Babynest guide 2020 – Find de bedste babynests + 10 gode søvntips til dit barn

0

Denne artikel er en guide til forskellige babynests til mindre børn. En babynest er en lille afgrænset pude/madras til babyen, hvor han eller hun kan ligge godt, komfortabelt og sikkert.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at give et overblik over nogle af de babynests, der findes på markedet.

Efter gennemgangen af ti forskellige babynests bringer vi en længere guide omkring babyer og søvn. Guiden er baseret på diverse eksperters retningslinjer på området, og vi kommer ind på forskellige områder omkring babyer og søvn som søvnens vigtighed, barnets individuelle søvnmønster, gode råd til en forbedret søvn samt mulige løsninger, hvis barnet har regulære søvnproblemer.

I denne Babynest guide findes:
🔸 Overblik over 11 forskellige babynests
🔸 Guide til hvad man bør vide omkring babyer og søvn
🔸 Information omkring søvnens vigtighed
🔸 Viden om børns forskellige søvnmønstre
🔸 Gode råd til en bedre søvn for babyen (og forældrene)
🔸 Gode råd til, hvordan man kommer søvnproblemer til livs

Babynest guide 2020 – Her er de bedste modeller 

I den nedenstående sektion finder du en gennemgang af de bedste Babynest modeller. Da det ikke har været til at finde nogle officiele tests af produkterne, er disse modeller udvalgt på baggrund af materialer, design og komfort.

Under hvert produkt finder du også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan se, hvilken forhandler der har den bedste pris.


Filibabba Premium Kapok Babynest

Filibabba Premium Kapok Babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
798,00 Kr. 0,00 Kr. 798,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere

Filibabba Premium Kapok Babynest er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests. Vi har alligevel taget modellen med i denne artikel, da den er populær hos brugerne. Dette er den blandt andet på grund af dens mange praktiske funktioner.

Med Filibabba Premium Kapok Babynest får man en elegant og lækker babynest, der passer til de helt små. Den kan både bruges i barnevognen, i vuggen, på gulvet eller i sofaen samt mange andre steder.

Allergivenlig og antibakteriel babynest

Filibabba Premium Kapok Babynest er en allergivenlig og antibakteriel babynest. Den er fremstillet i 100 % økologisk og naturligt materiale ved navn kapok.

Dette er et naturmateriale med et hav af forskellige egenskaber, der sørger for, at barnet ligger komfortabelt. Da babynesten er produceret med naturligt materiale, er der ikke brugt nogen form for pesticider eller andre kemikalier under produktionen.

Kapokfiberens struktur og dens naturlige bitterhed sørger ydermere for, at den er antibakteriel og derfor holdes fri fra husstøvmider. De kan nemlig ikke leve i babynesten, da fugt ikke kan absorberes.

Isolerende og temperaturregulerende med unik lukning

Filibabba Premium Kapok Babynest er både isolerende og temperaturregulerende, da kapokfibre indeholder 80 % luft og er meget lettere end bomuld. Det sørger for, at babynesten regulerer temperaturen, hvorfor barnet altid er sikret den mest optimale temperatur.

Derudover kommer Filibabba Premium Kapok Babynest med en unik lukning. Den unikke lukning er forsynet med læderdetaljer, der omkranser barnet for en ekstra tryghed. Barnet kan derfor ikke rulle ud af babynesten.

Alsidig babynest

Med Filibabba Premium Kapok Babynest er der mulighed for at gøre brug af den derhjemme eller tage den med på farten. Man kan derfor bruge til den et hav af forskellige formål uanset, hvor man skal hen.

Når barnet er for stort til at bruge babynesten, er der stadig mulighed for at bruge den. Modellen er nemlig designet på en måde, så man kan lyne kanterne af og anvende den som sengerand i stedet i en tremmeseng. Samtidigt kan madrassen i babynesten også bruges som en madras til barnevognen.

Filibabba Premium Kapok Babynest måler 85 cm. (l), 50 cm. (b) og 12 cm. (h).

Udvalgte fordele ved Filibabba Premium Kapok Babynest:
🔵 Alsidig babynest, der kan bruges til mange formål
🔵 Med unik lukning
🔵 Fugtabsorberende og temperaturregulerende
🔵 Allergivenlig og antibakteriel babynest


Voksi Babynest

Voksi Babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Voksi Babynest er en flot og mørkegrå babynest, som passer til barnet mellem 0-7 måneder. Modellen er designet til at sikre ultimativ komfort og tryghed, og modellen kan tages med, således at barnet altid føler, at han eller hun er i trygge og vante omgivelser.

Udvides i takt med at barnet vokser

babynest infoVoksi Babynest er skabt til at være en fleksibel babynest, og eftersom modellen er designet til at kunne anvendes til børn fra 0-7 måneder, så kan modellen også vokse i takt med barnet. Det gøres let ved, at man åbner læderselen, og herefter folder man udvidelses-stykket ud – og så er der mere plads til det voksende barn. Voksi Babynest er derudover også en god løsning til, når familien skal på tur eller rejse. Modellen kan nemlig fungere som en slags rejsetaske.

God komfort

Voksi Babynest er skabt til at yde den bedst mulige komfort til det lille barn, og derfor er modellen produceret i materialer, der alle er godkendte i henhold til Øko-Tex standard 100, klasse 1, og det betyder i praksis, at barnet ikke bliver udsat for materialer med skadelig kemi.

Voksi Babynest er formet som et æg, som giver barnet den genkendelige, trygge fornemmelse af at ligge i moderens mave, og barnet ligger på en blød skummadras med en overflade i 100 procent bomuld, som giver god støtte til nakke og ryg.

Alsidig model

Voksi Babynest er en meget sikker babynest, og derfor har den også været igennem flere interne tests for at sikre, at der ikke er nogen risici for barnet ved at benytte sig af modellen. For sikkerhedens skyld findes der heller ingen snore eller stropper, som kan udgøre en kvælningsrisiko for barnet. Voksi Babynest kan ydermere anvendes til flere formål end kun at sove og ligge for barnet. Man kan nemlig med fordel placere en lege-bue henover, således at barnets sanser kan stimuleres med legetøj.

Voksi Babynest måler 91 cm (l) og 53 cm (b).

Udvalgte fordele ved Voksi Babynest:
🔵 Kan anvendes til børn mellem 0-7 måneder
🔵 Kan udvides i takt med at barnet vokser
🔵 Øko-Tex standard 100, klasse 1 materialer
🔵 Model, der yder støtte til barnets ryg og nakke

Du kan her se en præsentationsvideo af modellen. Videoen er udarbejdet af Voksi:

https://www.youtube.com/watch?v=dHkjAy7OWzY

Filibabba Babynest Air Balloon

Filibabba Babynest Air Balloon

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
598,00 Kr. 0,00 Kr. 598,00 Kr. Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere

Filibabba Babynest Air Balloon er en rigtig fin og flot babynest i lyse farver med søde, små luftballoner, som er håndtegnede. Derfor vil Filibabba Babynest Air Balloon være et rigtig godt valg til den forbruger, som ønsker en babynest, der er kær at se på, og som giver barnet fine tegninger at kigge på.

Passer til flere formålfilibabba_airballoon_babynest

Filibabba Babynest Air Balloon kan anvendes til at placeres på gulvet eller sengen, hvor barnet kan ligge trygt, godt og sikkert. Modellen yder god komfort for barnets ryg og nakke og sikrer, at han eller hun ligger godt på den bløde madras. Filibabba Babynest Air Balloon kan også anvendes til mere end blot hjemmets gulv eller seng, for den kan med fordel tages med på tur. Det gælder både til barnevognen eller vuggen, og som en bonus er modellen let at flytte rundt på.

Sikker model

Et af de vigtigste aspekter af en babynest er sikkerheden, og det har Filibabba også tænkt på med Filibabba Babynest Air Balloon. Modellen har nemlig en unik lukning, som omkranser barnet bedst muligt og sikrer, at barnet ikke triller ud eller kommer til skade. Modellen er desuden fremstillet i organisk bomuld, som er GOTS-certificeret, hvilket betyder, at der ikke findes farlig kemi i dette materiale.

Kan skånevaskes

Filibabba Babynest Air Balloon er designet til, at der kan ske små uheld. Derfor kan både spænde og madras klikkes af og tages ud, hvorefter man kan vaske betrækket på 30 grader. Fyldet på Filibabba Babynest Air Balloon består af både skum og vat, og materialet er af 100 procent økologisk bomuld for en både behagelig, komfortabel og sikker oplevelse.

Udvalgte fordele ved Filibabba Babynest Air Balloon:
🔵 Flot babynest med små, håndtegnede balloner
🔵 God komfort og høj sikkerhed
🔵 Kan tages med i barnevognen
🔵 GOTS-certificeret bomuld


Done by Deer Cozy Nest

Done by Deer Cozy Nest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
600,00 Kr. 0,00 Kr. 600,00 Kr. Læs mere

Done by Deer Cozy Nest er en rigtig fin og sød babynest, der omkranser barnet rigtig fint med lyst betræk med små prikker. Modellen er skabt til at kunne yde barnet den bedste støtte og komfort og samtidig sikre, at barnet føler sig trygt.

God overgang fra mors mave

Done by Deer Cozy Nest er skabt til at gøre overgangen fra trygheden inde i moderens mave til omverdenen lettere og så beskyttet som muligt. Det gøres til dels på grund af modellens ægge-form og gode puder, som giver barnet en høj følelse af tryghed i en verden med mange nye indtryk. Når barnet føler sig sikker og tryg, falder det hurtigere i søvn.

Vokser i takt med barnet

cozy_babynest

Done by Deer Cozy Nest kan anvendes i flere måneder efter fødslen og kan derfor løbende justeres i størrelsen, således at den følger med, som barnet vokser. Done by Deer Cozy Nest er fremstillet i 100 procent bomuld samt skum af polyester, som sikrer barnet den mest komfortable liggeposition, hvor der ydes støtte til barnets krop. Der findes snore på Done by Deer Cozy Nest, men de er alle sikkerhedsgodkendte, således at man trygt kan placere barnet i denne model.

Økotex-certificeret

Done by Deer Cozy Nest er en sikker babynest på flere områder, og udover de sikkerhedsgodkendte snore har selve modellen og dens materialer opnået Økotex standard 100-certificering, hvilket betyder, at der ikke findes farlig kemi i modellen.

Done by Deer Cozy Nest måler 73 cm (l) og 33 cm (b), og man kan tage betrækket af. Det kan herefter vaskes ved 40 grader.

Udvalgte fordele ved Done by Deer Cozy Nest:
🔵 Sød model med prikker
🔵 Letter overgangen fra mors mave
🔵 Fokus på at give barnet tryghed og komfort
🔵 Økotex-certificeret babynest


Powder Balloon Babynest

powder_ballon_babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere

Powder Balloon Babynest kommer fra producenten Done by Deer, som er et kendt ansigt inden for baby-barneartikler. Her er tale om en babynest i høj kvalitet, som er skabt i lyse og rolige farver, der både ser flotte ud og er med til at give barnet et roligt og stabilt miljø.

Kan anvendes fra fødslen

Man kan placere barnet i Powder Balloon Babynest fra fødslen af, idet modellen er skabt til at anvendes til børn fra 0 måneder og opad. Fordi modellen kan benyttes af nyfødte, har der været særligt fokus på at skabe en babynest fra Done by Deer’s side, som kan give barnet den bedst mulige overgang fra mors mave til det virkelig liv. Derfor minder udformningen af modellen om de omgivelser i maven, som barnet er vant til, og det giver barnet en højere grad af tryghed de første par måneder.

Kan justeres

Powder Balloon Babynest kan bruges til de nyfødte, men den kan også anvendes til barnet i de næste måneder af barnets liv. Derfor er modellen justerbar, så man kan ændre på størrelsen i takt med, at barnet vokser sig længere. På den måde vil barnet altid have de mest optimale forhold, som skaber tryghed. Powder Balloon Babynest er også en meget sikker model i sig selv, idet den har Økotex standard 100-certificering, hvilket betyder, at der ikke findes farlig kemi i modellen.

Blød og komfortabelpowder_ballon_babynesten

Det lille barn har brug for en høj grad af komfort, og derfor er Powder Balloon Babynest også skabt med en blød madras af polyester-fibre og polyester-skum. Hertil kommer betrækket, som er af 100 procent bomuld, som giver en dejlig blød overflade, som er rar for barnet ved kontakt med huden. Powder Balloon Babynest er udover blødheden også skabt med henblik på at yde støtte til barnets krop og især nakke og ryg, idet barnet vil komme til at tilbringe meget tid de første par måneder her.

Powder Balloon Babynest har aftageligt betræk, som kan vaskes ved 40 grader.

Udvalgte fordele ved Powder Balloon Babynest:
🔵 Tryg model der minder om de omgivelser, barnet er vant til
🔵 Justerbar model
🔵 Økotex standard 100-certificering
🔵 Blød madras og god støtte til kroppen


Småfolk Babynest

Småfolk Babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
298,00 Kr. 0,00 Kr. 298,00 Kr. Læs mere

Småfolk Babynest er skabt til at yde optimal komfort til det lille barn, og derudover er her tale om en meget sød og yndig model i lyse farver. Modellen har yderligere små påtrykte tegninger af æbler, som tilføjer modellen endnu mere sødme. Her er derfor tale om en babynest, som både er praktisk og flot at se på.

Fra 0-6 måneder

Småfolk Babynest er skabt til at give de mest optimale vilkår og bedste miljø for det helt lille barn fra fødslen af og op til omkring seks måneder. Her er nemlig tale om en justerbar babynest, hvor liggefladen kan reguleres fra 50-70 centimeter, og dette justeres blot i takt med, at barnet vokser og bliver længere.

Trygt miljø

Eftersom man kan anvende Småfolk Babynest lige efter fødslen, så har der fra producenten Småfolks side været fokus på at give barnet en tryg og sikker oplevelse i den nye verden. Formen på modellen omkranser derfor barnets krop, og sidekanterne sørger for, at barnet altid ligger lunt og godt uden træk – også hvis modellen placeres på gulvet. Småfolk Babynest har en blød madras, som også giver god komfort til barnet og støtter kroppen, hvor der er mest brug for det – for eksempel nakken og ryggen.

Vandafvisende model

Småfolk Babynest er skabt til at kunne klare hverdagens forhindringer, og derfor er den vandafvisende og har en ekstra belægning for at klare vind og vejr. Modellen er yderligere produceret i 100 procent økologisk bomuld, hvilket sikrer, at der ikke er skadelig kemi i stoffet. Småfolk Babynest måler 70 cm (l) og 30 cm (b), og madrassen kan tages ud og vaskes ved 40 grader.

Udvalgte fordele ved Småfolk Babynest:
🔵 Fin model med søde tegninger
🔵 Justerbar model
🔵 Blød og støttende madras
🔵 Produceret i 100 procent økologisk bomuld


Cocoonababy Madras

Cocoonababy Madras

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

Cocoonababy Madras er ikke som sådan en traditionel babynest men nærmere en helstøbt madras. Oprindeligt er Cocoonababy skabt til for tidligt fødte børn på hospitaler, men eftersom effekten på børnene var så god, så kan man nu også som privatperson anskaffe en Cocoonababy Madras til sit barn.

Letter overgang fra mor til verden

Det unikke ved Cocoonababy Madras er madrassens form, som i høj grad sørger for at lette overgangen fra moderens mave til omverdenen, idet de to ligge-stillinger minder om hinanden. Det giver barnet en større følelse af tryghed, og på Cocoonababy Madras har barnet en mere fosteragtig stilling, som også forhindrer de uønskede spjæt-reflekser, som opstår i det nye, store frirum, der ikke fandtes i moderens mave.

Bedre bevægelighed

Cocoonababy Madras hjælper også med til at formindske eventuelle opstøds-reflekser, som kan opstå på et fladt underlag. Dermed får barnet færre sure opstød, som irriterer barnets hals og vækker det, når det sover. Madrassen på modellen har en unik form, og den er også med til at øge bevægeligheden hos barnet.

Udformningen støtter barnets bevægelser af hoved og arme, hvilket hjælper med udviklingen af de motoriske evner, og så sikres barnet desuden en ligelig fordelt støtte af kroppen, uanset hvilken ligge-position barnet indtager.

Fra 0-4 måneder

Cocoonababy Madras er skabt til børn fra de bliver født. Vægtmæssigt ligger tallet på 2,8 kilo, og så kan modellen benyttes, indtil barnet selv begynder at rulle og skifte liggestillinger. Det sker som regel, når barnet er omkring fire måneder gammelt. For at være helt sikker på, at man får en allergivenlig model, så er Cocoonababy Madras Økotex-certificeret, og betrækket er af 100 procent økologisk bomuld.

Cocoonababy Madras måler 69 cm (l) og 40 cm (b), og betrækket tåler maskinvask.

Udvalgte fordele ved Cocoonababy Madras:
🔵 Helstøbt madras til 0-4 måneder
🔵 Sørger for optimal overgang fra mors mave
🔵 Støtter barnets krop og hjælper med udvikling af motoriske evner
🔵 Økotex-certificeret og af betræk af økologisk bomuld


Müsli Spicy Flower Babynest

Müsli Spicy Flower Babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Müsli Spicy Flower Babynest er fremstillet i et stilrent design med blomsterprint og et aftageligt samt vaskbart betræk. Babynesten kommer med et hav af funktioner og muligheder, så man altid kan skabe en tryg rede for sit barn.

Babynest med mange anvendelsesmuligheder 

Müsli Spicy Flower Babynest er forsynet med et hav af anvendelsesmuligheder. Babynesten kommer med en mere omsluttende effekt end eksempelvis en barnevognslift, hvorfor den giver en ekstra tryghed for barnet. Modellen sørger for at omkranse barnets krop og skaber derfor en følelse af ro.

Der er mulighed for at bruge Müsli Spicy Flower Babynest i alt lige fra barnevognen til sofaen, vuggen, tremmesengen, på gulvet eller på spisebordet. Man kan derfor både anvende den derhjemme eller tage den med på farten, hvis man har brug for det.

Betræk af økologisk bomuld

Med Müsli Spicy Flower Babynest får man en babynest med betræk, der er lavet af 100 % certificeret økologisk bomuld samt med polyesterfyld i kanten.

Man er derfor garanteret, at det er certificeret med Organic Blended Content Standard. Et miljømærke på produktet er brugerens garanti for, at der ikke er anvendt skadelige stoffer eller kemikalier under produktionen.

Müsli Spicy Flower Babynest leveres desuden i en opbevaringspose, så der er mulighed for at folde den og have den med på farten.

Fleksibel babynest

Müsli Spicy Flower Babynest er en fleksibel babynest, hvor man kan lyne den runde kant af, når barnet er vokset ud af babynesten. Efter dette er der ligeledes mulighed for at vaske den i vaskemaskinen.

Når barnet er blevet for stort til babynesten, kan kanten efterfølgende anvendes på flere forskellige måder. Den kan blandt andet placeres i en tremmeseng eller i en barnevogn, hvis man ønsker dette. Kanten kan også bruges som et underlag, når barnet ligger på maven.

Sidst men ikke mindst er Müsli Spicy Flower Babynest velegnet til at træne spædbørns nakker. Her kan man placere barnets hoved henover kanten, hvorefter barnets nakke kan trænes.

Müsli Spicy Flower Babynest måler 75 cm. (l), 39 cm. (b) og 15 cm. (h).

Udvalgte fordele ved Müsli Spicy Flower Babynest:
🔵 Kan anvendes til at træne barnets nakke
🔵 Fleksibel babynest med mange anvendelsesmuligheder
🔵 100 % økologisk betræk
🔵 Leveres i en opbevaringspose


Vanilla Honey Bee Babynest

Vanilla Honey Bee Babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere

Vanilla Honey Bee Babynest er lavet til at give barnet tryghed og ro under søvn, eller når forældrene lige har brug for at have hænderne frie til at lave noget andet. Denne model er produceret i et elegant og stilrent design, der er forholdsvis enkelt med en hvid baggrund og små bier.

Babynest for tryghed med en isolerende effekt

Vanilla Honey Bee Babynest er lavet for at give en ekstra tryghed til barnet. Babynesten omkranser barnet på en måde, der gør, at barnet vil opleve mindre træk og mere varme for en bedre søvn.

Modellen kan anvendes til børn fra omkring 0 til 6 måneder. Den er lavet til at være sikker for barnet, men stor nok til, at der er mulighed for at bevæge sig rundt.

Kan anvendes både hjemme og på farten

Med Vanilla Honey Bee Babynest er der mulighed for at bruge modellen både derhjemme eller på farten. Der er mulighed for at bruge Vanilla Honey Bee Babynest både i sengen, barnevognen, under et legestøjstativ, i tremmesengen, på sofaen eller på et bord.

Man kan desuden have den med på farten, så man altid har en tryg base med til barnet uanset, hvor man er henne.

Derudover kommer Vanilla Honey Bee Babynest med en bund og en kerne af polyetherskum, så barnet altid er placeret blødt med den helt rette temperatur.

Produceret i bløde og komfortable materialer

Vanilla Honey Bee Babynest er lavet med en klassisk snorebinding og flap i fodenden. Siderne er justerbare, og begge sider kan strammes, når der er brug for det for en nem og elegant lukning. De små bier, der er placeret rundt omkring på babynesten gør, at den kan bruges til både piger og drenge. Den vil desuden passe godt ind i alle børneværelser.

Endvidere er betrækket fremstillet af 100 % økologisk bomuld, der er miljøvenligt produceret. Det er derfor fri for allergener, kemikalier og andre skadelige stoffer, så det er sikkert at bruge til ens barn. Man kan lyne betrækket helt af og vaske det i vaskemaskinen på 40 grader. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke tåler at blive tørret i tørretumbleren.

Vanilla Honey Bee Babynest måler 85 cm. (l), 50 cm. (b) og 14 cm. (h).

Udvalgte fordele ved Vanilla Honey Bee Babynest:
🔵 Produceret i bløde og økologiske materialer
🔵 Klassisk snorebinding og justerbare sider
🔵 Alsidig model til derhjemme og på farten
🔵 Med isolerende effekt


Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver

Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.135,00 Kr. 0,00 Kr. 1.135,00 Kr. Læs mere

Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver er en meget flot babynest, som både kommer med standard-betræk samt et ekstra betræk. Modellen er et designer-produkt, som vil være fordelagtigt for den forbruger, som ønsker en meget flot babynest, der også byder på farverige detaljer med for eksempel et rødt broderet Sleepyhead-logo.

Komfortabel og blød

Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver er udover det flotte design også en meget komfortabel babynest, som ihukommer barnets behov. Barnet ligger nemlig godt og trygt i Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver med en form, der passer til barnets krop. Madrassen er blød nok til at være bekvem for barnet at ligge i, mens den også støtter kroppen og barnets skelet.

Økotex-certifikat

Med Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver er man som forbruger sikker på, at man får en babynest, som ikke indeholder skadelige stoffer eller kemikalier, der kan genere barnets helbred. Modellen har nemlig Økotex standard 100 Klasse 1-certificering, hvilket er en af de højeste mærkninger på markedet. Modellen er dertil fremstillet i 100 procent økologisk bomuld.

Kan anvendes med legebue

Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver er også skabt til, at barnet kan mere end bare sove og hvile. Modellen er nemlig designet således, at den er let at anvende sammen med Sleepyhead’s egen legebue, så legetøj kan hænge i en bue over babynesten.

Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver kan desuden maskinvaskes ved 40 grader.

Udvalgte fordele ved Sleepyhead Deluxe + Dream Weaver:
🔵 Flot designer-babynest
🔵 God pasform til barnet
🔵 Økotex-certificering
🔵 Kan let anvendes med Sleepyhead legebue


Sebra Babynest

sebra-babynest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere

Sebra er et kendt mærke inden for babyprodukter, og med Sebra Babynest leveres en flot og komfortabel babynest af høj kvalitet. Sebra Babynest er skabt i fine og lyse farver med søde tegninger på liggefladen. Dermed får barnet rolige og fine omgivelser, mens modellen vil se pæn ud på barneværelset.

Blød model

Sebra Babynest er skabt til at give barnet den bedst mulige komfort, idet mange små børn bruger meget af deres første tid på at ligge i en babynest. Derfor er modellen ekstra blød med fyld af polyester og betræk af 100 procent blød bomuld. Selv om modellen er blød, er der stadig taget hensyn til, at modellen også skal yde støtte til det lille barns krop og skelet.

Fokus på tryghed og sikkerhed

Sebra Babynest er også skabt til at kunne give barnet den mest komfortable overgang fra mors mave til omverdenen uden at stresse barnets for meget med unødvendige indtryk og utrygge følelser. De nye omgivelser kan føles utrygge for barnet, og derfor er Sebra Babynest æggeformet og giver i det hele taget den samme trygge fornemmelse, som barnet oplevede inde i maven.

Kan tages med

Sebra Babynest kan både anvendes til gulvet, tremmesengen eller forældrenes seng. Men man kan også tage modellen med ud og for eksempel placere den i barnevognen, hvor barnet kan beholde de trygge omgivelser på turen.

Sebra Babynest måler 86 cm (l) og 49 cm (b).

Udvalgte fordele ved Sebra Babynest:
🔵 Flot og pæn babynest med fine tegninger
🔵 Yder god komfort til barnet
🔵 Giver tryghed og minder om mors mave
🔵 Kan tages med i barnevognen


Guide til hvad du bør vide om babyer og søvn

I dette afsnit ser vi nærmere på, hvad man som forælder skal være opmærksom på, når det gælder babyer og søvn. Vi kommer ind på emner som søvnens vigtighed, at børn har individuelle søvnmønstre, gode råd til en forbedret søvn samt mulige løsninger, hvis barnet har regulære søvnproblemer.

Søvn er livsvigtigt

Sundhedplejersken.dk skriver, at søvn er livsnødvendigt – både for børn og voksne. Når man sover, så rydder hjernen op og renser dagens indtryk ud samtidig med, at hjernen producerer mere væksthormon under søvnen.

Netdoktor.dk skriver også, at søvnen simpelthen er et af de vigtigste aspekter for at kunne få et godt helbred, idet den også opretholder balancen i kroppen. Under søvnen fornys kroppen, den får ny energi og lader op både psykisk og fysisk, og får man ikke nok søvn, så kan man blive mere sårbar overfor sygdomme. Over kortere tid er søvnmangel ikke farligt, men man bliver mere uoplagt og har sværere ved at koncentrere sig.

Søvnmønsteret er individueltbaby sover

Selv om her er tale om en guide til bedre at kunne forstå babyen i forhold til søvn, så skriver Sundhed.dk, at man skal være opmærksom på, at både søvnmønster og -behov er forskelligt fra barn til barn, men der er dog generelle regler, man kan følge. Sundhed.dk skriver også, at man ikke skal blive frustreret over, at barnet i de første måneder ikke lader til at have et søvnmønster overhovedet – her styres søvnen nemlig oftest af barnets sult.

Selv efter denne periode vil søvnbehovet være forskelligt fra barn til barn – ligesom hos voksne, hvor nogle har brug for 9 timer hver nat, og nogle ikke behøver mere end 6 timer. Sundhed.dk skriver dog, at som tommelfingerregel, så vil barnet de første måneder nok sove omkring 16-20 timer i døgnet. Herefter stabiliseres behovet, og barnet begynder at følge en ”normal” rytme ved at foretrække at sove om natten.

Dog vil barnet i de første mange måneder næppe sove mere en 5 timer i træk, og i løbet af disse måneder vil barnet ofte have behov for at få mad i løbet af natten også.

Efter omkring et halvt års tid begynder dette dog også at stabilisere sig, men barnet vil her stadig have behov for at sove lidt om dagen – gerne omkring tre timer.

Selv fra helt små af udvikler barnet deres egen personlighed, hvad angår søvn – ligesom at nogle voksne er A-mennesker eller B-mennesker – og derfor vil nogle børn vågne tidligt og nogle senere, og nogle børn vil falde tidligt i søvn, mens andre er vågne til længere ud på aftenen.

Børn sover bedst, når de er trygge, og derfor vil mange gerne have sutten i munden, når de skal sove. Men det kan være problematisk, da barnet så hurtigere også kan vågne. Så er det muligt, at vænne barnet til at sove uden sut.

Læg også mærke til, at kroppen og hjernen tillige bliver stimuleret af både lys og mørke, og hvor lys gør en vågen, så bliver man træt, når det er mørkt, idet mørke stimulerer produktionen af melatonin, som er kroppens ”søvn-stof”. Derfor er det en god ide at sørge for, at der er mørkt i det rum, hvor barnet skal sove for at påbegynde en mere ”normal” soverytme.

Lad barnet græde

Det kan lyde lidt voldsomt, men Sundhed.dk skriver også, at man ikke nødvendigvis behøver at gøre noget med det samme, hvis barnet vågner og begynder at skrige.

Børn bruger gråden som kommunikation, men ofte skal det blot have et par minutter til at falde i søvn igen, og gråden behøver derfor ikke betyde, at barnet er sultent eller ked af det. Ligesom voksne, kan børn også godt vågne af og til, uden at det gør noget. Derfor er det også en god ide, at barnet hurtigt får sit eget værelse, eftersom børn laver mange lyde i søvne, som kan forstyrre de voksnes søvn unødvendigt.

Eksperterne fra Todaysparent.com mener dog, at barnet bør dele værelse med forældrene i minimum seks måneder – og meget gerne et helt år. Barnet skal her ligge i sin egen tremmeseng ved siden af forældrenes – ikke hos forældrene i deres seng, for det kan udgøre en sundhedsrisiko for barnet. Men eftersom der ikke er nogle faste anvisninger for dette, bør man gøre, hvad der føles bedst i den enkelte husstand.

Gode råd til gode søvnvanerbabynest søvn

Det svenske Mama.nu har lavet en lang guide til, hvordan man bedst får sit barn under et år til at sove godt. Her er en sammenfatning af de svenske eksperters råd, som også tæller helt lavpraktiske ting, som man hurtigt kan komme til at glemme.

Intet er perfekt: Drop ideen om det perfekte – det findes ikke, for hvert barn er forskelligt.

Find egen rytme: Gør hvad der passer barnet – og forældrene – bedst.

Små børn vågner altid om natten: Forvent at barnet vågner flere gange om natten

Lær barnets vaner at kende: Fornem hvad barnet foretrækker – nogle sover bedst i barnevognen, andre i sengen osv.

Gradvise ændringer: Skal søvnmønstret ændres, så gør det langsomt og gradvist – ellers kan det give bagslag.

Ble: Tjek at barnet har en tør ble.

Sult: Tjek om barnet er sultent.

Temperatur: Tjek at barnet ikke har det for varmt eller koldt.

Tryghed: Sørg for tryghed til barnet – giv barnet en bamse eller noget, der lugter af forældrene.

Sov til middag med barnet: Forsøg selv at sove lidt som forælder, når barnet sover til middag.

Afsavn af forældre: Nogle børn vågner bare, fordi de savner forældrene – bare en enkelt berøring kan derfor berolige barnet igen.

Egen seng: Lad barnet sove i egen seng eller babynest i de første tre måneder – det højner barnets sikkerhed og mindsker også risikoen for pludselig spædbarnsdød.

Sundhed.dk har også et par gode råd for at opnå et godt søvnmønster hos barnet:

Læg barnet i seng, når det er søvnigt: Det er bedst, at barnet først falder i søvn, når det er kommer ind i den rigtige seng, så læg det derfor i seng, når det bliver søvnigt. På den måde vil barnet begynde at forbinde sengen med søvn.

Vigtige, faste rutiner: For at barnet skal opleve en rutine og regelmæssighed, er det en god ide at indarbejde faste vaner ved sengetid. Det kan være at få læst højt eller en sang. Barnet skal også lære, at sengen er et dejligt sted at opholde sig.

Rolighed fremmer barnets opfattelse af tidspunkt: Vågner barnet om natten, så sørg for dæmpet lys og dæmpet tale, således at barnet ikke tror, at det er tid til at lege.

Rolige lyde: Barnet kan let blive uroligt om natten, og det kan afhjælpes med rolige, monotone lyder som en vifte, støvsuger eller spa-agtige toner som bølgeskvulp.


Barnet kan have et søvnproblem

Helsenorge.no skriver, at mange børn i starten kan have svært ved at sove om natten, men det er helt normalt. Dog kan nogle børn have reelle søvnproblemer, og hvis barnet er over to år og ikke sover igennem om natten, så kan der være et problem.

Helsenorge.no skriver, at symptomerne på søvnproblemer kan være, hvis barnet vågner mere end tre-fire gange om natten i flere uger i træk, og hvis barnet er vågent mere end 20 minutter ved hver opvågning. Symptomerne kan også være ved, at barnet ikke vil i seng eller får raserianfald ved sengetid, og at det tager mere end en halv time at få lagt barnet i seng. Nogle børn vil heller ikke sove i deres egen seng men vil ind til forældrene, før de kan sove.

Lægnings-rutine

Helsenorge.no skriver, at der er forskellige tiltag, man kan prøve for at komme søvnproblemerne til livs – dette gælder dog kun for børn over to år.

For det første bør man indføre en positiv lægnings-rutine. Den består af, at man inden sengetid foretager en beroligende rutine, før man lægger barnet i et mørkt og stille rum, der hverken er for varmt eller koldt. Desuden bør man ikke stimulere barnet med hverken leg, sodavand eller chokolade umiddelbart inden sengetid.

Søvn-træning

Man kan også forsøge sig med det, som de norske eksperter kalder søvn-træning. Det kan lyde lidt hårdt, men det betyder, at man efter at have lagt barnet i seng om aftenen, ignorerer deres skrig eller råb, når man forlader rummet. Man øger gradvist fraværet fra barnet, og man starter med at vente to minutter, før man går ind til barnet igen. Vågner barnet igen, så øges fraværet til fire minutter, og herfra udvides tiden til maksimalt 20 minutter.

Lægemidler

Som den sidste metode nævner Helsenorge.no muligheden for anvendelse af lægemidler. Her er blandt andet tale om antihistaminer, som normalt anvendes ved allergi, men disse har også en døsende effekt. Man kan også anvende melatonin-tabletter, som giver en forøgelse af kroppens søvnstof. Dog anbefaler eksperterne ikke lægemidler som en optimal løsning.

Andre tiltag

Udover de oplistede muligheder skriver Helsenorge.no, at man også kan forsøge at undgå, at barnet sover for længe om morgenen eller får en for lang middagssøvn. Man skal huske at holde barnet fysisk aktivt i løbet af dagen, og endelig kan man sikre sig, at barnet får tid udenfor i dagslys.

Netdoktor.dk skriver dertil også, at man ofte skal lade fornuften råde. Selv om man synes, at barnet sover for lidt, så læg mærke til om barnet virker udhvilet, friskt og raskt. Det kan nemlig være, at barnet bare ikke har brug for meget søvn.


Barnets behov for søvn i tal 💤

Baseret på Sundhedsplejersken.dk har vi her samlet et generelt fingerpeg over sammenhængen mellem barnets alder og søvn.

💤 Når barnet er 1-4 uger, sover det 15-20 timer i døgnet. Barnet skal have mad hver 1.-3. time.

💤 Når barnet er 1-6 måneder, sover det 14-15 timer i døgnet. Dog ofte kun 3-4 timer i træk.

💤 Når barnet er 7-12 måneder, sover det 14-15 timer i døgnet. Trefjerdedele sover igennem om natten.

💤 Når barnet er 1-3 år, sover det 12-14 timer i døgnet. Middagssøvn på 1½-3 timer bør inkorporeres.

💤 Når barnet er 4-6 år, sover det 10-12 timer om natten.

💤 Når barnet er 7-12 år, bør det sove 9-10 timer om natten.

💤 Når barnet er 13-18 år, bør det sove 8-10 timer om natten.

Andre relevante artikler

Når barnet bliver ældre, skal der findes en rigtig seng. Hvis du ønsker at læse mere om hvad der er vigtigt at tænke over, når du skal købe ny seng, så bør du læse vores bedste seng artikel, hvor vi kigger på en lang række af de faktorer som I skal overveje, når køber en seng.

Alt efter hvor meget plads dine børn skal have, så kan du læse vores dobbeltseng artikel og vores enkeltseng artikel. Hvis I allerede har en sengeramme, så kan du læse vores madras guide, hvor du finder alt den information du behøver, når du skal anskaffe dig en ny seng. Den mest solgte madras type i Danmark er springmadrasser. Men det er vigtigt at vide at der er store forskellige på springmadrasser, og kvaliteten varierer meget, alt efter madrassens indhold og opbygning. Du kan læse hele vores springmadras guide, hvor vi har udarbejdet en komplet guide over hvad du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig en springmadras.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse