Autostol test-guide: Vores bud på de bedste autostole ifølge anmeldelser og test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den autostol, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra en lang række kilder, som blandt andet tæller den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt Forenede Danske Motorejere (FDM) og den tyske pendant til FDM Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC).

Vi har valgt at opdele autostolene efter aldersgrupper for at give dig bedst muligt overblik. Efter undersøgelserne af autostolene bringer vi også et afsnit omkring regler for autostole samt gode råd til brugen af dem.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne autostol test-guide finder du:
🔸 Overblik over de bedste autostole – inddelt efter aldersgrupper
🔸 Information om regler for autostole samt tips og gode råd
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Autostol test-guide – Vores bud på de bedste autostole ifølge anmeldelser og test

Her følger en gennemgang af de autostole på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Vi har gennemgået mere end 20 forskellige tests, og samlet de bedste testresultater her i artiklen. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i.

Hvad skal man overveje, når man køber en autostol?

Type og størrelse – Hvis det er første gang, du er på udkig efter en autostol, så skal du vide, at der primært findes to typer at vælge imellem. Der er den bagudvendte bærestol og den konverterbare autostol. Den bagudvendte bærestol er designet til babyer op til ca. 15 måneder og kan i nogle tilfælde bruges kombineret med en klapvogn.

Den konverterbare autostol kan bruges i længere tid, da den kan justeres efter dit barns vækst. Den er derfor også typisk lidt dyrere. Uanset om du vælger en bære- eller autostol, så anbefales det, at finde en bagudvendt model til dit barn er fyldt ca. tre år, og derefter bruge en fremadvendt model frem til de er ca. 12 år.

Installation og sikkerhed – Det første du skal se efter, er, om autostolen har den nye europæiske sikkerhedsstandard i-Size, der sikrer, at autostolen passer til alle biler. Med denne sikkerhedsstandard er du sikker på, at den kan monteres i alle biler og at den beskytter ordentligt mod sidekollisioner. Dernæst anbefaler eksperter, at du finder en autostol, som er bagudvendt. Autostole kan monteres på to måder. Den ene måde er ved hjælp af bilens sikkerhedssele.

Den anden måde er at bruge ISOFIX, der henviser til to metalstænger, som er svejset direkte på bilens undervogn. Selv om de fleste biler i dag har ISOFIX, kan nogle ældre modeller mangle det, så sørg for at kontrollere dette, inden du køber. Husk også, at børn under 135 cm i henhold til dansk lovgivning skal bruge godkendte autostole (også kaldt selepude, der er tilpasset deres højde og vægt).

Ekstra funktioner – Nogle af vores anbefalede modeller er udstyret med særlige typer af puder for bedre komfort, mens andre har airbags, der automatisk aktiveres i tilfælde af en ulykke. En anden sikkerhedsforanstaltning, som nogle autostole er udstyret med, er et LSP-sikkerhedssystem, der giver bedre beskyttelse ved sidekollisioner.

Visse typer autostole har også et Click & Safe-system til nem fastgørelse og korrekt positionering af sædet.

Pris – Prisen på en autostol varierer alt efter model, stil og funktioner. De dyreste modeller koster op til 3.500 kr eller mere. Men ønsker du ikke at bruge så mange penge, kan du let finde autostole til 1.000-2.000 kr, som har en fin kvalitet og opfylder sikkerhedsstandarderne.

Du skal købe en dyrere model, hvis du ønsker flere ekstra fordele og brugervenlige funktioner, men for de fleste vil en model til omkring de 1.500 kr være tilstrækkelig.

Forbruger- og ekspertanmeldelser – Vi anbefaler, at du læser forbruger- og ekspertanmeldelser for at få et bedre indblik i kundernes samlede oplevelse. Der er blevet gennemført adskillige tests vedrørende autostole, og vi har analyseret de fleste af dem i denne artikel.Ekspertanmeldelser kan hjælpe med at sammenligne forskellige modeller af autostole på markedet, deres specifikationer og sikkerhedsstandarder.

Vi anbefaler også, at du ser efter testvindere, da de er vurderet til at være de bedste på markedet. Hvis det er første gang du skal købe en autostol, så er forbrugeranmeldelser særligt hjælpsomme, da andre forælder kan have oplevelser eller bidt mærke i ting, som du aldrig ville have tænkt på selv. Ved at læse andres anmeldelser af autostole, kan du få en idé om, hvor brugervenlig forskellige modeller af autostole er.

arrow-more


Cybex Aton M i-Size – barnestol til bil med brede seler

Topscorer hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Topscorer hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)

Cybex Aton M i-Size autostol

.Cybex Aton M i-Size har været testet af en lang række eksperter fra forskellige lande, men eksperterne er enige om, at Cybex Aton M i-Size er en rigtig god autostol. Modellen får enten en placering som topscorer i eksperternes test eller får en god bedømmelse.

Høj sikkerhed

Cybex Aton M i-Size er skabt til at give det lille barn en høj grad af beskyttelse. Derfor er modellen designet i overensstemmelse med de nye regler og sikkerhedsteknologier på markedet og kan bruges med isofix-montering i bilen.

Cybex Aton M i-Size er ideel til det helt lille barn – også til nyfødte. Barnet ligger godt og trygt i stolen, og modellen har en integreret sidekollisionsbeskyttelse, hvis man skulle komme ud for uheld i trafikken.

God komfort for barnet

Cybex Aton M i-Size både beskytter barnet mod uheld og ujævnheder i trafikken og sikrer, at barnet ligger godt og bekvemt. Autostolen er godt polstret og har god komfort for barnet, så der ydes optimal støtte, og der findes yderligere et aftageligt indlæg til nyfødte, så de helt små kan få en fladere vinkel at sidde i.

Modellen kommer også med ekstra brede seler, som sidder bekvemt mod barnets krop. For at man kan benytte sig af denne model, mens barnet vokser (op til maksimum 13 kilo), findes der en højdejusterbar hovedstøtte med 11 positioner.

Ros fra eksperterne

Cybex Aton M i-Size får rigtig fine kommentarer med fra eksperterne, og det noteres først og fremmest, at Cybex Aton M i-Size er en meget god og sikker autostol. Under tests i både front- og sidekollision viste modellen sin robusthed med en meget lav risiko for belastning af barnet.

Stolen forblev nemlig også stående stabilt på sædet. Eksperterne skriver desuden, at Cybex Aton M i-Size  kommer med en god instruktionsvejledning, og risikoen for fejlmontering er meget lav, og de roser desuden også modellens høje grad af komfort, som gør køreoplevelsen behagelig for barnet.

Udvalgte fordele ved Cybex Aton M i-Size med isofix base
Kan bruges med isofix i bilen
  Ideel også til nyfødte – aftageligt indlæg til nyfødte medfølger
Integreret sidekollisionsbeskyttelse
God komfort for barnet med brede seler
Højdejusterbar hovedstøtte med 11 positioner 

Du kan her se en video fra Cybex, hvor de forklarer nærmere om stolen:


Bugaboo Turtle Air fra Nuna – Let og håndterbar autostol

Bugaboo Turtle Air fra Nuna er en ultralet autostol, hvilket gør den nem at bære rundt på. Den er oplagt til forældre, der ikke kan eller vil bærer på mere end højest nødvendigt.

 • Ultralet
 • Temperaturregulerende marinould i indsatsen
 • Bæltebaner til installation

Anmeldelse: Produktanalyse af Bugaboo Turtle Air fra Nuna

Nem installation
Bugaboo Turtle Air fra Nuna er en eksklusiv baby-autostol, der har mange funktioner, som får den til at skille sig ud fra konkurrenterne. For eksempel hjælper merinoulden med at regulere temperaturen, hvilket gør at dit barn har det mere komfortabelt. Autostolen indeholder også bæltebaner til installation, hvilket giver ekstra sikkerhed og tryghed.

Det er også vigtigt at nævne, at denne autostol opfylder sikkerhedsstandarderne for i-Size (ECE R129), hvilket betyder, at den giver bedre beskyttelse mod sidekollisioner samt er bagudvendt, hvilket også øger den samlet sikkerhed.

Autostolen har også fem fæstninger, som gør at den er monteret godt og stabilt, hvilket sikrer en behagelig og sikker køretur. Dens dimensioner er 69 x 44 x 59,8 cm, hvilket gør den til en af de større autostole på markedet.

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Bugaboo Turtle Air fra Nuna?

Bugaboo Turtle Air fra Nuna har fået 4,3 ud af 5 stjerner på Made for Mums. De roser autostolen med dens høje kvalitet og solide konstruktion og nævner de vigtige sikkerhedsfunktioner og det stilfulde design som et plus.

Forbrugerne klager over, at autostolen er lidt dyr, og at betrækket kan være svært at fjerne og vaske, men generelt er de tilfredse med deres køb, og giver den høje karakterer for sikkerhed, komfort og design. En af forbrugerne udtalte, at selve autostolen føles yderst behagelig, hvilket skyldes merinoulden, som giver sædet en ekstra blød følelse.

Fordele

 • Ekstra langt solsejl med UV 50+ beskyttelse
 • Let
 • Nem montering med ISOFIX
Ulemper

 • Kan være svært at justere stropper og selen
 • Fylder en del

Forbrugsguidens Vurdering

Bugaboo Turtle Air fra Nuna er en autostol til babyer, der tilbyder mange funktioner og fordele, herunder et ekstra langt solsejl med UV 50+ beskyttelse og så vejer den kun 3 kg. Autostolen tilbyder to installationsmuligheder, herunder den nemme indstilling på Isofix-basen eller ved hjælp af bæltebaner.

Selv om denne autostol har nogle fremragende funktioner, har den også et par ulemper. Det er blandt andet svært at justere stropperne og selen. På trods af at nogle forbrugere har givet udtryk for disse ulemper, så mener vi stadig at dette er en af de bedste autostole på markedet på trods af dens lidt høje pris. Derfor mener vi, at dette er den “bedste autostol til prisen.”


Cybex Pallas M-Fix – autostol med airbag

4 stjerner ud af 6 hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Cybex Pallas M-Fix

Cybex Pallas M-Fix har været igennem tre forskellige tests hos både danske og tyske eksperter. Det tæller bl.a. den danske motorsammenslutning FDM samt den tyske pendant til FDM, ADAC, og det tyske testmagasin Stiftung Warentest. Cybex Pallas M-Fix klarer sig rigtig godt på langt de fleste testede parametre, og derfor får modellen fine vurderinger og gode bedømmelser over hele linjen.

Flere sikkerhedsforanstaltninger

Cybex Pallas M-Fix er skabt til at yde et maksimum af sikkerhed for børn op til omkring ti år. Her er derfor tale om lidt større børn, men man kan også benytte modellen til børn ned til omkring fire år. For en så høj sikkerhed for barnet som muligt er Cybex Pallas M-Fix udstyret med en sikkerhedspude, som er justerbar (efter barnets størrelse). Sikkerhedspuden gør, at kraften ved et eventuelt frontalt sammenstød fordeles ud og fungerer i praksis lidt som en airbag. Derved skånes barnets nakke og sikrer, at der ikke opstår nakkeskader ved et eventuelt uheld.

Cybex Pallas M-Fix er også garderet, hvis der skulle ske kollisioner fra siden. Modellen har nemlig justerbare sidebeskyttere, som absorberer kraften ved sidekollision, og hertil kommer skulder- og hovedbeskyttere, som sikrer, at hovedet holdes i den mest sikre position.

Komfortabel autostol

Cybex Pallas M-Fix er således en meget sikker autostol og har endvidere også en vipbar hovedstøtte. Denne yder ekstra komfort, hvis barnet skulle falde i søvn under kørslen, idet balancepunktet flyttes tilbage og sørger for, at barnet ikke falder forover under søvn. Denne funktion gør også, at barnet forbliver i sikkerhed under søvn ved kollision.

Funktionen er også skabt til at være let at anvende som forælder, idet man let kan justere stolen med én hånd og ændre på hovedstøtten, så stolen kommer i hvileposition.

God bedømmelse hos eksperterne

Cybex Pallas M-Fix opnår de fine kommentarer fra eksperterne, idet denne model igennem diverse tests viser, at sikkerheden først og fremmest er meget høj. Risikoen for skader ved især sidekollision vurderes til at være meget lille, og der findes en gennemsnitslig risiko ved frontalkollision.

Derudover er Cybex Pallas M-Fix meget velegnet, når man ser på længere tids brug, for barnet kan sidde i stolen i mange år, da den er justerbar på mange områder.

Cybex Pallas M-Fix 3 passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller bilens sele. Der findes en aftagelig sidekollisionspude, som eksperterne anbefaler, at man anvender, indtil barnet vejer omkring 18 kilo.

Udvalgte fordele ved Cybex Pallas M-Fix
Sikkerhedspude som fungerer som airbag
Sidebeskyttere, der beskytter ved sidekollision
Hoved- og skulderbeskyttere
Vipbar hovedstøtte
Kan anvendes med både isofix og sele

Du kan se en lille præsentationsvideo af stolen her:


Silver Cross Dream i-Size – autostol med smart app

Silver Cross Dream i-Size er oplagt til førstegangsforældre, der leder efter en autostol, der både er stilfuld og komfortabel. Bambusstoffet er blødt og åndbart, hvilket gør den super komfortabel, selv på varme sommerdage.

 • Kan justeres med dit barns vækst
 • Sædebetræk i bambusstof
 • Mobilapp: Car Safety Made Simple

Anmeldelse: Produktanalyse af Silver Cross Dream i-Size

Justerbar
Silver Cross Dream i-Size er en autostol, der automatisk kan justeres i takt med at dit barn vokser, så du ikke behøver at bekymre dig om, at købe en ny, når dit barn vokser. Autostolen kan justeres, så den passer til børn, som er omkring 15 måneder gamle.

Mobilapp
Dream i-Size leveres også med mobilappen Car Safety Made Simple, som indeholder en videoguide, der hjælper dig med at montere og installere autostolen korrekt og sikkert. Appen indeholder også andre nyttige oplysninger, som f.eks. en installationsguide i 5 trin, produktinformation og en brugsanvisning.

Det er også muligt at scanne QR-koden på autostolen, og så fortæller appen om den passer med din bil. Det kan også være lidt bøvlet at montere en autostol, men med denne app skal du hverken bekymre dig om den er monteret ordentligt eller sikkert.
Med sin fempunktssele og i-Size sikkerhedsgodkendelse opfylder Dream i-Size alle sikkerhedsstandarder. Størrelsen på autostolen er ganske kompakt, hvilket gør, at den tager mindre plads i bilen eller hvis den skal opbevares.

Hvad siger eksperterne om Silver Cross Dream i-Size?

Silver Cross Dream i-Size har en vurdering på 4,3 ud af 5 på Made for Mums. Eksperterne udtalte, at stolen har en super fin kvalitet og tilføjede, at den er oplagt til førstegangsforældre, der leder efter en autostol, da den kan kombineres med et rejsesystem fra samme producent, og bruges med barn nummer to.

Eksperterne fra Which.co.uk fremhæver, at spædbarnsindsatsen med aftagelige sektioner holder dit barn i den korrekte position. Autostolen scorede desuden 82% i Which.co.uk’s test.

Fordele

 • Gode resultater i kollisionstest
 • Let at installere og spænde baby fast
 • Ergonomisk og komfortabelt sæde
 • Let at rengøre
Ulemper

 • Tung i forhold til andre babystole
 • Kun kompatibel med Silver Cross rejsesystemer

Forbrugsguidens vurdering

Silver Cross Dream i-Size er et godt valg for forældre, der leder efter en ergonomisk og komfortabel autostol, der er nem at installere og rengøre. Det justerbare design og de aftagelige dele betyder, at den kan vokse med dit barn. Bambusstoffets antibakterielle og allergivenlige egenskaber gør, at det er et sundt og allergivenligt miljø, dit barn kommer til at side i.

Den eneste ulempe ved autostolen er, at den er lidt tung sammenlignet med andre modeller på markedet. På trods af ulemperne mener vi stadig, at Silver Cross Dream i-Size er den mest komfortable autostol til babyer takket være den gode polstring, som er lavet af blødt og åndbart bambusstof.


Cybex Anoris T i-Size – fremadvendt autostol med ekstra sikkerhed

Cybex Anoris T i-Size er til de forældre, der leder efter en autostol, der holder i flere år og giver et højt beskyttelsesniveau i en fremadvendt position. Autostolen er udstyret med innovativ airbagteknologi der beskytter hele kroppen og er integreret i kollisionsskærmen, som er med til at reducere risikoen for skader i tilfælde af en ulykke.

 • Ny airbagteknologi i kollisionsskjoldet
 • Sikkerhedsadvarsler med lyd og video
 • Tre forskellige tilbagelænede positioner

Anmeldelse: Produktanalyse af Cybex Anoris T i-Size

Ny integreret airbagteknologi
Cybex Anoris T i-Size er en innovativ løsning for familier, der er på jagt efter en moderne autostol. Den er designet til at opfylde de nyeste i-Size sikkerhedsstandarder og har en revolutionerende airbagteknologi integreret i stødskærmen, der gør den til en af de allermest sikre autostole på markedet.

I modsætning til andre fremadvendte autostole, hvor barnet er fastspændt med seler, så beskytter denne nye airbagteknologi barnets hoved og nakke mod piskesmæld. I og med at denne autostol er fremadvendt, så kan du også se dit barn i bakspejlet, hvilket kan være betryggende for både dig og barnet.

Det langsigtede valg
Da denne autostol potentielt kan bruges i op til flere år, afhængig af hvor mange børn du vælger at få, så er denne autostol et langsigtet valg. Da modellen er fremadvendt, så får dit barn også ubegrænset benplads, hvilket gør køreturen mere behagelig for hele familien.

Ligesom med de fleste andre autostole med ISOFIX, så er installationen utrolig let, og kan gøres med få trin. En betryggende funktion er, der er en indikator på autostolen, som indikerer til forælderen, at stolen er monteret korrekt.

Vi må ikke glemme at nævne, at Cybex Anoris T i-size fås i syv forskellige farver, hvilket umiddelbart ikke virker så vigtigt, men det er en fin detalje, når det kommer til design. 

Hvad siger forbrugere og eksperterne om Cybex Anoris T i-Size?

Autostolen har fået fuld plade med en score på fem ud af fem stjerner på T3. T3’s eksperter udtalte, at Anoris T i-Size er en utrolig imponerende autostol. Cybex har ikke kun klaret de grundlæggende ting, som komfort og brugervenlighed, men virksomheden har også gået det ekstra skridt ved at tilføje en helkropsairbag.

De nævnte også, at det er en stort plus, at den kan bruges i længere tid end de fleste andre konkurrenter på markedet. Selvom Cybex’ Anoris T i-Size ikke kan drejes, mener vi ikke, at det er en afgørende ulempe, taget dens mange fordele i betragtning. En forbruger har nævnt, at han valgte netop denne autostol fordi, at den er testvinder i flere forskellige tests, og fordi at den har en super høj sikkerhed og er fremadvendt.

Fordele

 • Cybex Airbag-teknologi
 • Lang levetid
 • Ubegrænset benplads
 • Fås i syv farver
Ulemper

 • Ingen rotation kan gøre ind- og udstigning vanskelig
 • Kan kun spændes fast på den ene side

Forbrugsguidens vurdering

Cybex Anoris T i-Size er en super god og innovativ autostol, da den har en revolutionerende ny airbag, som holder dit barn sikker i tilfælde af en ulykke. Vi synes også, at det er værd at fremhæve den lange brugstid, som denne autostol tilbyder, da den kan bruges i op til fem år.

Selvom den har nogle få ulemper, såsom den manglende rotation, der ville gøre ind- og udstigning lettere, opvejer alle de andre sikkerhedsmæssige funktioner det. Vi anbefaler denne autostol til alle forældre, der leder efter en fremadvendt autostol, som har den allerbedste sikkerhed. 


Cybex Solution X2-Fix – justerbar autostol

5 stjerner ud af 6 hos Forenede Danske Motorejere (FDM) (2011)
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön (2011)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Cybex Solution X2-Fix

.
Fem forskellige hold eksperter har haft Cybex Solution X2-Fix med i test. Det tæller både danske, svenske og tyske eksperter, og alle disse er enige om, at Cybex Solution X2-Fix er en rigtig god autostol, som lever op til de forventninger, man har til en Cybex autostol.

Cybex Solution X2-Fix får derfor gode bedømmelser over hele linjen og opnår desuden også topplaceringer i konkurrence mod andre gode autostole. Læg mærke til at testene fra FDM og Råd & Rön er ældre tests fra 2011.

LSP-sikkerhedssystem

Cybex Solution X2-Fix er designet til at være en meget sikker autostol, som vil afbøde det meste af kraften ved et eventuelt sammenstød i trafikken. Derfor er Cybex Solution X2-Fix udstyret med LSP-sikkerhedssystem, som yder den højest mulige beskyttelse af barnets krop ved sidekollision. Derudover har Cybex Solution X2-Fix en patenteret hovedstøtte med tre-positions-system, som både giver barnets hoved en høj grad af komfort, men det holder også hoved og nakke sikre i trafikken. Dette system sikrer også, at barnets hoved ikke falder forover, hvis det falder i søvn.

Skabt til det voksende barn

Cybex Solution X2-Fix er en meget alsidig autostol, som man kan benytte til børn i en stor aldersspændevidde. Det tæller fra 15-36 kilo og svarer nogenlunde til mellem 3 og 12 år. Dermed kan man bruge denne model i mange år, og grunden til dette er, at Cybex Solution X2-Fix er justerbar på flere fronter. Det tæller blandt andet den højdejusterbare hovedstøtte, som har 11 forskellige intervaller.

Cybex Solution X2-Fix er også skabt til at være let at installere i bilen, og derfor kan dette let ske med isofix i bilen. Denne monteringsform sikrer både stabilitet og en let installation.

God på alle parametre ifølge eksperter

Denne autostol opnår rigtig god kritik hos de eksperter, som har testet og bedømt modellen. Især er der fokus på sikkerhed, og den vurderes til generelt at være høj – især når det kommer til en eventuel sidekollision.

Eksperterne noterer også, at Cybex Solution X2-Fix er meget let at anvende og installere i bilen med isofix – dog kan det være lidt svært at få placeret stolen helt stabilt på sædet.

Cybex Solution X2-Fix passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller bilens sele. Cybex Solution X2-Fix vejer selv syv kilo.

Udvalgte fordele ved Cybex Solution X2-Fix
LSP-sikkerhedssystem
Hovedstøtte med tre-positions-system
Justerbar model – kan anvendes i mange år mens barnet vokser
11 intervaller ved hovedstøtte
Let at installere med isofix

Du kan her se en lille præsentationsvideo af Cybex Solution X2-Fix:


Cybex Aton 5

Anbefalet hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
Blandt de bedste autostole hos Motherandbaby.co.uk

Cybex Aton 5

Cybex Aton 5 er blevet testet af en lang række eksperter fra forskellige nationer, og der er bred enighed blandt eksperterne om, at Cybex Aton 5 er en virkelig god autostol.

Modellen er blevet testet på adskillige parametre og i konkurrence med andre gode autostole, og flere steder udmærker Cybex Aton 5 sig så meget, at modellen kåres som testvinder. Dermed er her tale om en rigtig god autostol af meget høj kvalitet.

LSP-sikkerhedssystem

Cybex Aton 5 er ikke bare endnu en autostol i rækken. Modellen er femte generation i serien Aton fra Cybex, som har vundet flere priser. Dermed er man med Cybex Aton 5 sikret et produkt, hvis håndværk stammer fra mange års erfaring med netop autostole. Cybex Aton 5 er også skabt til at være særdeles sikker og har derfor LSP-sikkerhedssystem.

LSP-systemet har nemlig en absorberende skal samt sidekollisionsbeskyttelse, som sikrer minimal påvirkning af barnet ved uheld fra siden i trafikken. Den absorberende skal tager den største del af kraften og sikrer også, at barnet er placeret i den mest sikre position.

Justerbar hovedstøtte

Cybex Aton 5 er designet til de små børn under 13 kilo, men derudover er modellen specialudviklet til for tidligt fødte børn og små spædbørn. Modellen har en justerbar hovedstøtte i otte forskellige positioner, og man kan løbende ændre på dette, som barnet vokser. Cybex Aton 5 har også indbyggede puder for at sikre barnet den bedst mulige komfort, og derfor sidder barnet også så fladt som muligt. Når en så flad position som muligt indtages, så forhindres eventuelle vejrtrækningsproblemer også, og der kommer mindst mulig belastning til barnets nakke og hals. Man fastmonterer Cybex Aton 5 med sele eller isofix i bilen.

Eksperter fornemmer høj kvalitet

Cybex Aton 5 får de flotte kommentarer fra eksperterne, idet de noterer, at her er tale om en kvalitets-autostol – og som en fordel er stolen rigtig god til de allermindste børn. Risikoen for belastning ved sammenstød vurderes til at være meget lille, og stolen forbliver stabilt stående på sædet under test.

Ydermere noterer eksperterne, at Cybex Aton 5 er let at montere uden risiko for fejl, og så er stolen behagelig for barnet at sidde i med god benstøtte, siddekomfort og godt udsyn tillige.

Cybex Aton 5 passer til børn op til 18 måneder og har en maksvægt på 13 kilo. Stolen er skabt til bagudvendt montering med sele.

Udvalgte fordele ved Cybex Aton 5
Femtegenerations autostol – ideel til for tidligt fødte
LSP-sikkerhedssystem
Indbyggede puder og justerbar hovedstøtte
Så flad en siddeposition som mulig
Robust og stabil model


Cybex Pallas S-Fix 

72/100 point i Englands største testmagasin which.co.uk
God anmeldelse i det tyske magasin Stiftung Warentest

Pallas S-Fix autostol er til nybagte forældre som ønsker en autostol, som kan bruges i længere tid end bare et par måneder. Pallas S-Fix kan nemlig bruges helt fra 9 måneders alderen og indtil barnet er ca. 12 år.

2-i-1 autostol til barnet 

Det er vigtigt, at en autostol passer perfekt til barnets størrelse, så man er helt sikker på, at barnet er sikret, hvis der skulle ske noget. Pallas S-Fix autostol er til både gruppe 1, 2 og 3, og stolen justeres og indstilles derfor efter barnets vokseværk, så den hele tiden passer. 

Stolen er udstyret med en sikkerhedspude og en ekstra bund, som er en gruppe 1 autostol har. Dette kan man nemt afmontere, når barnet når en alder på ca. 3 år. Stolen kan derefter bruges helt op til 12 års alderen, så man ikke behøver at investere i nye autostole i flere år. 

Fuld sikkerhed

Sikkerhed er altid det vigtigste og det gælder særligt autostole til børn. Denne autostol har sikkerheden i top, da den som sagt har en sikkerhedspude som barnet bruger indtil 3 års alderen. Puden begrænser dog ikke barnets bevægelsesfrihed, så barnet kan sagtens se rundt og ud af vinduet eller lege i stolen. Bilens sikkerhedssele bliver ført gennem puden, så barnets hoved, nakke, skuldre og indre organer er godt beskyttet og ikke tager skade. I tilfælde af et frontalt sammenstød vil puden fordele kraften og vil absorbere stødet, så det virker som en oppustet airbag. 

Pallas S-Fix er også udstyret med integreret Lineær Sidekollisionsbeskyttelse, som reducerer kraften fra en sidekollision med ca. 25% i forhold til stole uden. Autostolen er altså fuldt pakket med funktioner som beskytter barnet ekstra godt i forskellige situationer, så man trygt kan sætte ens barn i stolen og køre afsted. 

Cybex Pallas S-Fix vs. markedet 

Pallas S-Fix adskiller sig fra andre autostole, da den kan følge barnet i mange år, mens barnet bliver større og behovet for sikkerhed ændrer karakter. Dertil er den udstyret med gode sikkerhedsfunktioner, som gør den mere sikker. Den giver en høj værdi for pengene, da den giver en langvarig sikkerhed for barnet. Det er en god investering både for pengepungen og for barnet sikkerhed. 

Udvalgte fordele ved Cybex Pallas S-Fix
Kan bruges indtil 12 års alderen
Høj sikkerhed for barnet
Justerbar hovedstøtte efter barnets størrelse
Integreret Lineær Sidekollisionsbeskyttelse
Gode anmeldelser af store anerkendte testmagasiner
God og fornuftig pris
Monteres med isofix


Britax Römer Evolva

4,7/5 stjerner på magasinet madeformums.com
God anmeldelse på Englands største testmagasin which.co.uk
God anmeldelse i det tyske magasin Stiftung Warentest
Britax Römer Evolva 

Dette er en autostol som barnet kan bruge i mange år fremadrettet. Det er en tryg og komfortabel autostol, som barnet vil elske. Det er en gruppe 1, 2 og 3 autostol som kan justeres efter barnets højde. Den har fået mange gode anmeldelser og er blevet bedømt til 4,7/5 stjerner hos magasinet madeformums.com. De fremhæver særligt stolens justerbarhed efter barnets størrelse, så sikkerheden altid er i top.

Fuld beskyttelse

Det er altid vigtigt at sikkerheden i top, når man sætter sit barn i en autostol i bilen og kører afsted. Den er udstyret med en forbedret sidebeskyttelse som giver barnet en overlegen beskyttelse i 2 trin hvis man skulle komme ud for en sidekollision. Den vil altså beskytte barnet ved at skubbet autostolen væk i en kontrolleret bevægelse og bagefter ændret den form, så energien bliver absorberet og ikke påvirker barnet. Man skal blot justere stolen efter, hvilken side af stolen der er tættest på døren. Nemmere bliver det altså ikke at holde dit barn sikkert.

Nem at montere

Autostolen er nem at montere for alle, da systemet forbinder autostolen direkte med bilen og derved giver den optimale sikkerhed. Det er altid vigtige, at man er opmærksom på at fastspænde godt i tilfælde af kollision, men dette er intet problem med denne Evolva autostol.

Det er ikke kun nemt at montere selve stolen. Det er også nemt at fastspænde barnet på den korrekte måde. De har udviklet system, som kaldes Click & Safe, som sikrer, at man fastspænder barnet korrekt. Når man trækker i selens stropper, kan man høre en høj klik-lyd som indikerer, at man har fastspændt barnet i en korrekt stramning af selen. Man behøver ikke længere bekymre sig om, hvorvidt barnets seler er strammet korrekt.

Kan justeres efter størrelse og behov

Auto stolen kan som sagt justeres efter barnets størrelse, som barnet vokser, kan man skifte fra stolens integreret seler til bilens 3-punktsseler. Man kan let justere højden på nakkestøtten så barnet er bedst beskyttet. Stolen kan altså bruges af børn helt fra 9 måneders alderen op til 12 år, så man skal kun købe én autostol efter alderen 9 måneder. 

Evolva vs. markedet

Evolva har høj fokus på sikkerhed og det adskiller den fra andre autostole på markedet. Den sikre både beskyttelse af barnet i tilfælde af kollision, men den sikrer også, at barnet bliver korrekt fastspændt hver eneste gang. Det adskiller den særligt fra andre autostole.

Udvalgte fordele ved Evolva
Forbedret pudeteknik til sikkerhed
Justerbar nakkestøtte
Nem montering med isofix
God sikkerhed


Cybex Solution M

✅ ”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ ”Best buy” og 4 stjerner ud af 5 hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
✅ God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
✅ God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)

Cybex Solution M autostol

 

Cybex Solution M er en velfungerende autostol, som beskytter barnet godt i bilen. Fem forskellige hold eksperter fra henholdsvis Danmark, Sverige, England og Tyskland har afprøvet modellen, og det er den konklusion, de alle når angående Cybex Solution M. Cybex Solution M får nemlig gode bedømmelser over hele linjen, og der fremhæves mange fordele ved netop denne model.

LSP sikkerhedssystem

Cybex Solution M er skabt i overensstemmelse med både de lovpligtige regler samt Cybex’s egne høje standarder. Cybex er nemlig et kendt mærke inden for autostole, og også denne model lever op til de høje standarder. Cybex Solution M er nemlig skabt med sikkerheden for øjet som den primære faktor, og derfor er modellen yderligere sikret, hvis der skulle opstå en sidekollision i trafikken med LSP-sikkerhedssystemet. Dette system gør, at den høje kraft ved en sidekollision absorberes, så der ikke sker skader på barnets krop. Især nakke og hoved er følsomme områder, som Cybex Solution M yder ekstra beskyttelse mod.

God til den lange køretur

Cybex Solution M har også fokus på barnets komfort, og især ved længere køreture er det vigtigt, at barnet sidder godt. Derfor er denne autostol udstyret med et ventilationssystem, som sørger for, at stolen ikke bliver for varm under kørslen.

Cybex Solution M har også en justerbar hovedstøtte og ryglæn, som kan indstilles til barnets individuelle størrelse, og man kan også her justere i takt med, at barnet vokser. Der findes 12 forskellige sidepositioner, som barnet kan placeres i.

Herudover er puderne polstrede og bløde. Cybex Solution M har ikke en decideret hvileposition, som andre modeller har. Til gengæld har den en vipbar hovedstøtte, som gør, at hovedet kan lænes bagud, hvis barnet falder i søvn.

Lav risiko ved kollision

Autostolen er blevet testet af flere ekspertkilder, og især sikkerhed er det parameter, som får meget opmærksomhed. Cybex Solution M er blevet testet inden for risiko for skader ved både frontal- og sidekollision, og her noteres det, at risikoen er lav begge steder.

Eksperterne fremhæver også denne autostols stabilitet i bilen, og man monterer modellen i bilen med det allerede-eksisterende selesystem. Komforten for barnet er desuden blevet undersøgt, og også her klarer Cybex Solution M sig rigtig godt. Det noteres nemlig, at modellen både yder god polstring, benstøtte og udsigt. Stolen er dog lidt stor og kræver en del plads i bilen.

Cybex Solution M passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med bilens sele. Denne model vejer 5,7 kilo.

Udvalgte fordele ved Cybex Solution M
LSP-sikkerhedssystem
Med ventilationssystem
Justerbar hovedstøtte og ryglæn
12 forskellige siddepositioner
Vipbar hovedstøtte til når barnet hviler

Du kan her se en lille præsentation af Cybex Solution M:


Britax Römer KIDFIX2 S 

5/5 stjerner i magasinet pushchairexpert.com
God anmeldelse i magasinet motherandbaby.co.uk
God anmeldelse i magasinet theoliversmadhouse.co.uk
Britax Römer KIDFIX2 S 

 

Denne autostol er en prisbelønnet stol, som egner sig til børn i alderen 3,5 år til 12 år. Der er høj fokus på barnets sikkerhed på flere måder, og den har derfor også fået en rigtig god anmeldelse af magasinet pushchairexpert.com. De har testet og anmeldt autostolen, og de har i den forbindelse givet den 5/5 stjerner i bedømmelse. De roser især stolens gode sikkerhed og justerbarhed efter barnets størrelse.

Justerbar autostol 

Autostolen er justerbar så børn i alderen 3,5 til 12 år kan bruge den uden problemer og med fuld sikkerhed. Det er vigtigt at børn i denne alder bruger en autostol for at sikre, at de er godt beskyttet i tilfælde af kollision. Det anbefales derfor, at man bruger selepuden med ryglæn så længe det muligt og så længe barnet kan være i den.

Ryglænet er V-formet, så det giver barnet plads til at vokse uden problemer og samtidig giver en god beskyttelse. Når barnet når en højde på 135 cm, så kan man fjerne ryglænet og give barnet og bilen mere fleksibilitet. Det er altså kun nødvendigt at investere i en enkelt autostol, når barnet fylder de 3,5 år eller deromkring. Det afhænger selvfølgelig af barnets størrelse, og det er vigtigt at man ser på dette i højere grad end alderen.

Enestående sikkerhed

Autostolen tilbyder også en enestående sikkerhed, da ryglænet giver en sidekollisionsbeskyttelse. Autostolen sørger for at sikkerhedsselen er optimalt placeret i forhold til barnet størrelse, også når stolen bruges som selepude. Den har også en justerbar hovedstøtte som er med til at sikre barnets hoved, nakke og ryg i tilfælde af uheld. Barnet vil altså være godt beskyttet uanset størrelsen og hvordan autostolen bruges. Man behøver ikke længere bekymre sig om, hvorvidt barnet er spændt ordentligt fast eller om sikkerhedsselen kan gøre mere skade end gavn.

Montering uden problemer 

Det er desuden nemt montere stolen i bilen da den kan monteres med isofix, hvor autostolen fastspændes med bilens egne seler, så man er sikker på, at stolen er korrekt fastspændt. Når barnet bliver større, er det muligt at anvende bilens egne trepunktsseler. Sikkerheden er også i top her, da autostolen bliver korrekt og sikkert fastspændt til bilen, så barnet er bedst beskyttet i tilfælde af kollision.

KIDFIX2 vs. markedet

KIDFIX2 adskiller sig fra andre autostole på markedet, da den tilbyder mange sikkerhedsfunktioner til en fornuftig pris. Mange dyrere autostole tilbyder også de samme funktioner, men til en langt højere pris. Den tilbyder høj sikkerhed for barnet uanset alderen, og hvordan stolen bruges af barnet.

Udvalgte fordele ved KIDFIX2
Justerbar efter barnet
God sikkerhed
Monteres nemt og sikkert i bilen
Gode anmeldelser


Britax Römer Kidfix SL-Sict

Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
Testvinder hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Britax Römer Kidfix SL-Sict

 

Britax Römer Kidfix SL-Sict opnår særledes gode anmeldelser og vurderinger i hele fem forskellige tests. Det fortæller, at her er tale om en god og solid autostol, som man trygt kan lægge barnets ve og vel i.

Flere af de fem forskellige ekspertkilder giver Britax Römer Kidfix SL-Sict så god en kritik, at modellen får en førsteplads i deres test.

Sideklapper og sikkerhedspude

Britax Römer Kidfix SL-Sict er en rigtig pæn autostol, som tager sig rigtig flot ud i bilen. Det er dog ikke kun udseendet, der kan præstere på Britax Römer Kidfix SL-Sict.

Denne autostol er nemlig også designet til at være rigtig sikker og give den bedst mulige beskyttelse på markedet. Modellen opfylder derfor selvfølgelig alle de lovpligtige krav men sætter standarden meget højt med ekstra beskyttelse ved sidekollision. Det skabes ved de tykke og forede sideklapper, som afbøder kraften ved sammenstød.

Britax Römer Kidfix SL-Sict er desuden også udstyret med en højdejusterbar pude, som også holder barnet fast i den mest sikre position ved sammenstød i trafikken.

Sikker komfort

Britax Römer Kidfix SL-Sict er desuden skabt med henblik på at give barnet en behagelig oplevelse under køreturen. Derfor har modellen en justerbar hovedstøtte og ryglæn, som også kan justeres i takt med, at barnet vokser.

Britax Römer Kidfix SL-Sict kan nemlig anvendes til børn op til 36 kilo. Ydermere er stolens polstring blød, og falder barnet i søvn, vil hovedet ligge både sikkert og bekvemmeligt i hovedstøtten. Man kan også indstille stolen i fire forskellige siddepositioner, hvorved ryglænet automatisk tilpasser sig, og det sikrer, at barnet kan få den mest optimale måde at sidde på.

Britax Römer Kidfix SL-Sict gør også, at barnet sidder højt placeret og kan kigge ud af vinduet – det kan mindske chancen for at blive køresyg.

Eksperterne er enige om den høje sikkerhed

Denne model er fra producentens side skabt med henblik på at have et højt sikkerhedsniveau. Det er eksperterne enige om efter at have testet modellen på flere sikkerhedsparametre.

Denne autostol er nemlig blevet vurderet, når det kommer til sikkerheden ved sidekollision og frontalkollision, og ved begge klarer modellen sig rigtig godt med en meget lille risiko for skader.

Eksperterne noterer sig også, at det fungerer utrolig let at installere Britax Römer Kidfix SL-Sict i bilen med isofix, og det er meget let at tilpasse selerne til barnet.

Britax Römer Kidfix SL-Sict passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller bilens sele. Stolen vejer 6,4 kilo.

Udvalgte fordele ved Britax Römer Kidfix SL-Sict:
 Forede sideklapper
Justerbar sikkerhedspude
Justerbar hovedstøtte og ryglæn
Stol med fire forskellige siddepositioner
Høj placering i bilen, som kan reducere risikoen for køresyge

I denne video kan gennemgår producenten en række af autostolens funktioner:


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Concord Reverso Plus i-Size

 

Concord Reverso Plus i-Size

 

Concord Reverso Plus i-Size har været testet af ikke mindre end seks forskellige hold eksperter fra både Danmark, Tyskland og England. Til trods for at her er tale om forskellige nationaliteter, hersker der bred enighed blandt eksperterne om, at Concord Reverso Plus i-Size er en virkelig god autostol, som både er sikker og god for barnet.

Flere sikkerhedsgodkendelser

Er man på udkig efter en autostol, som med garanti vil sørge for, at sikkerheden er rigtig høj, så vil Concord Reverso Plus i-Size være et godt valg. Modellen er først og fremmest skabt i henhold til de nye og strikse i-Size regler, som er lavet for at fremme barnets sikkerhed i autostolen.

Derudover er Concord Reverso Plus i-Size også godkendt af det svenske Plus, som er en af de højeste sikkerhedsstandarder, der findes. Det betyder overordnet set, at barnet er beskyttet fra alle sider i autostolen.

Fokus på komfort

Concord Reverso Plus i-Size har to fokusområder: sikkerhed og komfort for barnet. Angående komforten kan Concord Reverso Plus i-Size faktisk benyttes helt fra barnet er lille (minimum 40 centimeter), da der medfølger en babyindsats, som giver babyen endnu mere sikkerhed og giver den støtte, et lille barn har brug for, da det er mere skrøbeligt end ældre børn.

Concord Reverso Plus i-Size har også polstrede puder og sidestykker, som er til for at få barnet til at sidde godt og blødt. Ved længere køreture kan barnet godt blive træt af at sidde i samme position, og derfor er det muligt på Concord Reverso Plus i-Size at justere på siddepositionen under kørslen.

Denne autostol er herudover også komfortabel for bæreren, idet denne autostol hører til i den lettere ende af skalaen.

Lever op til alle kravene hos eksperterne

Concord Reverso Plus i-Size er blevet undersøgt på adskillige parametre såsom sikkerhed, komfort og montering, og denne autostol klarer sig rigtig godt over hele linjen. Når det kommer til sikkerheden, glæder eksperterne sig over, at her er tale om en i-Size-model, og Concord Reverso Plus i-Size er også blevet testet ved både side- og frontkollision, og her noteres det, at der kun sker en minimal belastning af barnet ved begge typer.

Eksperterne har også set på montering, og det foregår meget let på Concord Reverso Plus i-Size med kun en minimal risiko for fejlmontering samt barnets komfort, og her noteres, at stolen har en god siddekomfort, men stolen kræver en del plads i bilen.

Concord Reverso Plus i-Size passer til børn op fire år mellem 40 og 105 centimeter med en maksvægt på 18 kilo. Stolen anvendes bagudvendt med isofix.

Udvalgte fordele ved Concord Reverso Plus i-Size:
Sikker i-Size model
Beskyttelse fra alle sider
Kan både benyttes til spædbørn og lidt større børn
Mulighed for at justere siddeposition
Høj sikkerhed ved både frontal- og sidekollision

Du kan her se en præsentationsvideo af autostolen. Videoen er produceret af Concord:


Cybex Juno 2-Fix

 

Cybex Juno 2-Fix autostol

.
Cybex Juno 2-Fix er blevet testet af fem forskellige ekspertkilder fra både Danmark, Tyskland og England – tre nationer med stort fokus på både bil og innovation og teknologi.

Eksperterne giver Cybex Juno 2-Fix gode kommentarer med på vejen, og flere steder opnår modellen lutter topplaceringer eller -karakterer.

LSP-beskyttelsessystem

Cybex Juno 2-Fix er skabt til de lidt større børn og er dermed også en fremadrettet-placeret autostol. Modellen har flere forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som sikrer barnet, hvis der skulle opstå uheld i trafikken. For det første er Cybex Juno 2-Fix udstyret med LSP-sikkerhedssystemet, som sørger for at tage godt fra af kraften i tilfælde af en sidekollision.

Bilen kan også blive påkørt forfra, og derfor har Cybex Juno 2-Fix endvidere en patenteret sikkerhedspude, som beskytter barnet ved denne form for kollision. Denne pude fungerer ved at virke som en slags oppustelig airbag, som reducerer risikoen for nakkeskader.

Ergonomisk autostol

Cybex Juno 2-Fix har udover sikkerheden også fokus på at give barnet en god komfort, som især er vigtig ved længere køreture. Derfor er Cybex Juno 2-Fix skabt med en ergonomisk pasform, som passer til barnets krop samt en nakkestøtte, der kan justeres i 8 forskellige positioner. Dette gør også, at man kan justere stolen i takt med, at barnet vokser, og så kan stolen komme til at passe helt til barnets individuelle størrelse.

Sikkerhedspuden kan også justeres efter samme princip. Det er ydermere let at montere Cybex Juno 2-Fix, og dette sker med isofix, som både skaber en god stabilitet samt letter processen betydeligt.

Topkarakterer fra eksperterne

Cybex Juno 2-Fix fortjener de flotte kommentarer fra eksperterne, idet modellen igennem flere tests beviser, at den både er robust, sikker og let at have med at gøre. I tests inden for sikkerheden ved front- og sidekollision viser Cybex Juno 2-Fix, at her kun sker en meget lille påvirkning af barnet, og det noteres fra eksperterne, at her er tale om en meget høj grad af sikkerhed.

Ydermere er modellen let at montere, og risikoen for fejlmontering er meget lille. Herudover er også barnets komfort vurderet, og her konkluderes det, at barnet får en god siddekomfort med en god benstøtte samt et godt udsyn.

Cybex Juno 2-Fix passer til børn op fire år med en maksvægt på 18 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller sele.

Udvalgte fordele ved Cybex Juno 2-Fix:
LSP-sikkerhedssystem ved sidekollision
Sikkerhedspude ved frontkollision
Ergonomisk pasform
Justerbar nakkestøtte og sikkerhedspude
Fremadrettet autostol til isofix eller sele

Du kan her se en præsentationsvideo Cybex Juno 2-fix. Videoens tekst er på tysk:


Regler og gode råd for brug af autostole💡

Når man sætter sig ind i en bil som fører, skal man både være opmærksom på, at man faktisk har det lovpligtige ansvar for, at børn under 15 år er spændt korrekt fast.

Hvis det ikke er tilfældet, og man bliver stoppet, får man et klip i kørekortet samt en klækkelig bøde.

Herudover skal man også være opmærksom på, at børn under 135 centimeter skal være fastspændt med godkendt sikkerhedsudstyr. I dette afsnit gennemgår vi reglerne, når der er børn i bilen.


Det skal du lægge mærke til ved autostolen

FDM skriver, at man særligt skal se efter en af de to følgende aspekter på ens autostol for at se, om den er fuldt ud lovlig:

ECE-mærke: Se efter om der findes et ECE-mærke, hvilket sikrer, at autostolen lever op til de krav, der er fastsat i EU. Efter selve mærket følger tal, som man også skal lægge mærke til. De følgende kombinationer er en garanti for, at stolen er helt godkendt: ECE-44-03, ECE-44-04 og ECE-R-129

i-Size: Siden 2013 har i-Size været standard for sikkerhedsgodkendelsen for autostole. Læg dog mærke til at det kun gælder nye autostole, og ikke hvis man har en fra tidligere. i-Size fastsættes med isofix-beslag, som findes på bagsædet i alle nyere biler. Der er tale om to små metalbøjler, der sidder skjult mellem ryglæn og sæde, som man klikker i-Size stolen fast med. Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man vælger en i-Size-stol, hvis ens bil har isofix-beslag. Læs mere om i-Size nedenfor.

Herudover skriver FDM og Politi.dk også om en række andre forhold, man skal være opmærksom på, når man tager børn under 135 centimeter med i biler:

🔸 Placer barnet i en decideret autostol, indtil det er omkring fire år
🔸 Autostolen skal helst være bagvendt
🔸 Autostolen skal helst være placeret på bagsædet
🔸 Skal barnet placeres på forsædet, så skub sædet så langt tilbage som muligt og husk at frakoble airbag’en
🔸 Reglerne gælder både i personbiler og varebiler
🔸 Ved taxakørsel gælder reglerne ikke, hvis udstyret ikke er til rådighed i taxaen
🔸 Ved buskørsel skal børn over tre år, som er under 135 centimeter, anvende sikkerhedssele hvis den findes på sædet
🔸 Alle i bilen skal have sikkerhedssele på – børn på under 135 centimeter skal avende autostol
🔸 Der må ikke transporteres flere mennesker, end der er sikkerhedsseler til
🔸 Børn over 135 centimeter er som regel store nok til at bruge den normale sikkerhedssele i bilen


Bedste autostole til de mindste børn (cirka 0-1 år / 13 kilo)

Man kan anvende en autostol helt fra fødslen i en bagudvendt autostol, som især beskytter hals og nakke ved uheld.

Sørg for at stramme selen godt, så barnet sidder helt fast. Når barnets hoved er begyndt at række ud over kanten, skal man skifte stol til den næste klasse.

Denne type stole er designet til mindre børn på 0-13 kilo og cirka 0-1 år.


Bedste autostole til mellemstore børn (cirka 1-4 år / 9-18 kilo)

Når der er tale om autostole til de mellemstore børn, bør man også vælge en bagudvendt autostol for at øge sikkerheden ved uheld. Barnet sidder trygt og godt placeret i stolen, og især barnets nakke og hals beskyttes yderligere i en bagudvendt stol.

Placer helst stolen på bagsædet, men forsædet kan også bruges, hvis airbag’en er slået fra. Læg mærke til at barnet nu fylder lidt mere, og derfor kræves der en smule mere plads til denne stol.

Denne type stole er designet til mellemstore børn på 9-18 kilo og cirka 1-4 år.


Bedste autostole til store børn (cirka 4-10 år / 15-36 kilo)

De fleste børn vokser ud af den traditionelle autostol, når de er mellem tre og fire år. Derefter skal den traditionelle stol skiftes ud med selepude med ryglæn. Puden løfter barnet op og anvendes med bilens rigtige sele – nogle modeller kan også sættes fast med isofix. Selen skal placeres foran kroppen og henover skulderen på barnet.

Denne type stole er designet til store børn på 15-36 kilo og cirka 4-10 år.


FAQ

Hvilken autostol er den sikreste på markedet?
En af de sikreste modeller af autostole, som du finder på markedet i dag, er Cybex Aton M i-size. Autostolen er blevet kåret som bedst i test af en række testsider, da den er designet i overensstemmelse med de nye regler og sikkerhedsteknologier i relation til autostole.
Hvilken autostol skal jeg vælge?
Når du skal vælge en autostol, så er det en god ide at læse om de forskellige autostole på markedet, sådan at du kan finde en af de allermest sikre modeller. Ud over sikkerheden så er det også rigtig vigtigt, at dit barn sidder komfortabelt i autostolen.
Hvilken autostol har den bedste holdbarhed?
De fleste autostole bliver i dag lavet i en super god kvalitet, da det er rigtig vigtigt, at de er stærke og holdbare. Dermed har mange af de nyeste modeller en god holdbarhed, hvormed du sagtens vil kunne bruge autostolen til mindre søskende, når de større børn vokser fra den.
Hvor meget koster en autostol?
Autostole koster generelt fra 500 kr. og opefter. Du kan få nogle gode og sikre autostole i prisklassen mellem 500 – 1.500 kr., som sagtens vil kunne holde i en lang årrække. Dog er det også muligt at finde langt dyrere modeller, som har nogle mere eksklusive designs.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) 🇩🇪

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club – blot kaldet ADAC i daglig tale – er den tyske pendant til danske FDM. ADAC er både Tysklands og Europas største foreninger for bilister med omkring 17 millioner medlemmer.

ADAC blev oprettet i 1903 og beskæftiger sig i dag med alle tænkelige aspekter inden for bil og kørsel. Her er der tale om en test af autostole. Du kan læse mere om testen her. 

Forenede Danske Motorejere (FDM) 🇩🇰

Forenede Danske Motorejere – også blot kaldet FDM i daglig tale – er en forening for danske bilister, som blev stiftet i 1909. Foreningen udgiver bladet Motor, og i dag beskæftiger FDM sig med alle aspekter inden for biler og kørsel – både nyheder, regler, kør-selv-ferier, bilkøb, bilsalg, bilpleje, biltilbehør og meget mere.

FDM foretager også forskellige tests, og her er der tale om seks forskellige tests af autostole fra hhv. 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som tester, afprøver og vurderer forskellige forbrugerprodukter. Her har Råd & Rön testet autostole, og her er tale om to forskellige tests – en ny og en gammel. Fælles for begge tests er, at der blandt andet fokuseres på sikkerhed, komfort og håndterbarhed.

Du kan læse mere om den nye test her og den gamle test her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Barnetsunivers 🇩🇰

Barnetsunivers er en online mor/barn-side, som også udgiver et magasin for mødre. Barnetsunivers beskæftiger sig med alle relevante mor/barn-relaterede emner og byder både på nyheder, information, underholdning og tests af børneprodukter. I den forbindelse har barnetsunivers her testet to forskellige autostole.

Stiftung Warentest 🇩🇪

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin, som beskæftiger sig med alle former for elektronik- og husholdningsprodukter. Her har Stiftung Warentest foretaget en test af flere autostole. Læs mere om Cybex Aton M i-Size her, Concord Air Safe her, Britax Baby-Safe Plus her, Recaro Privia her, Recaro Zero. 1 Elite her, Recaro Zero. 1 i-Size her, BeSafe iZi kid X2 i-Size her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her, Concord Reverso Plus i-Size her, Cybex Juno 2-fix her, Kiddy Phoenixfix 3 her, Cybex Pallas M-fix her, Cybex Solution X2-fix her, Britax Römer kidfix SL-Sict her, Britax Römer Kid II her og Cybex Solution M her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerene. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af flere autostole. Læs mere om Cybex Aton M i-Size her, Cybex Aton 5 her, Britax Baby-Safe Plus her, Recaro Privia her, Maxi-Cosi Citi her, Recaro Zero. 1 Elite her, Recaro Zero. 1 i-Size her, BeSafe iZi kid X2 i-Size her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her, Concord Reverso Plus i-Size her, Cybex Juno 2-fix her, Kiddy Phoenixfix 3 her og Cybex Solution M her, men fuld adgang til testene kræver dog abonnement.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme