Autostole Test 2019 – Her er de bedste autostole ifølge eksperterne

2

Autostol Testvinder Guide 2019: Denne artikel handler om tests af autostole, hvor de forskellige modeller har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet hvilke modeller, der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den autostol, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra en lang række kilder, som blandt andet tæller det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt Forenede Danske Motorejere (FDM) og den tyske pendant til FDM Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC).

Vi har valgt at opdele autostolene efter aldersgrupper for bedst muligt overblik. Efter undersøgelserne af autostolene bringer vi også et afsnit omkring regler for autostole samt gode råd til brugen af dem.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne autostol test findes:
🔸 Overblik over de bedste autostole – inddelt efter aldersgrupper
🔸 Information om regler for autostole samt tips og gode råd
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Autostol Test 2019 – De bedste autostole ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de autostole på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Vi har gennemgået mere end 20 forskellige tests, og samlet de bedste testresultater her i artiklen. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i.


Bedste autostole til de mindste børn (cirka 0-1 år / 13 kilo)

Man kan anvende en autostol helt fra fødslen i en bagudvendt autostol, som især beskytter hals og nakke ved uheld.

Sørg for at stramme selen godt, så barnet sidder helt fast. Når barnets hoved er begyndt at række ud over kanten, skal man skifte stol til den næste klasse.

Denne type stole er designet til mindre børn på 0-13 kilo og cirka 0-1 år.


Britax Baby-Safe Plus

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
6 stjerner ud af 6 hos Forenede Danske Motorejere (FDM) (test 2011)
3,5 stjerner ud af 5 hos Motherandbaby.co.uk
”God autostol, der er nem at installere” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
”Sehr gut” hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Britax Baby-Safe Plus autostol

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.112,30 Kr. 0,00 Kr. 1.112,30 Kr. Læs mere

 

Britax Baby-Safe Plus har været med i fem forskellige tests udført af forskellige eksperter fra både Danmark, Sverige, England og Tyskland. Til trods for landenes forskelle er der dog enighed om, at der med Britax Baby-Safe Plus er tale om en rigtig god autostol.

Autostolen fra Britax modtager forskellige kommentarer, men de rangerer alle fra godt over middel til den absolutte top. Det vidner om, at der med Britax Baby-Safe Plus er tale om en rigtig velfungerende autostol, som både er sikker, let at installere og god for barnet.

Nederst i denne artikel kan man finde links til alle de ovenstående tests. Læg dog mærke til at der er tale om flere tests fra FDM, og her er der tale om en test fra 2011.

Klassisk og beskyttende autostol

Britax Baby-Safe Plus har et klassisk udseende og er pæn og nydelig uden at skille sig for meget ud.

Britax Baby-Safe Plus’ store fokus ligger på sikkerhedsområdet, da denne autostol er designet med en gennemarbejdet SI-pudeteknologi, som yder ekstra beskyttelse af barnet ved sidekollision i trafikken. Det betyder, at stolen afbøder det meste af kraften, således at barnet ikke påvirkes så meget.

Dermed er Britax Baby-Safe Plus skabt til at være så sikker som mulig og yde den bedst mulige beskyttelse.

Også fokus på komfort

Udover at der fra producentens side er lagt mange kræfter i sikkerheden, så har komforten for barnet også været en væsentlig faktor. Helt små børn er nemlig mere kropsligt modtagelige end større børn, og derfor er det vigtigt med optimal og korrekt placering af barnet i stolen.Britax Baby-Safe Plus

Britax Baby-Safe Plus er derfor skabt med dybe og polstrede sidestykker, som passer til barnets pasform, og der findes en justerbar sele og hovedstøtte for at kunne tilpasse stolen helt til barnets individuelle form.

Autolstolen kan monteres med bilens tre-punkts-sele eller isofix base. Britax Baby-Safe Plus er også en del af Click & Go-rejsesystemet, som gør, at modellen kan monteres på klapvogne også.

Ros over hele linjen fra eksperter

Det er ikke mange fingre, eksperterne sætter på Britax Baby-Safe Plus. De noterer nemlig, at her er tale om en kvalitets-autostol, som fungerer rigtig godt. Den er let at montere med isofix, og som en bonus kan den også anvendes med bilens eksisterende seler. Det gør brugen mere alsidig.

Stolen viser sig også at være sikker i tests, og barnet kommer til at sidde fast og behageligt.

Britax Baby-Safe Plus passer til børn op til 18 måneder og har en maksvægt på 13 kilo. Stolen er skabt til bagudvendt montering.

Udvalgte fordele ved Britax Baby-Safe Plus:
🔵 Sikker model med PI-pudeteknologi
🔵 Ekstra beskyttelse ved sidekollision
🔵 Dybe og polstrede sidestykker for god komfort
🔵 Kan anvendes med isofix eller med bilens seler
🔵 Kan monteres på klapvogne også

Du kan her se en lille video fra producenten, der forklarer hvordan du installerer sædet:

https://www.youtube.com/watch?v=0zpBFMbna7I

Maxi Cosi Citi

Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Anbefalet hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
”Good overall result” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk

Maxi Cosi Citi autostol

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

 

Maxi Cosi Citi er blevet testet af tre hold eksperter, der tæller det danske motorforbund FDM, den tyske pendant ADAC samt det engelske testmagasin Which.co.uk.

De danske, tyske og engelske eksperter har testet Maxi Cosi Citi på flere parametre, og alle tre hold eksperter tildeler Maxi Cosi Citi flotte kommentarer og placeringer.

Høj sidebeskyttelse

Maxi Cosi Citi er en flot autostol, som er designet til at tage hånd om de helt små babyer lige fra de er nyfødte – stolen er nemlig designet til at kunne tilbyde den nyfødte den optimale siddestilling, som tager hensyn til den skrøbelige knoglestruktur.

For at kunne sikre barnet i trafikken er Maxi Cosi Citi udstyret med Side Protection System, som især yder beskyttelse ved sidekollision i trafikken. Systemet gør, at stolens sider afbøder kraften fra sammenstødet og skåner barnets nakke og hoved.

Mange fordele for bæreren

Maxi Cosi Citi er ikke kun skabt til at give god komfort for barnet. Maxi Cosi Citi er også designet til at give bæreren de bedste forhold. Derfor er stolen for det første ikke særlig tung med en vægt på 2,8 kilo, som er i den lave ende for autostole til denne klasse.maxi-cosi-citi

Herudover har modellen et ergonomisk håndtag, som gør stolen let at bære, og det er endda muligt at montere modellen på klapvogne fra Maxi Cosi. Maxi Cosi Citi har endvidere solbeskyttelse i designet, således at barnet beskyttes mod direkte sol.

Især god ved frontalsammenstød

Eksperterne har testet Maxi Cosi Citi på flere parametre, og det noteres, at Maxi Cosi Citi især yder rigtig god beskyttelse i tests af frontalsammenstød. Derudover står autostolen stabilt og sikkert på sædet, hvor den er sat fast.

Eksperterne skriver også, at det fungerer let at installere modellen, og risikoen for fejlmontering er minimal. Der er også blevet set på barnets komfort, og her vurderer eksperterne, at stolen yder god bekvemmelighed for barnet med god benstøtte og siddekomfort.

Maxi Cosi Citi passer til børn op til 18 måneder og har en maksvægt på 13 kilo. Maxi Cosi Citi vejer i sig selv 2,8 kilo. Stolen er skabt til bagudvendt montering.

Udvalgte fordele ved Maxi Cosi Citi:
🔵 God autostol til nyfødte
🔵 Side Protection System
🔵 Let model på 2,8 kilo
🔵 Ergonomisk håndtag
🔵 Kan anvendes på Maxi Cosi-klapvogne

Du kan her se hvordan du installerer Maxi Cosi Citi. Videoen er udarbejdet af producenten:

https://www.youtube.com/watch?v=veaihiha1uA

Cybex Aton M i-Size

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Topscorer hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Cybex Aton M i-Size autostol

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere

 

Cybex Aton M i-Size har været testet af en lang række eksperter fra forskellige lande, men eksperterne er enige om, at Cybex Aton M i-Size er en rigtig god autostol. Modellen får enten en placering som topscorer i eksperternes test eller får en god bedømmelse.

Høj sikkerhed

Cybex Aton M i-Size er skabt til at give det lille barn en høj grad af beskyttelse. Derfor er modellen designet i overensstemmelse med de nye regler og sikkerhedsteknologier på markedet og kan bruges med isofix-montering i bilen.

Cybex Aton M i-Size er ideel til det helt lille barn – også til nyfødte. Barnet ligger godt og trygt i stolen, og modellen har en integreret sidekollisionsbeskyttelse, hvis man skulle komme ud for uheld i trafikken.

God komfort for barnet

Cybex Aton M i-Size både beskytter barnet mod uheld og ujævnheder i trafikken og sikrer, at barnet ligger godt og bekvemt. Autostolen er godt polstret og har god komfort for barnet, så der ydes optimal støtte, og der findes yderligere et aftageligt indlæg til nyfødte, så de helt små kan få en fladere vinkel at sidde i.

Modellen kommer også med ekstra brede seler, som sidder bekvemt mod barnets krop. For at man kan benytte sig af denne model, mens barnet vokser (op til maksimum 13 kilo), findes der en højdejusterbar hovedstøtte med 11 positioner.

Ros fra eksperterne

Cybex Aton M i-Size får rigtig fine kommentarer med fra eksperterne, og det noteres først og fremmest, at Cybex Aton M i-Size er en meget god og sikker autostol. Under tests i både front- og sidekollision viste modellen sin robusthed med en meget lav risiko for belastning af barnet.

Stolen forblev nemlig også stående stabilt på sædet. Eksperterne skriver desuden, at Cybex Aton M i-Size  kommer med en god instruktionsvejledning, og risikoen for fejlmontering er meget lav, og de roser desuden også modellens høje grad af komfort, som gør køreoplevelsen behagelig for barnet.

Udvalgte fordele ved Cybex Aton M i-Size med isofix base:
🔵
Kan bruges med isofix i bilen
🔵  Ideel også til nyfødte – aftageligt indlæg til nyfødte medfølger
🔵 Integreret sidekollisionsbeskyttelse
🔵 God komfort for barnet med brede seler
🔵 Højdejusterbar hovedstøtte med 11 positioner 

Du kan her se en video fra Cybex, hvor de forklarer nærmere om stolen:

https://www.youtube.com/watch?v=Gt23nO_yiu8

Cybex Aton 5

Anbefalet hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
Blandt de bedste autostole hos Motherandbaby.co.uk
Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)

Cybex Aton 5

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

 

Cybex Aton 5 er blevet testet af en lang række eksperter fra forskellige nationer, og der er bred enighed blandt eksperterne om, at Cybex Aton 5 er en virkelig god autostol.

Modellen er blevet testet på adskillige parametre og i konkurrence med andre gode autostole, og flere steder udmærker Cybex Aton 5 sig så meget, at modellen kåres som testvinder. Dermed er her tale om en rigtig god autostol af meget høj kvalitet.

LSP-sikkerhedssystem

Cybex Aton 5 er ikke bare endnu en autostol i rækken. Modellen er femte generation i serien Aton fra Cybex, som har vundet flere priser. Dermed er man med Cybex Aton 5 sikret et produkt, hvis håndværk stammer fra mange års erfaring med netop autostole. Cybex Aton 5 er også skabt til at være særdeles sikker og har derfor LSP-sikkerhedssystem.

LSP-systemet har nemlig en absorberende skal samt sidekollisionsbeskyttelse, som sikrer minimal påvirkning af barnet ved uheld fra siden i trafikken. Den absorberende skal tager den største del af kraften og sikrer også, at barnet er placeret i den mest sikre position.

Justerbar hovedstøtte

Cybex Aton 5 er designet til de små børn under 13 kilo, men derudover er modellen specialudviklet til for tidligt fødte børn og små spædbørn. Modellen har en justerbar hovedstøtte i otte forskellige positioner, og man kan løbende ændre på dette, som barnet vokser. Cybex Aton 5 har også indbyggede puder for at sikre barnet den bedst mulige komfort, og derfor sidder barnet også så fladt som muligt. Når en så flad position som muligt indtages, så forhindres eventuelle vejrtrækningsproblemer også, og der kommer mindst mulig belastning til barnets nakke og hals. Man fastmonterer Cybex Aton 5 med sele eller isofix i bilen.

Eksperter fornemmer høj kvalitet

Cybex Aton 5 får de flotte kommentarer fra eksperterne, idet de noterer, at her er tale om en kvalitets-autostol – og som en fordel er stolen rigtig god til de allermindste børn. Risikoen for belastning ved sammenstød vurderes til at være meget lille, og stolen forbliver stabilt stående på sædet under test.

Ydermere noterer eksperterne, at Cybex Aton 5 er let at montere uden risiko for fejl, og så er stolen behagelig for barnet at sidde i med god benstøtte, siddekomfort og godt udsyn tillige.

Cybex Aton 5 passer til børn op til 18 måneder og har en maksvægt på 13 kilo. Stolen er skabt til bagudvendt montering med sele.

Udvalgte fordele ved Cybex Aton 5:
🔵 Femtegenerations autostol – ideel til for tidligt fødte
🔵 LSP-sikkerhedssystem
🔵 Indbyggede puder og justerbar hovedstøtte
🔵 Så flad en siddeposition som mulig
🔵 Robust og stabil model


Recaro Privia med isofix

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk (2014)
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön (2014)
Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Testvinder hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
5 stjerner ud af 5 hos Mumii.co.uk
Anbefalet hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
”En af de bedste, vi nogensinde har testet” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk

Recaro_Privia_isofix_base

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.498,00 Kr. 0,00 Kr. 1.498,00 Kr. Læs mere

 

Recaro Privia med isofix er blevet udvalgt, vurderet og afprøvet af syv forskellige hold eksperter fra forskellige, europæiske lande. Recaro Privia med isofix får rigtig flotte kommentarer med på vejen, og her er tale om en autostol i den absolutte top ifølge eksperterne.

Recaro Privia med isofix modtager nemlig ind til flere placeringer som testvinder, hvor modellen viser sig bedre end alle konkurrenterne. Læg mærke til at testene fra både Tænk og Råd & Rön er ældre tests.

Autostol som beskytter barnet

Recaro Privia med isofix har et pænt design i en fin grå farve, og isofix’en matcher i høj grad autostolen. Recaro Privia med isofix er designet til både at sikre et højt sikkerhedsniveau for barnet samt at give barnet en god komfort og støtte, da helt små børn har mere brug for dette end de ældre børn. Recaro Privia med isofix har derfor et integreret sikkerhedssystem, som ved sammenstød med andre trafikanter beskytter barnets hoved, hals, nakke og skuldre.

Derudover findes også ekstra sidebeskyttelse, der beskytter ved eventuel sidekollision. Recaro Privia med isofix har også en justerbar hovedstøtte i fem indstillinger samt er indrettet således, at selen ikke kan blive knudret sammen, så det skaber irritation for barnet.

Let autostol på flere fronter

Recaro Privia med isofix er en let autostol på flere måder. Først og fremmest er her tale om en vægtmæssig let model, som kun vejer 3,5 kilo. Dermed er det lettere at håndtere modellen og at løfte den op for at sætte den på plads på isofix-systemet.

Derudover er Recaro Privia med isofix også skabt til at være let at anvende på barnet, hvilket er smart i en travl hverdag. Med denne autostol behøver man nemlig kun en håndbevægelse for at åbne stolen, og man har også kun brug for en enkelt bevægelse, hvis man ønsker at justere på højden på bæltet.

Testvinder flere steder

Recaro Privia med isofix får det fine stempel som testvinder hos flere af eksperterne, da modellen vurderes til både at være en sikker og god autostol. Eksperterne skriver, at belastningen i testenes sammenstød forbliver meget lav, hvilket sikrer, at der ikke sker skader på barnet. Også polstringen og siddekomforten for barnet er god, noteres det, selv om denne model kræver en del plads.

Recaro Privia med isofix kan som en ekstra bonus både anvendes med isofix og med bilens sele.

Recaro Privia med isofix passer til børn op til 18 måneder og har en maksvægt på 13 kilo.

Stolen vejer i sig selv 3,5 kilo. Stolen er skabt til bagudvendt montering med isofix.

Udvalgte fordele ved Recaro Privia med isofix:
🔵 Sikkerhedssystem der beskytter barnets hoved, hals, nakke og skuldre
🔵 Sidebeskyttelse
🔵 Justerbar hovedstøtte i fem indstillinger
🔵 Let vægt på 3,5 kilo
🔵 Kan åbne stole med én bevægelse

Du kan her se en lille videopræsentation af autostolen. Videoen er produceret af Recaro:

https://www.youtube.com/watch?v=OYLPwD1NTcA

Bedste autostole til mellemstore børn (cirka 1-4 år / 9-18 kilo)

Når der er tale om autostole til de mellemstore børn, bør man også vælge en bagudvendt autostol for at øge sikkerheden ved uheld. Barnet sidder trygt og godt placeret i stolen, og især barnets nakke og hals beskyttes yderligere i en bagudvendt stol.

Placer helst stolen på bagsædet, men forsædet kan også bruges, hvis airbag’en er slået fra. Læg mærke til at barnet nu fylder lidt mere, og derfor kræves der en smule mere plads til denne stol.

Denne type stole er designet til mellemstore børn på 9-18 kilo og cirka 1-4 år.


Recaro Zero. 1 Elite

Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
”Innovativ model” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

recaro-zero-1-isofix-autostol-inkl-base-0-18-kg

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.939,00 Kr. 0,00 Kr. 3.939,00 Kr. Læs mere

 

Recaro Zero. 1 Elite er designet til de mellemstore børn på mellem 9 og 18 kilo, hvilket svarer til omkring 1-4 år. Recaro Zero. 1 Elite er blevet testet af fire forskellige kilder, som tæller det danske forbrugerråd Tænk og FDM samt de to testmagasiner fra henholdsvis Tyskland og England Stiftung Warentest og Which.co.uk.

Recaro Zero. 1 Elite klarer sig rigtig godt i alle fire tests, og derfor får denne autostol gode bedømmelser fra alle testkilder.

Både til de små og lidt større børn

Recaro Zero. 1 Elite kan bådes anvendes til helt små børn og til lidt større børn. Fra barnet er 45 centimeter kan denne model nemlig anvendes til det lille barn, og her monteres stolen bagudvendt i bilen.

Når barnet vokser og bliver længere end 76 centimeter, så kan man også benytte stolen fremadvendt. Her er også tale om en meget sikker model, som er skabt til at yde maksimal sikkerhed på alle fronter, således at alle siderne på autostolen yder beskyttelse ved et eventuelt trafiksammenstød. 

Kraftig model med hensyn til barnet

Recaro Zero. 1 Elite er en kraftig autostol, som også kan være lidt tung at bære rundt på. Barnet sidder spændt fast i en blød stol med polstring de rigtige steder, som sikrer komfort til barnet – det er især vigtigt, når barnet er lille. Barnet er spændt fast med en sele, som både holder barnet på plads og yder optimal sikkerhed, hvis der skulle ske uheld i trafikken.

Man kan både montere Recaro Zero. 1 Elite på bagsædet eller forsædet af bilen, men vær opmærksom på, at hvis man placerer autostolen på forsædet, så skal airbag’en slås fra.

God ekspertvurdering

Recaro Zero. 1 Elite får rigtig fine kommentarer af eksperterne, som kalder modellen for en rigtig god autostol. Det bemærkes, at stolen er lidt tung og kan dermed blive lidt uhåndterbar, men til gengæld er her tale om en meget sikker model, som viser, at stolen både ved frontalkollision og sidekollision yder så god en beskyttelse mod barnet, at påvirkningen af sammenstødet bliver minimal.

Eksperterne noterer også, at her er tale om en meget stabil autostol, som også er nem at montere i bilen uden den store risiko for fejlmontering.

Recaro Zero. 1 Elite passer til børn til op fire år og har en maksvægt på 18 kilo. Stolen kan bådes bruges bagudvendt til barnet er 76 centimeter lang og derefter fremadvendt med isofix.

Udvalgte fordele ved Recaro Zero. 1 Elite:
🔵 Kan anvendes både til helt små og lidt større børn
🔵 Sikker model som yder beskyttelse på flere områder
🔵 Kraftig autostol, som er meget stabil
🔵 Godt selesystem
🔵 Sikker både ved front- og sidekollision

Du kan se mere om autostolen her:

https://www.youtube.com/watch?v=Aei8f-YyldQ

Maxi Cosi AxissFix i-Size

God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
4,5 stjerner ud af 5 hos britiske Motherandbaby.co.uk
4 stjerner ud af 5 hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

autostol Maxi Cosi AxissFix i-Size

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.429,00 Kr. 0,00 Kr. 2.429,00 Kr. Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Maxi Cosi AxissFix i-Size har været medtaget i test hos fire forskellige testkilder. Her er tale om meget forskellige kilder lige fra det danske forbrugerråd Tænk over mor-/baby-siden Motherandbaby.co.uk og de to testmagasiner fra henholdsvis England og Tyskland Which.co.uk og Stiftung Warentest.

Alle fire hold eksperter er meget imponerede over Maxi Cosi AxissFix i-Size, som for sin gode præstation igennem testene får gode bedømmelser eller deciderede topkarakterer, alt efter hvordan karaktergivningen ser ud.

Høj sikkerhed med i-Size

Maxi Cosi AxissFix i-Size er skabt til at give forbrugeren og barnet den højest mulige grad af sikkerhed, idet modellen er fremstillet i overensstemmelse med de nye og strenge i-Size regler. Derfor kan man være sikker på, at barnet sidder trygt og godt i denne autostol, hvis uheldet i trafikken skulle være ude. Maxi Cosi AxissFix i-Size er nemlig udstyret med en sikker skal, som vil tage kraften fra sammenstødet, hvis det skulle ske.

Kan drejes 360 grader

En af de helt store fordele ved Maxi Cosi AxissFix i-Size er, at modellen kan dreje 360 grader. Derfor kan den vendes ud mod bildøren, når barnet skal placeres i stolen og derefter drejes på plads.

Når stolen vender ud mod bildøren, spænder man blot barnet fast med en fem-punkts-sele, som er justerbar og sidder godt over barnets krop. Herefter drejer man blot stolen på plads. Man kan både dreje stolen hen til en bagudvendt placering eller fremadrettet placering alt efter barnets størrelse.

Er barnet mindre end 87 centimeter, bør det sidde bagudvendt, hvilket giver den bedste beskyttelse til hoved og nakke.

Ros fra eksperterne

Maxi Cosi AxissFix i-Size er blevet testet af forskellige eksperter, og modellens fordele er mange. Især fremhæves modellens gode sikkerhed, og at stolen føles robust og solid i brug. Også 360 graders drejefunktionen fremhæves som særdeles brugbar og gør fastspændingen af barnet langt lettere og mere fleksibelt for forbrugeren. Hertil kommer også, at det er let at montere Maxi Cosi AxissFix i-Size, og selesystemet er velfungerende.

Maxi Cosi AxissFix i-Size passer til børn op fire år mellem 61 og 105 centimeter med en maksvægt på 19 kilo.

Denne autostol vejer i sig selv 12,2 kilo. Stolen kan bådes bruges bagudvendt, til barnet er 87 centimeter lang og derefter fremadvendt.

Udvalgte fordele ved Maxi Cosi AxissFix i-Size:
🔵 Sikker model i overensstemmelse med i-Size regler
🔵 Afbøder kraften ved eventuelt sammenstød
🔵 Kan dreje 360 grader
🔵 Kan både indstilles til bagudvendt og fremadrettet position
🔵 Justerbar fem-punkts-sele

Du kan se en lille præsentation af autostolen her:

https://www.youtube.com/watch?v=c3ZF8YHVNNo

Concord Reverso Plus i-Size

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
4 stjerner ud af 5 hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
4 stjerner ud af 5 hos britiske Motherandbaby.co.uk

Concord Reverso Plus i-Size

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere
3.295,00 Kr. 0,00 Kr. 3.295,00 Kr. Læs mere

 

Concord Reverso Plus i-Size har været testet af ikke mindre end seks forskellige hold eksperter fra både Danmark, Tyskland og England. Til trods for at her er tale om forskellige nationaliteter, hersker der bred enighed blandt eksperterne om, at Concord Reverso Plus i-Size er en virkelig god autostol, som både er sikker og god for barnet.

Flere sikkerhedsgodkendelser

Er man på udkig efter en autostol, som med garanti vil sørge for, at sikkerheden er rigtig høj, så vil Concord Reverso Plus i-Size være et godt valg. Modellen er først og fremmest skabt i henhold til de nye og strikse i-Size regler, som er lavet for at fremme barnets sikkerhed i autostolen.

Derudover er Concord Reverso Plus i-Size også godkendt af det svenske Plus, som er en af de højeste sikkerhedsstandarder, der findes. Det betyder overordnet set, at barnet er beskyttet fra alle sider i autostolen.

Fokus på komfort

Concord Reverso Plus i-Size har to fokusområder: sikkerhed og komfort for barnet. Angående komforten kan Concord Reverso Plus i-Size faktisk benyttes helt fra barnet er lille (minimum 40 centimeter), da der medfølger en babyindsats, som giver babyen endnu mere sikkerhed og giver den støtte, et lille barn har brug for, da det er mere skrøbeligt end ældre børn.

Concord Reverso Plus i-Size har også polstrede puder og sidestykker, som er til for at få barnet til at sidde godt og blødt. Ved længere køreture kan barnet godt blive træt af at sidde i samme position, og derfor er det muligt på Concord Reverso Plus i-Size at justere på siddepositionen under kørslen.

Denne autostol er herudover også komfortabel for bæreren, idet denne autostol hører til i den lettere ende af skalaen.

Lever op til alle kravene hos eksperterne

Concord Reverso Plus i-Size er blevet undersøgt på adskillige parametre såsom sikkerhed, komfort og montering, og denne autostol klarer sig rigtig godt over hele linjen. Når det kommer til sikkerheden, glæder eksperterne sig over, at her er tale om en i-Size-model, og Concord Reverso Plus i-Size er også blevet testet ved både side- og frontkollision, og her noteres det, at der kun sker en minimal belastning af barnet ved begge typer.

Eksperterne har også set på montering, og det foregår meget let på Concord Reverso Plus i-Size med kun en minimal risiko for fejlmontering samt barnets komfort, og her noteres, at stolen har en god siddekomfort, men stolen kræver en del plads i bilen.

Concord Reverso Plus i-Size passer til børn op fire år mellem 40 og 105 centimeter med en maksvægt på 18 kilo. Stolen anvendes bagudvendt med isofix.

Udvalgte fordele ved Concord Reverso Plus i-Size:
🔵 Sikker i-Size model
🔵 Beskyttelse fra alle sider
🔵 Kan både benyttes til spædbørn og lidt større børn
🔵 Mulighed for at justere siddeposition
🔵 Høj sikkerhed ved både frontal- og sidekollision

Du kan her se en præsentationsvideo af autostolen. Videoen er produceret af Concord:

https://www.youtube.com/watch?v=mJ6ytkGUYMo

Cybex Juno 2-Fix

”Meget god” hos det danske forbrugerråd Tænk
6 stjerner ud af 6 hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
Testvinder hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
Bedømmelsen ”sehr gut” hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
Kategoriseret som ”best buy” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk

Cybex Juno 2-Fix autostol

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

Cybex Juno 2-Fix er blevet testet af fem forskellige ekspertkilder fra både Danmark, Tyskland og England – tre nationer med stort fokus på både bil og innovation og teknologi.

Eksperterne giver Cybex Juno 2-Fix gode kommentarer med på vejen, og flere steder opnår modellen lutter topplaceringer eller -karakterer.

LSP-beskyttelsessystem

Cybex Juno 2-Fix er skabt til de lidt større børn og er dermed også en fremadrettet-placeret autostol. Modellen har flere forskellige sikkerhedsforanstaltninger, som sikrer barnet, hvis der skulle opstå uheld i trafikken. For det første er Cybex Juno 2-Fix udstyret med LSP-sikkerhedssystemet, som sørger for at tage godt fra af kraften i tilfælde af en sidekollision.

Bilen kan også blive påkørt forfra, og derfor har Cybex Juno 2-Fix endvidere en patenteret sikkerhedspude, som beskytter barnet ved denne form for kollision. Denne pude fungerer ved at virke som en slags oppustelig airbag, som reducerer risikoen for nakkeskader.

Ergonomisk autostol

Cybex Juno 2-Fix har udover sikkerheden også fokus på at give barnet en god komfort, som især er vigtig ved længere køreture. Derfor er Cybex Juno 2-Fix skabt med en ergonomisk pasform, som passer til barnets krop samt en nakkestøtte, der kan justeres i 8 forskellige positioner. Dette gør også, at man kan justere stolen i takt med, at barnet vokser, og så kan stolen komme til at passe helt til barnets individuelle størrelse.

Sikkerhedspuden kan også justeres efter samme princip. Det er ydermere let at montere Cybex Juno 2-Fix, og dette sker med isofix, som både skaber en god stabilitet samt letter processen betydeligt.

Topkarakterer fra eksperterne

Cybex Juno 2-Fix fortjener de flotte kommentarer fra eksperterne, idet modellen igennem flere tests beviser, at den både er robust, sikker og let at have med at gøre. I tests inden for sikkerheden ved front- og sidekollision viser Cybex Juno 2-Fix, at her kun sker en meget lille påvirkning af barnet, og det noteres fra eksperterne, at her er tale om en meget høj grad af sikkerhed.

Ydermere er modellen let at montere, og risikoen for fejlmontering er meget lille. Herudover er også barnets komfort vurderet, og her konkluderes det, at barnet får en god siddekomfort med en god benstøtte samt et godt udsyn.

Cybex Juno 2-Fix passer til børn op fire år med en maksvægt på 18 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller sele.

Udvalgte fordele ved Cybex Juno 2-Fix:
🔵 LSP-sikkerhedssystem ved sidekollision
🔵 Sikkerhedspude ved frontkollision
🔵 Ergonomisk pasform
🔵 Justerbar nakkestøtte og sikkerhedspude
🔵 Fremadrettet autostol til isofix eller sele

Du kan her se en præsentationsvideo Cybex Juno 2-fix. Videoens tekst er på tysk:

https://www.youtube.com/watch?v=BZbf5dyi35E

Kiddy Phoenixfix 3

Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
4,5 stjerner ud af 5 hos Madeformums.com
”Best buy” hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Kiddy Phoenixfix 3 Autostol

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

 

At Kiddy Phoenixfix 3 er en solid og god autostol ses tydeligt, eftersom modellen har været underlagt seks forskellige tests, hvor den er blevet gennemtestet og vurderet på forskellige parametre inden for sikkerhed, komfort og håndterbarhed.

De seks forskellige ekspertkilder, der både er danske, tyske og britiske, er enige i, at Kiddy Phoenixfix 3 præsterer rigtig godt, og derfor modtager modellen lutter positive anmeldelser og testresultater.

Flere former for beskyttelse

Kiddy Phoenixfix 3 er en autostol, som er skabt med henblik på at yde en så maksimal sikkerhed og beskyttelse for barnet som muligt. Kiddy Phoenixfix 3 har derfor en mavepude til barnet, som gør, at mindre kraft vil påvirke barnets nakke ved uheld, da belastningen på overkroppen mindskes.

Herudover har Kiddy Phoenixfix 3 også et sidekollision-beskyttelsessystem med beskyttelseskomponenter på siden af stolen. Derfor vil der ske mindre påvirkning af barnets krop ved denne type af sammenstød.

God udsigt giver mindre køresyge

Kiddy Phoenixfix 3 er skabt til de lidt ældre børn fra omkring ni måneder og frem til cirka fire år. Den ekstra pude skaber også en god komfort for barnet, som sidder godt i stolen, der har en god og naturlig pasform. Derudover sidder barnet højt i denne model og kan kigge ud af vinduet.

Dette medfører for mange børn, at de bliver mindre køresyge. Kiddy Phoenixfix 3 er skabt til at følge med, mens barnet vokser. Derfor er både benstøtte og hovedstøtte justerbare, og denne mulighed skaber både en øget sikkerhed og bedre komfort for barnet.

Langtidsholdbar model ifølge eksperter

Kiddy Phoenixfix 3 er netop skabt til at kunne følge barnet i lang tid, og det modtager modellen mange roser for. Det øger alsidigheden og gør det lettere for forbrugeren. Lethed er desuden et nøgleord for modellen ifølge eksperterne, som noterer, at her er tale om en let autostol, som er nem at flytte rundt på. Også monteringen er let, og det går hurtigt med at få sat modellen på plads – og det stort set uden risiko for fejlmontering.

I sikkerhedstests præsterer Kiddy Phoenixfix 3 også rigtig godt, og det gælder både ved sidekollision og frontalkollision, hvor det konkluderes, at barnet kun vil opleve en meget lille påvirkning.

Denne autostol passer til børn op til fire år med en maksvægt på 18 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller sele.

Udvalgte fordele ved Kiddy Phoenixfix 3:
🔵 Sikkerhedsmavepude
🔵 Sidekollisions-beskyttelsessystem
🔵 Høj siddeposition som mindsker chancen for køresyge
🔵 Justerbar benstøtte og nakkestøtte
🔵 Let autostol, som anvendes fremadrettet

Du kan her se en lille installationsvideo. Videoen er produceret af Madeformums.com:

https://www.youtube.com/watch?v=uATGb2w9t0c

Bedste autostole til store børn (cirka 4-10 år / 15-36 kilo)

De fleste børn vokser ud af den traditionelle autostol, når de er mellem tre og fire år. Derefter skal den traditionelle stol skiftes ud med selepude med ryglæn. Puden løfter barnet op og anvendes med bilens rigtige sele – nogle modeller kan også sættes fast med isofix. Selen skal placeres foran kroppen og henover skulderen på barnet.

Denne type stole er designet til store børn på 15-36 kilo og cirka 4-10 år.


Cybex Pallas M-Fix

God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk
4 stjerner ud af 6 hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Cybex Pallas M-Fix

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere

 

Cybex Pallas M-Fix har været igennem fire forskellige tests hos både danske og tyske eksperter. Det tæller både det danske forbrugerråd Tænk, den danske motorsammenslutning FDM samt den tyske pendant til FDM, ADAC, og det tyske testmagasin Stiftung Warentest. Cybex Pallas M-Fix klarer sig rigtig godt på langt de fleste testede parametre, og derfor får modellen fine vurderinger og gode bedømmelser over hele linjen.

Flere sikkerhedsforanstaltninger

Cybex Pallas M-Fix er skabt til at yde et maksimum af sikkerhed for børn op til omkring ti år. Her er derfor tale om lidt større børn, men man kan også benytte modellen til børn ned til omkring fire år. For en så høj sikkerhed for barnet som muligt er Cybex Pallas M-Fix udstyret med en sikkerhedspude, som er justerbar (efter barnets størrelse). Sikkerhedspuden gør, at kraften ved et eventuelt frontalt sammenstød fordeles ud og fungerer i praksis lidt som en airbag. Derved skånes barnets nakke og sikrer, at der ikke opstår nakkeskader ved et eventuelt uheld.

Cybex Pallas M-Fix er også garderet, hvis der skulle ske kollisioner fra siden. Modellen har nemlig justerbare sidebeskyttere, som absorberer kraften ved sidekollision, og hertil kommer skulder- og hovedbeskyttere, som sikrer, at hovedet holdes i den mest sikre position.

Komfortabel autostol

Cybex Pallas M-Fix er således en meget sikker autostol og har endvidere også en vipbar hovedstøtte. Denne yder ekstra komfort, hvis barnet skulle falde i søvn under kørslen, idet balancepunktet flyttes tilbage og sørger for, at barnet ikke falder forover under søvn. Denne funktion gør også, at barnet forbliver i sikkerhed under søvn ved kollision.

Funktionen er også skabt til at være let at anvende som forælder, idet man let kan justere stolen med én hånd og ændre på hovedstøtten, så stolen kommer i hvileposition.

God bedømmelse hos eksperterne

Cybex Pallas M-Fix opnår de fine kommentarer fra eksperterne, idet denne model igennem diverse tests viser, at sikkerheden først og fremmest er meget høj. Risikoen for skader ved især sidekollision vurderes til at være meget lille, og der findes en gennemsnitslig risiko ved frontalkollision.

Derudover er Cybex Pallas M-Fix meget velegnet, når man ser på længere tids brug, for barnet kan sidde i stolen i mange år, da den er justerbar på mange områder.

Cybex Pallas M-Fix 3 passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller bilens sele. Der findes en aftagelig sidekollisionspude, som eksperterne anbefaler, at man anvender, indtil barnet vejer omkring 18 kilo.

Udvalgte fordele ved Cybex Pallas M-Fix:
🔵 Sikkerhedspude som fungerer som airbag
🔵 Sidebeskyttere, der beskytter ved sidekollision
🔵 Hoved- og skulderbeskyttere
🔵 Vipbar hovedstøtte
🔵 Kan anvendes med både isofix og sele

Du kan se en lille præsentationsvideo af stolen her:

https://www.youtube.com/watch?v=B-EZgSPZ4jE

Cybex Solution X2-Fix

5 stjerner ud af 6 hos Forenede Danske Motorejere (FDM) (2011)
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk (2011)
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön (2011)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Cybex Solution X2-Fix

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

Fem forskellige hold eksperter har haft Cybex Solution X2-Fix med i test. Det tæller både danske, svenske og tyske eksperter, og alle disse er enige om, at Cybex Solution X2-Fix er en rigtig god autostol, som lever op til de forventninger, man har til en Cybex autostol.

Cybex Solution X2-Fix får derfor gode bedømmelser over hele linjen og opnår desuden også topplaceringer i konkurrence mod andre gode autostole. Læg mærke til at testene fra FDM, Tænk og Råd & Rön er ældre tests fra 2011.

LSP-sikkerhedssystem

Cybex Solution X2-Fix er designet til at være en meget sikker autostol, som vil afbøde det meste af kraften ved et eventuelt sammenstød i trafikken. Derfor er Cybex Solution X2-Fix udstyret med LSP-sikkerhedssystem, som yder den højest mulige beskyttelse af barnets krop ved sidekollision. Derudover har Cybex Solution X2-Fix en patenteret hovedstøtte med tre-positions-system, som både giver barnets hoved en høj grad af komfort, men det holder også hoved og nakke sikre i trafikken. Dette system sikrer også, at barnets hoved ikke falder forover, hvis det falder i søvn.

Skabt til det voksende barn

Cybex Solution X2-Fix er en meget alsidig autostol, som man kan benytte til børn i en stor aldersspændevidde. Det tæller fra 15-36 kilo og svarer nogenlunde til mellem 3 og 12 år. Dermed kan man bruge denne model i mange år, og grunden til dette er, at Cybex Solution X2-Fix er justerbar på flere fronter. Det tæller blandt andet den højdejusterbare hovedstøtte, som har 11 forskellige intervaller.

Cybex Solution X2-Fix er også skabt til at være let at installere i bilen, og derfor kan dette let ske med isofix i bilen. Denne monteringsform sikrer både stabilitet og en let installation.

God på alle parametre ifølge eksperter

Denne autostol opnår rigtig god kritik hos de eksperter, som har testet og bedømt modellen. Især er der fokus på sikkerhed, og den vurderes til generelt at være høj – især når det kommer til en eventuel sidekollision.

Eksperterne noterer også, at Cybex Solution X2-Fix er meget let at anvende og installere i bilen med isofix – dog kan det være lidt svært at få placeret stolen helt stabilt på sædet.

Cybex Solution X2-Fix passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller bilens sele. Cybex Solution X2-Fix vejer selv syv kilo.

Udvalgte fordele ved Cybex Solution X2-Fix:
🔵 LSP-sikkerhedssystem
🔵 Hovedstøtte med tre-positions-system
🔵 Justerbar model – kan anvendes i mange år mens barnet vokser
🔵 11 intervaller ved hovedstøtte
🔵 Let at installere med isofix

Du kan her se en lille præsentationsvideo af Cybex Solution X2-Fix:

https://www.youtube.com/watch?v=8kzVkNm7tNg

Britax Römer Kidfix SL-Sict

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
Testvinder hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Britax Römer Kidfix SL-Sict

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere
1.429,00 Kr. 0,00 Kr. 1.429,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

 

Britax Römer Kidfix SL-Sict opnår særledes gode anmeldelser og vurderinger i hele fem forskellige tests. Det fortæller, at her er tale om en god og solid autostol, som man trygt kan lægge barnets ve og vel i.

Flere af de fem forskellige ekspertkilder giver Britax Römer Kidfix SL-Sict så god en kritik, at modellen får en førsteplads i deres test.

Sideklapper og sikkerhedspude

Britax Römer Kidfix SL-Sict er en rigtig pæn autostol, som tager sig rigtig flot ud i bilen. Det er dog ikke kun udseendet, der kan præstere på Britax Römer Kidfix SL-Sict.

Denne autostol er nemlig også designet til at være rigtig sikker og give den bedst mulige beskyttelse på markedet. Modellen opfylder derfor selvfølgelig alle de lovpligtige krav men sætter standarden meget højt med ekstra beskyttelse ved sidekollision. Det skabes ved de tykke og forede sideklapper, som afbøder kraften ved sammenstød.

Britax Römer Kidfix SL-Sict er desuden også udstyret med en højdejusterbar pude, som også holder barnet fast i den mest sikre position ved sammenstød i trafikken.

Sikker komfort

Britax Römer Kidfix SL-Sict er desuden skabt med henblik på at give barnet en behagelig oplevelse under køreturen. Derfor har modellen en justerbar hovedstøtte og ryglæn, som også kan justeres i takt med, at barnet vokser.

Britax Römer Kidfix SL-Sict kan nemlig anvendes til børn op til 36 kilo. Ydermere er stolens polstring blød, og falder barnet i søvn, vil hovedet ligge både sikkert og bekvemmeligt i hovedstøtten. Man kan også indstille stolen i fire forskellige siddepositioner, hvorved ryglænet automatisk tilpasser sig, og det sikrer, at barnet kan få den mest optimale måde at sidde på.

Britax Römer Kidfix SL-Sict gør også, at barnet sidder højt placeret og kan kigge ud af vinduet – det kan mindske chancen for at blive køresyg.

Eksperterne er enige om den høje sikkerhed

Denne model er fra producentens side skabt med henblik på at have et højt sikkerhedsniveau. Det er eksperterne enige om efter at have testet modellen på flere sikkerhedsparametre.

Denne autostol er nemlig blevet vurderet, når det kommer til sikkerheden ved sidekollision og frontalkollision, og ved begge klarer modellen sig rigtig godt med en meget lille risiko for skader.

Eksperterne noterer sig også, at det fungerer utrolig let at installere Britax Römer Kidfix SL-Sict i bilen med isofix, og det er meget let at tilpasse selerne til barnet.

Britax Römer Kidfix SL-Sict passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med isofix eller bilens sele. Stolen vejer 6,4 kilo.

Udvalgte fordele ved Britax Römer Kidfix SL-Sict:
🔵 Forede sideklapper
🔵 Justerbar sikkerhedspude
🔵 Justerbar hovedstøtte og ryglæn
🔵 Stol med fire forskellige siddepositioner
🔵 Høj placering i bilen, som kan reducere risikoen for køresyge

I denne video kan gennemgår producenten en række af autostolens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=d38tfFXEnfM

Britax Römer Kid II

Testvinder hos Forenede Danske Motorejere (FDM)
”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)
God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest

Britax Römer Kid II

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere
1.429,00 Kr. 0,00 Kr. 1.429,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere

 

Britax Römer Kid II har været underlagt fem forskellige tests, som alle kommer frem til den samme konklusion. Her er tale om både den danske motorsammenslutning FDM og den tyske pendant ADAC samt det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det tyske testmagasin Stiftung Warentest.

Alle eksperterne har rigtig mange positive kommentarer til Britax Römer Kid II og giver modellen gode bedømmelser over hele linjen.

Høj beskyttelse

Britax Römer Kid II er en autostol fra det kendte mærke Britax Römer, og denne model lever helt op til de høje forventninger, man har til en model fra dette mærke. Britax Römer Kid II er designet i overensstemmelse med de lovpligtige krav, således at forbrugeren med Britax Römer Kid II er sikret en autostol, som er meget sikker.

Britax Römer højner yderligere sikkerheden på denne model ved at inkorporere ekstra høje sidestykker, som både er polstrede og bløde. De yder ekstra beskyttelse ved en eventuel sidekollision, hvorved de tager det meste af kraften fra sammenstødet.

Blød og behagelig stol

Barnet, der sidder i Britax Römer Kid II, vil få en behagelig køreoplevelse, og det er ligegyldigt, om barnet vejer 15 eller 36 kilo. Denne model er designet til at kunne følge barnet længe og kan derfor justeres flere steder, således at stolen i alle årene yder optimal beskyttelse og komfort. Her er tale om en justerbar hovedstøtte og ryglæn samt flere indstillinger på selve stolen.

Falder barnet i søvn, så kommer hovedet til at ligge godt og sikkert i hovedstøtten, og har barnet lyst til følge med i kørslen, så er stolen placeret så høj, at han eller hun kan kigge ud af vinduet – dette kan endvidere reducere risikoen for at barnet bliver køresyg.

Stabil og sikker, skriver eksperterne

Britax Römer Kid II har vist sig at holde, hvad producenten lover igennem diverse eksperttests.

Eksperterne har især fokuseret på sikkerhed, og her viser denne autostol kun en meget lille risiko for skader ved både side- og frontalkollision. Herudover noterer eksperterne sig, at stolen er meget let at installere i bilen, og risikoen for fejlmontering er meget lav. Man benytter sig blot af bilens selesystem, og tre-punkts-selen placeres let henover bækken og skulder – ikke hals og mave.

Eksperterne skriver herudover, at man dog skal være opmærksom på, at udsynet kan være begrænset, samt at stolen kræver en del plads.

Britax Römer Kid II passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med bilens sele. Denne autostol vejer 5,1 kilo.

Udvalgte fordele ved Britax Römer Kid II:
🔵 Ekstra høje sidestykker
🔵 Kan anvendes længe i takt med at barnet vokser
🔵 Justerbar hovedstøtte og ryglæn
🔵 Forskellige siddepositioner
🔵 Let montering med bilens selesystem

Du kan her se en video om autostolen, som viser hvordan den monteres:

https://www.youtube.com/watch?v=z7TfLH01AZo

Cybex Solution M

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ ”Godt køb” hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ ”Best buy” og 4 stjerner ud af 5 hos det store engelske testmagasin Which.co.uk
✅ God bedømmelse hos det store tyske testmagasin Stiftung Warentest
✅ God bedømmelse hos Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC)

Cybex Solution M autostol

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

 

Cybex Solution M er en velfungerende autostol, som beskytter barnet godt i bilen. Fem forskellige hold eksperter fra henholdsvis Danmark, Sverige, England og Tyskland har afprøvet modellen, og det er den konklusion, de alle når angående Cybex Solution M. Cybex Solution M får nemlig gode bedømmelser over hele linjen, og der fremhæves mange fordele ved netop denne model.

LSP sikkerhedssystem

Cybex Solution M er skabt i overensstemmelse med både de lovpligtige regler samt Cybex’s egne høje standarder. Cybex er nemlig et kendt mærke inden for autostole, og også denne model lever op til de høje standarder. Cybex Solution M er nemlig skabt med sikkerheden for øjet som den primære faktor, og derfor er modellen yderligere sikret, hvis der skulle opstå en sidekollision i trafikken med LSP-sikkerhedssystemet. Dette system gør, at den høje kraft ved en sidekollision absorberes, så der ikke sker skader på barnets krop. Især nakke og hoved er følsomme områder, som Cybex Solution M yder ekstra beskyttelse mod.

God til den lange køretur

Cybex Solution M har også fokus på barnets komfort, og især ved længere køreture er det vigtigt, at barnet sidder godt. Derfor er denne autostol udstyret med et ventilationssystem, som sørger for, at stolen ikke bliver for varm under kørslen.

Cybex Solution M har også en justerbar hovedstøtte og ryglæn, som kan indstilles til barnets individuelle størrelse, og man kan også her justere i takt med, at barnet vokser. Der findes 12 forskellige sidepositioner, som barnet kan placeres i.

Herudover er puderne polstrede og bløde. Cybex Solution M har ikke en decideret hvileposition, som andre modeller har. Til gengæld har den en vipbar hovedstøtte, som gør, at hovedet kan lænes bagud, hvis barnet falder i søvn.

Lav risiko ved kollision

Autostolen er blevet testet af flere ekspertkilder, og især sikkerhed er det parameter, som får meget opmærksomhed. Cybex Solution M er blevet testet inden for risiko for skader ved både frontal- og sidekollision, og her noteres det, at risikoen er lav begge steder.

Eksperterne fremhæver også denne autostols stabilitet i bilen, og man monterer modellen i bilen med det allerede-eksisterende selesystem. Komforten for barnet er desuden blevet undersøgt, og også her klarer Cybex Solution M sig rigtig godt. Det noteres nemlig, at modellen både yder god polstring, benstøtte og udsigt. Stolen er dog lidt stor og kræver en del plads i bilen.

Cybex Solution M passer til børn op til cirka 12 år med en maksvægt på 36 kilo. Stolen anvendes fremadrettet med bilens sele. Denne model vejer 5,7 kilo.

Udvalgte fordele ved Cybex Solution M:
🔵 LSP-sikkerhedssystem
🔵Med ventilationssystem
🔵 Justerbar hovedstøtte og ryglæn
🔵 12 forskellige siddepositioner
🔵 Vipbar hovedstøtte til når barnet hviler

Du kan her se en lille præsentation af Cybex Solution M:

https://www.youtube.com/watch?v=YJdps8Lfgt0

Regler og gode råd for brug af autostole💡

Når man sætter sig ind i en bil som fører, skal man både være opmærksom på, at man faktisk har det lovpligtige ansvar for, at børn under 15 år er spændt korrekt fast.

Hvis det ikke er tilfældet, og man bliver stoppet, får man et klip i kørekortet samt en klækkelig bøde.

Herudover skal man også være opmærksom på, at børn under 135 centimeter skal være fastspændt med godkendt sikkerhedsudstyr. I dette afsnit gennemgår vi reglerne, når der er børn i bilen.


Det skal du lægge mærke til ved autostolen

FDM skriver, at man særligt skal se efter en af de to følgende aspekter på ens autostol for at se, om den er fuldt ud lovlig:

ECE-mærke: Se efter om der findes et ECE-mærke, hvilket sikrer, at autostolen lever op til de krav, der er fastsat i EU. Efter selve mærket følger tal, som man også skal lægge mærke til. De følgende kombinationer er en garanti for, at stolen er helt godkendt: ECE-44-03, ECE-44-04 og ECE-R-129

i-Size: Siden 2013 har i-Size været standard for sikkerhedsgodkendelsen for autostole. Læg dog mærke til at det kun gælder nye autostole, og ikke hvis man har en fra tidligere. i-Size fastsættes med isofix-beslag, som findes på bagsædet i alle nyere biler. Der er tale om to små metalbøjler, der sidder skjult mellem ryglæn og sæde, som man klikker i-Size stolen fast med. Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man vælger en i-Size-stol, hvis ens bil har isofix-beslag. Læs mere om i-Size nedenfor.

Herudover skriver FDM og Politi.dk også om en række andre forhold, man skal være opmærksom på, når man tager børn under 135 centimeter med i biler:

🔸 Placer barnet i en decideret autostol, indtil det er omkring fire år
🔸 Autostolen skal helst være bagvendt
🔸 Autostolen skal helst være placeret på bagsædet
🔸 Skal barnet placeres på forsædet, så skub sædet så langt tilbage som muligt og husk at frakoble airbag’en
🔸 Reglerne gælder både i personbiler og varebiler
🔸 Ved taxakørsel gælder reglerne ikke, hvis udstyret ikke er til rådighed i taxaen
🔸 Ved buskørsel skal børn over tre år, som er under 135 centimeter, anvende sikkerhedssele hvis den findes på sædet
🔸 Alle i bilen skal have sikkerhedssele på – børn på under 135 centimeter skal avende autostol
🔸 Der må ikke transporteres flere mennesker, end der er sikkerhedsseler til
🔸 Børn over 135 centimeter er som regel store nok til at bruge den normale sikkerhedssele i bilen


Hvad er i-Size?

Rådet for Sikker Trafik skriver, at der i oktober 2013 trådte en ny godkendelse af autostole i kraft. Denne nye godkendelse hedder i-Size. Tænk skriver yderligere, at denne nye i-Size standard strammer reglerne og gør det mere sikkert at transportere små børn.

I forhold til den gamle ordning betyder det blandt andet forbedringer, således at stolene ikke længere bestemmes til specifikke vægtklasser men i stedet til barnets højde (dog har stolene stadig en maks-vægt).

Den nye i-Size ordning betyder også, at stolene inden godkendelse bliver testet i en side-kollisionstest, og at stolene kun kan få et blåstempel, hvis børn op til 15 måneder kan ligge bagudvendt. Nu er der også krav om, at stolene skal have ryglæn, da det beskytter ved en sidekollision.

Whatcar.com tilføjer, at grunden til, at børn bør sidde bagudvendt, er, at det er den sikreste position at placere dem i. Børns knoglestruktur er ikke helt udviklet som hos voksne, og flere af børnenes organer er placeret lidt anderledes, og dertil kommer deres hoved, som udgør en langt større procentdel af kroppen end hos voksne. Derfor har børn brug for mere beskyttelse, og den får de, når de er placeret bagudvendt.

Se med her, hvordan det foregår, når FDM tester autostole:

https://www.youtube.com/watch?v=l_lTJTvD_yI

Autostol og alder 👶🏼 👦🏼 👧🏼

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at man altid tager både barn og bil med, når man skal ud og købe autostol. Vær sikker på hvad barnet vejer, så barnets vægt ikke overstiger den vægtgrænse, som stolene har. Placer barnet i den stol, man ønsker at købe, og læg mærke til om barnet sidder godt.

Spænd selen henover og vær opmærksom på, om selen bliver korrekt monteret. Se også efter at barnets hoved ikke når op over kanten af stolen. Stolene opdeles som nævnt efter højde og ikke vægt, så er barnet for højt, skal man vælge en anden stol.

Godt nok inddeles autostole efter højde, men groft sagt kan man også aldersmæssigt inddele autostole-klasserne: Til mindre børn, mellemstore børn og større børn.

Mindre børn (0-13 kilo og cirka 0-1 år): Man kan anvende autostolen fra fødslen af i en bagudvendt stol, som især beskytter hals og nakke ved uheld. Sørg for at stramme selen godt, så barnet sidder helt fast. Når barnets hoved er begyndt at nå ud over kanten, skal man skifte stol.

Mellemstore børn (9-18 kilo og cirka 1-4 år): Vælg også her en bagudvendt autostol for at øge sikkerheden ved uheld. Placer helst stolen på bagsædet, men forsædet kan også bruges, hvis airbag’en er slået fra. Læg mærke til at barnet her fylder lidt mere, og derfor kræves der en smule mere plads til denne stol.

Store børn (15-36 kilo og cirka 4-10 år): De fleste børn vokser ud af den traditionelle autostol, når de er mellem tre og fire år, og så skal stolen skiftes ud med selepude med ryglæn. Puden løfter barnet op og anvendes med bilens rigtige sele – nogle modeller kan også anvendes med isofix. Selen skal placeres foran kroppen og henover skulderen på barnet.


Autostol test – disse kilder har vi brugt: 

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) 🇩🇪 

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club – blot kaldet ADAC i daglig tale – er den tyske pendant til danske FDM. ADAC er både Tysklands og Europas største foreninger for bilister med omkring 17 millioner medlemmer.

ADAC blev oprettet i 1903 og beskæftiger sig i dag med alle tænkelige aspekter inden for bil og kørsel. Her er der tale om en test af autostole. Du kan læse mere om testen her. 

Forenede Danske Motorejere (FDM) 🇩🇰

Forenede Danske Motorejere – også blot kaldet FDM i daglig tale – er en forening for danske bilister, som blev stiftet i 1909. Foreningen udgiver bladet Motor, og i dag beskæftiger FDM sig med alle aspekter inden for biler og kørsel – både nyheder, regler, kør-selv-ferier, bilkøb, bilsalg, bilpleje, biltilbehør og meget mere.

FDM foretager også forskellige tests, og her er der tale om seks forskellige tests af autostole fra hhv. 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som tester, afprøver og vurderer forskellige forbrugerprodukter. Her har Råd & Rön testet autostole, og her er tale om to forskellige tests – en ny og en gammel. Fælles for begge tests er, at der blandt andet fokuseres på sikkerhed, komfort og håndterbarhed.

Du kan læse mere om den nye test her og den gamle test her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om to forskellige tests af autostole – en ny og en gammel (bemærk at kun den nye test er tilgængelig). I begge tests testes produkterne inden for blandt andet sikkerhed, komfort og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene. 

Madeformums.com 🇺🇸

Madeformums.com er en international webside, der handler om mor og baby. Her skrives både om graviditet, fødsel, babyer, småbørn og børneprodukter. I den forbindelse foretages også vurderinger af forskellige produkter til børn, og her har Madeformums.com testet to forskellige autostole. Du kan læse mere her og her.

Motherandbaby.co.uk 🇬🇧

Motherandbaby.co.uk er en britisk internetside for alt omhandlende forældre og børn. Motherandbaby.co.uk udgiver også Storbritanniens største babymagasin og skriver om alt inden for børnenes verden. Det tæller både nyheder, råd, artikler, guides og også tests. Her har Motherandbaby.co.uk testet fire forskellige autostole. Læs mere om Cybex Aton 5 her, Britax Baby-Safe Plus her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her og Concord Reverso Plus i-Size her.

Mumii.co.uk 🇬🇧

Mumii.co.uk er en online britiske mor/barn-side, som også udgiver et magasin for mødre. Mumii.co.uk beskæftiger sig med alle relevante mor/barn-relaterede emner og byder både på nyheder, information, underholdning og tests af børneprodukter. I den forbindelse har Mumii.co.uk her testet to forskellige autostole. Du kan læse mere her og her.

Stiftung Warentest 🇩🇪 

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin, som beskæftiger sig med alle former for elektronik- og husholdningsprodukter. Her har Stiftung Warentest foretaget en test af flere autostole. Læs mere om Cybex Aton M i-Size her, Concord Air Safe her, Britax Baby-Safe Plus her, Recaro Privia her, Recaro Zero. 1 Elite her, Recaro Zero. 1 i-Size her, BeSafe iZi kid X2 i-Size her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her, Concord Reverso Plus i-Size her, Cybex Juno 2-fix her, Kiddy Phoenixfix 3 her, Cybex Pallas M-fix her, Cybex Solution X2-fix her, Britax Römer kidfix SL-Sict her, Britax Römer Kid II her og Cybex Solution M her.

Which.co.uk 🇬🇧

Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for forbrugerene. Which? tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af flere autostole. Læs mere om Cybex Aton M i-Size her, Cybex Aton 5 her, Britax Baby-Safe Plus her, Recaro Privia her, Maxi-Cosi Citi her, Recaro Zero. 1 Elite her, Recaro Zero. 1 i-Size her, BeSafe iZi kid X2 i-Size her, Maxi-Cosi AxissFix i-Size her, Concord Reverso Plus i-Size her, Cybex Juno 2-fix her, Kiddy Phoenixfix 3 her og Cybex Solution M her, men fuld adgang til testene kræver dog abonnement.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse