Autostole test: Se de bedste autostole – Vi har samlet testvinderne her

0

Det kan være svært at gennemskue hvilke autostole der er de bedste på markedet og hvilke, der lever op til de kvalitetsmæssige krav, man bør gå efter som forældre.

Vi har i denne artikel derfor samlet en række testvindende autostole, så du nemt og bekvemt kan få et overblik over de bedste autostole på markedet. Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til. Vi har analyseret de bedste autostole tests for, at du nemt kan få et overblik.

Du kan nedenfor også læse en række gode råd om hvordan du bedst øger sikkerheden for dit barn, samt hvilket sikkerhedsmæssige krav der gælder for autostole.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vilde Black Friday hele ugen: 

Black Friday hos Lekmer.dk

Black Friday hos Pixizoo.dk


Til børn i alderen 0 – 1 år, op til 13 kg.

Recaro Privia m. Recaro Isofix Base

✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Testvinder hos FDM
✅ Testvinder hos ADAC
✅ Bedst i Test hos Tænk.dk
Recaro Privia Recaro Isofix Base

Eksperterne er enige om, at denne autostol er markedets bedst for de mindste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Autostolen Recaro Privia har vundet en lang række tests. Den har blandt andet udmærket sig hos Sveriges største forbrugermagasin Råd & Rön samt Danmarks største forbrugermagasin Tænk. FDM har derudover kåret denne autostol til at være den bedste til børn i alderen 0 til 1 år.

Autostolen er udstyret med Isofix, hvilket anbefales af flere eksperter, blandt andet FDM og Forbrugerrådet Tænk. Isofix er en monteringsmetode som reducerer autostolens bevægelser og som gør, at det er nemt og bekvemt at sætte autostolen fast i din bil. Isofix mindsker også risikoen for fejlmontering.

Du får her en autostol som har ekstrabeskyttelse i siderne, hvilket beskytter ved eventuel sidekollision.
Hovedstøtten har fem forskellige indstillinger, hvilket gør, at den er meget fleksibel og man kan justere hovedstøtten, så den passer til lige netop dit barn.

Betrækket i autostolen kan nemt afmonteres og vaskes efter behov. En anden fordel ved autostolen er, at den blot vejer 3,5 kg og dermed er af de letteste autostole på markedet.

Du kan se videoen om Recaro Privia her:


Til børn i alderen 1 – 4 år, fra 9 – 18 kg.

Concord Reverso Plus

Testvinder hos Tænk.dk
✅ Testvinder hos FDM
✅ Testvinder hos ADAC
✅ Topscorer hos Stiftung Warentest
Bedste autostol: Concord Reverso

Concord Reverso

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
3.295,00 Kr. 0,00 Kr. 3.295,00 Kr. Læs mere

 

Denne autostol har vundet en lang række tests og kan anbefales til dig, som vil være sikker på, at du giver dit barn den bedste sikkerhed.

Stolen er udstyret med Isofix, hvilket både Forbrugerrådet Tænk og FDM anbefaler. Som nævnt ovenfor gør montering med Isofix, at det er nemt og bekvemt at sætte autostolen fast i din bil, samtidig med, at risikoen for fejlmontering bliver reduceret.

Ifølge FDM, så er Concord Reverso en god bagudvendt autostol til børn fra 40-105 cm. Ud af de 52 autostole som FDM testede, så endte Concord Reverso blandt de 3 bedste.

I FDMs test bliver stolen beskrevet som en autostol, som viser meget lav belastning ved frontal og sidekollision og i en test af frontalkollision, der forblev autostolen stabilt siddende.

Forhandleren skriver, at autostolen er egnet til børn fra fødsel og frem til de når en kropsstørrelse på 105 cm.

Se videoen om Concord Reverso her:

Concord Reverso stolen er i øvrigt i-Size godkendt – Hvad betyder det?

Når en autostol er i-Size godkendt betyder det, at den lever op til højere sikkerhedskrav end de lovpligtige sikkerhedskrav i Danmark, som er kendt som E44-03 eller E44.04.
Et af de skærpede punkter i-Size er et højere sikkerhedskrav til eksempelvis sidekollision.
Du kan læse mere om i-Size hos FDM her.


Store børn (ca. 4-10 år) – 15 – 36 kg

Britax Römer Kidfix SL SICT – Billig Testvinder

✅ Testvinder – Tænk
✅ Testvinder – FDM
✅ Testvinder – ADAC
✅ Testvinder – Stiftung Warentest
Autostol testvinder: Britax Römer Kidfix SL SICT

Britax Römer Kidfix SL SICT

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.248,00 Kr. 0,00 Kr. 1.248,00 Kr. Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere

 

Denne autostol befinder sig i den billigere ende af prisskalaen, men selvom den er billig, har den alligevel vundet et stort antal tests. Den har eksempelvis vundet hos både Forbrugerrådet Tænk og FDM, hvilket beviser, at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen.

Denne Britax Römer autostol er udstyret med SL Isofix. SL betyder, at den ikke har en almindelig isofix-fæstning som er forholdsvis stiv, men i stedet isofix ankre, som hænger i 2 seler. Fordelen ved SL Isofix er, at monteringen bliver nemmere.

Autostolen scorer desuden topkarakter for dens sikkerhedsniveau ved sidekollisioner. God sidekollisionsbeskyttelse er ifølge FDM og Tænk.dk en meget vigtig sikkerhedsfaktor.

Denne autostol udmærker sig ved at have dybe sidevinger og SICT-teknik, som gør, at du nemt kan tage af og på og placerer på den side af stolen som er tættest på den nærmeste bildør.

Stolen er beregnet til børn, der vejer mellem 15 og 36 kg.
Du kan justere bæltestyring og nakkestøtte i højden, så det passer præcis til dit barn. Nakkestøtten er desuden ergonomisk formet, hvilket gør, at stolen er behagelig at sove i for dit barn.

Du kan se videoen om Britax Römer autostolen her:


Cybex Solution M-fix

Testvinder hos Tænk
✅ Testvinder hos Stiftung Warentest
✅ Anbefalet hos ADAC
✅ Anbefalet hos FDM
Cybex Solution M-fix

Cybex Solution M-fix

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne autostol var blandt vinderne i Forbrugerrådet Tænks store test af autostole. Tænk.dk skriver, at autostolen i deres test klarer sig godt i sikkerheds- og kollisionstestene og at autostolen har en god seleføring og er nem at betjene.

Den kan bruges af børn i vægtklassen 15 til 36 kg.

Cybex Solution M-fix skiller sig ud ved at have nogle gode komfort funktioner, såsom patenteret vipbar hovedstøtte, som sikrer, at barnets hoved ikke falder frem –  heller ikke under søvn. Du kan justerer hovedstøtten i hele 12 positioner, så du altid er sikker på, at den passer til dit barn.

Den har også et såkaldt L.S.P.-system Plus, som faktisk bare betyder at den har optimeret sidekollisionsbeskyttelse.
Den har desuden Isofix system, hvilket bliver anbefalet af førende eksperter. Blandt andet også hos FDM og Tænk.dk

En anden god fordel ved denne autostol er dens optimeret ventilationssystem, som hjælper dit barn med at holde en behagelig kropstemperatur uden køreturen. Betrækket på stolen kan tages af og vaskes efter behov.

Denne autostol vejer 5,8 kg, og du kan se videoen om Cyber Solution M-fix her:


Stor forskel på kvaliteten af autostole

I Danmark er det kun lovligt at forhandle autostole der er ECE 44-03 eller 44-04 godkendte, hvilket betyder at alle autostole som forhandles i Danmark er sikkerhedsgodkendte.

Men at de er sikkerhedsgodkendte, er ikke ensbetydende med at de er blandt de bedste autostole på markedet. Tests viser at der er stor forskel på kvaliteten af de forskellige autostole.
Tv2.dk har udgivet en artikel hvor de opridser en række gode råd, når du skal købe din autostol. De skriver blandt andet:
– Så længe det er muligt, bør man vælge en bagudvendt autostol, da de er mest sikre. Gerne indtil barnet vejer omkring de 18 kg.
– Det er utroligt vigtigt at dit barn kun bruger autostole som passer til dit barns vægt og højde. Hvis dit barn eksempelvis vejer mere end hvad der står angivet på autostolen, så er det vigtigt at barnet ikke bruger stolen, da det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Dr.dk skriver at det er alt for let for producenterne at få sikkerhedsgodkendt sine autostole i Danmark, så derfor har organinsationer og Forbrugerrådet Tænk og FDM sat ekstra fokus på test af autostole, da de mener det er et alvorligt problem at alt for mange autostole simplethen ikke er gode og sikre nok.

Gitte Sørensen som er projektleder hos Tænk.dk, siger at det på nuværende tidspunkt er for let at at slippe igennem sikkerhedsgodkendelserne. Derfor har Tænk.dk udsat dem for skrappere krav for at finde ud af hvilket der i virkeligheden lever op til de sikkerhedsmæssige krav som de mener bør opfyldes for en barnestol.

Jyllands Posten skriver at 30 nye autostole blev udsat for den hårdeste test – hvoraf flere af autostolene gik i stykker. Her henviser de til den store test FDM har gennemgået af autostole.
Jyllands Posten konkluderer at selvom prisen på autostolen er høj, så er kvaliteten det ikke nødvendigvis også.


Autostol Test: FDM tester 52 autostole

Foreningen af danske motorejere, FDM har i 2015 foretaget en test af 52 autostole.

Deres test viser, at der er rigtig god grund til at være opmærksom, når man køber en autostol. De konkluderer nemlig at der ikke altid sammenhæng mellem pris og kvalitet.

FDM understreger at man bør sigte efter at anskaffe sig en autostol isofix, da det er væsentligt mere sikkert end selemonteret autostole. Desuden mindskes chancen for fejlmontering, når man bruger isofix.

FDM påpeger også at det er meget vigtigt at huske at stramme selerne, når autostolen skal monteres i bilen. Det er desuden en rigtig god idé at tjekke selerne jævnligt, for at sikre sig at de altid sidder stramt.

Grunden til at det er vigtigt at selerne er strammet, er at ved en eventuelt kollison vil en løs sele give et større belastning på barnet, hvilket kan have ganske alvorlige konsekvenser.

FDM skriver at en god grundregel er at der kun lige skal være plads til en flad hånd mellem barnet og selen.
Hvis du ønsker at læse mere, kan du se hele testen her.

Her kan du se et klip fra en autostol test, foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Her fortæller de også om hvad du skal være opmærksom på når du køber en autostol.

Autostol Test – Disse kilder har vi gennemgået:

Tænk
Forbrugerrådet Tænk foretog i 2015 en test af 30 autostole. I testen viste det sig, at man skal være opmærksom når man køber ny autostol, da der er stor forskel på kvaliteten. Der var flere autostole i testen som dumpede Tænks kvalitetskrav. Nogle af babyautostolene indeholdte også uønsket kemi, hvilket er tankevækkende og en ting man skal være meget opmærksom på.

Tænk.dk har tidligere fortaget test af babyautostole, men den nye test er forskellige fra de tidligere, da kravene i 2015 er blevet yderligere skærpet. I de nye tests bliver autostolene udsat for større belastning, og der er også ændret i kravene til hvordan sidekollision testes, hvilket har gjort testresultaterne mere præcise. Du kan læse hele testen hos her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at læse hele testen.

FDM
Den danske organisation “Foreningen af danske motorejere” foretog i 2015 en omfattende test af 52 forskellige autostole, fordelt på 3 vægtklasser.

Deres test viste igen, at det er vigtigt at se sig godt for inden man vælger autostol, da det ikke altid er de dyreste modeller der er de bedste. Du kan læse hele FDM testen gratis her.

Råd & Røn
Svenske Råd & Røn har foretaget en omfattende test hvor de testede hele 57 autostole. Råd & Rön beretter at deres eksperter er enige om, at et barn er meget sikrere i en bagudvendt end fremadvendt autostol. I en bagudvendt autostol bremses ved hjælp af bilens ryglæn ved en en kollision.

I testen vurderede de sikkerhed, brugervenlighed og mængden af skadelige kemikalier i stolene. Deres test kan du læse her. Bemærk at det kræver betalt abonnement hvis du ønsker at læse hele testen.

ADAC
I 2015 testede den tyske organisation af bilejere 45 forskellige autostole i forskellige vægtklasser. Vurderingskriterierne i testen var sikkerheden, brugervenlighed, ergonomi, skadelige stoffer og muligheden af rengøring.

Deres test er meget grundig og og tager mange vigtige kriterier i betragtning. Du kan læse hele den tyske tekst gratis her.

Stiftung Warentest
Det tyske testmagasin Stiftung Warentest er en af Europas største test magasiner. De har i alt testet hele 324 forskellige autostole, hvilket gør deres testdatabase til måske verdens største inden for autostole.

Man har i deres test også testede vigtige faktorer som brugervenlighed, ergonomi, sikkerhed og mængden af skadelige kemikalier. Du kan læse deres omfattende test ved at klikke her. Bemærk at det koster betalt abonnoment at læse hele testen på test.de