Fujifilm Instax Mini 9 test-guide: De bedste Polaroid kamera

Senest opdateret den 0

Denne artikel handler om instant-kameraet Fujifilm Instax Mini 9, som giver muligheden for at fremkalde billeder med det samme – ligesom Polaroid-kameraer.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at beskrive, hvad Fujifilm Instax Mini 9 kan, og hvordan kameraet fungerer.

Herefter gennemgår vi en række ekspert tests af Fujifilm Instax Mini 9, for at se nærmere på, hvad eksperterne har af plusser og minusser ved kameraet.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der under hver ekspertvurdering af Fujifilm Instax Mini 9 links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne artikel indeholder: 
🔸 Generel viden og information om Fujifilm Instax Mini 9 
🔸 Gennemgang af hvad de forskellige ekspertkilder mener om Fujifilm Instax Mini 9 
🔸 Links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Introduktion til Fujifilm Instax Mini 9 – funktioner og muligheder

Fujifilm Instax Mini 9

Fujifilm Instax Mini 9 hører til de smarte og moderne mini instant-kameraer, som er skabt til at tages med på eventyr og sjov og kunne fremkalde billeder med det samme.

Modellen er lille og kompakt og fylder ikke ret meget i lommen eller i hånden – Fujifilm Instax Mini 9 måler nemlig knap 12 (H) x 7 (B) x 12 (D) centimeter og har en meget lav vægt på kun 307 gram.

Kameraet er skabt til hverdagens sjove øjeblikke, og dette komplementeres af udseendet, idet kameraet kommer i en række søde pastelfarver, såsom lyseblå, lyserød, lysegrøn og lyslilla.

Let at anvende

Fujifilm Instax Mini 9 er som nævnt skabt til livets sjove stunder, der skal foreviges på billeder, og derfor skal man heller ikke bruge tid på at indstille kameraet – modellen finder nemlig selv den bedste indstilling for den givne komposition, således at man altid får de bedst mulige resultater.

Fujifilm Instax Mini 9Fujifilm Instax Mini 9 kommer med en brændvidde på 60 millimeter og en lukkehastighed på 1/60, hvilket godt nok ikke er i samme liga som de professionelle kameraer, men det er heller ikke det, som dette produkt er skabt til.

Endvidere hører dette kamera til de simple modeller, som blot skal kunne tage gode billeder og få dem fremkaldt med det samme, og derfor er der heller ikke mulighed for hverken Bluetooth eller Wi-Fi. I stedet fremkaldes billederne via filmruller, som skal købes selvstændigt.

Med selfie-spejl

Fujifilm Instax Mini 9 kommer med et smart selfie-spejl, som imødekommer de moderne selfie-trends, og dette er velplaceret helt tæt på linsen, således at selfie-billedtageren får den bedste vinkel.

Netop selfie-spejlet er den mest markante forskel mellem denne model og forgængeren, Fujifilm Instax Mini 8, som ikke besidder denne funktion.

Fujifilm Instax Mini 9 er især skabt til at tage billeder af personer og dyr, og derfor stilles der let skarpt på disse – der findes hertil en mulighed for nærbillede-optagelser med nærbillede-linsen, hvor man kan tage billeder fra en afstand på 35 centimeter.

Hvis man ønsker at tage portrætter, kan man indstille dette på hjulet, således at belysningen bliver blødere og kompositionen skarpere.

Fujifilm Instax Mini 9 – specifikationer
Type: Instant-kamera
Producent: Fujifilm
Type af film: Instax Mini
Billedstørrelse: 6,2 centimeter x 4,6 centimeter
Brændvidde: 60 millimeter
Lukkehastighed: 1/60
Med flash: Ja
Med selfie-spejl: Ja
Vandtæt: Nej
Bluetooth: Nej
Wi-Fi: Nej
Batteritype: AA
Højde: 11,83 centimeter
Bredde: 6,82 centimeter
Dybde: 11,6 centimeter
Vægt: 307 gram

Du kan her se en videoanmeldelse af Fujifilm Instax Mini 9. Udgivet af amerikanske Photography Concentrate:

Prissammenligning af Fujifilm Instax Mini 9

Forhandler Pris

Annoncer

508,00 Læs mere

Det siger eksperterne om Fujifilm Instax Mini 9

I dette afsnit gennemgår vi, hvad hver af de 6 ekspertkilder skriver i deres respektive anmeldelser af Fujifilm Instax Mini 9. Her kommer vi både ind på, hvad der fremhæves af plusser og minusser, således at det bliver let at få overblik over fordele og ulemper ved kameraet.


Trustedreviews.com

Trustedreviews.com
4 ud af 5 stjerner 

Eksperterne fra den internationale testside Trustedreviews.com er meget begejstrede for Fujifilm Instax Mini 9, som modtager ros for rigtig mange elementer: Først forklarer eksperterne, at dette kamera har en virkelig god pris, og de nævner, at det er klart det billigste Instant-kamera på markedet, hvilket er en stor fordel.

Fujifilm Instax Mini 9 fra sidenTrustedreviews.com forklarer endvidere, at Fujifilm Instax Mini 9 kommer med alle de funktioner, som man har brug for – hverken mere eller mindre: Det betyder dog også, at denne model vil have færre kreative indstillinger end andre modeller på markedet, men det er en smagssag, om man føler, at man vil mangle noget.

Godt begynder-kamera

Trustedreviews.com skriver desuden, at dette produkt er det ideelle begynder-kamera, hvis man er ny inden for instant-fotografering.

Kameraet har som sagt alle de nødvendige funktioner, og især auto-funktionen fremhæves, idet den gør det let at skabe en god komposition i billedet.

Generelt tager Fujifilm Instax Mini 9også gode billeder, men dog hæfter eksperterne sig ved, at modellen har en tendens til at overeksponere, når der tages billeder i lyse omgivelser.

Generelt vurderer Trustedreviews.com dog, at modellen ikke har de store fejl og mangler, og der er mest tale om småfejl, når det kommer til ulemper.

Du kan læse anmeldelsen i sin helhed her.


Pcmag.com

PCMag
4 ud af 5 stjerner

Det internationale computer- og teknologimagasin Pcmag.com giver Fujifilm Instax Mini 9 en høj score på 4 ud af 5 stjerner, idet de er meget begejstrede for dette produkt. Eksperterne forklarer, at modellen først og fremmest er rigtig sjov at anvende og lege med, og kameraet er i det hele taget godt skruet sammen til sjove anledninger – desuden kommer det i en række spændende farver.

Herudover fremhæver eksperterne også prisen, for her er tale om et prisvenligt kamera, som giver meget valuta for pengene.

Godt produkt til mange typer af forbrugere

Pcmag.com skriver desuden, at Fujifilm Instax Mini 9 både vil være fordelagtigt for den forbruger, der ønsker en ny, sjov og kreativ gadget, men også den forbruger der gerne vil have en hurtig og let måde at dele billeder med venner og familie.

Til disse formål leveres klart et godt produkt, ifølge eksperterne. Pcmag.com fremhæver endvidere det gode selfie-spejl på modellen, og så er det smart, at kameraet kører på almindelige AA-batterier.

Pcmag.com nævner kun få minusser ved Fujifilm Instax Mini 9, og disse går mest på, at kameraet ikke fungerer helt automatisk, og så mangler der en mulighed for at kunne placere det på et tripod-stativ.

Modellen har desuden nogle svagheder, når det kommer til at tage landskabsbilleder.

Hvis du ønsker at læse mere om Pcmag.com’s anmeldelse af Fujifilm Instax Mini 9, så kan du klikke på dette link.


Tomsguide.com

Toms Guide Logo
7 ud af 10 stjerner

Teknologisiden Tomsguide.com har testet 12 forskellige instant-kameraer i en test, hvor Fujifilm Instax Mini 9 også indgår.

Fujifilm Instax Mini 9 med billedeTesten har både helt enkle og mere avancerede produkter med for at vise en bredere variation, og Fujifilm Instax Mini 9 hører ifølge eksperterne til de brugervenlige modeller, der er nemme at anvende.

Eksperterne er generelt glade for denne model og roser den for de mange farvemuligheder samt for det glatte, bløde og runde design, og de kalder den en god tilføjelse til markedets udvalg af instant-kameraer. Dog synes de også, at kameraet føles en smule legetøjsagtigt i plastic-materialet.

Gode billeder med retro-følelse

Eksperterne kommer ind på, at man med et instant-kamera skal være indstillet på at gå et skridt tilbage rent teknologisk, idet instant-kameraer giver et andet resultat end de digitale varianter – denne analoge fotografering giver derfor en nostalgisk retro-følelse.

Når det så er sagt, skriver Tomsguide.com også, at Fujifilm Instax Mini 9 faktisk tager gode billeder med tilfredsstillende, klare farver – især i dagslys.

Det kan dog være lidt svært at få kameraet til at fokusere helt ordentligt hver gang, og så savner eksperterne desuden muligheden for at kunne sætte Fujifilm Instax Mini 9 fast på et tripod-stativ, så alsidigheden kunne øges.

Hvis du ønsker at læse hele Tomsguide.com’s anmeldelse af produktet, så kan du klikke her.


Wired.com

Wired.com
”Best value in instant photography”

Det internationale teknologimagasin Wired.com har testet et udvalg af de bedste instant-kameraet på markedet, og i denne test indgår modellen Fujifilm Instax Mini 9.

Eksperterne forklarer, at analog fotografering er på vej ind igen efter at være blevet overhalet af de digitale muligheder, og derfor findes der nu en lang række moderne instant-kameraer, som tager og fremkalder billeder på denne måde.

Et af disse er Fujifilm Instax Mini 9, som eksperterne kårer til ”Best value in instant photography”, og dermed er prisen ifølge eksperterne et af modellens bedste aspekter.

Wired.com skriver nemlig, at dette kamera kommer til en utrolig lav pris, og det vil således passe rigtig godt som fødselsdagsgave til teenageren eller til den forbruger, der ønsker god kvalitet til få penge.

Gode funktioner

Ud over prisen findes der også andre gode aspekter ved Fujifilm Instax Mini 9, ifølge eksperterne. Her kommer de især ind på, at selv om kameraet er prisvenligt, så kommer det også med en high key-exposure-funktion, som gør billedkvaliteten bedre – dette står i klar kontrast til de andre billige instant-kameraer.

Herudover roses Fujifilm Instax Mini 9 desuden for det smarte selfie-spejl. Eksperterne synes så godt om dette produkt, at de ikke nævner nogen ulemper ved modellen.

Du kan læse hele Wired.com’s anmeldelse af Fujifilm Instax Mini 9 via dette link.


TheVerge.com

TheVerge.com
7,5 ud af 10 stjerner

Teknologisiden TheVerge.com har testet en række forskellige instant-kameraer, idet de er hoppet med på den moderne bølge af retro analog-fotografering.

Fujifilm Instax Mini 9 er inkluderet i denne test og får en god score på 7,5 ud af 10 stjerner. Den høje score gives, idet modellen kommer med mange gode fordele, som gør kameraet rigtig sjovt at bruge.

Fujifilm Instax Mini 9 bagsideDet forklares, at kameraet allerede ved første øjekast er virkelig sødt og kært at se på, og så kan man få modellen i mange, legesyge farver – det er et klart plus, at man kan få den farve, der passer bedst til ens personlighed.

God pris og lille størrelse

Herudover lægges der hurtigt mærke til prisen, som ifølge eksperterne er en af de laveste for instant-kameraer på markedet – det er dermed også et klart plus.

Kameraet er lille og kompakt og let at tage med sig, men det kan også være en ulempe af og til, da det kan være en smule svært at betjene netop på grund af størrelsen. Modellen er dog stadig utrolig brugervenlig og meget intuitiv i brug.

Eksperterne har dog et par ekstra minusser ved modellen ud over størrelsen, og her savner de lidt flere funktioner, og så bliver billederne lige små nok – dog er farverne og kvaliteten rigtig god.

Hvis du ønsker at læse mere om TheVerge.com’s anmeldelse af Fujifilm Instax Mini 9, så kan du klikke på dette link.


Businessinsider.com

businessinsider
God anmeldelse

Teknologi-, politik- og finanssiden Businessinsider.com har testet Fujifilm Instax Mini 9, og de mener, at man kan beskrive kameraet med kun ét ord: ”Delightful”. Denne flotte kommentar gives, da eksperterne vurderer, at denne model både er lille, farverig og virkelig sjov at anvende.

Allerede ved første blik er Fujifilm Instax Mini 9 utroligt nuttet og kært, ifølge eksperterne, og følelsen af retro og nostalgi er et stort plus. Farverne bidrager i høj grad hertil, idet de mange spændende pastelfarver gør modellen endnu sjovere.

Simpelt og sjovt

Businessinsider.com forklarer, at kameraet er utrolig simpelt i brug og fyldt med sjov. Det anvender små film, som kan fremkalde billeder med det samme, hvilket gør det utrolig let at forevige øjeblikke.

Det kræver kun meget lidt arbejde at få taget billederne, men man skal være opmærksom på, at blitzen anvendes hver gang – derfor er modellen ikke det mest diskrete på markedet.

Kameraet kommer med de nødvendige funktioner, hvor man kan indstille lys, men det hjælper også selv til ved at finde den bedste indstilling baseret på mængden af lys.

Hertil forklares det også, at billederne bliver gode, men selvfølgelig ikke i den allerhøjeste kvalitet.

Hele Businessinsider.com’s anmeldelse af Fujifilm Instax Mini 9 kan læses her.


Opsamlende konklusion

Fujifilm Instax Mini 9 konklusion

Prissammenligning af Fujifilm Instax Mini 9

Forhandler Pris

Annoncer

508,00 Læs mere

Efter at have gennemgået 6 forskellige eksperters anmeldelser af Fujifilm Instax Mini 9, kan det konkluderes, at alle eksperterne er overvejende positivt indstillede over for modellen.

Det forklares flere steder, at dette kamera virkelig er sjovt og let at anvende, og det giver en fantastiske god følelse af retro og nostalgi med sin analoge instant-fotografering, hvor man får billederne fremkaldt med det samme.

Prisen er et aspekt, som langt de fleste eksperter kommer ind på – her er nemlig tale om et utrolig prisvenligt instant-kamera, som giver meget valuta for pengene.

Fujifilm Instax Mini 9 roses også for at levere gode billeder generelt med klare farver, men her er dog ikke tale om det mest avancerede kamera.

Modellens klare fordele synes at være pris, morskab og lethed.


Guide: Det skal du vide om dit nye instant-kamera

Fujifilm polarid

Et instant-kamera som Fujifilm Instax Mini 9 er et let og sjovt alternativ eller supplement til de moderne digitalkameraer, hvor billedfremkaldelsen sker med det samme – og ikke via computeren som ellers.

Baseret på Forbrugsguidens Polaroid kamera test, guider vi her til, hvad du skal vide om instant-kameraerne.

Retro-valg – mere sjov men ringere billedkvalitet

Et instant-kamera minder grundlæggende om de ældre analoge fotografiapparater fra tidligere årtier, hvor man satte film i, og disse kunne så fremkaldes hos fotohandleren, når de var brugt op.

Princippet er det samme her, men på de moderne instant-kameraer kan man få fremkaldt billederne med det samme.

Med et instant-kamera vælger man således hurtighed og sjov til – frem for den bedre billedkvalitet, man ellers ville få med en digital variant.

Ikke helt instant…

Eksperterne forklarer, at selv om kameraerne kaldes instant-kameraer, så får man dog ikke altid billederne lige med det samme – det kan tage op til et par minutter, før de er helt færdige.

Når billedet printes, så bør man gøre dette i mørke omgivelser, da lys kan forringe resultatet.

Forskellige film-typer

ISO 800 Fujifilm Instax filmEt instant-kamera fremkalder som nævnt billederne via film, men der findes forskellige film-typer på markedet.

Nogle er sort/hvide, og andre kommer med farver. Ifølge eksperterne kan de fleste modeller anvende ISO 800 Fujifilm Instax film-ruller, som igen kommer i forskellige størrelser og typer – både mini, square og wide.

Opbevaring af filmruller

Opbevar gerne filmrullerne i køleskabet ligesom i tiden før digitalkameraer. Her forlænges filmens levetid, mens kvaliteten bevares. Når filmen skal anvendes, bør man tage den ud en time inden brug. Filmrullerne er ofte ikke helt billige, så man bør være omhyggelig med opbevaringen.

Den rette belysning

Instant-kameraerne har ikke altid så mange funktioner, men man bør kunne indstille og ændre lyset. Hvis det er meget lyst, vil man som regel få det bedste resultat ved at gøre eksponeringen en smule mørkere, og hvis det er mørkt, kan man med fordel gøre eksponeringen lysere. Det vil ofte være forskelligt fra model til model, så man må prøve sig frem.

Generelt vil det være en god ide at anvende det naturlige dagslys til at tage billeder, men pas på med direkte sollys. Hvis motivet er alt for mørkt, kan det også være svært at få et godt billede med et instant-kamera.

Den rigtige afstand

Man kan ikke beskære motivet på et instant-kamera-billede, så derfor skal man være omhyggelig med afstanden – tages billedet for tæt på, kan detaljerne blive slørede, og hvis motivet er for langt væk, kan man ikke redigere det tættere på.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvem har testet Fujifilm Instax Mini 9?

Trustedreviews.com, Pcmag.com, Tomsguide.com, Wired.com, TheVerge.com og Businessinsider.com.

🤓 Hvordan er Fujifilm Instax Mini 9 blevet testet?

Fujifilm Instax Mini 9 er blevet vurderet ud fra dets egenskaber til at tage og fremkalde gode instant-billeder. Her er der set på features så som billedeksponering, fokusering og blitz. Ligeledes er der blevet set nøje på brugervenligheden.

🤔 Er det svært at tage billeder med et instant-kamera?

Det er ikke nødvendigvis sværere, men dog lidt anderledes. Det er dog ingen grund til at lade sig skramme. Læs brugermanualen, indstil altid eksponeringen, og tænk over beskæringen når du tager billedet. Du kan eventuelt købe noget lidt billigere film, imens du udforsker kameraets egenskaber.


Gennemgang af kilder anvendt i denne test

Businessinsider.com 🇺🇸 
Businessinsider.com er en amerikansk webside med fokus på finans, politik og teknologi, som også foretager tests af forskellige teknologiske forbrugerprodukter. Her har Businessinsider.com testet kameraet Fujifilm Instax Mini 9 for at finde frem til, hvad modellen kan. Du kan læse hele testen her 

Pcmag.com 🇺🇸 
Pcmag.com er et teknologi- og computermagasin, som skriver om alt, hvad der rører sig inden for branchen. Det gælder både nyheder, udviklinger, konsoller og spil, og hertil udføres blandt andet guides og tests af forskellige produkter.

Her har Pcmag.com testet 2 forskellige instant-kameraer:

Hvis du ønsker at læse mere om testen af Fujifilm Instax Mini 9, kan du klikke på dette link.

Hvis du ønsker at læse mere om testen af Fujifilm Instax Mini 8, kan du klikke på dette link.

TheVerge.com 🇺🇸 
TheVerge.com er en international webside, som beskæftiger sig med trends og udvikling inden for teknologiens, videnskabens, kunstens og kulturens verden. TheVerge.com tester også elektroniske forbrugerprodukter, og her gælder det således en test af kameraet Fujifilm Instax Mini 9. Du kan læse testen i sin helhed her. 

Tomsguide.com 🇺🇸 
Tomsguide.com er en international webside, som guider forbrugerne til at foretage de bedste valg inden for teknologiens område. Derfor udfører Tomsguide.com en række tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter, hvorefter der skrives en anmeldelse og vurdering af produkterne. I denne omgang har Tomsguide.com testet kameraet Fujifilm Instax Mini 9 – du kan læse den fulde anmeldelse her.

Trustedreviews.com 🇺🇸 
Trustedreviews.com er en international test- og forbrugerside, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det gælder både solotests og mere generelle tests. Her har Trustedreviews.com testet 2 forskellige kameraer:

Klik på dette link, hvis du ønsker du at læse mere om testen af Fujifilm Instax Mini 9.

Klik på dette link, hvis du ønsker du at læse mere om testen af Fujifilm Instax Mini 8.

Wired.com 🇺🇸
Wired.com er et amerikansk magasin med fokus på IT, teknologi, kommunikation og data, hvor der skrives om, hvordan den moderne teknologi påvirker både kultur, økonomi og politik. Wired.com foretager i den forbindelse også tests af elektroniske forbrugerprodukter som her, hvor eksperterne har testet kameraet Fujifilm Instax Mini 9. Læs hele anmeldelsen hos Wired her.