001 moderniserede Rancilio flere af deres produkter, mens de i 2011 introducerede et nyt avanceret brygningssystem kaldet Xcelsius. I dag er Rancilio stadig en populær producent af espressomaskiner og kan stadig findes i køkkener i diverse hjem samt på restauranter den dag i dag.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Rancilio Silvia?

Der er tale om hele 5 ekspertpaneler, der blandt andet tæller Knowyourgrinder.com, Coffeedorks.com, Coffeeteaclub.co.uk, Coffeegeeklab.com, Techgearlab.com og Produktreview.com.au.

🤓 Hvordan er Rancilio Silvia blevet testet?

Rancilio Silvia er blevet testet ud fra parametre så som brugervenlighed, her under påfyldning, finjustering af indstillinger og rengøring. Ydermere vurderes kvaliteten af den bryggede espresso, samt temperaturen og ensartetheden såfremt flere kopper brygges efter hinanden. Ligeledes testes maskinens evne til at skumme mælk. Slutteligt vurderes den på sit energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Gennemgang af testkilder

BBCgoodfood.com 🇬🇧
BBCgoodfood.com er et britisk magasin, der leverer nyheder fra ind- og udland. De skriver om alt lige fra politik til sport, underholdning m.m. Derudover tester og anmelder de forskellige forbrugerprodukter. Her har de lavet en test af Sage the Bambino Plus, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Cnet.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin Cnet.com beskæftiger sig primært med emner inden for elektronik og teknologi. De leverer både nyheder, guides, artikler samt tests af produkter. Her har Cnet.com testet DeLonghi Dedica, som de har givet 3,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Coffeedorks.com 🇺🇸
Coffeedorks.com er et amerikansk kaffemagasin, som skriver om forskellige kafferelaterede produkter. De tester og anmelder et hav af kaffeprodukter heriblandt espressomaskiner. Her har de testet og anmeldt Rancilio Silvia, som de har givet 4,38 ud af 5 stjerner. Læs hele testen her.

Coffeegeeklab.com 🇺🇸
Det amerikanske kaffemagasin Coffeegeeklab.com skriver om alt, hvad der handler om kaffe. De tester og anmelder desuden også produkter inden for kaffens verdens såsom espressomaskiner. I denne omgang har de testet og anmeldt Rancilio Silvia, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Coffeeteaclub.co.uk 🇬🇧
Coffeeteaclub.co.uk er et britisk kaffemagasin, der beskæftiger sig med varme drikke såsom kaffe og te. Her har Coffeeteaclub.co.uk testet både Rancilio Silvia og DeLonghi Dedica.

Du kan læse hele anmeldelsen af Rancilio Silvia her.

Du kan læse hele anmeldelsen af DeLonghi Dedica her.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Digitaltrends.com er et amerikansk teknikmagasin, der guider forbrugere gennem den digitale verden. Det gør de ved at levere nyheder, guides, artikler, videoer og anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt DeLonghi Dedica, som de har givet 3,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet. Her har de britiske eksperter testet espressomaskinen Sage the Bambino Plus, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Læs hele testen af Sage the Bambino Plus her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Det britiske magasin Good Housekeeping Institute beskæftiger sig med kategorier inden for hjem og have. De leverer en lang række af brugbare guides, tips og inspiration, mens de også tester og anmelder forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Sage the Bambino Plus og DeLonghi Dedica.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sage the Bambino Plus, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af DeLonghi Dedica, kan du klikke ind her.

Knowyourgrinder.com 🇺🇸
Det amerikanske kaffemagasin Knowyourgrinder.com laver dybdegående anmeldelser af kaffekværne og kaffemaskiner. I denne omgang har de testet og anmeldt Rancilio Silvia, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Productreview.com.au 🇦🇺
Productreview.com.au er et australsk forbrugertestmagasin, der leverer anmeldelser og vurderinger af en bred vifte af forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt Rancilio Silvia, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab.com er et amerikansk teknikmagasin, der leverer artikler og guides om emner inden for teknologiens verden. De tester også forskellige forbrugerprodukter som for eksempel espressomaskiner. Her har Techgearlab.com set nærmere på de to modeller Rancilio Silvia og DeLonghi Dedica.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Rancilio Silvia, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af DeLonghi Dedica, kan du klikke ind her.

Thewirecutter.com 🇺🇸
Det amerikanske magasin Thewirecutter.com er en del af New York Times. De leverer artikler om forbrugerelektronik og tester og anmelder også forskellige produkter. Her har de testet flere maskiner heriblandt Sage the Bambino Plus, som de har kåret som testvinder af deres store test. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedcoffeereviews.co.uk 🇬🇧
Trustedcoffeereviews.co.uk er et britisk testmagasin, der tester produkter inden for kaffens verden. Her har de testet og anmeldt espressomaskinen Sage the Bambino Plus, som de har givet 9,6 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er et britisk testmagasin, der leverer anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt espressomaskinen DeLonghi Dedica, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin T3.com skriver om gadgets samt andre lignende emner inden for teknologiens verden. De leverer både artikler og guides samt anmelder og tester forbrugerprodukter. Her har de testet Sage the Bambino Plus, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin og anmelder forskellige produkter som en hjælp til forbrugerne. Her har Which.co.uk testet og anmeldt Sage the Bambino Plus og DeLonghi Dedica.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af Sage the Bambino Plus, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen af DeLonghi Dedica, kan du klikke ind her.

Vær opmærksom på at fuld adgang til testene kræver et abonnement.


Andre relevante tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at en Rancilio Silvia espressomaskine er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre tests, du måske vil finde interessante.

Få et overblik over markedets andre testvindende modeller med vores generelle espressomaskine og fuldautomatisk espressomaskine tests. Er der et mærke, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel dykke ned i vores række af producent-specifikke tests.

Her finder du vores Philips espressomaskine test, vores DeLongi Magnifica test, vores Miele espressomaskine test, vores Siemens espressomaskine test, vores Krups espressomaskine test, vores DeLonghi espressomaskine test, vores Smeg espressomaskine test og vores Melitta Caffeo Solo test, der indeholder de bedst vurderede modeller fra de forskellige producenter.

Læs også vores dybdegående tests af det australske kvalitetsmærke Sage. Her finder du vores tests af Sage the Bambino Plus, Sage Barista Express, Sage Barista Touch, Sage the Oracle og Sage the Barista Pro, der alle er blandt eksperters såvel som forbrugeres favoritter.

Overvejer du, om en almindelig kaffemaskine er det rette valg for dig, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette.

Her kan du læse vores generelle kaffemaskine, kaffemaskine med termokande og kaffemaskine med kværn tests, der giver en god forståelse af markedet, og hvilke modeller der har fået de bedste bedømmelser.

Også i denne kategori finder du en række producent-specifikke tests. Her kan du bland andet læse vores KitchenAid kaffemaskine test, vores Moccamaster test, vores Siemens kaffemaskine test, vores Melitta kaffemaskine test, vores Jura kaffemaskine test, vores Bosch kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test.

Slutteligt vil vi fremhæve vores tests af de klassiske stempelkander og espressokander. I disse tests gennemgår vi markedets bedste modeller, samt viden om hvordan man laver den bedste kop kaffe og meget andet.